H. Cegielski

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 115 ocen.

Opinie o H. Cegielski

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H. Cegielski

Edyta

@Domino możesz napisać coś więcej o obecnej sytuacji pracowników w H. Cegielski? Niewiele tu konkretnych informacji, jeśli chodzi o obecne warunki zatrudnienia. Co sprawia, że jak widzę masz zastrzeżenia do firmy jako pracodawcy?

Mr

Witam. Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć czy warto podjąć tam pracę? Dodam, że jestem młodym inżynierem z małym doświadczeniem.

Domino
@Mr 10.08.2017 09:34
Witam. Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć czy warto podjąć tam pracę? Dodam, że jestem młodym inżynierem z małym doświadczeni...

Ten zakład to żywy trup na garnuszku podatników. Szkoda zaśmiecać sobie życiorys.

Edyta

@mysza Widzę, że jesteś pracownikiem firmy. Może mógłbyś pomóc osobom, które zastanawiają się nad podjęciem w niej pracy? Dzisiaj pojawiła się oferta na stanowisko Specjalista Technolog - Spawalnik. Firma oferuje między innymi możliwości rozwoju zawodowego i podnoszenia kwalifikacji. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym co to oznacza w praktyce? Czy można liczyć na dodatkowe szkolenia, czy też kursy?

qwer

jakie zarobki dla spawalnika????

mysza
@qwer 17.05.2017 14:47
jakie zarobki dla spawalnika????

2000-2500 netto

qwer
@mysza 08.07.2017 22:49
2000-2500 netto

smiech na sali

piotreq

Witam jakie są zarobki dla spawaczy mig/mag/tig w H. Cegielki ??

kamil

@czapka to raczej standard a nie nie wiadomo co jak bym chciał się lepiej dowiedzieć czy są jakieś premie, dodatki?

Robuś

spokojnie mozna jako monter taboru zarobic do 4500 brutto a do tego socjal i dodatki multisport itp..

Pit

Witam! Obserwuję tę firmę FPS i bardzo czesto widze te same oferty pracy. Czy wynika to z dużej rotacji? Wie ktoś może czy oferują jakieś kursy, szkolenia, na ile zmian się tam pracuje itd ?

witek

Możecie śmiało iść do FPS, mają jak najbardziej uczciwe i rynkowe stawki.

LEW

Ogólnie widać, czytając powyższe posty że nie rozróżniacie Spółek. H.Cegielski - Poznań S.A. to zupełnie inna spółka niż FPS czy FSA. umieszczajcie konkretne inf. bo nie pomagacie a wprowadzacie w błąd. W H.CEGIELSKI - POZNAŃ S.A. nie ma wynagrodzenia akordowego.

Gonzo

Sam fakt swiadczy o tym kim sa ludzie ktorzy rekrutuja i co mowia >> specjalista mechanik elektryk co za roznica moga powiedziec Tobie wszystko co bedziesz chcial uslyszec..Bynajmniej ja uwazam ze szkoda waszego czasu na takich ludzi i takie podejscie do pracownika..

Gonzo

na elektromontera.

zew

No właśnie....pojawiły się ostatnio w sieci 3 oferty pracy podane przez kolegę Tomka. Czy ktoś wie czym to spowodowane? Rotacja czy faktyczne zapotrzebowanie? Może szykują się jakieś nowe kontrakty?

Gonzo
@zew 21.03.2016 10:41
No właśnie....pojawiły się ostatnio w sieci 3 oferty pracy podane przez kolegę Tomka. Czy ktoś wie czym to spowodowane? Rotacja...

hmm no to 21.03.2016 w biurze Fps Cegielski musiales byc zamnie skoro tak uwarzasz i tez musiales rozmawiac z kadrowa rozumiem? Kto bedzie chcial sam sie przekona jak jest ale nie radze :)

Gonzo

Witam generalnie firma na rozmowach kwalifikacyjnych proponuje pensje w granicach 3-3,5 tys. przynajmniej mi tyle zaproponowano. Gdy zrobilem badania pojechalem umowe podpisac stawka widniejaca w umowie to 1800 brutto i akord takze mega oszustwo oczywiscie nie podpisalem umowy i wychodzac z biura kadr spotkalem pewnego pracownika ktory sam sie wypowiedzial ze jezeli jeden miesiac cos wiecej zarobia kolejnego obnizaja im godzinówke zeby dostali po dupie..opinia jak najbardziej aktualna i sprawdzona :)

BK
@Gonzo 21.03.2016 08:58
Witam generalnie firma na rozmowach kwalifikacyjnych proponuje pensje w granicach 3-3,5 tys. przynajmniej mi tyle zaproponowano...

