MZA

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 591 ocen.

MZA
2 591 6 1

Opinie o MZA

R3

Stres jest symbolem naszych czasów. Życie pod presją i w niepewności, ciągły pośpiech i towarzyszące mu napięcie to codzienność większości z nas. Wobec stresu bardzo często czujemy się bezradni, nie umiemy z nim żyć i zapanować nad nim. Stąd pojawienie się problemów zdrowotnych to tylko kwestia czasu. Najbardziej znanymi skutkami życia w stresie są osłabienie odporności i częste infekcje, problemy z zasypianiem lub budzenie się w nocy, nerwowość, problemy żołądkowe, bóle głowy, obniżenie nastroju z depresją włącznie. Stres przyczynia się również do chorób i problemów, które pozornie nie mają z nim nic wspólnego.

(nie)Doświadczony

Certyfikat ZTM zaliczony , teraz sprawdzenie przegubem :0 :)

Szmek108
@(nie)Doświadczony 13.11.2018 14:48

Napisz kolego na czym polega ten cały certyfikat i co trzeba wiedzieć. Pozdro były kierowca R4.

(nie)Doświadczony
@Szmek108 13.11.2018 18:30

Dają Ci książkę do nauki z ogólnymi zasadami działania MZA , Obsługa przystanków , Umundurowanie , Obsługa pasażerów w tym osób niepełnosprawnych , lista uchybień , przewóz bagaży no i co należy a co nie do obowiązków kierowcy. Potem jest egzamin , 15 pytań z książki i 5 z topografii miasta , test jednokrotnego wyboru A,B,C, 15 poprawnych zalicza...

Bębęn
@(nie)Doświadczony 14.11.2018 07:14

Poważna robota mordeńko Ci się szykuję, poważna robota -- poważna zapłata, 3maj sie roboty, będziesz miał socjal, bedziesz mial związki, będziesz mial wszystko..złota robota, w tych czasach ewenement.

filatelista
@(nie)Doświadczony 14.11.2018 07:14

Proszę tylko nie mów że ktoś nie zdał. Jest takie ssanie na Kierowcę że.... . Najważniejsze by miał uprawnienia i polskie obywatelstwo. Certyfikat, weź proszę bo mi zajady popękają ze śmiechu. Proste Patron na tydzień i jedziesz....

Bingo
@filatelista 14.11.2018 10:49

Nie wierzysz w to że ktoś nie zdał? Ja wierzę, też tak myślałem że nie da się nie zdać kwalifikacji a jednak byli tacy co kilka razy podchodzili do tego. Co dla Ciebie jest oczywiste dla niektórych może być czarną magią.

(nie)Doświadczony
@filatelista 14.11.2018 10:49

A chyba był jeden co nie zdał , sam egzamin w sobie trochę dla ułomnych bo wystarczy na logikę brać 3/4 pytań... Jak ktoś jest bez żadnego doświadczenia to dochodzi jeszcze sprawdzenie przegubem na placu i mieście , tak przynajmniej mówili...ale jak to wygląda to nie wiem bo to przede mną... A wie ktoś jak dokładnie wygląda jazda z patronem.. ? To wtedy z nim ogarnia się takie naprawde techniczne i codzienne sprawy ?

miłośnikmroka
@(nie)Doświadczony 14.11.2018 14:36

Jazda z Patronem? zakłada pomarańczowy kubrak bierze krzesełko siada obok ciebie i robicie linie jak z grafika. Robisz dokładnie to co każdy kierowca do momentu aż się nie poczujesz pewnie. Przy okazji pozdrawiam mądralę która zaprojektowała myjkę na Woronicza. Byłem tam onegdaj na gościnnych występach. uważam że szerokość myjki oraz jej oddalenie od ścian jest idealne dla młodego by się uczył swoich gabarytów)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

szofer

Ma ktoś informacje czy jest szansa w najbliższym czasie na sfinansowanie uprawnień przez MZA?

EB
@szofer 15.11.2018 07:19

Trzeba dzwonić do działu szkoleń na Woronicza i się zapytać

10 lat stażu pracy

Mam prawie 10 lat stażu pracy w MZA i najniższą stawkę ( podpadziocha ) . Oczywiście brak podwyżki w tym roku - troszkę boli jak ktoś będzie miał 5400 ( w sumie to samo się robi )

filatelista
@10 lat stażu pracy 14.11.2018 10:22

Zdaje mi się że powinieneś jednak mieć przeszeregowanie po pięciu latach pracy.Ale tak mi się tylko wydaje .Jeżeli ktoś ma lepsze informacje to proszę.

Aaaa
@filatelista 14.11.2018 10:46

Regulamin Wynagrodzenia podzielił kierowców na 6 grup: 1 grupa kierowcy, którzy pracują mniej niż 5 lat, 2 grupa kierowcy pracujący więcej niż 5 lat, 3 grupa kierowcy pracujący więcej niż 10 lat, 4 grupa kierowcy pracujący więcej niż 15 lat, 5 grupa kierowcy pracujący więcej niż 20 lat, 6 grupa kierowcy pracujący więcej niż 25 lat. Teoretycznie, co 5 lat pracy kierowca powinien przechodzić grupę wyżej, ale w praktyce wyszło inaczej. Nikt nie przestrzega, co zostało uchwalone w Regulaminie Wynagrodzenia i na widzi mi się zmienia się grupy płacowe kierowców.

Nowa stawka 5400

Od grudnia nowa stawka 5400 - ciekawe ile ludzi załapię się . To będzie już 6 stawka - człowiek się nie obejrzy a dojdzie do 10 .

Jedna stawka
@Nowa stawka 5400 12.11.2018 13:05

Jedna stawka plus wysługa

R-4
@Nowa stawka 5400 12.11.2018 13:05

skąd masz taką informację? 5400 BRUTTO z premiami ?

Od grudnia
@R-4 12.11.2018 18:33

Tak 5400 od grudnia jeśli przez ostatnie 2 lata człowiek nie popadł plus premia . Tak że od grudnia mamy 6 stawek od 4400 do 5400

Tytus romek i atomek
@Nowa stawka 5400 12.11.2018 13:05

Pisać kazdy moze trochę lepiej albo troche gorzej, Nowa stawka - 5400 to koncert życzeń

Bingo
@Tytus romek i atomek 13.11.2018 13:11

Nie no... jest to realna stawka ale najwyzsza i z premią. Pytanie czy najniższa stawka 4400 + 300 premii pójdzie w górę???

