ZPUE

Katowice - ZPUE

3. Opinie o pracodawcach Włoszczowa
  5. Opinie o ZPUE S.A.

Opinie o ZPUE Włoszczowa

Nie przegap nowości o ZPUE S.A.!

Inżynier z Politechniki

22.05.2025 13:20

Rano dodawałem tu nie przychylnego posta tej firmie ale widzę, że firma dba o wizerunek i usunęła tego posta, widocznie prawda ich boli.
    Były

12.05.2025 07:22

W Gliwicach ta firma powinna nazywać się firma ukraińska, gdzie Polak ma wrażenie, że jest na Ukrainie. Praca spoko nie jest jakaś skomplikowana na szczęście , bo nie zapewniają profesjonalnego szkolenia, idziesz w pierwsze dni na szkolenie do byle kogo zazwyczaj do Ukraińca który nie mówi po polsku i się domyślaj o co chodzi, na pytania nie dostajesz odpowiedźi a kierownik działu nie wiem po co jest, bo liczyć nie ma co.
    Pracownik.

22.03.2025 21:08

Na wszystkich działach produkcyjnych jest nowy temat . FIRMA MA 15 MLN STRAT PONIEŚONE Z RACJI TEGO BO JEST WIELE SERWISÓW. Zadać sobie trzeba pytanie dlaczego jest tyle strat? Odp jest jedna. Polityka firmy jest taka jak ci nie pasuje nie musisz pracować. Brak zatrzymania od strony firmy doświadczonych pracowników którzy napedzaią produkcję oraz przynoszą zyski dla firmy to ci ludzie robią renomę dla zakładu pracy . Zbyt wielu mistrzów na działach co chodzą i nie wiadomo od czego są im najlepiej wychodzi chodzenie i obserwowanie pracowników i ich karanie za niesienie kawy lub herbaty Ponieważ nie znają się na robocie a muszą się wykazać i podnieść swoje ego ..fakt jest potrzeba mistrzów ale nie statystów co biorą kasę za nic . KAŻDY MĄDRY KIEROWNIK CZY PRACODAWCA DBA O LUDZI Z DOSWIADCZENIEM A NIE TRAKTUJE ICH JAK MIĘSO ARMATNIE .MŁODZI PRACOWNICY TO MAJĄ GDZIES FIRME PATRZĄ ABY ODBĘBNIĆ 8 GODZIN I DO DOMU. NASÓWA SIĘ JEDNA MYŚL JAK DBACIE TAK MACJE . JAK DALEJ BEDZIE TAKA POLITYKA FIRMY JAK JEST DO TEJ PORY TO BEDZIE CORAZ GORZEJ A JEST JUŻ NIE WESOŁO. CAŁY ZARZĄD MYŚL ŻE NAGONI TYCH LUDZI KOLOROWYCH I ONI BEDĄ NAPĘDZAĆ FIRME . JEŚLI NASZ SZANOWANY PREZES BEDZIE WYCHODZIŁ Z TAKIEGO ZAŁOŻNIA JAK OGŁASZAŁ TO NA WYDZIALACH ''JAK CI NIE PASUJE TO MOŻESZ ODEJŚĆ A FIRMĘ PRZENIESIE W CIĄGU TRZECH MIESIĘCY W KAŻDY ZAKĄTEK ŚWIATA TO PRACOWNICY ŻYCZĄ POWODZENIA ,, Ludzie tez wychodzą założenia że na ZPUE świat się nie kończy. Z poważaniem pracownicy ZPUE którzy chcą dobrze dla firmy ...
    Pracownik .

02.04.2025 21:13

Jako autor powyższego wpisu oświadczam, że informacje zamieszczone nie są zgodne z prawdą za co przepraszam osoby, które mogły poczuć się urażone treścią mojego wpisu. Zawarte w moim wpisie informacje nie odpowiadają rzeczywistości, stanowiąc jedynie wizję, które pojawiają się u mnie pod wpływem niekontrolowanych emocji,co wynika z choroby z jaką borykam się od dłuższego czasu. Robert Krawczyński.
    nim2

04.04.2025 09:36

ktoś się jednak podpisał i przeprosił z imienia i nazwiska. Tobie to przeszkadza? Bo dla mnie to fair.
    Maria

24.03.2025 14:26

Szukam pracy. Zastanawiam się nad pracą w ZPUE w Gliwicach. Chciałabym wiedzieć jak tam się pracuje i jaka jest tam mniej więcej płaca
    Stonka

