Alexander Mann Solutions

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 91 ocen.

Opinie o Alexander Mann Solutions

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alexander Mann Solutions

Bartosz

Słyszałem o Alexander Mann Solutions same dobre opinie. Podpowiedzcie cos w temacie samej rekrutacji, czy jest bardzo trudno?

Ciekawa

Hej, bardzo proszę o opinię-na stanowisku lead sourcing specialist , znajomość dwóch języków obcych, długoletnie doświadczenie i oferta 4800 brutto, czy to jest w porządku? Dzięki z góry za oponę,

R2d2
@Ciekawa 21.11.2017 21:20
Hej, bardzo proszę o opinię-na stanowisku lead sourcing specialist , znajomość dwóch języków obcych, długoletnie doświadczenie...

na lead z dwoma jezykami, mysle ze minimum 3700 netto

Nick

Hej co pyta native speaker na rozmowie telefonicznej ?

J
@Kasia 07.10.2017 12:29
Czesc Nick, Miałes już moze rozmowę z nativ speakerem?

Mnie pytał o czas wolny, doświadczenie w poprzedniej pracy ktore może mi się przydać I ogólnie coś o sobie

R2d2
@Nick 02.10.2017 16:49
Hej co pyta native speaker na rozmowie telefonicznej ?

ogolnie rozmawiacie o CV i doswiadczeniu, max 10 minut

Asia

Ja będę zaczynać pracę w AMS od października i muszę powiedzieć, że po procesie rekrutacji wrażenia mam na razie pozytywne. Szybki proces, szybka decyzja, warunki super, pensja wyższa nawet od tego co ja zaproponowałam. Zobaczymy jak będzie w praktyce ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona.

koras
@Asia 14.09.2017 11:41
Ja będę zaczynać pracę w AMS od października i muszę powiedzieć, że po procesie rekrutacji wrażenia mam na razie pozytywne. Szy...

jeszcze zobaczysz

Monia

hej jakie zarobki na stanowisku Lead Recruitment Administration Specialist w Krakowie ?? warto startować ?

EmEm

Nie polecam. Obiecanki z rozmów kwalifikacyjnych można między bajki włożyć. Stałość? Z dnia na dzień można się dowiedzieć, że trzeba zmienić projekt. Jak już ktoś pisał, awans często nie idzie w parze z kompetencjami, a raczej z "zasiedzeniem". Atmosfera różna, kasa bardzo słaba w porównaniu do innych firm zajmujących się rekrutacją. Ogólnie wielkie rozczarowanie.

andrzejj

czy ktoś wie na jakie zarobki można liczyc na stanowisku Payroll Coordinator/Administrator?

R2d2
@andrzejj 12.07.2017 16:01
czy ktoś wie na jakie zarobki można liczyc na stanowisku Payroll Coordinator/Administrator?

minimum 2800 netto, pytaj o wiecej

Maja

@Muszka Piszesz o ogromnej monotonii i braku możliwości rozwoju. Czy przez brak możliwości rozwoju rozumiesz brak dodatkowych szkoleń oferowanych przez firmę? O jakim konkretnie stanowisku piszesz? Przeglądam właśnie ofertę pracy na stanowisko Business Intelligence Specialist. Z tego co widzę, Alexander Mann Solutions oferuje między innymi lekcje języka obcego, możliwość pracy zdalnej, elastyczne godziny pracy oraz podejście przyjazne rodzinie z zachowaniem balansu między pracą a życiem prywatnym. Nawet jeśli praca jest według Ciebie monotonna, to wielu osobom nie będzie to przeszkadzać.

qqqq
@Maja 05.07.2017 09:21
@Muszka Piszesz o ogromnej monotonii i braku możliwości rozwoju. Czy przez brak możliwości rozwoju rozumiesz brak dodatkowyc...

Czy ktoś wie ile płacą w BI entry level i czy praca jest ciężka w sensie wymagająca czy naprawdę entry level?

