Szkoła w Chmurze

4.2/5

• Social media

Social media

5. Opinie o Szkoła w Chmurze Sp. z o.o.

Opinie o Szkoła w Chmurze Warszawa

Nie przegap nowości o Szkoła w Chmurze Sp. z o.o.!

Pracownik 2

25.03.2025 07:52

Nie polecam. Brak kompetencji, umiejętności zarządzania ludźmi, otwartości na potrzeby pracowników. Niekompetentni, bez doświadczenia, z niską samooceną ludzie na kierowniczych stanowiskach. Liczy się tylko zysk firmy: im więcej duszyczek (czytaj: uczniów), tym więcej kasy dla właścicieli tego biznesu; wobec nauczycieli stosuje się tutaj zasadę: jak najmniej kasy, jak najwięcej pracy, bez możliwości często znalezienia czasu na realne "siku".
    Pracownik 3

25.03.2025 15:30

Brak podstawowych umiejętności społecznych i zarządzania zespołami ludzkimi
    Słońce

24.03.2025 15:29

A czy jest tutaj osoba która rekrutowała na stanowisko psychologa lub w tej kwestii może coś powiedzieć ? Jak wyglądała praca? Zarobki itp.
    Zuz

11.03.2025 12:52

Pierwszy etap rozmowy rekrutacyjnej oceniam bardzo pozytywnie. Nie zgadzam się z opiniami, które określają go jako mało profesjonalny. Miałam okazję rozmawiać ze świetną rekruterką, która od samego początku stworzyła komfortową atmosferę, pomagając zredukować stres. Komunikacja była naturalna i łatwa, co pozytywnie wpłynęło na przebieg rozmowy. Sam proces trwał około 15 minut, ale był dobrze zorganizowany i kompletny. Doceniam również to, że rekruterka wyciszała mikrofon podczas notowania, aby nie rozpraszać kandydata – to świadczy o dbałości o komfort rozmówcy. W mojej ocenie rozmowa była profesjonalna, a pierwsze wrażenie na temat procesu rekrutacyjnego jest jak najbardziej pozytywne. Zdecydowanie mogę polecić.
    Kam

12.03.2025 10:10

Cześć, pamiętasz może jakie pytania były zadawane podczas screeningu?
    Jan

10.03.2025 15:08

Proces rekrutacji do bólu mało profesjonalny. Pierwszy etap, screening, prowadzi osoba nie mająca nic wspólnego z rekrutacją i to widać, słychać i czuć
    Nieprawdopodobne a jednak

05.03.2025 21:54

Jeszcze nigdy nie spotkałam się z takim brakiem profesjonalizmu i ciężko mi w ogóle uwierzyć, że w dzisiejszych czasach można w tak bezczelny i lekceważący sposób się zachować (to odnośnie zachowania pracowników HR) oraz że firma, która próbuje uchodzić za rzetelną (choć w rzeczywistości udowadnia, że jest jej całkowitym zaprzeczeniem) pozwala na takie zachowanie swoich pracowników i ośmieszanie firmy. Bo jak inaczej nazwać sytuację, w której "dział HR" wysyła e-mail, że mam umówić się przez kalendarz "pracownicy HR" na rozmowę kwalifikacyjną, ja się umawiam, dostaję potwierdzenie, łączę się o umówionej godzinie i.... nic. Wobec tego piszę e-mail z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Nic. Piszę e-mail do rzekomego "działu HR". Nic. Nie potrafią nawet przeprosić za tak żałosne zachowanie pracownika i całego "działu". Staram się zrozumieć przyczynę takiego żałosnego zachowania. Gdyby pracownika akurat nie było nagle w pracy kalendarz powinien być zsynchronizowany, albo w końcu ktoś powinien na któregoś maila odpowiedzieć. Otóż nie, cisza. Jeżeli nagle rekrutacja została zamknięta, powinno się poinformować kandydata. Podsumowując, szkoda czasu aplikować w ogóle do tej "firmy". Kształtują się na firmę idącą z duchem czasu, a nawet nie potrafią zadbać o minimalne dobre imię "firmy". Teraz już żałuję, że aplikowałam i miałam nieprzyjemność obcowania nawet minimalnego z tym tworem, a z drugiej strony cieszę się, że tak to wyszło bo z taką żenadą się jeszcze nie spotkałam. Po prostu brak mi słów.
    Kandydatka

06.03.2025 14:15

Miałam identyczną sytuację. Bardzo nieprzyjemny proces. Brak profesjonalizmu, szczerze nie polecam.

08.03.2025 11:05

Potwierdzam. Omijać szerokim łukiem. Nie warto tam nawet aplikować. Szkoda Waszego czasu.
    kinia

23.02.2025 07:28

Polecam szkołę w chmurze! Każdy kto skorzysta gwarantuje że będzie zachwycony! ;)
    Serio?

24.02.2025 12:37

A piszesz z perspektywy ucznia czy dorosłego? Co jeśli Twoja gwarancja ni jak sie ma do tego co się dzieje w środku?
    Wtf

24.02.2025 23:04

Jako uczeń i rodzic? To ile ty masz lat, że załapałeś się na status ucznia w Chmurze, a nawet rodzica?!?

