Tyco Electronics

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 948 ocen.

Tyco Electronics
3 948 6 1

Opinie o Tyco Electronics

Kablowa

Jak tam Orange day ?

Nowa
@Kablowa 31.10.2018 17:36

Super - Pracodawca dał 1.5 godz wolnego od pracy i jeszcze coś na ząb się trafiło

Nowa
@Nowa 02.11.2018 21:15

Szkoda tylko że z premią i podwyżką nie jest tak chojny

Bieda
@Kablowa 31.10.2018 17:36

Nie samą pomarańczową czapeczką pracownik żyje niestety...

Obok
@Nowa 02.11.2018 21:15

Piszesz super!? Cieszysz się że pracodawca dal Ci kawałek ciastka???? Nie jadłaś jeszcze w tym Roku ciasta? Boże...

Były pracownik

Generalnie fajnie się to czyta jak już się w TE nie pracuje ...lata mijają a w zasadzie nic się nie zmienia :). Firma miała swoje plusy i minusy zarówno w kwestiach samej pracy, jak i "materiału ludzkiego". Jedni narzekają - inni chwalą ...wszystko zależy od "punktu siedzenia" ...tak było, jest i będzie. Pozdrawiam.

Rafi
@Były pracownik 06.11.2018 15:22

Generalnie generalnie to jest ciepło A w zasadzie zimno.

Chudeusz

Jak tam wyglada praca jako magazynier, operator wozka widłowego? Jak z kasa i premiami a takze jaka umiwa na start? Warto w ogole wysylac cV? Po wpisach raczej wyglada slaboooo..

Jan
@Chudeusz 11.10.2018 10:27

Bardzo słabo. Nie polecam. Każdy przechodzi przez magazyn jak chce. Łatwo o pomyłkę jak każdy ma dostęp do magazynu. Atmosfera słaba.

Polo
@Jan 11.10.2018 15:41

Zgadzam się. Atmosfera zla. Coraz gorsza. Jeden drugiemu wilkiem. Pracownik traktowany jest jak zło konieczne. Nowo przyjmowani pracownicy bez jakiejkolwiek selekcji. Niewazne czy bezdomny czy z Ukrainy. No to jaka może być Atmosfera???

Nick

Chyba dlatego że premie są za duże!

Obserwatorzy

Ucieka :)

Hania
@Obserwatorzy 19.10.2018 19:17

Hmm. Moja wypowiedź została usunięta... Czy w Tyco magazyn się rozwija czy ciągle jest tak źle że każdy ucieka? Pewnie każdy ucieka bo przy takiej atmosferze i takiej pracy że każdy ma dostęp do magazynu nawet ludzie z produkcji i inni się kręcą to się nie dziwię że błędy się pojawiają... totalny chaos, a pensja nie powala i ta premia..????

jarosław

Ulala, doszły mnie słuchy, że na 4-tym piętrze coraz więcej ludzi składa wypowiedzenia. Nawet za czasów Sławomira nie było tak źle. A podobno to jeszcze nie koniec. Może da to wreszcie dyrektorowi do myślenia. Chyba już cały żółty budynek ma dosyć dobrej zmiany i gościa, który robi co chce. Trzeba wreszcie zrozumieć, że rotacje pracowników nie są spowodowane wyłącznie niskimi pensjami. Liczy się także atmosfera w miejscu pracy, a ta niestety ma wiele do życzenia przez jednego człowieka, który niestety nie liczy się z ludźmi...

Rybak
@jarosław 23.10.2018 15:12

Masz rację pieniądze to nie wszystko...pamietam czasy kiedy zarabiałem o wiele mniej ale nie wracałem (usunięte przez administratora) do domu .A pan kierownik obudzi się za późno czyli po 3-miesięcznym okresie wypowiedzenia tych osób... :( Cóż nastepne w drodze.

EKB
@jarosław 23.10.2018 15:12

Jeżeli tak źle się dzieje to tu się kłaniamy nie tylko kierownictwu ale także związkom zawodowym .

