Fobos Invest Sp. z o.o.

Sztum

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 452 ocen.

Opinie o Fobos Invest Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fobos Invest Sp. z o.o.

Ktoś

Co słychać w Fobo ???

Wot
@XxX 11.11.2017 15:50
Kto jest brygadzistka?

A jaka brygadzistka ma ciągle lepiej od innych. Robi co chce kto tam ma szwagierke i to wykorzystuje ?

Była
@Wot 14.11.2017 11:12
A jaka brygadzistka ma ciągle lepiej od innych. Robi co chce kto tam ma szwagierke i to wykorzystuje ?...

Natalia Ku.

Julita

@Młody pracownik fobos a stwierdzasz czy pytasz? Jeżeli tak, to powiesz czy oprócz atmosfery są inne zalety pracy w Fobos Invest? Doświadczenia każdej osoby mogą wnieść dużo na forum, dlatego warto się nimi dzielić.

Młody pracownik fobos

Bardzo przyjemna atmosfera jak dla mnie super ????

Julita

Firma Fobos Invest poszukuje pracownika produkcji (http://www.gowork.pl/praca/fobos-invest-sp.-z-o.o.;pr). Czy ktoś może chętny? Firma chwali się na swojej stronie, że oferuje swoim pracownikom opiekę medyczną i wczasy.

Gość

Da ktoś panu Mirkowi wkońcu snikersa?

Julita

@ngxyz bardzo dobrze powiedziane, szczególnie, że forum służy do opinii firmy a nie samych pracowników. Polecam przeczytanie regulaminu wszystkim użytkownikom: http://www.gowork.pl/regulamin.

Gosc

Zawsze tak bylo. Byle dyrektor pieniazki generowal dla prezesa. Byle kasa sie zgadzala. A pracownicy? Nie licza sie.

Gość

Prezesowi widocznie to odpowiada ze ludzie są traktowani jak śmieci bo jak by mu zależało to by szedł za ludźmi a nie za dyrektorkiem

zosia

A co no to prezes ?

??
@zosia 02.07.2017 20:07
A co no to prezes ?

Jak widać nic

anonim

(usunięte przez administratora)

ngxyz

Boze macie swoje lata , dorosle kobiety jak mozna oczerniac druga osobe przez internet zamiast powiedziec w twarz , to kest dopiero odwaga i zazdrość komus sukcesow jak mozna byc takim czlowiekiem

anonim

(usunięte przez administratora)

Hej

Bo co... Bo jest wymagająca, i to cie boli

Boom

Cały Fobos ręce w góre bo Pan Gulczas już nie pracuje !!

booos

... prawda niestety jest taka ze zmuszaja was zebyscie sami odeszli i otwieraja im sie wrota do pracownikow ze wschodu !!! ... PS ... 11.06.2017 Parlament Europejski znosi wizy dla ukraincow na terenie calej Europy , takze obstawiam ze za jakies 5 - 6 miesiecy od tej daty zabraknie nawet ludzi z ukrainy czy bialorusi , wiekszoszosc tego towarzystwa wyemigruje za odre , bo tam juz minimalna stawka godzinowa obowiazuje w wiekszosci krajow UE od 8.5 euro za 1 godz do 13,75 euro netto (na reke) takze good bye Poland :))) hahahahahahaha :)))

booos

uuuuuuuuuuuu ukraincow zatrudniaja ... uuuuuuuu to juz lipa .... to radze sie ewakuowac za wczasu !!!! ale z drugiej strony to fajnie, bo ukraincy ich naucza !!!! :) ( usunięte przez administratora ) a niech im tylko ktos z wyplaty potraci 1 zl , to wjazd do biura murowany :) viva ukraina !!! hahahahaha

Gość

No teraz tam przyjmują Ukraińców normalne w tym zakładzie jedni odchodzą a drudzy przychodzą tylko jakim kosztem stare pracownice musza zapieprzac po 12-cie a nowi robią po 8 godzin i weekendy maja wolne

Ktosik

Hey ludzie, Fobos pomału budzi się ze snu?!Brakuje mu ludzi? Wszędzie pełno ulotek, plakatów. Szok!!! Może zaczną coś robić, żeby utrzymać wciąż odchodzących pracowników... Ciekawe, czy jest jeszcze ktoś nowy i naiwny chętny do pracy. Niedługo biurowi staną na liniach! Zobaczycie!!!

