Wojas

Koszalin - Wojas Trade

3. Opinie o pracodawcach Nowy Targ
  5. Opinie o Wojas S.A.

Opinie o Wojas Nowy Targ

Nie przegap nowości o Wojas S.A.!

nikita

10.12.2015 11:33

Instrukcja jest super :-) ciekawe komu to potrzebne??? po to jest zaplecze ukladane wg kartotek by byl porzadek

10.12.2015 09:44

Jak wam sie podoba nowa instrukcja?
    szeregowy

09.12.2015 18:09

To nie jest prawda, ja rok temu miałam rok stażu i dostałam bon.

09.12.2015 16:20

no nie do konca, kiedys wystarczyl rok pracy, zeby talon dostac. rok temu trzeba bylo juz 2 lata pracowac, zeby sobie zasluzyc
    szara

09.12.2015 09:44

Do tej pory potrzebny był roczny staż pracy, bony na 200 zł do salonów Wojas, do wykorzystania o ile dobrze pamiętam do 31 stycznia.
    jaaa

09.12.2015 09:25

Witam,czy na święta pracownicy dostają jakieś bony lub paczki i jaki trzeba mieć staż pracy w firme,

03.12.2015 00:37

porada

07.12.2015 16:23

W czym masz problem? złóż wniosek do RKS i zmień salon. Kierownicy to też ludzie, kwestia zaangażowania do pracy i uczciwości wobec siebie i swojego zespołu. Nie wszędzie są ludzie, którzy chcą Cię okraść, z kasy i godności.
    jaaaaa

04.12.2015 18:20

No teraz to już przechodzi wszelkie pojęcie, sprzedawcy będą może decydować jaką pensje powinni kierownicy dostać i jakie premie!!!! Od kiedy to kierownicy gdziekolwiek są traktowani na równi ze sprzedawcami. Widzę w główce nieźle przewraca się, pewnie z nudów. Roboty się chwycić!!! I już skończcie opowiadać ile to robicie za kierowników bo wiadomo że głupoty piszecie!
    kllkkk

04.12.2015 08:12

Witam Ja jako kierownik mam podstawę (usunięte przez administratora) zł netto a pracuje trochę w tej firmie ponad 5 lat , dokładnie to jest dziwne jesteśmy siecią i podstawa powinna być taka sama nie zależnie od regionu
    szara

03.12.2015 11:34

Przerobiłam paru kierowników odkąd pracuje w tej firmie i faktycznie zdarzają się różni, ale to nie jest miejsce do narzekania na nich. Zgłoście regionalnemu jeśli coś jest nie tak, a nie na forum bzdury wypisywać. Widocznie chętnie wykonujecie pracę za kierownika, skoro ma poczucie, że nie musi nic robić. Sami sobie jesteście winni, a te kokosy co niby zarabiają to nie są warte stresu i odpowiedzialności jaką ponoszą. I uprzedzę Wasze zarzuty nie jestem kierownikiem, po prostu wiem to wygląda.
    gtde

03.12.2015 06:04

A co wy myślicie że na każdym sklepie kierownik ma taką samą podstawę hehe byście się zdziwily. Papiery niby jakie? Tworzenie dokumentów w pdf i tyle robią przez cały miesiąc. Prowadzeniem zespołu też się niby kierownik zajmuje to ciekawe nasz masz wszystko gdzieś. Kordynatorem dla siebie jestem sama.

02.12.2015 23:40

zabcia

03.12.2015 09:48

w niektórych salonach kierownik nawet (usunięte przez administratora) nie ma podstawy...szara rzeczywistość

01.12.2015 19:05

Lenka

02.12.2015 10:45

Ciekawe historie opowiadasz... Kierownik ma jedynie o 15% mniejszy plan niż reszta zespołu.Pracuje tak samo jak każdy,ale za to odpowiedzialność za cały salon.Ja jako kierownik nigdy nie dostałam żadnego dodatku z tego tytułu.Ciut wyższa jest jedynie podstawa.Ale zgodzę się z tym,że powinno się bardziej dbać o personel salonów.To oni są wizytówką firmy i oni zarabiają pieniążki dla Pana Wojassa.

