Brembo Poland

Częstochowa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 65 ocen.

Opinie o Brembo Poland

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland

Edek

Magazyn funkcjonuje na zupełnie innych zasadach niż reszta brembo. Kierowniczka jest osobą, która ciagle stosuje mobbing i na każdym kroku utrudnia pracę. Nie ma zielonego pojęcia o swojej pracy, a tymbardziej o funkcjonowaniu magazynu. Nie nadaje sie na stanowisko, które zajmuje. Nie potrafi rozwiązać, żadnych problemów poza leżąca na ziemi folią, ktora jej przeszkadza. Oszukuje na kazdym kroku, a później sie wypiera. Jest fałszywa do szpiku kości! Zarabiasz 2000zl na reke i masz sie z tego cieszyć... nie polecam!

Bedziu

Jeżeli ktokolwiek chce się przyjąć do pracy w brembo to omijajcie magazyn z daleka! Pracowałem tam krótko i to co się tam dzieje jest nie do opisania, kierowniczka magazynu jest osobą zaklamaną i fałszywą, na rozmowie kwalifikacyjnej opowiada i obiecuje rzeczy których się później wypiera. Oszustwem i podstępem wabi pracowników obiecując stawki oraz stanowiska pracy których nie ma. Gdy zapytałem co z warunkami o których rozmawialiśmy na początku wszystkiego się wyparła!!! Jeszcze nigdy nie spotkałem się z taką osobą, nie będę cytować jej słów których użyła ale to osoba która kłamie prosto w oczy śmiejąc się w dodatku przy tym. Wiem i widziałem jak ogromną jest rotacja w tym dziale , ludzie przychodzą i odchodzą z dnia na dzień, nie ma ludzi do pracy dlatego kłamie i oszukuje aby kogokolwiek zatrudniono, ale dlaczego w takim sposób? Współczuję chłopakom którzy tam pracują bo jeżeli chodzi o tych pracowników to jest to grupa naprawdę fajnych i sympatycznych ludzi. Nie spotkałem się z ich strony z żadną nieprzychylnością. Oni sami w sobie tworzą fajny team i to na każdej zmianie. Dziwię się że dyrekcja patrzy na to wszystko i nie reaguje, ale myślę że do czasu. Wiem że pracownicy są w trakcie pisania pisma o mobing i jak najbardziej ich popieram. Pozdrawiam

fuh

Jakie wynagrodzenia aktualnie są na produkcji oraz na magazynie???

hoho

Idą zmiany na lepsze.

ja

A co sądzicie o Donaldzie?

blabla
@ja 06.09.2017, 20:32
A co sądzicie o Donaldzie?

Donald jaki jest każdy widzi ;)

Maciek Maćku

Witam Chodziło mi o ludzi ,którzy narzekają na taka właśnie prace w której pracowali i zapytani przez inne osoby odpowiadają ; A daj spokuj narobisz się a go*** zarobisz , stoisz jak krowa na uwięzi . Ja właśnie tak postrzegamy takich ludzi , chodź trochę racji w tym jest bo wiem jak to wygląda . Pozdrawiam , chodź trochę racji w tym jest bo wiem jak to wygląda . Pozdrawiam

Janek

Pięknie się dzieje w tym brembo ???? kilka dni temu jedna z pracownic młoda dziewczyna dostała ataku po zażyciu narkotyków. Sprawę uciszyli aby się nie wydostało na zewnątrz

Janek
@Swiadek naoczny. 30.08.2017, 10:25
Witam kolego. Byles moze przy calym zdarzeniu widziales a moze masz wynik analizy krwi ?

Byłem przy całym zdarzeniu, na linii obok, najlepsze w tym wszystkim jest to że operator wiodący wiedział o tym od początku zmiany ale nie reagował Pozdrawiam serdecznie

Paula
@Maciek Maćku 30.08.2017, 14:57
Witam Jak mniema takie rzeczy sie powinno odrazu ujawniac tak ? Skoro jedna pracownik zakladu cos zrobil to odrazu sie podpisu...