Powyższa informacja jest nieprawdziwa w H.CEGIELSKI - POZNAŃ S.A. nie obowiązuje system akordowy wynagrodzeń.

Oink_inz

Witam. Troszkę czasu minęło od ostatniego wpisu. Jak teraz wygląda praca w FPS-ie? Są jakieś zmiany, cień szansy na coś więcej niż PRL w najgorszym wydaniu? Widziałem, że szukają konstruktorów mechaników. Macie jakieś konkretne zamówienie?

jack

Mam pytanie ile obecnie osób jest zatrudnionych w Cegielskim i czy są nowe przyjęcia?

wesoly
@jack 29.05.2015 08:30
Mam pytanie ile obecnie osób jest zatrudnionych w Cegielskim i czy są nowe przyjęcia?

Tak ale papiery skladac osobiscie na w2 a staki na poczatek to ok 20 brutto+premie..

omg

Szlifierzy/tokarzy/frezerow w PL i POZNANIU jest sporo ale na brak ofert nie narzekaja a HCP sie oglasza bo kadry sa w wieku przedmemerytalnym/emerytalnym. Powoli nie ma kto robic a chetnych za smieszne stawki nie ma no chyba ze desperaci co nie moga znalesc pracy bo malo umieja lub ci co pracowali juz w hcp kiedys to przyjda choc watpie. Nie ma co liczyc na tzw porzadne stawki no chyba ze dla kogos 14zl-16/brutto to porzadna stawka. NIE POLECAM

miro

Odnoszę wrażenie, że takich specjalistów w Polsce - a tym bardziej w Poznaniu ciężko uświadczyć na co dzień co sprawia że w niektórych przypadkach można liczyć na zdecydowanie porządniejsze zarobki . Tak myślę jednak, czy ktoś się tym przejmuje czy po prostu dają takie stawki wszystkim bez znaczenia kto jakie ma doświadczenie...

Marian

Na jakie zarobki netto mogą liczyć elektrycy w fps ?

alojz
@Marian 08.01.2015 22:25
Na jakie zarobki netto mogą liczyć elektrycy w fps ?

Od 2400netto do 2800 netto+premia itp system brygadowy.

HCP

Wątek dotyczy warunków pracy w H.CEGIELSKI- POZNAŃ S.A. FPS i FSA nie są spółkami zależnymi HCP SA.

ivo

Widziałem w Internecie ogłoszenie o chęci zatrudnienia inżynierów mechaników i elektryków. Może któraś z osób tu piszących wypowiedziałaby się na temat warunków pracy konstruktora w FPS-ie ? Byłbym bardzo wdzięczny.

adi
@alojz 14.12.2014 10:50
Tak jasne ..kopa dostales z FPS i poplakales na forum i juz prace masz. W Amazonie czy brigestone? Hahahahahaa. O mnie sie ni...

Musiałbym być nieźle pogiętym aby szukać kiedykolwiek pracy w FPS. To, że znam FPS nie znaczy że tam pracowałem. Preźo Tobie daje premie za wypisywanie tych bzdur? :)))

alojz
@adi 14.12.2014 16:33
Musiałbym być nieźle pogiętym aby szukać kiedykolwiek pracy w FPS. To, że znam FPS nie znaczy że tam pracowałem. Preźo Tobie da...

Dobra nie tlumacz sie..placzesz na fps .opowiadasz jak tam zle a nie widziales go na oczy.. co cpales? czy mozesz piszesz z psychiatryka? Nie placa mi ale lubie sie z idiotow posmiac.

Fld

Związki zawodowe w FPS już dawno się sprzedały za posadki zamiast pomagać pracownikowi to( usunięte przez administratora )ą i masz robić dłużej za odświęcenie nie dotyczy to tylko kilku ( usunięte przez administratora ). Nie każda( usunięte przez administratora ) jest taka sama.

