Tyco Electronics
3 951 6 1

Opinie o Tyco Electronics

TaObok

Jak to jest z tym rozliczaniem czasu pracy ? Widzę, że niektórzy to nawet do zeszytów nie wpisują się. Wychodzą kiedy chcą. Pare zdjątek jest :) Czas chyba się za to zabrać, co ?

Ewelina
@TaObok 11.02.2019 14:17

Rozliczanie z czasu dotyczy osób z produkcji. Bo to Oni są tylko dodatkiem do produkcji. Osoby pracujące umysłowo mogą wychodzić kiedy chcą ponieważ bywają bardzo zmęczone praca. Mam nadzieję że wyjaśniłam jak to działa.

śmieszek zawadiaka
@Ewelina 11.02.2019 15:41

Osoba pracująca umysłowo zabiera pracę ze sobą, czyli idąc na fajkę, czy do Biedronki nadal pracuje. Robol nie zabierze ze sobą stanowiska pracy.

Por

A co z Pitami dla pracowników??? Też znowu do statniego dnia???

Poinformowany
@Por 15.02.2019 19:20

Są do odbioru od piątku. Nie jesteś na bieżąco.

Kaja
@Poinformowany 16.02.2019 22:19

Co nie znaczy że na prawie na ostatnią chwilę.

Poinformowany
@Kaja 17.02.2019 09:12

Pół miesiąca to jednak nie 'prawie na ostatnią chwilę'. Jak ktoś się chce czepiać to i będzie próbować naginać rzeczywistość do swojej teorii.

Polak

Witam. Proszę o nazwę agencji pracy co zatrudnia Ukraińców. Pilnie potrzebuję kontaktu.

angie

Ty masz Rafał "szczęście" do kierowników w żółtym, co jeden to lepszy. Poprzednik narobił bałaganu, obecny to karierowicz, co było wiadomo od początku. Ciekawe, kto będzie następny. Czy może być jeszcze gorzej, tego nie wie nikt...

Dawid
@angie 16.02.2019 18:21

Co dwa lata inny kierownik. A dziwią się że ludzie z produkcji odchodzą. Teraz żeby zatrzymać kierownika trzeba mu chyba samolot kupić służbowy. A co! Niech ma! Może nie ucieknie!

Chudeusz

Jak tam wyglada praca jako magazynier, operator wozka widłowego? Jak z kasa i premiami a takze jaka umiwa na start? Warto w ogole wysylac cV? Po wpisach raczej wyglada slaboooo..

Jan
@Chudeusz 11.10.2018 10:27

Bardzo słabo. Nie polecam. Każdy przechodzi przez magazyn jak chce. Łatwo o pomyłkę jak każdy ma dostęp do magazynu. Atmosfera słaba.

Polo
@Jan 11.10.2018 15:41

Zgadzam się. Atmosfera zla. Coraz gorsza. Jeden drugiemu wilkiem. Pracownik traktowany jest jak zło konieczne. Nowo przyjmowani pracownicy bez jakiejkolwiek selekcji. Niewazne czy bezdomny czy z Ukrainy. No to jaka może być Atmosfera???

Nick

Chyba dlatego że premie są za duże!

Obserwatorzy

Ucieka :)

Hania
@Obserwatorzy 19.10.2018 19:17

Hmm. Moja wypowiedź została usunięta... Czy w Tyco magazyn się rozwija czy ciągle jest tak źle że każdy ucieka? Pewnie każdy ucieka bo przy takiej atmosferze i takiej pracy że każdy ma dostęp do magazynu nawet ludzie z produkcji i inni się kręcą to się nie dziwię że błędy się pojawiają... totalny chaos, a pensja nie powala i ta premia..????

BrylJANtyna
@Hania 02.11.2018 16:12

Pozdrowienia dla magazynu wesołych świąt ????????????????

Artur
@BrylJANtyna 20.12.2018 15:09

Szczególne pozdrowienia dla Jana, Huberta i Hanii. Jesteście jedyni w swoim rodzaju.

Mag
@Artur 25.12.2018 10:54

Hania bardzo sympatyczna kobieta. No i bardzo ladna:) pzdr.

