Dekoma

Swarzędz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 93 ocen.

Opinie o Dekoma

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dekoma

Dekoma to nie moja bajka

Podwyżka??? Jak to dziwnie brzmi. Mam wrażenie, że pieniądze nie są podstawową myślą gdy pracuje się w Dekomie. Liczy się przede wszystkim przetrwać dzień i schodzić z drogi Prezesa. Schować się w kąt i nie dać się dorwać. Szczerze, nie wiem kiedy uda mi się pozbyć traumy. Ciągle tylko : "ale sekundę", i drukowanie maili (przy czym jeden mail nie mógł być większy niż 5 wątków, w przeciwnym razie groził karą pieniężną) , weryfikacja zapisu planu dnia, zbyt mało szczegółowe zapisy rozmów telefonicznych, nieodpowiednie stopki w otrzymywanych mailach. O tym krążą legendy. Nawet jak teraz pisze tę ocenę to robi mi się niedobrze. Co jest z tym Człowiekiem

Łomatko
@Dekoma to nie moja bajka 11.10.2017 23:08
Podwyżka??? Jak to dziwnie brzmi. Mam wrażenie, że pieniądze nie są podstawową myślą gdy pracuje się w Dekomie. Liczy się przed...

O matko, a mi się wydawało, że tylko w moim przypadku tak było... okazuje się, że to stałe praktyki, wszystkie opisane. też mam traumę do dziś, po latach.

Joanna

@Podwyżka czyli można dostać podwyżkę w firmie Dekoma. A powiesz na jaką wysokość tej podwyżki można liczyć? Czy dużej liczbie osób udało się uzyskać podwyżkę w ostatnim czasie? Jest to wykonalne? Myślę, że to istotne dla osób zainteresowanych pracą.

Gosc

Czy wie ktoś ile zarabia przedstawiciel handlowy w tej firmie? Stała płacą, prowizja - jaka? Szukają PH. Warto?

Joanna

@tonymont@n@ nie jestem osobą, którą wspominasz, nie jestem w żaden sposób powiązana z firmą Dekoma i nie piszę pozytywnych opinii tylko neutralne, bo jestem moderatorem forum gowork.pl. Jestem tutaj po to, żeby pomagać osobom zainteresowanym w uzyskaniu informacji o firmie i prowadzeniu toru dyskusji.

Tak
@Joanna 20.09.2017 13:09
@tonymont@n@ nie jestem osobą, którą wspominasz, nie jestem w żaden sposób powiązana z firmą Dekoma i nie piszę pozytywnych opi...

wiele użytecznych informacji już znajduje się w tej dyskusji, a jeśli ktoś mimo to chce się przekonać, czy przypadkiem nie są one wyolbrzymione, to zawsze może to zrobić. każdy, kto przetrwał w firmie D. chociaż pół roku, jest dla mnie nad-człowiekiem.

Joanna

Mobbing @Normal oznacza spełnienie tych przesłanek: poniżenie, ośmieszenie, zaniżenie samooceny, wyeliminowanie albo odizolowanie pracownika od współpracowników. Czy na pewno opisywane przez Ciebie sytuacje obejmują wymienione rzeczy? Na forum powinniśmy pamiętać o jak najbardziej wiarygodnych i rzetelnych opiniach, tak żeby firma Dekoma mogła być przedstawiona w świetle w jakim jest w rzeczywistości, bo posada wiele ofert pracy i dla osób chcących aplikować ważna jest rzetelność i prawdziwość opinii (https://dekoma.eu/pl/praca).

Tonymont@n@
@@Terror-Dekoma 08.09.2017 00:43
Telefonem go nie nagrasz, bo jest zabroniony. Przydał by się ukryty dyktafon i kamera. Z dowodami trzeba by iść do Sądu. Mam tr...

Wystarczy wziąć telefon do kieszeni i włączyć dyktafon. Nawet jak Cię później pozwie z powództwa cywilnego to i tak kiedy sąd usłyszy to co się nagrało, marszu Cię uniewinni... stanowisko było przeze mnie zajmowane przez rok.to i tak stanowczo za dużo a do tej pory sni mi się po nocach...

tak
@Tonymont@n@ 08.09.2017 14:16
Wystarczy wziąć telefon do kieszeni i włączyć dyktafon. Nawet jak Cię później pozwie z powództwa cywilnego to i tak kiedy sąd u...

" a do tej pory sni mi się po nocach"- mam to samo, mimo że mój kolejny pracodawca od kilku lat udowadnia mi, że można pracować w fajnej atmosferze za 2 razy wyższą pensję.

Normal

Nie warto aplikować do Demony. Szkoda czasu i zdrowia. Właściciel powinien przejść terapię. Jego zachowanie dalekie jest od normalności. Mam nadzieję że to czyta, może choć trochę się opamięta. Albo ktoś w końcu poda go do Sądu za mobbing i znęcanie. Tylu fantastycznych ludzi tam pracowało, którzy jak posmakowali napadu chamstwa i absurdu szefa zmieniali pracę jak szybko się dało.

Nowa

Co chwilę pojawiają się ogłoszenia, aktualnie sekretarka, oczywiście przez agencję pracy.

&

Tez nie polecam firmy Dekoma!

Joanna

@Ill obecnie jesteś nadal pracownikiem firmy? Chętnie właśnie poznamy szczegóły na temat działania firmy i warunków zatrudnienia które oferuje.

Ill
@Joanna 08.03.2017 11:00
@Ill obecnie jesteś nadal pracownikiem firmy? Chętnie właśnie poznamy szczegóły na temat działania firmy i warunków zatrudnieni...

Na całe szczęście już nie. Codzienne afery, wyzwiska tak naprawdę o nic. Właściciel szuka zaczepki aby złamać psychicznie pracownika. Co niektórzy biorą psychotropy aby móc przetrwać dzień w pracy. To nie jest normalne.

Joanna

@Ill mógłbyś powiedzieć coś więcej? Będę wdzięczna za merytoryczną informacje.

Ill
@Joanna 02.03.2017 09:48
@Ill mógłbyś powiedzieć coś więcej? Będę wdzięczna za merytoryczną informacje.

Poczytaj wcześniejsze komentarze. Negatywne są prawdziwe, nieliczne pozytywne pisane przez Panią Dyrektor w celu poprawy wizerunku. Jeżeli cenisz swoje zdrowie psychiczne trzymaj się od tej firmy jak najdalej. Ludzie przychodzą do pracy myśląc że przecież nie może być aż tak źle. Po czym po kilku tygodniach pracy pozbywają się złudzeń i szukają innej pracy. To co tam się dzieje jest trudne do opisania.

Ill

Chory facet!!! Chora firma!!!

Worker

Nie polecam tej firmy. Nikt nie zasługuje na tak złe traktowanie. Szef próbuje kontrolować wszystkich i wszystko w sposób wręcz chorobliwy. Nie ufa nikomu i to na każdym poziomie, ze wszystkiego robi aferę. Codziennością są awantury o dosłownie wszystko. Jest to niezmiernie deprymujące i demotywujące więc długo w takich warunkach nie da się pracować. Stąd wynika tak duża rotacja. Pracowałam w tej firmie, jak na te warunki, dość długo aż w końcu powiedziałam dość. Zmiana pracodawcy pokazała jak przyjemna może być praca i nabrałam wiatru w żagle kiedy jestem doceniana i dostałam przestrzeń do działania. Radzę wszystkim koleżankom i kolegom aby nie poddawali się i poszukaj nowej pracy. Nie wszędzie jest tak źle jak w Dekomie.

Polska

Shayk: "nie mają jak i dokąd odejść" ? W jakim sensie? Podczas mojej pracy tam, czasem z mojej strony padało pytanie: "skoro jest tak źle, to czemu nie wysyłasz CV i nie szukasz czegoś innego?" odpowiedź była zawsze podobna: "właściwie masz rację, trzeba by czegoś poszukać, ale jakoś tak na razie jeszcze tu popracuję" Żal mi tych ludzi, ale trochę są sami sobie winni, bo jak odchodzi tygodniowo jedna osoba, to szef tego jakoś nie zauważa, natomiast jakby mu odeszło w krótkim czasie połowa firmy, to może coś by do niego dotarło. No chyba że ci, co nie chcą odchodzić, zarabiają tyle, że warto znosić takie warunki.

