Opinie o Nestle Polska S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nestle Polska S.A.

Żaba

Pracowałem wiele lat , od początku , zdobyłem wiele nagród i tak mnie olano , gdy władze dyrektor T.W , to zakład jakby był pod jego władzą !!! Myślę że prezes musi wykonywać to co co góra każe , tam gdzie powstał pan T.W .Bardzo żałuje że tak dobra firma traci wiarygodność wobec społeczeństwa Toruńskich obywateli.T.P.M , T.W. zrobi z tego zakładu swoją zabawkę , której nie miał!!!Bardzo mi przykro!!!

Szczerzy

Tak a administrator szczerą prawdę o firmie z dnia 14.11 usunął. T.W. maczał w tym paluszki.

Manferd

Pracuje tam moja bliska znajoma. Na trzy zmiany i zarobiła 1300 zł z groszem :)) to jest jakiś skandal haha. Wielka korporacja światowa i takie zarobki? sprzątaczki zarabiają więcej w polsce a niżeli w tej firmie pracownicy produkcyjni z kilkuletnim stażem.

kejora
@Manferd 04.09.2014 07:54
Pracuje tam moja bliska znajoma. Na trzy zmiany i zarobiła 1300 zł z groszem :)) to jest jakiś skandal haha. Wielka korporac...

Kłamstwo!!!! Nie bronię tej firmy ale ta twoja znajoma nieźle zaniżyła swoje zarobki. ...Nie jesteś pracownik to nie pisz bzdur. Moja pierwsza wypłata w 2008 roku wyniosła 1460 zł na okresie próbnym , a ty zabierasz głos 6 lat poźniej. Wniosek jest jeden nie należy podchodzić na serio do jakichkolwiek wposów na tego typu forach

ŻABA

Bez utrzymania ruchu [dobrych fachowców] ta firma ma małe szanse.Firmy zewnętrzne zjedzą zarobek tego zakładu.Zresztą firmy zewnętrzne też nie chcą pracować! Prezes tej firmy dał pochopnie władze nowemu dyrektorowi , który ma pracowników za nic. Panowie z utrzymania ruchu nie dajcie się!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

żaba

Tak to prawda!Ci co pracują w utrzymaniu ruchu to im trzeba współczuć!

zdzichu

Firma poszukuje pracownika produkcji, czy może ktoś napisać na jakie można liczyć zarobki, benefity itd.

pracownik cpp
@zdzichu 24.10.2017 09:07
Firma poszukuje pracownika produkcji, czy może ktoś napisać na jakie można liczyć zarobki, benefity itd....

możesz liczyć na najniższą krajową przy podpisaniu umowy, po 3 miesiącach może 50 groszy więcej. Jedynie co to naciągniesz nieco na nockach i w niedziele. benefity jakieś są ale nic rewelacyjnego, luxmed za 10 zł, multisport za 35 i program emerytalny??? Generalnie to za takie pieniądze znajdziesz lepszą pracę nie w systemie 4 brygadowym

Aneta

@torunczyk chyba w tej chwili Nestle Polska nie prowadzi takiej rekrutacji. Oprócz tej, o której wspomniałam - można aplikować na stanowisko pracownika administracji magazynu. Trzeba mieć jednak dwuletnie doświadczanie w takiej pracy. Może warto skontaktować się z firma w tej sprawie?

Aneta

@Toruńczyk obecnie firma prowadzi jedynie rekrutacje na stanowisko lidera produkcji - tam wynagrodzenie zapewne wygląda zupełnie inaczej, niż na takim szeregowym stanowisku. A jakim stanowiskiem ty osobiście jesteś zainteresowany?

torunczyk
@Aneta 04.09.2017 07:44
@Toruńczyk obecnie firma prowadzi jedynie rekrutacje na stanowisko lidera produkcji - tam wynagrodzenie zapewne wygląda zupełni...

Pracownik produkcji- operator

Toruńczyk

Witam Jak wygląda praca w Toruniu na produkcji -pakownie i jakie są tam zarobki?