Muszka

Nie polecam, nawet jako pierwszą pracę. Tylko się zniechęcicie do rekrutacji. Ogromna monotonia, dużo czczego gadania, zero możliwości rozwoju. Co do ludzi - zależy, jak się trafi na projekcie. Są naprawdę spoko teamy, są zespoły, gdzie atmosfera aż szkoda gadać.

qqq

czy ktoś wie jakie są stawki dla Business Intelligence Coordinator (podobno entry level) i jak ze stresem/rozmową kwalifikacyjną plus czy wymagania stawiane w ogloszeniu są odzwierciedleniem pracy czy może obowiązków jest sporo więcej?

R2d2
@qqq 01.07.2017 14:50
czy ktoś wie jakie są stawki dla Business Intelligence Coordinator (podobno entry level) i jak ze stresem/rozmową kwalifikacyjn...

zarobki min 3000 netto, stres nie widac, glownie raportowanie excel

Maja

@pantheonrzeczywiście, nie przekazanie obiecanej informacji zwrotnej jest sporym niedopatrzeniem. A jakie wrażenia miałeś na samej rozmowie? Jak oceniasz jej poziom?

pantheon

Byłem na rozmowie. Moim zdaniem poszła mi dobrze. Rozmowa była w maju, projekt ruszał od 1 czerwca. Panie zarzekały się, że jaka by odpowiedź nie była, dadzą znać. Wiedziały, że szukam pracy i ta informacja jest dla mnie dosyć ważna, ale postanowiły jednak nie dawać znać. Nie prościej powiedzieć, że odezwą się jak będą chcieli kogoś zatrudnić? Po co robić niepotrzebną nadzieję?

Maja

A co możecie powiedzieć o pracy jako Tester / Test Analyst (manualny/ automatyczny)? Obecnie pojawiła się taka oferta pracy w Warszawie. Czy rzeczywiście trzeba mieć wcześniejsze doświadczenie na tym stanowisku? Jak wygląda praca w tym dziale firmy? Co możecie podpowiedzieć osobom, które myślą o aplikowaniu na tą ofertę?

Michal

Hej, Czy jest w AMS mozliwosc pracy na 1/2 etatu :)?

K.
@Michal 18.05.2017 19:48
Hej, Czy jest w AMS mozliwosc pracy na 1/2 etatu :)?

hej, koleżanka pracuje na 5/8 więc 1/2 być może też jest możliwa :) zaaplikuj i podczas rozmowy zapytaj o taką możliwość.

Kaktoosik

Zdecydowanie nie polecam. 1. Zarobki są śmieszne, dużo poniżej stawek rynkowych. Po podpisaniu drugiej umowy śmieszna podwyżka "na waciki". Jak chcesz podwyżkę to słyszysz śmieszne frazesy i puste obietnice. 2. Atmosfera różna, bardzo dużo sfrustrowanych panienek, które niewiele potrafią zrobić, ale chętnie się podpisują pod pracą innych. Dużo też ludzi, którzy mają totalnie wywalone na pracę i po prostu czytają książkę albo siedzą na Facebooku przez większą część dnia. 3. Jeśli masz szczęście, Twój team leader cokolwiek ogarnia, jeśli nie: bajzel totalny, zmiany urlopu w ostatniej chwili, zamieszanie przy tym, jaki jest podział pracy, dezinformacja. Miodzio. 4. Awans - beach please. Opowieści o awansie można wsadzić między Andersena a braci Grimm. Naprawdę, ani kompetencje ani wiedza nie pociągają za sobą awansu. 5. Szkolenia - owszem, na EGDE'u jest mnóstwo szkoleń, tylko że w miesiącu można iść na jedno i to czasami tl albo zespół patrzą na to krzywym okiem. Tematyka też jest taka sobie,nic konkretnego te szkolenia nie wnoszą, a czasami jest podejście, że powinieneś po stopach całować za możliwość uczestniczenia w takim korpobełkocie. 6. Obowiązki - w dużej mierze siedzisz i klepiesz interviewsy. Wiadomo, nikt nie spodziewa się niewiadomo czego w korporacji, ale niekiedy zakres obowiązków jest urągający dla osób chociaż trochę myślących i skorych do własnego zdania. 7. Nadgodziny - z tym bywa różnie, ale są zespoły, w których ludzie robią na 1.5 etatu. Oczywiście godziny najczęściej do odbioru. Wszelkie core values, making a difference można wsadzić wiecie gdzie. Koło Andersena. Firma jest świetna na pół roku, żeby się gdzieś zahaczyć i zdobyć doświadczenie na studiach, ale najlepiej wiać przy pierwszej okazji, bo z miesiąca na miesiąc jest słabiej.