19.02.2025 12:44

@byly_pracownik

19.02.2025 21:25

Zdecydowanie się zgadzam. Nauczyciele-egzaminatorzy wykorzystywani w każdym calu. Każde wolne 20 minut trzeba zgłaszać, żeby znalesc dodatkowe zadanie. Choć teraz podobno się to nie zdarza, bo niedobór pracowników i brak możliwości przekładania przez uczniów terminu egzmainiu, bądź usprawiedliwienia się, powoduje, że prawie wszystkiw egzaminy się odbywają i Ci nauczyciele, którzy łatali dziury w innych działach w organizacji, teraz mają egzamin za egzaminem.
    Mesjasz

20.02.2025 09:37

To prawda. Czasem myślę, że potrzeba jakiegoś Mesjasza z workiem kasy, który będzie w stanie wykupić Chmurę i zbawić wszystkich pracowników.

25.01.2025 11:23

Endo

18.02.2025 11:00

Jakże się z Tobą zgadzam. Tak naprawdę najlepsze, co Basia z Mariuszem mogą zrobić, to sprzedać Chmure w dobre ręce, ewentualnie pozwolić ludziom pracować. Oni mają piękne idee i naprawdę dobre pomysły, ale kompletnie nie potrafią prowadzić organizacji. A są w Chmurze ludzie, którzy robią to świetnie, wystarczyłoby im nie przeszkadzać.

09.02.2025 22:03

Posród wielu rekrutacji, jakie miałem możliwość przejść, ta, w Szkole była najgorsza, najsłabsza, najmniej profesjonalna. Brak kontaktu z osobą zajmującą się rekrutacją, następnie zmiana osoby odpowiedzialnej za rekrutację, ponownie problemy z kontaktem i responsywnością (ORAZ ORGANIZACJĄ całego procesu), brak odpowiedzi na proste pytania, zbywanie "ogólnikami". Szczerze? Wolę dostać automatyczną odpowiedź, że firma nie jest mną zainteresowana niż przez dwa miesiące bawi się ze mną w "kotka i myszkę".

17.02.2025 15:10

Rekrutacja wyglądała jak nieudolny projekt realizowany przez uczniów z pierwszej klasy liceum. Brak kreatywności, elastyczności wynikający z braku doświadczenia w branży, brak szacunku, lekceważenie kandydatów, spóźnienia i to duże na każdym etapie- mimo pozytywnego rezultatu wybrałem inne miejsce, chociaż ciekawiła mnie akurat Szkoła- jeśli tak wyglada wizytówka/rekrutacja…to co jest dalej?.
    Kandydat-01

13.02.2025 16:23

NIE POLECAM. Rekruter spóźniony na spotkanie. Rozkojarzony. Pytania z czapy. Brak zainteresowania. Brak informacji zwrotnej. Strata czasu.

17.02.2025 15:05

Podobne doświadczenie. Spóźniony rekruter, lekceważące podejście podczas rozmowy telefonicznej, online i w biurze. Brak szacunku dla kandydatów. Metody niedostosowane do kandydatów i stanowiska. Odpowiedź na zasadzie- kopiuj wklej, z błędami.
    Rekrutowany

10.02.2025 13:33

Proces rekrutacji to jakiś żart. Brak kontaktu, brak odpowiedzi po kilku etapach mimo takiego zapewnienia. Mam wrażenie, że oferty na stronie to typowe oferty widmo. Nie polecam aplikowania, szkoda nerwów.

11.02.2025 20:54

To nie są oferty pracy, to nie jest rekrutacja, to nie jest szkoła, to nie jest edukacja.

12.02.2025 06:01

Katarzyna

06.02.2025 15:22

Szkola blokuje zajecia kiedy spozniasz sie z oplata ktora nie jest obowiazkowa. Bo szkola to szkola panstwowa oraz organizacja harytatywna. Blokuje mozliwosc nauki poprzez zajecia. Najgorsze naduzycie pozycji jakie mozna sobie wyobrazic. Dziecko nie ma jak zdawac egzaminy. Szok. To kryminal!!!!

08.02.2025 17:03

Norma, na fejsie robią dokładnie to samo. Klakiery.
    Fsbn

09.02.2025 11:37

Szkoda, że nie można wrzucić tutaj screenów, bo byśmy wspólnie przeanalizowali czym faktycznie się "zajmujecie"
    Praco

16.01.2025 09:36

Brałem udział w procesie rekrutacji. Rekruterka miała wysłać mi test osobowości, jednak zapomniała dodać go do załącznika. Gdy poprosiłem o wysłanie testu, otrzymałem informację, że dziękują mi za rekrutację. Mocno nie polecam

03.02.2025 23:43

Ghost oferty pracy należy zgłaszać do PIP. Januszeksy często umieszczają oferty pracy bez zamiaru zatrudniania kogokolwiek. Często te stanowiska wogóle nie istnieją lub są od dawna obsadzone. Po co i dlaczego? Poszukajcie w Google . Sygnał ostrzegawczy to oferty za dobre pieniądze, które wiszą miesiącami lub są często ponawiane.

