ZPUE

Katowice - ZPUE

3. Opinie o pracodawcach Włoszczowa
  5. Opinie o ZPUE S.A.

Opinie o ZPUE Włoszczowa

Nie przegap nowości o ZPUE S.A.!

obserwator

21.09.2017 11:10

zawsze możecie sobie na chorobowym posiedzieć w domu i nadrobić prywatne biznesy, albo opiekuńcze na chore dziecko brac co 2 miesiące i rozwiać swój biznes pozdro
W11

09.02.2018 09:02

takich pracowników jest wiele - to oni doprowadzają firmę w której pracują do ruiny. Są to zwykli cwaniacy i kretacy!
K

04.04.2018 21:13

Krętacze

14.03.2018 08:01

śmiało można iść do zpue.. można tu załatwić robotę swoj żonie najlepiej na innej zmianie żeby inni się pocieszyli a Ty żebyś nie musiał się z nią często widziec.. pograsz sobie na telefonie wyjdziesz po ośmiu h jakbys zupełnie nic nie robił.. ludzi olej zbytnio nie dziel sie z nimi swoim zyciem prywatnym im mniej wiedzą tym lepiej dla Ciebie. zpue dazy do tego jak kazda firma abys umial przykrecic tylko srube w trybiku.. zeby w razie czego ktokolwiek mogł cie zastapic.. czy ukrainiec czy ślepy i głuchy.. ma to swoje dobre i zle strony.. złe to takie ze nigdy nie dostaniesz podwyzki ;:) dobre to takie ze mozesz sobie zalatwic urlop nieplatny i wyjechac na dwa trzy miesiace w roku za granice zeby sie cos podratowac.. staraj sie pracowac na jak najwiekszej ilosci stanowisk nie trzymaj sie kurczowo jednego.. im wiecej przyswoisz tym wiecej dostaniesz np.. a augsburgu w firmie ktora produkuje to samo co zpue.. starczy ci trzy lata w tym czasie powinienes zrobic jakis kurs wozków czy suwnic.. jezykowy tez sie przyda.. nie bedziesz ju zmusial zwracac z lojalkę..i uciekaj stad.. bo polska to pojechany strasznie kraj.. nie chodzi tu o zpue.. znam tysiace firm gdzie jest sto razy gorzej zpue to w porownaniu do nich raj.. ciezka praca.. zarobki nie na czas..i jeszcze kazdego dnia mysli ze dzis mnie zwolnią. w zpue jest przeciwnie daje jakąś stabilizacje nie moge powiedziec ze nie.. nie jest ciezko wyplata na czas i nie ma mysli ze mnie zwolnią.. sporadycznie zdarzaja sie dni ze sie narobisz.. cóz po rocznym opierniczaniu trzeba czasem dac z siebie wiecej.. srednio za 200 h wezmiesz 2140-2300 w słabych miesiacach czy beda jeszcze te lepiej premiowane nie mam pojecia podejrzewam ze nie ilosc pracowników i systematyczne jej zwiekszanie utwierdza mnie w przekonaniu ze nie bedzie:) wiec sie zbytnio nie przepracowujemy gramy na telefonie zjedzmy cos sobie i odbijamy sie kartą:) niech ukraincy zapierdzielaja.. aczkolwiek mi akurat powiedzieli ze oni tu przyjechali zarobic a nie pracowac:) i tak raczej to u nich wygląda .. sa tez wyjątki ale na 200 widziele takiego jednego:) moge polecic zpue z czystym sumieniem.. aczkolwiek niemily bedzie strzal gdy przyjedzie ci pracowac u kogos innego.. zobaczysz wtedy co to znaczy w polsce zarobic 2300 zł:) odwrotnie maja ci co przychodzą od prywaciarzy i mila niespodzianka ich dotyka.. sa tez tacy co beda pracowali nawet za 800 zł.. nie ma sie co dziwic zpue to głownie pracownicy ze wsi .. ci co mieli kogos wysoko.. maja wiecej ci co mieli zalatwione sa wdzieczni za to ze wogole cos maja i naprawde robili by za 800 zł.. i jeszcze buta wylizali.. przez takich tez nie ma co liczyc na wiecej:) starajcie sie pozbywac takich ze swojego otoczenia jak najszybciej jak to mowia.. "lej dziada poki ma tydzien bo potem pokaze ci gdzie twoje miejsce w szeregu" tak wiec.. da sie przewegetowac pracujac z zoną w zpue.. bank tez przychylnie udzieli ci pozyczki ... da sie wyjechac za granice co roku.. i da sie jakos zycie.. nie ma co narzekac.. ale jezeli jestes mlodym czlowiekiem czujesz ze chcesz czegos wiecej.. to gon za marzeniami.. zdobądz doswiadczenie odloz jaką kaske bo przy rodzicach odlozysz caal wyplate bez problemu i swiat jest Twój. staraj sie szukac pracy blisko granicy.. najlepiej goerlitz firma bombardier zamelduja cie w niemczech.. zamieszkasz w zgorzelcu .. z zoną i dzieckiem wezmiesz 300 euro za rozłąkę i na dziecko (kindergelt) dziecko wyslesz do żłobka.. a zone do helmuta do sprzątania.. ona polknie ze 6k... ty w dobrym okresie 8-9 k.. i sobie zyjecie w polsce a do pracy macie kilometr przytulajac 16k miesiecznie.. wszystko sie da ale nie nalezy sie trzymac kurczowo czegos co nie daje ci pieniedzy,, praca ktora nie daje pieniedzy i zabiera czas robi z ciebie dziada.. dlatego jak masz zdrowie to dasz rade wszedzie.. Pozdrawiam

