ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o

Opinie o ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o Gliwice ul. Leonarda da Vinci 7

WebsiteIconZF Group

Nie przegap nowości o ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o!

04.05.2024 21:43

Kna

08.05.2024 20:16

Weź Armani przestań nikt w całym zakładzie nie pomyśli że dobrze zrobiłeś zdradzając żonę więc nie pisz takich głupot i nie zrzucaj winy na nią, chciałeś żar...ć więc ponos konsekwencje i nie pisz że wszyscy cie rozumieją bo nikt nie rozumie tegoż że znasz żyłeś życie tylu ludzi a szczególnie dzieci i piszesz ze to twoja żona, człowieku pokaż chociaż odrobinę że masz trochę kultury
    Misiek

05.05.2024 14:15

Ludzie!!! Opamiętajcie się z tym hejtem. To tylko świadczy o Was i o waszej kulturze. Wstyd
    Madzik

19.04.2024 11:22

Pracuję już długo w tym zakładzie i co mnie zastanawia to fakt, że tyle jadu mają w sobie osoby które uważają się za przykładnych i empatycznych ludzi. Sami niejedno macie do ukrycia, ale jaka to radość, że można sobie poużywać kosztem innych. Dowalić, dokopać, obgadać, a następnie rozmawiać i uśmiechać się do osób które opluwało się publicznie pod anonimowym wpisem. Czy nikt z Was nie ma odwagi powiedzieć prosto w oczy tym ludziom, że nie podoba Wam się to co robią, że Was to razi i przeszkadza, że źle się czujecie widząc ich zachowanie? Oczywiście, że nie macie na tyle cywilnej odwagi. Nie rozumiem Waszego zachowania. I nie rozumiem również tego, że plotami i wytykaniem co kto robi zajmują się osoby, które powinny mieć inne priorytety w życiu. Co sobie pomyślą o nas nowi pracownicy, którzy poczytają Wasze wpisy na tym forum? Chcieliby dowiedzieć się więcej o pracy w firmie, a dowiedzą się sami wiecie o czym. Bo sami puszczacie w obieg informacje nie na temat pracy w zakładzie. Źle się pracuje w atmosferze, gdzie każdy patrzy na to co robi ktoś inny. Zastanówcie się czy nie lepiej pracuje się w zespole, w którym nie ma złości i plotek?

18.04.2024 11:25

Moi drodzy, to jest portal Gowork. Opinie o pracy i Pracodawcawcach. (usunięte przez administratora) Napiszcie jak tam w ZF ze zwolnieniami grupowymi. Tyle się teraz o tym mówi. Pamiętam te zwolnienia z 2010 roku chyba. To było okropne zjawisko. TRW zatrudniło nawet takiego Gościa od zwolnień. Pamiętam nazwisko ale nie wymnienię bo RODO.

18.04.2024 11:18

Kiedy przechodzi się z 2 poziomu stawki na 3? W lipcu bedzie 2 lata jak jestem na 2 i teraz nie wiem czy w lipcu przejde na 3 stawkę czy nie? Nie mam l4 w tym okresie.
    Pszczółka

04.04.2024 13:42

Mam pytanie.Jakiś czas temu,padła propozycja,żeby pracę rozpoczynać pięć minut wcześniej i kończyć pięć minut wcześniej w celu uniknięcia ogromnych korków po pierwszej zmianie.Podobno nie zgodzili się na to operatorzy!!! A ja myślę ,że to jest niewygodne dla dyrekcji zakładu,co Wy na to????
    Kobieta

04.04.2024 11:51

Witam wszystkich. Czytam te posty i doszłam do wniosku, że wielu z piszacych na forum nie ma swoich problemów i swojego życia. Dlatego życie innych tak bardzo ich interesuje. Czy macie przyjemność z tego, że komuś dowalicie? Nikt oprócz samych zainteresowanych nie wie jak wygląda sytuacja, ale komentatorów wielu. A na domiar złego jak afera przycichnie to odgrzewacie tamat. Przyjrzyjcie się sobie. Czy Wasze związki są krystaliczne? To jest już żenujące i niesmaczne. Może kiedyś na Was też ktoś wyleje wiadro pomyj i wtedy zobaczycie jak się czuje osoba, której życie prywatne jest debatą publiczną. Pozdrawiam.
    Antypompa

10.03.2024 13:03

Pompiary po raz kolejny pokazały, że w tym obszarze od dawna potrzebna jest interwencja centralnego HR-u, skoro nasz sobie nie radzi . Na każdej zmianie jest kilka prowodyrek, które od lat psują atmosferę, sieją ferment, skłócają ludzi, robia nagonki na liderow To przeznie zwalnia się masa nowych operatorek. Liderki nie reagują, bo prowodyrki pierwsze robia z siebie ofiary w HR-ach. W naszym zakładzie panuje zasada ze operator ma zawsze racje w jakimkolwiek sporze z liderem.
    Nie na pompy

