Dekoma

Swarzędz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 105 ocen.

Dekoma
2 105 6 1

Opinie o Dekoma

Norbert

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Jeśli nie jest tak jak piszecie to można dużo złego zrobić

Sekretarka

Dekoma to najgorsze miejsce pracy. Wieloletni pracownicy to ludzie, których naprawdę trzeba podziwiać za to, że codziennie docierają do firmy i to z uśmiechem na twarzy, przynajmniej dopóki nie pojawi się szef. Pracowałam na stanowisku sekretarki przez 2 miesiące i mogę powiedzieć, że to były najgorsze miesiące mojego życia. Codzienne awantury o dosłownie wszystko. Szef jest sfrustrowanym hipokrytą, który tylko nakazuje kolejne głupstwa (żadnych merytorycznych uwag), nigdy nie słucha bo on wie lepiej. Zza drzwi słychać ciągłe wyzwiska, nawet dla ludzi, którzy nic nie zrobili źle - chodzi tylko o to żeby pokazać, kto ma władzę. Co więcej szef regularnie przegląda rzeczy pracowników, grzebie im w biurkach, sprawdza notatki. Naprawdę nikomu nie polecam żeby za 1500zł/mc na umowie zlecenie szarpać sobie nerwy i wracać do domu z płaczem. Prawdą jest, że nawet najbardziej odporna psychicznie osoba po znalezieniu się w tym piekle, po prostu wysiada, co ewidentnie cieszy Pana Prezesa. Sama odeszłam z pracy po godzinnej awanturze, na której zostałam wyzwana od najgorszych, ponieważ według szefa źle narysowałam kreskę we własnych notatkach.. no cóż - jak to mówi Pan Prezes - jego firma, jego zasady. Jeżeli chcecie pracować w ciągłym stresie słysząc wyzwiska i widząc poniżanie dobrych pracowników, a także zostawać po godzinach, dlatego że szef nie ma co robić po południu - ta firma będzie dla Was idealna. PS- Pozdrawiam obecną Panią Sekretarkę i współczuję, że musi Pani oglądać twarz tego człowieka.

Sekretarka Pana Prezesa
@Sekretarka 05.05.2016 17:17

Do Pani Sekretarki :) Byłam Pani poprzedniczką na tym stanowisku i w 100% zgadzam się z Pani stanowiskiem i opinią na temat Pana Prezesa :) Uciekłam z tej firmy po 2 miesiącach bo z tym Panem nie da się NORMALNIE współpracować. Pozdrawiam :)

Aga P
@Sekretarka Pana Prezesa 22.06.2017 14:20

dziewczyny - pracowalam w Dekomie jako asystentka w 2007-2008 roku. wytrzymalam rok i spe... daleko od tego psychopatycznego cwiercinteligenta. ps nadal mowi "wziaść"? przy tym poprawiając polszczyznę innych?

byla sekretarka
@Sekretarka Pana Prezesa 22.06.2017 14:20

Również miałam "przyjemność" współpracy z Panem szefem przez niecałe 2 miesiące, dałam sobie spokój, mimo tego że do mnie nie odnosił się specjalnie źle to jednak nie byłam wstanie znieść jego podejścia do innych pracowników. Poddałam się już chyba na samym początku kiedy trzeba było wpisywać na listę osoby, które pobierały ode mnie długopis :) Podziwiam ludzi, którzy tam pracują latami, muszą mieć dużo samozaparcia. Od jakiegoś czasu nie ma już nawet nazwisk ludzi na stronie internetowej odpowiedzialnych za dane obszary, za często trzeba było je zmieniać … . Kolejnym sekretarkom życzę szybkiego znalezienia nowej pracy, bo szkoda zdrowia na pracę w tym miejscu.

anonim

(usunięte przez administratora)

hehe

zakończenie pracy w Dekomie było jednym z najlepszych dni w moim życiu. po 6 dniach było już zatrudnienie u innego pracodawcy, pensja 1,5x wyższa, stresu prawie zero. także te negatywne emocje w komentarzach nie są spowodowane "utratą pracy w Dekomie".

Nicki
@hehe 03.09.2018 11:16

Dokładnie, te emocje to tylko ostrzeżenie przed tym, co czeka ludzi podczas pracy w tej firmie. Mnie też nikt nie zwolnił, sama odeszłam. Tak jak inne osoby, które podczas mojej pracy w tym miejscu rezygnowały, bo nie wytrzymywały psychicznie.

