Pepco Poland Sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 347 ocen.

Pepco Poland Sp. z o.o.
2 347 6 1

Opinie o Pepco Poland Sp. z o.o.

666

Hej. Mozecie MI napisac jak jest w sklepach we Wroclawiu? Moze. Akurat Ktos Tam pracuje, np w arkadach albo w ferio gaj? Zastanawian sie Nad zmiana pracy bo niestety w mojej firmie nie mozna liczyc na normalna umowe. Wiem ze jest najnizsza krajowa tak jak wszedzie ale Chodzi MI o ludzi :)

Pytajnik

Ludzie pracują za miskę ryżu A panie kierowniczki rejonowe rozbijają samochody jeżdżąc na prywatne imprezy zakrapiane. Prawda panie kierowniczki O. i A. od Pana D.? Ciekawe kto pokryje koszty naprawy rozbitego w sobotę samochodu?

?
@Pytajnik 09.12.2018 13:43

I jak wygląda sprawa rozbitego samochodu?

Kasjer sprzedawca

Witam. Czy to prawda, że w Pepco jest pakiet sportowy i medyczny tylko dla osób na wyższych stanowiskach? Czy to tylko pogłoska i mogę przestać się czuć jak niepełnowartościowy i niesprawiedliwie traktowany ( chociażby pod tym względem) pracownik?

xc60
@Kasjer sprzedawca 10.12.2018 11:39

kierownicy sklepu go nie mają... nie wiem jak wyżej i centrala...

Czwartek

Pepco to najgorsza firma. Samo logo mówi WIEVEJ ZA MNIEJ pracownicy robią więcej A mniej im się płaci. Palet coraz więcej towaru coraz więcej godzin pracy coraz więcej A kasy jeszcze mniej. Po co dawać premię jak można zrobić większy budżet aby nikt go nie wyrobił:). Nie polecam tam pracy. Robią z ludzi głupków. Nie dają umowy na stałe ludzie którzy pracują uczciwie. Zwalniają z dnia na dzień. Powiedzą Ci o zwolnieniu na koniec dnia żebyś robiła cały dzień:). Nie polecam tam pracy gbury. Pepco w etc Swarzędz nie polecam pracy kierowniczka nic tam nie robi :)nie pracuje w weekend bo po co :)

XnickX
@Czwartek 22.11.2018 10:04

Kierownik sklepu wcale nie musi pracować w weekendy. Jest bardziej potrzebny w tygodniu. Tak dla przypomnienia ????

Aga
@Czwartek 22.11.2018 10:04

Kierownik to Kierownik!!! I napewno podrzedny pracownik nie ma prawa komentowac pracy Kierownik i tego ile i kiedy pracuje!!! Czy to Pepco, Stokrotka czy Obi - każdy ma swojego przełożonego!!! I to przełożony ocenia swego pracownika - na każdym szczeblu!! Niech każdy pilnuje siebie...

Ceko
@Aga 28.11.2018 22:01

Tak dokładnie kierownik jest od zarządzania sklepem a jeżeli coś jest nie tak.zawsze informacje zwrotną udziela KR to jest dla kierownika osoba która może podważyć ewentualnie decyzje i pomóc lub zwrócić uwagę aby coś zmienić. Pracy jest dużo i bezsensem jest oczernianie wiecznie kierowników bo oni to zapierdzielają fizycznie jeszcze więcej niż nie jeden kasjer szanujcie to dziewczyny bo jak zamknie sie kiero w biurze gdzie jest też moc pracy to sie dopiero zajedziecie. Bo nikt nikogo tutaj nie głaska i głaskać nie będzie.

Dawido
@Ceko 29.11.2018 09:53

Ale mi z was chce się śmiać. Czy wy wszyscy jesteście po podstawówkach czy kierownikami? Tak bronicie tych kierowników, którzy tak naprawdę też nic nie mogą, jefyne co mogą to pójść odpocząć do biura i nasluchać się z góry marudzenia. Zluzujcie trochę, kiero i zastępca to nie bogowie. Pepco to ogólnie firma, która ma jak najwięcej zarobić, jak najmniej zapłacić ludziom i jeszcze ich pognębić. Na 12.5 h pracy 30 min przerwy. Nara

Ja
@XnickX 23.11.2018 14:53

????

TuzToc
@XnickX 23.11.2018 14:53

Ale ktos zmiane prowadzic musi. To lepiej starszego kasjera poslac niech baka. Taka prawda

Empatyczna
@TuzToc 03.12.2018 23:25

Za to starszy tez ma płacone więc sory. W czym widzicie problem za darmo nie pracuje .... jak kierownik stoi na kasie myje za was podloge myje po was naczynia to tego kasjer nie widzi . Oczy szeroko otworzcie jak chcecie gadac to najpierw czy warto. !!!

Baj baj obozie
@Empatyczna 09.12.2018 20:27

Jak tak traktują ludzi i nie ma chętnych to niech kierownicy zasuwaja na kasie i niech szorują kible i podłogi. Stara rada jak świat: wiem że nie każdy może być inżynierem, ale jak bardzo chce to będzie, to niech trochę poszanuje ludzi, bo kiedyś też kierownicy za.... też zaczynali od kasy i mycia podłogi. Ludzie pokory!

Oszukana przez pepco

Niestety bardzo się zawiodłam a wręcz czuje się oszukana ponieważ przy reklamacji w sklepie w Gnieźnie zapytano czy mam kartę ze sobą i pieniądze miały zostać przelane na moje konto co się okazało po sprawdzeniu ze jeszcze raz zapłaciłam bo obciążono mnie. Nigdy więcej nic tam nie kupię.... Ponieważ to jawne oszustwo. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Przedewszystkim panie które tam pracują powinny mnie chichotać miedzy sobą a jak już podchodzą w sprawie poproszę do klienta to miny obrażony mieć nie powinny.

Tak sobie myślę

Pracuję w tej firmie od 5 lat. Ogólnie pracę oceniam na 8/10. Wszyscy , którzy narzekają na pracę są to osoby , które dziwią się , że idą do pracy i muszą pracować. Drogi kasjerze, to jest twój obowiązek proponować prod.tyg, doładowania, pracować po 12h z dwiema przerwami po 15 min 9lub jedna 20min ) zależy od sklepu. Nie jest to prawdą , że ktoś pracuje po 13-14 h za darmo. Akurat tego Księgowe , Rejonowi pilnują. Jestem Kierownikiem sklepu z ambicjami, chcę mieć fajny zgrany zespół, chcę , aby moi pracownicy zarabiali jeszcze więcej , dlatego muszą pracować , wykładać towar. Polecam tym osobom, które tak narzekają zwolnić się - nie widzę problemu. Tyle "fajnych" pracy na rynku i pracodawców , którzy płacą za siedzenie w domu .Trzeba przyjrzeć się najpierw sobie czy aby na pewno nie jesteś bez wina i zawsze uczciwa do pracodawcy, a dopiero potem wymagaj!!

milo
@Tak sobie myślę 27.06.2018 08:13

Hehe..kierownik z ambicją. Nikt nie mówi i nie narzeka że musi pracować. Droga koleżanko kazdy wie jak się pracuje w danym miejscu pracy. Powiedz ile jest osób piszących ze im się nie chce pracować? Norma tygodnia to 40h .. U nas przekroczona dość często o 8 lub 12 tyg. Gdzie są Rejonowi? Nikt nie narzeka na pracę. Ale jak to w Pepco to co ma zrobić pięć osób niech zrobią trzy. Wiec droga koleżanko nim zaczniesz wypisywać to pocztaj opinie wszystkich na forum. Zrozumiesz o co poniektórym osobom chodzi. Jak widzę Twoje ambcje przewyższają własne ja. Zgrany zespól? Ale mętlik Ci zrobili na szkoleniu. Heh.. Obudz się!

Zośka
@milo 27.06.2018 16:03

Witam:) proszę mi powiedzieć, czy towar jest codziennie? I czy jesli jest to w ciągu dnia? Czy konieczne są wtedy nocki?

LUSI
@milo 27.06.2018 16:03

Brawo dka Ciebie. Ja przestałam pracowac właśnie przez ambitną Panią "Kerownik" haha. Niestety niektórym odbija jak przejdą na kierownika. Ja pracy sie nie balam, trzeba tam pracowac. Dzieki pani kierownik odeszlo juz 3 osoby, a kolejne będą na pewno. Zero szacunku do pracownika, zmieniala grafik kiedy chciala. Informujac nas sms w niedziele o zmianie grafiku. Jesli nie przyszlas notatka służbowa(to potrafila robic najlepiej). Wiecznie robilas za wolno itp. Ona wszystko robiła najlepiej. Grafik tak ustalala zeby nie pracowac do 22- zeby nie byc na gazetce. Urlop na żądanie nie zgodziła sie. Chyba nie bardzo wie co to urlop na żądanie. Nie bylo na nia mocnych. Pupilka pani rejonowej kierowniczki. Obie siebie warte. Odradzam prace w Galerii Rondo Wiatraczna w Warszawie. No chyba, ze góra z Pepco zrobi porządek z Panią "kerownik".

Na szczęście była pracownica
@LUSI 03.07.2018 22:19

Nie łudz się... Góra nigdy nic nie robi. Nawet jak się pisze na trudną sprawę, to usuwają zwykłego pracownika. Jedyna szansa to zebrać się w grupę i albo napisać pozew zbiorowy o mobbing do sądu. Albo poprostu odejść i być wreszcie szczęśliwą, jednocześnie współczuć osobom, które z różnych przyczyn muszą tam pracować

Tak sobie myślę
@LUSI 03.07.2018 22:19

Rozumiem co masz na myśli. Ja czegoś takiego nie doświadczyłam ani żadna osoba w moim zespole. Staram się dbać o swoich ludzi w pracy, dlatego tez mam pozytywną opinię. Współczuję osobom , które doświadczyły tego typu nieprawidłowości i szkoda , że mają właśnie taką opinię wyrobioną. Pozdrawiam

Prawda
@Tak sobie myślę 27.06.2018 08:13

Po pierwszym zdaniu pani mozna domyslec sie ze pisze kierownik . Gdyby placili kasjerowi takie pienoadze jak ma pani lub by pani dostawala taka pensje jak dostaje kasjer bez premii to ciekawe czy dalej by pani tak zachwalala swoja prace do zarobkow pani jako kierownik ma obowiazki ale nie az tyle ile kasjer wiec prosze porozmawiac z kasjerami czy sa zadowolone ze swojej pensji ;)

Ewa
@Prawda 24.07.2018 08:33

A ile razy w tygodniu jest towar i jak wyglada dzien przy wystawianiu towaru?

To ja odp.
@Ewa 24.07.2018 16:16

Towar jest codziennie do godz 9 rano zazwyczaj 3 -4 palety . I jak to wyglada zakladasz rekawiczki ochronne bierzesz nozyk bhp i jedziesz po kolei kartonik i wkladasz to odpowiedniej komory na magazynie badz na sklep co da rade odrazu wylozyc i musisz jak najszybciej sie wyrobic jak dzwoni dzwonek to odrywasz sie i idziesz taka brudna np na kase obslugiwac klientow :)

xxxxx
@Tak sobie myślę 27.06.2018 08:13

Podbijam dziewczyny - też zwolniłam się po 3 latach pracy przez ''ambitnych'' kierowników. Każdemu z nas chce się pracować, ale nie każdy pozwala sobie na wyzysk i brak szacunku. I racja, fajniejszych miejsc pracy jest o wiele więcej i to na rozsądnych warunkach.

lol beka z bab z pepco
@Tak sobie myślę 27.06.2018 08:13

lol babo pracujesz w sklepie ktory jest mekką dla matek polek z brajankami i masz się za niewiadomo kogo

Tak sobie myślę
@lol beka z bab z pepco 27.07.2018 14:06

Bekę można prowadzić z osób , które są leserami :) Dużo było takich w pracy więc z nich "beka" była na maxa. W przeciwieństwie do Ciebie widocznie więcej zarabiam ) i to Cię boli. "Lol" jest adekwatne dla gimbazy:) hahaha. Musisz nauczyć się zarabiać pieniądze.

Ann.
@Tak sobie myślę 02.08.2018 18:00

Ktoś naoglądał sie za dużo Wilka z Wall Street piszac o umiejetności zarabiania dużych pieniedzy w Pepco :) Ja byłam z-ca kieronika w dwóch sklepach zlokalizowanych w dużych miastach - łącznie kilka lat - mając dobre wyniki inwentaryzacyjne i najwyższe premie. Teraz pracuje za biurkiem 8h od Poniedziałku do Piątku zarabiając tyle samo. Wiec skończ opowiadać o ambicjach, leserach i swoich dużych zarobkach, bo zarabiasz nie ze wzgledu na swoje umiejetności, a zespół dziewczyn który posiadasz. Troche pokory.

Pracownik
@milo 27.06.2018 16:03

Ambitne kierowniczki też tracą pracę

Kama81
@Tak sobie myślę 27.06.2018 08:13

Pepco tzn.SEKTA Pracuje już ponad 3 lata, na załogę nie mam co narzekać. Ale to co nam narzucą rejonowi i regionowi to jest masakra,na zebraniach jakieś prezentacje trzeba robić czasami czuje się jak bym była w szkole podstawowej.Codziennie są dostawy(dostajemy to,czego mają pełno na magazynie ,a nie to co by sie sprzedawało) po kilka palet, magazyn jest pełny ,sklep jest zatowarowany ,towar stoi także w socjalu.Ojjjj dużo by pisać P.s. szukam innej pracy

Yasmine 1981
@LUSI 03.07.2018 22:19

Kurcze jeśli kierowniczka nadużywa swoich praw to pozostaje jeszcze kierownik rejonu lub regionu.Proponuje zglosić nadużycie

anonymous
@Kama81 03.10.2018 20:07

U mnie tak samo to wygląda????

Milka306!
@Yasmine 1981 04.10.2018 23:54

Gorzej jak nie masz wsparcia w kierowniku rejonu już nie wspomnę o regionalnym. Pracuję już ponad 10lat w tej firmie i wierzcie mi takiego chaosu i pierdzielnika jeszcze nie było. zaczynałam od zwykłego kasjera , teraz jestem na stanowisku funkcyjnym i też mam powód do narzekania. Nas ciśnie góra, ciągłe raporty tłumaczenia a dlaczego tylko taki wynik, codzienne dostawy towaru po 5-6 palet, ludzie tu pracują kobiety nie roboty!!! Tylko słychać tej dysk wyskoczył, ta poroniła bo dźwigała,a nie wiedziała że jest w ciąży. Coraz więcej obowiązków, kasy wcale nie, niestety sytuacja firmy jest taka, że na każdym kroku szuka oszczędności i niestety my zwykli pracownicy będziemy to odczuwać.

Kiero z dużym stażem
@Tak sobie myślę 27.06.2018 08:13

Przerost formy nad treścią. Oprócz podlizywania się "górze" proponuję podszkolić się z kodeksu pracy. Rada dla świeżych "kierowniczek" -Dobry kierownik to taki kto: po pierwsze - sam daje przykład, po drugie - walczy i dba o swoich podwładnych i po trzecie - zawsze pamięta, że to niższy szczebel pracuje na niego. Taki i tylko taki kierownik ma zgrany zespół, który robi wyniki i świetną kasę. Poza tym w końcu i do centrali Pepco dotrze, że "ryba psuje się od głowy". A wtedy zakończy się taka rotacja wśród najniższego szczebla, a polecą glowy pseudo kierowniczek-księżniczek :)

TuzToc
@Kama81 03.10.2018 20:07

Podpisalam wyrok na siebie na czas nieokreslony, mam nadzieje ze szybko zajde w ciaze i tyle mnie w Pepco widziano. Z roku na rok i miesiaca na miesiac jest coraz gorzej a poczucie wlasnej wartosci znika przekraczajac prog sklepu. Zygam na sama mysl ze znowu musze tam isc. A palety to jakies nieporozumienie. Kinder niespodzienka tylko wieksza. Rozcinasz folie i zastanawiasz sie ktorego dziadostwa przybedzie na magazynie

Aga
@Yasmine 1981 04.10.2018 23:54

Chyba ze pani kierownik rejonu jest kolezanka pani kierownik ;)

Kiero
@milo 27.06.2018 16:03

W Pepco okres rozliczeniowy trwa 3 miesiące.Jesli w jednym miesiącu pracujesz 200 godzin a miesiąc ma 160 to w następnym pracujesz o te 40 godzin mniej.Jesli pracujecie po 12 godzin to macie okolo pół miesiąca wolne(tego to juz żadna nie napisze).Wszysto zależy od kierowników i zgranie zalogi,ja taka mam.Ja tak jak kolezanka uważam że jak wam sie nie chcę pracować to do biedronki zapraszam tam napewno płaca za nic nie robienie.polecam i pozdrawiam.

Szanuj prace
@Kiero 09.12.2018 12:20

Tak siadły na swoją pracę wiedząc że okres najgorszy handlowy i każdy nawet super zgrany zespół jest wykończony ale taki czas to jest handel .... przetrwać wszystkie złości grafikowe i tak trzeba przepracować godziny i tak. Jak.komuś godz nagle pracy nie pasują to się poprostu zwalniają i idą do pracy myśląc lepszej a potem wielkie zdziwienie ze w tyg nic nie są w stanie załatwić bo tu poł miesiąca było wolnego tam tylko weekendy... wszędzie dobrze gdzie nas niema. U Nas kierowniczka jest taka dla wszystkich dobra ugodowa ze sama na tym zaczela cierpiec. Nie dlugo chyba sama nas opusci ... a zal takich kierownikow od serca co sa dla ludzi Tracic ale daj palca reke zjedza. Malo takich sklepow ma takich kierownikow z tego co opisujecie ale tam gdzie sa to szacun.

Zołza

Firma która nie szanuje ludzi -liczą się tylko słupki i wskaźniki 100% najgorsze że osoba przez którą założę się cierpiało wiele z nas to Katarzyna -inwentaryzacja(rejon południowy)Pepco nic sobie nie robi ze skarg na nią -tylko wysyła na szkolenia o wartościach-szacunek -współpraca ....Zmarnowane wiele lat i zdrowia dla tej firmy

Mika
@Zołza 06.12.2018 23:03

Czy ktoś moze wypowiedzieć się nr..Pepco w Wadowicach?

M.M.

Moja relacja po 3,5 roku pracy w trzech sklepach Pepco(nie twierdzę, że tak jest we wszystkich sklepach, atmosfera jest zależna od kierownictwa sklepu i KR): -Praca po 12h, często trzy dni pod rząd, a jak trafiła się nam inwentaryzacja i dodatkowo byłam wysyłana na inwentaryzację innego sklepu to bywało że dwunastogodzinnych zmian było łącznie 6 w ciągu(nie wiem jak to możliwe że taki grafik akceptuje KR), -Nagminnie całodniowe zmiany spędzane są na kasie(brak sprawiedliwego przydziału obowiązków) - brak możliwości trzymania butelki wody przy kasie, latem brak klimatyzacji, a zimą brak ogrzewania(kasy zawsze usytuowane są przy wejściu), przerwa przy 12h pracy liczona z zegarkiem w ręku: 15 minut, -Jeśli nie upilnujecie złodziei i inwentaryzacja wyjdzie źle to można zapomnieć o premii nawet jeśli wyrabiacie budżet. Z drugiej strony zaś mamy surowy zakaz interwencji w sytuacji gdy ktoś wychodzi z towarem ze sklepu, -Przepisy BHP to mit, -Codzienne dostawy po kilka palet łącznie(a w okresie problemów z dostawcą przez 2-3 miesiące dzienna dostawa liczyła kilkanaście do nawet kilkadziesięciu palet które trzeba było otwierać na otwartym sklepie), -Kierownik sklepu spędzający większość czasu na rozmowach telefonicznych, obarczający obowiązkami innych, wychodzący w godzinach pracy. Często zostawała na mnie zrzucana odpowiedzialność za wcześniej tzw.,,kluczyk'' a potem identyfikator kierowniczy(nie jestem kierownikiem zmiany) przez co jednocześnie robiłam dostawę, stałam na kasie, obsługiwałam zwroty, reklamacje, zniżki na innych kasach-dziewczyny które tam pracowały wiedzą o co chodzi. Kierownik w tym czasie opuszczał miejsce pracy. -Nieadekwatna liczba etatów do ruchu na sklepie, przez co nikt nie potrafi się skupić na kliencie bo każdy ma coś do zrobienia i ledwo się z tym wyrabia, -Przymusowe i nieuzgadniane: wyjazdy na bezsensowne szkolenia, wyjazdy na otwarcia innych sklepów lub ich zatowarowanie, inwentaryzacje innych sklepów, comiesięczne bezcelowe zebrania 2h przed otwarciem, nocne zmiany przy przebudowie sklepu albo przecenie, Można wymieniać o wiele więcej takich sytuacji, miało to miejsce w 2 z 3 sklepów w których pracowałam. Generalnie był to jeden wielki cyrk na kółkach. Odnoszac się do poprzedniczki- może dla kogoś zaletą firmy jest fakt, że dokładają miesięcznie 5 zł ekwiwalentu za pranie odzieży i praca wydaje się lekka i przyjemna, ale pod warunkiem że jest się pracownikiem sezonowym, od którego z góry się niewiele wymaga. Korzystając ze wspaniałej okazji w której uzewnętrzniam się na tym oto forum względem swoich doświadczeń z firmą chcę napisać jedno - PAN KIEROWNIK REGIONU TO MAŁY, ŁYSY, NADĘTY BUC ;)))) !!!!

Na szczęście była pracownica
@M.M. 18.02.2018 19:18

Ja bym jeszcze dodała,że "góra" ma gdzieś zwykłą kasjerkę. KR nie reaguje na skargi pracowników na kierownictwo. Każą pisać na tzw. " trudną sprawę", a jak już ktoś wyśle maila i opisze co go boli, to nie przedłużają mu umowy. Oczywiście jeszcze premia- śmiech na sali. Jak dobrze wyjdzie inwentaryzacja to dochrzania taki budżet, że nie realna jest jego realizacja. Jeśli inwentaryzacja wyjdzie źle to premia brak. I pomimo zgłaszania faktu KR, że są istotne przypuszczenia, że nie tylko klienci kradną...po tyłku dostają szarzy pracownicy. Są wyrzucane, bądź delikatnie mówiąc popychane do odejścia z pracy, by na ich miejsce zatrudnić kolejna koleżankę. Firma ma gdzieś pisemne skargi o mobbing. Kompletnie nic z tym nie robią. Mało tego jeszcze nagradzają kierowników "konferencjami". Ostatnio była konferencja w hotelu Gołębiewski, przy muzyce Denzela, prowadzący Chajzer, Kurzajewski. Poprzednie lata też były bardzo interesujące np. Enej. Do tego na tych konferencjach Pepco przyznaje nagrody dla pracowników w formie dwutygodniowych wakacji na jakiejś malowniczej wyspie (wszystko opisane w biuletynie Pepco)Ale nie takich szarych pracowników oczywiście. Zwykła kasjerka nawet raz na rok nie dostaje bonu chociażby za kwotę 100 na wydanie w Pepco. O przepraszam, dają premię świąteczną jak się zalapiesz to masz 350, jak nie masz dzieci ani męża dostaniesz 80 złotych.

Am
@Na szczęście była pracownica 03.04.2018 12:52

O widzę że nie ja jedyna zakładała procedurę trudnej sprawy? Niestety u mnie skończyło się podobnie bo łatwiej było pozbyć się pracownika niż kierownika sklepu. Niestety firma nie przyzna się że nie dopilnowala swoich kierowników ale przyjdzie czas karma wraca ;)

anonymous
@M.M. 18.02.2018 19:18

Dlatego trzeba szukać innej pracy A ten buc to... g...

Pracownik
@Am 12.05.2018 22:24

Czyli nie warto pisać na trudną sprawę tylko może lepiej udać się do inspekcji pracy. Może ktoś podpowie co robić ?

ania
@M.M. 18.02.2018 19:18

nie w każdym pepco tak jest,ale wypłaty są żałosne i to w każdym pepco ,filozofia firmy opiera sie na tym iz zbić konkurencje otwierając jak najwięcej pepco w danym mieście i zatrudniając jak najtańsza silę roboczą na samej zasadniczym wynagrodzeniu. o premii można za pomieć gdy nie jest wyrobiony budżet a my na to wpływu nie mamy.

Ruda
@M.M. 18.02.2018 19:18

Ooo, jakbym czytała o swoim byłym Pepco ☺

Aga
@Pracownik 11.10.2018 01:12

Dokladnie najlepiej prosto do pip poznan.

pracownicapepco

też pracuję w pepco, już od dwóch lat.. miewam tu lepsze i gorsze chwile, jestem starszym kasjerem i vm przemysłowa, podoba mi się ta praca. Fakt, jest bardzo dużo pracy i dni gdy szukamy czegoś na siłę. Ale moja kierowniczka jest bardzo dobrym człowiekiem i potrafi pochwalić gdy widzi, że ktoś się stara i zawsze idzie na rękę z grafikiem. Jednak ostatnio po wydłużeniu godzin pracy mamy zalamke, wiem, że wiele dziewczyn myśli nad zmianą pracy. Chcialysmy wprowadzić zmiany po 8 godzin to nie można bo wszystkie sklepy robią całe dnie. Pisałam kiedyś nawet do góry, żeby zaczęli nas szanować jako ludzi którzy też mają życie prywatne a nie tylko pepco w głowie to pan Spychalski jedyne co mi odpisal to żebym podała swoje dane i w którym sklepie pracuje.. chyba tylko po to żeby mnie od razu wywalić ????pozdrawiam

TuzToc
@pracownicapepco 05.03.2018 19:44

Sa sklepy ktore pracuja po 8 godzin. Ale przy obecnej ilosci pracy to i tak nie wiemy jak sie nazywamy wychodzac do domu. Pracuje sie lepiej na 8h i nie siedzi sie bez sensu na bezplatnych przerwach. Wole ten czas spedzic w domu

pepcowaona

Pytanie do obecnych pracowników, czy u was też zostały wprowadzone od sierpnia nocki dwa razy w miesiącu?

