MZA

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 530 ocen.

MZA
3 530 6 1

Opinie o MZA

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZA

Karol

Coraz częściej słyszy się o tym że Ariva nie będzie jeździć w komunikacji miejskiej w Wawie...ile w tym prawdy?? Jeżdźi ktoś dla nich i jaka opinia?

$$$

Kiedy Podwyzki?

ROBOCOP
@anonymous 17.07.2018 11:44

Ostrzezenia nie wychodzic z domu, upaly.

RRRRR

Koledzy i Koleżanki sprawa jest poważna, jeżeli ktoś się ze mną zgodzi niech co parę dni podbija ten post. Każdy z nas powinien mieć umowę w której miejscem pracy jest jego zajezdnia. Zatem godzina przyjścia do pracy jest godzina stawienia się w Zakładzie Pracy(Zajezdni) natomiast od podbicia się na bramie do dojazdu na miejsce pracy Zmianę powinien być naliczony czas jak za pracę wykonaną. No bo jeżeli firma wszystko jedna która wysyła pracownika do innego obiektu nalicza mu to jako pracę lub dalej jak podróż służbową. Ponieważ pracownik oddaje swój czas odpłatnie na rzecz Firmy. Tak więc uważam że czas pracy powinien być liczony od stawiennictwa na Zajezdni do wyjścia tą sama bramą do domu. Nie jak obecnie od wbicia w kasowniki do zdania karty.Nie rzadko trzeba dojechać na zmianę w odległym miejscu ok 40 minut.. Związki widzę nie potrafią zawalczyć lub nie potrafią liczyć czasu pracy swoich członków. Nie dziwię się jeżeli maja takich mocno inteligentnych i powabnych Kazimierzy w swoim środowisku.

Aaa
@RRRRR 22.07.2018 11:06

Siejesz zamęt i to ostro przeczytaj swoją umowę o prace dokładnie tam jest jasno napisane praca wykonywana na terenie miasta Warszawy. Oznacza to ze na całym terenie miasta może rozpocząć prace, tak by rozpoczęcie pracy mieściło się w granicach miasta. Byś mógł dyskutować kiedy prace byś zaczynał w innym miescie np w Sulejówku lub Piasecznie, zapoznaj się dokładnie z warunkami umowy jakiś podpisałeś i proszę nie siej zamętu bo ktos to kupi i tylko ośmieszy sie

aaaaaa

wakacje a brakuje kierowcuw niech podniosa pesie o 1000 pln a kierowcy sami sie znajda i wypadalo by przywrucic wyslugie aby kierowcy czuli sie doceniani za lata pracy w firmie .A tak wogóle to zlikwidowac ztm to i znajda sie pieniarzki na podwyrzki

anonymous
@MLODY 21.07.2018 11:25

Uważaj z życzeniami. Za chwilę dostaniesz linię łamaną 525 brygada 619 pospacerujesz sobie jako dzienno nocny. Braki Kierowców? można nagiąć dobę jak się chce. I kierowca dzienny zaliczy sobie pół nocki z 525 na nocny N 25. Centralny bay Night tak się bawi Warszawka

Podwyżki od września???

Koledzy i koleżanki. Na zajęciach chodzą słuchy, że od września mamy mieć podwyżki i ma być dodatek dla każdego do paliwa w wys.100 zł... Czy ktoś na forum coś takiego słyszał???

Aaa
@Jeszcze pracujacy w MZA 18.07.2018 09:57

Ja na klimie nie oszczedzam proponuje ci sprobowac jazdy zgodnie z przepisami do 50 i jak widzisz czerwone swiatlo to puszczac gaz :-)

Rafał

Zapytajcie się swoich ZZ czy coś dalej planują czy już spoczeli na laurach...

Stefan

Wkurzaja mnie tacy ktorzy na dyspozytorni psiocza zeby nie chodzic wolnego a pozniej sami w wolny weekend widac ze jezdza z wolnego. Wydaje mi sie ze czesc z nich nawoluje by nie chodzic z wolnego zeby dla nich starczylo linii i zeby sami podlapali cos z wolnego w weekendy. Banda zaklamancow dlatego kazdego w tej firmie nalezy traktowac z dystansem.