Aneta

@człowiek Jeśli chodzi o produkcję, to obecnie poszukiwany jest Lider Zmiany Produkcyjnej do pracy w Nałęczowie. Chętnie dowiemy się od osób tam pracujących, czego mogą spodziewać się kandydaci, którzy na tą pozycję zaaplikują.

człowiek

Czy obecnie zatrudniają na produkcję?

Romek

Gdzie się składa cv na produkcje?

zly

Na przedstawiciela handlowego nie polecam tej firmy. Nagle podnieśli plany o 10 % i myślą ze się zacznie więcej sprzedawać..... Podstępni i perfidni pseudo - menagerowie. Wypytali nas co nas boli co nam przeszkadza w pracy a potem właśnie w tych obszarach "dokręcili śrubę" Ogólnie to powinno być stanowisko mobilny fotograf pólek i ekspozycji których nie ma...... Każdy nowy PH będzie miał bardzo ciężko - zastanie olbrzymie długi na sklepach bo firma nie wymienia towaru. Za nic nie płaci na sklepach a chcialaby zeby w sklepie byly tylko płatki. Dodatkowo zatrudniają przez firmę zewnętrzną. W tej firmie zarobki nie rosną tylko spadają. Tzn rosną ale wraz z podwyżką 50pln/miesiac wiąze sie obniżka premii o 400pln/miesiąc..... Szkoda czasu. Niedługo będzie pełno ogłoszeń bo mnóstwo ludzi odejdzie. Zresztą taki mają plan żeby "wypchnąć" długoletnich pracowników i zastąpić nowymi za 2200 brutto Żal pisać bo jeszcze 3-4 lata tamu jak by ktoś powiedział coś złego na TP to pierwszy bym przywalił. Nigdy tu nie było łatwo ale było uczciwie i nawet "rodzinnie" Wszyscy się znali ufali sobie i byli uczciwi oraz szczerzy wobec siebie. A teraz tylko fałszywe uśmiechy, darcie mordy wiecej wiecej wiecej sprzedaży, ekspozycjii standardów półkowych a tylko mniej mniej mniej kasy na działanie na sklepach Jak ktoś nie ma pracy to na przeczekanie TAK. Ale pod żadnym pozorem nie zmieniajcie pracy na TP - bo raczej tylko można sobie pogorszyć PS: Opinia dotyczy nie tyle Nestle Polska co Toruń Pacific

Aneta

@Pdp a możesz powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie? Na jakie benefity możesz liczyć?

on

Potrzebują ludzi na produkcję/??

TPM

Nagorsza firma jaką znam pracowalem w dziale utrzymania ruchu. To co tam się dzieję to skandal ludzie ludzi pod..dalaja atmosfera tragiczna zarobki 2500zl i ten pojrba..ne korporacyjne zasady same slupki tpm i rozne gowna doprowadzaja czlowieka do nerwicy ABSOLUTNIE NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

taka sama jak ja

Że też dziwne,że oni ci nie "podzienkowali" wcześniej :D

człowiek

Jakie są zarobki na produkcji??

Pdp
@człowiek 04.02.2017 11:06
2500 netto?? za ile godz. w miesiącu?i na jakim stanowisku?

Nie jest tak źle jak tu piszą. Pracownik magazynowy , mniej niż 2700 netto nie miałem już dawno, dużo zależy od weekendòw bo za nie są dodatki i za święta. Ostatnimi czasy wyrównują pensje i ja na przykład nie narzekam...

Adam
@Pdp 20.02.2017 14:14
Nie jest tak źle jak tu piszą. Pracownik magazynowy , mniej niż 2700 netto nie miałem już dawno, dużo zależy od weekendòw bo za...

