Wojas

Koszalin - Wojas Trade

3. Opinie o pracodawcach Nowy Targ
  5. Opinie o Wojas S.A.

Opinie o Wojas Nowy Targ

Nie przegap nowości o Wojas S.A.!

luz

21.12.2017 17:27

Ciekawe co wojas zaoferował swoim pracownikom na święta???

21.12.2017 21:05

Nic xd a nie! Przepraszam! 100 zł bonu dla osób pracujących dłużej niż 3 lata lub 50 zł dla dłużej niż rok. Oczywiście do wykorzystania w sklepie Wojas. Co z tego że mało kto wytrzymuje ten rok chociaż
    zico

22.12.2017 09:34

nie 100 zł tylko 250 a dla pracowników dłużnej pracujących 350, nie zmienia to faktu że można je wykorzystać tylko w salonie kupując buty :(
    Oszukana

20.12.2017 19:10

Ta firma to jedno wielkie legowisko oszustów! Pracowalam tam przez kilka miesiecy, zeby dorobić w okresie letnim, swego czasu bylam zadowolona, aczkolwiek sama koncówka pracy dała mi nieźle popalić. Obiecana premia okazała, się jedynie słowami rzuconymi na wiatr, okazało się, ze bez wczesniejszego poinformowania oskubali mnie nie tylko z tych kilkuset złotych, ale rownież z mojej uczciwości i zaangazowania do pracy. Czuje się oszukana, rownie dobrze za te nędzne pieniądze, ktore dostalam moglam siedziec na magazynie i popijać kawkę. Ciężka praca w tej firmie nie jest w zaden sposob doceniana. Wszystkim odradzam pracy i polecam omijać szerokim łukiem. W skrócie chamstwo i świństwo w czystej postaci.
    Uwolniona

12.12.2017 00:11

Ta „firma” to jakieś nieporozumienie!!! Właśnie składam wypowiedzenie, niech sobie wsadza gdzieś te marne grosze i pełna odpowiedzialność za niezabezpieczony towar!!! Na szczęście są tez inni pracodawcy, którzy doceniają lojalnych pracowników! Dostałam umowę z lepsza płacą i wyplata za nadgodziny, z kartą Multisport, możliwością rozwoju i awansu...a Wy dalej sobie wegetującie u „najlepszego” pracodawcy na świecie...
    Szazabell

16.12.2017 07:20

Wiesz, zakładam że ponad połowa ofert jest korzystniejsza od Wojasa. Ja teraz pracuje w jubilerze w centrum handlowym- niebo a ziemia w kwestii płacy i warunków pracy. Trzeba próbować :) pozdrawiam
    Noe

19.12.2017 12:30

Nie polecam pracy w tej firmie. Marne grosze, a jak coś zarobisz to i tak Ci zabierają za brak sprzedaży wiazanej. Regionalna napelnia swoje kieszenie twoja kasa. Ciekawe czy jest to zgodne z prawem.
    sfrustrowany BYŁY pracownik

18.12.2017 12:53

Spozniaja sie z wypłata juz 2 miesiac z rzedu.. Ogolnie w umowie jest nie dość ze do 15 dnia miesiaca a nie do 10 jak większości firm to jeszcze nie umieja sie wyrobic na 15 i w zeszlym miesiacu bylo 16 a w tym jest 18.12 niecaly tydzień do świąt i pieniędzy jak nie było tak nie ma. Pisze z perspektywy bylego juz pracownika na umowie zleceniu. Nie polecam pracy niedosc ze za marne grosze, pełno papierow do wypełniania jakbysmy tu niewiadomo co sprzedawali to jeszcze nieterminowe wyplaty.
    xx

15.12.2017 22:28

Pracujący na zleceniu - dostaliście wypłatę dziś, 15go?
    Zadowolona

03.11.2017 21:47

Sprzedawca 1600 netto podstawa , premia netto 2200 , Na rękę 3800 to mało ? Dla mnie może być . Sklep w Warszawie , umowa o pracę . Takie zarobki od lipca
    Yvonne

