Okna Dako (Dako)

• Kunów
  • Podrzecze
  • Niskowa

3. Opinie o pracodawcach Nowy Sącz
  5. Opinie o Okna Dako (Dako Sp. Z O.O.)

Opinie o Okna Dako (Dako) Nowy Sącz

Nie przegap nowości o Dako Sp. z o.o.!

25.07.2019 22:18

Expert

18.09.2019 22:14

No cóż... mam kompletnie inne odczucia. Zawsze ktos pomoże jak masz problem. Zdarzy się ze ktoś noe dotrzymaa słowa ale to super sporadyczny przypadek.
    NotYourBuissnes

11.06.2019 11:51

Witam, pracowalem trochę w Dało, nie całe 4 lata, zwolniłem się ze względu że pracownik tam co do plac jest nie szanowany, do Pani Marty nie ma sensu się zapisywać i tak nie przyjmie, pół roku się starałem dostać do niej i nic, wysłane pismo zero odpowiedzi, atmosfera w pracy pozytywna nie wiem jak na innych działach ale na stolarce drewnianej ogólnie pozytywna, zdarzają się ludzie nie uprzejmi ale ogólnie to wporządku, co do płacy po 4 latach na stanowisku którym pracowalem i obowiązków wynikających z wykonywanej pracy bardzo marne, posiłkują się pseudo akordem który nie jest adekwatny do wykonywanej pracy, jednostki za okna biuro obcina i wypłaty marne, o sobotach i nadgodzinach można zapomnieć podnieśli pieniądze za sobotę ale zakazali ich robić bo jak to Pan Prezeso powiedział że ludzie za dużo zarabiaja...ogolnie firma patologiczna, ale ludzie spoko. Co do urlopu, proponuje zapisywanie sobie gdzieś ile dni się wybrało bo też lubią oszukać, żeby dostać podwyżkę trzeba rzucić wypowiedzeniem ale to nic pewnego, Pani M zaproponuje 50-100 zł max i później wymagania od kierownika jakbyś dostał 500 stow. Zero poszanoeania dla pracownika. Pozdrawiam i zastanów się 100 razy zanim podejmiesz tam prace.
    Masakra

17.07.2019 13:41

Zastanawiałem się nad pracą tam... Dobrze, że jest to forum.

30.06.2015 16:10

Banda idiotów za biurkami nic nie ogarną... Tylko po złości, bron boże żeby trzeba tam było iść po coś zawsze zarobione i nie wolno przeszkadzać bo one strasznie zapracowane... A ta cala "PANI" Matra to już całkiem porażka, iść do niej to lepiej od razu się zwolnic...
    ja

25.03.2019 12:30

Ja się zwolniłem i mam spokój . płace kiepskie o urlopie w lecie możesz pomarzyć tylko .
    tyu

27.09.2018 00:02

Czy w DAKO dalej płaci się pracownikom najniższą krajową?
    fgdf

14.10.2018 20:02

Po pierwsze jak siedzisz w biurze to masz ewentualnie pojecie tylko o wypłatach w biurze. I tego nie jestem pewny bo każdy trzyma wysokość wypłaty tylko dla swojej wiadomości. Bo w Dako temat płac to tabu.O wysokości wypłat się nie rozmawia. Ale Dako to nie tylko biura. I uwierz mi ze ogólnie wypłaty są w okolicach najniższej krajowej , lub niektórzy troszkę maja więcej. Ale tylko niektórzy.
    FatimA

01.03.2019 13:16

Hej a na jakim stanowisku pracujesz w DAKO jak można wiedzieć? ;)
    Zainteresowany

28.01.2019 16:38

Orientuje się ktoś jak wygląda praca na stanowisku serwisanta. To ogłoszenie ciągle wisi czyżby nie było chętnych bo taka kiepska kasa czy taka rotacja a może tak duże wymagania ????

23.08.2018 22:26

@Ktoś, kto był zatrudniony, dzięki za odpowiedź. A mógłbyś jeszcze powiedzieć jaka jest atmosfera pracy w Fabryce Okien DAKO? Jakie są relacje między pracownikami? Czy można liczyć na pomoc ze strony kolegów z pracy? Interesuje mnie też jak wygląda komunikacja przełożonych z pracownikami?

