mdm s.a.

Cieszyn

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 250 ocen.

Opinie o mdm s.a.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mdm s.a.

Hanna
użytkownik zarejestrowany

Czy firma przeprowadza rekrutacje wewnętrzne?

Igor
użytkownik zarejestrowany

@xoxo na atmosferę w Warszawie nikt nie narzeka. Ale naprawdę trzeba pamiętać, że na atmosferę każdy ma wpływ. Nowy pracownik też :) Także jeśli będziesz w porządku wobec innych - będzie ok :)

Endi

jak zobaczysz te nowoczesne technologie np: maszyny do taśmy kalenicowej albo vent rolla to sie przewrócisz z wrażenia heheheheheh

Nie polecam

Pracowałem w tej firmie kilka miesięcy i w sumie to nikomu nie polecam tam pracy. Nie wiem jak jest w Bielsku, ale w Cieszynie panowały układy i kolesiostwo. Pamiętam jak nowo przyjętych wyśmiewano i wrzucano na maszyny bez podstawowego przeszkolenia. Powiedzieli ci raz jak masz robić i zostawiali cie samego na maszynie, którą pierwszy raz widzisz na oczy. Marnował się czas, ale przede wszystkim materiał, za który firma płaciła ogromną kasę, bo żaden imbecyl brygadzista nie wpadł na to, żeby młodego dokładnie przeszkolić i wytłumaczyć. Czułem się w tej robocie jak bym przychodził jako nie proszony gość na imprezę. Z nikim nie dało rady normalnie pogadać, traktowali cie z góry, wyśmiewanie, zastraszanie i podkładanie nóg na każdym z możliwych kroków. Same cwaniaki i buraki. Co do samych zarobków to bieda z nędzą jak za taki zapiernicz. Po 8 godzinach biegania między maszynami i pakowaniu towaru człowiek miał dość. Po całym miesiącu takiej harówy na 3 zmiany - 1500zł/rękę , śmiech na sali. Miały być podwyżki i dobre zarobki, a tak naprawdę stawałeś się niewolnikiem firmy w rękach mało kompetentnych buraków.

Marian

Obecnie radzę firmę omijać szerokim łukiem, a to za sprawą nowego dyrektora, który wprowadza swoje "rządy" (metry, metry, brak premi za nierealne cele). Czy MM nie widzi, co ten gość wyprawia? a nie sorry, przy MM to już całkiem inne oblicze...

kkk

zależy gdzie

luk

ile w bielsku zarobi mlodszy operator z gory dzieki

Włosek

Ludzie, zluzujcie rajtuzy, to tylko praca, a Wy do MDM podchodzicie, jak by to było centrum sterowania kosmosem. A kto ma znajomości, to wszyscy wiedzą, ale jakie to ma znaczenie?

Grzebyk

No i juz mamy kilka gwiazdek z Cieszyna... najlepszy jest pan nastawiacz, który po godzinie 17 zajmuje się opieraniem o maszyny i zagadywaniem ludzi na wszystkich mozliwych wydziałach. Chyba dalej mysli ze jest w Cieszynie na produkcji i takie rzeczy można robić... czy firma ma aż tak duzo pieniedzy by utrzymywac takich ludzi ? ktorzy NIC nie robia i w dodadku przeszkadzaja innym w pracy? a moze ten pan ma jakies znajomosci... i nie musi nic robic a wyplata i tak sie mu nalezy. mam nadzieje ze nowy pan dyrekotor szybko zainteresuje sie takimi darmozjadami

Tora

A co z biurokratami i bolkami zrobią ?

Paweł

Doszły mnie ostatnio słuchy ze do bielska moga przyjac tylko ograniczona ilosc ludzi ze nie kazdy sie dostanie fajnie by było żeby powiedzieli wczesniej masakra co sie to dzieje

Solutions

W mdm nigdy nie bylo zadnej technologii

Operatorek
@Solutions 02.03.2015, 04:04
W mdm nigdy nie bylo zadnej technologii

Kolego a produkcja filmów paroprzepuszczalnych oraz paroizolacyjnych na bazie PP oraz PE to nie jest technologia? Większość ludzi tutaj piszących wyznaje zasadę "nie znam się, więc się wypowiem".

osoba

Gdzie są nowe i świerze technologie sie pytam?Bo chyba nie w mdmie???

Moni
@osoba 26.02.2015, 16:06
Gdzie są nowe i świerze technologie sie pytam?Bo chyba nie w mdmie???

Osoba poczyta słownik. Skąd tu tylu analfabetów?

wuka

Powiedzcie siwemu ze w bielsku juz kartonów niebrdzie bral a poza tym co on u nas będzie robil jak w Cieszynie robi caly czas na jednej maszynie

as2

A co z pracownikami którzy sumiennie wykonywali swoje obowiązki, nie brali udziału w głupich gierkach i plotkach, a przez to zostali pozbawiani premii na rzecz kolegów z "układu" a potem firma i tak ich zwolniła?

Italiano

Gwiazdeczka to pewnie Becia i chyba jest to pierwsza madra wypowiedz na tym forum. Piona dla Ciebie. Wszyscy hejterzy z BB co zapomnieli juz o kolegach i zaczeli wrzucac wszystkich do jednego wora - zal mi was. Cieszyn idzie do Biela i nie macie na to wplywu. Skupcie sie na tym zeby bylo dobrze miedzy wszystkimi, a nie wylewacie tu zale.

Cieszyn

Panowie po co tyle jadu i zawiści? Gdyby sytuacja była odwrotna, to nikt z Cieszyna nie hejtował by ekipy z Bielska. Doskonale wiemy dlaczego Cieszyn przestał być opłacalny (bo nowe i świeższe technologie i nowoczesna produkcja poszła do Bielska) bo się bardziej opłacało inwestować w tej strefie. Zawsze wyznacznikiem inwestycji będzie kasa, bo nikt rozsądny nie ciśnie hi-fi sprzętu za 5k do golfa wartego 1k. Mnie najbardziej drażni jak ktoś komuś patrzy do gara i ocenia czy powinien w tym garnku mieć mniej czy może jeszcze mniej. Skończcie spekulować co się komu należy, macie swoje stanowiska pracy to o nie dbajcie, Cieszyn idzie na nowe stanowiska, które zostaną stworzone jako kolejna inwestycja, więc Patrzcie do swoich garnków. Wrzucacie wszystkich do jednego worka i oceniacie z góry? Ja też mam na tyle rozumu, żeby nie klasyfikować każdej "mądrej" wypowiedzi na tym forum jako głos całej załogi z Bielska, bo mam tam kolegów i nie wierze, że goście z którymi robiłem ładnych parę lat teraz nie chcą mnie widzieć znowu. Zaczyna się nowy rozdział dla wielu z nas, bo tylko taka opcja na dalszą pracę w tej firmie nam została, więc zanim Ocenisz nas, postaw się na naszym miejscu "mądry" pisarzu. Każdy ma jakieś swoje żale do kogoś, o coś i ja proponuję, żeby odważnie tak jak tu pisać je na mail.. SZEFA.

GWIAZDECZKA

NIby dlaczego ludzie w Bielsku maja się martwić o prace?? MY juz mamy prace i to MY 2 lata temu nie baliśmy się nowych wyzwań i podjeliśmy decyzje o przeniesieniu sie do bielska, to raczej w Cieszynie nastopni redukcja etatów i obsadzenie wolnych w bielsku.. prawda jest taka ze firma dużo zaoszczędzi gdy zlikwiduje "zdublowane" oraz "sztuczne" etaty + przestanie utrzymywac 2 firmy w dwóch różnych lolakizacjach, kto ma rozum ten rozumie,że to sa gigantyczne koszty... . moze czesc zaoszczędzony srodkow pan PREZES wyda na obiecane już DAWNO podwyżki DLA pracownika BIELSKA. wydaje mi się tez ze wszystkiei zawistne posty pisze właśnie jedna osoba która czuje się jakaś niespełniona,zastraszona na codzień a internet i forum "go-work" jest jedynym miejscem gdzie może dać upust swojemu rozgoryczeniu. PRAWDA JEST TEZ TAKA ZE HALA W BIELSKU TO JEDEN WIELKI OBIEKT i bardzo szybko zycie zweryfikuje kto pracuje a kto "SCIEMNIA" - może wlaśnie tego boja sie najbardziej pracownicy produkcyjni Cieszyna oaz Nastawiacze ?TAK Wiec podsumowywując - jeśli jesteś robotny,znasz się dobrze na swojej pracy,nie masz nic do ukrycia myśle że nie masz sie czego obawiać A MDM NT PRZYJMIE CIE Z OTWARTYMI RAMIONAMI...gorzej jesli jest inaczej :) wtedy lepiej od razu ustaw siĘ w kolejce na kochanowskiego, czy gdzie tam teraz jest U.P w Cieszynie :) AAAAA I PROSZE ZAKOŃCZCIE JUZ TA MARNA DYSKUSJE... MY... WY... JESTESMY JEDNA FIRMA! I TRZYMAJMY SIE RAZEM! POZDRAWIAM WAS DOBRE CHLOPAKI Z CIESZYNA BO WIEM ZE JEST WAS TAM DUŻO!