28.03.2024 17:50

Czysta .. to ciekawe... Bo nadal nikt nie chce chodzić na pompy jak jakaś linia stoi . chodzą tam osoby z booster jak za kare bo nikt nie chce pracować z osobami ,które wiecznie obgadują i wykorzystują nowe osoby lub osoby z produkcji żeby najlepiej robiły za nie a one będą mieć czas na plotki i palarnie... A z resztą ciekawe bo linie mają rozprowadzenie za 5 np.14 i o równej 14juz muszą być na linii . A pomiary rozprowadzenie o równej godz za nim dojdą na swoje stanowiska pracy to zaczynają 10min po jak nie więcej ... I to jest ok?
    ...

29.03.2024 18:43

...wykorzystują nowe osoby lub osoby z boostra żeby zrobiły normę za operatora 20 letniego? Co ty bierzesz ...to tak jakby pompy poszły na boostry i jechały jak Wy ( ale raczej nie ty bo tylko obserwujesz co kto robi) i zjechały Waszą normę. W życiu !!!!
    Merkury

25.03.2024 17:14

Czemu oni ta Baśkę jeszcze trzymaja? Z tą kobietą nie da się pracować, nikt z nią nie chce pracować. Ludzie uciekają od niej. Obraza się na wszystko. Pomagasz źle, mówisz co robi źle też źle. Nic powiedzieć nie można. Robi zdjęcia ludziom z ukrycia, nagrywa rozmowy, lata na skargi, straszy sądem, że dom ludziom spali, oskarża o (usunięte przez administratora) wypisuje po ludziach masakra jakaś. Robi z siebie ofiarę. Wydzwania wszędzie gdzie się da . Ale z nią nie da się pracować. Po prostu się nie da. Jest najbardziej problematyczna osoba na zakładzie. Nie umie współżyć z ludźmi. A mimo to ja trzymaja. A jak jej nie ma ludzie psychicznie odpoczywają. I gdzie tu logika jak tylko wszystkim problemy stwarza...
    Kbwnd

24.03.2024 01:25

Tak czytam te komentarze i czytam. Pracuję w zf krótko. Ale póki co nigdy od nikogo złego słowa nie usłyszałem. Gdy czegoś nie wiem pytam. zawsze odpowiedzą. Nawet jak pytam o rzeczy które robię codziennie. A przeszedłem wszystkie 3 zmiany. Pracowałem z ludźmi którzy według opinii innych są ci "wredni" i jakoś nie odczułem tego. Co prawda tempo pracy na początku przeraza ale idzie wyrobić ruchy, naprawdę. Może też zależy od tego jak kto naucza. Też to robi swoje ale idzie się nauczyć. Są gorsze zakłady pracy. Tutaj przerwy w pracy sa. Co prawda trzeba się wyrabiać ale to idzie ogarnac z czasem. Czy z kierownikiem zmiany czy opiekunem nowych pracowników idzie normalnie pogadać. A to że są normy ? Są wszędzie. Pracować trzeba. Nikt za siedzenie i nic nie robienie nie płaci. A jak ktoś myśli że pójdzie głupa po popalic. I zarobi to niech lepiej wypełnia ankiety na Facebooku. Nie będzie tylko sobie nadziei robił i współpracownikow denerwował. To nie Amazon że idziesz na wyjebce i tak sobie ciągniesz do świąt. Ja póki co nie narzekam na pracę. A jeśli się denerwuję to na Siebie, gry mi nie wyjdzie. Ale zawsze słyszę. Spokojnie bez stresu nauczysz się nie wymagaj za wiele od siebie. Ale ja zawsze byłem inny. Ktoś inny power że głupi. Ale jak by był9 tak żel w tym zakładzie to by nie pracowali tam po 10 15 20 lat na linii. Tyle ode mnie miłego dnia
    Tola

09.03.2024 06:49

Hej,i co myślicie związki zgodzą się żebyśmy zaczęli czarną niedzielą te nocki, chyba większość tak by wolała?
    Tola

10.03.2024 01:06

Bo poinformowano nas ,że to związki mają problem i ,że nie wyrażają zgody na rozpoczęcie pracy czarną niedzielą, nasza dyrekcja bardzo by tego chciała, oczywiście dla nas
    Obserwator

15.03.2024 22:40

Jestem za. Tylko podejrzewam, że po takich akcjach to zakład musiałby rekrutować dużo nowych pracowników i wyszkolić ich. Taniej wychodzi udawanie, że nie ma problemu. A niestety jest.

