Witam byłam wczoraj w Tłuszczu obsługa tragiczna panie nadąsane !!Jeszcze burczenie pod nosem że ludzie przychodzą sobie na wycieczki do Pepco !!!Jestem rozczarowana robiłam w tym sklepie często zakupy teraz po tej wizycie nie mam zamiaru więcej tam zawitać.Przez taki personel tracicie klientów!
U nas też będą cięcia. Narobią u nas 3 kasy samoobsługowe i oni wychodzą z założenia ze skoro są te kasy to automatycznie jest potrzeba mniej ludzi. Jakim cudem skoro nam powiększają o ileś sekcji np przemysł, bedzie jeszcze wiecej roboty bo znając zycie bedą wymyslać co chwile jakieś bzdury. Robi sie coraz gorzej i lepiej nie bedzie, niedlugo 3 osoby im wystarczą zeby prowadzic sklep np 600m2
Gdybym dostała propozycje rozpoczęcia drugi raz pracy w firmie Pepco za żadne skarby bym jej nie przyjęła. Firma niestety nie liczy się z dobrym pracownika. Patrzy tylko i wyłącznie na to aby Firma miała z tego zysk a pracownik to osoba która im to umożliwia.
Hej! Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie, chociaż w dużej mierze myślę, że to wina ludzi trzęsących się o stołki... Jestem liderem... Za marna kasę prowadzę zmiany po połowie z kierownikiem, robię grafik...po połowie z kierownikiem, wypełniam chore tabelki... również po połowie, bo jak jestem na zmianie to... A teraz okazuje się, że przygotowuję inwenturę, bo kierownik ma w tym czasie urlop... Ja się pytam po co komu kierownik? Żeby mu więcej płacić za etykietkę?
Wiecie coś więcej na temat zwolnień które mają nastąpić już w najbliższym czasie? Powiedział Wam ktoś coś więcej na ten temat?
Hej, odpowiedzcie mi proszę kto podpisuje odbiór lokalu po new lookach? Kierownik sklepu, kierownik rejonu czy koordynator?
Ja sie ciesze że wydłużają godziny dla klienta. O wiele wiecej utargu będziemy robic dzieki czemu może bedzie stabilna sytuacja w firmie. A te którym nie pasuje nic, to niech sie zwolnią albo ida na l4 bo jest tu bardzo dużo pracownic które jak widzę wypłatę by chciały ale pracować sie "boją"
Dziewczyny czy wam tez kiero robi na godzine do pracy w zebranie ?? Uwazam ze jest to totalny brak mózgu.
Wszyscy tylko narzekacie. Wiele lat pracowałam w tej firmie, też wydawało mi się że można coś zmienić aby było lepiej . Teraz wiem i mam porównanie było to najlepsze miejsce . Przede wszystkim stabilizacja i wsparcie wszystkich . Chętnie się z kimś z Was zamienię .
Stabilizacja była lata temu pod dawnym zarządem. Teraz etatów na sklepie masz tyle, że gdy jedna osoba wypadnie z grafiku inne muszą rzucać wszystko prywatne, żeby sklep funkcjonował. Mimo to i mimo, że wszyscy mają umowy na czas nieokreślony(bo krótsze już zostały ucięte) i tak dostajesz info, że tną kolejny etat. To nie jest stabilizacja.
A dlaczego sie zwolnilas ? Pamiętaj, że na Pepco świat się nie kończy. Trzeba zacząć od nowa i nie rozpamiętywać co było kiedyś. Ważne,że masz dobre wspomnienia ;)
Czekaj, że co? Stabilizacja w tej firmie? Zwolnienia i cięcia etatów to ma być stabilizacja? Widać, że od lat nie pracujesz w Pepco, bo nie masz bladego pojęcia jak obecnie wygląda praca na sklepach!
Cześć, Czy byłyście już na szkoleniu z nowego systemu w Warszawie? Jest tam coś ciekawego czy raczej same nudy?
Jest bardzo intensywnie, dużo nowych wiadomości, nowy system jest zupełnie inny od obecnego. Fajne jest to, że i w komputerze kiero i na kasach można sobie dowoli ćwiczyć różne operacje, typu wylogowanie kasjera. Mnóstwo informacji do przyswojenia i na pewno trzeba trochę popracować na sklepie, żeby się nauczyć, ale szkolenie mimo że w szybkim tempie to ciekawe i info przekazywane są w bardzo przystępny sposób.