On

Ej (pracownik) a co na to wasze związki w FPS przecież tak prężnie działały i działają ale chyba o własne posadki.

Pracowników FPS

FPS żenada teraz zwalniają tylko nie tych co powinni na pudłach i podwoziach zwalniają abstynentów alkocholicy i co za tym idzie dupwłazy zostają czyli norma na trzeźwo nie pasujesz do towarzystwa bo jesteś potencjalnym zagrożeniem dla kierownictwa możesz powiedzieć prawdę a pijąc musisz być posłuszny i zostawać za darmo to pasuje kierowniczkowi. To przy takich rządach nie ma prawa bytu!!!

alojz
@Pracowników FPS 03.12.2014 22:08
FPS żenada teraz zwalniają tylko nie tych co powinni na pudłach i podwoziach zwalniają abstynentów alkocholicy i co za tym idzi...

peszek..........ale wesolych swiat i powodzenia w szukaniu pracy.. HAHAHAHHAHAaaaaa

jacek

Juz nie przyjmuja bo maja 7 chetnych ale skoro pisza ze rekrutacja jest to chca wziasc najtanszego bo pytaja sie ile kandydat chce zarobic.. Smiech i zenada zwlaszcza ze zwolnili fachowcow w 2009 a teraz placz bo nie ma kto robic za grosze. Jaki idiota zatrudni sie za 14brutto w tym kolchozie?

M.S.

Rekrutacja na stanowisko szlifierz jest cały czas otwarta. Więcej informacji na (usunięte przez administratora)

Silver

W FSA benefitów brak, roboty brak, o dofinansowanie na święta jeszcze się postarali a od nowego roku zwolnienia i tyle na ten temat :/

anonim

(usunięte przez administratora)

alojz

Juz nie potrzebuja szlifierzy bo 3 zatrudnili.

Pracowników FPS

Pracownik FPS. Witam w FPS praca to porażka nie dosyć że masz zostawać po godzinach w warunkach szkodliwych to jeszcze za darmo jednym słowem konfidencja alkocholizm po prostu do pi.y.

anonim

(usunięte przez administratora)

A.D.

W ramach dodatkowych świadczeń w HCP funkcjonuje Karta Multisport, grupowe ubezpieczenie NW, dofinansowanie do urlopu ( 1 raz w roku - 14 dni), świadczenia dla dzieci pracowników (dzień dziecka, mikołajki, dofinansowanie do koloni i obozów) i zapomogi dla Pracowników.

ROBOL
@A.D. 27.10.2014 07:36
W ramach dodatkowych świadczeń w HCP funkcjonuje Karta Multisport, grupowe ubezpieczenie NW, dofinansowanie do urlopu ( 1 raz w...

tAK ALE DLA WTAJEMNICZONYCH I CZLONKOW ZWIAZKOW STROPIANOWYCH a nowych pracownikow nie przyjmuja a jak przyjma to jak bedzie mniej pracy to zwolnia. FPS=ALKOCHOLIZM I PRACA ZA GLODOWE STAWKI FSA= ZAKLAD NA SKRAJU UPADKU

anonim

(usunięte przez administratora)

Silver

Co Ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Juz dawno nie ma nadgodzin tylko tak zwany dzień wolny za dłuższy czas pozostania w pracy, a o kartach nultisport pierwsze slysze,.

MS

Spawacz ma proponowane wynagrodzenie godzinowe w zależności od posiadanego doświadczenia i uprawnień dodatkowo otrzymuje premie, dodatek za pracę na drugiej zmianie oraz dodatek za pracę w nocy a dla długoletnich pracowników HCP wypłacany jest dodatek za staż pracy i nagrody jubileuszowe. W przypadku nadgodzin wypłacane jest dodatkowe wynagrodzenia i dodatek. Ponadto w HCP funkcjonuje fundusz świadczeń socjalnych m.in. z dofinansowaniem "wczasów pod gruszą" i karty Multisport.

