Szkoła w Chmurze

4.2/5

• Social media

Social media

5. Opinie o Szkoła w Chmurze Sp. z o.o.

Opinie o Szkoła w Chmurze Warszawa

Nie przegap nowości o Szkoła w Chmurze Sp. z o.o.!

Kandydat na nauczyciela

31.08.2025 21:11

Niepoważni ludzie pracują w tej pseudo firmie. Zostałem zaproszony na rozmowę rekrutacyjną. Wszystko przebiegło należycie. Zostałem poinformowany, że zostanę zatrudniony. Nawet miałem ustaloną datę na podpisanie umowy, ale na tym kontakt ze mną się urwał. Pomimo moich zapytań, nie dostałem żadnej odpowiedzi zwrotnej. Zupełnie nic, kompletna cisza. Po co zatem zawracali mi głowę? Mogli napisać chociaż, że zmienili zdanie. Zbieranina niedojrzałych dzieciaków. Może to i dobrze, że wyszło to na początku, niż miałbym się potem rozczarować. Zresztą pensja, którą zaproponowali, to na granicy ubóstwa.

04.09.2025 09:59

poczytaj sobie komentarze o tej wątpliwej instytucji - dojdziesz do wniosku, ze spotkało Cię wielkie szczęście ze tam nie trafiłeś
    NIEMOZLIWE

29.08.2025 22:34

Jestem rozczarowany kosztami. Ich podpwyszkami ci roku to przekracza ludzkie pojęcia. Ktoś z czego porzytrcznego wyniuchał interes i teraz będzie w perfidny sposób wyłuskał kasę od rodziców. Co może inflacyjne itd. ? Śmieszne to jest. I żałośne. POWIEM JEDNO (usunięte przez administratora) TO SIE PRZERADZA W KOLEJNY PRZEKRET TAK JA I POLTYCZNA SCENA. !!!
    Baniak

01.09.2025 11:51

To było do przewidzenia. Teraz będą grać kartą "to złe ministerstwo zabrało nam subwencję na ed w ponad 70%, prosimy was o wsparcie" bla, bla, bla. Przez nich wszystkie inne szkoły w ed obrywają.
    Pionek

20.08.2025 16:37

Na początku byłam zachwycona - zdalna praca, ciekawy projekt, świetni ludzie, atmosfera współpracy i pozytywnej energii. Czułam, że to dokładnie to miejsce, którego szukałam - pełne wyzwań, możliwości rozwoju i zgranych współpracowników. Niestety, ten obraz bardzo szybko się rozmył. Po kilku miesiącach zaczęły odchodzić lub być zwalniane osoby, które były autorytetami i wsparciem - nie dlatego, że źle wykonywały pracę, tylko dlatego, że nie wpisywały się w „wizję” tzw. Team Seniora. Długo próbowałam zrozumieć, czym tak naprawdę ta wizja jest… I doszłam do wniosku, że idealny pracownik w tym miejscu to nie ktoś kreatywny i zaangażowany, tylko pionek - posłuszny, podatny na manipulacje i gotowy uwierzyć, że pieniądze się nie liczą, a liczy się wyłącznie „misja”. Tyle że pieniądze liczą się - ale wyłącznie dla zarządu. Coraz częściej słyszałam porównania tej organizacji do sekty. Na początku brzmiało to dla mnie absurdalnie - teraz uważam, że to trafne określenie. Manipulacja, piękne słowa przykrywające realne problemy, budowanie poczucia winy i wmawianie pracownikom, że są niewystarczający - to codzienność. Jeśli nie zgadzasz się z „narracją”, nie ma tu dla Ciebie miejsca. Chcesz po prostu dobrze wykonywać swoje zadania? To za mało - oczekuje się pełnego oddania, najlepiej bez pytań i krytycznego myślenia. Praca tam odbiła się na moim zdrowiu – dopiero po odejściu uświadomiłam sobie, że nabawiłam się stanów lękowych. Teraz powoli wracam do siebie. Jedyne, co naprawdę doceniam, to cudowni ludzie, których tam poznałam - zwykli pracownicy i nauczyciele, którzy są sercem tej organizacji. Niestety, dla „góry” są oni traktowani jak wymienne elementy, nic nieznaczące pionki. Zostało ich coraz mniej i mam nadzieję, że zdążą zostać docenieni, zanim będzie za późno. Potwierdzeniem manipulacji jest także to, co dzieje się tutaj, na Goworku. Przez długi czas średnia ocen utrzymywała się na poziomie 1–2,5, aż nagle skoczyła do 4. Przypadek? Raczej nie. Został powołany specjalny zespół, by „zadbać o wizerunek”, co moim zdaniem jest wyjątkowo nieuczciwe wobec osób, które szczerze dzielą się swoimi doświadczeniami. Czy jest jeszcze szansa na ratunek dla tego miejsca? Być może - ale tylko wtedy, gdy odejdą osoby, które zbudowały wokół siebie sektę własnego uwielbienia. Obawiam się jednak, że kierunek zmian już został obrany i niedługo ze szkołą ta organizacja będzie miała niewiele wspólnego. Z całego serca - nie polecam.
    Zasmucona

23.08.2025 15:55

@xyz bardzo współczuję, trzymaj się! Niestety w tej organizacji wszystko stoi na głowie - oprawców się nagradza, a ofiary karze 🙁 Zamiast wspierać tych, którzy naprawdę wkładają serce w pracę, premiuje się manipulację i tworzenie toksycznej atmosfery (czyli zachowania na wzór „góry”)
    Mendi

29.08.2025 16:45

Niestety zarząd bardzo dobrze wie do jakich działań dochodzi, jest to przykre, że ofiary zostają z niczym, a toksyczne osoby awansują i czują się bezkarnie, narażając kolejnych pracowników. To jest przykład tej całej komunikacji bez przemocy, którą tak promuje wszędzie szkoła.
    ktoś kto to widział

18.06.2024 03:12

Dwudziestolatkowie - team leaderzy jak z call center- zwalniają z dnia na dzień bez powodu fajnych "niesystemowych" nauczycieli obrażając ich według odgórnych wytycznych. Czym bardziej empatyczny, kompetentny nauczyciel tym "wieksza radocha". Obniżanie morali tych młodych ludzi na stracie w dorosłość uczenie ich że etyki nie ma , że liczą się pieniądze i dominacja. Na róznych forach nauczycielskich jest płacz i prośby dziennikarzy o pomoc. Koszmar za publiczne pieniądze. Ta "szkoła" pokazuje słabość państwa. Dodatkowo wyciągają pieniądze od rodziców sponsorując stanowiska nie związane z egazminami czy szkolnictwem, uzalezniaja obowiązkowe "darowizny" od kontynuowania nauki poza systemem. 15 - minutowy egzamin na zoomie nie wymaga tak wielkich nakładów finansowych, tych wszystkich stanowisk nie związanych z pedagogiką, slacków , koszyków , marketingowców, informatyków itp. Albo zatrudnianie pod koniec zeszłego roku bardzo dużej liczby nauczycieli , aby za chwilę większość zwolnić ( chyba po to aby ilość nauczycieli się zgadzała do jakichś sprawozdań , tego nie da się inaczej wyjaśnić, bo dzieci zdających egzaminy w ED już garstka została pod koniec roku ). Naruszenie wszelkich możliwych standardów. Nie polecam zderzenia z tą " placówką " nikomu. Krzywdząc świadomie innych kreują się na pokrzywdzonych i atakowanych przez świat , polityków itp. co oczywiście nie jest prawdą. Zagrywki psychologiczne rodem (usunięte przez administratora) i na takiej zasadzie manipulacji proszą rodziców o obowiązkowe "darowizny". Przykro na to patrzeć. Każdy zatrudniający się tam człowiek związany z pedagogiką, będzie żałował tego albo od razu, albo za jakiś czas gdy zostanie wykorzystany. Gdyby poprosić wszystkich pokrzywdzonych nauczycieli przez chmurę o ujawnienie się byłyby to tabuny ludzi. Tego faktu ani żadni marktingowcy, ani żadne pieniądze nie przykryją
    Agn

