Witajcie. Czytam te wasze opinie na temat pracy w Rostocku i aż zmuszacie mnie abym coś dodała od siebie. Pracowaliśmy tam kilka tygodni, musieliśmy wrócić ze względów rodzinnych. Praca nie jest tak ciężka jak się wydaje, wystarczy wejść w dobry rytm i jakoś to idzie. Trafiliśmy na niżej opisanego Kamila Sz. Wiem ze każdy ma podzielone opinie ale jak dla nas był całkiem przyjemny i sympatyczny. Ze starszymi pracownikami rozmawiał bardzo na luzie a dla nowych miał duży dystans co dało się na początku zauważyć. Starzy pracownicy co tam pracują znają go dobrze wiec każdy nowo przyjęty może pomyśleć o tym ze on po nich krzyczy. Tak myslelismy i my. W pracy trzeba wykazać się szybkością rąk oraz sprytem i praca odrazu wydaje się lżejsza.Z końcem naszej pracy relacje z tym brygadzista były już tylko lepsze a i praca była przyjemniejsza bo wiedzieliśmy już jak pracować. Wiadomo ze są tez i minusy, a między innymi chodzi o zarobki może nie są oszałamiające, ale jak się jedzie we dwójkę to można odłożyć dobre pieniądze. Hotel tez dość w miarę dobry, minusem tez jest brak internetu oraz współlokatorzy bo trafiali się różni głównie imprezowicze. Miasto jest świetne w wolnym czasie wyjazd tylko nad morze i nic innego nie trzeba. Napewno z chęcią byśmy wrócili lecz już zaczęliśmy studia. Polecam te miasto. I jak jechać to właśnie tylko tam na parówki.
@Braga, dziękuję za podzielenie się swoją opinią na temat pracy w Meat-Pros! Na pewno będzie cenna dla osób chcących podjąć pracę w tym miejscu. Ponownie proszę o nieużywanie na forum danych osobowych osób trzecich - chociażby imion czy inicjałów. Takie dane podlegają ochronie!
Nic nie robic to tam sie nie da wiec jesli ktos mysli, ze jedzie sie tam obijac no to jest w bledzie. Cos za cos. wiaodmo ze chodzi o kase i o to zeby przywiezc jak najwiecej. Zakwaterowanie serio calkiem znosne, myslalem szczerze ze bedzie gorsze, reszta to kwestia tez tego jak sie trafi tak naprawde. widze plusy i minusy ale trzeba miec na uwadze to, ze przeciez wiadomo ze to nie sa wczasy i relaksik. grunt to sie spiac i wejsc w rytm pracy. pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
I bardzo dobrze. Pracowaliśmy tam jakiś czas. Owszem mieszkania są, ale bez meldunku. Ciekawe kto zapłaci karę, gdy tym się zainteresują odpowiednie służby. Nic nie jest tak jak mówią chętnym do pracy. Stawka brutto 8, 70 a gdy wpłyną na konto pieniądze to wychodzi, że zarobek wyniósł trochę ponad 5 euro za godzinę. Trzeba ponad 200 godzin przepracować by zarobić 1000 euro.
To dobrze,że 5 a nie 4,5 hehe...Najlepiej nowy pracownik bez doświadczenia powinien mieć taką samą stawkę jak ten co pracuje parę miesięcy.A najlepiej się niech pieniądze z nieba lecą.Tak czytam te opinie i brak słów.Byłam w Rostocku 6 miesięcy,musiałam zjechać ale chętnie tam wrócę.I wcale tak nie jest jak piszecie,jak ktoś się obija to brygadziści to widzą i wtedy są mniejsze pieniądze.Mieszkania super,tylko za moich czasów samochód musiałam mieć,teraz słyszałam że dostali nowego busa.
Hmm ja tu pracuję. I nie od miesiąca. I jest tak jak pisze były pracownik. Może kiedyś było lepiej ale wszystko się zmienia. Wypłaty marne, brak zameldowania. Praca na mięsie nie jest łatwa. Ale nawet jak ciężko pracujesz i po godzinach, to nie zarobisz. Uważasz, że trochę więcej niż 5 euro/ h to dużo???
Można numer tel prosić bardzo bym była wdzięczna
Rekrutacja odbyła się przez telefon, Pani bardzo miła, wszystko na spokojnie mi wytłumaczyła, w zasadzie nam, ponieważ wyjeżdżałam z partnerem. Dokumenty do wypełnienia zostały wysłane na maila, gdyby ktoś miał problem z wydrukowaniem udostępnią Ci je na miejscu. Pani z którą rozmawialiśmy chętna by w razie czego pomóc w wypełnianiu, za każdym razem kiedy dzwoniliśmy była bardzo miła i zawsze odbierała telefon, nawet kiedy nie były to godziny jej pracy, także duży plus. Ogólnie bez stresu i serio wrażenia bardzo dobre.
Czy kiedyś pracowaliśmy w branży mięsnej? Dlaczego akurat ta branża? Jakie mamy doświadczenie zawodowe? Jakie są nasze mocne strony? I pytała również o karalność.
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
@ppppik, a planujesz jeszcze wyjazd z Meat-Pros? Napisz jeszcze, proszę, jak przedstawiają się warunki zatrudnienia oferowane przez firmę oraz czy docelowa praca znajduje się w dużej odległości od docelowego miejsca pracy. @Kris28, rozumiem, że to była Twoja pierwsza wypłata tak? Może Twoja stawka mogła wzrosnąć wraz ze stażem pracy.
@Ben36, a może warto zwrócić na to uwagę firmie Meat-Pros? Były już zgłaszane takie sprawy? Myślę, że warto czasem wyjść z inicjatywą i poruszyć ważne kwestie. Bardzo proszę o kulturalne wypowiadanie się w wątku! Nie będziemy tolerować komentarzy obraźliwych i wulgarnych.
Biuro wie co się dzieje w Rostocku. Ale czy ich to interesuje watpiè. Proponuję by wysłali tu swoją osobę. Niech się zatrudni, zobaczy jak traktują pracowników, ile się pracuje godzin a ile zarabia. Może wtedy coś z tym zrobią.
Wiemy dobrze, kto pisze pozytywne opinie... Łatwo się domyślić. (usunięte przez administratora) miała calkowitą rację w swoim komentarzu. Owszem pokoje fajne, ale cóż wypłata jedna wielka ściema. Zwykły pracowniak (usunięte przez administratora) zarobi.
A ta (usunięte przez administratora) tyle się napracowała zarówno jak ty. Kokosy chca zarobic za tydzien pracy. Wam tylko pasuje obsmarować komuś tyłek anonimowo. Czemu nazwiskami nie podpisujecie swych wypowiedzi. Ja wam powiem. Jesteście (usunięte przez administratora) Tyle w temacie. Do niczego się nie nadajecie. Jesteś (usunięte przez administratora)będziesz zarabiał.
(usunięte przez administratora)
Śmiech na sali pracowałem na zakładzie gdzie pracuje cała rodzinka żal Pl.(usunięte przez administratora)Za hotel raz Ci odciagaja 200 raz 240 żadnego potwierdzenia ile zarabiasz ile za hotel porażka. Pozdrawiam.
Co wy chcecie? Zgodziliscie się na taką stawke? Więc o co chodzi ? W konnern jest całkiem fajnie brygadzisci ok . Praca lekka . I p.Agnieszka zawsze pomoże
Ja tam w Konnern nie miałem problemów, więc nie wiem o co cho.
Jeżeli w Konnern jest niby tak dobrze to czemu jest taka rotacja ludzi ciągle potrzebują do pracy albo Konnern albo Karsruhe
zgadzam się . w konnern jest jeden wielki wyscig szczurów , zostają same dzieci które ledwo co dogadają się po polsku , wiec zostaje (usunięte przez administratora) w chłodni
Witam . Można prosić opinię miejsca pracy w Konnern na pakowaniu wyrobów mięsnych? (Wędlin kielbas , parówek ) jakie zarobki , zakwaterowanie i ogólne warunki pracy .?
Nie doradzam, zarobki smieszne (usunięte przez administratora) brak dodatkow za prace w godzinach nocnych !!!!!! (?)(usunięte przez administratora), praca na 1 zmianie ok (godzinowo) ale na drugiej malo kiedy wiecej niz 6 h. "Pakowanie" to teoria, poniewaz zalezy na jaki dzial trafisz. Warunki mieszkaniowe to jedna wielka loteria Mozesz trafic ze sklep bedzie 500 metrow od Ciebie a mozesz miec do niego i 6-8 km Dojazdy do pracy we wlasnym zakresie
Ja natomiast polecam pracę w Polsce. Generalnie dokładnie to samo tylko 4x mniej zarabiasz.
hahhahahahha pokaże i to z hukiem
@kolll, to prawda. Dziękuję za odpowiedź i życzę wiele dobrego! @anonymous, a dawno pracowałeś w Meat-Pros? Może od Twojego odejścia z firmy zaszły w niej istotne zmiany. Masz jakiś kontakt z ludźmi obecnie pracującymi w Meat-Pros? Widziałam, że firma aktywnie poszukuje nowych osób do pracy: http://www.meatpros.com.pl/pl/oferty-pracy . Co sądzicie o tych ofertach?
Bardzo proszę o kulturalne i rzeczowe wypowiedzi na forum! Wszelkie komentarze nie mające związku z wyrażaniem swojej opinii na temat tego pracodawcy zostaną usunięte przez administratora forum. @kolll, możesz napisać coś więcej o współpracy z Meat-Pros? Wypowiedzi pochodzące od pracowników firmy są bardzo istotne i wiele mówią.
no roznie mozna mowic, ale generalnie wiedzialem na co sie pisze i nie bylem raczej niczym zaskoczony. duzo zalezy od tego gdzie i na kogo sie trafi przeciez.
@Gość, prawda jest taka, że każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii, zarówno pozytywnej, jak i negatywnej. Długo pracowałeś w Meat-Pros? Bardzo proszę o kulturalne wypowiadanie się na forum. @Seffcio, a ile czasu trwają takie wyjazdy do pracy? Jak wygląda w tej firmie kwestia urlopów? @Milek, @oles, dajcie później znać na forum, jak Wam poszło na rozmowie rekrutacyjnej! Trzymam kciuki za jej pomyślny przebieg.
Owszem pracuję w Rostocku. I wiem co się tu dzieje. Dlatego, wiem co piszę. Rotacja pracowników nieprawdopodobna. Jak jest dobrze, to pracownicy nie uciekają.(usunięte przez administratora)
Pracowalem w tej firmie 5 lat a w branży miesnej w Niemczech razem 12 lat .Nie polecam tej firmy chociaż znam jeszcze gorsze i nie polecam tej branży. Prosze uczyć się niemieckiego i zmienić i firme i branże .
No moj kumpel byl juz raz z ta agnecja i teraz mamy cos razem ogarniac bo mowil, ze kosy tam zadnej nie mial i ogolnie spoko.
no kazdy ma rozne doswiadczenia, pewnie zalezy gdzie sie trafi ale u mnie nie byylo masakry serio. mniej wiecej wiedzialem czego sie spodziewac i tyle
Jak ktos mysli, ze to jest lekka praca to jest w bledzie. Generalnie to chyba nie spotkalem sie jeszcze z tym zeby ktos decydowal sie na taka prace z mysla, ze bedzie lezal. Wiadomo, ze na takie wyjazdy to sie czlowiek decyduje glownie zeby dorobic. Nie mowie, ze bylo najgorzej, spotkalem mega zgrana ekipe i z brygadzista szlo sie dogadac bo byl konkretny czlowiek.
@Gość, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Długo już jesteś związany z tą firmą? Może potrafisz jednak znaleźć jakieś plusy pracy w niej? Często skupiamy się na wadach, a zapominamy o zaletach. Może ktoś jeszcze chciałby dodać coś na temat pracy w Meat-Pros ? Zachęcam do dodawania swoich opinii!
Co wy ludzie gadacie jest spoko agencja ja pracuje już tutaj 9 mcy i nie narzekam kasa spoko mieszkanie spoko jeśli ktoś myśli że w robocie będzie leżał to gratuluję tu się przyjeżdża żeby robić a nie także ja nie mam zastrzeżeń tyle
ja tez bylem na wyjezdzie i nie mialem jakichs wielkich uwag. wiadomo nie wszystko szlo idealnie, ale wiedzialem czego sie moge spodziewac wiec bez spiny
Cioch nie bulwersuj się tak prawda jest taka że ta firma ma kilka placówek w Niemczech i zależy gdzie się trafi i na jakiego koordynatora są normalni lecz w większości to chamy . Podobno we Freienbrink i w Neurupin jest spoko lecz ciężko się tam dostać widocznie nie ma takiej tam rotacji co znaczy że ludziom tam dobrze. Ja byłem w Britz praca ciężka lecz szefostwo nawet ok kasa też nie nie najgorsza polecam te placówki.
(usunięte przez administratora)
JOLA a w jakim mieście tak zle napisz to następni ludzie będa mieć ostrzeżenie
@Milek, a jaka praca Cię interesuje? Kontaktowałeś się już z tą firmą? Jeśli uda Wam się podjąć współpracę, to nie zapomnij później podzielić się swoimi odczuciami na forum! @Cioch, rozumiem, że zakwaterowanie zapewnia pracodawca, tak? A jak wygląda kwestia dojazdu do docelowego miejsca pracy? @Tosti, rozumiem, dziękuję bardzo za rozwinięcie swojej odpowiedzi. Pozdrawiam i życzę wiele dobrego!
No na produkcji, czekam na info od kumpla bo cos sie nie moze ogarnac bo ma tam jakies zalatwienia teraz, ale ja chce jechac na pewno i widzialem na ich stronce formularz to wypelnie i zobaczymy.
tez potrzebuje cos ogarnac najlepiej to na kilka miesiecy bo budzet splukany to tez wysle to zgloszenie, plus ze maja to wlasnie na stronce
Witam i odradzam pracy w miejscowosci Britz pracowalam na produkcji pol roku duzo harowy malo pieniedzy. Praca po 12 h z czego ma sie placone za 9 kazda sobota pracujaca za hotel zabieraja (usunięte przez administratora)euro za dojazd do pracy kolejne 100 im wiecej masz godzin tym wiecej(usunięte przez administratora)zdania takiego ze jak mieszkasz w hotelu to nie masz rodziny i zapierdzielasz soboty a nawet niedziele o wolnej sobocie czyli prawie nigdy dowiadujesz sie w piatek wiec nie masz prawa nic planowac kierowniczka wypycha kase naszymi ciezko zarobionymi pieniedzmy w umowie masz (usunięte przez administratora)euro a na reke 5 gdzie tu sprawiedliwosc zero szacunku do pracownika i pracownicy wredni i nie maja zamiaru nowym osoba pomagac i te ciuchy pasiaki haha do yego duzo presonelu pod wplywem alkoholu
To na jakich zasadach to oni naliczana z 8.75 brutto to wychodzi spokojnie 7 eur tak więc sprawa śmierdzące i nadaje się do prawnika ciekawe co na to anulka
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Meat-Pros Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Meat-Pros Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 147.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Meat-Pros Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 54, z czego 17 to opinie pozytywne, 12 to opinie negatywne, a 25 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Meat-Pros Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Meat-Pros Sp. z o.o. napisali 11 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.