Ewelina
@Mag 26.12.2018 10:56

Chciałabym zachęcić Ciebie do napisania merytorycznej opinii na temat tego, jak Tyco Electronics sprawdza się w roli pracodawcy. Wpisy dotyczące pracowników firmy są nie na miejscu i łamią regulamin forum. Zapoznaj się z nim, aby w przyszłości uniknąć podobnych sytuacji: https://www.gowork.pl/regulamin

BrylJANtyna
@Ewelina 08.01.2019 14:09

Pamiętam jak z magazynu mówili że program SAP jest w języku angielskim bo to firma amerykańska, a jest możliwość aby program był po polsku. Szkoda że wypłaty są polskie...

BrylJANtyna
@Chudeusz 11.10.2018 10:27

Zauważyłem kolejne ogłoszenie na Pracownika Magazynu na portalach. Czy warto złożyć CV ?

Mag
@BrylJANtyna 04.02.2019 19:10

Nie

BrylJANtyna
@Mag 05.02.2019 17:35

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej nie warto faktycznie :-(

Karolek
@Chudeusz 11.10.2018 10:27

Na magazyniera czy operatora wozka widlowego powinni przyjmowac bez cv !

MiniMax
@Karolek 15.02.2019 13:21

Karolek czemu powinni przyjmować bez CV?

Jury

Wybieramy Miss Zakladu. Prosimy o typowanie. Przewidziane nagrody?

Bom
@Jury 15.02.2019 13:27

Jak nie masz o czym pisać. To po prostu nie pisz nic człowieku.

Kk
@Jury 15.02.2019 13:27

To może jakies kategorie trzeba wymyslec .

Arbuz
@Kk 15.02.2019 18:42

A może lepiej zajrzeć do słownika? Pisze się "wymyślić".

Miska
@Kk 15.02.2019 18:42

Może zaczniemy od kategorii - durny facet?

CzystaPrawda
@Jury 15.02.2019 13:27

Na miss zakładu zglaszam jole z hts, wygraną ma w kieszeni bo ona zawsze wygrywa. My zwykle szare czlowieczki mozemy jej lizac podeszwy butów i za to dziękować

Slll
@Miska 15.02.2019 21:12

Dzban zakładu ? Kogo obstawiacie

Widelec
@Miska 15.02.2019 21:12

2/3 nieprodukcyjnych :D

Widelec
@Slll 15.02.2019 22:55

Liczą się Ci co byli a ich nie ma, jak tak to Julian :D

Wania

Fajna firma, fajne zarobki. Tylko trzeba mieć kogoś kto cię wprowadzi w tajniki. Trzeba mieć plecki aby było dobrze. Unikniesz hejtu, mobingu czy molestowania. Inaczej kłody bedą się same pod nogi cisnąć. Spróbuj tylko podskoczyć !!!

Czwórka
@Wania 04.02.2019 14:16

Oczywiście racja. Wystarczy zwrócić uwagę na obecną rekrutacje. Koleżanki są wkręcane na działu bez doświadczenia. A osoby pracujące rok pomijane przy awansie. Może czas napiętnować takie zachowania.

Nick
@Czwórka 04.02.2019 15:34

I na obiadki można się przejść z kolegami i z koleżankami z biurka obok a po obiadku na papieroska. I znowu na papieroska. I jakoś leci do 16.00.

ytt
@Nick 04.02.2019 19:27

a plebs niech sobie tyra za grosze

Lolek
@ytt 04.02.2019 20:14

Jeden prezes a dwa różne Światy. Jedni przypieci Hydrą do nogi drudzy papierosek kilka razy dziennie. Ciekawe czy także wpisują się do zeszytu. Tam nigdy nie bedzie dobrze!

Bolek
@Lolek 04.02.2019 20:55

Oni nie muszą, dodatkowa przerwa bo praca przy komputerze.

