Trident BMC

• Radunica
  • Jankowo Gdańskie
  • Bogatka

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Trident BMC Sp. z o.o.

Opinie o Trident BMC Gdańsk

Nie przegap nowości o Trident BMC Sp. z o.o.!

04.03.2024 20:09

Przeszedłem etap rekrutacji, jadę w tym tygodniu na projekt przez Trident i jestem zadowolony jak do tej pory,panie są bardzo miłe (nawet się zakochałem) praca na offshore jest inna niż inne prace i trzeba to rozumieć (kajuty wieloosobowe) na morzu jest ograniczona przestrzeń i trzeba ją oszczędzać,jak ktoś tego nie jest w stanie zrozumieć to niech się nie odzywa... dzwoniłem niejednokrotnie do biura i nawet jak nikt nie odbierał to zawsze ktoś oddzwonił, dziękuję panią serdecznie....

06.03.2024 19:46

Jak będę na miejscu to po co mam z nimi gadać??? Tam mnie przejmuje armator i to on jest za mnie odpowiedzialny a panie są w Polsce co one mają do tego co dzieje się na statku???

24.03.2024 04:06

Jestem już leci 3 tydzień, nikt nie słyszał o malarii ani o zagonach .ludzie wracają do domu i z powrotem, warunki ciężkie bo pogoda, ale to wiadomo praca jest dla twardych mężczyzn , miękkie faje tylko narzekać będą!!! Jak dla mnie piękna przygoda i luzik...
    Andrzej Szczecin

19.03.2024 12:41

Bardzo miła obsługa rzetelna i profesjonalna obsługa, moją całą rekrutację od pierwszego dnia prowadziła Pani Florentyna. Firma godna polecenia Pozdrawiam
    Filip

15.03.2024 14:41

Witam, jaki jest średni czas oczekiwania na odpowiedź w sprawie pracy. Zadzwoniłem do działu rekrutacji to uprzejma Pani nie potrafiła mi niestety wskazać dokąd trwa teraz nabór i jaki jest +- czas oczekiwania na odpowiedź. Pozdrawiam
    Zniechęcacie do siebie ludzi

16.05.2023 19:23

Aplikowałem na kilka ofert z niepowodzeniem i żeby nie było, nie przemawia przeze mnie zazdrość ani zawiść że się nie udało, takie bywa życie, daje mi to do myślenia że prezentowane przez firmę ofert pracy są kiepskiej jakości.. odnoszę wrażenie, że nie wiecie kogo szukacie. Oferty potrafią być zmieniane kiedy już są opublikowane albo dodawane znowu z zupełnie inną treścią pod tym samym tytułem zawodu. Zakres obowiązków szeroki i głęboki, nazwy stanowisk nieadekwatne do nazwy stanowiska. O braku widełek nie wspominam, mamy XXI wiek..
    elektryk

24.02.2024 18:35

Kolego, najpierw zajrzyj do słownika i następnie wpisuj komentarze. Nic dziwnego, że z takim językiem nikt nie chciał Cię zatrudnić
    Elektromonter

18.02.2024 17:17

Część Trident podobno poszukuje ludzi do Argentyny praca na statku. Moje pytanie jest czy wiecie coś więcej na ten temat i czy warto się zainteresować tematem a może lepiej dać sobie spokój?
    Papa-01

06.12.2023 14:15

Czy warto jechać na ten kontrakt do Luandy ? Jak tam z warunkami zakwaterowania ? Jak ze sprawami podatkowymi? Dzięki za wszelkie informacje.
    Zbyszek

07.12.2023 08:43

Chłopie daj sobie spokuj jak chcesz żyć praca przy radioaktywnych zbiornikach możliwość ugryzień przez komary oznacza MALARIE wyzysk totalny przez prowadzącego niczym komendant (usunięte przez administratora) jedynie jakiś grosz można zarobić nie warty tej pracy między 15 a 20 tys zł gdzie za taką robotę firma krzak dostaje między 40 a 50 tys zł totalnie odradzam
    Rurarz