07.11.2017 20:33

iii iii iiii ktoś zgodził się kierowniczyc za 2100 brutto ???? Ja jako sprzedawca mam 2200 brutto podstawy ... najwyraźniej zarobki są bardzo zróżnicowane ... ;)
    Zażenowana

10.12.2017 21:58

Hahahha to chyba ktoś z góry się podszywa :D jak jest 200zl premii to jest ok... Najwięcej ile wzięłam to 600zł,i to był jeden raz! A pracuję 8 miesięcy. Wszystko co piszą poprzednicy,jak ttraktują prackwnika to jest prawda. Jak śmiecia,a to w końcu MY sprzedawcy dla Wojasa pracujemy. My utrzymujemy jego hotele w gorach. Zero poszanowania jakiegokolwiek. Tak samo jest z pomocą kadr lub księgowości. Śmiech na sali. Przestrzegam wszystkie osoby,które mają chęć pracować w tej firmie. Nie da się zrobić porządnej premii bo plany każdego miesiąca szacuje jakiś idiota,który pewnie nigdy nie pracował w sklepie stacjonarnym. Dziękuję,w Nowym roku mnie tam nie będzie. I powinna się tym zająć telewizja. Choć watpie czy to cos da. Zażenowana

25.11.2017 23:21

Żona kupiła buty Wojas po 5 dniach pękły więc zawieźliśmy buty do sklepu na reklamację przyjęli pytali czego żądamy. Chciałem nowe buty bo uważam że te są do niczego. Firma Wojas chciała naprawiać te byty a ja chcę nowe. Więc się nie zgodziłem i po 3 tygodniach otrzymałem te same buty i znów je reklamuje. Miał ktoś może podobną sytuację
    xx

03.12.2017 00:05

Firma w pierwszej kolejności ma prawo do naprawy, jeżeli wada wynikła w tak krótkim czasie. Niestety, takie mamy prawo ;)
    Sycylja

05.12.2017 22:00

Ale panu ponownie się zepsuły i wystąpiła ta sama wada, teraz będzie druga reklamacja. Poza tym prawo konsumenta się zmieniło i jeśli wada wystąpiła do 12 miesiąca od zakupu domniema się, ze towar był już wadliwy podczas zakupu. Jak dobrze sporządzisz reklamacje i dział reklamacji ma dobry dzień to mogą przy pierwszej wymienić

04.12.2017 15:38

A ja pracuje i mi sie w sumie podoba. Kasa nie jest jakaś mega szałowa, ale jest i to stała pensja bez opóźnień. Więc ja polecam.
    Werka

04.12.2017 16:08

Dokłądnie. Nie ma co narzekać, bo każdy przyjmując tą pracę wie na jakich jest ona warunkach. Nie chcesz pracować za takie pieniądze, proste- NIE PRACUJ. Ja wiedziałam na co sie pisze i mi to odpowiadało. A jak byla jakas rzecz do poprawy ogolnie w sklepie to mowiłam kieronictwu i nie bylo zadnego problemu. Radzę i Wam hejterzy zaczać tak robić, a nie wypłakiwać się na forach...
    Herrbata

05.12.2017 09:46

To nie chodzi o płakanie na forach, raczej o to, ze w firmie jest coraz gorzej a w tych czasach jest bogaty rynek pracy. A o traktowaniu pracowników już nie wspomnę. Cieszę się Dziewczyny, ze macie dobre zdanie, oby to się nie zmieniło. Ja tam pracowałam ponad rok i cieszę się, ze już mnie tam nie ma. Ale jest tez to kwestia salonu w którym się pracuje.
    xxx