02.12.2015 22:44

Skoro jestes kierownikiem, to nie musisz sobie nic przyznawać. W czym problem?
    była pracownica

28.11.2015 15:11

z tego co tutaj czytam nic się nie zmieniło od 2011 ŻENADA ... STRASZNA FIRMA ....
    Euphoria

24.11.2015 22:44

Tu nie chodzi o to aby Wojas doceniał kogokolwiek. Chodzi o dobrą atmosferę pracy i samospełnienie. Dla niektórych to pojęcia obce. Jak człowiek robi dobrze swoją robotę to czuje się lepiej i łatwiej odnajduje motywację, nawet jeśli chodzi tylko o poranne wstawanie do pracy. Z drugiej strony, wszyscy tak narzekacie więc pytam co was trzyma w tym Wojas-ie? Tylko perspektywa bezrobocia? Pracować się nie chce, szukać innej roboty też nie, najlepiej narzekać i psioczyć zamiast od siebie wymagać więcej, chociażby ambicji. Ja nie twierdzę że polityka działania i regulaminy tej firmy są w porządku i nie podlegają dyskusji, jest dużo rzeczy, które nie działają sprawnie, np. komunikacja między poszczególnymi działami, co znacznie utrudnia pracę. Po prostu uważam, że czasami trzeba przygryźć zęby i robić swoje, bo kijem rzeki nie zawrócimy.
    zażenowana

24.11.2015 18:51

Do tej pory nie czytałam opinii na tym portalu. Jednak prawda jak mawiają - mniej wiesz, lepiej śpisz.
    xxx

23.11.2015 20:42

Niby maja być bony zywieniowe jak w Ogole beda :P
    serio?

23.11.2015 20:26

Ciekawe gdzie taka kraina mlekiem i miodem płynąca?

23.11.2015 18:13

Witam w naszym regionie nie ma takich problemów.Ja od paru miesiecy wyrabiam premie i jakoś mi jej nikt nie zabiera.Zreszta nasz sklep według mnie działa bardzo dobrze i nie maja sie do czego doczepić.Dajcie sobie wiecej na luz bo z tego co czytam to się same nakrecacie , tak wcale zle nie ma.
    ama

20.11.2015 23:18

Ciekawa jestem, jak będzie z premiami w listopadzie, ponieważ przyznam się szczerze, że troszkę się obawiam. Mam nadzieję, że jeżeli posiadam odpowiednie wskaźniki i realizację swojego planu mam na poziomie 100%, to swoje dostanę. Jeżeli będzie inaczej to podziękuję za współpracę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wojas?

Kontakt - Wojas S.A.

Szewska 8 34-400 Nowy Targ

REGON:120415969

Branża główna: Moda, projektowanie

Aaaa

18.11.2015 21:27

Pierwsze słyszę ,żeby za L4 premie ucinali ,albo za Uż . Wooojaska a jaki region ? :D

17.11.2015 20:04

Kto na L4 lub weźmie UŻ to premie bedzie mial ucięta... śmiech na sali po prostu
    COCO

12.11.2015 13:35

Czy wszyscy utracili połowę premii od sprzedaży?

03.11.2015 00:56

mm

03.11.2015 07:42

no nieźle,to co się stało???? z którego regionu 1234 Jesteś??

26.10.2015 22:45

30.10.2015 08:27

Wypowiadaj się za siebie a nie za cały region,bo większość sklepów w regionie ma dobre zdanie o J.B.Jeśli twierdzisz,że tak robi to widocznie ma powód.Nigdy jeszcze nie dostałyśmy maila,w którym by po nas jechał,krzyczał,itp. Bierz się za robotę,rób to co do Ciebie należy.Narzekać na innych jest łatwo ale dawać coś od siebie,żeby było lepiej już trudniej.
    mmm

03.11.2015 00:46

Ten kto został w (usunięte przez administratora) niech się zastanowi czy warto?????????? Idę na L4 po dzisiejszym dniu. To nie jest na moje zdrowie. Pozdrawiam wszystkich. Nie dajcie się.
    Ania

27.10.2015 12:19

Powinni podnieść wypłaty, bo moim zdaniem niesprawiedliwe jest to, że osoba która zostaje zatrudniona teraz dostaje o 100 zł więcej od starego pracownika. Jest to przykre, że firma nie docenia ludzi, którzy zostali w firmie.. Woli zainwestować w nowy personel
    A

