Pekabex S.A.

2 Dodaj merytoryczną opinię
Pekabex S.A.
counter
2 355 580 5 1

Opinie o Pekabex S.A.

Pracodawca

 Aktualność
Szanowni Państwo,
jesteśmy firmą otwartą na rozmowy i opinie obecnych i byłych Pracowników. Z opinii merytorycznych, popartych faktami, możemy wyciągać wnioski i zmieniać się na lepsze.
Prosimy pamiętać, że wolność słowa ma swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza zgody na obrażanie kogokolwiek lub naruszanie czyjejś godności. Godność, dobre imię i dobra osobiste są pod ochroną prawną. Nie godzimy się na publikowanie pomówień, które nie są poparte faktami.
Komunikaty zawierające pomówienia i oszczerstwa, znieważające inne osoby, zawierające treści kłamliwe lub obraźliwe, które nie są merytoryczne, będą usuwane przez administratora.
Informacje dotyczące sytuacji, które wymagają podjęcia przez nas działań, można zgłaszać na adres naszego Działu HR: rzecznik@pekabex.pl.
Pomocna?
Tak8Nie13
ratownik Nowy wpis
Klient

Są firmy gdzie na bezpieczeństwie się nie oszczędza. Dziś w pracy w pogotowiu miałem przyjemność odwiedzić firmę Pekabex Gdańsk. Niestety wezwano nas do zatrzymania krążenia na terenie firmy. Przed naszym przyjazdem akcją ratunkową kierował zatrudniony w tym zakładzie ratownik medyczny z podłączonym AED. Świetna robota, szybkie i mocne uciski no i podłączone AED+ wyładowania. Gratulacje dla personelu i dla szefostwa. Jesteście super zabezpieczeni, macie sprzęt, szkolenia i kadrę która podejmie działanie ratunkowe. Brawo ???????????????????????????????????????? Rzadko spotyka się taki team. Akcja zrobiona na Maxa, niestety efekt poza naszymi oczekiwaniami. Nie wszystkich uda się uratować. Jeszcze raz brawo i dziękuje bardzo za podjęcie działania.

Pomocna?
Tak3Nie
Zgłoś
Sebastian
Kandydat
 Pytanie

Jak traktuje się pracowników w firmie Pekabex?

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
Sebik
Pracownik
@Sebastian

Ogólnie dobrze ale nie bardzo lubimy Sebików ????

Pomocna?
Tak1Nie2
Zgłoś1

Pracodawca

@Sebik

Sebastianów też lubimy :)

Pomocna?
Tak1Nie
Sebastian Nowy wpis
Kandydat
@Pekabex S.A.

Fajnie, że jednak lubicie Sebastianów... Na przyszłość proszę o dbanie o jakość "zasobów ludzkich" w firmie. Z takimi opiniami nie wypada dyskutować...

Pomocna?
Tak4Nie
Zgłoś
Ania
Kandydat
 Pytanie

Czy są tutaj osoby, które pracują lub pracowały w dziale księgowym? Jeśli tak, to proszę o informację jaka panuje tam atmosfera i czy jest, to firma godna polecenia?

Pomocna?
TakNie1
Zgłoś
Była pracownica
Były pracownik
@Ania

Atmosfera jest ok ale to zależy od ludzi. Presja czasu i dużo dokumentów temu nie sprzyja. (usunięte przez administratora)W ostatnich 2- 2,5 latach dość spora rotacja. Ludzie sami odchodzą.

Pomocna?
Tak1Nie2
Zgłoś
Marcin
Były pracownik
@Ania

Nie polecam tej firmy, jedno z najgorszych miejsc do pracy w branży budowlanej. Najbardziej sensownym dużym pracodawcą w branży budowlanej wydaje się obecnie Budimex ze względu na swoją dobrą politykę wobec pracowników.

Pomocna?
Tak7Nie3
Zgłoś
ella
Pracownik
@Była pracownica

No bez przesady z tą rotacją, większość ekipy już ma dłuższy staż, szef jest fajny, a potrzebują nowych ludzi i zatrudniają i tyle w temacie

Pomocna?
Tak5Nie2
Zgłoś
Arts
Pracownik
@ella

Projekty są cały czas duże, dużo dokumentów i kolejne budowy też cały czas przybywają, więc jest co robić

Pomocna?
TakNie3
Zgłoś
Była pracownica
Były pracownik
@ella

Pomimo znaczącego zwiększenia ilości dokumentów liczba pracowników nie wzrosła... A wymagania rosną...

Pomocna?
Tak1Nie1
Zgłoś
SK
Pracownik
 Pytanie
@Była pracownica

@Była pracownica Nie chcę wchodzić w wielką polemikę, ale jako Szef Działu muszę sprostować, że w ciągu 6 ostatnich lat liczba osób w księgowości zwiększyła się o 50%. Z tej przyczyny głównie pojawiają się rekrutacje. Pracy jest sporo, to prawda, ale zawsze szanowałem i szanuję ośmiogodzinny dzień pracy. Zapewne każda osoba, która chce zdobywać wiedzę księgową ma możliwość osobistego rozwoju. Oczywiście ludzie odchodzą, jak w innych firmach, ponieważ nie zawsze istnieje możliwość sprostania oczekiwaniom. Zawsze jest to dla mnie strata i wyzwanie, ale jasnym jest, że pozostawanie w miejscu, do którego przychodzimy sfrustrowani nie służy samemu pracownikowi, ani działowi. Ale co zawsze podkreślam: warto rozmawiać. P.S. Ciekaw jestem, czy ta opinia była pomocna? Patrząc na inne wpisy widzę prostą tendencję: - wpis negatywny - opinie pomocne - wpis pozytywny - opinie niepomocne...

Pomocna?
Tak8Nie3
Zgłoś
SK
Pracownik
@Marcin

@Marcin A to ciekawe co możesz wiedzieć o pracy w dziale księgowości, skoro nigdy nikt o takim imieniu nie pracował w tym dziale @Ania wyraźnie zapytała o ten dział, więc hejtowanie dla samego hejtowania jest słabe.

Pomocna?
Tak2Nie1
Zgłoś
Marcin
Były pracownik
 Pytanie
@SK

Szanowny Panie SK, na wstępie bardzo dziekuję, że zechciał się Pan odnieść do mojego krótkiego komentarza. Po pierwsze, to prawda w tym dziale nigdy nie pracowałem, ale pracowałem w tej firmie, w innym dziale. Pani Ania oprócz pytania o ów dział, zapytała również o firmę, cytuję: "i czy jest, to firma godna polecenia?". Moja odpowiedź dotyczyła właśnie tego pytania. Stwierdziłem, że nie polecam, mam nadzieję, że mam prawo do takiego zdania :). Czy nie polecanie firmy jest "hejtem"? Nie wydaje mi się. Moim skromnym zdaniem jest dość kulturalnym wyrażeniem opinii i mam nadzieję, że dla Pani Ani nie brzmi jak "hejt". GoWork nie ma nic przeciwko mojej opinii więc myślę, że można tak uznać. Pan oczywiście się może nie zgadzać, ale myślę, że obiektywizm sugeruje coś innego. Na przyszłość bardzo proszę o przeczytanie kilka razy pytania i odpowiedzi, starajmy się czytać ze zrozumieniem, ułatwimy w ten sposób czytanie innym :).

Pomocna?
Tak6Nie
Zgłoś
SK
Pracownik
@Marcin

Jeśli sobie Panujemy to proszę bardzo. Szanowny Panie Marcinie, jeśli pytanie Ani przeczytasz parę razy zauważysz, że pominąłeś jego pierwszą część odnoszącą się do tego, że prosi o odpowiedź osoby z Działu Księgowości. Mnie uczono, że kontekst odczytuje się z całego zdania, a nie jedynie z jego części. Jako przełożony Działu Księgowości musiałem zareagować, ponieważ takie wpisy krzywdzą opinię o moim dziale. Zatem już nie wymieniajmy się kolejnymi wpisami, które w niczym już nie pomogą kolejnym kandydatom. Tak wiem, lubisz Budimex, nie lubisz Pekabex i tutaj się różnimy. I każdy ma do tego prawo, ale nie rób tego przy pierwszej lepszej okazji. Z pozdrowieniami!

Pomocna?
Tak2Nie3
Zgłoś
Marcin
Były pracownik
@SK

Ok, faktycznie móżna to w ten sposób rozumieć :). Jeśli ktoś odebrał moją wypowiedź jako odnoszącą się do Działu Księgowości to bardzo proszę o wybaczenie wszystkich :). Z mojego, wszak krótkiego, ale dość różnorodnego i bogatego doświadczenia zawodowego, wiem, że polityka firmy dość mocno interferuje w pracę wszystkich działów w firmie i w pracę wszystkich pracowników. Jeśli ktoś studiował zarządzanie, bądź czytał trochę na ten temat to wie o tym doskonale. Podsumowując, Działu Księgowości ani nie polecam, ani nie odradzam, natomiast odradzam firmę, są dużo lepsze :). Miło się z Panem dyskutuje, szkoda, że nie mogliśmy się poznać, nie starczyło czasu bo firma mnie dość mocno i szybko do siebie zniechęciła :).

Pomocna?
Tak8Nie
Zgłoś
Marcin
Były pracownik
@SK

Rozumiem też Pana oburzenie, też było by mi bardzo przykro pracować w firmie, która jest tak negatywnie odbierana na zewnątrz i tak krytykowana przez byłych i obecnych pracowników, proszę mi wierzyć, że zdaję sobie sprawę z tego co muszą czuć pracownicy... Mam zatem ogromną nadzieję, że właśnie dzięki takim osobom jak Pan, uda się wyedukować pracowników i zmienić tę firmę na lepsze :). Tego życzę Panu, Pańskiemu Działowi i całej firmie Pekabex :).

Pomocna?
Tak6Nie
Zgłoś
Była pracownica
Były pracownik
@SK

Do szefa działu nic nie mam i to jest jedyna osoba z tzw z wyższego szczebla która normalnie podchodzi do pracownika.

Pomocna?
Tak5Nie
Zgłoś
Była pracownica Nowy wpis
Były pracownik
@SK

Jest Pan już pracownikiem Pkx tyle lat i doskonale zdaje sobie Pan sprawę że praca w tej firmie to wieczne wyzwanie. Ilość spółek i dokumentów z każdym rokiem się zwiększa. Co do samego działu nie mam żadnych zasterzen, ludzie którzy w ówczesnym czasie pracowali w księgowości byli super. Atmosfera w dziale była super. Ale coś było nie tak skoro ludzie zaczęli odchodzić. Każdy wie że problem leży wyżej niż na poziomie głównego księgowego. Wszystkiego dobrego

Pomocna?
Tak6Nie
Zgłoś
Marcin Nowy wpis
Były pracownik
@Była pracownica

Ta firma jeszcze nie wie, że powodzenie firmy zależy od powodzenia wszystkich pracowników. (usunięte przez administratora)style zarządzania przynoszą więcej szkód niż pożytku, no ale do tego potrzeba odpowiedniej kadry, żeby to wiedzieć, im wyższy szczebel tym to ma większe znaczenie.

Pomocna?
Tak4Nie
Zgłoś
Stały
Pracownik

Pekabex to dobra firma, to trzeba im przyznać. Na start dla młodego inżyniera idealna, starsi dobrze przyuczają, realizacje są duże więc trudne, ale ciekawe i jest możliwość dalszego rozwoju swojej kariery czyli na budowach kierownik robot potem budowy itd. a w dziale projektowym najpierw tylko proste zadania, potem coraz bardziej się wdrażasz. Może widzieliście dzisiaj ogłosili że mimo pandemii mają super wyniki więc warto się trzymać dużej firmy w niepewnych czasach.

Pomocna?
TakNie7
Zgłoś7
Marwk
Kandydat

Witam jakich zarobków można się spodziewać w tej firmie

Pomocna?
Tak1Nie1
Zgłoś
Max
Pracownik

Dzień dobry Dla przyszłych potencjalnych pracowników jedna uwaga. Pewnie w wielu wpisach jest ziarno prawdy. Każdy uczy się, Pekabex również. Czasem zmiany następują szybciej, czasem wolniej, ale przy tak dynamicznym rozwoju zawsze pojawia się problem z procesami czy presją czasu. Mam wrażenie, że powtarzające się słowo "toksyczność" jest sporym nadużyciem. Firmę budują ludzie (pracownicy), więc jeśli jesteśmy tu gdzie jesteśmy to nie może być aż tak źle. Ale tak myślę, że z dwojga złego lepiej mieć nadmiar pracy niż jego brak. Co w dzisiejszych czasach ma znaczenie. P.S. Na marginesie. Duży szum w ostatnim czasie jest zasługą jednego z użytkowników, który skrzętnie wykorzystuje swoją anonimowość. Postanowiłem zliczyć liczbę wpisów. Ocenę pozostawiam każdemu z osobna. 1 Dobrze wykształcony człowiek 16.07.2020 09:45 2 Dobrze wykształcony człowiek 17.07.2020 14:13 3 Dobrze wykształcony człowiek 18.07.2020 09:08 4 Dobrze wykształcony człowiek 18.07.2020 09:53 5 Dobrze wykształcony człowiek 18.07.2020 10:20 6 Dobrze wykształcony człowiek 18.07.2020 10:40 7 Dobrze wykształcony człowiek 20.07.2020 07:36 8 Dobrze wykształcony człowiek 23.07.2020 08:32 9 Dobrze wykształcony człowiek 24.07.2020 21:25 10 Dobrze wykształcony człowiek 24.07.2020 21:38 11 Dobrze wykształcony człowiek 24.07.2020 21:45 12 Dobrze wykształcony człowiek 24.07.2020 21:53 13 Dobrze wykształcony człowiek 24.07.2020 22:11 14 Dobrze wykształcony człowiek 25.07.2020 07:12 15 Dobrze wykształcony człowiek 25.07.2020 07:55 16 Dobrze wykształcony człowiek 25.07.2020 08:12 17 Dobrze wykształcony człowiek 27.07.2020 08:15 18 Dobrze wykształcony człowiek 27.07.2020 17:16 19 Dobrze wykształcony człowiek 30.07.2020 16:35 20 Dobrze wykształcony człowiek 07.08.2020 07:12