pawel

Moim zdaniem i nie obchodzi mnie ile osob pisze na forum czy jedna czy dwie czy piec pan " Jo " ma bujna wyobraznie trzeba sobie powiedziec jedno cos jest nie tak a zalagadzac sprawe na forum proboja podstawiani przez firme ludzie obiecywali nam zawsze ze mdm w cieszynie bedzie a wiedzieli ze beda likwidowac juz od dawna nikt nam nic nie mowi tylko wszystko tuszuja ja slyszalem ze firma jest strasznie zadluzona i nie tylko S.A bielsko tez i z tego co rozmawialem z jedym z pracownikow z bielska to faktycznie niechca ludzi z cieszyna bo boja sie tez o stanowiska i prace a wiadomo jak bylo i jest w cieszynie wyscig szczurow sie nigdy nie skonczyl tylko przeszedl na wyzszy poziom kablarstwa i knucia na innych ludzi i jednych wielkich ukladow i taka jest prawda wiec radze szukac pracy

Jo

Tak czytam te wypowiedzi i ostatnia aktywność na forum to nasuwa się jedna myśl ,że wszystkie te "wypociny"wypisuje jedna osoba która czuje się "pokrzywdzona" ( ostatnio zwolniona ).Człowieku nie wypisuj takich bzdetów i zawsze pomyśl nim cokolwiek napiszesz nie knuj intryg i nie próbuj zwaśnić Bielska z Cieszynem .

Wito
@Jo 24.02.2015, 15:44
Tak czytam te wypowiedzi i ostatnia aktywność na forum to nasuwa się jedna myśl ,że wszystkie te "wypociny"wypisuje j...

Jestes gosciu niepowazny

Vent

Kazdy wie kto skorowal kable zlodzieje dalej pracuja i maja sie dobrze nie do pomyslenia ze sa bezkarni a wszyscy bez premii chodzili to jest glownie wina dyrektorki ze nic nie pilnowala ja trzeba zwolnic i to od razu

White

Z tego co slyszalem to nawet wyzej postawieni sie zastanawiaja nad ludzmi z cieszyna bielsko nie bardzo ze wzgledu na sytuacje wielu kradzierzy w cieszynie a kazdy z pracownikow dobrze wie kto za tym tak naprawde stal zlodzieje miedzi alkoholicy

bielsko

i tak zwolnia wszystkich z cieszyna

jo
@bielsko 23.02.2015, 20:38
i tak zwolnia wszystkich z cieszyna

Żeby na odwrót niebylo skomczcie wariaty brednie pisac

Toma

Swieta prawda

Ats

Racja Justin jako jedyny cos robil i ustawial do porzadku a nie jak reszta bandy podobno od dawna reszta mechanikow chciala sie go pozbyc bo poprostu byl od nich lepszy ale tez slyszalem ze ma fajna robote i lepsza kase

Czita

Ten nastawiacz co nie pracuje to byl wlasnie jedyny co umial cos naprawic ale wylecial za klamstwa i intrygi ale z tego co slyszalem ma sie 100 razy lepiej

jo
@Czita 23.02.2015, 20:22
Ten nastawiacz co nie pracuje to byl wlasnie jedyny co umial cos naprawic ale wylecial za klamstwa i intrygi ale z tego co slys...

Kolego chyba niewiesz co piszesz leser nad leserami byl a najmodrzejszy byl za wszystkim do tatusia dzwonil

Czita
@jo 23.02.2015, 20:36
Kolego chyba niewiesz co piszesz leser nad leserami byl a najmodrzejszy byl za wszystkim do tatusia dzwonil...