24.08.2018 17:29

Są fajni, są mniej fajni. Generalnie ludzie tego samego szczebla trzymają się razem. Są kółeczka wzajemnej adoracji, są tacy, którzy mają parcie na szkło, są i tacy, którzy mimo swoich kompetencji nie chcą być kierownikami. Atmosfera generalnie jest całkiem ok,. TO co mnie raziło - im wyższy szczebel, tym mniejsze kompetencje i większa chęć "pokazania się" kosztem innego. Swego czasu Prezes (wice chyba) na wigilii firmowej rzucił hasło, że i tak powinniśmy się cieszyć, że tu pracujemy... słychać było mniej więcej dwa klapnięcia rękoma w formie oklasków. Czy można liczyć na pomoc? Jeśli trafisz na taką osobę, która ma jakieś zasady - to tak. Większość jednak pilnuje swojego nosa i są obojętni na potrzeby drugiego. Pracownik szeregowy nie może liczyć na pomoc kierownika, ale kierownik liczy na pomoc szeregowego i ją otrzymuje. Nawet jeśli nie należy to do jego obowiązków. Zresztą większość kierowników ma nikłe kompetencje do kierowania zespołem podwładnych. Najczęściej są to zwykli karierowicze nie mający pojęcia i zarządzaniu zasobami ludzkimi. To zwykłe "wyręczanie się" a nie umiejętność kierowania.
    Bartek

24.06.2018 17:18

Ja słyszałem, że DAKO to dobry pracodawca!

22.08.2018 15:16

A gdzie to słyszałeś? Bo po rozmowie z osobami, które tam faktycznie pracowały i co ważne - są spoza rodziny - to raczej tego nie usłyszałeś....

17.08.2018 12:15

Pracowałem w DAKO - pytajcie, odpowiem zgodnie z tym, co wiem. Od procesu rekrutacji do szeregowego pracownika.
    Hamond

22.06.2018 07:30

Po stokroć odradzam.
    Ryszard

15.06.2018 22:24

Brak szacunku. Dla każdego szeregu pracownika. Dramat
    Czikita

18.04.2017 18:54

Najlepiej się zarabia na PCV z jedną sobotą za marzec 2350 netto mi wyszło.
    fgy

20.04.2018 09:30

No to teraz zaszalejesz. Nie będziesz wiedział co z forsa robić.

12.04.2018 20:13

@df, często ktoś zadając takie pytanie ma nadzieje, nie tylko na twierdzącą odpowiedź ale też na jakąkolwiek opinię o całym etapie rekrutacji, może zamiast odpowiadać w ten sposób mógłbyś podzielić odpowiedzi? I w ten sposób pomóc innym, którzy szukają pracy w DAKO?
    df

20.04.2018 09:24

Droga Joanno. Jak wygląda proces rekrutacji w dużej mierze jest opisany we wcześniejszych postach. Trzeba po prostu wrócić się do wcześniejszych wpisów. Ale jeżeli to nie wystarczy , to bardzo chętnie opisze jeszcze raz cały proces rekrutacji , pod warunkiem ze mój post nie zostanie osunięty. Bardzo często się zdarza ze prawdziwe opisy i opinie są usuwane, bo są niewygodne .
    Stach

18.03.2018 10:50

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może rekrutację?
    df

18.03.2018 17:55

Jeżeli ktoś zadaje tutaj takie pytania, to jako właściciel firmy już bym go nie przyjął. A co to brak logicznego myślenia i własnej inicjatywy? Jest strona dako i tam są wszystkie aktualne rekrutacje, wiec po co te pytania jak male dziecko któremu wszystko trzeba powiedzieć.
    Ali

08.03.2018 21:47

Chcialbym spytac czy mozna tu zlozyc cv.Pochodze z Libanu i chcialbym sie ozenic z polka i zamieszkac w Nowym Saczu.
    sdf

14.03.2018 12:52

Jak najbardziej składaj !! Przy rozmowie wstępnej w dziale personalnym może sobie wypatrzysz jakąś polkę na żonę. Powodzenia

06.03.2018 23:23

Ile zarabia osoba na magazynie na początek? Mieszkam jakieś 40 km od firmy. Zastanawiam się...
    Grzegorz