kandydatka na sourcera :)

nieresponsywni, sami zaczepiają na linkedinie, a potem, nawet po wysłaniu prośby o feedback, cisza. NIe dziwie się, że opinia o rekruterach jest jaka jest, skoro wielka firma zjamująca się "Talent managementem" nie umie wypracować sobie standardów rekrutacji.

Maja

@zasiedziala :)a jakie szkolenia oferuje pracownikom firma?

Tibobo

Czy jest fajny zarobki?

K.
@Tibobo 12.04.2017 13:33
Czy jest fajny zarobki?

Zarobki są ok, ale Tobie akurat nie wróżę kariery w tej firmie.

zasiedziala :)

Roznorodnosc projektow I funkcji - wykorzystalam to wielokrotnie poziomo I pionowo. Wciaz uwazam, ze mam tam jeszcze cos do zrobienia, szczegolnie ze pojawiaja sie nowe zespoly jak implementacja, media czy procurement, ktore do niedawna byly zawsze poza Polska. Ludzie - wlasciwie kazdy z zespolow, z ktorymi pracowalam mial niesamowity potencjal I udawalo nam sie tworzyc zgrana, ale I efektywna atmosfere pracy ;) Stabilnosc (wczesniej pracowalam u typowych polskich pracodawcow, ktorych wiekszosc ludzi z tego forum zapewne w ogole nie kojarzy - dopraszanie sie o pensje, brak urlopow itd - brzmi jak inny swiat prawda?). Bezpieczenstwo - bo wiem, ze jesli mam cos konstruktywnego do powiedzenia to zawsze znajde droge, zeby sie tym podzielic dzieki strukturze I kulturze firmy. Wiecej nie pisze, bo mnie tu zjedza :)

Maja

@zasiedziala :)rozumiem, że jesteś zadowolona. A możesz powiedzieć, co uważasz za największy plus pracy w AMS?

zasiedziala :)

Pracuje w AMS od ponad 10 lat, nie jestem na samym szczycie drabiny ale nie sadze, aby kazdy musial miec ambicje tam byc. Mam dobre I stabilne miejsce pracy, zmienialam piony kilkukrotnie zeby wiecej sie nauczyc, mam zarobki, o ktorych pokolenie moich rodzicow moglo tylko pomarzyc, elastyczne godziny pracy, benefity, jesli chce, zeby mnie slyszano, to znajduje odbiorcow - czego chciec wiecej? Czasem mam wrazenie, ze ludzie gubia sie w swoich chaotycznych planach, chca szybko, wiecej, wyzej I na koniec nie moga osiagnac satysfakcji. Wartosci AMS sie sprawdzaja, jesli ktos jest konstruktywny, ma cos sensownego do powiedzenia, jest odwazny to zawsze da sobie tu rade. Korporacje to juz nie fabryki, ale soldni pracodawcy, ktorzy dopieszczaja pracownikow. Pozdrawiam I zycze wiecej wiary w swoje sily

Maja

@exAMSdziękuję za Twoją opinię. Rozumiem, że praca w firmie nie spełniała wszystkich Twoich oczekiwań. Możesz powiedzieć coś więcej na temat możliwości rozwoju oferowanych przez firmę?