Joanna

@tonymont@n@ nie jestem osobą, którą wspominasz, nie jestem w żaden sposób powiązana z firmą Dekoma i nie piszę pozytywnych opinii tylko neutralne, bo jestem moderatorem forum gowork.pl. Jestem tutaj po to, żeby pomagać osobom zainteresowanym w uzyskaniu informacji o firmie i prowadzeniu toru dyskusji.

Tak
@Joanna 20.09.2017 13:09

wiele użytecznych informacji już znajduje się w tej dyskusji, a jeśli ktoś mimo to chce się przekonać, czy przypadkiem nie są one wyolbrzymione, to zawsze może to zrobić. każdy, kto przetrwał w firmie D. chociaż pół roku, jest dla mnie nad-człowiekiem.

Aga P
@Tak 22.09.2017 15:33

pracowalam w tej firmie chyba ponad rok. 2007-2008. najgorszy zawodowy rok w mojej "karierze". wowczas za 1400 zl (po podwyzce po 3 miesiacach cale 1600) mialam "szczescie" byc asystentka szefa. Czyli czlowieka - (usunięte przez administratora) bez kultury, ktory dorobil się majatku ale wraz z nim nie przyszla klasa.. Do zadnej innej pracy nie jezdzilam ze scisnietym gardlem, i zoladkiem - ze stresu. Wiem co to mobbing i to co spotykalo mnie w Dekomie bylo mobbingiem w czystej postaci. Nekanie dla nekania.. Nikomu nie polecę pracy w tej firmie

Joanna

@Asia, rozumiem, że brak doraźnego korzystania z telefonu komórkowego w miejscu pracy traktujesz jako minus. Jak natomiast, Twoim zdaniem, przedstawiają się ewentualne plusy zatrudnienia w Dekoma? Proszę Cię o pozostawienie na tym forum wpisu na ten temat.

Natalia

W pracy mamy pracować a nie dzwonić prywatnie, każdy wie o co chodzi.

hehe
@Natalia 17.05.2018 19:39

nie chodzi o to, żeby sobie do wszystkich znajomych wydzwaniać, ale tak jak ktoś wcześniej pisał: jak zadzwonią ze szkoły, przedszkola, to przecież nie oddzwonisz za 5 godzin, po skończonej robocie, tylko trzeba od razu odebrać.

Asia
@Natalia 17.05.2018 19:39

Widocznie osoba, która pisała, że w pracy mamy pracować, a nie dzwonić, to nie ma rodziny ani problemów i sielankowe życie, bo normalna osoba to by na pewno tak nie napisała. Chyba, tam nie rozumieją, że ktoś ma też swoje życie i inne priorytety w życiu niż służba pracodawcy. Jeśli pracodawca tego nie rozumie, tzn., ze nie ma szacunku do innych ludzi.

Joanna

@hehe, domyślam się, że praca na stanowisku asystent szefa jest bardzo wymagająca i odpowiedzialna. Kogo asystentem można się jeszcze stać w Dekoma? Możesz napisać również co wpływa na presję, o której wspomniałeś w swoim poście? Na jakie warunki zatrudnienia, osoba zainteresowana tym typem stanowiska może liczyć od tego pracodawcy?

Joanna

@hehe, możesz wyjaśnić swój wpis? W jakim, w takim razie, obszarze Dekoma, najlepiej zatrudnić się na stanowisku asystenckim? Wszystkie Twoje uwagi i spostrzeżenia będą bardzo ważne dla osób planujących ubiegać się o współpracę z tym pracodawcą w takim charakterze.

hehe
@Joanna 08.06.2018 14:15

jeśli asystent szefa, to odradzam. jeśli asystent kogoś innego, to ewentualnie można się czegoś nauczyć. ale tak czy inaczej, presja psychiczna będzie ogromna. pytanie: czy warto?

Joanna

Na stronie internetowej Dekoma zauważyłam, że firma poszukuje osoby zainteresowanej stanowiskiem asystentki/a. Czy Waszym zdaniem ta praca ma charakter rozwojowy i umożliwia późniejszy awans? Może osoby na stanowiskach asystenckich tego pracodawcy mogłyby się w tej kwestii wypowiedzieć? Na pewno zainteresujecie tych użytkowników, którzy chcieliby rozpocząć współpracę z Dekoma.

hehe
@Joanna 22.05.2018 21:54

zależy czyj to będzie asystent.