A4
@Bolek 05.02.2019 00:18

I spotkanka towarzyskie i buziaczki plus szczypanie. Później ogromne zdziwienie, że gadają.

bbb
@Nick 04.02.2019 19:27

spóźnienie, papieros, meeting, papieros, załatwić swoje prywatne sprawy , znowu papieros, godzinny obiadek z kolegami zza biurka, papieros, ''dowiedzieć się co trawie piszczy'', ufff... i juz 16:00, kolejny cieżki dzień pracy za nami

Anonymous
@Czwórka 04.02.2019 15:34

Zgadzam się. Nie pozdrawiam 5p w żółtym. Totalna obłuda i załamanie. Nowe stanowiska - chyba(usunięte przez administratora)dobrze robią pod biurkiem. A inni zasuwaja za nie bo przecież ona ma (usunięte przez administratora) I siedzą 3/4 zmiany w swoich Iphonach

Anonymous
@Czwórka 04.02.2019 15:34

Zgadzam się. Nie pozdrawiam 5p w żółtym. Totalna obłuda i załamanie. Nowe stanowiska - chyba (usunięte przez administratora) dobrze robią pod biurkiem. A inni zasuwaja za nie bo przecież ona ma (usunięte przez administratora) I siedzą 3/4 zmiany w swoich Iphonach

MÓZG
@Anonymous 09.02.2019 23:35

Gdzie jest taki zapi.......?? może trzeba zrobić porządek...

Mokra
@A4 05.02.2019 06:44

Które to dają sie podszczypywać ? ;)

Murzyn

Przerwa. Idę na fajkę. Ktoś ze mną ?

Ciekawy monter

Słyszałem na palarni o filmiku z Francji, mógłby ktoś dać link?

@@@

Najgorsza firma i ludzie!!

$$$$
@@@@ 12.02.2019 17:34

Czyli Ty też najgorszy. Właściwy człowiek we właściwym miejscu

Sdw

Smiechu warte i żenada te nagrody na auli, największe pazerne nieroby w zakladzie powpisywaly sie na liste zeby dostać te kilka groszy. Zenada

Brawo
@Sdw 10.02.2019 08:48

Te nagrody to z życia wzięte z PRLu. Kierownicy mistrzowie i liderzy dostają nagrody za coś co należy do ich pracy. Ludzie którzy wypracowuja to niejednokrotnie za najniższa krajowa nawet nie zostali wyczytani. A na auli niedługo będą czytane wiadomości ze piesek złamał łapkę w parku obok.

Spragniona

Oaaa...jutro do roboty. Znowu biurko, kawa, koledzy i koleżanki, trzeba SAPierdalać :) Klik i już. Już mi się nie chce. Korpo, korpo.

Spragniona

Oaaa...jutro do roboty. Znowu biurko, kawa, koledzy i koleżanki, trzeba SAPierdalać :) Klik i już. Już mi się nie chce. Korpo, korpo.

Stara

Nie polecam tego zakładu!

Hania
@Stara 09.02.2019 13:30

Ja polecam ten zakład, ale omijać szerokim łukiem!!!!

marzyciel

Piotr pojechał dzisiaj do Francji, coś wspominał, że chyba już tam zostanie. Aaaaaa, tak się rozmarzyłem...

Aga
@marzyciel 06.02.2019 17:56

A nie pojechał do Francji najlepszy mistrz???

anita
@Aga 08.02.2019 13:54

A to w żółtym jest jakiś mistrz, dobre sobie, nie zauważyłam...

1

Wszyscy, zaczynajac od liderow, nas oklamuja, a pieniadze dają tylko sobie. Rzy...m tą firmą.

ASD

Jak sie nazywa ta fajna blondi ?-;)

Ciekawa
@ASD 05.02.2019 12:10

A ty jak się nazywasz może się sam przedstawisz a nie na forum wypisujesz takie głupoty

Nawiedzony

Mają być zwolnienia a przedłużają umowy, atmosfera nie do wytrzymania, mobbing, notatki, szukanie błędów, ludzie uciekajcie stąd, nie warto tu pracować, szkoda zdrowia i nerwów

Ewelina
@Nawiedzony 01.02.2019 23:00

Parę notatek to aż tak dużo??? Nie zrobisz kreseczki markerem albo wyjdziesz o 1min.wczesniej to prawidłowo chyba żeby karać!?

Niepalaca
@Nawiedzony 01.02.2019 23:00

Złą atmosferę sami robimy - palenie toaletach gdy ja bym chciała spokojnie skorzystac z toalety

Pracujaca
@Nawiedzony 01.02.2019 23:00

Nie wiem o co Ci chodzi. Źle że przedłużają umowy ???!!!! Ja się akurat cieszę że mi przedłużyli umowę. Jeśli nie chciałaś mieć przedluzonej umowy trzeba było odejsc.

Sam

W związku z pojawieniem się oferty pracy na stanowisku obsługo ustawiacz chciałbym zapytać się jakie są zarobki? Czy mogę liczyć na pesje w wysokości ok. 4500zl brutto?

Pracownik
@Sam 01.02.2019 09:17

Ludzie tyle po 10 latach pracy nie mają, a Ty wymagasz na początek :D

Airon

Witam. Pojawiły sie ogłoszenia do pracy na stanowiska operator-programista CNC oraz brygadzista obszaru CNC. Czy jest ktoś w stanie podać stawki na tych stanowiskach? Podobno nowa hala ma być na Bydgoskim Parku. Pozdrawiam

Andrzej.

Mam rozmowę jako PLANISTA, Ktoś coś doradzi? Jakie zarobiki ? Jak rozmowa? Jaki szef ?

Gwiazdeczka

Jola na brygadzistkę? To wielkie nieporozumienie, już to przerabialiśmy!!!

Krystian
@Gwiazdeczka 23.01.2019 16:50

Bardzo dobry brygadzista...

Hmm
@Gwiazdeczka 23.01.2019 16:50

To ona juz nie jest brygadzistka na hts ?

Elza
@Gwiazdeczka 23.01.2019 16:50

Przeciez ona jest brygadzistka od dlugiego juz czasu, zadna nowość. No chyba ze ja przeniesli gdzies i stąd to oburzenie ...

On

Witam. Mam pytanie czy w Tyco jest dział utrzymania ruchu (konkretnie chodzi mi o elektryka) i jakie są zarobki . 4 tys na rękę dostanę ? Ostatnio zauważyłem dużo ogłoszeń na rynku pracy jeśli chodzi o elektryków.

Arek
@On 18.01.2019 09:32

Dostaniesz 4 tysiące na rękę,ale za 2 miesiące pracy.

bik
@Arek 18.01.2019 18:00

lub za 320 godzin w miesiącu

swój
@On 18.01.2019 09:32

Dzień dobry On. Dział SUR jest. Zarobki w w/w dziale są zróżnicowane w zależności od stażu, wiedzy i umiejętności. Ale 4tyś na rękę ? Mało prawdopodobne. Raczej brutto i to po 6 m-cach.

Baron
@swój 18.01.2019 23:34

Optymista!

Rob son
@On 18.01.2019 09:32

Witam. Jako elektryk tyle nie zarobisz. A firma szuka elektryka- automatyka ze znajomością sterowników.

Kuna
@Rob son 20.01.2019 23:18

Ile placa ? Mam stosowne kwalifikacje.

Jo
@Kuna 23.01.2019 00:56

Jak jestes kumaty to zarobisz te ale nie w ten firmie moj kuzyn jest elektrykiem i pracuje gdzies na starym zaxhemie i te ma.

Maly

Czy wie może ktoś kiedy będzie premia obiecana prawie pół roku temu?

mnm
@Maly 27.01.2019 10:43

Liczą

Krystian
@mnm 27.01.2019 20:09

Liczą na co? Czy wypłacić kasę w złotówkach czy dolarach amerykańskich?

Aga
@Krystian 27.01.2019 21:10

Jak te premie to jest ich wielki sukces jak powiedział zarząd to niechcialabym widzieć ich średnich sukcesów!

????

A gdzie ją wcisneli na brygadzistkę ? Znów na inny dział czy do białego ?

Likwidacja

Sluchy dochodza ze likwidują dział kabli i szykuja sie masowe zwolnienia... coraz lepiej widzę. Szkoda ludzi. Brak stabilnej pracy w tym kraju...

stach
@Likwidacja 16.01.2019 21:33

W tym kraju??? To tylko w tym zakładzie pracownik jest niczym. Gdyby nie produkcja, dawno zakładu by nie było. To produkcja robi pieniądze, a inżynierowie mają święty obowiązek im pomagać. Nie na odwrót, pamiętajcie o tym.

Wiedzacy
@Likwidacja 16.01.2019 21:33

Nie musiały dochodzić Cię słuchy- informacja była podawana przez dyrektora i kierowników na wydziałach. Doszły tylko do Ciebie zle słuchy ( jak to że słuchali bywa): 1. Nie ma likwidacji kabli - jest przesunięcie dużej części produkcji do Maroco 2. Pracownicy nie będą zwalnianie- będą przesunięcia na nowe projekty i na inne wydziały

Vvv
@Wiedzacy 17.01.2019 11:09

Masz zle informacje :(

Vvv
@Wiedzacy 17.01.2019 11:09

Gdzie mieli by przesunac tylu ludzi? Nie wierze to.

zz
@Likwidacja 16.01.2019 21:33

co ty gadasz o "kraju" W samej Bydgoszczy masz od metra podobnej do Tyco pracy. To, że zakłady upadają/zmieniają profil działania itd. to normalne w gospodarce rynkowej. To nie komuna gdzie produkowano dla samej produkcji. A czy kable się zwiną, czy rozwiną, to nadal nie wiadomo.

Ziomek
@Vvv 17.01.2019 17:47

Tez w to wątpie. Mydlenie ludziom oczu dla świętego spokoju. Na pewno posypią się zwolnienia. Nie dadzą rady upchać tylu ludzi na inne wydziały. Trzeba byc realistą...

Bolo
@zz 17.01.2019 19:11

W gospodarce rynkowej normalne jest to ze zakłady są zamykane??? Chłopie idź na ministra gospodarki! Zrobisz karierę!

Jack
@Wiedzacy 17.01.2019 11:09

Ooo to fajnie. Pasuje mi przesunięcie do Maroko. A nie wiesz czy tylko na jedną zmianę? Bo nie wiem czy zdążę do domu po pracy.

bp
@Ziomek 17.01.2019 22:47

nie ma gdzie upchnąć ludzi z hts, gdzie tez sie wszystko posypało, a ty mówisz ze jeszcze ludzi z kabli beda przesuwac, gdzie???

Nowa
@Likwidacja 16.01.2019 21:33

Wszystko z czasem się sypie i tak długo trwał wzrost zatrudnienia to była tylko kwestia czasu że wszystko szlag trafi a teraz trzeba szukać nowej roboty bo umowy spokojnie wygasą Tyco się ludzi pozbędzie i edzie git zaklad zawsze spadnie ba cztery łapy

pracownik

Myślicie, że kadry nie zdążyły policzyć naszych premii kwartalnych??? To jesteście w błędzie. Niech średnia na pracownika wynosi 300PLN, ogólnie na wszystkich wychodzi niezła sumka. Pewnie leży sobie już w banku i procenty rosną, a będzie pewnie przez miesiąc ich niemało. Tylko że tych procentów to my już nie zobaczymy. Teraz wiadomo, dlaczego to opóźnienie...

Kris
@pracownik 16.01.2019 19:11

Durne myślenie haaaa Która firma trzyma kasę w banku na procent ? Takie głowy w tyco niestety pracują

Aron

Zakład który obraca milionami dolarów nie jest w stanie przeliczyć kilka zlotych na premie dla pracowników. Fajnie! Bądźcie dalej dumni!

Zawiedziona

A obiecanych premii ni widu ni slychu trzy miesiace minely a tu nic. Przeroslo was obliczanie tych az 4% premii szok

Tylko w Tyco
@Zawiedziona 13.01.2019 14:55

Tylko wymagania i kary dla pracownikow. To idzie błyskawicznie.

Ewelina
@Tylko w Tyco 13.01.2019 22:02

Co konkretnie masz na myśli poprzez swoją wypowiedź? Na ten moment może okazać się ona niezrozumiała dla obecnych na forum. Wyjaśnij ją użytkownikom, żeby mieli jasny pogląd na sytuację pracowników firmy Tyco Electronics.

Daniela
@Tylko w Tyco 13.01.2019 22:02

jakie kary? w pracy kary? coś mi się wierzyć nie chce!

Kangur

Firma postanowiła być konkurencyjna i włączyła kwartalne premie. Pare złotych jak to określił jeden z podkierownikow na dobry obiad. Dostali pracownicy po 3 miesiącach premie??? Otóż Nie! Ponieważ jeszcze jeden miesiąc (czwarty już z kolei ) muszą czekać aż zostanie im to naliczone! Taka firma!

Nowa
@Kangur 11.01.2019 12:01

No nie dostaliśmy premii w tym miesiącu bo kadry nie zdążyły nam naliczyć take to będą pieniądze ze workami będziemy wynosić a ile osób wogóle nie dostanie tych pieniędzy bo im umów nie przedłużą

Zostaw opinię o Tyco Electronics - Bydgoszcz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tyco Electronics