Cosmoworker Job Service

Piła

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 43 ocen.

Opinie o Cosmoworker Job Service

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cosmoworker Job Service

POLA

Pracuje ktoś na szklarni z pomidorami?? jakieś opinie??

KAZIA

Witam Znalazlam oferte, zglosilam sie do biura. Pan Tadeusz sluzyl pomoca i wyjasnieniami. Zgodzilam sie na wyjazd i mialam poczekac na dokladne dane - gdzie i kiedy wyjazd. Odpowiedzi nie bylo. Probowalam skotaktowac sie z biurem. I tak wyglada moja wspolpraca.

sdsa
@KAZIA 08.09.2017, 16:45
Witam Znalazlam oferte, zglosilam sie do biura. Pan Tadeusz sluzyl pomoca i wyjasnieniami. Zgodzilam sie na wyjazd i mialam po...

Rekrutacja u nich to tragedia. Nie polecam!!!

Łukasz

Cosmoworker masakra omijać szerokim łukiem. Rekruter dziwak.

Szukasz pracy?

majlew

Witam czy ma ktos aktualna opinie na temat agencji Cosmowoorker praca na magazynie w miejscowosci Emmeloord wyjazd 21 i 24 sierpnia ktos moze sie wybiera ??

czechy

jak wygląda praca w czechach? da się wyżyc i cos odłożyc?

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@Pawi06 ponownie korzystasz z usług tej agencji, więc wygląda na to że rzeczywiście dobrze się z nią Tobie współpracowało. A możesz powiedzieć jak szybko, w Twoim wypadku, trwał okres od momentu zgłoszenia się do biura do wyjazdu?

Pawi06

witam kto jedzie z lubelskiego przez tą agencje do pracy oklice venlo 7 lub 8 sierpnia mam wolne miejsce w samochodzie mogę kogoś zabrać kontakt Pawi06@interia.pl a jeśli chodzi o tą agencje ab to pracowałem przez nią 8 miesięcy i nie narzekam kontakt z kordynatorami ok wszystko ok no może poza paroma osobami na kwaterze ale pracuje już od jakiego czasu za granica w kilku krajach byłem i wiem ze nigdy się nie trafi na całkiem normalnych ludzi na kawaterze jak ktoś chce naprawdę pracować a nie melanzować to pracę będzie miał

Pawi06
@Pawi06 03.07.2017, 19:53
witam kto jedzie z lubelskiego przez tą agencje do pracy oklice venlo 7 lub 8 sierpnia mam wolne miejsce w samochodzie mogę kog...

wyjazd 7 lub 8 lipca kontakt na email

Bozena

Powiem tak do biura w Polsce nie mozna miec pretesji pan Michal super gosc pomocny i wogole tak naprawde wszystko zaczyna sie w Holandii ja pracowalam miesiac nie mam zastrzezen praca ok wyplata na czas ale co mi sie nie podoba i jest minusem dla tej firmy koordynatorzy 0 kontaktu nie odbieraja telefonow nie odpisuja na smsy nigdynie widzialam swojego koordynatora jesli dzwonil to do osob co nas wozili samochodem do pracy jesli by cos sie stalo to nawet nie ma do kogo zwrocic sie o pomoc firma Cosmoeork w Polsce mam rade siedza koordynatorzy w Holandii i maja wyjebane na ludzi nic nie robia kase biora za siedzenie za biurkiem i wypisywanie godzin do kompa to ich cala praca ABoost to dno nawet Holender powiedzial ze to szambo i smial sie nikt ich nie kontroluje dlatego pozniej ludzie maja pretesje do biur w Polsce ale uwieszcie mi to nie jedt wina biura Cosmoworka w Polsce tylko podejscia ludzi koordynatorow w Holandii przez ABoost pozdrawiam pana Michala Nowaka z Cosmoworka za pomoc w znalezieniu pracy nie wyszlo ale to nie pana wina mam nadzieje ze jesli jeszcze zadzwonie do pana to znajdzie mi pan prace i dziekuke Bozena

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@QUEBOBEBO dlaczego masz taką opinię na temat firmy? Jakie są Twoje doświadczenia ze współpracy z nimi?

