ZPUE

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o ZPUE

Opinie o ZPUE Katowice

WebsiteIconZPUE S.A.

Nie przegap nowości o ZPUE!

Ewa

15.02.2026 18:09

Szukam pracy. Chciałabym wiedzieć jak się pracuje w tej firmie w Gliwicach.Warto się zatrudnić? Albo przynajmniej na trochę, a szukać innej pracy ?

P.d.

17.05.2026 23:42

Pracowałem na magazynie w 2022 kilka miesięcy. Załoga była stała. Odeszlem ponieważ jedna osoba była pupilkiem brygadzisty i otrzymywała duże premie i moje też.

Balboa

28.05.2026 18:15

To jest brutto te 30 czy 25?

Mobbing

06.02.2026 10:00

Pracowałem tam w 2021 roku i miałem 23lata.Pamiętam jak te stare gbury mobbingowaly mnie, aż teraz żałuję że nic z tym wtedy nie zrobiłem. Stare capy i tyle
    Lipka19

05.09.2025 10:54

(usunięte przez administratora) Ludzie traktowani jak cyferki. Ochrona myśli, że jest CBŜ, FBi i inne takie rzeczy. Więcej krawaciarzy niż pracowników. Daje2.5 na 10.
    Zuzi

10.09.2025 08:53

To ciekawe jak byś ocenil zakład w Gliwicach, tam jest dopiero chaos, nikt nic niewie, pytasz kierowników, nigdy nie są zorientowani, biegasz za wszystkim.
    Bartek

07.09.2025 23:29

Miałem okazję pracować w zpue przez kilka lat. Płaca była jaka była ale ekipa fajna. Ostatnio firma mimo zysku została poddana do likwidacji oddziału w Katowicach. To już były słuchy od dawna a niektórzy pracownicy produkcji i magazynu były święcie przekonani że tak nie będzie. Jaką jest moja ocena zakładu? Taka: dział mechaniczny 7/10 dział elektryczny 6/10, magazyn 4/10, placa 7/10.
    Blue

09.09.2025 22:11

Uważam, ze od momentu wymiany kierownictwa w Katowicach, zespół sie zgral, zrobiła się fajna atmosfera, tematy zalatwiane a nie zamiatane pod dywan, motywacja do pracy byla dzięki szybkiemu załatwieniu sprawy, dla mnie osobiście szkoda, że zakład zamykają.
    Bartek

10.09.2025 08:29

Tu się zgadzam. Czyli jaki jest termin ostateczny zakończenia zakładu?

23.06.2025 22:16

Paweł

27.06.2025 21:44

Skoro taki ciekawy jesteś a podejrzewam że już nie pracujesz w firmie od jakiegoś czasu to nie wiesz co się dzieje i po co ci to wiedzieć. Ale żeby zaspokoić twoją ciekawość to odszedł bo miał prawdopodobnie problemy zdrowotne. Zadowolony??
    Parking biuro

24.05.2025 16:20

Czy to prawda że w nowym biurze w Katowicach ma być tylko 20 miejsc parkingowych?
    Parking biuro

28.05.2025 17:40

Licząc że te 20 miejsc będzie na auta służbowe to faktycznie reszta będzie parkować na osiedlach. Według mnie wiele osób może zrezygnować, ale zobaczymy.
    Jeppeto

10.03.2025 19:02

Dziś pracownicy w oddziale w Pszczyna ,otrzymali wynagrodzenie poniżej płacy minimalnej ,jest to czyste (usunięte przez administratora) !sprawa będzie wyjaśniana w pup Owocowa 6/6a, 40-158 Katowice.
    Kierownik