04.04.2018 16:10

nie mam zony... i zaskocze cie.. nigdy nie mialem.. ii oo nie zanosi sie na to abym miał.. wole puknac na twoje konto:)

04.04.2018 16:16

łyki włoszczowskie to juz maja 25 zł.. tylko takie wiesniaki jak ty nie maja bo nie umieja geby otworzyc boja sie swojego cienia robili by nawet za 6 zl na godzine bo ledwie czytac i pisac umieją.. w pracy wiesniactwo przestoi caly dzien bo przeciez zmeczyc sie nie wypada ..jak potem pojdzie do krów i w pole przemęczony? gdzie ty do narzekania jak ty nawet geby o podwyzke nie otworzysz i tak jak mowilem jakby pan obsikal sobie buta to pojdziesz i powiesz ze to twoja wina.. tak mi tu kolega odpowiada ze nawet robilbys za darmo.. ale wystraczy jeden dzien ze cie pogoni brygadzista tak uczciwie a zaczynasz narzekac gorzej niz stara baba w szpitalu.. tak to niestety wyglada.. przesiedziec cały dzien zeby potem moc isc w pole. przepracuj uczciwie 8h potem klap pyskiem dzieciak:)
Dominika

02.08.2017 09:04

@Prawnik piszesz, że firma robi dla pracowników "masę rzeczy". Możesz powiedzieć coś więcej na temat tego co ZPUE S.A. zapewnia swoim pracownikom?
Pracownik.

07.08.2017 17:02

To fajnie ale w oddziale Katowice nie ma żadnej choinki dla dzieci. Pozdrawiam.
grzegorz

16.03.2018 17:43

A co ze sprzątaniem czy dobrze zarabiajo
Kandydat do pracy

12.01.2018 12:03

Czy to prawda że ZPUE przejęło już ABB ?

26.01.2018 23:44

lepszego zakladu pracy nie mam w poblizu zaplecze wsponiale praca ok.zarobki nie nam co narzekac tylko jest pare osob ktorym nie chce sie pracowac chcieliby zarobic inic nie robic malo tego buntuja innych jest moje takie zdanie kto chce pracowac w tej firmie ile chce moze zarobic
Darek

21.02.2018 12:49

To chyba jakiś żart....
Kakaroto

08.02.2018 08:09

Ile tam zarobi operator/ustawiacz ccm?
Kakaroto

08.02.2018 08:10

Miało być cnc:)
Mimo

30.12.2017 18:40

Interesuje mnie pracą w ochronie? Czy ktoś się orientuje?
.....