QUEBOBEBO

Najgorsza agencja. Oszuści i tyle. NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anna Rzeszów

Hej czy jest jakieś forum z polecanymi agencjami? :( W sensie była fajna bo: a nie tylko z tym co było nie tak. Mam oferty z 4 agencji między innymi od nich i o każdej piszą takie rzeczy, że lepiej zostać w domu a za 1600 netto w kraju mi się nie uśmiecha pracować. Może wybierać agencje o której najmniej piszą? Tutaj są 2 strony a o AB Job service 13... Ale chyba prawda, że jak ktoś jest zadowolony to nie pisze.

Krzychu
@Anna Rzeszów 04.04.2017, 13:32
Hej czy jest jakieś forum z polecanymi agencjami? :( W sensie była fajna bo: a nie tylko z tym co było nie tak. Mam oferty z...

Powiem Ci tak, jeśli chcesz wyjechać koniecznie za granicę i spróbować swoich sił to poszukaj najlepiej kogoś po rodzinie, znajomych, kogokolwiek kto będzie mógł Ci w czymkolwiek pomoc. Odebrać z lotniska, pomoc przy czymkolwiek, nie wiesz gdzie jedziesz i jak tam jest. Ja pracuje w Anglii od roku w zawodzie za dobra stawkę Ale żeby zarobić to trzeba się narobić. A gwarantuję Ci że jeśli się zdecydujesz i wyjedziesz to dopiero docenisz warunki i pracę w polsce. Na zachodzie lepiej traktowana nie będziesz. Po prostu będziesz tana siła roboczą dla nich. Więc jeśli nie masz kogokolwiek kto w razie niepowodzenia mógłby Ci pomóc( znaleźć inną pracę, wyrobić NIP, założyć konto w banku, sposób obycia w danym kraju itp.) To odradzam takie wyjazdy. Pozdrawiam

Jordan

Albo są dwie agencje Cosmoworker albo ja jestem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracownikiem i dają mi najlepsze zakwaterowanie, pracę i przydzielają najlepszych koordynatorów. :] Jeżdżę z Nimi od 2 lat, raz byłem w AB Werkt, teraz wracam z urlopu do AB Oost. Jedzie teraz ze mną mój młodszy brat, który sprawdzał opinie i pokazał mi cały przestraszony co tu pisze. Nigdy nie miałem żadnych większych problemów. Czasem był jakiś błąd w wypłacie, zadzwoniłem rozwiązali. Zgubiłem kartę do paliwa, zadzwoniłem, zadzwonili do Holandii, załatwione. Krzywda mi sie nie działa. Był jakiś pijany, naćpany koleś na zakwaterowaniu ale to nie od Nich i to raczej on był problemem niż ten pośredniak. Nikt normalny z osób z którymi pracował nie miał żadnych problemów z tą firmą i z tego co wiem nikt tez nie pisał na forach jak mu dobrze, bo był w pracy i nie miał na to czasu. Jeden koleś darł się na koordynatorkę, że mu kazali zjechać bo przez 3 dni nie polazł do pracy to usiadł w kuchni i się chwalił jak Ich załatwi. Cały dzień siedział i pisał jak to jest źle w Holandii bo nie ma gór i wszędzie narkomani. Tu pewnie też był. :] Niech każdy sam sprawdza albo ja mam szczęście do Nich. Sie ma

Iwona
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz obecnie za pośrednictwem Cosmoworker Job Service? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda współpraca z tą agencją oraz na co mogą liczyć pracownicy.

eN

Witam, planujemy wyjechać z chłopakiem do Czech na produkcję plastiku w okolicach Brna. Był ktoś, może się ktoś wypowiedzieć na ten temat? Po przeczytaniu tych opinii to jestem przerażona. Pozdrawiam.

marcus

Witam a przy trzodzie chlewnej ktoś pracuje lub pracował ?

moje t
użytkownik zarejestrowany

a był ktoś u nich na zbiorze pieczareki" intrygujący tytuł ich ogłoszenia jest "pieczarki czekają na zbiór"