22.06.2024 09:32

15.01.2025 21:47

Wielu z nas było świadomych tego ,że to co mówią w tej szkole to modne slogany,po prostu chcieliśmy mieć pracę a z różnych względów taka(zdalna) a nie inną praca była dla nas wygodna ,albo tylko taka możliwa. 1/3 nauczycieli ma tzw przeprany mózg a reszta doskonale wie o co chodzi i robi swoje.
    Chmurex

16.01.2025 11:54

I niestety część osób dalej poddaję się mydleniu oczu i grają w tą grę serduszkując posty, które perfidnie pokazują ile jesteśmy warci pisząc jak to z nimi nie rezonuje. Jeżeli taki przykład postawy autorytetów mamy przekazywać młodzieży to.. sami sobie dopiszcie
    Karol

12.01.2025 18:27

Ja jako kandydat mam złą ocenę jeżeli chodzi o rekrutację. Wysłałem CV przełom października i listopada. Dostałem maila w listopadzie, że rozpatrzyli pozytywnie i dostałem link do Zoom na spotkanie i wybrałem w 28.11 i wszystko było okej w czasie rozmowy. Potem 9.12 miałem zaplanowane spotkanie w biurze na rozmowę w 13.12. Przyszedłem i odbyłem rozmowę z techniczną osobą tegoż dnia i też się zapytałem o mój zaprezentowanie i było okej i powiedział, że da wyniki do HR i będzie feedback w następnym tygodniu, i feedbacku dalej nie ma i napisałem maila na temat mojej rekrutacji na początku stycznia i też nie ma odzewu. -2 za brak feedbacku po odbyciu 2 rozmowach i nieotrzymania do dzisiaj. -1 za brak odpowiedzi na temat wysłanego pytania o mojej kandydaturze. Poza tym rozmowy były kulturalne i odbyły się o ustalonym czasie, jeżeli był problem z czasem to bezproblemowo termin spotkania był zmieniany po poinformowaniu drugiej strony.
    Fatalnie.

12.01.2025 09:39

Proces rekrutacyjny to najsmutniejsze co mnie spotkało jak dotąd w rekrutacjach. Byłam odpowiedzialna w życiu za wiele rekrutacji a tu rzucili nam assessment centre, zwykle fajne doswiadczenie: test IQ, grę w mafię, 16 osobowości a do tego case study na bazie ich najwiekszego problemu: nielegalnosci obecnego prowadzenia przez nich egzaminow (duzo tu komentarzy o tym rowniez). Kiedy jeden z kandydatów wpadł na pomysł zawiązania grupki żebyśmy wiedzieli kiedy zaczną odpowiadać, Okazało się że każdy odrzucony dostał tego samego maila kopiuj wklej. W dodatku maile skopiowano bezpośrednio z okna chatu gpt, bo przekleili je z (usunięte przez administratora) formatowaniem tła i tekstu. Obiecali odpowiedzi po tygodniu, przyszły po 3. Ponad to, na rozmowie powiedzieli że mogą zatrudnić nas wszystkich jeśli wyniki będą zadowalające. Nie wzięli nikogo. Biorąc pod uwagę jak rozpisali się w mailu o tym że doceniają moje umiejętności i widać że się starałam- traci to moc, wiedząc, że każdy z odrzuconych dostał skopiowanego maila. W moim odczuciu zrobili sobie darmowa grupę fokusowa bo sami nie potrafią zaradzić karom urzędowym które otrzymują z racji nielegalnych egzaminow.
    prawda

11.01.2025 17:33

To nie jest szkoła, tylko prowizorka edukacji. Uczniowie znają wszystkie zagadnienia (a jest ich aż kilka) i podczas "egzaminu" cytują zazwyczaj Wikipedię. Egzaminatorzy mają obowiązek "dmuchania w skrzydełka", promując lenistwo. Dyrekcja nie życzy sobie niezadowolonych uczniów i ich rodziców, czyli klientów. O samych egzaminatorów i koordynatorów (TL) nikt nie dba, bo przecież nie ma ludzi niezastąpionych. Pod przykrywką empatii i wymuszonego okazywania wdzięczności kryje się sporo jadu - na porządku dziennym jest przekazywanie screenów prywatnych wiadomości osobom decyzyjnym. I lecą głowy - te najlepsze, bo ośmieliły się zdjąć kapelusze. Nikt nie wie, kto i kiedy zostanie zwolniony przez światłą panią B, bo nie ma tu obiektywnych przesłanek. Każde spojrzenie, uśmiech czy komentarz może być odebrany jako niepasujący do tego miejsca. Szkoda, że przez złe decyzje nieprzygotowanych do zarządzania ludzi i pozbawionych świadomości, czym jest edukacja, miejsce z potencjałem schodzi na psy.
    E