04.03.2024 06:45

05.03.2024 06:43

A dlaczego mają nie pracować? Im nic nie zrobiła...nasuwa się inne pytanie dlaczego zwykli operatorzy mają dostęp do pokoju kierowców? Śniadanie się je na kantynie a inna konsumpcja to powinna być po godzinach pracy

16.02.2024 04:09

Co tam słychać w TRW/ZF? Dajcie znać

02.12.2023 18:48

Od ponad roku nie pracuje już na tym zakładzie. Szczerze nie nawidze tego miejsca. Przez całe 10 lat kariery na tym zakładzie mówiono nam że wszędzie jest tak samo. Jest nie prawda. Na żadnym zakładzie produkcyjnym na którym moja stopa stanęła nie dane mi było zobaczyć takiego tempa pracy jak w ZF. Ile lat człowiek da rade tak zapieprzac? Szczerze odradzam to miejsce każdemu kto się zastanawia..
    Dziku

05.12.2023 11:50

Witam podaję dłoń, trzy tygodnie bez nawet minuty żadnej Zmiany Bo coś bo puzniej 6 stanowisk przekładając Bustery i tak było wolno sytuacja się powtarza bhpo to widział i udaje Greka Umarł by człowiek i UJ by widzieli i jeszcze by było źle Pzdr serdecznie

10.12.2023 21:30

Takie bony że rozdali karty podarunkowe a tam dalej zero na koncie, pewnie 24 wypłacą, będzie prezent na wigilię od zakładu.
    Taki

07.12.2023 13:02

Wstyd dla zakładu żeby wigilii nie zorganizować Tak oszczędzać na pracownikach !!.Czy zakład jest az w tak kiepskiej sytuacji finansowej ?
    Poinformowany

10.12.2023 20:52

Tak, zakład jest w tragicznej sytuacji. VW wycofuje się z aut elektrycznych.
    Ktos

03.12.2023 11:15

Zgadzam się... tempo zabójcze . A jaka miła temperatura na hali. Zimno jak nie wiem. Bo oszczędności . Nawet wode łazienkach oszczędzają i zmniejszyli temperaturę ciepłej wody. To ciekawe jak człowiek ma umyć albo domyc ręce po molekocie albo z brudu. Ale cóż na górze w biurach cieplutko , kawka herbatka ciepłą woda. A my zwykli robole nic.
    Krzysiek

06.07.2023 10:43

Witam jak wygląda praca wózkowego i jakie są zarobki
    Pudełko

19.11.2023 20:17

Przyjęć raczej wielkich nie będzie, bo trzeba będzie coś zrobić z ludźmi z linii gdzie nie ma w ogóle zamówień. Elektryki siadły całkowicie, do tego dochodzi linia pomp i maszyning gdzie pracowano pod ten produkt. Zakład się zwija, EBB nie wypaliło. trzy linie idą na serwisówki.
    A

26.11.2023 13:34

Po prostu idziesz na inną linię. Kilka dni i robisz jakby się tam pracowało od zawsze. To wszystko jest proste ale monotonne.
    Ktoś

10.11.2023 17:01

Ile będzie podwyżki?. Ktoś coś wie?.

01.11.2023 18:00

Pani Kierownik Beata M. To najfajniejsza kierowniczka . Zawsze z szacunkiem podchodzi do człowieka, mało konfliktowa, zawsze życzliwa i ludzka to najważniejsze. Aż szkoda , że będzie musiała odejść na emeryturę. Nigdy nie robi pracownikowi pod górkę, zawsze przyjdzie pogada z uśmiechem na twarzy. Szkoda tylko że inni nie mają dla niej takiego szacunku. W porównaniu do Pana W.W. to nie ma co mówić .(usunięte przez administratora) został zamieniony na ciepłą miła osobę , wymagająca ale ludzka. Oczywiście Beatka ma zajawki na sprzątanie , ale to jest u niej i urocze i upierdliwe ????
    Ktoś

02.11.2023 09:03

Oczywiscie, że jest super kierownikiem, ale dla pracodawcy. Pracowników potrafi eksploatować na maxa. I ślepo wykonuje polecenia zwierzchników. Wyniki owszem ma, ale kosztem operatorów, którzy pracują w okrojonych składach, a po pewnym czasie takiej pracy ladują na L-4. W.W. owszem był chamski, ale potrafił pracowników obronić w razie jakiejś wpadki, niestety B .M. tego ne robi. No, ale to są efekty pracy w korporacji.
    Xxxxxxxx