A jak wygląda praca na stanowisku elektronik i na jakie zarobki można liczyć?

barszcz

Może wiecie czy mają teraz jakies oferty pracy? Dzięki

Bonio 67

Ta firma to jest wielka porażka pracowałem w tej firmie 15 lat cały czas stres po prostu każdego dnia człowiek się boi czy będzie pracował dalej atmosfera zajebista tylko pozazdrościć a kierownictwo wręcz fenomenalne na czele z (usunięte przez administratora)bardzo inteligentnym gościem bardzo się cieszę że firma mnie zwolniła dopiero wiem że żyję pracuję w Niemczech od 4- lat nigdy w życiu bym nie wrócił powiem brzydko do tego (usunięte przez administratora) tam gdzie pracuję obecnie mają szacunek do człowieka no i niema dyskryminacji jak w Nestle Toruń .Pzdro.... Piotr

Makak

Cóż, w Toruniu można znaleźć jedną fabrykę, w okolicy nowo wybudowanego mostu. Większość moich znajomych poleca mi udać się w to miejsce w poszukiwaniu praktyk(jestem na kierunku chemia ogólna, jakby co), więc nie rozumiem czemu nie można znaleźć żadnej wzmianki na samej stronie.

Makak

Mam pytanie samo ubieganie się oo praktyki w firmie Nestle. Z powyższych opinii można by wyrobić sobie pewne zdanie, jednak chciałbym wiedzieć jak to jest z samymi praktykami, w końcu potrwa to tylko kilka tygodni, nie całą wieczność. Interesuje mnie przede wszystkim praca jako praktykant TEDP, ale na stronie głównej Nestle nie ma wzmianki o Toruniu. O co tutaj chodzi?

DYZIO

Nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Pracuję jako operator wózka widłowego w Magazynie dystrybucyjnym (na umowie: pracownik magazynowy i na tym już firma zyskuje około 1000zł na kazdym pracowniku) pracownicy z około 10 letnim stażem pracy zarabiają około 2000 zł netto na 3 zmiany weekendy i święta. Stawki godzinowe rosną ale za to dodatki i premie maleją w sumie z roku na rok coraz mniej zarabiamy ( w ciągu 2 lat strata ok 600 zł netto).W Globalnej firmie jest tak pieknie jest miła atmosfera i zarobki sa coraz wyższe to dlaczego ludzie sie zwalniają (tak samo na produkcji)??? Firma zaczyna korzystać z usług firm zewnętrznych i nie zatrudnia nowych pracowników magazynowych, operatorów itd. Normy i plany sprzedaży są co roku zwiększane i wykonywane, firma ma kilkudziesiedzio milionowe zyski a pracownicy fizyczni w sumie coraz mniej zarazbiają... W skrócie polityka NCE :)

dno

Powiem w skrócie atmosfera w tej firmie jeżeli chodzi o produkcję to jak mówi klasyk cytuję "niżej już nie spadnie bo już leży na dnie" Brak sprawiedliwej polityki płacowej ,po prostu czysty HAOS.Dlatego firma jest mistrzem w budowaniu zawiści miedzy pracownikami. Nie polecam.

CIEKAWY
@dno 20.08.2015 16:57
Powiem w skrócie atmosfera w tej firmie jeżeli chodzi o produkcję to jak mówi klasyk cytuję "niżej już nie spadnie bo już...

Jesli moge prosic pilnie o wypowiedz pewna, co do tego czy ludzie pracowali 15 sierp. Doszly mnie sluchy,ze nowe maszyny pojawily sie w firmie i wlasnie 15 sierp.pracowali ludzie,ktorzy mieli to ustawic i wdrozyc sie w produkcje... Z gory dzieki za odp.

Blabla
@CIEKAWY 21.08.2015 10:07
Jesli moge prosic pilnie o wypowiedz pewna, co do tego czy ludzie pracowali 15 sierp. Doszly mnie sluchy,ze nowe maszyny pojaw...

15 sierpnia był postój remontowy i pracowały tylko osoby pracujące w trakcie remontu. Jezeli jednak postój byłby w innym trminie to bylby to dzień pracujący dla produkcji jak większość takich świat i oczywiscie dodatkowo platny 300% do stwki.