Shayk

Zdecydowanie odradzam pracę u tego osobnika, nie zasługuje na tych wartościowych pracowników. Żal bardzo tych osób, które pracują tam długo i nie mają jak i dokąd odejść. Szwagierka też ma ciężko, przez tyle lat znosić tropienie afer. W sumie za te pieniądze...

Soba

W firmie panuje dość specyficzna atmosfera. Momentami ciężko na kimś polegać, zwłaszcza jak jest się krótko. Nie ma chętnych do wdrażania, mimo, że zostało powiedziane. że w tym wypadku to ich obowiązek. Po rozmowach z pracownikami, obawy się potwierdziły, że większość osób ucieka stamtąd dość szybko.

Nick
@Soba 27.11.2016 08:14
W firmie panuje dość specyficzna atmosfera. Momentami ciężko na kimś polegać, zwłaszcza jak jest się krótko. Nie ma chętnych...

Większość osób ucieka ze względu na Szefa. To on wprowadza taką psychozę, że wszyscy się boją. Ponadto każdy jest obłożony obowiązkami, notatkami, notatkami od notatek ... Jak się odrobinę dłużej popracuje to rostrój nerwowy pewny. Nie polecam, szczerze.

Nowy pracownik

Dział projektowy - umowa na niecały miesiąc. Odnawiana co chwilę przez agencję pracy. Pensja ok 2000 netto. Umowa o pracę? Tak, ale przez agencję odnawiana co miesiąc. Czy można to nazwać stabilizacją? Nie sądzę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Solo

Gdyby nie właściciel praca byłaby całkiem fajna. Jednak dla zdrowia psychicznego lepiej trzymać się od niego jak najdalej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Inna... Prawda...

Hehe. Dobre...

Firmowymobbing

Biu, jeżeli otrzymasz tę pracę to możesz się spodziewać że Szef będzie kazał się nauczyć cennika dla kilkunastu tysięcy tkanin w różnych wariantach cenowych, który jest aktualizowany co roku. Jest to książka, która mimo że sprzedający ma ją do dyspozycji, Szef sobie u.r.o.i.ł że trzeba zać ją na pamięć. Osoby które pracowały na tym stanowisku wkuwały i ryczałt w końcu się poddały.

Ax

byłam na spotkaniu o pracę, zostałam zaproszona na "2 etap", ale przemyślałam to sobie i już tam nie wróciłam, szkoda nerwów... szef to cham i ludzi ma za nic, widać to było już na rozmowie, więc w pracy na pewno nie jest lepiej :/ jest bezczelny i obraza kandydata na rozmowie... Człowieka od marketingu szukają już chyba rok i wcale się nie dziwię, nikt nie chce z nim pracować...

@zrezygnowany

Totalny brak profesjonalizmu w kontaktach z pracownikami. Jeżeli brakuje komuś wrażeń to Dekoma jest najlepszym miejscem aby się przekonać gdzie jest granica. Zagrywki psychologiczne to konik Szefa. 40 % rotacja pracowników o tym świadczy.

Vitanella

@Masakra Ciesz się, że spotkałaś się tym gościem. oszczędziłaś sobie nerwów.

Masakra

Czytałam opinie. Byłam tam. Spędziłam 30 minut czekając i wypełniając kwestionariusz. W końcu przyszła miła Pani, wypytała o wszystko, notowała, super. Na koniec powiedziała, że miał rozmawiać szef, ale go nie ma, proszę poczekać około 25 minut jak wróci, bo on chce porozmawiać, on decyduje... Halo, to stanowisko magazynowe a nie jego prawa ręka ! Zadzwonili po 40 minutach., więc zrezygnowałam. Totalny nieprofesjonalizm, umawia się na spotkanie a potem każe ponad godzinę na siebie czekać. Moim zdaniem albo się spotkanie przekłada, albo daje uprawnienia innej osobie. Jeszce z czymś takim się nie spotkałam. Iść nie warto !

pracownik

Praca w biurze pod ciągłą presją nawet kiedy szef był na urlopie. Wielokrotne spotkania zaczynały się od przekleństw. Liczy się pieniądz, nie pracownik. Nie dostosujesz się, to wylatujesz lub jesteś gnębiony. Wiele osób pracuje, ponieważ mają kredyty. Wypłata taka jak sobie załatwisz w pierwszych dniach -nie licz na podwyżkę.