Analityczka

Dzień dobry, Chce przedstawić swoją krótką przygodę z cosmoworker. Jako osoba pracująca u wielu pracodawców w Polsce i pracująca już w innej w Holandii i jestem w stanie rozeznać kiedy pracodawca mydli oczy, a kiedy jest konkretny. Poczatek - zwykła odpowiedź na ogłoszenie w sieci, mail z cv w jęz. ang i polskim. W ciągu kilku dni odezwał się do mnie Pan Tadeusz z nr 612****** z Cosmoworker. W tym samym czasie miałam również telefony z innych agencji, więc każdą wypytywałam o ofertę. Zależało mi na tym aby kontakt był przede wszystkim mailowy, ponieważ nie posiadam polskiego numeru telefonu, jesli była potrzeba kontakt był przez pożyczony numer. Z Panem T. odbyło się kilka rozmów telefonicznych i krótka wymiana maili. Niestety wszystko było niespójne. Pan wysyłał jedno-kilkuzdaniowe maile, w których więcej było "stopek" niż samej treści. Z doświadczenia wiem, że każda szanująca się agencja w kilku mailach wysyła dokładny opis stanowiska pracy, zakwaterowania, informacje o opłatach agencyjnych i informacje o ogólnych warunkach współpracy. Z innymi agencjami nie było problemu żeby wysłano mi wzór umowy do zapoznania się i powyższe, w cosmoworker trzeba o wszystko się UPOMINAĆ już na wstepie współpracy. Wszystko na tzw. gębę przez telefon. Pan z cosmoworker odpowiadał na maile kiedy chciał, mało tego ponaglał mnie w tym czasie aby być do jego dyspozycji, bo akurat zajął się moją osobą. Niestety każdy wie, że przed planowanym wyjazdem czas jest ograniczony i SZANUJĄCA się agencja poświeca swój czas wtedy kiedy ja jako klient też go mam, aby sprawnie dokonać procesu rekrutacji. Oczywiście mowa tutaj o wygospodarowaniu takiego czasu w godzinach pracy agencji. Jeżeli Przeprowadzam rozmowe i wyrażam chęć wyjazdu z tą agencją to wymagam aby moje zasady wyjazdu były jasne. Dostałam wstępne rozeznanie przez telefon ale poprosiłam o godzinie 13:15 w piątek o przesłanie mi "Mam jeszcze prośbę o przesłanie mi dokładnej oferty pracy, zakład, stawka i ilość zmian. Prosze równiez o informacje jaki jest tygodniowy koszt zakwaterowania oraz ubezpieczenia. Jak również jak wyglądają kwestie dojazdu z mieszkania do zakładu pracy." Czas pracy agencji jest od 8-17. Dostałam odpowiedź we wtorek o godzinie 11. W tym czasie, kiedy był brak odzewu ze strony Pana Tadeusza, podpisałam umowe z inną agencją, która potrafiła bez problemu w godzinach swojej wysłać mi pełną ofertę pracy i odpowiedziec na każde moje pytanie mailowo jak i telefonicznie. W środe rano odmówiłam współpracy z agencja cosmoworker, poniewaz nie była ona profesjonalna a mi zależało na konkretach i czasie. Pan zadzwonił do mnie (oczywiście dzwoniąc po kilka razy przez całą przygode kiedy on miał czas) i zmieszał z błotem, że zapewniałam i że sobie jaja z niego robie (nie podpisywaliśmy ŻADNEJ UMOWY a ja informowałam że mam inne oferty pracy. Jak również napisał maila, że nie potrafie używać żeby odebrać telefon. Oczywiście na poczatku rozmowy były na dużo milszej stopie, a Pan odpowiadając na moje pytania niczym "sprzedawca dziadostwa" - Pani to jest super i musi Pani wziąść. Moje przykładowe pytanie - Czy agencja zapewnia mi 40 godzin pracy tygodniowo (ponieważ ludzie którzy znają temat pracy w NL, wiedzą, że czesto nie ma pracy i zarabia się tylko na najem) - Pan odpowiadając próbował mnie zagadać że nie może mi tego zapewnić bo moge mieć 45-60h tygodniowo, chodź ja wciąż tłumaczyłam że chodzi mi o te minimum 40h. Rozmowa była jak z tym wiatrakiem, ja o jednym a Pan w druga stronę żeby przekonać mnie że może się zdarzyć wiecej godzin... Bezsensowna strata czasu... PANIE TADEUSZU TAK SIĘ NIE POZYSKUJE PRACOWNIKÓW, ZACHOWUJE SIĘ PAN NIE ETYCZNIE, A JA PODCHODZE DO KAŻDEGO TAK SAMO POWAŻNIE JAK KTOŚ PODCHODZI DO MNIE. Mojej opinii by nie było, ale jestem pracownikiem, który nie pozwoli aby ktoś kto na mnie nie zarobił kierował wobec mnie swoje osobiste zażalenia.

Racja
@Analityczka 31.08.2016, 11:19
Dzień dobry, Chce przedstawić swoją krótką przygodę z cosmoworker. Jako osoba pracująca u wielu pracodawców w Polsce i pracu...

