Madiff Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 148 ocen.

Madiff Sp. z o.o.
3 148 6 1

Opinie o Madiff Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

nierzetelni kontrahenci!

https://www.hrs.com/pl/blog/prawo/e-sad-czyli-jak-odzyskac-dlugi-z-niezaplaconych-faktur.html https://jakodzyskacpieniadze.pl/2017/01/18/pozew-z-faktury-w-e-sad-zrob-to-sam-bez-kosztow-i-prawnika-pozew-o-zaplate/

nierzetelni kontrahenci!

https://www.hrs.com/pl/blog/prawo/e-sad-czyli-jak-odzyskac-dlugi-z-niezaplaconych-faktur.html

Kontraktor

Nigdy nie miałem problemu z Madiff. Pieniądze zawsze przed czasem, dobra atomosfera i kontakt. Ostatnio otrzymałem nawet podwyżkę. Wystarczy po prostu przestrzegać warunków umowy. Polecam!!!!

planet
@Kontraktor 08.09.2018 00:50

nawet? podwyżka to normalna kolej rzeczy a po tym co tutaj przeczytałem to nawet pieniądze nie byłyby znaczące

Assesor
@Kontraktor 08.09.2018 00:50

Bzdury piszecie... pachnie to postem Madiff i próbą przykrycia pozostałych, wcześniejszych postów. Są już wpisani do KRD. Zalegają mi już ponad 90 dni. Klient zadowolony, prace rozliczony a kasy brak. Do tego nałożyli mi kary za nimy brak wzmianki na linked i dokonali jednostronnej kompensaty. Sprawa w sądzie. Przestrzegam wszystkich i odsyłam do KRD.

Kontraktor
@Assesor 12.09.2018 16:37

Wystarczy przestrzegać warunków umowy

Paolo // madiff@trashmail.com
@Assesor 12.09.2018 16:37

Cześć, napisz proszę do mnie też mam ostatnie fv niezapłacone. (madiff@trashmail.com)

it

Nie wiem, o jakich problemach ludzi tutaj piszą. Mam kompletne inne doświadczenie z rozwiązaniem umowy z Madiff przed czasem: przyszedłem do menedżera, powiedziałem, że chcę odejść. Dostałam informacje, że oni ze swojej strony muszą najpierw uzgodnić wszystko z klientem. Za jakiś czas odezwali się i powiedzieli, że muszę skończyć projekt i za 3 miesiąca możemy rozwiązać umowę. Wszystko było zgodnie z ustaleniami i umową, dostałem wszystkie wypłaty. Mam przyjemne wspomnienie od współpracy z Madiff, myślę nawet wrócić do nich . Kolega nadal z nimi współpracuje (ja skończyłem pracę rok temu), mówi, że firma się rozwija i mają dość pozytywne zmiany i sporo projektów. Więc polecam rozważyć Madiff jako potencjalnego pracodawcę! A jeśli nie przestrzegać warunków umowy, to wszędzie będą problemy

Head
@it 10.09.2018 15:31

No to jesteś chyba jedyny. Na 8 osób które znam i pracowały poprzez madiff... wszystkie łącznie ze mną mieli/mają problemy z ostatnimi wypłatami. Umowy nie mają wpisanej reprezentanta a CEO nie jest prezesem tylko ktoś innym... odsyłam do KRS i jeszcze raz przestrzegam wszystkich.

Kontraktor
@Head 12.09.2018 16:34

Ja dostałem wszystkie przelewy i na czas. 0 problemow

mentor
@it 10.09.2018 15:31

niech madiff zmieni w końcu copywritera bo te opinie wszystkie wygladaja tak samo...

Paolo // madiff@trashmail.com
@Head 12.09.2018 16:34

Cześć, napisz proszę do mnie na maila, własnie się z nimi rozstaję i też ostatnich faktur nie chcą płacić, myślę że możemy tu zawiązać jakiś "ruch oporu" ;-) // madiff@trashmail.com

pytajnik

jak mozna skontaktować się z pokrzywdzonymi?

madiff@trashmail.com
@pytajnik 13.09.2018 17:00

np, madiff@trashmail.com

Majk

Mam znajomych, którzy pracują jako kontraktorzy w Madiff i chciałbym przestrzec wszystkich przed współpracą z tą firmą. Generalnie chodzi o to, że próbują za wszelką cenę uwiązać kontraktora na swojej umowie - co przy próbie rozwiązania kończy się straszeniem karami umownymi, odwlekaniem płatności za ostatnią fakturę itd. Ogólnie - Januszowy byznes...