Podwyżka
@pracownik 23.09.2016 08:07
Praca w biurze pod ciągłą presją nawet kiedy szef był na urlopie. Wielokrotne spotkania zaczynały się od przekleństw. Liczy się...

Jeżeli chodzi o podwyżkę to kłamstwo. Stosujesz się do zasad, wykazujesz inicjatywę i jesteś proaktywny - dostajesz podwyżkę - jeśli nie boisz się o nią poprosić i masz przygotowane dobre argumenty ☺️

Frog

Ta firma to porażka. Panuje tam taka psychoza jakiej nigdy wcześniej nie spotkałem. Tak duża rotacja wartościowych pracowników o czymś świadczy. gdyby było dobrze to ludzie masowo z pracy by nie uciekali

USB

jurek, zarobki będziesz miał takie, jakie sobie wynegocjujesz. nie mogą na umowie wpisać czegoś a później zapłacić Ci połowę. tylko uważaj na premię za niechorowanie (która teoretycznie wchodzi w skład wynegocjowanej kwoty).

Hm

Haha, jeżeli firma ma ok. 40-60% rotacji, to o czym można pisać ? Ale tkaniny są ok. :)

Wykasowana

Wykasowali moją opinię, więc wszystko na ten temat... Szok ma rację... pracowałam... jeżeli nie szanujesz swojego zdrowia to zapraszam...

Szok

Im bliżej szefa tym gorzej, mobbing i poniżanie pracowników to codzienność. W tej firmie nie da się pracować, szkoda zdrowia. Szczerze odradzam

FFF

@ilakaj naprawdę w to wierzysz? niestety to nie jest "jakaś tam osoba" tylko szef i to nie szef delegujący, ale taki, który ma swoje zdanie w każdej, nawet najmniejszej sprawie.

anonim

(usunięte przez administratora)

FFF

@Mejks-->na magazynie można pracować, bo jesteś daleko od szefa :) no chyba, że w nieodpowiednim miejscu zaparkujesz rano swoje auto, wtedy możesz wylecieć z pracy (autentyczny przypadek z tej firmy).

Sekretarka

Dekoma to najgorsze miejsce pracy. Wieloletni pracownicy to ludzie, których naprawdę trzeba podziwiać za to, że codziennie docierają do firmy i to z uśmiechem na twarzy, przynajmniej dopóki nie pojawi się szef. Pracowałam na stanowisku sekretarki przez 2 miesiące i mogę powiedzieć, że to były najgorsze miesiące mojego życia. Codzienne awantury o dosłownie wszystko. Szef jest sfrustrowanym hipokrytą, który tylko nakazuje kolejne głupstwa (żadnych merytorycznych uwag), nigdy nie słucha bo on wie lepiej. Zza drzwi słychać ciągłe wyzwiska, nawet dla ludzi, którzy nic nie zrobili źle - chodzi tylko o to żeby pokazać, kto ma władzę. Co więcej szef regularnie przegląda rzeczy pracowników, grzebie im w biurkach, sprawdza notatki. Naprawdę nikomu nie polecam żeby za 1500zł/mc na umowie zlecenie szarpać sobie nerwy i wracać do domu z płaczem. Prawdą jest, że nawet najbardziej odporna psychicznie osoba po znalezieniu się w tym piekle, po prostu wysiada, co ewidentnie cieszy Pana Prezesa. Sama odeszłam z pracy po godzinnej awanturze, na której zostałam wyzwana od najgorszych, ponieważ według szefa źle narysowałam kreskę we własnych notatkach.. no cóż - jak to mówi Pan Prezes - jego firma, jego zasady. Jeżeli chcecie pracować w ciągłym stresie słysząc wyzwiska i widząc poniżanie dobrych pracowników, a także zostawać po godzinach, dlatego że szef nie ma co robić po południu - ta firma będzie dla Was idealna. PS- Pozdrawiam obecną Panią Sekretarkę i współczuję, że musi Pani oglądać twarz tego człowieka.

Sekretarka Pana Prezesa
@Sekretarka 05.05.2016 17:17
Dekoma to najgorsze miejsce pracy. Wieloletni pracownicy to ludzie, których naprawdę trzeba podziwiać za to, że codziennie doci...

Do Pani Sekretarki :) Byłam Pani poprzedniczką na tym stanowisku i w 100% zgadzam się z Pani stanowiskiem i opinią na temat Pana Prezesa :) Uciekłam z tej firmy po 2 miesiącach bo z tym Panem nie da się NORMALNIE współpracować. Pozdrawiam :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Rozczarowany

Ja na całe szczęście mam to za sobą, przyjdź spróbuj-przekonasz się sam. Współczuje każdemu kto jeszcze tam pracuje.

Rozczarowany

Współpracownicy naprawdę fajni, jednak Szef-właściciel to jakaś zgroza. Traktuje pracowników jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] słychać ciągłe krzyki i wyzwiska. Brak rzeczowych rozmów. Bardzo dużo osób z pracy rezygnuje, nie pozwalają sobie skakać po głowie. Ktoś go powinien nauczyć jak rozmawiać z ludźmi. Sam nie wie ile traci. Generalnie to chyba sfrustrowany i nieszczęśliwy człowiek.

anonim

(usunięte przez administratora)

Temida

Konkretny oznacza zwyczajnie ...konkretny. Myślę, że dojrzała, odpowiedzialna i znająca się na swojej pracy osoba, nie ma powodu się czegokolwiek obawiać :-) Firma jest UCZCIWA, z pensją wszystko OK.

What

Akurat stanowisko sekretarki w tej firmie to najgorsza posada, bo mocno współpracuje się z szefem. stąd tak duża rotacja na tym stanowisku.

Temida
@What 21.03.2016 10:20
Akurat stanowisko sekretarki w tej firmie to najgorsza posada, bo mocno współpracuje się z szefem. stąd tak duża rotacja na tym...

Szef jest rzeczowy i konkretny. Uważam, że warto próbować. Polecam.

Temida

Dekoma to dobra firma, stwarzającą możliwości rozwoju. Jeśli szanujesz pracę i stawiasz na poszerzanie wiedzy to dobrze trafiłeś. Godne polecenia.

What

"a dają do tego umowę o pracę." A niby jaką umowę się daje dla pracownika biurowego? dzieło, zlecenie? mówisz o tym tak, jakby robili łaskę.

TakżeTego

"Musisz być w takim razie bardzo słaby psychicznie" -OK przyjmij taką wersję. moja wersja jest taka: skoro może być normalnie, a nawet przyjemnie, to po co iść tam, gdzie jest nieprzyjemnie? "No ale tak jak w każdej firmie."- no właśnie chodzi o to, że na szczęście nie w każdej firmie jest tak jak w D.

TakżeTego

tylko dla osób, które lubią ekstremalne wyzwania. ja do dziś mam koszmary po pracy u tego osobnika. siada na psychę, szkoda nerwów.

ciekawy

A Brydzia jeszcze pracuje?

Hehe

@Nick. Masz całkowitą rację. w mojej wypowiedzi było zacytowane zdanie @grześ, gdyż biorąc pod uwagę sposób, w jaki traktuje się tam pracowników, brzmiało ono ironicznie. Czego jak czego, ale szacunku w tej firmie nie znajdziesz.

Nick

Co wspólnego w pracy maja charaktery? Trzeba szanować jeden drugiego.Lubić albo nie to sie można po godzinach.

