TRW
3 168 6 1

Opinie o TRW

Filtruj opinie po kryteriach:

Xyz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

A miało być tak pięknie... Boostry. Robota ciężka, gdyby nie to że załoga na linii była genialna - wypowiedzenie by było złożone dużo wcześniej. Wszystko jest świetnie, do momentu kiedy przytakujesz wszystkim na około - przestań się zgadzać, to zobaczysz zmianę o 180'. Na rozmowie mówiłam o tym, że uczę się w weekendy, więc na chwilę obecną nie mogę przychodzić na nadgodziny, tym bardziej że płacę za szkołę. Odpowiedź : to sobie na nią zarobisz. Innego razu zapisując się tylko na jeden dzień nadgodzin lider poinformował mnie że OBOWIĄZKOWO mam być w oba dni - tak powiedział kierownik zmiany. A jak macie u niektórych chody to na nadgodziny możecie przychodzić na rałszu i będzie spoko - nie ważne że zniszczycie pół produkcji z tego dnia... Po podwyżce 2900... W obecnej firmie 3400 na 'dzień dobry'... Jedyny duuży plus, którego brakuje mi w obecnym miejscu zatrudnienia - płacenie za posiłki badgem i duże dofinansowanie do nich. Ogólnie uważam, to za dobry pierwszy krok w pracy na produkcji - kilka miesięcy doświadczenia tylko po to żeby iść dalej - na dłuższą metę, ciężko ogarnąć.

Pomocna?
Krakus
 Opinia

Witam ile realnie trzeba zrobic nadgodzin zeby miec te 3000netto ?

Pomocna?
TakNie
załamana
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Krakus 22.02.2019 22:45

NIE MA NADGODZIN !!!!! ZARABIAMY TYLKO TYLE ILE MASZ NA KWITKU. CZYLI NA DZIEŃ DZISIEJSZY 2900 ZŁ BRUTTO

Pomocna?
Alf
 Opinia
@załamana 13.03.2019 18:45

Przecież najniższą jest po ad 3tys brutto!

Pomocna?
LiczeNaZysk
 Opinia
@załamana 13.03.2019 18:45

Jakie nie ma nadgodzin jak chodzą i proszą ludzi żeby w weekendy robili

Pomocna?
Ona niezadowolona
 Opinia

Nikomu nie polecam pracy w tej formie. Na szkoleniu wszyscy ładnie uśmiechnięci, a później rzeczywistość okazuje się inna. Druga sprawa - nadgodziny, człowiek zgłasza przy przyjęciu, że w weekendy chodzi do szkoły, a po 2 tygodniach przymuszaja do nadgodzin. Spróbujcie odmówić soboty to kierownik zacznie się drzec na całą hale po was. Liderzy: jeden nadaje na drugiego. Pracownicy? Obgaduja jak cholera, na nowych patrzą jak na zło wcielone. Podwalaja się za premie, trzeba uważać co i przy kim się mówi bo po chwilowi wszystko wie kierownik. Kierownik zmiany C? Przypatrzcie się kiedyś jak traktuje pracowników zwykłych, w jaki sposób się do nich odzywa, a spójrzcie kiedyś jak traktuje bardzo ładne dziewczyny. Bardzo nie równe traktowanie. Człowiek zgłasza problemy z maszyna, wszyscy mówią, że tak ma działać. Po czym na 2 dzień przychodzi kierownik z pretensjami 'dlaczego nie zgłosiłes, że z maszyna coś się dzieje'. A dlaczego? Bo tego dnia miał być audyt. Pracowałam tam 2 miesiące i sama jestem w szoku, że tyle wytrzymalam. Ogólnie nikomu nie polecam tej firmy.

Pomocna?
Niezadowolony
 Opinia
@Ona niezadowolona 07.02.2019 08:32

Bo kobra to kobra hahaha

Pomocna?
Ona niezadowolona
 Opinia
@Niezadowolony 08.02.2019 23:09

Zmiana C?????

Pomocna?
TakNie
boronia
 Opinia
@Ona niezadowolona 07.02.2019 08:32

sorki ja tam robiłam przez dobre 5 lat i właśnie na zmianie C i nie wierzę w to co piszesz.To jest że wszystkich najlepsza zmiana.Osoby które tam pracują są ok a co do kierownika Wojtka to z własnego doświadczenia wiem że jeśli Ty jesteś do niego ok to on jest taki sam do Ciebie.

Pomocna?
Koleżanka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@boronia 19.02.2019 02:15

No proszę. Boronia w samych superlatywach o zm. C i o kierowniku, przez którego nieraz skoczyło jej ciśnienie strzeliła focha. Ale co złego to nie ona. Pozdrawiam Małgosiu.

Pomocna?
Rampam pam
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ona niezadowolona 08.02.2019 23:18

Masz rację nowych zawsze traktują tak jakby z góry a kwestia przyzwyczajenia się a potem zgrania pracowników i jest ok A co do kiero mogłaś powiedzieć że widziałaś na tv 4 wszystkie odcinki oddziału specjalnego COBRA ;-)

Pomocna?
Psiapsiółka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@boronia 19.02.2019 02:15

Jak ci tam tak dobrze było, to ciekawe że już cię tam nie ma.... Boronia, pff..

Pomocna?
TakNie
Ona niezadowolona
 Opinia
@boronia 19.02.2019 02:15

Chyba żartujesz teraz. Gdzie miałaś oczy? Ma pretensje o byle co, ciągle coś nie gra. Nowych z góry? Taa, ze mną przyjmowała się dziewczyna, śliczna co trzeba jej przyznać i co Wojtuś na to? Wszystko zawsze na tak, a dziewczyna nawet filterki rozciagala. Idę o wolne bo na POGRZEB, bo zmarła mi bliska osoba z rodziny i usłyszałam, że przykro mi za późno przychodzę prosić o wolne... Taa bo zapisuje w kalendarzu, że ktoś umrze. Idzie ona, nie pamiętam jaki powód ale b łachy w tym samym dniu, i co? Dostaje wolne. Nikomu nie polecę tej pracy.

Pomocna?
TakNie
Ona niezadowolona
 Opinia
@Rampam pam 19.02.2019 15:13

Chcesz pogadać? Zapraszam tutaj (usunięte przez administratora)GG:)

Pomocna?
TakNie
boronia
 Opinia
@Koleżanka 19.02.2019 12:47

owszem nieraz Wojtek podniósł mi ciśnienie i co tego????nadal uważam że był dobrym kierownikiem w porównaniu do zmiany A i B i cieszę się że miałam tę przyjemność być jednym z jego pracowników.

