MZA

Social media

• Skierniewice

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

Mn

03.02.2026 10:17

Linia 180 Czy kiedyś będzie jeździć zgodnie z rozkładem?? Autobus z godziny 10.08 wogóle nie pojawił się na pętli. Jeszcze się nie spotkałem z sytuacją, żeby był na czas na innych przystankach. Ale ruszanie w trasę z pętli z opóźnieniem to już totalna kompromitacja.

31.01.2026 17:04

Podążając za Tramwajami kierowcy autobusów rownież dostaną po 400 brutto podwyżki do podstawy ,ale dopiero od kwietnia .
    zibi

01.02.2026 13:59

Jest podpisane porozumienie . Potwierdzam. Płacone w kwietniu z wyrównaniem os stycznia

02.02.2026 09:01

Ale potwierdzasz jako kto i czy ktos moze to jeszcze potwierszic. Czy prezes to juz podpisał? A czy wiesz moze jak wyglada sprawa pomieszczen socjalnych dla kierowców. Czy pojawiaja sie już czy cos sie dzieje w tym temacie?
    Nowy

31.01.2026 23:01

Podobno już Kierowców z Ubera zatrudniają

09.01.2026 05:23

Kiedy podwyżki dla kierowców na etacie ? Wszystko drożeje ,a o podwyżkach nic nie słychać . Dlaczego firma woli dawać jeździć w pierwszej kolejności na umowę zlecenie niż dać pracownikom na etacie dorobić z wolnego do kiepskiej pensji ?

31.01.2026 12:02

Nikt nic Ci nie potwierdzi , przyjdz i sam się przekonasz jak jest ( jest super ) .

31.01.2026 18:37

Dlaczego nikt nie potwierdzi. Czy to więc nie jest prawda???????

10.12.2025 19:02

No i co malkontenci nie da się zarobić 20k ? Brawo mza. Poza tym, to wesołych świąt.
    Malkontent

31.01.2026 06:24

Czy te 20 tys zarabiasz raz na kilka, kilkanaście lat jak ci się uda czy co miesiąc?

31.01.2026 12:58

Po jakim okresie zwolnienia lekarskiego zabierają premie?

28.01.2026 06:56

Jak są tutaj traktowani krwidawcy. Chyba teraz dwa dni nalezy sie za oddanie krwi?
    Zdzisław

23.01.2026 18:55

Nigdy więcej, ile tutaj jest jazdy po tym mieście, walisz co 300m w te przystanki jak tyłkiem po tarce. Na 8h pracy 7h jazdy, na 10.30 h pracy ,planowej jazdy 8.30 a rzeczywistości wyjdzie 9 lub 9.30h jazdy. Gnaty bolą, ja tu przyszłem z turystyki ale już złożyłem wypowiedzenie

24.01.2026 06:12

Czy podczas tej pracy można nabawić sie choroby?

25.01.2026 16:30

Zdzisławie, koledzy twoi z turystyki jakoś nie narzekają. Bardzo im się podoba to że mają odprowadzane składki do ZUS od pełnego wynagrodzenia, mogą iść na l-4, mają urlop i co może dziwić podoba im się wynagrodzenie, bo 360 zł za 13 h pracy to troszkę mało.

19.01.2026 10:10

Ze względu na mordercze i moim zdaniem niebezpieczne godziny pracy kierowców, chyba zrezygnuje z tego stanowiska. Za to zainteresowala mnie praca na warsztacie. Prosze o informacje jakie są godziny pracy pracownioków warsztatu. Czy w tej dziedzinie jest jakaś stabilizacja?

20.01.2026 15:29

A jakie są godziny rozpoczynania i kończenia zmian roboczych dla pracowników warsztatu?

23.01.2026 18:50

6-14 14-22 22-6
    nigdy więcej komunikacji miejs

05.11.2017 18:48

Dajcie na luz z tą robotą wstajesz o 3 w nocy zmiany po mieście 14 godzin jesteś poza domem, weekend wolny hahaha skończysz o 1 w nocy śpisz w sobotę do 12 w niedzielę spać o 20 robota na 3 rano , no i tłum na PACE ciągle niezadowolony Pomyłka

22.01.2026 08:35

Nikt nikogo nie szuka , ludzie przechodzą na emeryturę więc siłą rzeczy musi ich ktoś zastąpić . Aaaa poza firmą rzekomo na emeryturze .

