ZPUE

Katowice - ZPUE

3. Opinie o pracodawcach Włoszczowa
  5. Opinie o ZPUE S.A.

Opinie o ZPUE Włoszczowa

Nie przegap nowości o ZPUE S.A.!

OBSERWATOR FORUM.

13.03.2019 11:38

Witam szanownego pracodawcę. Ślemy pozdrowienia dla osoby która siedzi po drugiej stronie komputera która pani/pan. odp,na pytania z wiązane z naszą firmą a zarazem zaczynamy się martwić czemu pani/pan milczy ? Ludzie są ciekawi co dalej będzie bo na produkcji zaczynają mówić że pracodawca i zarazem administrator forum ZPUE. ma wyjechane na roboli . Życzymy szybkiego powrotu do zdrowia administratorowi forum. Z wyrazami szacunku pracownicy produkcji .

12.03.2019 17:24

Witam i pozdrawiam Pracodawcę. Szefie zmień politykę firmy! Wszystko drożeje. Nie marzymy już nawet o podwyżkach, bo ich niema pomimo obietnic. Teraz co gorsze zaczęło się obcinanie wynagrodzeń. Jak tak dalej pójdzie to na produkcję wyśle Pan swoich doradców z biurowca. Obudzicie ale za późno. Pozdrawiam Mariusz. Pracownik ZPUE od 12 lat z wypłatą 2300 zł. Jak żyć, kursy, szkolenia, uczy się nowych i ciągle słyszę nima pieniędzy.
Klaudiusz

04.03.2019 17:17

Uszanowanie, na wstępie zaznaczę, iż moje pytanie jest całkowicie poważne i nie ma na celu nikogo urazić; tym bardziej moim zamiarem nie jest tworzenie złego PR firmy. Jak dobrze wiemy, na profilu pracodawcy ZPUE w serwisie pracuj.pl, widnieje oferta pracy pilota samolotu Pilatus PC-12. W jakim celu firma zakupiła ów samolot? Czy może sytuacja wygląda zupełnie inaczej niż pojawiające się plotki o rozrzutności Prezesa? Pytam na forum z dwóch powodów: 1) Na moim Wydziale nie ma osoby, która zna odpowiedź na to pytanie. 2) Odpowiedź z Państwa strony pomoże rozwiać wątpliwości wszystkich odwiedzających GoWork, będących zainteresowanymi tematem zakupu samolotu Pilatus PC-12, przez firmę ZPUE.

05.03.2019 11:29

Uszanowanie Klaudiuszu, Prowadzenie procesu rekrutacyjnego nie zawsze oznacza zakup danego sprzętu tylko tak jak np. w tym przypadku potrzebę znalezienia jego operatora. Samolot został kupiony kilka lat temu do realizacji zadań biznesowych. Zachęcamy do zapoznania się i ewentualnego aplikowania na pozostałe stanowiska, na które poszukujemy chętnych osób. Można je znaleźć pod adresami: http://zpue.pl/kariera/dla-osob-z-doswiadczeniem#oferty-pracy https://pracodawcy.pracuj.pl/zpue-s-a,18537 Być może masz znajomych lub przyjaciół, którzy mają umiejętności, jakich potrzebujemy? Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
Habababab

01.03.2019 10:02

Odnośnie oferty pracy pilota, zgłaszam swoja kandydaturę

04.03.2019 08:07

Super! Prosimy o przesłanie CV na adres [email protected] Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
Pracownik.ZPUE.

21.02.2019 20:44

Witam PRACODAWCĘ ZPUE. W naszej firmie nie dzieję się najlepiej z powodu braku ludzi na produkcji są opóźnienia i zarazem kiepska jakość naszych produktów. Pragnę zauważyć że ludzie zaczynają domagać się podwyżek i mówią tak jaka płaca taka praca i jest to błędne koło. Nie jestem człowiekiem wykształconym i może źle rozumuję politykę naszej firmy. W każdym zakładzie produkcji muszą być ludzie aby kierować produkcją ale po co tylu brygadzistów mistrzów referentek ..gdyby każdy pracownik zarobiłby godziwe pieniądze to człowiekowi załancza się SAMODYSCPLINA na czas wykonuje swoją pracę i robi to dokładnie wtedy przekłada się to na jakość .A tu tylu zarządców biega po hali i sieją zamęt ci nasi kochani przełożeni. Pozdrawiamy serdecznie pracownicy produkcji.
PRACOWNIK. ZPUE

