Fobos Invest Sp. z o.o.

Adres: żeromskiego 6, 82-400 Sztum

NIP: 5790008865 KRS: 0000102430

Fobos Invest Sp. z o.o.
3 521 6 1

Opinie o Fobos Invest Sp. z o.o.

anonim

(usunięte przez administratora)

Michael

W polsce jest RODO także Blanka wydaje mi się że będziesz miała problem .

M

Witam.Prosze o nie używanie moich danych osobowych w postaci imienia i nazwiska boz Mojej zgody! Wpisywanie danych osobowych bez zgody osoby fizycznej jest KARALNE!!! . I nie "taka" tylko Pani bo Bianko nie znam ciebie i nie mieliśmy okazji przejść na Ty ...????

Blanka

☺ Pepa masz rację, samo imię i nazwisko nic nie daje . Żeby udostępnić kogoś dane to trzeba trochę więcej podać np. imiona rodziców, adres zamieszkania. A takich monik jest więcej ☺

Kowalski
@Blanka 12.01.2019 21:39

I tu się mylisz, samo imię i nazwisko rzeczywiście nie jest daną osobową, chyba, że jest unikatowe. W tym przypadku można z łatwością zidentyfikować osobę o którą chodzi, gdyż wskazała Pani że jest to pracownik tej firmy i w tym przypadku to już jest udostępnianie danych osobowych.

Pepa

Witam Czy ktoś coś słyszał o nowej kiero HR, omg ktoś zastąpił białą. Nie wiem czy to dobrze czy źle ale dziwna sprawa, nikt nic nie wie. Rozumiem, że już wiecznie nie zadowolona i skwaszona dyrektorka nie wraca. Co śie stało , że prezes seojego największego dupowlaza i lizusa wywalił, chyba nagotowała bigosu, że tak z dnia ba dzień się jej pozbył.

Edii

Kim jest wspomniana mewa?

Jp
@Edii 14.12.2018 18:47

(usunięte przez administratora) to co jeden to gorszy ehhhh......

Plaster
@Jp 23.12.2018 07:25

Piszecie o HR o innych działach a nikt jeszcze nie napisał (usunięte przez administratora)programy które zakupiła do firmy to przerost formy nad treścią, ciekawe dlaczego ta firmę wybrała, (usunięte przez administratora)rozwoju tylko firma się cofa nie rozwija, bez ISO chyba jej pożyteczności się skonczyła teraz zajmuje die chyba inwigilacja pracowników bo nie widac nowych projektów nowych klientów nowych perspektyw. Za to jej administracja się rozrasta jak ciasto drozdzowe. W nowym roku życzę firmie sytuacji bezołowiowych prawoskrętnych i uważajcie bo nowozatrudnione matrony jak komórki rakowe rozmnażają się przez podział z (usunięte przez administratora) do tego no winszuje łopoczących flag i udanych imprez plenerowych.(usunięte przez administratora)...... pewnie bym pracowała gdyby nie ta śmieszna sytuacja.

Szambo się rozlało
@Edii 14.12.2018 18:47

Była dyrektor HR, teraz Mały zblazowany manipulant o niej zapomniał , upodlił i spławił. Nowe rządy przejmuje jakaś nowa. Oby nigdy palca nie skrzywiła prezesikiwi bo skończy jak inni. Co do pracownic działu administracji, przestańcie donosić o wszystkim, chyba że ołów wpisała wam to w karty stanowiskowe i was za to rozlicza. Pani z balkonu w Veronie, zastanow się czy władza, którą dostałaś jest trwała i warta utraty kręgosłupa moralnego, jeszcze miesiąc i pełzając zmieścisz się w szczelinę między wykładziną a drzwiami ,bez otwierania drzwi ,jak wąż sycząc na wszystkich i donosząc o wszystkim wpełzniesz do gabinetu kółka wzajemnego uwielbienia i adoracji.

biała mewa odleciała......