22.01.2026 15:50

Przez tyle już lat kierowcy odchodzą na emerytury. To sami emeryci chyba w tej firmie pracują. Mi to sie zdaje ze kłamiesz. Dotarlem do kilku bylych kierowców ktorzy odeszli z tej firmy i daleko im do wieku emerytalnego. Więc nadal bedziesz twierdził że kierowcy odchodzą tylko na emeryturę?
    Sele

22.01.2026 08:32

Premie nie liczą się do emerytury kredytu żevz ulotna 5200 netto padaka

13.01.2026 21:36

Można na 3/4 etatu pracować? Czy wtedy premia się nie należy? Miesięczna i roczna

16.01.2026 00:28

Czy pracując na 3/4 etatu, należą się premie miesięczne i czy są odpowiednio pomniejszone o 1/4 etatu czy firma płaci tak samo jak za cały etat czyli 1000+300= 1300brutto i czy pracownik kwalifikuje się także do premii rocznej i prezesowki???
    MZA

21.01.2026 10:09

Dzień dobry, w przypadku zatrudnienia w niepełnym wymiarze czasu pracy wynagrodzenie oraz składniki dodatkowe, w tym premie, ustalane są proporcjonalnie do wymiaru etatu, zgodnie z obowiązującymi w Spółce zasadami. Szczegółowe warunki dotyczące wynagrodzenia, zasad premiowania oraz ewentualnych świadczeń dodatkowych określa Regulamin Wynagradzania, z którym kandydaci mogą zapoznać się na etapie rekrutacji. Zapraszamy do Referatu Rekrutacji Kierowców przy ul. Woronicza 29 w Warszawie, gdzie chętnie udzielimy pełnej informacji oraz odpowiemy na wszystkie pytania związane z warunkami zatrudnienia. W razie dodatkowych pytań zapraszamy również do kontaktu telefonicznego: +48 22 568 77 65. Pozdrawiamy serdecznie

15.01.2026 15:36

Chcialem spytac. Co oznacza przerywany czas pracy jaki oferuje spólka w zamieszczonej ofercie o pracę?

19.12.2025 12:05

Karpiowe wpłynęło 1600 zł Tak że dużo się nie pomyliłem. Brutto wyszło mi 21634. 89.

09.01.2026 12:15

Bez premi to módl się żebyś zobaczył 5000 i to z dodatkiem za paliwo godzinny nocne oraz dodatek świąteczny

09.01.2026 19:23

Ale to nawet z premią regulaminową tyle? To kto tutaj wypisuje bzdury ze takie wysokie są tu zarobki?

09.11.2025 20:37

Co się dzieje? To już zasilający nie domagają się podwyżki?, znaleźli lepiej płatną pracę?

06.01.2026 14:12

Bo jak podpiszesz umowę jesteś ugotowany a później dowiadujesz się jak działa regulamin premiowy a mają już człowieka

06.01.2026 16:53

A to się ich zapytaj ja musiałem najpierw podpisać umowę na oddziale potem dostałem regulaminy obowiązujące w firmie potem BHP i z głównym dyspozytorem do planistów dostajesz patrona na 5 dni i jeździsz z nim wtedy dowiadujesz się super kwiatków oczywiście jak trafisz na uczciwego patrona i po 5 dniach siadasz sam na to co akurat jest nieobsadzone bez względu czy znasz linię tak wygląda zatrudnienie nie wiem co chcesz Więcej wiedzieć chętnie ci udzielę informacji gdyż akurat jestem na wypowiedzeniu i mam jeszcze 30 dni życia w tym koszmarze zwanym komunikacja miejska

02.01.2026 17:23

I co zleceniodawcy ??? C❓️Firma ma nadmiar kierowców i jak widać ma was obecnie w czterech literach bo pracy dla was brak 🤣🤣🤣

05.01.2026 14:38

Obecnie 300. Skończyło się wybieranie linii,bo ja tylko jakaś 700 , bo ja tylko w weekendy mogę. Ale znając życie pewnie w kwietniu wszystko wróci do normy.