Analityczka, dziękuję za Twoją opinię. Tak samo uważam jak Ty. Pozdrawiam:)

kłodzio

też miałem wyjechać przez tą firmę, wysłali mi umowę ale czytając komentarze chyba poszukam czegoś lepszego. lepiej poczekać niż ładować się w gówn.. macie jakieś namiary na sprawdzone agencje?

A

To poczytaj komentarze u góry. 90% negatywnych Pozostałe chyba pochodzą od pracowników biura które chcą zachęcić do wyjazdu i przedstawić firmę w dobrym świetle. Rozumiem to wasza praca i macie pieniądze z ludzi których wyślecie za granicę. ale może trzeba też pomyśleć o ludziach których tam wysyłacie, żeby też byli zadowoleni i przedstawiać oferty takie jakie są albo znaleść porządną firmę do której wysyłacie pracowników i najpierw spradzić czy naprawdę proponują godne warunki. Ale łatwiej siedzieć w biurze i przymykać na to oko i dalej robić ludzi w balona, samemu trzepiąc kasę. Bo każdy kto był na parku w Baarlo i widział te warunki mieszkalne może powiedzieć tylko jedno : SYF. I jeszcze 80 euro za takie coś bierzecie. Śmiech na sali. Zresztą nie tylko tam. Dziękuje bardzo za taką agencję

Andrzej

Witam, Miałem okazje podjąć pracę przez tą agencję i żałuję że wyjechałem. Przedstawiają fajne warunki przed wyjazdem a na miejscu okazuje się że nic się nie zgadza. Mieszkania tragedia, zwłaszcza na Baarlo gdzie oferują "domki" bungalow, pokój klitka, nie ma miejsca walizek nawet wstawić, jedynie salon trochę większy ale jak na 3 czy 4 osoby to porażka. Współpracują z firmą AB Werkt. Wprowadzają ludzi w błąd przed wyjazdem obiecując super warunki a przez kilka lat pracy za granicą takiego syfu nie widziałem. Odradzam każdemu. Jedyny plus to miła pani Ewa która zapewnia że wszystko będzie dobrze ale to nie wynagrodzi poniesionych strat i mieszkania w nędznych warunkach Szukajcie innych agencji bo na tej można się tylko przejechać Jedyne pozytywne komentarze wstawiają pracownicy Cosmoworker, by jeszcze do siebie kogoś przekonać

Deisy

Tak o ile jedziesz do ogórków na pole a nie do szklarni a szklarnia nie wiąże się chyba z polem.. Uwierz mi na własną rękę szukaliśmy wolnych pokoi tak więc w większości mieszkań panował totalny syf.. o ile te baraki można nazwać mieszkaniem

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Tropik

Co za pierdoły ! a do tego zwyczajne kłamstwa, bo nic się nie zgadza, tak właśnie się urabia opinia na forum. Co do zakwaterowania... Jak to jest, że w tym samym budynku sa pokoje czyste, zadbane, a pokój obok jest zasyfiały, brudny, zawalony butelkami i puszkami po piwie - dlaczego ? bo tam mieszkają niechluje, brudasy i imprezowicze, taka jest prawda

Deisy

Nie polecam człowiek jedzie niby na ogórki a okazuje się że będzie pracował w polu za marne grosze. Prace masz na telefon ( rano dostajesz sms) szukasz sobie kierowcy z którym jedziesz. Po zakończeniu pracy czekasz kilka godzin na kierowcę. warunki mieszkaniowe tragedia jak oni mówią w ,, BUNGAJU " syf kiła i mogiła łóżka zasikane a w lodówce brakuje tylko robaków. Zajeżdżasz nawet nikt na ciebie nie czeka. Koordynator nie odbiera w ogóle telefonu a jak już odbierze na własną rękę szukasz sobie wolnego miejsca. nie szanują ludzi, po prostu tragedia. Totalna samowolka. Prace masz albo jej nie masz nikt Ci nie daje gwarancji że dadzą Ci pracę. Ludzie siedzą po kilka tygodni bez pracy.. A za ,, BUNGAJ " trzeba płacić.. Gdy zjedziesz na urlop musisz płacić za wynajęcie miejsca... w ogóle tragedia.. nie polecam nikomu nawet najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w takich warunkach...

maślana

jedna wielka porażka , mają wszystko daleko a szczególnie ludzi którzy jada za granice pracować . zero organizacji i warunki mieszkalne masakra . nie polecam

parka

Ma ktos opinie o agencji jak placa na dzien dzisiejszy i ogolnie bo mam z chlopakiem jechac do nich na pomidory

MałaMi
@parka 27.04.2016, 18:40
Ma ktos opinie o agencji jak placa na dzien dzisiejszy i ogolnie bo mam z chlopakiem jechac do nich na pomidory...