Nostrom

Kompletny chaos, kierownictwo w żaden sposób nie radzi sobie z zarządzaniem ludźmi, brak doświadczenia i szacunku do pracowników. Brak działu kadr, brak benefitów, umowy spisane na poczekaniu. Wszystko załatwiane na ostatnią chwilę przez jedną osobę. Jak już współpracujesz z ich klientem jest wszystko w porządku bo nie masz z nimi w zasadzie do czynienia ale niech się tylko coś posypie albo spróbujesz rozwiązać umowę...

Al Bundy
@Nostrom 22.07.2018 09:40

U mnie podobnie. Problem z kontaktem, problem z samym zleceniem. Próba rozwiązania umowy = straszenie sądem, karami. Nie wiadomo do kogo się zwrócić w razie problemów. Zawierane umowy są bardzo jednostronne (na niekorzyść zleceniobiorcy). W moim przypadku była presja czasu przy podpisywaniu umowy - nie było okazji nawet skontaktować się z prawnikiem. Niestety podpisałem. Lepiej nic nie podpisywać na hop siup i iść do prawnika z umową przed podpisaniem - w innym przypadku nie podpisywać. Brak wymienionych kar w punktach dodatkowo utrudnia rozstanie się z nimi, bo wszystkiego dowiemy się dopiero w sądzie. Po rozmowie z prawnikiem wiem, że kary mogą być naprawdę znaczące co skutecznie może odstraszać w razie problemów i działa jako straszak (skuteczny). Istnieją oczywiście sposoby na rozwiązanie umowy przed czasem, ale te niestety wymagają spotkania się w sądzie - polecam najpierw kontakt z prawnikiem, aby dowiedzieć się o możliwych opcjach

Assesor

Radzę omijać szerokim łukiem... póki się pracuje wszystko jest ok. Problemy się zaczynaja jak ludzie chcą odejść/zmienić pracę. Dotyczy to pracowników samego Madiff jak kontraktorów zatrudnionych u klientów. W momencie złożenia wypowiedzenia zaczynają szukać naruszeń umowy. Np. potwierdzone notarialnie screenshoty z linkedin - brak wpisania że było się pracownikiem (pomimo umów B2B). Naliczają kary np. 25 tys pln za zerwaniem umowy przed datą zamówienia. Za wspomniany linkedin po 25 tys. pln. Wszystko ma na celu zastraszenie delikwenta, żeby nie upomniał się o swoją ostatnią pensję/płatność za fakturę. Zrobili w ten sposób w balona (tych o których wiem) ponad 6 osób. Mają kilka pozwów w sądzie. Sam byłem na B2B przez ponad 15 miesięcy. Płacili w terminie. Po rozwiązaniu umowy przeze mnie zalegają juz ponad 60 dni z płatnością. Dochodziło do tak rażących sytuacji, że dziewczynie która nie mogła chodzić i musiała ze względów zdrowotnych zrobić przerwę zarządali zadośćuczynienia... myślę że skończy się pozwem zbiorowym i UOKIK.

ciekawy
@Assesor 17.07.2018 03:04

ciekawe czy firma jakkolwiek ustosunkuje się do takich informacji publicznie ?????

Assesor
@ciekawy 17.07.2018 14:28

Ja się zastanawiam jak taka firma utrzymała się 3 lata na rynku... osobom które nadal pracują w Madiff już są zatrudnieni na B2B radzę sprawdzić kto podpisał Umowy w imieniu Madiff. Pan CEO nie jest Prezesem wg KRS i nie był nigdy. Zatem Umowy są nieważne i ich straszenie również...

ciekawy
@Assesor 19.07.2018 15:32

a może pełnomocnictwa? wiadomo coś?

Business Manager

Przeszedłem przez wszystkie etapy rekrutacji. Przede wszystkim - istnieje polska spółka, która zawiera umowy z kandydatami i jej prezesem jest była branch manager Manpower nie pamiętam z którego miasta. Spółka z kapitałem zakładowym 5000 PLN, więc wygląda co najwyżej bardziej na startup niż poważną firmę zajmującą się outsourcingiem. Proces rekrutacji jest bardzo rozwleczony w czasie, bo odpowiada za niego Anglo-Polak. Sam jeden, który w dodatku musi ogarniać całą firmę żeby biznes się kręcił (model 360) - sprzedaje, rekrutuje i dodatkowo buduje wewn. zespoły. Tutaj generalnie stanowiska są dwa. Rekruter i business manager, czyli najprościej i przekładając na język fachowy - rekruter 180 i rekruter 360. Przy czym model 360 jest zdecydowanie preferowany. Nie jestem pewien, czy firma zapewnia jakiekolwiek narzędzia do pracy - nie mówię o niczym wyrafinowanym - nie jestem pewien, czy dostaje się telefon służbowy i laptopa. O internecie nie wspominając, a CRM to już w ogóle kosmos. Potwierdzam dziki outsourcing - w dodatku przejmuje się dużą odpowiedzialność za biznes - wg mnie zbyt dużą, nawet jak na stanowisko managerskie. Możliwości awansu pionowego podobno są bardzo duże, ponieważ business manager w założeniu ma zakładać swoje business unity i rekrutować wewnętrznie zarówno handlowców, jak i kolejnych rekruterów. Nie zdecydowałem się z powodu warunków przedstawionej umowy. Nie będę zdradzał szczegółów, ale była bardzo obostrzona, obłożona restrykcjami. Ponadto wymagała prowadzenia własnej działalności gospodarczej. Zgadzam się, że przypomina to dziki outsourcing - nie wiem czy na miarę lat 90. - w latach 90. byłem dzieckiem...

Barbara

@Marecki jak wyglądał kontakt ze strony Madiff ? Wysyłałeś aplikację i oddzwaniali z zaproszeniem na rozmowę czy może byłeś polecony przez innego pracownika Madiff? Możesz określić strukturę rozmowy? Takie informacje byłyby pomocne dla innym zainteresowanych pracą w Madiff.

Marecki
@Barbara 26.06.2018 13:15

@Barbara, Zadzwonili do mnie , zapytali o doświadczenie, stawki itp, opowiedzieli o projektach i zaprosili na rozmowę face to face

Marecki

Kontaktowali sie ze mna wiele razy , proponowali mi różne projekty w project managment, wydaje mi się że mają tego sporo. Nie byłem zainteresowany poniewaz jestem teraz zajety, ale jak skończę projekt zobaczę co mają ciekawego do zaoferowania

Barbara

@Czekajacy na ofertę rozumiem, że po spotkaniu rekrutacyjnym otrzymałeś zapewnienie pracy, ale do teraz nikt się nie odezwał, tak? Możesz napisać, jak wyglądała Twoja rozmowa kwalifikacyjna? O co byłeś pytany, jakie umiejętności sprawdzał pracodawca Madiff?

Czekajacy na ofertę

Mi też od miesiąca mają przedstawić ofertę. Byłem na spotkaniu, otrzymałem potwierdzenie że podpiszemy umowę jutro i co zaraz mine drugi miesiąc i dalej nie mam informacji. Ale się nie martwię bo podpisałem inna umowę za lepsza stawkę :D

Polecam omijać szerokim łukiem

Polecam omijać szerokim łukiem, rekrutacja sprawia wrażenie jakby byli bardzo zdesperowani. Zresztą nie mają tam chyba wogóle HR czy innych działów tylko na oko z 5 osób z różnych dziedzin, które zajeżdżają nadgodzinami. Człowiek prowadzący ze mną spotkanie był ewidentnie naćpany. HR może i czasem zadaje głupie pytania ale trzeba się zastanowić czemu tam go nie ma? Czyżby nikt kto zna rynek nie chciał tam pracować? Straszny chaos, potwierdzam to co piszą tu inni. Czeka się na telefon bo ma byc oferta a potem mija kilka tygodni i nic. Zero szacunku do ludzi, którzy poświecili im czas.

Tomek

pracowałem od nich juz jakis czas temu, chyba to byly ich poczatki, odszedlem bo znalazlem inna prace, ale teraz wrocilem i pracuje we Wroclawiu, maja sporo ofert tak że wydaje mi się że idą do góry

Magik

Jestem na projekcie dopiero 4 miesiące jako fullstack i jak narazie nie mam żadnych zastrzeżeń. Trochę czekałem na odpowiedz przy procesie rekrutacyjnym, ale myśle, ze ta decyzja w dużej mierze należała do klienta końcowego, a nie wewnętrznego. Jeśli chodzi o płatności, to wszystko ok. Nigdy nie spotkałem się z sytuacja, żeby przelew był później niż do dziesiątego. Polecam

Pozytywny

Jak mam zgoła zupełnie inna opinie. Jestem zakontraktowany już ponad pol roku. Pieniądze zawsze przed czasem. Wobec mnie wywiązano się ze wszystkich obietnic.

Autobot
@Pozytywny 15.05.2018 13:01

A na jakiej pozycji pracujesz?

Pozytywny
@Autobot 16.05.2018 07:36

Analityk systemowy, u mnie było 2 tygodnie ze względu na proces u klienta

lolek

ja od nich jestem już 10 miesięcy na projekcie i jest ok, proces rekrutacji również spoko no na pewno nie gorszy niż w innych firmach. generalnie nie mialem negatywnych sytuacji

5o’clock

Firma ma siedzibę w serwisowanym biurze w centrum (jeden wynajęty pokój), biznesowi lideruje Anglik polskiego pochodzenia próbujący mówić po polsku lub odwrotnie, z którym to miałem do czynienia. Zaproszony zostałem na stanowisko Business Manager’a i wydawało się, że moje kompetencje i umiejętności są odpowiednie, ponieważ zaproszony zostałem od razu na kolejną rozmowę parę dni później z osobą decyzyjną, także zarezerwowałem od razu czas - wziąłem urlop (Pan Anglopolak jest chyba po prostu handlowcem/administratorem jednego pokoju). W miarę zbliżania się terminu spotkania, poprosiłem o potwierdzenie, w odpowiedzi otrzymałem informację, że zaraz asystentka podeśle mi dokładne dane..... i mija trzy miesiące. Pan Anglopolak nie odpowiada a asystentka milczy. Z mojego punktu widzenia szkoda czasu. Z perspektywy czasu, stanowisko przeciętne pod tym względem, że trzeba wszystko przynieść do firmy samemu (Klienta, pomysł, zrekrutować team, przeprowadzić implementacje) co nie jest oczywiście niewłaściwe, ale poziom wynagrodzenia przypuszczam jest nieadekwatny (szacuję średnio 7-10K na działalności, nie wiem jaki udział prowizja podstawa). Biorąc opinie z innych forów dla programistów - kolorowo pod względem uczciwości płacenia nie ma. Opinia jest post factum, ja znalazłem inną pracę, ale może komuś pomoże w podjęciu decyzji-firma jest nowa a opinii w necie mało.

bobu
@5o’clock 12.05.2018 09:20

ciesz sie, ze sie juz nie odezwali :) to najlepsz, co mogli dla ciebie zrobic

Liberal

Pracuję na kilku projektach równolegle z Madiff (wewnętrzny i zewnętrzny). Firma rozwija się dość szybko i cały czas się zmienia (raczej pozytywnie). Z płatnością nigdy nie było problemu, projekt jest długoterminowy (pierwszy kontrakt dwa lata). Szczerze mówiąc mam dobre wrażenia ze współpracy i mogę polecić tę firmę.

A.

Firma traktuje źle pracowników, nie wypłaca wynagrodzenia na czas lub uszczupla z niewiadomych powodów. Nie polecam.

Frat

nie polecam w skrócie po 3 spotkaniach dostałem ofertę, zapewnienie, że wszystko super i umawiamy się na podpisanie umowy aleee.... przełożyli termin po czym wszystkie telefony milczą, maile bez odpowiedzi. spotkanie ze wspomnianym anglo-polakiem i nieoficjalnym szefem Fernandem zgłosiłem się z ogłoszenia, wcześniej o nich nie słyszałem, poszedłem z ciekawości - nieuczciwi lub głupi- nawet jeżeli firma z różnych powodów musi wycofać ofertę to się to komunikuje a nie milczy - outsource i dziki biznes na miarę lat 90, wszystko po kosztach - faktycznym szefem jest kto inny niż w papierach, parę innych rzeczy tylko na "gębę" o jak dobrze, że wywineli taki numer przed podpisaniem umowy!

Zostaw opinię o Madiff Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Madiff Sp. z o.o.