22.01.2019 12:01

Witam. Moje pytanie jest skierowane do naszego pracodawcy ZPUE Bardzo proszę odp. U nas w firmie prowadzi się politykę pracownika z polecenia i za to można dostać bonusa 800zł ok. To dlaczego nie próbuję się zatrzymać pracowników już przeszkolonych na danym stanowisku w których firma zainwestował czas na wyszkolenie danej osoby na stanowisku a konkretnie chodzi o (usunięte przez administratora) bo tam jest olewka jak chcesz to się zwalniaj nikt tu cię nie trzyma to są słowa przełożonych ale chyba ludzie na takich stanowiskach jak mistrz czy brygadzista nie mają pojęcia że tacy ludzie przeszkoleni znajdą sobie pracę wszędzie w Polsce czy zagranicą bo z całym szacunkiem ale w taki sposób do niczego nie dojdziemy a wręcz przeciwnie idziemy w przepaść Ci nasi mistrzem i brygadziści to są ograniczeni w podejmowaniu odpowiednich decyzji. Już o (usunięte przez administratora) ludzie mówią że to ZDZ a potem w świat z taką wiedzą. Pozdrawiamy pracownicy produkcji.

23.01.2019 14:12

Realizujemy rożne działania skierowanych do obecnych pracowników jak i do przyszłych. Wszyscy nasi Pracownicy są dla nas bardzo ważni ponieważ to oni tworzą Firmę. Naszym celem zawsze jest to, aby wyszkoleni specjaliści, zostawali z nami na długi czas. Dziękujemy za zgłoszenie tej sytuacji. Będziemy ją weryfikować. Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
Pracownik .ZPUE.

06.02.2019 16:32

Witam Serdecznie pracodawcę ZPUE. Jak pragnę zauważyć że po waszej weryfikacji nic się nie zmieniło na W-2 wszystko toczy się starym rytmem kochanych(usunięte przez administratora) Bardzo prosimy się temu nieco bliżej przyjrzeć... Z wyrazami szacunku pracownicy produkcji .
sumienny

10.12.2018 19:29

witam miałem okazje być na rozmowach i w ZPUE również w STOLBUDZIE mogę powiedzieć ze rozmowy na poszczegulnych działach były naprawdę ok mały włos a bym tam pracował bo mimo tego co tu piszą dali ładną propozycje oczywiscie po sporych negocjacjach a skończyło sie tak ze obecny pracodawca u którego pracuje ponad 10 lat podniusł mi w czas mnie kórna docenił ale chciałbym pracowac w ZPUE ale za pieniażki godne pozdrawiam

11.12.2018 11:09

Witaj Sumienny! Dziękujemy za komentarz i cieszymy się, że proces rekrutacji przebiegał w pozytywnej atmosferze. Zawsze staramy się dopiąć wszystko na ostatni guzik! :) Natomiast szkoda, że nie nawiązaliśmy współpracy, za to gratulujemy negocjacji :) Życzymy sukcesów i zapraszamy do obserwowania naszych ofert pracy! Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
Bolo

03.02.2019 18:56

Czy jesteś dyslektykiem? Jeśli nie, to...no cóż, wielu pracowników produkcji pisze bezbłędnie.

24.01.2019 11:08

Segregujcie te posty datami jakos , bo w caly swiat sie wyswietlaja.

24.01.2019 11:47

Zasady wyświetlania wpisów są ustalone przez właściciela serwisu gowork. Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
Potencjalny nowy pracownik

22.01.2019 20:32

Mam poważne pytanie i prosze o rzetelne i szczere odpowiedzi. Zastanawiam sie nad relokacją do Włoszczowy ktora jest moim rodzinnym miastem. Chetnie wrocilbym w rodzinne, spokojne i bliskie mi strony. Dom po rodzicach nie stałby pusty i mógłbym założyć tam rodzine. Pracuje i mieszkam w duzym miescie. W Korporacji w dziale handlowym na najniższym stanowisku specjalisty zarabiam 4200 na rękę co jest dosc minimalnym zarobkiem i zyje mi sie za to dość biednie. We Wloszczowie życie jest troche tańsze. Czy jako osoba z duzym doswiadczeniem moge strać się w ZPUE o pracę i liczyć na wynagrodzenie na podobnym lub lepszym poziomie?
nicko

23.01.2019 19:26

"Wynagrodzenie zawsze uzależnione jest od posiadanych kompetencji, doświadczenia" - dobry żart !!!! :)
były pracownik.