witam wszystkich forumowiczów, długo zastanawiałem się czy dokonać wpisu na Forum ale, (usunięte przez administratora) Tak pracowałem w firmie F.I., czy polecam firmę - zdecydowanie NIE, dopóki rządzą nią niekompetentne ale służalcze pionki, które Pan prezes rozstawia jak chce i kiedy chce. Jeśli chcesz: - przychodzić do domu po godzinach 9 za które nie masz zapłacone) - pracować od 08:00 do 16:15 ( do tej pory tego nie rozumiem) a zapłacone mieć za 8 godzin pracy - jeśli chcesz borykać się z problemami zdrowotnymi( nie które autorytarne, nie kompetentne i nie mające podstaw działania kierownictwa potrafią doprowadzić pracownika do skraju wycięczeńia umysłowego i emocjonalnego) - jeśli chcesz być świadkiem, jak twoi przyjaciele zwalniają się sami ( bo do tego doprowadził ich przełożony) lub w bestialski sposób są zwalniani z dnia na dzień bo ( sytuacja - pracownik został zwolniony ponieważ (usunięte przez administratora) nie podobało się co mówił i robił po godzinach pracy) - uwielbiasz totalna inwigilacje - super IT na zlecenie kierownictwa trzepie zawartość komputerów. Dodam tylko, że to trochę żenujące ale w F. praktykowane. - ostatnia już zachęta dla ciebie potencjalny kandydacie - lubisz terror i politykę strachu Ta Firemka, namiastka korporacji " we want to be like corpo" jest właśnie dla Ciebie. Ja na moje szczęście uwolniłem się od tego chorego układu, uwolniłem się od małego człowieczka z wielkimi kompleksami, który uważa, ze pozycja i pieniądze uprawniają do braku moralności, braku etyki oraz braku pomysłu na dalsze funkcjonowanie. Składając aplikacje na stanowisko administracyjne, zapytajcie się jaka rotacja była w roku 2018, liczby nie kłamią...………. Poznając system wiesz po miesiącu, że praca w F.I. jest parodią zatrudnienia. Do osoby aplikującej na stanowisko Kierownika działu personalnego - pamiętaj musisz wykazać brak kręgosłupa, mieć niską moralność, być usłużnym spolegliwym, nie mieć własnego zdania i wszystko to firmować swoim nazwiskiem - ta praca jest wymarzona i właśnie dla Ciebie. Pamiętaj o tym, ze Twoja poprzedniczka postawiła wysoka poprzeczkę w wyżej wymienionych dziedzinach. a w nagrodę za bezwzględne oddanie może odziedziczysz mewobus….. Jeszcze jedno nie pisze tego bo tak mi wygodnie i opisuje rzeczy, które są potwierdzone i zgodne ze stanem faktycznym. Jeśli byli pracownicy czytają ten wpis, zastanówcie się tylko, czy przez okres waszego zatrudnienia widzieliście pasek z wynagrodzeń, jeśli nie to poproście o niego. Za każdy przepracowany miesiąc. Możecie dowiedzieć się ciekawych rzeczy na temat tego w jaki sposób Wasze wynagrodzenie zostało naliczone.

Black mumba
@biała mewa odleciała...... 13.12.2018 10:07

Tez pracowałam w tym pseudo przedsiębiorstwie. W sumie to wszystko się zgadza. Karierę robią tylko (usunięte przez administratora) i donosiciele. Jednego nie byłam nigdy w stanie zrozumieć, jak można zakrzywiać rzeczywistość i samemu w to wierzyć. Taki trochę kiepski serial zaczynajac od głównej obsady a kończąc na reżyserze i producencie. Najbardziej zabawne są aktorki tego serialu albo jak je nazywają pracownicy firmy???????????????? (usunięte przez administratora) Sterczące przed gabinetem a jak się im rzuci ochłap to tak merdają ogonkami że mało sobie ich nie zwichnom. Chciałabym zobaczyć minę tych pan jak alfa znowu będzie robił czystki bo będzie trzeba kogos (usunięte przez administratora) żeby wyjsc z twarzą ze swoich błędnych decyzji. Słyszałam że wspomniana przez byłego pracownika mewa już nie parkuje na krześle ba przeciwko wejścia. Brawo za długo stroszyla swoje pióra i udawała wielką jaśnie wielmożną (usunięte przez administratora). Za moich czasów jeździła starym rozklekotanym mercem podobno teraz rozbija się białym volvo. Gratulacje dla decyzji, lud pracujący bez podwyżek i ba wyzysku a państwo się bawi. Mam nadZueje ze jakieś służby się zajmą w końcu ta chorą sytuacją. PoZdrawiam, szczęśliwa i zadowolona była pracownica.