01.12.2017 22:49

Pracuje w Wojasie już trochę i rzeczywiście pensje powinni podwyższyć, ludzie by lepiej pracowali bo za takie pieniądze i tyle obowiązków trochę przesada. Poza tym jest się sprzedawca, sprzątaczką, magazynierem itp. Jeśli trafi się na fajne dziewczyny wszystko jest ok. Według mnie powinny być podwyżki dla pracowników którzy już dłużej pracują i jakieś dofinansowanie do butów, bo czasem wstyd jak się poleca buty Wojasa a samemu ma się buty za 20 zł. na nogach, bo jak kupić tam buty jak się zarabia marne pieniądze. Powinny być profesjonalne szkolenia ze sprzedaży. Chcą żeby było lepiej to niech trochę w to zainwestują, bo jest dużo ludzi którzy trochę tam pracują. Poza tym ciężko już ze znalezieniem pracownika a nawet nie ma go czym przyciągnąć, ani benefitu ani dodatkowej opieki zdrowotnej. Dziewczyny na umowę zlecenie czasem wychodzą lepiej z kasą niż te co pracują tam dłużej i to mnie bardzo wkurza. Jeszcze trochę popracuje i zmieniam prace. Pan Wojas powinien poczytać trochę komentarze może przemyśli sprawę bo naprawdę nie dużo brakuje żeby żyło się jemu lepiej i pracownikom Wojasa. Życzliwa sprzedawczyni XXXXX
    Dżesika

30.11.2017 08:59

słyszałam kilka niepochlebnych opinii z innych sklepów Wojasa, ale u mnie na szczęście było normalnie nie powiem żebyśmy się jakoś kochali, ale tworzyliśmy zgrany zespół, a co do pieniędzy to z premią jest godnie, ale sama podstawa mogłaby być większa
    Patrycja

29.11.2017 22:36

Wojas Wojas ... Ach ten Wojas.. kilka miesięcy pracy w tym miejscu pokazało mi jak za najniższą krajową można człowieka wykończyć .... Zacznijmy od tego, że zrobili sobie z nas magazyn centralny, mimo że jest PRZETOWAROWANY i mógłby jakiś BHPowiec tam wlecieć. Klimatyzacja nie działa już miesiąc co jest zgłoszone i mieli nas w czterech literach nie zapewniając nawet wody co było ich obowiązkiem(zrobiła to kierowniczka z własnej kieszeni). Przy pracy w trybie 12godzinnym było to NIE DO WYTRZYMANIA. Pracując po 180/190 godzin ma się płacone najniższą krajową i są to niby godziny do odbioru... Śmiech. Żebyśmy nie mialy możliwości premii zrobili nam takie plany mimo dużego spadku wejść, że szkoda gadać.. przepraszam bardzo 5 tysięcy we wtorek ? Kto w ogóle wymyslił żeby liczyć to po stawkach netto ? Dla mnie śmiech i żenada. Jak Pan Wojas nie zmieni podejścia do pracowników to w końcu splajtuje przez swoje skąpstwo. NIE POZDRAWIAM !!!
    gloria

29.11.2017 12:39

troche miałam tam szkołe życia przez pierwszy miesiac w sumie wytrzymalam pol roku, ale duzo sie nauczylam i bylo mi znacznie łatwiej w nowej pracy

27.11.2017 15:41

pracuje w wojasie i jestem z tej pracy zadowolona, moze nie jakos bardzo, ale jest znośnie. Praca w handlu nie polega na siedzeniu i robieniu dziwnych min tylko na miłej obsłudze. Sama lubię jak mi ekspedientka doradza przy zakupie butów takze dobierajcie sobie prace do umiejetnosci, bo inaczej to wszzedzie bedzie wam zle
    Xxx

21.11.2017 13:55

Właśnie przeczytałam na wp, że Wojas zamyka sklepy w Polsce, bo ma ciągle straty. Nie dziwię się, bo ma beznadziejne buty i jakość
    Hanka

22.11.2017 14:37

Oficjalnie 4 sklepy się zamykają jednak los pozostałych salonów zależy od rentowności sklepu (utargów, czynszów itd). Jedne salony będą się zamykać ale w zamian będą szukać innej korzystnej lokalizacji dla salonów. Sprzedaż internetowa wzrosła ale to nie dziwne, jeśli zakupując stacjonarnie nie można zwrócić towaru. Takie zamknięte koło
    Mik

23.11.2017 07:28

Nie wiem ale się wypowiem. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Byle roztrząsać burze.
    Agata

20.11.2017 16:02

może niektórzy kierownicy za bardzo się poczuwają i dlatego blokują premie, a wojas nad tym nie panuje do konca? u mnie kierownik był naprawdę w porządku i dbał o o nas jako pracowników, wiec może popracowałabym nad jakimś systemem kontroli pracowników na wyższych stanowiskach
    siemasiema