25.08.2025 21:42

20-latkowie to w chmurze już ludzie w podeszłym wieku😉 Kiedy tam pracowałam zatrudniali swoich 16-letnich uczniów z liceum. I nagle Twoim liderem był ktoś, kto mógłby być Twoim uczniem i o szkolnictwie I prawie oświatowym nie miał bladego pojęcia, ale za to był pierwszy do pouczania. Coś nieprawdopodobnego.
    Masochista

20.08.2025 16:41

Praca marzeń? Owszem - jeśli Twoim marzeniem jest sekta w wersji zdalnej. Tu nie wystarczy dobrze pracować - trzeba jeszcze wierzyć w „wizję” i udawać, że pensja to sprawa drugorzędna. Autorytety i fajni ludzie? Już dawno wyparowali. Zostały piękne hasła i manipulacja. Polecam… ale tylko masochistom 😉
    FT

14.08.2025 23:17

Coś okropnego, bardzo fałszywe miejsce, pasywno-agresywne zachowania lukrowane cukrem pudrem. Pic na wodę.
    Lola

14.08.2025 15:29

Drodzy potencjalni pracownicy. Nie dajcie się nabrać na ogólną ocenę 4,1, która w ostatnich miesiącach przez usuwanie negatywnych komentarzy przez pracowników SwCH poszybowała z 1,6 na 4,1. Patologiczny pracodawca nie zmienia swoich zachowań. Duża część opinii pracowników została wyczyszczona (o mobbingu, niskich płacach, pasywno-agresywnych zachowaniach, wykorzystywaniu pracowników do cna: nie masz czasu na "przysłowiowe siku" itp.). Widzę, że teraz pojawiają się głosy wykorzystywanych kandydatów na grafika (zadanie: przerobienie aktualnej strony www SwCh). Kochani, nie dajcie się wykorzystywać; jesteście kolejnymi z ofiar: tak było i na innych stanowiskach. A SwCh to patologiczne miejsce pracy: omijajcie szerokim łukiem; ich renoma to jedna wielka ściema.
    Beata

12.08.2025 20:52

Proszę, odpuście sobie, młodzi graficy cierpienia. Zostaniecie przez tę firmę zmieszani z błotem. Probowałam, spędziłam miesiąc na czekaniu na odpowiedź, zrobiłam stronę za friko. Jestem naprawdę rozczarowania działem obsługi osoby zainteresowanej pracą. Najadłam się stresu, straciłam czas. Ale spoko, znajdę pracę. Liczę natomiast że straci — ktoś z działu HR, bo się do tego nie nadaje.
    Anna Maria

08.08.2025 11:55

Nie polecam uczestniczenia w procesie rekrutacyjnym z obszaru grafiki - najpierw wymagają przeprojektowania ich strony (za darmo, ale obiecują, że nie użyją twojego projektu hihi) a po otrzymaniu zadania ghostują - zero informacji zwrotnej, zero feedbacku, nic, głucha cisza... Nie polecam, spodziewałam się nieco wyższych standardów po tak rozpoznawalnej marce. Pozostał jedynie gorzki posmak i pewność, że nie warto współpracować z miejscem, które nie ma jakiegokolwiek szacunku do drugiej osoby i jej czasu.
    graficzka

08.08.2025 22:52

hej, też aplikowałam na to stanowisko ostatnio i nie dostałam odzewu od firmy, napiszesz proszę do mnie na maila? [email protected] , szkoda gadać o tym ale jestem ciekawa czy ciebie też tak olano jak mnie.
    IT rekrutacja

01.08.2025 14:27

Pierwsze wrażenie super. Jednak brak feedbacku po zadaniu rekrutacyjnym szybko zmieniło moje nastawienie. Dostałem informację, że odezwą się w ciągu tygodnia. W drugim tygodniu liczyłem chociaż na banalne „nie, dziękujemy”. Przypomnienie po ponad dwóch tygodniach ciszy też nic nie wskórało. Jakiś miesiąc minął od ostatniego kontaktu, a przecież mieliśmy się słyszeć za tydzień 😉

22.07.2025 09:40

Dla mnie - praca marzeń. Piękne miejsce. Jestem tu chciana, wysłuchana i zaopiekowana. Kontakt z innymi pracownikami - super. Obowiązki jasne. Pieniądze na konto wpływają. Laptop pracowniczy mam. Najlepsza praca! ☁️🩵
    Serio?

23.07.2025 09:15

Jesteś chciana bo nie wyciągasz ręki o podwyżkę, zarabiasz grosze i się nie wychylasz. Zaopiekują się Tobą jak odważysz się głośno powiedzieć że coś Ci nie pasuje albo coś jest niezgodne z prawem czy cokolwiek można ulepszyć a nie wymyślił tego Twój TL. Wtedy Cię „wysłuchają” a usłużni wspaniali inni pracownicy dołożą swoje dwa grosze - wtedy dopiero poczujesz jak jesteś „zaopiekowana” Nie ośmieszaj się tylko otwórz oczy
    Żenujące

23.07.2025 16:15

Ty naprawdę nie widzisz co dzieje się w tej firmie???? Płacą ci za to co tu piszesz??? Jak można być tak zakłamanym, albo ślepym i nie widzieć co dzieje się ze współpracownikami! Obudź się, bo może być i dla Ciebie w pewnym momencie za późno.
    SM

10.03.2025 09:19

Bardzo polecam pracę w tym miejscu. Będę zawsze miło wspominać ludzi, których mogłam poznać. Zawsze sympatyczni, pomocni. Dostałam dużo zrozumienia i wsparcia. Praca elastyczna, dobrze zorganizowana, płatna na czas. Oczywiście pensja mogłaby być troszkę większa :)) i trzeba się liczyć z podążaniem za zmianami. To jest miejsce, które ewoluuje, ale za to można się dużo nauczyć. Takiej szkoły i takich ludzi nigdzie nie ma! Bardzo polecam

21.07.2025 20:38

A co to za problem napisać w męskiej formie, pod lipnym nickiem? Nie takie numery robią i robiły…
    Myz

21.07.2025 22:44

Szkoda, że nie możemy tutaj udostępnić screenów z tego co "prowadzicie", bo wtedy moglibyśmy merytoryczne porozmawiać :)) Na razie musimy opierać się na kontrargumencie prezentacji, która niczym święty obrazek pokazywany w Sprawie dla Reportera jest wyznacznikiem prawdy absolutnej. Ale na poważnie... Myślę, że większość forumowiczów miała już okazję zobaczyć Wasze działania na FB, TT, gdzie pierwsze niczym Yorki do awantury leciałyście bojkotować ludzi, którzy śmieli napisać lub powiedzieć coś niewygodnego na temat szkoły. Oczywiście wiemy na czyje to było polecenie, widziało się to już z bliska w pracy, nawet jako randomowy człek. Dziwię się, że tak bezrefleksyjnie daję się Pani napuszczać na innych ludzi. Medalu za to będzie, szacunku ze strony góry też. Na Pani miejscu ciężko byłoby mi patrzeć po tym w lustro, ale mam głęboką nadzieję, że to do Pani dotrze. Oby tylko nie za późno i bez większych konsekwencji....
    Do przyszłych kandydatów

12.07.2025 16:36

Nie wierzcie w oceny na portalu. W ciągu dnia pojawiło się niby 10 opinii, których nie widać i magicznie ocena poszybowało do 4. Jakakolwiek opinia, która obnaża tą sektę i chmuropozytywność jest tutaj kasowana, z tą będzie prawdopodobnie to samo za jakiś czas

02.07.2025 12:16

Rozmowy kwalifikacyjne są celowo powierzane młodym, niekompetentnym osobom. To jest test. Jesteś w stanie przejść te upokorzenie jako specjalista z doświadczeniem i dorobkiem, to znaczy, że jesteś zdesperowany i potem przełkniesz już wszystko. Tu chodzi głównie o oddanie, służenie…bezrefleksyjne wykonywanie każdego polecenie. Nie ma co tu szukać sensu, zasady. M. robi biznes, B. zasłania to oparami absurdu wizji a reszta się bawi niczym dworzanie tyranów-narcyzów: ja tu tylko sprzątam.
    Prawnik

13.04.2025 11:46

Rekrutacja do działu prawnego SwC to kompletna żenada. Zgłosiłem się mając wymagane wykształcenie oraz kilka lat doświadczenia w niszy, jaką jest prawo oświatowe. Odbyłem rozmowę z rekruterką, która kompletnie nie rozumiała zadawanych mi pytań i czytała je z kartki. Dodatkowo pytania nawet nie dotyczyły oświaty, tylko kwestii takich jak odpowiedzialność za wypadek samochodowy spowodowany w Holandii oraz kradzież drewna z lasu (XD). Potem poinformowano mnie, że jeżeli uznają, że dobrze wypadłem to zaproszą mnie na rozmowę z kimś z działu prawnego lub zarządu. Tymczasem krótko po tym okazało się, że w ,,międzyczasie" są jeszcze trzy (!!!) kolejne etapy - test osobowości, test na mocne i słabe strony oraz test na logiczne myślenie. Gdy po zaliczeniu dwóch poprzednich dostałem ten trzeci, to zrezygnowałem, bo równolegle rekrutowałem się do miejsca, w którym potraktowano mnie i moje doświadczenie z szacunkiem. SwC kilka godzin po mojej rezygnacji wysłała do innych kandydatów maile, że są dla nich bardzo ważni i proszą o cierpliwość, bo proces rekrutacji się przedłuża z uwagi na liczne obowiązki. Wcześniej przez kilka tygodni pozostali kandydaci byli olewani. To dowodzi, że byłem dla nich jednym z pierwszych wyborów a resztę trzymali w odwodzie na wypadek, gdybym się wykruszył xD Kompletnie nieprofesjonalne podejście. Polecam omijać szerokim łukiem, chyba że lubicie być wodzeni za nos podczas wieloetapowej rekrutacji lub traktowani jako rezerwa do wykorzystania, gdyby upatrzony kandydat zrezygnował.
    lol

04.05.2025 12:29

Pytania nie dotyczyły oświaty bo były realnymi problemami, które trzeba rozwiązywać w Chmurze xd

02.07.2025 12:09

..bo może M. miał wypadek w Holandii i ukradł drewno z lasu, żeby stawiać domki na Polanie; o nielegalnym przekopaniu lasu pod światłowód w Zielonce nic nie było?
    Analityk

27.06.2025 18:41

Jak się stawia serwis do obsługi szkoły, za który własna fundacja płaci miliony, to łatwo postawić bota, który wrzuca komentarze... Przeanalizujcie wpisy, tak zwane "pozytywne": używają tych samych słów/zwrotów-haseł. Od razu widać, że to automat odpisujący, a nie prawdziwe opinie żywych ludzi...

02.07.2025 11:58

Ja nie wiem czy bot, raczej pracownicy …można poznać po historiach i nickach, ale odpowiedzi mogą wyglądać na automatyczne …bo przyswoili już narrację chmurową i nie potrafią już mówić o pracy…tfu, przepraszam…byciu w chmurze innym językiem. It nie umie w platformę… to nie wiem czy umieliby bota postawić.
    Stel

23.05.2025 06:33

O panie...poczytałam Wasze wypowiedzi i dobrze że poczytałam bo chciałam aplikować tam jako pedagog ( obecnie pracuje w szkole stacjonarnej) dzięki za opinie - na pewno nie będę tam aplikować. Dużo siły dla Was.
    Gosia

27.06.2025 00:28

Nie aplikuj, szkoda życia, nerwów i zdrowia. Lepiej swoje zasoby przeznaczyć gdzieś, gdzie zostaną spożytkowane sposób godny, legalny, z szacunkiem i z korzyścią dla Ciebie :) Pracowałam tam trzy lata. "Zlikwidowano" moje stanowisko, które zaraz po moim odejściu przejmowały kolejne osoby. Ehh.. Pani @Anno, trudno nazwać mnie frustratką. Pozdrawiam
    Xyz

27.06.2025 23:10

Koleżanko @Anna trochę szacunku do ludzi, to że ktoś miał nieprzyjemności nie oznacza,że jest od razu frustratem, tylko dlatego, że tym sie dzieli, aby uprzedzić innych, jeżeli tam faktycznie pracujesz to sama wiesz, jak to wszystko funkcjonuje i te komentarze są prawdziwe, troche pokory koleżanko, bo ciebie też może kiedyś to spotkać i ciekawe czy wtedy będziesz określać się frustratem, za każdym razem jak komuś o tym powiesz

09.05.2025 12:22

Ciekawy

28.05.2025 23:09

Ojjj, nerwy puszczają ... Czyżby rodzice i nauczyciele zaczęli mądrzeć, przeglądać na oczy? Mam taką nadzieję... Wierzę, że prędzej czy później prawda o SwCh przedostanie się do szerszego ogółu. Pozdrawiam nauczycieli: empatycznych, kreatywnych, oddanych pracy. Życzę Wam tylko więcej odwagi, by pożegnać się z tym miejscem pracy, w którym zarządzającym brakuje nie tylko umiejętności dobrego lidera, ale przede wszystkim zwykłego profesjonalizmu. O wypełzającym z każdego niemal kąta mobbingu i manipulacji nie wspomnę. Braci nauczycielska, wszystkiego dobrego :-)

27.06.2025 00:26

I to nie prawda, że dach przeciekał… zwłaszcza, że prawie nie padało…
    Szczęśliwy Były Pracownik

17.06.2025 21:27

Jest takie japońskie powiedzenie, które mówi: „Jeśli wsiądziesz do złego pociągu – wysiądź na najbliższej stacji. Im dłużej zostaniesz, tym droższy będzie powrót”. Praca w Szkole w Chmurze to moje najgorsze doświadczenie zawodowe w życiu. Jeśli nadal czytacie w ogłoszeniach o pracę o miejscu i pracy wśród życzliwych i wspierających osób, w którym stawia się na relacje i dobrą atmosferę, gdzie dużo się rozmawia, a Twoje pomysły i rozwiązania traktowane są serio i będziesz miał poczucie wpływu – to zastanówcie się dwa razy. Szkoła w Chmurze to sekta korporacyjna, zarządzana w sposób patologiczny. Na jej czele stoi charyzmatyczny lider, z wiecznie przyklejonym uśmiechem na twarzy, który już dawno oderwał się od rzeczywistości i odleciał. Jego biblijne przypowieści o statkach, sztormie, marynarzach, którzy spadli z pokładu i czczenie minutą ciszy tych wszystkich, którzy zniknęli z pokładu w otchłani oceanu – to tylko drobny fragment „madrości” ze spotkań firmowych w których uczestniczy ok. 800 osób. Prawą ręką lidera jest słynna Pani Barbara. Tak niedojrzałej i niestabilnej emocjonalnie osoby, która zarządza ludźmi ze świecą należy szukać. Większość pracowników robi dosłownie wszystko, żeby nie mieć przyjemności wchodzenia z nią w jakąkolwiek interakcje. Fascynujące jest to jak zapatrzone w nią są nauczycielki – porównać to można chyba tylko do wiekowych, fanatycznych wyznawców PIS-u. Szkoda tylko, że fan club nie ma pojęcia jak negatywne i krzywdzące zdanie na temat ich pracy wyraża Pani B. Ale może kiedyś… ktoś przejrzy na oczy. O Team Senior można by długo pisać... Wszyscy cierpią na „chmuropozytywność” – oni nie pracują w chmurze, oni są chmurą. (sic!) TS tworzą osoby, które z zarządzaniem nie powinny mieć nigdy nic wspólnego i nie dorosły mentalnie do odpowiedzialności jaka spoczywa na ludziach zarządzających innymi ludźmi. Kasa i profity przesłaniają im świat i oczy. Zastanawia mnie jedno, jak można postępując z ludźmi w tak niegodziwy sposób, wstawać rano i z czystym sumieniem patrzeć na swoje odbicie w lustrze. Podobno wszyscy żyjemy w czasach, w których moralność jest kwestią ceny, więc mam nadzieję, że jesteście odpowiednio wynagradzani za te wszystkie niegodziwości, donosicielstwo i niszczenie ludzi. NVC (kominikacja bez przemocy), którą szczyci się SwC jest fikcją i kończy się w momencie, kiedy wyrażasz swoje odmienne zdanie, wskazujesz, że coś jest niewłaściwe i niezgodne z prawem. Wówczas znikają uśmiechy, pozytywna atmosfera, kłamie się Tobie patrząc prosto w oczy i zakrzywia rzeczywistość. Po takiej akcji jesteś traktowany jak wyrzutek / osoba trędowata - ktoś z kim SwC nie chce mieć do czynienia, jak ktoś kto zagraża bezpieczeństwu wewnętrznemu tej instytucji. Tłumaczy się to różnie: utratą zaufania / likwidacją stanowiska pracy / uwagami do Twojej pracy, których nikt nigdy Tobie wcześniej nie przekazał, brakiem odpowiednich umiejętności. Jak w kole fortuny – nigdy nie wiesz co wylosujesz. Ciekawym zjawiskiem jest Konstytucja Chmury – zbiór zasad, które tworzą z pracownika (usunięte przez administratora) Awansujesz, jak się angażujesz na 200 % w życie organizacji – najlepiej w trybie 24/7, wykonujesz bez mrugnięcia okiem wszystkie polecenia – począwszy do spraw firmowych, na prywacie skończywszy. Jest kilka legendarnych opowieści... Inicjatywą, której powinien przyjrzeć się Sanepid i PIP są wtorkowe śniadania w biurze. Pracownicy, którzy nie mają ważnych książeczek sanepidowskich przygotowują 2 x w miesiącu śniadanka dla ok. 100 osób. Nikt nie ma ochoty tego robić, ale nikt nie ma cywilnej odwagi, aby głośno to powiedzieć Panu Mariuszowi. Kolejnym ciekawym zagadnieniem jest kwestia braku delegacji i nocowania w biurze pracowników, którzy przyjeżdżają do biura w Warszawie na szkolenia… To jest fascynujące, że w 2025 roku Pracodawcy nie stać na zapewnienie Pracownikowi noclegu w hotelu. Opcje są dwie: albo przyjeżdżasz i śpisz w biurze, albo omija Cię szkolenie. Pracowników zaprasza się na słynne sekciarskie wyjazdy integracyjne, w trakcie których robi się im „pranie mózgu” na warsztatach, medytacjach i kręgach wdzięczności. Takie hipisowskie wyjazdy integracyjne i zabawy w życie w komunie są obowiązkowych elementem pracy w tym miejscu. Mantrą w SwC jest powiedzenie, że wszystko co nie jest zabronione jest dozwolone i tutaj ciągle balansuje na granicy tego co legalne i nielegalne. Jest to miejsce, które z uwagi na swoją nieudolność kreuje się w mediach jako podmiot, przeciwko któremu cały świat się sprzysiągł, jest atakowane przez MEN, samorząd, urzędników, służby BHP, pracowników – wszystkich. Kiedy jesteś w środku i widzisz co się tam dzieje zaczynasz naprawdę zgadzać się z ministrem Czarnkiem – jest to edukacyjna (usunięte przez administratora)nieudolnie zarządzana. Nie można wszystkich błedów tłumaczyć tym, że to ciągle rozwijający się start-up. To co zostało opisane to jedynie wierzchołek góry lodowej... media, PIP, Sanepid i Kuratorium powinny zainteresować się tym miejscem.

24.06.2025 09:17

nie sposób nie dodać jeszcze o braku płatnych nadgodzin, które w wielu dzialach po prostu są bo pracy jest wiele za dużo w ramach etatu i albo się wyrobisz albo pracujesz po godzinach z uśmiechem na ustach i bez wynagrodzenia albo spadaj oprócz wymuszanych śniadanek i zlotów na które nikt nie chce jezdzić jak piszesz - kolejną kwestią są przymusowe pseudo-couchingi (gdzie nikt nie ma tego w zakresie obowiązków) a gdzie tak naprawdę nie chodzi o to zeby Ci pomóc tylko dowiedzieć się co w twoim zespole i puscić to dalej w "odpowiednie" ręce co często różnie się kończy mega szkoda ze można zepsuć tak fajne skupisko ludzi przez chore ambicje i pogoń za forsą.. ludziom każą spać w biurze a sami jadą na 2 tygodnie do Hiszpani z grupą wyznawców, którzy i tak po powrocie obrabiali (usunięte przez administratora) wszystkim możnowładcom i twórcom "sukcesu" Chmury
    Pracownica

26.06.2025 17:34

…hahaha no właśnie : BJ, NM i cały ts…wiecie że wasze nowe przyboczne takie jak ODB , Anie obie śmieją się z waszych wizji jak was nie ma za to chętnie fundują desery koleżankom z którymi z was się śmieją płacąc kartą? Myślicie, że je macie w kontroli? Nie…one są tak samo cwane jak wy i też potrafią kłamać ….Rzym upada jahahah
    1 z wielu byłych pracowników

25.06.2025 19:52

Listę negatywnych rzeczy z jakimi spotkać się można w SwC można rozszerzyć o kolejne zagadnienia: - oprócz śniadanek przygotowywanych przez pracowników, którzy nie posiadają aktualnych badań sanitarno-epidemiologicznych - wspólne, wymuszone gotowanie jest obowiązkowe na wyjazdach integracyjnych. Na wyjazd integracyjny musisz jechać – jeśli nie jedziesz – jest to niemile widziane i stajesz się w ten sposób obiektem, który trzeba zbadać i zinwigilowoać i ustalić przyczyny Twojej niechęci do integracji i bycia jedną wielką „chmurową rodziną”. I tu wkracza magiczny coaching, mający na celu rzekome zadbanie o Twój dobrostan i dobrze samopoczucie. Temat coachingu – jest interesującym zagadnieniem. Dużo tu wcześniej pisano o osobach, które zrezygnowały z pracy w SwC bo były zmuszane do składania raportów do szefostwa po odbytej sesji coachingowej. Ze swojej strony chcę „serdecznie” pozdrowić „donosiciela”. Jakimś zupełnie zaskakującym trafem moja rozmowa z coachem została wykorzystana przeciwko mnie… jak to się skończyło - no cóż - było warto! Tego rodzaju działania powinny być piętnowane, są nieetycznie i nigdy nie powinny mieć miejsca. - tematem, który również przewinął się w wielu opiniach, które zniknęły jest molestowanie seksualne i niechciany dotyk. Myślę, ze warto wspomnieć o masażach w biurze, którymi „wszyscy” są „zachwyceni”. Nikt jakoś nie reaguje i nie mówi głośno o tym, że sporym dyskomfortem jest sytuacja kiedy taka sesja masażu rozpoczyna się od pytania: „A Ty będziesz w koszulce”? Komentuje się to na korytarzach, ale większość woli siedzieć cicho. Niestety w SwC ogólnie występuje problem ze szczerością i mówieniem głośno o tym co jest nie tak. Jak tu już napisano – NVC kończy się wtedy, kiedy wyrażasz odmienne zdanie. - ciekawym doświadczeniem jest również współpraca w niektórych działach. Niektórzy mają „silne parcie na szkło”, są głodni sukcesu i są dosłownie w stanie zrobić wszystko, aby zyskać w oczach całego Zarządu. Uśmiechają się do Ciebie, przytakują, dają dobre rady i udają gotowość do współpracy i współdziałania – natomiast dowiadujesz się potem, że „uprzejmość i życzliwość” są i były jedynie grą pozorów, ponieważ donoszono na Ciebie wyżej. Nie sposób jest pominąć również przywłaszczanie sobie przez niektórych liderów pomysłów na usprawnienia procesów z jakimi przychodzą do nich pracownicy niższego szczebla, chcący coś zmienić. Jest to naprawdę dziwne i osobliwe miejsce pracy. Być może dla osób, dla których jest to pierwsze miejsce pracy – SwC wydaje się rajem na ziemi. Elastyczny czas pracy, kawka, herbatka, słynne kilka rodzajów mleka w lodówce i czekolada na gorąco, śniadanka i masaże w godzinach pracy – są super! Brakuje tylko owocowych czwartków i piątków z pizzą… Prawda jest taka, że jest to miejsce, w którym nie szanuje się pracownika. Masz umowę i masz być posłuszny. Jeśli zaczynasz zadawać pytania i kwestionujesz cokolwiek stajesz się niewygodny. Nadgodziny – normalka – bo przecież trzeba, jest zadanie do wykonania i SwC Cię potrzebuje. Jak w trzy miesiące po godzinach wyrabiasz dwa miesiące nadgodzin to możesz być pewien, że najpierw usłyszysz, że nie otrzymasz dodatku za nadgodziny i możesz je odebrać jako czas wolny. Jak przychodzi do odebrania tego wolnego – pada magiczne pytanie – ale jakie wolne i jakie nadgodziny?. Podobnie jest ze zwolnieniami lekarskimi – pracownik na L4 ma być pod telefonem na każde żądanie i wezwanie. Współczuję, że w 2025 roku ludzie nadal pozwalają się tak traktować. Myślę, że warto też wspomnieć o całkowitym braku kultury i szacunku dla osób zatrudnionych na umowach tymczasowych. Dawno temu w jedynym z amerykańskich banków wybuchła afera i skandal, o którym pisał cały świat, kiedy wyszło na jaw, że pracownicy tego banku nazywali pogardliwie klientów banku "Muppettami". Czas zatem, aby świat usłyszał o tym, że szacunek w SwC przejawia się tym, że pracownicy tymczasowi nazywani są „Minionkami”. Szacunek w miejscu pracy należy się każdemu niezależnie od formy zatrudnienia. Nadawanie ksywek i nabijanie się z pracowników tymczasowych przez menedżerów wysokiego szczebla z Team Senior świadczy tylko i wyłącznie o braku dojrzałości, braku fundamentalnych zasad kultury i zerowych kompetencjach menedżerskich. Mam nadzieję, że wszyscy kandydaci czytając te opinie, podejmą jedyną słuszną decyzję i będą dla własnego dobra omijać to miejsce szerokim łukiem. Wszystkim, którzy tam nadal tkwią chcę powiedzieć jedno... świat nie kończy się na SwC i zasługujecie na takie miejsce pracy, w którym będziecie szanowani, a Wasz wysiłek doceniany.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Szkoła w Chmurze?

Kontakt - Szkoła w Chmurze Sp. z o.o.

Powązkowska 44C 01-001 Warszawa

Branża główna: Szkolnictwo średnie i policealne

FacebookIconXIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Kpina

13.06.2025 19:01

Odnosze wrażenie do końca roku już wszyscy będą wiedzieć jaki styl zarządzania jest w tej firmie albo raczej jaki chaos i "kreatywny HR" silący się na nazwy stanowisk i wyrzygalne emotikony w ogłoszeniach nie wyczaruje nawet desperatów do pracy ... ps. a proces rekrutacji bardziej świadczy o braku kompetencji niż o szacunku i właściwych etycznych postawach (tak na marginesie)

07.04.2025 11:45

Monika

15.04.2025 20:23

A jak to wygląda na stanowisku projekt managera? Jest dostępne teraz ogłoszenie i nie wiem czy składać cv. Napiszecie coś więcej czy warto składać na to stanowisko?
    @redakcja

12.06.2025 05:45

pisałam, że toksyczna atmosfera (ale komentarz też został ucunięty)
    Kasia

10.06.2025 12:02

W tym momencie jestem już byłym pracownikiem Chmury. Cała moja przygoda z tą firmą wyglądała tak, że na początku mnie zatrudnili, po roku mnie zwolnili. Odwołałam się od decyzji. Znowu mnie przyjęli, ale bez żadnej podwyżki i troche na zasadzie robienia mi łaski. Więc pracowałam za te trzy grosze i jak już byłam gotowa żeby odejść i poszukać czegoś innego nagle się okazało, że z mojego przedmiotu BARDZO brakuje egzaminatorów i że w sumie zwiększą mi etat i pensję. Więc zostałam. Teraz mnie zwolnili po raz kolejny i zastanawiam się czy znowu się odwołać czy może jednak poszukać czegoś innego...żenada. Choć pozytywem są współpracownicy którzy w większości są bardzo sympatycznie, krótkie rady pedagogiczne, elastyczny grafik pracy.
    Ocena z1,6na3,9-kasa,misiu...

06.06.2025 11:24

Ooo, widzę, że po raz trzeci mój komentarz został usunięty. Jedziemy zatem dalej :-))) Wpisujcie swoje opinie o tym z jednych najgorszych januszeksów, jakie widziałem w swoim życiu. Drodzy potencjalni pracownicy, nie dajcie się zwieść ogólnej ocenie, która powędrowała w ostatnim czasie z 1,9 do 3,9 poprzez usuwanie przez SwCh negatywnych opinii. Wszystkich nie usuną, a wy poczytajcie oceny opisowe poniżej, zanim podejmiecie decyzję o ewentualnym zatrudnieniu w SwCh. Ostrzegam, w tak toksycznym, pełnym manipulacji, braku szacunku i wykorzystywania ludzi za śmieszne stawki miejsca pracy jeszcze nie pracowałem. Żeby było zabawniej, w SwCh na sztandarach oficjalnie niosą zasady komunikacji bez przemocy (to nie żart), nie potrafią jednak ich stosować w praktyce.. Nie ma chyba też na Goworku drugiego takiego pracodawcy, który by tak często czyścił forum z negatywnych opinii.
    Zawiedziona

06.06.2025 19:42

Niestety to prawda :( Mój komentarz też został usunięty, bo dotykał tematów związanych z TS i tego, że ludzie pożerają już nagminnie środki uspakajające, albo chodzą na długie L4, bo nie wytrzymują „optymalizacji” i podwójnych standardów człowieka z ADHD (kto był w chmurze wie o kim piszę). Róbcie screeny, bo wpisy znikają szybciej niż się pojawiają :( Drogi TS - to ze usuniecie wpis nie zmieni tego, co dzieje się w chmurze. Niszczycie to miejsce i ludzi!

31.05.2025 09:26

Enzo

01.06.2025 11:41

Nigdy nie stanę w obronie organizacji (zresztą swoje też już tutaj opisałam. Ale w imieniu swoim i swoich dzieci już tak. "O uczniach się nie wypowiem...Ale większość to półanalfabeci...rodzice płacą i wymagaja". Serio? Właśnie obraziłaś mnie i moje dzieci. Jednak jako liderka obejrzałam bardzo dużo egzaminów i nie zgadzam się. Przez długi czas uczestniczyłam też w rekrutacji do szkoły i nie którzy z tych "polanalfabetow" wychodzą z bardzo dużych traum Natomiast sami nauczyciele też nie są świeci. Wiem, co o mnie, jako liderce, pisali niektórzy nauczyciele na nauczycielskich forach. Próba stanięcia w mojej obronie była banowana. Może niech każdy uderzy się też we własne piersi.
    🤨

29.05.2025 10:06

Z ogromnym żalem i rozczarowaniem muszę wyrazić swoją opinię na temat decyzji Szkoły w Chmurze o nieprzyjęciu mojej córki do grona uczniów. Moja córka choruje na depresję oraz silne stany lękowe, które znacząco utrudniają jej funkcjonowanie w tradycyjnym systemie szkolnym. Edukacja domowa, wspierana przez taką placówkę jak Szkoła w Chmurze, wydawała się dla nas szansą na powrót do równowagi, kontynuację nauki w swoim tempie i w warunkach dostosowanych do jej stanu zdrowia psychicznego.
    Ona

29.05.2025 17:14

A z jakiego powodu nie przyjęli? Bo w sumie trudno uwierzyć w to, że Chmura z premedytacją odmawia przyjęcia dziecka :(
    Delta

29.05.2025 18:33

Dlaczego? Nie mogliście zapłacić?

15.04.2025 09:05

02.05.2025 00:59

Dowody zawsze się znajdą ,wystarczy że licealistki zaczną się chwalić.

04.05.2025 16:44

Wszystko ma swój czas.Buta Pana M przed upadkiem kroczy.Popełni błąd i będzie huczny koniec.
    RL

28.04.2025 16:31

Jestem egzaminatorem od około trzech lat, a o to moje uwagi dotyczące SwCh. Niektóre elementy będą mniej lub bardziej się różnić pomiędzy egzaminatorami, zależnie od zespołu, dodatkowych zadań, koordynatorów itp. Ja się zajmowałem głównie egzaminowaniem. Zalety: 1) sam tworzę grafik (niestety na cały rok szkolny, zamiast na np. czteromiesięczny okres rozliczeniowy lub na miesiąc); 2) łatwość odwoływania egzaminów lub zgłaszania nieobecności w nagłych wypadkach; 3) brak kontaktów z rodzicem w stopniu znanym ze zwyczajnych szkół; 4) brak długich niepotrzebnych rad pedagogicznych; 5) organizacja wielkoskalowych matur. nie piszę o szansy na poznanie ludzi, nauczycieli z pasją, bo to tyczy się wielu miejsc pracy niezależnie czy tryb pracy jest zdalny. Powyższe mają też swoje gorsze aspekty. Wady i czerwone flagi: 1) Szkoła w Chmurze NIE JEST szkołą: - jest to miejsce do zdawania szybko i łatwo egzaminów (15 minut egzaminu ustnego z całego roku – no błagam); - nie zapewnia odpowiednich warunków rozwoju (brak dostępu do materiałów dobrej jakości, wymagań i programu edukacyjnych, odpowiedniej ilości konsultacji, pomocy psychologicznej m.in. z powodów braków kadrowych); - brak WSO i PSO z jasnymi zasadami, brak PWP. Wiem, że jest to nauczanie domowe, ale jakiś standard szkoła powinna zapewnić; 2) Chmura jest prowadzona przez osoby niekompetentne. Pani Basia J. i pan Mariusz T. nie mają najmniejszego pojęcia o edukacji i rozwoju dziecka. Swoją „metodę” kształcenia opierają na metodzie Montessori. W jaki sposób? Trudno powiedzieć. Chyba tym, że przestrzeń dziecka przesunęli do granic i tak naprawdę są zdane one na siebie i rodziców – którzy często nie mają przygotowania odpowiedniego do prowadzenia edukacji domowej – co Chmurze nie przeszkadza i przyjmuję mimo to; 3) B i T mówią, że zmieniają edukację. Tak nie jest. To nie oni tworzą plan nauczania, nie oni uczą, nie oni egzaminują, bo jest to edukacja domowa! 4) brak rysu kandydata na ucznia, stąd przychodzą prawie wszyscy, dla których edukacja domowa nie jest odpowiednia; 4) brak pkt. w umowie / regulaminie o rozliczaniu nadgodzin; 5) nauczycieli obowiązuje plan urlopowy, który nie jest nam znany z początkiem roku kalendarzowego, został on nam przedstawiony… 20 lutego, łamiąc prawo, gdyż w ogóle nie uwzględniono wniosków pracowników; 6) odrzucanie oddolnych inicjatyw nauczycieli, propozycji utworzenia jasnych zasad egzaminacyjnych (które dla nas i uczniów są niejasne), przekazywanie od nas materiałów pomocniczych, pomysłów na projekty; 7) brak premii, nikłe szanse na podwyżki (jak to B ujęła, tylko ci, co najbardziej się oddają sprawie, mogą na coś liczyć); 8) nauczyciele nie są traktowani poważnie. Nie byliśmy słuchani, gdy informowaliśmy, że rady pedagogiczne, wymagania edukacyjne itd. są wymagane w szkołach. Zmieniło się to po kontrolach, ale duża część to pic na wodę i jest po to, żeby kuratorium się nie czepiało; 9) nauczyciel jest najniżej w hierarchii, ma robić, co mu się powie, w tym zadania nie wynikające z umowy i przekraczające jego kompetencje i spisane obowiązki w umowie. 10) brak dostępu do kadr, więc zadając pytanie, nie wiesz, kto ci odpowiedział, przez co wiarygodność odpowiedzi jest nikła i co chroni też ich przed ewentualnymi skargami; 11) wprowadzanie regulaminów, zmian zasad, bez wcześniejszych konsultacji z nami lub pokazania ich z wyprzedzeniem; 12) więcej tutaj jest propagandy i marketingu biznesu niż edukacji; 13) jeżeli się da, to będą eksploatować cię na maksa; 14) kłamią dużo; 15) co do przyszłej pracy nie ma pewności, bo zwolnienia, nieprzedłużania umów ruszają po maturze, kiedy już nie jest się potrzebnym; 16) aby się godziny zgadzały, musimy nie raz usuwać dawne sloty z dostępnością na platformie; 17) mamy tryb zadaniowy, lecz de facto nie jest to tryb zadaniowy, mamy prowadzoną ewidencję, jesteśmy rozliczani z godzin; 18) kadry rozliczają obecność wbrew faktycznej obecności; 19) brak empatii i zrozumienia ze strony góry. B zamiast rozwiązywać problem i konfrontować się odchodzi z grup na naszym komunikatorze; 20) zakaz krytyki, a jeżeli jakąś masz, to masz pisać o niej w prywatnej wiadomości, żeby nie robić zamętu; 21) dużo ludzi rezygnuje z pracy, dużo jest zwalnianych, bo się nie zgadzają z wizją B; 22) sprawy są zamiatane pod dywan; 23) komunikacja tragiczna, częste zmiany koordynatorów, rozbijanie zespołów; 24) ważne informacje są na przekazywane szczątkowo, często w chaotyczny sposób, że rodzi się milion pytań, na które posłańcy nie są w stanie odpowiedzieć; 25) brak kompetentnych ludzi na stanowiskach: koordynatorzy nie znają się na administracji, kodeksie pracy, rozliczeniach (w ofertach pracy jest napisane, że przyjmą kogoś kto zna lub jest CHĘTNY poznać prawo oświatowe), wicedyrektorzy, dyrektorzy bez doświadczenia oświatowego i edukacyjnego, redakcja bez znajomości językowych, edycji, składania i łamania tekstu. Jest tego dużo więcej, ale siły człowiek na to nie ma.
    Banita

02.05.2025 23:21

Jedno ale. SwCh miała stacjonarne zajęcia bodajże na Powązkowskiej. Dostało im się przecież za pobieranie dofinansowania i wydatkowania niewłaściwie. "Według informacji ratusza w dokumentacji brakowało części orzeczeń uczniów ze specjalnymi potrzebami, na których Szkoła w Chmurze dostaje znacznie wyższą dotację. Wątpliwości kontrolerów wzbudziły też niektóre zakupy. - Szkoła załączyła faktury na zakup 1,3 tys. ławek i krzeseł. Gdy kontrolerzy chcieli je zobaczyć, okazało się, że nie ma ławek i nie ma krzeseł." Tam jest przekręt na przekręcie. Pobieranie kasy z ministerstwa i od rodziców, na utrzymanie i obsługę platformy, która jest własnością fundacji, którą z kolei zarządza "sami wiecie kto". Przecież to śmierdzi na kilometr.
    Poziomka

04.05.2025 05:37

No śmierdzi i każdy to w szkole wie, urzędy kontrolujące tez i … nic. Na zasadzie „nie mamy pana płaszcza i co pan nam zrobi?” cytując klasyka…
    Wiola

29.04.2025 08:51

Czy warunki i atmosfera panująca w biurze na Powązkowskiej sprzyja efektywnej pracy?
    Chmurek

30.04.2025 09:47

W biurze jest miło i przyjemnie. Warunki dobre. Dużo miejsca di relaksu. Dużo miłych ludzi. Można pójść na kawę, wyjść do toalety, wyjść na papierosa. Nie trzeba, jak nauczyciele, siedzieć bite osiem godzin przed ekranem i pod czujnym okiem kamery.
    Xyz

03.05.2025 16:53

Byłam kandydatka, przeszłam żenującą rekrutacje. Czytając te wszystkie komentarze bardzo cieszę się że nie zaczęłam tu pracować. Proszę zgłoście te sprawę do PiP, zbierajcie dowody. Na takie rzeczy nie można się zgadzać. Działajcie!

24.04.2025 17:08

Enzo

27.04.2025 09:45

Wiesz, ja byłam liderem i to w tej największej grupie, czyli nauczycieli. Uwierz mi, że wiele naszych decyzji nie wynikało z naszych przekonań. Takie było polecenie. Ubiegłoroczna ewaluacja była trauma dla każdej że stron
    Truszex Jędruszex i Te Esy

27.04.2025 16:08

Rozumiem to. Ta sytuacja jest mi bardzo dobrze znana, od samego początku do końca. Wiem również jakie polecenia szły od góry, co w konsekwencji doprowadziło do rozwalenia zespołu i zwolnienia zarówno nauczycieli jak i liderów, którzy stali się niewygodni. W tym roku mamy niestety powtórkę z rozrywki, dlaczego czas najwyższy to przerwać
    Nie polecam

14.04.2025 12:15

Tutaj padają rekordy najniższej opłacanych pracowników w kraju, a zwłaszcza w Warszawie. Myślisz że stolica jest droga? Weź udział w rekrutacji i pozbaw się resztek godności pracując za talerzyk białych ziarenek - miejsce pracy dla (usunięte przez administratora)
    Masło

06.04.2025 20:29

Chaos i zgliszcza. Wszystko staje się coraz bardziej bezdusznie zoptymalizowane. Nie ma tu miejsca na ludzkie emocje i na empatię. Coraz więcej rzeczy narzuconych z góry, coraz mniej wolności i możliwości wyrażenia własnego zdania. Szkoda, że tak się dzieje. Nieludzkie miejsce.
    Pracownik 123

01.04.2025 07:53

Czy ktoś mi może wytłumaczyć, jakim cudem ocena ogólna pracodawcy z poziomu 1,7-1,9 w ostatnim czasie wzrosła do 3,5? Przecież większość ocen to nadal oceny negatywne.

01.04.2025 20:55

Ja też nie wiem jakim cudem, jak to działa? Wykupienie opinii? Może serwis @GoWork się odniesie? Nie dajcie się zwieść przyszli kandydaci… Ocena 1,7 była bardziej adekwatna ;)

04.04.2025 20:10

bo zapłacisz to gowork usuwa, a ranking też sobie boostują za hajs albo po godzinach musza siedzieć i fejk ranking robić, kto bardziej kumaty to i tak po ogłoszeniach widać że (usunięte przez administratora)
    ambitna.marchewka

03.04.2025 21:57

Miałam dwie rozmowy rekrutacyjne na dwa różne stanowiska. Mam wrażenie, że te rozmowy są po to, żeby nowe osoby w HR ćwiczyły sobie na żywych ludziach ;) Rozmowy mało konkretne, raczej o pośladkach Maryny, mdłe i bez wyrazu. Oczywiście dwa razy dostałam odmowę, a ogłoszenia na stanowiska, o których rozmawiałam widzę CO NAJMNIEJ od roku :) przypadek?

04.04.2025 20:08

ewidentnie ktoś z HR zapomniał zmienić nick i się rypło że sami piszecie te pytania i pozytywne komentarze ups

04.04.2025 20:04

zarobki jawne więc nie trzeba ukrywać = 3,5 na rękę dla specjalisty w Warszawie jako... chmurterka - czyli (usunięte przez administratora)rekruterka, która przejdzie 4 stopniowy etap rekrutacji z cyrkiem AC aby zarobić na (usunięte przez administratora), kto chętny? nie pchać się do tego królestwa żenady czyli ilość emotikon w ogłoszeniu wprost proporcjonalna do wazeliny w brzoskwini abyś nie czuł jak cię robią na (usunięte przez administratora)
    Niki

27.03.2025 22:48

A mi się tu dobrze pracuje. Dużo zależy od tego, kto jest Twoim przełożonym i w jakim dziale jesteś. To jest wymagająca praca, ciągłe zmiany nie dla wszystkich są do zaakceptowania, trzeba się umieć dostosowywać. Ale mam też wiele wsparcia ze strony koleżanek i kolegów z zespołu. Pracują tu na prawdę fajni ludzie. Ja bym nie demonizowała tego miejsca. W rzeczywistości tu jest jak wszędzie czyli czasem jest fajnie a czasem do d... I to z czym spotykacie się częściej powinno decydować o tym czy w Waszej ocenie warto zmienić pracę czy nie. Dorosli jesteśmy, każdy decyduje sam.
    Wiosna

04.04.2025 15:05

Niki, popracuj, proszę, nad ortografią i interpunkcją, aby Twoja wypowiedź aż tak nie straszyła.

02.04.2025 12:03

Cześć, widzę dużo negatywnych ocen. Czy ktoś może się podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat pracy jako prawnik? Wystawiona oferta rekrutacyjna wydaje się bardzo interesująca, stąd moje pytanie jak to wygląda w rzeczywistości? Zastanawiam się czy aplikować na stanowisko
    Endo

02.04.2025 18:58

Nie ma znaczenia na jakim stanowisku jesteś, kiedyś i tak się Tobą znudzi. Natomiast jeśli chodzi o bycie prawnikiem w Chmurze...musisz być bardzo kreatywnym prawnikiem (trochę na wzór kratywnej ksiegowosci)
    Filut

28.03.2025 19:25

Nie polecam pracy tutaj.
    D

26.03.2025 16:34

Moje doświadczenie z pracą w Szkole w Chmurze było rozczarowujące, głównie ze względu na podejście kadry zarzadzajacej do pracowników. Zamiast wspierać zespół i tworzyć przyjazne środowisko pracy, często panowała atmosfera stresu i niepewności. Komunikacja była niejasna, a decyzje podejmowane bez konsultacji z zespołem. Zamiast doceniać zaangażowanie pracowników, spotykały ich nieuzasadnione krytyka i brak wsparcia. Wiele osób miało poczucie, że ich wysiłek nie jest doceniany, a oczekiwania wobec nich są nierealistyczne. Pracownicy często byli pozostawiani sami sobie, a jakiekolwiek próby zgłaszania problemów kończyły się ignorowaniem lub negatywnymi konsekwencjami.

26.03.2025 10:28

Praca w Szkole w Chmurze okazała się dużym rozczarowaniem. Mimo obietnic elastyczności i nowoczesnego podejścia do edukacji, rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej. Największe problemy to: Brak organizacji – Komunikacja między pracownikami jest chaotyczna, a obowiązki często zmieniają się bez wcześniejszego uprzedzenia. Niskie wynagrodzenie – W porównaniu do ilości obowiązków oraz oczekiwań pracodawcy, pensja jest niewspółmierna do włożonego wysiłku. Słabe wsparcie dla pracowników – Brakuje realnej pomocy w trudnych sytuacjach, a zamiast tego nacisk kładzie się na ciągłą samodzielność. Niejasne zasady awansu i premii – Nie ma przejrzystych kryteriów dotyczących rozwoju zawodowego czy podwyżek. Podsumowując, jeśli ktoś szuka stabilnej i dobrze zorganizowanej pracy w edukacji online, warto zastanowić się dwa razy przed podjęciem współpracy z tą firmą.

Zostaw merytoryczną opinię o Szkoła w Chmurze Sp. z o.o.