Kiedy macie jechać ? Bo też się zastanawiamy ;)

MałaMi

Ma ktoś świeżą opinię o tej agencji?

Sutener

Witam czy wybiera sie ktos może na dniach na doniczki holandia itp

blacharz-lakiernik

mam zamiar wyjechaćy z tą firmo do pracy w Belgi czy ktoś już był..Jakieś info.Zgury dziękuje.

??????
@blacharz-lakiernik 21.01.2016, 12:04
mam zamiar wyjechaćy z tą firmo do pracy w Belgi czy ktoś już był..Jakieś info.Zgury dziękuje.

maja ogloszenia do belgii ,gdzie wymagaja przeslania skanu dowodu osobistego,,,,,jest to nie zgodne z prawem ,wiec masz odp co to za firma

kasienka28l

Witam czy ktos jedzie w ten weekend tzn 30-31.05.2015r do pracy przy pieleniu z tej firmy??chodzi konkretnie o Zwartsluis???prosze o kontakt na meila: kasienka259@wp.pl

Jacewicz

Witam, tak to czytam wszystko to jestem już bardziej na nie ;) Robię sobie jednocześnie notatkę z agencji i powiązań aby mieć wszystko zebrane do jednego. Z tych wszystkich wpisów wynika, że chodzi o ośrodek Barlo pod Venlo i to jest takie miejsce, w którym zdecydowanie nie chciałbym mieszkać. W innych agencjach mieszka się w ładnych domach z wielkimi ogrodami i salonami ;) Ale pytanie takie: czy ten cosmoworker to tylko w tym jednym miejscu skupia ludzi. Wszyscy mieszkają w jednym obozowisku a ich teren działania w Holandii to tylko tamten mały rejon koło Venlo?

nomercy

Okazuje się że w Markesse nie ma pracy, firma oszukuje ludzi wysylajac ich do pracy ktorej nie ma! frajerostwo na potege, trzeba im cofnac dofinansowania !!! syf i ku ...sówa !!!

on

Jak wygląda praca dla elektryków? Ludziska piszcie!!!

werta

Na truskawkach szklarniowych oszukują jak mało kto bardzo mało godzin , a za wszystko trzeba płacić, nie polecam.

ruda23

hej dostalam oferte na truskawki wiecie czy duzo godzin chociaz bedzie w venlo i sie zgodzilam wyjazd jest najprawdopodobniej pod koniec marca ?jakies info prosiłabym :)

:)

hej, aplikuje ktos na zbior pieczarek?

dargorpsv

witam Mam pytanie do osob ktore byly lub sa z cosmoworker odnosnie mieszkania mozecie opisac jak to wyglada ? parki w lesie i 10km do sklepu? jak w niektorych agencjach czy bardziej cywizlizowane warunki . Pozdrawiam .

borka

hej polo111 ja jadę w niedziele na tynki T woj wyjazd aktualny?

polo111

Witam: Ja mam wyjazd na tynki do Holandii w tą niedzielę, właśnie przez agencje Cosmoworker. Pracował ktoś może na tynkach, albo pracuje przez tą agencje. Prosiłbym o opinie tych co pracowali i ogólnie jakie panowały tam warunki. Bardzo chciałbym się co nie co dowiedzieć o tej firmie;