16.11.2017 11:59

Pracowałam w tej firmie stosunkowo niedługo - pół roku. I o pół roku za dużo... Zespół miałam super, uwielbiam te dziewczyny, ale to co działo się "na górze" to jakaś porażka. Zacznę od tego, że RKS, która nigdy w życiu nie powinna się znaleźć na tym stanowisku (zero pojęcia o czymkolwiek), ciągle wydzwaniała, wypisywała maile, a nie mówię co się działo, kiedy przyszła. Otrzymanie od kogokolwiek odpowiedzi na problem czysto księgowy czy kadrowy to był cud! Tam nikt o niczym nigdy nie wiedział. Ponadto Koordynator Sprzedaży.. Kiedy jeszcze istniał. Nie pozdrawiam Pani Ch., która wiecznie się drze jak stare prześcieradło, wymądrza (nie ogarniając swoich obowiązków) i jest chamska, bo po prostu człowiek nie posiada żadnych logicznych argumentów. Poza tym po rozwiązaniu umowy nie wypłacanie premii, a konkretniej blokowanie jej przez szanowną RKS. GRATULACJE, WOJAS! Firma trzyma się już chyba tylko dlatego, że pracownik jest traktowany jak śmieć i wszystkie koszta są właśnie na nim cięte.
    haha

18.11.2017 22:18

na pracowniku mozna jeszcze zarobić. 2 razy w roku słaby rabat, który nawet nie starczy na połowę obecnych cen butów i jeszcze można nie tyle zaoszczędzic, co zarobić, do tego na święta... bon do Wojasa!!! (zamiast SODEXO) i na kolejną ledwo połowę ceny i znów mamy zakupy od kilkuset sprzedawców ;)
    Oczekujaca....

14.11.2017 17:53

Dziewczynki, dostalyscie premie na swoje konto? U mnie nadal.brak a przeciez do dzisiaj powinny byc pieniazki na koncie :////
    nick

15.11.2017 00:08

Premie są 15-go
    mm

15.11.2017 14:46

ja dostałam, wszystko sie zgadza
    Alicja

07.11.2017 20:04

Wspominacie głównie o finansach w swoich wypowiedziach. A jak wyglądają inne warunki zatrudnienia? Jaki rodzaj umowy proponuje pracodawca swoim pracownikom i na jak długi okres? Czy istnieje możliwość awansowania w Wojas Trade? Czy oferowane są również jakieś benefity?
    bajlando

13.11.2017 15:33

Jak nikt nie wyleciał?Oczywiscie ze sa takie przypadki.Chyba mało wiesz....
    kora

14.11.2017 12:25

u mnie nigdy sie nie zdażyło żeby ktos dobrze pracowal i wylecial
    renata

08.11.2017 11:56

a czy wy też pracujecie w nocy? zmiana aranżacji sklepu ma miejsce w nocy? bo my juz mamy dosyć tych nocek i to co 2 tygodnie. jak to wygląda u was?
    lola

07.11.2017 13:34

Wiecznie widzę narzekanie... -.- ze male pieniądze, ze nie noszą was na rękach, ze karza pracowac!! normalnie nieslychane... zwolnijcie się i bedzie po problemie, bo narzekac to kazdy madry, a jak przyjdzie klient to ciezko sie ruszyc i pomoc mu dobrac buty

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wojas?

Kontakt - Wojas S.A.

Szewska 8 34-400 Nowy Targ

REGON:120415969

Branża główna: Moda, projektowanie

klif

02.11.2017 17:43

WOJAS w KLIFIE to jakas pomylka,szczegolnie obsluga.pusty sklep wiecznie, bo nic tam sie nie dzieje a kurze na polkach ze az strach wziac z gory torebke czy paste do butow z dolu.jedna z pan ciagle rozmawia przez komorke siedzac na zapleczu.wiecznie wychodza na papierosy .obsluga nachalna,widocznie tak musza.omijam ten sklep z daleka.wole jechac do Gdanska taki kawal i poczuc sie przyjemnie w sklepie.tutaj wszystko jest nie tak.widac ze przychodza tylko odwalic swoje ,taki maly ruch a taki syf na sklepie.
    Milion

31.10.2017 09:30

Moim zdaniem to jest bardzo dobry pracodawca. Pracuję tu już trzeci rok i nie zamierzam zmieniać pracy. Całkiem spoko zarabiam, a poza tym tu jest wszystko na luzie. Ze wszystkim można się dogadać. Z godzinami pracy, z urlopem. Poza tym mam mega fajny zespół i dzięki temu chce mi się chodzić do tej pracy.