Vito
@Nowa stawka 5400 12.11.2018 13:05

Jak masz takie info to może wiesz czy będzie w tym roku premia za przepracowane godziny o karpiowa?

Obibok z Targówka
@Nowa stawka 5400 12.11.2018 13:05

To może tak 3 stawki od grudnia . 4600 plus premia ,5000 plus premia , 5400 plus premia

Aaaa
@Obibok z Targówka 13.11.2018 14:30

To nabiera jakiś sens

R. 3
@Tytus romek i atomek 13.11.2018 13:11

Ja nawet nie czuje ze mnie sie rymuje. Gdyby podstawowa poszla w gore plus wysluga. O to bym sie zdziwil

Aaaa
@R. 3 13.11.2018 18:43

5400, 00 zł + wysługa + premia + dodatki ustawowe = 7480, 00 zł (brutto). Tej sumy boją się wszyscy zarówno kierowcy jak i inni pracodawcy komunikacji miejskiej. W 2017 roku wydatki na pensje kierowcy średniomiesięcznie wynosiły 8.800,00 zł (brutto). Tak jest to koncert życzeń, raczej kwota, która mogła być osiągnięta i zakład na niej jeszcze wykazywał oszczędności.

Dlaczego koncert życzeń
@Tytus romek i atomek 13.11.2018 13:11

Dlaczego koncert życzeń - jeśli ktoś ma stawkę 5200 i przez ostatnie 2 lata udało mu się nie podpaść to w grudniu ma automatycznie 5400 brutto plus premia

filatelista
@Dlaczego koncert życzeń 14.11.2018 09:13

Te chłopak- znasz takiego osobiście? Bo ja akurat nie, być może coś mnie ominęło coś takiego jak syrena lub jednorożec. Im starszy tym rośnie ryzyko podpadki gdyż stary wie że mogą nu.... .Oni też wiedzą i on bierze L-4 by si e z tego powodu nie wku...rzać

Aaaa
@filatelista 14.11.2018 10:55

Najwyższą stawkę posiada około 60 kierowców, osobiście paru znam.

12000 brutto
@Nowa stawka 5400 12.11.2018 13:05

Rocznie to będzie 12000 brutto między najniższą a najwyższą stawką za tą samą robotę. TAK BYĆ NIE MOŻE

R3

Pelno roznych stawek za ta sama robote, mam to .....

ZZ
@R3 14.11.2018 10:02

Manipulacja bo wiekszosc 90 % kierowcow to prosci ludzie jak powiedzial prezes.

Cafe

Za 4000 netto plus dodatki przyjadę do pracy na Kleszczową.

Vito
@Cafe 03.11.2018 21:48

Chętni walą drzwiami i oknami. W najnowszym klaksonie chwalą się przyjęciem 45 nowych kierowców ale o tym że zwolnilo się około 70 juz cisza.

123
@Vito 04.11.2018 10:49

Od dawna już słyszę, że drastycznie brakuje kierowców, jakoś tego aż tak nie odczułem... Może i z pracą nie ma problemu, ale jakoś specjalnie nie zachęcają- wciąż bardzo słabo jest z warunkami pracy, oraz z wypłatami... Pomimo "dziesiątek, setek..." odchodzących na emerytury i zaledwie kilku przychodzących komunikacja miejska funkcjonuje dobrze.

Aaaa
@123 07.11.2018 03:34

" Smutna Prawda" plany znowu nie wychodzą, miało być inaczej. Konfrontacja trwa.

100 %
@Aaaa 07.11.2018 16:16

Plan wychodzi w 100 % . Z kąt ty masz te wiadomości Aaaa - na każdej zajezdni wysyłają ludzi na urlopy [ ludzi jest ful ]

Aaaa
@100 % 07.11.2018 16:30

Już wiesz skąd mam dane?, braki będą minimum 40%

Ccccc
@Cafe 03.11.2018 21:48

Kiedy kasa

100 %
@Aaaa 08.11.2018 14:15

Będą za rok może dwa a teraz jest super - cały plan wychodzi [ na zajezdniach ludzi ful ] . Z wolnego popracować to jak trafić 6 w totka - takie czasy

Bbb
@100 % 08.11.2018 18:23

Na woronicza jakos tego nie widze ze jest full

Oleg
@Bbb 08.11.2018 19:13

Zmiana A full - zmiany B braki

Aaaa
@100 % 08.11.2018 18:23

Do tego, co nazywasz „ful” może już liczyć ze w tym miesiącu plan nie wyjdzie w 9% w przyszłym 12%, ale jest to optymistyczny wariant, który się nie spełni.

Aaaa
@Aaaa 09.11.2018 07:57

….. to ze limit przewozów został zmniejszony o 17% nie oznacza, że „Teraz” jest dobrze.

100 %
@Aaaa 09.11.2018 08:09

Jest bardzo dobrze - jeszcze raz cię proszę byś nie pisał że plan nie wychodzi i podawał jakieś cyferki . Tylko ludzi denerwujesz którzy chcą popracować dzwonią i się okazuje że jest 10 na plusie - może masz na myśli konkurencję ( tam to są duże braki )

Aaaa
@100 % 09.11.2018 08:33

Dobry jesteś zaklinasz rzeczywistość. Wystarczy zwykła statystka „ful” posiadasz na 168 godzin pracy, to, co podałem to zmniejszone ilości godzin pracy w tym i następnym miesiącu, nie brałem pod uwagę innych czynników.

Aaaa
@100 % 09.11.2018 08:33

Full aż się patrzy 75 kierowców na sobotę i niedziele otrzymało wolne. Świadczy o tym że tylu kierowców brakowało w tygodniu. (średnio dziennie brakuje 15 kierowców)

100 %
@Aaaa 09.11.2018 18:18

Człowieku daj spokój z tymi wyliczankami 15 razy 5 - co by ci nie wyszło to ludzi jest FULL,FULL,FULL,FULL,...…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..………………………………………………...…………...…………………………...…………………………...…......……...……...……………............…...……...…………….........……...…...............

Aaaa
@100 % 09.11.2018 19:47

Masz racje dam już spokój, nudno się robi, kiedy od września pisze to samo, rozwiązanie problemu tez już dawno temu podałem.

R-2
@100 % 08.11.2018 18:23

To trafilem juz w tym miesiącu dwa razy, a w zeszłym tez dwa razy ???? ale jestem bogaty hahaha

Aaaa
@R-2 11.11.2018 20:52

To już nie rozchodzi się o kasę. W dni świąteczne wybrane linie kursują co 20 minut, to samo mamy w dzień powszedni poza szczytem. Jest gorzej niż przewidywała analiza.