exAMS

Rekrutacja to specyficzna branza. Trzeba ( usunięte przez administratora )klientow jak sie da najbardziej, nie mozesz sie z czyms nie zgodzic a presja z gory jest taka, ze za kazdym razem jak ktos cos zle zrobi (zrobi jakas literowke w emailu) to dostaje ostra zjebe i daje mu sie do zrozumienia, ze takie bledy doprowadza do rozwiazania kontraktu. Ja sie tylko pytam, jak to mozliwe? Przeciez w AMS zarabia sie grosze... Ludzie ktorzy musza byc idealni, nie moga pozwolic sobie na jakakolwiek wpadke, zarabiaja 3500 zloty BRUTTO ! Dziwie sie ze tam jeszcze siedza... Zarobki w AMS wygladaja tak: - Recruitment Coordinator - 3500 zloty - tyle to ja dostalem 4 lat temu jak zaczynalem w korporacji, nie w AMS oczywiscie. - Senior RC - max 3900 i jak to menedzer mowi: Napisz tak feedback zebysmy mogl dac te 400 zloty podwyzki, nie chcemy jej stracic a wiecej nie wyciagniemy. - Lead Specialist - 4400 zloty (toz to w Uberze osoba odpisujaca na maile po POLSKU ma 4000 brutto na start...). - Team Leader/Principal - widelki sa miedzy 6000 a 8000. Oczywiscie jak dostaniesz awans przez zasiedzenie to nie licz na wiecej niz 6000, przeciez jest internal ;) Ciesz sie ze w ogole masz awans :D - Menedzer - 9000 - 11000 ale powiedzmy sobie szczerze, 10 tys to tylko jak przyjdziesz z zewnatrz. Za duzo ludzi na wyzszych pozycjach, wszyscy narzekaja na Facilities, chociaz zespol daje z siebie wszystko i naprawde sie stara, pozdrowienia dla( usunięte przez administratora ). Team leaderzy sie skarza, ze wszedzie w Krakowie sie zarabia lepiej i to jest cud, ze jeszcze tutaj ktos przychodzi. Na rozmowy rekrutacyjne przychodza osoby, ktore niestety sie nie nadaja, pojawiaja sie przez przypadek - opinia jednej team leaderki, ktora oczywiscie sie tam pojawila przez zasiedzenie i idzie po kolejny awans, mimo ze po wyjsciu z rekrutacji poszla do kolezanki poplotkowac o osobie, ktora wypadla wg niej "zalosnie" i z lzami od smiechu opowiadala i cytowala odpowiedzi osoby ubiegajacej sie o prace. Tak pracuja osoby w powaznej firmie? Exit interview? Nie moze byc zlych wynikow, skoro pytania sa jak na rekrutacji, z formularza, bardzo konkretne i szczegolowe: Czy bylas, zadowolona z wyposazenia kuchni? No nawet jesli nie no to kurcze, przeciez nie kupia kawy innej firmy bo i tak juz odszedles... Ale najlepsze to kontrakty :D Nie dosc ze za marne grosze, to jeszcze pierwszy kontrakt jest na cale 7 miesiecy, drugi na kolejne 7 miesiecy i potem niby na czas nieokreslony, ale... prawo sie zmienilo, wiec czemu by nie dac 3 miesiac na czas okreslony? Dziwie, sie ze ludzie tam nadal siedza

fabulousdisaster
@exAMS 05.03.2017 18:06
Rekrutacja to specyficzna branza. Trzeba ( usunięte przez administratora )klientow jak sie da najbardziej, nie mozesz sie z czy...

Z tego co mi wiadomo, te kwoty są teraz wyższe o powiedzmy 15-20% w stosunku co tutaj napisano; firma chyba zreflektowała się co do realiów rynkowych i zaktualizowała swoją politykę.

Mateusz
@exAMS 05.03.2017 18:06
Rekrutacja to specyficzna branza. Trzeba ( usunięte przez administratora )klientow jak sie da najbardziej, nie mozesz sie z czy...