Maciej
@jarosław 23.10.2018 15:12

To nie tylko kierownik. Kierownik dal wolna rękę swojemu podkierownikowi mistrzowi liderowi i brygadzistom. To Oni takze szaleją zeby za wszelką cenę się wykazać i pokazać że są do czegoś potrzebni. Szkoda tylko że kosztem tych biednych najbardziej pracujących robitnikow. Przykre czasy nastały. Teraz wiem co znaczy słowo KORPORACJA.

liść
@Maciej 24.10.2018 09:39

masz racje , albo robią AUDYTY ; mi już psycha nie wytrzymuje;

radek

jakie macie opinie nt. brygadzisty, (usunięte przez administratora)

Ewelina
@radek 21.10.2018 22:50

szukasz pracy jako brygadzista właśnie w Tyco Electronics? Możesz powiedzieć, co skłoniło Cię do wyboru tej firmy? Masz jakieś informacje na temat obecnej sytuacji firmy, które pomogą w podjęciu decyzji o rekrutacji innym zainteresowanym?

radek
@Ewelina 22.10.2018 13:52

Moja dziewczyna pracuje w tej firmie od jakiegoś czasu i ma bardzo źle zdanie o jednym z brygadzistów. Na tyle gość jest chamski i niemiły że postanowiliśmy zgłosić to jako mobbing. Ciężko jest mi powiedzieć cokolwiek o pracy tam. mistrz jak i drugi brygadzista są normalni i nie robią problemów z niczym.

BHP
@radek 22.10.2018 14:07

No wiadomo przychodzą młodzi do pracy i myślą że za siedzenie w telefonie się dostaje wypłatę, a jak brygadzista zwróci uwagę to zaraz mobbing.

pracownik

Usłyszałem na zebraniu w auli, że te premie to wspólne dziecko zarządu i związków zawodowych. Tylko pytanie kto kogo i pod wpływem czego??? Bo widać, że to dziecko jest w ogromnym stopniu niepełnosprawne i nawet najlepsza terapia tego stanu nie poprawi. Jest tyle kruczków, że bardzo łatwo doprowadzić do tego, aby tej premii nie było. Poza tym wysokość tej premii to jakaś żenada. I dlaczego na temat finansów nie wypowiada się dyrektor finansowy, tylko nowo przyjęta personalna. Ale jak to naczelny kilka razy powtarzał, tak ustalono...

N/N
@pracownik 09.10.2018 15:56

Mnie tylko jedna myśl przeszła przez głowę.Ze ludziom z tzw.zarzadu nie było wstyd swoim pracownikom powiedzieć o tej żenująco smiesznej premii prosto w oczy.Ja bym tak nie potrafiła!

zorba
@pracownik 09.10.2018 15:56

Czy gdyby na temat premii wypowiedział się dyrektor finansowy, a nie personalna, to ta premia miałaby większą wartość ?

angie
@zorba 10.10.2018 12:33

Bardzo "mądra" uwaga, co ty za szkoły kończyłeś, pisz na temat gdy coś komentujesz.

zorba
@angie 11.10.2018 16:27

Sądząc po tym, gdzie pracujesz. to były niezłe szkoły.

prima aprilis
@pracownik 09.10.2018 15:56

masz rację , śmiech na sali ; że związki na tą premie się zgodzili ,!!!!!!!!!!!

Gogo
@prima aprilis 13.10.2018 20:48

Co to są za związki! Tylko z nazwy! Zarząd jest dumny i szczęśliwy z Nich! Każdy pracodawca marzy o takich Związkach Zawodowych.

Nowa

Witam, pracuje od kilkunastu dni, na szkoleniu pani mowila nam, że obowiązkowo należy chodzić w ubraniu roboczym o okularach Dlaczego młoda dziewczyna na kablach na rannej zmianie nie stosuje się do tego to znaczy że nie wszyscy muszą?

anonymous
@Nowa 05.10.2018 20:16

Niestety, są wybrańcy losu, którzy nie muszą stosować się do norm ogólnych. Pomijając pracowników fizycznych, w większości są to pracownicy umysłowi. Wchodzą sobie na halę niczym panowie tego świata (i panie też). Nie dość, że bez butów roboczych i okularów, to co niektórzy jeszcze łeb do góry zadarty, jakby lepszy był jeden z drugim, ani cześć ani pocałuj mnie w (usunięte przez administratora) . Po prostu wieś śpiewa, wieś tańczy...

Chłop
@Nowa 05.10.2018 20:16

Większość osób z biur nie zakłada okularów ochronnych wchodząc na halę produkcyjną. Nie wiadomo z czego to wynika. Pewnie z wygody. To dość specyficzni ludzie.

wkład
@Nowa 05.10.2018 20:16

nie narzekać będzie premia ; Motywacja jak cholera !!!!!!!

xyz
@wkład 06.10.2018 22:50

Zaszalejemy z tą premią.

Angela
@Nowa 05.10.2018 20:16

Zapewne chodzi o dziewczynę na produkcji, no to by się zgadzało ale wszystko do czasu

Nowa
@xyz 07.10.2018 20:41

Ludzie co myślicie o premii czy jesteście zadowoleni ? jakie macie zdanie na ten temat?

