SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

3.8/5

• Sarnów
  • Pekin
  • Ostrowy
  • Podlesie
Dąbrowa Górnicza - SK hi-tech battery materials Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Górnicza
  5. Opinie o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

Opinie o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o. Dąbrowa Górnicza

Nie przegap nowości o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.!

@Diana

16.02.2021 16:48

Jaki system pracy w dziale jakości dla kobiet?

14.02.2021 22:17

SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

15.02.2021 10:26

proszę mieć na uwadze fakt, że wszystkie komentarze poświadczające nieprawdę będą moderowane. Portal ten nie służy rozpowszechnianiu tego typu fałszywych informacji nie popartych konkretnymi danymi. Oskarżenia o mobbing to poważna sprawa, dlatego zamiast publikować je na forum, zachęcamy do rozmowy z działem personalnym. Jeśli będą się one powtarzać tu na gowork firma może podjąć działania związane z wyciągnięciem konsekwencji prawnych. Żaden incydent związany z mobbingiem nie był nigdy zgłoszony, zatem mamy prawo przypuszczać że jest to ewidentne działanie osób nieżyczliwych lub konkurencji na naszą niekorzyść i próba oczernienia nas.
    Paweł37

15.02.2021 09:59

Witam. Czy na dział kontroli jakości przyjmowani są również mężczyźni? Mam 10vlat doświadczenia w dziale kontroli jakości. Pozdrawiam

09.02.2021 21:52

Witam, zastanawiam się nad przyjęciem do tego zakładu. Staż u jednego pracodawcy grupa Magnetti Marelli mam ponad 10 lat w tym tylko 1 zwolnienie l4. Jeżeli warunki by były dobre dla mężczyzn oraz kobiet to myślę że sporo moich znajomych że stażem wyższym produkcyjnym niż mój było by chętnych. Jaka jest stawka brutto na godzinę? Orientuje się ktos ? Wczasy pod gruszą? Premia świąteczna bądź frekwencyjna ?. Ciekawy jestem też jak będzie naliczane stażowe oraz na jaką umowę można na początku dostać.

11.02.2021 08:10

Witam Serdecznie Zapraszamy do aplikowania. Stawka dla osób z doświadczeniem to 3660. Oferujemy sporo dodatkowych premii (np. bonus frekfencyjny, bonus miesięczny, wczasy pod gruszą, premie świąteczną) i benefitów. Szczegółów można dowiedzieć się na spotkaniu rekrutacyjnym.
    box

15.02.2021 09:03

jak wyglda system pracy ? Czy weekendy sa wolne?
    Paweł37

15.02.2021 09:02

Witam. Czy do działu kontroli jakości będą przyjmowani również mężczyźni? Mam doświadczenie w kontroli jakości 10 lat. Pozdrawiam
    kris

11.02.2021 13:50

Mam pytanie, czy wiek gra jakąś rolę? na stanowiska produkcyjne po 40tce jest szansa?
    Koleżanka

13.02.2021 00:35

Nie można dyskryminować nikogo że względu na wiek więc nie czekaj na odpowiedź ....
    Hr

14.02.2021 19:55

Oczywiscie ze jest

13.02.2021 03:05

Kandydatka

13.02.2021 13:59

No no... nieźle się zaczyna. Jeszcze produkcja nie ruszyła a tu już takie szopki?

14.02.2021 19:17

Produkcja nie ruszyła a już macie tak źle... dziwne. Na razie nawet pracy żadnej nie mamy. Chyba luźniej się nie da. Praca po 8 godzin i zero obowiązków.

13.02.2021 02:58

Igor

14.02.2021 10:26

Z czego wynika prawie zerowa wilgotność o której piszesz? Z procesu technologicznego, czy z jakiś innych warunków.
    hedgehog

05.02.2021 16:06

Ile trwa szkolenie operatorów maszyn? Czy jest juz przewóz pracowniczy Z i Do zakładu pracy?
    Mef

07.02.2021 07:56

Przewozu nie ma bo i produkcji jeszcze nie ma .W ogóle totalna dziura jeśli chodzi o komunikacje.Jakieś 2.5 km od przystanku gdzie nawet chodnika nie ma tylko idzie się poboczem albo jakimiś polnymi drogami .Zależy z której strony

09.02.2021 11:45

Pracujemy nad uruchomieniem przewozów pracowniczych oraz dodatkową linią autobusową z Urzędu miasta. Będzie budowany przystanek koło fabryki.
    Elwira

07.02.2021 09:36

A czy przyjmują również kobiety?