dokladnie. widelki tez sie zgadzaja, chociaz akurat to sie zmienia - info z pierwszej reki ;) Jesli macie dzieci lub je planujecie - firma jest idealna. Ciagla rotacja managerow bo wszyscy w ciazy lub wracaja z macierzynskiego. Jesli dzieci nie masz- nie mysl o tym zeby tam aplikowac, bedziesz pracowac za siebie i 3 kobity ktore zaszly w ciaze. Ta firma nie respektuje ciebie ani twojego zycia, zandych argumentow poza jednym - 'bo ja mam dzieci'. plusy- praca z domu. czasem okazjonalna, czasem raz w tygodniu, zalezy od projektu i stanowiska- o ile masz laptopa bo z pecetem przeciez do domu nie pojedziesz. jesli jestes zielonym swiezakiem tez fajnie cie naucza pracy w sourcingu lub administracji ale po paru miesiacach zajada na maksa. Team leader to poganiacz KPI a nie manager, taka firma... Wszystko idzie w zla strone, coraz wiekszy nacisk na wyniki i targety, gorzej niz w agencji rekrutacyjnej. Budzety dopinane o milimetr i przez 3 lata kariery w tej firmie bonus roczny na moim koncie pojawil sie raz. i to mniejszy o kilka procent bo 'przeciez twoj awans byl nagroda' . managerowie z przypadku, w glowach tylko pieniadze, wyniki i ciaze. firma dobra na start po studiach, najlepiej w sourcingu - dobra trampolina na przyszlosc w innych firmach. kariera? owszem, ale o ile ktoras z managerek zajdzie w ciaze i o ile dobrze sie sprzedasz. i o ile jestes gotowy zapierdzielac po godzinach, pokazujac jaki to nie jestes super wydajny i zaangazowany w milion projektow- musi byc o tobie slychac bo inaczej 4 lata beda ci obiecywali awans a i tak obejdziesz sie smakiem (byly takie przypadki, i to niejeden). aha, i zapomnijcie o tym ze bedziecie mogli byc asertywni w czymkolwiek- zawsze, ale to zawsze przegracie z ludzmi ktorzy maja dzieci lub sa w ciazy. wy nie musicie miec zycia lub wlasnych problemow, wazniejsze jest to, ze inni maja dzieci. ja sam uslyszalem od managerki z ponad 10cio letnim doswiadczeniem, ze 'przepraszam, nie sadzilam ze to bedzie dla ciebie problem - przeciez nie masz dzieci'. a jako ze w firmie 90% pracownikow to kobiety, powyzszy scenariusz zdarza sie nagminnie. porazka, nie polecam.

Maja

@missofmess godziny pracy zapewne zależą od stanowiska. Dalej szukasz pracy w firmie Alexander Mann Solutions? Ciekawe informacje na temat firmy i rekrutacji znajdziesz w wywiadzie, którego udzieliła nam przedstawicielka firmy: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,24305,wywiad-agnieszka-piechaczek

missofmess

Hej, a jakie są godziny pracy? I jak wyglądają przerwy?

Trump

Pracuje ponad miesiąc jako recruitment coordinator, przez agencje, na reke mam 2400-2500 mniej wiecej, po pracy w firmie nie mam pracy w domu, dużo ciekwych projektów, ludzie bardzo pomocni i fajni, żadnej rywalizacji. Co wtorek świeże owoce, darmowa kawa, herbata, mleko, woda itp

Elkooo
@Trump 15.11.2016 20:33
Pracuje ponad miesiąc jako recruitment coordinator, przez agencje, na reke mam 2400-2500 mniej wiecej, po pracy w firmie nie ma...

Co wtorek? Raz w tygodniu?

aj

Hej, ale jakich średnich zarobków można si spodziewać? Podobno są jeszcze jakieś premie do podstawy.

Zygi

Cześć, czy brał ktoś z was udział w rekrutacji na stanowisko Media Buyer Administrator, która jest aktualnie prowadzna?

barr

Cześć, czy brał ktoś z was udział w rekrutacji na stanowisko Media Buyer Administrator, która jest aktualnie prowadzna?

anonim

(usunięte przez administratora)

Nik

nie ma zadnych premi - mydla oczy o bonusach a zadnego nie bylo ;)

greendi

Firma bardzo dobra dla osob bez doswiadczenia. Wchodzisz do firmy - wychodzisz z doswiadczeniem i mozesz pracowac dla innych firm, ktore proponuja o wiele lepsze warunki finansowe. Brak zaangazowania w Twoj rozwoj w firmie, mydlenie oczu o awans, obiecywanie i nie spelnianie obietnic. Studentom, ktorzy chca zalapac sie do pierwszej pracy - bardzo polecam. Osobom z doswiadczeniem - nie radze :)

anonimus

Jakie są zarobki w tej cudownej firmie? Jak czytam pozytywne wpisy mam nieprzeparte wraźenie pisania ich przez hr-owców.

