Franke

Gdynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 378 ocen.

Opinie o Franke

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Franke

Dronka

Ilu pracowników jest u Was ?

Jarek

Związki zawodowe ? czyje problemy ? na przykładzie podobnym na południu Polski - gdzie byli górnicy biurowi i ludzie na śmieciowych umowach pod ziemią. Rada pracownicza u nas też z racji tego że układ biurowy ma w większości prawdziwe umowy o pracę ustawia firmę pod siebie, związek zawodowy też przejmą. Prawie dekada mija jak zrobiono porządek na hali, rewolucja zastąpienie umów o pracę substytutem pracownika produkcyjnego. To nie był przypadek, takie są strategie zarządzania i przejmowania firm dla siebie. Etat-posada-stanowisko to też dobro które ma określoną wartość na rynku pracy za bramą firmy.

dronka

Załóżcie sobie związki zawodowe i po problemie. Kontakt: i.osenkowska@solidarnosc.gda.pl

Jarek

Co za cisza, taka firma wszyscy ciężko cisną po 12 godzin. Ale spoko już Grudzień się zbliża i sobie odpoczniecie, rok temu się wam upiekło. Widział ktoś robotę z Anglii na stołach ? no właśnie stare czasy wracają.

Dół

Witam,jak z pracą dla magazynierow???jakie zarobki???

Punkt G
@Dół 30.08.2017 11:03
Witam,jak z pracą dla magazynierow???jakie zarobki???

Ok 13 zł/h netto, Czerwonko a ty ile masz ? pewnie masz 1 zł więcej i to cię kręci.

nick-
@Punkt G 03.09.2017 19:45
Ok 13 zł/h netto, Czerwonko a ty ile masz ? pewnie masz 1 zł więcej i to cię kręci.

2300 to tyle co zasiłek dla imigranta z Afryki zagranicą, pracujcie sobie dalej i wiedzcie to że jak was traktuje pracodawca i państwo - jak obcych w Polsce, jak ukraińców na niemickich landach. To bzdury że Polacy wracają, mi jest lepiej bez takiej jałmużny. 3x tyle mam obok i 20 min nam go granicy.

Jarek

Amant z WS'ów zdemaskowany !!! jakoś go ostatnio nie widziałem może siedzi w ciupie za potrącenie zwyrola. Ciekawe kariery w firmie jednego i drugiego, tyle mieli do powiedzenia zanim nie zaczęli cie przebierać w ciuchy lepszych. Inne kolory i koszulki polo, kariera w rytmie disco-polo dosłownie. Trzeba się wysławiać nie tyle co prosto co prymitywnie i dostajesz koszulkę z elastycznym kołnierzykiem. Tak to u nas jest.

maślak

jak zawsze standart 15 sierpnia święto dniem w którym firma pracuje przykaz z góry zawsze jak jest święto to pali im się wokół D..y

Czerwonka
@maślak 08.08.2017 07:09
jak zawsze standart 15 sierpnia święto dniem w którym firma pracuje przykaz z góry zawsze jak jest święto to pali im się wokół...

Za darmo nikt tu nie pracuje

stary S
@Czerwonka 10.08.2017 07:36
Za darmo nikt tu nie pracuje

NIe pracuje tylko tyra za marne grosze. Wróciłem właśnie z wakacji na Bali wiesz Czerwonka pięciogwiazdkowy hotel, ocean ,surfing ,nurkowanie ,wycieczki na słoniach takie tam pierdoły. Stać mnie...................bo nie pracuje już we FRANKE . Pozdrawiam

Jarek

Jooo fachowcy to ci co wylizali nie jednego rowa by sie wyrwać z produkcji, bo w ich mentalność fizyczna praca jest dla podludzi którymi się brzydzą. 18-20 zł brutto ? dlaczego nie bochenek chleba albo litr mleka czytam kilo cukru, taniej by było !!!

Pogromca Zwyrola

Wgl ma tą firme to teraz można tylko się zesra*.I taka jest prawda.Za te grosze co płacą.Fachowców nie szanują zwalniają nowych przyjmują.Tam jest ekipa wyżej kolesiostwo które razem kończyło podstawówki bo o szkołach wyższych nie ma co mówić (internet power) i magister jest.Wystarczy podsypać.Tyle że to wychodzi.Tak jak w Pana przypadku Panie Jarosławie J.Debilizm brak szacunku do ludzi i 0 inteligencji.Waliło syfem po stołach podczas szlifowania u kilku pracowników obok a gdy zwrócono się do niego o zabudowe stanowiska szlifierskiego stwierdził że dla jednego budował nie będzie a po za tym wyciąg tego nie wciągnie bo pył jest za ciężki HA HA HA a obok stoi szlifiernia na której są narożniczki szlifowane o tyle.Gdzie tu kurw* rozum.Dla mnie idiotyzm roku.Albo jak można powiedzieć że szlifierz to nie jest fach gdy 90% w tej firmie komponentów szlifowałem bez problemu i ze jak się chce więcej zarabiać to trzeba mieć spawacza.HA HA HA nastepny kurw* absurd gdzie szlifierz ma 18 a spawacz 20 brutto....tylko debil bez szkoły może tak powiedzieć.

Mist
@Pogromca Zwyrola 18.07.2017 21:01
Wgl ma tą firme to teraz można tylko się zesra*.I taka jest prawda.Za te grosze co płacą.Fachowców nie szanują zwalniają nowych...

Piotrek to ty ? liderowanie ci nie miłe ? Skoro Zwyrol został wyeliminowany może ty będziesz nosił ciuchy po nim, te same nie prane. Jesteś zerem a nie pogromcą i słoma ci się sypie z onuc.

Jarek

Każde zdobycie dóbr przy zerowych kosztach produkcji jest kradzieżą, bo pieniądze nie biorą się znikąd kogoś trzeba wyportkować. U nas się płaci jak najmniej by sięgnąć ideału cwaniactwa, zatrudnia się ukraińców. Dlaczego do biur nie zatrudnić ukraińców, na dzień dzisiejszy nawet na ukrainie obsługa komputera wśród młodych jest powszechna. HR i IT to bodaj że najprymitywniejsze dziedziny - parafie - sekty ĄĘ.

Jarek

Się czepili byle czego, NIKa na forum. Trzeba być strasznie prymitywnym by wyciągnąć wniosek że kolesia z butki w ogóle interesuje ten kibel za jego plecami. To (jakiś) mistrz co nauczył się niedawno obsługi klawiatury spłodził ten dziecinny text, mundurki kapcie itp. Apele i uwagi w dzienniczku.

Jarek

a było już tak cicho, w końcu bunt :) Oni nie mogą więcej płacić po tym jak potworzyli tyle fikcyjnych stanowisk pracy, nie wspominając kosztów papieru oraz tonerów do drukarek. A kierownik jest chyba tylko jeden na produkcji i on już swoje na ściemniał przy stole w innych czasach (czasach luzu i zabawy na produkcji) i dlatego kaizeny robi pod kontem własnych doświadczeń życiowych. Nocna zmiana pokazuje wprost kto jest potrzebny by ten biznes się kręcił, reszta tego barachła powinna iść w ślady Wojtka.

Gal

to prawda firma, a może polscy decydenci o wynagrodzeniach nie chcą płacić dobrych pieniedzy, nagradzaja tylko tych co donoszą na kolegów, dostają wtedy co roku podwyżki, reszta jak zwykle, sladowo, a jak chcesz zrobić kariere i dostać wyżej niż starzy pracownicy, to polecam nagrywanie kolegów telefonem kom. którzy staną na chwile aby odpocząć, wtedy sukces gwarantowany, i wysokie apanaże, oczywiście piszę o produkcji !!! być może się to zmieni bo już murarzom z ukrainy zaczynają płacić po 30 zł za godz. i jak kierownicy nie będą chcieli sami stawać przy stołach i pracować po nocach, to będą zmuszeni podnosić wynagrodzenia !!!!!! bo już polskie firmy na dzien dobry hutnicza siłowniki, daje 4000 brutto

Pogromca Zwyrola

Sranke a nie franke.Firma przejsciowa do przyuczenia sie i spierdolenia z niej.Spawacz zarabia 20 zl brutto po 2 latach pracy.A majtrowie szkoly maja pokonczone przez internet i wszyscy trzymaja gleboko palec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; Pieskowi " i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie znaja na robocie taka prawda.Tylko kaizeny potrafia robic zeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czas i srube [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie polecam tej firmy omijajcie szeroko.