06.01.2026 10:05

Nie wiem o czym mówisz ja widze że na Ostrobramskiej codziennie przynajmniej 10-15 na zlecenie na rano i popołudnie ludzi nie ma i nie będzie uciekają z tej firmy
    Wezwanie przedsądowe

15.09.2024 11:45

Pytanie do pracodawcy. Kiedy firma zacznie traktować kierowców w taki sposob aby chcieli przychodzić do pracy. Ekologom kończy sie już klej którym przyklejają sie do asfaltu chcąc uzyskac efekt przemieszczania sie komunikacją miejską. Ale jak uzyskać taki efekt skoro nie ma komu ubslugiwac tej komunikacji.

02.01.2026 07:52

Czo o 1 w nocy kierowcy rozpoczynaja prace? O zgrozo. Czym dojechać?

02.01.2026 11:17

Aaaa poza firmą oraz poza 11 godz.... przerwy .

02.01.2026 07:50

Prosze o informacje na czym polega w tej firmie przerywany czas pracy. Ja pamietam takie rozwiązania z jednej z poprzednich firm. Wspominam to rozwiazanie jako dramat. Przychodzilo sie do pracy rano, potem bylo kilka godzin tego właśnie przerywanego czasu pracy, który nie był wliczony do czasu pracy i był bardzo nisko opłacany. Wychodzilo z tego że zmiana robocza wynosiła 8 godzin a relatywnie bylem poza domem 14 godzin. Jak to wyglada tutaj.

31.12.2025 07:49

Panowie kierowcy emeryci znajdujacy sie obecnie na emeryturach pomostowych. Uważajcie abyście nie musieli zwracać emerytur.
    Pasażer

30.12.2025 18:07

Uwaga! Neutralne opinie są ukrywane, nie wyświetlają się. Pisząc post zaznaczajcie: moja opinia jest pozytywna albo moja opinia jest negatywna. Jak zaznaczycie : Moja opinia jest neutralna - to waszych "wypocin" nikt nie zobaczy.

28.12.2025 05:47

Art.  17.  [Zawieszenie prawa do emerytury pomostowej; zmniejszenie emerytury pomostowej; zwrot nienależnie pobranej emerytury] 1.  Prawo do emerytury pomostowej ulega zawieszeniu lub emerytura ta ulega zmniejszeniu na zasadach określonych w art. 103 ust. 3 i art. Czytaj więcej w Systemie Informacji Prawnej LEX: https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/emerytury-pomostowe-17508027/art-17

29.12.2025 10:59

Chodzi o to że zus sobie przypomina czesto o tym i karze zwracac wypłacone wcześniej emerytury.

29.12.2025 16:39

Tu nie chodzi o warunki szkodliwe tylko warunki szczegulne. Pracownikowi który przeszedl na emeryture pomostową i nadal wykonuje prace w warunkach szczegulnych Zus moze wstrzymać wypłatę emerytury a nawet zarządać zwrotu emerytury już wypłaconej. Czy pracują w tej firmie kierowcy bedacy obecnie na emeryturach pomostowych?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Kierowca

28.12.2025 08:26

Firmie nie zależy na kierowcach. Pomimo kilkukrotnego aplikowania na stanowisko mimo spełniania kwalifikacji firma ignoruje aplikacje.
    Bbbb

22.12.2025 18:58

O moje kule bite! Czy mnie wzrok nie myli ale na R-2 zawitała ikona MZA niejaki Kminek. Myślałem że on ma już wilczy bilet. Szybko znudziła mu się historia z Podlasiem
    KapitanBomba

23.12.2025 14:39

Ojej...no nie może być, masz coś jeszcze ambitnego do napisania z plotek zakładowych jak u kioskary lat 90? to jest tak interesujące i związane ze spółką, że baniaczek mały...

29.11.2025 16:59

Prosze o informacje ile wynosi przerwa na posilek w mza? Czas najwyzszy abyśmy sprawdzili co dostrzegla Pani Magdalena Biejat?

12.12.2025 05:15

O widzisz to jednak ten ktoś kłamie? Kierowcom nie wyznacza sie przerw?

13.12.2025 20:49

Jaki jest problem wsiąść kartę drogowa kierowcy i sprawdzić czy pracodawca planuje żeby pracownik miał czas w czasie pracy na wykonanie przerwy?. KP jasno mówi to pracodawca wyznacza pracownikowi czas pracy na wykonanie ustawowej przerwy.