06.11.2023 22:16

Niewiem co brała osoba która pisała takie coś na temat wielkiej pani kierownik która jest zakłamaną osobą. Tu z Tobą rozmawia a za chwile obrobi dupe za plecami, nie znam bardziej zakłamanej osoby w tym zakładzie. Wojtek był jaki był ale powiedział w prost co mu leży na sercu i nie zachowywał się jak małe dziecko jak ktoś mu powiedział też w prost, tak jak to robi szanowna pani (usunięte przez administratora)
    Zniechęcony

26.09.2023 10:59

To był taki fajny zakład. A teraz? Każdy czeka tylko do dzwonka, bo nawet spokojnie pracować już tutaj nie można.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o?

Kontakt - ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o

ul. Leonarda da Vinci 7 44-121 Gliwice

NIP:6971983994

ZF Group
    Branża główna: Maszyny i urządzenia

12.09.2023 09:18

Czy będą jakieś podwyżki , ktoś wie ?

27.06.2023 12:52

Można scrollować w dół ile się chce ale praktycznie żadnych konkretów. Więc ja dam parę dla osób zastanawiających się nad podjęciem pracy: - na rolniczej nowy pracownik zarabia 20,5zł BRUTTO co daje 15,9 zł NETTO (plus 150zł dodatku na koniec miesiąca w przypadku braku spóźnień i nieopuszczenia ani jednego dnia pracy), co w najlepszym wypadku nie da nawet wypłaty rzędu 3000zł na rękę - umowa jest na 3/4 etatu ale pracuje się zawsze cały etat. - zakład traktuje sobotę jako dzień pracujący, może więc kazać przychodzić ci regularnie w każdą sobotę i jest to obowiązkowe oraz dostaje się za to tyle samo pieniędzy co w inne dni. W zamian da ci wolny jakiś dzień w tygodniu np poniedziałek. Sam już w pierwszym tygodniu pracy dostałem grafik z którego wynikało, że mam przyjść 3 soboty z rzędu a w zamian mieć wolne poniedziałki. Ja akurat ich wyśmiałem i się nie pojawiłem bo nie zależało mi na tym jak to odbiorą i czy mnie zwolnią czy nie, ale wszyscy inni z linii przyszli bez gadania. - żaden z nowych pracowników nie będzie obecnie miał możliwości pracy na nocki (które są płatne 50% więcej). W biurze kitują, że część zakładu robi nocki a inna nie, oraz że możesz je raz mieć lub przez jakiś czas nie mieć. Na miejscu okazuje się, że nocki robi część starych pracowników a nowi robią w kółko pierwszą i drugą zmianę. - umowy są dawane na miesiąc czasem dwa czy trzy; rozmawiałem z pracownikami którzy przez kilka lat jechali na umowach 30-to dniowych. - pracuje się na godziny, ale są normy. To oznacza, że z jednej strony musisz całkiem szybko pracować (inni będą narzekać jak nie będziesz wyrabiać tempa) żeby wyrobić się z normami, a z drugiej nie ma możliwości wyrobienia normy na daną godzinę przed jej końcem i uzyskanie w ten sposób dodatkowej przerwy. Na maszynach na których pracuję się szybciej, lepiej zwalniać tempo i dostosować je do tych gdzie pracuje się wolniej, w innym razie będziesz co jakiś czas stać bezczynnie przez parę minut, co większości pracowników się nie podoba i zazdroszczą, że też nie mogą sobie postać. Do tego może zauważyć cię lider i zaraz doczepi się że ci bardzo nudno i może wymyślać jakieś dodatkowe zajęcia bo przecież to karygodne żeby być bez ciągłej pracy. -praca jest średnio ciężka fizycznie, ale bardzo uciążliwa z powodu kilku czynników: jest NIEZWYKLE monotonna, w kółko te same parę ruchów ręką co nie jest dobre zarówno dla psychiki jak i dla samych rąk; non stop się stoi przez co lepiej się przygotować na bóle pleców i nóg, możliwe problemy z krążeniem; jest głośno i do innych musisz mówić z bliska podnosząc głos; powietrze jest suche i co najgorsze (przynajmniej w lato) jest bardzo duszno i gorąco. Być może to tylko moje odczucie, ale robota jest tak mało ambitna, że z każdą minutą czułem jak giną moje szare komórki a jakakolwiek godność inteligentnej istoty zanika :) - dla nowych atmosfera jest raczej średnia; wiadomo niektórzy są w porządku a inni nie, ale z reguły patrzą się krzywo. Na liniach często poganiają, albo narzekają, że robisz coś źle gdy to bardziej wina samej maszyny. Ogólnie to można odczuć, że ludzie niezbyt samych siebie szanują; może trochę przesadzam ale czasami to takie stado (usunięte przez administratora) którzy sami siebie ponaglają batem; chyba z przyzwyczajenia. Słyszałem takie powiedzenie że dobry (usunięte przez administratora) to taki który pracuje ciężko nawet jak pan nie patrzy; przypomniałem to sobie gdy zobaczyłem jak to sami pracownicy a nie liderzy czy kierownicy itp poganiali innych do wykonywania jakiś tam norm, czy ochrzaniali jak ktoś często odchodził od linii np do wc czy napić się wody; a przez myśl im nie przejdzie że np jak ktoś ma przestój to mógłby na szybko wyjść na papierosa itd Z czymś podobnym spotkałem się w Holandii, gdzie dziewczyny w podobnym zakładzie poświęcały część przerwy na sprzątanie na linii co było niedorzeczne. No cóż, jedni szukają okazji żeby się nie narobić (co w tego typu zakładach o dosyć ciężkiej pracy i bardzo niskiej płacy jest normalne) a inni jeszcze sami sobie dokładają. Ogólnie rzecz biorąc nie polecam pracy w tym zakładzie; szczerze powiedziawszy to ciężko o gorszą w Częstochowie. Podobne pieniądze można zarobić w dużo łatwiejszy sposób, a inne miejsca pracy o podobnie ciężkich warunkach są zdecydowanie lepiej płatne.