09.12.2023 08:18

Witam , czy ktoś był na platformie w Afryce ( angola) ? Jakie warunki i jak z pracą. Stawka 19 dolarów. Kontrakt 6 tygodni po 12 godzin . Ile to wychodzi na czysto po wszystkich kosztach ? Czy warto tam jechać?
    Mariusz

05.12.2023 13:55

Nie polecam firmy, same pociotki, firma spadła na takie (usunięte przez administratora)że biorą ludzi z olxa. Wola brać ludzi za 12 lub 14 dolarow którzy nic nie potrafią. Prowadzący i biuro to jedna wielka klika. W biurze na rozmowę czeka się łaskawie aż jakas pani podejdzie w końcu z krzywą mina i łaska. Dużo obiecują przed wyjazdem ale jak już lecisz to mają cie w nosie, jesteś tylko siła robocza. Prowadzący niektórzy to naprawdę dobrzy ludzie i znają się na pracy ale są też nieudacznicy dla których ta firma to sens życia i niedosc że są wręcz fanatyczni i wycisną z człowieka wszystko aż do minuty jak cytrynę, nie znają się na pracy a prowadzącymi zostali bo znają tylko angielski. Stawki i te kłamstwa to (usunięte przez administratora). Jak tak dalej będzie to będą robić same pociotki, ukraincy i ludzie co będą się w pracy uczyć jak coś zrobić. Nie polecam i serdecznie jeśli ktoś rozważa pracę tam odradzam, jeśli ktoś szanuję swój czas i umiejętności to nie będzie się dawał wykorzystywać. Nie pozdrawiam i nie polecam
    Marcin

22.11.2023 11:15

Witam. A jak jest z platnoscia w firmie trident kiedy wypłacają pieniądze jak się zjedzie do domu
    Szczery

28.11.2023 11:11

Kasa dobra ale praca na czarno w razie choroby pozbywają się chwasta .Urząd Skarbowy tylko czeka puzniej płacz
    Rafi

14.11.2023 14:19

Witam chciałbym podjąć pracę w tej firmie jestem stolarzem czy mógłby ktoś podać mi nr telefonu lub mejla do pani która rekrutuje do pracy.

31.10.2023 08:12

Rozmowy rekrutacyjne to jeden wielki (usunięte przez administratora)w tej firmie. W skrócie lekceważenie i wyśmiewanie wypowiedzi potencjalnego kandydata, nie polecam stracisz tylko czas. Obiecują a nie dotrzymują słowa.
    panzagadka

23.10.2023 13:56

Odradzam pracy w Finlandii, firma tnie koszta na pracownikach. Obiecują podwyżki i stawki przed wyjazdem a gdy już tu jesteś to jeden wielki (usunięte przez administratora) W magazynie dają nawet metrowki które trzeba oddać na koniec projektu. Ogólnie(usunięte przez administratora)jedno wielkie kłamstwo. Gdy się nie spodobasz panu prowadzącemu to nieważne jak dobrze wykonujesz pracę zawsze będzie coś nie tak, dobrzy pracownicy i szanuajcy się nie będą robić za takie stawki i w braku szacunku do pracownika. Niech dalej ludzi biorą z olxa, bo żaden fachowiec nie przyjedzie do takiego (usunięte przez administratora) a prowadzący(usunięte przez administratora)bez szacunku. Ogólnie jeden wielki (usunięte przez administratora) Nie pozdrawiam były pracownik.
    Witam

23.10.2023 09:30

Siema jaka firma jest bo niby słyszałem że fajna dobre warunki
    Pan Spawacz

19.09.2023 15:55

Nie polecam firmy pracuje się tam na czarno niedługo firmą zajmie się Urząd Skarbowy
    Pracocholik