Parabola
@Nowa 08.10.2018 17:38

No jest sukces! Wielki!!!Ja nie wierzę do dziś!!! Wielkie szczęście Nas spotkało!!! Super!!!

Kacha
@Chłop 06.10.2018 08:01

Poruszając się tylko po drogach transportowych nie ma obowiązku zakładamia okularów ochronnych

#
@Kacha 14.10.2018 09:48

Coś słabą masz wiedzę na temat noszenia okularów ochronnych .

Mini
@Kacha 14.10.2018 09:48

Jak Twoja wiedza jest taka na temat noszenia okularów to ciekawie człowieku jak Ty pracujesz. Powinieneś(as) być szczęśliwy(a) ze firma Cie trzyma. Gdzie indziej nie dałbyś (dalabys) rady!

Technolog

Gdzie moja paczka? Znowu zaginęła na magazynie? Co tam się dzieje?

Kurier
@Technolog 10.10.2018 19:52

Twoja paczka jest w ... paczkomacie lub na poczcie Panie techlogu

Byly pracownik

Firma ok ludzie spoko ale .... kazsy wie co ale

dziadol

Witam Panowie i Panie.. Proszę Was bardzo o info czy centra CNC TycoE posiada...?.Jeśli tak czy jest szansa się dostać...na stanowisko operatora CNC.. Z góry dziękuje za jakiekolwiek informacje...czy jest wakat zanim wyśle CV.. Pozdro...

Prezes
@dziadol 27.09.2018 15:53

Wakat może pojawić się w każdej chwili, warto wysłać CV Są dwa wydziały, które posiadają centra CNC -> narzędziownia oraz HDC w narzędziowni będziesz miał do czynienia z produkcja nowych części, jak i wsparciem pod katem serwisowania elementów tłoczników, form wtryskowych, częściami linii automatycznych montażowych itp. Jeżeli chodzi o wydział produkcji HDC - to praca często powtarzalna nastawiona na obróbkę detali odlewanych -> mimo powtarzalności, można/trzeba pokazać niekiedy kreatywność, przy optymalizować programy. Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Global

Przeczytaj na spokojnie te wpisy i już będziesz wiedzieć jaka jest atmosfera.

Global2
@Global 02.10.2018 08:29

Global ale o prasach nic nie piszą.....

Prezes

Prasy/ Tłocznia to wydział gdzie trzeba pokazać zaangażowanie i chęć do pracy, a w zasadzie do współpracy z zespołem. W mojej ocenie warto

pszyszły

drodzy bydgoszczanie dajcie więcej info o S. M. z tego co dobrze kojarzę, to teraz siedzi w szczecinie. myślę, żeby aplikować ale znajomy który pracuje tam od kilku tygodni mówi że nie warto ze względu właśnie na s.m. dajcie jakieś sprawdzone info mam nadzieje że pomozecie

wrr
@pszyszły 20.09.2018 08:07

szczerze odradzam, ale do ciebie decyzja.

anonymous
@pszyszły 20.09.2018 08:07

Znajomy ma rację, nie warto, szczerze nie rób tego. Pracowałem z SM dosyć długo, klient do niczego, daj sobie spokój...

przyszły
@anonymous 24.09.2018 15:00

a coś więcej jesteście w stanie powiedzieć?

11111
@anonymous 24.09.2018 15:00

to tak samo jak JK z serwisu

koordynator sekcji piątej

I co inżynierowie z żółtego, skończyło się przesiadywanie godzinami na stołówce oraz długie wyjścia na papieroska, nowy szeryf zrobił z wami porządek, podobno wszyscy się go boją, tak trzymać. A my z kabli i blaszaka po staremu, wpadnijcie czasami pogadać a nie wszystko w biegu...Do zobaczenia.

Żółta gimbaza
@koordynator sekcji piątej 25.09.2018 20:59

Prawda to co piszesz. Nie zauważyłem u inżynierów jedzenia na biurkach internetu odpalonego w laptopach. Jednak coś na dobre! Nawet ta niska i szeroka dziewczyna jest chyba na diecie:)

Pit
@koordynator sekcji piątej 25.09.2018 20:59

Masz racje. Może skończy się ta rozpusta, choć do blaszaka nadal lata jedna .

jankes
@koordynator sekcji piątej 25.09.2018 20:59

I bardzo dobrze, wreszcie skończyła się pizza, chipsy i cola przy klawiaturze, jak w kinie. A i przeglądanie OtoMoto i chwalenie się cały dzień nowym samochodem to też już historia. Czas zakasać rękawy i do uczciwej pracy. A jak się komuś nie podoba, zawsze można iść na emeryturę...Brawo panie Piotrze, tak trzymać!!!

