KFB Technologies

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o KFB Technologies sp. z o.o.

Opinie o KFB Technologies Wrocław

Nie przegap nowości o KFB Technologies sp. z o.o.!

Ktos3

14.05.2026 14:40

Bardzo fajne miejsce pracy. Ciekawa firma, daje dużo możliwości. Fajna, zgrana ekipa. Ludzie są bardzo zaangażowani i pomocni. Jest to nie tylko miejsce pracy, ale również można być częścią bardzo ambitnych projektów. Polecam !

Zardzewiały

13.05.2026 22:54

spoko jest, dobrze chopaki robią, klasa jest trzymana (mateusz nie kradnij mi narzędzi ze stolika na hali xd), płacą całkiem sensownie na produkcji. peace, jest w pytę konia
    #Montazysta
    być może

01.04.2026 09:24

Czy ktoś może sie wypowiedzieć o dziale HR/Kadr? Czy dalej jest beznadziejnie? czy ktoś poleca?

09.04.2026 14:00

Tak naprawdę dział HR to tylko niewielka część bardzo dużej organizacji - ponad 100 osób. Jeśli chodzi o atmosferę - zespół jest rewelacyjny, zaangażowany i profesjonalny. Nie wiem czy pytanie dotyczy pracy w HR czy z HR. W tym pierwszym nie mam doświadczenia, a w tym drugim - uważam, że Pani Kasia jest najlepszym, najbardziej kompetentnym, zaangażowanym i najsympatyczniejszym pracownikkem HR z jakim miałam styczność.

Ziomek z Kej Ef Bi Teknolodżis

24.04.2026 13:28

+1 Agniecha mordo, Kaśka robiła mega robotę. Olka, która była wcześniej, też. Tera suhaj mnie, jest nowa Karolinka i też jest całkiem w pytę, ma dużo do ogarnięcia i nauki, ale leci z tym koxeeeem! LET'S GOOOO 🤘
    worker

03.04.2026 13:14

Atmosfera w firmie jest bardzo dobra. Nie wiem skąd takie komentarze? Jeśli coś Komuś nie pasuje to podaj argument .Wpis jest hasłowy i szkodzi nam wszystkim.

09.04.2026 13:52

Praca w dużej firmie ma to do siebie, że jest dużo osób i nie każdy musi nam odpowiadać. Natomiast zespół jako całość oceniam rewelacyjnie - ta pasja, zaangażowanie i wiedza są nie do podrobienia.

09.04.2026 13:44

Rewelacyjny zespół ekspertów, świetna atmosfera i profesjonalizm. Wyjątkowa polska firma, obecna nie tylko na polskim rynku od blisko 20 lat. Wpisuje się w ekspercką niszę i z powodzeniem realizuje swoj potencjał rozwojowy. Polecam jako wiarygodnego i dobrego pracodawcę.
    #SpecjalistaDsMarketingu
    Trump

21.01.2025 19:14

A czy ktoś może powiedzieć jak wygląda praca w Domosławiu, taki sam bałagan co we Wrocławiu?
    były akustyk

23.12.2024 16:40

Dotychczasowe opinie skupiały się głównie na osobie byłej Pani Dyrektor Działu Administracji. Osobiście miałem z Nią niewiele do czynienia, ale z całą pewnością mogę powiedzieć, że nie jest ona jedynym czarnym charakterem KFB Acoustics ;) Nie chciałbym, aby Pan Kierownik (choć na to miano pasowałoby sobie zasłużyć) Działu Akustyki poczuł się pominięty, gdyby nie poświęcono mu należytej uwagi, na którą rzecz jasna zasługuje. Zacznę od nierównego traktowania pracowników w Dziale Akustyki. Pan Kierownik kształtuje ścieżki rozwoju podwładnych mu pracowników w sposób nietransparentny i krzywdzący. Nikt nie wie jakie warunki trzeba spełnić lub jakie umiejętności posiadać, aby spełnić wymagania do kolejnego kroku w karierze. Kierownik podejmuje decyzję w zależności od swojego humoru w danym momencie, a następnie szuka argumentów pod tezę. W obrębie jednego stanowiska awans raz zależy od posiadanych kompetencji (choć najrzadziej), raz od stażu pracy, czasem od sympatii lub jej braku ze strony Pana Kierownika, od tego czyja postawa w danym momencie bardziej łechce Jego ego lub kim wydaje Mu się, że łatwiej będzie manipulować. Sam Pan Kierownik zresztą na spotkaniach działowych chełpi się tym, że swój styl zarządzania opiera na pochłoniętych lekturach, m.in. „Sztuka manipulacji”, bo oczywiście wykształcenia żadnego w tym kierunku nie ma. Ot zwyczajnie, książkowy przykład małego zakompleksionego człowieczka, któremu dostało się trochę władzy - silniejsze jednostki są eliminowane, bo zagrażają przywódcy… Organizacja pracy Działu Akustyki również leży i kwiczy. Pan Kierownik próbuje stwarzać pozory dobrego zarządzania czasem, jednak nieudolnie – obiecuje spotkania projektowe, które potem nigdy się nie odbywają, nie reaguje na zgłaszane przez pracowników potencjalne problemy lub o nich zapomina, czego konsekwencje ponoszą szeregowi pracownicy. W rzeczywistości członkowie zespołu organizują się znacznie lepiej sami podczas Jego nieobecności. W zasadzie Pan Kierownik zaczyna się interesować realizacją danego projektu pod koniec miesiąca wówczas, gdy koordynatorzy zaczynają go cisnąć o jego zafakturowanie – i tutaj niezależnie od tego na jakim etapie jest projekt pracownik dostaje informację, że musi go skończyć, bo „Kierownik już obiecał”… Gdy Kierownik dostaje zgłoszenie zagrożenia terminu (które mogło być i z dużym prawdopodobieństwem było sygnalizowane dużo wcześniej, ale wtedy Go to nie interesowało), stwierdza, że jest swoim podwładnym „rozczarowany”. Generalnie pracownicy Działu Akustyki od swojego przełożonego dostają na zmianę feedbacki skrajnie pozytywne i skrajnie negatywne, często oba podczas jednej rozmowy i często oba dotyczą jednego zdarzenia, które okazuje się być jednocześnie dobre i złe, co wprowadza dużą dezorientację (być może zamierzoną w celu łatwiejszej manipulacji).
    były akustyk

23.12.2024 16:41

Ostatnie dwa lata w KFB Acoustics były bardzo intensywne (w złym tego słowa znaczeniu) i przyniosły wiele irytacji i spadku motywacji wśród pracowników, ale nad tym nie będę się rozwodzić. W tym czasie natomiast zaczęły się też dziać bardzo niepokojące rzeczy w Dziale Akustyki. Pan Kierownik sam jawnie na spotkaniach działowych wyrażał swoje rozgoryczenie i dezaprobatę wobec działań firmy, czym zaskarbił sobie zaufanie zespołu, którego członkowie przekonani byli, że mają w nim wsparcie i „mogą do niego ze wszystkim przyjść”, co wielokrotnie podkreślał. Sam nawet rok temu nakłaniał zespół do grupowego (działowego) bojkotu firmowej Wigilii. Niedługo później na wyraźne zgłoszenie przez pracownika jednej z wielu nieprawidłowości w firmie (dotyczącej nie wywiązywania się z obowiązków pracodawcy), Pan Kierownik nie zareagował, ale za to doniósł na pracownika ośmielającego się komentować występujące zaniedbania i dezinformację. Innymi słowy Pan Kierownik najpierw sam buntował zespół przeciwko firmie, a następnie zaczął stosować kary wobec zbuntowanego zespołu. W efekcie tego rozpoczęły się w firmie praktyki, których Pan Kierownik Działu Akustyki okazał się pomysłodawcą, z czego był niesamowicie dumny i które, według mojej wiedzy, są stosowane do dzisiaj. Pracownicy, którzy ośmielali się zgłaszać problemy, zaczęli otrzymywać „notatki” pouczające, premie (finansowe) za milczenie oraz kolejne obietnice zaległego już od kilku miesięcy awansu w zamian za „zmianę postawy” (czyli milczenie). Gdy premiowany okres „próbny” upływał, Kierownik ponownie obiecywał spotkanie celem, jak to ładnie nazywał, „weryfikacji przyjętych założeń” i omówienia dalszych warunków współpracy. Do takiego spotkania nigdy nie doszło, bo Kierownik „uciekał” to na home office, to na urlop, a informacje o warunkach zaległego awansu (ponownie nierównych, niesatysfakcjonujących i krzywdzących) przekazywał przez niczego nieświadomy Dział HR. Wszelkie negocjacje odbywały się bez udziału Kierownika, a wyznaczony na jego zastępstwo Dyrektor pozostawał bezradny i podczas zainicjowanego (a może raczej wymuszonego) przez pracownika spotkania tylko potwierdził popełniane miesiącami (usunięte przez administratora) I tak oto od miesięcy Dział Akustyki się sypie za sprawą niekompetentnego i toksycznego zarządzania. Niektórym już udało się uwolnić, pozostali intensywnie poszukują alternatywy, nikt już nie walczy o „dawne KFB”. Kolejne osoby składają wypowiedzenia i Pan Kierownik niezwłocznie szuka sobie na ich miejsce kolejnych ofiar. Mam nadzieję, że przy wykończeniu nowego mieszkania ograniczył ilość luster, bo jak tak dalej pójdzie to będzie naprawdę ciężko w nie spojrzeć ???? Szkoda w tym wszystkim Pana Filipa, który niejako nieświadomie robi z siebie (usunięte przez administratora) opowiadając, że w Jego firmie „nikt nie będzie nikogo poniżał i upokarzał”, podczas gdy w Dziale Akustyki gaslighting, ghosting i (usunięte przez administratora) są praktykami stosowanymi na porządku dziennym… Dopóki nie zmieni się styl zarządzania, dopóty akustycy będą odchodzić i niebawem nawet nie będzie miał kto szkolić nowych pracowników (bo Pan Kierownik kompetencji merytorycznych potrzebnych do realizacji projektów także nie posiada). Przykro, że Dział związany z najbardziej rdzenną działalnością firmy i przynoszący namacalne zyski jest traktowany najbardziej po macoszemu i nie może liczyć na silną pozycję w strukturze organizacji… Panu Kierownikowi daję ocenę 0/5. Wystawiam 2/5, ponieważ w KFB jednak wiele się nauczyłem, a sama merytoryczna realizacja powierzonych dla stanowiska zadań przynosiła mi mniejszą lub większą satysfakcję :)
    Ola

03.01.2025 16:24

Kompletnie nie zgadzam się z powyższą niesprawiedliwą zreszta opinią, ktora moim zdaniem jest wynikiem znajomosci tylko pewenego spektrum bez szerszego kontekstu choćby w sprawie określania proiorytetow dla realizownych zadań. Wspołpracuje z Panem Kierownikiem jako koordynator projektow od ponad roku, co do jakosci Jego pracy oraz samej organizacji czasu nie mam uwag, a wrecz przeciwnie, życzyłabym sobie wiecej tak zorganizowaych i poukładanych wspołpracowników. Sprawa interesowania sie projektami tylko na sam koniec miesiąca również jest kompletną nieprawda, plan fakturowania znany jest nam z odpowienim wyprzedeniem kiedy to od razu planowane są pod to zasoby- oczywiscie... jest dynamicznie i zmienia się co jakiś czas, co ma przełożenie na organizacje pracy, natomiast tak jak napisalam jest to kwestia braku perspektywy osoby ktora umiesciła komentarz. Niegdy też nie spotkalam się aby pracownicy podczas nieobecnosci Pana Kierownika sami zarzadzali portfelem projektow.. to kpina... pod każdą dłuższą nieobecność dostaję informacje kto prowadzi dany temat, na jakim etapie są prace i kiedy planowanely jest koniec. Kolejna rzecz- nie raz bylam świadkiem wstawiania sie za zespół, dlatego jestem szczerze zawiedziona postawa autora postu.. niestety, mimo wkladanych trudow i tak zawsze znajdzie sie ktoś kto zieje jadem... dlatego postanowilam napisać komentrz i sie pod nim podpisać. Zaznaczam z gory, że nie będę wdawać sie w dyskuje, napisałam ponieważ nie podoba mi sie praktyka oczerniania publicznie ludzi oceniajac sytuacje tylko z własnej perpektywy która nie zawsze jest sprawiedliwa. Pozdawiam.
    Arti

29.10.2024 22:19

Część. Rozglądam się za pracą ślusarz spawacz w tej firmie.Prosze opiscie w kilku słowach czym się zajmuje tam ślusarz spawacz.Czy to są duże konstrukcję ? ,czy małe np.itp.

31.10.2024 12:13

W KFB Acoustics pracownicy na stanowisku Ślusarz/Spawacz zajmują się zarówno dużymi, jak i małymi konstrukcjami. W zależności od projektu, mogą to być elementy stalowe do budowy maszyn, a także różnego rodzaju konstrukcje przemysłowe. W naszej pracy kładziemy duży nacisk na jakość i precyzję, dlatego stosujemy różne techniki spawania (MAG, MIG, TIG), aby dostosować się do wymagań klientów. Oferujemy również szkolenia, które pomagają naszym pracownikom rozwijać swoje umiejętności. Zapraszamy do złożenia swojej aplikacji: [email protected]

07.01.2024 05:26

Widzę po ostatnich opiniach, że ktoś dział HR odradzał? Co z innymi? Po tym dłuższym czasie od ostatnich opinii czy ktoś mógłby się ustosunkować do produkcji? szukają teraz na nią interesuje mnie przy tym atmosfera na dziale i to jak proces jest poukładany. Opiszecie prace?
    MJ

26.01.2024 14:06

Co chcesz wiedzieć? Praca jak każda inna, przychodzisz robisz swoje i idziesz do domu.

13.08.2023 10:08

Czy widzieliście nowe ogłoszenie o pracę KFB Acoustics Sp. z o.o. na stanowisko Specjalista ds. HR? Pojawiło się 2 sierpnia na GoWork.pl. Planujecie na nie aplikować?
    były pracownik 3

08.09.2023 11:59

nie, szkoda zachodu. w tym dziale nie pracuje się niż kilka tygodni bo albo cie deyrektorka zwolni albo tak sie uweżmie ze sam odejdziesz.
    Mateusz

21.09.2023 08:56

Pamiętam 12lat temu jak byłem Ja i Karolina pierwszym zatrudnionym pracownikiem. Rekrutację prowadził sam Pan Filip. Pan Filip dr z uczelni niemieckiej (jakość Niemiecka) zaś jego żona Kasia wróciła z USA (zarządzanie Amerykańskie). To była praca marzeń. Najnowsze komputery najnowsze oprogramowanie CADNAA i najnowsza technologia kamera akustyczna. Pani Kasia dbała o pracowników i zapotrzebowanie. Pytała się czy nam czegoś nie brakuje (herbaty, kawy i michałków :D). Najwyraźniej z firmy "rodzinnej" zrobiło się korpo. Chętnie bym podjechał, pooglądał i porozmawiał z Panem Filipem
    @haha

21.09.2023 16:12

Nie tylko ty byś porozmawiał z Panem Filipem i panią Kasią :) kto plotkuje w tej firmie ten wie o kim mowa ale wszystko jest do czasu :)
    potencjalny kandydat

04.01.2023 13:30

No dobrze, ale dlaczego tak przeżywacie ten dział administracji skoro w nim nie pracujecie? To jest jakaś super wielka komórka, że rzutuje na prace całej firmy?
    też były pracownik

25.08.2023 15:13

Ano ma bo to dalej ta sama firma, więc jeśli akceptują (usunięte przez administratora) w jednym dziale, to i w innych będą ją akceptować. A ta osoba to nie jakaś tam osoba tylko pseudo dyrektor administracji... z resztą widać, że jesteś z tego bagna więc nawet nie warto z tobą dyskutować. Firma ma beznadziejne opinie, na które sami sobie zapracowali i to jest fakt, którego się nie zmieni.
    były pracownik 2

08.09.2023 11:57

potwierdzam. pseudo dyrektorka administracji szanowna p. ewa której nie pozdrawiam to toksyczna na maksa osoba. bardzo to dziwne ze wciąz ja tam trzymaja. przez nia tyle osób odeszło, wyrzuciła z pracy kilku kadrowców a reszta sama odeszła. i znów szukają kolejnego jelenia hahahah. ale umie uprawiac wazeline do prezesów. na kontrahentów i współpracowników krzyczy, wyzywa się, deprecjonuje kompetencje. patologia. omijać z daleka ta firmę.
    Oburzeni

08.02.2023 09:49

Dzień dobry, Patrzę i nie wierzę... Nie pracuję tu długo ale zauważyć się da bardzo szybko, że atmosfera na piętrze nie jest fajna. Ludzie pozamykani w swoich złotych klatkach, bez możliwości wejścia do nich - ale Pani Ewa od pierwszego dnia zapewnia o świetnej atmosferze i nastawieniu na relacje - KPINA! Przechodzę obok ludzi, dalej nie wiem kim oni są. Okres wdrożenia? ŻENADA! Siadaj, tu masz komputer a tu lawina zadań - poradź sobie, przecież to nic trudnego. W gratisie grymas Pani Ewy po którym wiesz, że ma Cię za zero. Czy tak wygląda wprowadzenie do firmy? Może to standard KFB, bo nigdzie indziej niespotykany. Nauczysz się wiele od swojego Przełożonego? ŻART NAD ŻARTY! czego mogę się nauczyć od wyniosłej egoistki, z zmiennymi humorami i kultura osobista bliską zeru? Wiem jedno, doświadczenie w tej firmie pokazuje jak wygląda administracja w małych zaściankowych firmach z początku XX wieku - wspólne klepanie się po ramieniu i tworzenie sztucznych stanowisk dla potrzeby zatrudnienia znajomego. Drogi Panie Filipie, można usłyszeć w dziale Akustyki wiele dobrego o przeszłości firmy, o wartościach jakie Pan budował, dlaczego Pan pozwolił to zniszczyć? Mimo wszystko życzę Panu aby wszystkie czarne chmury się rozeszły bo wydaje się Pan być bardzo dobrym człowiekiem w otoczeniu Dyrektorów, którzy tą dobroć wykorzystują tylko z myślą o swoim koncie. Ja wiem, że tu nie zostanę ale gorąco liczę, że uda się Panu zapanować nad administracyjną wtopą jaką obecnie prezentuje firma.
    S

11.02.2023 09:09

Pani Ewa jest bardzo impulsywna i nie cofnie się nawet przed tym, aby wydać swoj osąd dotyczący wyglądu pracownika. Całe szczęście ze człowiek nie bierze tego na powaznie, bo koniec końcow - jednak ma lustro w domu. Pani Ewa musi być bardzo niepewna siebie dlatego kąsa na prawo i lewo. Życzę Wam spokoju w pracy i abyście zostali docenieni! Zasługujecie na to:) nie dajcie się!
    Obserwator

03.01.2023 21:34

Ciekawe jak długo Czarna Mamba będzie stwarzać pozory, że brak dziewczyn to żaden kłopot? Z działu administracji na poziomie wracamy znowu do stanu (usunięte przez administratora) za czasów rządu Mamby.
    Pracowniczka⁴

04.01.2023 19:30

Jeśli osoba psuje klimat w firmie, to może warto zastanowić się nad jej wymianą na inną.
    icx

05.01.2023 13:09

Uwierz, że często zastanawiamy się, dlaczego ta osoba i jej zachowanie jest tolerowane. A przy tej burzy na goworku, która powstała po odejściu Kasi i Karoliny jeszcze więcej osób otworzyło oczy
    Łucja

27.12.2022 11:24

Czytam, że tu są jakieś historie z rekrutacją. A podpowiecie, jakie jest to 'wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia i umiejętności' w przypadku magazyniera? Pytam w imieniu chłopaka dość pilnie, bo zostały 2 tygodnie na składanie cv.
    bb

31.12.2022 14:05

To standardowe określenie oznacza "jak najmniej się da". Firma patrzy jak "oszczędzić" na pracownikach, więc nie spodziewał bym się dobrej pensji zwłaszcza, że kombinuje/owała także z umowami i nadgodzinami pracowników (każdy, kto pracuje lub pracował wie o co chodzi).

03.01.2023 20:42

Zgadzam się z Toba w pełni. Kluczem kogo wybiorą podczas rekrutacji jest to kto zażyczy sobie mniej. Kwalifikacje nie mają tu nic do rzeczy
    Zainteresowana

02.01.2023 12:28

Czyli jednym słowem odradzacie składać tam CV?

03.01.2023 20:34

Zdecydowanie. Chyba że chcesz za chwilę szukać nowej pracy

12.12.2022 14:34

Jestem po prostu wściekły! Z administracji odchodzą dwie wspaniałe dziewczyny, konie można było z nimi kraść, a pracuje tu kilka lat i wiem co mówię. Od czasów objęcia stanowiska przez aktualną panią dyrektor rotacja w administracji jest non stop, wiec potencjalni kandydaci- sami możecie odpowiedzieć sobie na pytanie co to jest za przełożony. Ja mam akurat spoko dyrektora, ale nawet w moim dziale pojawiają się pytania dlaczego nigdzie indziej nie ma takiej rotacji jak w administracji

13.12.2022 16:19

Ten komentarz to chyba napisała sama pani dyrektor żeby zasiać wątpliwości odnośnie zwolnień w swoim dziale. Wy chyba myślicie, że my tu ze sobą nie rozmawiamy i że każdy zyje sobie w swoim dziale a cała reszta go nie interesuje. Prawda jest taka, że każda dziewczyna, która ma choć odrobinę oleju w głowie ucieka z administracji ze wspomnianych wyżej względów
    Aktualny pracownik KFB

13.12.2022 17:07

Nie pracowałem bezpośrednio pod tą dyrektorką, ale nie raz doświadczyłem jaka ona jest. ciężka do współpracy i bez szacunku do pracowników. Nie polecam
    Q

02.11.2022 10:47

Szanowni Państwo, Naprawdę nie… Szef musi być traktowany jak sześcioletnie dziecko, któremu trzeba zrobić śniadanie i podać kawę. Z opowieści wiem, że były tez osoby, które specjalnie jeździły po jedzenie, bo trudno uruchomić aplikacje i sobie coś zamówić. Człowiek mimo zdobytej wiedzy i chęci do nauki jednak czul się jak giermek. Serio? Pracuje trzy lata w innej firmie i szczerze mówiąc jeszcze nikt z zarządu mnie nie poprosił o coś takiego, bo kazdy potrafi sam obsłużyć ekspres a jeśli chce coś zjeść - to zwyczajnie wychodzi, ponieważ czlowiek ma dwie zdrowe rece i potrafi sam o siebie zadbać. Nie piszę tego żeby zrobić na złość, ja pisze prawdę. Zespół przyjazny, pamietam Panią Karolinę - zawsze uśmiechnięta i życzliwa.
    xxxlife

22.09.2022 13:30

Złożyłam CV na jedno stanowisko, zaproponowali mi drugie. Zjawiłam się na czas na rozmowie o pracę. Podczas rozmowy rekrutacyjnej zadawane mi byly pytania "czemu nie podeszłam do matury" "czy mam prywatne auto". Pani rekrutującą wiedziała, że nie mam żadnego doświadczenia na tym stanowisku, ale mimo wszystko mnie zaprosila, zaś 2 Pani kierownik (? nie pamietam stanowiska) pytala mnie czemu akurat złożyłam CV na to stanowisko, co bylo jakimś nieporozumieniem. Maglowali mnie 30 minut, dając życiowe rady i zapewniając, że oddzwonią dnia następnego do 15, czy zostalam przyjęta czy też nie. Telefonu jak nie bylo tak nie ma, na maila nie odpisują. Szkoda marnować sobie czasu na ludzi, którzy nie mają szacunku już na wstępnie do kandytatów. Skoro coś się deklaruje to się to spełnia. Widzę, że wszystkie opinie są w 100% realne.
    M

23.09.2022 09:10

Możesz coś więcej o tej firmie powiedzieć?
    Bartek

23.09.2022 11:29

Pewnie jeszcze marna pensja...
    Dobra rada

06.08.2021 17:47

Szkoda czasu na tę szemraną firemkę. Po trwającym miesiąc procesie rekrutacji, odwoływaniu i przekładaniu spotkań, niepojawianiu się online, otrzymałam ofertę pracy i skierowanie na badania, cóż za zaskoczenie, że dwa dni przed ustalonym terminem rozpoczęcia pracy firma zaczyna kręcić i bez żadnego wyjaśnienia wycofuje ofertę. Jeżeli szanujesz swój czas omijaj szerokim łukiem tę dziwną organizację.
    ku przestrodze

04.10.2021 12:53

Szanowni Państwo, nie jest prawdą, że nie moja kandydatura nie została rozpatrzona pomyślnie. Po drugim etapie rekrutacji i rozmowie z przedstawicielką zarządu otrzymałam ofertę pracy, skierowanie na badania i ustaliliśmy termin rozpoczęcia pracy. Od początku obie strony miały świadomość, że stanowisko jest kluczowe, rozumiem, że proces trwał długo. Dwa dni przed umówionym terminem rozpoczęcia pracy zaprosili mnie Państwo na spotkanie, które odbyło się w dosyć nieprzyjaznej atmosferze i wyglądało na jak pierwszy etap rekrutacji! Nie otrzymałam też żadnej informacji z Państwa strony, mimo że pytałam kilkukrotnie osobiście i mailowo czy nasze ustalenia są aktualne. Ponieważ nie doczekałam się odpowiedzi, a ponowili Państwo ogłoszenie na moje stanowisko, sama wycofałam się się ze współpracy, czego życzę wszystkim kandydatom. Firmie życzę transparentności, uczciwości i przyzwoitości. Jestem przekonana, że rynek pracy i kandydaci zweryfikują Państwa politykę rekrutacyjną i szacunek dla potencjalnych pracowników.
    Weronika

23.03.2022 12:36

Tak zgadzam się z ta opinia

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w KFB Technologies?

Kontakt - KFB Technologies sp. z o.o.

Mydlana 7 51-502 Wrocław

NIP:8951956972

Branża główna: Inżynieria

29.10.2021 10:42

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w KFB Acoustics Sp. z o.o.?

29.10.2021 12:33

Witam Rodzaj umowy uzgadniany jest z pracownikiem podczas procesu rekrutacji. Szukamy pracowników z którymi możemy związać się na dłużej, dlatego preferujemy umowy o pracę.
    napalmlover

17.12.2020 18:54

Dalej szukacie krawędziarza?!

18.12.2020 08:36

Tak. Poszukujemy Operatora Prasy Krawędziowej. Chętnie zapoznamy się z Pana CV. Prosimy o przesłanie na maila [email protected] w tytule nazwa stanowiska.
    zainteresowany i doswiadczony

29.09.2021 00:06

Czy zapewniacie obiad w pracy i dofinansowanie do transportu do miejsca pracy?
    K

24.09.2019 18:57

Brak informacji zwrotnej po rozmowie kwalifikacyjnej. Rozmowa odbyła się z 10 minutowym opóźnieniem.
    T

05.10.2019 08:43

Akurat to, że firmy dzwonią tylko do tych, którzy przeszli rekrutację pomyślnie to chyba standard? Sama w poprzedniej firmie robiłam rekrutację i nieraz na jeden wakat było kilkudziesięciu kandydatów. Nie wyobrażam obdzwaniać wszystkich nieprzyjętych. Firmy z resztą często już na etapie wysyłania CV zaznacAja, że skontaktują się tylko z wybranymi osobami w trakcie rekrutacji.
    EK

28.09.2021 15:50

a więc nic się nie zmieniło, nadal zarząd dba, aby kanydatom się w głowach nie poprzewracało i od początku pokazuje im miejsce... pod schodami.
    Obecny pracownik Adam

22.07.2018 09:58

Firma jest idealnie zarządzana, takich procesów nie spotkasz nigdzie indziej, jakieś SAPy się chowają, szacunek dla prezesa. Zarobki w biurach są jednymi z najwyższych w województwie na danych stanowiskach a perspektywy awansu są obiecujące, przełożeni zawsze dotrzymują słowa. Wysokie wypłaty rozliczane są zawsze na czas. Doświadczone i wykształcone kierownictwo będące specjalistami w swoich dziedzinach jest cenione przez swoich podwładnych, lepszych liderów nie znajdziesz. Warunki socjalne są jak w najlepszych korporacjach, budżet socjalny przekazywany jest równo i sprawiedliwie. Produkcja jest wspaniale wyposażona, od pracowników można nabyć cenne doświadczenie. Poziom prowadzonych projektów po paru latach pozwala Ci zostać specjalistą w kilku dziedzinach, szczególnie know how paneli. Z tego powodu firma jest idealnym miejscem zarówno dla specjalistów poszukujących pracy ale również dla absolwentów chcących nabyć doświadczenie i wystartować z wysokiego szczebla oraz szybko awansować. Firma posiada kapitał zagraniczny i realizuje tematy dla największych korporacji. Posiadam aktualną wiedzę na temat firmy. Firma kręci się jak śmigiełko.
    Idaho

15.02.2021 15:46

Jest ubezpieczenie zdrowotne i NNW z możliwością rozszerzenia pakietów (co do zakresu oraz na członków rodziny) i ogólnie jest możliwość wykupienia multisporta (zawieszone na czas epidemii). Warunki pracy (w sensie godzin pracy, ewentualnych nadgodzin i ich rozliczania, delegacje itp.) zależą od działu i stanowiska, więc warto zapytać rekrutującego o konkret.
    Łubudubu

28.09.2021 11:57

Trochę naiwne te peany pana Jarząbka. Czy ktoś je kupuje?
    Bida z nędzą

13.12.2020 15:09

Ta firemka to totalna porażka, wręcz żenada przez duże "Ż" zawracanie (usunięte przez administratora) ludziom, mocna osoba nie ma czego tu szukać, przypuszczam że to rodzinka tam pracuje, więc kolejna firma JANUSZA BIZNESU...Dramat
    zgadzam się w 100%

28.09.2021 11:52

Aż szkoda profesjonalnego zespołu i ciekawych projektów

12.07.2021 11:21

Czy urlop w KFB Acoustics Sp. z o.o. jest płatny 100%?

12.07.2021 12:23

Witam W naszej firmie urlopy wypoczynkowe płatne są zgodnie z Kodeksem Pracy.

02.04.2021 10:27

Jak szefostwo w KFB Acoustics Sp. z o.o.? Spoko traktują ludzi?

06.04.2021 10:30

Skompletowanie zgranego i efektywnego zespołu stanowi nie lada wyzwanie. Nasi szefowie to typowi liderzy i dzięki swojej osobowości doprowadzili do sukcesu firmy. Możemy liczyć zawsze na wsparcie z ich strony. Są wiarygodni i pozytywnie nastawieni. Wiedzą jak nas zmotywować. Rozumieją potrzeby pracowników i mocno wspierają rozwój inwestując w naszą naukę. Dbają o otwartą, dobrą atmosferę nastawioną na szczerą komunikację. Starają się zrozumieć i być zrozumiani. Kierują się wartościami, które sprawiają, że czujesz się dobrze.
    ***

08.04.2021 22:04

Jeśli wsparcie i dobre nastawienie to krzyki na pracowników, straszenie j groźby to rak, często ich wspierają.

19.01.2021 10:51

szymek42

02.03.2021 12:09

Firma robi rekrutacje, inwestuje w to czas i pieniądze tylko po to, żeby zagiąć kogoś na rozmowie? Brzmi sensownie.
    trwqaa

15.11.2018 11:04

Na prawdę nie ma żadnego socjalu?
    tyng

22.01.2019 11:18

Opieka medyczna i ubezpieczenie rzeczywiście jest finansowane przez firmę.
    Niepolecam

03.01.2021 14:18

Ta, po okresie probnym, jeśli szef czy szefowa Cię polubią (jeśli nie, to po prostu nie dostajesz, tak jak multisporta) :|

08.12.2020 10:41

Czy zdarzają się nadgodziny w KFB Acoustics Sp. z o.o.?

14.12.2020 09:01

W związku z dynamicznym środowiskiem pracy i wieloma projektami zdarzają się sytuacje gdzie występują nadgodziny. Pracownicy mają możliwość odebrania za nie czasu wolnego lub wypłacane jest dodatkowe wynagrodzenie.

29.08.2020 11:10

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w KFB Acoustics Sp. z o.o.?
    k

03.09.2020 08:44

Tak wiele czasu spędzamy w pracy, że tworzenie dobrej atmosfery to dla nas priorytet. Kluczowe znaczenie odgrywa dla nas otwarta komunikacja oparta na wzajemnym szacunku. Wsparcie, wyrozumiałość, wspólne wyjścia, aktywności sportowe to tylko nieliczne czynniki, które budują dobrą atmosferę w naszej firmie. Zapraszamy na dobą kawę i przekonaj się sam:)
    Ex

12.11.2020 22:32

Ten komentarz to chyba jakiś żart...nic z tego nie jest prawdą. Atmosfera zależy od humoru Szefowstwa.

09.02.2020 09:09

Czy często w firmie KFB POLSKA SP. Z O.O. zdarza się rekrutacja wewnętrzna?
    Igor

02.09.2020 15:57

Zauważyłem że potrzebujete spawaczy mig , mag , tig . Wysłałem CV , aktualnie sertifikaty i żadnej odpowiedzi . Spawam wszystkimi metodami , doświadczenie więcej niż dwadzieścia lat .

03.09.2020 15:54

Dziękujemy za zainteresowanie naszą Firmą i przesłanie CV. W ostatnim czasie nasz zespół się powiększył i w tej chwili nie szukamy osoby na wspomniane stanowisko. Jak tylko pojawią się nowe oferty odpowiadające Pana kwalifikacjom, skontaktujemy się z Panem.

20.05.2020 10:43

Czy jest możliwość w KFB POLSKA SP. Z O.O. pracy na część etatu?

15.07.2020 13:50

Proszę napisz do nas na adres [email protected]. Z przyjemnością porozmawiamy o Twoich kwalifikacjach i zastanowimy się wspólnie jak możemy pomóc.
    Marcin

01.07.2020 09:51

Przez jaką agencję można się dostać do pracy?

15.07.2020 13:40

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV na adres: [email protected]
    Dawid

07.04.2020 14:47

@Kandydat Firma dobra również jako pracodawca więc trzeba się liczyć z tym, że jest wymagająca
    Ad

15.06.2020 12:40

To nie jest dobry pracodawca. Wymagania są wielkie, zarobki takie sobie, zarządzanie (usunięte przez administratora)
    Klient

30.10.2019 15:17

Niewiarygodna firma.Nie płacą. Nie ma z kim rozmawiać, nie odbierają telefonu.
    Ro

25.06.2019 22:27

Na jakie wynagrodzenie może liczyć specjalista ds akustyki?
    tyng

01.08.2019 17:15

Jest opieka medyczna i ubezpieczenie grupowe finansowane przez firmę. Premie jeśli są to nie związane z wykonywaniem zwykłych obowiązków.
    Tyng

28.08.2019 08:55

Nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie. Jak pisałam powyżej premia w dziale akustyki nie jest stałym składnikiem wynagrodzenia, więc nie można zakładać, że się ją będzie otrzymywać.
    Acoustic

12.05.2018 09:29

Atmosfera kiepska i nerwowa, duża rotacja pracowników jak na tak małą firmę. Konkurencja oferuje wyższe wynagrodzenie stąd częste transfery po zdobyciu doświadczenia. Firma dobra na start ale długoterminowo są lepsze możliwości faktycznego rozwoju kariery. (usunięte przez administratora)
    ja

10.01.2019 11:00

Ale kasa nieporównywalnie większa :)

17.01.2019 08:53

Tak. Coś za coś. Jeśli chcesz pracować przy naprawdę zróżnicowanych projektach akustyki przemysłowej w Polsce, Europie i sporadycznie poza jej granicami to KFB Ci to zaoferuje. Większej kasy przy pracy w tym charakterze w firmie w Polsce też nie znalazłem. Trzeba wybrać na czym nam zależy.
    Karolina

12.08.2018 11:14

Interesuje mnie jaką umowę proponują na początek? Jakieś wskazówki dla kandydata przed rozmową?
    Staz

04.09.2018 20:52

Na początek proponują staż.
    Pracownik Kiedyś

14.01.2018 22:01

Pracowałem tam jakiś czas, bardzo fajna firma. Super ludzie i dobre zarobki. Polecam. Niestety przeprowadziłem się na drugi koniec Polski
    Hhhh

14.08.2018 09:01

Mateusz daj sobie już sokoj. Powtarzasz się.

Zostaw merytoryczną opinię o KFB Technologies sp. z o.o.