Hilti Poland

Zrównoważony Rozwój

Co robimy

• Ciechanów
Wrocław - Hilti Poland

5. Opinie o Hilti Poland Sp. z o.o.

Opinie o Hilti Poland Warszawa

Nie przegap nowości o Hilti Poland Sp. z o.o.!

07.08.2025 14:41

Serdecznie witamy wszystkich użytkowników GoWork!

Dziękujemy, że zechcieliście się zapoznać z opiniami na temat naszej firmy. Dbamy o to, abyście znaleźli w tym miejscu wartościowe informacje i wierzymy, że pojawiłeś/łaś się tutaj, aby takiej właśnie opinii udzielić.

Wpisy, które nie będą prawdziwie uzasadnione, będą zgłaszane do administratora. Chcemy, aby było to miejsce kulturalnej i merytorycznej wymiany informacji. We wszystkich niepokojących Państwa kwestiach możecie kontaktować się również z nami bezpośrednio.

Zespół Hilti

16.07.2025 19:55

ANT

29.05.2025 16:16

Często ludzie ze sklepu awansują na przedstawiciela, fajna droga do rozwoju i szybkiej nauki asortymentu

02.04.2026 08:30

Po złożeniu aplikacji przez stronę kariery jak szybko otrzymuje się odpowiedź? Czy w przypadku odrzucenia przychodzi informacji o braku kwalifikacji?
    Kandy

04.02.2026 12:52

Drodzy Chciałbym złożyć aplikację na stanowisko Account Manager, ale dość mało jest w ogłoszeniu o samym stanowisku. Chciałbym zapytać czy jest to stanowisko równoznaczne z przedstawicielem handlowym czy może obowiązki różnią się. Dodatkowo pytanie jakie widełki płacowe przewidywane są na tym stanowisku. Gorąca prośba o podzielenie się, jeśli ktoś ma taką wiedzę, na tenat obowiązków i odpowiedzialności na tym stanowisku. Pozdrawiam

01.04.2026 10:30

A jakie są obecnie auta we flocie dla account managerów? Widziałem, że hilti powoli elektryfikuje swoją flotę Czy na tym stanowisku również?

01.04.2026 16:04

Obecnie, w roli Account Manager'a naszym standardem jest Skoda Octavia. W dbałości o środowisko oraz zgodnie z naszą strategią Sustainability sukcesywnie zwiększamy także naszą flotę ad. samochodów elektrycznych. pozdrawiamy, Zespół Hilti
    qwerty2345

20.03.2026 13:48

(usunięte przez administratora) Moja współpraca z firmą w (usunięte przez administratora) niestety nie spełniła oczekiwań przedstawionych na etapie rekrutacji. Proces wdrożenia był bardzo chaotyczny i nieuporządkowany, a zadania często przekazywane „byle jak” i na ostatnią chwilę. Często brakowało kluczowych informacji, a odpowiedzialność za wynikające z tego nieporozumienia była przerzucana na mnie. Zabrakło również realnego wsparcia przełożonego w procesie rozwoju – spotkania 1:1 były krótkie i mało merytoryczne, a feedback skupiał się bardziej na cechach osobowości niż na jakości wykonywanej pracy. (usunięte przez administratora) Zdarzały się również sytuacje, w których w trakcie rozmowy ze współpracownikami z działu słyszałam uszczypliwe komentarze kierowane w moja stronę od (usunięte przez administratora)siedzącego biurko obok. Warto również zaznaczyć, że zarówno ja, jak i pozostali pracownicy działu bardzo często pracowaliśmy po godzinach, często do bardzo późnych godzin wieczornych. Tempo pracy było na tyle duże,(usunięte przez administratora)Jednocześnie w zespole brakowało przestrzeni na integrację i budowanie relacji, co dodatkowo wpływało na ogólną atmosferę pracy. (usunięte przez administratora) Absolutnie odradzam!
    #KontrolerFinansowy

25.03.2026 22:47

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Przykro nam, że doświadczenia związane ze współpracą nie spełniły oczekiwań. W naszej organizacji przykładamy dużą wagę do jakości procesów wdrożeniowych, komunikacji oraz warunków pracy, jednak sposób ich odbioru może różnić się w zależności od indywidualnej perspektywy. Odnosząc się ogólnie do zawartych w opinii kwestii, chcielibyśmy zaznaczyć, że organizacja pracy oraz zakres obowiązków w poszczególnych zespołach wynikają z przyjętych procesów i bieżących potrzeb operacyjnych firmy. Dokładamy starań, aby zapewniać pracownikom odpowiednie wsparcie oraz jasną komunikację w zakresie realizowanych zadań. Jednocześnie podkreślamy, że w naszej organizacji obowiązują określone standardy pracy i współpracy, a wszelkie zgłaszane sytuacje są analizowane zgodnie z wewnętrznymi procedurami. Dziękujemy za przekazane uwagi, które traktujemy jako element szerszego obrazu doświadczeń pracowników. Zespół Hilti
    Beee...