Magda
@biała mewa odleciała...... 13.12.2018 10:07

Jak to 8.00-16.15??? Przecież to niezgodne z KP. Nie może być takiego zapisu w regulaminie pracy.

Ha ha
@Magda 23.12.2018 21:44

Powiedz to Greyowi i jego (usunięte przez administratora)

podsumowanie roku
@biała mewa odleciała...... 13.12.2018 10:07

w rozwinięciu napisze " Polityka strachu i donosicielstwa"; ostatnie wpisy są dość ciekawe i prawdziwe. Śmiać mi się chce jak pomyśle o rotacji przy korycie "jaśnie pana" uważają się za inteligentne kobiety, a nie potrafią dostrzec prostych założeń Greya. Nigdy sam nie weźmie za nic odpowiedzialności, za decyzje , które podejmuje. jego egoizm jest mniejszy tylko od jego EGO. A ego ma wielkie jak na małego człowieczka. Kolejną personę z dyrekcji wrzucił na minę, teraz biedna ciągnie zwolnienie, bo wstyd jej do firmy przyjść. Jestem na prawdę ciekawa/y kiedy wysadzi w powietrze swoją nowa pupilkę, główno donoszącą nic nie robiąca (usunięte przez administratora) Nie ma to jak wejść do firmy, i robić zawrotną karierę. Chciałabym życzyć (usunięte przez administratora) dużo cierpliwości bo Grey nie przywiązuje się do ludzi chyba, że chwilowo ma w stosunku do nich jakiś plan. Dziwię się, że ludzie jeszcze pracują tam. Przestroga dla (usunięte przez administratora)uważaj, już raz spadłaś ze stołka, czasami robienie kariery w sposób w który sobie założyłaś jest szybkie ale jeden błąd i jesteś odstawiona na bok. Zniszczyłaś wielu cudownych ludzi w swoim dziale, obgadując ich do (usunięte przez administratora)bo mieli odwagę powiedzieć Tobie w twarz, ze jesteś małą, nierozgarniętą, niekompetentną Kizią Mizią. ( tobie ten pseudonim powinien powiedzieć wiele). Zastanów się nad swoim życiem i daj, żyć ludziom w swoim dziale. Noworoczne życzenia dla (usunięte przez administratora)( kojarzonej z najszybszym awansem do koryta) Szkolenia i doświadczenie w dziale jakości są niczym z realnym funkcjonowaniem produkcji, nie potrafisz nic załatwić, twoje teksty są denne jak twoja garderoba, umiejętności które próbujesz sprzedać (usunięte przez administratora), dla mało inteligentnych mogą się wydać niezbędne i ciekawe dla ogarniętych twoje poczynania są co najwyżej śmieszne. (usunięte przez administratora)nie potrafisz zadbać o pracownika, nie potrafisz wymóc podwyżek, nie potrafisz ogarnąć swoim ograniczonym umysłem tego, że gdyby nie pracownik produkcji to twoje doświadczenie i wykształcenie pozwalają ci co najwyżej pracować jako laborantce w Sanepidzie. Na koniec uważam, że rok 2019 bardzo dużo zmieni w Tej firemce, która na tle innych firma w Naszym powiecie blado wypada, nie ważne jaki baner duży powiesi. Życzę wszystkim pracownikom produkcji i administracji własnych małych sukcesów, bo za sukcesy dla firmy nikt was nie wynagrodzi. Pozdrawiam

togepi
@Magda 23.12.2018 21:44

widocznie może, nie ma to jak trzymać na stanowisku dyrektora do spraw personalnych osobę, której głównym priorytetem jest korekcja błędów stylistycznych innych osób. No ale jak inni mówią Fob … jest specyficzna firmą, nawet takie trolle prawne są dopuszczalne aby tylko wykorzystać innych..... Powodzenia

Ex

Ludzie wspaniali. Jako Nowy pracownik zostalem przyjęty dobrze. Starsi stażem pomagali. Przełożeni trochę gorzej, jakiś fałsz w niektórych osobach był. Rezygnacja z pracy z powodu ciągłych nadgodzin. Pieniądze nie zwrócą mi braku czasu na życie rodzinne.

