Opinie o Nestle Polska S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nestle Polska S.A.

Dno

Praca od rana do wieczora, niskie wynagrodzenie, słaba perspektywa rozwoju. Chamstwo wśród współpracowników. Robota bez siedzenia po 10-12 godzin i za dużo większe pieniądze w Warszawie jest na wyciągnięcie ręki, więc po co?

JeszczeNiestetyPracujęTeż

Ten okręt tonie... Niestety. Już zdążyłem przywyknąć, że zmian na dobre w Nestlé nie ma. Nowa procedura przecen to jakaś pomyłka, abstrakcja, kosmos, tragedia, żal. Wydłuża wizytę u jednego klienta do 2 godzin. Dramat.

JeszczeNiestetyPracuje

No to co .. Czekamy na informacje, co dalej z nami. Podobno podział na dywizje "słodkie" i "słone" dalej zostanie, bo kawa i słodycze się nie godzą na powrót sprzed podziału. Prawdopodobnie będzie nowy podział geograficzny, mniej dystryktów, no i nowe/stare area. A jak wam się podoba nowa procedura przecen dla klientów ?

Weronika

@Zdziwiony jeśli zniknęły jakieś wpisy oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przez administratora portalu za naruszenie zasad regulaminu. Dlatego też przed zamieszczeniem opinii warto zapoznać się z jego treścią.

Zdziwiony

A co to się dzieje, że usuwane są opinie? Z 417 zostało tylko tyle?

Kopernik

Wszystko po staremu w NP w area słynącego z piernika, kierownik sprzedaży ma sobowtóra który robi cały job za niego. Nigdy nie był u klienta bo się wstydzi i nie wiedział by co mówić. Wszyscy o tym wiedz nikt nic nie mówi, nie robi :) Jak masz układ to robisz NIC. Praca w dużym koncernie.

ABC

Niestety łatwo nie jest...

Weronika

Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach w firmie oraz jakim pracodawcą jest Nestle Polska, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam o obowiązującym regulaminie portalu.

anonim

(usunięte przez administratora)

Honorowy

Jak mu ktoś w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlazi to ma z nim dobrze

Franek
@Honorowy 01.08.2017 05:59
Jak mu ktoś w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlazi to ma z nim dobrze

Brawo nareszcie ktoś pisze to o czym wszyscy wiedza

Franek

Wszystkim odradzam prace w tej firmie uklady ,ukladziki niech ktos by sie wzial w koncu za oddzial Wroclaw i Zielona Gore tu jest najgorzej ludzi traktuje sie jak przyslowiowe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a za swoja nieudolnosc ogrywaja sie na pracownikach choc dupolizom jest dobrze

Arivederci

Nowy dyrektor a wszystko zostało po staremu. Nic się nie zmieniło. Poziom satysfakcji pracowników terenowych jest bliski zero. Dalej wymagania z czapy za pieniądze jak z przed paru lat. Obudzicie się jak ludzie z doświadczeniem odejdą. Nawet zielona konkurencja na sam początek przez firmę zew oferuje min 4 brutto. Dziękuję bardzo i zaczynam szukać czego innego. A ogłoszeń przybywa i przybywa...

Nowy

Jakie pieniądze firma daje zarobić PH? Jakie benefity i korzyści? Chce aplikować ale nie wiem czy dają więcej niż firma w której pracuje? Da się tu pracować i zarabiać?

Maaxxx

skad tyle ogłoszeń do Nestel? co się dzieje? jakie są warunki pracy i płacy Przedstawiciela Handlowego?

były

Coś dawno Weronika nie zadawała swoich idiotycznych pytań! Czyżby właściciel portalu doszedł do słusznych wniosków?

Pułapka średniego rozwoju

Ktoś mógłby napisać ile wizyt dziennie musi wykonać pehowiec w nestle?

PHNES
@Pułapka średniego rozwoju 30.06.2017 09:00
Ktoś mógłby napisać ile wizyt dziennie musi wykonać pehowiec w nestle?

W Food'zie, na dzień dzisiejszy bez limitu. 8h pracy włącznie z dojazdem i powrotem. Chyba, że chcesz więcej to możesz. Natomiast ilość dziennych wizyt rozpisanych przez firmę od trasówek oscyluje pomiędzy 7 a 16 więc trudno tu mówić o jakiejkolwiek systematyczności odwiedzin.

Olaf

Nestle Polska ma bardzo długą listę ofert pracy . Czy może ktoś wie czym to jest spowodowane? Czyżby jakieś nowe oddziały a może nowa strategia firmy i teraz potrzebują tak dużo ludzi? Jak się teraz pracuje w firmie czy jest spokojnie czy ciagle nerwowo?