Hehe

warunki finansowe były co najwyżej akceptowalne, więc oferta została przeze mnie zaakceptowana. u obecnego pracodawcy finansowo było od razu dużo lepiej a komfort pracy jest o niebo lepszy, zupełnie bez porównania. "Czasem trudno by dwa odmienne charaktery ze sobą współpracowały i tyle."

Hehe

to była moja decyzja. przez okres pracy w tej firmie narastało już we mnie przekonanie, że to ze mną jest coś nie tak. na szczęście praca w nowej firmie uświadomiła mi, że problem nie leżał po mojej stronie. pracownik w D. jest traktowany jako bardzo łatwo wymienialny element, więc zwalnia się tych, którzy w jakikolwiek sposób nie pasują do wizji szefa. ale najczęściej to jednak ludzie wysyłają CV, chodzą na rozmowy i, jeśli tylko jest okazja, zmieniają pracodawcę. tak było ze mną.

Hehe

Jedyną dobrą stroną pracy w Dekomie jest to,że ja już tam nie pracuję.

rozbawiona

Każdy kto powątpiewa w krytyczne i bardzo krytyczne uwagi dotyczące pracy tam, niech idzie, niech tam idzie. Koniecznie, a potem zapraszam na jakieś forum, ale chyba nie to, bo każda pozytywna ocena Dekomy jest podejrzana.

@

Przeglądam od kilku miesięcy oferty pracy i często jestem na rekrutacjach. To jest jakiś kabaret. Zawsze czytam opinie o firmie do której zamierzam rekrutować. Po spotkaniu z pracodawcą porównuję przebieg rozmowy z waszymi wpisami i przyznam, że większość wpisów jest prawdą. Pracodawca zamiast dogadać się z dobrym pracownikiem i dać jemu podwyżkę, woli zatrudniać nowego- może znajdzie się naiwny z landu. Rynek pracy to horror- ten kraj oszalał. Nic dziwnego, że kolejni fachowcy są zmuszeni ociekać z tego chorego" kraju. Jak czytam wpis p. Sylwii to nie dziwię się, że mamy to, co mamy. " Nie mogła dogadać się w kwestiach merytorycznych, ale daje "PLUS". Ręce opadają. Prosze wybaczyć, ale Pani ma szanse w polityce- też w Polsce...

Sylwia Matysiak (logisyk)

Pracowałam w Dekomie około 1,5 roku. W mojej ocenie firma jest fajna, praca ciekawa i rozwojowa, a szeregowi pracownicy dogadują się ze sobą- oczywiście jak wszędzie może znaleźć się jakiś dziwoląg. Szef bywa ekscentryczny i zapewne jak każdy ma lepsze i gorsze dni. Czasem komunikacja była delikatnie mówiąc „trudna”, natomiast wydaje mi się, że każdy powinien znać zakres swoich obowiązków i jest zobowiązany rzetelnie je realizować. Dość proste. Dbałość o infrastrukturę na wysokim poziomie, co do uczciwości względem wynagrodzenia również wszystko OK, pensja zawsze terminowo. Brak porozumienia w kwestiach merytorycznych zadecydował o mojej rezygnacji, natomiast mimo wszystko ogólna ocena jest na „PLUS”. Należy pamiętać, że praca to nie małżeństwo, a nawet w małżeństwie jak to się mówi „ nie ma takiego wagonika co się go nie da odłączyć” ;-) Należy próbować, doświadczać, negocjować i mimo wszystko trzymać poziom i klasę. PS. Dla wszystkich podejmujących dyskusję proponuję minimum cywilnej odwagi i podpisywanie komentarzy co najmniej imieniem. Pozdrawiam, Sylwia Matysiak

anonim

(usunięte przez administratora)

Analityk

Ex - skoro nie wzięłaś roboty to czemu wieszasz psy na firmie? Byłaś na rozmowie i od razu wiesz, że dziewczyny płaczą w kiblu i przerwy są liczone co do minuty? O co chodzi? Napisz, bo chcę składać papiery! Podobno nie jest źle!

Zostaw opinię o Dekoma - Swarzędz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dekoma