30.10.2017 20:02

Kto teraz jest koordynatorem sprzedaży?

30.10.2017 22:10

Nie ma już tego stanowiska w firmie.
    Bibi

30.10.2017 22:11

Nie ma już tego stanowiska
    Uuuuuuu

24.10.2017 22:00

Kochani „Wojasowicze” Napiszcie co sądzicie na temat pracowników na umowę zlecenie !? Czy powinni mieć dostęp do kasy ? Czy raczej powinni pracować jako asystent sprzedawcy (uzupełnienie )
    Botek

18.10.2017 19:18

Podczas lektury wpisów ubawiłam się setnie. Myślę, że musi być wam dobrze w firmie skoro potraficie tak sobie żartować. A tak na poważnie to praca jest fajna!! Ja robię swoje i nie zwracam uwagi na osoby pozbawione dobrego wychowania, świata nie naprawię!
    Gladiator

13.10.2017 22:57

Czyżby Pani CH. Wróciła na regionalna? wooowww Serio ? Czekam na więcej info bo aż jestem ciekawy :)
    Olga

13.10.2017 13:22

Dla mnie Wojas to bardzo dobry i uczciwy pracodawca. Kasę mam zawsze w terminie, na dodatek fajny zespół. Godziny pracy ustalam z kierowniczką, którą bardzo lubię. Po prostu lubię chdozić do tej pracy.
    jjj

19.10.2017 12:33

a o jakim rozwoju mowa? że tak zapytam?
    zico

19.10.2017 13:44

hmmm..... jaki rozwój???
    Baśka

06.10.2017 18:28

@Zaniepokojona Czy możesz napisać coś więcej o sytuacji? Czy takie zdanie jak Twoje ma więcej osób w firmie?
    Zaniepokojona

04.10.2017 15:18

Ja ze swojej strony chciałam bardzo podziękowac Pani Agacie za to że była dla nas a nie my dla niej, za trud i poświecenie jakie włożyła, żeby w naszym regionie było lepiej.Pokazała nam Pani że można czerpać przyjemność z pracy. Niestety nie mogę zrozumieć decyzji zarządu.. Jak można podziekować RKS na poziomie na rzecz szanownej pani cH?? Trzeba w końcu przejrzeć na oczy.. Region znowu ma być zarządzany strachem i krzykiem?? Mamy radzić sobie ze wszystkim same?? Sprowadzi sie to tylko do wysłuchiwania przez telefon jak jest źle i nie dobrze. W naszym sklepie rozważamy grupowe odejscie i nie zdziwie sie jak w innych sklepach myślą tak samo. Dziękujemy za dostarczenie kolejnej dawki mobbingu i upokorzeń...
    Współczująca

04.10.2017 20:24

Współczuję wroclawiowi powrotu pani Ch. Zarząd zrobił wkoncu dobry krok usuwając ją ze stanowiska kordynatora. Kompetencja dość słaba, zero pomocy, za to mocna w słowach. Żaden z niej specjalista, nie wystarczy mieć gadanego przy kasie i umieć wciskać czyściki żeby kierować sprzedażą wielkiej firmy. Od kilku miesiecy bylo widać, ze nie panuje nad tym wszystkim. W salonie mieliśmy z nią do czynienia i nie była osobą która motywowala do pracy, a wręcz przeciwnie... Karma wraca:)
    Lenka

03.10.2017 12:56

W naszym salonie, w tym miesiącu dostaniemy z premią ok 2 tyś na rękę wypłaty,bo wykonałyśmy 100% planu. Jest to sklep o średnich obrotach.
    HeirnA

