Tyco Electronics

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 945 ocen.

Tyco Electronics
3 945 6 1

Opinie o Tyco Electronics

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

pszyszły

drodzy bydgoszczanie dajcie więcej info o S. M. z tego co dobrze kojarzę, to teraz siedzi w szczecinie. myślę, żeby aplikować ale znajomy który pracuje tam od kilku tygodni mówi że nie warto ze względu właśnie na s.m. dajcie jakieś sprawdzone info mam nadzieje że pomozecie

Żaba

Firma ktora uwielbia zatrudniac kierownikow. Sa kierownicy,podkierownicy, nadkierownicy i jeszcze kierownicy kierownikow. Zeby jeszcze znali sie na tym co do nich nalezy to byloby chociaz pol biedy. Nie polecam.

Nick
@Żaba 15.09.2018 08:57

Zgadza się!

Poldek

Nie polecam!!!!!

Edek
@Poldek 19.09.2018 20:43

Polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5S+1 bhp i porządek

Panie moderatorze proponuję aby na tej stronie zeby dodac komentarz, należało by się zalogować . Zniwelowalo by to obraźliwe i hamskie opinie a ludzie inteligentni zaczęli by wstawiać opinie, które mają sens i są pomocne w wyborze pracy. Baby do garow i domem się zająć a nie głupoty pisać jeszcze się nie gadaliscie w pracy... PUSTAKI!

janek
@5S+1 bhp i porządek 12.09.2018 18:01

Ortograf się znalazł, nie wstyd Tobie walić w tych kilku zdaniach takie błędy? Czas zacząć czytać słownik ortograficzny, a nie bzdury wypisywać. I kto tu jest PUSTAKIEM ???

Ewelina

@KK nie zamieszczaj na forum informacji, które mogą dotyczyć bezpośrednio konkretnych osób. W zamian warto, abyś napisał jak według Ciebie wygląda obecna sytuacja pracodawcy. Czy zmiany kadrowe według Ciebie mogą wpłynąć na poprawę pozycji firmy?

hatees
@Ewelina 11.09.2018 08:37

Ewelinka, jeśli większość ostatnich wpisów dotyczy tylko jednej osoby, to chyba warto się temu przyjrzeć. Widać, że coś jest na rzeczy, bez powodu nie byłoby tyłu wpisów. Swoją drogą też kolesia nie trawię i osobiście słyszę codziennie opinie moich kolegów i koleżanek na jego temat. Zapewniam Ciebie, że nie są to pozytywne opinie, a większość z nich nie nadaje się do cytowania. Być może należałoby coś z tym zrobić, czas na zmianę podejścia do podwładnych. Jak dotąd jego postępowanie powoduje zupełnie odwrotny skutek do zamierzonego. A jak będzie dalej, zobaczymy.

KK

A Ja naprawdę wierzylam ze po Slawku w koncu bedzie kierownik ktory ma wiedze. Nie tylko wyniesiona z kursow ale tez taka praktyczna. Tzw.fachowiec. A tu niespodzianka! Z tym kierownikiem to chyba jest jakis eksperyment. Bo nie wierze ze on jest tak na powaznie.

Boleść
@KK 04.09.2018 10:05

Ludzie ! , wreszcie będzie porządek bo w tym żółtym budynku po śmierci majstra ,Zrobił się sajgon , samowolka , kończenie pracy o 13 : 50 w szatni przebrani i gotowi do domu , a o normach nie wspomnę . chodzenie w szortach , aż poślady widać . Majster zawsze mówił to jest praca -szorty przed kolana . Rynek jest otwarty chodzi o pracę jak komuś się nie chcę pracować ,to może zmienić .,a za dwa lub trzy lata wróci .

Maść na boleść d...
@Boleść 08.09.2018 22:04

Co Ty masz do krótkich szortów? Ból (usunięte przez administratora) że masz nieciekawy pasztetowy wygląd :D

adam
@Boleść 08.09.2018 22:04

Tylko ze jak już wracają to tylko umysłowi bo zwykli pracownicy maja więcej honoru i jak się zwolnią to już tu nie wracają

Kidyk
@adam 09.09.2018 20:08

No jeszcze wrocil wielki lider z 4p. Dziwne bo mowil ze nigdy tam nie powroci!