Szmek108
@Cafe 03.11.2018 21:48

Witam a ja wrócę na stalową którą nie bawę zlikwidują. Pozdro dla wytrwałych.

cccccc

stawki miały być 3

Stefan

Witam po jakim czasie można liczyć na umowę na czas nieokreślony ?

Bingo
@Stefan 11.11.2018 12:36

Pierwsza na 3 miesiące, druga na rok, trzecia na rok, i czwarta na czas nieokreślony.

Stefan
@Bingo 11.11.2018 13:35

Dzięki za szybką odpowiedź

Memory
@Stefan 11.11.2018 12:36

Nie jestem pewny ale chyba zmienili się przepisy i po 18 miesiącach muszą dać umowę na stałe

Bingo
@Memory 11.11.2018 18:38

Nie. Na umowę na czas określony można być zatrudnionym nie dłużej niż 33 miesięcy i nie więcej niż 4 umowy.

Kierowca234
@Bingo 11.11.2018 20:17

Ale jezeli chodzi o kredyt to mza wystawia promese zatrudnienia, honorowana przez banki...

Kod95
@Bingo 11.11.2018 13:35

A jak dostać przeguba na stałe?

R-2

Zmiana służby z a na b, czy są jakieś gotowe formularze czy trzeba napisać. Proszę o odp

hulajnoga
@R-2 11.11.2018 18:34

Tu wystarczy zwykły raport. Tylko szybko zostaw i uciekaj. Z radości że ktoś przejdzie na B jeszcze gotowi cię.w .......pocałować ze szczęścia.

SMOG

Dlaczego warto unikać smogu? Smog to poważne zagrożenie dla zdrowia ludzi oraz zwierząt. Przez układ oddechowy do naszego organizmu przenikają szkodliwe pyły, zawierające m.in. metale ciężkie (np. arsen, nikiel), sadzę czy benzopiren (posiadający właściwości rakotwórcze). Zanieczyszczone powietrze które wdychamy może wywoływać ból głowy i gardła, podrażnienie oczu, alergie, zapalenie gardła, płuc, oskrzeli, duszności, problemy z oddychaniem, astmę, problemy z pamięcią i koncentracją. Smog sprzyja też depresji i schorzeniom układu nerwowego.

Jaki smok
@SMOG 10.11.2018 07:58

Nie ma żadnego smogu - to jedna wielka ściema

Edi
@SMOG 10.11.2018 07:58

Warto też unikać szczepień. Zwłaszcza tych dzieci, do których nie jesteśmy zbyt przywiązani.

szybki
@SMOG 10.11.2018 07:58

A hemoroidy również? Skoro tak, to zapewne śmigasz w maseczce antysmogowej( widziałem niedawno takiego z Kleszczowej). Zapomniałem mu powiedzieć że mamy filtry w klimatyzacji węglowe i szkoda go gdyż maska wyjaławia powietrze, ogranicza też w pewien sposób dostęp powietrza do płuc(wysiłek oddechowy) co może skutkować niedotlenieniem. Ale skoro wydaje mu się że jest sexy to na zdrowie, Może zarwie coś zamiejscowego jako ,,światowiec,, Z drugiej strony gdyby to było zdrowe to Żołnierze na obiady chodziliby w OP1 i maskach p.gaz)))))))))))))))))))))))))))))))

terefere
@Jaki smok 10.11.2018 09:47

Nie gadaj. Jest smok pod Wawelem w dodatku jest na CNG.

R3
@szybki 10.11.2018 15:00

Ty to jestes bohater ale w glowie rozumu brak.

Furtak
@SMOG 10.11.2018 07:58

Nie to ,ze smog to jeszcze WIFI w autobusach. Warunki pracy tragiczne. Powinno być płacone szkodliwe.

Śpiewamy o 12

Kochani o 12 wszyscy śpiewamy Mazurka Dąb................

Statystyka ZTM

Dzienna liczba wozokm zaplanowanych w Styczniu 2018r dla MZA Dzień powszedni - 281 489 km Dzień świąteczny – 180 508 km Dzienna liczba wozokm zaplanowanych w Sierpniu 2018r dla MZA Dzień powszedni - 248 060 km Dzień świąteczny – 163 009 km Na przełomie 8 miesięcy ZTM zmniejszyło zaplanowane przewozy dla MZA Dzień powszedni – 11% Dzień świąteczny – 9,6% Od IX 2018r nie podaje statystki zaplanowanych wozokm dla MZA

A
@Statystyka ZTM 10.11.2018 10:24

Wakacje

Aaaa
@A 10.11.2018 14:29

Wiec proszę przypomnij od kiedy zaczęła się cała „zabawa” z brakiem kierowców do pracy.

Aaaa
@Aaaa 10.11.2018 15:10

…… umowa wykonania przewozów obejmuje tolerancje +5% do – 20%. Stan – 20% został osiągnięty teraz może być tylko gorzej.

1282

Proponuję aby brać masowo w listopadzie l -4 to powinno zmusić pracodawcę do podwyżki jak nie wyjedzie z połowę autobusów na miasto.

szybki
@1282 10.11.2018 13:47

Wczoraj ogłoszono że Policjanci wracają do pracy z l-4. Razem wychorowali i wygrali podwyżkę 600pln. Mają jednak jedna przewagę nad nami. Mają wspólny Związek Zawodowy i zdaje się jeden. Dlatego wygrali. Gratulacje jest to dla nas światełko w tunelu.A jeszcze zdaje się zwolnienia będą u nich płatne w 100%. Tak należy walczyć o godne wynagrodzenie. Pracę mają podobna do naszej również bezpośredni kontakt z ludźmi z tym że ono mają środki bezpośredniego przymusu a my możemy liczyć na nich.

1282

Jest coraz gorzej brak perspektyw na podwyżki.

Tylko może być lepiej
@1282 09.11.2018 10:04

Trzeba docenić to co się ma - oby gorzej nie było

R3
@1282 09.11.2018 10:04

Za duzo kierowcow, wymagania do zawodu zadne.

0000
@R3 09.11.2018 11:42

Chyba za mało...

R3
@1282 09.11.2018 10:04

Ratunek tyłki L-4 i to wszyscy tak jak Policja zrobiła i wywalczyli swoje.

L-4
@R3 09.11.2018 14:12

Coś Kolega nie jest w temacie.