Pepco Mańka
@pepcowaona 27.07.2018 10:53

Podpinam się pod pytanie i chcialabym wiedzieć, czy u Was na sklepach jest wychodzenie wczesniej. Tzn mniejszy ruch to idą do domu. I czy zamykaci fizycznie o 20, czy o 20 zwyczajnie zaczynacie sprzatac i jaki jest podzial. Czy wszystkie robią wszystko? Podlogi szyby itp

TuzToc
@pepcowaona 27.07.2018 10:53

U nas nocki sa 2 razy w roku. Ale chcialabym czesciej bo na nocy mozna wiecej zrobic bez lazacych grzebalcow gonienia na dzwonki i pilnowania kazdego. Moze magazyn nie pekalby w szwach

G.

Wszystko byłoby dobre w pracy w Pepco, gdyby nie jedna przerwa na zjedzenie w ciągu 12 godzin pracy trwająca jedynie 15 minut. O drugiej przerwie zawsze mogłam pomarzyć. Nie da się być sympatyczną i energiczną kasjerką, pracując o głodzie i suszy w ustach.

Janka
@G. 03.12.2018 00:30

To w takim razie powiedzcie to na swoim sklepie że potrzebujecie zejść odpocząć. U Nas tak super robota idzie mimo tych stosów palet że kierowniczka sama Nam mówi byłaś idz jeszcze dychnij sobie zjedz napij się. Dzięki temu praca idzie moim zdaniem do przodu i sklep zatowarowany bo ma do nas normalne podejście szanuje nas. Nie zabrania Nam wcale zejść pare razy nie każda tez tego potrzebuje i dzięki temu szanujemy nasza kierownik i ona odwazajemnia. Jest sympatycznie stanowcza wymagająca ale sprawiedliwa. Więc nie wszędzie jest zle. U nas tez,dziewczyna sie zwolnila mimo fajnej atmosfery poniewaz tu stawka byla nizsza dlugo bez premii a niestety tyko za usmiech sie nie wyzyje. Mimo wszystko my polecamy pracę w Pepco. Pracujemy pare lat wiemy więc jak jest ciężko i ile trzeba się napracować aby sklep i magazyn były zadbane . W grupie siła. Moze firma cos juz nam zaplanowala od stycznia zobaczymy fajnie bylo by poczuc dicenienie pracy nas wszystkich na sklepach od Nas wszystko sie zaczyna . Warto docenic stalych pracownikow ktorzy czekaja na konkretne podwyzki. Inaczej bedzie z biegiem czasu bieda dla pracodawcy beda pustki na sklepach zanim nowi zalapia o co chodzi zdaza sami podziekowac bo sie przestrasza.....Najwazniejsze zadbac o pracownikow oni wtedy zadbaja o skep o klientow !!!!

Martynka
@Janka 03.12.2018 13:35

Pozdrawiam Cię cieplutko. Mam nadzieję, że się jeszcze zobaczymy. Popieram to co napisałaś ;)

Edyta

Pracuję w Pepco od sierpnia. Mam ogromne szczęście, że mój sklep jest wysokoobrotowy i w zasadzie co miesiąc mam premię, do tego niemałą - 500-600 zł dodatku do wypłaty to dla mnie duże pieniążki. Praca jest ciężka, szczególnie w okresie przedświątecznym, gdzie przez 12h trzeba zasuwać jak pszczółeczka. Na plus: + załoga - rewelacyjne dziewczyny, zgrana ekipa, która zawsze sobie pomaga + grafik - mnie dwunastki odpowiadają, bo mam w zasadzie 15 dni wolnych w miesiącu i mogę pozałatwiać inne sprawy, do tego praca umożliwia mi studiowanie zaocznie + dodatek świąteczny - coraz więcej firm od tego odchodzi, a tak to chociaż stówka wpadnie + rabat pracowniczy - pierwszy rok to 12,5%, potem już 25%, a to już całkiem nieźle Na minus: - pensja na umowie - przyjdzie w końcu taki miesiąc, że nie wyrobimy budżetu i dostanę marne 1640 zł... - presja - te wszystkie standardy, tajemniczy klienci i inne duperele - MASAKRA

abc
@Edyta 10.11.2018 22:19

W styczniu tego roku była podwyzka i zaden kasjer nie zarabia już 1640 zł. (chyba, że okres próbny).

Edyta
@abc 12.11.2018 08:01

Chyba jednak nie. W zeszłym miesiącu - będąc jeszcze na okresie próbnym - dostałam fajną premię, a po odjęciu premii od całej wypłaty wyszło mi nieco ponad 1400 zł na rękę, czyli 2150 zł brutto tak jak na umowie ;) Ja miałam szczęście, ale co mają powiedzieć dziewczyny, które przez miesiąc zapier..., a potem dostają marne grosze? Tak jak już napisałam, bez premii byłoby beznadziejnie. Jeszcze chciałam napisać coś nt. wad pracy w Pepco: - odzież robocza - to chyba nie przypadek, że cały czas czekam za koszulą i bezrękawnikiem, a noszenie gigantycznej M-ki jest słabe, podobno w każdym Pepco jest taki problem - króciutkie przerwy - 15 minut w czasie 12h pracy... Czy trzeba coś więcej dodawać?

abc
@Edyta 12.11.2018 08:42

min. krajowa wynosi 1530 netto, wiec jak pracując na cały etat mogłaś dostać 1400? W pepco na okresie próbnym dostaje się właśnie min krajową + jakis tam procent premii liczonej od podstawy wynagrodzenia. Od 1 stycznia podstawa wynagrodzenia zwykłej kasjerki wynosi ok 1760 netto + ewentualne premia. Nie mam pojęcia skąd wytrzasnęłaś te kwoty .

xc60
@Edyta 12.11.2018 08:42

przerwa przy 12h jest uwarunkowana kodeksem pracy a dla pracownika ktory pracuje 8h i 12h jest taka sama. mozesz miec bezplatna przerwę ale za to ci niezaplaca i obniza to twoj wymiar czasu pracy.

12345
@xc60 15.11.2018 14:51

Kiedy pracuje się 12h przysługują dwie przerwy po 15 minut w ciągu dnia, a jeżeli pracuje się 8h to jedna. Tak mówi kodeks pracy.

xc60
@12345 16.11.2018 15:44

bzdury piszesz... jedna przerwa 15 minuta ci przysługuje bez względu na wymiar pracy chyba ze pracujesz poniżej 6 h wtedy nie przysługuje ci żadna! a jesli masz dwie przerwy po 15 minut to znaczy że twój pracodawca drugą daje ci "bezpłatna" i tym samym zaoszczędza ci godziny w cyklu rozliczeniowym!

Czwartek
@Edyta 10.11.2018 22:19

Pracowałam w pepco 4 lata i nigdy więcej tam nie wrócę. Widocznie macie za mało pracy i za krótko tam pracujesz skoro uważasz że praca jest super. Premia 500 czy 600 to jest nic bo to jest brutto więc połowę Ci i tak zabierają:). Jak nie wyrobisz budżetu masz gola wypłatę. Co to jest niecałe 2 tysiące na rękę za to co my tam robimy ?tyle co nic. Moja kierowniczka to zołza nad zolzami. Potrafi tylko mobbingowav pracowników. Zniżka to jest tyle co nic. 750 zł na kwartał przekroczysz te kwotę to już nie możesz używać zniżki. Premia na święta ?śmiechu warte bo co to jest 200 zł czy 300 gdzie inne firmy mają multisport pakiet szkole ubezpieczenia prywatne wczasy pod gruszą ? A pepco nie ma nic Najbardziej żałosna firma :)

K.
@xc60 20.11.2018 15:39

Tak wedlug kodeksu jeśli pracujesz 12h to przysługuje przerwa 30min a jeśli 8h pracujesz 15 min.

Pepco to dno
@K. 27.11.2018 14:42

Słuchajcie ja muszę odrobić 8h, bo wysadzili przed naszym sklepem bankomat w jedną z sobót, miałam wtedy pracować 12h, działania policyjne trwały do ok. 16 i nie mogliśmy pod żadnym pozorem wejść do środka. Kierowniczka kazała nam jechać do domu i czekać na tel, zadzwonili przed 16 ze mamy zbierać się do pracy i od 16 do 20 pracowałyśmy a pozostałe 8h mamy odrobić!! Pepco to dno! Za 12listopada który był ustawowo wolny tez musiałam odrobić 4h, bo dzień wolny liczony jest jako 8h! Dramat! Czas zmienić pracę :)

Mala
@Czwartek 22.11.2018 10:09

Dokładnie pracowałam dwa lata i podziękowałam, najgorsze były zebraniami godz 7 i cały dzień w pracy 13 godz niby była ta śmieszna godz przerwy ale w praktyce to tylko kierownik ,zastępca i starszy kasjer korzystali ...zwykły kasjer do wykładania dostawy i na kasę...

Mala
@Mala 28.11.2018 17:25

*zebrania

Ana
@abc 12.11.2018 08:01

2000 zl na papierze nie do ręki takie przepisy sa od 2018 r ????

Zbulwersowana

Mam nadzieje, że osoby które chcą się zatrudnić w pepco wejda na to forum i poważnie się zastanowią zanim podejmą tam pracę. Praca w pepco to jeden wielki (usunięte przez administratora) Nie jest cool i nie ma tam za grosz kultury jak ma oznaczać logo firmy. Zasady, którymi rzekomo sie kierują współpraca, uczciwość, lojalność itd sa tylko na papierze. Traktuja Cię jak śmiecia i debila, udziesz do wc to slyszysz sapanie i krzywe spojrzenia bo powinnas byc na kasie chcesz iść na przerwe to z wielką łaską szanowna kierowniczka udzieli Ci pozwolenia z komentarzem tylko szybko jakby to byl jakis specjalny przywilej. Zadzwonisz dzwonkiem na druga kasjerke to komentarz ze za wolno obslugujesz nie zadzwonisz darcie ze jest kolejka i czy nie potrafisz uzyc dzwonka. Ciagla praca po godzinach za free. Kierowniczka nie dopuszcza nowych pracownikow do komor w magazynie ani do dostawy a potem pyta Cie co gdzie jest kiedy towar jest wszędzie lacznie z socjalem i zablokowanym przejsciem do wc i komentarz ile ty tu pracujesz ze nie wiesz podstawowych rzeczu. Generalnie wszyscy wszystko robia zle i za wolno a jak probujesz sie cos odezwać ze bezpodstawnie Cie oskarza to jestes na czarnej liscie znajduje sobie kolezaneczke na twoje miejsce i z dnia na dzien oświadcza Ci ze juz tu nie pracujesz. Mozna by dlugo pisać ale na sama mysl o pepco robi mi sie niedobrze. Mam duze doswiadczenie zawodowe zwłaszcza jako sprzedawca i ten gnuj jaki panuje tam to jedna wielka porazka. Dodam jeszcze ze wszystko w takim sklepie zalezy od kierowniczki moja to tlusta zakompleksiona baba która próbuje podniesc swoje ego i wartosc gnojeniem innych. Nie tedy droga. Nawet najlepszy zespol się posypie z taką kierowniczka na czele. Tak jak mój. Bardzo sie ciesze ze juz nie muszę ogladac tej wstretnej baby i ze nie wpadlam w nerwice i zespol jelita drazliwego jak moja koleżanka. Zanim pomyslisz o pracy w pepco dobrze się zastanów. Szkoda Cie! Moje sugestie dla Pepco Poland Sp. z o.o.: zacznijcie szsnowac pracownikow na najnizszym szczeblu bo to oni zarabiaja na was!!!!

Noname

Ogólnie nie polecam. Kierowniczka i zastępca wraz ze starszymi kasjerkami siedzi sobie na kawce na zapleczu w czasie, gdy nowe dziewczyny w dwójkę muszę obsługiwać same cały sklep pełen ludzi. Miałam zawsze największy utarg (przykładowo: ja po 14 tys, koleżanki po 5), ale co z tego, jak nikt na to nie patrzy i nie dostaję za to większego wynagrodzenia? Z samą umową miałam wielki problem, po miesiącu próbnym miałam podpisać umowę na cały rok, a dostałam umowę na zastępstwo za kogoś. Na poprawkę czekałam ponad 3 miesiące. Były obiecywane premie, których jak możecie się domyślić nie było. Moje 'przygotowanie' do pracy wyglądało tak, że sama miałam poogarniać co i jak, nawet nie przedstawiono mi zasad bezpieczeństwa, przez co dopiero po 2 miesiącach pracy dowiedziałam się, że mamy specjalny pilot z guzikiem wzywający ochronę. Co miesiąc są specjalne zebrania, o których nikt Ci na początku nie mówi, a później wielkie zdziwienie, że Cię nie było. Omawia się na nich naszą pracę, wtedy przychodzisz na godzinę 7 i siedzisz do godziny 21. Podobno te godziny są doliczane do wypłaty, ale w rzeczywistości tego nie widać. W grafiku pracuje się do godziny 21, co oznacza sprzątanie sklepu po godzinach, za darmo. Jeśli chcesz jakąś zmianę w grafiku - albo się z kimś zamieniasz, albo czekasz, aż któraś z ulubienic kierowniczki też o to poprosi, bo inaczej usłyszysz, że już go nie można zmienić.

EniViki

Moje sugestie dla Pepco Poland Sp. z o.o.: rzeznia jakich malo Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: ścisłe ustalić zakres obowiązków każdej osoby dziennie - osoba nr 1 od 9-15 kasa nr 2 - dochodząca do kasy i pomagająca kasjer itp

neli
@EniViki 15.11.2018 09:10

u mnie w sklepie tak jest na szczęście, kierowniczka daje nam wolną rękę, która chce stać na kasie, czy po całym dniu, czy po połowie, a wtedy wydaje polecenia tej która ma wykładać towar. No i jakoś dzień się kręci i wszyscy są zadowoleni :)

Kaśka

Witam, ostatnio byłem świadkiem dziwnej sytuacji troszkę jestem w szoku ale jestem ciekawa czy we wszystkich sklepach tak jest czy tylko w sklepie Pepco Trzcianka( albo czy to dobra wola pracowników.?)A więc robiąc zakupy widziałam jak młoda kobieta z małym dzieckiem podchodzi do pracownicy sklepu i prosi czy by mogła skorzystać z toalety bo dziecko nie jest w stanie już wytrzymać, pracownica informuje ze nie mają toalety dla klientów , klientka mówi ze wie ale przecież pracownicy mają toaletę i bardzo prosi o możliwość skorzystania bo nie chodzi o nią tylko o dziecko...No i cóż w tym momencie odpowiedź pracownicy zaszokowala mnie z szyderczym uśmiechem powiedziała w żadnym wypadku i nie ma takiej możliwości..( Pani pracownica brunetka w długich włosach nie popisala się uprzejmościa a zrozumieniem dla zmartwionej matki no chyba sama nie ma dzieci i nie wie jak to jest gody dziecko wyskakuje nagle Mama siku i nie ma zlituj albo zdąży albo psikus) ..hm....serio dziecku odmawiać? Pani z dzieckiem chyba też w szoku ( kobitka nie wiedziała co powiedzieć) pospiesznie udała się do wyjścia z dzieciaczkiem a nie wspomnę jak jest teraz pora roku...Rozumiem ze dorośli ludzie nie są wypuszczeni ale żeby dziecko?Wiele razy spotkałam się z takimi sytuacjami w innych sklepach czy marketach i jakoś pracownicy nie odmawiali chociaż nie było toalet dla klientów.Trochę wstyd..... Teraz w razie co wiem ze jak by mi się przydarzyła taka sytuacja do tej Pani s Sprzedawczyni na pewno nie podejde

Jedna z wielu
@Kaśka 15.11.2018 19:11

Niestety ale w każdym pepco nie można wpuszczać klientów ani dzieci na magazyn, pomieszczenia socjalne w tym toaleta, na drzwiach pisze jak byk - nieupowaznionym wstęp wzbroniony. Tam są nasze osobiste rzeczy i kto będzie odpowiadał za kradzieże? Mam dziecko i jakoś nigdy nie miałam z nim takich problemów, takie sprawy załatwia się przed wyjściem na zakupy a jak shopping trwa dłużej to w międzyczasie załatwić sprawę na stacji benzynowej bądź publicznej toalecie. Nie dalej jak wczoraj miałyśmy taką sytuację z jedną klientka, kupiła nasz nocnik dziecko zalatwilo się w przymierzalni a potem klientka do pracownicy żeby wylala to teraz do toalety, śmiech na sali, nogi się uginaja. Oczywiście tego nie zrobiła a klientka z siuskami wyszła ze sklepu.

xc60
@Kaśka 15.11.2018 19:11

ciekawe na jakim markecie wpuscili na magazyn.... biedronka/polo market/dino/lidl/ też nie ma toalety dla klientów i nie wpuszczaja ludzi na magazyn! inter/tesco toalety ma w obiektach. A jeśli juz się czepiac to własciciel tej że galeryjki w trzciance powinien zgodnie z prawem udostępnić toalety! a pewno w planie budynku toalety są a wykorzystano je pod "wynajem". tak się robi... byle do odbioru a po odbiorze hulaj dusza!

neli
@Kaśka 15.11.2018 19:11

pracuje w Pepco, czesto ludzie pytaja sie nas czy moga skorzystac z toalety, starsi i ci z dzieciaczkami. Tylko jezeli chodzi o rodzicow to najczestej bywa tak, ze w momencie kiedy dzoecko mowi "mama siku", to zamiast od razu isc to odpowiada "poczekaj jeszcze chwileczka, mama zaplaci i idziemy", po czym dalej chodzi po sklepie i szuka nowowsci. to jest dopiero zenada, a jezeli klient ma problem ze kasjerka ie chce go wpuscic na zaplecze do toalety, to jak kieds bedzie mu dane pracowac w takich warunkach to juz tez nie bedzie sie dziwic.

Zosia

Ja mam pytanie czy jeśli brakuje pieniędzy w kasie iles tam to dany kasjer oddaje z swoich?

Pepco to dno
@Zosia 26.11.2018 21:47

U nas tak jest

Mala
@Zosia 26.11.2018 21:47

Tak

neli
@Zosia 26.11.2018 21:47

u nas tez tak jest mimo braku odpowiedzialnosci. za malo w kasie dokladasz, za duzo, zabieraja ci.

nela

Czy któraś z was miała tak że była na urlopie wychowawczym i zaszła w kolejną ciażę i zrezygnowała z tego urlopu i w pierwszym dniu owego wstawienia się do pracy przedstawiła zwolnienie lekarskie? Informowałyście wcześniej kierownika o swoich zamiarach? Były jakieś problemy? Z tego co wiem od lekarza pracodawca musi Cię przyjąć z powrotem wciągu 30 dni i nie może zwolnić.

Szczera
@nela 28.11.2018 17:21

Nie powinnaś mieć żadnych problemów takie jest życie cóż poradzisz. Tam mają napewno zastępstwo na Twoje miejsce jak im uczciwie powiesz wtedy nie będzie roszad i będą kontynuowały pracę na danych stanowiskach chyba że jesteś kasjerką to ktoś dłużej poprostu będzie miał pewną pracę. Uczciwie powiedz kierownikowi i wtedy zachowasz twarz i zawsze za pare lat jak będziesz potrzebować pracy to masz powrót.

Andrzej

Czy ktoś pracował w centrali (Poznań) w dziale finansowym i mógłby podzielić się opinią/wrażeniami?

Ania

Tez pracuje w Pepco, tzw. sklep wysokobudzetowy... Mamy nieduzy magazyn, a codziennie dostajemy po 6-8 palet, ktore zawieraja w duzej mierze smieci, ktorych nie moga pomiescic glowne magazyny Pepco. Podobno tak jest w wiekszosci sklepow, tak przynajmniej twierdzi KR. Do tego charytatywna praca, w ciagu miesiaca wychodzi ok. 5-10h pracy za free. Przykre, ze firma ktora z wierzchu cechuje sie standardami po prostu traktuje pracownika jak smiecia. Na szczescie znalazlam lepsza prace i juz nie bede musiala martwic sie tajemniczymi klientami itp

KLIENTKA

Porażka. Obsługa tragiczna. Bardzo nie miła Pani kasjerka. Uciszac dziecko, bo jest za głośne . Bo to nie plac zabaw. Bo klientom przeszkadza. Szok. Najlepiej jak zakneblije dziecko bo jest za głośne. Świąt schodzi na psy.

Emcy

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Praca ponad siły bieganie po sklepie robienie awantur przy pracownikach nie można zejść na przerwę. Nie polecam

dw

dziewczyny czy ktos pracowal albo slyszal cos o pepco w rumi ? caly czas tam szukaja ostatnio po miesiacu znowu dodali ogloszenie. szukaja na zastepce i kasjera . cos dziwne ze ciagle tam szukaja

nick
@dw 17.11.2018 15:26

Ja wiem, że to może być szok i niedowierzanie, ale jest okres świąteczny i szuka się pracowników sezonowych, a oni często się wykruszają, albo w ogóle nie przychodzą.

Monika

Polecam zapoznać się ze stroną związków zawodowych Pepco na FB (usunięte przez administratora)

Pepcoholik

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić kierownika w sklepie w Oświęcimiu Niwa. I w końcu zainteresować sie tak duza rotacja w tym sklepie!!!

Lila
@Pepcoholik 08.11.2018 13:30

Ja właśnie przez atmosferę zrezygnowałam, szkoda nerwów

Monia

Dziewczyny, pracowałam w tej firmie dawno temu, kiedy zaczynała swoją dzialalność. Sklepów było może z 40, więc pracowników mniej. Uczciwie powiem, że bardzo dobrzevwspiminsm te czasy, dużo dobrego mnie tam spotkało. Super ekipa, regionalna, sympatyczny ale rzeczowy dyrektor operacyjny. Szacunek dla pracownika od najniższego szczebla. Dobre pieniądze, chociaż premie niskie, bony na Święta 650 zł każdy. Widzę, że nic z tego nie pozostało. Bardzo Wam współczuję takiej harówy! Dajcie sobie spokój, szukajcie pracy lepiej płatnej i wymagajcie szacunku. Ja po 6 latach odeszłam do zupełnie innej branży, ale niczego nie żałuję. To był dobry czas. Powodzenia! Dbajcie o Siebie!!!

pytajnik
@Monia 31.10.2018 21:37

Ktoś zna może nazwisko regionalnej Danuty??? Sz.....

Hela 741

Pracuję w Pepco od 13.09.18 do dzisiaj nie mam odpowiedniej koszulki,chodzę o dwa rozmiary mniejszej masakra! Lubię atmosferę w Pepco Poland Sp. z o.o. za: Po prostu ekipa jest sympatyczna

Franciszek

@M.M., rozumiem Twoją opinię o firmie, ale jak sama wiesz nie wolno na tym forum nikogo obrażać. Robiąc to łamiesz zasady regulaminu, który zaakceptowałaś pisząc swoją opinię https://www.gowork.pl/regulamin. Piszesz na temat przymusowych szkoleń. Czy kursy i szkolenia w pracy nie są możliwością podnoszenia kwalifikacji zawodowych? Powiedz coś na temat rodzaju umów zawieranych z pracodawcą. Można liczyć na stabilne zatrudnienie i kontrakty długoterminowe? Na stronie firmy https://pepco.pl/kariera/oferty-pracy/ jest dużo ogłoszeń o pracę w różnych lokalizacjach. Warto tam zajrzeć i znaleźć coś dla siebie.

Mmmmm
@Franciszek 17.10.2018 08:20

Szkolenia sa przymusowe jak sie nie zgodze to tekst kierowniczki rejonowe biala kartke i dlugopis mam mozesz juz pisac wypowiedzenie ja podpisze ... !!! Jak sie nie podoba . Jak jade na szkomenia 12 zl diety haha za nocke 4 h 5 zl wyzysk zadnych socjali premii nic zero dla pracownika tylko ci wyzej dostaja nasze ciezko zarobione pieniadzè to my kasjerzy im dajemy tyle kasy to nasza praca kazda minuta sekunda dla nich a oni dla nas gdzie ??? 1760zl po 6 latach pracy na pelen etat?

Aga
@Franciszek 17.10.2018 08:20

Z Pepco nie warto się wiązać "kontraktem długoterminowym", bo Kierownik ma 500 zł więcej tylko od kasjera, a zastępca kierownika połowę tego. Wiem, bo kiedyś tam pracowałam. Teraz w innej sieciówce mam dwie "pepco stawki" na stanowisku kiera. Świat nie kończy się na PEPCO dziewczyny, ale jako przejściowe rozwiązanie to może być. Zatrudniając się w pełni zdobywasz doswiadczenie. Na krótko oczywiście. Rok w PEPCO i przenosisz się nawet do Biedronki. Na kasie pieniądze lepsze, a o kierowniku nie wspominając, bo chyba KR w Pepco zarabia mniej niż kiero w LIDL. Jako przejściowe rozwiązanie polecam.

Mmmmm

Ciekawe czy ktos to czyta? A by sie przydalo troche lektury dla tych(usunięte przez administratora) w "bialych" autach :) placa grosze a wymagaja jakby placili miliony budzet taki dowala ze o premii mozna zapomniec pracuje od 2011 i pensja na reke 1750 zal towar po 4 palety kasa i ten cudowny tajemniczy klient ktoremu trzeba sie klaniac :) albo pani od inwentaryzacji jak przyjezdza to krzyczec dzien dobry trzeba bo inaczej 0pkt. Na czek liscie :/ przerwa w 12 h pracy 10 minut z zegarkiem na szybkiego zjedzenie czegos a potem bol brzucha itd. Porazka ale juz niedlugo uciekam z tego obozu od totalnej porazki

ona

witam, czy ktos pracuje bądź pracował w dziale kadr i może sie wypowiedzieć w tym temacie?

Zostaw opinię o Pepco Poland Sp. z o.o. - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pepco Poland Sp. z o.o.