Hh
@Boleść 08.09.2018 22:04

Szorty są ok zwłaszcza u tych szukających ..olca . O godzinach pracy nie wspomnę i obiadach

trochę skruchy
@Maść na boleść d... 09.09.2018 12:42

pupy na wierzchu i schylanie przy maszynach . jesteś pasztetem i chodzisz w szortach

Jarosław

Po dzisiejszym, kolejnym nerwowym dniu widać już definitywnie, kto w tej żółtej stodole żądzi. Żal mi tylko brygadzistów i mistrza, są po prostu bezsilni na zaistniałą sytuację, i oni nie mają już nic do powiedzenia. Czy ktoś potrafi to jeszcze zmienić...???

Anonymous
@Jarosław 30.08.2018 23:18

A co sie dzialo?

muniek
@Anonymous 31.08.2018 19:59

To się dzieje cały czas, nie widać, praca w żółtym to koszmar i porażka. Nawet biurowi narzekają. Nadeszły złe dni, a będzie jeszcze gorzej, koleś nie odpuści...

głos
@muniek 03.09.2018 22:14

A KIEROWNIK jest od tego!!!!!! Ja pracuje w żółtym 6 lat robię normę i nie narzekam na pracę, tylko mi serce boli ,że nowi przychodzą i ich nie obowiązuje norma i tyle dostają wypłaty co ja.

pikuś

Panowie, czy to co się dzieje na 4 piętrze nie podchodzi pod mobbing.Czy tej całej sytuacji nie trzeba zgłosić wyżej?

Pracownik żoltego budynku

Jest niedziela zamiast cieszyc sie wolnym dniem juz przeżywam poniedzialkową prace. Nerwową atmosferę na kazdym kroku czyhanie na najdrobniejszy blad i ukaranie. Taka to praca i taka dobra zmiana!

Rulf

Nie polecam.

Ooo

Nie polecam. Praca razem z ludzmi z Ukrainy. Nie mozna sie porozumieć ani z ludzmi z Ukrainy ani tym bardziej z kierownikiem (YB). Jeden wielki Sajgon.

$$$

Nie polecam.

paweł

To fakt to co wyczynia kierownik w żółtym to tragedia.Straszeniem nic się nie zdziała,a nasz dyrektor się dziwi dlaczego jest taka rotacja.Jak się ma takich kier... co nie widza dalej niż swój czubek nosa to wtedy są takie efekty.

pracownik

Panie Dyrektorze, masz Pan chyba pecha przy zatrudnianiu menadżerów w żółtym budynku. Co jeden to lepszy. Nie dość, że zero zrozumienia z pionem produkcyjnym, to i inżyniering ma z kolesiem problemy. To, jakie wydaje ostatnio decyzje, woła o pomstwę do nieba. Nie liczy się z nikim, nie reaguje na nasze sugestie. Zrobi w żółtym bałagan i odejdzie w chwale, tak jak jego poprzednik Julian. Mówili, że jak kiedyś odchodził z firmy to opowiadał ludziom, że kiedy wróci z powrotem to tylko jako dyrektor. Ale miał aspiracje, troszkę chyba wygórowane. Lecz czujnym trzeba być. Albo od razu go do Szczecina, tam ze swoim kolegą po fachu na pewno stworzyliby niezły "job team". Niech Pan zasięgnie informacji od pracowników niekoniecznie produkcyjnych, mogą być przydatne. Żeby nie było, że nikt nie ostrzegał...

Michał

Pojawiła się oferta na Pracownika Magazynu. Czy ktoś może napisać doradzić jak się pracuje na magazynie?

Ja
@Michał 19.08.2018 11:47

Brylantowa praca. Polecam

Brylantyna
@Michał 19.08.2018 11:47

Pracowałem w magazynie, nie warto, obgadywanie za plecami, kłamstwa itd. Szkoda słów.

Irek

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś słyszał czy potrzebują ludzi?

anonimm
@Irek 12.08.2018 19:37

Potrzebują cały czas

anonim
@anonimm 15.08.2018 17:01

...jeleni

Hmm..

W radio apele i prośby o skracanie czasu pracy a u nas tylko w sobotę będziesz w niedzielę przyjdziesz zostaniesz na 12 h Pogoń za hajsem a wszyscy skończą jak tamagotchi

Kim
@Hmm.. 09.08.2018 14:24

Jak ludzie zaczną padać jak muchy może coś zrobią :)

Ja
@Hmm.. 09.08.2018 14:24

Polska język trudna język :-D

Ewelina

@Stara jesteś pracownikiem Tyco Electronics? Możesz przybliżyć innym, zainteresowanym pracą w tej firmie, jak wygląda proces rekrutacji, czy są jakieś testy manualne dla osób chętnych przyjąć się na produkcję? Jaką formę umowy proponuje ten pracodawca?

Zła

Czy ta pani z kolejowego moze przestać urządzać sobie wycieczki na trzecie?

ttnn
@Zła 17.07.2018 20:47

czy to jest portal pudelek , co to za wpisy o warunkach pracy?

Pudel
@Zła 17.07.2018 20:47

Może kolejna mężatka szuka miłości w Tejko Modne to ostatnio

Stara
@Zła 17.07.2018 20:47

A czy Ty zamiast zajmowac sie czytaniem i pisaniem na goworku mozesz zająć się pracą ? Potrafimy tylko u innych dostrzec złe zachowanie ...

Adam

A jak wygląda praca na magazynie i ile się zarabia i jaka jest atmosfera? Złożyłem CV i we wtorek mam rozmowę kwalifikacyjną :) Dziękuje za pomoc.

ADAM
@Adam 16.03.2018 21:05

Nikt nie chce udzielić odpowiedzi... czy może ktoś mi udzielić odpowiedzi jak pracuję się na magazynie? Czy ludzie sa uczciwi i pomocni?

Arek
@ADAM 19.03.2018 19:06

Super atmosfera, praca lekka i przyjemna. Wszyscy są pomocni i uczciwi ???????????????????????? na prawdę warto pracować w Tyco ????????????????????????????????

Exc
@Adam 16.03.2018 21:05

Niech się pan i władca wypowie... Brylantyna

Artur
@Exc 29.03.2018 21:33

Eee schenkera mam ????

Krystian
@Exc 29.03.2018 21:33

Pojawiła się oferta pracy na pracownika magazynu, wysłałem CV. Czy ktoś może udzielić mi informacji jak się tam pracuje? Jakie są tam zmiany? Czy tak jak w ofercie jest bardzo przyjazna atmosfera i zgrany zespół? I co jest powodem że kogoś szukają?

Bbb
@Krystian 24.05.2018 19:38

Nie polecam ;) Zanim dostaniesz dobrą umowę to minie jakies 20 lat przy dobrych wiatrach.

BRYLJANTYNA
@Exc 29.03.2018 21:33

Nie polecam

BrylJANtyna
@BRYLJANTYNA 07.06.2018 19:08

A w magazynie od przyszłego miesiąca podwyżki ☺ jupi ????????????

Ewelina

@tom na kilu portalach możesz znaleźć ogłoszenia o wolnych wakatach w Tyco Electronics. Zawsze możesz też złożyć swoja aplikację poprzez e-mail: hrpol@te.com lub osobiście. @Prezes jak Ci się pracuje w Tyco Electronics? Napisz coś więcej o warunkach i atmosferze tu panującej.

Prezes
@Ewelina 12.07.2018 08:46

Praca potrafi być stresująca, ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Poza tym jak do tej pory zawsze mogłem liczyć na porady w wielu sytuacjach osób z którymi pracuje i problemy znikały. Atmosfera i warunki zatrudnienia ok. Naturalnie ludzką rzeczą jest chcieć więcej. Myślę, że atmosfera to kwestia chęci dogadania się i zawiązania zdrowych relacji w pracy. Jeżeli poddasz się w wir plotek, staniesz się jedną z nich. Wystarczy robić swoje, gdzieś tam w międzyczasie pożartować i 8 godzin mija jak mrugnięcie okiem. W mojej ocenie warto spróbować, warto poszukać u nas pracy. Pozdrawiam

Bezkasy

Będzie dzisiaj wypłata?

Kim
@Bezkasy 08.05.2018 18:11

Nie

Wr
@Kim 08.05.2018 18:13

Ludzie maja rachunki do zapłacenia do 10 . a wyplata jest dawana na ostatnia chwile .. Porażka

bez siły
@Bezkasy 08.05.2018 18:11

Ludzie !!!!! w umowie jest że wypłata do 10, pracuję 4 lata jeszcze nigdy nie było wypłaty po 10 zawsze zdążyli. Jak masz rachunki do 10 to poszukaj pracy gdzie płacą do 31.

Robole

Sami debile tam robią nie ma nikogo co by coś potrafił smutne ale prawdziwe

Zadowolony
@Robole 14.07.2018 13:25

Odezwał się zapewne najmądrzejszy pracownik w Tyco :)

Zyta
@Robole 14.07.2018 13:25

Jakby debile robili,i jakby źle robili zakładu by nie było. Każdy robi błędy wiadomo jak się uczy później jak się wprawia to tych błędów jest mniej lub wcale. Nie obrażaj ludzi nikt nie przychodzi do pracy dla przyjemności.

tom

Szukają może planisty?

Prezes
@tom 10.07.2018 22:56

Skladaj CV i nie ogladaj sie. Na pewno przyjdzie czas kiedy bedziemy potrzebowac. To duza firma, smialo

Pracujaca
@tom 10.07.2018 22:56

Na tablicy w zakładzie jest informacja że zatrudnia planiste

Nowa

Na kablach stare baby nie dają żyć! Myślicie ze jesteście kimś? Robimy to samo a zachowujecie się jakbyście były nie wiem kim. Czy brygadzistka nie widzi jak traktujecie innych? Właśnie dlatego ludzie odchodzą, przez takie stare larwy jak wy. Pewnie się boicie ze nowe was wygryzą, słusznie. Pora przejść na emeryturę.

Stara Larwa
@Nowa 25.06.2018 07:55

Rzeczywiście to jest bardzo przydatna informacja o pracodawcy. PS a Wy Młode Larwy nie widzicie tego, że stare larwy nie stukają i nie przewijają paluszkiem po telefonie. Poza tym oprócz robienia tego samego, trzeba jeszcze robić to dobrze a do tego trzeba trochę doświadczenia, którego po 2 tyg. nie nabierzecie.

Kim
@Stara Larwa 25.06.2018 13:38

Może stare nie siedzą w telefonie ale za to co chwile do kibla chodza na fajke stadami :)

????
@Kim 26.06.2018 08:23

Stare też siedzą na telefonie i obrabiają (usunięte przez administratora) wszystkim

Haha dobre
@Stara Larwa 25.06.2018 13:38

Stare nie siedzą w telefonie? Śmieszne. Ale na fajkę można chodzić co 15 minut? Albo do koleżanki na plotki. Proszę mnie nie rozśmieszać bo to żenada. Robiłam z starymi które dzwoniły na telefonach.

Glonojad

Jak ktoś szuka pracy to potrzebują lidera sdwt na kablach umiejętności żadne ha. Jak okażesz się zerem to powiedzą że awansujesz na sample cudowna firma. Mam nadzieję że kiedyś ta farsa skończy się. .. Przepraszam jednak nie mam nadziei...

anonymous
@Glonojad 28.06.2018 23:51

Tak to prwda liderem sdwt może zostać każdy. Przykre to i szkoda że nasz mistrz na to pozwala ale prawde mówiąc rządzi brygqdzistka...

SDWT
@Glonojad 28.06.2018 23:51

Obrażać innych ludzi - to jest to to potrafisz najlepiej. Jakoś ciężko było znalezc osoby chętne do ciężkiej pracy jako lider SDWT. Nie wiem czy pamiętasz, że kilka osób niepodolalo pracy jako lider SDWT :(. Może Ty spróbujesz.....?

Glonojad
@SDWT 29.06.2018 10:26

Nikogo nie obrażam... Dla mnie nie do pojęcia jest że takim liderem może zostać osoba nie mająca żadnych umiejętności

Tiruriru
@Glonojad 02.07.2018 19:37

To na czym Twoim zdaniem polega praca lidera? ;)

SDWT
@Glonojad 02.07.2018 19:37

Nie ma osób które nie mają żadnych umiejętności. Każdy pracownik musi mieć jakieś umiejętności. A liderki SDWT na pewno posiada wiele umiejętności. A może tak piszesz z zazdrości, że nie możesz pracować jako liderka SDWT?

Demi
@Tiruriru 03.07.2018 08:27

Liderki SDWT tylko chodzą i poganiaja tych ukrainców. Brakuje tylko jakiegoś bicza.

SDWT
@Demi 06.07.2018 16:05

Liderki uczą pracy i wymagają wydajności. Trudne zadanie przed nimi biorąc pod uwagę że pracują z osobami które nie rozumieją dobrze języka polskiego

Ewelina

@SDWT możesz przybliżyć na czym polega praca lidera/ liderki? Czy jest ona związana również z pracą fizyczną czy może zarządzanie zespołem wymaga tu wielu ciężkich manewrów? Czy jako pracownik Tyco Electronics możesz liczyć na umowę o pracę i dodatki za pracę w nadgodzinach, jeśli takie mają miejsce w zakładzie?

SDWT
@Ewelina 04.07.2018 10:29

Liderzy SDWT zarządzają kilkoma liniami produkcyjnymi, opiekują się około 30 pracownikami, szkolą nowe osoby, dbają o dostępność detali, dopilnowuja kolejki zlecen, sprawdzaja liste obecnosci, dbaja o dyscypline. Jak widac - duzo obowiązków. Tak, możemy pracować na nadgodziny

Fantastyczna

ale się porobiło, teraz wszyscy będą przychodzić do tajko bo po krótkim czasie dają umowy o pracę. Nareszcie będzie dobrze.

Ewelina

Ostatnio bardzo dużo komentarzy ma jakiś plotkarski charakter, a chyba nie takiego rodzaju informacji poszukują osoby, myślące o podjęciu pracy w firmie Tyco Electronics. Czy z myślą o takich właśnie osobach ktoś mógłby w kilku prostych zdaniach napisać na czym polega praca w tej firmie, jakie są relacje między pracownikami, na ile zmian się pracuje i na jakie wynagrodzenie można liczyć?

Kasik
@Ewelina 26.06.2018 22:26

O relacje zapytaj w toalecie damskiej, dowiedz się kto z kim sypia . Głownie mężatki i żonaci . A praca w firmie, czego oczekujesz po T... 4 netto ? Szukaj dalej

Agnieszka
@Ewelina 26.06.2018 22:26

A skąd wiesz jakich informacji szukają potencjalni nowi pracownicy? Może atmosfera w nowym miejscu pracy liczy się bardzo i chcieliby przeczytać nawet w formie plotek.

pracownik

Dlaczego starych stażem pracowników traktuje się w tym zakładzie jak zło konieczne. Dobrym przykładem jest żółty budynek, gdzie przenosi się ich z miejsca na miejsce, co chwilę inne stanowisko pracy. Natomiast z młodymi i świeżymi pracownikami pieszczą się, żeby się tylko nie zwolnili, dają jeszcze dobrą stawkę dla podpuchy. No i oczywiście "dożywotnio" jedno stanowisko. Niestety dobra zmiana na górze nie poszła w odpowiednim kierunku. Jeden odszedł drugi przyszedł i tyle w temacie...

Anna r..
@pracownik 26.06.2018 07:02

Ze mna jako nowym pracownikiem nikt sie nie piescil...to co wyprawiają niektóre starsze panie ze stazem wieloletni na kablach na 2 i 3 pietrze woła o pomstę do nieba..a brygadzistka Katarzyna oczywiscie nic niewidzi bo to jej kolezaneczki.jak tak dalej pójdzie to nikkt nie Bedzie tam pracowal z agencjii....chyba tylko ukraincy bo lepiej sa traktowani jak Polacy

Zostaw opinię o Tyco Electronics - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tyco Electronics