07.03.2018 19:17

nie wierze w co?
    et

08.03.2018 11:41

Dostaniesz najniższą krajową.
    Grzegorz

06.03.2018 23:32

Jakie zarobki na początek na magazynie?
    Janmariaiglesjas

26.02.2018 21:46

Chcialem sie tu zatrudnic,bo slyszalem ze praca tu jest lekka latwa i przyjemna.Mam w planie slorzyc podanie ,juz na wiosne zaraz po tym jak Sandecja zagra u siebie na nowym stadionie o mistrzostwo Polski .Podobno juz "nima" biletow berberysysy wykupily che,che
    Piotruś Pan

22.01.2018 11:34

Cześć. Krótkie dwa pytania - na jakie pieniądze można liczyć na stanowisku kierowcy C+E (międzynarodówka)? I jak wygląda system pracy/wyjazdów? Z boku firma sprawia na prawdę dobre wrażenie (nie jestem z Sącza :) ), a dodatkowo transport na potrzeby własne - to jest to, co mnie interesuje. Mam dość jakichś przerzutów i innych cudów... Proszę o odpowiedź :P
    dfg

23.01.2018 13:07

Hm, co tu odpowiedzieć, żeby nie skłamać? Rzeczywiście możesz mieć dobre wrażenie przyglądając się z boku na firmę, ale uwierz to jest tylko wrażenie. Co do stawki zarobków to nie dowiesz się oficjalnie jakie stawki panują . W firmie to tajemnica. Będą Ci mówić że " to jest zawsze negocjowane indywidualnie" lub "Jak ktoś ma odpowiednie kwalifikacje to dostanie odpowiednie wynagrodzenie. Równych zarobków nie mogą mieć wszyscy!!" W rzeczywistości zawsze wyskakują z propozycją bardzo marną, wręcz często zbliżoną do najniższej krajowej. Więc jak już chcesz pracować koniecznie w dako to próbuj iść na rozmowę wstępną i sam się przekonasz.
    Stefan

03.01.2018 18:10

sd

10.01.2018 20:58

Stefan , jak żeś taki mądry i piszesz że, cytuję "Jak ktoś ma odpowiednie kwalifikacje to dostanie odpowiednie wynagrodzenie. Równych zarobków nie mogą mieć wszyscy!!" to powiedz mi dlaczego w konkurencyjnej firmie na stanowisku specjalista ds. sprzedażny można zarobić ok.4000 netto , a w dako na tym samym stanowisku z TYMI SAMYMI KWALIFIKACJAMI nie można zarobić nawet 2500 netto. Więc nie siej propagandy dakowskiej i mydlenia oczu.
    dfr

17.01.2018 10:58

Stefan jak ty " mądrze' tutaj się wypowiedziałeś. Na pewno konsultowałeś tą wypowiedź z szefostwem. Takie bajki to tylko w dako można usłyszeć. Rzeczywistość jednak skrzeczy. Dlaczego w tej firmie wielkość zarobków jest utajniona? Dlatego że nie ma się czym chwalić. CODZIENNIE NISKIE PŁACE !!!!!!
    xxxx

06.01.2018 21:55

Lepiej zostań tam gdzie jesteś. Szkoda czasu i benzyny.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Okna Dako (Dako)?

Kontakt - Dako Sp. z o.o.

Al. Piłsudskiego 88 33-300 Nowy Sącz

Branże: Poligrafia i druk

04.04.2017 08:43

@xcv rozumiem, że dotychczasowe wynagrodzenie nie do końca Cię zadowala. Możesz powiedzieć o jakim stanowisku w firmie mówimy? Chętnie też dowiemy się więcej na temat możliwości rozwoju oferowanych przez firmę.
    Kris

27.12.2017 13:29

To teraz możne ich przymuszą do podawania wysokości zarobków dla rekrutowanych : https://sadeczanin.info/gospodarka/w-ogloszeniach-o-prace-budzetowka-i-firmy-prywatne-beda-musialy-podawac-ile-placa
    fyty

27.12.2017 21:16

Może wreszcie przestaną udawać cichociemnych na rozmowach wstępnych, gdzie temat zarobków jest wręcz pomijany, i po iluś tam spotkaniach rekrutacyjnych wyskakują ci z propozycją najniższej krajowej.
    JaTakTylkoPytam

27.10.2017 10:27

A jak wygląda praca w DAKO jako kierowca?
    Maika

30.10.2017 20:36

Witam jestem zainteresowana podjęciem pracy w dako na produkcji -bardzo proszę o realną ocenę osób tam pracujących tzn. czy w tym okresie mogę w ogóle liczyć na przyjęcie i jakie są ogólne warunki- czy na początek faktycznie tylko najniższa krajowa?! z góry dziękuje
    sfgd

17.12.2017 11:31

Najniższa krajowa jak i na początek tak i na koniec .

25.09.2017 21:49

@Pracownik biura bardzo dziękuję za odpowiedź. W takim razie to nie jest jest tak, że wszędzie w każdym dziale są podobne problemy i można je generalizować. Czy w takim razie problem z realizacją należnego urlopu nie wynika z braków kadrowych? Czy w takiej sytuacji jest szansa na nowe rekrutacje również do działów biurowych?
    Gość

28.09.2017 06:12

No raczej trzeba popatrzeć na export jako jednostkę rozwijającą się. Może kiedyś faktycznie rotacja byla duza ale dziś jest zupełnie na odwrót. A ogłoszenia na stronie świadczą o wciąż dużym zapotrzebowaniu na pracownika językowego.
    Byly

07.12.2017 18:53

Jakbys dostawal umowe po prubnym na 9 miesiecy to tez byd odszedl... Dla nich nie liczy sie czy jestes starym pracownikiem czy mlodym ... Ile lat juz w dako pracujesz zatrudnia mlodego na produkcje i jaka tu jest sprawiedliwosc ze mlodzi dostaja umowy na 9 miesiecy a staremu jak aie konczy umowa to na rok albo mniej ludzie z dako sie zwalniaja nawet z tych przyczyn bo jak mozna tak traktowac i zachecac pracownika umowa smieciowa. Ludzie odchodza i beda odchodzic z tamtad.
    Zuchy

08.10.2017 09:48

W Dako pracują ludzie od lat i to świadczy o przywiązaniu do firmy. Firma cały czas się rozwija, powiększa rynki zbytu na eksport. Cóż można dodać, chyba jeszcze to , że jest dużo pracy i ciężko z urlopami bo ludzi brakuje.
    Waldi

03.10.2017 19:27

Niestety na rynku pracy bardzo brakuje fachowców i firmy to już zaczynają odczuwać. Może podwyżki wynagrodzeń zatrzymają częściowo tych którzy wyjeżdżają do pracy za granicę.? Dako potrzebuje ludzi bo sie rozwija.
    biuro

28.09.2017 22:08

Export w tym momencie idzie mocno do przodu i juz nie ma takiej rotacji jak kiedyś. A ogłoszenia wiszą, bo potrzeba więcej ludzi, a ciężko znaleźć odpowiednie osdoby

29.09.2017 11:56

no ludzie z którymi ja pracuje to te sam twarze od dobrych kilku lat

29.09.2017 11:57

no ludzie z którymi ja pracuje to te sam twarze od dobrych kilku lat
    SerwisPracy

14.09.2017 20:16

Zula Tak wiemy że oferta wisi od miesiąca na tablicy informacyjnej i chętnych brak. Ale przecież 10 czeka za brama na Twoje miejsce :) Joanna na żądanie oczywiście że dostaniesz bo możesz taki zgłosić 4 razy w ciągu roku. Czy tam jeden dzień też przeważnie można dostać. Ale np. 2 tyg. w wakacje nie dostaniesz. 5-7 dni to max a powinniśmy mieć 10. Z kolei na Aluminium chyba nikt nie dostał nawet tygodnia. Biura , kadry , Kierownictwo itd. biorą sobie 2 tygodnie czemu my nie możemy ? To nam się w pierwszej kolejności należy odpoczynek to my pracujemy fizycznie a nie siedzimy w klimatyzowanych pokojach przed komputerem. I w tej firmie się nie planuje urlopu bo za 2-3 miesiące możesz sobie dać z nią spokój. A rotacja jest nadal i to ogromna. W tej firmie nie ma stabilizacji każdy to powie nie tylko ja.
    Zula

12.09.2017 19:19

Czy wiecie coś o pracy dla specjalisty w dziale eksportu?
    Pracownik biura

17.09.2017 16:36

A o co konkretnie pytasz?

09.09.2017 11:53

@Ja2, dziękuję za odpowiedź, rzeczywiście brak możliwości urlopu może być demotywujący ale z kolei użytkownik @serwispracy, twierdzi zupełnie coś innego. Gdzie w takim razie leży prawda i czy naprawdę w Fabryka Okien DAKO nie ma problemów z branie dni wolnych od pracy?
    wet

26.09.2017 19:53

Ale co wy potwierdzacie? Że z tego " co wiecie " w "niektórych innych działach administracji" nie ma problemu z urlopem? Ale czy firma dako składa się z "niektórych innych działów administracji"? Fabryka dako składa się przede wszystkim z działów produkcyjnych ( jakby ktoś zapomniał) . Działy produkcji PVC, aluminium, drewno, malarnia, magazyn, transport oraz wiele innych. I na tych działach problemy z wyegzekwowaniem urlopu występują cały czas. Jest dokładnie tak jak napisał wyżej @SerwisPracy 2017-09-14 20:16. Trzeba gryźć żeby egzekwować swoje.

27.09.2017 12:51

Może tak jest, tego co mówisz nie zaprzeczam, bo nie wiem - każdy mówi z własnego doświadczenia...
    Grandarek

03.09.2017 23:10

Fabryka Okien DAKO ma opinię dobrego pracodawcy. Może nie wszyscy są zadowoleni ale to wynika w dużej mierze z ich zaangażowania w pracy. Pewnie duże znaczenie ma również atmosfery w firmie ponieważ ten czas spędzany w pracy z musu nie daje korzyści.
    DFG

04.09.2017 10:07

Hej Grandarek , piszesz ze dako ma opinie dobrego pracodawcy. Jest jeden problem. Gdzie są te opinie, bo jakoś ich nie mogę znaleźć. Tutaj na tym forum, jak ono jest długie to nie znalazłem ani jednej dobrej opinii napisanej merytorycznie. Można spotkać tylko ogólniki w stylu twojej wypowiedzi. To powiedz mi gdzie mam szukać tych dobrych opinii. Na razie stwierdzam BRAK.
    SerwisPracy

03.09.2017 14:57

Pierwsze słyszę o podaniach o urlop normalnie się idzie i się mówi że się chcę wziąć urlop od do i tyle. Raz w roku musi ci udzielić 10 roboczych ciągiem czyli 2 tygodnie i tutaj nie ma że boli że ci zapłaci czy coś ni godzisz się na to chcesz swoje wypracowane wolne koniec kropka. Będą robić problemy straszyć że jak się nie podoba to się zwolnij. Dzwonisz do PIP i mówisz o co chodzi bardzo szybko się ktoś pojawi i im przeryje papiery. Czasami jest tak że bo zgłoszeniu przez pracownika do PIP pojawiają się aż 3 osoby i potrafią siedzieć w firmie tydzień do tego mają nie raz ze sobą sanepid i trzepią wszystko. A gdyby cię ktoś zwolnił bo nie dostałeś urlopu 2 tygodniowego który się tobie należy i poszedłeś do PIP to oddajesz sprawę do sądu. Znam przypadek że za takie coś pracownik od pracodawcy nakazem sądu dostał 6 Tys. zł. Tak że trzeba walczyć o swoje a nie podwijać ogon i chodzić i marudzić jak jest źle tylko zacząć walczyć o swoje.

31.08.2017 06:46

@ja a z czego wynikać miałby ten brak urlopu? Z braku zatrudnienia w oparciu o umowę o prace, czy też pojawiają się inne powody?
    ja2

01.09.2017 16:36

Brak urlopu wynika z tego ze jest bardzo ciężko go wyegzekwować. Po prostu go nie dostajesz i tyle. Jest kupa ludzi co ma niewykorzystany urlop od lat . Aby dostać urlop musisz pisać podanie. Jeżeli nie dostajesz zgody na urlop , to musisz pracować. Później gdy ci się nazbiera tego dużo to wypłacają ci ekwiwalent za niewykorzystany urlop. Liczą ci to tak ze wychodzą marne grosze za niewykorzystany urlop. Ale ostatecznie o pójściu na urlop możesz zapomnieć.(usunięte przez administratora)Pracownik ma najwięcej jak tylko się da pracować i nie musi przecież odpocząć. Zawsze przecież mało.
    ja

30.08.2017 20:57

Odradzam tam pracę jak chcecie bez urlopu zasuwać to proszę .
    Andrzej

20.08.2017 19:31

@khjk Cieszmy się z tego, że nie żyjemy w czasie gdy istnieją obozy. Może dlatego tak łatwo niektórzy szafują tym zwrotem. Nie obrażaj ludzi, którzy przeżywili obóz.
    rty

21.08.2017 10:44

Nerwowy Andrzejku, a gdzie ty tu widzisz obrażanie kogokolwiek?
    Trewor

08.08.2017 09:41

Generalnie w pracy należy pracować. Jeśli ktoś widzi się w takiej pracy to będzie mu tu dobrze. Powodzenia
    khjk

08.08.2017 18:06

Tylko tyle do powiedzenia Trewor? Nie za dużo. W obozach też była praca i generalnie trzeba było pracować. Tu chodzi o to, jakie są warunki tej pracy, jakie korzyści z tej pracy wynosi pracownik. Praca dla pracy mało kogo interesuje.
    Nie Jestem Robotem

03.08.2017 17:11

Znalazł lepszą ofertę Aluminium ma straszne tyły jeśli chodzi o produkcje ciągle góra naciskała na niego jak by był jakimś magikiem. Prawda jest taka że dział aluminium jest zbyt mały by wyrobić to co tam dostają. A właściciele sypia ile popadnie. Ja tego nie rozumiem nie mogą się nachapać czy co ? Nie idź na aluminium Mów że chcesz na PCV. Magazyn też odradzam będziesz nosił okna cały dzień. Są tacy co po 4 godzinach idą do domu :) Na Aluminium urlopy wstrzymane osoby którym proponowano posadkę kierownika odmawiały :) Masakra :D
    sd

26.07.2017 23:43

Czy możne mi ktoś wyjaśnić dlaczego po tylu latach pracy zwolnił się nagle kierownik produkcji aluminium? Czy coś tu jest nie tak ? Ciekawi mnie to, gdyż chciałbym aplikować na to stanowisko, ale bez zebrania więcej informacji to nie wiem czy warto.
    weq

27.07.2017 21:42

Już nie wytrzymał !!! Większość po jakimś czasie stwierdza, że traci tylko czas pracując w dako.
    Maniek

23.07.2017 22:33

DAKO to spoko firma i miejsce do pracy dla wielu ludzi.
    wer

25.07.2017 00:12

Maniek, jeżeli rzeczywiście masz coś do powiedzenia pozytywnego to, rozwiń to. Podaj argumenty, przykłady , dlaczego ta firma jest spoko tak jak mówisz. To co napisałeś to tylko pusta, nic nie znacząca autoreklama firmy dako.
    Harcerzyk

13.07.2017 21:15

Odnoszę wrażenie , że wpisów dokonuje ta sama osoba. Musi mieć dużą złość do Dako, skoro tak uparcie wpisuje? Ja tu pracuję i zupełnie nie narzekam, z tym, że ja lubię w pracy przykładać się do tego co robię.
    ijk

15.07.2017 21:51

Harcerzyk , a gdzie ty tu widzisz złość ? Jeżeli ktoś pisze celne i prawdziwe komentarze do danych sytuacji, to co cię w tym boli? Po to jest to forum.
    qwerty

01.07.2017 08:11

Pojawiło się ogłoszenie, RKS na rynek czeski. Ktoś może powiedzieć coś więcej? Widełki wynagrodzenia, narzędzia pracy?
    ertert

02.07.2017 16:15

Cicho sza. Ta firma jak zwykle nic nie podaje. Że niby warunki ustalane są indywidualnie. Idź na rozmowę wstępną, to przeżyjesz szok.
    qwerty

03.07.2017 12:37

właśnie szoku chcę uniknąć, nie lubię tracić swojego czasu na wycieczki po X set kilometrów i brać po to dzień wolnego. liczyłem że może jakiś były pracownik się wypowie jak to wygląda.

Zostaw merytoryczną opinię o Dako Sp. z o.o.