Przepraszam że się wtrącam, ale co masz na myśli pod pojęciem "ofiara"? Jeżeli osobę którą zmusza się do pracowania po 12h dziennie to tak, wszyscy pracownicy montażu są ofiarami. Zaraz pewnie zapytasz czy ktoś stoi z "batem" nad pracownikiem i go zmusza? Tak , podchodzi kierownik zmiany z kartką papieru i wpisuje nazwiska pracowników pytając tylko czy dany pracownik przyjdzie wcześniej do pracy czy zostanie dłużej, nie pytając się czy dana osoba ma czym i jak do jechać do tej pracy np na 2 w nocy, lub wrócić o 2 w nocy z pracy. Wielokrotnie byłam w takiej sytuacji jak i moje koleżanki i koledzy. Oczywiście można odmówić, ale niestety odmowa wiąże się z tym że w przypadku poproszenia o dzień urlopu ten urlop jest odmawiany do tego podczas oceny rocznej na rozmowie kierownik zmiany zarzuca że dany pracownik jest nie dyspozycyjny i bezczelnie obniża ocenę jak i podwyżkę która wynosi 10-20gr. Więc czy takie zachowanie w stosunku do pracowników nie czyni ich ofiarami?

Lidia
użytkownik zarejestrowany

@ktoś - nadgodziny to dodatkowe zmiany, które nie mogą być narzucane pracownikom. Czy sytuacje, o których wspominasz, wyjaśnione były w umowie zawieranej z pracodawcą?

Lidia
użytkownik zarejestrowany

Dostępnych jest kilka ofert pracy w Częstochowie, ale również jest możliwość skorzystania z płatnego stażu. Ma ktoś doświadczenie w tym temacie? Aktualnie poszukują w dziale HR. Jak wyglądają warunki zatrudnienia podczas stażu w Brembo Poland? Informacje na ten temat będą pomocne dla osób zainteresowanych ofertą, którzy rozważają plusy i minusy.

Hehe

Czytając powyższe opinie zastanawiam się czy mamy na myśli ten sam zakład pracy. Lekko to nie jest nigdzie a zrobić swoje trzeba wszędzie Do nadgodzin nikt nie zmusza chcesz to robisz. Za leżenie wiadomo też nikt nie zapłaci. Atmosfera osobiście uważam jest dobra jak na taki zakład pracy a ja akurat to mam mega dobrą Jak nie chcesz nie będziesz pracować -proste. Zarobki jak na częstochowski rynek raczej jedne z najlepszych.. Ps. Pracownik z cztero letnim stażem

ktoś
@Hehe 20.07.2017, 15:24
Czytając powyższe opinie zastanawiam się czy mamy na myśli ten sam zakład pracy. Lekko to nie jest nigdzie a zrobić swoje trz...

Nikt nie zmusza?Ciągle biegają z zapisami na nadgodziny jak odmówisz kilka razy to nie wiadomo czy dostaniesz urlop.Czyli dobrowolny przymus.No i ma to wpływ na ocenę roczną czyli jak nie przychodzisz to mniejsza podwyżka.

Jodel

Pracuje tam już jakiś czas ale tego co się teraz tam wyprawia w życiu bym nie przypuszczał....mobing i zastraszanie pracowników na każdym kroku. Do tego stopnia że podczas ostatniej wizytacji oficjeli z Włoch zabroniono pracownikom pojścia na przerwę, zjedzenia posiłku oraz pójścia do toalety! Gdy na dworze temperatura przekraczała 27 stopni. Orają nami jak mogą non stop żeby zostawać i pracować po 12h w te upały , w dni wolne jak i w święta nawet gdy jest czerwona kartka w kalendarzu zmuszają do przyjścia do pracy (trzech króli, święta Wielkanocne, Boże Ciało). Rynek pracy w Częstochowie się zmienił pracy jest na obkoło mnóstwo ale nie ma chętnych i oni doskonale o tym wiedzą dlatego wykorzystują kodeks pracy maksymalnie jak mogą bo przecież wielokrotnie juz slyszeliśmy że pracodawca może zostawić pracownika w pracy 4 godziny dłużej. Jeszcze jakiś czas temu ulubionym hasłem kierowników było na Twoje miejsce jest 10 chętnych , ale czasy sie zmieniły teraz na 10 miejsc nie ma ani jednego chętnego.

Basia

pracowalam juz w roznych firmach ale takiego mobingu jak w brembo to nigdzie nie widzialam, praca po 12h!!!! nie po 8h tylko po 12, kierownicy zmian są bezczelni nikogo nie obchodzi czy masz rodzine dzieci i swoje obowiazki podpisujac z nimi umowe stajesz sie ich wlasnoscia. Do tego stopnia ze podchodzą kierownicy zmian do pracownikow i pytaja wrecz "przychodzisz wczesniej do pracy czy zostajesz dluzej" oczywiscie mozna odowic ale wtedy gdy chce ktos jakis dzien wolnego wziac urlop to w odwecie nie podpisuja karty urlopowej. Liczą sie tylko wyprodukowane sztuki, normlnie stoją na ludzmi i mowia "szybciej wiecej" jezeli ktos chce sie tam przyjac nie wierzcie w ani jedno slowo na rozmowie kwalifikacyjnej!!!!

Aa

Ja pracy nie polecam tylko ze względu na ludzi... mnie się trafili tacy co głębią na każdym kroku bo chcą by się zwolnić. Denerwuje ich ze jest ktoś nowy i będzie mniej nadgodzin dla nich... oczywiście nie wszyscy są tacy ale ja takimi grupami pracuje atmosfera jest przez nich okropna

Kupa

Praca jest ciezka, ludzie bardzo różni, ale jesli widza ze sie starasz beda traktowac Cie dobrze i z u smiechem. Wiadomo znajda sie tez zakladowe świry, ale nie ma co sie przejmowac byc twardym. Pracuje już w Brembo jakiś czas przez agencję, pierwsza wypłata około 1800 na rękę (bez nadgodzin i premii TRP). Wyplaty juz z premia kolo 1900-2200zl, pracownicy ktorzy pracuja juz wiele lat maja kolo 4 tys. Od 1 czerwca tego roku czas przechodzenia na brembo został zmniejszony z 3 lat do 18 miesięcy (na montażu) i po tym okresie jeśli brembo nie będzie chciało zatrudnić pracownika bezpośrednio, to nie będzie można już kontynuować pracy przez dana agencję

Gocha

Mam pytanie. Czy ciężko jest dostać pracę na produkcji w firmie Brembo? Czy zatrudniają przez agencję pracy tymczasowej a jeśli tak to przez jakie? Proszę o jakiś namiar. Dzięki pozdr.

nikt
@Gocha 19.04.2017, 18:41
Mam pytanie. Czy ciężko jest dostać pracę na produkcji w firmie Brembo? Czy zatrudniają przez agencję pracy tymczasowej a jeśli...

Nie jest ciężko dostać pracę, wystarczą chęci i ew doświadczenie na produkcji będzie dużym plusem. Zatrudnienie przez agencję ManPower, na montażu obecnie po 3 latach pracy można przejść na zatrudnienie bezpośrednie przez brembo, na produkcji na stanowisku operatora maszyn CNC odbywa się to w około półtora roku

Krzychu

Umowa na firme srednio po 8/12 mc reszta co nie dostali to znaczy ze pacany sie nie nadawaly a firma ich trzymala bo ciagle malo ludzi takze i tak sie powinni cieszyc ze mogli tam pracowac zarobki jak na czestochowe dobre socjal dobry nadgodziny sa ale jak nie chcesz na nie czesto chodzic to nikt Cie nie zmusza to twoja decyzja co do ciezkich maszyn owszem sa niektore ale do wszystkiego sie idzie przyzwyczaic luzem placzecie jak jakies pi....deczki :) co do mobingu i takich tam to prosze gorszego scierwa nie slyszalem masz problem idziesz do hru i sprawa zalatwiana jest pocichu chodz raczej to sa mega sporadyczne sytuacje ktore podejzewam zdarzaja sie wszedzie . Firma konkretna ceniaca sobie sprawnych pracowitych ludzi goraco polecam kazdemu :)

życzliwy

Hurtownia Papierosów online! Najniższe ceny w Polsce! Marlboro Gold 11,4 zł Lm light 10,6 zł Viceroy red 9,8 zł i wiele innych. Towar legalny, wystawiamy rachunek lub fakturę na życzenie. Pełną ofertę oraz zamówienia dokonasz w naszym sklepie: www.hurt-papierosy.pl

S

Umowa na firmę jest po minimum 2-3 latach (obróbka) nie wiem jak na innych działach. A jak wygląda praca? Zarobki niezłe, na rękę 2000-2300(nadgodziny) Można się tam jakichś podstaw pracy na maszynie i z rysunkiem nauczyć. Praca na 4 brygady, nieraz biorą na nadgodziny. Atmosfera- do dupy, naciskają pracowników żeby nie chodzili na przerwę tylko robili na maszynach ile fabryka dała, każą olewać część procedur pomiarowych, aby tylko wyrobić produkcję. Ale wymiary mają być ok, za co ty jako operator odpowiadasz. Masz stać przy maszynie i zapi***ć, a że 1 detal waży 3 kg i masz ich przerzucić 500, 600, 700 w ciągu 8 godzin (zależy od maszyny) i trzeba się schylać do pojemnika i brać/wkładać po dwa-bo nie wyrobisz-to ich to już nie obchodzi. Mało kto wytrzymuje tam dłuższy czas. Jeśli musisz gdzieś pracować bo nie masz wyboru to na tymczasową pracę ok. Później uciekaj. Żeby gdzieś zacząć na CNC i się poduczyć ok. Załapiesz doświadczenia trochę, potem uciekaj. Jeśli możesz iść do innej pracy i nie zależy ci na CNC- omijaj jak ognia.

jam
użytkownik zarejestrowany

no właśnie, przemęczyć się ale konkretnie i jaka jest nadzieja że otrzymam umowę przez firmę jednak? mnie dodam tylko że konkretnie interesuje u was aktualny staż w dziale infrastruktury który macie.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

były stażysta sm

Wynagrodzenie na stażu wynosi około 10-15% więcej niż wynosi aktualne najniższe wynagrodzenie. Po pół roku można liczyć na następne 10-15% podwyżki. Przynajmniej tak było w moim przypadku. W moim dziale dodatkowo dochodziła premia miesięczna około 180 zł netto. Zarobki jak na Częstochowę wcale nie są złe. Co do ludzi pracujących na produkcji rzeczywiście trzeba się przemęczyć przez pośrednika, ale to pretensje trzeba mieć raczej do rządzących niż do firmy, z drugiej strony wcale się im nie dziwię ze zatrudniają przez pośredników, skoro dożo ludzi nawet tygodnia czasu nie popracuje, a przez pośrednika można odejść nawet po pierwszym dniu.

stażystka

Firma dno. Pracowałam tam na stażu i nikomu nie polecam. Na rozmowie obiecywali że po stażu jest możliwość zatrudnienia. Nikomu ze stażystów się to nie udało mimo że strasznie się starali. Ja miałam na głowie bardzo dużo, oceny pracownika miałam najlepsze z możliwych i zwolnili mnie w najgorszym dniu mojego życia! Zero serca, tylko znajomości i pociotki. Kpina! Teraz wiem że żyję, mam świetną pracę i jestem naprawdę doceniana.

wdz
@stażystka 30.05.2016, 08:39
Firma dno. Pracowałam tam na stażu i nikomu nie polecam. Na rozmowie obiecywali że po stażu jest możliwość zatrudnienia. Nikomu...

Ja akurat po stażu zostałem przyjęty..., kiedy odchodziłem już jako specjalista, na moje miejsce została zatrudniona właśnie stażystka, wszystko zależy od działu i od szczęścia

Piotr Wójcik

Wpadłem tu przypadkiem (trochę z ciekawości) i dziwią mnie te anonimowe narzekania na bremboo. Co prawda ja pracowałem niewiele w tej firmie. Raptem 2 miesiące (przejściowo szukając innej pracy), ale mam zgoła odmienne zdanie na temat pracy. Wiadomo warunki może super nie są, praca przez agencję tez marzeniem nie jest. Ale wg mnie kwestia twoich zarobków w Bremboo jest zależna od doświadczenia i umiejętności jakie posiadasz. I jeśli nie masz żadnego doświadczenia na maszynach CNC to nie licz że będziesz zbijał kokosy zaraz od samego początku. A jesli robisz w Bremboo 3 lata na umowie śmieciowej to oznacza że nie jest z Ciebie na tyle wartościowy pracownik by kierownictwo Cię zatrudniło. Ja powiem jak to wyglądało u mnie. Oczywiście zgłosiłem się wpierw do Agencji pracy (przyjmowały dwie, Trenkwalder i Go Work). Obiecywali zarobki w zależności od posiadanych umiejętności (10.50-13.50zł/h) Na rozmowie był głowny kierownik produkcji i babka z działu kadr. Ewidentnie kierownika interesowała moja znajomość rysunku technicznego i doświadczenie zawodowe (raptem roczne doświadczenie ale w dość dobrej firmie). Ja szukałem pracy jako programista bo takie miałem doświadczenie. Ale niestety potrzebowali jedynie operatorów, więc z w czasie poszukiwania nowej pracy stwierdziłem że lepiej coś robić niż nie robić nic. Kierownik jedynie stwierdził że nie mam co liczyć na to że będę samodzielnie pracował na maszynie szybciej niż po 2-3 tygodniach. Po rozmowie kwalifikacyjnej dowiedziałem się że moja stawka będzie wynosiła 13.50zł/h. W pierwszym dniu pracy rzeczywiście, tylko sie przygladałem i opanowywałem pulpit maszyny oraz sterowanie maszyny (wprowadzanie korekcji itp). W drugim dniu poprosiłem operatora by pozwolił mi pracować a on bedzie kontrolował to co ja robię. Zgodził się i tak przepracowałem cały dzień. Na trzeci dzień przed zmianą podszedł do mnie kierownik zmiany i oznajmił mi że będę pracował samodzielnie na maszynie a obok będę miał doświadczonych operatorów których będę się pytał w razie problemów. I znów przepracowałem sobie cały dzień beż pytania kolegów, bo maszyna w obsłudze była dość prosta. W czwartym dniu też pracowałem samodzielnie a kierownik zmiany zapytał się mnie czy nie chciał bym zostać na nadgodzinach, więc zostałem. Tym sposobem w moim pierwszym miesiącu pracy zarobiłem coś ok 2600zł. W drugim miesiacu było podobnie. Pod koniec drugiego miesiąca oznajmiłem kierownikowi że będę musiał zmienić pracę gdyż zaoferowano mi pracę jako programista. I ku mojemu zdziwieniu, tego samego dnia pojawił się głowny kierownik i zapytał czy to że zmianiam pracę to jedynie kwestia finansów bo jesli tak to możemy porozmawiać o podwyżce i ewentualnym zatrudnieniu bezpośrednio przez bremboo. Ale to nie była kwestia zarobków więc podziękowałem. Teraz nie żałuje tych zmian bo jestem doświadczonym Programistą-Technologiem i mam dobre zarobki i niezłą perspektywę na przyszłość. A ci wszyscy co tu tak narzekają że trafili do obozu pracy, to ja wam coą powiem. Dla każdego z was należały by sie badania krwi i kału bo trzeba wiedzieć czy pracę ma się we krwi czy w d... . Nie można iść do firmy bez żadnego doświadczenia i liczyć na to że będzie zarabiało się krocie. W bremboo wystarczyła tylko znajomość rysunku technicznego i małe doświadczenie zawodowe by móc dobrze zarabiać. Tak więc przestańcie narzekać i zabierzcie się za robotę i uczcie się!

robol bez mózgu
@Piotr Wójcik 25.04.2016, 11:18
Wpadłem tu przypadkiem (trochę z ciekawości) i dziwią mnie te anonimowe narzekania na bremboo. Co prawda ja pracowałem niewiele...

Ale to nie była kwestia zarobków więc podziękowałem. I wszystko jasne!!!!! bo byles w tej firmie tylko robolem niczym wiecej dlatego zrezygnowales. Brembo ma do zaoferowania doslownie NIC dla ludzi myslacych.

xyz

a wiec tak pracuje w ej firmie i moge odpowiedziec na wasze pytania: @all jezyk angielski komus od BHP jest potrzebny do komunikacji z szanownym Dyrektorem zakladu bo jest to Wloch.Duzy nacisk kładzie na bezpieczenestwo i higiene pracy ( BHP-owiec ma z tym Panem urwanie głowy) @sticz jako kobieta pracujaca na montazu robisz to samo co mezczyzna , nie ma jakichs specjalnych udogodnien dla Pan. Trafiajac na linie nie jest to jakas ciezka praca gdyz pracuje sie w 4 lub 5 osob @kuba z tego co wiem staż oczywiscie jest płatny ale z tego co widze nie ma raczej opcji przejscia do firmy po uplywie terminu stazu, Ty odchodzisz , przychodzi nastepny

eeeeeeeeeeeee
@xyz 16.04.2016, 00:06
a wiec tak pracuje w ej firmie i moge odpowiedziec na wasze pytania: @all jezyk angielski komus od BHP jest potrzebny do komun...

>>>>@sticz jako kobieta pracujaca na montazu robisz to samo co mezczyzna , nie ma jakichs specjalnych udogodnien dla Pan. Trafiajac na linie nie jest to jakas ciezka praca gdyz pracuje sie w 4 lub 5 osob

sticz

Chciałabym się coś dowiedzieć na temat pracy w firmie brembo . Na czym polega praca kobiety tam? Co muszę robić ?

blakszip

Czy ktoś z Was wie może coś na temat stażu w dziale księgowości (Cz-wa) ?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Wdz

Ale to chyba z w Dąbrowie....

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Wdz

Na planistę nie ma ofert w necie...

martin2015

hej, ja jestem zainteresowany pracą na montażu. Czy ktoś pracuje tam z Zawiercia lub Myszkowa?Jeśli tak to mógłbym jeżdzić z taką osobą.

martin2015

Witam. Pracuje tam ktoś z Zawiercie bądź Myszkowa? Jeśli tak to jak z dojazdem? Byłbym wdzięczny za odpowiedź

sedzia_anna_maria

Ktos popil i mu nie wyszlo- z tad sa te wszystkie negatywne opinie. Same klamstwa.

sierzant zapała

Witam. Myślę że jako jedyny wystawie temu zakładowi pozytywną opinie... Pracyje od niedawna i podoba mi się. Swoje trzeba zrobić, ale nie jest tak żle. Normy są wysokie , ale jak ktoś pracuje i chce pracować to je raczej zrobi. Zamówień jest duzo- więć robota stabilna. Nie jest to moja pierwsza praca- pracował w wielu zakładach w tym mieście i mam porównanie. Wszystkie "Polskie przedsiębiorstwa" w okolicy to obozy pracy w pełni tego słowa znaczeniu. W tym Włoskim zakładzie jest jakiś powiew normalności. Masz 3 przerwy, premie TRP, dodatek za 4 brygady. Nadgodziny są, i to płatne legalnie na konto , nie w jakiś pokętny sposób. Myślę że jak ktoś jest młody i nie ma pleców to w okolicy ciężko o nawet zbliżone warunki. Cudów jednak nie ma - to jest polska i oczywiście że za Odrą stawka na podobnym stanowisku jest 4 krotnie wyższa, ale rodzima konkurencja oferuje ok 300 zł mniej.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

nowy

naiwność co nie których na tym forum mnie przeraża,na jakim wy świecie żyjecie.Po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci którzy pracują tu długo mają kredyty i nie mają wyjścia ,a żyć trzeba

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

@brembówka

Wcale nie jest tak źle, teraz dołożyli premie trp(premia za procent wykonanej normy) dla ludzi z agencji, więc już na starcie ok 2000 na rękę jest. Trzeba się nadźwigac, fakt, są linie cięższe i lżejsze, fakt, ludzie naprawdę rożni, ale jak ktoś chce robic, to robić bedzie. można się przyzwyczaić i do nocek i do weekendów. Tak jak @brembowiec pisał - po kilku latach trójka z przodu jest. Atmosfera tez OK, ludzie w większości na prawdę sa w porządku.

anonim

to, ze się szuka non stop pracowników i non toper zamieszcza ogłoszenia w necie, to jest wg ciebie dobrze? Widać, że mało wiesz o rynku pracy....

Brembowiec

Trudno wypowiedzieć sie tak trafnie na temat tej firmy.Ja pracuje tam już 6 lat na montażu.Stawka początkowa dla nowych pracowników 10.70 zł/godz.Dochodzi jeszcze premia za 4-brygadówkę oraz tak zwane TRP czyli premia produkcyjna.Ogólnie wychodzi się od 1800-2000 zł miesięcznie.Tyle jeśli chodzi o stronę finansową, jak na częstochowę może być......sami wiecie jak z praca w naszym mieście jest....czyli jest jej jak na lekarstwo.jesli chodzi o pracę.....to myśle że jest jak wszędzie.....wysokie normy i trzeba poprostu szybkosię ruszać zeby nadążyć,jest ciężko ale gdzie nie jest :)wszystko zależy na jaką linie czy maszynę się trafi i na jakich ludzi.Ja trafiłem takich wporządku ale bywa różnie.Mysle jednak że jak ktoś chce pracować to wszędzie sie dogada.Praca jest pod dachem,wypłata co miesiąć na końcie...ale faktycznie niewolno chorować bo wtedy mogą Cie zwolnić.......do nadgogdzin faktycznie zmuszają.Według mnie najgorszy jednak jest system 4 -brygadowy,niedziela,sobota a Ty w pracy.Ja np. mam przyjaciół którzy wychodzą w weekendy.....no i jest z tym problem.Plus jeszcze te nocne zmiany....jak dla mnie makabra ale jakoś sie przyzwyczaiłem. Nikt niemówi prawdy o stawkach ludzi na produkcji......trudno jednoznacznie powiedzieć ile kto ma ale ja pracując na montazu po 6 latach pracy dostaje 3.300 bez nadgodzin.Na obróbce słyszałem maja troszke więcej.....tacy prowadzący linii po 10/15 latach pracy biora po 3500-4000 widziałem paski z wypłaty :) i tylko to mnie tam trzyma:P nie sa to jakieś niewiadomo jakie kokosy ale jak widze ze znajomi maja 1300-1600 to mnie krew zalewa i tam tkwie.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Zainteresowany

A kto jest współwłaścicielem tej firmy? ilu ich jest i kto to?

tom

Wiem ze w Czestochowie nie ma pracy ale Brembo to już ostateczność.Nie liczą się z niczym ani z tobą jako człowiekiem ani z tobą jako pracownikiem Nikt nie dąży do tego aby gruntownie wyszkolic nowych najważniejsze jest wyrobienie normy i to zeby reszta dostała premie.Kontakty kolezenskie tez dziwne musisz wiedziec z kim trzymasz Oczywiście sa i bardzo fajni ludzie ale oni trzymaja sie z boku.Najgorsze dno to młoda kadra kierownicza mentalnie nie dojrzeli do tego aby kierować ludzmi..;dno moralne.P....Ogolnie praca cięzka tymbardziej dla kobiet bo musza robic to samo co faceci [mimo iz sa pewne ograniczenia]Tam musisz miec konskie zdrowie i szerokie plecy rodzinne najlepiej Ja tam pracowalem ale nie mialem wyjscia a teraz wiem ze zyje Szukajcie innej pracy może i wam sie uda .

szymek

ludzie dajcie sobie spokój z brembo , to największy niewolniczy zakład pracy w częstochowie ludzie tam traktowani są jak śmieci zmuszani do pracy w nadgodzinach zostawanie po nocncej zmianie do 10 rano, przychodzenie do pracy na 2 w nocy, i non stop coś nie tak za malo źle wiecej szybciej i mobing jakiego swiat nie widzial ciagle sie slyszy ze na twoje miejsce jest wielu innych chetnych. w dodatku zmuszanie do pracy w świeta np Trzech Króli, Wszystkich Swietych , 1 listopada itd. Wykorzystują fakt ze może jest cięzko o prace w czestochowie ale to nie upowaznia ich do takiego traktowania ludzi. Ludzie są zastraszeni i nikt nie chce sie odezwac bo pracuja malzenstwa rodziny ale moze ktos w koncu sie odwazy i zrobi ten pierwszy krok i bedzie glosno tak jak swojego czasu z siecią handlowa biedronka.

jagna
@szymek 03.08.2015, 12:01
ludzie dajcie sobie spokój z brembo , to największy niewolniczy zakład pracy w częstochowie ludzie tam traktowani są jak śmieci...

zgadzam sie z poprzednikiem pracuje tam juz 4 lata na obróbce w te upaly pracujemy w temperaturze ponad 40 stopni i myslicie ze kogos to obchodzi?? nie podoba ci sie droga wolna ciagle sie slyszy. przyjmuja ludzi ktorzy po pierwszej wyplacie zaraz uciekaja byli tacy co po kilku dniach juz nie przychodzili, kilka dni temu jeden z pracownikow zaslab za kolkiem samochodu wracajac z nocnej zmiany,i wpadl do rowu. dlaczego? z przemeczenia. norma nadgodzin w prawie pracy to chyba 40 w miesiacu a tutaj ludzie maja ponad 60 a na montazu to juz nie wspomne, gdzie jest inspekcja pracy???? mam uprawnienia na wozek widlowy i chetnie bym sie przeniosl na magazyn ale wiem ze tam chlopaki maja gechenne z kierowniczką ktora uwaza sie za boginie i osobe nie tykalną. Jezeli ktos mysli o tym zeby tu pracowac niech sie dobrze zastanowi.

ja

W czewie daja 150 zeta premi jak polecisz pracownika który wytrzyma 3 miesiące. Dostałem takie info od agencji manpowr smsem w zeszłym tygodniu.

ja

"Jak leci" biorą nie tylko na staże - rozejrzyj się po montażu - kobitki po 50-tce, przyjmą 10 osób a 5 się zwalnia najpóźniej po pierwszej wypłacie. Teraz dorzucają premie produkcyjną tymczasowym, więc już na prawdę jest źle z chętnymi do "pracy" w boskim Brembo

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ile

10,70 / h brutto + dodatki , za 160 godzin wychodzi na rękę ok 1600-1700zł. Podwyżki są i to jakie! jak masz szczęście to 50gr do godziny dorzucą, ale średnio po 20 wychodzi :)I 3 bite lata przez worka bez części dodatków.

ile
@ile 21.01.2015, 13:13
10,70 / h brutto + dodatki , za 160 godzin wychodzi na rękę ok 1600-1700zł. Podwyżki są i to jakie! jak masz szczęście to 50gr...