26.10.2015 13:54

Moze pora na zwiazki zawodowe?
    RKSwawa

24.10.2015 18:44

Nasz też jest beznadziejny, ciągle jakieś maile bez sensu, wymogi takie ze nigdy tego nie było,zero pomocy, wszystko na już i jak jakiś problem to słynne już chyba TO WASZA SPRAWA, no co za buc. Wymysł Ciepko Lenia i tyle. Dziś meila wysyła o grafikach żeby nie robić a w poniedziałek będzie meil gdzie są grafiki bo jest 26. Kierowniczka nasza już nie daje rady, teraz stoi i wymazuje poprawki w grafiku żeby nie było że coś robiła. Masakra. Dodatkowo te komunikaty po minucie jak się nie wylogujesz o 22.00 to już trzeba pisać powód, beznadzieja i tyle.
    takasobie

23.10.2015 20:49

Potwierdzam wszystkie opinie i z niecierpliwością oczekuję na czwartego już w mojej "karierze" w Wojasie RKS;)
    Wojaskaaaa

22.10.2015 14:06

Zastępuje, przyszedł nawet komunikat,że szukają regionalnego do GDA. Ktoś coś się co z butami na wyposażenie? Miały być we wrześniu a już prawie koniec października.
    m....a

15.10.2015 11:37

Ta firma to jakiś absurd, szczyci się że jest marką (usunięte przez administratora).Jeśli chodzi o RKS to pracowałam z wieloma ale nasza jest ok.
    m....a

15.10.2015 11:33

Jeżeli chodzi o socjale w tej firmie to niech osoby odpowiedzialne za to się zastanowią czy nie lepiej jest wprowadzić jakiś bon o jakiejś wartości do zrealizowania np. w biedronce, niż daną kwotę realizować na buty z których i tak nikt nie przyrządzi świąt a nie oszukujmy się za najniższą krajową (usunięte przez administratora) nikt nie jest w stanie po opłaceniu rachunków i innych płatności jeszcze np. przygotować święta.W regulaminie jest jak wół że to pracodawca wyposaża pracownika w uniform i obuwie do pracy a nie my sami musimy to wszystko kupić nie za taką wypłatę.
    Szara

06.10.2015 16:46

Ok, może masz rację, wydaje mi się, że to kwestia uzgodnienia z kierownikiem i RKS. Wiem też, że różnie bywa w regionach więc może każdy ma swoje zasady, co w sumie jest trochę śmieszne skoro to jedna firma.

06.10.2015 14:45

nooo może u Ciebie można uwzględniać w harmonogramie i tak przychodzić bo u nas już niestety mimo, że uwzględnione było teraz już nie może być, więc chyba trzeba przychodzić równo z otwarciem
    Szara

06.10.2015 11:06

Przecież możesz przychodzić pół godziny wczesniej tylko trzeba to uwzględnić w harmonogramie. U nas galeria otwarta od 10.00, a dwa razy w tygodniu jedna osoba przychodzi na 9.00 i ogarnia sklep. Kwestia organizacji i dobrego zarządzania. Można w tej firmie narzekać na wiele rzeczy, ale błagam trzymajcie się faktów.
    buciara

06.10.2015 11:00

haha, ta, a u nas problem z butami, bo przecież jak tu dać buty pracownikom? wszyscy rozdają jakoś, a wojas ma problem. a zniżki? my dostajemy zniżki od koleżanek z sąsiednich sklepów częściej niż od prezesa...
    WojaskA

05.10.2015 08:18

Zgadzam się, myślę że to wybór (usunięte przez administratora). uważam że firma też nie wie co dzieje się w tym regionie. A powinna się dowiedzieć. Ktoś kto nie ma pojęcia o sprzedaży nie powinien być regionalnym.
    Uwaga

03.10.2015 23:51

Wpadło nowe ogloszenie szukaja kierownika do wawy, pewnie już się zwalniają.

28.09.2015 13:22

I dobrze niech zmienia regionalnych bo co niektórzy to pracują rok i w dalszym ciągu nic nie wiedzą , wstyd!
    Łukasz

27.09.2015 00:01

(usunięte przez administratora) Sezon słabo ruszył. Nowe ogłoszenie jest już w necie. Powodzenia, czas biegnie.

Zostaw merytoryczną opinię o Wojas S.A.