01.05.2015 09:01

kierowca Mza

Przebieg rekrutacji Żeby się zatrudnić w MZA trzeba się zgłosić na ulWloscianska do działu rekrutacji wypełnić kwestionariusz i można być odrazu przyjętym jeśli się ma min 2 lata praktyki w zawodzie. Po przyjęciu podpisujesz umowr, robisz badania, wybierasz zajezdnie, stawiasx się do pracy, jezdzisx 5 dni z patronem i po zaliczeniu jeździsz sam według swojego grafiku. To jest cała polityka pracy. Pytania Na ul. Woronicza sprawdzają czy masz pojęcie o jeździe, przegubem jedziesz po placu i robisx łuk przodem i tyłem.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna

09.12.2025 06:36

A czy ma szatnie?

09.12.2025 06:38

Przeciez nie musisz czytać. A jesli pracodawca nie zmieni warunków pracy to nie bedzie mial kierowców. Proste? Ja sam tez nie przyjde. Proste?

05.12.2025 22:28

KIEDY PODWYŻKI DLA KIEROWCÓW? CORAZ WIĘCEJ KIEROWCÓW W DNI WOLNE JEST ZMUSZONA ZASILAĆ NA 1/20 ETATU U KONKURENCJI ABY GODNIE ŻYĆ
    Pasażerka

04.12.2025 21:13

W dniu 04.12.2025 wysiadałam z autobusu nr boczny 7222 linii 177 przy ul. Habicha (kierunek Ursus-Niedźwiadek) w czasie planowym 20:34/20:49. Kierowca niedbały, mało odpowiedzialny zamykając drzwi w chwili gdy wysiadałam jako pierwsza otworzył i natychmiast zamknął drzwi uderzając mnie w rękę i sztuczne biodro. Za mną - niepełnosprawna emerytką - wysiadały jeszcze trzy osoby (w tym znany świadek zdarzenia). Proponuję skierować kierowcę na badania sprawnościowe i pomyśleć o właściwych dodatkach za sumienną pracę...

28.11.2025 22:36

W grudniu rekordowa wypłata, będzie tego wszystkiego ze 20k.

03.12.2025 17:49

Co znaczy być czystym?

04.12.2025 11:57

Nie mieć nawet jednego uchybienia finansowego za byle co (w tym zwolnienia nagłego, np. chore dziecko czy inna okoliczność rodzinna).

26.11.2025 07:15

Do 5 lat grozi motorniczemu ze zdarzenia z okolic pl. Bankowego. Jego wina, ale każdemu może się przydażyć takie coś, zwlaszcza w gorszy dzień, przeziębienie, przejście z drugiej zmiany na pierwszą itd. Nie wiem czy gra jest warta świeczki

26.11.2025 19:12

Praca w KM to jak loteria, każdy sądzi że go takie coś nie dotyczy, ale kiedy wyciągnie ten los to tragedia, złamane życie.

04.12.2025 07:31

Mówisz że praca w ochronie lepsza niż praca w mza jako kierowca?
    Oficjalne zero

27.11.2025 15:56

2 zł za godzine pracy . Czyli 2000 godzin przepracowane przez caly rok to daje daje 4000 tysiace brutto . Do wyplaty 2800 plus/minus. Dziekujemy Panie Prezesie bo kasa się przyda, wszystko bardzo szybko drożeje i życie coraz droższe 😀

29.11.2025 12:38

O czym ty mówisz?, kiedy ta premia wchodziła w życie to była wartość jednomiesięcznego wynagrodzenia, dziś jest to plucie w twarz pracownikom

02.12.2025 10:26

233 za miesiąc przeliczając te 2800 na rok taniej niż prostytutka dajemy się .....

30.11.2025 11:57

Moje wyliczenia co do grudniowej wypłaty. Kwoty brutto.11000 wypłata, byłem dwa razy z wolnego po 10 godzin za święto+ godzinowka 4000+premia prezesa 3500+ karpiowe 2000.

