Hilti Poland

Zrównoważony Rozwój

Co robimy

• Skierniewice
Wrocław - Hilti Poland

5. Opinie o Hilti Poland Sp. z o.o.

Opinie o Hilti Poland Warszawa

Nie przegap nowości o Hilti Poland Sp. z o.o.!

Michał

08.10.2019 09:37

Niedawno miałem okazję uczestniczyć w rekrutacji w Hilti na stanowisko managerskie. Mimo wielu przeprowadzonych rozmów nie oceniam procesu jako zbyt długiego - tak jak to sugeruje tutaj część osób. Myślę, że daje to możliwość dość dobrego poznania się wzajemnie przez obydwie strony. Bardzo wysoko oceniam profesjonalizm osób z którymi miałem możliwość się spotkać, a całą rekrutację za rzeczową i przyjazną kandydatowi. Serdecznie polecam!

14.10.2019 11:55

Witaj, bardzo dziękujemy za tę informację zwrotną. Bardzo zależy nam na tym, aby kandydaci czuli się komfortowo na każdym etapie selekcji, dlatego niezwykle miło nam przeczytać Twój pozytywny komentarz. Pozdrawiamy serdecznie, zespół Hilti.

10.10.2019 19:56

14.10.2019 11:48

Z punktu widzenia Hilti informacja zwrotna jest naprawdę bardzo ważna. Dzięki serwisom takim jak GoWork każdy może wziąć udział w dyskusji, podzielić się swoją opinią, zadać każde pytanie. Dla nas jest to jeden z najważniejszych kanałów komunikacji, dzięki którym mamy kontakt z naszymi potencjalnymi kandydatami, a także obecnymi i byłymi pracownikami. Śledzimy dyskusje na forum, odpowiadamy na pytania i wątpliwości oraz wyciągamy wnioski, wprowadzając dzięki nim wiele usprawnień. Choć nie każda zamieszczona tutaj opinia jest dla nas pochlebna, jesteśmy wdzięczni za wskazanie obszarów, które wymagają uwagi czy poprawy. Pozdrawiamy, zespół Hilti.
    Hilary

01.10.2019 22:45

Dlaczego co 4-6 miesiące jest ogłoszenie na Waw na stanowisko Sales Team Manager??? Nie zakładam, że firma jest w fazie szybkiego budowania struktur, by było potrzeba tak częstej rekrutacji. Albo to ogłoszenie jest dla ogłoszenia..., albo przełożeni Sales Team Manager, czyli szefostwo stawia wymagania takie, że ludzie (kierownicy) nie dają rady. Z drugiej strony jak czytam o możliwościach awansów to co...?, nie ma nikogo z handlowców w firmie by go wyciągnąć "do góry za uszy"...? Coś mi się tu "nie spina" i chętnie poznam opinię. Myślę o wysłaniu CV, ale jak na tym stanowisku jest rotacja jak w drzwiach żabki w niepracującą niedzielę to dziękuję :))), ten etap kariery zawodowej mam za sobą... :)))

07.10.2019 15:50

W ramach naszej długofalowej strategii rozwoju Hilti, co roku otwieramy nowe stanowiska, stąd tak szeroko prowadzone rekrutacje. Hilti osiąga sukcesy na rynkach lokalnych, regionalnych i globalnych, dlatego wymagamy od siebie coraz więcej, dynamicznie się rozwijamy i szukamy do swojego grona najlepszych z najlepszych - regularna rekrutacja jest tego naturalną konsekwencją. W Hilti w Polsce tylko w ciągu ostatnich 12 miesięcy uruchomiliśmy ponad 30 nowych miejsc pracy. Rekrutacja na stanowiska strategiczne jak Sales Team Manager czy lokalizacje, w których rozwój naszych struktur i rynku budowlanego jest niezwykle dynamiczny, jest procesem ciągłym- ogłoszenia są publikowane przez cały rok. Każdy proces rekrutacji jest prowadzony w odpowiedzi na realne aktualne potrzeby biznesowe. Szczycimy się od lat bardzo wysokim wskaźnikiem awansów wewnętrznych na stanowiska kierownicze na poziomie 80%, co oznacza, że 4 z 5 managerów Hilti to osoby, które awansowały z wewnątrz organizacji. Nie ma to jak konkretne przykłady, dlatego zachęcamy do przyjrzenia się ścieżkom zawodowym naszych Regionalnych Kierowników Sprzedaży np. na Linkedin. 20% managerów szukamy na zewnątrz, ponieważ ze względu na ich doświadczenia z innych firm czy branży wnoszą do Hilti świeży punkt widzenia i nowe kompetencje. Jeśli chodzi o fluktuację- aktualna sytuacja na rynku pracy sprzyja rotacji w każdej firmie w Polsce i to prawda, nas także to dotknęło, ale my możemy się pochwalić poziomem znacząco niższym od wartości uznawanej za normę. Co więcej, wielu pracowników wraca do nas po krótkiej „rozłące” ;) W razie pytań zachęcamy do bezpośredniego kontaktu pod adresem [email protected]. Pozdrawiamy!
    phlublin

18.09.2019 08:47

jak wyglada średnie wynagrodzenie na stanowisku ph w Lublinie?
    Rozgladacz

03.06.2019 12:20

Terytorialny PH na zachodniopomorskie. Jaka podstawa? Warto próbować z doświadczeniem w sprzedaży ale bez w branży? Pozdrawiam
    Soren

13.08.2019 19:16

"Kwestie wynagrodzenia poruszamy z kandydatami dopiero po przejściu pełnego procesu rekrutacji, a jego poziom jest uzależniony doświadczenia i kompetencji kandydata." . Pełnego? To znaczy kwestie wynagrodzenia są poruszane dopiero po 3 tygodniach rekrutacji na 4-tym spotkaniu? Jak to możliwe, że wcześniej kandydat nie ma szans dogadać się co do pensji? To nie wygląda na partnerskie podejście...

02.09.2019 13:03

Witaj! Dziękujemy za wpis i pytanie. Oczywiście omawiamy z kandydatem jego oczekiwania finansowe i pokrótce opisujemy nasz system wynagradzania już podczas pierwszego spotkania, jednakże konkretną indywidualną ofertę czyli wynagrodzenie i pakiet benefitów kandydat otrzymuje dopiero w finalnym etapie rekrutacji. Pozdrawiamy, zespół Hilti.
    Lokos

21.08.2019 17:38

Nie polecam

02.09.2019 12:56

Witaj! Dziękujemy za feedback. Jeśli jest coś, nad czym moglibyśmy popracować, poprosimy o przesłanie bardziej rozbudowanej informacji zwrotnej na adres: [email protected]. Chętnie poznamy przyczyny Twojej opinii. Pozdrawiamy, zespół Hilti.
    Zainteresowany

26.08.2019 09:45

Witam, w ogłoszeniach o prace (program rozwoju oraz PH) jako wymóg widnieje wykształcenie wyższe. Czy firma podchodzi elastycznie do osób młodych studiujących, ale z doświadczeniem w handlu?

02.09.2019 12:52

Witaj! Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Tak, podchodzimy do tej kwestii elastycznie. Warunkiem jednak jest spełnienie pozostałych formalnych wymagań (m.in. bardzo dobrej znajomości języka angielskiego). Zachęcamy do aplikowania do programu i kontaktu z naszym zespołem rekrutacji, który chętnie odpowie na wszelkie pytania. Pozdrawiamy!
    Groom

04.08.2019 14:56

Nie polecam(usunięte przez administratora) Wystarczy popatrzec na linkedin jak sie dopieszczaja
    Tomasz

22.07.2019 12:50

(usunięte przez administratora) jeszcze pracuje ??
    przyszły hiltiowiec?