Pomocna?
Tak6Nie14
Zgłoś6
Może być nawet Maxi King
Były pracownik
 Pytanie
@Max

„Każdy uczy się” – być może tak jest ale z pewnością nie Pekabex. Jeśli przyjąć, że Pekabex również się uczy i wyciąga wnioski to skąd tak wielka rotacja z zatrudnianiu i zwalnianiu się ludzi ? Jeśli jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle ? Wydawać by się mogło, że trudne czasy i każdy boi się o swoją pracę a mimo to cały czas odchodzą wartościowi ludzie nie bacząc na ryzyko i niepewność swojego losu. Być może są gotowi podjąć takie ryzyko byle odzyskać poczucie własnej wartości. Zacytuję tytuł świetnego filmu : Pieniądze to nie wszystko ! Na moje oko Max to kadra menadżerska, która faktycznie ma dobre samopoczucie bo ich te problemy nie dotyczą, wzajemnie się wspierają i adorują. Gratulacje dla dobrego samopoczucia. No właśnie – firmę budują Pracownicy a co będzie jak ich zabraknie ? Pekabeksie czas na dobrą zmianę ! Trudny czas pandemii nie może być przykrywką do realizacji niecnych planów !

Pomocna?
Tak18Nie3
Zgłoś1

Pracodawca

 Aktualność
Szanowni Państwo,
jesteśmy firmą otwartą na rozmowy i opinie obecnych i byłych Pracowników. Z opinii merytorycznych, popartych faktami, możemy wyciągać wnioski i zmieniać się na lepsze.
Prosimy pamiętać, że wolność słowa ma swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza zgody na obrażanie kogokolwiek lub naruszanie czyjejś godności. Godność, dobre imię i dobra osobiste są pod ochroną prawną. Nie godzimy się na publikowanie pomówień, które nie są poparte faktami.
Komunikaty zawierające pomówienia i oszczerstwa, znieważające inne osoby, zawierające treści kłamliwe lub obraźliwe, które nie są merytoryczne, będą usuwane przez administratora.
Informacje dotyczące sytuacji, które wymagają podjęcia przez nas działań, można zgłaszać na adres naszego Działu HR: rzecznik@pekabex.pl.
Pomocna?
Tak8Nie13
Pracownik
Pracownik

Szanowna Firmo, zdajemy sobie sprawę, że pewne określenia mogą być nie do końca zrozumiałe przez wszystkich, jest to rzecz normalna i naturalna. Najważniejsze, żeby odpowiednie osoby to rozumiały, muszą to być osoby, które mogą wywierać wpływ na innych w firmie. Tylko w ten sposób można pozbyć się zachowań, które uderzają w dobre imię i godność innych pracowników. Tego życzę sobie i wszystkim pozostałym Pracownikom :).

Pomocna?
Tak7Nie
Zgłoś
Magda
Były pracownik

to co nazywacie hejtem w ocenie byłych pracowników jest stwierdzeniem faktów

Pomocna?
Tak5Nie
Zgłoś
Iza
Kandydat
@Pracownik

Od jakiegoś czasu śledzę te wypowiedzi i zastanawiam się gdzie tu są jakieś konkrety związane z obecną sytuacją, na które taka firma mogłaby odpowiedzieć czy zaradzić tym niezadowolonym. Bo powtarzanie się że wszyscy są źli i toksyczni mija się chyba z celem pisania tu, chyba że ktoś pisze też do tego rzecznika.

Pomocna?
Tak2Nie5
Zgłoś1
anonim
Kandydat
 Pytanie

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś
Magda
Były pracownik

Dlatego większość wypowiadających się tutaj to byli pracownicy...

Pomocna?
Tak2Nie
Zgłoś
anonim
Były pracownik
 Pytanie

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie2
Zgłoś
Magda Ale
Były pracownik
 Pytanie

Kto został rzecznikiem?