23.01.2019 21:11

Witam fajne bajki tu piszecie, jak pracownik się zwalniają to kierownictwo nie reaguje na to że ludzie idą stąd, coś tu jest nie tak.

18.01.2019 18:06

Paczki wracają, praniówka też.. Żeby tylko pracownicy nie zwalniali się na wiosne bo jest kontrakt do zrobienia, zapewne wyplata tez będzie wyższa, ot tak, na zachętę ;)
Pracuś zpue

09.01.2019 18:21

Witam wszystkich forowiczów a przede wszystkim PRACODAWCĘ ZPUE. Niech państwo pozwolą przypomnieć naszemu pracodawcy a raczej danej osobie prowadzący ten portal jakie złożył powiedzmy OBIETNICE PONIŻEJ SKOPIOWANEGO TEKSTU ... ZPUE S.A. 05.12.2018 10:46 pracodawca Witajcie, Od dziś będziemy chcieli brać czynny udział w dyskusji, odpowiadać na pytania i rozwiewać Wasze wątpliwości. Jeśli będziemy tylko potrafili odpowiedzieć na pewno to zrobimy. PYTANKO CZY WY SOBIE ŻARTY ROBICIE Z LUDZI NA PRODUKCJI NO TO SĄ NIE WYPŁATY TYLKO TAK ZWANE DZIADOWIZNY BRAWO TAK DALEJ A CI WASZE DYREKTORKI OD BRANIA PIENIĘDZY ZA NIC BEDĄ (usunięte przez administratora) NA PRODUKCJI BO TAK DOPROWADZILI FIRMĘ DO BANKRUCJ. POWODZENIA I TAK DALEJ ....
książe

11.01.2019 13:04

A gdzie praniówka?
Pracownik zpue

15.01.2019 19:51

Schodzimy na psy. A właściciel teraz się obudził że jego firma jest bankrutem bo zatrudnił managerów który go okradli PANIE PREZESIE APELUJE POWIEDZ PRAWDĘ OSTANIE FIRMY CZY SPLAJTUJE CZY BEDZA PODWYŻKI.

11.12.2018 15:27

Witam ZPUE.SA. Bardzo mi to zainponowało że odpowiadacie na sugestie pracowników co dzieje się w naszej firmie jest iskierka nadzieji że nasz statek nie utonie jak to przesądzają inni forowicze .Bo wydaję mi się że jedyną drogą do sukcesu jest współpraca i BARDZO proszę też zwrócić uwagę na to że my ludzie na produkcji my też napedzamy tą machinę .Pozdrawiam serdecznie ZPUE.SA

19.12.2018 17:31

gdzie sa wczsy po grusza a gdzie jest zaplata za pranie a gdzie premie krwartalne obiecane wszystko na zero prosze odpowiec
Eryk

02.01.2019 13:19

Interesuje mnie przeciętne wynagrodzenie w biurze w zpue. A raczej takie przykładowe dane czy pracownik biurowy inżynier może liczyć na więcej niż 3000zl

10.12.2018 16:52

Mam jeszcze jedno pytanko?Ciekawe czy nasz SZEF doszedł do wniosku że za dużo jest sztuczny stanowisk w biurach a ludzi na produkcji brakuje. Pozdrawiam.

11.12.2018 10:56

Witaj Pracowniku ZPUE, Zgadza się, aktualnie poszukujemy osób na produkcję. Dokładnie na stanowiska: 1. Spawacz 2. Betoniarz – Zbrojarz Nasza strona z ofertami pracy: http://zpue.pl/kariera/dla-osob-z-doswiadczeniem#oferty-pracy Być może ktoś z Twoich znajomych szuka pracy na takim stanowisku? Jeżeli jesteś naszym pracownikiem możesz skorzystać z programu poleceń i dzięki temu zyskać podwójnie :) Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
Ryśiek

11.12.2018 13:46

Pracowalem jako spawacz u Was ale zwolnilem sie dlatego ze jako jedyny na wydziale mialem wyksztalcenie jako spawacz i wszystkie metody spawnia i certyfikaty to(usunięte przez administratora) traktowal mnie gorzej od innych co mieli plecy.Co do jakosci to macie racje ze wszyscy powinni sie starac od dolu do gory.Tylko ze staraja sie jednostki a ci co maja plecy maja to (usunięte przez administratora) jest problem

