Loombard.pl Sp. z o.o. sp.k.

Adres: Brylantowa 24, 52-214 Wrocław

NIP: 8992755182 REGON: 22437139 KRS: 0000513594

Loombard.pl Sp. z o.o. sp.k.
3 207 430 5 1

Opinie o Loombard.pl Sp. z o.o. sp.k.

Filtruj opinie po kryteriach:

K_K
 Opinia

NA LOGIKE, skoro jest tyle różnorodnych opinii na temat loombardów, to zależy to przede wszystkim od SZEFA, potem ewentualnie kierownika. Przeważnie w każdym mieście jest inne szefostwo, a co za tym idzie inne warunki. To, że zarabiacie najniższa krajową, to sprawa tylko i wyłącznie pracodawcy a nie sieci! Ja pracuje w w loombardzie ponad dwa lata, zaczynałam od wypłaty 1600zł, teraz moja wypłata jest CO NAJMNIEJ 2 razy większa. Wypłata zależna jest od obrotu. Słabszy miesiąc - słabsza wypłata i odwrotnie. Pracuje na ten moment 13/14 dni w miesiącu po 14h, ponieważ doszły niedziele bez handlu. Problemu z urlopem nigdy nie było! Zastępstwo płacone jest dodatkowo 200zł za dniówkę. Prace zaczynam od kawy i śniadania (no chyba, że rzeczywiście ktoś juz stoi przy okienku) Nie ma żadnego parcia na pracę, że musisz teraz to czy tamto zrobić, robisz swoje, masz na to cały dzień. Masz po prostu zrobić to co do Ciebie dzisiaj należy. I tez nic sie wielkiego nie stanie jak nie zdążysz, bo był duży ruch nadrobisz to na następny dzień! Problemu ze zwolnieniem się do lekarza czy cokolwiek tez nie ma, nie wiem gdzie wy pracowaliście, ale szczerze wam współczuję :) Dodam jeszcze, że jako pracownik mam mega zniżkę na sprzęt, co jest dodatkowym atutem. Atmosfera w pracy jest (usunięte przez administratora) młoda ekipa, łącznie z Szefem. Organizujemy sobie co jakiś czas spotkania integracyjne. Przykro sie czyta wasze wypociny, ale to nie wina sieci tyko człowieka, który był waszym szefem ;) Z minusów to rzeczywiście, dużo się siedzi przy komputerze, ale wtedy można sobie np. coś posprzatać. Robota sie zawsze znajdzie, chyba, że jesteś leniem ;) Robota dla ludzi ambitnych, którzy chcą zarabiać i wiedza jak to się robi ;)

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jjj
 Opinia
@K_K 11.10.2018 14:54

Jezeli czytasz opinie o tej pracy to ta jest jak najbardziej trafna. Jezeli pracujesz systematycznie i sprawdzasz dobrz sprzet to nie ma mowy o jakis karach finansowych. Pracuje tam juz wiele lat i nie uwazam zeby bylo zle. Jezeli ktos jest leserem to o kazdej pracy napisze zle. Jezeli ktos sie nie stara to niech sie nie dziwi ze dostal slaby punkt.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zbigniew
 Opinia
@Jjj 24.10.2018 10:41

Na podstawie Twojego doświadczenia związanego z pracą w firmie Loombard.pl można określić, że jest to miejsce pracy dobre dla osób, które cenią sobie rozwój i stabilność zatrudnienia? Firma docenia pracowników, zapewniając im stałe i pewnie miejsce zatrudnienia?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
K_K
 Opinia
@Zbigniew 25.10.2018 13:34

Dokładnie tak. Odpowiedzi zawarł Pan już w swoich pytaniach :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
miki
 Opinia
@K_K 11.10.2018 14:54

Jakich ambitnych ludzi - taniej siły roboczej. Wypłata dwa razy wyższa od 1600 zł?! hahaha.... zapomnijcie ... Wrocław omijać szerokim łukiem.

Pomocna?
Tak17Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zbigniew
 Opinia
@miki 05.11.2018 17:20

Zechciej nam proszę powiedzieć, jak wyglądało w Twoim przypadku wynagrodzenie, które otrzymywałeś za prace w firmie Loombard.pl. Pracodawca oferował stałe i niezmienne wynagrodzenie, czy może prowizyjne? To dość istotna kwestia. Zachęcam, abyś podzielił się swoimi doświadczeniami w tej sprawie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
miki
 Opinia
@Zbigniew 06.11.2018 11:46

Nie muszę nic uzasadniać odnośnie złej opinii o pracy w całej sieci Loombard. Jak dowierzacie pozytywnym opiniom, które piszą tylko właściciele i kierownicy to namawiam do tego aby samemu sprawdzić na własnej skórze a potem wyrazić swoje rozczarowanie na tej stronie ku potomnym.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zbigniew
 Opinia
@miki 12.11.2018 18:38

Oczywiście nie musisz, jednak uzasadniona opinia jest bardziej miarodajna dla osób, które rozważają podjęcie zatrudnienia w firmie Loombard.pl. Tym bardziej że zapytałem o aspekt pracy, który dla większości osób jest kluczowym aspektem przed podjęciem pracy w danym miejscu. Może kto inny będzie w stanie odpisać, jak to wygląda?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia
@Zbigniew 12.11.2018 19:08

Miarodajna opinia będzie tylko wtedy, kiedy zainteresowany delikwent podejmie pracę w tej firmie a potem wściekły na siebie, że nie posłuchał negatywnych opinii zacznie wylewać swoje żale na tej stronie. Chcesz zarabiać grosze prowadząc wolontariat dla szefa z własnej wypłaty to serdecznie zapraszam do współpracy z Loombard :)

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lotos
 Opinia
@miki 05.11.2018 17:20

Widocznie nie znasz się na swojej pracy i nie potrafisz zarobić. Nie obrażaj jednak innych którzy wiedza jak to zrobić! Klienci przychodzą do Nas - pracowników. Tam gdzie wiedza ze siedzi ktoś normalny. Albo szukają Jeleni do wciskania bubli. Widocznie Ciebie brali za ta druga opcje. Kto pracuje wie jak jest Kolego

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lily
 Opinia
@miki 12.11.2018 18:38

Nic nie powiesz bo brak Ci argumentów. Jeżeli chodzi o opinię to negatywne są pisane przez frustratow którym nie wyszło. Praca dla inteligentnych i ambitnych osób.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick Name
 Opinia
@Lily 18.11.2018 17:33

Praca dla inteligentnych i ambitnych osób? :D a to ciekawe, bo w naszym mieście była to praca tylko dla ludzi młodych, nieświadomych, dających się oszukiwać- typowe jelenie lub dla ludzi w bardzo trudnej sytuacji finansowej, z nożem na gardle. Cieszyli się, że dostają te 2000 na rękę (najniższa+reszta na czarno) i prowadzili wolontariat dla szefa i kierowników za wiele nadgodzin, sobót, niedziel i dodatkowych dni z których nic nie mieli. Nikt ambitny i inteligentny nie pracowałby w takim miejscu i nie wiązałby z nim przyszłości, nie rozśmieszajcie ludzi, którzy tam byli i to widzieli na własne oczy.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia
@Lily 18.11.2018 17:33

Małe sprostowanie...nie wyszło im ze mną :) A nie jest tajemnicą, że tylko właściciele i kierownicy piszą tutaj pozytywne opinie. Wypłata rzędu 3700 zł ? dobre sobie :) Nawet kierownicy w mieście głównej siedziby tyle nie mają ;) . Masz tyle bo kręcisz lewizny za plecami właściciela

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
GBP
 Opinia
@Miki 21.11.2018 02:01

przed chwilą pisałeś że Cię oszukali na złocie a teraz że im nie wyszło? Strasznie kręcisz Kolego. To że Ty tyle nie zarabiałeś nie znaczy że inni nie zarabiają. Chyba ze w księgowości też pracowałeś i wiesz hahaha Twoje bajki kupy się nie trzymają

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zbigniew
 Opinia
@GBP 21.11.2018 14:38

To jak w końcu wygląda to wynagrodzenie za pracę w tym miejscu? Czytając ostatnie opinie, można odnieść wrażenie, że zarobki są bardzo zróżnicowane, ponieważ jedni piszą o stawce najniższej krajowej, drudzy zaś o tym, że w firmie można bardzo dobrze zarobić. Ktoś jest w stanie precyzyjnie przedstawić zarobki na podstawie swoich doświadczeń? Pamiętajcie, aby dodawać opinie zgodne z prawdą, aby nie wprowadzać w błąd czytelników tego wątku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
To ja
 Opinia
@Zbigniew 22.11.2018 10:43

1600 na rękę reszta w kopercie

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia
@GBP 21.11.2018 14:38

Kupy to się nie trzymają Wasze Panie właścicielu Harry pozytywne opinie i stek (usunięte przez administratora) odnośnie wysokości wynagrodzenia czy też samych warunków pracy, nie wspominam już o samym kodeksie pracy. Czytajcie tylko ludzie negatywne komentarze. Rozpoznacie je po liczbie polubień bo to one są prawdziwie miarodajne.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
miki
 Opinia
@GBP 21.11.2018 14:38

czytaj ze zrozumieniem albo zamilcz

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia
@Zbigniew 25.10.2018 13:34

Rozwój? Ty idź poczytaj choćby kodeks pracy może wtedy nastąpi u Ciebie rozwój Niedorozwoju!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
K_K
 Opinia
@Miki 26.11.2018 16:12

weź, ty sie pierd**nij w łeb :) nie wrzucaj wszystkich do tego samego wora. Powodzenia życze ;)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia
@K_K 30.11.2018 17:23

Cała sieć lombardowa to jeden ch.j !!!

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zbigniew
 Opinia
@Miki 30.11.2018 19:29

Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi na forum publicznym, ponieważ takimi komentarzami łamiecie regulamin, który obowiązuje na tym forum. Zapoznajcie się z nami, aby na przyszłość nie używać słów wulgarnych i obelżywych https://www.gowork.pl/regulamin. Wracając do sprawy, o której dyskutujecie to, możecie przedstawić, jak z reguły kończą się sprawy, gdy sąd wzywa na przesłuchania w charakterze strony z uwagi na przyjęcie kradzionego towaru? Pracownik ma z tego tytułu jakieś nieprzyjemności? Odpowiedzcie, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TOJA
 Opinia
@Zbigniew 22.11.2018 10:43

Ogólnie - pracuję ilość godzin zbliżoną do miesięcznej normy czasu pracy. Czasami w miesiącu zdarza się, że ilość ta jest większa ale na to się godziłem przy podjęciu pracy. Wynika to głównie z faktu, że są różne ilości dni pracy w danym miesiącu. Pracuję w systemie dwa dni pracy / dwa dni wolne W pracy siedzę łącznie 13 godzin dziennie ale w tym jest godzina bezpłatnej przerwy. Przerwa jest rozłożona na wolne minuty które mogę sobie wykorzystać jak chcę. Dostałem do wyboru - albo mam godzinę wolną rozłożoną w czasie kiedy nie ma klientów i wolnych chwilach robię co chce albo mam określoną godzinę wolną (i tylko godzinę o określonej porze) ale mogę zapomnieć o tym aby robić sobie wolne gdy wszystko zrobię. Wybrałem to pierwsze rozwiązanie. Minimalne wynagrodzenie na dzień dzisiejszy to bodajże 2200 netto. Nawet jakbym chciał do najniższej krajowej doliczyć te parę nadgodzin które mi czasami wychodzą to i tak byłaby to niższa kwota. Do tego doliczana jest premia za wynik na punkcie. Jak punkt idzie lepiej, są lepsze wyniki - jest większa premia ale jest też więcej pracy. Jak na czymś dam ciała to musze ponieść za to konsekwencje. Jak nie chce mi się sprawdzić złota i wierzę klientowi na slowo, że to zloto - a późnij okazuje się że niestety nie to - sami rozumiecie... trzeba płacić. Ogólnie - bardzo dużo zależy od relacji ze zmiennikiem, z kierownikiem, z właścicielem. Kazdy jest człowiekiem i ma lepsze i gorsze dni. Pod szyldem loombard pracuje na punktach ok 1500 (!) osób Natomiast kilkanaście czy kilkadziesiąt osób są to osoby które są "rotacyjne". Tak mnie zastanawia jak czesto właśnie one zmieniają pracę i z czego to wynika. Czy jest to zawsze wina pracodawcy czy może coś z nimi jest nie tak? Wszystko im się nie podoba, szukają dziury w całym, wszystkiego się czepiają i najczęściej to one właśnie tutaj piszą te wszystkie niepochlebne opinie. Pozytywnych opinii raczej nie można się spodziewać na takich portalach bo ludzie o pozytywach nie piszą. Ale patrząc na skalę ile osób pracuje tutaj (i to w niektórych przypadkach po ładnych kilka lat) to o czymś świadczy.

Pomocna?
Tak4Nie
Xxx
 Opinia
@K_K 11.10.2018 14:54

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jak na lato
 Opinia
@K_K 11.10.2018 14:54

Wypłata w granicach 2 tysiący, 3 tys to zobaczysz w innej pracy:) Wolne niedzielę oczywiście są ustawowo, a tutaj trzeba w tygodniu przychodzić odrabiać :) Problem z wolnym to norma w tej sieci. Pracownik za dużo ma do powiedzenia to idzie do zwolnienia:) Przy zwolnieniu zostawią cię bez grosza. Krótko zwięźle i na temat całej sieci. Pozytywne opinie kierownictwa bo nie mogą znaleźć ludzi do pracy.

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agata
 Opinia
@Jjj 24.10.2018 10:41

POPIERAM TWOJE ZDANIE W 100 %. Nie mogę zrozumieć tego,że pracowali po kilka lat i jakoś nie narzekali . Kilka lat ? To jest kur...kawał czasu ! dlaczego nie otworzyli gęby wtedy kiedy potrzeba tylko po fakcie ...skoro narzekają na zarobki TO PO CO TAM TYLE CZASU SIEDZIELI ?Na bazarze trzeba było się zatrudnić ...tam się chińskie ciuchy przebiera i jak zrobisz oczko to wyj...do śmieci a tutaj musisz każdy sprzęt sprawdzić jak z lenistwa nie sprawdzisz to becalujesz siano za to PROSTE ! Na własne życzenie... Loombard chce zarobić ! jak każda firma ! opierając się na pracownikach ,którzy kur...przyjęli się z nudów albo dla urozmaicenia życia to już dawno by ta firma nie istniała!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agata
 Opinia
@miki 05.11.2018 17:20

POWIEDZ MI, CO TY ROBIŁEŚ/AŚ TAM TYLE CZASU ? I DLACZEGO TERAZ DOPIERO O TYM MÓWISZ,CO ? WYPŁATA CI NIE PASOWAŁA? CZY TO ,ŻE MASZ DWIE LEWE RĘCE I NIE CHCIAŁO CI SIĘ SPRAWDZAĆ SPRZĘTÓW PRZY CZYM JESZCZE BYŚ SIĘ CZEGOŚ NAUCZYŁA...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gienio
 Opinia
@Agata 25.12.2018 22:46

Dwie lewe ręce to masz Ty Agatko. Ja dziś pracuje na stanowisku o jakim Ty możesz tylko pomarzyć, w świecie jakiego ten właśnie pracodawca się boi. ;)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia
@K_K 30.11.2018 17:23

a dziękuję bo jest rewelacyjnie ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia
@Zbigniew 03.12.2018 13:13

Jakim komentarzem łamie regulamin? To, że napisałem, że cała sieć lombardowa to jeden wielki ch.j? Mi chodziło o nazwisko i imię głównego właściciela ;P czyli Ch. Jacek , ale rozumiem, że tobie co innego chodziło po głowie. Każdy rozumuje według własnej posiadanej wiedzy :P

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
lemurCygański
 Opinia
@Agata 25.12.2018 22:39

W biedronce dają 2700 na rękę plus 13 pensja nie ma mowy o lawirowaniu na granicy prawa. Aktualnie wszystkie markety dają, podobne pieniądze, dla ludzi bez wykształcenia. Aktualna średnia krajowa to około 5000 zł brutto . Aby badać zawartość złota należy mieć skończone szkolenie. Jeśli się tego nie ma to nie ma takiego prawa aby zabierać ludziom pieniądze jeśli działali w dobrej wierze. Aktualnie bezrobocie jest niższe niż 5 %

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xyN
 Opinia
@K_K 11.10.2018 14:54

Lubiłem pracę w Loombardzie. Nie pracuję tam już prawie rok, ale często o nim myślę. Lombard jest jak toksyczna miłość, raz się go kocha innym razem nienawidzi. Nie powiem, bo zryło mi tam trochę psychikę, ale z drugiej strony takiej kuźni życia nie miałem nigdzie indziej. Zawsze sobie radziłem, przez dwa lata nie zaliczyłem prawie żadnej wtopy. Moje wynagrodzenie to były kwoty minimum 3200zł netto do nawet 5000zł (miasto wojewódzkie w zachodniej PL). Szkoda, że firma nie oferuje możliwości rozwoju, awansu, szkoleń itd. Niestety ambitni pracownicy uciekają dalej, gdyż firma nie ma na takich ludzi planu rozwoju. Myślę, że spędzone tam 2 lata, to optymalny okres dla kogoś kto chce czegoś więcej od życia. To co mnie najbardziej bolało w tej robocie, to napiętnowanie społeczne nas lombardzistów. Pracownik lombardu postrzegany jest jako (usunięte przez administratora), paser. Choć dziś posiadam b.dobrą pracę w branży IT, to ponad pół roku zajęło mi znalezienie roboty. Potencjalni pracodawcy bali się mnie zatrudnić, serio takie miałem odczucie po niektórych rozmowach z rekruterami :D Niestety podobnie było z poznanymi dziewczynami. Na hasło "lombard", leciały na mnie tylko striptizerki i Karyny naciągaczki, które liczyły na darmowe złoto :DD ...pewnie dla niektórych to atut ;]

Pomocna?
Tak1Nie
on1985
 Opinia
@Lotos 18.11.2018 13:12

hahahah dokładnie!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mateusz
 Opinia
@K_K 11.10.2018 14:54

To co powiem że akurat dobrze trafiłeś. W moim przypadku za zastępstwo 14h płacą 120 zł co jest śmieszne. W dodatku za prace nawet i rok temu gdzie byly wszystkie niedzielę otwarte i robiło się po 15 dni w miesiącu wypłaty 1600 zl plus tej smiesznej premk że i tak nigdy nie wyszedłem ponad 2300 zl gdzie za same godziny powinni tyle zapłacić.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Meela
 Opinia
@K_K 11.10.2018 14:54

Gdzie ty pracujesz ze dostajesz 200zl za zastępstwa ? ???? daj adres to się tam zatrudnię :D

Pomocna?
TakNie
polo
 Opinia

za nadgodziny (usunięte przez administratora) placa, dlatego od 4ch lat ich nie biore.ale mam dobra opinie o miejscu w ktorym pracuje, po prostu sie nie daje robic w (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie2
Kw
 Opinia

Ja pracuję 4 lata, nie mam na co narzekać ;) Oczywiście, zastępstwa się zdarzają, ale są dobrze płatne. Dodatkowo pracownikom z dłuższym stażem dorzuca się coś extra. A wypłata? W zależności od obrotów, ale nigdy nie schodzi poniżej 2800 zł , np. za grudzień było około 3500 zł. Oczywiście, należy się starać, a nie oglądać od rana filmy, w końcu praca to praca ;) Zazwyczaj wszystko jest ogarnięte już do godz. 15, więc później zostaje tylko obsługa klientów. A jaki jest klucz do tego? Nie opier*alanie się ;] Nadmienię, że jest możliwość połączenia tego z dodatkową pracą i nauką, a kierownictwo bardzo w porządku, zawsze pomoże, odbierze telefon 24/h :D Pozdro :)

Pomocna?
Tak8Nie2
Remi
 Opinia
@Kw 17.02.2017 10:49

No z tym minimum 2800 to chyba ciebie trochę poniosło :) Ale faktycznie ogólnie nie jest źle. Ja pracuje na słabszym punkcie. Średnio mam 2200 do 2500 i raczej więcej nie zarobię ale za to z nudów męczę się oglądaniem filmów na cda :) Ogólnie jest spoko.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
lolek
 Opinia
@Kw 17.02.2017 10:49

Śmiech na sali hahaha az mnie brzuch rozbolał . 2500 - 2800 -3500 to u kogo ty pracujesz ? firm nie pomyliłeś ? Im ktoś dłużej w tej firmie pracuje tym bardziej w d... jest bo coś takiego jak najniższa krajowa tam nie obowiązuje . Dodatkowa praca ? kiedy przepraszam jak pracujesz w tej firmie po 210- 220 godzin? i ma ktoś iść jeszcze do innej dorobić ? a może niech zamieszka w której z nich? zmniejszy koszty związane z utrzymaniem mieszkania bo po co za nie płacić skoro się w nim nie mieszka przy okazji zostanie więcej w portfelu . Ta praca może być dla osób nie mających rodziny i żadnych kosztów utrzymania ( najlepiej by mieszkał pod skrzydłami rodziców bo inaczej popadnie przy okazji w długi ) Czekam na więcej takich super wypowiedzi

Pomocna?
Tak33Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Remi
 Opinia
@lolek 19.02.2017 02:10

O czym Ty piszesz? Chyba należysz do grona tych malkontentów którym wszytko nie pasuje. Czytam to i nie wierzę, że można być tak fałszywym. Jak wytłumaczyć można to, że skoro jest Ci tak źle to nadal tutaj pracujesz? Piszesz, że siedzisz 210 godzin... Ale czy faktycznie tyle pracujesz? Piszesz coś o najniższej krajowej - czy jest w tej firmie ktoś kto takie pieniądze zarabia - chyba nie. Każdy kto tutaj pracuje zarabia ponad to. Zanim coś napiszesz to się zastanów albo postaraj się zrozumieć to co piszesz.

Pomocna?
Tak6Nie2
lolek
 Opinia
@Remi 20.02.2017 11:26

O czym pisze ?fakty piszę . Mnie w przeciwieństwie do Ciebie nauczono prostych obliczeń w szkole. Co dalej robię w tej firmie ? Nic nie robię . Nie pracuję już na własne życzenie ( uprzedzę fakt stwierdzenia że mnie zwolniono ) . Na wszystko narzekam ? tak ! jak czytam jakieś brednie o wypłatach to narzekam choć mam w zanadrzu parę i dobrych kwestii ale zostawię je na chwilę gdy przestaną tu takie osoby jak ty pisać brednie i zaczną być bezstronni do tego to forum służy . Pozwolę sobie zacytować dur... iu twoje słowa( ,, Zanim coś napiszesz to się zastanów albo postaraj się zrozumieć to co piszesz,,) Ja doskonale rozumiem co piszę i mam przemyślane każde napisane słowo. Zastanawiam się nad jedną rzeczą co taki prostak robi w tej firmie bo wbrew pozorom firma stara się zatrudniać ludzi reprezentujących odrobinę poziomu w Twoim przypadku trafili chyba na okres gdzie stanęli pod ścianą i musieli brać kogo popadnie . Masz jeszcze jakieś pytania? chętnie odpowiem

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
lolek
 Opinia
@Remi 20.02.2017 11:26

Pracujesz mniej niż 210 - 220 godzin? zarabiasz więcej za swoje podstawowe godziny pracy niż najniższa krajowa? Masz płacone przepisowo nadgodziny ? Jeśli tak podaj miasto bardzo chętnie będę ponownie aplikować na stanowisko pracownika lombardu . Jeśli nie i nadal masz jakieś rozterki ,będziesz dumać co piszę i czy mam przemyślane czy nie , daj znać podeśle proste wzory matematyczne . Tobie to powinni przeglądnąć świadectwa szkolne , albo zaobserwować czy nie kręcisz jakiejś lewizny . Choć wydaje mi się że to co Ci płacą i tak za dużo jak na człowieka Twojego pokroju .

Pomocna?
Tak34Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
XyN
 Opinia
@lolek 19.02.2017 02:10

Musiałeś być marnym pracownikiem. Pokaż mi pracę, która daje 15 dni wolnego miesięcznie i możliwość nadgodzin 150zł za każdy dodatkowo przepracowany dzień. Pracuję w tej firmie od dwóch lat i moja wypłata nigdy nie była niższa niż 3200zl na rękę. Maksymalnie, jak dotąd zarobiłem 5000zł, teraz celuję wyżej bo wiem, że to możliwe jeśli jest się rzetelnym i pracowitym ;) Mało tego, studiuję zaocznie już drugi kierunek i wyobraź sobie też mam rodzinę. Najwyraźniej jesteś za miękki i nie nadajesz się do lombardu. Pozdro!

Pomocna?
Tak1Nie1
Mikuś
 Opinia
@XyN 14.09.2017 00:10

15 godzin to nie nagroda tylko wymóg wychodzący wprost z przepisów Kodeksu Pracy (usunięte przez administratora). Zarobki 5000 zł :) hahahahaha i do tego (usunięte przez administratora) :)

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ToJa
 Opinia
@lolek 25.02.2017 00:23

Pracuje w tej firmie. Nie mogę narzekać na nic. Negatywne opinie które piszą ludzie są absurdalne. Jak Wam tak źle to zapraszam do handlu. Biedronka czy Tesco ... Albo inny market. Tam się naje. ..biecie .. I jeszcze zrypki od szefostwa Mam porównanie..bo pracowałam w sieciowkach

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nie ufajcie wpisom pozytywnym
 Opinia
@ToJa 08.04.2018 02:21

Przestań psie prezesika pisać głupoty, że jest w tej firmie cudownie bo nie jest. Prawa pracowników szeregowych są tam nagminnie łamane i każdy kto pracował i nie koniecznie został zwolniony a sam odszedł napisze na tej stronie, że Kadną na Potęgę... Państwo, pracowników i klientów.

Pomocna?
Tak14Nie
xyN
 Opinia
@Mikuś 06.04.2018 15:15

Tak było, tyle zarabiałem jako pracownik Loombardu, w przedziale 3200-5000 na rękę, zwykle ok 3,5tys. Po tutejszych wpisach widzę jednak, że zarobki na tym poziomie to rzadkość w sieci Loombard.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
polo
 Opinia
@lolek 19.02.2017 02:10

ja tez mam 5letni staz, dodatkowe 500zl do minimalnej i premii czyli okolo 2900-3300 w zaleznosci od miesiaca na reke.pracuje w Slupsku na ruchliwym punkcie.przez 2 lata mialem rozliczone lacznie 47 zlotych ale robilem ostatnio z mongolem co w 2 miechy zrobil sobie okolo 700zl rozliczenia.mam 2 dzieci i zalezy mi na pracy wiec robie co mam do zrobienia a potem gram w fife albo ogladam filmy czy tam odpalam YT albo sobie czytam ksiazki.ALE MACIE RACJE!!! wszystko zalezy od szefostwa, ja tu mam (usunięte przez administratora) pracuje lacznie 15 lat i takiego pracodawcy nie mialem, mimo ze na TY nie jestesmy z szefem(co innego z kierowniczkami) to gosc ma szacunek do mnie a ja do niego i nie bawimy sie we wzajemne obwinianie jak cos nie idzie.kierownictwo 24h pod telefonem ale ja prawie nie dzwonie bo wiem co moge zrobic sam, mam po tych paru latach duza decyzyjnosc.nie znam sie na sprzecie to nie biore, ktos smierdzi nie biore, ktos sie pruje tez mu jade po rajtach w tylku mam, nikt sie do mnie o to przez 5 lat nie czepial.LUDZIE JAK MACIE PROBLEM OD POCZATKU Z KIEROWNICTWEM TO ODEJDZCIE I ZAKLADAJCIE SPRAWY.JA NIGDY NIE MIALEM ALE FAKT ZE MOZE AKURAT MI SIE POSZCZESCILO.mam blisko do domu, do przedszkola i szkoly dzieci , mam luz, sam siedze, nie musze uzalezniac swojego humoru od innych.zmiennicy zwykle spoko(procz jednego wyjatku) wiec mam czas dla siebie dzieci , na koszykowke, a w pracy na granie w spokoju w fife:D:D:D pozdrawiam tych co im sie nie poszczescilo, a ci co maja dobrze niech siedza dalej, bo mimo ze minimalna na umowie, to ciezko jest znalezc taka prace bez wyksztalcenia gdzie w sumie tylko trzeba byc ogarnietym interpersonalnie i nie dac sie w (usunięte przez administratora) zrobic(polowa ludzi chce cie (usunięte przez administratora)chodzi o hajs) .odrzuccie zbytnia empatie do ludzi, sprawdzajcie sprzet, dobrze go wystawiajcie i bedzie dobrze. jak ktos mysli ze jestem kierownikiem niech wpadnie na tuwima 4 w slupsku pogadac, podziele sie z reszta spostrzezen.

Pomocna?
TakNie
Pracownik1
 Opinia

Mam pytanie do byłych i obecnych pracowników tej firmy. Jak byliście rozliczani za sprzęty? Czy odbywało się to zawsze przy was bądź byliście o tym informowani czy szefostwo, kierownictwo o niczym nie mówiło tylko było niezłe zdziwienie na wypłacie ???? dzięki za odpowiedzi

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Packa
 Opinia
@Pracownik1 22.11.2017 23:35

Zazwyczaj sami informujemy jeżeli sprzęt był niesprawny, zawsze była możliwość naprawienia go w serwisie i sprzedaż. Nigdy nie byłam zaskoczona negatywnie przy wypłacie. Sama sobie rozliczałam drobnice ( tel za 30 zł) ewentualnie sprzedaż na aukcji. Wspólnie z Kierownikiem i Szefem dochodziliśmy do konsensusu. Miałam nawet sytuacje gdzie telefon sprzedany został ze sporą stratą ( nie będę podawała szczegółów), dodam że sprzęt był nowy, po prostu nie było popytu. Po napisaniu wyjaśnienia nie zostało mi nic potrącone z wypłaty.

Pomocna?
Tak1Nie
ŻENADA
 Opinia
@Packa 29.11.2017 01:22

Obciążanie pracownika kwotami 30 zł gdzie lombard zarabia 25 tys jest żenujące ze strony pracodawcy tym bardziej, że taki wynik jest zasługą samego pracownika.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mikolaj
 Opinia
@Pracownik1 22.11.2017 23:35

Nikt sam sobie nie rozlicza. Masz remanent comiesięczny lub trzymiesięczny i w trakcie jego wychodzą uszkodzone sprzęty. Jeśli remanent nie był w trakcie dnia twojej pracy a zmiennika o ewentualnych obciążeniach dowiadujesz się w dniu swojego następnego dnia pracy mailowo na skrzynkę firmową lub twój zmiennik przekazuje ci informację, że w danym miesiącu wypłata będzie pomniejszona o rozliczone tobie sprzęty.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Justyna
 Opinia
@Pracownik1 22.11.2017 23:35

Przykład jednej z inwentaryzacji przeprowadzonej na moim punkcie przez 2 kierowniczki, które ewidentnie chciały przekręcić mnie i mojego zmiennika, który w tamtym czasie został przerzucony na inny punkt. Przyjechały sobie na inwentaryzację przywożąc zarazem osobę do obsługi klientów na zastępstwo (jej staż pracy ok 2 miesiące... tzn. Świeżak). O tym, że są dowiedziałam się popołudniu, kiedy jedna gwiazda zadzwoniła i stwierdziła, iż z punktu utleniło się kilka gram złota. Oczywiście źle trafiły, nie ze mną te numery. Pracowałam kilka lat więc znałam schemat działania. Nerwy mi puściły jak tam wpadłam suchej nitki na nich nie zostawiłam. Na drugi dzień wystąpiłam o formularz inwentaryzacyjny. Poprosiłam koleżankę z drugiego punktu aby odpłatnie przyszła zrobić ze mną inwentaryzację. Okazało się że wszystko się zgadza więc zaczęłyśmy się zastanawiać o co chodzi. Długo nie trzeba było czekać. Co którąś niedzielę wyjmowałam biżuterię do czyszczenia, metkowania i wystawiania do sprzedaży. W jednej z kopert znajdowało się ponad 8 g złota był to łańcuszek ale jakiś dziwny. Po kąpieli w środku czyszczącym okazało się że nie jest złoty. I co teraz? Patrzę kto go przyjął. Oczywiście osoba, która już nie pracuje, więc nie można jej tego rozliczyć. Wróciłam pamięcią do inwentaryzacji i złożyłam wszystko w jedną całość. Przyjechały, zobaczyły, że jest tombak i to nie mały, nie było z kogo ściągnąć, więc niech zapłacą inni. Taka o to polityka firmy.

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lan
 Opinia
@Mikolaj 22.04.2018 21:37

Jestem pracownikiem sieci od 3 lat. Czytając to wszystko nasuwa mi się tylko jedno spostrzeżenie WSZYSTKO ZALEŻY KTO JEST TWOIM SZEFEM I KIEROWNIKIEM!!! jeśli masz c9s uszkodzonego samemu starasz się to wystawić na aukcje, jeśli się nie sprzeda masz to rozliczone na inwenturze na której jest kierownik i pracownicy punktu ten który ma tego dnia zmianę i 2 który przychodzi w swój wolny dzień, później jest odwrotnie.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
x
 Opinia
@ŻENADA 20.04.2018 13:44

Może i tak, tylko gdyby pracownik za to (usunięte przez administratora) to przestałby sprawdzać towar - bo tak wygodniej - i straty bardzo szybko urosłyby do kilku tys. msc.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Packa
 Opinia
@Mikolaj 22.04.2018 21:37

Tak masz racje, źle ujęłam to w słowach. Rozliczam samodzielnie w trakcie inwentaryzacji przy Kierowniku oraz Współpracowniku. Przy czym wszystko uwzględnia się w raporcie itd.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Packa
 Opinia
@Justyna 03.05.2018 14:38

Być może to polityka Twojego punktu/ów, tak jak w każdym zawodzie i pracy z ludźmi dochodzi do patologii . Ale nie wszędzie tak jest. Mam zaufanie do mojego Współpracownika i Kierownika. Wielokrotnie przy sytuacjach trudnych uzyskiwałam pomoc z innych punktów w naszym mieście. Fakt nie zawsze jest kolorowo, bywały osoby z którymi praca była trudna. Reasumując bardzo ważne jest z kim pracujesz, od tego w dużej mierze będzie opierał się komfort pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
x
 Opinia

Podoba mi się duża swoboda działania - mam swój zakres obowiązków i na ich wypełnienie mam 13 godzin. Nie ma żadnego ciśnienia, do wieczora ma być zrobione. Przyjmowanie i wycena sprzętu - uczą tego na szkoleniu, w razie wielkich wątpliwości można spytać kolegów z innych punktów czy za to i za to można dać tyle czy tyle. Można nawet kierownika o to zapytać jeśli się ma wielkie wątpliwości. Z doświadczeniem wycena przychodzi łatwiej, bo już się wie za ile coś się sprzeda i ile za to można dać. Płaca: nawet na okresie próbnym nie płacą najniższej, na początku było to plus 200zł do najniższej, następnie procent, czyli ok. 600-800zł plus najniższa, w zależności od zysku w danym miesiącu. Oczywiście są punkty w których było to 500zł, a i takie, w których było 1500. Praca 12-14 dni w miesiącu po 13h (teoretycznie 1h przerwy). Co jest świetną opcją, gdyż nie trzeba marnować urlopu na załatwienie swoich spraw, a jak się dobrze zrobi grafik to wychodzi niekiedy z 3-5 dni wolnych pod rząd. Urlopy zwykle są, zależy czy jest zastępstwo, ogólnie nie ma jakichś wielkich problemów, na pewno nie z otrzymaniem dnia, dwóch, czy trzech, dłuższe urlopy naturalnie przysługują - kwestia dogadania się. Zalety: - dużo dni wolnych w miesiącu - wynagrodzenie - przynajmniej w miastach z niewielkimi perspektywami (znajomi po studiach zarabiają o połowę mniej) - przełożeni - rozumieją że nie jest to łatwa praca, do pracowników odnoszą się z szacunkiem, nie czepiają się o coś z kapelusza, dla zasady. Jak już na coś zwracają uwagę, to istotnie mają o co. W końcu od tego są. Na ile mogą, na tyle idą na rękę, nie utrudniają życia. A nie wszędzie tak jest. - samodzielne stanowisko - nikt się nie wtrąca, siedzisz sam, sam decydujesz czy w tym momencie chcesz ścierać kurze i myć podłogę, czy akurat wystawiać na stronę i zamawiać kuriera. Chcesz włączyć (usunięte przez administratora) - żaden problem. netflix - jeśli masz czas i wszystko zrobione - też ok. - zakres obowiązków z jednej strony jest zaletą, bo wiele można się nauczyć, z drugiej wadą, bo jest ich sporo, z trzeciej strony szybko leci czas, z czwartej czasem go brakuje. - stabilność zatrudnienia - trzeba się bardzo postarać, żeby to pracodawca rozwiązał umowę, a nie odwrotnie. Wady: - odpowiedzialność materialna i kasowa (z materialną jest tak, że czasem da się coś sprzedać po kosztach jako uszkodzone, no ale nie zawsze. wtedy trzeba płacić.) - multitasking - bywa kocioł - mnóstwo klientów przy okienku, nagle jeszcze telefon, maile, w tym samym momencie kierownik coś chce i jeszcze policja w międzyczasie by chciała dokonać konfiskaty. Za tobą leżą paczki do rozliczenia i spakowania, listy do wydrukowania, w międzyczasie coś się posprzedawało i trzeba na nowo witrynę poustawiać żeby za czymś wyglądała. Później oczywiście się uspakaja i przez godzinę potrafi nikt nie wejść, jednak przy takim natłoku trzeba być bardzo uważnym aby nie być w plecy, wszystko dokładnie sprawdzić. - czas pracy jest zarówno zaletą jak wadą. czasem trafi się pracować po 3-4 dni pod rząd po tyle godzin, gdy ma się wolne to do niczego człowiek się nie nadaje bo jest tak zmęczony. na szczęście najczęściej pracuje się po dwa dni, 2 dni pracy 2 wolnego. - zdarza się że klienci obrażają obsługę, nic do nich nie dociera, śmierdzą, są pod wpływem różnych środków, nie potrafią zrozumieć jak działa umowa w rozumieniu prawa. np. wykłócają się gdy coś zostaje sprzedane bo nie odebrali w terminie i przypomniało im się 2 tyg. później. Na szczęście większość klientów jest normalna i bezproblemowa. - wycieczki na komendę na przesłuchanie tylko po to, by powiedzieć że potwierdza się to co jest w umowie i więcej się nie pamięta, bo i jak to spamiętać, gdy tyle twarzy się przewija, a sprawa jest sprzed xxx miesięcy. wprawdzie rzadko, ale raz, dwa razy na pół roku się zdarzy. - zaczynasz jeść - klient - musisz obsłużyć. myjesz ręce, bierzesz kolejny kęs - znów klient. znów idziesz myć ręce. i tak w kółko gdy jest ruchliwy dzień. - ilość obowiązków jest spora, w końcu za coś pracodawca płaci. Pracuję dość długo i specjalnie nie narzekam. Doświadczenie bardzo pomaga. Inna kwestia - wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, każda praca ma wady i zalety. Praca z klientem do łatwych nie należy, jednakże mamy tę swobodę, że zwyczajnie możemy mu zamknąć okno przed nosem i go nie obsłużyć, jeśli nie potrafi się zachować.

Pomocna?
Tak6Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kardridż
 Opinia

Uszczuplę tutaj całą bajkę o pracy w Loombard. Przyjmujecie głównie różnorodny sprzęt elektroniczny i złoto oraz prowadzicie kantor. Wymaga się od Was znajomości każdej funkcji owego sprzętu i gruntowne jej sprawdzenie bo inaczej pracodawca obciąży waszą pensję sumą pożyczki jakiej udzieliliście na zepsuty bubel. Wiedza jaką musielibyście posiadać jak już się sami domyślacie jest ogromna i nie do ogarnięcia . Pominę, że co chwila wychodzą nowe cudeńka techniki. Nawet w takich sklepach jak; MediaMarkt i inne pokrewne pracownicy są podzieleni na działy a i tak sami często i gęsto zaglądają do instrukcji obsługi bo co sprzęt to inne funkcje. W takich sklepach zarabiają średnio 2000-2500 zł mając jeden dział pod swoją pieczą. Rozmowa z klientem takiej osoby trwa ok.20 min. Nie mają tak olbrzymiej odpowiedzialności finansowej choćby był to napad. Ty w lombardzie masz obsłużyć w przeciągu kilku minut w przeciągu których masz gruntownie sprawdzić sprzęt czy jest wolny od wad nawet tych ukrytych. Warto tu wspomnieć, że interesant niejednokrotnie przychodzi bez instrukcji obsługi. W lombardzie właściciel płaci Wam 1700-2000-2500 w zależności jaki to punkt lombardowy z zastrzeżeniem, że może coś odliczyć od tej pensji uszkodzonego! Co zdarza się dosyć często. Szkolenie na początku jest ale zostaniecie wstępnie tylko wprowadzeni. Temat złota. Wyroby złotnicze mogą być grubo pozłacane a w środku metal nieszlachetny czego wam metoda jaką pokazał Wam pracodawca nie wykryje. W tym przypadku możecie popłynąć nawet kilkanaście tysięcy w plecy. Kantor to następna pułapka - sprawa wszystkim znana falsyfikatów a Dolary przodują w tej materii. Na chłopski rozum - chcecie zarabiać czy bawić się w dofinansowywanie szemranego interesu właściciela?

Pomocna?
Tak19Nie
Lotos
 Opinia
@Kardridż 15.11.2018 04:00

W takim razie uwazam to za komplement dla osób które pracują już po kilka lat i świetnie sobie radzą z ,,cudeńkami i nowinkami „ technicznymi ???????????? co za bezsens. Skoro Ty nie ogarniasz nie znaczy ze każdy z Nas jest ma takim poziomie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kardridż
 Opinia
@Lotos 18.11.2018 13:08

Ja nie obrażam tutaj pracowników bo sam pracowałem kilka lat ale po to napisałem swój wywód aby uświadomić ludziom że nie warto w tym miejscu pracować a rynek pracy oferuje za większe pieniądze i mniejszą odpowiedzialność finansową miejsca pracy.

Pomocna?
Tak12Nie
Lotos
 Opinia
@Kardridż 19.11.2018 12:38

Uważam że jest to indywidualna kwestia. Dla Ciebie się nie opłaca a dla mnie tak. Po tylu latach pracy naprawdę ciężko by mi było robić coś innego bo po prostu lubię to co robię. Zarabiam bardzo dobrze i nie po to mi tyle lat doświadczenia żeby teraz to zmarnować. Każdy niech sam decyduje. Nie wspominając o stażowym które co roku jest doliczane do wypłaty :) Ciężko na start dostać umowę o pracę i 3,700 zł na rękę. Za 12 dni pracy w miesiącu :) Niedziele bez handlu piękna rzecz!!!!

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Andrzej
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Lotos 19.11.2018 15:03

Lotos, weź już nie błaznuj. Żadnego stażowego w tej firmie nie ma, wypłaty powyżej 3 tys się owszem zdarzają, ale mają je jednostki (w tym ja). Wszystko zależy od punktu i szefa. Większość to wypłaty od 2200 do 2500. Są punkty na których szefowie chcą ODRABIANIA niedziel niehandlowych, na innych znowu chcieliby non 100% zysku, za tanio sprzedasz to Ci potrafią ująć z wypłaty różnicę. Najlepsze jest to, że wpisujesz na ewidencji powiedzmy pełen etat (zależy od miesiąca, średnio 168h) a robisz tak naprawdę ponad 190 ;) wszystko maskowane, cała sieć działa na tej zasadzie, księgowa zaraz by Ci dała opieprz i prosiła o korektę jak napiszesz faktycznie ile godzin spędzasz w pracy. Przyznaj się może gdzie jesteś kierownikiem/szefem to się zaraz pośmiejemy co Ty wyczyniasz ;) takie rzeczy w biurze szybko się rozchodzą ;)

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Emma
 Opinia

Pilnie! . Szukam osób które również maja zle doswiadczenia lub zostały (usunięte przez administratora)... emila74679@gmail.com

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Emma 27.01.2019 07:39

Emma jeśli zostałaś oszukana to idź do państwowej inspekcji pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MD
 Opinia

Ja pracowałam prawie pół roku w loombardzie. Punkt był okropny, bez WC i pomieszczenia socjalnego. Poszłam na L4, bo bardzo zachorowałam. Po L4 od razu mnie zwolnili, mówiąc, że jestem dobrym pracownikiem. Pierwszy raz słyszę aby się dobrych pracowników zwalniało. Za coś czego nie zrobisz zabiorą Ci całą wypłatę. To nie jest normalne. Złodzieje i tyle. Wiele się przez nich nauczyłam chociaż, aby nikomu nie ufać. Bo za dobre serce wyrzucą Cię z pracy.

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xxx
 Opinia
@MD 10.01.2017 15:21

Widzę że nie jestem jedną osobą oszukana na pieniądze, zwolnilam się sporo czasu temu a wypłaty nie dostałam ani 1zl , za cały przerobiony miesiąc.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
XyN
 Opinia
@Xxx 21.04.2017 22:08

Nie dostałaś bo nazbierałaś zapewne podczas pracy mnóstwo uszkodzonych rzeczy i fałszywego złota, które zostały Ci rozliczone w ostatnim miesiącu pracy. Wolałaś swoją odpowiedzialność odkładać do końca niż rozliczać na bieżąco drobne kwoty. Tutaj każdy powtarza jak mantrę: nie ufaj klientom bo oszukują i sprawdzaj każdą rzecz nawet kilka razy, a unikniesz wpadek i odpowiedzialności finansowej.

Pomocna?
Tak5Nie1
Anks
 Opinia
@XyN 14.09.2017 00:29

Pracodawca nie ma prawa zabierać z pensji pracownika, tego minimum krajowego ani złotówki. Jest to niezgodne z prawem! Z najniższej krajowej to jedynie alimentu mogą być ściągnięte. Ludzie nie dawajcie się tym jawnym oszustom!

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zbigniew
 Opinia
@Anks 12.10.2018 14:01

Widzę, że obserwujesz temat opinii o pracy w firmie Loombard.pl Sp. z o.o. sp.k., dlatego zastanawia mnie, czy masz jakieś doświadczenia związane z pracą w tym miejscu? Może mógłbyś dodać coś, co nie zostało jeszcze poruszone w tym wątku? Zachęcam do wyrażenia swojej opinii.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xmz
 Opinia
@Xxx 21.04.2017 22:08

Witam ja też pracowałem 4 lata i naprawdę nie polecam nikomu tam pracy , zero szacunki dla pracownika a to co piszą to sami chyba szefowie i kierownicy. To co człowiek zarobi to i musi oddać, urlopy kiepsko płacone a jak się zwolniłem to i tak mnie obrażono nie polecam !!!

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zbigniew
 Opinia
@Xmz 26.10.2018 10:49

Dlaczego napisałeś, że, co pracownik zarobi pracując w firmie Loombard.pl Sp. z o.o. sp.k. to musi oddać? Czy chodziło tutaj o sytuacje, gdzie z winy pracownika firma ponosiła jakieś straty? Jak dokładnie były rozliczane urlopy wypoczynkowe? Jeżeli możesz, to napisz precyzyjnie, jak to wyglądało.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KKK
 Opinia
@MD 10.01.2017 15:21

Też nie otrzymałam pieniędzy za nadgodziny, nie ma szans, jedyna droga to sądowa.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Emma
 Opinia
@KKK 24.11.2018 19:14

Pilnie! . Szukam osób które również maja zle doswiadczenia lub zostały (usunięte przez administratora)... emila74679@gmail.com

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowany
 Opinia

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
do Zainteresowanego
 Opinia
@Zainteresowany 21.05.2018 22:54

Rozumiem że słyszałeś to od Niego samego . Bo wystarczy poczytać opinie od ludzi którzy to sprawdzili (które mówią zupełnie coś innego . ) Nie pisz dla zasady samego pisania tylko poczytaj

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mirek
 Opinia
@do Zainteresowanego 23.05.2018 22:35

albo niech sam osobiscie sprawdzi ;) przyda sie w przyszlosci kolejny negatywny komentarz ku przestrodze przy naborze kolejnych naiwnych pracownikow ;)

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Regina L
 Opinia
@Zainteresowany 21.05.2018 22:54

PAŃSTWOWA INSPEKCJA PRACY WE WROCŁAWIU Zwracam się z wnioskiem o zweryfikowanie czy praktyki stosowane wobec pracowników przez firmę Loombard są zgodne z prawem . W dniu ………… odpowiedziałam na ogłoszenie o pracę, na pierwszym spotkaniu dostałam informację , że muszę odbyć niezbędne szkolenie do podjęcia samodzielnej pracy. Przez następne …. tygodnie odbywałam szkolenia w , bez żadnej umowy i informacji kiedy szkolenie się zakończy. Kiedy byłam już „przygotowana „ , rozpoczęłam pracę po 13 godzin na dobę. -dowód : zdjęcia grafiku w załączeniu Po wielu prośbach dostałam umowę zlecenia, którą podpisałam i odesłałam mailem służbowym, niestety umowy podpisanej przez pracodawcę nie otrzymałam nigdy. -dowód : umowa w załączeniu W związku z tym , że pracodawca po pierwszej wypłacie poinformował mnie, że wykazuje tylko część moich zarobków rozpoczęłam poszukiwania pracy. -dowód: rachunki w załączeniu Na jakiekolwiek zapytania o umowę byłam wciąż zbywana. W dniu ……….. złożyłam wypowiedzenie ze skutkiem natychmiastowym. -dowód: wypowiedzenie w załączeniu Przy tzw. „ wypłacie „ w następnym miesiącu , zostałam poinformowana o kilku zaskakujących rzeczach 1. Zostaje mi potrącone 150 zł – za szkolenie ( na które nie miałam żadnej umowy, dojeżdżałam na własny koszt i pracodawca w tym czasie niczego mi nie zapewniał 2. Umowy w dalszym ciągu popisanej przez pracodawcę nie otrzymam 3. Mam do obioru kilka rzeczy, które wzięłam pod zastaw, pod zarzutem , że były wadliwe W tej sytuacji poinformowałam lojalnie, że będę to zgłaszać do PIP , na co usłyszałam , że mam uważać bo wszystko działa w 2 strony. PAŃSTWOWA INSPEKCJA PRACY WE WROCŁAWIU Zwracam się z wnioskiem o zweryfikowanie czy praktyki stosowane wobec pracowników przez firmę Loombard są zgodne z prawem . W dniu ………… odpowiedziałam na ogłoszenie o pracę, na pierwszym spotkaniu dostałam informację , że muszę odbyć niezbędne szkolenie do podjęcia samodzielnej pracy. Przez następne …. tygodnie odbywałam szkolenia w , bez żadnej umowy i informacji kiedy szkolenie się zakończy. Kiedy byłam już „przygotowana „ , rozpoczęłam pracę po 13 godzin na dobę. -dowód : zdjęcia grafiku w załączeniu Po wielu prośbach dostałam umowę zlecenia, którą podpisałam i odesłałam mailem służbowym, niestety umowy podpisanej przez pracodawcę nie otrzymałam nigdy. -dowód : umowa w załączeniu W związku z tym , że pracodawca po pierwszej wypłacie poinformował mnie, że wykazuje tylko część moich zarobków rozpoczęłam poszukiwania pracy. -dowód: rachunki w załączeniu Na jakiekolwiek zapytania o umowę byłam wciąż zbywana. W dniu ……….. złożyłam wypowiedzenie ze skutkiem natychmiastowym. -dowód: wypowiedzenie w załączeniu Przy tzw. „ wypłacie „ w następnym miesiącu , zostałam poinformowana o kilku zaskakujących rzeczach 1. Zostaje mi potrącone 150 zł – za szkolenie ( na które nie miałam żadnej umowy, dojeżdżałam na własny koszt i pracodawca w tym czasie niczego mi nie zapewniał 2. Umowy w dalszym ciągu popisanej przez pracodawcę nie otrzymam 3. Mam do obioru kilka rzeczy, które wzięłam pod zastaw, pod zarzutem , że były wadliwe W tej sytuacji poinformowałam lojalnie, że będę to zgłaszać do PIP , na co usłyszałam , że mam uważać bo wszystko działa w 2 strony. PAŃSTWOWA INSPEKCJA PRACY WE WROCŁAWIU Zwracam się z wnioskiem o zweryfikowanie czy praktyki stosowane wobec pracowników przez firmę Loombard są zgodne z prawem . W dniu ………… odpowiedziałam na ogłoszenie o pracę, na pierwszym spotkaniu dostałam informację , że muszę odbyć niezbędne szkolenie do podjęcia samodzielnej pracy. Przez następne …. tygodnie odbywałam szkolenia w , bez żadnej umowy i informacji kiedy szkolenie się zakończy. Kiedy byłam już „przygotowana „ , rozpoczęłam pracę po 13 godzin na dobę. -dowód : zdjęcia grafiku w załączeniu Po wielu prośbach dostałam umowę zlecenia, którą podpisałam i odesłałam mailem służbowym, niestety umowy podpisanej przez pracodawcę nie otrzymałam nigdy. -dowód : umowa w załączeniu W związku z tym , że pracodawca po pierwszej wypłacie poinformował mnie, że wykazuje tylko część moich zarobków rozpoczęłam poszukiwania pracy. -dowód: rachunki w załączeniu Na jakiekolwiek zapytania o umowę byłam wciąż zbywana. W dniu ……….. złożyłam wypowiedzenie ze skutkiem natychmiastowym. -dowód: wypowiedzenie w załączeniu Przy tzw. „ wypłacie „ w następnym miesiącu , zostałam poinformowana o kilku zaskakujących rzeczach 1. Zostaje mi potrącone 150 zł – za szkolenie ( na które nie miałam żadnej umowy, dojeżdżałam na własny koszt i pracodawca w tym czasie niczego mi nie zapewniał 2. Umowy w dalszym ciągu popisanej przez pracodawcę nie otrzymam 3. Mam do obioru kilka rzeczy, które wzięłam pod zastaw, pod zarzutem , że były wadliwe W tej sytuacji poinformowałam lojalnie, że będę to zgłaszać do PIP , na co usłyszałam , że mam uważać bo wszystko działa w 2 strony. Tak właśnie jest

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monika
 Opinia
@Regina L 09.07.2018 12:18

BRAWO!!! Czasem sie zastanawiam aby uruchomic strone dla bylych pracownikow, aby zainicjowac pozew zbiorowy wobec loombard.Pl. Liczba pokrzywdzonych szybko by sie uzbierala a koszty sadowe bylyby smieszne gdybysmy rozlozyli je na taka liczbe poszkodowanych pracownikow. Trzeba nad tym pomyslec.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Regina L 09.07.2018 12:18

SUPER! Ludzie nie ma co patyczkować się z tymi ''pracodawcami'', wielka sieć a pracowników ma za nic i prawo również. To w mniejszych lokalnych firmach nie ma takiego dziadostwa i wyzysku. Szkolenie a raczej pierwszy miesiąc pracy bez umowy (szkolenie przez innego pracownika a nie firmę szkoleniową, czyli normalne przyuczenie do pracy), praca po 13-14 godzin, premia w kopercie uzależniona od widzi mi się kierownika, która nawet nie jest procentem od utargu a niestety naszymi wypracowanymi nadgodzinami (niestety i tak nie dostaniemy pieniędzy za wiele nadgodzin, można o tym zapomnieć). Dodatkowy dzień 13/14 godzin 100 złotych :D Jak ktoś odpadnie lub zachoruje automatycznie dostajesz dodatkowe dni co daje nawet 5-6 dni po 13/14 godzin w tygodniu. Podpisywanie umowy bez przekazania regulaminu/zasad działania firmy a na końcu jakieś śmieszne rozliczanie z przedmiotów. Regina BRAWO!

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KKK
 Opinia
@Regina L 09.07.2018 12:18

Czy sprawa ruszyła? Też myślę nad zgłoszeniem, naprawdę wszystko w życiu widziałam, ale bez przesady...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Emma
 Opinia
@KKK 24.11.2018 19:19

Hej. To tak jak ja...dlatego jestem od kilku mies.na L4. Porażka... Można prosić o twój namiary priv? E-mail?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xsawier
 Opinia

Mam prośbę do osób, które w Loombard pracują ale sfrustrowane rozglądają się za czymś innym i zbierają haki aby uprzykrzyć w przyszłości życie Januszowi biznesowemu w Lombardzie. Zbierajcie ludzie wszystkie dowody jak emaile, nagrywajcie rozmowy z kierownikami, filmujcie moment przekazania Wam koperty z pseudo premią. Planujemy zebrać osoby z dowodami i wystąpić do Sądu z konkretnymi dowodami przeciwko Loombard.pl Coś na wzór kolejnej Biedronki.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Emma
 Opinia
@Xsawier 29.11.2018 16:59

Hej. Mozna prosić Cię o kontakt priv. Emma

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zdegustowany
 Opinia

a czy Wy wiecie, że te całe lombardy prowadzi prawdziwy cygan, który mieszkał na nieciekawej dzielnicy?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agata
 Opinia
@Zdegustowany 27.12.2018 01:02

Ooooo... tego nie wiedziałam. Wszystko teraz jasne skąd takie wałki w tych firmach.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
To ja
 Opinia
@Zdegustowany 27.12.2018 01:02

Pseudonim "Złotko"

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xyN
 Opinia
@Zdegustowany 27.12.2018 01:02

Prawdziwych cyganów już nie ma :D Harry chyba nie jest cyganem, jedynie ciemny z karnacji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dekiel
 Opinia
@xyN 30.12.2018 23:18

Chyba???!!! Robi różnice. Prawdy od niego samego i tak się nie dowiesz bo przed swoimi ostrzega ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
GBP
 Opinia
@To ja 27.12.2018 10:57

Hahaha ????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xyN
 Opinia
@To ja 27.12.2018 10:57

Złotko to inny Jacek, nie Charko. Pomyliłeś zawodników.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Farr
 Opinia

To jest praca dla ludzi, ktorzy nic w zyciu nie potrafią i nie mają ambicji :)

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zbigniew
 Opinia
@Farr 26.12.2018 08:38

Dlaczego w taki sposób oceniasz pracę w tym miejscu? Uważasz, że praca w firmie Loombard.pl nie będzie dobrym miejscem pracy dla osób początkujących, którzy poszukują swojej pierwszej pracy na rynku? Praca w tym miejscu nie pomoże osobom w rozwoju umiejętności, które mogą przydać się w dalszej karierze? Proszę, abyś wyraził swoje zdanie na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kami
 Opinia
@Zbigniew 02.01.2019 10:29

Właścicielowi Lombardu właśnie chodzi w dużej mierze o to aby pracownik był młody , z zapałem , mało doświadczony zawodowo, nic nie wiedział o prawie pracy ;) Takiego delikwenta można okradać lekką ręką na pensji, nadgodzinach i tłuc mu do głowy farmazony, że ta praca to mistrzostwo świata. Jak wejdziesz w to środowisko na początku swojej kariery lub nawet w jej trakcie bardzo ciężko odbić się i znaleźć pracę gdzie będziesz pracował z ludźmi na poziomie. Nie okłamujmy się loombard nie kojarzy się z prestiżem. Mnie się udało stamtąd zwiać i póki co jestem zadowolona. Praca 8h , sob i nd wolne. Wynagrodzenie podobne jak w lombardzie z tą premią pod stołem. Wszystko na papierze udokumentowane w obecnej pracy jaką wykonuję.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
on1985
 Opinia
@Farr 26.12.2018 08:38

Drogi Farr żeby dobrze wykonywać tą pracę trzeba się znać na wielu dziedzinach, umieć handlować, rozmawiać z ludźmi. Jeśli myślałeś, że bez zaangażowania dostaniesz coś za darmo to się grubo myliłeś, w żadnej pracy tak nie ma. Co do ambicji to Twój wpis jest obraźliwy nie tylko dla ludzi, którzy pracują w lombardach ale w wielu innych dziedzinach, rozumiem, że Ty jesteś profesorem? Jak będzie wyglądał lombard, jacy ludzie będą do niego przychodzić zależy w dużej mierze od pracowników. Niektórym lombardy kojarzą się z szemranymi interesami, oszustwami, wciskaniem ludziom uszkodzonych towarów. Jeśli pozwolisz sobie żeby (usunięte przez administratora) u Ciebie zbywali przedmioty, przychodzili pijani ludzie, nie sprawdzisz sprzętu dokładnie to powyższe znajdzie potwierdzenie. Pracowałem w tym biznesie 7 lat, nie pozwoliłem sobie na takie rzeczy, lombard świetnie prosperował i przychodzili do niego normalni klienci coś sprzedać lub kupić. Nie każdy do tej pracy się nadaje...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zbigniew
 Opinia
@Kami 05.01.2019 04:54

Czytając Twoją wypowiedź, zaciekawiło mnie, czy nowo zatrudniony pracownik w firmie Loombard.pl może liczyć na pomoc i wsparcie szefa w pierwszych dniach? Czy osoba młoda bez doświadczenia zawodowego potrafi odpowiednio wycenić wartość rzeczy, którą przynosi klient chcący otrzymać pieniądze w zastaw? Czy w takich sytuacjach kontaktuje się z szefem, aby nie narobić szkód na rzeczy firmy? Odpowiedz, proszę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kami
 Opinia
@Zbigniew 11.01.2019 13:44

Twoje pytanie do mnie nie ma nic wspólnego z moją wypowiedzią. O szkoleniach w firmie Loombard było już pisane wcześniej. Wystarczy poczytać wcześniejsze wpisy niekoniecznie te pozytywne.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agata
 Opinia

Napiszę tylko tyle... JESTEM W SZOKU ! PO KILKA LAT PRACOWALIŚCIE,TAK ? TO JA BYM W ŻYCIU NIKOMU NIE ŻYCZYŁA TAKICH PRACOWNIKÓW...Którzy nie potrafią gęby otworzyć wtedy kiedy pracują tylko po fakcie ... Trzeba było się zatrudnić na bazarze ! bo jak oczko zrobisz to rajtuzy wywalisz do śmieci a nie brać się za sprzęty przy których masz dwie lewe ręce bo złamiesz tipsa i musisz póżniej becalować pieniądze... LOOMBARD MUSI ZARABIAĆ HAJS A NIE PRZYJMOWAĆ TAKICH LESERÓW NA KTORYCH TRACI !Tak to wygląda ...Jedynym błędem tej firmy jest przyjmowanie takich niewdzięcznych pracowników,którzy szukają kur...pracy bez zaangażowania ! na bazar cieniasy !

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gienio
 Opinia
@Agata 25.12.2018 23:05

LESER to jesteś Ty Paniusiu. Ja na przykład mówiłem zwierzchnikom, że mój zmiennik to LESER przez którego punkt tylko traci a i tak mnie lekceważono bo zmiennik miał układy z Charkowskim. Lombardy potrzebują właśnie takich jak Ty idio..ek , które siedzą w Lombardzie po 14 godzin za 2000 zł i sądzą że są Panienkami z Okienka. .. okienka lombardowego gó.no wartego!

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agata
 Opinia

ZERO LOJALNOŚCI ! TO WŁAŚNIE PRZEZ WAS W TEJ FIRMIE PRACODAWCY SIĘ TAKIM STALI ! TO WY ICH TEGO NAUCZYLIŚCIE

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
On
 Opinia

Pracowałem kilka lat w lombardzie i ogólnie w wielkim skrócie praca może sama w sobie nie jest zła, ale wynagrodzenie wg. Tych godzin w miesiącu to już robi się śmieszne, gdzie jak się przyjmowałem to zaznaczone zawsze było możliwość awansu i wysokie wynagrodzenie, a pracując kilka /kilkanaście lat pensja wcale nie szła w górę stała wiecznie w miejscu. I co z tego, że młoda ekipa, młody szef jak na końcu okazuje się, że i tak sam na siebie musisz liczyć. A dodatkowe zmiany owszem bywały, ale co z tego skoro później i tak trzeba było iść na swoją zmianę i tak dwa dni pracy kończyło się na 7 dni w tyg, a urlop najlepiej go nie brać pod stołem dadzą Ci kasę bo tak prościej bo przecież kogoś na twoje miejsce muszą wsadzić. Ale pracować gdzieś trzeba więc to jest dobra opcja dla młodych ludzi, którzy nie wiedzą co to znaczy jeszcze normalne wydatki, życie bo zarabiając 2/2.5tys po upływie 8 lat pracy jest co najmniej żałosne , a oczywiście jak zapytasz o podwyżkę to tak oczywiście będzie, ale w którym roku to kto to wie :)

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
P. K.
 Opinia
@On 10.12.2018 22:11

Podwyżka jest co roku na koncie... jak się zwiększa najniższa krajowa, ale wtedy premie idą w dół bo szef nie może tracić na pracownikach. Wychodzi na to samo przez x lat. Jedno wielkie dno.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jak na lato
 Opinia

Wypłata w granicach 2 tysiący, 3 tys to zobaczysz w innej pracy:) Wolne niedzielę oczywiście są ustawowo, a tutaj trzeba w tygodniu przychodzić odrabiać :) Problem z wolnym to norma w tej sieci. Pracownik za dużo ma do powiedzenia to idzie do zwolnienia:) Przy zwolnieniu zostawią cię bez grosza. Krótko zwięźle i na temat całej sieci. Pozytywne opinie kierownictwa bo nie mogą znaleźć ludzi do pracy.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TOJA
 Opinia

Ogólnie - pracuję ilość godzin zbliżoną do miesięcznej normy czasu pracy. Czasami w miesiącu zdarza się, że ilość ta jest większa ale na to się godziłem przy podjęciu pracy. Wynika to głównie z faktu, że są różne ilości dni pracy w danym miesiącu. Pracuję w systemie dwa dni pracy / dwa dni wolne W pracy siedzę łącznie 13 godzin dziennie ale w tym jest godzina bezpłatnej przerwy. Przerwa jest rozłożona na wolne minuty które mogę sobie wykorzystać jak chcę. Dostałem do wyboru - albo mam godzinę wolną rozłożoną w czasie kiedy nie ma klientów i wolnych chwilach robię co chce albo mam określoną godzinę wolną (i tylko godzinę o określonej porze) ale mogę zapomnieć o tym aby robić sobie wolne gdy wszystko zrobię. Wybrałem to pierwsze rozwiązanie. Minimalne wynagrodzenie na dzień dzisiejszy to bodajże 2200 netto. Nawet jakbym chciał do najniższej krajowej doliczyć te parę nadgodzin które mi czasami wychodzą to i tak byłaby to niższa kwota. Do tego doliczana jest premia za wynik na punkcie. Jak punkt idzie lepiej, są lepsze wyniki - jest większa premia ale jest też więcej pracy. Jak na czymś dam ciała to musze ponieść za to konsekwencje. Jak nie chce mi się sprawdzić złota i wierzę klientowi na slowo, że to zloto - a późnij okazuje się że niestety nie to - sami rozumiecie... trzeba płacić. Ogólnie - bardzo dużo zależy od relacji ze zmiennikiem, z kierownikiem, z właścicielem. Kazdy jest człowiekiem i ma lepsze i gorsze dni. Pod szyldem loombard pracuje na punktach ok 1500 (!) osób Natomiast kilkanaście czy kilkadziesiąt osób są to osoby które są "rotacyjne". Tak mnie zastanawia jak czesto właśnie one zmieniają pracę i z czego to wynika. Czy jest to zawsze wina pracodawcy czy może coś z nimi jest nie tak? Wszystko im się nie podoba, szukają dziury w całym, wszystkiego się czepiają i najczęściej to one właśnie tutaj piszą te wszystkie niepochlebne opinie. Pozytywnych opinii raczej nie można się spodziewać na takich portalach bo ludzie o pozytywach nie piszą. Ale patrząc na skalę ile osób pracuje tutaj (i to w niektórych przypadkach po ładnych kilka lat) to o czymś świadczy.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lily
 Opinia
@TOJA 04.12.2018 16:51

Dokładnie tak. Dziś są takie czasy że pracy jest pełno... Nikt nie pracuje tu z musu. Lubimy to co robimy :-)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
POZYTYWNE WPISY KIEROwNIKÓW
 Opinia
@TOJA 04.12.2018 16:51

Sorry, ale takie pochlebstwa mógł napisać tylko kierownik lub szef i nikt więcej. Widzę, że macie gorąco w firmie i próbujecie tworzyć dobre opinie, ale niestety wam to kiepsko wychodzi. Bo czy można nazwać przywilejem dla pracownika to, że może sobie odbierać godziną przerwę (!bezpłatną )w minutach gdy nic nie robi a cały czas jest w gotowości. Nawet się nie ośmieszajcie. To jak ktoś wejdzie do toalety to już mu się stoper włącza a jak wyjdzie wyłącza, pije herbatę włącza, odłoży kubek wyłącza? :D To dlatego nie płacicie ludziom za nadgodziny, bo wykorzystują wolne minuty w czasie gdy według was nic nie robią tylko siedzą w gotowości, czekają na klientów czy telefon? :D Praca przy komputerze ponad 8 godzin dziennie (powinna być dodatkowa przerwa co godzinę - 5 minutowa) Śmiechu warte. Wynagrodzenie minimalne 2200 :D Śmieszne, chyba 1530, bo premii nie ma w umowie a co do nadgodzin to już sobie wyjaśniliśmy... Premia jak już to około 150-500 złotych przy np. 220 godzinach (nawet nie na konto, bo janusze biznesu są po prostu oszustami podatkowo-zusowskimi). I znając utarg z danego miesiąca i tak nie wiesz na ile możesz liczyć, bo niestety dla szarego człowieka nie są znane mechanizmy jej obliczania. Nawet Einstein nie wiedziałby co jak i na jakiej podstawie, wierzcie mi. Następna sprawa, rotacje pracowników. Co chwile nowi ludzie, szkolenia, problemy z urlopami, zastępstwami, tyranie po 5 dni w tygodniu po kilkanaście godzin. Ok 80% składu zmienia się w ciągu roku nawet parokrotnie. Nie wciskajcie ludziom bajeczek, że kilkanaście osób na 1500 to osoby rotacyjne :D Chyba 1450, w to już można uwierzyć, lecz i tak grubo zawyżone. TO ewidentnie pokazuje, że warunki w loombardach nie są wyśnione i zostają najbardziej pożądane jednostki - czyli takie którym wszystko jest obojętne, nawet to czy ktoś im za pracę płaci czy nie. Dziękuję za uwagę

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
STO PROCENT PRAWDY!
 Opinia
@POZYTYWNE WPISY KIEROwNIKÓW 04.12.2018 23:30

Święte słowa!!!

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anonim
 Opinia
@TOJA 04.12.2018 16:51

Miesięczna norma czasu to 160 godzin, jeśli dla Ciebie ponad 200 godzin to przybliżenie tej normy to jesteś... niemądry.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TOJA
 Opinia

SUPER FIRMA. BAAARDZO DUŻO SIĘ ZMIENIŁO NA PRZESTRZENI OSTATNICH LAT. ŻADNYCH PROBLEMÓW. WSZYSTKO ZGODNIE Z TYM NA CO SIĘ UMÓWILIŚMY. Moje sugestie dla Loombard.pl Sp. z o.o. sp.k.: WSZYSTKO OK Lubię atmosferę w Loombard.pl Sp. z o.o. sp.k. za: WSZYSTKO MI SIĘ PODOBA

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
BULWERS
 Opinia

Zbigniewie, pracownicy są wzywani na przesłuchanie w roli świadka (a często nawet nie przyjmowali towaru o które jest halo, bo z taką rotacją ludzi to nie ma co się dziwić). Idą na przesłuchanie poświęcając swój czas wolny, czyli po pracy po 14 godzinach lub w dniu wolnym. Dojeżdżają na własny koszt. Nikt im za to nie zwraca pieniędzy. Sami policjanci dziwią się czemu nie możemy jechać w godzinach pracy, przecież to jest nawet niezgodne z prawem, że poświęcamy swój prywatny czas na sprawy związane z pracą. Co innego jeśli jesteśmy wzywani w charakterze świadka do prywatnej sprawy a co innego jak praca to jakby na nas wymusza. W czym zatem problem? Nie ma chętnych ludzi do przyjścia na 2-3 godziny na zastępstwo bo się to zwyczajnie nie opłaca. Kto siądzie? KIEROWNIK/ KIEROWNICZKA? :D SZEF? :D Nie ma szans. Punktu zamknąć nie można nawet na godzinę, czyli zostaje tyrać dla szefa 15-16 godzinę :D

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
BULWERS
 Opinia
@BULWERS 03.12.2018 18:11

15-16 godzinę za DARMO (to trzeba podkreślić) ;)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracujący
 Opinia

Wszystkie pozytywne komentarze są pisane przez kierowników i wazeliny kierowników. Praca dla ludzi mieszkających u mamy i taty nie płacąca za rachunki. Zero awansu z reszta co to za awans robiąc pracę za kierownika bo sie nie wyrabia. Kiero dostaje ta sama wypłatę a ty 200-300 więcej za bieganie za niego. Jak sprzęt okaże sie kradziony policja wzywa cie na komendę skladasz zeznanaia na papier po tem wzywają Cię na sprawę. W twójj wolny dzień bo nie zamkniesz punkty bo nie pozwolą ci iść na tą sprawę gdy jesteś w pracy. Albo musisz zapłacić zmiennikowi by przyszedł na te 2-3h ale komu się chce przychodzić po 2 dniach lub po 3 dniach pracy po 14h mając rodzine. Szukam czegoś nowego bo w tak toksycznym miejscu nie da się wiedzieć.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gaq
 Opinia

Słuchajcie, pracowalem tutaj i szczerze odradzam, praca po 13h, problemy ciągle z ludzmi, jak trafisz na zmiany z kims ok to bedzie w miare ale to rzadkosc. Placa niska i strach ze po pracy oberwiesz lub ze potraca za cos z wypłaty. Nie wszystko da sie sprawdzic bo wady wychodzą po jakimś czasie uzytkowania. Szczerze to dobrze zetam nie pracuje, teraz mam normalna prace dla ludzi z ambicjami. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
czarna/kawa
 Opinia

Pracuję w sieci już 6 lat we Wrocławiu .Pracowałem na kilku punktach i z różnymi zmiennikami .Na wypłatę nie mogę narzekać , ponieważ większa część premii jest od obrotu . Co jakiś czas mogę pozwolić sobie na kupienie sobie czegoś taniej ;) W listopadzie przepracuje 150 h z Netflixem jestem za Pan brat więc nie ma co narzekać ;)))W tej firmie sprawdza się powiedzenie jaka praca taka płaca .

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monia
 Opinia
@czarna/kawa 26.11.2018 16:21

Ja też nie mam co narzekać bo u innego pracodawcy mam dobrą wypłatę, wszystko na konto, legalnie. Premie na konto, aneksy do umowy. Zawsze ok 160 h w miesiącu, konkretnie, uczciwie. I mam 8 h dziennie, potem mam czas dla siebie i na robienie tego na co mam ochotę. Weekendy wolne. Nie tracę życia na siedzenie w pracy po 14 godzin i odsypianie na drugi dzień. Maratony filmowe urządzam w domu, w fotelu a nie w pracy, gdzie co chwile ktoś mi przerywa. Polecam!

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
GBP
 Opinia
@Monia 26.11.2018 19:14

I bardzo dobrze. Jeżeli tam Ci lepiej. Nie zapominajmy że ważne jest to co lubimy robić. Ja uwielbiam handlować i negocjować. Tak jak w hardcorowym loombardzie :) czuje się królem Cyganów! Całe rodziny się u mnie zastawiaja. To ważne by się spełniać.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
GBP
 Opinia
@GBP 26.11.2018 21:52

Ej a może dasz Koledze namiary? Bo jeden szuka tu pracy bo go zwolnili.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
N.o.k
 Opinia
@GBP 26.11.2018 21:57

TYLKO NIE W FINANSACH BO PEWNIE KRK NIE PRZEJDZIE HAHA

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
S.P.S.
 Opinia
@N.o.k 26.11.2018 22:06

Niedługo wy nie tyle co nie przejdziecie KRK to pójdziecie siedzieć za te szemrane interesy, oszustwa podatkowe, zaległe składki ZUS i łamanie prawa pracy. Skończą się te zakłamane komentarze szefów i kierowników. To jest wasza najbliższa przyszłość.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
S.P.S.
 Opinia
@S.P.S. 27.11.2018 12:32

a każdy pracownik w czasie niezapowiedzianego nalotu dostanie paserkę za kradziony sprzęt na punkcie

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
S.P.S.
 Opinia
@S.P.S. 27.11.2018 14:34

Paserke to dostaną kierownicy punktów za przenoszenie kradzionych rzeczy z punktu na punkt, bo szef nie może tracić. Będziecie nas pozdrawiać z więzienia. I nie podszywaj się złodzieju.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
S.P.S.
 Opinia
@S.P.S. 27.11.2018 14:34

I przez to co napisałeś widać jakie jest twoje podejście do pracownika, żenada. Ale nie martw się pracownicy nie będą mieli żadnej odpowiedzialności za przyjmowanie rzeczy, które okażą się kradzione. Słowo wyjaśnienia na komendzie (jak to w praktyce bywa) i tyle. Na kradzionych rzeczach nie jest napisane, że są kradzione, a pracownicy w paserke się nie bawią. A jak nazwiesz ukrywanie przedmiotu, który już wiesz, że jest kradziony? Znajomo brzmi? Od pracowników się odwal, lepiej zapłać im uczciwie za wypracowane dni, godziny i wtedy się wypowiadaj oszuście.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
miki
 Opinia

napisałem że najbardziej miarodajne są negatywne opinie bo to one są najwięcej lajkowane a w przeciągu dwóch dni posypały się lajki przy pozytywnych pisanych przez ekipę szefostwa na Brylantowej hahaha..... jednak boli, że prawda została ujawniona :)

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lotos
 Opinia
@miki 25.11.2018 06:49

Myśle ze się mylisz. Ja nie jestem szefem a pracownikiem jednak uwazam ze obrażając cała firmę oczerniasz rowniez i Pracowników którzy pracują po kilka ładnych lat. Nie zachowuj się jak (usunięte przez administratora) tylko wyjaśnij z ,,ekipa szefostwa ” a nie gorzkie żale wylewasz...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia
@Lotos 25.11.2018 17:59

Po to jest ta strona Harry aby napisać co faktycznie jest grane w tej całej Twojej firmie. Nie podszywaj się pod pracowników bo zajeżdża jak zwykle ŻENUAAAA!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
GBP
 Opinia
@Miki 26.11.2018 05:12

Kolega na bezrobociu to się nudzi co? Poznali się na Tobie i już nie pracujesz... Porażka boli ja wiem.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia
@GBP 26.11.2018 11:01

Tak pozbyli się świetnego pracownika dzięki swej głupocie :) Tacy eksperci tam pracują :)))

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
GBP
 Opinia
@Miki 26.11.2018 16:09

Po Twoich wypowiedziach widać jaki z Ciebie suuuuper pracownik był hahaha,,Monia"

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
N.o.k
 Opinia
@Lotos 25.11.2018 17:59

Dokładnie jak macie coś do poszczególnych szefów to wyjaśnijcie to z nimi !!!A nie obrazacie wszystkich w koło i z pracujących tam ludzi robicie kretynow którzy niby pracuje jak w kolchozie!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
N.o.k
 Opinia
@GBP 26.11.2018 21:45

Zapewne pracownik roku;)))....Nie pracownik miesiąca... bo jak taki bystry na jakiego sie kreuje to pewnie dłużej nie pracował w tym wyzysku i pospulstwie co uwłacza czlowieczeństwu;)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
N.o.k
 Opinia
@miki 25.11.2018 06:49

Miki ma żal że nie wybrali go na pracownika miesiąca dlatego taki sfrustrowany? :) Polecam więcej wazelinki i uśmiechnij się smutasie:)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
miki
 Opinia
@N.o.k 26.11.2018 22:27

Miki chętnie walnął by ekstra bombę aby te szemrane interesy pozamykać

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
elficki
 Opinia

A ja powiem tak byłem w jednym punkcie i pracowałem jeden dzień, i co widziałem, a to że babka z lombardu chciała wcisnąć gościowi telefon który nie czyta kart sim inaczej (zepsuty lub jak kto woli uszkodzony) wmawiając że jest sprawny :D na szczęście gość miał własną kartę sim przy sobie i sprawdził, ale jak tacy ludzie sprzedają w tych lombardach to nie fajnie :/ wszystko dla prowizji czy żeby kierownik był zadowolony, no i trzeba dodać że telefon kosztował 35 zł (porażka). Dodatkowo młoda dziewczyna pracowała tam 1,5 miesiąca i pozjadała wszystkie rozumy. Z tego co wiem od niej 14 godziny dziennie i na dodatek jechała piąty dzień z rzędu bo brakowało im pracowników bez żadnej przerwy (pozdro 600) a kasa 1500 zł na czysto czyli syf :D. Mnie chcieli do nowego punktu który miał być otwarty 24/h, że niby 24 siedze na miejscu i dwa dni wolnego ale już to widze i jeszcze za te pieniądze.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
przestańcie kłamać
 Opinia
@elficki 26.06.2015 15:01

Wszystko co zostało tu napisane o zarobkach i godzinach pracy to prawda .

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bury
 Opinia
@przestańcie kłamać 27.06.2015 12:53

co oznacza "prawda"? bo opinie były różne - zarówno pozytywne jak i negatywne

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monia
 Opinia
@Bury 27.06.2015 14:21

Prawdą są opinie negatywne, zapewniam! A jak nie wierzycie to przekonajcie się sami na własnej skórze :)

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Joanna
 Opinia

@ŻENADA @Mikolaj Wspominacie w swoich wpisach o tzw. obciążeniach, czy możecie wytłumaczyć przyszłym kandydatom do pracy w tej firmie, na czym one polegają? Dlaczego takie obciążenia są naliczane pracownikom? Warto o tym porozmawiać, ponieważ wielu kandydatów poszukuje właśnie takich informacji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ŻANADA
 Opinia
@Joanna 30.04.2018 10:02

Oczywiście, że mogę wytłumaczyć. Weźmy choćby pod uwagę złoto, które pracownicy są zobowiązani przyjmować. Nie trudno o przyjęcie tombaku (czyt. nie złota). Jesteście szkoleni na prehistorycznych cieczach probierczych, które służą do sprawdzania autentyczności złota, a które nie dają 100% pewności. Kiedy i tak przyjmiecie tombak to pracodawcy nie interesuje, że narzędzia do pracy dał wam felerne i tak was obciąży twierdząc, że to wasza wina. Można nieźle popłynąć z wypłaty kiedy gram złota próby 585 kosztuje ok. 90 zł przy na przykład łańcuszku ważącym 10 gram. Rachunek... wypłata 2000 zł - (łańcuszek 10 g x 90 zł)=wypłata 1100 zł. Ciecze probiercze dodatkowo wietrzeją i to wy jesteście zobowiązani tego pilnować!!!Hahaha!. Łańcuszki , pierścionki mogą być grubo pozłacane a w ich środku mogą się znajdować inne metale nieszlachetne. Ciecze probiercze tego Wam nie wykryją a wina i tak zostanie wam przypisana. Nie wspominam tutaj o sprzętach , które tez przyjmujecie. Już ktoś napisał - wymagają biegłych znawców a macie płacone jakbyście długopisy składali. Lombard zarabia 25 000 tys miesięcznie a wasza wypłata oscyluje w granicach tylko 2000-2500 tys. Przy takiej koniunkcji zarobkowej potrafią Wam nawet duperele rozliczyć bo pracodawca zarabiając dziesięciokrotnie więcej od was nie może tracić ale wy możecie pomimo, iż taki wynik lombardu jest wasza zasługą. WAŻNE!!! Tutaj opisze jak pracodawca omija przepisy o obciążeniach pracownika. W paragrafie ustawodawca pozwala na obciążenie pracownika średnią kwotą z waszego wynagrodzenia z ostatnich 3 miesięcy ok. 4500 zł (bo przecież macie na umowie najniższą krajową ;) wiec tylko do tej kwoty może was obciążyć i to za WASZĄ ZGODĄ lub WYROKIEM SĄDU. Co kiedy przyjęliście sprzęt lub złoto przekraczające tą kwotę? Proste... cwaniak rozkłada wam to na raty a kłopot ciągnie się za wami jak (usunięte przez administratora) w betoniarce. Nie dajcie się i nie obawiajcie Harego albo Zalewy. Często nawet nie wymagają waszej zgody tylko obciążają. Wymagajcie papierka potwierdzającego obciążenia was. Zarabiają na niewiedzy pracowników, klientów i państwa. Ta praca jest (usunięte przez administratora) warta.

Pomocna?
Tak20Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monia
 Opinia
@ŻANADA 04.05.2018 21:54

Za każde ściągnięte pieniądze żądajcie potwierdzenia pisemnego i dowodu. Czyli płacę, udowodnij za co i oddaj mi ten przedmiot, bo za niego zapłaciłam!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zzzz
 Opinia

15x14 to210 :) płacą za nadgodziny ?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nina
 Opinia
@zzzz 18.03.2017 17:15

Oczywiście że płacą. ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Nina 18.03.2017 20:38

Nie kłam. Nie płacą w ŻADNYM PUNKCIE!

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ex lombard
 Opinia
@zzzz 18.03.2017 17:15

Nie ma szans na płatne nadgodziny, nie w tej firmie:)

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jatoja
 Opinia
@zzzz 18.03.2017 17:15

Hah w życiu że nie płacą. To twoje "tylko" pol miesiąca pracy ciul ze godzinowo dluzsze o dobrych pare dni pracy przeciętnego Kowalskiego przez caly miesiac.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Eloziom
 Opinia
@zzzz 18.03.2017 17:15

wszytskie dodatkowe godziny są płatne, anonimy które tu sie wypowiadają widocznie nie potrafia przypilnować swojego wynagrodzenia i sie godza na to co dostają

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia
@Nina 18.03.2017 20:38

Chyba w tzw. premii, która niby jest od obrotu, a nie nadgodzin. Weź człowieku pracowałam tam trzy lata mijasz się z prawdą, albo liczyć nie potrafisz.