OSTROBRAMSKA
@L-4 09.11.2018 14:16

Wywalczyli wszystko ,wymusili zwolnieniami to co chcieli ,policja dopiela swego ,dzisiaj ogłoszono porozumienie co do podwyżek dla policjantów

Furtak
@OSTROBRAMSKA 09.11.2018 14:54

Niestety w Policji jest jedność ,natomiast w MZA jest jej brak , bo za wielu praca ta uratowała życie i im jest dobrze tak jak jest oraz są dumni ze sweterka z logo MZA. Żałosne niestety ale prawdziwe i nic się nie zmieni mając zz działające w interesie pracodawcy jak i kierowców którym warunki pracy jak i płacy nie przeszkadzają. Wielu którym zależało na zmianach odeszło z MZA bo doszli do wniosku ,ze nie ma z kim rozmawiać , a szans na poprawę warunków płacy i pracy brak .

Poszukamy

Pozdrawiam cwelucha, który uszkodził mi wczoraj samochód na parkingu przy Stalowej. Oczywiście tchórz nie zostawił żadnych namiarów. KARMA WRACA. Patrzcie ludzie na zielone bądź niebieskie taką padaką jeździ cweluch.

2 lata w firmię
@Poszukamy 07.11.2018 16:48

Największą zakałą są kierowcy przed emeryturą bo oni najgorzej (usunięte przez administratora)cały porządek. Pracowałem w wielu firmach i tutaj poznałem ten rytuał. Szkodźmy jak najwięcej się da, smrodźmy bo muszą nam dać byśmy jak Kaprale na emeryturę przeszli. Prada jest taka że to najgorsza część bo niszczą swojego pracodawcę bez którego by na Wschodnim przychodzili jak ci z żeliwnymi wannami że my mpk pracowalilim ale kurw... chcieli rządzić za bardzo więc odeszlim i teraz jest fajnie kierowniku, pozwoli kierownik wannę przewieść!!!!! Im niższy numer tym gorszy koleś, nie dziwię się kierownictwu bo musi się (usunięte przez administratora) z takim betonem umysłowym że sam bym tłukł. Ja zarabiam co miesiąc po 4800 na rękę po 2 latach pracy i (usunięte przez administratora) dziwię się tym innym, szczególnie tym walczącym że oni tak mało mają, co tu się dzieję??

Bingo
@2 lata w firmię 08.11.2018 01:50

Wciskać kit o 4800 to możesz swojej teściowej. Na tą sumę to musiałbyś miesiąc w miesiąc mieć po 25-30 nadgodzin.... no chyba że mieszkasz z teściową i czas wolny wolisz spędzać na kierownicą. W 4500 jeszcze bym uwierzył ale to też nie zawsze. Dlaczego walczą??? Bo nie tak jak Ty tłuką nadgodziny. A goła wypłata d..y nie urywa. Nie każdy ma możliwości robić nadgodzin...

Aaaa
@2 lata w firmię 08.11.2018 01:50

„Niszczymy swojego pracodawcę”, możesz rozwinąć ten skrót myślowy?. Czym niszczenie pracodawcy jest?: 1 – Zmniejszenie stawki wozokilometra przy zwiększonej liczbie wykonanych wozokilometrów w roku 2 – Wymaganie od pracodawcy przestrzegania obowiązujących przepisów Prawa Pracy 3 – Brak pracowników do pracy z powodu prowadzonej dziwnej polityki kadrowej 4 – Zlecanie prac podmiotom zewnętrznym, które to prace może wykonać pracodawca we własnym zakresie Czym tak niszczymy swojego pracodawcę, gdzie robimy błąd ze z naszej winy zakład przestał przynosić oczekiwane zyski?

Gdzie
@2 lata w firmię 08.11.2018 01:50

Gdzie takie pieniądze zarabiasz ?

321Start

Premia roczna w tym roku ma być w wysokości 3 000 zł. Podwyżka po 2 latach nienagannej pracy ma być o 400 zł. Czyli ktoś kto ma 4400 wejdzie na 4800. Wyjątek będzie wsród kierowców którzy są na przed ostatniej stawce, dla nich ma być 200 zł. W taki sposób chcą jak najszybciej zrównać stawkę dla wszystkich. Starajcie się bo warto.

OSTROBRAMSKA
@321Start 07.11.2018 17:43

Nienagannej pracy ,przez 2 lata byłem 5 dni roboczych na zwolnieniu ,a oprucz tego nic ,to dla MZA jest już za dużo bym dostał przeszeregowanie ,aż szkoda pisać i gadać ????????????????

R3
@321Start 07.11.2018 17:43

Sam się staraj i przestań siać zamęt i popelinę .Pracuję naście lat w tej firmie i wiem NIE WARTO SIĘ STARAĆ samo przyjdzie.

321Start
@R3 07.11.2018 18:43

Takie są zasady tej gry. Ja też płakałem dwa lata temu i nikt mi łez nie otarł. Po czasie stwierdziłem że jednak ten system jest ok, a to że byłem chory nikogo nie interesowało.

Aaaa
@321Start 07.11.2018 20:24

Możesz wytłumaczyć, co ma wspólnego orzeczenie przez lekarza chwilowej niezdolności do pracy z nienagannie wykonywana pracą?

Aaaa
@Aaaa 07.11.2018 21:04

……. Przykład we wrześniu wykonujesz badania okresowe, lekarz orzeka chwilowa niezdolność do pracy, 23 miesiące nienagnanej pracy idą w diabły podwyżki nie ma.

Rad
@321Start 07.11.2018 17:43

Czy te 3 tyś i skok o dwie stawki w górę to potwierdzone info czy tylko koncert życzeń?

ja
@Rad 07.11.2018 23:56

Koncert życzeń. A to przeszeregowanie kupy się nie trzyma. Według kolegi wszyscy zasłużeni dostaną po 400 tylko przedostatni 200 to jak się to ma do zrównania stawki jak przed przed ostatni dostaną 400 i odskoczą przedostatnim. Bzdura i bajki jakieś. Czekać no info i nie spekulować.

Oleg
@321Start 07.11.2018 17:43

Takiej bajeczki to dawno nie czytałem - trzeba mieć sporą wyobraźnie by takie głupoty tu wypisywać

Kierowca

Wiecie jak oddadzą za 12 listopada?

Mlody

Policja, Lot, Sluzba zdrowia walcza o podwyzki a zz w mza zakopali sie w dobrobycie cisza nie wychylaja sie z okopow.

bart
@Mlody 07.11.2018 09:19

Spoko spoko; ZZ MZA; im jest dobrze. Z drugiej strony już się obawiamy co oni jeszcze mogą sp tzn zepsuć

777
@Mlody 07.11.2018 09:19

Dziwię się ludziom, że tam jeszcze należą. Związki raczej szkodzą. Zaakceptowali podwyżkę nadgodzin. Widać gołym okiem, że stoją po stronie Zarządu.