08.01.2025 13:33

Pracowałabym w SwCh ok. 3 lat, zaczęłam jeszcze zanim stała się ogromną organizacją i zespół był nadal stosunkowo kameralny. Przez ten czas zajmowałam różne stanowiska, odpowiadając na potrzeby szkoły, wdrażane nowe projekty itp. Do pewnego czasu była to naprawdę fajna, choć raczej niskopłatna, praca - niestety moim zdaniem później wszystko zaczęło iść w niewłaściwym kierunku. Rozumiem chęć rozwoju firmy i dotarcia do jak największej liczby osób, przyjęcia wielu uczniów itp. i wierzę też w pozytywne wartości, które SwCh chce promować (mimo wszystko wiem, że to miejsce pomogło bardzo wielu uczniom), jednak sytuacja od strony pracowniczej zaczęła się bardzo pogarszać, co skutkowało odejściem dużej liczby osób, które włożyły masę serca i pracy w rozwój szkoły, m.in. z powodu wypalenia i stresu spowodowanych chaotyczną organizacją i niezrozumiałymi decyzjami zarządu. Wiem, że wiele osób poczuło się (usunięte przez administratora) i źle potraktowanych, ponieważ z dnia na dzień rozwiązywano ich zespoły, mówiąc, że „albo znajdą sobie inne miejsce w organizacji, albo do widzenia” (np. team rekrutacji nauczycieli) - rozumiem, że zdarzają się różne sytuacje i trzeba liczyć się z potencjalną redukcją stanowisk, ale wcześniej zapewniano te osoby o tym, że ich sytuacja jest stabilna i nie mają się czego obawiać, do tego sposób komunikacji w momencie, kiedy zaczęło się robić „gorąco”, był naprawdę przykry i mało empatyczny. Osobiście dla mnie bardzo trudnym doświadczeniem było to, kiedy z powodu poważnej choroby trafiłam na miesiąc do szpitala, po powrocie okazało się, że straciłam swoje stanowisko w teamie, który wcześniej współtworzyłam praktycznie od podstaw, a moje obowiązki były w wielu momentach zbliżone do jego kierowniczki (często pracowałam też nieodpłatnie po godzinach itp.) - powodem było to, że przez miesiąc wiele się zmieniło i nie ma sensu mnie na nowo wdrażać, bo inni są bardziej na bieżąco. Na poziomie komunikacji - sytuacja okropna. Na poziomie empatycznym - w moim odczuciu tragiczna. Przenieśli mnie do innego działu, więc mimo pracy w SwCh od ok. 2 lat, kiedy teoretycznie miałam przechodzić na UOP na czas nieokreślony, dostałam UZ na okres próbny, ponieważ zaczynam od zera na nowym stanowisku - na początku trafiłam do zespołu leaderki, która podczas feedbacków mówiła mi dużo pozytywnych rzeczy, chwaliła moją pracę i przekazywała mi, że jest ona wysoko oceniana do tego stopnia, że praktycznie obiecano mi UOP na czas nieokreślony, mówiąc nawet o podwyżce, jednak w międzyczasie doszło do kolejnych zmian w organizacji, pozmieniali składy zespołów oraz leaderów i nagle narracja zupełnie się zmieniła. Okres zmiany leaderki przypadł na moment, kiedy miałam do wykorzystania urlop oraz spędziłam też trochę czasu na zwolnieniu, więc leaderka nie zdążyła lepiej mnie poznać ani przyjrzeć się mojej pracy, a miała odpowiadać za ewaluację, która jednak była szumnie zapowiedziana jako kompleksowa, mająca zebrać informacje od wszystkich osób, z którymi się współpracowało na przestrzeni całego roku szkolnego, a nawet dłużej. W czasie tej ewaluacji okazało się, że „inni ” (nie wiadomo kto, z jakich działów itp.) nie byli do końca zadowoleni ze współpracy ze mną i zarzucono mi bardzo ogólne rzeczy (np. że nie wszystko było zrobione „dokładnie”), których nawet nie wyjaśniono czy nie odwołano się do konkretnych sytuacji. Żadna z takich rzeczy nie była mi wcześniej wskazana, wręcz przeciwnie - feedback był zawsze bardzo pozytywny, więc nie miałam nawet szans na poprawienie błędów. Umowy mi już nie przedłużono - dostałam sugestię odwołania się od decyzji, jednak ostatecznie doszłam do wniosku, że te ostatnie miesiące w SwCh były dla mnie absolutnie wykańczające emocjonalnie i bardzo źle czułam się w klimacie, który panował między pracownikami, opartym na lęku i niepewności oraz poczucia bycia nieważnym i niewysłuchanym… Nie życzę źle SwCh, bo wierzę, że z perspektywy edukacyjnej taka propozycja na rynku jest bardzo ważna, ale z perspektywy pracowniczej… wiem, że naprawdę sporo osób źle się tam czuje, więc swoją opinię piszę tutaj po jakimś czasie raczej w celu zasygnalizowaniu problemu, co być może skłoni kogoś do refleksji.
    Nico

08.01.2025 23:00

Niestety, najlepsi odchodzą.
    Lola

11.01.2025 11:46

Pracuje w SzwCh już od jakiegoś czasu. Zgadzam się z wieloma refleksjami E. Mam szczęście,że pracuję w grupie osób,które kierują się zdrowym rozsądkiem i robię rzeczy,które faktycznie lubię. Cenię sobie elastyczność, formę pracy i atmosferę w zespole. Wiem,że SzwCh jest świetna propozycją dla wielu młodych ludzi. Razi natomiast brak szacunku oraz zaufania że strony zarządu, brak szacunku do nauczycieli, którym, zdaniem zarządu niestety trzeba zapłacić ,a przecież powinni chcieć pracować za darmo, bo to taka świetna idea. Do pracy za darmo zacheca się podprogowo. W oficjalnych komunikatach dominuje toksyczna pozytywność, która służy tylko do kneblowania głosów niezadowolenia. Co rusz na slacku pojawiają się wpisy, albo też mówią o tym na spotkaniach społeczności, jak to organizacja cierpi na postawie nauczycieli, którzy nie wywiązują się z obowiązków. Oczywiście zawsze się generalizuje, równa wszystkich. Zarząd ma wypaczony obraz społeczności. Na sztandarach jest dobro ucznia i rodzica, ale pracownik jest na szarym końcu. Sekciarskie zapędy zarządu tworzą atmosferę instytucji rodem z powieści Orwella . Dużo tu dobrego mnie spotkało, ale szukam innej placówki, bo to idzię w coraz dziwniejsza stronę-podbropoge straszenie, niestabilność i ...śmieszne pieniądze w stosunku do oczekiwan. Będę rezygnować niebawem z pracy w tej firmie.