11111
@koordynator sekcji piątej 25.09.2018 20:59

powinni sie wziasc za kable za tych madrali po studiach koszmar

Żaba

Firma ktora uwielbia zatrudniac kierownikow. Sa kierownicy,podkierownicy, nadkierownicy i jeszcze kierownicy kierownikow. Zeby jeszcze znali sie na tym co do nich nalezy to byloby chociaz pol biedy. Nie polecam.

Nick
@Żaba 15.09.2018 08:57

Zgadza się!

Poldek

Nie polecam!!!!!

Edek
@Poldek 19.09.2018 20:43

Polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5S+1 bhp i porządek

Panie moderatorze proponuję aby na tej stronie zeby dodac komentarz, należało by się zalogować . Zniwelowalo by to obraźliwe i hamskie opinie a ludzie inteligentni zaczęli by wstawiać opinie, które mają sens i są pomocne w wyborze pracy. Baby do garow i domem się zająć a nie głupoty pisać jeszcze się nie gadaliscie w pracy.(usunięte przez administratora)

janek
@5S+1 bhp i porządek 12.09.2018 18:01

Ortograf się znalazł, nie wstyd Tobie walić w tych kilku zdaniach takie błędy? Czas zacząć czytać słownik ortograficzny, a nie bzdury wypisywać. I kto tu jest PUSTAKIEM ???

Michał

Pojawiła się oferta na Pracownika Magazynu. Czy ktoś może napisać doradzić jak się pracuje na magazynie?

Ja
@Michał 19.08.2018 11:47

Brylantowa praca. Polecam

Brylantyna
@Michał 19.08.2018 11:47

Pracowałem w magazynie, nie warto, obgadywanie za plecami, kłamstwa itd. Szkoda słów.

Ewelina

@KK nie zamieszczaj na forum informacji, które mogą dotyczyć bezpośrednio konkretnych osób. W zamian warto, abyś napisał jak według Ciebie wygląda obecna sytuacja pracodawcy. Czy zmiany kadrowe według Ciebie mogą wpłynąć na poprawę pozycji firmy?

hatees
@Ewelina 11.09.2018 08:37

(usunięte przez administratora), jeśli większość ostatnich wpisów dotyczy tylko jednej osoby, to chyba warto się temu przyjrzeć. Widać, że coś jest na rzeczy, bez powodu nie byłoby tyłu wpisów. Swoją drogą też kolesia nie trawię i osobiście słyszę codziennie opinie moich kolegów i koleżanek na jego temat. Zapewniam Ciebie, że nie są to pozytywne opinie, a większość z nich nie nadaje się do cytowania. Być może należałoby coś z tym zrobić, czas na zmianę podejścia do podwładnych. Jak dotąd jego postępowanie powoduje zupełnie odwrotny skutek do zamierzonego. A jak będzie dalej, zobaczymy.

KK

A Ja naprawdę wierzylam ze po Slawku w koncu bedzie kierownik ktory ma wiedze. Nie tylko wyniesiona z kursow ale tez taka praktyczna. Tzw.fachowiec. A tu niespodzianka! Z tym kierownikiem to chyba jest jakis eksperyment. Bo nie wierze ze on jest tak na powaznie.

Boleść
@KK 04.09.2018 10:05

Ludzie ! , wreszcie będzie porządek bo w tym żółtym budynku po śmierci majstra ,Zrobił się sajgon , samowolka , kończenie pracy o 13 : 50 w szatni przebrani i gotowi do domu , a o normach nie wspomnę . chodzenie w szortach , aż poślady widać . Majster zawsze mówił to jest praca -szorty przed kolana . Rynek jest otwarty chodzi o pracę jak komuś się nie chcę pracować ,to może zmienić .,a za dwa lub trzy lata wróci .

Maść na boleść d...
@Boleść 08.09.2018 22:04

Co Ty masz do krótkich szortów? Ból (usunięte przez administratora) że masz nieciekawy pasztetowy wygląd :D

adam
@Boleść 08.09.2018 22:04

Tylko ze jak już wracają to tylko umysłowi bo zwykli pracownicy maja więcej honoru i jak się zwolnią to już tu nie wracają

Kidyk
@adam 09.09.2018 20:08

No jeszcze wrocil wielki lider z 4p. Dziwne bo mowil ze nigdy tam nie powroci!