02.04.2025 02:23

Szukaj gdzie indziej bo to szkoda czasu dookoła zarobisz lepiej bo tu ukryte wszystko nic nie jest pewne jeśli chodzi o premie poukrywane wszystko niby do stawki a za urlop czy zwolnienie lekarskie wszystko uj.... nieład ogólnie siwo głośno nie polecam.
    Dorota

28.03.2025 11:11

Intersuje mnie praca w tym zakładzie w Gliwicach. Może ktos napisac, jak tam sie pracuje. Chodzi mi o pracę na produkcji
    Laki

01.04.2025 07:01

Tak praca jest normalna jak w każdym innym zakładzie ale wielkim minusem jest atmosfera jaka panuje, ogólny chaos, brak organizacji i informacji. Środowisko zniechęca dlatego ludzie odchodzą, ale przyjdź i zobacz, sama ocenisz
    rybka

01.04.2025 13:49

Ja tego chaosu nie widzę ale to ja. Atmosferę tworzą ludzie, raz jest lepsza, raz gorsza ale ogólnie w porządku. Dokładnie przyjdź i zobacz, najlepiej samemu ocenić.

23.03.2025 13:39

Firma tragedia. Ludzie traktowani sa jak smieci. Pracownik tutaj nikogo nie obchodzi :) pozdrawiam zarząd
    No już nie mogę

28.03.2025 22:15

Kolego z tym 2/3 przesadziłeś widać masz manie wielkości jak wy wszyscy w tej firmie. Fakt zbudowaliście a właściwie zbudowaliśmy wielka firmę ( bo też w tym uczestniczyłem) ale jak wtedy te słabe podejście do pracownika może przechodziło tak teraz czasy się zmieniły. Panie Prezesie naprawdę uznaje Pan że jest Pan taki wspaniały to dlaczego cześć wynagrodzenia ukrywacie w premii która jest wypłacana cyklicznie a no chyba że nie bo pracownik pójdzie na chorobowe to wtedy mu zabierzecie premie. Czy aby naprwno całość finansowania tego waszego pikniku jest z kasy firmy ... a może to przypadkiem jest finansowane z funduszu sicialnego? Michał popatrz w lustro i zastanów się co ty wypisujesz. Tylko znowu nie wpadnij w samozachwyt
    a ja mogę

31.03.2025 13:26

skoro nie jesteś już w firmie to jaki masz interes, żeby się jej czepiać? Konkurencja? Może popatrz we własne lustro zanim doradzisz komuś lukanie w jego szkiełko.
    Kolo

30.03.2025 19:02

Poprzesuwali ich trochę ale znają dalej OLX na pamięć i nic robią
    Seba

26.03.2025 15:51

Kierownik zwalnia dyscyplinarnie pracowników bo do Gliwic z przyczyn rodzinnych nie mogą jechać. A nie widzi tego co jego mistrz robi podczas pracy z jego pracownicą? Co się dzieje z tym zakładem. Jaka sprawiedliwość. Wstyd i hańba kierowniku. Dlaczego Dyrekcja i sam prezes na to pozwala.

23.03.2025 17:42

Firma tragedia. Traktują swoich pracowników jak (usunięte przez administratora). Nie polecam nikomu. Pozdrawiam zarząd
    Lolek

21.03.2025 17:58

Co się tam wyprawia zwolnil bo nie pojechali
    Ktoto

23.03.2025 16:01

To co się wydarzyło świadczy tylko o obecnej kadrze zarządzającej, nowy dyrektor zamiast bujać w chmurach powinien zrobić rozeznanie dlaczego pracownicy nie chcą jeździć do Gliwic, bo może przyczyną tego jest słaba atmosferą w zakładzie, pomówienia, brak organizacji pracownik musi sam szukać materiału żeby miał co robić, kierownicy, którzy niewiedzą co się dzieje na ich wydziale, niepotrafiacy odpowiedzieć na podstawowe pytania.

