NSK ISKRA

Kielce

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 189 ocen.

Opinie o NSK ISKRA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NSK ISKRA

Agent

Nsk he he he smiech na sali nie polecam pracuje 12 lat w tym syfie za 17 zl brutto czyli do reki 13 zl chcesz podwyzke dostac nie ma ale na trawe wokol wyremontowanej hali kaska jest zapierdziel konkretny niby 8 godz ale naprawde lepiej pracowac gdzie indziej po 10 bo po tych 8 godz jest sie wypompowanym na maksa a jezeli siadzie sie na chwile to jest juz opieprz czas z stad uciekac szkoda zycia ludzie tu szybko uciekaja z stad bo kasa mala a warunki pracy ciezkie jak tak dalej pojdzie to za pare lat nie bedzie mial tam kto pracowac i chyba japonczycy sami beda musieli zawijac rekawy do pracy ????

Byly pracownik

Pracowalem w NSK bearings 2 lata, nie polecam, (usunięte przez administratora) od nastawiacza az po kierownika, w łazienkach i szatniach syf i smród, ciagly mobbing ze strony przelozonych. Praca na 3 zmiany w systemie czterobrygadowym ( 1weekend w miesiacu wolny) stres i ciagly pospiech, wiekszosc pracowników to ludzie starsi z 30 letnim stażem pracy, jedyny plus to wyplata kazdego miesiaca 10 dnia a nawet 8 ale co z tego jak tylko 2000 ~2200' pracowalem w latach 2015-2017

Drps

Witam , pracuje od 7 lat w tym zakładzie i wszystko się zgadza co tu piszecie, nie warto. Ludzi wogule nie doceniają , nie ma co tu się pchać szkoda życia.

Pracownik NSK Berrings Polska

Powiem Tak: Kasę to oni oszczędzają dla pracownika. Jako pracownicy fizyczni jesteśmy na ostatnim miejscu. Uśmieszki niczego nie zmieniają ze strony japońców. ZAROBKI Przykład jeden z wielu: Miała być ścieżka kariery gdzie co jakiś czas nas oceniano i miały być podwyżki. Dostawałem dobre oceny a podwyżki nie było żadnej! Kolega ostatnio się o to upomniał i nic nie dostał. Oczywiście musieli podnieść płacę bo rząd tak rozporządził ale końcowo na wypłacie tego nie widać. Są dodatki na święta czy wakacje ale ucinają premię i na to samo wychodzi jak byś dostał zwykłą wypłatę. Na rocznicę założenia firmy dali taki żałosny prezent że kompletnie już ich poznałem - to zwykłe chamstwo. WARUNKI PRACY: są BARDZO nie zdrowe. Opary z maszyn znacząco zagrażają zdrowiu lecz nic o tym się nie mówi. Japończycy wchodząc na halę zakładają maski to jest dostateczny dowód na tę chwilę! Hałas olbrzymi. I najgorsze chłodziwo które jest wszechobecne parzy skórę. Zabezpieczenia czyli tylko rękawiczki nie wystarczają bo spływa to po ręce (są po prostu za krótkie) ale czego nie robi się żeby mieć więcej. Ręce są ZNISZCZONE żadne kremy nie pomagają! Z maszyn leci również na twarz i nogi. Kto ma słabszy organizm szybko złapie uczulenie które prowadzi do egzemy. TO jest najgorsze bo trudno wyleczalne i bolesne! W lato za gorąco a w zimie OK. ATMOSFERA: Jest przyjemnie. Każdy pozna kogoś kogo polubi. Są oczywiście plotkarze, chamy, ludzie którzy się wywyższają ale większość sobie z nimi poradzi. Zresztą każdy się tam zna i wie kto jaki jest. Majstry są w porządku. PRACA: Nie jest ciężko ale trzeba szybko pracować można się przyzwyczaić ale trudno znaleźć chwilę dla siebie (czasami nawet na siku), lecz z czasem nabywając coraz więcej wprawy jest go więcej. Weekendy 3 w miesiącu zajęte. 9 dni minimum wolnego w miesiącu. System 4 brygadowy, 3 zmianowy. Męczy ale można się przyzwyczaić. Choć czasami ciężko. Trzeba się wyspać dobrze. WYPŁATA na czas ale co z tego jak za te warunki powinna być większa około 2200 przez pierwsze 5 lat. Dalej musiałbym się dopytać ale pewnie dużo się nie zmienia. Wacha się od 2100 do 2400 ale średnio właśnie 2200. PODSUMOWANIE: praca dla odpornych na stres, presję czasu i tych którzy cenią sobie czas wolny a nie zarobki. Nie ma możliwości nadgodzin. Szkoda zdrowia bo smog oraz opar na hali jest co najmniej niepokojący. NO i palące chłodziwo. O SOBIE: piszę to jako osoba obeznana w temacie . 1,5 roku wystarczająco mi pokazało. Piszę z perspektywy szlifierza wiem co się dzieje na tokarskiej, montażu, pakowaniu. Mam znajomych na kuźni i piecach. To praktycznie całość. Warunki podobne. Najczyściej oczywiście na pakowaniu i montażu. Pracuje tam najwięcej kobiet z tego powodu. OCENA: 4,5/10

Hanna

@Grzesiek89 złożyłeś CV do NSK ISKRA? Jeżeli tak, to czy zaproszono Cię już na rozmowę kwalifikacyjną? Opowiesz nam jak w tym momencie pracuje Ci się w tej firmie?

Grzesiek89

A jak wygląda praca inżynierów czy ogólnie kadry umysłowej? Warto składać cv?

KOT

Jeden wielki kołchoz! Na hali 45 stopni czy to w lecie czy w zimę. Woda do picia z brudnych dozowników. Kiedyś była buskowianka. Teraz są baniaki z radomia, woda niesmaczna i nie gasi pragnienia. Szatnie brudne, prysznice brudne- można złapać świeżbia i kurzajki. Ubikacje to lepiej na narciarza. Przełożeni to palanty i chamy. Tylko oni zarabiają. Reszta to jest do roboty. A pozatym japończyk to jest dno i u niego się nie zarobi nic. Kupili firmę za grosze i wyzyskują Polaków. Jak kto mądry to nigdy tam nie pójdzie. Szkoda czasu i życia bo jak tryby wciągną to ciężko się wyrwać. Pozdrawiam ciołków, któży jeszcze tam TYRAJA.

...
@KOT 11.08.2017 19:06
Jeden wielki kołchoz! Na hali 45 stopni czy to w lecie czy w zimę. Woda do picia z brudnych dozowników. Kiedyś była buskowiank...

Zgadzam się z komentarzem wyżej. Praca jest ciężka, a czasami po prostu trudna, zależy, który dział. Mało kto ci cokolwiek pomoże, zwłaszcza jak jesteś sam. Rozwój brak. Obiecują szkolenia a tak naprawdę to tylko zwykła ściema. A jak czegoś nie wiesz bo jesteś sam i zadzwonisz do majstra że masz problem to jego to nie obchodzi bo albo ma coś ważnego do roboty albo nawet sam ci nie pomoże bo nie umie. A potem tylko pretensje, że jak to wgl możliwe że tego nie umiesz, a skąd masz umieć jak nikt ci tego nie powiedział wcześniej. Ludzie odchodzą szybko bardzo bo nie wytrzymują warunków i chamstwa przełożonych a nawet współpracowników. Co do wypłaty to nie jest zła jak na kieleckie warunki lecz mogła by być trochę większa. Jakieś doświadczenie na pewno zdobędziesz lecz nie jest to praca na dłuższy czas.

przewoznik

Nie mam dobrej opinii o tej firmie. Na zlecenie spedycji wożę ich towary. Kilkakrotnie kazano kierowcy przewieżć coś z magazyny do magazynu, o czym nie było mowy w zleceniu. Ja mam opłacony fracht do Beneluxu. Kiedyś gdy kierowca oświadczył, że tego nie będzie robił, oświadczono mu, że "jak ci się nie podoba to wynoś się stąd". Stosują triki. Ładują i dopiero po załadunku mówią, że trzeba towar przewieżć po zakładzie. Kierowca, jeśli się opiera, to jest celowo przetrzymywany, aby zmiękł. To jest wyzysk ! ! !

Kate
@przewoznik 02.08.2017 00:27
Nie mam dobrej opinii o tej firmie. Na zlecenie spedycji wożę ich towary. Kilkakrotnie kazano kierowcy przewieżć coś z magazyny...

Do niezadowolone przewoznika: a) nikt pana nie zmusza do pracy na rzecz NSK, b)zgodnie z umowa jaka jest zawarta z firmą zlecająca panu przewozy czasem trafi się transport z jednego obszaru wysyłkowe do drugiego..c)nikt nikogo złośliwie nie przetrzymuje. .kierowcy wjeżdżaja na załadunek natychmiast po przygotowaniu towaru do wysyłki. NSK Kielce nie posiada magazynu gdzie przechowuje sie towar d) nikt nigdy nie odnosi się nie grzecznie do kierowcy . Pracuje tam i doskonale wiem jak to wygląda :-)

Marek

Plusy : - pensja zawsze na czas albo pare dni przed data wyplaty. -umowa o prace -dodatki socjalne -praca pewna Minusy: -Praca w brygadach: trzy weekendy w pracy albo 1 albo 2 albo 3 zmiana -Warunki kiepskie : halas ogromny, czlowiek umazany w olejach po uszy , wysoka temp pracy na hali -Najwiekszy minus zarobki !!!!!! Niestety zaklad coraz wiecej zarabia a pracownicy sa slabo oplacani start od 14 zl brutto. W iskrze mozna sprobować sil jednak w CK jest wiele mniejszych firm ktore oferuja lepsze warunki i zarobki. Ja po 5 miesiacach pracy w NSK odszedlem do lidla. Moja pensja obecnie po 2 latach na magazynie to 3600 brutto plus premie i praca nie jest ciezka bo na wozku malo dzwigania. Także w iskrze nie ma szału Pozdro

Hanna

@Pracownik według Ciebie w NSK ISKRA nie ma odpowiedniego szacunku do pracownika. Dlaczego tak uważasz? Czy możesz przytoczyć nam jakieś konkretne sytuacje?

Pracownik

Ten zaklad to dno istne wyzyzk ludzi nie proponuje ludzia tu przychodzic zarobki marne za taka ciezka prace przelozeni chamscy udupia kazdego by bronic swojego tylka przed japoncem wszystko pieknie wyglada na zewnatrz nowe hale a w srodku syf upaly nie do wytrzymania na hali

Olo
@Pracownik 01.06.2017 10:11
Ten zaklad to dno istne wyzyzk ludzi nie proponuje ludzia tu przychodzic zarobki marne za taka ciezka prace przelozeni chamscy...

W kazdym zakladzie kierownik to cham dlatego taka osoba jest kierownikiem tak to niestety wyglada. Apropo NSK to praca pewna ale cieżka w brygadach. Zarobek powinien byc 20 zl brutto na start bo normy wysrubowane okropnie. Przy stawce 20 zl kadra by byla stala bez rotacji a tak to ludzie uciekaja tak szybko jak tylko sie da i i malo komu zalezy na tej pracy i tym zakladzie. Co do pracodawcy nie ma co sie czepiac bo spelnia wszelkie sandardy prawne jedyny mankament to wynagrodzenie.

Adas

Za ta prace minimum 2000-2500 na start na reke. Za mniejsze pieniadze nawet Ukrainiec nie zagrzeje tu miejsca. Pensja na czas pelne swiadczenia bez nadgodzin. Wszystko zgodnie z prawem i bez zadnych problemow jednak stawka poczatkowa ok 14 brutto nie pozwala dlugo pracowac w NSK.

Nieszczęsliwy pracownik NSK

Już w mcdonaldzie lepiej płacą

Hanna

@amanda przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja. A jakie pytania usłyszałaś? Czy coś jeszcze Cię szczególnie zaskoczyło?

Hanna

@aga możesz wpisać w wyszukiwarkę NSK + dodać frazę 'praca'.

aga

@Hanna czy możesz podać nazwę tego portalu z ofertami pracy NSK ISKRA ?

Hanna

@Poszukujący, na jednym z portali ogłoszeniowych znalazłam oferty pracy NSK ISKRA. Poszukują osób na stanowiska: Specjalista ds. Personalnych, Inżynier SQA, Inżynier Jakości (obsługa gwarancyjna), Inżynier Technologii Produkcji - Wdrażanie Nowych Projektów. Możliwe, że są jeszcze jakieś inne oferty pracy ;)

Poszukujący

Na produkcje? a na jakie stanowiska są przyjęcia ?

Hanna

@Poszukujący myślisz o aplikowaniu? Na jakie stanowisko?

Poszukujący

Ile można zarobić na rękę w NSK na chwilę obecną ?

Aaaaaaal
@Poszukujący 06.03.2017 17:44
Ile można zarobić na rękę w NSK na chwilę obecną ?

1700-1900

Hanna

Był już ktoś na rozmowie w NSK ISKRA? Jak oceniacie przebieg procesu rekrutacyjnego? ;)

amanda
@Hanna 01.03.2017 11:11
Był już ktoś na rozmowie w NSK ISKRA? Jak oceniacie przebieg procesu rekrutacyjnego? ;)

Tak byłam kiedyś i poprostu śmiech na sali. Podczas rozmowy z dwoma Paniami jedna z HRów, wszedł jakiś kierownik HR, założył nogę na nogę i zaczął mu telefon dzwonić. Podczas gdy my rozmawiałyśmy, on bez skrępowania rozmawiał przez telefon ale to nic po skończonej rozmowie zaczął dłubać w nosie i się wtrącać do rozmowy. Najlepsze było pytanie o znajomość języków obcych. Powiedziałam, że mam CPE a chłop do mnie a była Pani w Angli, pracowała na zmywaku a ja nie, to jak Pani może znać język angielski. Ręcę mi opadły. Poprostu straszny PRL. Nie polecam nikomu takiej rozmowy. Tragedia, jak taka osoba może być kierownikiem.

potencjalny pracownik

witam, jestem zainteresowany praca w nsk ale nie wiem do końca czy się zdecydować bo słyszałem że bardzo małe stawki godzinowe dają na wejście. Wie ktoś jak jest naprawdę Proszę o podanie realnych stawek dziekuję z góry

KAMIL
@potencjalny pracownik 06.02.2017 16:45
witam, jestem zainteresowany praca w nsk ale nie wiem do końca czy się zdecydować bo słyszałem że bardzo małe stawki godzino...

Zaczynasz standardowo od najnizszej krajowej plus dodatki: nocki, premie...... Tak bylo zawsze moze cos sie zmienilo na plus ale wiecej jak 15 brutto na godzine nie dostaniesz. Robota pewna pensja na czas. Zarobki bardzo slabe, podwyzki bardzo niskie, rotacja ogromna. Praca dobra dla bezrobotnego na przeczekanie az znajdzie sie cos lepszego.

mery

slyszalem ze maja otworzyc jakas nowa hale wie ktos co jak i kiedy?

meggi
@mery 25.01.2017 11:24
slyszalem ze maja otworzyc jakas nowa hale wie ktos co jak i kiedy?

Podobno od 1 kwietnia. Na razie hala się buduje. System trzyzmianowy 4-brygady.

morena

mania tylko kwestia czy każdy ją dostanie ni ewentualnie po jakim czasie

anonim

(usunięte przez administratora)

Radek

MANIA pierdzielisz takie glupoty ze az uzębienie mnie rozbolalo !!!!!!!!!!!!! 1. Umowa o prace ? wiekszosc firma taka daje 2 Relacje mniedzy pracownikami fatalne 3 Benefity socjalne zerowe !!!!!!!!!!!!!!!!! Daja konserwy raz na rok na swieta za 100 zlotych !!!! Wczasow pod grusza brak tylko 300 zł na wakacje ktore chyba w cedzynie na 2 dni starcza !!! 4 Benefity socjalne nie urozmaicaja pracy. Prace urozmaica roznorodnosc wykonywanych czynnosci. A w NSK ludzie wciskaja tylko przycisk zielony czerwony i zolty :) Radze zejsc na ziemie puki nie jest za pozno :)

anonim

(usunięte przez administratora)

ANNA

Zostawia sie poprostu CV na bramie od ul Jagielonskiej i tyle ja tak zrobilam , kazdy tak robi. Cv ida do kadr a pozniej dzwonia do wybranych osob. Firma ma zla slawe ale uwierzcie mi ze mimo to ludzie zostawiaja mase papierow :). Zawsze znajdzie sie ktos kto potrzebuje pracy. Kolega mi mowil ze teraz codziennie zatrudniaja nowe osoby.

anonim

(usunięte przez administratora)

ANNA

Oferty pracy zadko kiedy sie pojawiaja ponieważ nabor jest przez caly rok na kazdy z wydziałow. O prace biurowa jest ciezko bo malo ludzi odchodzi natomiast na wydziale jako fizyczny pracownik rotacja jest ogromna. Zarobki najnizsza krajowa plus dodatki do zmian no i slaby socjal. Ja pracowałam 2 miesiace do czasu znalezienia innej pracy bo niestety zarobki bardzo niskie jak na taki wysilek fizyczny. Nie polecam tej pracy ale niech kazdy sproboje czym smakuje nsk. Za te pieniadze nigdy nie znajda dobrego pracownika

Ładna

Litości to poprostu kolhoz, mobbing, mistrzowie wykorzystują (nawet panie wiecie co mam na myśli) ochyda

Obiektywny

Przedstawię z grubsza minusy pracy na tokarkach FUJI w13: 1) Praca w weekendy (1 weekend wolny w miesiącu) byle jak wynagradzana (dodatek tylko za niedziele), grille, imprezy rodzinne wszystko Cię omija, 2) Trzecie zmiany (przy tak monotonnej pracy spać się chce jak cho**ra, w takich warunkach może zdarzyć się błąd), 3) Stan maszyn (to jest tragedia, wszędzie rozlane oleje, ciągłe awarie, naprawione lub nie tak żeby tylko dociągnąć do końca zmiany), 4) Ciągłe zwiększanie norm mimo iż maszyny są coraz starsze i bardziej rozklekotane, 5) Brak poszanowania życia prywatnego tak zwanego robola (chcesz urlop to lepiej od razu idź po zwolnienie lekarskie), 6) Sprzątać na koniec zmiany ten syf to przecież, aż krew człowieka zalewa , 7) Audity i wtedy wręcz anormalne dbanie o czystość i porządek jakby to był szpital, nawet wióra nie może być na posadzce (gdybyśmy pracowali w tartaku to pewnie trocin nie mogłoby być), 8) Warunki pracy - hałas, opary chłodziw, olejów, metaliczny pył w powietrzu (przecież to nie są warunki szkodliwe), przy upałach na hali ponad 40 stopni, zimą przy mrozach poniżej 10 i jeszcze nawiew włączony. Zachorować wtedy nietrudno, a wtedy masz do wyboru pracować z gorączką albo iść do lekarza i powiedzieć premii papa, 9) Regenerowane narzędzia, które nie wiadomo kiedy urwie, a Ty później myśl co z tym powstałym fajansem zrobić, 10) Pretensje o słabe spływy tak jakby ktoś leżał i spał za maszyną, 11) Można jeszcze sporo wymieniać, ale już mi się nie chce. I ta posada niewolnika, popychadła i sprzątaczki jest wyceniana na +/- 2 tys. netto, a przez jakiś rok na 2 z przodu nie ma szans (dopiero na końcu tzw. ścieżki kariery czyli po jakichś 2 latach, później już podwyżki symboliczne ;]). Plusy tej pracy to jedynie wypłata na czas, niezły socjal i w większości równi ludzie w brygadach. Na pewno jest to też ciekawe doświadczenie, po prostu trzeba to zobaczyć na własne oczy ;] Pisząc krótko nie jest to praca marzeń ani pod względem zawodowym ani finansowym, a życie osobiste idzie sobie w odstawkę. Za tą udrękę wynagrodzenie jest moim zdaniem jakimś nieporozumieniem, ale namawiam do sprawdzenia samemu. Może się komuś spodoba :D

olaf
@Obiektywny 09.07.2016 23:58
Przedstawię z grubsza minusy pracy na tokarkach FUJI w13: 1) Praca w weekendy (1 weekend wolny w miesiącu) byle jak wynagradza...

100% racji. !!!!!!!!!! Byłem rok przezylem uciekłem i odrazu odżyłem :) Praca tragiczna zarobki za ta prace jeszcze gorsze !!!!!! Rotacja ogromna nikt nie chce z mlodych pracowac za 2000 brutto na 3 zmiany i weekendy. Na start najnizsza krajowa. W NSK zarobki na start za ta prace powinny byc w granicach 3000 brutto i tak by nie zbiednieli bo zyski maja ogromne.

anonim

(usunięte przez administratora)

NIKO

Niestety inzynierowie tyle zarabiaja na start ale z podwyzkami tez ciezko jak sa to symboliczne ktorych sie nawet nie odczuwa. Co do stazysty w dziale finansow pewnie najnizsza krajowa albo staz z urzedu ale tego nie jestem pewien. Niestety ta firma nie placi i nie daje szans rozwoju

anonim

(usunięte przez administratora)

Kapo

No wykwalifikowanych to napewno ktorzy sie cenia i chca zarabiac ok 1700 na reke

Młoda

Nsk... jak tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysk nafta i inne substancje od których można nabawic się uczulenia. System pracy 3 zmiany i do emerytury nie ma życia szarości i senność to się będzie pamiętać. Zarobki jak na taki wyzysk są żadne bo jeśli robisz na to żeby zrobić opłaty zjeść i dojechać do pracy to jak niewolnik bo każdy grosz się liczy. Jak dla mnie to nie ma plusów bo jeśli mam życie poznać na 2 dni przed śmiercią to wolę umrzeć teraz.

OLO

Ja ucieklem z nsk po 2 latach najgorsze 2 lata mojego zycia !!!!!! Za ta prace zarabiac tak marne pieniadze to jest dramat. Kadra nsk to w 70 % ludzie ze wsi takze maja oplacony zus a dorabiaja u siebie. Mieszkaniec Kielc nie moze sobnie pozwolic na takie zarobki.

Były pracownik

Po 20 latach pracy w Iskrze rzuciłem to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Odkryłem że świat jest dużo bardziej kolorowy i zmieniłem zawód. Wyjechałem. Teraz przyzwoicie komunikuję się w 4 językach które przyszły same (z niewielką pomocą z mojej strony) jestem samozatrudniony i odkładam co miesiąc 10-12 tys.zł/mies. Oprócz tego mam normalne koszty utrzymania za granicą. Pracuję 3 miesiące a następnie robię sobie mies. wakacji. Te 20 lat w NSK to było o 10 za dużo. Pozdrawiam kolegów z NSK. A.

KOLOMBOFAJANSO

@Antoś dziwne bo pracując prawie 2 lata nigdy mi się nie zdarzyło być &quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak bura [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; i nie widzę żeby ktoś był, przynajmniej u mnie na wydziale. Chyba zależy akurat na kogo i gdzie się trafi. Bynajmniej nie zdarza się to na WW-9. A jeśli chodzi o twoją wypowiedź dotyczącą dojścia do 2tys na rękę, to nie trwa to aż tak długo. Pozdrawiam

KOLOMBOFAJANSO

@lilka zależy co rozumiesz poprzez "sensowne stanowisko", pracuje tam wiele pań, starszych i młodszych, na wszystkich stanowiskach, od obróbki tokarskiej po kontrolę jakości. Także nie, to nie praca wyłącznie dla mężczyzn.

KOLOMBOFAJANSO

W skrócie: Zarobki - 11,50/h w tym momencie(przynajmniej na tokarskiej) Czas płacy - perfekcyjny, zawsze na czas, 10 pieniążki na koncie muszą być Warunki pracy - dosyć ciężkie, jednak da się przyzwyczaić, dużo stresu(przydatne mocne nerwy),ludzie tam pracujący w większości sympatyczni. Wolne - bez brygady pn-pt weekend wolny, w brygadzie 1 weekend w miesiącu a tak w zależności od planu wolne na tygodniu. Podsumowując: jak na Kielce, praca dobra

anonim

(usunięte przez administratora)

Antoś

Jaro pewnie ze trzeba z czegoś zyć ale jak patrzysz co robisz i dostajesz na start 11.5 brutto czyli 8.3zl netto i perspektywa zadna a jestes [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak bura [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to lepiej isc krasc !!

anonim

(usunięte przez administratora)

Antos

JARO daruj sobie zarobki to najnizsza krajowa zanim dojdziesz do 2 tys na reke minie ci poł zycia albo i całe :)

No i co?

Pytałeś mnie kiedyś Pawełku czy jakby między liniami była kupa czy bym ją zauwazył? Widzisz mnie juz tam nie ma a ty dalej tkwisz w tym gó-wnie.... hahaha ;)

No i co no i co?
@No i co? 25.03.2016 09:42
Pytałeś mnie kiedyś Pawełku czy jakby między liniami była kupa czy bym ją zauwazył? Widzisz mnie juz tam nie ma a ty dalej tkwi...

Jak to mądry majster kiedyś powiedział: "Wszyscy tkwimy w tym gównie po uszy az cieżko nie zauwazyć"

anonim

(usunięte przez administratora)

flex

Tego nie wiem ale mozna popytac bo ciagle sa rotacje takze praca jest i staze tez sa a czy platne tego nie jestem pewien

flex

Wyplata zawsze na czas umowa o prace tez jest. I na tyle plusow duzy minus to bardzo niskie stawki i zero perspektyw. Dobra praca dla absolwentow popracowac rok zrobic krótki staż i isc dalej tu niestety nic sie nie osiagnie i nie wiele nauczy.Z fizycznymi pracownikami jest jeszcze gorzej stawka nizsza a warunki ciezsze.

Generaleq22

Pracuję w NSK już prawię rok czasu na stanowisku tokarz automatowy. Zarobki nie są takie złe. 1900 na rękę, a za dobry miesiąc jak więcej nidzieli to nawet 2 tysie.Praca po 8h wychodzisz robisz swoje i idziesz do domu i nic cie nie interesuje. Do tego umowa o pracę plus dodatki i wszelkie świadczenia. Pracuje na luzie i mam wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak narazie nikt mi nic nie poiwedział, że źle pracuję. Pozdro Nieroby !

Aga83

Czytam te wszystkie opinie i tak szczerze mowiac to praca w tym zakladzie jest o wiele lepsza od tej ktora teraz wykonuje. Pracuje ciezko fizycznie, dzwigam ciezkie przedmioty i to jeszcze biegiem bo pracuje w systemie akordowym wiec jezeli chce zarobic wiec normalne ze trzeba szybko, kierownictwo popelnia duzo bledow za ktore nam sie obrywa, traktuja nas jakbys my byli niewolnikami, jezeli nic sie nie odzywam to zarobie 1800 zl ale jezeli tylko zwroce uwage koorynatorowi ze cos zle zrobil i ja nie bede za to odpowiadac moje zarobki sa o wiele mniejsze, prawda jest taka ze wszedzie jest dobrze gdzie nas nie ma. W takich czasach zyjemy niestety

Kebab

Rok stażu jako specjalista ds. produkcji i mam na rękę 1640zł

Gabka92

To jest mało??!! ludzie, wszedzie jest najnizsza krajowa czyli na reke 1300zł!!!!

NOWY
@Gabka92 25.10.2015 15:41
To jest mało??!! ludzie, wszedzie jest najnizsza krajowa czyli na reke 1300zł!!!!

Gabka92 uwierz mi ze to mało !!! Za taka prace obowiazki i stres to sa psie pieniadze. Ludzie stad uciekaja jak przed zarazą. Presja ogromna nie zarta nawet 3 tyś na reke.

Grzechu92

Czy umowy próbne są czesto przedluzane czy porobisz 3 miesiace i dziekuja za wspolprace?

Barca

Ile może zarobić inżynier procesu w nsk na start? Sa tam podwyzki? jak wygladaja zarobki?

NOWY
@Barca 19.09.2015 17:04
Ile może zarobić inżynier procesu w nsk na start? Sa tam podwyzki? jak wygladaja zarobki?

Witam na start maksymalnie 2400 brutto wiecej nie dostaniesz. Po 2 latach ok 200 brutto podwyzki a dalej to juz tylko inflacyjna kazdego roku jakies 2-4%

Dżony Brawo

Witam, mam pytanie odnośnie pracy na kuźni. Jak wyglądają tam zarobki, warunki pracy, czy szefostwo na tym wydziale jest ok? Są możliwości rozwoju? Prosiłbym o rzetelną informację.

anonim

(usunięte przez administratora)

twój czas twoja strata

Może i kołchoz się rozwija. Przecież na cysorza i fukushimy trzeba ciągle dawać kasę więc jakieś inwestycje muszą robić żeby się złomowisko nie rozpadło. A staże są głównie po to żeby mieć darmowe lub prawie darmowe popychadła do roboty. Taka kariera że do tej pory kolki ze śmiechu dostaję jak sobie przypomnę.

Antek
@twój czas twoja strata 29.08.2015 16:44
Może i kołchoz się rozwija. Przecież na cysorza i fukushimy trzeba ciągle dawać kasę więc jakieś inwestycje muszą robić żeby si...

Lilka kotku pracowalem w NSK 5 lat miesiac temu sie zwolnilem. Na staze przyjmuja bo maja umowe z PŚ ze stazu nic nie wyniesiesz nic nie zarobisz jedynie bedzie cie zbieralo na wymioty :) Zarobek po stazu jak dadza ci prace najnizsza krajowa + dodatki do nocki.... Wyciagniesz moze z 1600 na reke i tu marzenia o zarabianiu pieniedzy sie koncza bo nigdy nie dojdziesz do pensji 2tys na reke !!!! Moja rada jest taka spierd.... jak najdalej z kielc bo tu nie ma pracy i nic nie osiagniesz tylko garbia, chyba ze jestes lekko nie kompletna to zapraszam do iskry :) Jestes mloda osoba moze po studiach moze nie w takich ludzi sie w kielcach nie inwestuje jedynie w tzw fachowcow co przynosza korzysc pracodawcy Ja sie zwolnilem bo juz mi sie niedobrze robilo ale ze mialem doswiadczenie i fach w reku znalazlem prace w 2 tygodnie za lepsze pieniadze na lepszych warunkach i bez stresu. NSK zabija w czlowieku chec zycia jest wampirem co wysysa z ciebie krew nie dajac ci w zamian nic. A w NSK sa niezle stanowiska pracy ale na nie sie nikt nie dostanie bo sie malo kto zwalnia a jak sie zwolni robia sztuczna rekrutacje i zatrudniaja kogos z rodziny lub znajomych Pozdro

Zostaw opinię o NSK ISKRA - Kielce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NSK ISKRA