Wojas

Koszalin - Wojas Trade

3. Opinie o pracodawcach Nowy Targ
  5. Opinie o Wojas S.A.

Opinie o Wojas Nowy Targ

Nie przegap nowości o Wojas S.A.!

Malgorzata

03.07.2020 19:26

22.06.2020 kupiłam buty przez Internet i dzisiaj jest 03.07.2020 A butów nie otrzymałam. Nowy Targ od Krakowa to chyba najbliżej przez Chiny. Dla tego jeszcze nie dotarły. Dzwoniłam do firmy i nie dostałem odpowiedzi kiedy zostaną wysłane z centrali . Status na mailu : zapłacone i się pakują. Jak buty zostaną dostarczone zgłaszam sprawę do Uokik z prośbą o zbadanie czy można zabrać pieniądze bez informacji o przypuszczalnym dostarczeniu . Kupuję różne rzeczy polskie ale wszystko przychodzi szybko albo mam info o statusie.
    @pracownik

11.08.2020 19:29

Zlecenia internetowe realizują salony. To ze mieszka Pani w Krakowie nie oznacze ze buty nie przyjada z Gdańska. Nieraz jest sytuacja ze danego modelu zostało mało i w niektórych salonach mogą być uszkodzone w takim przypadku po jakimś czasie zostanie zwrocona kwota na konto.
    Pracownik 2

12.08.2020 10:32

Potwierdzam
    Hejka

27.07.2020 15:06

Jak dla mnie praca w wojasie nie jest zła. Regionalny jak to regionalny musi pilnować swoich obowiązków oraz wyników. Uważam, że jak się robi swoje tzn pilnuje wskaźników, porządku na sklepie oraz ma się podejście do klienta to jest ok. Nikt się nie czepia. Nikt nie wymaga niczego ponad normę. Oczywiście wiadomo że są lepsze i gorsze dni. Te gorsze trzeba nadrabiać lepszymi. Liczy się cały miesiąc. Jak idzie się do pracy z przekonaniem że będzie się siedziało na krzesełku za ladą i korzystało z telefonu to żadna praca nie będzie dobra. Trzeba przyjść do pracy, zrobić swoje i do widzenia. Takie jest moje zdanie. Pracowałam w firmie gdzie z miesiąca na miesiąc dawali wyższe 'normy' do wyrobienia, które były nieosiągalne. Do tego bez premii. Wojas premie daje, jak wyrobi się plan to w ogóle super. Oczywsicie moim zdaniem najnizsza krajowa to żart, tym bardziej że w polskiej firmie. Dobrze byłoby lepiej zarabiać u swojego, niż w firmie jakiegoś dziada z zagranicy. PRACA sama w sobie nie jest zła. WYNAGRODZENIE za tą pracę mogłoby być lepsze. Pozdrawiam

28.07.2020 10:15

Hehehe.. pilnowanie wyników, a obrażanie ludzi to całkiem dwie inne rzeczy, stosowanie gróźb :) nie myl pojęć. Pozdrowionka
    Aha

28.07.2020 18:18

To chyba pracujemy w dwóch różnych firmach, bo ja ani razu nie spotkałam się z obrażaniem lub stosowaniem gróźb. Proszę się trochę zastanowić nad swoimi słowami. Obrażanie i groźby podchodzi już pod mobbing- czyli już dość mocne oskarżenie. Jeżeli masz dowody to nikt nie broni Ci tego gdzieś zgłosić.