Pomocna?
TakNie
boronia
 Opinia
@Psiapsiółka 20.02.2019 01:18

nie ma mnie bo jestem jeszcze na urlopie macierzyńskim a do pracy już nie wracam ponieważ mój mąż dostał pracę w innym mieście w Zielonej Górze i tam się przeprowadziłam.

Pomocna?
TakNie
boronia
 Opinia

Psiapsiółka odczep się dobra nie znasz mnie (bo zapewne dostałaś pracę w czasie mojego L4 bo wszyscy na zm.C wiedzieli dlaczego mnie nie ma)wyrażam tutaj swoje zdanie na temat firmy TRW i możesz się z nim zgodzić lub nie.Osobiście uważam że jest ok i znajomym polecam tam pracę a najbardziej zm.C nie z powodu kierownika ale ludzi którzy na tej zmianie pracują bo są super a w szczególności kanały.

Pomocna?
Kondzio
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@boronia 21.02.2019 00:29

Pracuje tu parę ładnych lat i też na zmianie C i jakoś niewiem dlaczego miałaś L4 , a dlaczego niewiem ? Bo pewnie byłaś zwykłym pionkiem który był mało ważny i mało popularny ???? jedyne co o tobie było słychać to zmiana koloru włosów na super niebieski i te twoje wzorki wygolone na głowie , ale o tym to cała strefa huczała . A jedyne dla czego się nadawalas to robienie jak głupia ponad 1000 i chwalenia się tym całemu światu . Pozdrawiam serdecznie

Pomocna?
boronia
 Opinia
@Kondzio 21.02.2019 11:39

bynajmniej miałam czym się pochwalić bo dzięki temu bustry miały wyrobiona norme nie raz im ratowalam tylki.i tak na marginesie to nie bylo 1000 tylko ponad 3000.Ale na tej stronie wyrażamy opinie o pracy a nie o nas samych a moja opinia o firmie jest pozytywna.

Pomocna?
Weteran
 Opinia
@boronia 21.02.2019 15:42

No nie moge. Ty to musiałaś robic po 24 h na dobe. 3000 sztuk zdjąc z lini w trakcie pracy przez 8 h to szacun nie kazdy tak potrafi. Takich ludzi ZF potrzebuje na juz bo normy spadają. No ale co innego zrobic a co innego sie chwalic. Masz dziewczyno mniemanie o sobie i swojej pracy. Ale zapraszamy. Firma czeka . A takich pracusiow to ze swieca szukac. Twojego rekordu to nikt nie pobil i dlugo nikt taki sie nie znajdzie chwalipieto. Ale nic to najwazniejsze to miec o sobie wysokie mniemanie.

Pomocna?
Kondzio
 Opinia
@Weteran 21.02.2019 23:58

Hahaha . I wszystko . Małpy w klatce i machać a jak nie to kara .

Pomocna?
boronia
 Opinia
@Weteran 21.02.2019 23:58

A właśnie że pobił bo nie byłam jedyna osoba która potrafiła tyle zrobić dziewczyny na innych zmianach też osiągały taki wyniki ale co się dziwić na 2080 pracowałam dobre 4 lata dzień w dzień aż doszło do tego że ponad połowę awarii potrafiłam naprawić sama bez pomocy UR przebudowy tez nie były trudne i jeszcze jedno nie mam o sobie wysokiego mniemanie po prostu robiłam to co do mnie należało a jeśli komuś to się nie podoba to już nie mój problem a tak na zakonczenie to pozdrawiam wszystkie dziewczyny z kanałów zmiany C.

Pomocna?
Alf
 Opinia
@Psiapsiółka 20.02.2019 01:18

Teraz zajmuje się dzidzią i już tu nie mieszka.

Pomocna?
rica
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ona niezadowolona 07.02.2019 08:32

Zgadzam sie z Tobą ,zmiana c to porażka,na samym początku myślałam że ludzie fajni, ale jednak to masakra.Na zebraniu mężów zauf mówili ,że nowi zwalniają sie przez szybkośc pracy ale tak naprawde zwalniają się przez tzw starych pracowników którzy potrafią być naprawde wredni.Gośka mówiła żeby ludziom pomagac ale w tej firmie jest normą ludzi gnoić i dlatego nie chcą pracować. Może ktoś kiedyś poczyta opinie i pomyśli, bo wiem ,ze nie dzieje się dobrze ,ale nikogo to nie rusza .Jakaś masakra, każdy czlowiek chce być traktowany w miare z szacunkiem ,mieć prace gdzie nie będzie sie bał przychodzić, bo cie zrównają z ziemią inni, wcale nie ważni,ale jak cię (usunięte przez administratora) to są ważniejsi.

Pomocna?
Pracownik zm a?
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ona niezadowolona 07.02.2019 08:32

Dom wariatów .... Echhh uważajcie na ten zakład ZF

Pomocna?
TakNie
Pracownik zm a?
 Opinia
@Kondzio 22.02.2019 00:16

Bardzo dobre porównanie -- Kondzio

Pomocna?
TakNie
Kondzio
 Opinia
@rica 22.02.2019 23:51

Hola hola , ja wszystko rozumiem ale czemu ten zakład traktuje nowych jak jakieś "jajka" ?? 4 lata temu jak się przyjmowałem to w 1 dzień pracy robiłem na linii , nikt się nade mną nie spuszczał i nie pomagał a teraz ?? Tydzień szkoleń (na których nawijają wam makaron na uszy) , potem ubieracie przez następny tydzień jakieś kondony albo filterki(co bardzo wam się podoba bo to ch a nie robota) a później jestescie zdziwieni jak wam każą robić na linii że tu tak ciężko . Teraz cię dziwi podejście ludzi z dłuższym stażem ? Mnie wcale . Pozdro kumatym , może wkoncu się uda roz ten bajzel i wyjadą na taczkach .

Pomocna?
boronia
 Opinia
@Kondzio 23.02.2019 20:03

o dziwo w tym momencie całkowicie się z Kondzio zgodzę.To co się teraz dzieje z nowymi pracownikami to tzw.smiech na sali z nami nikt się nie cackał jak się nie wyrabialeś to była rozmowa z kierownikiem że jak się nie poprawisz to się pożegnamy,jeśli chodzi o szkolenie to co najwyżej jeden dzień byłeś ze starym pracownikiem na linii a na drugi dzień już musiałeś robić sam a co jest teraz????Teraz nowy pracownik jest z Tobą na linii cały tydzień a Ty nadzorujesz.