Ciekawski

Jak wygląda tam praca spawacza? Chodzi głównie o zarobki. Na ich stronie widać, że poszukują kogos na to stanowisko. Pozdrawiam

Andrzej

Jedynie FSA ma szanse na przetrwanie i jakiś rozwój. HCP i FPS są to sztucznie podtrzymywane przy życiu twory, nie mające ekonomicznego prawa istnienia. Dosyć pieniędzy podatników było tam zmarnotrawione. Najwyższy czas zakończyć tą farsę.

ADAM

W HCP inwestują w kupno nowych maszyn. Upadłość to plotki.

AD

Wątek dotyczy H.CEGIELSKI - POZNAŃ S.A. spółki FSA i FPS zostały wyodrębnione ze struktury HCP. HCP nie ma udziałów w FSA i FPS.

adi

FPS jak gdzieś sprzeda 20 wagonów, które wyprodukował bez zamówienia i wygranego przetargu dla IC(przebiła ich PESA a wagony stoją i niszczeją od 3 lat na zakładowej bocznicy), to będzie kasa na przetrwanie do końca roku

generalny

Placa w HCP jest srednia , ale mozna sobie dorobic. Pracujac na obrabiarce musisz miec kumpli w KT, Ci maja juz innych kumpli.... Robisz z kazdej produkcji 1 bubel wiecej. Zostaje przez KT wyzlomowany. Potem to juz pikus..... szafka na narzedzia - chowasz tlok, potem trzeba kulomiota znalezc co przez plot przezuci- na traweeeee nie na beton....Nnnnooo i pertraktacje z firma handlowa(koniecznie z wybrzeza bo biora kazdy zlom) moga byc calkiem przyjemne... napic sie mozna na krzywy...... SUPERRRRR... Firmaaa... PS Z wybrzezaaaa...... przetarty szlak......

generalny

Nnnnoooooo

anonim

(usunięte przez administratora)

kura

Tak solidna jak wiekszosc firm w wielkopolsce [dowcip] chyba ze myslisz o bylej w2 to tak ale FPS to dno i FSA to tragedia.Kto nie pracowal tam to raczej tego nie wie. FPS I FSA maja system akordowy czyli ile zrobisz tyle zarobisz wiec jako mlody/nowy nie licz ze zarobisz wiecej niz 1500-1700 netto a jak sie skonczy praca/zamowienia to brama/wypowiedzenie. Park maszynowy archaiczny pamietajacy lata 80 a roboty dokladne. Stawke ktora obiecuja ci na rozmowie o prace nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistosci bo bajka ze po okresie probnym dostaniesz wiecej to SCIEMA. Reasumujac ODRADZAM prace w Fabryce Silnikow Agegatowych. Rotacja/male zarobki/stare maszyny/akord/brak szkolenia[2tygodnie przyuczenie] W FPS nie przyjmuja bo stracili kontrakt wiec poleca ludzie za brame. Sam cegielski/w2 nie ma wielkiej przyszlosci bo nowy prezes z gowna bata nie ukreci.. Spawaczy fakt szukaja ale z kwalifikacjami za marna stawke a tacy co cos umieja dostaja u prywaciaza 2 x wiecej wiec ciagle brak ludzi.

Andrzej

FPS przegrał przetarg na tramwaje dla Śląska. Chcieli skorzystać z referencji Domu Handlowego UKWZ Ukraina aby swoją wiarygodność wykazać. Przetarg wygrał Modertrans z Poznania. Świadczy to o miejscu w branży na jakie sobie "zapracował" FPS.

Spawacz

Na stronie internetowej HCP informacja, że szukają do pracy spawaczy. Jakie opinie na temat pracy spawacza w HCP?

znajomy

No, ale teraz macie nowego Prezesa...., Nie chciałbym byc niemiły, ale Wasz koniec może byc bardziej rychły niż sądzicie.

Silver

Bzdury wyssane z palca o tej upadłości. Firma funkcjonuje, wypłaty są na czas i tyle na ten temat .

Łukasz
@alojz 05.07.2014 14:31
WYPLATY ZAWSZE BYLY bez wgledu na problemy ale dlug jest faktem .Jak HCP upadnie to napewno robole dowiedza sie o tym ostatni....

Wypłaty na czas plus płatne nadgodziny.