11.07.2023 12:59

Sobota to nie jest wolny dzień od pracy. Wolnym dniem jest tylko niedziela i obowiązuje 5-dniowy tydzień pracy. Tak zarządzì balcerek i tak jest do dzisiaj

20.08.2023 11:10

Zanim coś napiszemy to trzeba coś przeczytać. Postulat wolnych sobót nigdy nie został wprowadzony. Wprowadzono tylko 5-dniowy tydzień pracy. Tylko niedziela i ustawowe święta są wolne od pracy. Gdy zachodzi potrzeba świadczenia pracy w te dni to muszą być traktowane jako nadgodziny. Radzę więcej czytać i mniej używać wulgaryzmów bo Admin je wycina i nie wiadomo jaki był sens wpisu

13.08.2023 10:03

Czy w ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?

14.08.2023 18:43

Nie. Pierwsza umowa na okres próbny, a następna na czas określony. Zlecenie jedynie firmy typu Exact, ale nie ZF
    Wkurzona

18.06.2023 10:15

Panią dyrektor bardziej interesuje to ,, czemu platforma jest na nie swoim miejscu,, niżeli ciepło na hali i brak kubków czy wody. A Pan M.K. odpowie Ci ,, inteligentnie,, że jest lato to jest ciepło na hali.... Więc po co w ogóle prowadzić jakieś rozmowy z osobami na takim poziomie

11.07.2023 22:02

Jeżeli wiesz, że na halach jest i był zawsze zaduch to wnioskuję, że jesteś pracownikiem. A więc po co wypytywanie o socjal,szkolenia, waloryzacje i.t.p? Nie bardzo rozumiem komu i czemu mają te pytania służyć. Zapewne nie Tobie bo jesteś dobrze zorientowana/ny.
    Baa

13.07.2023 21:22

Widzę, że moja odpowiedź na tak zadane pytanie nie została opublikowana. Nie wiedzieć dlaczego? Może to jakiś mój błąd. Pytania są, moim zdaniem zasadne, bo na tym portalu wyrażamy opinie o firmie, w której pracujemy. Robimy to nie dlatego by poinformować samych siebie, że na hali jest duszno bo to wiemy. Albo, że brakuje kubków bo to jest śmieszne. Nie wyładowujmy tu swoich frustracji tylko rzetelnie informujmy o warunkach pracy w ZF Gliwice. Jeśli coś trzeba poprawić to trzeba spróbować to poprawiać. ZZ, Mężowie Zaufania itd. a nie rzygać jadem na wszystko i Wszystkich.

08.07.2023 22:53

...

09.07.2023 12:47

Starsza pani wiedziała że na produkcję się zatrudniła wiec niech pracuje.

09.07.2023 17:51

To jeszcze można wytrzymać jak się jest ileś tam plus, ma się zdrowie i chęć by pracować. Ale to co się wyrabia w przychodniach, na obowiązkowych badaniach okresowych przy tym małym plusie do emerytury? To jest dopiero historia do opisywania Swego czasu mnie jeden "lekarz" powiedział, że jego nie interesuje mój los. Jego zadaniem jest stwierdzić, tak lub nie... jest zdolny do pracy. I stwierdził, że nie. A było to dwa lata przed emeryturą

14.06.2023 20:45

Ktoś wie coś na temat podwyżek w lipcu? Wszędzie na strefie się słyszy, że będą, a u nas? Ogólnie kogokolwiek nie pytam, nawet nie z branży to słyszę, że w lipcu wraz z wzrostem krajowej otrzyma podwyżkę. U nas jak to wygląda?
    B

22.06.2023 15:56

W stellantis byly opel tam były największe podwyżki No i są najwyższe place.
    Chat dżiti

23.06.2023 20:28

Nie rozumiem tych waszych narzekań. A to na hali za gorąco a to brak podwyżek brak wody brak rozmów itd.. I właśnie dlatego że każdy z was ma to naprawdę w czterech literach to góra ma tym bardziej. Żalicie się publicznie na jakimś portalu zamiast konkretnie działać. Nikt z was nawet sobie trudu nie zadał aby sprawdzić to że np powyżej pewnej temperatury możecie odmówić pracy ale co tam lepiej narzekać na pot krew i łzy. Jakbyście zarządzali to by było tak samo. Niech chociaż 20 procent zgłosi sprzeciw to i podwyżki się znajdą i lepsze warunki no ale po co nie.. lepiej się nie narażać , co mnie to interesuje, jakoś to będzie. No to płacz dalej jeden z drugim
    Zniechęcony

17.06.2023 22:45

To pytanie kieruję do działu BHP, UB, ZZ a także do naszej pani dyrektor. Jak dlugo jeszcze na montażu nie będziemy mieli czym oddychać? Mamy połowę czerwca, lato jeszcze się nie zaczęło, a my już pracujemy w warunkach ekstremalnych. Na hali po prostu nie ma czym oddychać. W poprzednich latach było źle, ale teraz po relokacji kanałów pod układy wspomagania, gdzie jest jedna linia przy drugiej nie można normalnie pracować. Maszyny generują ciepło cały dzień. Operatorzy pracują jeden obok drugiego. W gniazdach jest wentylator, albo nie ma. Jak w takich warunkach można efektownie i wydajnie pracować, gdy pot leje się nie powiem po czym. Na całą halę mamy trzy dystrybutory, w których powinna być woda gazowana, a wielokrotnie nawet zwykłej nie ma. O kubki też musimy prosić, bo nikt na bieżąco nie dokłada. Wstyd. Czy naprawdę to my musimy prosić o serwisowanie dystrybutorów z wodą i dostarczenie kubków? Chyba są osoby odpowiedzialne za powyższe, a jeżeli nie to można to komuś zlecić. Zlitujcie się, bo jak tak dalej będzie to w momencie kiedy przyjdą upały bedziemy się przewracać na liniach z powodu przegrzania.

11.05.2023 10:15

Kobieta

11.05.2023 23:16

Nie zrzucajmy winy na nową firmę sprzątającą. Mega serwis był niewiele lepszy. Faktem jest, że mają mało ludzi do pracy, ale nie zmienia to faktu , że ktoś z ZF nimi koordynuje. W poniedziałki na rannej zmianie nie ma jednego kosza, kubła, kontenera (co kto chce) pustego. (usunięte przez administratora) leżą w promieniu kilku metrów. Dlaczego podczas weekendów nikogo nie ma do posprzątania? Na stołówce również powinien być grafik mycia i dezynfekcji lodówki, odkamieniania czajnika. Zresztą lodówka po otwarciu to jeden wielki smród. Po prostu trzeba zatrudnić wiecej osób. I żeby były na każdej zmianie, a nie tylko na rannej. I tak od siebie dodam, że my też po sobie moglibyśmy posprzątać. Nosimy z kantyny napoje, kawę. Rozlewamy na schodach, posadzce i sami nie potrafimy po sobie sprzątnąć. Ale faktem jest, że w naszej firmie jest czysto tylko przed audytami.

12.05.2023 09:07

Ooo tu Cię poniosło, za Ms było stanowczo dużo lepiej, mimo że tyle rzeczy nie mieli w kontrakcie to i tak było zrobione, wystarczyło pogadać z ak a teraz ponoć nowa firma ma wszystko w kontrakcie łącznie z sobotami a widzimy jak jest, nas też nie pytają czy mamy pełny skład na lini, tajla ma iść, norma wyrobiona. Jedyne szczęście że niektórzy ludzie zostali z Ms bo tak to byśmy znów na mapach jeździli.
    kandydat

09.05.2023 15:36

Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko Automatyk Utrzymania Ruchu. Jakie są opinie o tym stanowisku w firmie ZF? Jakich pytań technicznych spodziewać się na rozmowie kwalifikacyjnej?

07.05.2023 19:26

Witam widzę ogłoszenie o pracę na Utrzymaniu Ruchu, czy ktoś może się podzielić opinią na tym stanowisku? Jak z atmosferą?

18.04.2023 22:35

Witam, mam propozycję pracy w zakładzie ZF z tego co wiem płacą ok 27 brutto /h operator wózka widłowego. Jak to wygląda w praktyce jak z nadgodzinami czy są 100% płatne jak niedziele jak dodatki ? Zostałem zapytany czy mogę w sobotę robić i owszem mogę ale kasa musi się zgadzać. Jak z pracą czy to (usunięte przez administratora) bez chwili wytchnienia czy można robić spokojnie byle robić. ? Będę wdzięczny za konkretne odpowiedzi dziękuję

20.04.2023 08:05

Nadgodziny w soboty i niedziele płatne 100% w tygodniu 50% chyba, że pracujesz do 2 w nocy wtedy 4 godz.100% + max 10% premii. Co kwartał i roczna premia za bezchorobowość, wczasy pod gruszą dla pracowników ZF nie wiem jak to wygląda dla zatrudnionych przez agencję.
    Zainteresowany

29.04.2023 23:08

Czy ta praca jest ciężka fizycznie czy bardziej monotonna ? Co tak robi np operator wózków
    Malina

22.03.2023 07:04

(usunięte przez administratora).Atmosfera dramat.Starzy pracownicy traktują nowych dramarmtycznie .(usunięte przez administratora)na każdym kroku!Omijać szerokim łukiem!
    Xxx

09.04.2023 11:34

Ja bym proponowała zejść i popracować takim tempem i ogarnąć wszystko, przebudowy raporty pomiary,materiał,a nie zejść i popatrzeć ! Miało być lżej jest coraz gorzej z dnia na dzień . Pomysłodawcom,dyrekcji wydaje się że na liniach mają roboty a nie ludzi którzy pomału mają dość i się wypalają,są zmęczeni i zrezygnowani i przez to też odchodzą . Jest nerwówka nowych nie ma kto szkolić bo zwyczajnie nie ma na to czasu, nikt też nie pomyślał na awarie które są na porządku dziennym. Było dobrze w miarę dobrze ...Teraz nie chce się nawet tego komentować
    Operator

12.04.2023 09:20

Najgorszym zakładem jest od momentu jak panie AS i SN objęły stery, wcześniej było dużo lepiej, ale dobre czasy już za nami....
    Walo

31.03.2023 21:32

Czy ZZ robia cos w ogóle w tym zakładzie?. Składki biorą i nic żadnych działań.
    Wiesiu

05.04.2023 22:10

Jak ktoś jest w ZZ to nie może chodzić po hali i rozmawiać . Już widzę jak Ty stoisz na stacji , i z nikim nie rozmawiasz . Czy zwróciłaś/ eś się z czymś do związków , masz jakiś problem. z czymś , jakiś pomysł ? W sieci każdy mądry ???? Jak czytam te wypociny , ze mężowie zaufania nic nie działają , że związki nic nie robią , wiec proponuje żeby się zgłosić i realizować szybko te swoje zadania ????
    XadmX

20.03.2023 13:23

Witam. Mam pytanko jak wygląda praca dla kobiet? Czy jest możliwość robienia nadgodzin?
    Elka

25.03.2023 09:45

Ponieważ kobiety ciężej pracują od mężczyzn. To one na biodrach pracują w gniazdach gdzie wszystko nakręca tempo. To kobiety wszędzie skaczą jak są awarie. Albo kanał albo opony. Już to widzę że booster ma awarie a facet idzie pracować na kanale albo idzie na pompy. To my wykonujemy kilka czynności na raz i jesteśmy na stacjach na których facet powinien stać bo nie ma komu. I 8h w tym samym tempie pracować jest ciężko w dodatku na boostrach tak jak 7,5,10. Tam to kobiety dopiero się nadzwigaja ciężarów.
    Baa

25.03.2023 21:00

Jak to ciężko? A na kluczowych stanowiskach na górze nie ma kobiet?
    Wdzieczny

08.03.2023 10:24

Cóż za premie dostaniemy wysokie za nadgodziny. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać... Chyba ktoś chce tutaj z nas zrobić frajerów. Za 2nadgodz 50zl brutto dodatku ... Hmmm łał aż całe 35zl wyjdzie netto .. żenada. Ludzie sa oburzeni takimi premiami. Kompromitacja zakładu na całego....
    Łukasz

19.03.2023 20:24

Czyli za sobotę macie dzień wolny w tygodniu +50zl?