20.07.2020 18:51

rozbawiona

23.07.2020 21:36

Pani ewidentnie zdziwiona,ze w pracy trzeba pracowac,a nie na krzeselku siedziec i fb przegladac.Tak mi Pani szkoda,no jak mogli oczekiwac od Pani pracy!A pracujac w zespole jest sie na Ty.(usunięte przez administratora)Jednego dnia Pani nie przepracowala i tyle juz Pani zdarzyla zauwazyc?
    bezsensu

25.07.2020 16:03

a czy Pan Wojas kiedykolwiek interweniował? ;)
    Ona

22.07.2020 09:16

Nie rozumiem zdziwienia niektórych osób odnośnie zakupu obuwia outlet na -40%. Odkąd pracuje w tej Firmie a jest to długo nigdy nie można było brać obuwia outlet i przecenionego na rabat pracowniczy od wystawionej ceny. Zawsze było nam mówione że cena musi być ta pierwsza podstawowa i dopiero rabat więc nie rozumiem skąd nagle większość z Was kupiła sobie buty za grosze ... jak się czegoś nie wie to trzeba pytać innych a nie później płakać że ktoś komuś z wypłaty wyrównał. Pozdrawiam
    Extra

22.07.2020 16:15

Zawsze szuka się winnych gdzie indziej tylko nie widzi się swoich błędów.

22.07.2020 22:36

Nie rozumiesz. Kwoty nie zostaly wyrownane do ceny aktualnej (po dacie zakupu). Tylko cena aktualna zostala pomnozona ponad dwukrotnie.

14.07.2020 14:45

Zacznę od tego, że jest mi przykro. Sytuacja wygląda tak, pewnie większość z was nie wie, że ściągnęli wam z premii ale ja prosilam o pasek z wypłaty i doliczyłam się, że zabrali mi różnicę za buty, które wzięłam na rabat pracowniczy. Oczywiście chodzi o buty outletowe. W regulaminie nie było nic napisane, że nie można dawać rabatu pracowniczego od butów, które są stare, rozkoloryzowane i inne paskuctwa. Nikt w życiu z nas nie pomyślałby, że trzeba wchodzić w system i szukać gownianych outletow. I zmieniać na ceny specjalne, rzekomo udzielać nasz rabat... Ale na logikę kto kupi takie buty od ceny pierwszej?? Nikt. Powinni się cieszyć, że jeszcze na nas zarabiają, bo nikt normalny nie kupi w takiej cenie tych butów. Normalnie wstyd. Czuję się jak oszust bo zrobiono, ze mnie taką osobę. Regulamin jest już oczywiście zmieniony po fakcie. Zapłaciłam za buty, które i tak poszłyby na straty, były uszkodzone. Kosztują teraz na outlecie 199zł oczywiście był rabat 20% więc wyszłyby 160 zł. Ale zabrali mi różnicę i policzyli o ceny pierwszej przed outletem czyli od ceny 349zl. Chore jak tak można. Regulamin źle określony a my mamy płacić za ich błędy... Szanujmy się nawzajem..

18.07.2020 14:46

Pierwszy i ostatni raz dałam wpis. Człowiek chce być uczciwy. Nie ma co pisać z Wami nie czytacie ze zrozumieniem.I przeczytajcie od początku. A pytasz się z ciekawości jak sobie radzę? Czy może jesteś faryzejskim Człowieczkiem ? Odpuszczam nie dogadamy się firma wie co jest pięć :)

22.07.2020 09:47

Naprawdę takie pytanie?1 Jak się umie czytać regulamin i instrukcje, to cenę pierwszą się znajdzie w programie Logistic.
    abc..

12.07.2020 11:13

jakie umowy maja sprzedawcy w wojas sa? umowa o prace czy zlecenie, jaki etat, wynagrodzenie?
    Abc

04.07.2020 08:05

A co sądzicie o tym kredycie na 100tys? A jak nie to zabieranie pieniędzy z wypłaty lub premii na złość?
    Szycha

10.07.2020 09:45

A o co chodzi z kredytem?
    Szycha

10.07.2020 14:12

O jaki kredyt chodzi?
    fiona

07.07.2020 11:09

nie polecam pracy w tej firmie w Bydgoszczy bardzo nieprzyjemne panie w Zielonych Arkadach i Focus nowego pracownika traktują jak powietrze chodzą jak chcą na przerwy . Nowy pracownik według tych pań powinien mieć doświadczenie w pracy od lat porażka

