Firma oferuje bardzo dobre warunki zatrudnienia. Pracuje od 2 lat na produkcji. Mam możliwość nauczenia się zawodu od podstaw, a przyszedłem jako osoba bez doświadczenia. Pekabex stawia na rozwój pracownika, odbyłem już wiele szkoleń technicznych.
Cieszy nas to wyrażenie swojej opinii dotyczącej pracy w Pekabeksie! Życzymy dalszej satysfakcji w zawodzie, Zespół Pekabex
Ostatnie dni pokazali że ta firma jest prawdziwym przyjacielem. Jestem Ukraińcem i nigdy nie myślałem że mój kraj spotka taki straszny los. Dzięki wszystkim co nam pomagają i dzięki Prezidentowi. Ot imienia swojego moich kolegów i naszych rodzin.
Pekabex to dobra firma, to trzeba im przyznać. Na start dla młodego inżyniera idealna, starsi dobrze przyuczają, realizacje są duże więc trudne, ale ciekawe i jest możliwość dalszego rozwoju swojej kariery czyli na budowach kierownik robot potem budowy itd. a w dziale projektowym najpierw tylko proste zadania, potem coraz bardziej się wdrażasz. Może widzieliście dzisiaj ogłosili że mimo pandemii mają super wyniki więc warto się trzymać dużej firmy w niepewnych czasach.
Na stronie jest informacja, że ruszyła rekrutacja na staże wakacyjne ale nie mogę się doszukać daty. To jest aktualna informacji?
Mam pytanie, trudno dostać się na taki staż? CV są oceniane czy ma znaczenie też kolejność zgłoszeń?
a co do drugiej części pytania to nie wiem, bo się tym nie zajmuje, ale według mnie obie kwestie mogą mieć znaczenie, więc jak masz chęć odbyć tu staż, to składaj aplikacje może nie na ostatnią chwilę, tylko jakoś za niedługo, żeby było miejsce pewne ;)
Ile etapów ma rekrutacja do firmy?
Na oficjalnej stronie nie ma żadnych ofert. Gdzie indziej publikujecie oferty czy ich po prostu nie ma?
Firma nie szanuje swoich pracowników. Nakłada im ilość pracy ponad normę, zaś daje wynagrodzenie poniżej normy. Osoby na stanowiskach kierowniczych w żaden sposób nie doceniają lojalnych osób, robiących dobrą i rzetelną pracę. Tutaj każdy jest tylko cyferką - ważne tylko, że hajs się Wam zgadza :).
W tej firmie liczy się tylko ilość metrów wylanego betonu i wynik finansowy na koniec kwartału czy roku...
tak, zdecydowanie bliżej najniższej krajowej! :( w tej firmie nic się nie zmienia od lat. Argumentują to, że i tak jest niby lepiej niż kiedyś.. szczerze tego nie widać.. dbałość o rozwój, wellbeing, talenty, możliwości, zarządzani; wszystko, dosłownie wszystko jest na zerowym poziomie, aż strach... Nawet kwestie wizualne pozostają wiele do życzenia: przykład - stołówka w centrali, która wygląda jak miejsce z prl-u... i tak jest w firmie, która należy do branży budowlanej.. nie, dziękuję!
Bo to jest szczera prawda.Brak szacunku do pracowników,liczą się metry betonu i kasa dla zarządu kierowników a ludzie to cyfry.
Czym konkretnie zajmuje się firma?
Jak jest obecnie w dziale projektowym (architektura)? Kilka lat temu widziałem tu kiepskie opinie, jak to wygląda teraz?
Ja bym tam nie wierzył w 100% w opinie na forum gdzie każdy może być anonimowy i pisać co mu się podoba, ale może akurat się znajdzie ktoś prawdomówny.
Co to za odpowiedź? To po co według rzekomego „pracownika” jest strona z opiniami? I jeżeli faktycznie jest Pan/Pani pracownikiem i nie chce dzielić się opinią - to już daje sporo do myślenia.
Zależy jakie te opinie były kilka lat temu, nie pracuje na tyle długo, żeby porównać, podobno jakieś zamiany zaszły z tego co mówili. Moim zdaniem aktualnie jest w porządku na pewno lepiej niż w mojej poprzedniej firmie jeśli chodzi np. chociażby o atmosferę w zespole czy zarobki.
Ile zarabia asystent architekta w Pekabex? Nie podoba mi się, że bardzo cieżko się tego dowiedzieć.
Na forum pewnie i ciężko, ale gdybys spróbował się kontaktować bezpośrednio, to prawdopodobnie już nie będzie to takie problematyczne
a jakie masz doświadczenie, umiejętości? no nie uważasz, że to zależy od różnych aspektów? pytaj wprost na rozmowie i będziesz wiedział od razu :)
no bo przecież każdy ma obowiązek spowiadać ci się z zarobków i to na forum.. zresztą i tak co to by zmieniło, skoro nie z nami negojcujesz stawkę, tylko z osobami decyzyjnymi?
Szkoda, że w ogłoszeniu nie podają nawet widełek płacowych. Kandydat wiedziałby czy w ogóle chce aplikować na takie stanowisko i oszczędziłoby to obu stronom wiele czasu podczas procesu rekrutacyjnego.
Powiem więcej - podczas rekrutacji spytałem o to wprost to dowiedziałem się, że na tym etapie nie dzielą się taką informacją. Co więcej jak doszło do rozmowy o wynagrodzeniu musiałem ich przekonać dlaczego mając wiele lat doświadczenia zasługuje na więcej niż osoba z rocznym doświadczeniem - to nie jest żart.
A dlaczego miałby to być żart? Taką mają politykę, jak tego nie chcesz zaakceptować, to mówisz, że dziękujesz i nie marnujecie sobie nawzajem czasu. A rekrutacja tak z reguły wygląda że to ty przekonujesz, dlaczego mają ciebie zatrudnić za stawkę, którą chcesz negocjować, a nie firma namawia cię do podjęcia łaskawie pracy w niej. Takie realia i tyle. Nie wiem o co tyle krzyku.
No rekrutacje maja to do siebie, że zadaje się na nich pytania. Więc na pewno pytali "konkretnie". O pogodzie się tam nie rozmawia.
Witam ile można zarobić w delegacji w Polsce jaka stawka
Ja też pracowałem i nie do końca się zgodzę. Wiadomo, że idealnie to nie jest, ale nie ma co demonizować też
Hej, w jaki sposób weryfikują tu znajomość języka niemieckiego w procesie rekrutacji? Poprzez rozmowę czy jakiś test? Dajcie znać..
u mnie normalnie rozmowa była i tyle, ale teraz jak to wygląda to nie wiem, choć wątpie że to się jakoś bardzo zmieniło
chyba raczej o to kiedy ta rozmowa była? w sensie parę miesięcy temu czy nw 2-3 lata? tak przynajmniej zrozumiałam
Czy mógłby ktoś podzielić się swoim doświadczeniem odnośnie pracy w oddziale w Gdańsku oraz panującej tam atmosfery? Na jakie wynagrodzenie (chociaż orientacyjnie) może liczyć osoba zatrudniona na stanowisku asystenta w dziale produkcji?
Czy mógłby ktoś podzielić się swoim doświadczeniem odnośnie pracy w oddziale w Gdańsku oraz panujacej tam atmosfery? Na jakie wynagrodzenie (chociaż orientacyjnie) może liczyć osoba zatrudniona na stanowisku asystenta w dziale produkcji?
Jak wygląda ścieżka kariery w Pekabex S.A.? Czy trudno jest zdobyć awans?
Ogólnie zależy o jaki awans Ci chodzi. Na najniższych szczeblach jest to stosunkowo szybko bo dorzucaja obowiazków i trzeba to zrekompensowac. Pozniej juz ciezko bo raczej maja dosyc „zabetonowana” strukture brygadzistow/kierownikow/dyrektorow.
czyli z powodu braku stanowisk nie da rady awansować? a co z tymi dodawanymi obowiązkami wobec tego, jest jakiś szklany sufit gdzie po prostu nie dorzucą niczego więcej i jest się na ostatecznej stawce?
Więcej o nagrodzie przeczytacie na naszej stronie:
LINK DO STRONY
Witam. Czytam komentarze i nie wiem co o tym myśleć, wierzyć czy nie... Próbuje się dostać do Niemiec w Marktzeuln na produkcję. Ktoś tam pracuje bądź pracował? Opowie ktoś co tam się dzieje i czy warto ubiegać się o te stanowisko?? Na stronie Pekabexu wisi oferta pracy.. pozdrawiam!
Witamy! Cieszymy się, że jest Pan ciekawy, jak wygląda praca u nas. Nasza fabryka na terenie Niemiec w Marktzeuln to duży zakład pracy, gdzie obecnie zespół liczy kilkudziesięciu naszych pracowników, którzy współpracują w polskiej ekipie, więc nie ma potrzeby mówienia w języku niemieckim. Na zakładzie są jeszcze inne niemieckie brygady, które pracują niezależnie i odpowiadają za inne elementy. Po naszych pracowników przyjeżdża zorganizowany bus, więc nie trzeba mieć własnego auta, aby przyjechać na teren Niemiec. Fabryka znajduje się bardzo blisko od polskiej granicy, a dodatkowo organizujemy co 2 tygodnie zjazd do Polski busem zakładowym na weekend do domu. Większość naszych mieszkań jest blisko terenu zakładu, bo dbamy o komfort pracowników. Nasi pracownicy mają możliwość starania się o świadczenie Kindergeld. Dodatkowo dbamy o rozwój zawodowy w naszej firmie poprzez zdobywanie dodatkowych uprawnień. Mamy nadzieję, że udało nam się zobrazować specyfikę pracy. Jeżeli jest ona dla Pana atrakcyjna to zapraszamy do aplikowania! Pozdrawiamy, Zespół Pekabex
Witam. Jak rzeczywiście wyglądaja zjazdy do Polski?? Ktoś się wypowie?? Pozdrawiam
Mój narzeczony zjeżdża co 3 tygodnie na tydzień. Chwali sobie prace zarobki też nie najgorsze
Po spotkaniu w Poznaniu kolejne odbędą się w naszych pozostałych lokalizacjach - biurach projektowych w: Gdańsku, Mszczonowie, Łodzi i powtórnie w Poznaniu.
W międzydziałowych rozgrywkach w Gdańsku wygrała wspólna siatkarska pasja, mile spędzony czas i dobra zabawa.
Hej, siatkarzePkx z pozostałych lokalizacji: "zacznijcie też treningi bo będę chciał zorganizowac pierwszy międzyzakładowy turniej o puchar Pekabexu" - mówi Sylwester z oddziału Gdańsk-Budowlanych.
Bezpieczeństwo jest priorytetem na budowach, a w przypadku montażu konstrukcji prefabrykowanych jest traktowane szczególnie profesjonalnie.
Bardzo wszyscy czekaliśmy na tę wiadomość, a teraz możemy odetchnąć. Operacja odbyła się w Genewie, co oznacza, że wielka akcja charytatywna Pekabex - naszych pracownikow, partnerow biznesowych i przyjaciół, przyniosła wspaniałe efekty. Zebraliśmy ponad milion złotych, aby wesprzeć rodzinę Emilii i Adriana Wejmanów.
Filip jest jeszcze na OIOM, ale mamy nadzieję, że jak najszybciej będzie dochodził do siebie.
Jak się pracuje w Pekabex S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Pekabex S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 71.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Pekabex S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 30, z czego 12 to opinie pozytywne, 14 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Pekabex S.A.?
Kandydaci do pracy w Pekabex S.A. napisali 5 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.