03.10.2017 19:47

Czyli podstawa 1460 zł+ premia 540 zł (270 za sprzedaż indywidualna+ 270 za wyrobienie sklepowego brutto? Jak wysoki mieliście plan miesięczny i ile jest osób u ciebie na salonie?
    HeirnA

03.10.2017 19:49

Przepraszam NETTO :)
    Baśka

02.10.2017 22:38

Czy może ktoś napisać jak to jest z tą wysokością zarobków? Czy prawdą jest, że są tak niskie pensje? Mam zamiar aplikować ale jeśli tak jest to zastanawiam się. Wcześniej słyszałam sporo dobrego o firmie ale chciałabym zarabiać w miarę dobre pieniądze!
    Panna Nikt

03.10.2017 09:42

Nieudacznik? Skąd taki wniosek? Żale? To są opinie o Firmie Wojas do której każdy ma prawo. Proponuje wrócić do czasów edukacji bo widzę, że ma Pani jakieś braki oraz zapraszam Panią do wypowiedzi na temat pracy w Firmie Wojas. Proszę napisać w jakim punkcie wyrażone opinie nie są zgodne z prawdą skoro użyła Pani określeń „nieudacznik” i „żal”. Zapraszam do dyskusji
    Panna Nikt

03.10.2017 09:56

Jako sprzedawca masz płace minimalną (ok 1450- 1460) plus premia od sprzedaży. Premia jest indywidualna tzn. wynosi 1,5% od sprzedaży netto czyli jeśli buty kosztują 299 zł to ty liczysz 1,5% od kwoty ok. 243 zł. Przy zamknięciu planu indywidualnego i sklepowego dostajesz dodatkową premię. Musisz mieć wyrobioną efektywność (ilość szt na paragon) w przeciwnym razie kierownik regionalny może uciąć premie indywidualną. Sprzedaże w zależności od sezonu różnią się, najkorzystniejszy sezon to jesień/ zimą (ceny asortymentu i nawet jeśli są przeceny to nie takie jak w lato gdzie latem możesz baleriny kupić nawet za 99 zł). A jeszcze od tej sprzedaży netto musisz odjąć podatek :) to jest 15- 16%. Jakbyś miała pytania pisz ;)
    Pipa pipa

02.10.2017 14:32

Może postaram się wypisać tutaj wszystkie "zalety" pracy w firmie Wojas ???? - po pierwsze czy jesteś sprzedawca czy też kierownikiem zarabiasz najniższą krajową czyli jakieś 1450 zł. Różnica polega na premii tzw jałmużnie o bagatela ok 150 zł brutto of kors dla sprzedawcy i ok 250 zl brutto dla kierownika. Chyba że zrobisz plan ale oczywiście takie cuda zdarzają się z częstotliwością rax max dwa razy w roku. Oczywiście kwoty te mogą sie różnić w zależności od miasta. - pracujesz w firmie mniej więcej miesiąc za darmo gdyż jakiś geniusz wymyślił sobie godzinna bezpłatną przerwę w ciągu dnia. Co w przeliczeniu na miesiąc daje mniej więcej dwa dni siedzienia w pracy za darmo a w ciągu roku około miesiąca. - w firmie jest też taki bajer jak odpowiedzialność materialna. Oczywiście na sklepie nie ma zabezpieczeń a bywasz na zmianie sam. Klienci kradną a Ty później otrzymujesz radosną nowinę od el preseso wojaso 100% potrącenia za braki. Ale jak to mówi Sz.P.RKS przecież umowę podpisałeś więc jak Ci się coś nie podoba to sajonara. Przecież na Twoje miejsce czeka całkiem spora kolejeczka chętnych. - oczywiście najlepiej jakbyś stała nago przed sklepem i wciskała towar i impregnaciki bo inaczej jest zadyma i starszą Cię zabraniem tej jakże ogromnej premii lub innymi rzeczami. Także drodzy ludzie przychodzcie pracować do wojasa! Ja na szczęście zakończyłam współpracę z tą bandą wyzyskiwaczy. Pozdro 600????
    Mila

02.10.2017 13:58

Ja co prawda niedługo pracuje w wojasie, ale bardzo mi sie tu podoba. Umowa o prace, miły zespół, godziny pracy też do dogadania. Ogólnie jest bardzo spoko :))
    Małgosia