01.12.2025 08:49

Czy mozesz sie uwiarygodnić? Czy znikniesz jak wiekszość tych którzy pisza tutaj o kwotach wyplaty wyzsxych niz 5200 netto

16.11.2025 04:51

Chciałbym poinformować młodych ojców kierowców w tej firmie że jeśli zachoruje wam dziecko zostajecie ukarani brakiem 1000 zł premii i zmniejszaniem 300 o każdy dzień o 20 zł zaczynam szukać innej pracy to jest chore w tej firmie posiadając rodzinę jesteś dla nich wrogiem

27.11.2025 15:49

Tego nie rozumiesz spółka posiada fundusz kar, kary są zaplanowane ile może spółka zapłacić
    Daniel

29.11.2025 21:20

Zgadzam się, za mało. Mam świadomość że pracuję za 5200 zł i że ewentualnie dostanę premię której nie muszę dostać, czyli misia. Panie i panowie, to jest praca za 5200 plus bonusy!!! Kto tego nie rozumie ten wypisuje bzdury typu zabrali mi 1000zł.
    Twój stary

21.08.2025 11:54

Szybciej ruszajcie szybciej hamujcie w skrócie autobus lini 175 który jest zawalony po brzeg ludźmi autobus hamuje to ludzie dosłownie lecą na siebie proszę o ogarnięcie kierowców i zmniejszysz start autobusów Frajerzy
    Prąd

29.11.2025 13:36

Szanowna Osobo otóż takie są to uroki elektryków, że jak prąd daje to prąd robi swoje. Specyfika autobusika eko się nie zmieni a tym bardziej poważnych wad konstrukcyjnych Kierowca nie naprawi. Wyobraź teraz sobie, że ty jedziesz tylko chwilę a taki Prowadzący 10+ godzin musi się użerać z taborem który nadaje się tylko do...
    Hamster

31.10.2025 13:19

7000 złotych netto wychodzi na miesiąc z lekkimi nadgodzinami. Nie macie prawa narzekać. MZA jest pionierem i liderem na rynku pracy. Jeżeli komuś jest mało to zawsze może zmienić pracę na lepszą, tylko pytanie gdzie będzie miał lepiej niż w MZA?

25.11.2025 03:06

Jeśli masz rodzinę dzieci i chcesz korzystać z prawa które daje ustawodawca a będziesz ukarany za to jeśli latem chcesz się gotować w wozie gdzie nie zawsze działa klimatyzacja w kabinie kierowcy jeśli zima chcesz marznąć bo nie masz dostępu do ciepłych napojów kawa herbata więc tak jeśli uważasz że praca jest najważniejszym czynnikiem decydującym o tobie i poświęcasz wszystko by nie być ukaranym i żyjesz w myśl Bóg honor MZA ojczyzna to tak jeśli ważniejsze jest dla ciebie małżeństwo rodzina możliwość korzystania z praw ustawodawczych mieć wpływ na urlop a nie narzucony z góry mieć prawo do decydowania czy chcesz pracować na rano czy popołudnie czy nocą to myślę że nie jest praca dla kogoś kto chciałby by praca była obowiązkiem i dodatkiem do życia a nie epicentrum życia w każdym razie wiem po sobie że każde prawo jakie zastosowałem zgodnie z kodeksem prawa pracy i przysługującymi prawami pracownika skończyły się pozbawianiem premi miesięcznej premi rocznej zmniejszeniem premi regulaminowej a teraz odpowiedź czy polecam i czy warto tu pracować zostawiam tobie

28.11.2025 07:11

Czy i jeśli tak to w jaki sposób praca odbija sie na zdrowiu?
    Marcepan

19.11.2025 10:34

Witam. Panowie pytanko 😀. Pensja jest taka jaka jest . Czy robiąc caly etet w MZA dorabiacie u konkurencjii naprzyklad na 1/20etatu jak jest taka mozliwosc ? Czy firma zezwala na dorabianie u konkurencjii jako kierowca ? Czy robią problemy ?

19.11.2025 17:35

Zadał bym inne pytanie na które sam chętnie poznam odpowiedź. Czy w tej firmie jest staly grafik , przewidywalny i bez zmian w ciagu okresu obowiazywania? Jeśli nie to jak dostosujesz prace w tej drugiej firmie skoro grafik w tej moze byc zmieniony albo co miesiac jest inny a nie cyklicznie taki sam?

27.11.2025 16:05

Bez dorabiania u konkurencji czy w turystyce wyżyć tu się nie da, to każdy wie więc co za głupie pytania zdajesz?