Sproket

A to moja będzie 6 nagroda i 3 podwyżka i tak do emerytury

Aaaa
@Sproket 06.11.2018 22:37

Ten wpis świadczy że nie jesteś pracownikiem MZA. Jaki masz cel robić zamęt?

ja

Nie piszcie już o premiach i ich wysokości jak nie ma oficjalnych komunikatów w tym temacie. Wygląda to jak koncert życzeń. Niby argument, że niewielu takową premię dostanie to będą większe, jest sensowny ale... Zarząd może mieć inny argument np taki że proponowali 100 zł podwyżki a wypłacili 300-400 zł z wyrównaniem więc pieniędzy nie mają. Równie dobrze premia może być taka sama jak ostatnio lub nawet niższa. To moja opinia, ale bez oficjalnych komunikatów można tylko spekulować więc cierpliwości.

Aaaa
@ja 04.11.2018 21:30

Dlatego też czekam na oficjalny komunikat żeby powiedzieć "sprawdzam"

pssss
@ja 04.11.2018 21:30

Jest ktoś, kto wie dokładnie ile ma być, ale takiej info tutaj nie podam. Powiem tylko że będzie wysoka.

ja
@pssss 05.11.2018 05:09

I tego nam życzę ale wątpię

Wiadomość z ZZ
@pssss 05.11.2018 05:09

3 tysiące brutto - taka będzie premia roczna w tym roku

ja
@Wiadomość z ZZ 05.11.2018 20:21

To premia prezesowska a ta za kilometry jaka będzie jeśli będzie?

Realista
@Wiadomość z ZZ 05.11.2018 20:21

60% kierowców i tak jej nie otrzyma musisz denerwować?

Widełki
@pssss 05.11.2018 05:09

To podaj widełki

babajaga
@Realista 06.11.2018 03:04

Nie 60% a 80%, Nie pamiętasz wiosennego polowania z nagonką?

Realista
@babajaga 06.11.2018 12:15

Daj się pocieszyć choć parę dni Tym co myślą że maja przyznaną Nagrodę, a nie tak od razu o glebę :)

OSTROBRAMSKA
@ja 05.11.2018 21:59

Nie za kilometry tylko za każdą przejechana godzinę x 50 groszy tak jak rok temu

Aaaa
@OSTROBRAMSKA 06.11.2018 15:23

Nazwać to mogę inaczej, podział z zysków jaki wykonał kierowca dla zakładu i wynosi 1/4 tego co wypracował kierowca.

Vito
@OSTROBRAMSKA 06.11.2018 15:23

Znowu ma być taka premia?

Bingo

A te przeszeregowanie to kiedy następuje? Okres rozliczeniowy jest do końca października czy do końca listopada?

Od grudnia
@Bingo 05.11.2018 13:45

Wszystko od grudnia

Zxcvv
@Bingo 05.11.2018 13:45

Okres rozliczeniowy jest do końca października

Bingo
@Zxcvv 05.11.2018 14:13

Ok. To by sie zgadzalo. Czyli wypłata za listopad wypłacona w grudniu powinna być wyższa jeśli dostanę przeszeregowanie. Czyli teoretycznie od 1 listopada pracuję na wyższej stawce... przynajmniej tak myślę. Nadzieja umiera ostatnia

Bek
@Zxcvv 05.11.2018 14:13

Kasiorka w grudniu - już nie mogę się doczekać tej wypłaty .

OSTROBRAMSKA
@Bingo 05.11.2018 13:45

Okres rozliczeniowy jest od 1 listopada do 31 października

Bek

Czy firma na 100 lecie ………………… sypnie jakąś kasę ?

news

Premia roczna będzie wysoka. Podwyżki będą dla tych co 2 lata przepracowali bez uchybień, reszta musi jeszcze zaczekać.

1234
@news 04.11.2018 04:37

Długo???

Aaaa
@news 04.11.2018 04:37

Do czasu podania oficjalnego komunikatu trudno jest się wypowiedzieć na temat sprawy. Dalszym właściwym organem jest Komisja Dialogu Społecznego, w którego w skład wchodzi organ zarządzający spółką, członkiem KDS jest Sekretarz Miasta. Jeżeli ZZ nadal będą miały trudności z uzyskaniem wzglądu do sprawozdań rocznych spółki za lata 2015r – 2017r, dane A. Przychody netto ze sprzedaży, B. Koszty działalności operacyjnej, C. Zysk (strata) ze sprzedaży (A-B), D. Pozostałe przychody operacyjne, E. Pozostałe koszty operacyjne, F. Zysk (strata) z działalności operacyjnej (C+D-E), G. Przychody finansowe, H. Koszty finansowe, I. Zysk (strata) z działalności gospodarczej (F+G-H), K. Zysk (strata) brutto (I-+J), L. Podatek dochodowy, N. Zysk (strata) netto (K-L-M), udostępnię je na forum są w nich zawarte informacje, które przemawiają na korzyść ZZ.

terefere
@news 04.11.2018 04:37

I owszem, tylko by ją dostać trzeba być zdrowym jak byk, nie mieć dzieci które by chorowały, dać jeździć po sobie pasażerom by nie było skarg i kar, nie prać spodni ponieważ założenie innego koloru gaci doprowadzi do kary, co za tym idzie do pożegnania sie z premią. Mieć oczy na około głowy i szczęście jak w totku. Dlatego tegoroczne premie po zakończeniu sezonu łowieckiego będą wysokie dla tych którzy przetrwali. Chyba najwięcej premii będzie dla nocnych i rannych. Cały ten system premiowania do (usunięte przez administratora) Pracując tu siedem lat załapałem sie na jedną premię, a moje zarobki tkwią w miejscu, chyba się pod jakąś j..ą nieszczęśliwa gwiazdą urodziłem. W tym roku również mogę się oblizać. Nie mam motywacji do pracy, wypaliłem się,w moim wieku też nie jest tak prosto zmienić robotę ale sie staram. W tym roku podjąłem jednak decyzję w przyszłym będą ją realizował jeżeli się nic nie zmieni? to się gdzieś przeniosę. Szkoda mi , mam fajnych kolegów i przełożonych. Ale powoli zaczyna mi brakować sensu w tym co robię. I ogólnie to pozdrawiam ZZ eh do d...to wszystko....

trewis
@news 04.11.2018 04:37

„”Pamiętajcie nie premią a oszczędnością i praca ludzie się bogacą” , na bzdurki na dyrdymalki :)

1234
@news 04.11.2018 04:37

Premia roczna ma wtedy sens kiedy jest wysoka, bo wtedy ludzie się starają żeby ją zdobyć, a kiedy jest niska, to najzwyczajniej olewają całą sprawę. Premia ma być motywacją do pracy. Jeżeli w tym roku będzie wysoka to przez kolejny rok ludzie będą mieli to na uwadze, żeby ją otrzymać.

Aaaa
@1234 04.11.2018 13:35

Zaraz powoli napisałeś tajemnicze słowo "motywacja". Wiec jaka jest motywacja zarządu do wykonywania pracy?, to tylko kierowcy mają być zmotywowani? Porównując osiągnięte wartości z 2015 roku do największych/najmniejszych wartości osiągniętych w latach 2016 -2017 posiadany następujące dane: A. Przychody netto ze sprzedaży – wzrost 8,63% B. Koszty działalności operacyjnej – wzrost 11,67% C. Zysk (strata) ze sprzedaży (A-B) – spadek 25,62% D. Pozostałe przychody operacyjne – wzrost 124,64% E. Pozostałe koszty operacyjne – wzrost 102,64% F. Zysk (strata) z działalności operacyjnej(C+D-E) – spadek 28,48% G. Przychody finansowe – spadek 59,54% H. Koszty finansowe – spadek 69,19% I. Zysk (strata) z działalności gospodarczej(F+G-H) – spadek 29,43% L. Podatek dochodowy – wzrost 12,46% N. N. Zysk (strata) netto – spadek 33,68% Ciekawostką w tym wszystkim jest że przy zwiększonym podatku dochodowym o 12,46% następuje mniejszy zysk o 33,68%

patologia
@1234 04.11.2018 13:35

tylko ze za rok bedzie niska

2 lata
@1234 04.11.2018 06:48

Tylko 2 lata

szybki
@1234 04.11.2018 13:35

Premia roczna ma sens gdy nikt na Ciebie nie poluje(ztm) człowiek jest tylko człowiekiem. Dlatego pocałowałem już tę podwyżke w tyłek.Pzdr ten rok jak i poprzedni bez premii, Ale za to w przyszłym beze mnie,

szybki
@Aaaa 04.11.2018 13:58

ZTM jak widać chyba również racjonalizuje swoje wydatki i przyoszczędził na mza punkt F. Ogólnie wynika z tego że koszty pracy są do zracjonalizowania, czyli o podwyżkach można zapomnieć. No to do widzenia

Aaaa
@szybki 04.11.2018 20:51

Jedynie mamy wpływ na punkt A, reszta to już nie nasza zasługa. Coroczny wzrost podatku dochodowego świadczy że dochód jest, tylko zyski jakoś dziwnie maleją.

Aaaa
@Aaaa 04.11.2018 21:13

...... jeden kierowca w ciągu ostatniego roku wypracował dodatkowo przychodu około 16 tyś zł, tu są "zawrotne" sumy dlatego ich nie podaje.

Aaaa
@news 04.11.2018 04:37

Podobno oficjalne info o nowym zarządzeniu - od 1.03.2019 godziny pracy będą liczone od wyjazdu za bramę do wjazdu. Oficjalnie (podobno) na razie nikt się oczywiście z tym nie wychyla bo wiadomo... okres świąteczny rządzi się swoimi prawami ale podobno inicjatywa wyszła od Pana W. Najwyższa pora opuścić Zakład dla Niepełnpsprytnyvh. Ja zagram w okręty - 15 grudnia - strzelam - L4.

Bbb
@Aaaa 04.11.2018 23:05

Co ty gadasz po co takie rzeczy pisac. Zrozum ze pracodawca nie moze cie zmusic do wczesniejszego przyjscia jak by tak bylo przychodzil bym o rocznej godzinie i co haha. Pomysl

Bbb
@Aaaa 04.11.2018 23:05

Kierowcy przychodzacy O rownej poprze i ja maja dolewki i wyjezdzaja opoznieni to pracodawca nic nie moze zrobic wiec jak ja bym mial np. 14:15 zaczecie pracy i o tej wyjazd to bym sie zjawil o 14:15 i nic by nie mogli by zrobic

Aaaa
@Bbb 04.11.2018 23:39

To co cały czas podajecie nie jest zgodne z umowa o prace jaka mam podpisana, czekam na oficjalny komunikat.

Raf
@Aaaa 04.11.2018 23:05

Po co siejesz ferment? Jaki masz w tym cel?

Aaaa
@Raf 05.11.2018 07:19

Jaki ferment?, co masz dokładnie na myśli?. Cały czas udowadniam że to nie jest wina zakładu do poziomu "Dyrektora" że wynagrodzenia za pracę jest takie małe, a nie takie jakie powinny być

Aaaa
@Aaaa 05.11.2018 07:31

..... dla Ciebie ferment to, że w ciągu ostatnich 2 lat kierowcy wykonali dodatkowego przychodu dla zakładu prawie 100 mil zł? Dziwne masz podejście, dziwne?

Bbb
@Aaaa 05.11.2018 07:39

No to zobaczymy jak kazdy dodatek przyjdzie o rownej godzinie i co kazdy wyjdzie 30 min opozniony haha. Moze zrobia tak jak mieli ze przyhezdzasz i zostawiasz wozic a oc robia za ccb

Raf
@Aaaa 05.11.2018 07:39

Ferment to wg. mnie pisanie podobno od 01/03/2019 nie płacić będą od wyjazdu za bramę. Ferment to najpierw namawianie do przychodzenia z wolnego; bo to wg. Ciebie miało "rozwalić" system, nie wyszło ograli Cię. Wypisujesz steki bzdur, które nie trzymają się (za przeproszeniem) kupy. Obserwuje i czytam twoje wpisy; dochodzę do wniosku, że jesteś lub byłeś związkowcem.

Raf
@Aaaa 05.11.2018 07:39

... podobno mieli nie płacić za oszczędności paliwai co??? Na moim pasku dalej taka pozycja istnieje, kwoty są czasem mniejsze czasem większe ale dalej płacą.

Aaaa
@Raf 05.11.2018 08:36

Fajny to ferment skoro zakład prowadzi rozmowy z ZZ, których nie chciał prowadzić, oby więcej takich fermentów było. Nie wmawiaj mi, o czym nie pisze. Jasno się określiłem, że interesuje mnie zmiana Regulaminu Wynagrodzenia i Przerwy w Pracy. Reszta to tylko dodatek do tego fermentu, który zrobiłem, a ze dochodzą do mnie słuchy, że to, co chce wykonać zakład pracy nie jest zgodne z umowa o pracę, jaka mam podpisaną może świadczyć ze i umowę o pracę tez mogę mieć zmienioną. Czekam na oficjalny komunikat.