09.02.2021 11:44

Tak, przyjmujemy kobiety, głównie na stanowiska do działu jakości.
    Bateria

08.02.2021 21:50

Podobno mają ruszać 20 marca.

09.02.2021 11:43

Testy produkcji mają ruszyć koło kwietnia/maja
    Bateria

08.02.2021 20:35

Podobno rozruch ma być 20 marca. Podejrzewam, że po 15 lutego przesiew będzie już ostateczny. Na 1 ludzie w zmianach mają już być rozstawieni. Przyjmują jeszcze do utrzymania ruchu?
    Golfs

09.02.2021 11:37

Czy przyjmowane są kobiety ? Jeśli tak na jakie stanowisko ?
    Marcin221

06.02.2021 14:46

Do mnie dzwonili w na początku lutego i dostałem info ze romowy będą za jakieś 2 do 3 tyg. Ale żadnych innych szczegółów oprócz tego ze transporty pracownicze są w przygotowaniu. Pozdro
    Niko

07.02.2021 10:42

Ale jak zakład nie idzie jeszcze to co daja umowy i szkolą ludzi?Jak wyglądała twoja rozmowa kwalifikacyjna?zadaja jakieś szczegółowe pytania zagadnienia i na jakie stanowisko?w Tucznawie była rozmowa?Będę wdzięczny za odp.pozdrawiam
    Res

01.02.2021 15:24

Z tego co czytam można rozumieć że rozmowy kwalifikacyjne już się odbywają ? Wysyłałem tam CV ,na zwykłego fizola ale na razie cisza a ogłoszenie na olx widzę jest non stop .Czy ktoś wie kiedy to w ogóle rusza ?
    Rudolf

05.02.2021 10:03

Rozmowa była w Tucznawie czy tylko przez telefon.
    qwerty

05.02.2021 17:53

w Tucznawie
    KANDYDAT

01.02.2021 15:36

Czy sk hi-tech battery materials poland to to samo co SK Engineering & Construction Co. Ltd, ??? Ponieważ są oferty i nie wiem czy proces rekrutacyjny prowadzi jedna i ta sama firma?
    WM

03.02.2021 18:38

To dwie różne firmy, SKEC to firma która zajmuję się budową, natomiast sk innovation to inwestor który po wybudowaniu będzie zajmował się produkcją

02.02.2021 14:01

Na jakie działy teraz trwają rekrutacje?

01.02.2021 12:03

Mam pytanie czy jeśli pracownik jest zatrudniony teraz to firma szkoli pracownika od teraz do .... właśnie kiedy zakład będzie uruchomiony?

01.02.2021 12:43

start produkcji przewidziany jest na wiosnę.

01.02.2021 12:06

Oprócz stanowisk biurowych-jakie są stanowiska dla kobiet i czy wymagają szkolenia wcześniejszego?wiem ze na produkcje już są szkoleni pracownicy czy są to tez kobiety?
    Agnieszka

30.01.2021 09:22

Dzień dobry! Gdzie odbywa się rozmowa kwalifikacyjna. do pracy?

Kontakt - SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.

Innowacyjna 1 42-520 Dąbrowa Górnicza

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

zaibatsu

20.01.2021 15:51

Rozmowa ciekawa, dużo szczegółowych pytań, pomimo aplikacji "bez doświadczenia " pytania o terminologię związaną z produkcją...i wiele pytań związanych z obowiązkami pełnionymi w poprzednich zakładach pracy Dobrze że firma ceni sobie kompetencje przyszłych pracowników ale może zbyt wymagająca rozmowa jak na szeregowe stanowisko za 3200 brutto ....
    takie myśli

21.01.2021 20:10

polecam film dokumentalny Amerykańska fabryka daje do myślenia pozdro
    Sciema

29.01.2021 21:11

Tak? Skoro firma sie dopiero tworzy to jakim cudem juz byly premie po 2 tys na pol roku? Troche dziwne... na jakiej podstawie takie premie ? Na operatorze ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.?

Syn Admina

21.01.2021 12:37

Startowałem kiedyś do tej firmy na stanowisko biurowe, ostatecznie się nie zatrudniłem. Niby zaproponowana stawka była wyższa niż to co mam w tej chwili, ale zwiększone koszty paliwa i czasu na dojazd nie rekompensowały zmiany miejsca pracy. - rozmowa o pracę - mam podobne doświadczenia co kilka osób, które się wypowiedziały. Rozmowa była dość przyjemna, pytania co robiłem w innych firmach, co potrafię robić poza rzeczami wymienionymi w ogłoszeniu. - Koreańczycy - w mojej rozmowie brał udział Koreańczyk, chyba potencjalny przełożony. Na pierwsze wrażenie wydawał się sympatyczny, czasami powiedział jakiś żart. Nie czułem się abym miał być przez niego traktowany w jakiś sposób gorzej w trakcie pracy. - lokalizacja - lekkie zadupie. Pracowałem kiedyś w tych regionach, na przełomie zmian Ząbkowice oraz okolic Huty Katowice są trochę zakorkowane i swoje trzeba odstać. - organizacja firmy - jak uruchomią produkcję to pewnie nie będzie się specjalnie różnić od takiego sąsiedniego NGK. Na ten momentu daje minus za organizacje pracy. Nie jest to w tym momencie firma dla każdego, na rozmowie o pracę na wiele pytań dostawałem odpowiedzi, że albo będzie coś robić firma zewnętrzna albo coś nie jest jeszcze zdecydowane. Firma nie ma procedur, wszytko trzeba stworzyć od praktycznie zera. Stąd pytania na rozmowie, co potrafię poza zakresem obowiązków i co mógłbym pomóc wdrożyć. Jak ktoś ma pomysły i lubi pisać instrukcje/procedury to może się odnajdzie na tym etapie. - szkolenia - kilka osób wypowiedziało się, że nie zna firm szkolących ludzi na tym etapie budowy. To co w tej chwili się dzieje w zakresie szkoleń jest standardową procedurą, pracował w innej nowo budowanej firmie, która zatrudniła sporą ilość operatorów produkcji i na szkolenie wysłała ich do funkcjonującego oddziału w innym kraju. Oczywiste jest, że nikt nikogo nie wyśle do Korei z uwagi na koszty, więc szkolenia odbywają się na miejscu.
    Syn Admina

22.01.2021 13:09

Kolego Pracowniku, pisałem wyżej, że na rozmowie pytano się mnie co mógłbym pomóc wdrożyć w zakresie procedur i instrukcji. Ja o tym wiem, że trzeba napisać to od zera, ale nie każdy się do tego nadaje. To nie polega na tym by wziąć instrukcje z innej firmy i tylko zmienić nagłówek, pewnymi rzeczami żądzą rozporządzenia i normy o czym wiele osób nie ma świadomości.
    Szkolenia

29.01.2021 21:07

Raczej watpliwe by nie wysylanie pracownikow do Korei na szkolenia bylo spowodowane Covidem. To swoja droga, ale sam koszt samolotu to pewnie jakos z 3~4 kola. Chyba nikt nie jest tak szalony ze zasponsoruje ludziom co moga za miesiac rzucic prace wycieczke do egzotycznego kraju...
    Czacha