Ciekawy
@Ex 30.06.2018 00:10

Pracowales na produkcji? Nadgodziny platne czy tyranie za darmola?

Też pracownik
@Ciekawy 07.07.2018 15:41

wszystkie dodatki (nadgodziny, nocki) są płacone

Exe
@Też pracownik 27.10.2018 21:16

Zgadza sie. Ale.ciągle nadgodziny ,

Gość

Tak dyrektorzy obydwaj są z wrigleya, kierowników nie ma są 3 mistrzynie zmiany byłe brygadzistki, brygadzistek nie ma teraz są dyspozytorki, zmieniło się wiele za siedzenie na przerwie dłużej o 1 czy 2 min dłużej już zabierają z wypłaty za nie przyjście w weekend też, bo teraz nie ma pytania czy możesz przyjść a musisz więc jak jest pracująca sobota czy niedziela to musisz przyjść i koniec. Jednym słowem chcesz pracować w fobosie to zapomnij o własnym życiu bo już go nie będzie

Miki.
@Gość 02.03.2017 11:49

Czy panie brygadzistki też mają potrącane pieniążki za siedzenie długo na przerwie,jestem byłym pracownikiem,kiedyś siedziały po godzinie na przerwie a ty jak zaliczyłeś z przerwy łazienkę po drodze i 2 min później na hali to ochrzan,chociaż same powinny świecić przykładem .Takie rzeczy działy się na H4 na nockach ,poruszam temat starszych pani brygadzistek które pracują tam po kilka lat jeśli mają potrącane to się im należy bo zawsze czuły się bezkarne.

Invest ©
@Miki. 23.10.2018 13:11

Nadal panuje ten zwyczaj, nic się nie zmieniło. Ktoś by powiedział, że można takie rzeczy zgłosić, ale komu, jak tutaj nie ma tajemnic, moment i każdy wie, kto powiedział i co powiedział.

Nikt
@Invest © 28.10.2018 00:19

Lu bu du bu, lu bu du bu . Niech nam zyje prezes naszego klubu...

Pracownik
@Invest © 28.10.2018 00:19

chyba trochę przesadzasz. Już nikt nie rozlicza pracowników z czasu poza liniami produkcyjnymi

jowita30

Dzień dobry czy ktoś wie czy są teraz przyjęcia do firmy?

Pracownik
@jowita30 07.11.2018 10:19

jest otwartych kilka rekrutacji. Na pracownika produkcji, operatora, magazyniera.

Bolek

Witam pytanie jaki system pracy w Fobos umowa o pracę czy zlecenie i jaka kasa

Też pracownik
@Bolek 20.06.2018 14:24

umowa o pracę

SlawekT

Dziwna firma

Pracownik

Zastanawiam się, po co są dni urlopowe i wnioski, skoro urlopów i tak nie dają. Ludzie potrzebują i proszą, ale jak widać praca jest najważniejsza. Nawet w weekendy trzeba pracować. Głupota.

też pracownik
@Pracownik 01.02.2018 07:00

pierwsze słyszę by były problemy z otrzymaniem urlopu

Jan Kowalski
@Pracownik 01.02.2018 07:00

Urlop należy się każdemu i zasada ta z całą pewnością jest przestrzegana w Fobosie. Wskazać można jedynie na fakt, że w okresie letnim liczba osób mogących skorzystać z urlopu jest zawężona. Warto dodać, że jest to zaznaczone na umowie o pracę. Co więcej, okres letni jest okresem napływu dużych ilości zleceń przez klientów, co równa się zwiększonej produkcji. Po tym okresie, jak i z resztą przed - z łatwością można ubiegać się o urlop.

Były pracownik.
@Jan Kowalski 02.02.2018 22:18

Przez kilka lata pracy tam udalo mi sie pójść na urlop dwa razy. I fakt ma pan racje w ostatnim zdaniu " z łatwością można ubiegać się o urlop" ale go otrzymać już takie latwe nie jest.

Ja.
@Jan Kowalski 02.02.2018 22:18

Z łatwością można ubiegać się o urlop. Ubiegać tak ale dostać już nie. Idealnie Pan trafił w sedno.