04.07.2020 00:22

Marco

04.07.2020 11:07

Oj racja racja !!!!! Ja już nie pracuje mam spokój!!!!!
    Dora

04.07.2020 13:48

A Ty jeszcze pracujesz?
    Lucka

04.07.2020 11:02

Pani 1 A Ty jeszcze pracujesz w Wojasie?
    Lucka

04.07.2020 10:52

No niestety ja też ucieklam stamtąd nie dałam rady w takiej atmosferze pracować.(usunięte przez administratora)
    Zmartwiona

04.07.2020 08:50

Halo halo czy ktoś umie odpowiedzieć mi na pytanie gdzie się podziały te wszystkie sympatyczne Panie ze sklepu z Tarnowa galeria gemini park?
    Milton

29.06.2020 10:47

Czemu niektóre sklepy są zamknięte cały czas?Czy one się w ogóle otworzą?
    Becia

30.06.2020 12:12

Tak samo jak sklepy Bartek. Widziałam ostatnio, że ekspedientki były, pakowały towar więc możliwe, że nie otworzą :/
    Żyrafka

10.05.2020 15:26

Szczerze nie mogę patrzeć co tam się teraz dzieje ..... Bogu dzięki że już tam nie pracuje
    Obecny

24.06.2020 00:20

Możesz przybliżyć kto to jest regionalny B? Czy to nie nowy gość z konkurencyjnej firmy?
    Byla

26.06.2020 15:44

Nie wierzcie temu Panu w nic... to podjudzacz jakich mało jak i wspaniały klamczuch :) W dodatku jego zachowanie jest poniżej krytyki. Szkoda ludzie zdrowia
    Lala

24.06.2020 12:19

Dlaczego na profilu Bartka usuwane są negatywne opinie? Tutaj nie, a podobno to już tą samą firma...
    Xo xo

23.06.2020 12:09

A czy nikt nie pomyślał ze to wcale nie wina Pań ekspedientek,tylko wytyczne firmy.Praca na wskaźnikach(jak najwiecej wcisnąć i najlepiej jak najdrożej) a jeśli nie są wyrobione to tłumaczenie kierownikowi oraz RKS. To jest tylko i wyłącznie chory system firmy,ale oczywiście jak zawsze obrywają Panie ze sklepu
    Ewa

23.06.2020 22:08

W pełni się z tym zgadzam. Jednak osoba, która nigdy nie pracowała w tej firmie nie jest w stanie tego zrozumieć.

19.06.2020 17:40

Sytuacje opisane przez Panie z Trójmiasta niestety nie dotyczą tylko sklepów Wojas w tym regionie . Kolejnym sklepem Wojas (obsługa) , który w identyczny sposób traktuje swoich klientów którzy chcą dokonać zakupu jakichkolwiek środków do pielęgnacji obuwia lub sznurowadeł bez zakupu obuwia jest sklep Wojas w Ostrołęce. Paniom tam pracującym lepiej nie narażać się chcąc dokonać zakupu pojedynczej sztuki środka do pielęgnacji obuwia , ponieważ dochodzi do podobnych sytuacji opisanych powyżej. Obsługa w Ostrołęce pozostawia wiele do życzenia . Uważam,że osoby które mają bezpośredni kontakt z klientem powinny robić to profesjonalnie i z pasją. Niestety sklepowi Wojas w Ostrołęce powinien ktoś dokładnie się przyjrzeć i coś z tym zrobić.Obsługa którą prezentują pracujące tam Panie jest bardzo nie profesjonalna wręcz powiedziałaby bardzo (usunięte przez administratora). Szkoda,ponieważ jest tyle ludzi którzy reprezentowałyby firmę Wojas godnie.
    Rita

22.06.2020 10:48

Haha, klienci przychodza z butami ze eko skory z innych sklepow i chca magicznego srodka do odnowienia ich wyblaknietych butow lub wyczyszczenia pol rocznego brudu... Skad moge wiedziec jak zadziala na ich plastikowych butach? ;) dlatego nie rekomendujemy srodkow do ubuwia, ktorego nie znamy, bo potem kto bedzie winny? Klient wroci do sprzedawcy...

22.06.2020 19:16

Niemiła obsługa klientów ( odmowa sprzedaży pojedynczych środków do pielęgnacji obuwia) dotyczy oczywiście klientów dokonujących zakupów obuwia w sklepach Wojas a nie klientów wchodzących z "ulicy"(usunięte przez administratora)
    Stała klientka

19.06.2020 11:07

Dzień dobry, chciałam zasygnalizować, że obsługa z jaką spotkałam się w jednym z waszych firmowych sklepów jest dla mnie karygodną i dziwie się, że zatrudniacie ludzi, którzy szkodzą waszej firmie. Jestem waszą klientką od lat, kupuję buty z każdej kolekcji, jednak to z jaką obsługą spotykam się w sklepie firmowym w Gdyni w Rivierze mnie przeraża. Zdecydowanie wolę dokonać zakupu online, albo pójść do konkurencji. Dwa dni temu po pracy udałam się zakupić jakieś środki do pielęgnacji moich butów. Z racji awansu w pracy byłam ubrana elegancko - plus nie uważam, abym musiała tłumaczyć się komukolwiek z tego w co się ubieram. Przemiła Pani blondynka w koczku powiedziała, że to jest żenujące, że "już któraś ubrana elegancko ubrana osoba tu przychodzi i chce coś do pielęgnacji" ku mojemu zdziwieniu to nie był koniec... Pani powiedziała "mogłabyś się chociaż inaczej ubrać"... po prostu buta i bezczelność tej Pani przekroczyła wszelkie możliwe granice przyzwoitości. Jakby tego było mało, nie sprzedano mi w tym sklepie nic do pielęgnacji, ponieważ rzekomo "NIE MA" - jakoś na wystawie widoczne były wszystkie środki. Jestem zażenowana tym, że zatrudniacie ludzi, którzy mają postawy antysprzedażowe i szkodzą waszej firmie. Ja już do tego sklepu nie wrócę... wychodzi na to, że muszę poszukać butów i środków do pielęgnacji u konkurencji, bo tam nigdy nie spotykam się z taką postawą. Myślę również, że stracili Państwo nie pierwszego klienta dzięki tej profesjonalnej obsłudze.

22.06.2020 15:50

Niech Pan regionalny dalej wymienia stałą ekipę na świeżaki... :)
    Zniesmaczona klientka

19.06.2020 11:15

Dzień dobry, jestem klientką WOJASA od dłuższego czasu, ale to, co ostatnio mnie spotyka w sklepie w Galerii Riviera w Gdyni jest nie do pomyślenia. Kupowałam w różnych sklepach WOJAS na terenie Trójmiasta, ale nigdy nie spotkałam się z takim traktowaniem ze strony obsługi. Pech chciał, że po przeprowadzce w inne miejsce zamieszkania, sklep w Rivierze mam najbliżej. Mimo jakości wyrobów, z której jestem zadowolona, nigdy więcej nie zrobię w tym sklepie zakupów. Gdy za pierwszym razem zostałam potraktowana w taki sposób, pomyślałam, że to jednorazowa sytuacja, ale niestety nie - gdy kolejny raz przyszłam do tego sklepu, sytuacja się powtórzyła. Rozchodzi się o zakup akcesoriów do pielęgnacji WOJAS. Nie mam pojęcia, jaki problem stanowi sprzedaż akcesoriów w tym sklepie, gdy chce się je kupić oddzielnie - przy kupnie obuwia było mi bowiem wciskanych na siłę milion produktów. Fakt faktem nie obsługiwała mnie wówczas ta sama kobieta, od której chciałam kupić produkty do pielęgnacji - mam na myśli blondynkę w średnim wieku, która od progu taksuje klientów nienawistnym spojrzeniem. Za pierwszym razem, gdy poprosiłam tą Panią o dobranie pielęgnacji do mojego obuwia (obuwie było z innej firmy niż WOJAS, może to była przyczyna - nie wiem) zostałam zbyta, a Pani odpowiedziała jedynie "nic nie mam do pielęgnacji". Warto zaznaczyć, że za kasą stał cały arsenał środków do pielęgnacji obuwia. Ze względu na fakt, że nie jestem osobą kłótliwą, zrezygnowałam i wyszłam. Następnym razem chciałam kupić męskie sznurówki oraz impregnat do obuwia w sklepie WOJAS w Rivierze. Pani, która stała przy kasie rozpoznała we mnie intruza, ponieważ na pytanie o sznurówki otrzymałam odpowiedź "w Auchan sobie Pani kupi. Tam są, ja kupuję i są dobre". Impregnatu rzekomo nie było, mimo że klient przede mną takowy kupił i jakoś ze sprzedażą nie było problemu. Sytuacja poniżej jakiegokolwiek poziomu. Wyszłam z niczym. Poszłam do konkurencji, gdzie bez problemu otrzymałam wszystkie potrzebne produkty. WOJAS, ja się pytam o co chodzi! Ta Pani nie pracuje tam od wczoraj! Jak to jest w ogóle możliwe, żeby zatrudniać tak chamskie osoby?
    Iza

21.06.2020 19:59

Do wszystkich opinii na tym forum pan prezes i jego syn też mają wgląd. Nie trzeba pisać maili.

22.06.2020 15:47

Witam , Zapewne pracownica nie chciała Pani sprzedac tych produktów zeby nie zepsuć paramaetrów sklepowych i wyników za które rozlicza Pan Kierownik Regionalny i za wszystko zabiera premie :) Dla nich nie wygodne jest jak np ma 1 sztuke na paragonie :) dlatego lepiej w ogole nie sprzedac :)

22.06.2020 10:07

Osoby pracujące w sklepach Wojas myślą,że negatywne opinie piszą ludzie,którzy kiedyś tam pracowały. Nie pomyślą o tym , jak są postrzegane przez ogół klientów. Powiem krótko - po prostu mierzą swoją miarą. Ale taka jest prawda i nikt ani nic tego nie zmieni.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wojas?

Kontakt - Wojas S.A.

Szewska 8 34-400 Nowy Targ

REGON:120415969

Branża główna: Moda, projektowanie

Klientka

21.06.2020 23:14

A ja się pytam dlaczego nadal zamknięty jest salon w Gdańsku w Auchanie na Szczęśliwej? Na stronie internetowej znajduje się informacja iż sklep jest otwarty, więc po co wprowadzacie ludzi w błąd? Odwiedzałam już Was kilka razy i ciągle zamknięte. Szkoda, bo miałam do Was bardzo blisko, tym bardziej że obsługa zawsze bardzo miła. Panie potrafiły pomóc oraz doradzić, bez zbędnego "wciskania" na siłę. I taką obsługę sobie cenię. Ktoś wie dlaczego nadal jest zamknięty? I czy się otworzy?

19.06.2020 18:24

Sytuacje opisane powyżej odnośnie obsługi w sklepach Wojas na pomorzu nie są jedynymi sytuacjami ,które obrazują tak niemiłą obsługę przez personel. Również jestem stałą klientką sklepów Wojas. Dokonuję często zakupów w różnych miastach w sklepach Wojas,najczęściej jednak w sklepie Wojas w Galerii Bursztynowa w Ostrołęce. Muszę powiedzieć,że to co dzieje się w tym sklepie to dopiero jest kolorowy zawrót głowy. Kto w ogóle dobierał personel do tego sklepu? Profesjonaliści? Chyba nie. W tym sklepie również nie mile jest widziane kupowanie środków do pielęgnacji obuwia pojedynczo . Owszem kupując buty ,Panie tam pracujące wciskają wszystko czy człowiek potrzebuje ,czy nie. Jeśli klient odmówi to już jest nie po ich myśli i potrafią być bardzo niemiłe. W ogóle obsługa w sklepie Wojas w Ostrołęce pozostawia wiele do życzenia. Różne dziwne rzeczy tam się dzieją . Bywam tam dosyć często i naprawdę widziałam wiele niemiłych sytuacji w stosunku do różnych klientów. Jestem bystrą obserwatorką i widzę dużo.Uważam,że Paniom z obsługi tego sklepu powinien ktoś dokładnie się przyjrzeć i coś z tym zrobić. Jest tyle ludzi,którzy reprezentowałyby firmę Wojas godnie i z klasą ,a nie w niekompetentny oraz nieprofesjonalny sposób. Przecież to nie jest budka na rynku tylko renomowana firma. WOJAS !!!! Stawiajcie na jakość obsługi ,ponieważ klienci bardzo zwracają na to uwagę. Jest to bardzo ważne. Inaczej będziecie tracić klientów.
    Ela

17.06.2020 14:28

Słyszałam że wasza firma przejmuje sklepy Bartek, czy wiecie może czy będzie można starać się o stanowiska pracy na sprzedawcę, czy raczej starzy pracownicy Bartka będą dalej tam pracować?

05.06.2020 11:16

Jakie są warunki zatrudnienia w Wojas S.A.?
    Zadowolona

12.06.2020 11:52

Wiesz...nikt o sobie nie powie że jest leniem. U mnie w sklepie dziewczyny zapierdzielaja i kasa jest ładna. I jeszcze sie nie zdarzyło żeby regionalny zabral którejś premie a juz pracujemy ladnych pare lat. Zapewne zalezy to tez od paru czynników. Region, kierownik , zespół itp. Ale zależy co dla kogo to dobra kasa i dobre warunki.

12.06.2020 20:36

cieszę sie że jesteś zadowolona, mieliśmy fajnych regionalny ale ostatni to porażka i też pracowałam kilka lat, ale facet nie będzie mi obrażał dziewczyny i zabierał premię, wolę lepszą pracę którą znalazłam i ja wykonuję w tej firmie tylko dorobiłam się torbielą na kręgosłupie i nic poza tym wspomnienia mam dobre z ludźmi z którymi współpracowałam oprócz ostatniego regionalnego ale firma wiele do życzenia i to moje zdanie, a o leniu wspomniałam bo ktoś wcześniej zauważył że jest tak super a jak źle to wypowiada się na pewno leń, a koniec roku kończyłam z nadgodzinami ( czego ogólnie nie wolno...) wyniki miałam bardzo dobre jako sklep, ale i też jako sprzedawca :) i to są moje doświadczenia i piszę co ja doświadczyłam w tej firmie lub moi współpracownicy z którymi miałam okazje pracować
    X

05.05.2020 17:40

Może mi ktoś powiedzieć czy kadry z łaski swojej składały wnioski o postojowe? Wróciliśmy do pracy a ja nic jeszcze nie dostałam
    .....

06.05.2020 07:28

A skąd mamy to wiedzieć. Wróciłaś do pracy to chyba wiesz jak napisać e-mail do kadr, numer też jest dostępny.
    Mery

30.04.2020 16:22

Wiecie czy stawka godzinowa zostaje bez zmian czy może zostanie obniżona?

01.05.2020 11:18

Nie mogą obniżyć stawki, jedynie mogą zmniejszyć godziny pracy (jeśli w m-cu mieliście po 150-180godzin wypracowanych) to mogą zmniejszyć nawet że robicie tylko 20h, mój szwagier na umowę o pracę w firmie państwowej ma zmniejszone godziny i za tyle adekwatnie dostaję wypłatę. Pozdrawiam
    X

25.04.2020 18:42

Wie ktoś kiedy kadry złożą wnioski o postojowe/kiedy będzie to świadczenie wypłacone?

28.04.2020 09:57

Musicie sami tego dopilnować o ile mówimy o świadczeniu dla osób na uz. Bo na takim papierze który składa spacodawca potrzebny jest podpis pracownika i jego oświadczenie
    Rc

01.05.2020 07:59

A masz większa niż najniższa krajowa? Bo ja mam o tak najniższa to mi nie moga zmniejszyć
    Gogi

17.04.2020 07:34

Czy teraz jak firma została objęta tarcza antykryzysowa możemy się czuć bezpieczni, że nas nie będą zwalniać? Jaki jest czas takiej ochrony? A może będą mogli to jakoś obejść?
    Dior

24.04.2020 06:58

Przez rok nie mogą
    Powinnosc

22.04.2020 17:38

Teoretycznie umowom zlecenie się należy także, ale nie wiem czy dzięki temu, że nasza kochana,, firma,, zwolniła wszystkie zlecenia otrzymamy to swiadczenie
    Pracownica

23.04.2020 09:37

Wydaje mi sie, że nie. Jeżeli firma nie rozwiazalaby z wami umów to wtedy macie pomoc od Panstwa. A tak to na jakiej podstawie ma wam wypłacić skoro firma Was nie trzyma tylko rozwiazala umowy.

23.04.2020 18:01

I tu się mylisz. Wniosek który wypełnia pracodawca zawiera datę od kiedy umowa podpisana do kiedy była umowa i kiedy została przerwana przez sytuacje jaka teraz mamy. Radziła bym dzwonić do kadr i pilnować żeby wniosek został wyslany
    Zlecenie

21.04.2020 21:57

Czy wiadomo coś na temat tego, czy zwolnione osoby że zlecenia dostaną świadczenie postojowe?
    Tgh

22.04.2020 08:55

Wydaje mi się, że postojowe należy się osobom zatrudnionym w oparciu o umowę o pracę.Ale nadal jedynie tym, których umowa nie została rozwiązana.

23.04.2020 00:21

Dostaną zapomogę od Państwa o ile spełniają warunki no i o ile Kadry wyślą w ich imieniu wnioski. W większości firm już takie wnioski wyslala

15.04.2020 19:35

Czy tylko ja (zlecenie) nie otrzymuje żadnych druczkow ani na maila wynagrodzenia? Pracuje już od roku

16.04.2020 11:39

Od momentu wprowadzenia Rodo zostało weszło w życie, tj. 25 maja 2018r od tego momentu zostały wycofane paski, można prosić o swój pasek kadry indywidualnie poprzez swój prywatny email wysyłając druk, który jest też w SIW. Szkoda ze nowi pracownicy idą na łatwiznę i ciągle się pytają starszych stażem lub piszą glupoty. A na SIW są wszystkie informacje z fimy Wojas S. A. jak i jeszcze Wojas Trade Sp.z.o.o

16.04.2020 15:58

Musisz napisać do działu kadr . Będą wysyłać ci na meila
    ja

15.04.2020 13:16

Dlaczego nie zgłaszacie tego do PIP zakładka e-skarga? Za nieterminowe wypłaty jest kara do 30tys zł. Po zgłoszeniu PIP nie ma prawa ujawnić danych zgłaszającego firmie w której robi kontrole, nie podaje chyba nawet dlaczego robi kontrole. Ludzie zacznijcie się szanować!!! Polska firma a gnoi rodaków gorzej niż zagraniczne markety.

16.04.2020 10:05

A Ty uciekłaś, podpisujesz się pracownik... Ale masz rację już większość z Was powinna szukać pracę, bardziej godną siebie i nie chodzi o handel tylko podejście do ludzi regionalnego powyżej wymienionego B. K. A jego kres nadejdzie podejrzewam że jego czas jest policzony... Pisać anonimowo skargi macie takie prawo, nawet jest to na SIW, ja osobiście cieszę się odeszłam z tego bagna. I życie po Wojasie jest pieknieszy ???? Pozdrawiam więźniów firmy, przynajmniej tak się tak czułam. #Będzie Dobrze, trzymajcie się pozytywnie
    Mery

10.04.2020 11:02

Jak tam wypłaty? Bo jak widzę nie mamy najniższej placy minimalnej. Nawet nie mamy liczone od 2600 zł brutto tylko jakieś śmieszne kwoty

12.04.2020 19:11

Ciesz się kobieto że w ogóle dostałaś kasę... i masz pracę. Niektórzy nie mają tyle szczęścia, zostali pozwalniani i są całkowicie bez kasy i bez pracy, gdyż w dobie pandemii małe szanse na zatrudnienie w innej firmie. Jestem daleka by bronić byłego pracodawcy (źle wspominam prace w Wojas) ale rozumiem że utrzymując ponad tysiąc pracowników jest ciężko... wypłaty plus drugie tyle składki ZUS i nie obejmie go tarcza antykryzysowa. Tyle w temacie
    Costam

15.04.2020 15:22

Dlaczego niby firma by nie miala dostać tarczy? Tak się składa ze firma zostanie objeta tarcza antykryzysowa

12.04.2020 13:12

Co z ludźmi co nie dostali wypłaty
    Ela

12.04.2020 19:35

Też się chętnie dowiem
    Megi

14.04.2020 22:03

Dzwońcie do kadr to ich sprawka, ja się upomniałam i przelew był w 3 godziny na koncie.
    Xyz

08.04.2020 11:29

Czy ktoś kto dostał wypowiedzenie umowy zlecenie otrzymał od firmy zaświadczenie, ktore potrzebne jest do zarejestrowania się jako bezrobotny (gdzie w tej sytuacji ubezpieczenie jest niezbędne!!)?? Kadry milcza, zero kontaktu.
    Iczigo

10.04.2020 18:19

Zgodnie z przepisami prawa pracy, pracodawca ma 7 dni na dostarczenie pocztą świadectwa pracy chyba że zobowiązał się w ciągu tych dni do nawiązania ponownie współpracy to jest tytuły warunek kiedy pracodawca nie ma obowiązku wystawia świadectwa. W moim przypadku minęło już 8 dni i nie mam świadectwa.
    Święta

11.04.2020 15:15

Umowa zlecenie to umowa która nie podchodzi pod kodeks pracy wiec nie wystawia się świadectwa pracy
    Sss

10.04.2020 20:07

Dostaliście dziś wypłatę?
    Wcg

11.04.2020 09:43

O ile to można nazwać wypłatą, ale tak
    Sjehhd

10.04.2020 16:56

To 60 % dostaliscie? Czy nic ?
    Asia

08.04.2020 13:24

Ja mam informację od Regio że jest postojowe, dlatego urlopy zostały cofnięte.
    Ghh

10.04.2020 09:38

Nie ma. Przestojowe według prawa wynosi 60%.
    Sjehhd

10.04.2020 16:55

Ile wypłaty dostaliscie?
    ????

06.04.2020 15:30

Czy ktoś ma jakiekolwiek informacje, co dalej z pracownikami sklepów?
    Qwrt

07.04.2020 18:03

O co konkretnie pytasz?
    ????

09.04.2020 09:59

Jak będą rozliczani pracownicy za ten czas? Czy będą redukcje etatów?
    Pytam

31.03.2020 21:12

Jak to jest ze pracownik z ponad 13 letnim stażem dostaje wypowiedzenie, umowy zlecenie dostają wypowiedzenie i to na maila, urlopy są cofane , jak firma dba o nas?
    wiki84

02.04.2020 12:55

13 lat na zleceniu byłaś ? czy na umowie o pracę 13 lat?
    Mjf

08.04.2020 10:28

Pod koniec marca nie były przedłużane umowy o pracę jak i zwalniane zleceniowki.

Zostaw merytoryczną opinię o Wojas S.A.