19.09.2023 15:37

Firma dno pracują tam ludzie co nie mają pojęcia o pracach monterskich same (usunięte przez administratora) ludzi traktują jak (usunięte przez administratora) w biurach same (usunięte przez administratora)nie wypłacają piniedzy na czas kradną Diety we Filandii odradza wyjazd na platformy do Afryki po odliczeniu kosztów wychodzisz 15 tys zł na miesiąc dobre jest to że pracujesz 6 na 6 jest tam strasznie ciepło ludzie umierają od ugryzienia komara na malarię tragedia normalny (usunięte przez administratora)

14.06.2023 11:28

Trident BMC Sp. z o.o. szukała niedawno pracowników w mieście Gdańsk. Kto podzieli się opinią na temat pracy w tej firmie?

01.08.2023 11:08

Skoro płacicie 10dolarow to czemu piszecie ze zgodnie z prawem , jak dieta ma ponad 40euro?
    Były

21.08.2023 18:52

Jak zawsze nieprawda, trident obcina diety i nie wypłaca przewidzianych prawem składników wynagrodzenia
    BezNicka

24.05.2023 18:51

Ta firma zeszła na psy. Praca w niej to jakiś żart. Zero szacunku dla pracownika. Najlepiej (usunięte przez administratora) ludzi, ze wszystkiego. PIP się wami zajmie
    On

06.06.2023 14:49

Co rozumiesz przez szacunek do pracownika?

19.05.2023 21:10

Nie polecam pracy w Finlandii !! Firma tnie koszty , kosztem ludzi , już zabrali travele , chodzą słuchy ze zaraz będą obcinać diety , problemy z kupnem bagażu , chcą ucinać plantne przerwy a chcą by pewność po 12 lub więcej godzin 7 dni w tyg i wiele innych Zastanów się 3 razy za nim pojedziesz do Finlandii

19.05.2023 21:11

I dodam ze ludzi upychają po 6 w domkach , pokoje są 2 lub 3 osobowe , zero prywatności i pełna porażka
    Ewka

06.06.2023 14:42

Ludzie z Ukrainy w Polsce też pracują po 12 godzin i nie narzekają, tylko zawsze polaczką coś nie pasuje.
    Jarek (szczecin)

01.09.2022 07:18

czytam te wpisy o firmie ze taka czy owaka ale narzekacie i jeździcie bo ciężko się przyznać wam że życie co niektórym uratowała kilkanaście kontraktów zrobiłem i to co opiszecie to nie słyszałem . jeżeli każdy robi co do niego należy to niema problemów .

05.04.2023 21:11

13 dolarów jako spawacz, za granicą? Ale to za 30min tyle dostawałeś? W McD w USA zarabiasz 25.juz w Polsce zarobisz więcej jako spawacz...
    Ewka

06.06.2023 14:32

Widocznie nie nadaje się Pan do tej pracy. Niektórzy jadą by godzin nałapać ,zero jakiejkolwiek wiedzy . Mój mąż jeździ i jest zadowolony
    Piotrek

20.03.2023 21:06

Firma godna polecenia, uczciwa, szanująca pracowników z wymagającymi kierownikami

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Trident BMC?

Kontakt - Trident BMC Sp. z o.o.

Ul. Marynarki Polskiej 163 80-868 Gdańsk

Branża główna: Doradztwo biznesowe
    Mikołaj

16.03.2023 18:52

Byłem dziś na rozmowie o pracę w magazynie w Gdańsku Kowale. Zaproszenie dostałem mailem. Miała być na 12.00, przybyłem o 11.55, niestety po ok pół godziny oczekiwania na kierownika (prowadził inną rozmowę) zwątpiłem i oddaliłem się w swoją stronę. Szanujmy czas innych i swój.

18.01.2023 09:34

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Trident BMC Sp. z o.o.?

