Madiff

Careers

Contact

Tło
  • Ciechanów

5. Opinie o Madiff Sp. z o.o.

Opinie o Madiff Warszawa

Nie przegap nowości o Madiff Sp. z o.o.!

Barillo

18.06.2019 16:15

Zawsze pracowałem na freelancerce, tutaj sie bardziej ,,udomowiłem”. W madiff zakończyłem jeden projekt, teraz chcę wybrać drugi w zupełnie innym temacie, bo na szczeście jest w czym wybierać, a ja nie lubie sie nudzić
    clark

16.05.2019 22:15

Po rozmowie czekałem dość długo, ale jak już ruszyło to jestem zadowolony. Pracuje w dużym projekcie, praca typowa jak na te branże, zarobki też. Jak ktoś się wybiera na rozmowe to przygotujcie sie głównie na pytania o doświadczenie i wszystko co z tym związane + rozmowa o ich projektach, raczej na luzie.
    clark

31.05.2019 18:19

Dokładnie nie pamiętam, na pewno ponad dwa tygodnie.
    Johny

16.06.2019 20:32

trochee siee czeka na odpowiedzz, bo ostateczna decyzja pewnie jest tezz zalezzna od klienta konncowego. No ale warto.
    Harold

15.06.2019 11:09

pracuje jako java developer i praca jak praca, klasyczny outsourcing IT. Ani nie jestem super zachwycony, ani nie mam na co narzekać. Zarobki są git, a to mnie osobiście najbardziej interesuje. A dla tych, którzy pytali o rekrutacje: do mnie firma sama się odezwała i umówiłem się na rozmowę w Warszawie
    timbarton

21.05.2019 16:47

Jak najlepiej do nich aplikować? Czy ktoś wie czy mają coś w sektorze bankowości? Jest możliwość pracy jak mieszkam we Wrocławiu?
    jotj00

01.06.2019 23:00

Na LinkedInie i na fb wrzucają ogłoszenia o rekrutacji na różne stanowiska, najlepiej wysłać cv mailem. Widziałem też ogłoszenia z Wrocka, więc pewnie można :)
    Kimmy

13.06.2019 12:31

Możesz, ja jestem z Wrocławia i pracuję i jestem zadowolony. Też wysyłałem cw mailem i zaprosili mnie na rozmowę po tygodniu
    Aleksander

07.06.2019 15:31

Po trzech miesiącach świadczenia usług (może i niedługo ale co się miało wydarzyć to już by się chyba wydarzyło) poprzez Madiff nie mogę zrozumieć tych negatywnych ocen. Sam co prawda na początku trochę się obawiałem jak to będzie ale zdobyli moje zaufanie bardzo profesjonalnym podejściem a sam proces przebiegł szybko i na jasnych zasadach. Nie mam absolutnie nic do zarzucenia, warunki umowy - z pewnych względów powiedziałem, że kluczowy dla mnie jest konkretny 'benefit', którego pierwotnie w umowie nie było. W ciągu trzech dni dostałem telefon, że warunek ten został dla mnie wynegocjowany z klientem. Pieniądze na konto przychodzą szybciej niż wynika z warunków umowy nawet jak zapomniałem i dokumenty dosłałem kilka dni po terminie (sami do mnie dzwonili przypomnieć się w tej sprawie). Sam kontakt z osobami z firmy - bardzo profesjonalni ale przy tym mili i pomocni. Ja mogę tylko polecić!
    yokii88

26.05.2019 21:37

Byłem na rozmowie i zrezygnowałem ze względu na stawkę. Doświadczenie mam spore, przez co projekty, o których rozmawialiśmy już nie są dla mnie. A za tym idą stawki. Może poczekam na coś większego u nich. Jeśli ktoś chce sie rozwijać i nauczyć czegoś, to myśle, że warto sie wybrać na rozmowe.
    klakier

27.05.2019 11:43

"Warto wybrać się" - do firmy z taką opinią ludzie nie chcą chodzić? hmm... na opinię pracuje się cały czas, co by się nie działo?
    yokii

03.06.2019 20:04

Ja słyszałem dobre opinie, dlatego w ogóle wybrałem się na rozmowę

19.05.2019 14:03

Współpraca na plus. Ja nie robie im problemów, oni nie robią mi - przelewy są na czas, wszystkie warunki od początku się zgadzają.
    piotr

21.05.2019 08:43

tutaj ktoś napisał ,,współpraca na plus", a nie co innego na plus. nie rozumiem co w tym jest nie tak
    45690-1

30.05.2019 10:29

Dokładnie, napisałem, że współpraca na plus - ogólnie. Nie robię problemów czyli wywiązuje sie z warunków umowy, z mojej strony wszystko jest zawsze na czas itd.
    volki

24.05.2019 22:13

Stanowiska dla osób, które cenią sobie komfort pracy z domu. Jeśli ktoś ma doświadczenie i umiejętności to może się załapać na coś ciekawego i sie w tym temacie rozwijać. Ale to zależy co się wybierze, bo projekty mają różne
    mug

24.05.2019 13:28

Jeśli rzeczywiście tak wszystko się poprawiło - to zazdroszczę. Mój etap pracy w Madiff to etap piekła, bałaganu i oszukiwania. Czytajcie dwa razy umowy, nie dajcie się zastraszyć i korzystajcie z pomocy prawnika.
    Ygrek

22.05.2019 21:10

Mam własną działalność gospodarczą i tutaj pracuje przy dwóch mniejszych projektach jednocześnie. Kontakt z firmą niewielki, praca jest zdalna, wszystko się u mnie w projekcie zgadza więc 0 problemów.
    nickppp

15.05.2019 20:45

Typowa praca w outsourcingu IT. Można wziąć też jako pracę dodatkową, jakiś mniejszy projekt. Polecam
    marks

14.05.2019 15:55

Jakieś pół roku temu pisałem tutaj swoją opinię już pracując w Madiff i wtedy czytałem, że są problemy z odejściem. Przez wyjazd z Polski sam musiałem odejść i jak się okazało nie było żadnych problemów. Przegadałem to z nimi, dokończyłem projekt, faktura opłacona i zakończyliśmy współpracę.
    Womb

26.04.2019 16:41

Wiecie ile czeka się na odpowiedź po rozmowie kwalifikacyjnej? Byłem na rozmowie z rekruterem i u klienta, wydaje mi sie, że poszło nieźle teraz czekam na odpowiedź, bo warunki pracy na plus.
    zmartwiony

08.05.2019 12:00

Jeśli z rekruterem to dopiero zaczęli szukać klienta. Pomyśl że jeszcze z klientem będziesz rozmawiać - jeśli mają coś nagrane to szybko, jeśli klient nie odpowiada to być może wcale, czasem jak sie nie odezwie to informacji zwrotnej nawet nie dostaniesz....głuchy telefon.... Powodzenia w szukaniu zleceń!
    rocky

11.05.2019 22:20

U mnie po rozmowie z rekruterem rozmowa u klienta była po tygodniu. Całość lekko ponad dwa tygodnie
    golson90

02.05.2019 23:41

Firma sama się ze mną skontaktowała przez linkedin i umówili się ze mną na spotkanie właściwie z dnia na dzień, co mi akurat odpowiadało, bo nie byłem nigdzie zatrudniony. Po rozmowie już u klienta przyjęli mnie i jestem w projekcie drugi miesiąc. Ciągle szukają nowych osób, wiec jak ktoś jest zainteresowany i ma doświadczenie, to pewnie nie będzie problemu.
    arial

30.04.2019 23:58

Polecam współprace. Długoterminowy projekt (2 lata), można złapać fajne doświadczenie, dobrą pozycje w cv
    Mats

29.04.2019 09:51

Największy plus firmy to szerokie pole działań - praca nie jest nudna, bo wybieram w projektach, które faktycznie mnie interesują i nie musze robić czegoś, co kompletnie mi nie leży, w innych firmach to było moją zmorą. Zarobki mogłyby być wyższe, ale najgorzej nie jest.
    verden

25.04.2019 12:15

Poza spotkaniami na początku to praca właściwie w całości zdalna - pracuje z Wrocławia i nie miałem żadnych problemów, projekt w sektorze farmaceutycznym.
    iwan

28.02.2019 22:18

Mocno wątpliwe są komentarze kogos kto oskarża madiff o oszustwo, wszystkie napisane przez jedną osobe, ktora wchodzi tu raz na jakis czas i wypisuje
    Marian

18.03.2019 12:30

Nie żartuj że jest dużo zatrudnionych... w Wawie maks 10 osób przychodzi na firmowe eventy. Więc o jakiej skali piszesz?
    wodin89

23.04.2019 09:00

Firma zatrudnia ludzi nie tylko w Warszawie. A ja ludzie pracują zdalnie, to normalne że tak to wygląda.
    marcz

20.04.2019 11:18

Prawdopodobnie podpisywałem taką samą umowę jak wy i uważam, ze przesadzacie. Każdy chciałby, żeby umowa była najkorzystniejsza dla niego, ale przy takiej formie współpracy madiff się w ten sposób zabezpiecza i to normalne. Chętnych do pracy i tak znajdą, bo warunki saą dobre.
    dan

17.04.2019 23:51

Jak ja chciałem odejść to zgłosiłem się do menadżera, dogadali z klientem, że koncze projekt za dwa miesiące i problemów nie było. Do pracy trzeba podchodzić odpowiedzialnie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Madiff?

Kontakt - Madiff Sp. z o.o.

Domaniewska 47 02-672 Warszawa

Branża główna: Rekrutacja i HR

XIconLinkedinIcon
    midi

12.04.2019 23:15

Polecam. Pracujesz przy projektach, które ciebie interesują. Wszystko zdalnie. Przelewy na czas, więc nie mam nic do zarzucenia
    nick90

15.03.2019 19:13

Brałem udział w procesie rekrutacyjnym w tej firmie. Najpierw spotkanie z rekturetem oraz menedżerem w biurze Madiff, potem rozmowa już bezpośrednio z potencjalnym przełożonym w siedzibie ich klienta. Wszystko zajęło jakieś 1,5 tygodnia. Z rekrutacji w końcu zrezygnowałem, bo dostałem pracę na ciekawszym jak dla mnie projekcie, ale ogólne oceniam rekrutacje na 4/5
    Marian

18.03.2019 12:23

Intuicja lub trzecie oko uchroniło Ciebie przed problemami... pracy z Madiff.
    eyman

11.04.2019 10:14

U mnie to wyglądało praktycznie tak samo, tyle że czekałem dłużej, prawie trzy tygodnie, ale ostrzegli mnie, że na odpowiedź będę musiał poczekać.
    checc

13.03.2019 16:35

Firme poleciło mi dwóch znajomych - jeden tam pracował, drugi ciągle pracuje. Nie słyszałem o sytuacjach, żeby komu nie wypłacili kasy. Generalnie warunki zatrudnienia są dobre.
    mmm_09

10.04.2019 09:36

Czyli rozumiem, że kontaktowałeś się z każdą osobą, która odeszła, że wiesz jak to wygląda? To dopiero są bzdury.
    marian

10.04.2019 20:05

Każdy kto odchodził z Madiff a kogo znam... ponadto byli pracownicy. Proponuje poszukać na linkedin osób które mają jeszcze wpisane Madiff i zapytać jak wyglądało rozstanie.
    dkfly

27.03.2019 23:55

Kilka dni temu byłem na rozmowie, wszystko raczej normalnie, sporo pytań, jak dla mnie to trochę zbyt szczegółowe... Ale podejście osoby rekrutującej profesjonalne. Czekam na odpowiedź od firmy.

17.07.2018 03:04

srk

21.03.2019 15:42

Firma niepoważna, umawia się na zlecenie, na podpisanie umowy a w momencie jak odwołałem podpisanie umowy w innym miejscu (co prawda z mniejszą kasę) to w dniu kiedy miało być spotkanie - odwołali, ale jak przyszedłem to dopiero wtedy. Nie mogli wcześniej powiadomić. A może klienta nie mieli dogadanego?
    trex

25.03.2019 23:29

Jeśli faktycznie tak było to raczej jakaś wyjątkowa sytuacja. Ostatnio na rozmowie było dwóch znajomych i podpisali umowy bez problemu
    explor

22.03.2019 10:54

Byłem na rozmowie, dostałem pracę, jednak z powodów osobistych miałem zrezygnować. Co do samego spotkania rekrutacyjnego to trwało długo, zgodzili się na moją stawkę, można się z nimi dogadać, ale długo się czeka na odpowiedź.
    Tele morele

22.03.2019 10:40

Czy Was też zaprosili na rozmowę rekrutacyjną i pytali jak zostać dostawcą? zwłaszcza że mam w CV dużą f-mę telekomunikacyjną?
    daw

20.03.2019 16:42

Ja nie mam żadnych problemów, pracuje zdalnie, pieniądze zawsze są na czas, więc nie będę narzekać
    told12

18.03.2019 00:43

Dobra praca dla osób, które chcą niezależności i nie lubią pracować na klasycznym etacie. Duża swoboda, dobre zarobki - takie jakie podawali przy ogłoszeniu
    Tobiasz

12.03.2019 23:48

Mały kontakt z pracodawcą, ale jeżeli ma się jakiś problem to można sie do nich zawsze zwrócić. Projekty w rózżnych sektorach i różny poziom trudności, można sie rozwijac
    Artur

11.03.2019 16:10

Nie znam zbyt wielu pracowników firmy i nie oceniam sytuacji, które opisujecie, ale czesc komentarzy mnie mocno dziwi. Sam pracuje przy projekcie zagranicznym, rekrutacja przebiegła raczej normalnie, warunki w umowie są dosc restrykcyjne, ale nie ma w nich tak naprawdę nic nieuczciwego, muszą się w ten sposób zabezpieczać. Tutaj na forum jest plotek niż rzetelnych informacji.
    mogli

12.03.2019 22:32

umowa powinna w jakis sposób zabezpieczać obie strony, a nie jedna... tak się nie buduje zdrowych i prawidłowych relacji biznesowych
    tomat

23.02.2019 16:37

Tak to jest jak sie programisci naczytają o podpisywaniu umów cywilnoprawnych i współpracy b2b. Ile to razy już słyszałem że nie trzeba sie przejmować tym co sie podpisalo, bo i tak nikt nigdy nie egzekwuje zapisów umowy i kar umownych. A jak jednak ktoś to zrobi, to wielce oszukani.
    nicki

08.03.2019 16:50

Z tym nie można się nie zgodzić. Wszystkie te rzeczy, o których tu piszą są jasno wypisane w umowie
    madines

27.02.2019 17:07

Jest ok, to moje trzecie zatrudnienie w firmie zajmującej się outsorcingiem IT w Polsce i wszystko tu wygląda właściwie tak jak u innych
    pirot

26.02.2019 23:09

W moim przypadku praca w madiff nie jest głównym zajeciem, dodatkowe zatrudnienie przy mniejszym projekcie. Podekreślam, że nie wiem jak są traktowani inni pracownicy, ale u mnie jest w porządku, długoterminowy kontrakt, wynagrodzenie na czas i zgodnie z umową
    Robbo_Max

25.02.2019 09:25

przed podpisaniem umowy weźcie projekt i pokażcie komuś z doświadczeniem, wiele sprzecznych i wzajemnie wykluczających zapisów - nie podpisujcie na szybko....
    ważny

26.02.2019 19:59

Żadnej umowy nie można podpisywać na szybko, niewiele osób zwraca na to uwagę tak jak powinni
    7878artu

11.01.2019 16:18

Wczoraj byłem na rozmowie i mam nadzieję, że mnie przyjmą. Zgodzili się na moją stawke bez problemu, przedstawione projekty i to jak wygląda współpraca bardzo mi odpowiada. Czekam na odpowiedź.
    xo

15.02.2019 15:35

A skąd takie info? Bo z kolei ja wiem, że przyjmują nowe osoby, więc cały czas mają klientów i nowe projekty. Jak ktoś jest zainteresowany to niech sie umówi na rozmowe i sam sprawdzi
    nicke

24.02.2019 21:56

Mają klientów i nowe projekty, wiem, bo sami sie skontaktowali ze mną i dostałem propozycje pracy w project management. Co do samej rozmowy - typowe pytania o doświadczenie, stawke, troche o ich projektach. Na rozmowie w biurze jeszcze nie byłem.
    Rogue

17.02.2019 19:26

Widać że trollboty Madiffa dostały nowe skrypty, bo nagle pojawiło się dużo nijakich PRowych wpisów. A tymczasem kolejny pozew o niezapłacone wynagrodzenie idzie do sądu...
    aremba

20.02.2019 15:44

Daj już sobie spokój, na przyszłość czytaj umowy od pracodawcy zanim je podpiszesz i przestań tu ciągle pisać to samo
    uni

29.12.2018 21:08

Ludzie, wystarczy zacząć podchodzić do swojej pracy trochę bardziej odpowiedzialnie... Po pierwsze, czytajcie umowy, bo z tego wynikają wasze problemy. Po drugie może weźcie pod uwagę, że oni współpracują firmami z zewnątrz i to normalne, że muszą się zabezpieczać przed nagłym odejściem pracowników. A jak chcecie odejść, to najpierw normalnie porozmawiajcie z pracodawcą, w Madiff spokojnie można się dogadać.
    michutaki

27.01.2019 23:53

A ja zrezygnowałem ze współpracy ze względu na wyprowadzkę za granicę i żadnych problemów nie było. Samej pracy też źle nie wspominam, tyle że słaby kontakt z szefostwem
    Antymadifftroll

19.02.2019 22:06

(usunięte przez administratora) 1. Brak ekwiwalentności świadczeń w Umowie (kary jednostronne) 2. Wymierzanie kary pomimo brak szkód po stronie Madiff 3. Kary umowne naruszają zasady współżycia społecznego 4. Wielokrotne naliczanie kar za to samo "naruszenie" tylko po to żeby na koniec współpracy nie zapłacić 5. Błędy reprezentacji Spółki co powoduje że Umowy są nieważne - wszystkie umowy z którymi miałem do czynienia spośród ludzi poszkodowanych nie były podpisane przez Prezes Zarządu. A na koniec - brak możliwości dogadania się - Madiff ucina kontakt i czeka aż kontraktowiec zacznie negocjować odejście bezpośrednio z klient co owocuje karą...
    madnes

29.01.2019 09:56

Zrezygnowałem z pracy w madiff kilka miesięcy temu, trochę żałuję. Wiecie czy jest możliwość powrotu do firmy, do innego projektu na przykład?
    szatannn

06.02.2019 11:54

nie ma szans, chyba że za znacznie niższą stawkę - jeśli biorą kogoś, to tylko najtańszych z rynku...
    ___p

13.02.2019 15:28

Cały czas są takie same stawki w madiff, koledze zaproponowali to samo co mi na początku
    damian

27.01.2019 16:28

Pracuje głównie ze względu na zarobki, bo są stosunkowo wysokie nawet jak na Warszawę, ale na inne aspekty też nie narzekam.
    bzubekkk

06.02.2019 11:58

hmm... to chyba krótko w tej "Warszawie" pracujesz .... :-(
    Dam

11.02.2019 10:18

Pracuje na tyle długo, że dobrze wiem jakie są stawki w branży w Warszawie i w mniejszych miastach

Zostaw merytoryczną opinię o Madiff Sp. z o.o.