1234

Kiedy będą jakieś podwyżki?

Vito
@1234 02.11.2018 21:10

Chyba się nie doczekasz

Aaaa
@1234 02.11.2018 21:10

Zadałbym inne pytanie, kiedy będzie oficjalny komunikat?. Z informacji, jaki uzyskuje moja umowa o pracę nie przewiduje tego, o czym się mówi.

W grudniu masz podwyżkę
@1234 02.11.2018 21:10

Jak nie podpadłeś przez ostatnie 2 lata to w grudniu masz podwyżkę

papapa
@W grudniu masz podwyżkę 03.11.2018 00:26

Oczywiście,trzeba grać w totolotka by nie podpaść przez dwa lata. Związki do roboty, wszędzie widać wasze zaniechania.Za co dostajecie składki? Za ładny uśmiech ??

OSTROBRAMSKA

Orientuje się ktoś ,dlaczego w grafiku nikt nam nie oddał dnia wolnego za dzień 12 listopada ?

Aaaa
@OSTROBRAMSKA 02.11.2018 11:42

Prezydent jeszcze nie podpisał ze to ma byc dzień wolny od pracy.

ja
@OSTROBRAMSKA 02.11.2018 11:42

Bo w momencie przygotowywania grafików ten dzień nie był jeszcze ustawowo wolnym. Chyba nadal jeszcze nie jest. Wystarczy posłuchać komentarzy na ten temat. Poruszano w nich temat zbyt późnego podjęcia prac legislacyjnych i konsekwencji jakie może przynieść ogłaszanie takiego dnia wolnym na ostatnią chwilę. Stąd brak jakichkolwiek informacji nie tylko w naszych grafikach.

mm
@Aaaa 02.11.2018 11:50

Rzecznik prezydenta Błażej Spychalski poinformował, że Andrzej Duda podjął już decyzję w związku z ustawą o 12 listopada 2018 roku. Wiadomo więc, czy ten dzień będzie wolny od pracy.

Aaaa
@mm 03.11.2018 08:52

Tak długo jak ustawa nie trafi na biurko Prezydenta i nie zostanie podpisana 12 nie jest dniem wolnym od pracy. Ustawa ma trafić 4, ale znając naszą przekorną politykę wszystko może się zdarzyć.

Aaaa
@Aaaa 03.11.2018 09:38

errata: Najbliższe posiedzenie Izby zaplanowane jest na 7-9 listopada. (wszystko tak szybko się zmienia że przestałem być w temacie), ustawa na biurko Prezydenta może trafić nie wcześniej niż 9

Aaaa

W dniu 4 kwietnia 2017 roku odbyło się Posiedzenie Komisji Infrastruktury i Inwestycji Rady M.ST Warszawy, w którym udział brali przedstawiciele ZZ „S”, ZTM, MZA. Z uwagi ze obie strony podawały sprzeczne informacje wykonałem „sprawdzam”. Wydatki na wynagrodzenie pracowników w latach 2010r – 2016r wzrosło o 9% Przychód w latach 2010r – 2016r wzrósł o 23% Zysk pozostał na poziomie 0% Proszę Państwa wszystko można sprawdzić, chyba ze Sami nie posiadacie danych, o których dyskutujecie.

Z sieci

Zdecydowana reakcja ZTM w sprawie kierowcy autobusu MZA, który wywiózł swoich pasażerów do zajezdni. Kierowca twierdził, że poinformował o końcu kursu. Na prośby pasażerów o zatrzymanie się i wypuszczenie ich miał zareagować odmową. Po analizie podjęto decyzję o rozwiązaniu z nim umowy o pracę.

Z sieci
@Z sieci 30.10.2018 08:35

"Pier… Nie robię" - taki napis, zamiast numeru linii, pojawił się na wyświetlaczu autobusu miejskiego w Warszawie. Sprawą od razu zainteresowały się Miejskie Zakłady Autobusowe. Jeżeli okaże się, że to kierowca pozwolił sobie na taki wybryk, to może nawet zostać zwolniony.

Z sieci
@Z sieci 30.10.2018 08:35

Awantura była spowodowana tym, że autobus musiał zmienić trasę z powodu protestów sadowników w Warszawie. Część pasażerów nie spodziewała się tego i chciała wysiąść przed zmianą trasy. Kierowca jednak odmówił otworzenia drzwi. Wtedy doszło do sprzeczki. Miejskie Zakłady Autobusowe poinformowały, że z kierowcą zostanie rozwiązana umowa o pracę.

Z sieci
@Z sieci 30.10.2018 08:44

Wesoły Kierowca, ten kierowca komunikacji miejskiej zasłynął z nietypowego sposobu prowadzenia warszawskich autobusów. Wsiadających do autobusu witał przez mikrofon, wysiadającym życzył miłego dnia. Nie stronił też od specyficznych żartów. Nie nagroda czy podwyżka za poprawę wizerunku miejskiej komunikacji, lecz dyscyplinarna rozmowa i przywołanie do porządku, odpowiedź ZTM

Gtot
@Z sieci 30.10.2018 12:25

Wesoły kierowca wręcz ma wilczy bilet w MZA. Pracuje w EEC bo tylko tam nie mają problemu z jego humorystycznym podejściem do życia.

Tomek86
@Z sieci 30.10.2018 08:44

Jak to prawda to sku.. W tym ZTM siedzą, chołota, a co autobus to lektyka? Te narzekacze zawsze coś im źle nie tak, jak była zmiana trasy, wysadzić to tałatajstwo na najbliższym przystanku, co jak co ale w tym mieście nie ma problemu z połączeniem, kierowca chciał pewnie dobrze ominąć korek, stres w tej pracy wiadomo, a oni go z błotem mieszają, oj zła karma się kiedyś odwróci, nie życzę nikomu źle ale może mieć jeszcze gorzej, nie trawie konfidentury(usunięte przez administratora)

Tomek86
@Gtot 30.10.2018 17:15

To jest pan Robert Ch. Bardzo pozytywny gość, choć nie spotkałem go nigdy osobiście. Kiedyś pracował u Michalczewskiego. Fakt też tak myślałem że za swój humor i podejście ma wilczy bilet w MZA a to za sprawa samego ztmu, takich mamy właśnie zarządzających buraków, co im słoma z gumofilców wystaje

Uczynny
@Tomek86 31.10.2018 11:26

Mam tylko nadzieje ze nie jestes kierowca MZA , znam kierowcę który za takie wpisy na forum wyleciał z roboty.

