Madiff Sp. z o.o.
3 260 6 1

Opinie o Madiff Sp. z o.o.

Byczy Bobb

Polecam wzięcie urlopu od początku miesiąca do zapłaty faktury i ucieczkę do innego projektu... śmierdząca sprawa, Jak z głaskaniem tygrysa - przyjemność żadna a ryzyko duże ...

expata
@Byczy Bobb 13.11.2018 15:26

jeżeli odchodzisz z uwagi na utratę zaufania... ryzykujesz bardziej jak zostaniesz i bedziesz pracować za darmo...

Magik

Jestem na projekcie dopiero 4 miesiące jako fullstack i jak narazie nie mam żadnych zastrzeżeń. Trochę czekałem na odpowiedz przy procesie rekrutacyjnym, ale myśle, ze ta decyzja w dużej mierze należała do klienta końcowego, a nie wewnętrznego. Jeśli chodzi o płatności, to wszystko ok. Nigdy nie spotkałem się z sytuacja, żeby przelew był później niż do dziesiątego. Polecam

Zeus
@Magik 20.05.2018 18:05

Potwierdzam. Pracuje już 13 miesięcy i wszystko w porządku. Polecam.

expata
@Magik 20.05.2018 18:05

spróbuj odejść...

madiff

Zgodnie z k.p. i orzecznictwem SN, jeżeli osoba wykonuje obowiązki osobiście w sposób ciągły, w podporządkowaniu wobec pracodawcy i za wynagrodzeniem, to łączy ich umowa o pracę (bez względu na to, jaki kontrakt podpisali).

firek
@madiff 15.10.2018 09:05

no niestety, nie możesz odmówić bo bedzie kara i kompensata a w wyniku bye bye money .... ale zawsze można robić "do portfolio"

Madiff Sp. z o.o.
pracodawca
Made in Wrocław 2018


17 października 2018 roku odbyła się konferencja Made in Wrocław we Wrocławskim Centrum Kongresowym. I to już druga edycja! Wydarzenie pokazuje społeczny i biznesowy potencjał Wrocławia, co nie może nie zaskoczyć!


Tym razem też mieliśmy okazje dotknąć do światu innowacji i wynalazek


I oto kilka ciekawych faktów:

- 26 000 osób zatrudnione w blisko 110 wspólnych centrach usług we Wrocławiu

- więcej mieszkań rocznie kupuje się we Wrocławiu niż w Berlinie

- setki startupów, wśród których XTPL może przekroczyć granicę miliarda dolarów



Z niecierpliwością czekamy na następną edycję!
   
Gamer

Fajne wydarzenie bylo! Do zobaczenia w kolejnym roku.

Marian
Zweryfikowany użytkownik

Wszystkich przestrzegam przed firmą Madiff. Działają nie etycznie, łamiąc reguły konkurencji. Dwa razy czytajcie umowy. Kary są jednostronne. Przewinienia typu nie wpisanie na linkedin faktu współpracy - 25 tys., rozwiązanie umowy przed końcem zamówienia - 25 tys. i inne. Wszystko jest ok dopóki nie chce kontraktowiec odejść. Jak zgłasza np. telefonicznie to następuje brak kontaktu ze strony Madiff. Osoba zatrudniona w tej sytuacji próbuje dogadać się z klientem i tym samym wystawia się Madiffowi. Z mojego doświadczenia i znajomych dwie ostatnie faktury niewypłacają, wymierzają kary 25-50 tys. pln i dokonują kompensat. Straszą wcześniej karami i zadośćuczynieniem. Większość ludzi odpuszcza a Madiff za pomocą prawnika straszy portale takie jak gowork pozwami w związku z tym złe wpisy znikają. Ludzi omijajcie szerokim łukiem i przekażcie znajomym....

anonim

(usunięte przez administratora)

ciekawy

ciekawe czy firma jakkolwiek ustosunkuje się do takich informacji publicznie ?????

Assesor
@ciekawy 17.07.2018 14:28

Ja się zastanawiam jak taka firma utrzymała się 3 lata na rynku... osobom które nadal pracują w Madiff już są zatrudnieni na B2B radzę sprawdzić kto podpisał Umowy w imieniu Madiff. Pan CEO nie jest Prezesem wg KRS i nie był nigdy. Zatem Umowy są nieważne i ich straszenie również...

ciekawy
@Assesor 19.07.2018 15:32

a może pełnomocnictwa? wiadomo coś?

Lawyer
@ciekawy 19.07.2018 20:42

Jeżeli jest pieczątka CEO to nie miżna naprawić reprezentacji pełnomocnictwem. Taka umowa jest bezwzględnie nieważna.

k_27

Byłem w projekcie 11 miesięcy i wszystko było ok, kasa na czas bez żadnych problemów. fakt, kontakt z firmą miałem niewielki ale skoro wszystko szło płynnie w kontekście pracy, to nie widzę powodów aby to było dziwne. Uczestniczyłem w kilku spotkaniach integracyjnych z innymi konsultantami i wspominam to pozytywnie. Kontakt z managerami też w porządku. Druga sprawa, kompletnie nie rozumiem Waszych problemów dotyczących 'kar' itp. Wszyscy macie oczy i umiecie czytać to co podpisujecie, jeśli nie wywiązujecie się z umowy to może w ogóle nie powinniście pracować w tej branży? Mój projekt ustawowo trwał 24 miesiące, po 8 miesiącach musiałem odejść z prywatnych względów i nie było z tym żadnego problemu. Ale! porozmawiałem, ustaliliśmy datę odejścia i uścisnęliśmy dłonie po wyznaczonym terminie, proste, i nie ma tu żadnej czarnej magii w tym wszystkim. Natomiast jeśli z jakichś względów ktoś chce odejść za 2 tygodnie, w dodatku robi to za plecami, to niech się później nie dziwi, że wychodzą krzywe sytuacje, znowu wracając - WIDZĄC CO PODPISUJE. Jak czytam te wszystkie wypociny to śmiać mi się chce, może czas pracować na UoP a nie B2B skoro nie umiecie podejść do tego odpowiedzialnie. Reasumując, wspomnienia dobre, kontakt z firmą mały jednak wystarczający, widać, że się starają jak jesteś wobec nich w porządku. Polecam

Marian
@k_27 08.10.2018 17:07

Sorry ale chyba w innym Madiff pracowałeś lub jestem z nimi powiązany. Umowę można różnie interpretować i np. Madiff twierdzi że zamówienia nie można wymówić tylko umowę co jest oczywiście bezprawne.(usunięte przez administratora) Zatem idź prawić propagandę gdzie indziej. A ludzi przestrzegam...

it

Nie wiem, o jakich problemach ludzi tutaj piszą. Mam kompletne inne doświadczenie z rozwiązaniem umowy z Madiff przed czasem: przyszedłem do menedżera, powiedziałem, że chcę odejść. Dostałam informacje, że oni ze swojej strony muszą najpierw uzgodnić wszystko z klientem. Za jakiś czas odezwali się i powiedzieli, że muszę skończyć projekt i za 3 miesiąca możemy rozwiązać umowę. Wszystko było zgodnie z ustaleniami i umową, dostałem wszystkie wypłaty. Mam przyjemne wspomnienie od współpracy z Madiff, myślę nawet wrócić do nich . Kolega nadal z nimi współpracuje (ja skończyłem pracę rok temu), mówi, że firma się rozwija i mają dość pozytywne zmiany i sporo projektów. Więc polecam rozważyć Madiff jako potencjalnego pracodawcę! A jeśli nie przestrzegać warunków umowy, to wszędzie będą problemy

Head
@it 10.09.2018 15:31

No to jesteś chyba jedyny. Na 8 osób które znam i pracowały poprzez madiff... wszystkie łącznie ze mną mieli/mają problemy z ostatnimi wypłatami. Umowy nie mają wpisanej reprezentanta a CEO nie jest prezesem tylko ktoś innym... odsyłam do KRS i jeszcze raz przestrzegam wszystkich.

Kontraktor
@Head 12.09.2018 16:34

Ja dostałem wszystkie przelewy i na czas. 0 problemow

mentor
@it 10.09.2018 15:31

niech madiff zmieni w końcu copywritera bo te opinie wszystkie wygladaja tak samo...

ciekawski
@Kontraktor 12.09.2018 20:55

a pracujesz jeszcze?

Chwytam i uciekam!
@mentor 13.09.2018 13:13

madiff!!!111one!!one , OGARNIJCIE SIĘ! - tak daleko nie zajedziecie..... (usunięte przez administratora) dziekować nie trzeba.... Czy napisać powyższe też po angielsku dla łatwiejszego zrozumienia?

Kontraktor

Nigdy nie miałem problemu z Madiff. Pieniądze zawsze przed czasem, dobra atomosfera i kontakt. Ostatnio otrzymałem nawet podwyżkę. Wystarczy po prostu przestrzegać warunków umowy. Polecam!!!!

planet
@Kontraktor 08.09.2018 00:50

nawet? podwyżka to normalna kolej rzeczy a po tym co tutaj przeczytałem to nawet pieniądze nie byłyby znaczące

Kontraktor

Wystarczy przestrzegać warunków umowy

Uczciwy
@Kontraktor 12.09.2018 20:55

Otóż nie, nie wystarczy przestrzegać warunków umowy. Można robić wszystko jak należy a i tak się kończy niezapłaconą fakturą i straszeniem wymyślonymi karami umownymi. Tak się kończyła historia każdej znanej mi osoby która tam pracowała, niezależnie od tego jak przebiegło rozstanie.

Prawniczek
@Kontraktor 12.09.2018 20:55

Czy niepłacenie faktur to przestrzeganie warunków umowy ??? Czy najpierw był brak zapłaty czy zła opinia? Czy opinia pojawiła się jako przyczyna czy rezultat niezapłacenia faktury?

znudzony uporem, będą odsetki
@Uczciwy 28.09.2018 21:43

Pewnie zmiana nazwy firmy w tym przypadku wystarczy? a może powinniśmy podać kto firmą kieruje? kto podpisuje umowy z konsultantami?

On
@Kontraktor 08.09.2018 00:50

Podwyżka w IT, no tego to się nie spodziewałem

Pozytywny

Jak mam zgoła zupełnie inna opinie. Jestem zakontraktowany już ponad pol roku. Pieniądze zawsze przed czasem. Wobec mnie wywiązano się ze wszystkich obietnic.

Rolo
@Pozytywny 15.05.2018 13:01

A jak długo trwał proces rekrutacyjny?

krol
@Rolo 16.05.2018 01:04

Od pierwszej rozmowy do otrzymania oferty trwało około 4 dni. Miałem rozmowę techniczną w kolejnym dniu po pierwszym spotkaniu. Ale to tez pewnie zależy od projektu.

Autobot
@Pozytywny 15.05.2018 13:01

A na jakiej pozycji pracujesz?

Pozytywny
@Autobot 16.05.2018 07:36

Analityk systemowy, u mnie było 2 tygodnie ze względu na proces u klienta

.
@Pozytywny 15.05.2018 13:01

spróbuj zmienić pracę ;-)

Gosc

Uczestniczyłem w ich procesie rekrutacji. Nie szukałem specjalnie nowych ofert ale podczas rozmowy telefonicznej wspomnieli o jakimś laboratorium, zgodzili się na moją stawkę, a siedziba firmy była niedaleko, myślę czemu nie. Wpadam do umówionego miejsca o umówionej porze, podchodzę do recepcji i mówię do jakiej firmy i jakiej osoby, na recepcji odpowiadają że oni nie wiedzą co to za firma, że na piętrze biurowca jest wielu najemców. Podejrzane ale myślę ok, przedzwonię do człowieka z którym się umówiłem, telefon nie odpowiada. Siadam i czekam. Po 5 minutach wybiega dziewczyna i prosi o parę minut cierpliwości, czekam 15 i zaczynam wychodzić, ponownie wybiega dziewczyna i zaprasza mnie za sobą, w końcu pokazuje pufę na korytarzu i mówi że kolega już idzie. Po kolejnych 5 minutach przychodzi jakiś francuz - gość z którym nie byłem umówiony, rozmowa odbywa się na ... korytarzu, laptop, papiery leżą na podłodze. Rozmowa po angielsku gość prosi o opowiedzenie gdzie dotychczas pracowałem, w końcu pyta jakie znam technologię, odpowiadam że wszystko ma w CV, on że nie ma mojego CV i czy mogę mu je podesłać, ja z laptopem na podłodze loguję się do internetu z własnego hotspotu na telefonie (oczywiście wifi dla gości to burżujstwo), CV po polsku, gość mówi że polskiego nie zna i czy mogę mu przetłumaczyć albo wysłać angielską wersję, patrzę na CV -> jakieś 10 procent słów polskich typu adres, data urodzenia, uczelnia, ponownie patrzę na gościa, wskazuję długopisem technologie które znam. W końcu zadaje pytanie czy znam java script, ponownie spoglądam na moje CV - pierwszy punkt java 8+, spring i wszystkie najnowsze zabawki backendowe, odpowiadam że tak coś robiłem, zadaje kolejne pytanie czy znam ... html, mocno zirytowany wskazuję na CV. W końcu pyta o stawkę, mówię tą co początkowo czyli medianę dla javowca w Warszawie, gość odpowiada że za tyle to może zatrudnić absolwenta prestiżowej uczelni we Francji a nie polibudy w Warszawie, nie znajdzie dla mnie projektu i proponuje ... dokładnie połowę stawki jaką powiedziałem, dodaje żebym pomyślał bo to duże pieniądze są w Polsce. Na tym nasza rozmowa się zakończyła. Podsumowując byłem na dziesiątkach rozmów ale czegoś takiego jeszcze nigdy nie doświadczyłem.

anonymous
@Gosc 19.09.2018 22:29

Tzn ile?

mud
@anonymous 20.09.2018 20:14

to najwazniejsze w calym tym opisie?

anonymous
@mud 21.09.2018 09:17

Niby nie, ale jestem ciekawy ;)

pytajnik

jak mozna skontaktować się z pokrzywdzonymi?

Majk

Mam znajomych, którzy pracują jako kontraktorzy w Madiff i chciałbym przestrzec wszystkich przed współpracą z tą firmą. Generalnie chodzi o to, że próbują za wszelką cenę uwiązać kontraktora na swojej umowie - co przy próbie rozwiązania kończy się straszeniem karami umownymi, odwlekaniem płatności za ostatnią fakturę itd. Ogólnie - Januszowy byznes...

Nostrom

Kompletny chaos, kierownictwo w żaden sposób nie radzi sobie z zarządzaniem ludźmi, brak doświadczenia i szacunku do pracowników. Brak działu kadr, brak benefitów, umowy spisane na poczekaniu. Wszystko załatwiane na ostatnią chwilę przez jedną osobę. Jak już współpracujesz z ich klientem jest wszystko w porządku bo nie masz z nimi w zasadzie do czynienia (usunięte przez administratora)

Business Manager

Przeszedłem przez wszystkie etapy rekrutacji. Przede wszystkim - istnieje polska spółka, która zawiera umowy z kandydatami i jej prezesem jest była branch manager Manpower nie pamiętam z którego miasta. Spółka z kapitałem zakładowym 5000 PLN, więc wygląda co najwyżej bardziej na startup niż poważną firmę zajmującą się outsourcingiem. Proces rekrutacji jest bardzo rozwleczony w czasie, bo odpowiada za niego Anglo-Polak. Sam jeden, który w dodatku musi ogarniać całą firmę żeby biznes się kręcił (model 360) - sprzedaje, rekrutuje i dodatkowo buduje wewn. zespoły. Tutaj generalnie stanowiska są dwa. Rekruter i business manager, czyli najprościej i przekładając na język fachowy - rekruter 180 i rekruter 360. Przy czym model 360 jest zdecydowanie preferowany. Nie jestem pewien, czy firma zapewnia jakiekolwiek narzędzia do pracy - nie mówię o niczym wyrafinowanym - nie jestem pewien, czy dostaje się telefon służbowy i laptopa. O internecie nie wspominając, a CRM to już w ogóle kosmos. Potwierdzam dziki outsourcing - w dodatku przejmuje się dużą odpowiedzialność za biznes - wg mnie zbyt dużą, nawet jak na stanowisko managerskie. Możliwości awansu pionowego podobno są bardzo duże, ponieważ business manager w założeniu ma zakładać swoje business unity i rekrutować wewnętrznie zarówno handlowców, jak i kolejnych rekruterów. Nie zdecydowałem się z powodu warunków przedstawionej umowy. Nie będę zdradzał szczegółów, ale była bardzo obostrzona, obłożona restrykcjami. Ponadto wymagała prowadzenia własnej działalności gospodarczej. Zgadzam się, że przypomina to dziki outsourcing - nie wiem czy na miarę lat 90. - w latach 90. byłem dzieckiem...

Barbara

@Marecki jak wyglądał kontakt ze strony Madiff ? Wysyłałeś aplikację i oddzwaniali z zaproszeniem na rozmowę czy może byłeś polecony przez innego pracownika Madiff? Możesz określić strukturę rozmowy? Takie informacje byłyby pomocne dla innym zainteresowanych pracą w Madiff.

Marecki
@Barbara 26.06.2018 13:15

@Barbara, Zadzwonili do mnie , zapytali o doświadczenie, stawki itp, opowiedzieli o projektach i zaprosili na rozmowę face to face

Marecki

Kontaktowali sie ze mna wiele razy , proponowali mi różne projekty w project managment, wydaje mi się że mają tego sporo. Nie byłem zainteresowany poniewaz jestem teraz zajety, ale jak skończę projekt zobaczę co mają ciekawego do zaoferowania

Barbara

@Czekajacy na ofertę rozumiem, że po spotkaniu rekrutacyjnym otrzymałeś zapewnienie pracy, ale do teraz nikt się nie odezwał, tak? Możesz napisać, jak wyglądała Twoja rozmowa kwalifikacyjna? O co byłeś pytany, jakie umiejętności sprawdzał pracodawca Madiff?

Czekajacy na ofertę

Mi też od miesiąca mają przedstawić ofertę. Byłem na spotkaniu, otrzymałem potwierdzenie że podpiszemy umowę jutro i co zaraz mine drugi miesiąc i dalej nie mam informacji. Ale się nie martwię bo podpisałem inna umowę za lepsza stawkę :D

Polecam omijać szerokim łukiem

Polecam omijać szerokim łukiem, rekrutacja sprawia wrażenie jakby byli bardzo zdesperowani. Zresztą nie mają tam chyba wogóle HR czy innych działów tylko na oko z 5 osób z różnych dziedzin, które zajeżdżają nadgodzinami. Człowiek prowadzący ze mną spotkanie był ewidentnie naćpany. HR może i czasem zadaje głupie pytania ale trzeba się zastanowić czemu tam go nie ma? Czyżby nikt kto zna rynek nie chciał tam pracować? Straszny chaos, potwierdzam to co piszą tu inni. Czeka się na telefon bo ma byc oferta a potem mija kilka tygodni i nic. Zero szacunku do ludzi, którzy poświecili im czas.

Tomek

pracowałem od nich juz jakis czas temu, chyba to byly ich poczatki, odszedlem bo znalazlem inna prace, ale teraz wrocilem i pracuje we Wroclawiu, maja sporo ofert tak że wydaje mi się że idą do góry

lolek

ja od nich jestem już 10 miesięcy na projekcie i jest ok, proces rekrutacji również spoko no na pewno nie gorszy niż w innych firmach. generalnie nie mialem negatywnych sytuacji

5o’clock

Firma ma siedzibę w serwisowanym biurze w centrum (jeden wynajęty pokój), biznesowi lideruje Anglik polskiego pochodzenia próbujący mówić po polsku lub odwrotnie, z którym to miałem do czynienia. Zaproszony zostałem na stanowisko Business Manager’a i wydawało się, że moje kompetencje i umiejętności są odpowiednie, ponieważ zaproszony zostałem od razu na kolejną rozmowę parę dni później z osobą decyzyjną, także zarezerwowałem od razu czas - wziąłem urlop (Pan Anglopolak jest chyba po prostu handlowcem/administratorem jednego pokoju). W miarę zbliżania się terminu spotkania, poprosiłem o potwierdzenie, w odpowiedzi otrzymałem informację, że zaraz asystentka podeśle mi dokładne dane..... i mija trzy miesiące. Pan Anglopolak nie odpowiada a asystentka milczy. Z mojego punktu widzenia szkoda czasu. Z perspektywy czasu, stanowisko przeciętne pod tym względem, że trzeba wszystko przynieść do firmy samemu (Klienta, pomysł, zrekrutować team, przeprowadzić implementacje) co nie jest oczywiście niewłaściwe, ale poziom wynagrodzenia przypuszczam jest nieadekwatny (szacuję średnio 7-10K na działalności, nie wiem jaki udział prowizja podstawa). Biorąc opinie z innych forów dla programistów - kolorowo pod względem uczciwości płacenia nie ma. Opinia jest post factum, ja znalazłem inną pracę, ale może komuś pomoże w podjęciu decyzji-firma jest nowa a opinii w necie mało.

bobu
@5o’clock 12.05.2018 09:20

ciesz sie, ze sie juz nie odezwali :) to najlepsz, co mogli dla ciebie zrobic

Liberal

Pracuję na kilku projektach równolegle z Madiff (wewnętrzny i zewnętrzny). Firma rozwija się dość szybko i cały czas się zmienia (raczej pozytywnie). Z płatnością nigdy nie było problemu, projekt jest długoterminowy (pierwszy kontrakt dwa lata). Szczerze mówiąc mam dobre wrażenia ze współpracy i mogę polecić tę firmę.

A.

Firma traktuje źle pracowników, nie wypłaca wynagrodzenia na czas lub uszczupla z niewiadomych powodów. Nie polecam.

Frat

nie polecam w skrócie po 3 spotkaniach dostałem ofertę, zapewnienie, że wszystko super i umawiamy się na podpisanie umowy aleee.... przełożyli termin po czym wszystkie telefony milczą, maile bez odpowiedzi. spotkanie ze wspomnianym anglo-polakiem i nieoficjalnym szefem Fernandem zgłosiłem się z ogłoszenia, wcześniej o nich nie słyszałem, poszedłem z ciekawości - nieuczciwi lub głupi- nawet jeżeli firma z różnych powodów musi wycofać ofertę to się to komunikuje a nie milczy - outsource i dziki biznes na miarę lat 90, wszystko po kosztach - faktycznym szefem jest kto inny niż w papierach, parę innych rzeczy tylko na "gębę" o jak dobrze, że wywineli taki numer przed podpisaniem umowy!

Zostaw opinię o Madiff Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Madiff Sp. z o.o.