10.12.2018 16:35

Witam czytelników forum oraz administratora a także ZPUE.Ludzie na tym portalu piszą wiele prawdy co się dzieje w naszej firmie i są zaniepokojeni co będzie dalej i czy będzie jakaś sprawiedliwość na ludzi w tej firmie którzy czują się bezkarni za wypuszczenie bubli i narażają cały zakłada na starty .(usunięte przez administratora).Jak pracownik się pomyli to ukarać a ONI nie tykalni czują się nad ludźmi i gdzie tu sprawiedliwość .Pozdrawiam serdecznie ZPUE.

11.12.2018 10:55

Witamy jak mniemamy Pracownika ZPUE :) Dziękujemy za słowa troski, zakładamy że wynikają one z dobrej woli. Szanujemy wasze zdanie i rozumiemy, że wszystkie opinie (również też subiektywne) są ważne dla czytelników forum. Jakość w każdej firmie to proces ciągłej poprawy i udoskonalania, tak jest również w ZPUE. Jeżeli posiadasz informacje jak możemy usprawnić ten proces w naszej firmie prosimy abyś zgłoś się z nim do Działu Jakości lub napisz swoją propozycję na adres: [email protected]. Z nadzieją na owocną współpracę, Zespół ZPUE S.A.
[email protected]

12.10.2018 20:51

Składałem CV do firmy ZPU S.A już dawno temu na dźwigi kat.2ż ale nie uzyskałem odpowiedzi, ogólnie mam pozytywne nastawienie do tej firmy, mam dużo znajomych ,którzy tam pracują...
res

16.10.2018 19:18

Mają prawie wszyscy pracownicy,to dlaczego jezcze niedawno na olx były ogłoszenia gdzie szukali kogoś z takimi właśnie uprawnieniami?

10.12.2018 12:23

Witaj [email protected], Jeżeli nie otrzymałeś odpowiedzi, być może nasz Dział Rekrutacji próbował skontaktować się z Tobą telefonicznie, może miałeś nie odebrane połączenia? Żeby to ustalić skontaktuj się proszę bezpośrednio z Działem Rekrutacji: +41 388 15 24 +48 506 005 243 [email protected] Mamy nadzieje, że do zobaczenia! Zespół ZPUE
ja

01.07.2017 10:00

Państwo nie widzieli chyba wyników finansowych za ostatnie kwartały i dynamiki do tych samych okresów w latach poprzednich ( dostępne publicznie, wystarczy wygooglować), jeśli uważacie, że jest tak super, cudownie! Waszą sytuację sprowadzę do prostego przykładu: jeśli sprzedaję towaru na pół samochodu w jakimś okresie, to nie dokupuję floty kolejnych ośmiu, z naiwnym przekonaniem, że za chwilę będzie o 180 stopni lepiej. To właśnie zrobił Wasz szef, przychody i rentowność zleceń spada, wskazniki są najgorsze od 15 lat, a on inwestuje w park maszynowy.

10.12.2018 12:08

Witaj taka prawda Właściciel od 30 lat stawia na kontakt i dialog z pracownikami. Aby ten kontakt był skuteczny chce wykorzystywać różne formy: kontakt bezpośredni, mailowy, telefoniczny, prasa firmowa, a także listy do pracowników. Jakość produktów to nie tylko „…kontrola jakości lub jakiś dyrektor”, każdy pracownik, każdego dnia ma na nią wpływ. Właściciel jako Prezes podejmuje różne działania aby jakość produktów ZPUE była zawsze na najwyższym poziomie. Wynagrodzenia są ustalane w ramach negocjacji z pracownikiem, to ile pracownik zarabia wynika z posiadanych kompetencji oraz ustaleń z przełożonym. Dlatego prosimy o zrozumienie ale nie będziemy tych kwestii komentować. Z kolei podwyżki i premie są konsekwencją realizowania wyznaczonych zadań i celów. Zawsze zależy nam na tym aby pracownicy w ZPUE czuli się doceniani, zwłaszcza Ci, którzy są już z nami jakiś czas. Jednak chętnie wysłuchamy rad i propozycji z każdej strony, jak to poczucie zwiększyć. Poprosimy o ich przekazanie do Działu HR lub na adres: [email protected] W naszej flocie sukcesywnie wymieniamy samochody, które są wysłużone i mają już bardzo duże przebiegi. Robimy to ze względu na bezpieczeństwo naszych pracowników. Natomiast wymiana samochodów nie wiąże się z zakupem nowych. Są dużo tańsze rozwiązania na rynku i z takich też korzystamy. Na parkingach pod Stolbudem zawszę są zaparkowane samochody pracowników Stolbudu, które nie są finansowane ze środków firmowych ;) P.S. na koniec dziękujemy za zauważenie naszego zasięgu międzynarodowego! :) Życzymy udanego tygodnia, Zespół ZPUE

10.12.2018 12:14

Witaj ISAIAS, Jesteśmy wdzięczni za informacje o innych firmach :) Udanego tygodnia, Zespół ZPUE
życzliwa

07.12.2018 12:56

Powinniście wprowadzić dodatki stażowe, to z pewnością pozwoliłoby zatrzymać dobrych fachowców w kraju. Niestety w takim małym miasteczku nie da sie uniknąć zatrudniania po rodzinie. Nepotyzm panuje wszedzie na to nie ma rady. Poczucie niesprawiedliwości wynika jednak z dużych dysproporcji zarobków miedzy ludzmi rzetelnie wykonującymi swoją pracę , kompetentnych a tzw. lizusami.

10.12.2018 08:50

Witaj Życzliwa, Dziękujemy za Twoją sugestie, takie informacje pozwalają nam usprawniać nasza firmę. Jak sama zauważyłaś, w miastach jak Włoszczowa jest naturalne, że „za rogiem” spotykamy znajomych, rodzinne etc. Dlatego każda osoba zatrudniona w ZPUE przechodzi usystematyzowany proces rekrutacji, w zależności od stanowiska, na które aplikuje. To daje nam informacje nt. kompetencji i umiejętności danej osoby. Takie podejście pozwala nam wierzyć, że nasi pracownicy są kompetentni i rzetelni w sowiej pracy. Z pozdrowieniami, Zespół ZPUE S.A.
ISAIAS

10.12.2018 00:06

Każda szanująca się firma w Polsce docenia swoich pracowników-daje premie do wypłaty,półroczne a także roczne, są też płacone wczasy pod grusza lub bony świąteczne... a tu w nic z tych rzeczy.Bo prezes to CWANIAK. PS. PAMIETAJ PREZESIE TYLKO ZE UKRAIŃCY TOBIE UCIEKNĄ i CO DALEJ? WESOŁYCH ŚWIĄT CI NIE ŻYCZĘ BO JE MASZ CODZIENNIE,ALE JAK NAJBARDZIEJ -WSZYSTKIEGO NAJ.... ŻYCZY PRACOWNIK ZPUE KATOWICE
ISAIAS

09.12.2018 23:52

olej

06.12.2018 20:49

nie jest to firma górnolotnych ideii. gdy zakończyłem przygodę z nią poczułem się wolny i szczęśliwy. Socjalu nie ma zadnego. A jeśli chodzi o atmosferę, to ludzie tworzą sami piekło, zarówno na produkcji jak i w biurze. Wieczna flustracja, jesli chodzi o wyniki to w kazdej korporacji jest pogoń za słupkami i jestem w stanie to zrozumieć, ale dobrej chęci u współpracowników nie ma a problemy są gaszone zamiast rozwiązywane. Niestety panuje demotywacja i poczucie niesprawiedliwości i w tym wszystkim ludzie się obijają i pracują nierzetelnie, brak dialogu miedzy ludźmi w strukturze
pracuś zpue

07.12.2018 13:06

zgadzam się z przedmówcą w 100 procentach.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZPUE?

Kontakt - ZPUE S.A.