30.09.2024 12:58

Szkoła w Chmurze coraz bardziej się pogrąża. Coraz więcej świetnych pracowników odchodzi z własnej woli, w odpowiedzi na notoryczne naginanie prawa. Jako nauczyciele upomnieliśmy się o obowiązkowe 5 minutowe przerwy BHP po każdej godzinie pracy przy komputerze, zostaliśmy zignorowani. O ustawową przerwę w pracy trzeba się specjalnie prosić. Osoby walczące o prawa są usuwane z dnia na dzień, pod przykrywką tego, że nie współgrają z wartościami wyznawanymi przez szkołę. Szumnie ogłaszane feedbacki kończą się tym, że nagle szkoła kończy współpracę.
    Egzaminator

30.12.2024 12:51

No tak, zapomniałem, przecież nauczyciel w chmurze ma tyle papierkowej pracy, że rzeczywiście ma to ogromne znaczenie jak to nazwałem xD

10.01.2025 14:29

Owszem, ale to nijak nie zmienia tego, że są one prawnie przewidziane. W sytuacji, w której egzamin trwa 15 minut, później mamy 5 minut na uzupełnienie protokołu i tak w kółko, 5 minut przerwy od komputera jest niezbędne. Zupełnie nie ma tu o czym dyskutować.
    Matka

07.01.2025 23:57

Ja jestem wielce rozczarowana stacjonarnym liceum w chmurze w Warszawie. Totalna przechowalnia dzieciaków za duże pieniądze rodziców. Kadra nauczycielska nie robi nawet minimum. Syn jest załamany bo on akurat ma jakieś ambicje. Szukamy pilnie innej szkoły. Tym rodzicom, których dzieci chcą się uczyć i nie zmarnować - dosłownie - 4 lat, radzę trzymajcie swoje dzieci z dala od tej pseudo szkoły.
    Nauczyciel

09.01.2025 13:02

My, nauczyciele, nie możemy robić nawet minimum, bo "cudowna" pani dyrektor jest przeciwna kształceniu, wymaganiom. Na przykład od dwóch lat prosimy o pozwolenie nam na stworzenie rzetelnych systemów oceniania, wymagań edukacyjnych, jasnych kryterium dla projektu czy dyskusji, ale góra wie lepiej, takie rzeczy "tylko stresują biedne dzieci". Efekt: ambitni cierpią, mierni zyskują, a wszystkie dzieciaki tracą szanse na naukę i rozwój. Biada, jeżeli da się dziecku poniżej 75%, mimo że powie "Kopernik była kobietą". Istne upupianie. Zmarnowany potencjał szkoły.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Szkoła w Chmurze?

Kontakt - Szkoła w Chmurze Sp. z o.o.

Powązkowska 44C 01-001 Warszawa

Branża główna: Szkolnictwo średnie i policealne

FacebookIconXIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Rekrutacja do HR

30.12.2024 10:09

Chciałabym podzielić się moim doświadczeniem z tą firmą, a raczej z działem rekrutacji. Wysłałam swoją aplikację na stanowisko w dziale HR. Po kilku tygodniach dostałam maila z informacją, że chcieliby mnie zaprosić na krótkie spotkanie w celu uzupełnienia aplikacji. Zgodnie z instrukcją umówiłam spotkanie online. Dwa dni później dostałam maila, że nie mogą zaprosić mnie do dalszego etapu rekrutacji, zaznaczam, że spotkanie uzupełniające jeszcze się nie odbyło. Zmieszana napisałam wiadomość do osoby, z którą miałam mieć spotkanie z prośbą o informację jaki jest status aplikacji i czy spotkanie jest nadal aktualne, ponieważ nie dostałam żadnego maila który by je odwołał. Zero odzewu. W dniu umówionego spotkania połączyłam się na nie, ale nikt się nie zjawił. Jest to w mojej ocenie bardzo nieprofesjonalne podejście do kandydata. Oczywistym jest, że pracodawca ma prawo odwołać spotkanie, zatrudnić już kogoś i zakończyć rekrutację . Wydaje mi się jednak, że wypada odpisać na maila, odwołać spotkanie lub po prostu wyjaśnić sytuację.
    Kandydatka

13.12.2024 10:15

Nie wiem kogo szukają - ale ewidentnie kogoś kto zrobić wszystko za przysłowiowe "grosze". Brałam udział w rekrutacji - szkoda słów, ale zgadzam się przedmówcami. Nie polecam. Szkoda Waszego czasu. Szkoła w chmurze poza edukowaniem młodzieży powinna zacząć edukować swoją kadrę z biznesowego obycia. Bądź co bądź to nadal jest BIZNES jakbyśmy go nie lukrowali.

29.12.2024 19:10

Napisz w Google. Co to oferty WIDMO.

20.12.2024 14:33

Nikomu nie polecam pracy w tym miejscu. Zero szacunku do pracowników. Pojawiający się (usunięte przez administratora) zamiatany pod dywan. Szkoła ma sprawy w sądzie o bezpodstawne zwolnienia. Zarząd to śmiech na sali. Zatrudniają psychologów żeby prowadzili spotkania i pokazywali jak ważny jest dla nich drugi człowiek, mydląc tym oczy. Jedyne osoby które tam zostają i którym się podoba, to osoby bez doświadczenia i wiedzy, przez co w firmie panuje ogromny bałagan, zarząd co chwilę zmienia decyzje przed co w każdym dziale co chwilę wyskakują jakieś błędy a odpowiedzialność za nie jest zrzucana na osoby na niższym szczeblu. Jeżeli zależy wam na pewnej, stałej pracy i spokoju ducha to nigdy w życiu nie idźcie tam do pracy. Pracowałam w tym miejscu niecałe dwa lata i z każdym kolejnym miesiącem było coraz gorzej.
    Kuzynka96