CIEKAWY

Do pracownikow Czy pracowala firma 15 sierpnia w swieto?Tzn.pewne,ze biuro nie ale produkcja?Rozne dzialy?Np.utrzymanie ruchu?Widze,ze potrzebuja elektryka.Samodzielnego np na zmianie?Czy do grupy?Sa elektrycy z zewnetrznych firm?Blagam o odpowiedz...

bolo

Omijajcie ta firme z daleka. Niby taka korporacja wrecz swiatowa, a poszanowania do czlowieka niemaja.Praca na pradukcji czy pakowni w temp powyzej 30 stopnibez klimy.Firma zarabiajaca miliony zlotych a klimatyzacji nie zakupia bo to zbedne koszty jak to mowia.A stawka godzinowa ponizej godnosci ledwo 14 zl. po 10 latach pracy i to na stanowisku operatora.Chodzi w tej firmie zyby byla najtansza w calym ukladzie,tylko u gory maja zarabiac.A kto na tym traci,nik tylko szary pracownik.Obecnie zaczynam szukac innej pracy.

lolek

Dużo ludzi myśli że firma jest super może od zewnątrz ale tylko pracownicy wiedzą jak jest od środka. Nie polecam nikomu przychodzić tu do pracy. Płace coraz niższe dają podwyżki ale zaraz ucinają premie itp. Mają ludzi głęboko w dupie. Rok temu na zebraniu z pracownikami cwaniaki mówili do ludzi jak się nie podoba to za brame to jest szacunek do pracowników??? Teraz w końcu ludzie zaczynają się stawiać w ostatnim czasie zwolniło się ok 20 osób tonaż ten sam trzeba zapier.... w temperaturze 38 stopni bez klimatyzacji w ubiorze jak na zime. Ludzie chorzy zazdrośni najlepiej by Ci oczy wydrapali za to że zarobiłeś 20zł więcej. Liderzy w ch... walą nic nie robią a mają 25 na godz a zwykły paletowy co musi zapier.... ma 10zł kpina!!!!!!!!!!!! Jak ktoś chce stracić dużo zdrowia to tylko w tej firmie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

piotrek_korpo

A jak wygląda swoboda pracy na stanowisku operatora jak jest ze stresem w realiach pracownika...? Czy wprowadzają nowe projekty lub wprowadzali na stanowiskach i jak na to patrzy menadzerka, i pracownicy!!??(5S SMED TPM, AM) czy pomagają w doskonaleniu pracowników czy pracownik jest szanowany za działania podejmowane na stanowisku i co najważniejsze czy jest za to wynagradzany, czy poprostu nic się nie dzieje... Lub może wykonuje zadania nie należące wcześniej do operatora w sęsie - prowadzenie wykresów, analiz, utrzymania się w "celu" produkcyjnym poprzez szybkie naprawy zastępujące mechaników czy automatyków, elektryków ZA FRIKO? Macie jakieś benefity gdy coś usprawnicie i linia idzie lepiej, wydajniej?? Wycieczki, spotkania, imprezy? Jaki jest poziom premiowy miesięcznie, kwartalnie, rocznie? - ile... 10%, 15%, 20%??? od czego zależy premia skoro Góra zabiera 3% lub więcej... Jestem tego bardzo ciekawy gdyż sam pracuje w podobnej korpo i nie mogę uwierzyć że macie tam aż tak źle jak co niektórzy piszą.

Mała Mi
@piotrek_korpo 03.11.2015 20:17
A jak wygląda swoboda pracy na stanowisku operatora jak jest ze stresem w realiach pracownika...? Czy wprowadzają nowe projekty...

Witam, powiem krótko jest lipnie.Projekty są wprowadzone 5S, TPM, AM oraz SMED,do tego tak jak piszesz szkolenia, które mają na celu redukcję etatu w Dziale Utrzymania Ruchu.Tylko czy ktoś kto został przeszkolony z np.pneumatyki czy czujników bądź napędów może naprawiać maszyny,no chyba nie.Ponadto w TPM tworzy się mnóstwo dokumentów, które potem są poprawiane lub likwidowanie.Premia za tworzenie OPL,aktualizowanie ich, za analizy GSTD,BDA,w kwartale zarobić na tym można aż 6% (szał ch....).Miesięczna premia ostatnio to też 10% w max.Stres też jest bo liczą się zielone słupki jak są czerwone to chodzisz się tłumaczyć. Powodzenia.