Jędrzejowska 79 C 29-100 Włoszczowa

Branża główna: Energetyka i elektrotechnika

Pracuś zpue

01.12.2018 11:55

Witam czytelników forum. W naszej firmie nie dzieję się najlepiej bo ludzie odchodzą z firmy a ciekawe czy nasz prezes zarządu i zarazem założyciel firmy zadał osobie pytanie dlaczego?Otóż mogę odpowiedzieć ....jak nie weźmie się za co odrażają ludzi do pracy np.jak mistrz wpycha ludzi że swojej rodziny na równorzędne stanowisko i robią z ludźmi co chcą i przez to odchodzą dobrzy fachowcy to nie tędy droga (usunięte przez administratora). BARDZO PROSZĘ SIĘ PRZYIRZEĆ TEMU PROCEDEROWI A W SZCZEGÓLNOŚCI NA W-2.POZDRAWIAM WSZYSTKICH.
gonzo

02.12.2018 18:30

Na w 3 nie lepiej heheh

30.07.2018 02:00

Co do pracy w biurze we Włoszczowie to nie jest za kolorowo. Generalnie brakuje rąk do pracy ale stawka nie jest zadowalająca, co uniemożliwia sprowadzenie pracowników spoza rejonu. Inżynier na start dostaje 2000-2400 zł, jednak zarobki z czasem raczej nie ulegają poprawie, ludzie robiący po kilka lat zarabiają grubo poniżej 3000 zł, dlatego najczęściej pracują tam ludzie z okolicy którym nie opłaca się dojeżdżać do pracy po 60 km skoro mają ją pod nosem. Można powiedzieć że firma się trzyma dzięki takim pracownikom, ludzi z dalsza jest nie wielu. Szkolenia to raczej mit, co prawda zdarzają się ale to jednak rzadkość. Niepokojące jest również to że stanowiska kierownicze i dyrektorskie dosłownie się mnożona. Ale co trzeba oddać atmosfera w biurze bardzo na plus.
mirek123

01.12.2018 17:54

serio? byłem przekonany, że 4 tysiące można spokojnie wyciągnąć...
mirek123

01.12.2018 18:02

myślałam, że na takim stanowisku to z 4- 4,5 się wyciągnie, a tu proszę, faktycznie nie ma kokosów. ale powiem szczerze, że nigdzie nie ma...
tommyR

22.11.2018 18:28

Są pieniądze na święta?
tommyR

22.11.2018 18:27

Są pieniądze na święta?
karma

18.11.2018 11:01

Co tam się dzieje na tym W 3 bo słyszałam, że (usunięte przez administratora) się strasznie panoszy i ludzi poniża. A kiero i tak nie reaguje...

17.09.2018 20:42

khkkjkj

22.09.2018 21:24

Jaki Pan taki kram. ( czytaj jaki kiero tacy ludzie)
w2

23.09.2018 09:42

Zatrudniają kolejnych cwaniaczków dyrektorów a zwalniają osoby co dużo potrafią.
praca

20.08.2018 09:21

Lepiej w mleczarni czy w zpue?
W2

14.08.2018 23:10

ZPUE Upada
GPW

22.08.2018 09:05

Branża się zmienia i upada to raczej konkurencja zpue czyli -elktbwa- dlatego, że OFE mają tam 80% akcji i trzepią ich na dywidende, a nie mają większosciowego udziałowca. Przez to firma nie może zejsc z zadłuzęnia, które wynosi ponad 60%. ZPUE zmniejsza zadłuzenie od roku, ma poniżej 30% z perspektywa dalszej poprawy. Informacje ogolnie dostepne
brus

28.08.2018 13:10

Zejście smoka.
Maniek

11.10.2017 20:43

Witam, zastanawiam się nad wysłaniem CV na stanowisko inżynier elektryk/Sivacon w Katowicach. Na jakie zarobki brutto można liczyć na początku? Dzięki za info. Pozdrawiam

24.08.2018 19:47

15brutto
Włoszczowski

22.08.2018 15:24

ZPUE jest duże i sobie poradzi jak to duze firmy. ale z tego co wiem to u sasida od szkła cos sie dzieje, wie ktos cos?
Optymista

23.08.2018 11:27

Oby sobie poradziło - jest to w końcu główny pracodawca w regionie (nieważne za jakie wynagrodzenie - ale jest). Miejmy nadzieje, że wartość spadających na łeb na szyje akcji nie jest początkiem końca
Manager

09.08.2018 14:32

Niech zaczną od Ciebie
zdenerwowana

22.08.2018 10:27

Niech zaczna od tych co mysla, ze jak im ktos zalatwil prace to moga caly czas za jego plecami stac i nic nie robic. Przykladow bardzo duzo.

09.08.2018 18:33

10.08.2018 21:51

Witam jaki powód był że zamykają oddział ze względu na brak ludzi którzy nie ma kto robić.
Specjalista

22.08.2018 08:54

jest konsolidacja rynku energetycznego poczytaj na forach co się dzieje w branży. Duzi będa więksi
Zainteresowany

20.08.2018 08:28

Widze ze maja oferte pracy jako elektromonter, nieh ktos napisze jakie sa stawki i ile mozna zarobic? (wiem ze nie odrazu kokosy ale po jakims czasie)

22.08.2018 08:51

13 na dzien dobry, jak umiesz czytac schematy to wiecej
Dominika

13.06.2018 15:42

@anonymous sam miałeś możliwość pracować w tej firmie czy ktoś z Twoich znajomych? Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, że warunki pozostawiają wiele do życzenia. Także warto mieć pewność, że tak jest naprawdę- stąd moje pytanie. Czy nie znalazłeś żadnego aspektu, który podobał Ci się w pracy w firmie ZPUE?

03.08.2018 10:49

Będąc masochistą/masochistką pewnie podobałoby mi się wiele "aspektów" i nie tylko mnie

03.08.2018 09:18

To jest możliwe tylko we Włoszczowie żeby ludzie pracowali za takie stawki. W żadnym bogatszym województwie by to zwyczajnie się nie udało. Stąd zarobki kadry zarządzającej oraz liczba dyrektorów "od wszystkiego". Firma żeruje na tej biednej mieścinie, wysysając dosłownie życie z ludzi tam pracujących. Siedząc po nadgodzinach za które nikt nie płaci poświęcają czas prywatny i życie. W każdym innym mieście dojonym tak przez podobną firmę stałby już piękny stadion miejski, porządna siłownia i teren parkowo-rekreacyjny z dużym i nowoczesnym placem zabaw ufundowane przez spółkę w ramach zadośćuczynienia za warunki jakie dostali od miasta. Absurd goni absurd.
Witold

30.07.2018 18:28

Doskonale każdy wie, że taki świeżo upieczony inżynier to dopiero uczy się w pracy i nic dziwnego, że tak słabo dostaje.

31.07.2018 18:35

Ależ oczywiście, ma Pan zupełną racje. Pojawia się tylko pytanie co znaczy świeżo upieczony inżynier, ktoś kto pracuje rok, dwa a może pięć lat ? A jeżeli już Pan się odwołuje do wypowiedzi poniżej to proszę odwoływać się do całej myśli, bo fragment wyjęty z kontekstu zmienia całkowicie sens. Pozdrawiam

31.07.2018 20:56

pamietaj praca ktora zabiera ci czas a niedaje ci dobrych zarobkow to robi z ciebie dziada

03.06.2018 23:43

Witam serdecznie, po przeczytaniu na forum postów ludzi którzy opisują jak jest sytuacja firmy. Po pierwsze zamiast dać polakowi 20 złotych na godzinę to wolą zwozić ukrainców z których trzeba ich opłać ich utrzymanie, po drugie polaków mieli i mają głęboko w (usunięte przez administratora) tylko liczy się kadra prezesów, dyrektorów, kierowników a resztę uważają za bydło,bo właściciel jedzie na kręgosłupie ludzie, żaden nie chce pracować za takie głodowe płace, bo nasze życie jest dużo droższe, jak tak dalej będą robić to zamkną ten wielki (usunięte przez administratora) jaki jest. Dam jedą radę niech zwolnią 1/2 kardę dyrektorów w biurze i zmniejszyć liczbę samochodów np. lexusów.
Andrzej

02.06.2018 21:44

Czy firma upada... Podobno dużo osób się zwalnia

24.04.2018 07:45

Jak w tej chwili wyglądają warunki pracy dla nowozatrudnianych pracowników? Jak się pracuje w dziale zakupów/ handlowym? Proszę o szczere odpowiedzi, bo nie wiem czy relokacja i powrót do Włoszczowy z dużego miasta jest opłacalna?

27.04.2018 20:01

raczej nie zarobki bardzo marne szkoda czasu marnowac
John

26.04.2018 16:19

Czy to prawda że oddział w Kaliszu będą zamykać? Podobno już tam nie ma komu robić tyle osób odeszło w ciągu ostatniego roku. Czy jest sens składać tam CV o pracę ?

Zostaw merytoryczną opinię o ZPUE S.A.