14.03.2025 04:52

Czy pracownicy byli na l4???
    Grew

03.05.2025 22:27

Jak? Sprawa w sądzie??
    Loł batonik

16.03.2025 21:09

Odnosząc się do tematu l4 u pracowników. W ostatnich miesiącach wzrosło chodzenie na chorobowe długoterminowe. Rozumiem że ktoś ma problemy ze zdrowiem ale niech te osoby mają na uwadze to że w firmie ktoś musi za nich robić. W zeszłym roku jeden pracownik był na długim l4 akurat w momencie gdy inni mieli urlop. Przypadek? Nie mnie to oceniać bo tego człowieka już nie ma. Na produkcji ta sama sytuacja. Dobrze by było żeby w poszczególnych działach były osoby wielozadaniowe które mogą wskoczyć na miejsce nieobecnych. I oczywiście niech mają większą premię za to. I jeszcze jedno.. jak się praca nie podoba to nie siedźcie i nie narzekajcie tylko odejdźcie bo może inne osoby będą chcieli pracować.
    DOOMSDAY

21.03.2025 18:20

Tylko po co te nerwy skoro to zamkna czekac do konca na odprawy bez nerwow
    Nikodem

23.03.2025 17:47

Odprawy dla tych co lokalizacje maja Katowice chyba ze dadza aneksy….
    Piotruś

23.03.2025 10:21

Ciekawi mnie ile osób dostanie odprawy. Kadra zarządzająca na pewno a czy szarzy pracownicy z stażem?? No właśnie. Osoby co są w układach ukladzikach co biorą więcej niż inni to tak
    Dobra myśl

23.03.2025 17:46

Przecież prezes by nie kłamał na tym spotkaniu sam przyleciał żeby powiedzieć to prosto w oczy Musimy wierzyć w to że nas docenią do samego końca jak teraz
    Krzystof Misiu

19.12.2024 06:38

Czy to prawda, że prezes został wczoraj obrzucany kamieniami po ogłoszeniu zamknięcia oddziału w Katowicach? Na szczęście nie, nikt niczym nie rzucał, oprócz samego prezesa, który rzucał jedynie pustymi frazesami. Odwołanie do "kamieni" (#pdk) rozumie pewnie każdy po wczorajszych wydarzeniach. Niestety, klasy nie da się kupić – ani leasing na jacht, ani helikopter, ani notowania na giełdzie (choć to już nieaktualne), ani okulary w stylu Giertycha (google it) tego nie zmienią. Tym optymistycznym akcentem zakończę ten wątek, bo nie ma sensu dalej dyskutować. Oddział zamykają. Czy to dobrze? Oczywiście! To tylko kolejny oddział firmy typowego "janusza biznesu". Naprawdę nie ma za czym tęsknić. Wszystkim życzę powodzenia na lepszej drodze życia!
    Harry

26.02.2025 14:10

W 2020 kilku pracowników mówiło że zamykają w 2025. Już nie pracują
    Batman

20.05.2024 23:02

Dzień dobry. Jestem zainteresowany pracą na magazynie. Proszę o informację czy warto tam iść i jaja jest atmosfera
    Vvvv

28.01.2025 14:08

Tu musisz byc maszyna do roboty i to biegiem i wciaz malo... Usuneli go bo mial prawo miec swoje zdanie i nowil prawdę
    Bibo

28.01.2025 21:12

Bo ich dwóch. Jeden wieloletni pracownik a drugi co miał pewną wadę. Dobrze zrobili że odeszli. Pokazali że można mieć swoje zdanie i pewność siebie

22.09.2023 19:18

Jestem zainteresowany rekrutacja na iznyniera procesów produkcyjnych widzę jednak iż oferta na to stanowisko cyklicznie się pojawia, czym jest to spowodowane tym ze firma się rozrasta? Jaka jest atmosfera, zarobki, socjal???
    Xxx

28.01.2025 00:39

Uciekaj stąd jedyne czego sie dorobisz to choroby na tle nerwowym.
    Zaprawiony człowiek

28.01.2025 16:45

A był jeden na magazynie co pracował i miał odchyły samozachowawcze. Na szczęście nie ma go bo więcej szkodził niż pomagał i obrażał innych
    @

28.01.2025 00:20

Najnizsza krajowa premia zabierana nagminnie z byle powodu. Zastraszanie i (usunięte przez administratora) ponizanie pracownika. Z dala od tej firmy