16.11.2025 14:35

Pojawia się wiele zaproszeń do pracy dla kierowców. Na jednym z nich naprawde atrakcyjna kobieta ubrana jako kierowczyni odchodzi od szafki. Tutaj pytanie do pracodawcy. Czy wszyscy kierowcy mają szafki gdzie po każdej zmianie roboczej pozostawiają ubranie robocze? Proszę nie kasowac tego postu poniewaz go ponowie. Zapraszam do odpowiedzi pracodawce

27.11.2025 15:55

Szafkę tak samo dostaniesz jak ja kiedy pracowałem w spółce dostałem wodę do picia na linii nieekspedytowanej :)))))

16.11.2025 06:49

Ptaszki ćwierkają ,że od Nowego Roku podwyżki po 400 brutto do podstawy i 200 zł brutto do premii motywacyjnej czyli razem 600 brutto . Po odliczeniu podatku jakieś 420 zł /plus,minus/ do wyplaty na ręke .

24.11.2025 11:27

Aaaa poza firmą oraz poza podwyżką w wysokości 600 zł brutto .

25.11.2025 15:01

Ile razy mam głąbie mówić że jestem już emeryt?, nik to jest kult, bo zgodnie z informacją prezesa " kierowca nie musi być inteligentny" więc nazwy nik wymyśleć nie potrafiłem
    Podwyżki

27.10.2025 18:46

A podwyżek brak mamy listopad podwyżki stawki na umowę o pracę nie ma za to jest informacja aby iść z wolnego i że mają problem z obsadą na linie cmentarne czy związki zawodowe będą w stanie się dogadać a nie działać na korzyść spółki MZA Warszawa?! Czy kierowcy na etacie pokażą że mają odwagę i zorganizujemy strajk?! Albo podwyżki albo 4 dni zwolnienia lekarskiego wszystkich kierowców w MZA i 4 dni bez wyjazdu z zajezdni pełnego planu wtedy pieniądze na podwyżki ale godne nie mniej niż 1000 brutto do stawki!! Związki zawodowe pokażcie że macie siłę!! I likwidacja premi obecnoaciowej ma być w stawce!! Ile można karać kierowców!!

19.11.2025 08:42

A czy mozesz sie w jakiś sposob uwiarygodnić że naprawde jestes kierowcą?
    POLO

19.11.2025 18:48

Bzdury piszesz ! W listopadzie na Stalowej już 3 razy z wolnego bylem po 10 godzin
    Hamster i spółka

11.11.2025 19:27

Ostatnimi wpisami jakie zrobiłem pod nickami Hamster, Karol itp. chciałem udowodnić że wiarygodność opini na tej stronie równa jest zeru. Każdy może napisać co chce i kiedy chce. Raz pisałem pozytywne komentarze a raz negatywne. Często odpowiadałem sobie sam na zadane przez siebie pytanie. Kompletne zero!!!!

14.11.2025 07:28

To z czego wynikają takie różnice. Mozesz pidać lim jesteś aby forumowicze mogli skatedoryzować czy naprawde jesteś kierowcą i czy mie pracujesz na specjalnych warunkach. Od kąd jeden z forumowiczów podważył wiarygodność dokonywanych tu wpisów to musimy wszystko dokładnie weryfikować.

16.11.2025 08:38

Niestety dla kierownictwa tej spólki istnieje coś takiego jak poczta pantoflowa gdzie można potwierdzić wiele zamieszczanych informacji. Równiez niestety dla nich wiele zamieszczanych tutaj informacji sie potwierdza. I trzecie niestety wiekszość negatywnych.

16.11.2025 04:48

Na niektórych liniach już na zmianę A i B są kierowcy na zlecenie ilu kierowców brakuje w firmie że dochodzi do sytuacji iż zasilający mają obsadę całodzienna na niektórych liniach? Jakie są statystyki pracowników odchodzących i przychodzących do firmy czy pracodawca może ujawnić takie informacje?
    Wafelek

04.11.2025 13:16

Witam Czy coś wiadomo odnośnie podwyżek miały być od października i dalej cisza Co robią związki zawodowe tyle kasy im się płaci i nic nie robią
    Maro

09.11.2025 11:26