ToJestJakisZart

Jeśli chcesz pracować w firmie w której jest nerwowa atmosfera i mało płacą to dobrze trafiłeś! Mają wgląd na twój komputer. Jest zakaz używania telefonu komórkowego w biurze -ma być wyłączony! (a co jak będą dzwonić że szkoły?). Rejestracja rozmów. Pełen monitoring. Ludzie boją się szefa. Nie polecam

Tomasz

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać?

hehe
@Tomasz 22.04.2018 19:11

Można, nawet niemało: -szef nie oszczędza na sprzęcie. jeśli komputer nie działa tak jak trzeba i nie da się go łatwo naprawić, to po prostu zleci zakup nowego, -jeśli potrzebujesz jakiegoś programu, aby lepiej pracować, to on ten program każe kupić i zainstalować -jeśli potrzebujesz przyborów biurowych, to je dostaniesz -tak samo niektóre szkolenia -wypłata jest zawsze na czas -można słuchać radia w trakcie pracy

Worker
@Tomasz 22.04.2018 19:11

To że wypłata jest na czas to jest obowiązek pracodawcy a nie przywilej! Natomiast codzienne nękanie pracowników bezpodstawnymi zarzutami( tak dla sportu) jest nie do zniesienia. Komfort pracy i zdrowie psychiczne jest ważniejsze!

hehe
@Worker 27.04.2018 21:40

spokojnie. pytanie było o pozytywy, nie o przywileje.

Niepolecam

Tragedia tragedia....atmosfera donna wszyscy boją się szefa zero szacunku dla pracownika a co bardziej ambitne.osoby to odrazu uciekają. Aż szkoda mówić. Odradzam !!!

Joanna

@pszczoła a dlaczego masz taką opinię o firmie Dekoma? A co takiego Ci przeszkadza w niej? Coś się wydarzyło? Masz takie samo zdanie jak inni użytkownicy na forum? Każda opinia jest ważna, dlatego dobrze jak każdy dzieli się swoimi spostrzeżeniami.

Nicki

To prawda, że hardcore zaczyna się wraz z podjęciem pracy. Praca w biurze to jakiś koszmar. Sprzeczki i uprzykrzanie życia pracownikom są tam rzeczą normalną. Ciągłe wzywanie na dywanik z byle pierdołą, by wybić człowieka z rytmu. Kontrolowanie komputera, czy sprawdzanie korespondencji mailowej też się nierzadko zdarzało. Przygotowywanie czegokolwiek to walka z wiatrakami - i tak było źle, wszystkiemu winny był oczywiście pracownik. Tam nawet ludzie o stalowych nerwach mają wszystkiego dość. Nie raz ktoś płakał w toalecie. Żal mi tylko tych pracowników, którzy pozwalają się poniżać, bo pracownicy są naprawdę w porządku. Generalnie - nie polecam. Mój czas pracy tam był zdecydowanie za długi.

pszczoła

uciekajcie gdzie pieprz rośnie. szkoda czasu, jeżeli szanujecie się i jesteście ludźmi mądrymi.

Employees

Rozmowa kwalifikacyjna z reguły jest przyjemna. Hardcore zaczyna się z podjęciem pracy. Traktowanie pracowników przez Prezesa było nieakceptowalne. Bezgraniczną nieufność i zakładanie zawsze złej woli u swoich pracowników. Psychopatyczną jednostka, idealny przykład jak nie traktować pracowników dla firm udzielających szkoleń z psychologii i komunikacji społecznej.

Joanna

@hehe to szybko są decyzje w sprawie rekrutacji w firmie Dekoma. Przekazywana jest ona telefonicznie czy też mailowo? Nie zawsze każdy przewija komentarze na wątku, więc niektóre kwestie warto powtórzyć. Zatem możesz napisać czemu zaczyna się stres wraz z rozpoczęciem pracy?

Joanna

@hehe czyli dostałeś pracę w firmie Dekoma? Po jakim czasie od rozmowy dostałeś odpowiedź zwrotną? I już po pierwszych dniach uważasz, że praca w firmie jest stresująca? Może powodem jest to, że wszystko jest dla Ciebie nowe i po prostu musisz się wdrożyć?

hehe
@Joanna 19.02.2018 14:34

Decyzja była już w ten sam dzień. Nie, stres nie wynikał z potrzeby wdrożenia, ale z tego, co było już opisane w poprzednich opiniach różnych (byłych) pracowników. nie ma sensu powtarzać.

Joanna

@hehe no właśnie sam napisałeś, że na rozmowie z szefem jest większy stres. I o to mi chodziło, że w jakiej atmosferze są spotkania rekrutacyjne firmy Dekoma? Czy potencjalnie bez problemu można się wyluzować? Wiem, że wszystko też jest zależne od charakteru kandydata, ale atmosfera i podejście w firmie też ma znaczenie na to zachowanie.

hehe
@Joanna 12.02.2018 15:51

stres jest dopiero, jak się zacznie tam pracę :/

Joanna

@hehe masz racje, że niefortunne było to pytanie. Rozumiem, czyli z jednej rozmowy przechodzi się na drugą. Czy po pierwszej rozmowie w firmie Dekoma aplikant już ma zniwelowany stres i na drugą idzie bardziej na luzie czy nadal jest w stresie?

hehe
@Joanna 05.02.2018 12:43

stres zależy od aplikanta, nie od firmy, czy osób przepytujących. druga rozmowa jest z szefem, więc tam stres będzie raczej większy niż mniejszy.