Wiem co pisze chyba ty nie wiesz wlasnie przez takich jak ty on juz nie pracuje przez klamcow złodzieji i intrygantow

M2M

Trzeba chyba jasno uświadomić niektórym ludziom,że gdyby nie zakład w Cieszynie i dobra ekonomia ludzi zarządzających tym zakładem nie powstałby zakład w Bielsku,bo nie było by środków na nowe inwestycje tj.budowa hali i zakup maszyn.Nie podoba mi się,że oczerniacie ludzi,którzy sumiennie wykonują swoją pracę.Chodzi m.in. o nastawiaczy i macie nieaktualne dane,bo ten kolega od młotka już nie pracuje.Nastawiacze przyjdą z maszynami z Cieszyna,a nie z pustymi rękami.Dlaczego nie chcecie Cieszyna? Może ktoś się boi o swoją pracę,bo ma niskie kwalifikacje?Zazwyczaj boją się ludzie, którzy niesumiennie ją wykonują. Po drugie na MDM-ie świat się nie kończy. Jest wiele innych zakładów w szczególności w Bielsku.Myślę,że jeśli będzie panować dobra atmosfera po jednej i drugiej stronie to współpraca ułoży się pomyślnie.I zakończcie to już,bo niczemu to nie służy jedynie psuje wizerunek firmy i atmosferę w pracy.

mlody
@M2M 23.02.2015, 17:41
Trzeba chyba jasno uświadomić niektórym ludziom,że gdyby nie zakład w Cieszynie i dobra ekonomia ludzi zarządzających tym zakła...

Haha, to żeś chłopie pojechał, ekonomiczni to oni są jeżeli chodzi o podejście do pracy. W Cieszynie to najwięcej pracuje ekspres do kawy i wiatraczek w lecie.

Bielsko

W Bielsku wlasnie pracuja normalni ludzie a nie jak w cieszynie same kablarze jeden jedzie na drugiego i w dodatku klamie i tak wszyscy zostaniecie za to rozliczeni szczegolnie pan szczegolnie jeden brygadzista co przez niego juz noe jednego niesprawiedliwie zwolnilo niechcemy falszywych ludzi w bielsku a caly cieszyn taki jest

Bielsko

I wlasnie my nie chcemy takich rzeczy w bielsku niechcemy ludzi z cieszyna a szczegolnie niechcemy mechanikow ktorzy i tak nic nie umieja mamy swoich fachowcow po co nam wiecznie pijany elektryk z cieszyna i jego kolega co wszystko naprawia mlotkiem a o motyce ktory totalnie nic nie umie juz nawet nie mowie powinni.zrobic ankiete my niechcemy ludzi z cieszyna bo wtedy bielsko tez zamkna

cieszyn
@Bielsko 23.02.2015, 06:26
I wlasnie my nie chcemy takich rzeczy w bielsku niechcemy ludzi z cieszyna a szczegolnie niechcemy mechanikow ktorzy i tak nic...

Kolego masz racje ale niebierz wszystkich do jednego wora bo w bielsu tez sie znajdzie czarna owca i niejedna ale z mech masz racje

Waluś
@cieszyn 23.02.2015, 09:04
Kolego masz racje ale niebierz wszystkich do jednego wora bo w bielsu tez sie znajdzie czarna owca i niejedna ale z mech masz r...

Śmiać się chce z tych wypowiedzi póki pracowaliście w Cieszynie wszystko było dobrze ? teraz wam woda sodowa do łba uderzyła wychodzi na to ,że w Bielsku pracują same " gwiazdy " .Troszkę samokrytyki i spojrzenia na siebie .....

thytry

Pracowałem w Cieszynie i potwierdzam same niepochlebne opinie na temat tego zakładu. Pracownika traktują jak zło konieczne, zapierdzielasz ostro czasem na dwie maszyny, non stop komuś coś nie pasuje, męczą głupimi zasadami, odbieranie premii za byle co. Zakład to ludzie, a jak w MDM jeden do drugiego pała nienawiścią i co chwilę podkłada świnie pod nogi, to wiadome było, że zakład prędzej czy później pójdzie do zamknięcia.

andrzej

jestescie załosni

cieszyn

Boicie się Cieszyna. A kiedyś tam pracowaliscie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wila

A (usunięte przez administratora) jaki etat w Bielsku będzie miała? Gdzie reszta produkcji pójdzie ( akcesoria ,ołów,itd.?