Ciekawy

Kto awansował?

odradzam!!!

Odradzam prace w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dyrektorzy przejęli władze totalitarną i nic ich nie powstrzyma, morale u pracowników są fatalne, zabierane są premie jeśli spóźnisz się minutę, zasiedzisz się na przerwie 3 min dłużej, a odmów tylko pracy w sobote lub niedziele, wtedy to popełniasz przestępstwo. Dyrektor pogrozi konsekwencjami służbowymi, o premii oczywiście możesz zapomnieć. Uważam że pewne działania podchodzą już nawet pod mobbing. Z dnia na dzień jest coraz mniej pracowników bo się zwalniają, dyrektorzy chyba nie znają sztumskiego rynku pracy, oraz opinii o fobosie która od dłuższego czasu jest delikatnie mówiąc nieciekawa. Prezes obudzi się niedługo z ręką w nocniku.

Ktosiek

Co się zmieniło? Kto awansował, a kogo już nie ma?

ktos

haha wiec widze ze nic sie nie zmienilo. aaaa przepraszam jest coraz gorzej haha

Gość

Tak dyrektorzy obydwaj są z wrigleya, kierowników nie ma są 3 mistrzynie zmiany byłe brygadzistki, brygadzistek nie ma teraz są dyspozytorki, zmieniło się wiele za siedzenie na przerwie dłużej o 1 czy 2 min dłużej już zabierają z wypłaty za nie przyjście w weekend też, bo teraz nie ma pytania czy możesz przyjść a musisz więc jak jest pracująca sobota czy niedziela to musisz przyjść i koniec. Jednym słowem chcesz pracować w fobosie to zapomnij o własnym życiu bo już go nie będzie

Byla

Dyrektorzy to ktoś nowy z zewnątrz czy awans wewnętrzny (kto ?). Pytam z ciekawości bo dwa lata temu pracowałam tam.

Gość

Widzę że nowa władza działa bardzo szybko. Piąty wypadek w tak krótkim czasie. Tego to jeszcze nie grali. Ale w sumie czego spodziewać się po firmie w której głównym doradca je pani sprzątaczka. Firma na światowym poziomie, tyle że świat z dziewietnastego wieku.

ktoś

to nie konkurs na mis bycia miłym tylko praca i przełożeni muszą wymagać bo od tego sa .Operator na dwie linie ? śmieszne tyle mają pracy? to dlaczego ciagle widzę operatora p.P.K. za maszyną z telefonem w ręku .Mam nadzieje że p.M swoją stanowczością to zmieni.....powodzenia dziewczyny!!!!!.

pracownik

Ale czego wy chcecie od pani A.M -nowe stanowisko nowe obowiazki i tyle nie rozumiem?

Zygi
@pracownik 08.02.2017 17:24
Ale czego wy chcecie od pani A.M -nowe stanowisko nowe obowiazki i tyle nie rozumiem?

Obowiązki taaa, tyle że inne mistrzynie nie zmieniły się dalej są miłe i da się dogadać i wgl, zresztą p.M nie zasługiwała na ten awans wychodzi sobie do domu bo ja ktos zdenerwował albo rzuca krzesłem ;// coś nie tego raczej, są tam brygadzistki bardziej dokładne i doświadczone.

Fob

Najlepsza jest mistrzyni p. M. najgorsza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się w firmie zrobiła, ale jak to mówią karma wraca!

KTOŚ
@Fob 05.02.2017 17:04
Najlepsza jest mistrzyni p. M. najgorsza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się w firmie zrobiła, ale jak to mówią kar...

Bo pani M to zła kobieta jest i tyle .

Gość

Ludzie pracują bo nie mają gdzie.

Pan X
@Gość 02.02.2017 19:58
Ludzie pracują bo nie mają gdzie.

To nie jest żaden argument, mało jest firm? Świat nie kończy się po za Sztumem...

pracownik

zarobki operatorów ? jeszcze nie dawno były okej, a teraz dajcie spokój operator lata na wszyskie linie nie wie w co ręce włożyć a w nagrode zabierają im premie, pracują po 12 godz. a nawet 2000 zł teraz się nie wyciągnie, było już dobrze ale odkąd są nowi dyrektorzy to nie firma tylko auschwitz

ktoś

większość tych komentarzy jest żenująca i nie na temat... Jak obecnie wyglądają zarobki operatorów maszyn? jakie dodatki? jakie szefostwo?

romek

A wiadomo jakich zarobków może sie spodziewać doradca klienta? Pewnie dorzucają jeszcze do tego socjale.

Była

A co się dzieje teraz z kierowniczkiem Leszkiem bo ostatnio widziałam ogłoszenie, że poszukują kierownika produkcji ? Czyżby wyleciał ?

zuzanna

witam, chciałabym się dowiedzieć czy ktoś się orientuje jak wygląda praca na stanowisku asystent kontroli jakości? jaka pensja

realistka
@zuzanna 04.06.2016 01:01
witam, chciałabym się dowiedzieć czy ktoś się orientuje jak wygląda praca na stanowisku asystent kontroli jakości? jaka pensja...

Najwięcej informacji uzyskasz umawiając się na rozmowę - nikt nie wciśnie Ci zasłyszanych opinii.

pracownik

Uwaga!Góral znowu wyrwał grubaske,znowu zacznie żerowanie jak na byłej!

JA

Boże czytam i nie wierzę.Pracuję w tej firmie kilka ładnych, ładnych latek było czasem lepiej czasem gorzej jak w każdej pracy.Ale teraz to najlepszy czas w tej firmie i dla tej firmy, jeśli wszystko się uda i Pan Prezes podpisze nowe kontrakty i zakupi nowe maszyny to naprawdę będzie wiele miejsc pracy.Jak mniema osoby które tak obrażają fobos pracują w TU....więc nie rozumiem jednej rzeczy skoro jest wam tak ZLE BEZNADZIEJNIE I TAK ZLE WAS TRAKTUJĄ I TAK MAŁO ZARABIACIE to po co tam codziennie przychodzicie DO PRACY!!!!! Jeśli piszecie anonimowo tu to jestem ciekawa co robicie za plecami pracodawcy i przełożonych właśnie przez takich ludzi którzy ciągle narzekają na WSZYSTKO jest czasem nie przyjemnie.Powiem wam jedno jeśli ktoś chodzi do pracy bo musi a nie chce rozumiem to ok ale trzeba wiedzieć po co się pracuje jeśli nie masz motywacji nie będziesz dobrym pracownikiem NIGDY I ZAWSZE BĘDZIE CI COŚ NIE ODPOWIADAŁO BO WSZYSCY JESTEŚCIE TACY FANTASTYCZNI!!!! A przełożeni w fobo są be!!!!!

zepppp
@JA 24.03.2016 19:18
Boże czytam i nie wierzę.Pracuję w tej firmie kilka ładnych, ładnych latek było czasem lepiej czasem gorzej jak w każdej pracy...

oooo w koncu ktos pisze obiektywna prawde !!! czasy sie zmienily i dzis troszke inaczej sie pracuje a nizeli 15 lat temu , dzis trzeba sie troszke zaangazowac w prace (troszke tzn nie mam na mysli wlazenia w d... - bo to calkiem inna sprawa) a jezeli komus nie pasuje praca to mozna sie zawsze zwolnic !!! to nie jest PRL - owski socjalizm ze mamy nakaz pracy !!! Mamy wolny rynek , a wolny rynek rzadzi sie swoimi , ciezko zrozumialymi prawami a przede wszystkim : maksymalizacja zyskow i minimalizacja kosztow i tak to dzis dziala w kazdej firmie nie tylko FOBOS !!! ...ps a jezeli chcecie lajtowo pracowac to na "panstwowke" uderzac , tam jest lighty !!! :) pozdrwiam i glowa do gory ludki !! idzie wiosna !!! :))))

Rozczarowany Pracownik

niestety firma to dno. Prezes, kierownicy to banda improwizatorów, którzy nic poza swoją firmą nie widzieli. Nie ma specjalistów, inżynierów... stagnacja, zmarnowany czas.zero szkoleń, wskaźniki i cele to pomysły, a nie poparte wiedzą narzędzia. jeśli zachorujesz , pożegnaj się braniem jakiegokolwiek chorobowego, bo po pierwsze 0 śmiesznej nagrody, po 2 jeszcze jedno L4 i zwolnienie z pracy. trzymam kciuki za tych co tam pracują i biorą tabsy przed zaśnięciem :)

Pracownik
@Rozczarowany Pracownik 19.03.2016 17:25
niestety firma to dno. Prezes, kierownicy to banda improwizatorów, którzy nic poza swoją firmą nie widzieli. Nie ma specjalistó...

Pracuję ponad 2 lata i tabsów ani przed zaśnięciem ani tak w ogóle nie brałam i się nie zapowiada bym brała. Praca jak każda inna - tyle, że za w miarę normalne pieniądze jak na Sztum - na pewno nie za najniższą krajową. A kasa wypłacana na czas

yyy

ale, ze kto pisze te pozytywy. Chyba sam kiero. Przeciez z tamtad to sie ucieka. Nawet ci co pracuja dlugo to odchodza. Awansowac tak alez oczywiscie. A ta presja za taka sama stawke jak pracownik produkcji. Wymysly jakies ze tam sie normalnie zarabia. Zobacxymy czy chociaz premia na te swieta bd...

anonim

(usunięte przez administratora)

wesoły

romków tam nie lubią ;)

pracownik

Tak zachwalasz a skrzynke byś chciała? hahahah głos ludu?!?! to jednym słowem trzymasz morde w kubeł i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pomysłem tez nie rzucisz bo cie zaraz zawistne powiozą! i tak ci sie tam podoba? właśnie brakuje tego najwarzniejszego! o czym piszesz! nic sie odezwać niewolniku nie możesz! i jak pracujesz? na umowa zlecenie? hhahahahha to badz anonoimowa! bo wylecisz! hahahahahaha

Pracuję w Fobos

Tak sobie czytam od czasu do czasu... Muszę zdementować niektóre tematy. W firmie bardzo ludzko podchodzi się do pracowników, jeśli sami jesteśmy w porządku do pracodawcy, to on także jest ok w stosunku do nas. Pracuję ponad rok i zawsze dobrze mnie traktowano. Nigdy nie było złego słowa od przełożonych. Rzeczywiście, to miejsce dla tych, którzy uważają pracę za wartość nadrzędną, wiedzą, że bez niej, bez zarobków nie da się żyć. To prawda, może wynagrodzenie nie jest najwyższe, ale też nie pracuję za najniższą krajową. Warunki są sympatyczne, jest czysto, schludnie, no może na halach trochę hałas dokucza i czasem jest zimno. A przełożeni zawsze energiczni, potrafią pochwalić i zmotywować do pracy. Co ważne - obserwują i zawsze docenią pracownika, który osiąga dobre wyniki. Myślę, że to od nas samych zależy, jak nam się pracuje, rzeczywiście, trzeba być szybkim, to nie praca dla powolniaków, chociaż oni też mogą się "wyćwiczyć". I wiecie co? Można się też rozwijać, awansować, z pracownika produkcji zostać kontrolerem jakości albo operatorem linii. To czego brakuje, że nie można neutralnie przekazać swoich pomysłów czy skarg, ja wolę anonimowość, więc jak dla mnie jakaś skrzynka na korespondencję wewnętrzną by się przydała - taki głos ludu... :).

szczera

witam chciałam spróbować w firmie fobos ale jak widze wasze opinie jestem przerażona ze jest AŻ TAK STRASZNIE! Pracowałam juz w jednym zakładzie w Sztumie nie było zawsze rózowo (fakt takie to życie ) ale po waszych opiniach stwierdzam fakt ze chyba się naprawde nie podejmę tej pracy jestem w kropce nie wiem co zrobic! Sztum to jest totalne dno porażka ludzie jakby mogli wydrapali by oczy! Prace masz owszem!Ale jak masz znajomosci z reszta nie tylko pracę bez znajomosci nie masz co sie starac i załatwiac! człowiek wszedzie traktowany jak pies!Puzniej kazdy sie dziwi ze młodzi wyjezdzają za granice z tak pieknego miasta jakim jest Sztum!:D bez kitu nie dziwie sie sama z miła chęcią wyemigruje jak bede miała tylko okazje! tragedia pracy zero a jak juz jest to ZNAJOMOŚĆ ZNAJOMOŚCIA pogania! A jak słyszę mieszkajac tu tekst " Jak się komuś chce pracowac znajdzie tu prace " to aż mnie krew zalewa bo ludzie wiedza ze kazdy zapierdziela tu gdy ma znajomości !