18.01.2023 10:19

Z tego co wiem to w zależności od miejsca pracy podpisują kontrakty amerykański lub polskie umowy o pracę
    Spawacz TIG

21.09.2020 18:48

Dzień dobry. Czy przyjmują do pracy spawaczy TIG? Dzwonie już trzeci raz do biura nikt nie odbiera telefonu. Jak jest teraz z pracą? Mógłby ktoś napisać? Pozdrawiam.
    Można? Można!

24.09.2020 17:03

W Niderlandach znaleźli skuteczny sposób na polskie układziki. Polacy są kierowani przez polskie lub niderlandzkie firmy/agencje do pracy w zakładach gdzie rządzą Holendrzy. Holendrzy dzielą pracą, rozliczają za wyniki pracy i podpisują timesheet'y. Możesz być, krzywy, zezowaty, jednoręki ale jak robisz swoją pracę dobrze to masz kasę i pewną pracę. Powoływanie się na znajomych, wujków tam nie działa. Selekcja zaczyna się od pierwszego dnia pracy, jak się sprawdzisz masz pracę, jak nie, to tego jeszcze samego dnia mogą Cię odesłać do Polski. Jak wujek zacznie stawać za Tobą, to i jego też odeślą.
    Hhhhhhhh

14.12.2022 13:34

Pani Monika jest zajęta bo pije kawę odbiera po miesiącu

13.11.2020 09:50

W jaki sposób rozwiązany jest problem nadgodzin w firmie Baltec Marine Sp. z o.o.? Są one dodatkowo płatne czy może jest możliwość odbioru godzin?
    Spawacz

dobra firma

05.09.2022 11:35

Też tak uważam

05.09.2022 11:30

Jak wygląda terminowość wypłat?

13.08.2022 12:21

Czy w Trident BMC Sp. z o.o. obowiązuje nienormowany czas pracy? Czy Monter Konstrukcji Stalowych umożliwia pracę zdalną? Jest ogłoszenie z 22 maja na GoWork.pl.
    Filozof

31.08.2022 11:59

W jaki sposób wyobraża Pan sobie zdalne montowanie konstrukcji?
    Roman

19.08.2022 00:15

Firma dbająca o pracownika, wszystko na legalu, organizacja wyjazdu w 100%, kwatery na mieście , kasa na czas
    Prestidigitator

03.08.2022 06:26

Witajcie ta firma to shot totalny połowa ludzi to pociotki synki dyrektorów itd. Miałem wypadek we Włoszech 3 miesiące na zwolnieniu zerwany nadgarstek zwichnięte 2 palce a odszkodowania 500 zł. Wstyd tak cenią zdrowie ludzkie a w Kinach co się działo to szkoda gadać co wyprawiał synek dyrektora.
    Heheszki

03.05.2022 21:44

Firma to kpina, olewaja ludzi i traktuja jak trybik maszyny, ktory mozna wymienic gdy staje sie nie wygodny, ida na reke pod klienta, gdy na kontrakcie (lub po nim ) pojawi sie jakis problem to zostajesz z nim sam, nawijaja makaron na uszy, oatatnio slyszalem ze prac nie maja, ale ich supervisor jest zawalony robota + widoczne ogloszenia w sieci, zwykla korposmieciarka ustawiona przez pociotkow i dupowlazow, na + jedyne to ze jest kwatera + zarcie na projektach ( ktore oplaca armator a nie ta smieszna jankesowa firemka) sa lepsze firmy i to z miedzynarodowym zespolem gdzie ceni sie fachowosc, nie wchodzenie w (usunięte przez administratora) i udawanie ze wszystko jest ok gdy cie ich klient (usunięte przez administratora)
    Bożenko

17.07.2022 10:02

Boże Boze Bożenko, pociotki to potocznie ludzie zatrudniani z rodziny po znajomości.