Pomocna?
Ona niezadowolona
 Opinia
@Kondzio 23.02.2019 20:03

Wyobraź sobie, że mnie nikt jak jajko nie traktował ;) przyszlam i robiłam swoje, normy wyrabialam bo to nie była moja pierwsza praca ;) przez tydzień jak to mówisz nie zakładałam kondonow, jeden dzień, później? Jedna z linii odeszła i wskoczylam za nią. Przebudowę nauczyłam się robić w jeden dzień. Po czym 2 dni później wrzucają mnie na kanały i mówią rób, dostałam (usunięte przez administratora)że nie wiem jak to się robi mimo iż tłumaczyłam, że pracuje dopiero 3 dni. Wielkie pretensje, że nie umiem tego robić. Serio? Nikt się nademna nie spuszczal. Te Audyty to jakaś porażka, zgłosiłam dzień wcześniej, że coś nie halo ze stacja bo aż nią narywa, gdzie wcześniej tak nie było. Przychodzi gościu z UR i mówi, że tak ma być. Przychodzę do pracy dzień później i Wojtek drze się po mnie dlaczego nie zgłosiłam, że coś się dzieje ze stacja, bo zmiana po mnie zgłosiła, że stacja ma awarię, a ja tego nie zrobiłam. Serio? Pół hali słyszało jak się klocilam z nim, że zgłosiłam liderowi i byl gościu z UR. Problem taki miał ze mną, że nie trafił na osobę, która daje sobą pomiatac. Możesz mieć rację, niektórych traktują jak "jajka" ale pamiętaj, że nie wszystkich. Nowi będą odchodzić jeśli starzy pracownicy będą ich traktować jak debila. Jedna na linii robiła problem, że jestem nowa bo "pewnie przerzuca ją na inną linie, a ja wskocze na jej miejsce". Ludzie kurde, nikt nie chciał jej wygonic. Faceci w tej firmie jak najbardziej na plus, choć nie wszyscy. Za to kobiety to totalna porażka, wyżej sraja niż (usunięte przez administratora) maja.

Pomocna?
TakNie
Rica
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kondzio 23.02.2019 20:03

Skąd wniosek,że ja jestem nowa ? Ja tylko opisałam moje obserwacje ,kiedyś jednak fajniej się pracowało.Teraz większość w piórka obrosła i tyle.

Pomocna?
Zadowolony
 Opinia
@Ona niezadowolona 24.02.2019 13:07

Ona niezadowolona Ty musisz być daremna w pracy a masz bardzo duże mnie manie o sobie,to nie te czasy że za darmo płacą,co zrobiłaś od Siebie dla zakładu?

Pomocna?
Ona niezadowolona
 Opinia
@Zadowolony 24.02.2019 23:20

Skąd pomysł, że jestem daremna w pracy? Skąd pomysł, że mam duże mniemanie o sobie? Cofnij się kilka komentarzy wyżej i zobaczysz, że wcale tak nie jest. Co zrobiłam od siebie dla zakładu? Pracowałam i wyrabialam normy. Co miałam jeszcze zrobić? Chodzić i tyłek komuś lizać za premie? Skąd pomysł, że myślałam iż za darmo? Pracowałam jak wszyscy inni, robiłam to czego odemnie oczekiwano. Zastanawia mnie skąd wziąłeś to, że mam wysokie mniemanie, bo napisałam wprost, że wytłumaczyłam, że nie umiem czegoś robić? Twoim zdaniem miałam grać głupia, że "tak oczywiście potrafię" i co chwilę NOK-i robić? Co można zrobić dla siebie od firmy? A pytanie, co firma zrobiła dla mnie od siebie. Ciągle pretensje, traktowanie człowieka jak śmiecia? Proszę Cię Zadowolony, do pracy idziesz po to aby zrobić to co do Ciebie należy i za to otrzymać wynagrodzenie, a nie robić milion innych rzeczy i dostawać takie same pieniądze jak osoba, która nie robi nic. Jeśli jesteś zadowolony to bardzo się cieszę i gratuluję, ale nie mierz wszystkich jedna miarą, bo strona jest od tego by wyrazić swoją opinię o danej firmie. Życzę miłego popołudnia :)

Pomocna?
TakNie
boronia
 Opinia
@Ona niezadowolona 24.02.2019 13:07

kanały najlepsze a najbardziej linie jednoosobowe robisz swoje masz ciszę i skupiasz się na pracy.

Pomocna?
TakNie
elo
 Opinia
@boronia 26.02.2019 23:24

DRAMAT ! hahahahaha

Pomocna?
TakNie
Beret
 Opinia
@boronia 26.02.2019 23:24

Ty to tylko miałaś robić na 2080 i to wszyscy wiedzą. Nie dawałaś rady na żadnej innej linii. Być może jesteś aspołeczna ????

Pomocna?
boronia
 Opinia
@Beret 27.02.2019 15:38

i tu się mylisz bo dawałem radę na innych liniach to inni nie dawali rady na 2080 bo tak wysoko postawiłem poprzeczkę dlatego tam tak długo byłam i nie jestem aspołeczna przychodziłam do pracy żeby pracować a nie robic pogadanek i obgadywac bo tak było na liniach 3 osobowych na kanałach wolałam linię gdzie jestem sama.

Pomocna?
Beret
 Opinia
@boronia 01.03.2019 14:53

Nie bredź. Bo jak dali cie na inną linię to płakałaś i żaliłaś się na palarni. Liderka musiała cię przywrócić na 2080 bo byś się rozsypała

Pomocna?
boronia
 Opinia
@Beret 02.03.2019 08:50

NIGDY NIE PLAKALAM NA PALARNI mówiłam tylko co mysle i nie prosiłam nikogo o przywrócenie na 2080 same mnie tam dały.I jeszcze jedno jeśli masz coś do mnie to miej odwagę powiedzieć to w cztery oczy wkrótce będziesz mieć taką możliwość.

Pomocna?
Weteran
 Opinia
@boronia 02.03.2019 12:43

A co, wracasz na stare śmieci?

Pomocna?
boronia
 Opinia
@Weteran 02.03.2019 13:46

nie nie wracam muszę pożegnać dziewczyny z kanałów oraz kilka osób z magazynu i UR oraz załatwić parę formalności.Z tego co zauważyłam na tym forum to w firmie naprawdę źle się dzieje to już nie jest ta firma do której się przyjmowałam.Ludzie wobec siebie są wredni i fałszywi i gdy Ciebie nie ma to wbijaj tobie nóż w plecy.Dzieki temu forum wiem co naprawdę ludzie mówią i jest mi niezmiernie przykro że nie mieli odwagi powiedzieć mi tego prosto w oczy tym bardziej że do wszystkich byłam miła i nigdy na nowe osoby nie krzyczałam w trakcie szkolenia wręcz przeciwnie tłumaczyłam na spokojnie po kilka razy.