Gonzo

Witam jestem pracownikiem magazynu Nestle zarobki na 3 zmiany nie przekraczają 2000 zł.W Nestle zarabiamy mniej niż 3 lata wcześniej po prostu firma zamiast się rozwijać to się zwija z pensjami odwrotna zasada NCE .A podwyżka zapowiadana o 25% jest po wcześniejszej obniżce pensji i przyszłym zmniejszeniu pręmi o 20% Firma miała jakąś renomę wcześniej a teraz to jest dno

haha

8,35 zł brutto za godzine może i tak ale ktoś zapomniał dodać wszystkich dodatków: dodatek za prace w nocy, prace w weekendy, premie uznaniową, która od kiedy pracuje to zawsze była więc można ją traktować jak nieodłączna część pensji a do tego premie jubileuszowe naprawdę niezłe zna ktoś firmę która takie daje za ileś lat firmy na rynku? Po za tym osoby co pakują nie zarabiają 1300 zł

kamyk

Jaka panuje atmosfera w utrzymaniu ruchu? Techników też wykorzystuje się do 'wszystkiego' ?

mk

To zalezy gdzie teraz pracujesz i na jakich warunkach?

anonim

(usunięte przez administratora)

szacun

Za niecałe 20 lat awans a potem to już z góki

rozczarowany

Dlatego ani ja ani moi bliscy i znajomi nigdy nie kupujemy nic co firmowane jest logiem tego producenta:/

Robol

Powiem tak, pracuje juz tu ponad rok i szukam nowej pracy bo w tym zakladzie jest chora atmosfera. Lider zespolu jezdzi po Tobie jak po szmacie i nie szanuje wspolpracownikow. dyrektorzy kierownicy itp itd to smiech na sali, ciagle wymyslaja jakies durne pomysly daja ci kilka stron do nauczenia a pozniej robia testy albo pytaja cie przy tablicy (jak w szkole). oglolne traktowanie pracownika to robienie z niego idioty i traktowanie go jak by byl kims gorszym (fizolem). ZAROBKI to jest dopiero smiech na sali: po ponad roku pracy, awansie, ciaglym staraniu sie, dziesiatkach szkolen, praca na 3 zmiany w systemie czterobrygadowym to UWAGA cale 8.35 brutto!!! A jak sie zapytasz o jakas podwyzke to cytuje \\\"jak sie komus cos nie podoba to moze sobie zmienic prace i isc do energetyki albo spirytusowni, tam wiecej zarabiaja\\\" Kazdy tam patrzy jak tu tylko kogos wy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , albo [usunięte przez administratora]. Naprawde nie polecam! Ja juz lada moment zmieniam prace.

gm

firma tylko wykorzystuje tylko pracowników. szefowie nic nie robią tylko wymyślają ciągle nowe nierealne zadania. dostali się na stołki i palma im odbiła zresztą nigdy nic nie robili żeby pracownikom pomus tylko kasa i wyniki się dla nich liczą a pracownik to śmieć.

północ

To co dzieje sie tutaj to istna paranoja, atmosfera beznadziejna, chorzy ludzie .Produkty a mianowicie karmy leżą i się terminują a ty sie temu przyglądasz i nic nie zrobisz bo jak ma sie cos sprzedawac jak konkurencji jest w brud z lepszą ceną i znaną marką, a ty mas z miec wyniki, w dodatku takie smieszne pieniądze i te auta ;(

XXX

Chciałabym dorobić sobie od sierpnia. Jak mogę się o to ubiegać?

Xxx

Rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie to jakas parodia. Czulem sie jak by specjalnie robili ze mnie idiote by miec zabawe, zadawali jakies durne pytania nie majace nic wspolnego ze stanowiskiem na ktore aplikowalem. Az przypomina sie skecz Monty Pythona "Kurs menadzerow". Zniechecilo mnie to wiec darowalem sobie te firme, obecnie pracuje w innej i jestem zadowolony.

Zostaw opinię o Nestle Polska S.A. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nestle Polska S.A.