24.03.2023 15:22

Nie, sobota jest 100% płatna plus czasami jeszcze jest do niej dodatek. Nie wybieramy za nią dnia wolnego w tyg.
    Enty

08.03.2023 14:27

( (usunięte przez administratora) ) omijać z daleka! Dobre na chwilę jeśli się szuka poważnej pracy. Zero organizacji, tragedia.
    Dziewczyna

20.02.2023 14:40

Żeby tylko ta pomoc z Bielska i Słowacji zbytnio się nie przepracowała. Robienie kap czy też filterkow (usunięte przez administratora) pomoc z ich strony. Niech dadzą ich na linię, a nie... I normalnie tak jak my, a nie na jedną stację. Tylko się ośmieszamy. Hatfu na tą firmę całą.
    ?

26.02.2023 00:41

Podmontaże nie są ciężką pracą fizyczną. To fakt. Ale idźcie i róbcie tą koronkową robotę, tylko tak, żeby dla wszystkich starczyło i nikomu nie brakło. Tam musi być ogień, żeby nadążyć. Pamiętam operatorkę, która miała pocięte i krwawiące palce od " tylko filterków ", pamiętam operatora, który miał zapalenie ścięgna w ręce od podmontażu kap. Więc nie wypowiadajcie się na tematy, o których niewiele wiecie mądrale. Siądźcie tylko na osiem godzin i róbcie to co robią te dziewczyny. Oczywiście w należytym tempie. Dawniej robiliście podmontaż na liniach, a teraz to nawet jak macie awarię to niewiele jest osób, które same od siebie przyjdą i pomogą. Więc nie szufladkujcie pracy innych. A za pomoc osób z biura powinniście podziękować.
    Zdziwiona

26.02.2023 20:46

Bez przesady, za co dziękować... Większość wykorzystała fakt, że mają w końcu nadgodziny. Przecież ci najniżej zarabiają mniej niż teraz produkcja z nadgodzinami.
    ?

19.02.2023 08:38

Wiadomo ile wyniesie wakacyjna podwyżka?

19.02.2023 18:39

A ma być?
    G.

26.02.2023 18:01

Masz na myśli podwyżkę "wczasów pod gruszą"? A w ogóle takowa będzie?
    Zaza

27.01.2023 15:09

Ale zrobili EBB na szaro ...ciekawe ile osób się zwolni z tego obszaru. Wszystko zrobią byle by oszczędzić pieniądze na czlowieku
    AntyJola

29.01.2023 09:25

Po pierwsze-uśmiechnięta buźka oznacza, że odpowiedź jest pomocna, a nie, że ktoś jest zadowolony z zaistniałej sytuacji. Po drugie-pracowałaś z ludźmi,a nie z człowiekami, nawet jeżeli byli pseudo. A po trzecie mamy prośbę-po co wchodzisz w konwersację z nienormalnymi? Znajdź sobie rozmówców na swoim poziomie lub rozmawiaj sama z sobą. Każdy lubi porozmawiać z inteligentnymi osobami. A Ty się za taką uważasz,więc monolog jest wskazany.
    Gutek

31.01.2023 16:08

Jak to ile osób się zwolni? I jeszcze tylko z tego obszaru? Ano nikt się pewnie nie zwolni...przecież każdy się rwał do pracy na EBB a już szczególnie w soboty i niedziele. No to teraz firma zapewniła soboty i niedziele na EBB. Zastanówcie się co możecie zrobić konkretnego oprócz bezużytecznego skamlania na forum. No chyba, że ktoś przysępił 20zl/m-c

21.01.2023 13:23

Do negatywnych

22.01.2023 02:09

Boli was???????? ałaaaaaaaaa... Korpo_nikt boli was ??? Ktoś dostanie nawet 10 tys premii za granicą bo po prostu pracuje i na to zasługuje... My zwykli pracownicy trzyzmianowo pracujemy ciężko żeby nasz pan mógł kupić sobie kolejny super jachtowiec , niby pandemia niby kryzys ale widząc zyski zaje...ste hehe . Prosto z mostu koledzy o koleżanki ,miliardowe premie nie są dla nas dla nas tylko połap do 5 zer lącznie z dyrekcją a ninni puład do 10 zer hehehehehehheheh ,jak by to powiedział nasz ponad ktoś jedziemy !!!!!!
    Jola

22.01.2023 08:01

Dobrze, że przekazałeś tę informację. Jestem ciekawa kto dał tę smutną buźkę, podejrzewam że to sfrustrowana osoba. Szczerze to żal mi jej

Zostaw merytoryczną opinię o ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o