29.01.2021 21:03

Duża różnica w środowisku korporacyjnym w porownaniu do firm amerykańczkich czy z UE. Jeżeli ktoś pracował w innych zachodnich korporacjach to może mieć problem z odnalezieniem się. Podobnie jak w innych koreańskich zakładach (można zobaczyć komenty dla eldżika). Duże różnice w pojmowaniu czasu (Koreańczycy często zmieniają terminy na ostatnią chwilę), bardzo duże wymagania nawet od szeregowego pracownika (często zadania wykraczają poza standardy na danym stanowisku), ciekawe czy będą płacić adekwatnie (póki co się nie zapowiada)? Dużo rzeczy trzeba się domyślać, wiele info tylko po koreańsku (w końcu HQ w Korei), niby są tlumacze (wątpliwe ich umiejetności ale może się wyrobią) i każdy niby mówi płynnie po angielsku ale raczej tylko na CV, bo faktycznie to duży problem z komunikacją.
    xyz

29.01.2021 12:49

Witam, jest konkretny termin kiedy zostanie uruchomiony transport organizowany przez zakład ?
    Agnieszka

24.01.2021 22:02

Witajcie, mam pewne pytanie odnośnie pracy w Hi-Tech w aktualnej sytuacji i bardzo proszę o odpowiedzi. Czy firma umożliwia pracę w trybie home office (z domu)? I czy rekrutacja też odbywa się online?
    Taka jedna

26.01.2021 17:14

Nie ma możliwości pracy w domu. Rozmowy kwalifikacyjne również odbywają się na miejscu.
    zaibatsu

20.01.2021 15:55

Ogólnie słabo

17.01.2021 11:49

Niestety firma SK jest bardzo dużym rozczarowaniem, powody: -utrzymywanie pracownika na niższym stanowisku za niższą pensję przy tym wykorzystując go do wykonywania obowiązków wychodzących poza jego zakres, -pensje Polaków zamiast rosnąć maleją, zero szans na rozwój -oczekiwanie aby pracownik robił nadgodziny, które nie są płatne/ odbieranie nadgodzin tez stanowi duży problem...aż w końcu nagrodą za to poświęcenie jest bonus roczny w postaci karty na zakupy do Lidla w kwocie 100 złotych minus podatek odliczony z pensji pracownika -ogólnie bardzo upokarzające traktowanie pracownika polskiego (zwłaszcza, że to my Polacy budujemy tą firmę), najgorsza z korporacji w jakich pracowałem...
    dream team

19.01.2021 20:15

Amerykańska fabryka / American Factory. 2019.
    takie stawki

19.01.2021 20:19

też startowałem ale stawkę którą mi oferowali zdecydowała ,że nie zdecydowałem się pracować jak na razie dla tej firmy bo 3200 brutto to trochę za mało a doświadczenie mam pozdro
    Sztywna

16.01.2021 11:13

Duza roznica w traktowaniu Polakow i Koreanczykow, mala szansa na rozwoj i kariere. Bonus za 2020 w wysokości 100 PLN w postaci karty z Lidla od ktorej odciagaja podatek - jak na standardy w korporacjach miedzynarodowych bardzo slabo wypada SK.
    Siedziba

17.01.2021 18:39

Firma nie istnieje we Wroclawiu, tam byla na poczatku zarejestrowana. Teraz siedziba jest w Katowicach, a wlasciwie Dabrowie Gorniczej.
    dream team

19.01.2021 20:15

polecam obejrzeć Amerykańska fabryka / American Factory. 2019
    Wąski w pasie

19.01.2021 13:43

Jeśli chodzi o pracowników produkcji to jest cały czas nabór do trzech działów. Trwają szkolenia. Produkcja rusza w okolicach kwietnia do tego czasu jest nauka. Atmosfera jest dobra, trochę jak w szkole ale jest ok dla osób, którzy chcą się czegoś nauczyć. Dojazd na razie własnymi środkami, wszystko jest w fazie tworzenia. Wypłata na czas, nie ma na co narzekać, chyba że ktoś od razu chce zarabiać miliony i wszystko wie. Mały minus za klimat wokół covida i szału na noszenie masek ale może niedługo to się skończy. Reasumując dobre miejsce na nowe wyzwania i zdobycie wiedzy. Fabryka znajduje się w Tucznawie k/Dg obok zakładu NGK.
    WOJTEK!!!

19.01.2021 19:32

Kto to z pierwszej grupy napisał? Na pewno nie Wojtuś hahahaha
    Elektriker

19.01.2021 18:35

Na ta chwile moze i jest fajnie ale jak ruszy produkcja juz tak kolorowo nie bedzie. Trza bedzie zasuwac rekami i to ostro zeby norme zrobic. Typowy zaklad produkcyjny jak wszystkie wokolo.

19.01.2021 08:40

Witam serdecznie chciałem przedstawić prawdziwy obraz firmy. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jak bardzo mocno firma inwestuje w szkolenia dla pracowników. Zakład rusza za około 3 miesiące a dzięki szkoleniom pracownicy mogą poznać budowe oraz zasady funkcjonowania poszczególnych maszyn . Szkolenia odbywaja się w dobrze wyposażonych salach i oczywiście wiedzę zdobytą w sali można porównać podczas wizyt na liniach produkcyjnych które nadal są w budowie . Pracodawca mimo braku produkcji sponsoruje karty sodexo oraz karty upominkowe do sklepów. Bardzo pozytywna komunikacja między pracownikiem a kierownictwem i działem HR . Jako pracownik jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jak mocno pracodawca dba o pracowników. Dla mnie jak najbardziej pozytywna opinia .
    Michał

18.01.2021 16:48

Firma już zatrudnia pracowników pomimo tego iż produkcja ma ruszyć w kwietniu. Cały czas inwestuje w szkolenia pracowników na pewno będzie dużo łatwiej przy uruchamianiu produkcji. Nie słyszałem wcześniej aby jakakolwiek firma tak dokładnie przygotowywała i inwestowała w umiejętności pracowników przed rozpoczęciem produkcji????????????????????

05.04.2020 08:00

Nie ma osoby pracującej, która będzie chciała się podzielić swoim doświadczeniem? Jak obecnie wygląda praca w firmie SK Hi-Tech Battery Materials Poland Sp. z o.o. w miejscowości Wrocław? Wiecie co się dzieje? Czekamy na nowe wpisy od użytkowników na temat SK Hi-Tech Battery Materials Poland Sp. z o.o.. Dajcie znać jak sytuacja wygląda teraz.

17.01.2021 15:49

A czy jest firma we Wrocławiu?
    Zainteresowana pracą

20.10.2020 22:43

Czy obecnie trwają rekrutacje na stanowiska biurowe- HR : księgowość czy już zakończone? Kiedy firma startuje?
    Anekbu

01.12.2020 15:26

Tak, oferty znajdują się na portalu (usunięte przez administratora) oraz (usunięte przez administratora).

17.01.2021 15:49

Proszę się odnieść do nowych komentarzy
    etapy rektrutacji

15.01.2021 09:35

Trwa rekrtuacja specjalistów , czy ktos już miał 3 etap? Jak było ,o co pytali? Najpierw jest rekrutacja kadry managerskiej, specjalistów, biurowe, liderów później pracownicy produkcji. Ja mam pozytywne wrażenia , ale stres toche zjadł . Będą organizowane dojazdy pracowników do fimry - jest to w fazie planownaia jak wszystko narazie
    Mik

14.01.2021 16:56

Witam. Moze ktos napisac jak wyglada rozmowa rekrutacyjna na stanowiska produkcyjne. Jak to wyglada - jakis test manualny?

08.12.2020 09:46

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w SK Hi-Tech Battery Materials Poland Sp. z o.o.?
    Zatrudniona

12.12.2020 07:52

Po 3 miesiącach
    Stokrotka

30.09.2020 10:53

No jak za taką kasę będą zatrudniać w systemie trzy brygadowym, bez dojazdu pod zakład to długo będą szukali pracowników!!!
    Anna Mazur

28.08.2020 12:28

Firma zarejestrowana jest pod adresem Katowickim. Działalność będzie prowadziła w Dąbrowie Górniczej. Bardzo Proszę o dodanie prawidłowych informacji.

Zostaw merytoryczną opinię o SK hi-tech battery materials Poland sp. z o. o.