Bolek
@Olaf 25.06.2017 23:33
Nestle Polska ma bardzo długą listę ofert pracy . Czy może ktoś wie czym to jest spowodowane? Czyżby jakieś nowe oddziały a moż...

Fala odejść i zwolnień uwalnia miejsca przy biurkach.....szkoda czasu poszukaj pracodawcy, który będzie cię szanował.

???!!!€€)(

Rozmowa kwalifikacyjna też daje wiele do myślenia nt. relacji między pracownikami.Dziękuje za opinie nt. w/w firmy. Pozdrawiam

Weronika

Wiedzieliście, że Nestle zatrudniło w Nowej Wsi Wrocławskiej 350 osób? Więcej informacji możecie znaleźć pod poniższym linkiem: http://www.pulshr.pl/zarzadzanie/nestle-zatrudnilo-w-nowej-wsi-wroclawskiej-350-osob,44264.html

Gosciu

Powinien być wątek dla każdego zakładu oddzielny. Jako pracownik oddziału w Rzeszowie jestem blisko załamania nerwowego. Klęska i porażka. Ale z tego co słyszałem w innych oddziałach szanuje się pracownika i zarobki są dużo lepsze

Jana

Firma kiepska kiedys Nestle Winiary to bylo cos a teraz kumoterstwo na stanowiskach kierowniczych a ci kierownicy to matoly co na niczym sie nie znaja jezdza obiecuja klintom rozne cuda a pozniej to spada na przedstawiciela nie polecam nikomu szukania tu pracy mozna sie wykonczyc psychicznie

Jana
@Siwy 18.05.2017 00:19
Jana, ja chciałbym pracować w Nestle, nie narzekaj , macie fajną robotę. Ja pracuję w waszym zewnętrznym dziale sprzedaży Ora...

Mysle ze nowy dyrektor zrobi porzadki z matolami byly ankiety anonimowea na drugi dzien wszyscy wszystko wiedzieli i zaczela sie akcja a niezadowolenie pracownikow wytlumaczyli ,ze zle pracownicy zrozumieli no tak pracownicy to debile

Bolek
@Jana 18.05.2017 17:40
Mysle ze nowy dyrektor zrobi porzadki z matolami byly ankiety anonimowea na drugi dzien wszyscy wszystko wiedzieli i zaczela si...

Nowy dyrektor powinien sie bardzo przygladac kolesiom z zachodnio-poludniowej Polski dawnym przydupasom wyrzuconego dyrektora

Weronika

@Pracuje w swoim komentarzu poruszasz między innymi kwestię wyrównania różnic w wynagrodzeniu. Jak w takim razie sytuacja przedstawia się obecnie? Dla zainteresowanych Nestle przenosi produkcję batonów Blue Riband z Wielkiej Brytanii do Polski. Więcej informacji znajdziecie pod linkiem: https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/nestle-przenosi-produkcje-z-wielkiej-brytanii-do-p,39582

wycmokana

J.S. zwany LIZUSEM wywalony !!! brawa dla Nestle !!!! będzie pracował do końca czerwca ,mam nadzieję, że odetną go od wszystkiego co jeszcze się jeszcze rusza, pora na jego kolesi z ochronki i będzie porządek. Jak przybijecie 100 piątek stawiam wszystkim :) Od lipca sprzedaję 2x więcej :) przepraszam od jutra !

James KOTT
@wycmokana 17.05.2017 23:30
Były pracowniku, tylko do połowy się z Tobą zgadzam, jest mały to fakt, ale jaki on Ci Rycerz ?

Jacek, jak prawdziwy rycerz, herbu " Zakuty Łeb " dumał,dumał i czekał aż sprawy rozwiążą się same....przechadzając się po biurze strojny jak paw, roztaczając swe wdzięki, racząc kulturą i żąglując elegancją ....... sprawy się wkońcu rozwiązały ale chyba nie tak jak chciał...

Pracownik
@James KOTT 11.06.2017 08:25
Jacek, jak prawdziwy rycerz, herbu " Zakuty Łeb " dumał,dumał i czekał aż sprawy rozwiążą się same....przechadzając s...

Oj widze że nie przepadaliście za panem Jackiem...

Pracuje

Widać na razie jeszcze nic nie zmieniają, chyba że na konferencji coś powiedzą że wracamy do starych podziałów, chyba że czekają jak nas z gerber połączą. Może w końcu też wyrównają różnice w wynagrodzeniach i uposażeniu co było poruszane na rozmowach w związku z bardzo złymi ocenami satysfakcji pracowników. Szwajcaria łyknęła, że pytań nie zrozumieliśmy i jest cudownie w firmie i ludzie są zadowoleni? Debili z nas robią. Jak czystek z kolesiostwem nie zrobią to w tej firmie nic się nie zmieni. Czystki należy zrobić od góry.

Weronika

@NICOLE, nie współpracuję z Nestle Polska. Jestem redaktorem GoWork.pl Chętnie poznaję Waszą opinię na temat pracy w firmie. Więcej o moim zadaniu dowiesz się najeżdżając myszką w ikonkę mikrofonu przy moim nicku.

Weronika

@były pracownik, może to być cenna informacja dla przyszłych kandydatów. A Ty jakie masz doświadczenia z Nestle Polska?

NICOLE
@Weronika 22.03.2017 10:05
@były pracownik, może to być cenna informacja dla przyszłych kandydatów. A Ty jakie masz doświadczenia z Nestle Polska?...

Weroniko, praca na zlecenie koncernu wymaga od Ciebie więcej finezji w zadawaniu pytań, postaraj się bardziej. Na razie sprawiasz wrażenie słabego pracownika Działu HR w Nestle, zresztą tak jak większość tam pracujących. Nie orientują co się dzieje w firmie, jakie są nastroje , potrzeby itp. Później się dziwią że pracownicy odchodzą, zaczyna się ciąganie po sądach, obrabianie tyłka byłym pracownikom i tego typu akcje. Poziom zarządzania personelem jest już tak niski że trudno go jeszcze obniżyć. Myślę że nic nie jest już w stanie poprawić opinii o tej firmie. Czas na zmiany wewnątrz, Pani Szefowa HR powinna w pilnym tempie przemyśleć swoje postępowanie, przestać łazić bez celu po korytarzu, plotkować i spiskować przeciwko wszystkim, zająć się ważnymi rzeczami. A najważniejszą z nich jest - ZACZĄĆ ROZMAWIAĆ Z LUDZMI. Tak więc WERONIKĄ, przekaż tam komu trzeba , będzie może premia :)

JeszczeNiestetyPracuje

Robol, Zgadzam sie z Twoją opinią w całej rozciągłości. W aktualnych czasach pocieszający jest fakt, że po Panu B., który latami demotywował zespół, pozostało tylko marne wspomnienie. Ale mam do was nieśmiałych "nestlowców" pytanie, po 1 ile nas tu jest, po 2 jak wam idą priorytety słonych/słodkich? No i czy ktoś coś słyszał, bo chodząloby słuchy , że do konferencji będzie nas mniej i wróci po staremu podział asortymentu. "Pozdrawiam" przy okazji nowego dyrektora, który od momentu objęcia stanowiska ukrywa sie dla planktonu (PH). I to jest właśnie brak szacunku dla ludzi z pola, a wystarczył by zwykły e-mail ze zwykłym "dzień dobry". No ale najtrudniejsze zwroty najtrudniej przychodzą. Dla tych co juz pod nosem komentują czytając ten wpis, wiem gdzie pracuje.. w korporacji.

Weronika

@Robol dlaczego uważasz, że atmosfera jest tragiczna? Co takiego się dzieje?

były pracownik
@Weronika 14.03.2017 11:41
@Robol dlaczego uważasz, że atmosfera jest tragiczna? Co takiego się dzieje?

Weronika, zatrudnij się w Nestle to sama zobaczysz atmosferę, po co zadawać głupie pytania?

Robol

Szukasz pracy i wpadła Ci oferta pracy do Nestlé jako ph? Wynagrodzenie stojące w miejscu na początku 3 tys brutto potem "aż" 3500 brutto z marną szansą na podwyżki. Tu nie ma czegoś takiego jak podwyżka inflacyjna i pracuj parę lat za wynagrodzenie jak na kasie w Kauflandzie 3400 brutto po podwyżkach. Szefostwo bez kierunkowego wykształcenia trzymające się dzięki układom i układzikom, myśląca tylko o sobie. Atmosfera w pracy jest tragiczna i dużo osób pracujących po parę lat szuka innej pracy. Wymagania i targety są ciągle podkręcane poza granice możliwości. Ciągłe pretensje od kierowników i straszenie zwolnieniem nie wpływa motywająco. Duże różnice płacowe między pracownikami wg starych podziałów również. Robiąc to samo różnica ponad 1 tys na rękę jest również demotywujące. Kiedyś to był dobry pracodawca a teraz oferuje tyle co pracownikom marketów. Nie polecam

Weronika

Widzieliście już wywiad z Nestle Polska? Możecie go znaleźć pod poniższym linkiem - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,35251,wywiad-beata-burlinska-marczuk Kierownik Działu Szkoleń, Rozwoju i Rekrutacji, HR Biznes Partner opowiada w nim m.in. o tym, jak najlepiej przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej. Korzystaliście z tych rad?

qwerty

jakie warunki ( wynagrodzenie, bonusy, auto) oferują Kierownikowi w Nestle Professional?