06.12.2024 21:29

Nigdy w życiu nie miałam tak nie profesjonalnej rekrutacji. Zero telefonu z zaproszeniem na rekrutację, tylko mail, który wpadł do spamu i jak spam wyglądał. Do tego brak informacji o stanowisku na które się aplikowało. Ktoś może powiedzieć, że można pamiętać, ale odezwano się do mnie, gdy moja aplikacja była wysłana kilka miesięcy temu. Po tym czasie nie pamiętam już szczegółów rekrutacji, a ogłoszenia nie mogłam znaleźć, bo było zarchiwizowane. Rozmowa video to typowe HRowe zagrania. Zero konkretów, zero informacji o stawce, ani formie umowy. Za to odpowiada się na pytania o swoje sukcesy i porażki w karierze. Do porażek mogę teraz zaliczyć udział w tej rekrutacji.
    Kandydatka do pracy

06.12.2024 09:14

Brałam udział w rekrutacji na stanowisko w tej szkole. To była najmniej profesjonalnie przeprowadzona rekrutacja w mojej karierze. Brak jakiegokolwiek kontaktu po czy brak uzasadnienia dlaczego moją kandydaturę odrzucono mimo 12-letniego doświadczenia pracy w zawodzie sprawiło iż będę wszystkim odradzać podjęcie pracy w tej instytucji.

26.07.2024 14:24

Szkoły nie można traktować poważnie, bo pracodawca nie traktuje poważnie pracownika. Jeśli traktujesz tą pracę jako dodatkowe źródło dochodu - to polecam. Jeśli masz się zwolnić ze swojej obecnej pracy i pracować tylko w Szkole to odradzam, bo tu nie masz pewności zatrudnienia. Jest duża rotacja pracowników. A najgorsze jest to, że na spotkaniach wszyscy są bardzo mili, stosuje się wszystkie zabiegi psychologiczne jak to społeczność szkolna jest zgrana, jest rodzinna atmosfera, wszyscy sobie "cukrują", a tak naprawdę kłamią w żywe oczy o stabilności zatrudnienia. Cała "góra" wiedziała, że będą zwalniani nauczyciele ale na spotkaniach zapewnia się im że od nowego roku szkolnego przybędzie nowych uczniów i będą potrzebować kadry a mimo to mnóstwo osób nie dostało przedłużenia umowy.

04.12.2024 15:30

Dzięki, czyli 2 lub przeszło 2,5 razy mniej niż menadżer/ka zespołu eventowego. Dla nauczyciela wychodzi zatem 35,70 zł brutto/h (6000:168h, bez podatku i ZUS opłaconego). Na czysto zatem wychodzi nawet mniej niż 27,70 zł/h na rękę minimalnej stawki godzinowej (a od stycznia 2025 będzie to 28,10 zł/h). OMG, i Wy ludzie tam pracujecie? Przecież to nie tylko wyzysk, ale szczyt szczytów dla mnie, jak nisko ceni się tam pracę nauczyciela. Moim zdaniem, należy zatem omijać szerokim łukiem SwCh i ostrzegać innych przed tą przereklamowaną "instytucją".

04.12.2024 15:34

Małe sprostowanie: 28,10 zł jest chyba już od lipca 2024, a od stycznia 2025 będzie 30,50 zł /h.
    Meg

04.11.2024 21:32

Czesc, czy ktoś wie dlaczego znowu jest rekrutacja na "Startupowy Manager Dużego Zespołu" ? to już chyba 4 rekrutacja w przeciągu pół roku
    kgdrb

25.10.2024 17:13

hej, ma ktoś opinię na temat pracy w tej firmie zdalnie jako opiekun uczniów oraz rodziców?
    xxyyzz

24.10.2024 09:42

Cześć, zastanawiam się nad aplikacją na stanowisko psychologa, chciałbym dowiedzieć się jak wygląda współpraca ze szkołą, jak w rzeczywistości wygląda 8h pracy ? W jaki sposób monitorowany jest czas pracy. Czy istnieje możliwość połączenia pracy w chmurze z innymi aktywnościami zawodowymi. Czy raczej należy się nastawić na 8h siedzenia przed kompem.
    XYZ

10.10.2024 23:29

Nie miałam szansy przekonać się, jak wygląda dalej proces rekrutacji, ponieważ na pierwszym spotkaniu rekruterka powiedziała, że musi nagrać spotkanie, ponieważ "nie jest osobą decyzyjną". Jak zapytałam, czy wie, jakie będą dalsze losy tego nagrania i zachowanego na nim wizerunku - powiedziała, że nie wie. Nie zgodziłam się zatem na nagrywanie i szczerze - było to bardzo dziwne i w moim odczuciu nieprofesjonalne - nagrywanie spotkań rekrutacyjnych? No OK. Wątpliwe, ale OK. Natomiast to, że rekruter nie ma wiedzy na temat tego co się z takim nagraniem dzieje - dla mnie no comment. W większości firm rekruter nie jest osobą decyzyjną, a jednak można to rozwiązać inaczej.
    Kandydat XYZ

30.09.2024 14:28

Niestety nie polecam, proces rekrutacyjny do firmy sam w sobie przeprowadzony dość sprawnie chociaż nie merytorycznie, bardzo słabe sprawdzanie kompetencji, budowanie atmosfery "przyjemnej rozmowy" wyglądało dość słabo, aczkolwiek informacja zwrotna pojawiła się po kilku dobrych tygodniach po "obiecanym feedbacku" wyłącznie po kilkukrotnym upomnieniu się.
    rodzic ucznia