Jan Kowalski
@Ja. 04.02.2018 14:41

Jako potwierdzenie moich słów, mogę jedynie przytoczyć, że liczba dni urlopu u pracowników w ciągu roku jednak zmniejsza się, czyli gdzieś te dni jednak są wykorzystywane. Jednak też są osoby, których ilość dni urlopu spokojnie przekracza max ilość, jednak stopniowo ona spada. Może zatem stare zwyczaje związane z kolekcjonowaniem urlopu zakończyły się?

Ojoj
@Jan Kowalski 06.02.2018 17:17

Może pan sie zorientować ile taki rekordzista "kolekcjoner" ma dni urlopu ??

Jan Kowalski
@Ojoj 06.02.2018 17:43

Takich informacji nie mogę podać.

Ja.
@Jan Kowalski 08.02.2018 18:17

A nie sądzi Pan że w takim przypadku przełożony "kolekcjonerow" powinien takim pracownikom sugerować by go wykorzystywali ?? Czy istnieje możliwość zapłaty za zaległy urlop ??

Ja.
@Ja. 09.02.2018 15:06

Informacji tych rozumiem też Pan nie może podać??

Jan Kowalski
@Ja. 16.02.2018 15:54

Nie wiem do końca, jak wygląda ta sprawa z takimi osobami, więc nie chcę wprowadzać w błąd. Co do zapłaty za urlop, wydaje mi się, że pracodawca ma obowiązek albo zapłacić za zaległy urlop, albo wysłać pracownika na urlop, tak jest to uregulowane prawnie.

też pracownik
@Jan Kowalski 16.02.2018 18:53

Owszem, wprowadzasz w błąd. Za urlop wypłaca się ekwiwalent wyłącznie w przypadku zakończenia pracy. Podczas trwania stosunku pracy urlop należy wykorzystywać - nie ma innej opcji.

Natalia
@Jan Kowalski 16.02.2018 18:53

Czy to jest stosowane w Fobosie ??

Jan Kowalski
@też pracownik 16.02.2018 22:24

A zatem wszystko jasne w kwestiach prawnych.

Pracownik.
@Ojoj 06.02.2018 17:43

72 dni urlopu. Ot co.

Pracownik nr 3
@Pracownik. 10.08.2018 21:07

Skąd wiesz?

megi

Jestem przewoźnikiem i z tego punktu wyraże swoją opinie. Porażka, nie zdejmują aut na czas zgodnie z awizacjami, mają wywalone magazynierzy i personel na kierowców którzy przyjechali z towarem. W drugą strone jak jest awizacja na załadunek to oczywiście robią po złości jak kierowca się spóźni. Omijać przewoźnicy ta firme, chyba, że nie zależy Wam na kierowcach.

Michał
@megi 18.07.2018 12:52

@megi Jaką firmę przewozową reprezentujesz? Kwestie magazynowe są do sprawdzenia, nie mniej jednak jeśli kierowca się spóźnia to nikt nie robi jak to ujęłaś "po złości". Po prostu obłożenie jest tak duże, że w pierwszej kolejności podejmuje się auta, które przyjechały punktualnie.

Pl

W tamtym roku bylo lepiej. Jesli chodzi o atmosfere. Ludzie coraz gorsi.

Pl
@Pl 10.07.2018 16:04

A od stycznia coraz gorzej

Janusz
@Pl 10.07.2018 16:15

Kiedyś to było..

Ccc

Uwaga na jednego pana mechanika. Podpierdziela za wszystko

Asdf

Witam. Wypłata w miare. Sa momenty gdzie trzeba tyrac a sa kiedy nie trzeba. Atmosfera na zmianach rozna. Najczezciej jest bardzo zla. Ludzie nie szanuja sie wzajemnie

Xxxc

Praca pracą. Jeśli chce sie to pracuje i odwrotnie. Lecz powód dlaczego pisze tu jest bardzo prosty. Otóż ludzie ktorzy pracują na halach. Jeśli pracownik produkcji bardzo źle traktuje drugą osobę tez pracownika produkcji to jest chore żeby mistrzyni czy przełożona niereagowala na to. Osoba źle traktowana przez inna jest po e wykorzystywana mimo zleconych jej innych obowiązków. Osoba wyżej reaguje tylko na to zeby innym było gorzej. Nie zalezy im na poprawie jakości pracy w firmie w szczególności na produkcji. To jest krótkie podsumowanie kilku miesięcy przepracowanych tam. Nie z dnia na dzien. Nowy pracownik jest najgorzej traktowany. Zamiast wytlumaczyc to drugi pracownik dreczy i meczy go. Jeśli tego nie naprawią to ciężko widze przyszłość pracy na produkcji.

Aladyn

Źle się dzieje w fobosie. Jakaś tragedia. Osoby na wysokich stanowiskach grzeją stołki nie robiąc absolutnie nic, a szara eminencja haruje za grosze. Zero docenienia, dobrego słowa, o awansie nawet nie mówię. Polityka firmy: nie ma ludzi niezastąpionych. Nikt nie przejmuje się masowymi wypowiedzeniami, bo na miejsce rezygnujących pojawi się kolejny idiota.

Zdegustowana

Z czystym sumieniem NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE. Prawdziwy (usunięte przez administratora) No chyba dla bezdomnych, bo jesteśmy tak traktowani . Myslą że nie mamy domów ani życia prywatnego. Żal za psie pieniądze zapier..... od poniedziałku do niedzieli w święta hmm szkoda gadać .

Pedro

Może trzeba się zastanowić czy chcemy zarabiać i czasami pracować w wolnym czasie!

Prawda
@Pedro 22.05.2018 10:36

Czasmi w wolnym czasie masz na mysli. Kazda sobote niedziele rano i kazde swieta. Nadgodziny sa dobrowolne a tutaj ludzie sa zmuszani. Teraz akcja Bozecialo do pracy nikt nie jest chetny a trzeba przyjsc

Julita

@Tomasz Maziarz wpisy, które podszywają się pod Twoją osobę możesz zgłosić do usunięcia na adres admin@gowork.pl. Jednak Twoje niezadowolenie z tej kwestii nie może być przyzwoleniem na obrażanie innych na forum. Takie wpisy również ma prawo usunąć admin. @Poirytowana a czy chciałaś skorzystać z urlopu i firma Fobos Invest Ci go nie dała? Czy chciałabyś, że po prostu firma w tych dniach nie funkcjonowała i nie trzeba byłoby brać urlopu?

Poirytowana
@Julita 30.04.2018 15:41

Chcialam dostac urlop i go noe dostalam... wywody jakby ktos sie pytal ludzi czy chca przyjsc w swieta do pracy. Tlum chetnych na majowke, na wielkanoc, na Bozecialo i inne swieta. Aaa. No i na niedziele. Bez przesady wszyscy wiemy jak to sie odbywa. Wrecz czesc naginnie mowi ze nie chce pracowac na nadgodziny

Poirytowana

Jak mnie to w tej firmie denerwuje. Wiekszosc firm do okola caly tydzien majowy wolne. Fobosiaki pracuja..... zal.... nie polecam pracy w tej firmie...

Pracownik
@Poirytowana 29.04.2018 21:23

No niestety tak jest. Tak samo przecież było w święta Wielkanocne, nawet w niedzielę Wielkanocna ludzie musieli przyjść. Teraz z resztą nie lepiej, praca od poniedziałku do niedzieli bez systemu.

Tomasz Maziarz

To ze doszedłem z Fobosu nie znaczy że jakaś chu*oza może się pode mnie podszywać i robić mi pod górkę. I naucz się człowieku pisać bo się ośmieszasz. Nie pozdrawiam Tomasz Maziarz.

Julita

@Jula widzę, że jesteś zadowolona z pracy w firmie Fobos Invest. Polecasz zaaplikowanie? @Tomek czym jest spowodowana tak różna opinia o firmie? Pamiętaj, że na forum nie można nikogo obrażać. To naruszenie regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin Treści obraźliwe są moderowane przez admina.

Jula

Pracuje w tej firmie już jakis czas Owszem zdarzaja sie ciezkie chwilę zmeczenie itp Ale atmosfera jest ok... Wszystko zalezy od ludzi... Starsi pracownicy pomagaja Nowym... Kasa jest na czas...

do Tomka

Oj nie udało się "karjery" zrobić? Proponuję najpierw zakupić słownik języka polskiego :)

Julita

@też pracownik skoro umowa, którą pracownicy firmy Fobos Invest podpisują, ma zawarte informacje o utrudnionym urlopie w okresie wakacji to oznacza, że każdy był o tym powiadomiony i nie powinien mieć pretensji. I ważne, żeby każdy mógł wykorzystać urlop i był wprowadzony taki system, by każdy pracownik czuł, że ustalone jest to sprawiedliwe, prawda?

Julita

@Jan Kowalski to wydawałoby się logiczne, ale skoro nie wiesz jak to jest między pracownikami to znaczy, że nim nie jesteś? @też pracownik czyli pracownicy zaległy urlop mogą wykorzystać już wtedy kiedy chcą?

też pracownik
@Julita 22.02.2018 10:47

Z tego co jest mi wiadome pracownicy zwłaszcza z linii produkcyjnych zaległych urlopów nie mają poza kilkoma osobami. Większych problemów z otrzymaniem urlopu też nie ma. Owszem, zdarzają się okresy wzmożonej pracy i w tym czasie bywa problem z urlopem. Poza tym jak pisałem wcześniej umowa o pracę zawiera informację, że w okresie letnim uzyskanie urlopu jest utrudnione i jako okres na korzystanie z urlopu wskazany jest czas jesienno-zimowy oraz wczesna wiosna.

Julita

@Jan Kowalski czyli podpisując umowę pracownik wie, że raczej w wakacje nie może brać urlopu w firmie Fobos Invest? @Ja. a starałeś się o urlop w okresie letnim i go nie dostałeś czy w każdym okresie była odpowiedź negatywna? @Jan Kowalski co oznacza kolekcjonowanie urlopów? Co miałeś na myśli?

Jan Kowalski
@Julita 08.02.2018 12:52

Nie napisałem, że nie ma możliwości korzystania z urlopu w okresie letnim, tylko, że jest to utrudnione, z powodu dużej ilości zleceń. Nie oznacza to, że zapada "magiczna klamka" i jest zakaz brania urlopu. Jeśli chodzi o moją osobę, to nie starałem się o urlop w wakacje, gdyż najlepiej mi pasuje okres po wakacjach. Kolekcjonowanie urlopu oznacza posiadanie znacznej ilości dni urlopowych do wybrania.

też pracownik
@Julita 08.02.2018 12:52

W umowie jest zapis o tym, że należy planować urlop w okresie jesienno-zimowym oraz wczesną wiosną.

Julita

@Jan Kowalski czyli osoby, którym najbardziej zależy na urlopie w wakacje rywalizują ze sobą o to komu najszybciej uda się złożyć wniosek urlopowy? Nie możliwości dogadania się między pracownikami firmy Fobos Invest, żeby to było sprawiedliwe?

Jan Kowalski
@Julita 15.02.2018 13:40

Wydaje mi się, że po prostu wystarczy szybciej "zaklepać" urlop. Ale nie wiem, jak to wygląda między pracownikami.

Julita

@Pracownik za każdym razem jak składasz wniosek urlopowy to dostajesz odpowiedź negatywną? Czym jest o spowodowane? Czy nie ma kto Was zastąpić w pracy w firmie Fobos Invest, dlatego nie dostajecie urlopów?

Julita

@Heheh nie jestem żadnym nadzorem, bo nie nadzoruję tylko pomagam użytkownikom poprzez zadawanie szczegółowych pytań, dzięki którym potencjalni pracownicy firmy Fobos Invest znajdą w łatwy sposób interesujące ich informacje. @Nie samą pracą żyje człowiek firma mi za nic nie płaci. I jej nie bronię, bo jestem tutaj neutralnym moderatorem forum gowork.pl

Fob

Nie pozdrawiam pana Mistrza z h4 jeszcze nie dawno z kolegami operatorami stał i normalnie rozmawiał ale po awansie jedzie ich najgorzej, uważajcie operatorzy bo robi wam zdjęcia jak nic nie robicie a nawet sprawdza co robicie jak macie dzień wolny. Dwulicowy to mało powiedziane nie dajcie się chłopaki

Zostaw opinię o Fobos Invest Sp. z o.o. - Sztum

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fobos Invest Sp. z o.o.