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

A co z elektrykiem ?

prąwda
@ja 17.02.2015, 14:45
A co z elektrykiem ?

Niema elektryka

dfgh56

A co z ludźmi? Przecież jak zamkną mdm w cieszynie to ponad 300 ludzi straci pracę.

4da

Czyli MDM w Cieszynie zostanie zamknięty?

mistrz józek
@4da 12.02.2015, 11:03
Czyli MDM w Cieszynie zostanie zamknięty?

tak, zamknięty.

4da

Jak to, to MDM w Cieszynie już nie będzie działał? Kurcze miałem zamiar składać papiery a tu takie informacje. Napiszcie coś więcej, chodzi wam o to, że MDM ma się przenieść do innej miejscowości czy po prostu zamknąć swoją działalność w Cieszynie?

Tabaluga
@4da 09.02.2015, 11:45
Jak to, to MDM w Cieszynie już nie będzie działał? Kurcze miałem zamiar składać papiery a tu takie informacje. Napiszcie coś wi...

No niestety, pracownicy już otrzymali informację, że eldorado się skończyło, więc się spóźniłeś trochę:)

Leszkoooo

Co się mi wydaje ,że ktoś puścił jakąś famę ... :)

Jozin z bazin

Zgadzam się z przedmówcą bo do.końca roku prawdopodobnie MDM działa a potem albo Bielsko MDM albo nara

jp
@Jozin z bazin 08.02.2015, 16:31
Zgadzam się z przedmówcą bo do.końca roku prawdopodobnie MDM działa a potem albo Bielsko MDM albo nara...

Wam lebry zasrane trzeba roboty pozadnej a nie siedzenia na dupie i klikaninia na pięciu komurkach czy panoszeniu aie poszliście do bielska i sie panoszycie troszke pokory trzeba mieć i byc wdzieczny szefowi ze daje nam prace a nie szkalowanie firmy itp kiedyś będzie to mdm jeden i koniec zacznijcie robić wam trzeba pozadnego brygadzisty żeby za lby chwycil.

NT

Ale juz nie dlugo nie bedzie mdmu w cieszynie i wszystkie kablarskie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zostana zwolnione z brygadzistami na czele i to nakbardziej cieszy bielsko raczej nie bedzie chcialo ludzi z cieszyna bo to nic dobrego

anonim

(usunięte przez administratora)

badi0

Witam. Czy wiesz co jest ortografia. Chyba pora wrócić do szkoły "bezmózgu". Pozdrawiam.

Mrke

Też tam pracowałem kilka miesięcy i mogę napisać coś nie coś. Jeśli chodzi o mechaników/nastawiaczy maszyn, to faktycznie lecą w kulki niemiłosiernie. Panoszą się po hali jak smród po gaciach. Nie raz były postoje bo maszyna się zepsuła, to pół zmiany w przerwach co godzinę, podchodzili i udawali że starają się coś naprawić. Tak naprawdę maszyna jak nie działa tak nie działa, a haratać musieliśmy na zepsutej maszynie. Efekt? Buble i to ty dostawałeś po dupie za to, a nie mechanik. Co do brygadzistów zdarzają się lepsi i gorsi, ale większość z nich to ustawieni pajace którzy myślą, że wszystkie rozumy pozjadali. Mój brygadzista też lubił obrabiać na boku dupę, ale się mu postawiłem i się skończyło, tylko potem miałem tam przejebane. W tej firmie liczą się znajomości i układy, jak ich nie masz to nie licz na "spokojną" pracę. Co do "blondi" czyli dyrektorki, myślę, że nie jest ona taka zła. Fajna babka, ja tam z nią miałem dobre kontakty. To ludzie z produkcji zazwyczaj na nią narzekali. Ja też pracowałem na produkcji ale jakoś nigdy mi za skórę nie zalazła. Normalnie dało się z nią pogadać po ludzku i powiedzieć wszystko co leży na sercu.

esperanza

Dziwne bo ja dotychczas słyszałem same pochwały na temat tej firmy. Ponoć jedna z lepszych która dba o pracownika. Naprawdę takie hocki klocki tam są odstawiane?