22.03.2025 20:58

Każdy wie co się działo na w 2 kilka miesięcy temu czy coś się poprawiło nie jest gorzej ludzie sami odchodzą albo są zwalniani albo wysyłani w delegacje i nic się nie poprawilo i nie poprawi bo pracownicy sami na to pozwalają brak solidarności i wsparcia każdy boi się o swój tylek

22.03.2025 20:52

Pozbawia cię wszystkiego a najbardziej zdrowia i psychiki
    Brandon

22.03.2025 20:50

Niestety nic wam to nie da żadne zwiazki.ludzie na zpue przeważnie Polacy są traktowani jak śmiecie dlaczego nikt się nie odezwie każdy jest zastraszony zpue to jedno wielkie dno począwszy od góry od tych krawaciazy co bujają się samochodami firmowymi po samych kierownikow.szkoda mi moich kolegów koleżanek którzy muszą się mierzyć na codzien z tym syfem i muszą wyżywić swoje rodziny za najnizsze krajowe ale przełożeni z góry mają na to .... Bo płacą jak najlepiej w całym województwie świętokrzyskim ????
    Brandon

14.03.2025 21:10

do końca marca stworzymy międzyzakładową organizacje związkową w ramach OPZZ i na tapetę będziemy brać najpilniejsze(usunięte przez administratora) Nie może być tak, że człowiek pracuje sumiennie cały miesiąc i jak ostatniego dnia zachoruje i pójdzie na L4 to taka sytuacja pozbawia go calomoesiecznej premii niwecząc cały wysiłek z miesiąca pracy. Nie może być tak, że pracownik biorąc jeden dzień opieki na dziecko dostanie za miesiąc pracy mniej niż najniższą krajowa. Nie może być tak, że pracownik do momentu wypłaty nie wie czy dostanie całą pensję czy połowę. Nie może być tak, że pracownicy zakładów na Śląsku są pomijani i traktowani jak ludzie gorszej kategorii
    Pacek

21.03.2025 08:45

Z perspektywy rynku lepiej jak zakład produkuje komponenty, które są wymagane w modernizowanej na szeroką skalę infrastrukturze energetycznej kraju zamiast drewniane okna. Szczególnie teraz, gdy deweloperka stoi i płacze, bo jest korekta na rynku i nikt nie spojrzy nawet w kierunku drewnianej stolarki. Biznesowo ostateczny wynik na duży plus, choć ciepłownia musi się obyć bez drewnianych odpadów
    Daro

21.03.2025 13:35

Ludzie obudźcie się, chcecie związki zakładać i co to zmieni?? Na każdym kroku zabierane są nam pieniądze, kto to widział aby za brak odbicia kartą potrącali 20 złotym, gdzie większości pracowników ma najniższą krajową, za delegacje nie płacą a jeśli niechcesz jechać to cie zmuszają, takich tematów nie zalstwia związki , to trzeba zgłaszać inspekcji pracy. Nie reagując zezwalamy ma takie traktowanie.

17.02.2025 07:18

Czy to prawda, że Katowice zostaną zamknięte?
    Nunuś

17.03.2025 19:22

Dla mnie praca w ZPUE/koronea to spore możliwości rozwoju i szansa na stabilne zatrudnienie. Obecne niewiadome związane z przeprowadzką to coś, na co i tak nie mamy wpływu, więc wg mnie nie ma co się na wyrost stresować. Fakt, że jesteśmy w regionie Polski, który nie ma problemów z wchłanianiem pracowników oraz oferuje duże zasoby inżynierów i specjalistów działa tylko na naszą korzyść
    Tomek

17.03.2025 21:30

Katowice od lat są problematyczne, ludzka się nie chciało robić związki zawodowe zakładali, a teraz fabryka przeniesion. Prezesa do Turcji lata żeby produkcję przenieść z Polski gdzieś gdzie taniej, tu płacą przynajmniej umowy o pracę nie to co w pozostałych miejscach gdzie wszystko do ręki a jak zwolnieni to zostajesz z niczym bez emerytury
    Stoczniowiec

27.02.2025 13:09

ZPUE potrzebuje silnego związku zawodowego, który będzie walczył o prawa pracownika. Dzięki takiej inicjatywę również pracodawca zyska. Czy we Włoszczowie brakuje ludzi, którzy by chcieli działać na tym polu?
    John

04.03.2025 09:50

na związka zarabia tylko majątek kierownik związku, zamiast pieniaze dla ludzi to prezesi związków kawę piją wporwadzenie związku to od lata wiadomo oznacza przeniesienie produkcji do chin, (usunięte przez administratora) chcecie firmę? Chyba komentarz od konkruecnji
    Ryszard

17.03.2025 21:27

Już na stolbudxid bylo 5 związków tyko robić nie było komu, ludzie nie bądźcie frajerscy, związane to biznes dla kierownictwa związku, a dla nas to dodatkowa kasa która idzie do kierownika związku nie dla nas
    Rekrut

12.02.2025 10:15

Witam. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracy operatora wozka widlowego z zpue? Jak z robota, umowa? Zastanawiam się nad złożeniem aplikacji na to stanowisko. Pozdrawiam
    Olivca

05.02.2025 14:31

Osobiście cieszę się ,że mogłam poznać tą firmę . Odnoszę wrażenie, że realna praca w ZPUE, bez konieczności czytania komentarzy, o wiele bardziej odzwierciedla prawdziwy klimat i perspektywę, dla osób poszukujących pracy. Wiecie co, myślę ,że zarząd i cały personel przełożonych z dużą uważnością reaguje na ciągłe zmiany rynkowe i personalne w firmie. To firma,która daje tak wiele miejsc pracy w czasach gdy nie jest to już tak oczywiste. I może warto ,tak zwyczajnie być elastycznym,obiektywnym i zgodzić się na decyzje zarządu , który w najtrudniejszych okresach istnienia firmy , stawał na wysokości zadania. Emocje i spekulacje osłabiają efekty pracy przełożonych i pracowników. Myślę ,że jako Włoszczowa i region jesteśmy uprzywilejowani istnieniem tej firmy.

21.01.2025 23:39

Mam pytanie o pracę na dziale utrzymania ruchu. Czy ciężko jest się tam dostać? Czy ciężko jest się utrzymać? Pracuję na podobnym stanowisku w innej firmie i myślę nad zmianą pracodawcy.
    Beno

28.01.2025 19:41

Składaj podanie. Praca jak w UR. Wiele się nauczysz. Ciągle inwestują. Wiele maszyn. Ogromny, bardzo różnorodny park maszynowy. Jak ci nie spasuje to się zwolnisz - roboty na rynku wiele ale pracy w której się czegoś nauczysz ze siecią szukać.
    Ziko

29.01.2025 18:08

Mamić Cię będą szkoleniami albo ,że pensję Ci wypłacą w premii uznaniowej. Tyle ,że mało tą premie będziesz widział. Dadzą Ci niepotrzebne szkolenie np. na 2000 PLN i jak się będziesz chciał zwolnić to każą Ci za to zapłacić. Łażenie po śliskich barierkach w deszczu przy 0 stopni nie jest zbyt fajne. Ciężar jest na suwnicy zablokowany a Ty musisz jak małpa na górę się wspinać coś zrobić. Jeszcze za postój będziesz ukarany.
    Mecenas

28.01.2025 19:41

Chcesz zarobic w ZPUE? Badz hindusem,ukraincem. Stawki po 10zl/h wiecej od polaka gdzie oni nie rozumieja nic i trzeba prowadzic za raczke, swietne podejscie tak trzymac. 3 zmiany chca wprowadzic zeby ludzie nie robili sobot i nadgodzin czyli jedyna opcja gdzie mozna cos zarobic, a tutaj decyzja zarzadu zeby ludzia ukrocic. Odradzam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZPUE?

Kontakt - ZPUE S.A.

Jędrzejowska 79 C 29-100 Włoszczowa

Branża główna: Energetyka i elektrotechnika

@belmondo

27.01.2025 23:01

ZPUE nie ma dyrektorów prezesów tylko pachołków mówmy otwarcie traktują ludzi jak (usunięte przez administratora)nie ten to następny rotacja jest;)
    Wacek

27.01.2025 19:27

@Belmondo ja na twoim miejscu brubowalbym się dostać na w-2 tam cię docenisz dobra atmosfera zarobki nie to co nz wydziale utrzymania ruchu:)
    Człowiek

16.01.2025 20:16

Pracodawca oferuje świetne warunki pracy oraz atrakcyjne zarobki. Firma zapewnia możliwości rozwoju zawodowego, a także regularnie inwestuje znaczące środki w rozwój infrastruktury i technologii, co daje poczucie stabilności. Atmosfera w pracy w moim odczuciu jest bardzo dobra, choć wiadomo, że to kwestia indywidualna. Polecam to miejsce tym, którzy szukają stabilnego zatrudnienia i przestrzeni do rozwoju. Osoby, które mają negatywne odczucia, często nie dostrzegają pełnego obrazu lub możliwości, jakie oferuje firma.
    Ginter

17.01.2025 11:43

Zgadzam się. Jest dobrze i z pewnością można się rozwinąć jeżeli się ma na to ochotę. Polecam tą firmę bo naprawdę można się bardzo dużo nauczyć.
    Romek

20.01.2025 08:22

W Katowicach niestety niepewne miejsca pracy przez rzekome zamknięcie. Pracowałem na zaginarkach i szkoda że wcześniej nie przeniosłem się do Włoszczowy wraz z maszynami.
    W2

15.01.2025 21:16

Praca marzenie?chyba koszmar bardzo dobrze że już tam nie pracuje.Najgorszemu wrogowi nie życzę????
    W.2.

13.01.2025 20:57

Dziękujemy Panu prezesowi członkowi zarządu dyrektorowi produkcji oraz kierownikowi W 2 zaspotkanie z pracownikami . Wielu ludziom zależy aby nasza firma prężnie prosperowała. Wielki szacun dla Pana prezesa za spotkanie z ludźmi oraz Pana wypowiedź. A co do Pana kierownika W2 . Co poniektórzy się zagalopowali się na tym forum odnośnie Pana kierownika. Nie wszystkim się to podobało że tak jechali po kierowniku. Za tych anonimowych przedmówców mogę tylko przeprosić którzy tak surowo go osadzili. Człowiek jest tylko człowkiem i każdy z nas popełnia błędy ale zarazm nie można kogoś publicznie osądzać. Panie prezesie jesteśmy jednością w pracy i każdy na każdym powinien polegać. Kierownik zna swoich mistrzów i brygadzistów. Brygadziści i mistrzowie doskonale wiedzą kto jakim jest pracownikiem i co potrafi i jak podchodzi do swoich obowiązków. Z całym szacunkiem do Pana prezesa niech każdy Kierownik mistrz doceni ludzi co napędzają tą produkcję a niech Pan uwierzy że ludzie odwdzięczą się sto kroć. Z wyrazami szacunku pracownicy.
    Pracownica

14.01.2025 08:58

Czytam to i czytam. Z tym W 2 to jakaś ściema bo na tym W2 to praca marzenie. Ja rozumie spawanie lub betoniarnię ale w2. Nadgodziny dodatki. Wiem jak jest. Ciekawe co będzie jak zaczną ograniczać nadgodziny bo roboty jest mało. Też Soboty i niedziele bo płacą ekstra. Ja to bym sprawdziła sobie tego kto te głupoty pisze na policji bo personalnie obraża człowieka ale jak słyszałam kierownik nie chce.
    W.2

15.01.2025 15:03

Zapraszamy Panią na W2. Będzie miała pracę marzenie. Po paru tygodniach pracy pani opinie zmieni.
    Xyz

13.01.2025 15:00

Czytam te komentarze i nic mnie już nie zdziwi, widzę że na W2 totalne (usunięte przez administratora) Dobrze, że już mnie tam nie ma. Tylko wam współczuć wypada.
    Pracownik W.2.

12.01.2025 15:43

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. MY WSZYSCY PRACOWNICY FIRMY JESTEŚMY CAŁOŚCIĄ OD SZANOWNEGO PANA PREZESA PO PRZEZ ZARZĄD KIEROWNIKÓW ORAZ MISTRZÓW BRYGADZISTÓW. PRACOWNICY CHCĄ GODZIWĄ ZAPŁATĘ MISTRZOWIE I BRYGADZISCI SĄ ABY KONTROLOWAĆ PRODUKCJE . KIEROWNIK JEST GŁOWĄ DANEGO DZAŁU . KIEROWNIK POWINIEN WYSŁUCHAC SWOICH MISTRZÓW I BRYGADZISTÓW CO SIE DZIE NA HALI . NIKT NIE JEST WSZECHWIEDZĄCY BO TAKIEGO NIE MA . NP .PRACOWNIK W TYM PRZYPADKU OPERATOR MASZYN WIE CO POTRZEBA ABY POPRAWIĆ JAKOSC I WYDAJNOSC PRODUKCJI NA DANYM ODCINKU . Nie szanuje się diswiadczonych operatorów którzy przekazują wiedzę i uczą nowych ludzi . Traktuje się ich jak pierwszego lepszego z ulicy. (Jak zapyta się ktoś o podwyżkę to jest odp jak ci nie pasuje za bramą jest 20 na Twoje miejsce i to jest człowieka który dba o produkcję i dobro firmy ) Właśnie takie podejście przełożonych naraża firme na dodatkowe straty .pierwsza strata że jest dużo zwrotów a druga że trzeba szkolić ludzi i wten sposób opóźnienie jest na danym odcinku produkcji. Na laserze wykrawarce czy na prasach krawędziowych trzeba sporo czasu włożyć aby ktoś był samodzielnym i wydajnym pracownikiem . Co poniektórzy w zażądzie są z zewnątrz i nie patrza na nic ściągają swoich na stanowiska kierownicze aby generować zyski firmy idąc po trupach . Gdy wydoją co się da po drodze psując renomę firmy zawijają się i nogi za pas . Pytanie do kierownika W2 dlaczego nie zejdzie do ludzi i normalnie porozmawia z operatorami co potrzeba do maszyn ...Ale on tylko potrafi zejść pobiegać (usunięte przez administratora) na ludzi i w czwartek zabrać (usunięte przez administratora) do domu . Gdzie jgo wydajność jak głowa wydziału w2 ??? No tak on jest z polecenia pana członka zarządu który jest też zewnątrz dla nich liczy się kasa a ludzie to podmiot i (usunięte przez administratora) ... Są w tej naszej firmie ludzie co są na stanowiskach kierowniczych i są ludźmi co potrafią czytać ze zrozumieniem co piszą pracownicy Jest ich nie wielu ale dzięki im ta firma istnieje.
    Obserwator W2

12.01.2025 14:21

Kierownik W 2 jest człowiekiem z zewnątrz z poparciem jednego pana z zarządu który też jest z zewnątrz wszyscy wiemy o kim mowa. Tacy ludzie gdy dojdą do władzy to patrzą aby jak najwięcej wyrwać kasy z firmy . Nie liczy się dla nich wizerunek firmy czy dobro tylko chęć zysku nie liczą się dla nich ludzie i jakiekolwiek koszty które ponosi firma przez nich nieudolne zarządzanie. Do firmy musiał wrócić Pan Prezes założyciel firmy czemu wszyscy wiemy żeby zrobić z takim ludźmi porządek... Wracają do pewnego kierownika W 2 którego już nie ma ...(zarządzał twardą ręką i też nie był przyjemny czasem dla ludzi ale jak widział że ktoś się starał umiał wynagrodzić. Ogarniał sam W2 KL Malarnię mając tylko dwóch mistrzów. Na maszynach wiedział wszystko czy coś brakuje z narzędzi. Dbał wizerunek swojego wydziału i firmy ) A ten obecny kierownik tylko biega jak (usunięte przez administratora) myśli że swoim wszyszczkaniem zastraszy ludzi. Zwracamy się uprzejmie do administratora aby wszystkie wiadomości tu co są pisane udostępnić panu prezesowi. Pozdrawiamy pracownicy W 2

11.01.2025 23:32

Operatorzy W-2.Zapraszaja kierownika wydziału żeby dał dobry przykład swoim pracownikom i przyszedł na 8,10,12 godzin do pracy na produkcję w ciuchach roboczych i pokazał dał im przykład jak się efektywnie 100% pracuje na wykrawarkach,prasach krawędziowych,laserach remercie czy nawet na lakierni skoro jest i wie wszystko na temat produkcji i wie jak wygląda na czym polega ta praca nie odchodząc od maszyny niech zmotywuje operatorow do pracy którzy nie mają motywacji żeby robic i dawać z siebie wszystko mając śmieszne stawki niech zapyta się każdego z operatorów czy są zadowoleni i mają satysfakcje z pracy i zarobków jest ponad 100 operatorów na wydziale.I do tej pory na zebraniach ten temat poruszany nie jest wielu było na rozmowie o podwyżce i co koledzy usłyszeli niestety żadnych podwyżek nie ma bo niska wydajność mało pracy to słyszą Polacy a nasi koledzy z Ukrainy co przychodzili z zewnętrznych firm na warunki zpue podostawali stawki o których polski operator który robi 5 10 20 lat może zapomnieć różnica kolosalna.i przyjmowali ich i to się nazywa sprawiedliwość na wydziale W2???? wiecie takich kierowników więcej trzeba nawet do cyrku nie trzeba chodzić żeby klauna zobaczyć wszyscy go widzimy od poniedziałku do czwartku
    Obserwator W2

10.01.2025 21:02

Czytają wpisy o obecnej sytuacji na W2 jest to pomsta do nieba . Kierownik pozbawiony kręgosłupa moralnego. Urządza sobie pole bitwy na W2 Walczy z ludźmi z produkcji zastrasza pracowników. Ciekawe hmmm co zrobi jak ludzie przestaną przychodzić do pracy weekend bo (usunięte przez administratora)ich z dodatków. W rozmowie jest mocny stroszy się przybiera barwy wojenne. Stwarza atmosferę że pracownicy zaczynają tracić motywację do pracy . Czekamy końca jego rządzenia. Pan Prezes założyciel firmy wrócił ponieważ w firmie są nieudolni ludzie co powierzył im stanowiska nie mają pojęcia o produkcji tak jak na W2. Pozdrawiamy pracownicy W 2
    W -2.

10.01.2025 20:06

Brawo dla Pana kierownika W-2. Wstydził byś się Panie Kierownikou swojego zachowania wobec swoich podwładnych. Nie masz Pan szacunku do ludzi ... Potrafisz tylko siać zamęt na wydziale W-2. Nie masz bladego pojęcia jaki jest proces tworzenia produkcji na W-2. Najlepiej ci wychodzi dzwonienie do brygadzistów jak jest źle ustawiona paleta z elementami. Zamiast zająć się co brakuje pracownikom na maszynach różnych narzędzi i poprawienia produkcji to siejesz zamęt. Najlepiej Panie kierowniku wychodzi ci bieganie po hali odponiedziałku do czwartku . W czwartek zbierasz (usunięte przez administratora) i jedziesz do domu. Pracownikom każesz pracować w weekend a sam leżysz do góry palnikiem . Na autorytet i poważanie trzeba sobie zapracować wykazać się wiedzą o metaloplastyce a nie wdrażać jakieś absurdarne pomysły co nie mają prawa bytu. SZANOWNY PANIE PREZESIE TACY LUDZIE JAK TEN CZŁOWIEK KTÓRY PSUJE OPINIE I WIZERUNEK FIRMY POWINIEN PAN WYCIĄGNĄĆ WOBEC TEGO CZŁOWIEKA ODPOWIEDNIE WNIOSKI ...

09.01.2025 19:35

Kierownik w 2 gania pracowników za palenie papierosów a sam ma jakieś ciche układy z brygadzistka z lakierni cały wydział o tym chuczy ale oczywiście o tym się nie mówi.tylko jest odp nie pasuje ci zwolnij się na twoje miejsce jest 20 z bramą

09.01.2025 19:30

O premiach podwyżkach nie ma mowy bo przez i kierownik w 2 mają (usunięte przez administratora) nigdy nie pracowali fizycznie a ludzie z produkcji chorują ciężko na ich wynagrodzenie wstydźcie się.ciekawe co by zarząd zrobił gdyby ponad 100 operatorów z w2 złożyło by wypowiedzenia ze swoich stanowisk

09.01.2025 19:23

Kierownik w-2 (usunięte przez administratora)Nie ma bladego pojęcia o produkcji (usunięte przez administratora)pracowników i traktuje jak (usunięte przez administratora) jest wyszczekany niech wdzieje zielone portki i niech pokarze przy maszynie jaka powinna być wydajność na prasie krawędziowej na lasarze czy na wykrawarce. Zwracam się do prezesesa pracuje ponad 10 lat ale takiego (usunięte przez administratora)jeszcze zakład nie widzial i co wyprawia z ludźmi.ludzie na produkcję boją się odezwać bo stracą pracę i taka jest prawda. Kierownik zamiast być po stronie polskich pracowników to woli gnojic ich i zastraszać że na twoje miejsce za bramą jest dwudziestu Ukraińców czy cuapatych

17.02.2023 12:47

@michałwypychewicz Widzę że prezes poświęca czas na odpisywanie na portalu. Może wypowie się na temat tego co ostatnio pojawiło się w gazetach, tzn. o nielegalnej zmowie przetargowej. Chciałbym wiedzieć jakie jest oficjalne stanowisko firmy w tej sprawie. Myślę że wielu pracowników nurtuje ta sprawa. Słyszę jak często osoby poruszają ten temat pomiędzy sobą.
    Krejzi

25.11.2024 23:10

Minęło 19 miesięcy od "O jego wynikach poinformujemy w oficjalnym komunikacie." Jak zrezygnowaliście z tego to dajcie znać.
    Spueniekłam

21.12.2024 22:31

Miną 2 lata za 2 miesiące i nie będzie tego komunikatu? Słabe to. Napiszcie, że się wycofujecie z tego, albo że sprawa ucichła i dlatego nie będziecie komentować, albo znowu trzeba będzie się o to upominać!
    Hot mamuśka

21.12.2024 01:58

W nas jest siła...w nas jest moc bo dajemy bez zawodu i fachu ...udawania pracy stokroć lenistwa ...nic nie robiąc ,przegadajac dniówkę całą a kasiurke i tak na konto nam wpłacają ....lewe ręce mamy ,na skręcaniu i montowaniu się nie znamy tylko chłopów zakładowych balamaucic się nam udaje ....wszystkich nawet młodych wygryziemy bo w nas głupota i chęć zysku trzyma

21.12.2024 01:29

Szkolicie uczniów na przyszłych pracowników...dając im nadzieję na pracę i rozwój w tym zawodzie a za po 3 miesiącach zapieprzania na was wyrzucacie jak (usunięte przez administratora) a ludzi bez papierów na ektrykow co was (usunięte przez administratora) trzymacie na zakładzie...co z was za firma...trzeba zgłosić pod inspekcję pracy i naglosnic was gdzie się da

21.12.2024 01:23

Zpue przyjmuje nam praktykę uczniów ze szkół we Włoszczowie 3lata przeciętnie praktyki od nich zależy jak uczą i jak szkoła ...firma obiecuje po praktyce prace ....idzie człowiek do pracy dostaje umowę na 3 mięs.okred próbny zapierdziela na nich robiąc wszystko,znosi młody człowiek ublizenia ze stron starszych ...jeszcze wspomne że Zpue przyjmuje ludzi albo rodzinnie i bez papierów na cokolwiek albo ludzi z tzw .ulicy czyli każdy inny fach ale nic wspólnego z ich zakładem a za chwilę się okazuje że nagle umowę rozwiązują ...szkolicie pod swoim okiem młodych a przyjmujecie ludzi starszych bez wykształcenia jakiekolwiek z elektryka ...zakład już wasz był przez złodzieji na bankructwie bo wynoszą starszy pracownicy wszystko do tej pory co się da .....inwestujcie w młodych którzy chcą pracować ,których szkolicie i mają na. To papiery a nie ludzi którzy nie mają pojęcia nawet o tym fachu
    W.2.

15.12.2024 11:07

Zwracamy się z pytaniem do szanownego Pana Prezesa oraz Zarządu ZPUE. Zostały zabrane/obcięte dodatki za pracę w sobotę i niedzielę. Gdy ludzie na produkcji pytają się dlaczego zostały obcięte dodatki. Odp naszych przełożonych od kierownika przez mistrza i brygadzistówi jest tak . PROSZE ISC DO BIALEGO DOMU I TAM SIĘ PYTAC DLACZEGO ZOSTALY OBCIĘTE DODATKI . KIEROWNICTWO W-2 UMYWA RĘCE OD JAKIEKOLWIEK ODP. Prosimy o jaką kolwiek odp na ten temat ... Wszyscy pracujemy w ZPUE i powinniśmy dbać o renomę firmy od kierownika do zwykłego pracownika produkcji. Nasi przełożni W-2 tylko potrafią straszyć ludzi na produkcji aby każdy cicho siedział.. Rodzi się pytanie czy to pomaga na budowie wizerunku całej firmy . Tacy ludzie co powini dbać o wizerunek firmy a niszczą od środka ... Bardzo prosimy o jakoą kolwiek odp na pytania w formie pisemnej czy spotkaniu na wydziale W-2.

29.07.2024 14:42

Może ktoś coś powiedzieć o stanowisku Specjalista ds. wsparcia IT?. Jak wygląda tam praca, czy jest na jedną zmianę. Na jakie można liczyć zarobki na początek.? Pozdrawiam.

15.12.2024 01:33

Minimalna + premia, która zależna jest od całego działu. Mili i pomocni ludzie, którzy mają doświadczenie i wiedzę. Kierownictwo bardzo nieprzyjemne i jak z typowego Januszexa. Praca polega w zasadzie na zajmowaniu się wszystkim, od problemów ze sprzętem jak drukarki, kompy czy nawet całe maszyny (nie polecam) Ogólnie praca dla ludzi o mocnej psychice, i nie chodzi o zadania bo z nimi osoba nawet średnio rozgarnięta po wdrożeniu sobie poradzi.

Zostaw merytoryczną opinię o ZPUE S.A.