18.12.2025 08:33

(usunięte przez administratora) Telematyka wchodzi - cóż zimą będzie zimo w aucie - najgorsze co może być - bardzo spore grono ludzi na L4- skoro nie można stać na zapalonym silniku pracując podkreślam w terenie i na budowach także. Czasami dłużej niż 5 min trwa rozmrażanie szyb w aucie. Natomiast oszczędności bedą - moze na podwyżki tym razem.... (usunięte przez administratora) Jest jak jest - łatwiej znaleźć nową robotę w tych samych warunkach finansowych niż patrzeć jak przychodzą ludzie z zewnątrz i dostają 3 stanowiska wyżej niż ktoś inside po kilku latach pracy.... Ludzie tworzyli tą firmę a teraz mają "zakaz wejścia", spotkania po godzinach celebracja i uczczenie okazji a jest się postrzeganym jakbyś był kimś gorszym niż konkurencja. ZAKAZ zapraszania, Zakaz rozmów - rozumiem gdyby ktoś zrobił coś jawnie rażącego w opinie/PR Hilti. Każdy ma prawo do zmiany - nikt nie podpisuje cyrografu na całe życie z jedną firmą a samo Hilti ciągle powtarza że JEDYNE CO PEWNE TO ZMIANA.
    Rekrutacja Poznań

28.06.2025 22:41

Chciałem zapytać jak wygląda sytuacja w Poznaniu bo widzę że jest obecnie prowadzona podwójna rekrutacja na przedstawiciela na dwa stanowiska, mam obecnie pracę i nie wiem czy warto przechodzić do Hilti czytając komentarze z ostatnich miesięcy?
    Auto

06.07.2025 11:15

Myślę że po prostu mamy inne doświadczenia z przeszłości. Ja zawsze pracowałem w firmach gdzie to jest standard (a trochę ich było) Ty widocznie masz inne doświadczenia, może oddawałeś pieniądze za użytkowanie prywatne itp. Tyle w temacie. A po 2 nie pracuje już w Hilti 😃
    Bartosz

26.11.2025 00:54

@Ciekawość ale o czym ty piszesz 🤣 przecież każdy pracownik odprowadza co miesiąc ze swojej wypłaty opłatę za użytkowanie auta, więc nie wprowadzaj tutaj ludzi w błąd i nie pisz ja się mają z tym czuć- płacą za to i płacą ze swoich za mycie tego auta i bardzo często za parking bo aplikacja wiecznie nie działa, dodatkowo muszą w aucie wozić sprzęt na pokazy za kilkanaście kilkadziesiąt złotych i w razie jakiejkolwiek kradzieży tłumaczyć czemu samochód służbowy nie jest parkowany na parkingu strzeżonym. Napisz prawdę nie czaruj rzeczywistości jak managerowie z Hilti.
    Glorossi

25.11.2025 17:07

Dzień dobry. Rozważam udział w rekrutacji na stanowisku specjalisty ds. logistyki i chciałbym poznać opinie o tym stanowisku w firmie Hilti. Jak wygląda praca, atmosfera w zespołach i firmie, możliwości rozwoju, benefity, model pracy (hybryda/stacjonarnie/zdalnie/), godziny pracy. Będę wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam!
    #Logistyk

28.10.2025 20:14

W jakim wymiarze jest praca hybrydowa? Chodzi mi o stanowisko Team Leadera działu obsługi klienta.

02.11.2025 13:46

Dzień dobry! Dziękujemy za zainteresowanie rolą Team Leadera w zespole Obsługi Klienta. Jest to praca w Warszawie, w naszej siedzibie głównej, w modelu hybrydowym (2/3 (HO/biuro). Serdecznie zachęcamy do aplikowania! Zespół Hilti
    Świeżak

05.09.2025 16:16

Cześć wszystkim! Ja zajrzałam tu z ciekawości jako stosunkowo nowy pracownik i jestem zaskoczona ilością negatywnych komentarzy. Ja swoje pierwsze doświadczenia mam raczej pozytywne tj. proces wdrożenia, atmosfera w pracy itd. Wiadomo, jak każdy, coś bym może zrobiła inaczej, ale serio nie jest źle. Zauważyłam też dużo zmian stanowisk więc pod tym kątem firma chyba faktycznie umożliwia rozwój.

28.10.2025 11:47

Dziękujemy za Twoją opinię i za to, że podzieliłaś się swoimi pierwszymi wrażeniami z pracy w Hilti! Cieszy nas, że dobrze oceniasz proces wdrożenia, atmosferę oraz możliwości rozwoju. Zależy nam, aby każdy nowy pracownik czuł się wspierany i mógł realizować swoje cele zawodowe w przyjaznym środowisku. Dziękujemy, że jesteś częścią naszego zespołu i życzymy Ci wielu dalszych sukcesów w Hilti! Zespół Hilti
    Klara123

08.09.2025 19:17

Pracuję w Hilti kilka lat i nie ukrywam, że poznałam tu wielu świetnych ludzi - życzliwych, pomocnych i gotowych do współpracy, mam naprawdę fajny zespół i przełożonego. W tym czasie udało mi się awansować, kilka osób z mojego zespołu też zmieniło stanowisko i przeszło do innych działów, więc nie jest tak, że nie docenia się pracownika. W porównaniu do firm, w których wcześniej byłam w Hilti mam stabilność zatrudnienia, benefity i pracuję na systemach, których wcześniej nie znałam. Jak pytam znajomych, to nigdzie nie jest łatwo, bo sytuacja na rynku jest trudna. Pracy ostatnio jest u nas jest więcej, zmieniamy procesy, co wymaga więcej zaangażowania. Mimo to Hilti naprawdę dobrze wypada na tle innych, dużych korporacji. Niektórzy pracownicy, którzy odeszli, wracają lub chcą wrócić. Bo jak wiadomo – trawa zawsze wydaje się bardziej zielona u sąsiada..
    Nowszy