Kazimierz

Opowiem jak wygląda praca w gastro. Kiedyś pracowali tam ludzie na etatach w Nestle. Jesienią 2015 w większości ich zwolniono. Następcom zaproponowano własną działalność. Warunki - faktura na 6500 netto na wszystko miesięcznie. Trzeba sobie opłacić ZUS, podatek, księgową, telefon, samochód - wszystko. Policzmy - ZUS z księgową to ponad 1300 zł. Podatek 19%. Samochód - przebiegi miesięczne rzędu 3000 km. Telefon - to akurat grosze. W sumie po odliczeniu kosztów zostaje około 2500 zł "na rękę". Chyba, że masz lpg w aucie i nie liczysz amortyzacji, wtedy więcej. Premia - do 2000 netto, ale mało kto ją ogląda. Jest uzależniona od szeregu czynników składowych, Nestle tak je kalkuluje, by nie zapłacić za dużo. No i najlepsze - kara umowna do 500 zł w umowie o współpracy, którą podpisujesz. Czyli jak podpadniesz, to podstawa nie jest 6500, ale 6000 netto. Brak chorobowego, urlopu. To mnie dziwi, bo kiedyś już współpracowałem z dużą korporacją na wdg i miałem w kontrakcie 16 dni płatnego urlopu. Praca - po kilkanaście godzin dziennie. Szef sam powiedział, że: "w przypadku działalności liczy się efekt". Oceńcie sami, czy warto.

M

To co sie dzieje teraz w dziale sprzedaży to tragedia ! Zero jakiejkolwiek motywacji, masa odejść najlepszych ludzi. Ale to sie pewnie nie zmieni zanim nie pogonią pseudo zarządcy - J.S. miernego, zadufanego w sobie i nie majacego zadnego kontaktu i szacunku w zespole

Justys

A jak sie dostac do ludzi ktorzy pomogą mi w fundacji uzyskac Modulen dla chorego dziecka? Pomozcie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ana

Podstawa 2000 żal

grab

Dobra firma, warto startować. Nie ma żadnej obłudy wśród dyrektorów sprzedaży i marketingu, zero mobbingu, po prostu czysty relaks, a nie robota. Wszystko poukładane ja drut w kieszeni.

Alehandro

Jaka jest podstawa dla przedstawiciela ?

myrainbow

wiem, wiem, że praktyki wakacyjne przespałam :( właśnie dlatego chcę zaplanować sobie rekrutowanie na kolejną edycję ale nie wiem ile można tu zarobić. A za 2 lata chciałabym aplikować na PROM czyli ten program menedżerski.

myrainbow

A czy kojarzycie ile można zarobić na praktykach letnich albo na programie menadżerskim? Zastanawiam się właśnie czy warto aplikować... ;)

Gosc

A moje osobiste z doświadczenia wrażenia, ze rekrutacja jest fikcja dla robienia statystyk i projektów przez dziewczynki z HR. Wydaje sie podczas rozmowy ze stanowisko i tak jest już zajęte, a narażają na koszty. Szkoda bo mam-miałem dobre zdanie na temat firmy

Miro

Po wielu latach pracy dla tej firmy, stwierdzam jedno. Nie było warto. Brak szacunku do ludzi, rozstanie po 15 latach w najgorszy mozliwy sposob. Brak szacunku do ludzi na porzadku dziennym. Dzial handlowy zarzadzany prze psychicznie chorą kobietę i jej lizusa. Wzajemne oszukiwanie, okłamywanie , krzyki i obrażanie to standard w Dziale Handlowym. Brak jakichkolwiek standardów wspołpracy miedzy ludzmi. A do tego jeden wielki chaos w zarzadzaniu spowodowany przez osoby na stanowiskach dyrektorskich. Oczywiscie dla nowych pracowników nie ma to zadnego znaczenia, docenią to po wielu latach, co to znaczy szacunek do ludzi. Oczywiscie Pani z HR udzieli kilku słodkich wywiadów , opowiedza o projektach wsparcia młodych ludzi, a na koniec i tak zrobia cos zupelnie innego.

JeszczeNiestetyPracuje
@Miro 30.06.2016 11:32
Po wielu latach pracy dla tej firmy, stwierdzam jedno. Nie było warto. Brak szacunku do ludzi, rozstanie po 15 latach w najgors...

Miro, Królowa musiala abdykowac ale wierny lizus pozostal, no i przy niedawnej roszadzie stanowisk wskoczy zapewne na jej miejsce. Przykro czytac, ze po tak dlugim stazu, rozstanie z nestle nie bylo gentelmenskie. Zgadzam sievz Twoja opinia, brak szacunku do czlowieka stal sie normą. Ale glowa do gory, w moim otoczeniu kilka osob z nestle odeszlo i zgodnie mowa, ze zycie po nestle istnieje, i do tego bez stresu o cyfre, z empatia , z poszanowaniem prywatnego czasu. Zycie Ci powodzenia, a sobie przy okazji nowej pracy.

Iwonka
@JeszczeNiestetyPracuje 02.08.2016 23:41
Miro, Królowa musiala abdykowac ale wierny lizus pozostal, no i przy niedawnej roszadzie stanowisk wskoczy zapewne na jej mie...

Lizus pozostał, pytanie ja długo jeszcze . To chyba jednak on ma sporo za uszami. Do tego regionalni którzy powinni zostać dokładnie zweryfikowani. Totalna patologia. Nikt tak nie zamieszał w tej firmie jak Pani B i Pan J. Rozwalili cały zespół, szkoda.

żenada

Bardzo niskie płace - mowa tu o biurze w Warszawie przy Domaniewskiej. Najgorszy jest dział marketingu i osoba, która stoi na jego czele o rosyjskim imieniu rozpoczynającym się od litry T. Wprowadza do działu atmosferę terroru i zastraszania. Ludzie lądują przez nią w psychiatryku. Wszyscy w miarę możliwości uciekają jak tylko mogą.

vh90

mam kilka pytan odnosnie pracy na stanowisku przedstawiciela medycznego w zywieniu onko/neonatologii - jaka liczba wizyt, opinia lekarzy o produktach, jak wyglada korzystanie z auta w celach prywatnych? osoby obeznane w temacie prosilbym o udzielenie info. pzdr :)

mahriano

jak można isc praciowac do firmy która produkuje cos z niczego np. czekolada to olej w roznej postaci z utwardzaczami kaszki dla dzieci to przecież czysta chemia trzeba się po prostu zastanowić po co firma nestle wykupuje wszystkie firmy które się da ludzie opamiętajcie się

lobaso

Dzisiaj widziałem oklejoną skode roomster. Nie wiem czy to ma znaczenie ale akurat tematem przewodnim była Princessa ;) Jeśloi chodzi o wykorzystanie auta to z racji tego ze jest to wielka korporacja na pewno są jasne zasady, limity i ograniczenia co do użytkowania.

mysza

Witam. Czy jest możliwość dostania się na tą samą brygadę. Dojeżdżam z kimś do autobusu i nie mam innej opcji dojazdu. Kiedy trzeba zgłosić że jest taka sytuacja od razu na rozmowie czy na szkoleniach?

Denis

Witam, Mam kilka pytań co do stanowiska pH- zarówno normalnego jak i horeca. - opieka medyczna, czy jest i na jakich warunkach? - multisport ? - możliwość zakupu produktów firmy z rabatem? - dowinansowanie do szkoły wyższej, kursów językowych itp? - na jakich urządzeniach raportują pH? Czy sa to tablety czy jakiś stary system na ipakach - samochody? Jakie? Jak działa polityka floty i ile km za free można zrobić prywatnie? - w jakich godzinach sie pracuje? Czy jest to z góry ustalone czy kazdy pH sam ustala to pod siebie ? Z góry dziękuje za odp.. Pozdrawiam

jony

Ile wizyt dziennie w detalu

anonim

(usunięte przez administratora)

jurgen

ok a orientujesz się ile to jest wizyt dziennie ?

anonim

(usunięte przez administratora)

jurgen

detal w Nestle to wszystkie maleńkie sklepiki czy już almy etc ?

dddddylin

hej jakie auto ma ph ds horeca? jakie godziny pracy? pozdrawiam

Janusz
@dddddylin 01.02.2016 19:17
hej jakie auto ma ph ds horeca? jakie godziny pracy? pozdrawiam

Taki jaki sobie kupisz. Auto własne i wdg.

Zostaw opinię o Nestle Polska S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nestle Polska S.A.