pracownik

Weź sobie policz żeby nie premia i nagroda to by nie bylo nawet najniższej krajowej.

pracownik

Haha ja w Fobosie pracuje i jeszcze nie zarobilam 1900 nie pisz bzdur

pracownik

To źle wiesz. Operatorzy mają po 1700 ci z produkcji jeszcze mniej. Powstaje dużo firm w okolicy ciekawe ile osób ucieknie z fobosu

pracownik 4

wstyd ludziom mowic ze pracuja w tej firmie. Ustawowe swieta do pracy. Ludzi traktuja ja smieci. Sama kiedys nie wierzyla Ale to jest prawdziwy kolhoz

GOŚC

ALE MI NOWOŚĆ ZAWSZE TAK BYŁO I JEST I BĘDZIE NIC NOWEGO A LUDZIE I TAK PRACUJĄ,BO I GZIE MAJĄ SIĘ ZATRUDNIAĆ .RACJA BYLE DO WIOSNY ,,CI CO JESZCZE TAM PRACUJECIE-uwierzcie mi na Fobosie świat się nie kończy. Dziewczyny jesteście i pracowite i mądre bo was znam ,,stara kadra-to do was,, PONOWNIE WAS POZDRAWIAM -tylko was fajnie wspominam Reszta do kitu.Stare czasy pewnie już tam nie powrócą.Się na wkurzało na ,,kurwowalo,,na płakalo ale chociaż babeczki były i fajne i pracowite . I rekord sie walnęło i na przerwie posiedzialo....... CO ZROBIONE BYŁO TO BYŁO. TZRYMAJCIE SIE

:-/

25 lecie firmy a w podzienkowaniu 100 zl. I pracujaca wigilia. Postarali sie w tym roku nie ma co... szefie zrob cos. My tak nie chcemy. Wiosna ruszaja nowe miejsca pracy ludzie sie zwolnia nikt nie bd chcial sie meczyc w firmie gdzie atmosfera zawsze jest zla.

pracowmik

Dzień Dobry!!! 7 ZŁ.na godzinę na reke w okresie wiosennym i letnim po 12h, weekendy pracujące,za cały rok pracy w podziękowaniu pracownikom 100zł premi światecznej oraz WIGILIA pracująca.oceńcie sami!!!

wiem
@pracowmik 16.12.2015 16:33
Dzień Dobry!!! 7 ZŁ.na godzinę na reke w okresie wiosennym i letnim po 12h, weekendy pracujące,za cały rok pracy w podziękowan...

Nie piszesz prawdy - owszem, 7 zł na godzinę, ale są dopłaty za nocki, dopłaty za nadgodziny + nagroda i premia i daje to ok. 1900 - 2000 tys do ręki za m-c. Pracować trzeba wszędzie. Nigdzie nie płacą za darmo - a tu masz wypłatę na czas, bez kantów i oszustw. Co z tego, że na czarno zarobisz więcej lub inaczej - umowę masz na najniższą a pod stołem dopłaca ci pracodawca. A co gdy zachorujesz? i to na dłużej? Nie uważam, by warunki były tak złe, jak większość tu na forum pisze. Pracują kobiety po wiele lat i jakoś okres letni nie rzutuje na odejścia. Odchodzą ci, którym pracować się nie chce. Ktoś mądrze zauważył - jest to praca przy taśmie. Nie ma samowolki, nie ma odchodzenia od linii gdyma się na to ochotę. Pewien reżim przy tego typu pracy być musi.

Bo to prawda

Jeszcze nie jednego Tatianka zakręci! nie jedno małżeństwo rozwali! nie ma wstydu ta dziewucha!

:-/

No nie wierze z nim tez?! to sie nie powinno nazywac kobieta. I mlze tak normalnie z tym chlopakiem rozmawiac? spojrzec mu w oczy?

to uwierz

a to ze sypiala z mechanikiem a teraz udaje najlepsza kolezanke jego syna co tam pracuje to jest ok. To jest osoba bez skrupulow. Ksiezniczka na ziarnku grochu. Nigdy jej na hali nie ma. Ciagle w biurze przesiaduje.

Zostaw opinię o Fobos Invest Sp. z o.o. - Sztum

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fobos Invest Sp. z o.o.