04.06.2024 12:11

W szkole w chmurze nie ma lekcji ani zajęć online, to jest informacja z ich strony. Uczeń dostaje nagrania i z nich się uczy. Lekcje nie są prowadzone przez nauczycieli na żywo. Ma to wady, nie ma kogo zapytać o bieżący temat.
    As

11.09.2024 20:52

Oprócz tego,że wydawane są świadectwa,legitymację, oprócz egzaminów są też zajęcia kursowe ( sama takie prowadzę ) przygotowanie do egzaminów ( owszem nieobowiązkowe), konsultacje, jeden na jeden na Discordzie, wsparcie psychologiczne, mnóstwo wydarzeń stacjonarnych, także kursowych, warsztaty ( prowadzialma w tamtym roku ). Widziałam kalendarz wypełniony od rana 8.00 do 20.00 taka oferta edukacyjną,że niejedna szkola by się zawstydziła. Warto najpierw się dowiedzieć, potem pisać.
    Mama

12.09.2024 10:05

Potwierdzam,to wszystko prawda!Moje dziecko już 3 rok w Chmurze,jest to 3 najwspanialszy rok w naszym życiu rodzinnym!
    Były warsztatowiec

19.08.2024 21:43

15 mies. byłam warsztatowcem w Chmurze Na temat mojej pracy słyszałam same superlatywy. Zwolniono mnie mailowo, bez uprzedzenia, jakichkolwiek rozmów. Podali abstrakcyjny powód. Napisałam do Mariusza. Zamydlił oczy. Zadzwoniła do mnie „liderka” i właściwie nie wiedziała co powiedzieć i podała kolejny powód z tyłka ????????. Dla mnie szok i niedowierzanie. Bańka pękła. Wkurzyłam się. Mam syna w Chmurze. Napisałam, że nie będę płacić za naukę, bo nie mam kasy…bo straciłam pracę. Opisałam w szczegółach. Mieli odp. do dwóch tygodni. W środę mija 14 dni. Ciekawe czy i jego wyrzucą. Niestety tym zachowaniem sprawili, że zaczęłam szukać, rozmawiać i odsłaniać kolejne karty. Teraz już wiem. OBUDŹCIE SIĘ LUDZIE

20.08.2024 10:45

Jeśli nie chcesz płacić, to czeka Cię spowiedź z budżetu domowego i udokumentowanie dochodów z US żeby być "zwolnionym z opłaty". Nie znam szkoły, która wymagałaby takich danych za miejsce dziecka w szkole. Absurd.

12.07.2024 22:59

17.08.2024 22:10

Piszesz że „szkoła” jest spółką ZOO prowadzoną przez fundację. Po co jakiś podmiot prywatny jest prowadzony przez kolejny podmiot prywatny , którego właścicielem są ci sami ludzie? Takie splątanie kwantowe jest dziwne. W jakim celu? Szkoła przecież może być po prostu spółką albo po prostu fundacją. Po co zapętlać?
    Obserwator

18.08.2024 20:57

Zakładasz fundację prowadzącą szkołę i równolegle prywatną spółkę. Szkoła musi się rozliczyć ze środków, które dostaje od państwa. Nie można ich wydać na prywatne potrzeby założyciela. Ale wystarczy, że szkoła kupi od spółki dostępy do platformy (np. za cenę 250 zł za ucznia) i już pieniądze (250 zł razy x tysięcy) lądują w prywatnej kieszeni.
    Zadowolona

15.07.2024 15:28

Fajna praca, uczciwy pracodawca. Jestem zatrudniona od dawna. Plusy - elastyczne godziny, zawsze na czas wypłata, realna możliwość awansu, multisport, zloty zespołów, pikniki, transparentna komunikacja. W tej szkole pracuje ponad 1000 osób, serio wierzycie, że tu jest aż tak źle? ten tysiąc to tępe barany? xd POLECAM @PRACODAWCA
    dociekliwy

13.08.2024 11:28

Co to jest "transparentna komunikacja" w szkole, w której pracuje 1000 osób? Serio ktoś wierzy, że ona może być transparentna w takim ulu?
    Nicknick

12.08.2024 22:58

Pracuję od dawna, nie mam nic do zarzucenia pracodawcy, jeśli chodzi o uczciwość, szacunek, otwartość na kontakt i uwzględnianie mojego zdania. Ta praca daje mi samorealizację, poczucie bezpieczeństwa w różnych wymiarach, dobre relacje.

12.08.2024 08:54

Weszłam tu żeby się dowiedzieć kim są i jak działają ci „zbawiciele” polskiej edukacji? No to się dowiedziałam. Państwo polskie odpuściło sobie egzekwowane w całym cywilizowanym świecie prawo zwane obowiązkiem szkolnym. Państwo polskie hoduje pokolenie analfabetów. Żenada.
    Padłam ze śmiechu

12.08.2024 18:24

Sama jesteś żenada! Chyba nie masz bladego pojęcia czym jest edukacja domowa. Dowiedz się i wróć później z komentowaniem.
    Pola

19.04.2024 18:37

Ponieważ mam tu dzieci i uczę jednocześnie … po zobaczeniu dzisiejszego maila ze składkami, widząc totalny brak transparentności szkoły pod względem finansowym, widząc tu MASĘ nicnierobiacych lub małorobiących osób nienauczycielskich aż mnie skręca. Mam ochotę krzyczeć bo widzę w jakim kierunku zmierza ta „organizacja” widzę jak młode osoby odzywają się tu do starszych i jest to tak pasywno agresywne, że czegoś takiego w żadnej pracy jeszcze nie widziałam. Wolę już otwarte chamstwo, przynajmniej widać z kim się ma do czynienia. Nie wiem czy te osoby, o stanowiskach, których efektów pracy nie widać od paru lat są tu jakoś po znajomości i na jakiej zasadzie są rozliczani ale największe problemy są z rozliczaniem pracy nauczycieli. My się musimy spowiadać z każdych 5 minut. Deklarować dostępności i przerwy raz na rok. Jak nie mam egzaminu to dostaje pytanie jakim prawem po godzinie zrobiłam sobie przerwę. yyy… bo muszę co 5 minut odświeżać platformę i i tak pracuje? Bo ustalam to sierpień/ wrzesień i nie mogłam wtedy przewidzieć braku egzaminu w danym slocie? Tak. Jesteśmy sfrustrowani. Ale nie sami z siebie a przez to miejsce, bo zrobiło nas po prostu … w balona. Szkoła wymyśla sobie aplikacje nikomu do niczego niepotrzebne a później ustala opłaty za coś co od początku miało być darmowe.
    dociekliwy

09.08.2024 15:06

Prawdę piszesz. te aplikacje są jedynie dojeniem pieniędzy tab, by nie zostały w Szkole ale trafiły do beneficjenta.
    Rodzic dziecka

04.08.2024 17:23

Ostatecznie zrezygnowaliśmy ze szkoły. Syn miał duże zaległości i bardzo trudno było nadrobić różnice programowe. Nauczanie przedmiotów na bardzo niskim poziomie. Nauczyciele ciągle się zmieniali, nie byli to nauczyciele z prawdziwego zdarzenia, często przez kilka tygodni nie było nauczyciela do danego przedmiotu i rodzice nie byli o tym informowani, że jest taki problem! W Chmurze jest hejt na tradycyjne szkoły i wychwalanie Chmury, to nie jest zachowanie szanującej się organizacji, natomiast jak w Chmurze jest jakiś problem, albo coś komuś nie pasuje, to nie ma za bardzo "przestrzeni" na rozmowę, bo łatwiej i taniej jest dać do zrozumienia, że zawsze możesz zrezygnować z Chmury, nikt cię tutaj nie trzyma. Dodatkowo miałem wrażenie, że szkoła promuje wątpliwe moralnie zachowania. Jako dojrzały mężczyzna oraz ojciec chcący wspierać syna w naturalnym wyczuciu co jest na miejscu a co nie, to nie czułem się dobrze widząc jak Pani Dyrektor Barbara J. publicznie na swoim profilu na FB w kusej sukience odsłaniającej co nieco tańczy przed kamerą wyginając się, syn to iglądał! na innym filmie opowiada jak niszczy świadectwa, tak, te z orłem, brak poszanowania dla symboli narodowych, na innym filmie wywleka swoje terapeutyczne rozterki przed dziećmi, a na kolejnym opowiada o szkole. To nie jest równa relacja koleżeńska, tylko ta Pani jest w roli dyrektora, dzieci są w znajomych tej Pani, mówią sobie po imieniu, Pani dyretor ogólnie jest ukochana przez dzieci stąd ma na nie olbrzymi wpływ jak influencerka i to nie jest ok, by sprzedawała im swoje procesy, albo tańczyła w taki sposób przed kamerką przed uczniami! To nie Tinder. Być może to nie jest szkoła tylko klub wzajemnej adoracji, narzekania na system, maszyna do dojenia państwa polskiego z pieniędzy...sam nie wiem co z tej organizacji wyrośnie.

06.08.2024 12:36

Może miał na myśli warsztaty. Jak byłam w grupie, to często rodzice mylili warsztaty z lekcjami online. Takie pozostałości po systemówce.

08.08.2024 10:20

No właśnie, jakie nauczanie na niskim poziomie? Przecież tu nie ma żadnego nauczania. Jest organizacyjna krzątanina, żadnego realnego edukacyjnego działania.

07.08.2024 18:55

Chmura bardzo mnie zawiodła. Lubiłam tę pracę, egzaminowanie, dodatkowe zadania, miłą atmosferę, wspaniałe koleżanki i kolegów. Byłam zawsze lojalna wobec pracodawcy, broniłam przed zarzutami na forach, uczniowie mnie lubili, rodzice także. Niestety, od paru miesięcy coś się w Chmurze psuje. Bałagan, chaos, nieliczenie się z pracownikami, masowe ich zwalnianie. W pierwszy dzień mojego urlopu, w lipcu, dowiedziałam się, że od września nie przedłużą mi umowy. Zamiast cieszyć się wyjazdem i korzystać z urlopu siedziałam w Internecie szukając pracy. Miesiąc wcześniej zapewniano mnie, że taką umowę otrzymam. Team leaderka, Katarzyna B.. pozowała na osobę empatyczną, ale niestety empatii w stosunku do zwalnianych, często wspaniałych nauczycieli, jej zabrakło. Dodam, że po kilku dniach od decyzji zostałe mi zabrane dostępy do slacka, poczty, a nawet mozliwosci wypełnienia godzinówki, zażądano także zwrotu sprzętu służbowego. Mimo że byłam nadal pracownikiem szkoły, zresztą miałam możliwość odwołania się od decyzji. Kilka dni temu w Internecie pojawiło się ogłoszenie o naborze pracowników na stanowisko, na które i ja byłam chętna. Tym razem za najniższą krajową. Przykre. Bardzo mnie zawiodłaś, Chmuro :-(

Zostaw merytoryczną opinię o Szkoła w Chmurze Sp. z o.o.