A atmosfera bardzo "rodzinna" ;) Same znajomki i pociotki. Czasem sie ktos z ulicy wcisnie, ale pewności nie ma na 100%

ktoś

Zarobki na obróbce od 1200 do 2000netto. Średnio 1700 za 168h. Dla osób z częstochowy to myśle że w miare ok. Problemem jest to ze nie można chorować bo tracimy 300 z tytułu 4-ro brygadówki. Są maszyny na których człowiek zmęczy sie totalnie i właśnie na takie dostaje się osoba nowa. Nie nauczysz sie obsługi maszyny masz na początku zapier... Jednak sa tez wyjątki. Atmosfera ok, ale tylko miedzy ludzmi z danej brygady. Omijać wyższych kierowników, potrafią (usunięte przez administratora)sie do wszystkiego. Po 3 latach przez agencje możesz nie zostac przyjęty do brembo i przez 3 lata otrzymujesz to samo wynagrodzenie, aktualnie 10,60brutto. Ogólnie brak rozwoju, robi sie dziennie jedno i to samo. Na dłużej nie polecam bo człowiek sie wykończy.

ja
@ktoś 06.01.2014, 11:41
Zarobki na obróbce od 1200 do 2000netto. Średnio 1700 za 168h. Dla osób z częstochowy to myśle że w miare ok. Problemem jest to...

aktualna stawka 10,70 brutto :) poszaleli z tymi podwyżkami!!!! :D

Zyzik

Zgadzam się również. Ludzi traktuje się jak śmieci.

szarak

niestety sprawa wynagrodzeń w tej firmie jest ściśle tajna łamane przez poufne. Ja pracuję w biurze ale nie wiem ile zarabia koleżanka z biurka obok.może ludzie na produkcji rozmawiają o swoim wynagrodzeniu ale biurowi (a w moim dziale na pewno) nie. Tak więc nie powiem ile ona wynosi.

szrak

Praktycznie o 60%.To nie jest tak,że od razu ale ja już jestem pracownikiem BREMBO od 3 lat.

szarak

W Brembo pracuje dużo kobiet i nawet na stałe.Jednak na produkcji niekoniecznie ale na montażu i owszem nawet sporo. Ja sama pracuje już 6 lat ale przez pierwsze dwa i pół roku pracowałam przez agencję pracy tymczasowej.

aa
@nika 16.09.2014, 11:01
do jakie agencji trzeba można składać papiery aby dostać się do pracy w brembo Częstochowa

Manpower. przez Trenkwaldera juz nie przyjmują.

derek

Ooo jakie zmiany o.O pewnie jakis inteligent wpadl na nowy pomysl i dostal niesamowity, niewyobrazalny dluuugopis firmy brembo... Ja pierdziele co to sie w tym kraju dzieje...

derek

Ogolnie chyba brembo zwiekszylo zamowienia... Ale dla KOBIET TO NIE JEST PRACA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciezka, ludzie nie wszyscy, ale wiekszosc zjebana nie majaca pojecia czym jest plaszczyzna... No kierownicy...

jakios

A jak się pracuje w częstochowie w dziale księgowym? Właśnie tam aplikuję i nie się zastanawiam jaka jest atmosfera, warunki pracy ?

lolo

byly - 2012-03-08 15:47:05 Widzę że coś mało wpisów na temat częstochowy. Niektórzy narzekają na produkcję ale wypowiedzcie się jak się wspołpracuję z pseudo jakością - pseudo kierownikiem (trzynastym znakiem zodiaku - bizonem) i jego jaśnie przełożonym.A jakie klimaty , trakowanie i zarobki są w biurze w Częstochowie a jakie w Dąbrowie?

byly

Widzę że coś mało wpisów na temat częstochowy. Niektórzy narzekają na produkcję ale wypowiedzcie się jak się wspołpracuję z pseudo jakością - pseudo kierownikiem (trzynastym znakiem zodiaku - bizonem) i jego jaśnie przełożonym.

dddd

Donald tak np klocków niema to róbcie na ricambi :)

Dobry Wujek

Zupelnie sie zgadzam z tym co powyzej! Rodzinna firma z mnostwem donosicieli i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owlazow... Zarobki smieszne, umowy na 1/2 etatu,po dwuch latach wyrzucaja ludzi zeby nie przeszli z agencji pracy tymczasowej na stale, przymusowe urlopy bezplatne, zastraszanie pracownikow, praca w napieciu, kierownik produkcji \"pozdrowienia dla donalda\" nie ma pojecia jak jest zlozony zacisk! Ogolnie odradzam, jezeli macie jeszcze inna oferte to proponuje z niej skozystac.

Zostaw opinię o Brembo Poland - Częstochowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland