Franke Polska Sp. z o.o.

Sękocin Nowy

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 39 ocen.

Opinie o Franke Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Franke Polska Sp. z o.o.

oczywista oczywistość

...jest taka,że aby móc pracować w tej firmie, należy mieć nerwy ze stali, szerokie plecy, twardy zad i duży zapas środków uspokajających ewentualnie rozweselających. A już największe zbyty to są z działem ZBYTU, gdzie radosna twórczość marketingowa rozkwita w nieustannie plagiatowanych z roku na rok katalogach produktów. To jest niezły KANAŁ. Samozadowolenie małych wielkich ludzi to kwestia podstawowa, objawiająca się pewnym siebie przytaczaniem śmiesznych sloganików jak to rano idzie zadowolony do pracy, z pozytywnie nastawionym złotym zegarkiem, zasiada w fotelu i przystępuje do wydajnego samokopiowania. Oczywiście ta praca to ta wymarzona praca u wujka bo gdzie indziej to raczej WYMAGA się WYNIKÓW. Żenada. Ogólnie rzecz biorąc najlepsze lata Franke w Polsce póki co ma za sobą. Takich ludzi i takiej atmosfery pracy jaka była tam KIEDYŚ nie da się powtórzyć. Mam to szczęście, że mogłem z tymi ludźmi uczestniczyć w SUKCESIE Franke. Za to tu i teraz dziękuję im serdecznie i oni będą wiedzieć, że to do nich. Tytułem rady napiszę tylko jedno - życie bez Franke (w każdym znaczeniu tych słów), jest spokojniejsze i bezstresowe, a jak ktoś chce się sprawdzić to zawsze może wystartować w maratonie. Będzie zdrowiej. I bimba mi to czy Franke będzie namierzać kto napisał ten komentarz. Bim, bam, bom.... bo to takie ludki są... Odłożyłem Franke do LAMUSA.

Miodzio
@oczywista oczywistość 08.01.2015 22:41
...jest taka,że aby móc pracować w tej firmie, należy mieć nerwy ze stali, szerokie plecy, twardy zad i duży zapas środków uspo...

Przyjmuję te słowa do Siebie i pozdrawiam. Z nicka ewidentnie będziesz wiedział kto zacz

Agnieszka

Franke Polska Sp. z o.o. prowadzi rekrutacje do swoich oddziałów na całym świecie, włączając w to Polskę. Wchodząc w podany link https://www.franke.com/frankegroup/main/en/home/careers/job_search.html zobaczycie co firma jest w stanie zaoferować na polskim rynku. Pracodawca proponuje w ramach benefitów prywatną opiekę medyczną, świeże owoce w biurze, kartę multisport i zniżkę na swoje produkty. Nie ma jednak informacji na temat warunków zatrudnienia. Możecie napisać jaki rodzaj umowy podpisuje pracownik decydując się na pracę w Franke Polska Sp. z o.o.?

Wawel

Witam. Firma nie wypłaca pensji na czas. Zwlekaja do kolejnych miesiąców.nie odbierają telefonów nie.odp na smsy w sprawie rozliczenia.. urywają z wypłat nie.mila obsługa nie.mili inni.pracownicy . Są nie wypłacalni nie stosują się do podpunktów umowy . Nie polecam

Kolega
@Wawel 19.08.2017 13:56
Witam. Firma nie wypłaca pensji na czas. Zwlekaja do kolejnych miesiąców.nie odbierają telefonów nie.odp na smsy w sprawie rozl...

Wawel, a czy jesteś zatrudniony bezpośrednio przez Franke?

Agnieszka

@Mi, a jakie stanowisko konkretnie Cię interesuje? Pamiętajmy, że przebieg rozmowy kwalifikacyjnej jest zależny od docelowego stanowiska.

Hit

Ph pracują na działalności, auto to Avensis Nowy

Forumowicz
@Hit 24.02.2017 15:26
Ph pracują na działalności, auto to Avensis Nowy

Nie wszyscy ;-) chyba tylko 3 albo 4 na 15. Auto się zgadza. Atmosfera? Są dwie atmosfery w dziale handlowym, patrząc na ruchy kadrowe z ostatnich lat zdecydowanie większa szansa jest na to tą mniej miłą ale do przeżycia. Ogólnie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, ale realnie patrząc "po rynku" nie jest źle.

amso

Warto do nich aplikować, ale ostatnio chyba @Lale nie było żadnej oferty pracy. Widocznie wszystkim odpowiadają warunki.

prezio
@amso 13.07.2016 21:53
Warto do nich aplikować, ale ostatnio chyba @Lale nie było żadnej oferty pracy. Widocznie wszystkim odpowiadają warunki....

Chyba raczej są tak zastraszeni, że cichutko trzymają się swoich stołeczków ;-)

Mi

Były ogłoszenia nie dawno, a był ktoś na rozmowie?

luzaczek

Drodzy Forumowicze! Nie jestem pracownikiem FRANKE, ale jestem związany z firmą biznesowo od wielu lat. Moje obserwacje: Mała, bardzo mała rotacja na produkcji. Region nie należy do strukturalnego bezrobocia, więc można znaleźć zawsze "coś lepszego w życiu". Skoro ludzie pracują po naście lat - to jaki wniosek? Przywykli do tego "syfu i obozu pracy"?. Śmieszne. Nie tylko lizing pracowników. w ostatnim roku zauważalni nowi kadrowi pracownicy - na produkcji i w biurze. Nie twierdzę, że Sękocin to idealne miejsce na ziemi, ale znam inne firmy produkcyjne w rejonie Warszawy. Jak chcecie zobaczyć prawdziwy syf, wyzysk i wysokie EGO szefów - polecam okolice Wołomina, Legionowa, Dębe Wielkie... Mowa o produkcji metalowej i usługach związanych.

omoni

Bardzo proszę krótko i na temat: jakie wynagrodzenie ma przedstawiciel handlowy ds sieci DIY? Jakimi autami jeżdżą? Proszę o odpowiedź . Dzięki

Liza

Hej, a mógłbyś napisać jakieś konkrety na temat stanowiska PH? Wyszło dziś ogłoszenie ale ja nie jestem z branży więc nie zabrakło mam skąd zaczerpnąć informacji. Interesuje mnie struktura w dziale, wynagrodzenie netto, system premiowane i narzędzia (jaki samochód). Czy ktoś może dać takie info?

jurek

Serwis b. kiepski.Trzy tygodnie czekam na wymianę uszczelek w baterii, z serwisantem rozmawiałem dwa razy, obiecywał ze przyjedzie i na tym się skończyło. Pierwszy raz spotykam się z taka ignorancją

nick

nie ma WF no i się zaczeło kolesiostwo i włażenie w tyłek

CZeee

Z tym EGO to proste, tolerujesz jego brak kompetencji wspierając go w przekonaniu że jest najlepszy. W pokorze będziesz brał błędy przełożonego na siebie z nadzieją że będzie potrzebował cie w przyszłości. Nie ma w tym nic przerażającego gdy pomagasz człowiekowi który może cie zwolnić z kaprysu. Polskie realia, nie zachowasz drogi służbowej też lecisz. Śmiej się z samego siebie i dasz radę.

CZeee

"optymizm, poczucie humoru" to są najważniejsze cechy, powinni jeszcze napisać o umiejętności budowania EGO swojego pryncypała. "bardzo dobra umiejętność organizacji pracy własnej i przełożonego" Ludzie słupy, na stronie www próżno szukać ludzi dla których się pracuje (ponieważ kompetencje w tej firmie to wstydliwa tajemnica)

ewa

Najgorszy serwis!!! na naprawę czekam 5 miesięcy. nie kupujcie żadnego sprzętu AGD FRANKE!!! OSTRZEGAM.

ajkus1

Nie no ta firma to nieporozumienie!!! serwisanci odbierajacy telefony zachowuja sie jakby celowo prowadzili dywersje FRANKE sa aroganccy i bezczelni1 jeden stwierdził jeden że młynek jest zapchany jak buczy, dobrze wiedział, ze to silnik!! Wezwałam hydraulika na próżno i musiałam zapłacić! Ale sama firma nie jest lepsza. Napisalam maila ze skargą i co i NIC!!

anonim

(usunięte przez administratora)

145

Kobieto za dużo oglądasz programów typu "fachowiec do bani". Objawy buczenia są typowe w przypadku spalenia silnika lub jego zapchania i tak powiedział prawdopodobnie serwisant.Proponuję spróbować przed spuszczeniem wody trochę oczyścić zlew i będzie bez problemu.

Zosianowak

Chciałam uprzedzić Państwa przed serwisem Franke. Konkretnie chodzi mi o kompetencje. Po skończonym okresie gwarancyjnym rozdrabniacz do odpadków przestał działać. Zalaczony jedynie buczal. Zadzwoniłam do serwisu, Pan wysłuchał mnie, podał prawdopodobna przyczynę usterki i powiedział ze koszty naprawy bedą na poziomie zakupu nowego mlynka. Wykorzystał okazje żeby powiedzieć o nowych modelach młynkow, z zupełnie innym silnikiem, tu wymienił konkretne modele. Udało mi sie nawiązać kontakt z "panem Zdzisiem", który naprawia rożnego rodzaje rozdrabniacze. Ponieważ nie mógł do nas dojechać (zepsuty samochód) powiedział co może być uszkodzone, naprawę wycenił na ok. 150zl, ale pokierował telefonicznie co zrobić żeby to sprawdzić. Nie mogłam doczekać sie na powrót męża z pracy wiec sama postanowiłam zdemontować rozdrabniacz. Otóż drogi Panie Serwisancie. Powodem "uszkodzenia Mlynka", tego samego który sugerował Pan wyrzucić, był wkrecony w noże sznurek z wędliny. Mój pierwszy i ostatni zakup Franke. Ostrzegam przed tym co mówią w serwisie tego producenta!

agnieszka
@Zosianowak 21.03.2014 23:11
Chciałam uprzedzić Państwa przed serwisem Franke. Konkretnie chodzi mi o kompetencje. Po skończonym okresie gwarancyjnym rozdra...

Pani Zosiu, czy może mi Pani podać namiary do tego fachowca, który pomógł Pani naprawić młynek? Pozdrawiam Agnieszka

obiektywny

Połowa opinii to pierdoły urażonych nieudaczników. Aktualnie pracuję i nie narzekam. Nic złego mnie nie spotkało we FRANKE. Ludzie pracują po kilkanaście lat więc o czymś to świadczy. Od dwóch lat FRANKE bije rekordy sprzedaży i każdy w branży to potwierdzi. Narzędzia pracy w górnej półki, pensje bardzo w porządku, atmosfera też normalna. Czasem czytam opinie o zanych mi dobrze firmach i dziwię się jakie ludzie głupoty piszą na tych forach. Nie raz sprawdzałem opinie o firmach po czy przed rozmową kwalifikacyjną i idąc tym tropem każdy pracodawca w Polsce jest do bani. O co Wam chodzi? Kiedyś zatrudniłem się w firmie która miała ponad 100 neatywnych opinii na GoWork i też nie było źle. Wszędzie trzeba pracować i robić swoje, ściemniać to można ale w szkole. Znam skoczków którzy zmnieją firmy co 3 miesiące i od kilku lat tylko słyszę jaki ten a tamten wyzyskiwacz. Wszedłem tu z ciekawości i wcale nie bronię Franke, tylko wyrażam obiektyną opinię. A tak na koniec mając na uwadze też inne firmy i poszukiwaczy, załóż jeden z drugim biznes (1 dzień roboty), zainwestuj oszczędności życia, pracuj 20h na dobę, użeraj się z urzędami, bankami, kontrolami itd itp i zastanów się jak będziesz patrzył na pracownika który tylko narzeka jak jest ciężko, nie daje nic od siebie,przychodzi do pracy jak by go zmusili, a po pensję ustawia się pierwszy w kolejce i kręci nosem że mało. Stańcie czasem po drugiej stronie.

oderwany od g
@obiektywny 25.02.2014 00:27
Połowa opinii to pierdoły urażonych nieudaczników. Aktualnie pracuję i nie narzekam. Nic złego mnie nie spotkało we FRANKE. Lud...

Co za lojalny to napisał HE HE !Może się na forum wymienimy dodatkowymi poglądami co do pracy w tej "miodem i mlekiem płynącej" firmie ?sądząc po godzinie wpisu można się domyślać

ssss

niema szansy na umowę frankowską lizing na trzy miesiące i do domu poszukaj gdzie indziej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek Sz.
@marta 18.03.2014 10:00
RACJA. PAN SERWISANT W FIRMIE FRANKE PAN RADOSŁAW B. TO NIEPOROZUMIENIE!!!!! ZAKUPIŁAM U NICH 11 SPRZĘTÓW ZA 28TYŚ. DO 4 Z NIC...

Droga Pani 11 sprzętów za 28 koła, to czego Pani oczekuje? Wiadomo, że klepane w chinach :) Trzeba sobie było Miele kupić, ale za za 28 koła to może na piekarnik z płytą by starczyło hihihihi.

LALKA
@Marek Sz. 25.04.2014 23:04
Droga Pani 11 sprzętów za 28 koła, to czego Pani oczekuje? Wiadomo, że klepane w chinach :) Trzeba sobie było Miele kupić, ale...

Panie!!! Kupiłam to co pan poleca, nazwy nie wymienię-reszta niech pozostanie milczeniem. BRAK SŁÓW.

?

Nie polecam ABSOLUTNIE !!!!!! Problem z reklamacją. Obsługa serwisu nie wychodzi naprzeciw . Kupiłam młynek Franke. Po 3 miesiącach użytkowania pękła cała uszczelka na korku. Po rozmowie z "serwisem"... dowiedziałam się , iż uszczelka nie podlega gwarancji.... więc zgłosiłam chęc zakupu takowej lecz...........?????? nie można kupić samej uszczelki!!!! ponieważ jest ona dostepna z całym korkiem!!!! za cenę 144zł!!!!!!!!!!! To już bezczelność i brak szacunku do klienta. Ze strony pana "serwisanta" nie padła ani jedna sensowna propozycja dla rozwiązania tej sytuacji. No cóż po tym jak przeczytałam opinie innych osób na temat tej firmy wcale mnie to nie dziwi. DLA MNIE TA FIRMA JUŻ NIE ISTNIEJE. Głupota ludzka jest jak studnia w przypadku pana "serwisanta" nie ma ona dna... Tacy ludzie rozwalali największe przedsiębiorstwa.

entuzjasta

Ocene firmie daje mierna , czyli taka jaki jest jej management oraz czesc zalogi : mierna ale wierna... Ta firma idzie na dno, bo zarzad nie ma zadnego pomyslu na przyszlosc, szkoda, bo byla to fajna firma a teraz wyglada ze jest prywatnym folwarkiem prezesa i jego adoratorow. Mam nadzieje ze w koncu Franke doczeka sie prezesa z prawdziwego zdarzenia ktory pociagnie firme do gory, byle nie za pozno....

anonim

Witam chciałbym się podzielić moją opinią na temat Franke. Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie !!! Dopóki(usuniete przez administratora)będzie nią zarządzał, nie będzie poszanowania pracowników ani klientów (usuniete przez administratora)Szkoda czasu.

Golden Boy

Jesteście słabymi ludźmi pisząc tak o tej firmie, jesteście miernymi pracownikami nie zasługujecie na pracę dla Franke.Teraz idę odświeżyć marynarkę, w której mam dwie komórki, palmtopa i pióro wieczne z grawerowanym napisem SUKCES! Wstaję rano i patrząc w lustro, powtarzam sobie SUKCES, WALKA, PRZETRWANIE. Czytam poranną gazetę, czytam tylko o pozytywnych sprawach. Resztą nie zaśmiecam sobie umysłu. Jestem młody, zaradny i nie płaczę publicznie o moich sukcesach i porażkach. Odprężę się w weekend, dłuższym wyjazdem na żagle lub polowanie. Znów będę miał okazję do odkrycia w sobie nowych, nieznanych pokładów siły do pracy, żeby jeszcze lepiej pracować i poprawiać wyniki.

aaaaaaaaa

Błogosławiona chwila wypowiedzenia :) najlepsze co może spotkać człowieka, przynajmniej psycha zdrowa i nie trzeba chodzić po lekarzach Wszystkiego dobrego dla obecnych pracowników tej firmy, mocnych nerwów, mam nadzieję że w pakiecie opieki zdrowolnej w tej firmie macie przynajmniej psychologa, pozdrowienia

Jumbo

To co proponują jest śmieszne...(usuniete przez administratora)!!!!

anonim

Miałem wysłać cv ale rozmawiałem ze znajomym, który tam pracuje i potwierdza się wszystko co tu napisano. Przeciętne zarobki, duże braki towarowe, kiepska atmosfera. Prezes uważa dział handlowy za zło konieczne, często zmienia strategie sprzedaży.

POkemon

No cóż przyszło NOWE LEPSZE i zastąpiło stare. PKB podobno w Polsce rośnie a wam źle? Powinniście się wszyscy samozatrudnić to organizacji byłoby lżej a tak to jesteście tylko piątym kołem u wozu. (usuniete przez administratora)

anonim

Prezes jest z Marsa.

Yanki

Potwierdzam wpisy poprzedników. Szefostwo wciąż wprowadza atmosferę strachu, człowiek nie wie czy go(usuniete przez administratora) czy nie. Generalnie morale do ( usunięte przez administratora ) i przychodzi się tylko do roboty odwalić swoje i szybko wrócić do domu.

aaa

Potwierdzam to co napisano przede mną. W firmie działa na jej niekorzyść grupa menadżerów, która się wzajemnie chroni i dopóki są nic się nie zmieni na lepsze będzie tylko gorzej. Z tego co wiem na rynku, firma kest źle postrzegana,i sprzedaż spada, widać po wysyłkach. Zwolnili człowieka od reklamacji, a tych raczej przybywa. No i wprowadzają atmosferę niepewności,(usuniete przez administratora), niewiadomo kiedy kogoś wywalą,, zrobiło się nieciekawie, więc szukam pracy jak wielu. NIe polecam.

Inconito

Zepsuła się atmosfera :( Wywalają lojalnych pracowników, nie doprowadzi to do niczego dobrego.

Diego

Fakt, to nie jest już to Franke, co kiedyś.

Watson

Witam, menaderowie tej firmz to grupa wyajemnej adoracji - (usuniete przez administratora)!!! Nie potrafią zarządzać, zwykłych pracowników mają za nic, tylko mamią prezesa i pilnują swoich stołków. Szkoda, kiedyś to była dobra firma, teraz zeszła na dno, a od spodu puka tylko (usuniete przez administratora)

Zostaw opinię o Franke Polska Sp. z o.o. - Sękocin Nowy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Franke Polska Sp. z o.o.