Pomocna?
Znajoma
 Opinia
@boronia 20.02.2019 12:27

Chyba byłaś największym lizusem na zmianie Boronia,, :p

Pomocna?
boronia
 Opinia
@Znajoma 05.03.2019 13:05

przepraszam najmocniej ale nikomu się nie podlizywalam rzadko kiedy się odzywalam przed pracą w trakcie przerw wolałam nic nie mówić bo wiedziałam jak to się kończy a mianowicie glupim przygadywaniem .Bardzo proszę wszystkich na tej stronie o zaprzestania pisania na mój temat.Na tej stronie pisze się o firmie a nie o ich pracownikach nie ważne czy obecnych czy bylych.

Pomocna?
Znajoma
 Opinia
@boronia 05.03.2019 22:07

Tą firmę tworzą przede wszystkim ludzie więc nie mów że to nie ma wpływu na zakład. Wyjebalas normę i sobie poszłaś to jest wg Ciebie normalne?

Pomocna?
TakNie
boronia
 Opinia
@Znajoma 07.03.2019 13:02

no bardzo przepraszam jestem na macierzyńskim urodziłam cudownego synka a tego że mój mąż dostał bardzo dobrze płatną pracę w innym mieście nie planowałam.Według Ciebie to co powinnam zrobić???zostać w Gliwicach i zapieperdzielać wszystkie weekendy kosztem dzieci i żeby dziadkowie je wychowali już to przerabiałam i drugi raz tego samego błędu nie popełnię.

Pomocna?
TakNie
Beret
 Opinia
@boronia 08.03.2019 00:27

No widzisz... Czyli firma nie jest idealna... Przypomnij sobie jak twój cudowny (usunięte przez administratora)zmuszał do nadgodzin

Pomocna?
Zmiana C
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Beret 08.03.2019 05:06

Zmuszał ?? Zmusza dalej , grozi notatkami , obniżaniem stawek a nawet cofnięciem z trw do podfirmy to nie jest normalne ,ludzie mają już po 3 soboty w MSC a on ci każe przyjść w następną nikt nie ma prawa wg niego mieć wolnego weekendu najlepiej robić od poniedziałku do niedzieli a postawisz się i nie przyjdziesz to zapomnij o premi do końca roku . Kierownik porażka 0 zrozumienia dla ludzi dla niego jesteś zwykłym robolem nie człowiekiem .

Pomocna?
DanKan
 Opinia
@boronia 19.02.2019 02:15

Zgadzam się z Tobą, a jak się komuś nie podoba - są inne prace

Pomocna?
TakNie
Ona niezadowolona
 Opinia
@Zmiana C 08.03.2019 07:27

Dlatego właśnie odeszłam, ale wszyscy bronią tutaj cudownego Wojtusia jaki to on nie jest och i ach. Ludzie, ten człowiek dorwal się do stołka na i na siłę chce na nim zostać. Mówisz mu, że zmarła Ci ważna osoba, na linii wszyscy widzą, że coś z Tobą nie tak, nawet lider mówi "idź do Wojtka żeby Cię zwolnił bo bez sensu żebyś stała i płakała" a ten jeszcze ryja drze, że masz się nie mazgaic (jego słowa) i za...... Do roboty. Zgłaszasz, że masz szkole w week, a ten Cię będzie zmuszał, że masz przyjść. Ludzie pracujący tak kilka lat maja zero empatii w sobie i wyprane mózgi, nie wszyscy bo trafiają się fajni ludzie. Nie rozumiem tylko jak w czasach, gdzie praca jest na każdym rogu można dawać się poniżac w pracy. Kurcze to nie komuna gdzie pracy trzeba było się trzymać pazurami bo było ciężko. Pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi z TRW/ZW

Pomocna?
Zmiana C
 Opinia
@Ona niezadowolona 10.03.2019 00:06

Tutaj 80% trzyma ciepłe stołki złapali je 10 lat temu i się boją puścić bo co zrobią jak stracą? Ci "kierownicy" nawet wykształcenia nie mają jak to stracą to są już w (usunięte przez administratora) REKA REKE MYJE .

Pomocna?
TakNie
Ona niezadowolona
 Opinia
@Zmiana C 10.03.2019 08:29

Zdążyłam zauważyć właśnie, moj brat pracujący tam już kilka lat powoli ma dość. Zero życia prywatnego bo zmuszaja do weekendów. To co się tak wyrabia nie jest ani trochę normalne, człowiek nie robot :/ ale ja podobno jestem daremna i nie nadaje się do pracy jak to ktoś tutaj napisał. Najlepsze jak na audycie, któryś z tych baranów w garniaku powiedział "ale w ciężkich warunkach musicie tutaj pracować" haha to je zmieńcie, przyjdzie taki baran w garniturze, nic nie robi tylko chodzi, patrzy na ręce i narzeka. Ludzie będą odchodzić dopóki coś się tam nie zmieni. Moglibyśmy pogadać gdzie indziej tylko jak?

Pomocna?
TakNie
boronia
 Opinia
@Ona niezadowolona 10.03.2019 00:06

w firmie nie ma mnie prawie 2 lata jak 5.10.2017 dowiedziałam się że jestem w ciąży i poszłam na l4 to Wojtek nie był taki wredny jak tu opisujecie dlatego tak dobrze o nim mowilam i aż jestem w szoku że takim człowiekiem się stał nawet jak przyjezdzalam do firmy żeby dac l4 i przychodzilam na halę to był dla miły.

Pomocna?
TakNie
Znajoma
 Opinia
@boronia 10.03.2019 16:10

Wojtek jest wredny od początku Tobie dopiero teraz klapki spadły z oczu

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Znajoma 10.03.2019 20:03

I może na tym skończmy tę dyskusję. Kierownicy są jacy są i tego nie zmienimy. A poza tym to kogo mają dać na ich miejsce? Ci co tam pracują wiedzą jakich ludzi przyjmuje się do pracy. Przejdą szkolenia i dziękują bo za ciężko, bo praca stojąca, bo za dużo się od nich wymaga i takich bo...jest bardzo wiele. A więc pytam kto z Was udzielających się na forum podjąłby się tej funkcji i odpowiedzialności za 150 osób? Pracuję już kilka lat i wiem co mówię. Spróbujcie i osądzajcie. Nie twierdzę, że jest różowo. Kierownik W. jest mało wrażliwy i brak mu empatii, ale nie wiemy jak my reagowalibyśmy na jego miejcu. Wylewać pomyje jest łatwo, a jeszcze anonimowo to super, tylko dlaczego nikt nie powie kierownikowi co mu się nie podoba, co mógłby zmienić w swoim postępowaniu i zachowaniu. Wiem, że teraz mnie się oberwie od forumowiczów, ale mam to gdzieś. Jak to mówią " załóż moje buty, przejdź moje życie, a potem wypowiadaj się na mój temat". Pozdrawiam niezadowolonych.