Tomek86
@Uczynny 31.10.2018 12:04

Ty kolego to się tak nie interesuj co kto robi, to będziesz zdrowszy. Trzeba trochę pokory i dystansu do siebie, bo kierowca to człowiek a nie ścierka do wycierania podłogi, nie pracuje w Warszawie, ale bardzo mnie interesowała zawsze komunikacja, teraz już chyba mniej w stolicy przynajmniej, boli mnie to co się dzieje. Już takie firmy jak irex wiecej zaczynają placic w pomorskim i mieszkanie jeszcze dają ????, te całe zz to też kabaret, powinno się jak najwięcej osób z nich wypisać

Uczynny
@Tomek86 31.10.2018 20:23

Jestes tak walnięty? Czy tylko takiego udajesz?. Wypowiadasz się na temat firmy której nawet nie znasz.

szybki
@Uczynny 31.10.2018 22:37

A czy kto zdrowy na umyśle lata po 11 godzin na miejskiej linii wieczorową porą. Tylko zatraceniec lub ten kogo kręci ryzyko?????

Uczynny
@szybki 01.11.2018 17:04

Jak byś zapomiał dozwolona szybkość jazdy autobusem to 50 km/h. Wieczorami tez trzeba jezdzic taki rodzaj pracy tego się nie zmieni.

kiero
@Uczynny 31.10.2018 22:37

ja znam ta firme i mozesz mi skoczyc

absurd

Bzdury tutaj wypisujecie. Uśmiać się za to chociaż można.

Grot
@absurd 31.10.2018 08:57

Następny co mu MZA życie uratowało i będzie tyrał do emerytury za możliwość noszenia sweterka z logo MZA...

Nick
@Grot 31.10.2018 10:38

Nie zapominać naleźy że teraz to i nawet na ''świetnej'' emeryturce będzie tyrał bo poprzyjmowali emerytów, leśnych dziadków jako zasilaków na zlecenie, 62 latka, na pomostówce i teraz miast w domku sobie odpoczywać, zajmować sie wnukami czy wlasnymi przyjemnosciami, wyjazdami za granice, odpoczywaniem i poprostu cieszeniem sie życiem oranko dalej, a głowa już przeciez nie ta a o wypadek czy kolizje przeciez duzo latwiej, widac i o tym przebiegle kierownictwo pomyslalo kradnac bodaj 1500 pln z wyplaty jak udowonia aby ze wina takiego zasilaka..

hetman koronny
@absurd 31.10.2018 08:57

Tacy jak ty są ze wsi i głosu nie maja,liczy się miejscowych zdanie nie buracwta.

Aaaa
@hetman koronny 01.11.2018 14:23

To jest Nasze „podwórko”, to są Nasze Dramaty. Osoby niemające zielonego pojęcia, co się dzieje najwięcej głosu zabierają. Sami potrafimy rozwiązać Własne sprawy, zamieszanie nie jest potrzebne Wolimy Dialog.

Aaaa

Temat „Regulamin Wynagrodzenia” zakończony.

naWypowiedzeniu
@Aaaa 29.10.2018 19:58

Masz rację. Zostaje obecny, każdy niech się weźmie za robotę i po sprawie.

Aaaa
@naWypowiedzeniu 29.10.2018 21:39

Ładnie powiedziałeś po sprawie tylko ciekawe dla kogo?

naWypowiedzeniu
@Aaaa 29.10.2018 22:05

Po sprawie dla osób które się na ten regulamin zgadzają i dla tych którzy stąd odchodzą. Nie rozumiem jak można się zgodzić na wynagrodzenie 3,5 tys. miesięcznie, jeżdżąc w takich warunkach – (usunięte przez administratora) na ulicach, ludzie „jeżdżą po tobie jak po łysej oponie”, do wszystkiego mają jakieś aluzje. Jak długo można takie coś znosić? ZTM stwarza jakieś nieludzkie warunki, wpisywanie liczników, zmiany linii w kasownikach co chwilę, jakieś karteczki za szybą, czasy krótkie na przejazdy, jakby to były jakieś wyścigi, sprawdzają czy masz majtki różowe, czy może wcale ich nie masz itp… Cały ten prezes z zarządem mają ludzi za nic, za śmieci, skoro ustalają taki regulamin. Jak może być uzależniona podwyżka od tego czy jesteś chory czy zdrowy???To jest celowe poróżnianie ludzi!!! Kto się na to zgodził??? Kto się na to zgadza???No jakżeż nie kto inny jak nie „związki” które ponoć reprezentują pracowników i walczą o ich dobro. Ja się wypisuje z tego syfu… Ja się na to nie zgadzam i dlatego m.in. mnie już to nie dotyczy.

Tomek86
@naWypowiedzeniu 30.10.2018 00:27

Jakie poróżnienie, to jest kolego upodlenie i poniżenie człowieczeństwa w pracy jako kierowca zawodowy autobusu w stolicy, jeżdżenie ale jak po szmacie! , pasażer roszczeniowy to (usunięte przez administratora) prostak, niestety zlew i zlepek +pokaz chamstwa w stolicy do potęgi ntej, zjazd tałatajstwa i nieudaczników życiowych, którzy tylko myśleli że w stolicy jest eldorado i tu karierę zrobią, bo gdzie indziej to pracy nawet nie potrafił znaleźć taki itp, i wylewa swoje żale i żółć w kierunku kierowcy. Widzę że dzieje się źle, zamiast być lepiej to jednak gorzej, oj pęknie wkońcu kiedyś ten wrzód, mam nadzieję że jak najszybciej!

Kolega z R1
@Tomek86 31.10.2018 11:42

Oby jak najszybciej pękł! Wyjdzie na zdrowie wszystkim kierowcom komunikacji w Stolicy

Rrrrrrrrrrrr
@Tomek86 31.10.2018 11:42

Kiedyś przeprowadzono badania socjologiczne.Pracownik zj.b.ny przez szefa by się odstresować wyżywał sie na sprzedawcy lub Kierowcy autobusu.No przecież socjolog nie miał powodu by kłamać. Zawsze możesz podyskutować z pasażerem następnie wezwać patrol Policji by go wyprowadziła, nauczą się na przykładzie.Patrole czekają aż im ślinka leci na myśl o działaniu.Raz,dwa i po wszystkim.

Zostaw opinię o MZA - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZA