Brembo Poland Sp. z o.o.

Adres: Roździeńskiego 13, 41-308 Dąbrowa Górnicza

NIP: 5252195885 KRS: 0000002638

Brembo Poland Sp. z o.o.
3 225 5 1

Opinie o Brembo Poland Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Informacja turystyczna
 Opinia

Zostawię tu kilka informacji o firmie bo może to komuś pomoże w dołączeniu do pracy. Zatrudnienie odbywa sie zwykle przez agencje pracy(są chyba aktualnie 2-3 które to robią). Na początku agencja pracy daje 2 umowy trwające po 7 dni/ Następnie jest umowa na 14/30 dni(zależy czy to połowa czy koniec miesiąca). Od tej pory masz do dyspozycji umowy: 1 miesiąc, 3 miesiące i 18 miesięcy (chyba ze w ostatnim czasie się to zmieniło). Te pierwsze są tak krótkie z 2 powodów: 1 - czy poradzisz sobie z systemem 4-brygadowym 2 - czy wytrzymasz ciężką pracę Zwykle po przepracowaniu ponad 12 miesięcy można spodziewać się transferu z Agencji pod Firmę Praca jest 4-brygadowa. Dla tych co nie wiedza jak to wygląda/na czym polega(W Brembo jest ustawienie Noc-Popołudnie-Rano): Praca 4 dni w godzinach 22-6 następnie 2 dni wolne -> 4 dni pracy w godzinach 14-22 i po nich 1 dzień wolny -> Praca w godzinach 6-14 i po nich 1 wony dzień. Praca jest cały rok niezależnie od dnia tygodnia. Zwykle jest 20 dni pracujacych w miesiącu. Święta oznaczone czerwoną kartką za zwykle wolne(w niektórych przypadkach można przyjść i wtedy stawka liczona jest x2). Praca jest ciężka, ale to normalne dla tego typu zakładu. Poniżej pare informacji o pracy: 1 - Ja chcesz sie bawić telefonem w pracy(gry, ciągłe SMSy) to praca nie dla Ciebie. 2 - Przygotować się na wykonywanie każdej pracy(Ciężka, lekka, sprzątanie, tempo wolne i szybkie). Bywali ludzie co mogli nawet 10 dni robić na tarczach/odlewach 20kg używając tylko własnej siły a gdy kazano im kleić lub wiązać kartony to uciekali z zakładu bez słowa w połowie zmiany. 3 - Jak chcesz się uczyć nowych rzeczy to firma Ci w trym pomoże więc podniesiesz kwalifikacje. Nic na siłę więc nikt CIe do tego nie zmusi(chyba że to obowiązkowe szkolenie) 4 - Dojazd do firmy jest darmowy. Autobusy i busy dowożą pracowników na każdą zmianę więc w zależności od miejsca zamieszkania można mieć możliwość łatwego i szybkiego dojazdu. Przejdźmy do sprawy pieniędzy. Wiadomym jest że nowo przyjętemu nie dadzą od razu stawki takiej jak kierownikowi. Na początku może to być stawka minimalna ale jeśli pracownik jest zaangażowany i chce pracować to bardzo szybko dochodzą różne premie które zwiększają dochód. Od razu wyjaśnię premię Produkcyjną TRP. Otrzymuje się go za każdy dzień w którym zrobi się normę. Normy są wysokie ale jeśli się uczciwie pracuje to są do zrobienia. Awarie niezależne od pracownika można czasem odliczyć więc i norma jest niższa. Awarie takie występują tylko jeśli samemu nie jesteśmy w stanie tego naprawić. Jeśli ktoś szuka sposobu by się nie narobić a zarobić to o normie zwykle zapomina. Zatrzymanie maszyny na 10min bo ide se zapalić, nie wrzucenie odlewow lub tarcz do malowania, wymiana zuzywajacych sie elementów w wolnym tempie to tylko niektóre rzeczy które spowolnią produkcję o kilka minut. Jednak kilka takich przerw i po 8h okazuje się że maszyna stała przez 30-40 min co np. powoduje brak 50 tarcz by mieć normę. Jeśli pracownik ma motywację by osiągnąć normę to w min 7 na 10 przypadkach ja bedzie miał i dostanie sporą premię za to.

Pomocna?
Tak4Nie2
Aaaass
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Informacja turystyczna 08.04.2019 17:42

To chyba typ sługus z pieców pisał....mało się z tym zgadza oprócz zapie......

Pomocna?
TakNie
ZŁY
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

TEN ZAKŁAD TYLKO STRAJK MOŻE OCALIĆ. ZAROBKI BEZNADZIEJNE W STOSUNKU DO PRACY! CO ROBIĄ ZWIĄZKI!

Pomocna?
Tak1Nie
Nowy
 Opinia

Witam , Może mi ktoś wytłumaczyć jak wygląda system 4 brygadowy ( ile godzin w miesiącu trzeba przepracować przy takim systemie) czy wszystkie święta są wolne np: 3-króli, wielkanocne ,1-3 -maj i jak kursuje przewóz pracowniczy z Sosnowca centrum. Z góry dziękuje .

Pomocna?
TakNie
Nowy
 Opinia

Witam , Może mi ktoś wytłumaczyć jak wygląda system 4 brygadowy ( ile godzin w miesiącu trzeba przepracować przy takim systemie) czy wszystkie święta są wolne np: 3-króli, wielkanocne ,1-3 -maj i jak kursuje przewóz pracowniczy z Sosnowca centrum. Z góry dziękuje .

Pomocna?
TakNie
Oszukany
 Opinia

Wysłałem cv do brembo,pani zajmujaca sie rekrutacja oddzwonila i zaprosila mnie na rozmowe podkreslajac ze bede pracowal bezposrednio pod brembo,na rozmowie robila wszystko zeby jak najwiecej osob ktore przyszly na rozmowe chcialy pracowac,powiedziala,ze takie zapylenie na odlewni jest pierwszy raz a takie zapylenie to codziennosc kazdy kto tam pracowal to wie o tym,mialem dostac umowe na 3 miesiace ,a tymczasem przekazala mnie do agencji zapewniajac umowe na 3 miesiace,w agencji dali mi umowe do podpisania na tydzien znowu zapewniajac ze nastepna bedzie na 3 miesiące a była znowu na tydzień.Ale po rozmowie z kilkoma osobami ,ktore przybyly w sprawie pracy dowiedzialem sie,ze kazdego tak oszukali,daja smieciowe umowy.Pani która rekrutuje jest bardzo miła ale tylko do czasu nakłonienia do współpracy,póżniej mówi,że nic nie mówiła ,żadnej umowy nie obiecała.BANDA OSZUSTÓW

Pomocna?
Tak8Nie
stary
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Oszukany 19.01.2019 22:11

takie mają metody i dopóki są chętni nie będzie innej polityki. 80% nowo przyjętych na produkcję rezygnuje w ciągu 2 tygodni ( ciężka stresująca praca i dodatkowo słabo płatna.Premia za wyrobienie normy (tzw.TRS praktycznie nie do wyrobienia . Normy wyliczone do 1/100 sekundy.Każdy przestój np.awaria czy zatrzymanie maszny to dla pracownika brak premii.Pracownik na produkcji -zło konieczne- ciągle podejrzewany o zmowę z innymi na nierobienie normy. W planach pełen monitoring pracowników. Gdzieś robią normę ? -to zaraz są próby poniesienia norm ..i tak ciągle. Chcesz iść na urlop ?- nie bo nie ma ludzi Powyżki 10- 30 groszy do godziny po roku jak dobrze cię ocenią.( nie chcesz nadgodzin to... jesteś niedyspozycyjny i słaba ocena itp.

Pomocna?
Tak4Nie
Witek
 Opinia

Dostać pracę w dobrej firmie nie jest łatwo. Może jednak trzeba przyjąć z pokorą, że nie spełniamy wymagań firmy?

Pomocna?
Tak4Nie2
Tom
 Opinia
@Witek 21.01.2019 22:05

Słuchaj ,widze że masz za zadanie poprawic opinie o firmie brembo ale fakty mówią same za siebie,brembo płaci jak najmiej,wszystkie zarobki podajecie w brutto z wszystkimi mozliwymi premiami których nie dajecie,umowy śmieciowe i na dodatek poganianie.Transport z coraz dalszych zakątków to chyba samo mówi za siebie,że nie szanujecie pracowników.

Pomocna?
Tak8Nie
Marta
 Opinia

Dzień dobry, znajdzie się tutaj osoba dłużej już zatrudniona, która mogłaby mi odpowiedzieć na kilka pytań? Na jakie stanowiska pracy firma Brembo Poland aktualnie poszukuje pracowników? Czy są organizowane szkolenia, tak aby rozwinąć swoje umiejętności? Czy współpraca z resztą osób zatrudnionych jest bezproblemowa?

Pomocna?
TakNie
Ramona
 Opinia

Proszę o jakieś odpowiedzi czy wogole organizuje jakieś integrację pracownicze. Bardzo to dla mnie ważne. Jakby ktoś coś wiedział to proszę o odpowiedz.

Pomocna?
Tak1Nie
Ramona
 Opinia

Witam mam pytanie czy Brembo organizuje integracjie dla pracowników 14 czerwca?

Pomocna?
TakNie
kokot
 Opinia

Witam Ja raczej zamiast opinii mam pytanie czy ktos pracuje w kontroli jakosci i jak wyglada taka praca. Czy jest ciezko czy sa jakies normy i jakie sa zarobki netto?Z gory dziekuje za odpowiedz

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

@Goły, bezpośrednio czyli jak? Mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Co trzeba umieć, jakie posiadać kwalifikacje by zostać zatrudnionym w Brembo? @Siwy, piszesz, że zmieniło się na lepsze po zmianie osób, które obejmowały kierownicze stanowiska. Co konkretnie zmieniło się na plus? Co jeszcze według Ciebie powinno się zmienić by było w Brembo naprawdę dobrze?

Pomocna?
TakNie
Cezary
 Opinia

Tak jakoś cicho zrobiło się na forum. Jest dobrze i dlatego?

Pomocna?
TakNie
Siwy
 Opinia
@Cezary 14.05.2018 20:15

Idealnie nie jest. Ale rzeczywiście jest lepiej. Atmosfera poprawiła się po zmianach dowodzących;)

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

@Ble może brak załogi jest spowodowany przejściowym słabszym okresem i sytuacja poprawi się? W internecie można znaleźć liczne ogłoszenia o pracę publikowane przez Brembo Poland. Możesz powiedzieć coś więcej o tym jak się pracuje? Jaka panuje atmosfera, jaki jest stosunek przełożonych do pracowników?

Pomocna?
Tak11Nie
Ghp
 Opinia
@Marta 15.03.2018 09:58

Nie, jeżeli podejście pracodawcy do pracownika się nie zmieni to ciągle będzie ludzi brakować. Jakie są to ogłoszenia? Nikt kto naprawdę coś ogarnia nie zatrudni się przez agencję za 2tys w 4 brygadach... To jest największy problem brembo i reszty dużych zakładów-agencje pracy a co za tym idzie ogromna rotacja ludzi

Pomocna?
Tak2Nie
Goły
 Opinia
@Ghp 20.04.2018 05:23

Zatrudniają bezpośrednio... ja jestem tego najlepszym przykładem. Praca ciężka, kasa nie jest zła. Można się przyzwyczaić

Pomocna?
Tak15Nie
Witold
 Opinia

Słyszałem, że firma ma oponie dobrego pracodawcy. Jakoś to się kłóci z niektórymi wpisami!

Pomocna?
TakNie
Administrator
 Opinia

Posiadacie jakieś świeże informacje dotyczące Brembo Poland? Dajcie znać, jak dziś wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Wasza opinia może okazać się bardzo cenna.

Pomocna?
TakNie
Ble
 Opinia
@Administrator 09.02.2018 17:45

Ciągle podnoszenie norm, kasa ta sama, za chwilę pewnie praca na 2 maszyny (brak ludzi), generalnie lepiej już było. Praca do najciezszych nie należy jedyny plus

Pomocna?
Tak2Nie
Ble
 Opinia
@Ble 18.02.2018 18:16

Tak wygląda sytuacja w Niepołomicach

Pomocna?
TakNie
nowy
 Opinia

Witam jest ktoś może z Niepołomic i może napisać jak tam wyglada sytuacja?

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

@Altos nie znam sytuacji w tym zakładzie, dlatego pytam. Znam za to inne miejsca, w których taka postawa przynosiła skutki.

Pomocna?
TakNie
Altos
 Opinia

@Marta Nie mam aż takiego doświadczenia i wiedzy jak myślisz(lub próbujesz się dowiedzieć !) ale jestem dobrym obserwatorem ,i stąd moje spostrzeżenia. Więc Twoim zdaniem powinienem się udać do swojego przełożonego i powiedzieć co widzę i co słyszę , bo chłopina niedowidzi i niedosłyszy a badania lekarskie co roku wychodzą mu wyśmienicie. No bez jaj.... no chyba że znasz to z własnego doświadczenia w tej firmie , że twojemu przełożonemu trzeba zwracać uwagę na tak kluczowe kwestie jak Twój punkt widzenia ?. Czy zadawanie głupich pytań na tym forum to Twoja jedyna rozrywka ? czy może Ty nam opiszesz jak widzisz sytuacje zwykłego pracownika w tym zakładzie ?

Pomocna?
Tak3Nie
Marta
 Opinia

W takim razie @Altos, czy przedstawiałeś kierownictwu swój punkt widzenia? Skoro masz tak wielkie doświadczenie w branży i wiedzę to może warto zwrócić im uwagę na tak kluczowe kwestie?

Pomocna?
TakNie
Altos
 Opinia

@Marta Niestety nie będę uzasadniał swojego zdania , bo jeszcze go nie przedstawłem. Odniosłem się tylko do kwestii wiedzy operatorów cnc. Nie znam innego zakładu obróbki cnc , gdzie sprowadza się operatora do roli robota przemysłowego , z podstawową znajomością AX oraz wszelkich maszyn znajdujących się na gnieździe. @spry Kolega pisze że w innych zakładach operator cnc dostaje rysunek i pisze sobie do nioego prosty program , ale czy pomyślałeś że w tym zakładzie operator nie jest od pisania programów ? (ba powiem więcej ma na większości maszyn zablokowany dostęp do edycji programu) , tylko od przerzucania ton odlewów. A czy w innych zakładach operator ma znać podstawową obsługę prasy , profilatora , robota ,wyważarki , znakownicy , wiertarki , znakownicy laserowej , tokarki oraz sterownika , banku pomiarowego , lakierni itp itd. No wybaczcie.... ale tu operatora traktuje się jak zło konieczne , który przychodzi tylko po urlop lub zgłosić awarię , a tacy jak wy uważacie że gość w czasie 8 godz w temp ok 40 stopni bedzie chętny ( nie zmęczony i zadowolony ) że może się nauczyć kilku wzorów na prędkość skrawania (n)(obr./min.)? która i tak mu się w tym zakładzie nigdy nie przyda ?????? Co do prostych komend w MDA: to do czego Ty na co dzień używasz tego trybu pracy ?. Może powiedź mi do czego ma go użyć operatorw tym zakładzie , owarcia/zamknięcia szczęk lub drzwi ? Ciuszki woda oraz rękawiczki to podstawowy obowiązek pracodawcy więc w czym problem ?. Dalej piszesz że"operator cnc to nie osoba od wymiany płytek i ładowania podajnika z odlewami" człowieku tak jest i będzie , bo kolejny raz Ci powtarzam że tu operator jest sprowadzony właśnie do tej roli. A teraz może druga strona medalu żeby nie było że jestem stronniczy , oczywiście każdy wie że nie każdy operator jest skłonny do nauki obróbki cnc , a to ze względu na wykształcenie , brak zainteresowania tematem , lub poprostu brakiem szacunku do jego osoby , przychodzi na swoje 8h w międzyczasie fajeczka , bajerka i do domu.

Pomocna?
Tak4Nie
Marta
 Opinia

@Altos, użytkownik @spry uzasadnił swoje zdanie, czy Ty mógłbyś również swoje rozwinąć? Potencjalni pracownicy szukają tutaj konkretnych informacji dotyczących, np. umowy, czasu pracy, systemu zmianowego. Warto odnieść się więc do tych kwestii.

Pomocna?
Tak2Nie1
Marta
 Opinia

@Czas przebudzenia masz doświadczenie w pracy w Brembo Poland? Możesz napisać, skąd przekonanie do takich mocnych słów?

Pomocna?
TakNie
spry
 Opinia

Panowie piszecie o kasie, o tym ile trzeba się narobić, jak to zawsze was obrabiają z kasy za waszą pracę operatora CNC, w zakładach mniejszych od Brembo operator CNC często dostaje rysunek produktu oczywiście bez przesady w komplikacji technologii produkcji i sam sobie potrafi napisać prosty program do obrobienia danego detalu i zarabia często mniej od was lub podobnie, a w brembo operator CNC nie oszukujmy się potrafi tylko korekty wklepać jeśli maszyna sama nie zrobi tego za niego, a reszta to dla niego czarna magia, nawet nie potrafi w MDA prostych komend realizować, i nie jestem nastawiony do was negatywnie ale PROSTY pracownik na budowie ma podobne obowiązki a w zimie albo mu tyłek marznie za kasę mniejszą od waszej albo czeka na wiosnę. A wam ciuszki dają i wypiorą, woda, rękawiczki. Na Polskie warunki bez zaplecza konkretnej wiedzy to nie jest tak źle Panowie, operatot CNC to nie osoba od wymiany płytek i ładowania podajnika odlewami, z tym się trzeba pogodzić. Proponuje sprawdzić ilu operatorów w Brembo ma szkołą związaną ze skrawaniem (nie mięsa), praktykę lub odpowiednie kursy obsługi lub pisania programu CNC, kolega z odlewni odpisał jak czas płynie szybko w pracy, a na obróbce jakiś problemik na gnieździe to ide na fajeczke, a przezbrajacz lub dur musi ogarnąć bo kto, wracam i dalej podajnik i płytki, sorki jak kogoś to ruszyło, ale tak to wygląda.

Pomocna?
Tak1Nie
Altos
 Opinia
@spry 19.02.2017 00:14

Zakładam kolego że pracowałeś na takim stanowisku skoro masz takie zdanie? Bo jeśli nie , to postaraj się czegoś nauczyć latając od kabiny do kabiny przy wymianie.

Pomocna?
Tak1Nie
buba
 Opinia

zapraszać możesz ale na odlewnię chyba jednak nie ma nowych ofert pracy. ja się takiej fizycznej roboty boję, wolę siedzieć za biurkiem a takich ofert też sporo mają teraz

Pomocna?
TakNie
Damian
 Opinia

Zapraszamy na odlewnie zobaczycie że tu czas płynie inaczej , 8h ciągnie się jak 12 przy taśmie ,praca tylko dla zdrowych i zuchwałych,silnych psychicznie mężczyzn.Do tego dowiecie się że nie wolo spożywać alkoholu 48 h przed pracą :-) i to wszystko za 1700-1800 zł za miesiąc ,lepszej nie znajdziecie ...

Pomocna?
Tak2Nie
Czas przebudzenia
 Opinia
@Damian 03.05.2016 21:50

Podziwiam.jak mozna dać sie tak poniewierac. Za takie pieniadze, co wy tam jeszcze robicie.

Pomocna?
Tak7Nie
agagf
 Opinia

praca nie najgorzej platna I dbaja o pracownika? czytajac poprzednie wypowiedzi jakos dziwnie to BRZMI!

Pomocna?
Tak1Nie
lkjiuo
 Opinia

A na jakie wynagrodzenie jako stazysta w dziale BHP moglbym liczyc , bo widze po tresci wypowidzie , ze posiadasz wiedze na ten temat ?.

Pomocna?
TakNie
STS_1906
 Opinia

Jak widać we wpisach powyżej naiwnych idiotów nie brakuje, Popracujecie w tym syfie jakiś czas to sami sie przekonacie.

Pomocna?
TakNie
STS_1906
 Opinia

Stażysta czyli tania siła robocza :) A to sie makarony ucieszą że naiwnych polaczków nie brakuje, oby tak dalej jełopy na staż za 1000zł i ku chwale brembo . Pozdro dla starej gwardii z UK

Pomocna?
Tak1Nie
13
 Opinia

Dzięki za bony,nawet obsługa sklepu nie wie czy można je u nich zrealizować.

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Brembo Poland Sp. z o.o. - Dąbrowa Górnicza

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland Sp. z o.o.