Pomocna?
boronia
 Opinia
@Ja 10.03.2019 21:27

coś wiem na ten temat mój mąż jest kierownikiem w firmie Enea i nie raz siedział po nocach i kombinowal jak obstawiać ludzi.Ten jest na L4 ten potrzebuje w tym czasie wolne a w razie awarii nie ma człowieka i co.Roznica jest taka że maz ma pod sobą 40 ludzi a nie prawie 200.Nie dziwię się Wojtkowi że jest wściekły bo jego zmusza gora to nie on ustala nadgodziny i ilość zamówień.On musi obstawiać linię a jak to zrobi to wyżej od niego postawionych nie obchodzi.Dlatego zgadzam się z twoją wypowiedzią i na koniec dodam Trw nie jest moja pierwsza firma z tzw.branzy automotiv i pracą na produkcji przyjmując się wiedziałam w co się pakuje i że nie będzie łatwo.

Pomocna?
Umapaloma
 Opinia
@boronia 26.02.2019 23:24

A jak sobie załatwic prace na tych kanałach bo bylabym chętna.... Szukam własnie pracy.

Pomocna?
TakNie
boronia
 Opinia
@Umapaloma 12.03.2019 23:29

dokładnie to nie wiem,jak się zatrudniłam w trw to od razu skierowano mnie na kanały.jak się rwentualnie dostaniesz do firmy to powiedz kierownikowi że jeśli jest taka możliwość to chcesz być na kanalach A nie na bustrach czy pompach.

Pomocna?
TakNie
Ktoś
 Opinia
@Ja 10.03.2019 21:27

Kierownictwo przede wszystkim powinno szanować swoich pracowników czego w tej firmie nie ma. Ich zdaniem jest nie Ty to będzie ktoś Inny to jest wg Ciebie normalne??? Zastanów się co tu wypisujesz, po drugie też piszesz anonimowo

Pomocna?
Ja
 Opinia
@Ktoś 14.03.2019 20:21

Ty również piszesz anonimowo i jeżeli jesteś pracownikiem i to pracownikiem z kilkuletnim, a nie kilkumiesięcznym stażem to znasz realia pracy i wiesz jakich pracowników firma zatrudnia. I jeżeli jesteś taki niezadowolony to aplikuj na stanowisko lidera lub kierownika i zmień coś na lepsze. Powodzenia życzę.

Pomocna?
TakNie
san
 Opinia
@Ja 14.03.2019 23:25

Co ty bredzisz...zostanę kierownikiem i co?? skoro nademna będą dalej osoby które nie szanują tych co na nich robią ???? powodzenia życzę tobie jak na starość się nie bedziesz mógł ruszyć przez to wykańczanie ludzi .

Pomocna?
TakNie
Operator
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Ci co piszą negatywne opinie po 1-2tyg '' pracy'' na boosterze są najczęściej osobami którym było za ciężko i nawet nie starali się chociaż w małym stopniu tej pracy usprawnić, bo da się. Liderzy tylko tracą czas na szkolenie i tłumaczenie takim osobą które już wiedzą że to kwestia dni jak wyjdą i nie wrócą na następny dzień, a takich osób jest coraz więcej niestety. Ten czas lider mógłby poświęcić na operatora który się stara wie co robi ale wymaga dalszego szkolenia czy to na nowej stacji czy nawet stacjach których pracuje żeby podnieść poziom umiejętności i wiedzy teoretycznej na wypadek audytów. Praca bywa czasem cięższa ale to tylko przy pracy w niepelnych składach. Ale jak dasz sobie szansę i trochę czasu to nawet na pozornie trudnych stacjach praca lekka. Zarobki mogły by być większe wiadomo, ale warunki zostają przedstawione przed rozpoczęciem pracy a nie w trakcie więc każdy wie do czego się garnie zaczynając pracę w TRW. Pozdrawiam operator zm'C'

Pomocna?
Johny
 Opinia

Jakie biuro tam rekrutuje? Czy jak ktoś zaniesie koje cv do biura to na z tego hajs ? Bo mam znajomego proponował mi ze weźmie i zaniesie i coś bardzo nalegał żeby mu to cv dać :D

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Johny 13.03.2019 13:52

Za dostarczenie C.V. w Z.F. nikt nikomu nie płaci. Być może znajomy chciał Ci zrobić przysługę i zaznaczyć, że jesteś z jego polecenia, a Ty próbujesz dopatrzyć się dodatkowego zysku dla kolegi. Brzydko z Twojej strony.

Pomocna?
Zaintersowany
 Opinia

Witam jestem zainteresowany pracą. Do tej pory pracowałem jako operator wózka widnego, mam uprawnienia udt i doświadczenie w pracy na wózkach czołowych. Interesuje mnie praca jako operator lub pracownik produkcji. Stąd moje pytania: Gdzie mogę popytać o pracę do tej firmy? Jak wygląda wynagrodzenie? Ile jest podstawy ile premii miesięcznej? Czy zatrudnienie jest bezpośrednio pod firmą czy przez pośrednika? Czy soboty są pracujące, a jeśli tak to jak płatne? Na jakie bonusy można liczyć poza wynagrodzeniem?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Zaintersowany 05.02.2019 11:58

Poczytaj niżej, i będziesz wszystko wiedział...

Pomocna?
TakNie
Luki
 Opinia

Witam jak wygląda sprawa zarobków? Czy można dorobić w weekendy? Ponoć jest nowa stawka 18,03 brutto a godzinę.

Pomocna?
Pastel
 Opinia
@Luki 21.01.2019 09:09

Tak, taka stawka obowiazuje

Pomocna?
TakNie
Xyz
 Opinia

Niestety ZF to totalna porażka na boostrach mega ciężko i oczywiście nikt tego nie widzi, bo przecież tam nie pracują ludzie tylko roboty...

Pomocna?
Iwa
 Opinia
@Xyz 05.12.2018 01:19

Bo tam się nie liczą ludzie tylko ilość

Pomocna?
Julita
 Opinia
@Iwa 13.12.2018 12:28

Możesz podać więcej informacji na temat stanowiska, które opisałaś w swoim komentarzu? Ilugodzinny system pracy panuje w firmie TRW? Ciekawi mnie również ile czasu przerwy przysługuje każdemu pracownikowi w trakcie dnia? Odpowiedz na podstawie swoich doświadczeń.

Pomocna?
TakNie
tik
 Opinia
@Julita 30.12.2018 15:40

ile razy bedziesz to samo pisać i ile ci płacą za to julita czy jak ci tam hahahaa

Pomocna?
Xds
 Opinia
@Julita 30.12.2018 15:40

Praca dziennie od poniedziałku do piątku na trzy zmiany. Przez 8h przysługuje jedna przerwa 20min. W tym trzeba doliczyć czas na dojście do kantyny lub szatni.

Pomocna?
TakNie
Szukająca pracy
 Opinia

Witam. Szukam pracy i przeglądam fora, żeby zorientować się jak w rzeczywistości wygląda praca w TRW i niestety płakać mi się chce. Poczytałam o Bielsku(tam to chyba najgorzej), Częstochowie i Gliwicach i z opinii pracowników wnioskuję, że nie mam tam czego szukać. Nie znam nikogo, "pleców" nie mam i w takiej "chorej" atmosferze pracować nie mam zamiaru, ale swoje powiem. Gdzie są ci pracodawcy, którzy powinni dobro pracownika stawiać na pierwszym miejscu? Może i mam wymagania, ale nie zniosłabym gdyby jakiś szef mi ubliżał i zastraszał. Być może dzieje się tak, że to korporacja gdzie wyścig szczurów trwa w najlepsze i lizusostwo, i donosy grają pierwsze skrzypce. Ale nie może tak być, że osoba, która zajmuje stanowisko szczebel wyżej ma prawo poniżać itp. innych. Dziwię się, że nikt z pracowników nie odważył się zgłosić sprawy wyżej. Chyba, że pracują tam sami skoligaceni, którzy nie mają własnego zdania i potrafią znieść zniewagi i obelgi. Ja mam poczucie własnej wartości. A w życiu nie tylko pieniądze się liczą. Tak więc powodzenia życzę. I szanujcie się, bo jak nie Wy to kto?

Pomocna?
Julita
 Opinia
@Szukająca pracy 10.01.2019 00:32

Interesowałaś się pierwotnie pracą w firmie TRW? Czy poza informacjami na forum miałaś może informacje o pracy w tej firmie z innych źródeł, czy może tylko i wyłącznie korzystałaś z opinii osób wypowiadających się na tym portalu? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Pomocna?
TakNie
Rampam pam
 Opinia
@Szukająca pracy 10.01.2019 00:32

Powiem ci tak fajnie się tu obcym piszę walczyć o swoje a znasz powiedzenie walka z wiatrakami ... Co z tego że ktoś się odezwie jak już jest przegrany iż to jest jedna klika czy góra czy starsi pracownicy stażowi z kierownikami czy liderzy czy normalni umiesz przylizac jesteś kimś , a jeśli ktoś nie pasuję to będzie gnojony na każdym kroku aż zaakceptuje za poskarzenie się jeszcze mniej premii bo doniósł na kolesia kierowniczki/czka i tak to jest to nie korpo to czyste (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Kondzio
 Opinia
@Julita 10.01.2019 11:46

Witaj, mogłabyś powiedzieć kim jesteś ? Piszesz takie komentarze że wiem na 100 % że jesteś pracownicom działu HR . Powiem tak , czemu nie wyjdziecie pogadać z ludźmi na hali o tym jak się im pracuje ? Boicie się prawdy ?

Pomocna?
Rampam pam
 Opinia
@Kondzio 23.01.2019 17:17

Kondzio bo prawda boli najbardziej , po co mają się ruszać z ciepłą na zimniejszą halę lepiej siedzieć na .... i żyć w kłamstwie a jak audyt to wtedy wielkie zainteresowanie Nawet jakby pogadali z ludźmi myślisz że to coś da ankiety i raporty napiszą po swojemu a nie wszyscy pracownicy będą szczerzy bo się boją o miejsce pracy

Pomocna?
Kondzio
 Opinia
@Rampam pam 24.01.2019 11:41

Sama prawda , cały rok mogą mieć wszystko gdzieś ale jak ma być audyt to się wtedy budzą i na ostatnią chwilę drukują wszystkie dokumentację na wariata i robią pod siebie , nie ma co się oszukiwać oni patrzą tylko na swoje ciepłe stołki . Kiedyś ponoć jeździł jakiś gość Koblenz i normalnie rozmawiał z pracownikami czemu już tego nie robi ?? Prawda w oczy kole . Pozdro .

Pomocna?
Pracownik
 Opinia

Kochani. Z okazji Świąt życzę Wam wszystkim i tym malutkim i tym wielkim radosnych,pogodnych,spędzonych w rodzinnym gronie Świąt Bożego Narodzenia oraz Dosiego Roku i szampańskiej zabawy do rana.

Pomocna?
Zaufany.
 Opinia

Uważajcie na nowo przyjętego pracownika niejakiego Mariana. Pozycza kasę, a potem spierdziela na L4 :)

Pomocna?
Operajtor
 Opinia

Czy pracownicy Work Service-OSP dostali już wypłaty? Ponieważ powinni je mieć do 10 grudnia. A na razie dostają tylko sms-y że przelewy poszły. Totalna porażka.

Pomocna?
K.
 Opinia

Na szczęście już nie pracuje w TRW. Pracowałam na dziale pomp hamulcowych i mnie zwolnili. Powodem tego było nie wchodzenie liderce na tym dziale(usunięte przez administratora) oraz nie płaszczenie się. Liderka pod bacznym okiem kierownika prowadzi swój własny folwark. Nie zapisuje operatorów na nadgodziny ponieważ w pierwszej kolejności idzie jej rodzina która pracuje na codzień przy innych pracach (zupełnie innych ponieważ roznosza material a nie są przeszkolonymi operatorami). Faworyzuje swoje koleżanki np. swoja sasiadke. Ale głównie zajmuje się staniem i piciem kawy przy wodopoju. Pozdrawiam

Pomocna?
Kierowniczka
 Opinia
@K. 29.11.2018 02:44

Pani K. Jak już tak opisujesz wszystko zapomniałaś dodać że takowa liderka ma również za sąsiada K. Kobieto nie zostałaś zwolniona a skończyła ci się umowa pisz już chociaż prawdę a nie wprowadzasz czytelników w błąd. Pozdrawiam

Pomocna?
Zbulwersowany
 Opinia
@K. 29.11.2018 02:44

Bez powodu umowa nie została nie przedłużona Trzeba spełnić nie tylko minimum odbicia karty na wejściu . Żeby można o sobie napisac ze ktoś mnie nie pisał na nadgodziny , to najpierw trzeba mieć chęć przyjść wogole , a jak ktoś nie chodzi wcale a raz się zapisze tylko na rano to niech nie oczekuje ze w przypadku dużego zainteresowania lider odrzuci dyspozycyjnych pracowników a wpisze panią K....ne . A co do rodzin zatrudnionych , to te osoby mają nawet gorzej niż inni bo wzrok który non stop jest na ich osobie przez osoby trzecie , bo trzeba obserwować , bo napewno błędy robią , bo napewno maja lepiej, bo to przecież rodzina itd itp Tak było z kierownikiem i synem (zm A i C ), tak było z liderką Kp i córka , tak ma teraz liderka PH , ale patrząc z boku na to wszystko to wszyscy wiemy ze Ci synowie i córki są bardzo dobrymi pracownikami bo mieli większa presję wykazania się . Wiem co pisze , znam sytuacje , współpracuje z tymi ludźmi , i nie jestem z produkcji , wiec do pewnych tu opini warto dodać prawdę czasami a nie tylko bezpodstawne oskarżenia . Nie ma zakładu , firmy , ugrupowań politycznych gdzie nie ma ktoś kogos z rodziny , znajomego , kogoś poleconego , a ludzie dalej tego nie rozumieją nie widzą. Kurcze ludzie zejście na ziemie , takie są realia życia .

Pomocna?
G.
 Opinia
@Zbulwersowany 06.12.2018 07:32

W ogóle piszemy osobno

Pomocna?
Wodopój
 Opinia
@K. 29.11.2018 02:44

Jest wodopój, na nocce można się wyspać na krześle , kawkę podadzą (usunięte przez administratora) wyliżą nic tylko zostać takim liderem. Jest czerwona koszulka jest zabawa i cały harem plotkarek 40+

Pomocna?
Wodopój
 Opinia
@Kierowniczka 02.12.2018 16:12

Kawe podano

Pomocna?
budzik
 Opinia

Grudzień, 2018, na rozmowie o pracę, tokarz 4 lata doświadczenia na cnc, minimum krajowe! Netto poniżej dwójki, dziękuję, nie polecam. W niemcowni pewnie też dwójkę tokarz dostanie ale w ełroo dlatego w Polandii szuka się jeleni.

Pomocna?
TakNie
Były pracownik
 Opinia

Odradzam prace w tym chorym zakładzie , zero człowieka tu tylko ilość i zapierdol. Od góry po dół spychologia , człowiek na człowieka itd Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Szanować pracownika , i dać wynagrodzenie godne za tą prace .

Pomocna?
Pracownik
 Opinia
@Były pracownik 21.11.2018 21:17

Taka prawda. "Robić, karać, nie nagradzać." To motto przewodnie pracodawcy.

Pomocna?
Julita
 Opinia
@Pracownik 26.11.2018 11:25

Możesz przedstawione przez Ciebie "motto" w jakiś sposób uzasadnić? W jaki sposób pracodawca karze swoich pracowników? Są to obniżki wynagrodzenia, czy może chodzi o zupełnie inny rodzaj kar? Jeżeli wiesz, to napisz również, jak wygląda wynagrodzenie za pracę w tej firmie. Sprecyzowany wpis będzie o wiele bardziej zrozumiały dla czytelników tego wątku.

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Julita 29.11.2018 10:35

Po 15-latach pracy stawka brutto 3400 zł. Za najmniejszą subordynację lub przewinienie zaniżona premia, a to akurat najlżejsza kara. Najczęściej nagana lub notatka służbowa. Raz na kwartał przyznawana jest premia dyrektora operacyjnego lecz nie wiadomo kto i za co ją dostaje, oraz raz na kwartał premia za absencję chorobową to ok. 150-180 zł. Ale nie zarobki są problemem. Atmosfera nie sprzyja pracy. Liderzy i kierownicy też są ludźmi i jeżeli "GÓRA" na nich naciska to i oni wymagają od pracowników cudów. Tylko, że to odbywa się kosztem zarówno na jakości jak i na wydajności. Nikogo nie interesuje, że mamy rodziny i dzieci. Przykład: w tym tygodniu siedem nocek. A spróbój się postawić. Niestety pracownicy nie wytrzymują presji i zwalniają się. I taka jest prawda. Praca tutaj to praca dla osób z twardym kręgosłupem i odpornych na stres. Osoby słabsze psychicznie niestety długo tutaj miejsca nie zagrzeją. Lecz najsmutniejsze w tym wsystkim jest to, że albo nikt nie widzi co się dzieje, albo niestety nie chce widzieć. I to tyle w temacie.

Pomocna?
wty
 Opinia
@Pracownik 02.12.2018 01:04

po co jej odpowiadasz dzieciaku przeciez to podstawiani lalkarze, pracujesz na strefie a fakt wiec nie co wymagac

Pomocna?
TakNie
Lola
 Opinia

Hej.Ja w tej firmie pracuje bardzo krótko,na szkoleniu obiecywali cuda wianki. No rzeczywistośc szybko zweryfikowała oczekiwania.Ludzie tam pracujący w większosci bardzo fajni,pomocni,nawet byłam zaskoczona,za to liderzy masakra,na pomoc nie ma co liczyc, popełnisz błąd to cię tak zjadą,że zgroza.Są tak chamscy,że ludzie się ich boją na niektórych liniach.Tempo pracy az w głowie się kręci.Głównie słyszysz zap...j.Nie mode powiedziec ,ze polecam prace w tej firmie,chociażby dlatego,że sama szukam innej.Nowi jeżeli przyjdą szybko uciekają,tak naprawde nie mają czasu na nabranie wprawy od razu dajesz,dajesz norma wysokawięc zap..Dlatego uciekają,nawet nie o kase chodzi.

Pomocna?
Anonim
 Opinia
@Lola 28.08.2018 19:56

Coś wiem na ten temat. Też robiłem w tej firmie. Przekonałem się jak to jest. Układy i układziki. Po prostu masz robić i robić. Ja zmieniłem firme i teraz mam fajnie. A kasa na rękę? Bez nadgodzin tyle co w tej firmie z nadgodzinonami.

Pomocna?
Poszukująca
 Opinia
@Anonim 31.08.2018 10:20

W jakiej firmie pracujesz? Obecnie poszukuje i szukam czegoś z dobrym zarobkiem z możliwością nadgodzin

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Poszukująca 03.09.2018 14:14

Kirchhoff

Pomocna?
Xd
 Opinia
@Lola 28.08.2018 19:56

Nie wkładaj wszystkich liderów do jednego worka skoro pracujesz krótko nie poznałaś wszystkich nie pracowałaś wszędzie ani z wszystkimi liderami Na chwile obecna nie powiem złego słowa na swojego lidera

Pomocna?
TakNie
Lola
 Opinia
@Xd 29.09.2018 15:15

Tak jak napisałam';na niektórych liniach;

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@Xd 29.09.2018 15:15

hahahahaha

Pomocna?
TakNie
Arek Jagodziński
 Opinia
@Anonim 31.08.2018 10:20

Witam czy mogę się dowiedzieć gdzie teraz pracujesz? Z chęcią też bym się tam wybrał. Zostawiam swój nr tel (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Brit
 Opinia
@Xd 29.09.2018 15:15

Bo sama jesteś liderem więc złego słowa nie powiesz...