Cześć, i jak się sprawdza ten nowy system? Łatwo go ogarnąć, skoro tyle nowych informacji do przyswojenia? Jest jakieś szkolenie z niego czy wytyczne?
Po wczorajszej sobocie z moją kiero jestem zmęczona psychicznie. Daje wycisk, rozkazy z(usunięte przez administratora) wzięte, a następnie idzie na telefonik do biura. Nic nie zrobiła przez cały dzień, nic !!!!!! Ja się zastanawiam gdzie jest sprawiedliwość i ręka nad nią. Kiedyś usłyszałam od koleżanki że w tej firmie ręka rękę myje i to chyba prawda. Mimo straszenia że zgłoszę to wyżej to nic nie daje, jak mnie zwolnią to trudno nie będę pracowała w takich warunkach. Bydgoszcz!!!!
Mnie to nie dziwi Dopóki tak będziecie pozwalać na to co się dzieje tak będzie nadal . Kiero mają gdzieś Wasze zgłoszenia bo doskonale wiedzą iż stawi się KR nie za kasjerem a za liżące d Kiero. Ręka rękę myje - to standard w Pepco W Bydg jest parę Kiero które już od dawna nie powinny pracować na tym stanowisku. Nadają się co jedynie na Stragan z jajkami ,lecz nawet i tam trzeba mieć kulturę i obycie.......
W Bydgoszczy powinni wymienić kierowników to co sie odwala to tylko zglosic do Regionalnej bo Rejonowa nic z tym nie zrobi !! Wykorzystywanie ile sie da ! Faworywyzowanie między pracownikami ! Wychodzenie sobie z pracy szybciej, zostawianie kodu autoryzacyjnego na kasie. Bo len nawet nie chce wyjść z biura.
Sama prawda, kierownicy sklepów powinni zmieniać sklepy jak kierownicy rejonów rejony... Wtedy by się okazało, czy sklep ciągnie załoga, czy odwrotnie... Bo zazwyczaj tak jest, że jak dobra załoga to kierownik niepotrzebny!!!
Ja uwazam ze jakby byly kontrole w weekendy to duzo juz by wyszlo tak samo popołudniami jak kierownictwo pracuje i te rozmowy na sklepach przez telefon. Klient o cos prosi a ta z wielka obraza podchodzic musi.
Nie tylko kierowniczki rządzą. Pracownicy również którzy pracują długo (nie liderki). Myślą że są wyżej.
Rozmowa z p. kierownik w biurze trwała może 3 min. Informacja o zarobkach i o 12-godzinnych zmianach. Pytanie, czy są chęci do pracy. Musiałam dojechać na rozmowę, a niczego konkretnego się nie dowiedziałam. A Pan od rekrutacji przez telefon roztaczał wizję świetnej pracy.
Czy odpowiadają mi 12-godzinne zmiany? Czy są chęci do pracy?
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy

Witajcie, czy ktoś może jest w temacie i mógłby odpowiedzieć, czy nasza firma przewiduje jakiś benefit, cokolwiek za urodzenie dziecka? W zeszłym roku była taka informacja w Pepco Voice, a nikt nie potrafi udzielić mi informacji.
Nic nie dostaniesz. Sama urodzilam dziecko nic nie dostalismy od firmy. Wstyd. Inne zaklady pracy daja paczki powitalne, ale to nie u nas. ????
Bez przesady , dostaniesz 500+ czy 800+ plus od państwa także nie marudź że jeszcze firma mąci coś dawać .
No dokładnie. Dostają wszystko, a w głowie ciągle jeszcze mają paczki. Tylko paczki, zawsze paczki, na święta, za urodzenie dzieciaka (niby z jakiej racji?), niedługo za adopcję psa czy kota będą sobie życzyć.
Ja dostałam paczkę na urodzenie dziecka i co w tym złego. Był ładny kolorowy kartonik a w nim kartka z gratulacjami, świeczka kocyk, pajacyk, body skarpetki i pozytywka i chyba coś tam jeszcze. Ogólnie przemiły gest. Dla tych co się rzucają w Lidlu dziewczyny dostają (poza bonami na święta) paczki dla swoich dzieci, z resztą z tego co wiem to w innych firmach tez, więc to chyba miły gest od firmy że chociaż na urodzenie dziecka się dostaje.
Moja opinia o pracy w tej firmie jest tragiczna, najgorszy (usunięte przez administratora)jaki w życiu doświadczyłam, współpracownicy którzy poniżają i okłamują. Z klientem się wogóle nie liczą. Dyskryminacja oraz bezczelne szefostwo. Pracownicy którzy myślą, że niewiadomo kim są. Za żadne pieniądze bym tam nie wróciła. Okłamali mnie że sklep zostanie zamknięty i dlatego mnie zwolnili. Natomiast sklep nadal funkcjonuje. Nie polecam pracy w tej firmie chyba że ktoś chce nabawić się traumy.
Szok!!! No ale i tak bywa.... Niestety pepco się dawno dawno temu popsuło, a ludzie w nim są obłudni. Pozdrawiam
Dzień dobry Mam złożyć CV do pracy w Pepco,na jakie można liczyć na początku zarobki i czy są jakieś benefity np opieka medyczna itp?
Czy tylko na moim sklepie są rozpisywane tak beznadziejne grafiki? Praca ciągle na 11:15 albo 14. Ciągle popołudniówki. Wyjścia wcześniejsze zdarzają się może z 4 na 20 dni pracy. To już jest naprawdę męczące, zero życia prywatnego. Jeszcze etat nam chcą zabrać, a sklep mamy największy w województwie.
Też tak było. Jedynie kierowniczka robiła sobie większość zmian do 14 czy 15, reszta miała rozdzielone po 3 lub 4 zmiany w ciągu miesiąca do 14 lub 15, a w pozostałe dni zawsze do 20stej. To juz lepsze są te 12stki bo jest więcej dni wolnych.
U nas nawet nie chodzi o to, że kierowniczka sobie wypisuje zmiany do 15, bo ona akurat lubi dwunastki i często je ma. Ma też dzięki temu dużo dni wolnych, a jak jeszcze dojdzie jakiś urlop, to nie ma jej pół miesiąca w robocie. Też na początku przystalysmy na dwunastki, ale nasze dwunastki nie wyglądały jak jej - że po dwunastce wolne czy np do 14 i potem wolne. U nas było tak: 12h, na 14, na 11:15, 12h, na 11:15. Proszę sobie wyobrazić, jak się czulysmy po takim maratonie. Dlatego chciałam się dowiedzieć, jak to wygląda na innych sklepach. Po ile wyjść w miesiącu macie wcześniejszych? Na jakie godziny przychodzicie? Oczywiście pytanie tylko do osób, które nie mają dwunastek, oprócz soboty. I wiadomo, że jak któraś taki tydzień miała, to potem miała mniej godzin. Ale znowuż przeważnie było tak, że kolejny tydzień znowu na 14. I wiecznie do końca.
Pocieszę Cię, bo ja w czerwcu w ogóle nie mam wcześniejszego wyjścia, a generalnie 2-3 dni w miesiącu
Według kodeksu pracy to tydzień wcześniej.
Hej dziewczyny. Mnie przeraża " rzucanie" na inne sklepy. Jesteś potrzebna jedziesz. Nie powinno być czegoś takiego !!!! To już nie to Pepco co się zatrudniałam. @Pracodawca
A co z osobami, które mają dziecko do lat 4? Wg kodeksu pracy, pracodawca nie może bez zgody takiego pracownika wysyłać na delegacje, czy jak to jest?
Hej,przedłużają wam umowy po 33msc?
Część. Czy w Pepco jest płacone stażowe? Np po przepracowanych kilku latach? Czy pensja, np Kierownika pracującego 6 lat jest taka sama jak tego co pracuje rok?
Pensja niestety jest taka sama zarówno dla kierownika który pracuje rok jak i dla tego który pracuje 10.... Po przepracowaniu 5 ,10 ,15 latach dostajesz jednorazowo premię po 5 latach ponad tysiąc zł po 10 ok 2000zl
Ogólnie praca ok, ciężka jak to w handlu - kontakt z klientami (nigdy nie wiesz kto Ci się trafi) no i wystawianie palet, przerabianie sklepu itd. Dużo zależy jak trafisz z ludźmi którzy z Tobą pracują. Ja miałam super ekipę - tak samo kierowniczka. Jak robiłaś swoją robotę to nie było żadnych problemów. Jednak sama firma i podejście do pracownika trochę mnie załamało. Przebudowy na otwartych sklepach, nie wypłacanie odpowiedniej premi czy nagły wzrost budżetów to tylko kilka sytuacji gdzie firma nas delikatnie powiem w sposób nieodpowiedni. Oby się to zmieniło. Ogólnie wypłata i premia (jeśli w ogóle sklep jest w stanie ją wyrobić) raczej na plus.
To masz szczęście, bo moja kierowniczka to leserka jakich mało, czy jest czy jej nie ma w sumie nie ma różnicy, i tak tylko udaje, że pracuje a efektów brak... Papierosek, śniadanko, telefonik, obiadek, papierosek i tak w kółko... I taka bidula zmęczona ????♂️ Tytan pracy po prostu ????
Pisałam jakiś czas temu że mam odbyć rozmowę o pracę w Pepco w Łodzi przy ul Traktorowej.... Takiej ignorancji to ja jeszcze nie spotkałam....cała rozmowa trwała 3 minuty Pani kierownik niekompletna, nie umiała odpowiedzieć na pytania dotyczące pracy ???? Nie zdecyduje się nawet jeśli zadzwonią! Poczułam się zlekceważona.
Serio takie wnioski? No dzień dobry, witamy w realnym świecie. To normalne, że jak ktoś ma firmę, spółkę itd liczy zyski, jak się na to nie godzisz to stwórz sama firmę i Ty będziesz zatrudniać pracowników którzy umożliwią Ci zdobywanie zysków.
Trzeba mieć nie równo pod sufitem pisząc takie brednie !!! Pracownik wcale nie liczy się dla tej pożal się Boże Korporacji jakim jest Pepco !!! Zasuwaj jak mróweczka i siedź cicho ... Ciekawa jestem ile osób zostanie jak wprowadzą system 8 h pracy ? Pracuję ponad 3 lata ale teraz co się wyprawia to istny cyrk na kółkach !!! Tną etaty a ty zasuwaj za trzech i jeszcze uśmiech od ucha do ucha . Ten kto ma dobrze ten ma : Kierownictwo i zastępca . Grafiki tworzone pod siebie idealne wprost jak z książki , kasjer niech tyra popołudniówki i prawie codziennie w tej jakże wspaniałej i dobrej pracy !!!! Myślę o zwolnieniu z tej pseudo pracy i żałować nie będę bo nie ma czego , taka jest prawda . Pracę inną i dobrze płatną jak ktoś chce to znajdzie . Dość poniżania i nierównego traktowania !!! Nie żyjemy w średniowieczu !!!
Osoba wyżej, nie żaliła się na kierownika czy zastępcę ale na firmę, no niestety ale to jest brutalna prawda, i czas się z tym pogodzić,nikt nie ogląda się na pracowników najniższego szczebla, i tak, nie widzę nic w tym złego, bo tak jak wyżej napisalam, każda firma patrzy na zyski, inaczej nie utrzyma się na rynku. Druga sprawa to nikierownik sprawiedliwe g i od 1,5 roku męczę się z wypaleniem zawodowym, ta praca nie daje możliwości rozwoju, awansu z resztą praca w korporacji jest specyficzna, to nie praca w której spokojnie przepracuje się do emerytury. Niestety pretensje mogę mieć tylko do siebie.
Druga sprawa to Nie wina firmy że kierownik robi niesprawiedliwe grafiki* bo obcięło mi trochę wypowiedz
To się zwolnij jak Ci tak źle,chyba nikt nikogo na siłę nie trzyma w tej pracy. Po co pracujesz jak źle Ci tak,jest dużo osób na Twoje miejsce.a po tobie nikt płakać nie będzie że odchodzisz z pracy,bo jest osób chętnych do pracy na Twoje miejsce.Bo w innych firmach to na pewno nic nie trzeba robić tylko wypłaty wpływają za nic.Przestancie już narzekać na pracę,tylko cZasmi podziękujcie że ja macie bo nie każdy jja ma
Też się tu zgodzę Ułożenie grafiku to tylko pretensje do kierownika lub zastępcy bo to nie firma nam je uklada . Pracuje tu dość długo z wieloma rzeczami się nie zgadzam jak np.pieknie nazwane ucinanie etatow "optymalizację Bo im nas mniej tym więcej pracy i mniej wydajne jesteśmy, ale wracając do grafiku ,za niedługo faktycznie firma będzie nam go układać pod dostawy dzienne utargi godz i foldery .
Aktualnie jest mnóstwo ogłoszeń ws pracy w Pepco. Może nie ma chętnych... Poszli po rozum do głowy i postanowili zwiększyć pensję?
To co się dzieje obecnie to szok .... Z moich obsrerwacji wiem iż dużo osób pracujących obecnie w Pepco ma zamiar odejść . Napewno nie odejdą osoby które już długo pracują w Pepco ponieważ będą bać się znalezienia nowej pracy , również z przyzwyczajenia ? Nie dziwi mnie że już jest dużo ofert pracy w Pepco bo już odchodzą te osoby które przejrzały na oczy .. Pracy na szczęście w Polsce jest dużo i ten kto chce napewno ją znajdzie . Wprowadzenie systemu europejskiego tzn czas 8 h napewno przyspieszy rezygnację osób które i bez tego planowały odejść z tej jakże wspaniałej pracy . (usunięte przez administratora)
Moim zdaniem od nowego roku operacyjnego każdy sklep będzie musiał wprowadzić 8 h pracy , Narazie to testuja i czekają na opinie Pracowników. Porażka nie wyobrażam sobie takiej pracy po 2,5 na zmianie. Bo etatów mam 5,75
Naprawde wam nie pasuje pracować po 8 godzin ? Pytam z ciekawości a nie żeby wywołać burze !! Tu gdzie jestem ( nie w Polsce ) pracujemy wszyscy po 8 godzin plus mamy godzinna przerwę , 5 dni w tygodniu i 2 dni wolne ……..niektóre dziewczyny pracują tylko po 6 , czyli 30 godzin tygodniowo ……wszyscy zadowoleni
Kto pracuje już kilka lat w systemie 12 godz to jest przyzwyczajony że więcej dni ma wolnych a tak to 1 dzień aby i też nie kazdemu będzie się opłacać dojeżdżać.
U nas miało nie być, a w tym tygodniu bum!, info, że grafiki po 8 godz., na razie kiero + lider, ale pociągnie to za sobą i kasjerki. Tak jak piszesz, od nowego roku operacyjnego będą zmiany, nie ma co się łudzić. Dla mnie lepiej, osobiście wolę po 8 godzin niż 12.
Muszą czymś łatać redukcję etatów... Tylko jak wypada miesiąc gdzie jest około 180 h to rozbić grafik po 8h to już słabo .. jak ktoś lubi być 6 dni w tyg w pracy albo nie ma rodziny i dzieci spoko..
U nas nie można brać L4, a i urlopu też się nie dostaje Się wtedy ktoś potrzebuje, teraz jak umawiam się z lekarzem, fizjoterapeuta to mam możliwość wtedy kiedy mam wolne, druga sprawa, L4 jest u nas niemiłe widziane, więc zawsze człowiek się tak pozamieniał, żeby mieć wolne i nie przychodzić z kaszlem i gorączka do pracy. Kolejna sprawa, ja nie mam dzieci więc i urlopu w wakacje od paru lat nie mam (chodzi o ten 2 tygodniowy) a u nas nie może urlop pokrywać się z urlopem innej osoby, więc jak w wakacje mi wypadło 3 dni wolnego ndz, pon, wto, to mogłam zobaczyć słońce i gdzieś wyskoczyć. Inaczej wyglądają zmiany w takim Lidlu np gdzie sklep jest od 6 do 22 bo jest wtedy łatwiej zrobić zmianę poranna do 14 stej albo drugą zmianę od 14 stej do 22, my mamy sklep od 8 do 20 więc pierwsza zmiana do 16 a druga od 12 stej, to człowiek nawet obiadu nie zje, chyba że ktoś lubi jest obiad o 11 stej. Znając życie to te "niedzieciate" będą wiecznie musiały na drugie zmiany przychodzic, więc życia osobistego zero.
Czyli masz beznadziejna kierowniczkę. 4 dni urlopu wciągu roku możesz wziąść na żądanie zgłaszając dzień wcześniej.
To tylko tak pięknie brzmi. Wiem jaki był kwas gdy raz poszłam na L4, docinki i złośliwe podteksty, przeplakalam wiele wieczorów więc: nie, dziękuję.
Masz (usunięte przez administratora) Ki w grupie. L4 należy się.. Kierowników dużo bo każda się za taką uważa... Współczuję, ale dobrych pracowników uważa się dopiero po stracie... Taka prawda. Wytrwałości życzę i olej zrób swoje i do domu... Jeżeli Wiazesz przyszlosc z tą firmą przyszłość oczywiście.
A co mnie obchodzi iż ktoś ma dzieci ? Trzeba było nie mieć lub teraz nie zasłaniać się dziećmi !!! Pracownik taki sam z dzieckiem jak i bez - nie ma wyjątków . Dlaczego osoba nie posiadająca dzieci ma mieć zawsze pod górkę ? Ja na takie coś bym się nie godziła w żadnym wypadku . Przykre że pozwalasz sobie na takie traktowanie
Przecież ilość godzin w miesiącu nie ma znaczenia, tzn. im więcej dni pracujących tym większa norma godzinowa. Miesięczna norma godzinowa to liczba dni powszednich x 8 godzin, nie bardzo rozumiem, z czym problem? Od poniedziałku do czwartku po 8 godzin i np. sobota 8h.
To wytłumacz nam jak to u was wygląda? Ok codziennie w pracy po 8 i to każdy bo sklep czynny od 9-21 Więc jak ułożyć taki grafik? Dla mnie to nie normalne Zatrudniamy się wiedząc że jest po 12h i tak nam pasuje
Zgadzam się z opinią . Wiele zawodów ma 8 godzinny dzień pracy i jakoś kobiety żyją i dzieci wychowują . We wcześniejszych komentarzach często były narzekania na pracę trzy dni po 12 godzin , a to że dzieci nie widuje się , a to że życia prywatnego nie ma itp . A więc jakie godziny pracy w końcu by odpowiadały ?? A jeśli chodzi o dojeżdżanie codzienne do pracy no to cóż tu pisać - samo życie że codzinnie do pracy a kiedyś dzieci do szkoły . ...
I ósemki, i dwunastki mają swoje plusy i minusy. Nie rozumiem tego wiecznego narzekania, wszystko źle. Jeśli praca w pepco nie odpowiada to można ją zmienić. Pracowałam w kilku firmach i tak fajnych ludzi, jakich mam w pepco, nie spotkałam nigdzie indziej. Z moim zespołem ROZMAWIAMY, a nie żalimy się z anonima. Jedna kasjerka bardzo chce pracować w systemie 12 godz i mamy na to zgodę - nikt nie robił problemów z grafikiem.
Na przykład przychodzę na 8 i jestem do 17 …..o 12.00 przychodzi koleżanka co jest na zamknięte czyli do 21.00 , w między czasie przychodzi kolejna koleżanka o 15 , czyli są dwie na zamknięciu plus kierownik ……pracujemy w centrum handlowym , przeważnie są 2 na otwarciu i dwie na zamknięciu
Owszem, wiele zawodów ma ale są to np 8 godzin codziennie od 6 - 14 lub od 8-15, albo jeśli zmiany to od 6-14 a druga zmiana od 14-22, każda z nas która się zatrudniała właśnie dla 12godzinnych grafików, bo zmiany od 9 - 17 a drugiego dnia od 11 -19 nie urządza, żeby cokolwiek załatwic/ zrobić cokolwiek w domu.
To dziwne bo u Nas nikt nie ma takiej zgody a są wieloletni pracownicy , którzy składają wypowiedzenia bo nie pogodzą takiej pracy z opieką nad dziećmi. Wielka mi zmiana od 9 do 17, cały dzień zmarnowany a w kolejne to samo. Osoba, która to wymyśliła powinna wylecieć z tej firmy. Przy chodziliśmy do tej pracy że świadomością 12h. Komuś nie pasuje niech się zwolni bo prac w systemie zmianowym jest dużo. My chcemy nadal zmian 12h
Zgadzam się My chcemy 12h zmiany Bo faktycznie będą masowe odejście Trzeba Zrobić konferencję z Aleksem
A co ma rejon do zmian? Chyba wszyscy pracownicy powinni być równi a nie uzależnieni od kaprysu rejonowej...
Pepco już długo się nie utrzyma przy takim traktowaniu i nie liczeniu się z dobrem dla pracowników . Padnie czy prędzej czy później .
Czy ktoś jeszcze w tej firmie liczy się ze zdaniem pracownika?Dlaczego nie powstała chociażby ankieta, żeby każdy pracownik mógł się wypowiedzieć, jaki system pracy mu odpowiada. Przykre to wszystko.
No właśnie nie liczy się dobro pracownika . Większość pracowników nadal chce bardzo utrzymać system 12 h , ponieważ głównie dla tych godzin się przyjmowaliśmy do pracy . Pepco jest specyficzne pod tym względem iż człowiek lepiej przetrzyma Np 2 razy po 12 g i następnie dzień wolny niż codziennie po 6, 8 godzin i tylko góra dwa dni w tygodniu wolne !!!! Człowiek będzie styrany i przepracowany na maxa . Dość że poobcinali etaty , pozwalniali - człowiek teraz tyra za dwóch , na minutę nie usiądzie .... bo nawet gdy chwilowo nie ma klientów to zaraz Kierownik patrzy krzywo z sarkazmem mówiąc : Nie masz żadnej roboty ??? Zaraz Tobie znajdę .... W normalnej pracy jest całkiem inaczej . Bez tej spiny , nerwówki , ciągłego sprawdzania , nalotów rejonowej i regionalnej ... ich pomysłów z kosmosu wziętych !!!! Porażka i nic więcej !! Przez to ich wojowanie , ciagłe zmiany , grafiki również co chwile zmieniane , można oszaleć !!!! Nie są jedyną firmą na polskim rynku - obudzić się za nim będzie za późno !!!!
Nikt się nie liczy. Może poprzedni dyrektor ale na pewno nie ten. Co to za zmiana do 16:45 ? Praca zmianowa to 6-14 itd. Kto da rade pogodzić tak głupie godziny z życiem rodzinnym i pracą małżonka? W takim razie poproszę o sporą podwyżkę na nianie lub żłobek i benzynę bo kilometrów mam trochę, premii brak a benzyna coraz droższa. A jeszcze kochany dyrektor pepco dokłada mi kilka dni więcej dojazdów. Proponuję wszystkim niezadowolonym iść chorować, niech płacą za l4
Racja !!!! I tak będzie się działo !!! Masowe L4 , wypowiedzenia !!! Bardzo dobrze !!!! Za nic mają pracownika !!! Idźcie na L- 4 i składajcie wypowiedzenia !!!
Aleks to buc , to ze odkąd objął rządy bedzie tylko gorzej pokazał zmieniając- pomniejszając coroczne podwyżki . Pracuje 6 lat i zawsze min 200 było rok w rok Wielki dyrektor bedzie socjale wyposażał w kanapy .... Taki (usunięte przez administratora) w innych kwestiach a on standardy wypoczynku bedzie podwyższał....ktora/który z nas ma czas wyczilowac na przerwie????? Wiecznie dzwonek bo priorytety .... Ja pierdziele co za firma gnój sie robi
Oczywoscie ze sa osoby ktore wolą. Macie prawo. Chodzi o to ze pozostawili nas bez wyboru Chcesz pracować po 8h 6x w tyg OK Twój wybor Ja tyle lat pracuje dwunastki i dobrze mi z tym - w sumie cała nasza załoga -8 osób- chce zostać przy starym systemie .
Na wrzesień ? Jeszcze nie mamy - przecież jeszcze sierpnia nie ma . Pewnie będzie mega zmiana od września - czyli po 8 h , 6 h ... Nie ma co liczyć na system 12 h ... prędzej po 12 h będą mieć kierownik i zastępca i starszy kasjer ... Reszta czyli kasjerzy codziennie w pracy . Tylko z tego co się orientuję to głównie kierownik powinen mieć po 8 h pracy nie inaczej . Zobaczymy co z tego wyjdzie ... nie widzę siebie już w tej pracy !!!! Z niechęcią człowiek idzie - czas na zmiany ... Racją jest jak tu na forum dziewczyny piszą iż odejdą , mamy poprostu dość takiego traktowania , w żadnej pracy nie ma takiego kumplostwa , obgadywania za plecami i co najgorsze niesprawiedliwość w grafikach .
Ja odeszłam w zeszłym roku byłam kierownikiem 12 lat przez ten rok odżyłam mam fajną pracę zarobki jeszcze raz takie teraz z perspektywy czasu żałuję że nie zrobiłam tego wcześniej tam rządzą rejonowe które wiedzy nie mają w ogóle ale zrównać nas z ziemią to potrafią wiele razy płakałam ale w końcu powiedziałam dość .Życzę wam dziewczyny dużo cierpliwości
Nic z tego , po zmianach grafiku sierpniowego jest tak że pracuję w różnych godzinach przez kolejnych 5 dni . Raz jest to 8 godzin ale i 10 , 12 , 7 , 9 itp jakieś minuty do tego dodane i w sumie to wyszło 12 dni wolnych . A jeszcze dodam że to jest tak np : 9:00 - 20: albo 10:00 - 19:00 tak że super (???) Szkoda gadać ...
Dlaczego dramat ? Jestem w pracy 9 godzin , po 4 godzinach mam jedna godzinę przerwy na posiłek i późnej pracuje kolejne 4 godziny !!! A tygodniu mam 2 dni wolne !! Idealnie !!
Nie rozumiem po co aż godzina przerwy przy ośmiogodzinnym dniu pracy? W skali miesiąca jest to niemal doba z życia zmarnowana bezowocnie. Idąc dalej, rocznie +/-10 dni. Wybacz, ale mam co z życiem robić. Przy 8 godzinach pracy 15-20min. przerwy w zupełności wystarczy. Masz Ty tam jakąś kuchnię przyzwoitą albo sypialnię, żeby ta godzina przerwy skoro być już musi, jakiekolwiek profity przynajmniej wnosiła?
Mamy kuchnie , lodówka , mikrofala itd ….oczywiście stół i wygodne rozkładane krzesła aby człowiek po obiedzie troszkę odpoczął
Ciekawi mnie jeszcze jedna kwestia, czy wy też macie zebrania miesięczne? Ile osób jednocześnie może być na przerwie?
Tylko z czego te utargi jak brak towaru na jeden sklep wysyłają wszystko na drugi nic .... Każdorazowe pomysły firmy zwalaja z nóg zabierają etaty.. Dają dopełnienia do ty etatów co zabrali... Serio... ??? Czym mamy robić sobie premie budżety jak nie ogarniają towaru i jego braku??? A kolejne sklepy są otwierane powiększane po co...??? Jeszcze dla dobra pracowników co by pracownik był wypoczęty do pracy musi przychodzić codziennie!!! Serio... Pomysł tego co chyba siedzi w biurze i po 8miu godzinach wraca do domu bez żadnych innych obowiązków.... I niech mi nikt nie pisze ze jak ci źle to sobie zmien.... I co za każdym razem złego traktowania mam uciekać do nowego miejsca to nie o to chodzi.... Nie długo będą chcieli żeby za miskę ryżu robić za nich cała robotę... Pamiętajcie drogie pepco to pracownicy sklepu robia cała robotę nie wasze fantastyczne pomysły ...!!!!
Dokładnie taka jest definicja pracownika - ma pracować żeby firma miała z tej pracy zysk. Czy ty od pracodawcy oczekujesz, że będziecie głaskał po głowie? Jestem pracownikiem, to wykonujesz swoje obowiązki zgodnie z umową. Czego jeszcze chcesz?
To ja tobie odpowiem czemu nie pasuje zmiana, bo miałaś 12 i miałaś przynajmniej 2 dni wolne plus niedziele tez wolne , teraz drugi miesiąc mam po zmianach, w ciągu miesiąca kończę 5 razy wcześniej czyli o 15 , 16 lub 18 , reszta dni wracam o 21 do domu , sobie przeanalizuj, średnio raz w tygodniu jestem w domu wcześniej jak na 21 szał normalnie,, większość dni w miesiącu zaczynam prace 11-12 , dziecko do przedszkola na 8, drugie do szkoły na 8.30, szybkie zakupy w domu jestem przed 10 , do pracy dojechać pół godziny w pracy trzeba być 15 minut wcześniej, to jaki to odpoczynek , Nawet te dziewczyny co dzieci nie mają to z radości nie skaczą, bo młode osoby tez miały wolnych parę dni, mogły wyskoczyć ze znajomymi czy z przysłowiowym chłopakiem, a teraz masz na 11 to większość ludzi w tym czasie w pracy jest jedynie sobie szybkie zakupy oblecisz czy fryzjera, wracasz 21 do domu i jedynie co zostaje to spanie bo na drugi dzień znowu do pracy, Nie porównujcie naszych zmian do normalnej pracy 8 godzinnej ,bo z siebie same durnia robicie, bo jest różnica wychodzić na 7-8 i wracać 15-16 do domu codziennie. a wychodzić na 11-12 i wracać o 21
Zgadzam się w 100% Firma nie dla ludzi chcących się rozwijać. Jeśli nie wchodzisz w(usunięte przez administratora)kierowniczce to nie masz żadnych możliwości rozwoju. Awanse tylko dla włazidupów. Normalna, ciężka praca się nie liczy.
Pewnie że tak. Zrobią sprzedaż przez internet jak inne sieciowymi i będą to mieli głęboko w dupie Więc po co się produkować uciekajcie z tamtad jak najszybciej bo pracując tam to się tylko ponizacie.