26.03.2019 17:07

Hej, a co powiecie o wprowadzeniu do firmy? Są jakieś szkolenia o sprzęcie i pracy z klientami? Jeśli tak to jakiej to jest jakości? Da radę się czegoś nauczyć czy to tylko teoria? Będę wdzięczny za info, szczególnie od jakiś w miarę świeżych pracowników.
    Środkowiak

21.05.2019 09:37

Wprowadzenie to jest katastrofa . Nikt nie wie co gdzie z kim. Jedziesz po klientach PH załatwia swoje i tyle. Porażka na całej lini

03.06.2019 15:20

Dziękujemy za informację zwrotną. Choć nie każda zamieszczona tutaj opinia jest dla nas pochlebna, jesteśmy wdzięczni za wskazanie obszarów, które wymagają uwagi czy poprawy. Każdy głos pracownika jest dla nas ważny, dlatego chcielibyśmy poznać bliżej sytuacje, w których poczuł się Pan niekomfortowo. Czy moglibyśmy prosić o ich opisanie pod adresem [email protected] lub przekazanie tych informacji swojemu przełożonemu? Jedynie posiadając konkretne opisy sytuacji będziemy mogli je dokładnie przeanalizować i odpowiednio zareagować. Z góry bardzo dziękujemy.
    Ciekawy

18.01.2019 15:21

Byłem na rekrutacji w Hilti Gdańsk.Bardzo nie podobało mi się podejście rekruterow.Miny, zaczepki, młody kierownik , który jest po znajomosci.Ewidentnie widać brak profesjonalizmu. Teraz czytam to wszystko co tutaj i już rozumiem. To nie przypadek
    Obserwator

05.05.2019 21:04

Wow, a co wy kosmonautów szukacie? Tyle etapów aby zostać handlowcem? Masakra.... I pracę dostają tacy co wykują odpowiedzi z Internetu A później żaden z nich nie potrafi zbudować relacji z klientami, a wy wiecznie szukacie kogoś do pracy. Błędne koło. I zrezygnujcie z tych scenek sprzedażowych, wszystkie szanujace się firmy już z tego zrezygnowały! W tych czasach sprzedaje się tylko dzięki relacjom A nie bajerze. No chyba że u was się sprzedaje tylko raz jak na pokazach odkurzaczy w sanatorium.

10.05.2019 12:42

Dziękujemy za zabranie głosu w dyskusji. Rekrutacja w Hilti zawsze nastawiona jest na poszukiwanie ludzi pełnych pasji, energii oraz uśmiechu. Dla nas ważne jest nie tylko spełnienie wymogów formalnych ale również osobowość i dopasowanie do zespołu. Podchodzimy do procesu rekrutacji bardzo poważnie i odpowiedzialnie. Rozbudowany i wieloetapowy proces rekrutacji pozwala na możliwie obiektywną ocenę kompetencji, a każdy z etapów służy zarówno nam, jak i kandydatom. Bardzo ważne jest dla nas także, aby potencjalny pracownik w tym czasie miał możliwość poznać Hilti, standardy pracy i atmosferę panującą w naszej firmie. Decyzja o zatrudnieniu to przecież decyzja obu stron! Hilti bardzo dynamicznie się rozwija, co roku w Polsce tworzymy kilkadziesiąt nowych miejsc pracy, dlatego wciąż szukamy nowych osób do naszego zespołu. Rekrutujemy nie tylko tu i teraz, ale staramy się jednocześnie skalibrować potencjalne kolejne kroki rozwojowe kandydatów. Najlepszym sposobem pokazania prawdziwego ducha Hilti, jest przedstawienie kandydata kilku naszym pracownikom. Pomoże nam to potwierdzić, czy podzielamy te same wartości i sposób myślenia, a także wyobrazić sobie naszą współpracę. Niezależnie od stanowiska, pasja w budowaniu relacji z klientem, jest tym co łączy wszystkich pracowników Hilti. Działamy w oparciu o model sprzedaży bezpośredniej i całkowicie się z Panem zgadzamy- umiejętność budowania relacji w kooperacji z klientami jest podstawą. To właśnie na partnerskich relacjach opieramy nasz biznes, a klient znajduje się centrum naszych wszelkich aktywności. Jeśli chodzi o scenkę sprzedażową -podczas tego etapu zwracamy szczególną uwagę na badanie potrzeb klienta, budowania relacji, adaptacji sposobu komunikacji czy umiejętności negocjacji i aktywnego słuchania. Zapewniamy, że „bajera” nie wystarczy ;) Reasumując, nie szukamy kosmonautów jak również nie zajmujemy się sprzedażą odkurzaczy w sanatorium, choć jako ciekawostkę możemy jednak napisać, że mamy w ofercie system podobny do pracy odkurzacza, jest to system DRS, który pomaga w zbieraniu oraz odsysaniu pyłu podczas wykonywania pracy naszymi urządzeniami :) Zachęcamy do udziału w naszym procesie rekrutacji, kilka praktycznych porad jak przygotować się do rozmów w Hilti znajdzie Pan tutaj: https://careers.hilti.pl/pl-pl/praktyczne-porady Pozdrawiamy!
    Osoba rekrutowana

24.01.2019 14:37

Drodzy, Jestem po 2 etapie rekrutacji . Tak profesjonalnego podejścia ze strony HR B.P dawno nie zaobserwowałam (a w obecnej pracy mam dużo możliwości i wiele przykładów). Nie jest to fikcja -absolutnie , czego jestem żywym przykładem. Pani Karolina wykazała się ogromna wiedza w zakresie przeprowadzenia rozmowy i jezeli taki poziom prezentuje firma HILTI to bardzo chciałabym być jej częścią.

25.01.2019 13:24

Witaj. Bardzo Ci dziękujemy za tę informację zwrotną. Niezwykle nam miło czytać tak pozytywną opinię na temat pracy naszego działu HR. Trzymamy kciuki i życzymy powodzenia. Pozdrawiamy!
    Rzeczoznawca

04.10.2018 11:37

Dlaczego wiadomość jest kasowana? Ustosunkujcie się do niej a nie chowacie głowę w piasek.. to jest właśnie ta „kultura HILTI”... Na wstępie należy powiedzieć, ze pracodawca mający profil na portalu GoWork ma możliwość usowania niewygodnych postów. Co uważam za duży błąd bo opinie są nieobiektywne i tendencyjne. Pracowałem kilka lat w firmie HILTI na stanowisku rzeczoznawcy technicznego. Jak w każdej pracy są plusy i minusy. Niestety to co dzieje sie od kilku lat to jakaś porażka. Wielka szkoda bo duuuuzo zmieniło się na gorsze. Ale po kolei.. Plusy: - wypłata zawsze na czas - na najniższych szczeblach w świetni ludzie (z wyjątkiem karierowiczów i konfidentów) - większość produktów bardzo dobej jakości (jest kilka produktów nie wartych swej ceny) - sprawne w miarę nowe auta bez gps, - wypłaty i premie wypłacane z tytułu umowy o prace a nie pod stołem bądź poprzez smieciowki - nowy telefon i komputer - odzież ochronna - doświadczenie w HILTI otwiera wiele możliwości na rynku pracy Minusy: - Niejasna polityka personalna, nepotyzm i kolesiostwo. Bez koneksji rodzinnych lub biznesowych i lizania d.. do białego gnota oraz donoszenia na kolegów brak szans na awans. - niskie kompetencje kadry menedżerskiej (w tym zarządu) - ignorowanie głosów pracowników - obiecanki cacanki na rozmowach kwalifikacyjnych. Obiecywanie złotych gór odnośnie zarobków, możliwości rozwoju, - nierealne plany sprzedaży a co za tym idzie premie - koloryzowanie sytuacji i na sile usprawiedliwianie błędnych decyzji - paniczny strach przed szczerymi opiniami pracowników. Takie portale powinny być wizytówka firmy a nie miejscem demontowania wszelkich szczerych (a co za tym idzie prawdziwych...) wypowiedzi - niskie, nierynkowe wynagrodzenie - odpływ ludzi z doświadczeniem - dublowanie pracy - marnowanie czasu na szopki typu Yammer, shopfloor i telco od wszystkiego itp. - każdy dział ma inne cele co powoduje bałagan - zbyt wiele priorytetów na raz - z TIV zrobiono sprzedawców zamiast wsparcia technicznego - firma liczy na „szczerość” ale tylko pozytywna. Wszelkie słowa krytyki są traktowane jako „niezrozumienie biznesu” - kierownicy regionów w większości niedouczeni, bez kompetencji menedżerskich a często również wykształcenia (kolesiostwo i konfidencja) - zaangażowanie ponad normę zupełnie niedoceniane - duża rotacja ludzi z uwagi na obiecanki kontra rzeczywistość i pogorszenie się warunków pracy na przestrzeni lat - brak szkoleń zewnętrznych przez Kompetentnych wykładowców a nie firmowych pseudospecjalistów - „benefity pozapłacowe” na poziomie dyskontów spożywczych i to nie wszystkich.. - „wartości” firmy czyli prawość, uczciwość, odwaga... to tylko czcze gadanie, nie mające NIC wspólnego z rzeczywistością - zwalnianie ludzi niewygodnych „politycznie” praktycznie z dnia na dzień - produkt menedżerowie nie umiejący obsluzyc produktów z własnej grupy produktowej („przecież oni nie są od tego”) - spychologia - zatrudnianie rodziny, kolesiów, dzieci dużych klientów i dzieci kolegów zarządu oczywiście tylko na menedżerskie stanowiska - itd. Itd. ... Czy polecam prace w HILTI? Jeśli jesteś z poza branży i chcesz wejść w budowlankę to na start jest to dobra firma. Jak sobie poradzisz to przetrwasz wszędzie. Natomiast jeżeli jesteś specjalista w branży, to odradzam. Z reszta firmie nie chodzi o doświadczonych pracowników a o podatnych na „sugestie” świeżakow których można „kształtować”. Nie oszukujmy się, w wielu korpo jest tak samo, wiec HILTI to nie wyjątek. Kiedyś było wyjątkiem ale na plus. Na szczęście są tez inne firmy na rynku, które potrafią zapewnić lepsza atmosferę pracy, większe możliwości rozwoju oraz o wiele lepsze zarobki. Na HILTI świat się nie kończy ;)
    tre

08.10.2018 14:21

No Hilti akurat nie usuwa opinii
    Nowy pracownik

17.01.2019 22:40

Proszę napisz jaki firmy polecasz? Twoja wypowiedz bardzo dużo mi dała. Dziękuje.
    Mati

15.01.2019 16:48

Witam, jaki jest czas oczekiwania na odpowiedź zwrotną czy przechodzimy dalej po każdym etapie rekrutacji? tj. rozmowa telefoniczna, spotkanie w oddziale oraz jazda w terenie?

16.01.2019 14:16

Witaj. Decyzja, po każdym z etapów rekrutacji zapada tak szybko jak to możliwe, zazwyczaj maksymalnie do dwóch tygodni. Podjęcie decyzji o zatrudnieniu, jest uwarunkowane wieloma czynnikami. Zawsze chcemy znaleźć najlepszych kandydatów tak aby dopasować ich osobowość i kompetencje do naszego zespołu, dlatego zdążają się procesy rekrutacyjne, kiedy potrzebujemy nieco więc czasu aby podjąć finalną decyzję. W takiej sytuacji staramy się na bieżąco informować kandydatów o statusie ich aplikacji. W razie pytań zapraszamy do kontaktu bezpośredniego: [email protected]
    terrorysta

20.11.2018 21:17

Witajta,Hilti TSCW ludzie w SERWISIE są naprawdę super lecz szefostwo totalne dno po prostu żal . Zero szacunku do pracowników ani ich rodzin ,traktowanie pracownika jak robota do serwisowania maszyn maskara praca po 10 godzin wymuszone wręcz ....jak nie zostaniesz na 10 godzinę nie rozumiesz biznesu ...hallo LUDZIE od pon do pia po 10 H !!!!! to jest kultura pracy i traktowanie normalnie pracownika ,a weź nie zgódź się na 10 godzin pracy to ci powiedzą ze nie traktujesz biznesu poważnie firmy ...a gdzie rodzina życie prywatne ???!!ROBOTOLOGIA nowy dział w Hilti hmmm...aaa co tam przecież to nie oni stoją po 10 h nie ja hihihih ....masakra jak zatrudnia(...) sie w Hilti 4 lata temu to był inny zakład teraz niestety przyszedł zły czarny pan ,który traktuje ludzi jak robociki które maja na pstrykniecie (usunięte przez administratora) po 10 h codziennie ...od początku tego roku uwaga 2018 mowie o tym zwolniło się 30 ponad osób z tego liderzy hymmm to coś oznacza ..niech pomyślimy taaaaak ze coś się dzieje z frima TSCW !! a najgorsze ze wyżej nic z tym nie robią chociaż GEOS wychodzi u nas 28 % nasz amazonski władca morz tak firme doprowadza do dna ....sami liderzy przez niego odeszli ..przykre i ludzie chodzą tylko i nucą przyśpiewkę ,,Kiedyś ta firma była czysta lecz przyszedł TERRORYSTA" jak usłyszą... ta piosenkę hilti TSCW to pomys.. cała prawda szkoda tyle dobrych ludzi odeszło teraz zatrudniają kogo popadnie bez żadnych doświadczeń, nic ...masakra ,kiedyś był egzamin czy potrafisz coś czy masz kompetencje na temat tego a teraz nic i takie są rezultaty później wiecznie powroty maszyn ,ale brawo dla czarnego pana jest mistrzem rozdupania firm brawo brawo rozdupiles bardzo dobra firme ekipę którą bardzo dobrze ze sobą współpracowała ale ty musiałeś swoje łapki wrobac w to ...rozdupiles amazon to ci wykurzyli a tys przypełz do hilti i robisz zamęt piknie piknie . Ankieta ost,była czy byśmy polecili firmę hilti serwis stanowczo nie, proszę Was jeśli ktoś lubi zapyrkalac po 10 h i zero premi od 7 do 17 zapraszamy na serwis ,nawet ostatnio reklama hilti stworzyła rekrutacji ze niby od pon do pia od 8 do 16 taaaa tutu tutu majtki z drutu taa zapraszamy od 7 do 17, a ludzie kiedyś przychodzili z uśmiechem na twarzy do serwisu a teraz aaa sorry już tych ludzi nie ma bo się zwolnili ....samo to ze liderzy się zwalniając gdzie byli od początku założenia TSCW masakra ale czarny pan nie śpi ..pisze to tylko żebyście otworzyli oczy na to co tak naprawdę się dzieje w TSCW bo teraz nikt tego nie widzi a szkoda była to na prawdę fajna praca ale 4 lata temu teraz totalny smut a szkoda szkoda mam nadzieje ze kiedyś może się to zmieni ...tam nawet nowi przychodzą na tydzień i rezygnują ...a GEOSy sa robione ale nic nie dają ,ludzie piszą co im się nie podoba w tej firmie jakoś to nic nie daje juz przez tyle lat piszą ze jest beznadziejnie przez szefa nowego ale nic głucho. W skrócie NIE POLECAM chyba ze lubisz się katować i nic z tego nie mieć, bo płace jako mechanik to tragedia ,ludziki pracują jak mrówki a liderzy siedzą w biurze na dup..i nic nie robią .A najlepsze z tego ze musisz się tłumaczyć dlaczego nie chcesz zostać na 10 godzinę hehe no chore dlaczego nie chcesz zostać po 8 h normalnych pracy na dwie dodatkowe hehe no po prostu zakład pracy ludzi nie śmiertelnych i katownia ludzi żywych. Pozdro.

16.01.2019 13:25

Dziękujemy za dołączenie się do dyskusji i podzielenie się swoją opinią. To co Pan pisze jest dla nas niezwykle istotne. Przykro nam czytać, że pomimo naszych wspólnych wysiłków sytuacja w serwisie wciąż budzi w Panu tak negatywne emocje. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań aby wesprzeć cały zespół. Dzięki inicjatywie i zaangażowaniu naszych pracowników, staramy się wprowadzać wszelkie usprawnienia i zmiany wpływające na komfort pracy. Staramy się aby Hilti było jak najlepszym miejscem pracy, dlatego też, idąc za sugestiami, które otrzymaliśmy w badaniu satysfakcji pracowników GEOS, zwiększyliśmy zatrudnienie, wprowadziliśmy m.in. nową strukturę w ramach grup naprawczych, zmieniliśmy system wynagrodzeń, stworzyliśmy grupy warsztatowe, tak abyśmy mogli swobodnie rozmawiać o najważniejszych dla nich aspektach i wspólnie pracować nad odpowiednim rozwiązaniem oraz zorganizowaliśmy wyjazdy zespołowe, które miały na celu nie tylko integrację, ale pozytywnie wpłynęły na proces komunikacji w zespołach. Hilti wciąż się rozwija, wzrost sprzedaży i aktualne warunki na rynku pracy mogą powodować, że praca w serwisie jest okresowo bardziej intensywna. Hilti jest unikalnym serwisem, który naprawia urządzenia w 3 dni od momentu przyjęcia zgłoszenia (łącznie z transportem). Naszym obowiązkiem jest utrzymanie tych standardów dla naszych klientów, co może powodować przejściowe spiętrzenia pracy. Zgadzamy się, że ostatni okres jest bardziej intensywny, przez co serwis pracuje w dodatkowych godzinach. Wszelkie dodatkowe godziny pracy są oczywiście rozliczane i dodatkowo płatne wg obowiązujących przepisów prawa pracy. Dodatkowo aby wesprzeć w codziennych zdaniach nasz zespół we Wrocławiu zatrudniamy praktykantów a także wprowadzamy system pracy tymczasowej. Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy rozumieją sytuacje i czują się współodpowiedzialni za nasz serwis. Wierzymy, że razem damy radę!
    Serczi

15.01.2019 16:57

Jak długo trzeba czekać na odzew po trzecim etapie rekrutacji?

15.01.2019 14:47

Witam, pojawilo sie ogloszenie na stanowisko Terytorialny Przedstawicel Sprzedazy na teren Siedlce-Warszawa. Czy ktos moze mi powiedziec na czym polega praca na tym stanowisku? Jaki sa ewentualne zarobki? I czy faktycznie jest tam wymagany jezyk angielski? I jaka jest atmosfera w firmie. Bede wdzieczny za odpowiedz
    Hilton

08.10.2018 14:27

Koleżanki i koledzy z Hilti, Uprzejmie uprasza się Was o nierobienie z tego (czy innych) portalu miejsca wylewania swoich żali, które są zrozumiałe tylko dla osób pracujących w Hilti. Zapewniam Was, że dla osób z zewnątrz 80% zamieszczanych tu komentarzy jest nieczytalna i niejasna (VL, VB, jakieś hipopotamy, rzucanie imionami). Tym samym strona ta staje się tajno-jawnym miejscem prania brudów dla pracowników Hilti. Po pierwsze: nie tędy droga do jakichkolwiek zmian, po drugie: osoba szukająca pracy po zapoznaniu się z takimi jajami jakie są tu wypisywane zacznie zastanawiać się nad poziomem pracowników a nie pracodawcą. Podkreślam, że nie odnoszę się do samych zarzutów a zaistniałej sytuacji, że część pracowników jak ma zły dzień/okres postanawia wejść na tą stronę i walnąć nagatywny komentarz. W internecie każdy cwaniak, a jak jeden z drugim odchodzi z firmy i ma takie przemyślenia to gorąco zachęcam: pokazać jaja i takiego maila wysłać na PLallMOPL Ze sportowym pozdrowieniem
    Z ciekawości pytam

19.12.2018 22:15

KasiaAsia - czy ktoś z Was pamięta jeszcze takie maile ? :-)

14.12.2018 19:04

Firmy od środka nie znam, ale jeżeli kandydatowi na pracownika obiecuje się odzew do końca tygodnia to wypada zadzwonić obojętnie jaka by decyzja nie była. Szkoda, że nikt się nawet nie pofatygował.

17.12.2018 10:34

Szanowny Kandydacie, Bardzo przepraszamy za brak wiadomości z naszej strony. Będziemy bardzo wdzięczni za informację, w jakim procesie rekrutacyjnym Pan uczestniczy (stanowisko i miasto). Pozwoli nam to ustalić, co jest powodem braku informacji zwrotnej. Wrócimy do Pana z feedbackiem tak szybko jak to będzie możliwe. Prosimy o kontakt pod adresem [email protected]. Z góry bardzo dziękujemy za odpowiedź.
    Hilti = HIT-ME

14.12.2018 07:35

To nie HILTI to raczej HIT-ME. niektorzy managerowie tylko z nazwy, faktycznie powinni sie uderzyc i to ze dwa razy (wiadomo gdzie) az mocno zadzwoni, to wowczas moze cos sie obudzi, zatrybi i zaczna myslec... Hilto-trolle w postaci działu personalnego jak zwykle aktywne. nie dajcie sie omamic - a te rekrutacje to tylko po to zeby pokazac sie ze cos sie robi i po cos jest sie potrzebnym! dodatkowo dzial HR to niestety przerost firmy i PR-u nad trescia, jak u wiekszosci personalnych.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Hilti Poland?

Kontakt - Hilti Poland Sp. z o.o.

Franciszka Klimczaka 1 02-797 Warszawa

Branża główna: Sprzedaż hurtowa

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Uczestnik rekrutacji

04.12.2018 14:35

Przykro mi to pisać, ale Hilti jako konsumentowi kojarzyło mi się z narzędziami wysokiej jakości. Po części dlatego też spróbowałem zaaplikować do pracy w tym przedsiębiorstwie. Na stronie pracuj.pl pojawiło się ogłoszenie dotyczące programu rozwojowego w Hilti. Całość wydawała się przejrzysta i sympatyczna. Jednak takiego dna i niekompetencji podczas procesu rekrutacji nie widziałem nigdzie, a aplikowałem do wielu miejsc. Na początku zadzwoniła do mnie pani X (na gowork nie można podawać personaliów) z kilkoma pytaniami. Za niedługo otrzymałem odpowiedź zwrotną, z której wynikało, że nie przechodzę dalej. Zapytałem o feedback. Okazało się, że lepszy kandydat: a) Posiadał doświadczenie międzynarodowe b) Uzyskał awans w ramach 1 przedsiębiorstwa c) Był zaangażowany w sprzedaż bezpośrednią Wg pani X to były powody, dla których wybrała ww. osobę. Tymczasem pani X Ad a) Nie przeczytała mojego CV, z którego jasno wynikało, że przeprowadzałem transakcje tylko z podmiotami zagranicznymi Ad b) Również nie przeczytała mojego CV, bowiem piastowałem stanowiska menedżera sprzedaży od początku i nie mogłem awansować wyżej, bo to ja zarządzałem ludźmi Ad c) Pani X nawet nie spytała czy sprzedawałem cokolwiek bezpośrednio. Tak się składa, że przy okazji takiej sprzedaży odwiedziłem 23 państwa Europy. A klient zachodni jest o wiele bardziej wymagający niż polski Skoro miała zamiar w ten sposób oceniać kandydatów, to po co zawraca głowę i marnuje czas innym? Ale najśmieszniejsze nastąpiło później. Jakiś tydzień po odmowie dzwoni do mnie inna pani z Hilti – powiedzmy pani Y i chce przeprowadzać wywiad. Rzuca te same pytania, co pani X wcześniej. Mówię jej, że ktoś mnie już o to pytał. Ona na to, że skontaktuje się z panią X i wymienią informacje. Od tej pory cisza. Nawet nie wiem jak to skomentować. Mój telefon automatycznie nagrywa wszystkie rozmowy. Chętnym mogę udostępnić tą komedię.
    :O

11.12.2018 08:03

Akurat w PL można nagrywać wszystko i wszystkich o ile osoba która nagrywa jest uczestnikiem rozmowy. Przyklad = ostatnia afera knf = szef knf był nagrywany przez prezesa getin i nikt nikogo nie informowal i nikt nie pytal o zgode publikacji materialow, mozesz mediom udostepnic wszystko bez wzgledu na to czy ktos sie na to godzi czy nie, wiec zastanow się 5x zanim znowu napiszesz takie glupoty na forum (nie wprowadzaj innych w blad!!! akurat szef knf wylecial z pracy na podstawie takich nagran), a uczestnikowi rekrutacji polecam wyslac nagrania do niemieckojezycznej centrali hilti i juz oni tam znajda tlumacza i dowiedza sie co tu sie dzieje

13.12.2018 10:05

Dziękujemy za tę informację zwrotną. Dokładamy wszelkich starań aby proces rekrutacji był przyjazny dla kandydatów, dlatego miło nam czytać, że pozytywnie ocenia Pan kontakt z nami. Pozdrawiamy serdecznie!
    Krzyś

04.12.2018 16:44

Hilti trolle pod płaszczykiem PRACODAWCY jak zawsze aktywne! Głosu internetu i tak nie uciszycie. HR w tej firmie to do wymiany i to jak najszybciej!
    stażysta

01.12.2018 21:18

Witam, proszę o informację jak wygląda obecna pensja oraz czas pracy w Hilti jako rzeczoznawca techniczny.

03.12.2018 23:36

Witaj. Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Kwestie wynagrodzenia poruszamy z kandydatami dopiero po przejściu pełnego procesu rekrutacji, a jego poziom jest uzależniony doświadczenia i kompetencji kandydata. Poniżej garść informacji na czym polega ta praca: Terytorialni Przedstawiciele Sprzedaży Hilti są odpowiedzialni za aktywną sprzedaż naszych produktów i usług. Ich zadaniem jest budowanie z długofalowych relacji z naszymi klientami. Nasi przedstawiciele samodzielnie zarządzają swoim terytorium, bazą klientów a także czasem pracy. Ramy czasowe w jakich pracujemy są zależne głownie od godzin pracy naszych klientów. Praca jest w 100% w terenie, natomiast wszystkie niezbędne aktywności np. planowanie wizyt czy raportowanie można wykonać korzystając z aplikacji w smartfonie. Pracujemy wyłącznie od poniedziałku do piątku. Jednym z elementów procesu rekrutacji są tzw. „jazdy w terenie”, czyli kilka godzin, podczas których można zobaczyć na czym polega praca naszych Terytorialnych Przedstawicieli Sprzedaży od „podszewki”. Zachęcamy do kolejnego kroku i aplikowania :) W razie jakichkolwiek dalszych pytań prosimy o kontakt [email protected] Pozdrawiamy!
    stażysta

01.12.2018 21:15

Pilot

09.11.2018 19:02

Witam chcę aplikować na stanowisko ph,jaka podstawą jest proponowana na początek,i jak wygląda system premiowy? Prośba o merytoryczną odpowiedź.
    Kolega z hihilti

05.10.2018 13:12

Wróżbici, wróżki i czarodzieje, czyli jak stworzyć iluzje elitarności i pseudo wyjątkowości „czerwonej rodziny”. Historia słodko-gorzka o mrzonkach o rozwoju i godziwej kasie... 1. managerowie od wszystkiego, bez kompetencji (pociotki ekipy z zarządu, ewentualnie dzieciaki klientów, kolegów od tenisa itp) 2. wprowadzanie na sile bubli typu OnTrack - nikt tego nie chce tym bardziej za te pieniądze. Argumenty dla klienta (z karty szkoleniowej) który narzeka na cenę nowej Te60 - przecież HILTI to nie tylko narzędzia! To także ontrack! (A klient puka się palcem w czoło) 3. pompowanie statystyk od dorabiania lini produktowych poprzez wywieranie presji słusznego głosowania na GEOS na wyniku finansowym i country ratingu kończąc... 4. piękna fasada a na zapleczu (usunięte przez administratora) 5. uśmiechajmy się, klempy po ramionach, klaszczemy w ręce jak obłąkani.. wszystko na pokaz 6. „szkolenia” OCJ albo HILTI way z „kultury korporacyjnej” to jakaś sekciarska misja. To co każą tam ludziom (dorosłym!) robić to kpina. Typowa pralnia głowy. 7. Na dzień dobry roztaczają przed tobą świetlana przyszłość zarobków i rozwoju błąd błąd błąd a później słyszysz ze Przecież firma niczego tobie nie obiecywała, mówili tylko ze jest taka możliwość. Zapomnieli dodać ze trzeba mieć kogoś z rodziny w managmencie, donosić na współpracowników lub wejść do łóżka decydentom.. a najlepiej wszystko na raz 8. (usunięte przez administratora) 9. Dwulicowość i powszechne zakłamanie managerów. Wszystko musi być na „papierze” bo wyprą się wszystkiego co było mówione „na gębę” 10. Nie robi się nic żeby zatrzymać doświadczonych specjalistów 11. Wszyscy są „przyjaciółmi i wielka rodzina w czerwonym autobusie” a na pierwszym zakręcie wypchną cię za drzwi jeśli mówisz szczerze co myślisz. To jest korpo i tu nie ma przyjaciół, to tylko znajome twarze 12. Wizytówki/stopki maili u kierowników regionu z podpisem DYREKTOR regionu... żeby top decydenci chcieli się spotkać z od klienta, aby wieloryb nie musiał się fatygować 13. Dla prezesa klient co nie ma floTU i ontracKU to nie klient, mamy go olać. No pewnie bo do HILTI klienci pchają się drzwiami i oknami, wiec można wybrzydzać.. a plany same się nie zrobią 13. Chora polityka finansowa względem klienta. Odklejenie od realiów rynku. 14. Firma chce mieć tylko dużych klientów GO BIG! A małych olać, wypowiedzieć im flotę bo są za mali. Nie ważne ze to często najbardziej lojalni klienci którzy kupują od 20 lat.. 15. W sklepach stacjonarnych nie szanują doświadczonych pracowników, wyrzucają ich a zatrudniają jakieś muły bagienne co nie maja pojęcia co sprzedają 16. HC VL to sfrustrowani krzykacze i pieniacze 17. Warunki wejścia we flotę to jakaś kpina - klienci się pytają czy się dobrze czujemy To już nie jest HILTI to jest „hihi hilti”... Szkoda, bo była to topowa firma w której pracownicy byli elita rynku budowlanego. Teraz to jest jakiś cyrk na kółkach.. Opamiętajcie się!! LUDZIE są największym kapitałem firmy.
    Hermiona

18.10.2018 18:27

Takie informacje byly i są wielokrotnie zgłaszane przez pracownikow. Dobrze o tym wiecie, gdyz te glosy, ktore tu sa opisywane, byly wyglaszane ponad 5 lat temu, kiedy pracowalem w Hilti. Teraz nie mam potrzeby rozmawiac bezposrednio z Hilti, ake na prwno kandydaci i obecni pracownicy powinni to wiedzieć.

23.10.2018 12:55

Witaj. Dziękujemy za doprecyzowanie. Trudno nam odnieść się do wydarzeń sprzed ponad 5 lat, tym bardziej, że nie znamy szczegółów. Możemy jednak zapewnić, że zawsze słuchamy głosów pracowników i odpowiednio reagujemy gdy wymaga tego sytuacja. Szkoda, że nie ma Cię już z nami. Pozdrawiamy.
    PH

06.10.2018 15:58

Witam Czy ktoś może się podzielić opiniami na temat stanowiska Przedstawiciela na terenie małopolski ? Pojawił się aktualnie wakat. Z góry dziękuje

08.10.2018 11:59

Witaj. Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Poniżej garść informacji na czym polega ta praca: Terytorialni Przedstawiciele Sprzedaży Hilti są odpowiedzialni za aktywną sprzedaż naszych produktów i usług. Ich zadaniem jest budowanie z długofalowych relacji z naszymi klientami. Jednym z elementów procesu rekrutacji są tzw. „jazdy w terenie”, czyli kilka godzin, podczas których zobaczysz na czym polega praca naszych Terytorialnych Przedstawicieli Sprzedaży od „podszewki”. Nasi przedstawiciele samodzielnie zarządzają swoim terytorium, bazą klientów a także czasem pracy. Ramy czasowe w jakich pracujemy są zależne głownie od godzin pracy naszych klientów. Praca jest w 100% w terenie, natomiast wszystkie niezbędne aktywności np. planowanie wizyt czy raportowanie można wykonać korzystając z aplikacji w smartfonie. Pracujemy wyłącznie od poniedziałku do piątku. Z auta służbowego można korzystać prywatnie (bez możliwości tankowania kartą firmową w dni wolne od pracy), podobnie jak z telefonu służbowego ( brak limitów na połączenia telefoniczne). Każdy nowy pracownik jest objęty zarówno indywidualnym procesem onboardingu, ale także serią najważniejszych szkoleń przygotowanych przez kolegów i koleżanki z Hilti. Dodatkowo pracownik może korzystać z platformy e-learningowej FUSE. Dalsze kroki zawodowe zależą w 80% od samego pracownika, więc zachęcamy do kolejnego kroku i aplikowania :) W razie jakichkolwiek dalszych pytań prosimy o kontakt [email protected] Pozdrawiamy!
    Rzeczoznawca

04.10.2018 14:48

04.10.2018 19:32

Witaj. Dziękujemy Ci za wpis i podzielenie się swoją opinią na temat Hilti. Szkoda, że nie ma Cię już z nami. To prawda, mamy możliwość usuwania postów, ale zapewniamy Cię, że nigdy z tej opcji nie skorzystaliśmy, mimo, iż niektóre z wpisów przekraczają pewne granice… Nie robimy tego, ponieważ ważna jest dla nas otwarta, szczera dyskusja, transparentna komunikacja, wymiana opinii i emocji- i tych pozytywnych i tych negatywnych. Odpowiadając na Wasze pytania i opinie dzielimy się informacjami, konkretnymi przykładami, liczbami, czy aktywnościami jakie podejmujemy. Każdy wpis bardzo uważnie czytamy i traktujemy jako bardzo cenną informację zwrotną i bodziec do działania. Pozdrawiamy!
    RzeczYznawca

04.10.2018 15:51

MK

16.08.2018 18:16

Dzień dobry W kwestii kierowników z FMCG i Adama to ja pracowałam w HC Katowice (sklep) przez ponad 10 lat. Zwolnił mnie człowiek z Caca Coli pracujący 9 miesięcy zas moja koleżanka pracującą 22 lata zwolnił człowiek z Leroy Merlin pracujący 4 miesiące. Adam oczywiście podobno nie miał z tym nic wspólnego. To jest prawość Hilti. Brawo Panie Adamie. Zespołowi Hilti życzę zmiany prezesa wtedy powinno być lepiej zwolnią Adama
    Pepsi

19.08.2018 07:47

Caca cola: padłem. Jesteś wiarygodny.
    On

04.10.2018 11:47

Colgate, ruslan czy jak go tam zwą do pary z „Persilem”... dream team
    Były Rzeczoznawca Techniczny

04.10.2018 09:55

Ona

31.05.2018 10:57

Dzień dobry, pracowałam w Hilti w Telecentrum. Plusy? Atmosfera i super ludzie, pomagają, tłumaczą ale też wspierają, pozytywnie zakręceni. Minusy? ilość pracy której nie da się przerobić, marne pensje a co gorsza oficjalnie mówią, że nie dadzą podwyżek. Chcąc przejść do innego działu z telec. jest wręcz niemożliwe - mimo iż na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują że to tylko formalność. Dla wyżej postawionych liczą się słupki nie ludzie, dlatego poziom obsługi spada, bo " ogarnięci " pracownicy odchodzą. Coraz więcej jest ogłoszeń na różne stanowiska a wynika to z ogromnej rotacji. NIE POLECAM!!

29.08.2018 12:37

Słuchamy każdej, nawet najbardziej brutalnej opinii, także na temat przełożonych. Prosimy jednak, aby w stosunku do każdej osoby dyskusja prowadzona była z zachowaniem kultury i w granicach prawa. Z pewnością docenimy brak obraźliwych sformułowań w stosunku do naszych Kolegów i Koleżanek, mogących naruszać dobra osobiste ich i ich rodzin.
    Dorian

15.09.2018 14:29

A ile można zarobić jako specjalista ds telefonicznej obsługi klienta?
    Dorian

15.09.2018 14:22

Specjalista ds telefonicznej obsługi, na jakie pieniądze moze liczyć?
    wiercę na lewych obrotach

18.08.2018 22:00

Po pierwsze, Hilti Poland to rewelacyjni ludzie na wielu szczeblach, szczegolnie VB. zawsze pomocni, usmiechnieci, niestrudzenie łatajacy dziury systemu. Dziweczyny z finansow rewelacja. Po drugie: Hilti Poland - firma w ktorej na BTS bedziecie sluchac o partnerstwie w biznesie i wartosciach dodanych. na kwartalnych zjazdach posluchacie o koncepcji BIG VIP. a potem jazda w teren gdzie u klienta posluchacie o tym ze konkurencja ma identyczne produkty za polowe ceny. w miedzyczasie poczytacie "informacje personalne" czy moze raczej karuzele kadrowa, w ktorej nie nadazycie nauczyc sie nazwisk bo tak szybko rotuja. raz na rok objawi sie wam prezes albo ktoras z jego lewych rąk i wyjasni wam ze w Hilti 1+1=3 i ze jak klient tego nie rozumie to znaczy ze jest kretynem i obejdziemy sie bez niego. to znaczy prezes, bo Ty masz mu jeszcze sprzedac szlifiereczkę zeby spiac plan, ktory skoczyl Ci od zeszlego roku o 20%. firma dziwnych, pseudonowoczesnych inicjatyw typu niesprzedawalny Ontrack. firma z kadra zarzadzajaca mentalnie w dalekich latach 90tych. model rozwoju pracownika rodem ze spoldzielni przetworstwa warzyw i owocow. rozmowa SMD to kiepski zart. odradzam kazdemu kto powaznie mysli o rozwoju zawodowym. firma oparta na wzajemnym wciskaniu kitu. do dyrektorow handlowych: Hilti wierci na lewych obrotach. za rok moze znow wpadnie Nooken z wizyta gospodarska. zegar tyka, a wasza koncepcja VIP stoi w miejscu... co z nami bedzie, kiedy znajdziemy sie na zakrecie? :) pozdro.
    WalWagę

18.08.2018 00:04

Modliszka jest temu winna. Jeśli jesteś za to kliknij pod tym komentarzem.
    NieWalWadama

18.08.2018 00:02

Od kilku tygodni widzę na forum wiele niepochlebnych opinii nt. obecnego dyrektora sprzedaży. Moim skromnym zdaniem, nie jest on absolutnie winien temu, że tak słabo go oceniacie. Adam jest osobą w 300% utożsamiającą się z firmą i nigdy nie przedkładał własnego interesu ponad dobro Hilti. Jeśli takie odnieśliście wrażenie to byliście w błędzie. Adam to największe dobro, jakie mogło Wam się trafić. Jeśli się zgadzasz to kliknij poniższe polubinie
    Koło

10.07.2018 21:33

Nikt Ci tyle nie da, co Hilti obieca ???? Na pierwsza prace, jest to bardzo dobre miejsce. Nauczą sprzedaży na wysokim poziomie. Firma jest tez dobrze zorganizowana, z dobrym wsparciem zasobów technicznych (oprogramowanie, aplikacje, itp). Natomiast nie na tam wiek możliwości awansu. Struktura jest płaska i nie ma gdzie awansować. Za granice też nie na szansy wyjechać, pracowałem tam 6 lat i w tym czasie nikt nie wyjechał. Godne pomalowania są także filmiki członków zarządu do zobaczenia na linkedin: tekst, ze chce, abyś mnie zastapił w przyszłości na moim miejscu-członkowie zarządu wymieniają się stanowiskami tylko między sobą. Od dekady nic się tam praktycznie nie zmieniło. Zarobki są słabe, można dorobić premiami, ale pod warunkiem, że masz dobry region i robisz wzrosty o 30%. Nie da się tego robić z roku na rok. Co zarobisz w tym roku, stracisz w kolejnym. Świadomie pomijam umiejętności sprzedażowe. Co do Adama z zarządu-jest to człowiek skrajnie mało uważny w ocenianiu innych-to co sobie wyrobi w pierwszych minutach, tak później dopasowuje swoje oceny. Okazuje ciągły brak szacunku, w szczególności do przedstawicieli. Widać to także w polityce zatrudniania RKS z FMCG. Na około 150 przedstawicieli, woli zatrudniać kierowników spoza firmy, niż awansować i rozwijać swoich. Broń Cię Panie Boże jak jesteś jednym z lepszych sprzedawców, wówczas możesz być pewny, że zostaniesz przedstawicielem do końca kariery w Hilti

10.08.2018 12:10

Dziękujemy Ci za zabranie głosu w dyskusji. Szkoda, że nie ma Cię już w Hilti. Mamy nadzieję, że Twoja dalsza ścieżka kariery rozwija się pomyślnie. GEOS, czyli badanie opinii pracowniczej pozwala nam monitorować poziom satysfakcji pracowników. Jego wyniki są omawiane w całym świecie Hilti wg wspólnego standardu: każdy lider (samych Regionalnych Kierowników Sprzedaży jest aktualnie 24) omawia wyniki w swoim zespole, z głównym naciskiem na właśnie te najtrudniejsze tematy, aby następnie wspólnie ułożyć plan działań, który jest odpowiedzą na potrzeby pracowników w danym dziale. Z drugiej strony to też świetna okazja, aby docenić, to co jest wyjątkowego w każdym zespole, przyjrzeć się temu z czego jesteśmy dumni oraz za co cenimy Hilti. Odnośnie PIT: absolutnie nie mamy prawa przerzucać jakikolwiek podatków na pracownika, sposób rozliczeń wynika z przepisów prawa. Użytkowanie samochodu służbowego do celów prywatnych jest dodatkowym benefitem, czyli elementem wynagrodzenia pracownika. Kwota podatku nie trafia do Hilti, tylko do Urzędu Skarbowego :) W konkursie na najlepszych pracodawców, w którym uczestniczy Hilti bierze udział 6,600 firm na świecie, 2.800 firm w Europie i ponad 100 firm w Polsce. Więcej informacji znajdziesz tutaj: https://www.greatplacetowork.pl/ Pozdrawiamy serdecznie, zespół Hilti
    Adrian

10.08.2018 21:52

Mam wrażenie że kiedyś wejdę na ten portal i przeczytam odpowiedź Hilti: „Dziękujemy za Twoją opinię – jest ona dla nas niezwykle istotna. Jednak najprawdopodobniej wcale nie miałeś tego na myśli … ble ble ble”. Kolega wyżej piszę wprost że niewygodne tematy są w GEOS celowo omijane. Zgadzam się z tym w 100%. Po prostu nie pasują do propagandy sukcesu. Zresztą i na tym portalu próbujecie zrobić to samo co wewnątrz firmy. Jest to o tyle zabawne, że ktoś kto nigdy w tej firmie nie pracował, już po przeczytaniu kilku Waszych odpowiedzi tutaj jest w stanie wyrobić sobie prawdopodobnie całkiem trafną opinie o tym jaką parodią musi być praca w Hilti i codzienne wyginanie się na linkedin i na Yammerze dla kilku punktów do awansu. Niecierpliwie czekam na następne wpisy. Pozdrawiam!
    Paulina

06.08.2018 12:48

Ostatnio zauważyłam ofertę na stanowskio specjalista ds. Projektów AutoCAD. Czy ktos moze mi cos na ten temat opowiedzieć? Jak wyglada praca, mozliwosci awansu, szkoleń i wynagrodzenie ?

10.08.2018 12:04

Do obowiązków Specjalisty ds.AutoCad należy przygotowywanie projektów pod kątem zastosowania innowacyjnych produktów i rozwiązań technicznych Hilti. Ponadto specjalista ds.AutoCad jest odpowiedzialny za opracowywanie propozycji rozwiązań technicznych, a także wykonuje specyfikacje techniczne dla naszych klientów. Jest typowe stanowisko „wejściowe”, stworzone dla osób, które chcą związać się z Hilti na służej i wraz z nami dalej rozwijać swoją scieżkę kariery. Kolejnym krokiem najczęściej jest stanowisko Konsultanta ds.technicznych, który odpowiada za współpracę z biurami projektowymi, a także podnoszenie ich kompetencji technicznych oraz szeroko pojęta sprzedaż produktów technicznych, zarówno u klientów, jak i na budowach. Każdy nowy pracownik jest objęty zarówno indywidualnym procesem onboardingu, ale także serią najważniejszych szkoleń przygotowanych przez kolegów i koleżanki z Hilti. Dodatkowo pracownik może korzystać z platformy e-learningowej FUSE. Dalsze kroki zawodowe zależą w 80% od samego pracownika, więc zachęcamy do kolejnego kroku i aplikowania :)
    Chudy

05.08.2018 09:45

Radzę firmie Hilti poważnie przemyśleć swoje działania, gdyż internet jest obecnie podstawowym źródłem informacji dla osób szukających pracy (tak jak ja). Przy takich opiniach pracowników i przy takim obrazie firmy jaki się z niej klaruje mało kto odważy się złożyć podanie do firmy, która: A) opowiada niestworzone historie podczas rozmów kwalifikacyjnych, B) króluje w niej kolesiowstwo, C) doświadczeni ludzie odchodzą i nie są szanowani, D) szeregowi pracownicy w swoich przełożonych nie widzą wysokiej klasy fachowców i tzw. „Liderów” a figurantów. Życzę powodzenia w szukaniu dobrych pracowników z takim podejściem, bo na rynku są dziesiątki firm za którymi nie ciągną się tak negatywne etykietki

10.08.2018 12:04

Dziękujemy za Twój wpis. Oczywiście mamy świadomość znaczenia opinii w Internecie, dlatego jesteśmy na tym forum obecni, szanujemy indywidulane opinie każdego uczestnika dyskusji i staramy się odpowiedzieć na każde pytanie czy opinię. Naturalnym jest, że chcemy też podzielić się faktami w odpowiedzi na wpisy, które nie są zgodne z rzeczywistością. Tak jak wielokrotnie pisaliśmy na tym forum, mamy świadomość obszarów wymagających poprawy. Forum dla nas bardzo cenne źródło informacji i zapewniamy, że każdy feedback bierzemy do siebie, analizujemy i działamy tam, gdzie jest to możliwe. Nie ma lepszego sposobu na poznanie nas lepiej i wyrobienie sobie własnej opinii jak udział w procesie rekrutacji  Zachęcamy do aplikowania. Aktualne oferty pracy znajdziesz tutaj: https://careers.hilti.pl/pl-pl/search/jobs?f[0]=sm_field_country%3APL Pozdrawiamy 
    Pracownik VB+10

17.07.2018 08:15

Drodzy czytelnicy. Jako że jestem pracownikiem Hilti tzw VB już ponad 10 lat i widzę co się dzieje chciałbym zabrać głos w dyskusji. Specjalnie nie podaje swoich danych gdyż dział HR szczegółowo sprawdza wszystkie posty szczególnie te od pracowników a ludzie którzy je umieszczają maja z tego powodu wcześniej czy później nieprzyjemności. Jak już wspomniałem pracuje w sprzedaży mam tzw "czerwoną skodę" ale pracuję tylko dlatego że w mojej okolicy nie znajdę pracy za takie pieniądze i tylko to mnie tutaj zatrzymuje. Hilti to firma dwóch światów, nowi pracownicy to gwiazdy im wolno więcej, nie muszą się znać mają błyszczeć a jak nie błyszczą to niestety muszą spadać. Sparzy pracownicy to można powiedzieć woły od roboty, maja do wykonania ogromne plany, ogromną ilość pracy dodatkowej nie maja czasu na nic tym samym nie mają czasu na swój rozwój, czy poszukiwanie lepszych warunków. Hilti to firma duża i stabilna a to że jak w każdej firmie są ludzie dziwni cóż duża firma dużo dziwnych nieobliczalnych ludzi. Wspomnianego we wcześniejszych wpisach Adama spotkałem w ciągu swojej pracy kilkanaście razy i w moim odczuciu nie należy do zbytnio inteligentnych i rozgarniętych osób lecz zawsze osłania się ludźmi sobie przychylnymi i to głównie od nich wie jakie są nastroje wewnątrz organizacji i jak zadziałać aby było wspaniale (oczywiście wspaniale według jego upodobania) Poza nim w zasadzie firmą nikt nie kieruje gdyż cały zarząd jest skupiony na innych działaniach. Bardzo modne stały się ostatnio filmiki czy posty na Yammerze wszyscy się z tego śmieją lecz nikt się nie odezwie o to dbają już kierownicy poszczególnych działów którzy też mydlą głowę i podlizują się w ten sposób przełożonym. Hilti to firma z ogromną rotacją nawet już nie sposób policzyć ile osób odeszło a większość z nich tych starych i doświadczonych pracowników jest w konkurencji, co w znacznym stopniu utrudnia nam działanie. Podsumowując mój post HIlti to świetna firma dla nowych osób na kilka miesięcy aby była wzmianka w CV potem nie ma przyszłości. Starzy pracownicy są zniesmaczeni obecna sytuacją, odchodzą lub kombinują jak odejść bądź tak jak ja zaciskają zęby i czekają na zmiany te lepsze

01.08.2018 09:46

Dziękujemy za zabranie głosu w dyskusji. Opinia każdego pracownika jest dla nas niezwykle ważna i głosy takie, jak ten są dla nas ważnym sygnałem. Jesteśmy obecni na forum, czytamy wszystkie zamieszczane tutaj opinie i staramy się odpowiadać na każde pytanie najlepiej jak potrafimy. Słuchamy każdej, nawet najbardziej brutalnej opinii, także na temat przełożonych. Prosimy jednak, aby w stosunku do każdej osoby dyskusja prowadzona była z zachowaniem kultury i w granicach prawa. Z pewnością docenimy brak obraźliwych sformułowań w stosunku do naszych Kolegów i Koleżanek, mogących naruszać ich dobra osobiste. Przypominamy, że każdy awans (nie tylko do zarządu) jest związany z ogromną ilością pracy i zaangażowania, ponadprzeciętnych wyników pracy, odpowiednich kompetencji i doświadczeń, a decyzja o awansie konsultowana jest w wieloosobowym gronie. Pamiętajmy jednak, że forum całkowicie anonimowe, prowadzone na platformie GoWork i nie mamy żadnej możliwości zidentyfikowania osób zamieszczających swoje odpowiedzi i nie mam tutaj mowy o wyciąganiu konsekwencji w odpowiedzi na krytykę. Każdy pracownik jest dla nas bardzo ważny, niezależnie od stażu pracy. Osoby świeżo zatrudnione potrzebują na początku zatrudnienia więcej uwagi, to naturalne gdy zaczyna się nową pracę. Aby odpowiedzieć na potrzeby pracowników, na różnych etapach życia wprowadziliśmy szereg rozwiązań (info znajdziesz tutaj: https://careers.hilti.pl/pl-pl/o-nas/pracuj-elastycznie-w-hilti) tak aby Hilti było wspaniałym miejscem do pracy dla wszystkich. O tym jakie znaczenie ma dla nas różnorodność i włączanie można piszemy tutaj: https://careers.hilti.pl/pl-pl/o-nas/roznorodnosc-i-wlaczanie Odnosząc się do postów na Yammerze. Jest to nasza wewnętrzna platforma, która służy nam do dzielenia się sukcesami i najlepszymi sposobami rozwiązywania codziennych zadań. Zachęcamy i Ciebie do korzystania z tego narzędzia, czasami warto pochwalić się gdy coś nam się uda, a tym samym pokazać młodszemu pokoleniu jak to się robi  Zespół zarządzający Hilti w Polsce robi co w ich mocy, aby Hilti było jak najlepszym miejscem pracy. Aktualna sytuacja na rynku pracy sprzyja rotacji w każdej firmie w Polsce i to prawda, nas także to dotknęło, ale w naszym przypadku jest to poziom nie odbiegający znacząco od wartości uznawanej za normę. W odpowiedzi na potrzeby pracowników powstała inicjatywa „SMD for all”, co oznacza, że w tym roku każdy pracownik Hilti, niezależnie od stażu, doświadczenia i kompetencji zostanie przez swojego przełożonego będzie zaproszony na indywidualną dyskusję o rozwoju i talentach pracownika. Znaczna grupa Hiltian uzgodniło już ze swoimi liderami plan działań rozwojowych na najbliższy czas. Zapewniamy Cię, że w najbliższym czasie Ty także będziesz mieć ku temu okazję. Mamy nadzieję, zostaniesz z nami możliwie jak najdłużej!
    Fan TE 10

02.08.2018 01:47

Piszą o zaangażowaniu ehhh... Jak zaczynałem miałem takiego VL że dałbym się pokroić (też już nie pracuje), aż chciało się pracować to było 4 lata temu.-inna firma. Potem się zaczęło yammer czyli napisz o sukcesie a jak nie masz to ogarnij to tak żeby wyglądało. Ważna była współpraca między sobą obecnie walka między kanałami czy klientów jednak e czy d czy co..... Powiem tak pracowałem za 2 a dziękuję nie było. Tak jest życie poza Hilti tylko trzeba się odważyć. Odszedłem i to była mega decyzja bo czekając na awans nie doczekał bym się pomimo iż Wiele razy na ten temat rozmawiałem ale ludzie z ulicy byli lepsi szkoda że to ja ich uczyłem bo poziom wiedzy niski (pewnie usłyszysz że wiedzę posiądziesz a liczy się to jaką masz osobowość.... Budowa to zweryfikuję jak będziesz rozmawiał z klientami) teraz też pracuję w korpo ale o podejściu zupełnie innym gdzie pracownik jest naprawdę ważny. I kierownik zadzwoni pogada ale o tym co dzisiaj robię i co planuje ale zapyta jak dzieci i czy ogarnąłem remont;-) Jest coś co hilti ma super to koledzy chodzi o starszych pracowników to dawało super atmosferę pytanie tylko czy to nie jest efekt polskości czyli łączenia się Polaków w obliczu wyzwania;-) SMD PMP ? Było 2 razy i co?nic to nie zmieniło. Mimo iż uważam że hilti nie jest wymarzonym miejscem pracy (dobre na start) to Pozdrawiam i życzę hilti sukcesów do zobaczenia u klientów i na budowach PS Ktoś pytał o kasę cóż obecnie jest czas pracownika więc rada dla firmy o weryfikację podstawy. Język obcy czasem potrzebny ale może 2 razy do roku. Obecnie to raczej ukraiński niż angielski. Jak ogłoszenie będzie dłużej to bez języka wezmą;-) Za moich czasów brak informacji zwrotnej na temat rekrutacji to nie incydent a standard.

Zostaw merytoryczną opinię o Hilti Poland Sp. z o.o.