Pomocna?
TakNie
Rampam pam
 Opinia
@Lola 28.08.2018 19:56

W pełni cię rozumiem tylko robię już ponad rok , ale ludzie nie zwalniają się tylko że względu na robotę ale także na ludzi , bo ludzie w tej firmie to jakaś kompletna pomyłka same lizydupy którzy tylko czekają żeby kogoś podwalic tylko dla kasy , jak nie przypadniesz komuś do gustu pierwszego dnia to od razu przez wszystkich szykanowany a kierownicy ślepi na wszystko byle tajla idzie ...

Pomocna?
On
 Opinia

Dlaczego u was nie ma nadgodzin ?

Pomocna?
TakNie
Brit
 Opinia
@On 26.09.2018 18:04

No chyba zostało napisane jasno i wyraźnie, że nie ma tylu zamówień. Czytaj że zrozumieniem.:D

Pomocna?
TakNie
Ktoś
 Opinia

To forum jest skorumpowane, ludzie nie piszcie bo usuwają komentarze które im nie pasują, prawda ich boli

Pomocna?
Szafer
 Opinia

Pracowałem przed laty w firmie ZF w Niemczech na montażu modułów osi portalowych dla autobusów. Była to moja najlepsza praca jak dotąd. Firma wykazywała się naprawdę wysokimi standardami nie tylko pod kątem produkcji, ale także podejścia do szarego pracownika. W dodatku pracownika z Polski. Czytając komentarze na tym forum wręcz nie mogę uwierzyć, że po przejęciu TRW przez ZF jest aż tak źle. Problemem na pewno nie jest fakt samej fuzji, ale to, iż nikt z nowego zarządu giganta nie przyjrzał się ludziom, którzy dotąd kierowali TRW i pozostawił ich na stołkach. Smród pozostał i teraz będzie ciągnąć się pod nowym szyldem. Życzę wszystkim uczciwym pracownikom, aby taki stan rzeczy szybko uległ zmianie. Znam firmę ZF i wiem, że to dobry pracodawca, tylko prawdopodobnie z bardzo niedobrymi liderami.

Pomocna?
franek kimono
 Opinia
@Szafer 23.10.2018 18:39

zdaje sie ze nie zdajesz sobie sprawy ze tu jest polska chłopie! tu nie zadnych standardow tu jest tylko wyciagnac ile wlezie kłamiac w zywe oczy dla wlasnych potrzeb, to nie zachód gdzie liczą sie tradycje itd, tu jest polska, europa klasy B zapamietaj to i to sie nie zmieni dopóki ludzie beda tacy tępi jacy są! a to sie naie zanosi !!!

Pomocna?
Jeszcze pracownik...
 Opinia
@Szafer 23.10.2018 18:39

Prawda jest taka że są podwójne standardy. Ktoś kto nigdy nie pracował za granicą nie ma porównania... Ja pracowałem, i mogę powiedzieć tyle że dla niemieckiego oddziału jesteśmy tanią siłą roboczą... Czy kogoś interesuje ile zarabiają w Chinach? Tutaj mamy podobnie...

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

Kierownictwo zmian to jakaś porażka, jeden gorszy od drugiego, tylko wymagania a żadnych podziękowań. Dorwali się do stołków i za wszelką cenę próbują się ich trzymać kosztem pracowników. Liderzy nie są lepsi, jedna wielka klika, na zmianie B chyba najgorsi. ...

Pomocna?
Pracownik
 Opinia
@Pracownik 21.10.2018 22:46

Trole Beatki ha ha

Pomocna?
Pracownik
 Opinia

Brak słów na to co się dzieje w tym zakładzie, zero szacunku do pracowników, tylko dużo, dużo i jeszcze raz dużo. Niedługo do ciuchów roboczych będą dodawać pampersy bo nawet nie ma jak skorzystać z toalety.

Pomocna?
Pracownik
 Opinia

Firma jakich wiele na strefie. Pracować trzeba to fakt. Za nic nierobienie niestety nikt nam nie będzie płacił. Zarobki mogłyby być wyższe, a atmosfera bardziej przyjazna pracownikom. Niestety w ZF to nie działa. Kadra zarządzająca pojawia się na produkcji tylko podczas audytów lub jeżeli coś się dzieje. Z szaraczkami rozmowa jest taka:..mało...źle...nie możemy...nie...nie...i w ten deseń. Po prostu nie ma dialogu, a jeżeli ktoś zatrudnił ludzi do pracy w firmie to znaczy, że są to osoby dorosłe i powinno się rozmawiać o problemach. Po prostu w tym zakładzie komunikacja nie działa. System kar jest bardzo dobrze rozbudowany, natomiast nagrody to już inna bajka. Pracownicy zwalniają się hurtowo. Zostają, albo ci którzy mają już swoje lata, albo tacy którzy czują sentyment do zakładu. Niestety niedługo ZF będzie zakładem pracy chronionej, gdyż młodzież ucieka. I takie są smutne realia. Może kiedyś coś się zmieni, ale to dopiero wtedy gdy zmieni się również stosunek pracodawcy do pracowników. A więc Szanowna Pani Dyrektor może zeszłaby Pani z Olimpu i spróbowała porozmawiać z szarą strefą. Ludzie mieliby wiele do powiedzenia i wiele zrozumieliby, jeżeli ktoś porozmawiałby z nimi szczerze i otwarcie, a nie mamił czczymi obietnicami. Pozdrawiam. Pracownik.

Pomocna?
gieniu
 Opinia
@Pracownik 18.10.2018 10:40

Sęk w tym, że szczerze i otwarcie nie można w tym zakładzie rozmawiać, przynajmniej oficjalnie, taka korporacyjna kultura pracy po prostu. Szczerze i otwarcie to jedynie na palarni i trzeba uważać z kim. Obłuda i mamienie obietnicami to cechy szczególne dużych korporacji, a ZF się do nich zdecydowanie zalicza. Firma natomiast całkiem dobra dla polityków, lizusów i kombinatorów.

Pomocna?
Mati
 Opinia

Magazyn tragedia. Mega tłusty kierownik który na rozmowach ze swoimi ludźmi u siebie w biurze wywala kopyta na biurko. Zero szacunku. Ekipa felków do Opola niego którzy łażą za nim i wazeliny nie sposób z ziemi pozbierać. Mobbing wiecznie ogien. Instrukcje stanowiskowe pisane tak że co by się nie działo winny jest pracownik. Pracowałem tam kilka lat i takiej obłudy nie widziałem nigdzie indziej. Pawełek i Kamilek to główne powody zwolnień z tego magazynu.

Pomocna?
ZM A
 Opinia
@Mati 12.10.2018 16:13

POTWIERDZAM SZCZERA PRAWDA POZDRO