21.07.2022 16:46

Prawda cała

04.05.2022 17:13

Widzę że dużo grymaszenie ale wszędzie trzeba robić takie czasy????
    A- nick

17.02.2022 21:20

Po moich interwencjach ( źle policzona stawka godzinowa zawarta w kontrakcie pomnożona przeż ilość przepracowanych godzin ) była nieprawidłowa. Trwało to około miesiąca -- wyrównali. mi zaległe pieniążki.
    Nowicjusz

23.09.2021 17:31

Witam, Czy ktoś może mi podać kontakt email lub telefon do firmy, aby móc dowiedzieć się czy mają rekrutację na statki ?
    Janek

16.02.2022 00:06

58 731 12 59

09.02.2022 08:30

Brak jakiejkolwiek odpowiedzi -odrzucanie połączeń z działem HR , w którym zgłasza sie problemy płacowe --w moim konkretnym przypadku -źle policzona stawka godzinowa x pomnożona przez ilość przepracowanych godzin po upływie miesiąca żadnej odpowiedzi o wyrównaniu zaległości

09.02.2022 09:42

ŻEBY NAPISAC ,ŻĘ W/W NIE JEST WYSSANA Z PALCA=========== PODAM SWOJ ADRES EMAIL--- [email protected] W RAZIE WATPLIWOSCI CO MOJEJ SPRAWY

05.01.2021 22:27

Siema wszystkim co możecie mi powiedzieć o firmie dla nowicjusza ?
    Spawarka

30.06.2020 22:24

Jak komus nie pasuje praca na łajbie to mozna isc na budowe, to nie jest tak ze kazda firma bedzie indywidualnie dbac o pracownika, owszem, tam gdzie Nasi rodacy, tam zawsze bedzie kila i mogila ale co za problem pobujac sie 2/3 tyg dluzej na statku? Plywam ma carnivalach z innej firmt i mi to na reke jak moge zostac dluzej, wtedy siedze miesiac w domu i wyjezdzam znowu. Praca na statkach zawsze niesie ryzyko zmiany terminu powrotu, raz szybciej a raz pozniej, przeciez nikt tam wam nie karze pracowac tylko lezec, cos tam sie zarabia, odpoczywa, wasze zony sa zajete swoimi kolegami a dzieci czekaja na przelew.
    DoSpawacza

02.07.2020 10:49

Czyli miesiac pracujesz, miesiac siedzisz, niby zarabiasz, ale w kratke, skladek nie odprowadzasz, a jak pojdziesz na starosc po emeryture to ci powiedza, ze pan nie pracowal. Ja rozumiem jak pracowalbys tak jak pracuje sie w skandynawskich firmach pracujesz zarabiasz masz czas dla siebie dla rodziny wszystko jest git, a ty walisz po 12h przez 7 dni w tygoniu przez caly miesiac a potem jedziesz na caly miesiac lezec w lozku bo tak ci ta robota dala w kosc.
    spawarka

15.12.2020 22:39

moja praca nie daje w kosc, max 2 styki dzienne na 50 tce. bardziej sie zanudzam niz przepracowuje ale jade zarobic a nie robic.kontrakty mam na DG za 37 euro na h, oplacam tylko dzialalnosc a reszte pokrywa firma pracuje 5/7 tyg na lajbie i 2+ w domu z tym ze jak zostane powyzej 5 tyg na lajbie to mam x2 placone wiec zwraca sie urlop, plywamy w parach, robta jest caly czas a ty nie mysl o emeryturze bo kto jej dozywa? odkladaj na konto i wiecej uzbierasz niz ci zus da o ile nie padnie w koncu bo ma tyle długow.
    Vegeta

12.10.2020 22:14

Co do baltec hmm zrobiłem dwa może 3 kontrakty, ogółem było spoko dopóki nie jaki Sebastian nie dostał poważniejsze stanowisko i mu odwaliło na czapkę potem zmiany na statku brygadzistów każdy miał inna fantazje według projektu ogółem żenada. Szczerze to nie polecam a jak ostatnio usłyszałem że dają 23 zł na godzinę w stoczni w gda gdzie miałem wcześniej 30 na godz to wgle porażka jakas. Stanowcze Nie.
    Spawacz TIG

23.09.2020 15:43

@Komunikatywny. Dziękuje za odpowiedź, (wiem o co halo ;) Pozdrawiam :))

29.08.2020 06:25

Taka cisza na forum oznacza że firma jest w rozsypce całe szczęście nie będzie oszukiwać więcej ludzi dobić gada w gnieździe jeszcze trochę tej pandemi a sami krwiopijcy się wykończą czekam tylko na bankructwem tej firmy a dla zainteresowanych oni mnie nie wyrzucili sam odeszlem po 2 latach wykorzystywania i teraz pracuje w normalnej firmie gdzie płaci się podatki jest człowiek razem z rodziną ubezpieczony jeździ do pracy systematycznie 4na e i zarabia podobne pieniądze uciekajcie z tego szamba zostaną tylko lizidupy a oni sobie na robocie nie poradzą
    Dla ja

31.08.2020 18:06

Powiedz mi, dla jakiej firmy pracujesz?

23.09.2020 12:40

W norweskiej
    RedStar

16.07.2020 08:29

Kilka razy miałem ochotę na dość ostrą ripostę, bo czytając część komentarzy odniosłem wrażenie że musi istnieć jeszcze jakiś inny Baltec i inne Chiny. Może na początek do Ciebie, drogi Śmiechu Warte. Jedyne z czym się zgadzam czytając Twoją opinię to niezaprzeczalny fakt iż ostatnia chińska tura wciąż trwa. Od końca lutego. Nie mnie oceniać sytuację finansową firmy, ale moim skromnym zdaniem bardziej wpływa na tą sytuację fakt iż od kwietnia tego roku, Chińczycy zaprzestali wydawać zezwoleń wjazdowych, a te wydane utraciły moc. Do wyboru był więc planowy zjazd bez powrotu albo opcja siedzimy do bólu. Zdarzyło mnie się też rozmawiać z Chłopakami w Sekou i jakoś odniosłem wrażenie że opcja lipiec jest bardzo do przyjęcia. Przepraszam ale masz rację jeszcze w jednym, stawki zaczynały się od 13 $, do jakiego pułapu rosły to już każdy wie sam. Ale jak pewnie wiesz i to nie do końca prawda bo obcięto 20 %. Nic miłego ale taki czas. Zarzuciłeś też wzmiankę o katorżniczym systemie 7x12. Przyznaje że siedząc tam te 7 dni potrafi zmęczyć ale jeśli sobie dobrze przypominam to nikt nigdy nie obiecywał inaczej. Co do 12 godzin to zachowam milczenie, ale jeśli byłeś w Shenzen to możemy mówić o 13 godzinach od wyjścia do wejścia do hotelu.No może 13 h i 5 do 10 min w zależności od przebiegu Derby Shenzen. Tyle o Chinach. Nie zamierzam tu wystawiać Baltecowi laurki jeśli mam być obiektywny to jak każdy z nas znam pare gorszych placówek. Do ideału daleko, czasami okresowo musi ich nie lubić Telekomunikacja. Musi wyłączają telefony. Ciężko się dodzwonić, choć od strony biura działają perfekcyjnie. Kończąc ten przydługi wywód, każdy z nas który pracował, pracuje bądź będzie przyjął ich warunki, które w większości pokrywały się z rzeczywistością. (usunięte przez administratora) PM-ów, supervizorów itp. Może właśnie stąd mój mały sentyment. Wszędzie są ludzie i młotki, w moim przypadku po pierwszym spotkaniu jednego z większych, pozostawię Pana bez dodatkowych komentarzy, przy podejściu nr 2 pracowałem z fantastycznymi ludźmi i to dzięki nim tak a nie inaczej myślę o firmie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich w kraju i na chińskim zesłaniu. Mam nadzieję że uda się jeszcze kiedyś wspólnie u Lucy, Tsing Tao itd...

Zostaw merytoryczną opinię o Trident BMC Sp. z o.o.