alibaba

hej, widziałam chyba to ogłoszenie na specjalistę, ale skoro piszesz że tam idziesz pracować to pewnie już nieaktualne? Czy mają tam kilka etatów? Mimo wszystko jestem ciekawa czego można się spodziewać na rozmowie i jakie zarobki, czy możesz napisać na maila bastia20@wp.pl Czy wymagają wysoki poziom ang na tym stanowisku? Pozdr

anonim

(usunięte przez administratora)

karol86

A jak wyglądają zarobki na tym stanowisku?

gansita

Mówisz jak moja znajoma, która tam pracuje :)

nie polecam

Nie polecam.. firma zabija kreatywność... typowe korpo nastawione na zyski..

Pracująca

Naprawdę 3 tyś zł to dobre pieniądze??? Czy to taki żart sytuacyjny? Ile można zarobić w AMS? Atmosfera w pracy fajna? Czy dużo kwaśnych ludzi, którzy dla kariery zrobią wszystko i z kompleksów leczą się zazdroszcząc innym? Z góry dziękuję za informacje

pytanie

Jak wygląda praca w święta? Wiem, że na pewno pracuje się w takie dni jak 11 listopada itp, a co z 2. dniem Świąt Bożego Narodzenia i Poniedziałkiem Wielkanocnym? Z góry dzięki za odpowiedź.

klara
@pytanie 12.04.2016 12:53
Jak wygląda praca w święta? Wiem, że na pewno pracuje się w takie dni jak 11 listopada itp, a co z 2. dniem Świąt Bożego Narodz...

nie pracuje się zarówno w drugi dzien swiat Bożego Nardzoenia jak i w Poniedziałek Wielkanocny. Natomiast we wszelkie inne polskie święta się pracuje, ale ma się te dni do odbioru.

eliz

Uwielbiam jak większość pisze "niezłe wynagrodzenie" albo "słabe wynagrodzenie". Nie możecie po prostu napisać ile dokładnie? To takie głupie polskie podejście - nie powiem ile, niech się zastanawiają!

pytanko

Czy B1 z angielskiego wystarczy? I czy są jakieś działy(które to?) bez kontaktu tel z klientem? Pozdrowienia

bonusy

jeśli chodzi o bonusy za polecenie pracownika to są one wypłacane jedynie osobom zatrudnionym na czas nieokreślony niezależnie czy osoba polecana mówi rzadkim językiem np. norweskim. często zdarza się że osoby są zatrudniane kolejno na trzy kontrakty czasowe więc nie opłaca polecać znajomych w tym czasie.

asia

Wiecie, gdzie znajdę jakiś formularz do wypełnienia żeby się zgłosić do rekrutacji? Czy tylko trzeba wysłać do nich maila?

Kelyana

Ja w firmie pracuje ponad 4 lata jako specjalista ds rekrutacji. Zdecydowanie nie narzekam, trafilam na super zespol, swietnego managera, proponowano mi ciekawe projekty i w miare szybko awansowano. Na razie nie mysle o zmianach, firma jest na tyle duza ze mozna spokojnie szukac rozwoju wewnetrznie. Wiele zalezy od zespolu i managera ale nie wierzylabym opiniom straszacym straszna korporacja:) mi nikt na rece nie patrzy, elastyczne godziny pracy, praca z domu, benefity i niezle wynagrodzenie.

madzik__
@Kelyana 01.03.2016 21:21
Ja w firmie pracuje ponad 4 lata jako specjalista ds rekrutacji. Zdecydowanie nie narzekam, trafilam na super zespol, swietnego...

hej a możesz podać widełki zarobków netto?

never again

Przeszlam rekrutacje w tej firmie pare lat temu, nie wiem, moze cos sie zmienilo. Oczywiscie pracy nie dostalam, powodow brak, telefon z odmowa byl zdawkowy. Ale chcialam zwrocic uwage na kuriozalna rekrutacje w owej firmie: w sumie mialam 7 (siedem) etapow rekrutacji, wlacznie z pojechaniem do Krakowa na rozmowe (koszty nie sa zwaracane). Bylam mloda i glupia, teraz bym po drugiej rozmowie podziekowala i sie zmyla. Przestrzegam wszystkich przed absurdalnym procesem rekrutacji w tej firmie.