28.09.2017 16:05

Mi się pracuje w Wojasie bardzo dobrze, wyplaty ok, mili ludzie, ostatnio nawet nie było problemu z urlopem. POLECAM I POZDRAWIAM.
    jaa

28.09.2017 08:48

jakoś ja nie widzę tej całej masy firm, które studentom w trakcie studiów z chęcią dają umowę o pracę. Zresztą praca w Wojasie na stanowisku sprzedawcy raczej nie jest na całe życie czy nawet na lata, więc nie ma co przesadzać z tym, że coś tam nam się nie liczy
    Yaj

27.09.2017 16:19

okej, ale czego student może oczekiwać? Nie przesadzajcie znowu z tym, że ktoś ma takie niskie wymagania i jak to może się na to godzić. Przypomnijcie sobie jak Wy zaczynaliście, a potem wydawajcie osądy :) ważne, że mają chęć pracy i chcą zarabiać pieniądze
    Villa

27.09.2017 15:11

Niestety większość firm kręci się wokół umów zlecenie i mają do tego prawo. Jakby nie patrzeć wymagań też nie mają wygórowanych, dzięki temu młodziaki mogą zdobyć pierwsze doświadczenia
    Ulek

27.09.2017 18:55

Nigdy nie mów nigdy. Czasami życie zmusza nas do różnych decyzji. Nie wyobrażasz sobie pracy na umowę zlecenie? A jeśli znajdziesz prace w swoim kierunku, za dobra stawkę ale zaproponują Ci umowę zlecenie to co odmówisz? Wątpię. Głupie gadanie.
    Piotruś pan

27.09.2017 19:13

Nie mój Drogi, jeśli mam możliwość a taką mam to nie zdecyduje się na umowę zlecenie. Nie biorę pod uwagę umowę na ułamek etatu. Życie bywa brutalne, wszystko może się wydarzyć. Na zlecenie nie liczy Ci się do stażu pracy, do urlopu, do zwolnień lekarski, mogą także nie odprowadzać składek na fundusz NFZ, do emerytyry też ci się nie liczy, po zleceniu nie pójdę na macierzyński, nie pójdę tak samo na zasiłek dla bezrobotnych jeśli zajdzie taka potrzeba. Umowa zlecenie dzisiaj jest, jutro jej nie ma, pracownika nie chroni prawo pracy a i pracownik na umowę zlecenie może wypiąć się bez konsekwencji. Nie jedno w życiu widziałam i nigdy świadomie nie zdecyduje się na śmieciówke czy na ułamek eteru. Jest dużo ofert pracy na umowę o prace, w zawodzie również mogłam pracować na śmiesznych warunkach i podziękowałam za ofertę. Takie czasy, nie zawsze można mieć wszystkiego czego się chce ale każdy na swoje wymogi :)
    Oni

26.09.2017 22:47

za darmo nie robisz masz za to płacone przeczytaj swoje obowiązki.
    Wendy

26.09.2017 14:14

Jak coś jest źle to pierwsze co to biegną poskarżyć się do internetu, a jak jest dobrze to jest dobrze i nikt nic nie mówi, więc weźmy pod uwagę, że gdzieś tam w sklepach Wojasa siedzi jeszcze masa pracowników, którym jest dobrze, a nie mają potrzeby wypowiadania się
    BASIA

27.09.2017 20:46

Jest na to rada ...............otworzyć własną firmę i być sobie sterem,żaglem.Jaki problem ?
    Piotruś pan

27.09.2017 21:17

Prowadząc jednoosobową działalność gospodarczą nie opłaca się być na zwolnieniu lekarskim :p wole pracować u kogoś 8 godzin i mieć swoje życie :) mój Parter prowadzi działalność, widzę jak to jest i nie chce tak ;)
    popla

26.09.2017 12:33

No okej praca jest po 10 godzin, ale nie pracujesz tak przez 5 dni w tygodniu, ani 20 w miesiącu. Więc skoro pracujecie mniej niż na normalnym etacie to też normalne, że wypłata jest niższa

Zostaw merytoryczną opinię o Wojas S.A.