Pomocna?
Tak1Nie1
Zgłoś2
Koleżanka z Budowy
Pracownik

O i proszę, jaka sympatyczna wiadomość na koniec dnia, że będziemy budować kolejne obiekty kubaturowe dla naszych stałych klientów. Jeśli do Rudy jedzie ta sama Ekipa co poprzednio to mnie też poproszę liczyć :)

Pomocna?
Tak1Nie2
Zgłoś2
Manager
Pracownik

Były pracowniku. Nie ukrywam że jestem jednym z członków kadry kierowniczej którą tak krytykujesz. Więc chciałby powiedzieć Ci że: - Bardzo lubię ludzi z którymi pracuję, jest wśród nich nie tylko wielu specjalistów ale również wspaniałych ludzi, Na pewno są inne wspaniałe miejsca o którym piszesz ale ja wielu lepszych specjalistów na swojej drodze nie spotkałem. - Piszesz że to się musi zawalić - na razie od 10 lat firma rośnie i rozwija się, (nie jest to tylko moja opinia, są to twarde fakty) - Popełniliśmy wiele błędów ale dość szybko są naprawiane - naprawdę nie widzę trucizny o której piszesz. -Uwierz mi że świat nie jest nawet trochę tak czarny jak go malujesz. Nie znam Ciebie ani Twojej sytuacji. Może rzeczywiście Ci się nie podobało. Jeżeli tak po prostu zapomnij o nas i zacznij nowe życie. Jeżeli pracujesz z nami pomyśl o rozstaniu (to trochę jak w związku jeżeli nie ma szacunku i jest tylko jad i nienawiść raczej nic dobrego z tej relacji nie wyjdzie). Na pewno będzie mniej bolało każdą ze stron. Jeżeli masz inny problem osobisty lub jakikolwiek inny zwróć się do działu HR nawet anonimowo a otrzymasz pomoc.

Pomocna?
Tak5Nie7
Zgłoś2
Marek
Pracownik

Racje ma i dobrze ze tu pszyszedł Pan gieldowy niech sobie poczyta jak wygląda nasza cięzka praca na fabryce ile musimy na starczyć betonu i zbrojenia na te wszystkie Budowy, to jest prawdziwa praca. Tylko niech nie wypisuje bzdur ile Co kosztowało i co my tu robiliśmy w marcu bo to wszyscy wiedzą ze chociaż u nas było dalej tyle Zamówień to nie ma co patrzyć w marcu jak była pandemia tylko teraz jak się uspokoiło i to nie tylko u nas ale wszędzie.

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś

Pracodawca

Dziękujemy za Pana opinię. Zawsze jesteśmy otwarci na pomysły dotyczące usprawnień i zmian, dlatego prosimy o konkretne informacje dotyczące sytuacji, które wymagają podjęcia przez nas działań, na adres naszego Działu HR: rzecznik@pekabex.pl.

Pomocna?
TakNie1

Pracodawca

Szanowny Panie, bardzo nam miło, że pomimo zmiany Pracodawcy postanowił Pan o kontynuowaniu bycia naszym Akcjonariuszem. Na dalsze pytania w tym zakresie z przyjemnością odpowiedzą nasi specjaliści ds. relacji inwestorskich (przypominamy, iż portal GoWork jest związany ze sprawami rekrutacyjnymi i na takie pytania jest w stanie odpowiedzieć nasz Dział HR). Życzymy powodzenia.

Pomocna?
TakNie1
Byly pracownik
Były pracownik
@Pekabex S.A.

"[...] na dalsze pytania w tym zakresie z przyjemnością odpowiedzą nasi specjaliści." Hehehe, no Wasi specjaliści (w większości byli) się tu wypowiadają. Ale z tą "przyjmnością to już przesadziliście :)

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś
Eryk
Pracownik
 Pytanie

Panie Inwestorze, to bardzo ciekawe, że ma Pan akcje spółki i chce Pan jednocześnie pokazać, że ona sobie źle radzi? Jaki może być tego powód? Żeby jej akcje potaniały?

Pomocna?
Tak2Nie2
Zgłoś2
Irek
Pracownik

No powiem wam panowie widziałem wizytę tego wiceministra u nas, wygląda że skoro już rząd tu przyjeżdża to szykują się jakieś grube tematy i po to szukają więcej ludzi. Zasłużyliśmy!

Pomocna?
Tak1Nie2
Zgłoś
Edyta

@fik fik, czy możesz w sposób bardziej szczegółowy wyrazić swoją opinię na temat pracy w firmie Pekabex? Opisz proszę swoje doświadczenia związane z pracą w tym miejscu w sposób bardziej szczegółowy. Twoja merytoryczna i uzasadniona opinia będzie pomocna dla osób, które poszukują informacji na temat tego pracodawcy.

Pomocna?
Tak7Nie
Zgłoś

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fik
Były pracownik
@Edyta

W firmie jest coraz więcej majstrów brygadzistów a pracowników na halach coraz mniej. Gdyby nie ludzie z Ukrainy nie miał by kto robić.

Pomocna?
Tak3Nie
Zgłoś
anonim
Były pracownik
 Pytanie

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie
Zgłoś
Polak
Były pracownik

Dzień dobry jak ja to czytam to 100 procent racji W tej firmie najlepiej ludziom na stołkach, ufających że wszystko jest ok. Dla nich pracownik na hali nic się nie liczy,zero szacunku i organizacji pracy.

Pomocna?
Tak4Nie
Zgłoś
Były pracownik
Użytkownicy czekają na odpowiedź 57 dni.
Były pracownik
 Pytanie

Miałem zawodową styczność z tą firmą z dobre pół dekady temu. Czytając opinie widzę że i dziś nie warto tam wchodzić. Brak szacunku dla pracownika to chyba motto tej firmy. Najwyższy szczebel to kółko wzajemnej adoracji. Ciekawi mnie czy pewien beneluksowy menadżer choć trochę nauczył się w międzyczasie szacunku do podwładnych? Tak samo jak pewna pani dyrektor? Generalnie piękny marketing, obiecanki cacanki, ale jak śpiewał kultowy artysta - "na gębach fałszywy uśmiech".

Pomocna?
Tak4Nie
Zgłoś
anonim
Były pracownik
 Pytanie

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie
Zgłoś
Była już pracownica
Były pracownik

To jest dobre podsumowanie. Uważają ze każdego można zastąpić i nie przejmują się tym, że odchodzą ludzie wartościowi z ogromną wiedzą i umiejętnościami.

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś
Do znawcy czapek

Jak to się mów: pies szczeka a karawana jedzie dalej. Niezależnie od tego co piszesz jesteśmy w Pekabex na drodze do stania się firmą która będzie liderem nie tylko w Polsce ale będzie rozpoznawalna nie tylko w Polsce ale również w Europie. Nie jest to firma doskonała ale ciągle się zmienia i poprawia - tak będzie i tym razem. Szczerze Ci życzę żebyś mógł/ mogła powiedzieć to samo o swoim obecnym miejscu pracy.

Pomocna?
Tak1Nie1
Zgłoś1
Michał
Były pracownik
 Pytanie
@Do znawcy czapek

Dobre firmy i biznesy już nie istnieją w takiej formie jaka jest w tej firmie. Więc skoro nie ma dobrych firm z takim podejściem to czy Pekabex jest albo czy ma szansę być dobrym biznesem? Moim zdaniem nie ma na to szans. Poczytajcie trochę literatury fachowej, trochę Wam się może oczy otworzą, a jeśli tego nadal nie widzicie i nie dostrzegacie to... jest mi bardzo przykro, ale przyszłości nie macie. Klienci też to widzą, dlaczego tak trudno Wam przekonać ludzi skoro przecież to co robicie jest takie świetne? Komunikacja - słowo klucz, jeśli widzą, że firma nie potrafi dobrze czegoś pokazać, nie ma dobrych i świetnie przygotowanych do tego ludzi, nie traktuje ich z szacunkiem, to po prostu temu nie ufają. Tak samo zresztą jak pracownicy. Człowiek jest bardzo prosty wbrew pozorom i sprzedać mu dobry produkt przez dobrych ludzi jest bardzo prosto, a Wy tego nie potraficie? Wiec co tu jest nie tak? Klient czy firma? Jeśli widzą sztywnych, czasem wręcz agresywnych, zestresowanych ludzi próbujących na siłę im coś wcisnąć to myślicie, że się przekonają? Popełniacie proste błędy, których nie popełniły by dzieci z podstawówki. To samo tyczy się pracowników, taniość, bylejakość, brak szacunku... naprawdę myślicie, że dobrze robicie? To jest tak ewidentne, widoczne gołym okiem i proste a Wy tego niewidzicie? Więc kto tu mało widzi i mu coś przesłania oczy? Zanim się tu wypowiecie to proszę przemyślcie 100 razy to co piszecie, bo to nie jest w absolutnie żaden sposób wiarygodne, fałsz widać gołym okiem.

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś
Była już pracownica
Były pracownik
@Do znawcy czapek

Mam kontakt z kilkoma osobami, które już nie pracują w Pekabexie i uwierz wszyscy mają lepiej... Zwłaszcza jeśli chodzi o wynagrodzenie jak i o atmosfer, nie mówiąc o relacji szef - >pracownik. I nikt z nich nie wróciłby do Pkx nawet na większe pieniądze.

Pomocna?
Tak3Nie
Zgłoś
Magazynier

Nie polecam firmy , brak organizacji pracy , kierowcy na załadunku czekają po 12h , praca w stresie pod presja czasu

Pomocna?
Tak3Nie
Zgłoś
Inżynier budownictwa
 Pytanie

Dzień dobry, rozważam aplikowanie do działu projektowego w Gdańsku. Czy ktoś z obecnych tutaj, byłby w stanie opisać, jak wygląda praca na wspomnianym stanowisku? Jak przebiega proces rekrutacyjny? Jak długo trzeba czekać na ewentualną informację zwrotną ze strony firmy? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś
Magda
@Inżynier budownictwa

Kolego nie idź tam błagam. Stracisz tylko nerwy i radość z życia, jest masa innych lepszych zajęć i firm, tę sobie daruj dla zachowania własnego zdrowa psychicznego.

Pomocna?
Tak6Nie
Zgłoś1
Inż.
@Inżynier budownictwa

Taka rada dla Ciebie: patrząc na oferte pracy, patrz też na firme i ich szefa, szefów, prezesa, prezesów itd. To jak wyglada praca w firmie bardzo zalezy od tego jacy sa ich szefowie. Jesli to jest duza firma, moze spolka notowana na gieldzie, to poszukaj ich wypowiedzi, wywiadów itp. na pewno coś znajdziesz, jeśli nie to warto mieć możliwość poznania osobiście. Ja na to nie zwracalem uwagi, gdy zatrudnialem sie w Pekabexie i wtopilem, dla mnie to bylo miejsce nie do wytrzymania. Wole pracować w firmie, która jest kierowana przez osoby wzbudzające i godne zaufania, które są po prostu dobrymi ludźmi. Taka rada ode mnie, ale to Ty wybierasz.

Pomocna?
Tak2Nie
Zgłoś
PkxTeamMember
@Inżynier budownictwa

Jesli uwazales na studiach to rekrutacje na pewno przejdziesz - skoro pracuja albo pracowaly tu osoby po studiach humanistycznych albo innych technicznych nie zwiazanych zupelnie z budownictwem to mozesz juz wiedziec o jakości i stanie wiedzy tej firmy - firma bierze każdego kogo popadnie i jesli tylko wyrazi chęć pracy dla nich, bo nikt nie chce sie zgodzić na prace w tym miejscu - weź sobie do serca wypowiedzi innych i daruj sobie te firme, oni nei docenia tego, ze bedziesz dla nich dobrze, sumiennie, rzetelnie i profesjonalnie pracowal, ta firma tego jeszce nie rozumie, w glowach mają jeszcze PRL i komunizm - kazdy "nowy" jest potencjalnym szkodnikiem i zagrozeniem, ktorego trzeba obserwowac - tak bedziesz oceniany z lojalnosci - a najwazniejsza i najbardziej upragniona przez nich cecha pracownika to spokoj, potulnosc i uleglosc, a co to oznacza? Dla przeciętnego pracownika praca dostarcza tak mocno negatywnych odczuć, że tylko baardzo spokojni nic nie mówią i nie narzekaja - dlatego tego pożądają - mają wtedy wolną glowe i moga zajmowac sie sami soba zamiast probowac wspolnie pracowac nad tym, zeby ta firma byla lepszym miejscem i była cywilizowana firma na miarę chociazby lat 90-tych ubiegłego wieku, nie mowie na miare drugiej dekady tego wieku, bo to w tej firmie niemożliwe :). Pozdrawiam! Ale jeśli chcesz być Mesjaszem i nawracac ich na dobrą drogę, poswiecic swoje życie - to proszę bardzo, ale nie licz na wdziecznosc, ta firma nie wie co to szanowac czlowieka, posiadac empatie, rozumiec innych i ich problemy. Moze ich nawrocisz... tego Tobie życzę!

Pomocna?
Tak6Nie
Zgłoś
Dobry człowiek

a co najgorsze siedzisz cały dzień i to na bardzo niskiej jakości krzesłach! przecież to jest prosta droga nabawienia się poważnych schorzeń!! Myślicie w tej firmie czasem?!!

Pomocna?
Tak1Nie
Zgłoś
Były asystent

pekabexowy asystencie... czytajac to poczulem się jakbym tam wrócił :) na szczęscie mnie już tam nie ma!! Pozdro!!

Pomocna?
Tak2Nie
Zgłoś
Magda
@Inż.

Pekabex w mediach społecznościowych i prasie branżowej to kraina miodem i mlekiem płynąca: Mądrzy i sympatyczni a przede wszystkim wykształceni prezesi, którzy dbają o każdego pracownika a praca w Pekabexie to szczyt marzeń. Niestety rzeczywistość szybko weryfikuje te wpisy.

Pomocna?
Tak2Nie
Zgłoś

Pracodawca

@Inżynier budownictwa

@Inżynierze Budownictwa, niedawno zamieszczaliśmy informację dla zainteresowanych pracą w naszym Dziale Projektowym (post z 18.05) - pisaliśmy wtedy o pracy Projektanta Filigranów i Asystenta Projektanta w Gdańsku ("polega na projektowaniu stropów typu filigran czyli wykonywaniu obliczeń statyczno-wytrzymałościowych, nadzorowaniu i koordynacji tworzenia dokumentacji. Asystent projektanta natomiast sporządza dokumentację warsztatową. Różnica polega na tym, że osoby przydzielone do zespołu zajmującego się filigranami zajmują się wyłącznie stropami tego typu co pozwala na wyspecjalizowanie się w danej dziedzinie i optymalizowanie/szukanie nowych rozwiązań w oparciu o w pełni zautomatyzowaną produkcję w naszej nowej fabryce"). Natomiast w kwestii procesu rekrutacyjnego - kontaktujemy się z wybranymi kandydatami, którzy odpowiadają poszukiwanemu profilowi. Umawiamy się na spotkanie rekrutacyjne, które składa się ze sprawdzenia wiedzy merytorycznej oraz rozmowy, w czasie której chcemy lepiej poznać osobę dołączającą do naszego zespołu. Informację zwrotną przekazujemy zazwyczaj w terminie 2-3 tygodni od spotkania. W razie dalszych pytań zachęcamy do kontaktu bezpośredniego. Pozdrawiamy serdecznie!

Pomocna?
Tak1Nie1
Inżynier budownictwa
@Inżynier budownictwa

Bardzo dziękuję za wszystkie opinie. Na pewno nie pozostaną na nie obojętny. Chciałbym jednak prosić o konkretne przykłady niehumanitarnych praktyk stosowanych przez firmę. Na chwilę obecną nie potrafię sobie wyobrazić, z czym miałabym do czynienia i w jaki sposób poprowadzić ewentualną rozmowę kwalifikacyjną. Przypomnę, że interesuje mnie stanowisko asystenta projektanta w gdańskim oddziale. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
Inżynier budownictwa
@Inżynier budownictwa

Bardzo dziękuję za wszystkie opinie. Na pewno nie pozostaną na nie obojętny. Chciałbym jednak prosić o konkretne przykłady niehumanitarnych praktyk stosowanych przez firmę. Na chwilę obecną nie potrafię sobie wyobrazić, z czym miałabym do czynienia i w jaki sposób poprowadzić ewentualną rozmowę kwalifikacyjną. Przypomnę, że interesuje mnie stanowisko asystenta projektanta w gdańskim oddziale. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie
Zgłoś
Pracownik

Firma próbuje przekonywać ludzi do swoich pomysłów, chcemy, stać się bardzo dużym graczem, czego nasz właściciel na pewno bardzo pragnie, więc musimy teraz po prostu się skupiać na robocie na pełnych obrotach, jeśli osiagniemy wyniki wtedy dopiero bedziemy mogli zadbać o nas samych, teraz musimy zadbac o przyszlość. Jeśli ktoś chce nam pomóc i się poświęcić to serdecznie zapraszamy do naszej firmy! W budownictwie zaangażowanie jest niezbędne do osiągniecia wyników i tu nasz afirma ma rację, trzeba się angażować, jeśli chcesz mieć ciepłą posadkę i zbijać bąki to Pekabex nie jest miejscem dla Ciebie, my chcemy "walczaków" którzy poświęcą część życia prywatnego dla naszej firmy. Jeśli ta wizja Cię interesuje to zapraszamy do nas! Ja mam takie podejście i mi się to podoba, reszta osób, chyba większość, które są niezadowolone ma trochę inne podejście i stąd wynikają tenegatywne opinie, my po prostu jesteśmy trochę inni, bo nam bardzo zależy i chcemy. Trzymajcie się i zapraszam do nas! #LoveSystemPekabex

Pomocna?
TakNie6
Zgłoś2
Anka
@Pracownik

Taki wpis został umieszczony chyba przez kogoś z realizacji albo projektowego bo tylko u nich może być taki tok myślenia : poświęć życie prywatne dla firmy..

Pomocna?
Tak3Nie
Zgłoś

Zostaw merytoryczną opinię o Pekabex S.A. - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

Pekabex S.A.