Joanna

@hehe nie mi oceniać czy powinno się pojawić czy też nie. Czy te dwie rozmowy z różnymi osobami odbywały się tego samego dnia? Czy to były dwa różne etapy rekrutacji i po tym pierwszym zostałaś zaproszona na drugą rozmowę?

hehe
@Joanna 30.01.2018 10:10

od razu jedna po drugiej. tak jakby pierwszy i drugi etap. w sensie, że gdyby pierwsza rozmowa nie poszła prawidłowo, to drugiej by nie było. Moim zdanie pytanie o dzieci jest takim samym pytaniem jak o stan zdrowia. lub jakby pytać, czy się zamierza wkrótce zajść w ciążę.

Joanna

@hehe a czemu nie zapytałeś czemu takie pytanie pojawiło się w kwestionariuszu? Nie możesz lub nie chcesz zdradzić więcej szczegółów na temat rekrutacji w firmie Dekoma? Takie szczegóły zawsze komuś umożliwią zminimalizowanie stresu podczas przygotowań do rozmowy.

hehe
@Joanna 15.01.2018 15:08

po prostu nie przyszło mi to do głowy. wiadomo, zależało mi na zdobyciu roboty. dopiero później przyszła taka refleksja, czy takie pytanie powinno się w tym miejscu pojawić w kwestii szczegółów rekrutacji: po prostu rozmowa, najpierw z viceszefową a później z szefem. nic nadzwyczajnego.

Joanna

@hehe rozumiem, że też brałeś udział w rekrutacji w firmie Dekoma. Czy w trakcie rozmowy zapytałeś czemu w kwestionariuszu pojawia się takie pytanie? Po co są takie informacje przydatne firmie? Czy chciałbyś opisać swoją rozmowę kwalifikacyjną? Jak dokładnie wyglądała?

hehe
@Joanna 29.12.2017 11:53

nie, nie było z mojej strony takiego pytania. rozmowa, oprócz wcześniej wspomnianego spóźnienia szefa, przebiegła normalnie, nie można mieć zastrzeżeń.

Joanna

@Zniesmaczona dzięki za relację z rozmowy kwalifikacyjnej. Jednak nie obrażaj konkretnej osoby na forum, nawet jeżeli ta rozmowa nie należała do przyjemnych. Powiedzcie czy ktoś jeszcze ma takie doświadczenia związane z rozmową kwalifikacyjną w Dekoma? Czy ktoś jeszcze musiał czekać aż 40 minut na rozmowę?

hehe
@Joanna 06.12.2017 10:13

tak, na rozmowę trzeba poczekać. a najpierw wypełnić kwestionariusz, gdzie np. jest pytanie, ile ma się dzieci.

Zniesmaczona

Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną. Musiałam czekać 40 minut zanim szef się pofatygował na umówione ze mną spotkanie i przestał wyżywać na kogoś przez telefon. Atmosfera "grobowa", pracownicy mówią do siebie szeptem. W ogłoszeniu o pracę nie wymagają doświadczenia, oferują szkolenia... a jak przychodzi co do czego, to każdy pretekst jest dobry by zaproponować jak najniższą pensję i wytknąć każdy "brak" i niedokształcenie. Szef to odpychający cwaniak, który pozjadał wszystkie rozumy, do tego pozbawiony kultury! Już widzę jak miło się z nim pracuje...

Dekoma to nie moja bajka

Podwyżka??? Jak to dziwnie brzmi. Mam wrażenie, że pieniądze nie są podstawową myślą gdy pracuje się w Dekomie. Liczy się przede wszystkim przetrwać dzień i schodzić z drogi Prezesa. Schować się w kąt i nie dać się dorwać. Szczerze, nie wiem kiedy uda mi się pozbyć traumy. Ciągle tylko : "ale sekundę", i drukowanie maili (przy czym jeden mail nie mógł być większy niż 5 wątków, w przeciwnym razie groził karą pieniężną) , weryfikacja zapisu planu dnia, zbyt mało szczegółowe zapisy rozmów telefonicznych, nieodpowiednie stopki w otrzymywanych mailach. O tym krążą legendy. Nawet jak teraz pisze tę ocenę to robi mi się niedobrze. Co jest z tym Człowiekiem

Łomatko
@Dekoma to nie moja bajka 11.10.2017 23:08

O matko, a mi się wydawało, że tylko w moim przypadku tak było... okazuje się, że to stałe praktyki, wszystkie opisane. też mam traumę do dziś, po latach.

Joanna

@Podwyżka czyli można dostać podwyżkę w firmie Dekoma. A powiesz na jaką wysokość tej podwyżki można liczyć? Czy dużej liczbie osób udało się uzyskać podwyżkę w ostatnim czasie? Jest to wykonalne? Myślę, że to istotne dla osób zainteresowanych pracą.

Gosc

Czy wie ktoś ile zarabia przedstawiciel handlowy w tej firmie? Stała płacą, prowizja - jaka? Szukają PH. Warto?

Joanna

Mobbing @Normal oznacza spełnienie tych przesłanek: poniżenie, ośmieszenie, zaniżenie samooceny, wyeliminowanie albo odizolowanie pracownika od współpracowników. Czy na pewno opisywane przez Ciebie sytuacje obejmują wymienione rzeczy? Na forum powinniśmy pamiętać o jak najbardziej wiarygodnych i rzetelnych opiniach, tak żeby firma Dekoma mogła być przedstawiona w świetle w jakim jest w rzeczywistości, bo posada wiele ofert pracy i dla osób chcących aplikować ważna jest rzetelność i prawdziwość opinii (https://dekoma.eu/pl/praca).

Tak
@Joanna 05.09.2017 11:16

tak, sposób, w jaki szef traktuje pracowników spełnia te kryteria: "poniżenie, ośmieszenie, zaniżenie samooceny", powiem więcej: jest idealnym przykładem, który można by zamieścić pod definicją mobbingu w słowniku.

tonymont@n@
@Joanna 05.09.2017 11:16

Haha Joanna... możnaby pisać i pisać i pisać...i dnia by nie starczyło na to, co wyprawia ten chory psychicznie facet. Mobbing- w 100% zgdadzam się z przedmówcą. Zastraszanie, groźby, poniżanie, ośmieszanie, zależy od tego, którą wstał nogą. Nie liczy się pracownik. Zastanawiam się, czemu nigdy nie przyszło do głowy nikomu, żeby wziąć telefon i zwyczajnie nagrać to, jak obraża i traktuje pracowników. A może...?:) Przez niego odeszło z firmy tylu wartościowych ludzi, świetnych współpracowników, gość nie docenia tego co ma. Co mu po sztabie informatyków, którzy pod różnymi nickami próbują zatuszować jego zachowania? Tak na marginesie "Joanna", nie wierzę NIKOMU kto pisze pozytywne opinie na temat tego człowieka. Więc...nasuwa się samo... czyżby Pan M. we własnej osobie???:)W porządku jest Pani Brygida, naprawdę profesjonalny człowiek który stara się ogarniać jeszcze to, co zostało z tego miejsca. Reszta to total syf. Nie polecam, nie dajcie sobie zrujnować zdrowia, nerwów i przede wszystkim życia,bo macie tylko jedno.

@Terror-Dekoma
@tonymont@n@ 07.09.2017 20:27

Telefonem go nie nagrasz, bo jest zabroniony. Przydał by się ukryty dyktafon i kamera. Z dowodami trzeba by iść do Sądu. Mam traumę po pracy w Dekomie tak jak i cała masa osób.

Tonymont@n@
@@Terror-Dekoma 08.09.2017 00:43

Wystarczy wziąć telefon do kieszeni i włączyć dyktafon. Nawet jak Cię później pozwie z powództwa cywilnego to i tak kiedy sąd usłyszy to co się nagrało, marszu Cię uniewinni... stanowisko było przeze mnie zajmowane przez rok.to i tak stanowczo za dużo a do tej pory sni mi się po nocach...

tak
@Tonymont@n@ 08.09.2017 14:16

" a do tej pory sni mi się po nocach"- mam to samo, mimo że mój kolejny pracodawca od kilku lat udowadnia mi, że można pracować w fajnej atmosferze za 2 razy wyższą pensję.

Normal

Nie warto aplikować do Demony. Szkoda czasu i zdrowia. Właściciel powinien przejść terapię. Jego zachowanie dalekie jest od normalności. Mam nadzieję że to czyta, może choć trochę się opamięta. Albo ktoś w końcu poda go do Sądu za mobbing i znęcanie. Tylu fantastycznych ludzi tam pracowało, którzy jak posmakowali napadu chamstwa i absurdu szefa zmieniali pracę jak szybko się dało.

Zostaw opinię o Dekoma - Swarzędz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dekoma