Karol

możecie szczerze powiedzieć jakie jest średnie wynagrodzenie kierowcy na rękę? Będę zaczynał wyrabiać uprawnienia i tylko mam ciągle bół głowy czy D czy C+E:)??

wer
@T 19.06.2018 00:24

Tylko jak zrobisz kat C+E to w domu będziesz gościem a o rodzinie zapomnij. Po latach dziecko zapyta, a kim ty jesteś nawet mnie nie wychowywałeś... Przymuszanie do załadunków i rozładunków , na zachodzie z polakiem się nie liczą... Nie będziesz chciał rozładować to zawrócą do Polski albo będziesz stał dobe pod rampą. Pracodawcy oszukują cię na wypłatach, ubezpieczeniach w ZUSie jeżeli cię w ogóle ubezpieczą, a potem za twoje pieniądze kupują sobie fury za pół miliona ,twierdząc że nie mają pieniędzy na podwyżki. Ja już przestałem jeździć po mniej więcej 10 latach. Nie szanowali kierowców to niech sobie sami jeżdżą...

Jureczek

Teraz wszędzie brakuje ludzi do pracy to żadna nowina!

Kibic

Chorwacja w finale

anonymous
@Kibic 2 12.07.2018 19:33

Usra, nie ugra z takim podejściem zawodników.Którym się nie opłaca i nie chce w imię ambicji gryźć trawy na boisku.By wygrać oprócz trenera trzeba mieć zespół to jak ze zmiennikiem Jest chu...jowy to i chu...wo się z nim pracuje.To ma być zespół jak Anglia lub Chorwacja nie zaś zlepek primadonn którzy za dużo stracą gdy podadzą piłkę ,,koledze,, którego nie lubią>Qźwa jak w godziny szczytu na 145 nikt nikomu nie pomoże każdy patrzy się na Kierowcę.

Ciekawy

Chciałbym uzyskać informacje ile wychodzi wynagrodzenie netto na 3/4 etatu

SpaślakStalowa
@Ciekawy 11.07.2018 19:33

Cos koło bodaj 2600- na czysto do ręki plus obcięta premia o jakieś 30-40% bo nie dostanie się tyle i ile na całym etacie.

AntyMZA

Za obecne pieniądze jakie proponuje MZA zmiany powinny trwać po 7-8 godzin maksymalnie! Niestety dużo zmian jest po 9,5-10 godzin lub nawet 10,5 godziny. Takie długie zmiany kilka dni pod rząd,za kiepskie pieniądze które oferuje MZA sprawiają że w firmie brakuje kierowców,bo kierowcy nie wyrabiają psychicznie i fizycznie. I będzie nadal kierowców brakować jeśli MZA nie podniesie pensji. I nie ośmieszajcie się w komentarzach jeśli będziecie mi pisać że była niedawno podwyżka. Bo nie znam nikogo u mnie na zajezdni kto by tą podwyżkę realnie odczuł. A dodatkowo długie zmiany to przemęczony kierowca,przemęczony kierowca to sprowadzanie zagrożenia na pasażerów. A zawsze ZTM powtarza że dla nich najważniejsze jest bezpieczeństwo pasażerów. Myślę że warto by tą sprawę nagłośnić w mediach?

Willson
@heheszek 10.07.2018 16:08

A jak można powiedzieć o analfabetyzmie prezesa MZA ?jeżeli uważasz że ośmiesza się to prezydent Komorowski do bólu się osmieszyl

Kamil

Witam.Czy moglby ktos polecic Mi zajezdnie MZA w Warszawie? Chodzi o ta najlepsza,gdzie kierownictwo i klimat jest ok.Mieszkam na Bielanach i zastanawiam sie nad Stalowa.

Dkfl
@Kamil 07.07.2018 20:45

No i kierownictwo jest OK. Przynajmniej z mojego doświadczenia. Z Bielan masz N02 , a w dzień metro i kilka przyspieszonych. A na stalową to chyba niedawno jeden znany kierownik z Woronicza poszedł. (Albo do innej z?)

anonim

(usunięte przez administratora)

Rafał

Warto się zastanowić nad pracą jako driver w KM, czy się wytrzyma marne zarobki i zdrowotnie nie wysiądzie. Teraz nawet celebryci wymyślają głupoty i oczerniają kierowców w mediach społecznościowych i nie tylko. Bachora trzeba pilnować a nie lukać w komóreczkę. Takie czasy.

$$$

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/bitwa-o-kierowcow-autobusow-brakuje-ich,136,0,2410632.html

anonymous
@Raf 10.07.2018 11:05

Również uważam że co do wypłat jest to kartel.W zasadzie sterowany przez monopolistę.Na rynku tym największym w Kraju nie ma konkurencji jest tylko ..TM i to on narzuca stawki również pośrednio kreując politykę płacową. Bo czy jest ktoś kto płaci za nominał 5tysięcy a na przeciwko ktoś kto płaci 2tysiące .Większość wypłat oscyluje na około 3,3-3,6 ? być może się mylę ale o to trzeba by spytać specjalistów z SGH.

Aaaaaa

Ku*wa już 28 lat gonimy zachód i (usunięte przez administratora) i kamieni kupa .Oni jada mercedesem a my chyba wozem drabiniastym

Smerf Maruda

Posłuchajcie jak inteligentny inaczej pasażer może zepsuć dzień https://warszawawpigulce.pl/awantura-o-klimatyzacje-kierowca-ten-autobus-nie-ma-klimatyzacji-pasazer-ale-mnie-to-nie-interesuje-wideo/

3 cytryny
@Smerf Maruda 07.07.2018 10:59

Na przykładzie tego filmiku niepotrzebna awantura spowodowana przez kierowcę jak i na wcześniejszym odnośnie klimy pasażer domagający się jej włączenia nawet gdy autobus jej nie ma a do tego kierowca nie potrafiący umiejętnie wytłumaczyć czy załatwić sprawę. Niestety my kieriwcy mający na co dzień wiele takich czy podobnych sytuacji jesteśmy pozostawieni sami sobie bo mza i ztm staje po stronie pasażera nawet gdy to pasażer jest winny. Kierowcy stają sue częstoco raz bardziej agresywni po wielu takich sytuacjach bo każdy z wala winę na kieriwce i to za wszystko. I to jest jeden z powodów braku kierowców.

MLODY

Wczoraj mialem 32 C w kabinie i kanapki z salmonela sie wylegly.

Aaaaaa
@MLODY 06.07.2018 10:39

Kiedys kazali tramwajarzom wiesAc w oknie mokre reczniki

$$$

Powody odejść z pracy Głównymi czynnikami powodującymi odejście z pracy są: Wysokość zarobków (50% respondentów) Tryb pracy (22%) Regularność wypłat (14%) Relacje z firmą, bezpośrednim przełożonym (11%) Nieprzestrzeganie przez pracodawcę wymogów związanych z czasem pracy (7%) Kwestie prywatne (relacje z rodziną) (6%) Wysokość podstawy naliczania składek emerytalnych (5%)

Iza

@Antoni Cieszę się, że Ci się wiedzie w nowej pracy, a w tym wątku raczej chodzi nam o opinie dotyczące MZA. Czy mógłbyś napisać jak Ci się pracowało zanim wyjechałeś? @AAAAA A czy Ty może jesteś aktualnym pracownikiem MZA? Może mogłabyś/mógłbyś nam napisać jakieś bieżące informacje o pracy w MZA? @Kierowca Do Ciebie taka sama prośba jak do @AAAAA. Może ty mógłbyś napisać o MZA?

anonymous
@Ja2 05.07.2018 11:27

Wszyscy chcą rano bo najłatwiej.

Antoni

Cześć, jeszcze niedawno jeździłem autobusem w Warszawie. W lutym zakonczyłem swoją pracę i od marca znalazłem się poza Polską (u zachodniego sąsiada). Chcielibyście wiedzieć jak się pracuje tam? Nie narzekam, mam spokojne linie (komunikacja podmiejska, głównie dzieci do i ze szkoły). Jeżdżę bez stresu. Etat to 160 godzin (czasami mam więcej, czasami mniej). Dzień pracy od ok. 6:00 do 17:00, w ciagu dnia 3-4 godziny przerwy (wtedy jestem w domu). Zarabiam na rękę ok 1 600 EUR, na utrzymanie wydaję 300-350 EUR, mieszkanie mam gratis od firmy, odkładam pieniadze. Szukamy kilku osób, warunek - podstawowa znajomość niemieckiego.

Antoni
@AAAAA 01.07.2018 12:38

Ogarnij się chłopie, byłeś ty kiedykolwiek poza Polską? Cos mi się zdaje, że najdalej w Garwolinie, ale to pewnie wina tych zarobków w MZA, że na wiecej nie stać

MLODY

Jezeli brakowaloby kierowcow to zarobki bylyby o wiele wieksze.

Kierowca
@anonymous 29.06.2018 11:10

Dokładnie tak :P

Dekiel

Rysiek, kurde bele. przedzwoń do działu kadr i się wszystkiego dowiesz. Wejdż na stronę mza i tam jest numer. Podadzą Tobie aktulane wymogi i na jaką umowę możesz być zatrudniony. Umowa o pracę.

Kierwoca
@Dekiel 28.06.2018 21:15

No i uzbroić się w cierpliwość musisz :( . Panie w dziale rekrutacji kompletnie niekompetentne i niezainteresowane prać - biorą na przetrzymanie , jak wytrwa to może.....Po takim "dzień dobry" tylko straceńcy myślą o wytrwaniu w decyzji !. Powodzenia !!!

Rysiek

Czy MZA przyjmuje na część etatu?

Gregor

Ratata, to Ty nie wiesz jakiej dzielnicy znajduje się PKiN w największej wsi w PL? ;))) To jak zdałeś ten egzamin na certyfikat ZTM? ;)

Ratata
@anonymous 26.06.2018 14:20

E,Warszawianisci tam gdzie Tetr Dramatyczny i gdzie dramatycznie zalacza sie 507,jajcarze jego rz kultura w palacu im sie marzy

Roland z Pcimia

Iza, nie zadawaj w kółko tego samego pytania tylko zadzwoń do rekrutacji na ul. Woronicza i podadzą Tobie wszystkie wymogi. Standard jak u wszystkich przewoźników miejskich PKS Grodzisk, Mobilis, Arriva i w MZA też. Tylko zarobki zróżnicowane. A praca ta sama. Prawo jazdy kat. D, świadectwo kwalifikacji - przewóz osób, orzeczenie lekarza medycyny pracy, psychotechnika, świadectwo niekaralności i oczywiście certyfikat ZTM bez którego nie wsiądziesz za stery autobusu miejskiego. MZA nawet wydało specjalną broszurę celem sprawnego przygotowania kierowców do egzaminu na certyfikat ZTM bez którego przewoźnik, który ma podpisaną umowę z miastem o świadczenie usług przewozowych w W-wie, nie ma prawa dopuścić takiego kierowcy do wykonywania czynności, czyli prowadzenia autobusu miejskiego. "Starzy" kierowcy są z tego po....lonego obowiązku zwolnienie. Ale nowi nie. Muszą zdawać. Zakres - podział administracyjny miasta na dzielnicę, topografia miasta, lokalizacja ważniejszych obiektów, lokalizacja krańców, ważniejsze zespoły przystankowe, ciągi komunikacyjne, alternatywne objazdy, regulamin przewozów, obsługa pasażerów i przystanków, bezpieczeństwo w ruchu drogowym, znajomość kodeksu drogowego, sytuacje kryzysowe, pierwsza pomoc. ;) Powodzenia życzę. ;) Z tego co słyszałem u innych przewoźników dopuszczają kierowców do jazdy bez certyfikatu ZTM. Lista z numerami certyfikatów krąży. ;)))) Chyba koledzy z M mogą o tym książkę napisać. ;)))) Pozdrawiam - orły płaskich powierzchni asfaltowych. ;)))

Nypel
@Roland z Pcimia 25.06.2018 14:42

Zapomniałeś dodać, że po złożeniu wymaganych dokumentów, zdaniu certyfikatu ZTM i sprawdzeniu techniki jazdy przegubem na placu manewrowym, wysyłają do własnych lekarzy orzeczników do ATISU. Tylko te badania honorują. ;)

RRRRR

No to kiedy te podwyżki-zadam nieoczekiwane pytanie?Paliwo już po piataku a w kieszeni widać dno.

Aaaaaaa

Głowy do góry już za 4 lata Polska mistrzem świata

Iza

Firma obecnie prowadzi rekrutacje na stanowisko Kierowcy Autobusu. Czy ktoś ostatnio aplikował do MZA i może podzielić się informacjami na temat rekrutacji w firmie? Jak wygląda ten proces w MZA? Podzielicie się z nami wrażeniami na temat rozmowy kwalifikacyjnej?

Rad
@Aaa 24.06.2018 11:34

Nie ma głupich pytań za to są głupie odpowiedzi

anonymous

Znowu nie ma komu jezdzic Radze pomyec o prawdziwych podwykach

Zostaw opinię o MZA - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZA