Madiff

Careers

Contact

Tło
  • Ciechanów

5. Opinie o Madiff Sp. z o.o.

Opinie o Madiff Warszawa

Nie przegap nowości o Madiff Sp. z o.o.!

ikon_

01.01.2019 23:12

Polecam prace w Madiff
    nudny

07.02.2019 10:45

to robi sie już troche nudne, co jakis czas aktywuje sie ten sam hejter, który za wszelką cene chce sie zemścic na firmie i musi odpowiedzieć na wszystko co piszą o pracy pozytywnego
    pisarz

08.02.2019 15:21

to zupełnie jak kółko wzajemnej adoracji chwalące pracę u tego pracodawcy, dziwne że tylko 1 opinia dziennie idzie i tak słodzi że aż kapie z ekranu....zatrudnijcie może jakieś trolle ze wschodu?
    grick

08.01.2019 10:04

Podpisałem umowe lekko ponad rok temu i przez cały ten rok nie było żadnych problemów.
 Polecam pracę w tej firmie.
    bzubekkk

06.02.2019 11:59

nieprawda
    cichy

10.01.2019 12:18

Bezproblemowa współpraca. Pieniądze są dobre, właściwie zawsze przed czasem.
 Wywiązują się z wszystkich warunków umowy.
    bzubekkk

06.02.2019 11:59

nieprawda
    Maniak

04.02.2019 08:37

Zobaczymy jak jest z tym co piszecie, ale ja na ten moment nie zamierzam się zwalniać. Dobra podstawa + premie za projekty i duża swoboda, w madiff liczą sie efekty a ja lubie takie podejście do pracy.”
    szatannn

06.02.2019 11:56

piękny cytat, tylko nie zaznaczyłeś od którego momentu (!) - pech PR
    tadeo

01.02.2019 10:23

Przeczytajcie umowę, którą podpisaliście, później piszcie o karach i problemach z płatnoscią, ja dobrze widziałem co podpisuje. Pracuje przy dużym projekcie i mam nadzieję na dłuższą współpracę. Osobiście polecam.
    samisam

29.01.2019 17:16

Aplikowałem przez strone, jestem w projekcie od 3 miesięcy i jestem bardzo zadowolony.”
    maciekwude

28.01.2019 22:54

Byłem na rozmowie, ale na stanowisko mam za małe doświadczenie. Rozmowa przebiegła całkowicie zwyczajnie, profesjonalnie, warunki takie jak w ogłoszeniach. Więc nie wiem o czym tutaj ktoś pisał, że jakieś jazdy, może pojedynczy przypadek. Może znajdzie się cos dla mnie za jakis czas u nich.
    nickname

25.01.2019 13:24

Zatrudnienie z możliwością rozwoju i wdrażania własnych pomysłów. No i fajna atmosfera, co dla mnie jest ważne :)
    Kontaktowy

19.01.2019 23:49

Współpracuje z firma od roku i jestem bardzo zadowolona ze względu na projekty, które realizuje. Bardzo fajne, innowacyjne projekty przy których dużo się można nauczyć. Kontakt z firma na dobrym poziomie
    noworoczne pozdrowienie

02.01.2019 12:23

Czy firma nie regulująca należności upadnie? skoro nie mają kasy na bieżące zobowiązania? sprawa jest już w sądzie....
    tttedex

15.01.2019 11:17

Kolejna plotki, a firma tak jak miała, dalej ma sie dobrze.
    Podwykonawca

30.12.2018 17:47

Co za bzdury - tyle jest różnych firm zajmujących się outsourcingiem ale akurat Madiffowi się trafiają niepoważni kontraktorzy którzy nie umieją czytać umów? Zastanówcie się co piszecie
    damian

13.01.2019 23:47

A niby ile tych kontraktorów? Jak sobie tutaj dobrze poczytasz to na pewno zauważysz, że komentarze dotyczące kar w umowie są pisane cały czas przez jedną, może dwie osoby.
I nawet oni nie zaprzeczają, że wszystko jest jasno określone w tych umowach.
    nntr

16.12.2018 22:58

Wysłałem cv i dopiero jak zostałem zaproszony na rozmowę, to spojrzałem
 tu na gowork no i zastanawiałem się, czy tego nie odwołać. Ostatecznie byłem
 I nie wiem, gdzie ludzie widzą problem. Klasyczna rozmowa rekrutacyjna,
 przyjęli mnie i w tym tygodniu podpisuje umowe
    nntr

04.01.2019 23:40

Tak jak pisałem - byłem dopiero po rozmowie, a na temat samej rekrutacji już się tutaj dużo naczytałem, nic z tego nie okazało się być prawdą.
    Podwykonawca2

06.01.2019 14:56

Wspomnisz nasze słowa ;)
    dante

02.01.2019 18:12

Współprace oceniam jako udaną. Bardzo podoba mi się, że pracuję nad czyms,
 co mnie interesuje, bo projektów do wyboru dużo. Widać, że mają spooro klientów.

27.12.2018 15:25

Rekrutacja trochę się przeciągała, ale ostatecznie przyjęli mnie bez problemu.
 Fajne warunki współpracy i dobra kasa.
    panpablo

21.12.2018 16:01

Jestem chyba jednym z pracowników najdłużej związanych z firmą,
kilka projektów już za mną, myślę, że obie strony są zadowolone z tej współpracy :)
    Andrzej

27.12.2018 11:14

Ja współpracuję (a raczej współpracowałem) z Madiff prawe 5 lat, też były różne projekty. Dopóki były. Teraz jeden z banków zrezygnował ze współpracy i ... niestety zostałem bez ostatniej wypłaty. Kończy się rynek pracownika, zleceń na rynku? czy w madiff? jest coraz mniej.... szkoda. Tyle czasu owocna wydawałoby się współpraca i takie nieładne zakończenie. próbowałem rozmawiać ale nic to nie przyniosło.... nie polecam, łapka w dół... ps. skąd tyle polubień na goworku zaraz po wpisaniu komentarzy? dziwne?
    dietrich_

19.12.2018 10:27

Generalnie polecam. Firmę polecił mi kolega, który sam współpracuje z firmą dłuższy czas i nie miał zastrzeżeń. U mnie z rekrutacją nie było problemów, ale mam dość spore doświadczenie, może dlatego decyzja była szybka. Każda faktura na czas, dobry kontakt z firmą, w razie problemów pomagają.
    Wilhelm

22.11.2018 09:38

Słyszałem że firma ma problemy z płynnością po tych akcjach z kontraktorami... ciekawe kiedy się okaże że są niewypłacalni? - może za mało obciążają ich "karami" - ciekawe jak wygląda egzekucja tego? czy tylko straszą? Lepiej żeby zadbali o bieżący "biznes" ... zamiast wykorzystywać bieżących i byłych pracowników...
    tadeo

15.12.2018 14:25

Pracuję u klienta, w sumie może dlatego nikt mi nic nie mówi? .... o zatrudnieniu agencji PR też nikt nie będzie jawnie informował (żeby odzyskać "dobre imię") :-/ - a zgodnie z zasadami dobrego biznesu to jednak powinni płacić, po co się ciągać po sądach, nie?
    marcin

18.12.2018 09:55

@Tadeo i mam uwierzyć, że to pisze jedna osoba? Masz problem - miałeś szanse sie wypowiedziec, to daj te szanse też innym.
    xpadion_90

17.12.2018 22:22

Współpraca od 2 lat i nie ma problemów. Pieniadze sensowne, zawsze na czas.
 Całkiem ciekawe projekty.
    domino

13.12.2018 16:33

Nie bardzo rozumiem Wasze problemy związane z umowami, zapisami w umowie, karami. Tak jak większość tutaj byłem na rozmowie, ale umowy nie podpisałem. Nie było tam nic aż tak nadzwyczajnego, gdybym miał inny tryb pracy to bym się pewnie zdecydował, ale tu nie wszystko mi pasowało. Trzeba umieć czytać umowy, dużo firm ma podobne zapisy do tego co ma madiff, wiadomo, ze nie każdemu to będzie odpowiadać.
    kiniex8989

03.12.2018 13:45

Współpracowałem z Madiff przez niecałe 1,5 roku i jestem zadowolony.
Dla mnie oczywiste było, że jeżeli chcę zerwać współpracę, to muszę się
wywiązać z warunków w umowie. Jest okres wypowiedzenia i trzeba się
go trzymać, to normalne. W żadnej firmie nie da się odejść z dnia na dzień.
    Bor

07.12.2018 14:31

Jak możesz się uwiarygodnić?
    dobry

10.12.2018 12:15

No trochę chyba przesada. A jak Wy tutaj wypisujecie to wszystko to też musicie ,,sie uwiarygadniać”? Przypominam, że nie tylko hejterzy są w internecie anonimowi.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Madiff?

Kontakt - Madiff Sp. z o.o.

Domaniewska 47 02-672 Warszawa

Branża główna: Rekrutacja i HR

XIconLinkedinIcon

26.11.2018 09:33

04.12.2018 20:54

Ja dostałem pozew wzajemny w odpowiedzi na nakaz zapłaty, więc dają do sądu. Dokonują kompensat więc KRD usuwa wpisy, stoją na stanowisku, że zobowiązanie w związku z tym wygasło... pozostaje tylko sąd.
    xxxxxxxxxxxxx

26.11.2018 18:18

tak tylko wspomnę o paniach z rekrutacji - jak się człowiek zgłosi i napisze że jest zainteresowany, to piszą, chcą dzwonić, rozmawiać itd. ale gdzieś po drodze nagle przestają się kontaktować - a czy to tak dużo napisać " niestety nie spełnia Pan/Pani naszych oczekiwań, szukamy kogoś bardziej doświadczonego/cokolwiek". Tylko tyle i aż tyle.
    Net developer

21.11.2018 11:43

zniesmaczony

Przebieg rekrutacji normalna rekrutacja, na koniec zaproponowali takie stawki że prawie im się w twarz roześmiałem. Jestem developerem a nie kasjerem w biedronce (!) żenada..... Pytania pytania na temat , ale stawka - komediowa

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę, ale nie przyjąłem

#RozmowaKwalifikacyjna
    #NetDeveloper
    Byczy Bobb

13.11.2018 15:26

Polecam wzięcie urlopu od początku miesiąca do zapłaty faktury i ucieczkę do innego projektu... śmierdząca sprawa, Jak z głaskaniem tygrysa - przyjemność żadna a ryzyko duże ...
    expata

14.11.2018 22:10

jeżeli odchodzisz z uwagi na utratę zaufania... ryzykujesz bardziej jak zostaniesz i bedziesz pracować za darmo...
    Magik

20.05.2018 18:05

Jestem na projekcie dopiero 4 miesiące jako fullstack i jak narazie nie mam żadnych zastrzeżeń. Trochę czekałem na odpowiedz przy procesie rekrutacyjnym, ale myśle, ze ta decyzja w dużej mierze należała do klienta końcowego, a nie wewnętrznego. Jeśli chodzi o płatności, to wszystko ok. Nigdy nie spotkałem się z sytuacja, żeby przelew był później niż do dziesiątego. Polecam
    Zeus

12.11.2018 16:39

Potwierdzam. Pracuje już 13 miesięcy i wszystko w porządku. Polecam.
    expata

14.11.2018 22:08

spróbuj odejść...
    madiff

15.10.2018 09:05

Zgodnie z k.p. i orzecznictwem SN, jeżeli osoba wykonuje obowiązki osobiście w sposób ciągły, w podporządkowaniu wobec pracodawcy i za wynagrodzeniem, to łączy ich umowa o pracę (bez względu na to, jaki kontrakt podpisali).
    firek

13.11.2018 15:08

no niestety, nie możesz odmówić bo bedzie kara i kompensata a w wyniku bye bye money .... ale zawsze można robić "do portfolio"

30.10.2018 13:20

Wszystkich przestrzegam przed firmą Madiff. Działają nie etycznie, łamiąc reguły konkurencji. Dwa razy czytajcie umowy. Kary są jednostronne. Przewinienia typu nie wpisanie na linkedin faktu współpracy - 25 tys., rozwiązanie umowy przed końcem zamówienia - 25 tys. i inne. Wszystko jest ok dopóki nie chce kontraktowiec odejść. Jak zgłasza np. telefonicznie to następuje brak kontaktu ze strony Madiff. Osoba zatrudniona w tej sytuacji próbuje dogadać się z klientem i tym samym wystawia się Madiffowi. Z mojego doświadczenia i znajomych dwie ostatnie faktury niewypłacają, wymierzają kary 25-50 tys. pln i dokonują kompensat. Straszą wcześniej karami i zadośćuczynieniem. Większość ludzi odpuszcza a Madiff za pomocą prawnika straszy portale takie jak gowork pozwami w związku z tym złe wpisy znikają. Ludzi omijajcie szerokim łukiem i przekażcie znajomym....
    k_27

08.10.2018 17:07

Byłem w projekcie 11 miesięcy i wszystko było ok, kasa na czas bez żadnych problemów. fakt, kontakt z firmą miałem niewielki ale skoro wszystko szło płynnie w kontekście pracy, to nie widzę powodów aby to było dziwne. Uczestniczyłem w kilku spotkaniach integracyjnych z innymi konsultantami i wspominam to pozytywnie. Kontakt z managerami też w porządku. Druga sprawa, kompletnie nie rozumiem Waszych problemów dotyczących 'kar' itp. Wszyscy macie oczy i umiecie czytać to co podpisujecie, jeśli nie wywiązujecie się z umowy to może w ogóle nie powinniście pracować w tej branży? Mój projekt ustawowo trwał 24 miesiące, po 8 miesiącach musiałem odejść z prywatnych względów i nie było z tym żadnego problemu. Ale! porozmawiałem, ustaliliśmy datę odejścia i uścisnęliśmy dłonie po wyznaczonym terminie, proste, i nie ma tu żadnej czarnej magii w tym wszystkim. Natomiast jeśli z jakichś względów ktoś chce odejść za 2 tygodnie, w dodatku robi to za plecami, to niech się później nie dziwi, że wychodzą krzywe sytuacje, znowu wracając - WIDZĄC CO PODPISUJE. Jak czytam te wszystkie wypociny to śmiać mi się chce, może czas pracować na UoP a nie B2B skoro nie umiecie podejść do tego odpowiedzialnie. Reasumując, wspomnienia dobre, kontakt z firmą mały jednak wystarczający, widać, że się starają jak jesteś wobec nich w porządku. Polecam

09.10.2018 19:08

Sorry ale chyba w innym Madiff pracowałeś lub jestem z nimi powiązany. Umowę można różnie interpretować i np. Madiff twierdzi że zamówienia nie można wymówić tylko umowę co jest oczywiście bezprawne.(usunięte przez administratora) Zatem idź prawić propagandę gdzie indziej. A ludzi przestrzegam...
    it

10.09.2018 15:31

Nie wiem, o jakich problemach ludzi tutaj piszą. Mam kompletne inne doświadczenie z rozwiązaniem umowy z Madiff przed czasem: przyszedłem do menedżera, powiedziałem, że chcę odejść. Dostałam informacje, że oni ze swojej strony muszą najpierw uzgodnić wszystko z klientem. Za jakiś czas odezwali się i powiedzieli, że muszę skończyć projekt i za 3 miesiąca możemy rozwiązać umowę. Wszystko było zgodnie z ustaleniami i umową, dostałem wszystkie wypłaty. Mam przyjemne wspomnienie od współpracy z Madiff, myślę nawet wrócić do nich . Kolega nadal z nimi współpracuje (ja skończyłem pracę rok temu), mówi, że firma się rozwija i mają dość pozytywne zmiany i sporo projektów. Więc polecam rozważyć Madiff jako potencjalnego pracodawcę! A jeśli nie przestrzegać warunków umowy, to wszędzie będą problemy
    ciekawski

01.10.2018 12:21

a pracujesz jeszcze?
    Chwytam i uciekam!

05.10.2018 13:29

madiff!!!111one!!one , OGARNIJCIE SIĘ! - tak daleko nie zajedziecie..... (usunięte przez administratora) dziekować nie trzeba.... Czy napisać powyższe też po angielsku dla łatwiejszego zrozumienia?
    Kontraktor

08.09.2018 00:50

Nigdy nie miałem problemu z Madiff. Pieniądze zawsze przed czasem, dobra atomosfera i kontakt. Ostatnio otrzymałem nawet podwyżkę. Wystarczy po prostu przestrzegać warunków umowy. Polecam!!!!
    znudzony uporem, będą odsetki

01.10.2018 12:19

Pewnie zmiana nazwy firmy w tym przypadku wystarczy? a może powinniśmy podać kto firmą kieruje? kto podpisuje umowy z konsultantami?
    On

02.10.2018 21:53

Podwyżka w IT, no tego to się nie spodziewałem
    Pozytywny

15.05.2018 13:01

Jak mam zgoła zupełnie inna opinie. Jestem zakontraktowany już ponad pol roku. Pieniądze zawsze przed czasem. Wobec mnie wywiązano się ze wszystkich obietnic.
    Pozytywny

16.05.2018 15:50

Analityk systemowy, u mnie było 2 tygodnie ze względu na proces u klienta

01.10.2018 12:23

spróbuj zmienić pracę ;-)

27.09.2018 11:15

Dev

Przebieg rekrutacji Trudne pytania były, mało precyzyjne wyglądało jakby wymyślane na bieżąco. Rozmowa nie miała sprecyzowanej struktury, był przykład na papierze ale bez kompilatora to było kłopotliwe... Pytania Czym się różni Java od Javascript i jaki to ma wpływ na TypeScript? czy miałem do czynienia z wymiarem sprawiedliwości? Jaka jest różnica między frameworkiem a biblioteką? Czy zdarzyło się że pracodawca nie był w porządku wobec mnie i jak się wtedy zachowałem(!?!)

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę, ale nie przyjąłem

#RozmowaKwalifikacyjna

19.09.2018 22:29

mud

21.09.2018 09:17

to najwazniejsze w calym tym opisie?
    anonymous

21.09.2018 10:14

Niby nie, ale jestem ciekawy ;)
    Majk

05.09.2018 22:23

Mam znajomych, którzy pracują jako kontraktorzy w Madiff i chciałbym przestrzec wszystkich przed współpracą z tą firmą. Generalnie chodzi o to, że próbują za wszelką cenę uwiązać kontraktora na swojej umowie - co przy próbie rozwiązania kończy się straszeniem karami umownymi, odwlekaniem płatności za ostatnią fakturę itd. Ogólnie - Januszowy byznes...
    Nostrom

22.07.2018 09:40

Kompletny chaos, kierownictwo w żaden sposób nie radzi sobie z zarządzaniem ludźmi, brak doświadczenia i szacunku do pracowników. Brak działu kadr, brak benefitów, umowy spisane na poczekaniu. Wszystko załatwiane na ostatnią chwilę przez jedną osobę. Jak już współpracujesz z ich klientem jest wszystko w porządku bo nie masz z nimi w zasadzie do czynienia (usunięte przez administratora)
    Barbara

26.06.2018 13:15

@Marecki jak wyglądał kontakt ze strony Madiff ? Wysyłałeś aplikację i oddzwaniali z zaproszeniem na rozmowę czy może byłeś polecony przez innego pracownika Madiff? Możesz określić strukturę rozmowy? Takie informacje byłyby pomocne dla innym zainteresowanych pracą w Madiff.
    Marecki

28.06.2018 11:43

@Barbara, Zadzwonili do mnie , zapytali o doświadczenie, stawki itp, opowiedzieli o projektach i zaprosili na rozmowę face to face
    Marecki

25.06.2018 16:32

Kontaktowali sie ze mna wiele razy , proponowali mi różne projekty w project managment, wydaje mi się że mają tego sporo. Nie byłem zainteresowany poniewaz jestem teraz zajety, ale jak skończę projekt zobaczę co mają ciekawego do zaoferowania
    Czekajacy na ofertę

13.06.2018 22:38

Mi też od miesiąca mają przedstawić ofertę. Byłem na spotkaniu, otrzymałem potwierdzenie że podpiszemy umowę jutro i co zaraz mine drugi miesiąc i dalej nie mam informacji. Ale się nie martwię bo podpisałem inna umowę za lepsza stawkę :D
    Polecam omijać szerokim łukiem

07.06.2018 16:20

Polecam omijać szerokim łukiem, rekrutacja sprawia wrażenie jakby byli bardzo zdesperowani. Zresztą nie mają tam chyba wogóle HR czy innych działów tylko na oko z 5 osób z różnych dziedzin, które zajeżdżają nadgodzinami. Człowiek prowadzący ze mną spotkanie był ewidentnie naćpany. HR może i czasem zadaje głupie pytania ale trzeba się zastanowić czemu tam go nie ma? Czyżby nikt kto zna rynek nie chciał tam pracować? Straszny chaos, potwierdzam to co piszą tu inni. Czeka się na telefon bo ma byc oferta a potem mija kilka tygodni i nic. Zero szacunku do ludzi, którzy poświecili im czas.
    Tomek

28.05.2018 17:26

pracowałem od nich juz jakis czas temu, chyba to byly ich poczatki, odszedlem bo znalazlem inna prace, ale teraz wrocilem i pracuje we Wroclawiu, maja sporo ofert tak że wydaje mi się że idą do góry

Zostaw merytoryczną opinię o Madiff Sp. z o.o.