Gal

Chciałbym zadać pytanie, ? co myślicie o dwóch panach którzy wymyślają wstrzymanie wysyłanie ludzi na urlopy w lipcu, oczywiście wiemy o jakim podejściu do pracownika to świadczy, wiemy również że znajdzie się zaraz, michałek :))) który będzie bił brawo takiej decyzji, ale dlaczego nie można ewentualnych planów rozwiązywać w prosty sposób, chociażby podzielić te plany na nadgodzin w poprzedzających miesiącach, nie można mieć mleko i wypić mleko !?!?

rob

z tego co wiem to szału tam nie ma.. w pon dowiedujesz sie ze w nd wyjerzdzasz do Włoch na szkolenie bo przejmuja firme i nic ich nie obchodzi ze nie mozesz.. cyrk

Franek

Ale tak na serio jak tam podwyżki, bo to termin ? jest szał czyli po 300 czy po 50. Jak tam bannderowcy już majstrują ?

bp

Szanowny Panie "kloszardzie" raczy Pan wybaczyc ze nie odpowiadalem lecz bylem zajety . Normalnie serce sie raduje gdy czytam takie slowa uznania. Dziekuje bardzo. Jednak pragne zauwarzyc jedno mi chwaly nie ujmuje moj analfabetyzm a Panu i owszem. Za przeproszeniem nie dobrze gdy ktos sr.... wyrzej niz du...... ma. Cos mi tu pachnie choroba trawiastych spodni ??? Pozdrawiam serdecznie . Ps- prawdziwy pracownik tej firmy w zyciu nie obrazil by sie na to co napisalem bo to prawda chyba...... ze jest mientki.

kloszard

@bp jeśli wyrażasz swoje zdanie, najlepiej napisać to poprawnie, krytykujesz pracowników tej firmy a jesteś analfabetą

błoto

to tam już jak tak samo "cudownie" jak w AIC? :)

bp

Ja cie krece widze ze firma ratuje życie coraz wiekszej liczbie nieudaczników bo kto takie brednie pisze jak wy. Co to jedno franke na swiecie inni juz lepiej tez płacą. Jednak rozumiem tych co maja umiejętności na poziomie " franke " trzymta się spudnicy dalej - ludzie sukcesu normalnie. A slyszalem ze wlasnie z jednym pojechali - 3 lata za puzno.

jepeto

jak teraz to wygląda w firmie

Michal

Ja sobie chwale prace we Franke,przelozeni wporzadku,mozna niezle zarobic,firma kąkretna i rzetelna.Ja ktos jest leniem i nierobem jak niektorzy co tu pisza to zarabiaja marnie.

Alina
@Michal 10.02.2017 22:50
Ja sobie chwale prace we Franke,przelozeni wporzadku,mozna niezle zarobic,firma kąkretna i rzetelna.Ja ktos jest leniem i niero...

widać jest konkretnym murzynem i nie znasz polskiego języka

Wesowy

Zawsze można ogłosić strajk. A no tak zapomniałem, wy tylko potraficie w internecie się spinać.

eMa

Mój brat tam kiedyś pracował na produkcji. Opowiadał jak z roku na rok jest coraz gorzej. Zwalnia się tych doświadczonych bo za dużo zarabiają i zatrudnia młodziaków na coraz to gorszych warunkach. Firma coraz bardziej skąpiła na pracownikach a z czasem atmosfera w pracy zaczęła przypominać tą obozową. Kamery, ciągłe poganianie przez majstrów (można ręce stracić - kto pracował ten wie), rewizje osobiste były na porządku dziennym. Opowiadał że jak był w kadrach to widział jak majster przynosi czyjeś cv i mówi że tego by chciał - tak wyglądała u nich rekrutacja. O awansie bez znajomości zapomnij - nie ważne jak dobry jesteś. Niby jest jakaś rada pracownicza ale dobro pracowników ma głęboko w ...gdzieś. Podejmują decyzje delikatnie mówiąc niezgodne z interesem pracownika. Pewnego dnia brat wrócił z pracy żeby oddać mi pieniądze. Usiadł w kuchni i powiedział: "siostra, tak nie może być. Przecież pracuję, zarabiam, nie mam rodziny na utrzymaniu ani kredytów do spłacenia a i tak na koniec miesiąca na benzynę od ciebie muszę pożyczać bo mi do wypłaty nie starcza. Tak dalej nie może być" Zostawił wszystko i wyjechał za granicę. W dwa tygodnie znalazł pracę, niedawno kupił mieszkanie. I dzięki tej firmie widuję brata raz do roku jak wraca do kraju na święta

yuki
@eMa 01.12.2016 16:57
Mój brat tam kiedyś pracował na produkcji. Opowiadał jak z roku na rok jest coraz gorzej. Zwalnia się tych doświadczonych bo za...

pozdrów brata, dobrze zrobił

Wsowy

Ktoś już doniósł do Inspeckji Pracy, że każą pracować w święta?

Tetris
@Wsowy 01.11.2016 06:41
Ktoś już doniósł do Inspeckji Pracy, że każą pracować w święta?

Szukaja tam teraz ludzi ???

Prod

Produkcja będzie zasuwać w święta a biurowi będą odpoczywać 11 listopada. Pracować na elite plebsie.

NieFrajer

Słyszałem parobki, że robicie 11 listopada na 3 zmiany. Aż tak wam sie podoba w tym Franke?

stanko

Hej, a wiecie jakich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno jest szansa na jakieś premie do tego.

Wasili

Nam ukraincom nie przeszkadza praca. Mozemy

Olo
@Wasili 17.09.2016 12:33
Nam ukraincom nie przeszkadza praca. Mozemy

JA bym tak też mógł 8 godzin podpierać stół i blaszki zaokrąglać, ale firma bogata stać ich na pensje, spoko sa w firmie przodownicy pracy którzy robią 200 % za poklepanie po plecach i możliwość ucałowania pierścienia, ;))) nadrobią, wierzę w nich !!!

Pracownik
@Wasili 17.09.2016 12:33
Nam ukraincom nie przeszkadza praca. Mozemy

wyjazd z Polski !

Przepracowany

Nie chcą płacić godnej stawki, to zatrudniają Ukraińców. Atmosfera coraz gorsza, niedługo do toalety nie wypuszczą poza regulaminową przerwą. Tzw. majstrowie to tylko nadzorcy, gonią do roboty i szukają haków na wszystkich. Nie polecam.

WS

Dobre zarobki, przełożenie potrafią docenić prace pracowników. Polecam wszystkim zainteresować się pracą dla Franke.

Lk
@WS 16.09.2016 13:15
Dobre zarobki, przełożenie potrafią docenić prace pracowników. Polecam wszystkim zainteresować się pracą dla Franke....

Ta jasne

ciekawski

witam pracuje tam jeszcze Lechu zwany stożkiem asior od Kaizenów co pomysły ludzi opychał niemiaszkom przez co zawrotną karierę robił , w życiu nic nie wymyślił poza trzecią zmianą dla wszystkich .

Orlen

Zgadzam się z BP, patologia zarządzania przez majstrów, niektórzy nie powinni zajmować tak szczytnego stanowiska. Bezczelność i arogancja z elementami narcyzmu, można upaść niżej kolego BP. System wynagrodzeń jest taki że kilkuletni pracownik ma identyczną a nawet niższą pensje od nowego, na start dać tyle żeby upokorzyć pracowników którzy dali już tej firmie przez kilka lat coś od siebie ? czy brak wyobraźni osób decydujących o kasie, nie sądzę . Ciekawe jakie jest stanowisko kogoś z firmy, może warto zabrać się za tą sprawę, Rada Pracownicza od czego jest ? słabe to wszystko, taka fajna firma a brak ludzi na odpowiednich stanowiskach.

BP

Podzielam opinie rpp jezeli jeszcze tam siedzicie to pretensje do siebie. Niedlugo sami do stolow stana i na wzajem beda sie motywowac i gloryfikowac w kóleczku wzajemnej adoracjii. Panowie badzmy szczerzy ta firma to czysta patola. Jestem az ciekaw jak nisko mozna jeszcze upasc.

Rpp

Ta firma to jest totalna porażka. Majstrowie zaganiaja to pracy i wyrabiania norm których nie da się wyrobić. Ludzie się zwalniają. A oni ciągle nowych zatrudniają. Teraz nawet nikt z Polaków nie chce tam robić to oni Ukraińców zatrudniają pewnie za 14 zl brutto. Nie polecam tej firmy.

Zapor

Witam w tej chwili ide do firmy dzwonili do mnie z ofertami pracy i mam sie wstawic na probki prosze wasz napiszcie mi cos konkretnego o tej firmie na (usunięte przez administratora). Chcialbym wiedziec jacy tam sa ludzie itp.

Ochroniarz

Zamiast palić papieroski i plotkowac byście pracowali ty wyrabialibyscie z produkcją. Wiec nie narzekajcie. Nie jest źle.

HARUŚ
@Pracownik 13.07.2017 09:23
A co Ty niespełniony policjancie mozesz wiedziec o tym czy jest zle czy nie? siedzisz sobie w budzie i patrzysz czy pracownicy...

Do tego mają telewizje.

Czerwonka
@HARUŚ 14.07.2017 17:38
Do tego mają telewizje.

Oni to nawet w dzień sobie śpią teraz.

rudy

Nie masz co polecać , trzeba być idiotą żeby zasuwać w takim 3 zmianowym kołchozie za 3 tysie i jeszcze ci majstrowie sama wazelina.

Maciej

Nie polecam tej pracy. Słaba atmosfera w pracy panuje, krzyczą na ciebie jak nie wyrobisz określonych obowiązków których i tak nie da się wykonać w regulaminowym czasie. Cały czas narzekają. Jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam panuje !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Gal

poraża mnie błyskotliwość co niektórych gości, .................. hehehe

Gal

Chciałem pogratulować kreatywności jak wydmuchać pracowników za sobotę 100% up dając im wolny poniedziałek, tłumaczyć przy tym że chodzi o to by pracować produkować ect, a mi sie zawsze wydawało że jak trzeba produkować to należy przyjść jeszcze w poniedziałek i wtorek a nie robić sobie wolne !!! ale ja gupi jestem i nie znam się na nowoczesnym zarządzaniu (hehehe) Jeszcze raz gratuluje, hehe, ..... tylko dlaczego satysfakcje ma zawsze ta druga stron ;)))

Heniu

Jaki pośrednik zatrudnia do franke?randstad poszukuje magazynierow w chylonii,może oni?można bezpośrednio być zatrudnionym?jestem magazynierem ze sporym doświadczeniem(byłem również na stanowisku kierowniczym)i obecnie na magazynach proponują facetowi po 30stce 1500zł na rękę,załamać się można!

pośrednictwo

czy jest możliwośc zatrudnienia w firmie bez pośrednictwa? Z czego co mi wiadomo to pośrednictwo również pobiera swoją część za każdą godzinę pracy pracownika, przez co stawka jest nieco mniejsza.

przyszły pracownik

coś się ruszyło w tej firmie? chodzi o stanowisko spawacza. Nadal stawka 14 zł brutto? Czy coś lepiej? Premie od pierwszego miesiąca? Nadgodziny 50% soboty 100% płatne? Jest możliwość robienia nadgodzin?

Pracownik

No to musiałeś być nieudacznikiem , dobrych pracowników nikt nie zwalnia nawet jak wracają ze zwolnienia . Co do podwyżek to dostają solidni pracownicy i tyle.

Dziadek

I tak jak co roku przed świętami Mikołaja by wykazać zysk puszczą ludzi wolno, na trawę. Może nawet wcześniej gdy wróci 1/3 załogi z Angli, już pewnie tam wyrabiaja 300 % norm nasi ciemni bracia za grosz angielski.

anonim

(usunięte przez administratora)

wróżbita

ludzie wyjechali do Anglii niedawno na szkolenia i szukali kogoś na umór, żeby zapchać lukę :) poczekaj aż wrócą... ;]

kindmy

Widać dobrze we Franke sie dzieje bo na koniec roku nie było żadnego narzekania

Steffie

Dobry cyrk! Jechać do Brytoli zarabiać najniższą krajową! Cyrk na kółkach! Wieloletni konkurent z Rugby - H&K Equipment płaci od 11.90 do 16.50 funa za godzinę pracy zależnie od zmiany (dzienna, weekendowa, nocna). Nadgodziny oczywiście 50 i 100%. Wielkie pozdro dla murzynków z polandii :-)

mahu

czytam ostatnie komentarze, czyzby Roman odszedl? czy ktos inny? dajcie info, bo chce wiedziec co sie dzieje w tym cyrku :) nie pracuje tam juz dlugo

Zostaw opinię o Franke - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Franke