Lukasz

jak was dykretorka nie lubi to przyszlosc lipna i nie ma tam umów na stałe

esperanza
@Lukasz 13.01.2015, 23:28
jak was dykretorka nie lubi to przyszlosc lipna i nie ma tam umów na stałe

Napisz coś więcej na ten temat. Po Twoim poście wnioskuję że pracowałeś w tej firmie? Mam zamiar składać papiery. Napisz dlaczego już tam nie pracujesz, bo jak Cię wylali za głupotę to szkoda mojego czasu. Pozdrawiam

Ja
@esperanza 14.01.2015, 18:24
Napisz coś więcej na ten temat. Po Twoim poście wnioskuję że pracowałeś w tej firmie? Mam zamiar składać papiery. Napisz dlacze...

Poczytaj z uwagą całe forum i masz gotową odpowiedź ....

Lukasz

ja wiem co ze zwolnieniami , zwolnienia jako prezent na swieta

smerfciamajda

Podobno ostatnio były jakieś zwolnienia z cieszyńskiego MDM, ktoś coś wie na ten temat? Czy będą jakieś nowe przyjęcia w najbliższym czasie?

Jarooo
@smerfciamajda 07.01.2015, 13:29
Podobno ostatnio były jakieś zwolnienia z cieszyńskiego MDM, ktoś coś wie na ten temat? Czy będą jakieś nowe przyjęcia w najbli...

Rekrutacja jest na elektryka-mechanika.

Były pracownik

To niestety prawda. Nowi pracownicy muszą sami się wszystkiego uczyć, starzy pracownicy mało otwarci i pomocni. Trzeba o wszystko pytać i prosić się samemu, a jak już ktoś pomoże, to z wielką łaską i do tego drwiny za plecami. Obiecane premie na rozmowach kwalifikacyjnych to troszkę fikcja, bo wszystko zależy od brygadzisty, który nowemu premii nie przyznaje bo niby za co skoro nic nie umie. Troszkę kolesiostwa, troszkę ściemniania i nie do końca jasnych zasad. Nowi zazwyczaj zasuwają przy pakowaniu towaru, tam praca jest ciężka- 8 godzin przy taśmie czasami na dwie maszyny na raz. Trzeba mieć tempo i mocną psychikę żeby to wytrzymać. Nie wiem jak jest potem, ja wytrzymałem w tej firmie trzy miesięczny okres próbny a potem podziękowali mi za współpracę.

Tabaluga

Firma fajna dosyć znana ale jak nie masz pleców to u szefowej administracji nie ma szansy na stały etat . Ciągle zmiany pracownik musi sobie sam wypracować współprace z innym, sam się wszystkiego uczyć a jak ogarniesz by było dobrze(bez krytyki, i mieć nadzieje na premie) to Ci za współprace podziękują. Jak chcesz być tania silą robocza to powodzenia....

stamtad

Koleżanka która pracuje tam w biurze mówiła mi że atmosfera fajna, fajny zespół w biurowcu i tak dalej. Czasem zdarzają się zgrzyty jak jakiś termin napięty ale to norma w każdej firmie. Brat pracował na produkcji, zaczynasz od pakowania, potem poznajesz inne stanowiska, jak opanujesz maszynę to robisz już na maszynie. Najgorsze są początki, pakowanie, bo cały czas się ruszasz i jest ostry zapierdziel. Z jednymi się fajnie dogadasz inni podkładają "świnie", wszystko zależy do jakiego "składu" trafisz, bo brygadziści i współpracownicy są różni zaczynając od kompletnych baranów po uczciwych ludzi.

joka1

Pracowałem kilka miesięcy. Wypłata nic szczególnego za pracę jaką się tam robi. Bieganina i stres, nawet jak nie ma co robić a pójdziesz do brygadzisty to dostaniesz zjebkę że nic nie robisz. Ucinanie premii za byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] współpracownicy banda chamów. Jako przejściówka da się popracować ale lepiej poszukać czegoś normalniejszego gdzie w pierwszej lepszej robocie zarobisz tyle ile w mdm.

Zostaw opinię o mdm s.a. - Cieszyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mdm s.a.