19.12.2024 06:29

Karierowicz z Myslowic

20.12.2024 05:25

Najgorszym z tego wszystkiego że w dziale kontroli jakości już zapowiedziano zwolnienia na początku przyszłego roku.
    Majxx

02.01.2025 10:25

Ciekawe co mają zrobić osoby które były wysyłane na kursy menedżerskie i mają pożyczkę zakładową. W przypadku zamknięcia będą chyba musieli się wyprowadzić do Włoszczowy. A takich jest trochę w Katowicach
    Anna

03.12.2024 11:08

Jeśli brygadzistką zostaje młoda dziewczyna, nie znająca schematów, specyfiki pracy, języka polskiego, popełnia ciągle błędy za które później odpowiadają brakiem premii szeregowi pracownicy z doświadczeniem kilkunastoletnim, to tylko świadczy o tym jak firma docenia długoletnich pracowników. Podobno taka równość panuje, że osoby które nie potrafią nic, mają wyższe stawki. Rozmowy z szefostwem na ten temat są zbywane.. Tak jak nikt nie widzi problemu z tym że są osoby pod wpływem alkoholu.
    Pablo Picasso

07.12.2024 00:04

Uczciwi pracownicy odeszli albo sami zostali zwolnieni.
    Unicast

16.08.2024 16:13

Widziałem ofertę na Informatyka w ZPUE Katowice/Gliwice/Wloszczowa. Jak wygląda organizacja pracy? Godziny pracy? Czy jeździ się po trzech oddziałach? Jeśli tak - czy można liczyć na samochód służbowy? Pozdrawiam
    Agata

10.08.2024 13:03

Mam pytanie. Szukam pracy i chcialabym sie dowiedziec jak się pracuje w tej firmie w Gliwicach
    Blue

24.07.2024 21:03

Jakie warunki zapewnią pracodawca w firmie? - jeśli pójdziesz oddać krew i weźmiesz wolne -masz po premii - jeśli urodzi ci się dziecko weźmiesz okolicznościowy urlop masz -masz po premii -jeśli odbijesz się na czytniku 5:56 zamiast 5:55 odrabiasz 30 min -jesli zapomnisz się odbić na czytniku zabierają ci z wypłaty 5 zł - wynagrodzenie malo przejrzyste, nadgodziny wypłacane w premii - premie wypłacane na tzw. Widzi mi się, brak regulaminu przyznawania. - Zero socjalu jedynie paczka świąteczna na mikołaja która wydają w lutym lub marcu A i piknik na wsi, do którego jeszcze trzeba się dołożyć
    No cześć

01.07.2024 07:25

Pracownik, który po wielu latach pracy w firmie nadal otrzymuje najniższą krajową, mimo swojego doświadczenia, jest dowodem na brak szacunku oraz nieumiejętność docenienia lojalności i zaangażowania pracowników przez pracodawcę. Monitoring przez kamery prowadzony przez panią z firmy sugeruje niezdrową atmosferę nieufności i inwigilacji. Obskurny wygląd firmy dodatkowo wpływa negatywnie na jej wizerunek oraz morale pracowników. Dodatkowo, pracownik-inżynier, którego rola ogranicza się jedynie do przestawiania stołów i regałów o kilka centymetrów, co jest stratą pieniędzy oraz nie wspomaga procesu produkcji, wprowadza wielki chaos zamiast zajmować się realnymi problemami, których nawet nie potrafi dostrzec. Robienie szumu wokół siebie jest postrzegane jako oznaka zaangażowania w tej firmie, więc możesz nic nie robić byle „głośno”. Brak wystarczającej liczby wiatraków czy rolet powoduje, że pracownicy muszą znosić trudne warunki pracy, szczególnie w gorące dni, co obniża ich komfort i efektywność. Brak jakichkolwiek dodatkowych benefitów, takich jak wczasy pod gruszą czy karty Multisport, również podkreśla, że firma nie inwestuje w swoich pracowników. W dzisiejszych czasach, gdy wiele firm stara się oferować różnorodne benefity jako standard, brak tych udogodnień stanowi znaczący minus. Firma ta zaniedbuje swoich pracowników na wielu płaszczyznach – finansowej, psychologicznej i fizycznej. Pracownicy zasługują na szacunek, godziwe wynagrodzenie oraz wsparcie w miejscu pracy, co niestety w tym przypadku nie jest realizowane.
    Lak