Mayk
@never again 12.10.2015 15:42
Przeszlam rekrutacje w tej firmie pare lat temu, nie wiem, moze cos sie zmienilo. Oczywiscie pracy nie dostalam, powodow brak,...

Sama sobie odpowiedziałaś, że byłaś młoda, a więc zakładam, że z małym doświadczeniem i sorry, ale z rozmowy wynikało prawdopodobnie, że szybko nie dojdziesz do wymaganego w firmie poziomu. Tu jak w każdej korp. jeśli jesteś dobra to, Ty i inni są zadowoleni, a nawet jak masz słabszy okres to pamiętają o tym dobrym.

Blue

Świetna firma! Pracuje od paru miesięcy na stanowisku koordynatora. Zarobki ok, współpracownicy niezwykle mili i pomocni, świetna atmosfera, w moim przypadku jasna ścieżka rozwoju, na plus również dodatkowe benefity. Na minus zagmatfany proces rekrutacji (rozmowy z HR,rozmowa z menagerem,testy z języka- pisemny i ustny, i F2F z menagerem) po którym zastanawiałam się czy dołączyć do zasobów AMS jednakże absolutnie nie żałuje i polecam.

Maggie

Witam, Czytajac opinie nie wiem co myslec. Jestem umowiona na skype interview w poniedzialek. Aplikowalam na stanowisko Team Leadera. Poinformowano mnie ze placa 5 tys juz po podatkach. Mieszkam w Londynie od 7 lat i zastanawiam sie nad powrotem do Polski. W UK konczylam studia i nigdy nie pracowalam w Polsce. Wiadomo, tu zarabiam duzo wiecej, rowniez pracuje na wyzszym stanowisku rekrutacyjnym. Za bardzo nie wiem co myslec o tym ze oferuja umowe na 7 miesiecy a potem podobno na czas nie okreslony. Nie chce sie przeprowadzac, a po 7 miesiacach zostac bez pracy. jak czasto zdarza sie ze tej umowy nie przedluzaja?

bunia
@Maggie 18.07.2015 13:21
Witam, Czytajac opinie nie wiem co myslec. Jestem umowiona na skype interview w poniedzialek. Aplikowalam na stanowisko Team...

W takiej korporacji nie pracowałam nigdy, zależy od firmy. Jednak takie korporacje nie maja dobrej opinii, wiadomo, że są tutaj, ponieważ jest w kim wybierać, mnóstwo młodych ludzi, zmotywowanych, znających języki, z niewielkimi oczekiwaniami finansowymi. Wiele zależy od szczęścia ogólnie i do jakiego działy się trafia. Jeśli chcesz wrócić, to wybrałabym inną firmę na start, a osobiście to bym nie wracała nigdy, w tym kraju nie ma żadnych perspektyw, jedyne oferty pracy to faktycznie te korporacje, które korzystają z tragicznej sytuacji na rynku.

global

Witam, na jakie stanowisko mogę aplikować z angielskim B2, mgr ekonomiii i teoretyczną wiedzą na temat finansów/ funduszy itp?

rav
@global 07.07.2015 15:48
Witam, na jakie stanowisko mogę aplikować z angielskim B2, mgr ekonomiii i teoretyczną wiedzą na temat finansów/ funduszy itp?...

jak w każdej corpo - na żadne. przyjmie Cię tylko Capgemini na najniższe stanowisko :D

Ola_la

Wysłałam CV ponad tydzień temu i nie ma żadnego kontaktu ze strony AMS. Ile zwykle trzeba czekać na jakiś kontkakt?

aplikant

Złożyłem aplikacje do AMS, przeszedłem 3 etapy, po czym zgubiono mój test kompetencji językowej, który "wyjątkowo" musiałem wypełniać drugi raz (choć takie rzeczy się podobno u nich nie zdarzają). W końcu otrzymałem informację zwrotną z gratulacjami odnośnie zdania testu i z obietnicą kontaktu. Po ponad tygodniu napisałem maila do Pani rekruter, wtedy łaskawie otrzymałem informację jakoby mieli się ze mną umówić na rozmowę w siedzibie firmy, na ostatni etap rekrutacji. Pod sam koniec tygodnia, gdzie zresztą wakat rozpoczynał się od poniedziałku następnego tygodnia, otrzymałem informację, że jednak zatrudnili kogoś innego z racji tego, iż miał lepsze wyniki. Więc po pierwsze: nie rozumiem po co gratulowali zdania testu, po drugie: po co obiecywali rozmowę w siedzibie firmy i po trzecie: myślałem, że najlepszego kandydata wybiera się po etapie rekrutacji na który został zakwalifikowany. Dodatkowo od kiedy aplikant musi sam kontaktować się z rekruterem. Bardzo nierzetelna firma, choć może raczej jej pracownicy, niesamowicie niesłowni. Nie wiem dokładnie jak wygląda praca od wewnątrz, ale jeżeli tak samo jak rekrutacja to serdecznie odradzam. Czarą goryczy był fakt, iż cały proces ciągnął się ponad miesiąc.

bunia
@aplikant 15.05.2015 10:46
Złożyłem aplikacje do AMS, przeszedłem 3 etapy, po czym zgubiono mój test kompetencji językowej, który "wyjątkowo" mu...

zupełnie mnie to nie dziwi. Ze mną umawiali się na rozmowy telefoniczne i nie dzwonili, dzwonili następnego dnia lub kilka godzin później i mieli pretensję, że nie mogę rozmawiać i mam złe podejście do klienta. Cóż, jeśli umawiam się na telefon na 14.00 i zaznaczam, że będzie trwał ok. 30 minut, to ktoś się do tego przygotowuje i czeka jak głupi ze telefonem w ręku i nie robi poza tym nic, bo czeka. Nie każdy ma ochotę prowadzić takie rozmowy w autobusie nabitym ludźmi

Tola
@aplikant 15.05.2015 10:46
Złożyłem aplikacje do AMS, przeszedłem 3 etapy, po czym zgubiono mój test kompetencji językowej, który "wyjątkowo" mu...

Drogi Aplikancie, niestety większość firm na tym rynku tak funkcjonuje i chyba trzeba się do tego przyzwyczaić. Powiedziałabym, że miesiąc oczekiwania to całkiem niezły czas. Dla pocieszenia ja swego czasu aplikowałam do innej , znanej, globalnej korporacji i po dwóch etapach miałam sie pojawić na trzecim, a po 4 miesiącach dostałam wiadomość ze niestety rekrutacja się już zakończyła :-). Są też takie, które po kilku etapach nigdy nie odpowiedziały co dalej.

Tomash005

Jestem na stażu i mogę polecić. Atmosfera i ludzie w moim dziale są ok, panuje dobra, bezstresowa atmosfera. Ludzie sobie pomagają nawzajem i są dla siebie mili, ciśnienie lekkie jest jak trzeba zmieścić się w deadline. Polecam.

Zadowolona

Pracuje w AMS 3 lata. Jestem bardzo zadowolona, chociaż rozumiem, że wiele osób może nie być. Wszystko zależy od klienta i przełożonego. Ja trafiłam świetnie, chociaż na początku było gorzej. Ale zawsze trzeba pamiętać, że firma jest duża i można się przenieść. W każdej pracy nasze zadowolenie zależy od szefa w ogromnej mierze. Ja uważam, że w AMS pracuje mnóstwo świetnych ludzi, a że praca jest ciężka? Ok, przynajmniej rozwijająca.

Zostaw opinię o Alexander Mann Solutions - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alexander Mann Solutions