08.01.2018 19:46

Sam jesteś leniem
Oooooo

25.01.2018 08:31

Praca w ochronie nie jest taka prosta jak się wszystkim wydaje. Wszyscy wiedza, że są kontrole alkomatem, ze względu na bezpieczeństwo a i tak ludzie przychodzą pijani do pracy. Tyle się mówi, żeby nie przychodzić pod wpływem alkoholu ale do ludzi to nie dociera a później pretensje do całego świata. My na ochroniec też jesteśmy ze wszystkiego rozliczani i jeśli coś się stanie na zakładzie a tego nie zgłosimy jest później naszą winą.

12.01.2018 12:05

Tlw

16.01.2018 17:45

Dlaczego do zwolnienia?
marek111

22.01.2018 20:25

witam, mam pytanie, ile może zarobić średnio osoba na stanowisku technolog? mam wykształcenie elektryczne, poszukuje pracy. jestem świeżo po studiach. ile mogę się spodziewać, oczywiście o ile zostanę przyjęty? czy to płaca w granicach 2000zł netto, czy znacznie większe pieniądze?
Luki

14.12.2017 10:36

Witam . A jakie warunki mają dla kierowców ?
ducato

04.01.2018 23:27

Jest mozliwosc zalapania sie tam majac wlasny dostawczy samochod i wozic cos dla nich?
Luki

11.01.2018 22:55

To znaczy ? Może coś więcej panie Zbyszku?
Driver

05.01.2018 13:03

Witam, jak wyglada obecna sytuacja dla kierowców C +E? Widziałem ze śmigają nowymi zestawami, a jak z praca i robota ? Podpowie ktoś ?
Driver

05.01.2018 13:05

Miało być: Jak z KASA i robota*
Lelo

30.12.2017 16:11

Czy ktoś wie jak z pracą w ochronie na terenie zakładu?

18.12.2017 21:08

21.12.2017 12:06

Jeśli jesteś zielonym, młodym człowiekiem i masz do firmy blisko - przychodź, pracuj za grosze i zdobywaj doświadczenie. Po dwóch, trzech latach szukaj innej pracy. Jeśli ktoś Ci powie, że masz w firmie szansę rozwoju - to ściema. Tak było bardzo dawno temu. Owszem, byli tacy, którzy doszli od najniższego do najwyższego stanowiska na przestrzeni lat. Niestety dziś ci ludzie już nie pracują. Odeszli z firmy po blisko dwudziestu latach pracy. Z tym, że ci ludzie na przestrzeni lat zajmowania wysokich stanowisk chociaż zarobili spore pieniądze. Jednak jest cała masa ludzi, którzy byli firmie oddani. Pracowali na sukces swoich przełożonych, będąc ciągle w ich cieniu bez możliwości przebiecia się ze względu na ciągle zmieniających się przełożonych. W takiej atmosferze, gdy ambitny pracownik każdemu nowemu przełożonemu musi udowadniać swoją wartość dochodzi w końcu do sytuacji, w której przełożony znowu odchodzi lub zostaje zwolniony. Tu powstaje niesamowita IRYTACJA. Jedni zostają - bo nie mają wyjścia. Inni odchodzą do innych firm i w ciągu kilku dni udowadniają nowemu pracodawcy swoją wartość. Prawda jest taka, że dziś jest rynek pracownika, a nie pracodawcy. Dobrzy fachowcy są doceniani - niestety nie w ZPUE.

21.12.2017 20:52

Witam przyznaję całą rację jak pisze przedmówca.
Mat122

19.12.2017 19:34

Dobre zarobki są w tej firmie, przeważnie na W II ?
Mat11

30.11.2017 12:43

Zmieniło się coś w zarobkach w firmie ?
pracowniko

04.12.2017 20:31

Witam, Tak ale lizusy i konfidenci mają się dobrze, pozdrawiam
pracownikp

07.12.2017 22:21

Witam zarobki bardzo marne a chińczyk więcej zarobi niż w tej firmie i jeszcze niech zatrudnią więcej dyrektorów i kierowników same (usunięte przez administratora) w Katowicach.
Ciekawy

03.11.2017 11:42

Czy podobnie jak w poprzednim roku w tym też na zimę większości pracowników zostanie nie przedłożona umowa lub dane wypowiedzenie? Bo w tamtym roku potem nie miał kto pracować.
Nikolas

23.11.2017 18:32

Akcje osiągnęły poziom 1xx,00 czy pomimo hossy na rynku, firma ciągnie do poziomu z 2009 roku? Co to oznacza dla firmy?
zbyszek

04.12.2017 17:15

bardzo liche zarobki
Jasiek

18.10.2017 22:36

Czy ZPUE potrzebuje w dalszym ciągu osobę na stanowisko ślusarza? Może ktoś wie to bardzo proszę o kilka cennych informacji w tym temacie jak również inne cenne.
admizpue

16.10.2017 07:04

Szanowni użytkownicy tego forum- wszelkie przejawy nienawiści, poniżania czy też zwykłego hejtu będą zdecydowanie usuwane. Starajmy się odróżnić obiektywną opinię o firmie od mowy nienawiści.
Koordynator

17.10.2017 17:21

Jak w kazdym zakladzie
Sygon

19.10.2017 00:25

Cenzura wisi w powietrzu ????
Zenon

11.10.2017 17:19

Czy może ktoś napisać kilka informacji o pracy dla elektryka. Jak się u was pracuje? W jakiej atmosferze bo czytając opinie jestem trochę zaniepokojony. Czy można liczyć na godziwą zapłatę? O co chodzi z tymi związkami zawodowymi? Może jeszcze coś ważnego?

04.10.2017 17:39

Nie rozumiem dlaczego Ludzie z Ukrainy maja zarabiać jakieś grosze? Jeśli potrafią robić to co inni to powinni zarabiać normalnie. My walczymy żeby Polaków za granicą traktować finansowo na równym poziomie?
zbyszek

05.10.2017 00:01

te ludzie z ukrainy to na razie tylko sprzataja a zeby pracowac normalnie to musza co najmniej po pracowac ze 6 miesiecy zeby to wszystko opanowac a oni po nowym roku w styczniu musza zakonczyc prace
Koordynator

05.10.2017 11:01

Przyjada drudzy

02.10.2017 22:58

Witam jak Ukraińcy mają więcej na godzinę niż pracownicy długo pracujący.

03.10.2017 07:39

Ukraińcy mają 12 zł na godzinę

03.10.2017 19:28

Witam czy mają 12 złotych na godzinę netto lub brutto.
mgr inż.

03.10.2017 12:01

Ok. 5-6 lat temu będąc monterem w tej "cudownej firemce" usłyszałem gdy odchodziłem od starszego pana słowa "Nigdzie nie zarobisz tyle co u nas i nigdy nic więcej osiągniesz jak u nas nie chce ci się na odkurzaczu robić". Zatem pozdrowienia dla szanownego pana od kogoś co od paru lat siedzi za biurkiem jako projektant za stawkę 3 razy taką co oferowali w ZPUE. Faktycznie jest tak jak mówił nigdzie mi tak niskiej płacy nie zaoferowano i nigdzie nie musiałem przez 8 h odkurzaczem rozdzielnie odkurzać. Normalnie przewidział przyszłość. Ogromne wyrazy szacunku i oby więcej takich prognoz dla reszty monterów. Motywacja ponad wszystko
Monter

07.10.2017 16:14

Skoro 5 lat temu odszedłeś, to się nie wypowiadaj, bo tylko mącisz. G..wno wiesz i się wtrącasz. To forum dla pracowników i kondydartów, a nie dla mącicieli. Poszedłeś swoją drogą i tam pozostań.
kolekcioner

08.10.2017 16:50

A co ty myslisz pajacu ze teraz jest lepiej jak piec lat temu

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZPUE?

Kontakt - ZPUE S.A.

Jędrzejowska 79 C 29-100 Włoszczowa

Branża główna: Energetyka i elektrotechnika

30.09.2017 19:53

@pracownik ZPUE EOP Czy mógłbyś dodać jaki jest powód takiej sytuacji w firmie? Miałem zamiar aplikować i teraz chciałbym się dowiedzieć przed podjęciem decyzji.
pracownik ZPUE EOP

03.10.2017 19:43

pracownik ZPUE EOP

30.09.2017 10:29

(usunięte przez administratora) Wszyscy w oddziale w Kaliszu i Koszalinie dostali wypowiedzenia warunków umowy o pracę z zakresie płacy. Nową propozycją ZPUE są płace średnio niższe o 30-40 %, względem tych wcześniejszych. Po nowym roku Państwo z zarządu zdziwicie się i obudzicie, gdy 90 % załogi nie akceptując obniżenia płac będzie, pracować u nowego pracodawcy.
ja

02.10.2017 20:48

Kolego masz rację, nie warto się przejmować dla fachowców zawsze znajdzie się miejsce. Obniżka płac jest spowodowana faktem, że nie radzą sobie z konkurencją. Na rynek wchodzi ktoś, kto potrafi zorganizować sobie profesjonalną sieć sprzedaży międzynarodowej. Warunki zatrudnienia jak w PGE, czy u Kulczyków w Polenergii. Zakładając, że nowy lider branży wchłonie większość kadry ZPUE, to będziecie zadowoleni, a ilość zleceń będzie 2-3 krotnie większa w skali Europy ;)
Zfirmy

07.10.2017 16:07

Firma wszelkie działania wobec pracowników w tej spółce konsultuje ze związkami i pracownicy będą mogli podjąć decyzję o pozostaniu w firmie lub nie w momencie poznania ostatecznych wyników wartościowania (z początkiem listopada).
adam

27.09.2017 07:09

w który dzień jest wypłacana pensja 10/15/30 z góry dzieki
Bronek

28.09.2017 09:53

Zdziwiony

04.09.2017 08:31

ZPUE na międzynarodowych targach Poznańskich EXPOPOWER 2017 otrzymało kolejne wyróżnienie.!!!

31.08.2017 23:18

Czy może mi ktoś wyjaśni jaka jest przyczyna tak długiej listy ofert pracy? Czyżby braki na rynku pracy zaczynały dawać się we znaki firmom? Może to będzie sygnał do ponoszenia wynagrodzenia żeby ściągnąć fachowców?
pracownik22

02.09.2017 20:21

Manager at ZPUE

30.08.2017 09:34

Przynajmniej Menadżerowie dostają samochody służbowe

25.08.2017 09:37

Widzę, że ZPUE ma duże potrzeby osobowe, taka sytuacja to ogólna tendencja na rynku.
MowieJakJest

23.08.2017 10:14

Ludzie dajcie sobie spokój z tą firmą! Praca prawdopodobnie tylko do grudnia a potem zwolnią pewnie 300 osób jak w tamtym roku a za tydzień będą płakać że nie ma kto robić.Zreszta ten zakład to bardziej jest praca sezonowa na 6 miesięcy w ciągu roku a nie na stałe bo nie ma oczywiście zleceń. A ludzie nie są głupi na potęgę wyjeżdżają za granicę.
Maniek

21.08.2017 08:31

@bioły Jeśli w firmie trzeba zostać po godzinach to dla mnie jest to oczywiste. Wszyscy nie mogą zostać? Jak firma zatrudni obcokrajowców, którym będzie się chciało pracować znów będzie larum bo biorą obcych a nie swoich!!
q

21.08.2017 15:52

pracownik21

21.08.2017 20:28

bioły

20.08.2017 21:16

zmusz... ludzi do robienia nadgodzin , nie interesuje ich sytuacja osobista ze ktoś nie może albo po prostu nie chce siedzieć tyle godzin w gorącu, nie zostajesz, będą konsekwencje ( zarządzenie dyr..). zachętą ma byc płacenie 50 tek i 100 tek smiech... przez tyle lat nie płacon i teraz strasznie beda płacić, .. odnoszą się wulgar do pracowników bojąc się o swoje stołki.. Brakuje mądrego zarządzania pracownikami. nie maja jak i czym zainspirować ludzi do pracy. czego konsekwencja bedzie jakość i zawalone terminy . ciekaw jestem który mistrz lub brygadzista ma odpowiednie kompetencje by zarzadzać ludzmi, kierować zespołem. Ale może ukraińcy podołają w tej cieżkiej sytuacji w którym jest zakład.
Kornel

17.08.2017 12:12

Jak firma ma dużo pracy to zarobki tez będą dobre. Właśnie widziałem długa listę ofert pracy . Dobrze będzie jeśli przyjmą dobrych pracowników. Niestety nie zawsze to się udaje.Ludzie się chwalą a później są problemy.
Zuza

11.08.2017 15:23

Jak jest więcej pracy to łatwiej będzie dostać się do pracy w firmie. Pewnie zarobki się poprawią!
chętny

07.08.2017 18:26

Panowie, jak z produkcją, ruszyło już coś na większą skalę, bo wyżej piszą że zastój był. Roboty na hali jest tyle co rok temu, mniej czy już więcej?
Monter

09.08.2017 20:35

Roboty Kolego jest masa . Zamówień przybywa i przybywa , można by robić na trzy zmiany.
Magnum

31.07.2017 12:08

Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego mają tak długa listę ofert pracy? Czy to jest związane z jakimś nowym projektem? Czyli mówiąc ogólnie firma się rozwija skoro potrzebuje tylu pracowników. To dobrze ponieważ interesuje mnie praca tutaj, mam nadzieje że dostane się.
Andrzej

31.07.2017 18:54

Na tą sytuację mają wpływ dwie rzeczy: po pierwsze gwałtowny rozwój firmy mający miejsce w ostatnim czasie a po drugie niestety negatywne konsekwencje tego rozwoju, które skutkują tym, że ludzie się zwalniają
zona pracownika

28.07.2017 06:45

firma zpue powinna wplacac wczasy pod grusza pracownika bo zatrudnia wiecej niz 50 osob na pelny etat tym powino sie zajac PIP
Pracowniki.

01.08.2017 20:27

To odpowiedź mi co z tymi pieniędzmi robi i gdzie je wydaje. Pozdrawiam
zona pracownika

01.08.2017 20:28

jednak musi wedlug kodeksu pracy laski nie robi a kodeks pracy jest jeden na caly kraj
fridek

28.07.2017 06:23

w tej firmie nie bedzie dobrze jesli trzech pracownikow fizycznych musi wypracowac na jednego umyslowego i jego samochod slozbowy to fizyczny wiadome nie zarobi wiecej tylko okolo 1700 zl
Zeta

23.07.2017 16:45

Firma ma jak widzę sporą listę ofert pracy. Martwią mnie jednak opinie, gdyż są przejawem złości na firmę. Interesuje mnie firma ponieważ szukam nowej pracy w Katowicach
seba

20.07.2017 21:07

Na jakie zarobki można liczyć na stanowisku operator cnc na początku z premią(netto - do ręki)?
Andrzej

24.07.2017 12:33

To zależy czy masz doświadczenie czy nie- jeśli do szkolenia to podstawa, jeśli masz doświadczenie to można powalczyć o dobry start. natomiast takiej praktyki i szkoleń niewiele firm oferuje na rynku.

26.07.2017 00:14

1700 zl a w zime bedziesz siedzial w domu chyba ze bedziesz chodzil soboty niedziele to z 2000 -2200
Zenia

19.07.2017 23:22

Może niektóre osoby mają jakieś gorsze doświadczenia z ZPUE ale to są jakieś wypadki przy pracy. Nie należy na takiej podstawie oceniać firmy, która jest dobrym pracodawcą.

19.07.2017 13:09

Hahqha te pozytywy to pisza chyba brygadzisci bo im kaza porazka ludzie uciekaja masowo sa traktowani jak snieci zastraszani szantazowani zrobil sie obuz koncentracyjny nawet radio przeszkadzalo i tylko szybciej szybciej obiecali podwyzki dostali nieliczni co (usunięte przez administratora) liza a kierownik to powiedzial ze bedzie placil za sprzedawanie tych co wolniej robia hahahahaha paranoja

Zostaw merytoryczną opinię o ZPUE S.A.