Silver
@alojz 05.07.2014 14:31
WYPLATY ZAWSZE BYLY bez wgledu na problemy ale dlug jest faktem .Jak HCP upadnie to napewno robole dowiedza sie o tym ostatni....

Jaka upadłość? Obecny właściciel w FSA nawet o tym nie myśli. Raz jest gorzej raz lepiej ale jakoś dajemy rade :-)

były z HCP

Słyszałem, że w czerwcu HCP ma ogłosić upadłość. Prawda to? Są jakieś przesłanki ku temu?

aggag2
@były z HCP 18.05.2014 20:31
Słyszałem, że w czerwcu HCP ma ogłosić upadłość. Prawda to? Są jakieś przesłanki ku temu?

tak ,zaklad jest 4,7mil na minusie i odwolano prezesa...

anonim

(usunięte przez administratora)

Tokarz

wybacz ale mlodzi nie sa przyszloscia a raczej szkoly ktore zostaly zlikwidowane a ktore uczyly i zapoznawaly z fachem ktory wybrales. Odnosze wrazenie ze wielu tych mlodych ma mylne wyobrazenie o HCP i pracy tu. Zalety tego zakladu i pracy tu to mzonki i przeszlosc a praca tu nie jest taka slodka jak sie mlodym wydaje.Wielu zostalo zwolnionych ale tez wielu mlodych sami uciekli bo te prace trzeba lubic i miec dryg do niej i podstawowa wiedze.

edede

ja tylko dodam kto chce dzisiaj isc do HCP skoro ta firma jest skonczona ? wywalili sporo mlodych ludzi , zostaly same stare (usunięte przez administratora)ktorym sie wydaje ze znaja sie na robocie a , to ani poreczne ani szybkie i ciagle tylko mysla o zapaleniu papierosa i obgadywaniu innych , ten kto chce sie dzisiaj przyjc do hcp to chyba raczej niemozliwe !! ONI DZISIAJ zwalniaja a nie przyjmuja firma idzie ku upadkowi male tego zwalniani sa pracownicy kompetentni znajacy sie na fachu (usunięte przez administratora) tylko ludzie bez ukladow laduja na bruku

////

Winnymi sytuacji w FPS-HCP są tylko i wyłącznie prezesi, kierownicy i ich zastępcy nikt więcej. Jak się zarządza zakładem w stylu "późnego Gierka" to są tego efekty. Zakład miał dużo szans na wyjście z dołka, których nie wykorzystał. Inne zakłady o podobnym profilu działalności świetnie sobie radzą, można? Oby nie było teraz sytuacji jak z przed 2 lat, gdzie Wiara wypłaty nie dostawała przez 3 miesiące.

rosp75

Mogę tylko dodać że dzisiaj jest 17,01,2014 i nikt z wyższej kadry od kierownika zaczynając nie udzielił informacji na temat wypłaty a pan prezesik pojechał do Warszawy po pieniądze i ma pracowników głęboko.Co on załatwi w piątek? NIC i w poniedziałek powie że próbował, ale nic nie wyszło jak zwykle.Tak dzisiaj dba się o pracownika a rząd pokazuje jak dba o POLAKÓW!!!! (bo przecież właścicielem FPS-HCP jest PAŃSTWO POLSKIE ) DZIĘKUJEMY CI PANIE PREMIERZE

fps hcp

Firma jest w zlym stanie finansowym. Fps nie wygrywa zadnych kontraktow wagony sie nie sprzedaja, a dlugi rosna. Pracownicy od trzech miesiecy dostaja wyplaty z opoznieniem (o ktorym sa informowani w dzien wyplaty ze wyplaty nie bedzie), tzw, karpiowe do tej pory nie zostało wypłacone wiec ludzie na swieta byli bez kasy. W FPS szczegolnie na montazu dalej akord istnieje czyli ile bys nie robil to i tak Ci obetna wyrobienie. Dzisiaj zostało wywieszone pismo ze prezesowi przykro ale wyplata opozni sie o tydzien i ze 15tego bedzie wiadomo kiedy ludzie dostana pieniadze. Wiec w firmie panuje nie ciekawy klimat i unosza sie nad nia czarne chmury zdenerwowanych ludzi.

Zostaw opinię o H. Cegielski - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H. Cegielski