Dekoma

Swarzędz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 96 ocen.

Opinie o Dekoma

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dekoma

Tomasz

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać?

hehe
@Tomasz 22.04.2018 19:11

Można, nawet niemało: -szef nie oszczędza na sprzęcie. jeśli komputer nie działa tak jak trzeba i nie da się go łatwo naprawić, to po prostu zleci zakup nowego, -jeśli potrzebujesz jakiegoś programu, aby lepiej pracować, to on ten program każe kupić i zainstalować -jeśli potrzebujesz przyborów biurowych, to je dostaniesz -tak samo niektóre szkolenia -wypłata jest zawsze na czas -można słuchać radia w trakcie pracy

Niepolecam

Tragedia tragedia....atmosfera donna wszyscy boją się szefa zero szacunku dla pracownika a co bardziej ambitne.osoby to odrazu uciekają. Aż szkoda mówić. Odradzam !!!

Joanna

@pszczoła a dlaczego masz taką opinię o firmie Dekoma? A co takiego Ci przeszkadza w niej? Coś się wydarzyło? Masz takie samo zdanie jak inni użytkownicy na forum? Każda opinia jest ważna, dlatego dobrze jak każdy dzieli się swoimi spostrzeżeniami.

Nicki

To prawda, że hardcore zaczyna się wraz z podjęciem pracy. Praca w biurze to jakiś koszmar. Sprzeczki i uprzykrzanie życia pracownikom są tam rzeczą normalną. Ciągłe wzywanie na dywanik z byle pierdołą, by wybić człowieka z rytmu. Kontrolowanie komputera, czy sprawdzanie korespondencji mailowej też się nierzadko zdarzało. Przygotowywanie czegokolwiek to walka z wiatrakami - i tak było źle, wszystkiemu winny był oczywiście pracownik. Tam nawet ludzie o stalowych nerwach mają wszystkiego dość. Nie raz ktoś płakał w toalecie. Żal mi tylko tych pracowników, którzy pozwalają się poniżać, bo pracownicy są naprawdę w porządku. Generalnie - nie polecam. Mój czas pracy tam był zdecydowanie za długi.

pszczoła

uciekajcie gdzie pieprz rośnie. szkoda czasu, jeżeli szanujecie się i jesteście ludźmi mądrymi.

Employees

Rozmowa kwalifikacyjna z reguły jest przyjemna. Hardcore zaczyna się z podjęciem pracy. Traktowanie pracowników przez Prezesa było nieakceptowalne. Bezgraniczną nieufność i zakładanie zawsze złej woli u swoich pracowników. Psychopatyczną jednostka, idealny przykład jak nie traktować pracowników dla firm udzielających szkoleń z psychologii i komunikacji społecznej.

Joanna

@hehe to szybko są decyzje w sprawie rekrutacji w firmie Dekoma. Przekazywana jest ona telefonicznie czy też mailowo? Nie zawsze każdy przewija komentarze na wątku, więc niektóre kwestie warto powtórzyć. Zatem możesz napisać czemu zaczyna się stres wraz z rozpoczęciem pracy?

Joanna

@hehe czyli dostałeś pracę w firmie Dekoma? Po jakim czasie od rozmowy dostałeś odpowiedź zwrotną? I już po pierwszych dniach uważasz, że praca w firmie jest stresująca? Może powodem jest to, że wszystko jest dla Ciebie nowe i po prostu musisz się wdrożyć?

hehe
@Joanna 19.02.2018 14:34

Decyzja była już w ten sam dzień. Nie, stres nie wynikał z potrzeby wdrożenia, ale z tego, co było już opisane w poprzednich opiniach różnych (byłych) pracowników. nie ma sensu powtarzać.

Joanna

@hehe no właśnie sam napisałeś, że na rozmowie z szefem jest większy stres. I o to mi chodziło, że w jakiej atmosferze są spotkania rekrutacyjne firmy Dekoma? Czy potencjalnie bez problemu można się wyluzować? Wiem, że wszystko też jest zależne od charakteru kandydata, ale atmosfera i podejście w firmie też ma znaczenie na to zachowanie.

hehe
@Joanna 12.02.2018 15:51

stres jest dopiero, jak się zacznie tam pracę :/

Joanna

@hehe masz racje, że niefortunne było to pytanie. Rozumiem, czyli z jednej rozmowy przechodzi się na drugą. Czy po pierwszej rozmowie w firmie Dekoma aplikant już ma zniwelowany stres i na drugą idzie bardziej na luzie czy nadal jest w stresie?

hehe
@Joanna 05.02.2018 12:43

stres zależy od aplikanta, nie od firmy, czy osób przepytujących. druga rozmowa jest z szefem, więc tam stres będzie raczej większy niż mniejszy.

Joanna

@hehe nie mi oceniać czy powinno się pojawić czy też nie. Czy te dwie rozmowy z różnymi osobami odbywały się tego samego dnia? Czy to były dwa różne etapy rekrutacji i po tym pierwszym zostałaś zaproszona na drugą rozmowę?

hehe
@Joanna 30.01.2018 10:10

od razu jedna po drugiej. tak jakby pierwszy i drugi etap. w sensie, że gdyby pierwsza rozmowa nie poszła prawidłowo, to drugiej by nie było. Moim zdanie pytanie o dzieci jest takim samym pytaniem jak o stan zdrowia. lub jakby pytać, czy się zamierza wkrótce zajść w ciążę.

Joanna

@hehe a czemu nie zapytałeś czemu takie pytanie pojawiło się w kwestionariuszu? Nie możesz lub nie chcesz zdradzić więcej szczegółów na temat rekrutacji w firmie Dekoma? Takie szczegóły zawsze komuś umożliwią zminimalizowanie stresu podczas przygotowań do rozmowy.

hehe
@Joanna 15.01.2018 15:08

po prostu nie przyszło mi to do głowy. wiadomo, zależało mi na zdobyciu roboty. dopiero później przyszła taka refleksja, czy takie pytanie powinno się w tym miejscu pojawić w kwestii szczegółów rekrutacji: po prostu rozmowa, najpierw z viceszefową a później z szefem. nic nadzwyczajnego.

Joanna

@hehe rozumiem, że też brałeś udział w rekrutacji w firmie Dekoma. Czy w trakcie rozmowy zapytałeś czemu w kwestionariuszu pojawia się takie pytanie? Po co są takie informacje przydatne firmie? Czy chciałbyś opisać swoją rozmowę kwalifikacyjną? Jak dokładnie wyglądała?

hehe
@Joanna 29.12.2017 11:53

nie, nie było z mojej strony takiego pytania. rozmowa, oprócz wcześniej wspomnianego spóźnienia szefa, przebiegła normalnie, nie można mieć zastrzeżeń.

Joanna

@Zniesmaczona dzięki za relację z rozmowy kwalifikacyjnej. Jednak nie obrażaj konkretnej osoby na forum, nawet jeżeli ta rozmowa nie należała do przyjemnych. Powiedzcie czy ktoś jeszcze ma takie doświadczenia związane z rozmową kwalifikacyjną w Dekoma? Czy ktoś jeszcze musiał czekać aż 40 minut na rozmowę?

hehe
@Joanna 06.12.2017 10:13

tak, na rozmowę trzeba poczekać. a najpierw wypełnić kwestionariusz, gdzie np. jest pytanie, ile ma się dzieci.

Zniesmaczona

Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną. Musiałam czekać 40 minut zanim szef się pofatygował na umówione ze mną spotkanie i przestał wyżywać na kogoś przez telefon. Atmosfera "grobowa", pracownicy mówią do siebie szeptem. W ogłoszeniu o pracę nie wymagają doświadczenia, oferują szkolenia... a jak przychodzi co do czego, to każdy pretekst jest dobry by zaproponować jak najniższą pensję i wytknąć każdy "brak" i niedokształcenie. Szef to odpychający cwaniak, który pozjadał wszystkie rozumy, do tego pozbawiony kultury! Już widzę jak miło się z nim pracuje...

Dekoma to nie moja bajka

Podwyżka??? Jak to dziwnie brzmi. Mam wrażenie, że pieniądze nie są podstawową myślą gdy pracuje się w Dekomie. Liczy się przede wszystkim przetrwać dzień i schodzić z drogi Prezesa. Schować się w kąt i nie dać się dorwać. Szczerze, nie wiem kiedy uda mi się pozbyć traumy. Ciągle tylko : "ale sekundę", i drukowanie maili (przy czym jeden mail nie mógł być większy niż 5 wątków, w przeciwnym razie groził karą pieniężną) , weryfikacja zapisu planu dnia, zbyt mało szczegółowe zapisy rozmów telefonicznych, nieodpowiednie stopki w otrzymywanych mailach. O tym krążą legendy. Nawet jak teraz pisze tę ocenę to robi mi się niedobrze. Co jest z tym Człowiekiem

Łomatko
@Dekoma to nie moja bajka 11.10.2017 23:08

O matko, a mi się wydawało, że tylko w moim przypadku tak było... okazuje się, że to stałe praktyki, wszystkie opisane. też mam traumę do dziś, po latach.

Joanna

@Podwyżka czyli można dostać podwyżkę w firmie Dekoma. A powiesz na jaką wysokość tej podwyżki można liczyć? Czy dużej liczbie osób udało się uzyskać podwyżkę w ostatnim czasie? Jest to wykonalne? Myślę, że to istotne dla osób zainteresowanych pracą.

Gosc

Czy wie ktoś ile zarabia przedstawiciel handlowy w tej firmie? Stała płacą, prowizja - jaka? Szukają PH. Warto?

Joanna

@tonymont@n@ nie jestem osobą, którą wspominasz, nie jestem w żaden sposób powiązana z firmą Dekoma i nie piszę pozytywnych opinii tylko neutralne, bo jestem moderatorem forum gowork.pl. Jestem tutaj po to, żeby pomagać osobom zainteresowanym w uzyskaniu informacji o firmie i prowadzeniu toru dyskusji.

Tak
@Joanna 20.09.2017 13:09

wiele użytecznych informacji już znajduje się w tej dyskusji, a jeśli ktoś mimo to chce się przekonać, czy przypadkiem nie są one wyolbrzymione, to zawsze może to zrobić. każdy, kto przetrwał w firmie D. chociaż pół roku, jest dla mnie nad-człowiekiem.

Joanna

Mobbing @Normal oznacza spełnienie tych przesłanek: poniżenie, ośmieszenie, zaniżenie samooceny, wyeliminowanie albo odizolowanie pracownika od współpracowników. Czy na pewno opisywane przez Ciebie sytuacje obejmują wymienione rzeczy? Na forum powinniśmy pamiętać o jak najbardziej wiarygodnych i rzetelnych opiniach, tak żeby firma Dekoma mogła być przedstawiona w świetle w jakim jest w rzeczywistości, bo posada wiele ofert pracy i dla osób chcących aplikować ważna jest rzetelność i prawdziwość opinii (https://dekoma.eu/pl/praca).

tak
@Tonymont@n@ 08.09.2017 14:16

" a do tej pory sni mi się po nocach"- mam to samo, mimo że mój kolejny pracodawca od kilku lat udowadnia mi, że można pracować w fajnej atmosferze za 2 razy wyższą pensję.

Normal

Nie warto aplikować do Demony. Szkoda czasu i zdrowia. Właściciel powinien przejść terapię. Jego zachowanie dalekie jest od normalności. Mam nadzieję że to czyta, może choć trochę się opamięta. Albo ktoś w końcu poda go do Sądu za mobbing i znęcanie. Tylu fantastycznych ludzi tam pracowało, którzy jak posmakowali napadu chamstwa i absurdu szefa zmieniali pracę jak szybko się dało.

Nowa

Co chwilę pojawiają się ogłoszenia, aktualnie sekretarka, oczywiście przez agencję pracy.

&

Tez nie polecam firmy Dekoma!

Joanna

@Ill obecnie jesteś nadal pracownikiem firmy? Chętnie właśnie poznamy szczegóły na temat działania firmy i warunków zatrudnienia które oferuje.

Ill
@Joanna 08.03.2017 11:00

Na całe szczęście już nie. Codzienne afery, wyzwiska tak naprawdę o nic. Właściciel szuka zaczepki aby złamać psychicznie pracownika. Co niektórzy biorą psychotropy aby móc przetrwać dzień w pracy. To nie jest normalne.

Joanna

@Ill mógłbyś powiedzieć coś więcej? Będę wdzięczna za merytoryczną informacje.

Ill
@Joanna 02.03.2017 09:48

Poczytaj wcześniejsze komentarze. Negatywne są prawdziwe, nieliczne pozytywne pisane przez Panią Dyrektor w celu poprawy wizerunku. Jeżeli cenisz swoje zdrowie psychiczne trzymaj się od tej firmy jak najdalej. Ludzie przychodzą do pracy myśląc że przecież nie może być aż tak źle. Po czym po kilku tygodniach pracy pozbywają się złudzeń i szukają innej pracy. To co tam się dzieje jest trudne do opisania.

Ill

Chory facet!!! Chora firma!!!

Worker

Nie polecam tej firmy. Nikt nie zasługuje na tak złe traktowanie. Szef próbuje kontrolować wszystkich i wszystko w sposób wręcz chorobliwy. Nie ufa nikomu i to na każdym poziomie, ze wszystkiego robi aferę. Codziennością są awantury o dosłownie wszystko. Jest to niezmiernie deprymujące i demotywujące więc długo w takich warunkach nie da się pracować. Stąd wynika tak duża rotacja. Pracowałam w tej firmie, jak na te warunki, dość długo aż w końcu powiedziałam dość. Zmiana pracodawcy pokazała jak przyjemna może być praca i nabrałam wiatru w żagle kiedy jestem doceniana i dostałam przestrzeń do działania. Radzę wszystkim koleżankom i kolegom aby nie poddawali się i poszukaj nowej pracy. Nie wszędzie jest tak źle jak w Dekomie.

Polska

Shayk: "nie mają jak i dokąd odejść" ? W jakim sensie? Podczas mojej pracy tam, czasem z mojej strony padało pytanie: "skoro jest tak źle, to czemu nie wysyłasz CV i nie szukasz czegoś innego?" odpowiedź była zawsze podobna: "właściwie masz rację, trzeba by czegoś poszukać, ale jakoś tak na razie jeszcze tu popracuję" Żal mi tych ludzi, ale trochę są sami sobie winni, bo jak odchodzi tygodniowo jedna osoba, to szef tego jakoś nie zauważa, natomiast jakby mu odeszło w krótkim czasie połowa firmy, to może coś by do niego dotarło. No chyba że ci, co nie chcą odchodzić, zarabiają tyle, że warto znosić takie warunki.

Shayk

Zdecydowanie odradzam pracę u tego osobnika, nie zasługuje na tych wartościowych pracowników. Żal bardzo tych osób, które pracują tam długo i nie mają jak i dokąd odejść. Szwagierka też ma ciężko, przez tyle lat znosić tropienie afer. W sumie za te pieniądze...

Soba

W firmie panuje dość specyficzna atmosfera. Momentami ciężko na kimś polegać, zwłaszcza jak jest się krótko. Nie ma chętnych do wdrażania, mimo, że zostało powiedziane. że w tym wypadku to ich obowiązek. Po rozmowach z pracownikami, obawy się potwierdziły, że większość osób ucieka stamtąd dość szybko.

Nick
@Soba 27.11.2016 08:14

Większość osób ucieka ze względu na Szefa. To on wprowadza taką psychozę, że wszyscy się boją. Ponadto każdy jest obłożony obowiązkami, notatkami, notatkami od notatek ... Jak się odrobinę dłużej popracuje to rostrój nerwowy pewny. Nie polecam, szczerze.

Zostaw opinię o Dekoma - Swarzędz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dekoma