01.09.2025 09:55

Dzień dobry Z doświadczenia wiem, że łatwiej i częściej pisze się opinie negatywne niż pozytywne. Natomiast ilość tych negatywnych daje do myślenia. Wysłałem aplikację na Terytorialnego Przedstawiciela i teraz się zastanawiam czy tego nie wycofać. Czy Ktoś z doświadczonych pracowników może napisać: Dlaczego warto pracować w Hilti i dlaczego nie? Czy to prawda, że w firmie technicznej oczekuje się od przedstawiciela 8 wizyt dziennie? Jak wygląda sprawa premii? Czy to tylko jest efekt Twojej pracy czy odpowiedzialność zbiorowa? Jak duże są obszary działania? Jak wygląda struktura w regionie? Pozdrawiam i z góry dziękuję za rzetelne, pozbawione emocji (o ile to możliwe) informacje.
    Maxx

07.08.2025 15:31

Zdecydowałem się napisać ten post bo ilość hejtu, jaka się tu wylewa jest po prostu niemiła. Wiem że nie wszystko zawsze działa idealnie, ale jeśli komuś naprawdę jest źle to warto najpierw spróbować coś zmienić. Zawsze w ostateczności można też zmienić pracę. Nikt nie jest tu na siłe. Sam pracuję tu od dłuższego czasu i jedno mogę powiedzieć z pełnym przekonaniem, jeśli chcesz pracować, robisz swoje dobrze i masz chęć to zostaniesz za to doceniony. Oczywiście nie jest tak, że nie ma co poprawiać i wszystko jest idealnie. Jasne że są rzeczy, które można zrobić lepiej np. chociażby sposób komunikowania niektórych decyzji czy zmian. To zawsze może i powinno być lepsze. I nie, nie zawsze jest lekko, ale w jakiej pracy jest? Nie piszę tego, żeby słodzić ale żeby pokazać, że można tu pracować, rozwijać się i być z tego zadowolonym. Trzeba tylko chcieć coś od siebie dać, nie tylko brać. Pracownik z kilkunastoletnim doświadczeniem..
    Pracownik_

26.08.2025 13:10

Dzięki za ten głos – jest sporo racji w tym, co napisałeś. Pracuję w Hilti kilka lat i też uważam, że nie ma pracy idealnej i dlatego dobrze jest powiedzieć o tym, co działa dobrze. Zgadzam się, że jak ktoś naprawdę daje coś od siebie, to w dłuższej perspektywie zostaje to zauważone. Dobrze, że są takie głosy, bo wśród tych wszystkich negatywnych komentarzy łatwo zapomnieć, że wiele zależy też od nas samych. Dzięki za ten rozsądny punkt widzenia!
    Raspberry

17.07.2025 23:15

Info dla potencjalnych nowych pracowników. Jeśli lubicie przerost "papierologii" nad pracą w terenie albo pracę z tabelkami po godzinach, jeśli nie przeszkadza Wam pracowanie cały rok na przeszeregowanie a po zrealizowaniu celów zobaczenie figi z makiem, jeśli lubicie nadzór nad twoją techniką jazdy (tak to nazywają), jeśli nie przeszkadza Wam to, że nowi pracownicy sami nie przedłużają okresu próbnego, jeśli nie przeszkadza Wam brak premii przez rok lub dwa pomimo realizacji swoich targetów (ale inni ich nie zrobili więc jej nie masz) to zapraszamy do pracy w młodym, dynamicznie się zmieniającym zespole.
    MECHELE

07.08.2025 22:52

Mocno przerysowany obraz dnia. 8 pokazów po 1,5 z dojazdem - rispekt. plus oferty 1h na jedną rozumiem, a nie na wszystkie 8. czyli chcesz powiedzieć że dzień w dzień pracujesz po min. 12-13h, bo oczywiście ofert może być więcej. bez przerwy oczywiście licząc. Mocno skrzywiony przez Ciebie obraz dnia patrząc przez fakty wyliczając to z liczb które podajesz.
    Nick121

24.08.2025 22:50

Chyba nie zrozumiałeś wpisu. To są rzeczy które trzeba wykonać w ciągu dnia. Oczywiście nawet mało rozgarnięty przedszkolak zauważy, że to niewykonalne. Swoją drogą marzy mi się inteligentny zarząd.
    Nick121

24.08.2025 22:07

Wizyta już za kilka dni. Warto, żeby nasz gość poznał kilka niesympatycznych faktów.
    Słowa prawdy

29.07.2025 21:36

Jasne, oto poprawiona wersja, uwzględniająca Twoje uwagi dotyczące szkoleń w obsłudze klienta oraz zasad rynkowych: Hilti jako pracodawca: Cienie i światła Hilti, jako pracodawca, budzi mieszane odczucia, szczególnie w kontekście warunków pracy w niektórych działach. Firma zdaje się oczekiwać od pracowników pracy ponad siły. Mimo nacisku na wyniki, dostęp do specjalistycznych szkoleń w Obsłudze Klienta jest często ograniczony, z uzasadnieniem, że „szkolenie z tego się nie opłaca”, nawet jeśli dana umiejętność jest później wymagana. Wyzwania na różnych stanowiskach Rzeczoznawcy (tzw. VB) pracują pod ciągłą presją. Ich praca wymaga ciągłego przemieszczania się i obsługi klientów „w biegu” – dosłownie, gdyż zdarzają się sytuacje, w których pracownicy wyższego szczebla sugerują wykonywanie zadań „podczas jazdy” lub w niekomfortowych warunkach. Dział Obsługi Klienta zmaga się z przestarzałym oprogramowaniem, które przypomina „czasy polskich komputerów Odra”. Dodatkowo, duża liczba procesów jest przerzucana na pierwszą linię, co wymusza wielozadaniowość (jednoczesne odbieranie telefonów, odpisywanie na e-maile i wykonywanie dodatkowych zadań). Pomyłki, nawet sporadyczne po setkach poprawnie wykonanych czynności, są surowo rozliczane. Kultura organizacyjna i wartości Hilti deklaruje promowanie pracy zespołowej i wartości firmowych, a nawet organizuje szkolenia z tego zakresu. Niestety, w praktyce często obserwuje się odmienne zachowania – niektóre osoby traktują współpracowników jak „sekretarki”, a nie partnerów. Podkreślane wartości, takie jak „multi-tasking”, wydają się sprzeczne z rzeczywistością, w której pracownicy są przeciążeni. Wprowadzane zmiany systemowe, choć zapowiadane jako innowacyjne i poprawiające pracę (np. nowy system "idealny" w fazie alpha), często okazują się niedopracowane, brakuje w nich podstawowych funkcji, co wymaga od pracowników potrójnego sprawdzania i dodatkowego wysiłku, aby zrekompensować braki w funkcjonalności w porównaniu do starych programów. Kwestie prawne i pracownicze (usunięte przez administratora) Słuchanie pomysłów pracowników jest loterią – ich akceptacja zależy od tego, czy wpisują się w koncepcję i strategię globalnego zespołu Hilti. Warto również zauważyć, że większe rynki mogą mieć własne, specyficzne zasady, co różnicuje warunki pracy w zależności od regionu.
    Tentamten

20.08.2025 22:27

Rozwiązania do zgłoszeń może i macie, bo musicie mieć. Tylko czy szary pracownik wie o tym i jest informowany jak z tego korzystać? Dwa miesiące temu chciałem coś zgłosić. Szukałem po słowach kluczowych w mailu i nic nie znalazłem. Czyli w komunikacji nie było o tym informacji. Zacznijcie w końcu spełniać te swoje obietnice bycia świetnym pracodawcą, bo póki co to są tylko obietnice bez pokrycia. Niby pielęgnujecie różnorodność i odwagę, a jak ktoś mówi że coś nie działa i powinno być inaczej, to słyszy - "my jesteśmy idealni. Jeśli coś ci nie pasuje, to z tobą jest coś nie tak i tam są drzwi".

21.08.2025 17:25

Szanowny Użytkowniku, dziękujemy za komentarz. Uprzejmie informujemy, że w naszej organizacji istnieje kilka sposobów zgłaszania nieprawidłowości, o czym przypominaliśmy w sierpniowej komunikacji wewnętrznej. Incydent można zgłosić m.in. do przełożonego, HR Biznes Partnera, Local Compliance Officer 'a lub za pośrednictwem anonimowej infolinii SpeakUp. Zespół Hilti
    Stansam

22.06.2025 16:11

Aplikuję na stanowisko doradcy w sklepie, zapoznaje się z opiniami i czytam o wielu zwolnieniach . Co jest tego powodem ? Na ten moment wszystko ładnie brzmi ale to z reguły tak jest. Jestem po rozmowie rekrutacyjnej i nie poznałam pensji za jaką miałabym pracować ale na dzień próbny za darmo mam przyjść. To jak to jest z tymi wartościami Hilti ? Coś się starają czy jednak kicha ?

25.07.2025 15:09

Otwarte rekrutacje są wynikiem przejść wewnętrznych i promocji pracowników naszych sklepów. Serdecznie zachęcamy do aplikowania! Zespół Hilti
    Szambo

01.08.2025 22:13

Chyba jakiś chochlik sie wkradł bo otwarte rekrutację są wynikiem masowych odejść pracowników

20.05.2025 17:07

Najgorsze jest to, że ta cała sytuacja odbija się najbardziej na zwykłych pracownikach, którzy zarabiają najmniej. Ludzie często z dziećmi lub młodzi oszczędzający na pierwsze mieszkanie - to ich jest najwięcej i to im jest odbierane (brak podwyżek, brak premii, brak przeszeregowań), żeby zysk netto firmie się zgadzał. Nieludzkie.
    ReviewModeratorIcon
    Sebastian

27.05.2025 09:17

Czyli firma ma ogólnie gorszy czas tak? Może nie mają jak dać większych podwyżek w sumie. Chociaż jak ludzie serio uciekają to powinni coś jednak z tym zrobić
    pracownik1616

17.07.2025 14:07

Kilkadziesiąt milionów zysku netto rocznie w PL - mają kasę, po prostu nie dla nas
    mikael

15.07.2025 11:38

Firma tuszuje wylany Hejt tutaj na portalu usuwając negatywne treści, w sumie jest to jakiś ruch bo przez kilka miesięcy sie w ogóle do tego nie odnosili jakby to nie istniało. Jak mają chcieć zostawać ludzie w firmie w której awansują tylko tych którzy maja "chody". Lubisz kogoś, dzwonisz codziennie na pogaduchy poczekaj na komunikacje zaraz będzie VL, bez żadnych sukcesów, ambicji, wytrwałości po prostu fart. Nie awansują ludzi za którymi idą inni, którzy maja wpływ na zespół a nie są tylko namaszczeni przez Zarząd. Wtedy tracą ogrom zaufania że praca na końcu hierarchii ma sens. Nie doceniają ludzi którzy walczą od lat, nie spełniasz wszystkich kryteriów my contribution, nie wyszedłeś dobrze na Development center to spadasz na koniec listy albo i z niej kompletnie ale nikt wprost nie powie- nie nadajesz sie tylko przedstawiają zalety i elementy do poprawy. Ale oczywiście są podwójne standardy awansu, tam blisko Wwa i Ci inni, nie wszyscy VL umieją rozmawiać w jezyku angielskim ale nimi zostali- Ty musisz poprawić ten aspekt, musisz przejść przez proces Development - ale są tacy kierownicy, którzy tam nie byli/nie musieli ale z braku chętnych zostali VL-ami. Każda Firma ma swoje cele ale tutaj rozwijają struktury kosztem rzetelnego wynagrodzenia ludzi. Rynek budowlany nie ułatwia- premii niewiele albo wcale. Kreatywny wydźwięk informacji mają opanowany do perfekcji - ponad 40 nowo zatrudnionych ludzi= nie ma się czym chwalić, bo to ludzie rozumieją wprost....tyle było wakatów. Firma chwali sie Great Place To Work- tylko zwróćmy uwagę nie swoim miejscem w Polsce ale ogólnie w rankingu, ale za chwile nie będzie ludzi którzy będą mogli wypełnić ten GEOS. Kiedyś firma była elastyczna wobec klientów, chciała i wyciągała najlepszych z terenu aby oni szerzyli dobre imie i wartości Hilti a potem przyszedł MOMENT i jak nie wejdziesz w czyjeś łaski to emerytura cię doczeka jako VB. Firma zapomniała o relacjach z klientami żyjąc relacjami wewnątrz - ci którzy kupują od "Hilti" kupują od Ludzi nie od Firmy. Im częściej ludzie uciekają tym jednak klienci też szukaja alternatywy. Firma przetrwa, i jak Feniks odrodzi sie ale do tego czasu zabiegi PR-owe tutaj lub na innych social mediach rozejdą sie. Czarny PR zostaje na długo w pamięci a jego odbudowanie trwa tyle samo co fatalna utracona inwestycja klientów, która ciąży w BIK i powoduje że klientom nie ufają bo są złym płatnikiem na rynku.
    FałBeeee

04.07.2025 16:48

Po przeczytaniu dzisiaj opinii na portalu miałam się nie wypowiadać ale. Aktualizacja ze strony Hilti polegająca na przypinaniu tematów na górze strony jest niczym innym jak tuszowaniem tego co się dzieje w firmie. A co się dzieje: * kompletny brak zrozumienia sytuacji przez zarząd i problemów pracowników niższego szczebla, które rzutują na rozwój firmy; * odklejona i niespójna polityka cenowa, która jest niczym innym jak łataniem dziury w związku z licznymi odejściami z firmy doświadczonych pracowników; * brak jakiejkolwiek motywacji dla pracowników, pełna kompromitacja z wprowadzeniem obecnej marchewki, która jest jednocześnie kolejnym przykładem nieszanowania pracowników; * dyrektor sprzedaży powinien zostać przy sprzedawaniu zabawek bo kompletnie nie ma pojęcia o branży jak również nie ma pojęcia o zarządzaniu tak dużą strukturą; *system wynagrodzeń niesprawiedliwy mający na celu wyciśnięcie z handlowców maxa bez finansowego uznania *wynagrodzenie zasadnicze na poziomie średniej firmy, która niczym nie wyróżnia się na rynku Bez zmiany zarządu ta firma za niedługo będzie prosiła ludzi żeby przychodzili do pracy - co zresztą już się zaczęło się dziać. Dział HR bombarduje prośbami o polecenia do pracy i jakoś sukcesów nie widać. Zresztą na ten moment sama bym nikogo nie poleciła bo zaczynam się wstydzić w jakiej firmie pracuje. A nie jestem tu rok, dwa czy pięć. Niby dla firmy najważniejsi są ludzie natomiast na każdym kroku pokazują, że kompletnie nie liczą się z ich zdaniem, doświadczeniem i zaangażowaniem. Za ‚dziękuję’ nie zmotywuje się ludzi. Reasumując dla osob, które chcą wysyłać CV nie polecam bo nie warto tracić czas na miesiąc dwa czy sześć bo historia pokazuje, że tak właśnie ludzie nowi przychodzą. Starzy pracownicy już zaczęli wysyłać CV i kwestia czasu jak będzie jeszcze gorzej bo przecież firma nie widzi problemu, że takie doświadczone osoby pójdą gdzie indziej.
    Vb

14.07.2025 11:30

No lepiej bym tego nie opisał .

13.07.2025 17:52

Jest mi strasznie przykro że ta organizacja idzie w taką stronę. Awanse słabych ludzi. Zatrudnieni nowi z przypadku, bez doświadczenia. Fajni wartościowy odchodzą a nowi zarabiają więcej Oby tak dalej
    Rozczarowała

05.07.2025 21:33

Jaka żenada wyszła z tym nadpisywaniem przez pracodawce. Słabo. Potwierdzenie tego co się mówi.
    Rzepak

11.07.2025 20:15

?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Hilti Poland?

Kontakt - Hilti Poland Sp. z o.o.

Franciszka Klimczaka 1 02-797 Warszawa

GEOS

10.07.2025 09:58

Ale rosnę z 2.2 w tydzień do 2.9 jutro pewnie już 3.2 będzie

18.02.2021 11:27

Serdecznie witamy wszystkich użytkowników GoWork!

Czytamy wszystkie treści pojawiające się na naszym profilu i staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki. Będziemy jednak wdzięczni, za pozostawianie prawdziwych opinii. Swoboda w dzieleniu się informacjami na forum nie oznacza pozwolenia na szerzenie informacji mijających się z faktami, obrażanie, czy naruszania czyjejś godności i dobrego imienia.

Wpisy, które nie będą prawdziwie uzasadnione, będą zgłaszane do administratora. Pragniemy, aby było to miejsce kulturalnej i merytorycznej wymiany informacji.

Slava Ukraini!!

13.05.2022 12:41

Siemens wycofuje się z rosyjskiego rynku. Po ponad 170 latach, a HILTI?

04.07.2025 19:57

Czy mogą Państwo odnieść się do ostatnich opini ?

30.05.2025 08:08

Szacunek

25.06.2025 22:38

O tak, te poniedziałkowe spotkania i „szacunki”. Jak zostało trochę fusów z kawy nad ranem to się przed spotkaniem z vl coś tam wywróżyło. Albo się patrzyło dzień wcześniej na księżyc. Jak była pełnia to się zawyżało cyfrę a jak nie było to zaniżalo. Szacunki…. XXI wiek a globalne korpo zbiera szacunki sprzedaży zdemotywowanych ludzi którzy dla świętego spokoju rzucą byle jaką cyfrę żeby VL już zakończyli to spotkanie
    Szybka

04.07.2025 16:54

Widocznie bardziej spostrzegawcza niż większość z nas
    Marchewka

03.07.2025 15:50

To jak moi drodzy, za chwilke CEO powie ze przeszeregowania beda? Czy indywidualne premie? Jakby nie bylo za chwile GEOS wiec trzeba posmarowac
    Vbbvbv

04.07.2025 16:52

To posmarowali.. olejem, żeby szybciej wyjechać z tej WIELKIEJ marki premium
    Vb długoletni z krwi i kości

03.07.2025 22:33

Pracuję w tej firmie już ponad 10 lat , podsumowując dzisiejsze spotkanie Tomasowe .byl czas na waszą frustrację na spotkaniu , gdzie były pytania ? , a nie wylewanie żali na go worku , przecież tu zawsze jest będzie i była sekta , dla nich wszystko zawsze jest czerwono i kolorowo ludzi nie szanują i szanować nie będą , a jak to w korpo nie powiedzą ci , że idzie źle bo nie przyznają się do tego , że jednak ludzie coś robią i pracują , a ich ceny są wystrzelone w kosmos . 100 zł premii za doflotowanje za 1000 zł , połowa zawiksowanych korpoludkow już jeździ , najlepiej manipulować głupcami , a takich teraz zatrudniają , starzy inteligentni odchodzą bo odkrywają o co tak naprawdę chodzi w tym kurniku , na szczęście po 10 Latach wziąłem nogi za pas i z końcem miesiąca składam wypowiedzenie . Nadmienię , żeby nie było , że zwalniam się , że mi się nie chce pracować . Po prostu w cyrku się nie da pracować Moje wyniki w tym roku wyglądają następująco 10 lat stażu Stanowisko sam 2 2 x Star club Poprzednie lata na wzroście Ten rok Obrót 876 tys Flota +7% Analizy króla +2 zero otwartych kontraktów , ale kto by się tym przejmował….. analizu jest ? Jest !! Ogólnie idę na plan roczny , ale zespół nie idzie i grosza nie dostanę więc , żegnam z uśmiechem bo lepszej decyzji podjąć nie mogłem . kolejny przykład , że dobrzy ludzie odchodzą , a firma co ? Nawet dziękuję nie powie Pozdrawiam królika baksa co marchewki rozdaje 🥹
    VB BV VB

04.07.2025 08:07

Oczywiście, że jest !!!! SAM poziom 2, znajdź sobie schemat przeszeregowań jaki jest od 2022r na SharePoint.
    MKX

04.07.2025 09:18

Ja dziś podjąłem decyzję o odejściu. Nie szanują ludzi którzy ciężko pracowali cały rok na swój wynik ale za to pozostanie reszta.

03.07.2025 17:35

Max

03.07.2025 22:16

Finalnie osoby które nie dostaną należnego przeszeregowania zwolnią się/znajdą inną pracę. Brawo Hilti. Strategia Pozbywacie się najbardziej zaangażowanych ludzi.
    Duma

03.07.2025 21:31

Po co komu podwyzki awanse itd. najwazniejaze ze wiem z czego dumny jest prezes. A no i za 48000zl w miesiecznych stawkach flotowych dostane 100zl brutto... czuje sie z tym zle na serio. Dlaczego flota sie nie sprzedaje? Bo jest w ch..j droga a nie dlatego ze VB sie nie chce. No zmotywowany jestem na maksa 40 flot otwieram jutro, bo trzymam je w rekawie i specjalnie nie odpalam. Sukces bo 42 VB zatrudnionoa że to w miejsce tych 50 ktorzy sie zwolnili to zapomnial dodac. Coraz lepiej sie dzieje
    analizu

03.07.2025 20:36

Plują w twarz i mówią ze pada... Fałsz, obłuda, brak słów na takie traktowanie

21.06.2025 03:28

Jestem zły. Zły, że Firma która budziła entuzjazm pracowników do działania, do radość z pracy zmieniła się w corpo FMCG. Co się stało na przestrzeni ostatniego 1 1/2 roku ze tak się stało? Skąd zmiany, które tak mocno demotywują pracowników? Szanowny CEO, czy na pewno zaufałeś odpowiednim osobą? Zeszły rok był jeszcze inny, w tym roku można odnieść wrażenie, że ktoś szepcze na ucho jak Firmę, która była świetna jeszcze bardziej uświetnić. Efekt niestety jest zupełnie odwrotny. Entuzjazm jest zabijany. Ludzie odchodzą. Nie dlatego, ze chcą - dlatego, ze nie zgadzają się z decyzjami zarządu. Kiedy zorientujecie się, ze popełniacie błędy? Kiedy zorientujecie się, ze dmuchacie balon który niemalże pęka? „Double digits?” Kartka przyjmie wszytko. Pytanie co ze znajomością branży, ze znajomością rynku. Czy CEO lub „double digits” był w ternie na ośmiu wizytach, które zaraportował, wcześniej zaplanował, zareagował na zmiany wynikające z harmonogramu klienta, wprowadził urnowy do systemu, wygenerował oferty, przeanalizował sytuacje klienta przed spotkaniem i odpowiednio się do niego przygotował? Czy Zarząd uważa to za realne standardy pracy? Fluktuacja sięga zenitu. Pracownicy wykwalifikowani rezygnują nie czując motywacji! Kto ma pokryć ich dziurę w planie? Jaka firma handlowa odcina marchewkę i oczekuje dalszego działania na 120% obrotów 😉 Jaka motywacje ma mieć handlowiec, który wdraża nowa osobę w zespole na dużo wyższej gradacji pomimo braku doświadczenia, bez perspektyw na premie z powodu „double digits”? Bez perspektyw na premie z powodu braków kadrowych na które nie ma wpływu? Bez wpływu na kompetencje miękkie osób zatrudnianych na wspomnianych wyższych gradacjach? Co zrobiliście z VL- ami? Jaka jest ich rola jako dyrektorów regionalnych względem oczekiwań pracowników? Jak ma się czuć pracownik zaszeregowany na poziomie AM1 pracujący 2-3 lata bo zabrakło mu kilka % w KPI ale wykazuje ponadprzeciętne zaangażowanie i jest zmuszany do szkolenia Expertów z poza branży?! Jak ma czuć się pracownik w ścieżce rozwoju kiedy awans przyznawany jest osobie z nagana? Jak ma czuć się pracownik, który porzucił prace, w której się spełnia z powodu nagany jak pracownik za ta sama nagana ale jednak z awansem? Gdzie wytłumaczenie sytuacji? Myśle, ze jeżeli część zarządu, czy VL-i, którzy widza co się dzieje nie zaczną jasno komunikować sytuacji i obaw o przyszłość Firmy i ludzi tutaj pracujących nic się nie zmieni. Gorąca prośba o ockniecie się. Firma to ludzie, nie wizja wizjonera z poza branży.
    tadekniejadek

23.06.2025 11:19

Poprawnym zapisem jest "spoza".
    Nagany

25.06.2025 18:57

Nagany zostały 2 osobom zdjęte po paru dniach od ich nadania po odwołaniu. Były niesłusznie dane. Właściwie nikt ich nie powinien mieć. Bo były za taxi vb, czyli to co dzieje się do dziś. Jedna z tych osób i tak odchodzi na dniach. Reszcie nagany sami ostatnio cofnęli i są do końca sierpnia, bo się zorientowali, że im dobrzy naganiacze obrotu i wyszkoleni ludzie wylatują z firmy i ciężko będzie ich zastąpić.

18.06.2025 18:50

Partycypacja

18.06.2025 22:49

My tu gadu gadu a liderzy partycypują.
    Czerwone korale

16.06.2025 18:18

Smutne, że ta platforma stała się miejscem do komunikacji z pracownikami. Zawsze wyznaczaliśmy poziom kultury pracy oraz zasad teraz widzę równamy w dół. Podziwiam wysoki management, nie potrafiłbym być jako lider tak gruboskórny. Fundamentem zawsze w Hilti był pracownik, teraz, co jest?
    queer

01.06.2025 20:44

No dobra! Skoro jest okej to dlaczego migracje następują z Hilti w stronę konkurencji. Jakoś w odwrotną stronę nie zarejestrowano od 2020.
    To i owo

12.06.2025 20:27

Ale ściema. Znam ludzi, którzy przyszli z Wurta i pracują w tej firmie. Takie tam narzekanie słabeuszy...
    były pracownik czerwonej sekty

14.06.2025 09:40

Wurth to podobne bagno , tylko za mniejsze pieniądze niż w hilti, dlatego tu przychodzą .

13.06.2025 22:18

Danusia

13.06.2025 23:16

U nas w TV Republika tylko prawda my mamy rację my najlepsi, u nas najlepiej, na konkurencję patrzymy z góry. TZ Hilti Polska tak prowadząc biznes to będzie jak na wschodzie tylko bez wojny cały h....j nawet Oliwy zabraknie
    Maćko z Bogańca

14.06.2025 07:35

Danusiu... mylisz pojęcia. Albo weekendowe 'winko' za mocno wjechało... 😉
    andżej

29.03.2025 12:39

Czy ktoś tam może się odnieść do rosnącej liczby odejść z firmy? Statek tonie? Im bliżej końca miesiąca tym coraz więcej doświadczonych pracowników informuje o kontynuowaniu kariery poza strukturami ... ???? WTF?
    Jeszcze w Hilti

12.06.2025 22:15

Na GPS Kasa jest . Wchodzą od stycznia ... a na podwyżki i awanse dla VB brak ... Góra lata za granicę na konferencję niby szkolenia ale jakby co to mamy duze koszty . Maskara ... 😁
    VicePrezes

13.06.2025 21:19

https://www.mooveno.pl/case-study To nie GPS, tylko appka ze statystyką do walki o lepszy rezultat w spalaniu paliwa = mniejszy ślad węglowy = oszczędność. Z tego co wiadać u samego dostawcy, nie ma opcji aktywnego śledzenia. Z resztą, nawet jakby jakiś magik takie coś wprowadził, to kierownictwo jest tak zajęte telco, people review lub innymi ważniejszymi sprawami, że nie ma co liczyć na specjalną troskę 😉 A zawsze dodatkowy straszak dla 15-20% PH chowających się po krzakach heh
    Jerzy Urban

12.06.2025 22:58

A ja mam to w d***ie 😆
    Hilti

27.05.2025 06:12

(usunięte przez administratora) Premia dla działu sprzedaży jest jak tlen. Jeżeli go zabierasz dusisz , a ) motywację, b) zaangażowanie c) ludzi. ( Twój system premiowy jest przestarzały i brak SMART ) (usunięte przez administratora) - jeżeli swoją strategie budujesz na zwiększeniu częstotliwość wizyt przez VB, a tak jest to przy spadającym rynku , spadasz dwa razy mocniej. Dlaczego a no dlatego że Twoi ludzie , nie buduja b.linii z kluczowymi a meandrują po to aby zaspokoić Twój KPI, wykreowany z palca, napisany na kolanie. I teraz kluczowe - Wiarygodność- jeżeli obiecujesz że przy LY regionalnie przy +min 10%, zrobisz przeszeregowania, a później tego nie robisz (usunięte przez administratora)
    Naga Prawda

27.05.2025 14:55

Zgadzam się w całej rozciągłości.
    Kudłaty

11.06.2025 15:01

W sedno

27.05.2017 19:09

Hilti GPT

10.06.2025 09:37

Uuuu ale zaleciało wygenerowanym stekiem bzdur za pomocą czatu GPT 🤮🤮🤮
    Kudłaty

11.06.2025 10:51

A czemu nie napiszecie ile osób odeszło bo nie wytrzymalo ciśnienia tych niemompetentnych VLi? Albo dlatego że ciężko zasuwali cały rok by potem usłyszeć że sytuacja jest zła i nie dostaną obiecanych przezeregowań. I niby gdzie tu jest szacunek dla pracowników i ich "ważność"?. Rok do roku firma nktuje zysk +ok 9%, planuje 3x mniejsze wydatki, koszty raczej też nie wzrosły drastycznie - paliwo tańsze, podwyżki cen spore, w 2024 każdy dostał 7% podwyżki a w 2025 mialo być takie odtrąbione pay per performence a osoby z outstanding dostały nędzne 5.5 % a nie wspomne o podwyżce 1%.... dla pozostałych. To nie jest szacunek dla pracownika. Przychodzą totalnie zieloni i dostają wieksze pieniądze niż osoby z kilkuletnim stażem, pracują rok i dalej mylą wkretarkę z zakrętarką. A osoby ciężko pracujące i ogarniające się frustrują bo wypracowali sobie awans a firma ma to w tyle bo zarządowo sie nie spina pomysł na ich cyfrę. No cóż tym pracownikom też się nie spona. Trochę uczciwości i honoru.
    Polaczek

10.06.2025 20:18

W ramach nagrody za cały rok zasuwania, kilkunastu pracowników poleciało w tym roku na Bali. Miejsce fajne, ale spędzenie tam czasu z taką ekipą staje w gardle. I oczywiście, po raz kolejny - jak zwykle co roku - na wycieczkę lecą osoby z biura, których wkład w wynik firmy jest zerowy lub prawie zerowy. Wstyd!!! Opamiętajcie się!! Nagradzajcie więcej ludzi, a zobaczycie, jak rośnie im motywacja. A do tego zabrać tam peta, który dostał kiedyś naganę w papiery za przekręty w raportach, a potem został VL-em - to chyba nie wymaga komentarza. Ta firma upadła na głowę.
    Coooo

10.06.2025 23:56

O czym mówisz, kto gdzieś znowu jedzie?

06.06.2025 08:59

pan ważny z ważnej firmy

06.06.2025 16:37

To pogardliwe porównanie z "kasjerem w Lidlu" jest strasznie żenujące i brzmi dokładnie jak coś co powiedziałoby kierownictwo tej firmy
    Lidl

07.06.2025 07:08

W Lidlu podwyżki w tym roku dla pracowników sklepu (w tym oczywiście dla kasjerów) to średnio 10.5%. Także ten....

Zostaw merytoryczną opinię o Hilti Poland Sp. z o.o.