Tropik

do nn. Cześć, Właśnie dostałem umowę od Cosmoworkera i chciałem Cię zapytać o kilka rzeczy bo cos się tu nie zgadza a chciałbym mieć wszystko jasne przed podpisaniem umowy i wyjazdem. Najprawdopodobniej jadę na ten sam adres o którym piszesz. Koordynatorka informowała mnie o domkach letniskowych i na gogle maps rzeczywiście tak to wygląda więc pewnie to to. Jest jakiś inny adres? Mój kolega pracował przez nich dwa lata temu i z tego co mówił nie było takich akcji jakie opisujesz więc wole się upewnić, może jest jeszcze jedno, inne zakwaterowanie? O co chodzi z tymi domkami Cosmoworkera? Czy cosmoworker ma tam domki ? Dostałem umowę „ POŚREDNICTWA DO PRACY ZA GRANICĄ U PRACODAWCY ZAGRANICZNEGO”. Wiem, że Cosmoworker zatrudnia ludzi w Polsce ale o co chodzi tymi domkami?, wynajmują je zagranicznej agencji?, czy można też być zatrudnionym bezpośrednio przez Cosmoworkera w Holandii? Z tego co wiem to On miał taką samą umowę a jego pracodawcą i firmą która wynajmowała zakwaterowanie było AB Limburg. Jak to było w Twoim przypadku?. Byłeś zatrudniony przez Cosmoworker czy jak? Jeśli chodzi o opłaty, to ja mam wyraźnie napisane co i jak „2. Koszt zakwaterowania w wysokości 78,00 € tygodniowo ponosić będzie Kandydat. 3.Warunki ubezpieczenia: Kandydat zostanie objęty ubezpieczeniem zdrowotnym o którym mowa w § 2 p. 6 w całym okresie zatrudnienia. Składka z tego tytułu wynosi 21,50 € tygodniowo i jest płatna przez Kandydata.” Może Ty byłeś na innej umowie? Ile miałeś średnio godzin pracy w tygodniu?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

stokrotka12

Witam Z zaciekawieniem przeczytalam Twoja opinie o tej firmie. Powiem szczerze ze jestem przerazona, tylko powiedz mi skad ta kwota za zakwaterowanie 90e skro ja na umowie mam75e a moglbys podac adres gdzie sa te baraki?Bede wdzieczna.Pozdrawiam

ZNIESPACZONA

Od SHERPY to się odwal... bo jakoś mnie nie wyzyskiwali.. solarisy miałam i po 400 euro tygodniowo.. a ta wasza firma o której mowa to istny przekręt.. porażka i tyle w tym temacie..

nn

AB to nie jest on pracodawcą, dostajecie zwykłą umowe pośrednictwa pracy, nie zobowiązująca firmy absolutnie do niczego. ab wspólpracuje z roznymi holenderskimi agencjami pracy ( (usunięte przez administratora) Praca w venlo z ab do roznych firm to wysałnie za skierowaniem do venlo, a dokładanie do miejsowego miesjca zakwaterowania czyli obozowiska Barloo kolo venlo. Umowę oferuje na miejscu agencja AB WERKT. Zakwaterowanie to 4 osobowe baraki na obozowisku starych zniszczonych rozlatujących sie zagrzybiałych domków holenderskich. Brak mikrofalówek, popsute piece do ogrzewania ciepłej wody, brak naczyń, jakieś ich pozostałości. Swoje obozowisko mają tu również Cosmoworker,Covebo ,Sherpa i inne podobne agencje wyzysku majace aktualnie problemy z prawem w Holandii.. Nie macie zagwarantowanych żadnych godzin pracy, średnio ludziom udaje sie wypracowac 30h tygodniowo w Kervo przy wisniach lub jajkach itp. tzw synchreon na roznych stanowiskach pracy. Koszta jakie zdziera z Was agencja: 90e za łozko w 4os zapchlonym campingu, bez znaczenia ile godzin pracujecie, termin wypowiedzenia 2 tyg, zakaz posiadania alkoholu na terenie campingu, (usunięte przez administratora) Należy ze sobą zabrać wkładkę do zamka do pokoju standard typu" łucznik", bo podczas waszej nieobecnosci pokój w domku może zostac splądrowany, a często jest wizytowany.. Dalsze koszta to 16e za miesiąc za dojazd busem do pracy, kasowany niezleznie czy jedziecie czy pracy brak. Ponadto w domkach nie ma pralki, a 1 pranie na terenie ośrodka 5e! Brak intenetu (żebyscie przypadkiem nie znalezli innej oferty pracy, choć nie oferuja wam na tym dzikim obozowisku meldunku więc i tak pracy bezpośrenio w żadnej firmie nie znajdziecie bo nie macie wspomnainego zameldowania, którego wymaga każdy holenderski pracodawca). Ponadto do sklepu 3km piechotą, pod obowozwisko podjezdza tzw "Pan Biedronka" sprzedajacy na parkingu towar z biedronki/ alkohol/ papierosy polskie z odpowiednią narżą.. Z pozostałych ciekwostek, to obozowisko narkomanów i alkoholików pracujących na dragi i wóde, choc nie mozna wszystkich wkładać do jednego worka. Dodatkowo sciagają wam jeszcze ok 20e tygodniowo za ubezpieczenie. Z kosztów to chyba tyle.. Za wynajem tego bungalowu firma płaci włascicielowi 150e meisiecznie, a od 4osób x 4 tygodnie x 90e sciaga około 1500e, ale to tylko taka dygresja.. Tak wiec zdzierają od pracodawcy za każda godzinę waszej eksloatacji po kilka euro na każdej , zdzierają bajonskie sumy za zakwaterowanie, ubezpieczenie, dojazd i pozstaje wam na miske ryzu i jak to mieszkancy mawiaja na kilka gramów zioła zeby zapalić i zapomnieć gdzie jestescie. Co do pracy, jak sie coś nie spodoba team leaderowi wylatuejcie na zbity pysk w trybie natychmiastowym, 3 pomyłki w skałdaniu zamówienia out, normy wyśróbowane. W każdym bungalowie jest 14' tv z 2 kanałami, czesc osób przywozi swoje anteny i dekodery. Przed wyjazdem własnym autem, bez samochodu szkoda wogóle jechać to polecam zabrać również kilka butelek domestosa, preparatów plesnio i grzybobójczych i skrzynke z narzedziami narzedziami żeby jakoś tam fukncjonować. Na terenie tego DZIKIEGO obozowiska kwitnie handel wszystkiego typu używkami, polskim tytoniem. To obozowisko rzadzi się własnymi prawami, ktorego nikt nie nadzoruje. Polcecam wyjazd tylko dla ludzi z nożem przy gardle, bo dla normalnego człowieka są to warunki uwłaczajace godnosci i wjezdzaja w trybie natychmiastowym 1 wypłata po 3 tygodniach pracy, a do Bredy należy udac sie samemu wyrobic numer SOFI chyba ze chcecie czekać 6 tygodni na wyrobienie numeru przez agencję wyzysku. Co do wynagrodzeń, firma oszukuje jak tylko może, wiecznie ginące godziny, potrącenia, kwitki wypłat przychodza na maila choc wszyscy wiedza ze dosteu do netu nie ma. Co do netu, to internet można zorganziwac sobie w miasteczki mobilny za 10e karta sim+15e z t-mobile.nl dostaniecie 1GB na transfer danych, jak nie macie modemu to trzeba dorzucic jeszcze 15-20e za modem do labtopa, ktorego mozecie juz nie zobaczyć po powrocie z pracy). Co do procedur w miejscu pracy, zakaz posiadania telefonu, rewizja osobista, wyjmowane wkladek do butów, reczny wykrywacz metalu przy kazdym wyjsciu również na papierosa jak ktos pali - traktują wszystkich jak potencjalnych złodzieji. Na tzw biurze czyli firmowym baraki w dzien poprzedni jest wywieszana lista kto jest sczęsliwcem i udaje sie nastepnego dnia do pracy. Suma sumarum podobno 3/4 osób które przyjeżdza ucieką stamtąd z minusem 600-1000zł za ZAPRASZAMY DO Holandii

Rewi
@nn 29.05.2014, 18:29
AB to nie jest on pracodawcą, dostajecie zwykłą umowe pośrednictwa pracy, nie zobowiązująca firmy absolutnie do niczego. ab wsp...

Witam, świetna opinia! Byłem team liderem na Ooijen park, przez sherpa - to samo, ha ha. Czasami wpadłem na Baarlo do koleżanki i niestety ten sam syf widziałem. Odradzam te firmy nawet wrogom :) ale wiem ze do niektórych to nie dotrze, wiec dla nich - powodzenia.

niunia
@Rewi 30.12.2016, 22:46
Witam, świetna opinia! Byłem team liderem na Ooijen park, przez sherpa - to samo, ha ha. Czasami wpadłem na Baarlo do koleżanki...

witam czy możesz podać mi wiarygodną agencje pracy gdzie oferują normalne warunki mieszkaniowe a nie jakiś syf.

Werka

Hey. Czy ktoś może mi podać aktualne informacje na temat biura pracy Cosmoworker?

Max

Hej! Chcę wyjechać w połowie czerwca, praca w rolnictwie, chyba gdzieś obok Venlo. jak wyglądają warunki pracy, mieszkanie, opłata.

Aga

Hej,mam pytanie czy ktoś jedzie za pośrednictwem firmy do pracy przy kwiatach ?

iwana
@Aga 16.05.2014, 12:51
Hej,mam pytanie czy ktoś jedzie za pośrednictwem firmy do pracy przy kwiatach ?

Hej, do mnie dzis dzwonili i wlasnie sie zastanawiam, bo mało płaca. A Ty kiedy jedziesz?

iwana
@Aga 16.05.2014, 12:51
Hej,mam pytanie czy ktoś jedzie za pośrednictwem firmy do pracy przy kwiatach ?

Hej, do mnie dzis dzwonili i wlasnie sie zastanawiam, bo mało płaca. A Ty kiedy jedziesz?

Janek

To jakaś ograniczona agencja. Na ich stronie jest, że mają oferty w: Belgii, Holandii i Niemczech a ciągle tylko widać oferty na pieczarki, pomidory i ogórki i wszystkie w tej samej lokalizacji czyli koło Venlo. Jeśli już ktoś chce z nimi jechać do pracy to ma do wyboru te 3 prace, z czego na ogórkach bardzo mało godzin, na pieczarkach też, na pomidorach może się coś udać. Te ich jedyne miejsce zakwaterowania koło Venlo nie cieszy się dobrą opinią. A prace typu zbieranie pieczarek czy ogórków to są ciężkie, brudne, (usunięte przez administratora) prace i bardzo mało ambitne ;)

ooooo

mam pytanko czy jest ktos na pakowaniu ciastek przez ta firme???

anonim

AB JOB SERWIS Cosmoworker OSRODEK ZAKWATEROWANIA NA BARLOO KOLO VENLO to porazka,sami cpuny ,alkocholicy oraz handlarze mari [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ana,zero kontaktu z koordynatorami,nie mozna sie dodzwonic,praca ponad sily taka ktorej holender nie chce.Jedynie wyplacalni i przelewy na czas.Siedzi sie na domku jak nie wezma do pomidorow bo tam jeszcze praca jest albo na ogorkach,ogolnie to syf w domkach ,cpuny nie sprzataja po sobie sa wulgarni,czeste awantury na domkach,pijanstwo glosna muzyka zero normalnosci.Baraki ochydne ogrodzone drutem kolczastym,w tym obozie mieszkaja jedynie polacy slowacy i rumuni.PORAZKA!!!! NIE WIERZYSZ ? SPRAWDZ.

gallanonim

witam .pare informacji wiarygodnych na temat COSMOWORKER I AGENCJI AB . otoz pracowalem dla nich w tym roku i nie mam zbyt milych doswiadczen .pojechalem do pracy na rozbiorki ,praca mial byc na 6 mcy,mialo byc powyzej 40g.niestety przerobilem w 1 tygodniu 3 dni na rozbiorkach ,1 dzien na swiniarni .a w drugim tygodniu przepracowalem 1 dzien na rozbiorce .pozniej po interwencji dotalem prace w cegielni (ab ma w sumie 3 cegielnie pod soba ),praca na tasmie troche ciezka ,kasa slaba (40 g i 193-196 euro). zamieszkalem na poczatek na bungalu w baarlo ,pozniej bylem w klimen na chacie a raczej przerobionej obory ,chociaz na warunki ,mieszkaniowe nie moglem narzekac ... ab glownie ma prace na szklarni i polu ,a wiec jak grzeje slonce to jest robota jak nie to z pola nici i siedzisz w domu .maja jeszcze zaklad miesny niedaleko baarlo i jajka kolo eindhoven.generalnie lipa .nie polecam ,koordynatorki maja na ciebie ogolnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ,w baarlo pod sciana placzu czekalem 1.5 godziny zeby sie dostac do koordynatorki bo tyle ludzi i kazdy ma swoj problem.slyszalem ze wczesniej byl [usunięte przez moderatora] ,ktory ogarnial wszystko a teraz jak zostaly polki u wladzy to maja cie w [usunięte przez moderatora] ...nie polecam ,radze szukac czegos innego .pozdro

Tropik

A możesz napisac cos wiencej co takiego sie stalo ?

giacomo

ogolnie zapomnij o tej firmie ,,jest nie słowna i nie odbieraja kontaktow mozesz czekac wiecznosc ,to zgarniacze ludzi do wykorzystywania twojej ciezkiej pracy a sami biora 70 % twojej pensji

Zostaw opinię o Cosmoworker Job Service - Piła

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cosmoworker Job Service