Hh
@Boleść 08.09.2018 22:04

Szorty są ok zwłaszcza u tych szukających ..olca . O godzinach pracy nie wspomnę i obiadach

trochę skruchy
@Maść na boleść d... 09.09.2018 12:42

pupy na wierzchu i schylanie przy maszynach . jesteś pasztetem i chodzisz w szortach

Jarosław

Po dzisiejszym, kolejnym nerwowym dniu widać już definitywnie, kto w tej żółtej stodole żądzi. Żal mi tylko brygadzistów i mistrza, są po prostu bezsilni na zaistniałą sytuację, i oni nie mają już nic do powiedzenia. Czy ktoś potrafi to jeszcze zmienić...???

Anonymous
@Jarosław 30.08.2018 23:18

A co sie dzialo?

muniek
@Anonymous 31.08.2018 19:59

To się dzieje cały czas, nie widać, praca w żółtym to koszmar i porażka. Nawet biurowi narzekają. Nadeszły złe dni, a będzie jeszcze gorzej, koleś nie odpuści...

głos
@muniek 03.09.2018 22:14

A KIEROWNIK jest od tego!!!!!! Ja pracuje w żółtym 6 lat robię normę i nie narzekam na pracę, tylko mi serce boli ,że nowi przychodzą i ich nie obowiązuje norma i tyle dostają wypłaty co ja.

pikuś

Panowie, czy to co się dzieje na 4 piętrze nie podchodzi pod mobbing.Czy tej całej sytuacji nie trzeba zgłosić wyżej?

Pracownik żoltego budynku

Jest niedziela zamiast cieszyc sie wolnym dniem juz przeżywam poniedzialkową prace. Nerwową atmosferę na kazdym kroku czyhanie na najdrobniejszy blad i ukaranie. Taka to praca i taka dobra zmiana!

Rulf

Nie polecam.

Ooo

Nie polecam. Praca razem z ludzmi z Ukrainy. Nie mozna sie porozumieć ani z ludzmi z Ukrainy ani tym bardziej z kierownikiem (YB). Jeden wielki Sajgon.

$$$

Nie polecam.

paweł

To fakt to co wyczynia kierownik w żółtym to tragedia.Straszeniem nic się nie zdziała,a nasz dyrektor się dziwi dlaczego jest taka rotacja.Jak się ma takich kier... co nie widza dalej niż swój czubek nosa to wtedy są takie efekty.

pracownik

Panie Dyrektorze, masz Pan chyba pecha przy zatrudnianiu menadżerów w żółtym budynku. Co jeden to lepszy. Nie dość, że zero zrozumienia z pionem produkcyjnym, to i inżyniering ma z kolesiem problemy. To, jakie wydaje ostatnio decyzje, woła o pomstwę do nieba. Nie liczy się z nikim, nie reaguje na nasze sugestie. Zrobi w żółtym bałagan i odejdzie w chwale, tak jak jego poprzednik Julian. Mówili, że jak kiedyś odchodził z firmy to opowiadał ludziom, że kiedy wróci z powrotem to tylko jako dyrektor. Ale miał aspiracje, troszkę chyba wygórowane. Lecz czujnym trzeba być. Albo od razu go do Szczecina, tam ze swoim kolegą po fachu na pewno stworzyliby niezły "job team". Niech Pan zasięgnie informacji od pracowników niekoniecznie produkcyjnych, mogą być przydatne. Żeby nie było, że nikt nie ostrzegał...

Irek

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś słyszał czy potrzebują ludzi?

anonimm
@Irek 12.08.2018 19:37

Potrzebują cały czas

anonim
@anonimm 15.08.2018 17:01

...jeleni

Hmm..

W radio apele i prośby o skracanie czasu pracy a u nas tylko w sobotę będziesz w niedzielę przyjdziesz zostaniesz na 12 h Pogoń za hajsem a wszyscy skończą jak tamagotchi

Kim
@Hmm.. 09.08.2018 14:24

Jak ludzie zaczną padać jak muchy może coś zrobią :)

Ja
@Hmm.. 09.08.2018 14:24

Polska język trudna język :-D

Ewelina

@Stara jesteś pracownikiem Tyco Electronics? Możesz przybliżyć innym, zainteresowanym pracą w tej firmie, jak wygląda proces rekrutacji, czy są jakieś testy manualne dla osób chętnych przyjąć się na produkcję? Jaką formę umowy proponuje ten pracodawca?

Zostaw opinię o Tyco Electronics - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tyco Electronics