09.07.2024 15:40

Tu nie chodzi o przemeblowanie bo jeśli coś poprawi pracę to jest to ok, ale pomysły tej pani często utrudniają pracę.
    Czarny

06.07.2024 11:06

Zawiodłem się na tej firmie stawka godzinową 23 zł na godzinę reszta regulowana premia pracy brak wysyłają ludzi na Gliwice i Katowice bo w Pszczynie niema zamówień porażka nie ma stabilizacji wypłat każdy brak socjalu niema premii świątecznej urlopowej nic kompletnie nie polecam pszczyny.premie raz masz raz 150 raz 300 porażka dużo pracowników pracuje na dwa etaty jak długo wytrzymają ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZPUE?

Kontakt - ZPUE

Katowice

ZPUE S.A.

17.06.2024 16:56

Zarobki śmieszne, rzędu najniższej krajowej nawet jeśli jesteś pracownikiem doświadczonym z dłuższym stażem. Podwyżkę na jaką możesz liczyć to złotówka, dwa. Przy szalejącej inflacji oraz podnoszeniu najniższej krajowej jest to zwyczajnie nieopłacalne.
    Byłypracownik

27.04.2024 15:35

Zarobki bardzo przeciętne, zerowy socjal, zapomnij o czymś takim jak multisport, wczasy pod gruszą czy nagroda świąteczna. Żadnych imprez integracyjnych dla ludzi z Kato czy Gliwic, tylko jakiś piknik na „wsi” dla „swoich”. W gazetach czy newsletterach jedna z najprężniejszych i przodujących firm … wielkie, puste słowa. Porażka!
    Mistrz speed

20.04.2024 22:28

Nie bójmy się mówić o zarobkach ludziska niech każdy powie na głos !! Nie podpisujcie szkoleń które się nie odbyły inaczej będą wami tak pomiatać
    Jestemnanie

27.03.2024 21:36

Nie wchodząc w szczegóły jak się traktuje pracowników na jednej brygadzie doprowadzając ich do załamania nerwowego to dziś w dniu audytu firma przeszła znów samą siebie. Nowa mistrzyni wymusza na pracownikach podpisanie listy szkoleń które nie miały miejsca, twierdząc że tak nie powinno być i obiecując że się to zmieni. A czy to nie był właśnie teraz dobry moment droga pani żeby coś zmienić. Dobry początek nie ma co ... Patrząc z boku na to szkoda tych ludzi, no ale sami na to przyzwalają.

25.10.2023 05:25

Juras

02.11.2023 19:32

To fakt że albo fajka albo u kogoś na wypytywanku . Zwolnili niesłusznie kilka osób ale nosił wilk razy kilka.... Rozumiem kontrolować ale szukać na siłę haków każdego podejrzewać to musi być straszne patrzeć w lustro . Szedłem do innego budynku coś załatwić i już rozpytywanko u kogo był po co Coś wjechało za mocno
    Mariola

24.03.2024 05:26

Myślę że napisać na @ etyka . tak to kolejny przykład MP Kto przywróci na stanowiska osoby które niesłusznie odeszły przez te Panie ?
    Poszukujący pracy

05.02.2024 02:31

Mam pytanie odnośnie pracy na stanowisku magazyniera. Szukam pracy i interesuje mnie pensja oraz atmosfera w zakładzie pracy.
    Karmelek

05.02.2024 11:16

Jeżeli pytasz o Pszczynę to nie polecam. Masz mniej niż najniższa krajowa, nie ma żadnego socjalu, nie ma żadnej premii wakacyjnej nawet tej ustawowej, żadnej premii świątecznej. Na każdym kroku kontrolują cię przez kamery, gdzie idziesz, co robisz i czy pracujesz na stanowisku. Na rozmowie obiecują gruszki na wierzbie a rzeczywistość jest całkiem inna. Sprawdzają ile przekroczyłeś czasu na danej operacji. Pracownicy są różni jedni są fajni a inni podłożą ci nogę. O podwyżkach zapomnij. Zdecydowanie nie polecam.
    Jutro rozmowa

03.01.2024 17:05

Hej. Czytam tu straszne opinie do tyczące Katowic, a co z Pszczyną? jak tam zarabia normalny pracownik ?
    Czarny

17.01.2024 19:22

Masz na rękę 2700 niektórzy 3 tys tylko tyle na rozmowie obiecują premie a tak naprawdę jest to tylko 150 w tej wypłacie socjalu zero ubezpieczenie bez szału teraz mamy nowego mistrza który nie szanuje pracowników nie polecam
    Juzio

08.01.2024 17:50

Słaba firma z słabymi zarobkami jak na tę czasy a jak ktoś liczy na atmosferę to jak się poszczycić to będzie git
    Profesor

03.01.2024 14:33

Nie polecam firmy na dłuższą metę .Zero rozwoju ,zero szkoleń a atmosfera zależy jak trafisz .Oszczędność na wszystkim co się tylko da .Premie wedle uznania jak im się spodoba tak dadzą ,podstawa to najniższa krajowa dla nowych pracowników ,starsi pracownicy robią za 18 zł za godzinę czasami ogólnie rzecz biorąc poniżej minimalnego standardu jest to regulowane premiami .Po l4 "możesz skrobać tynk ze ścian "
    Pedrodelpier

12.11.2023 00:47

Pytanie do Pana Prezesa Michala W skoro jest tak super podwyżki premie kwartalne nie co kwartal ale trudno wytrzymamy do dlaczego brak np karty multi sport jakich kolwiek benefitow prywatnej służby zdrowia coś co ma dziś każda dobrze prosperującą firmą?? Panie Michale proszę o opd z Pana strony ?? I prosił bym również zerknąć na na Pana program idea gdzie ludzie faktycznie się starają wykazują a niestety nie do końca maja z tego profity na czas to chyba nie powinna mieć miejsca w tak dużej porządnie prosperującej firmie.
    Babcia klozetowa

25.10.2023 09:34

Nie polecam tej firmy, przy każdym wejściu do WC przybijają Ci pieczątkę (maksymalnie można mieć 2), na dodatek mierzą czas ile przesiadujesz, za każda większą ilość wejścia do WC oraz za dłuższe posiedzenie niż 3 minuty zabierają premie. Mówili że może zakupią nam pieluchomajtki, ale wątpie i trzeba będzie we własnym zakresie kupić.
    KASKA93

07.08.2023 09:38

#Pszczyna Jak pracuje się w Pszczynie ? Pracował ktoś w ostatnim czasie albo aktualnie ? Jak zarobki?
    Katowice

29.08.2023 16:45

Od nas była oddelegowana grupa ludzi i bardzo miło wspominam pracę na wydziale w Pszczynie
    Damian

27.06.2023 23:32

Witam. Interesuje mnie praca na magazynie. A dokładnie obsługa wózka widłowego. Słyszałem że będą wakaty i chciałbym się dowiedzieć co nieco o pracy. Czy atmosfera jest dobra czy wypłata ok?
    pytanie

10.05.2023 09:27

Tez mialem rozmowe niby wszystko spoko odpowiedz dostałem od razu ale wynagrodzenie z jakimiś premiami. Placa to?
    Oby już nie dlugo Pracownik

23.05.2023 07:54

Ogólnie traktują tutaj ludzi z roku na rok co raz gorzej. Podwyżki w premiach, które również mogą zabrać. O zmianach w premiach informują dopiero wtedy jak się dopytasz skąd nagle taka mała wypłata. Osobiście nie polecam tej firmy na dłuższy okres, ponieważ standardy przyrównują bardziej do wschodu. A jeżeli chodzi o jakiekolwiek benefity to tylko w stylu brak dres codu oraz parking na resztę nie ma za bardzo co liczyć.

12.05.2023 13:58

Firma najgorsza w jakiej miałem okazję pracować. Obrażanie na porządku dziennym jeśli chodzi o byłą kadrę kierowniczą. Ci którzy trzymali z kierownictwem mieli najlepiej. Dwulicowość obgadywanie. Jedynie co im najlepiej wychodziło to obrażanie ludzi. Marne płace. Nie polecam
    Kandydat :)

08.05.2023 13:10

Nie polecam, brałem udział w rekrutacji, pomimo zapewnień nie otrzymałem żadnej informacji zwrotnej. Przedpotopowe podejście do kandydatów.

05.05.2023 10:45

Tez pracownik

07.05.2023 18:05

Robie swoje ale pytanie mam , to jakim cudem było lepiej a jest gorzej .pracuje kilka lat to wiem Za tych co mówisz nic nie robiących były lepsze wyniki lepsze premie i lepsza atmosfera cała hala ci to powie albo nie powie bo teraz się boi mówić ot ta różnica Pozdrawiam
    Inżynier

17.01.2023 12:30

Pracowałem w dziale R&D. Nie polecam nikomu. Bałagan ogromny. Wypłata nigdy nie wiadomo jaka będzie dokładnie. Brak jakichkolwiek szkoleń wdrażających. Atmosfera w dziale spoko (jak nie było kierownika). Ciągle zmiany kadrowe. Niezgodne z prawem liczenie godzin pracy na podstawie odbicia przy bramie (odbicie 7:57 powoduje, że masz czas liczony od 8:30). Zarobki jak na Katowice, branżę i wymagania są wręcz śmieszne. Trudności z dogadaniem się z produkcją, bo ze zleceń R&D nie mieli premii. Inżynier działu badań i rozwoju musiał robić praktycznie za zakupowca, rozliczeniowca i logistyka.
    Jeszcze pracownik

08.03.2023 21:27

Kolego a dopiero teraz byś zobaczyl jaki tam jest (usunięte przez administratora)w logistyce . Ludzie bez kompetencji bawią się w zarządzanie. Była tam taka jedna co trzymała to wszystko i działało jak w zegarku Teraz zakładem rządzą mlodzi niby lepsi reszta się boi odzywać atmosfera grobowa brak komunikacji to już nie ten zakład co był gdy zarządzał właściciel obecni dzieci we mgle starzy się boją odezwać bo można wylecieć za swoje zdanie dyrektorowa rządzi Od roku Firma pikuje w dół szkoda ze zarząd tego nie chce widzieć wyrozumiałość dla dyrektora nie wiadomego pochodzenia bo za brak wyników każdy inny by wyleciał otwórzcie oczy Prezes usunął ludzi którzy mieli pojęcie i wyniki były teraz ma brak wyników z młodymi tylko czy się przyzna do błędów Zpue to wylęgarnia talentów dla innych pracodawców to trzeba im przyznać pozdro dla tych co zostali

04.01.2023 10:44

Jak wygląda ścieżka kariery w ZPUE? Czy trudno jest zdobyć awans?
    x

06.01.2023 22:48

Jeśli jest jakiś wakat to zawsze w pierwszej kolejności wystawiana jest rekrutacja wewnętrzną. Ogólnie we większości przypadków w ZPUE wolą dać komuś awans niż szukać osoby z zewnątrz.
    spawacz

25.02.2022 22:19

Pracował ktoś jako spawacz w tej firmie ? Aktualnie mają ofertę na portalach.Zastanawiam się czy aplikować. Pozdrawiam
    mały

23.11.2022 20:45

tak ja pracowalem. Arturek był moim brgadzistą. Jeden wielki (usunięte przez administratora)z niego i mam nadzieje ze tam nie pracuje.
    Gruby

31.12.2022 14:48

Jeżeli jesteś odporny psychicznie to złóż papiery

Zostaw merytoryczną opinię o ZPUE