Global Rent a Car Wypożyczalnia Samochodów

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 65 ocen.

Global Rent a Car Wypożyczalnia Samochodów
2 65 6 1

Opinie o Global Rent a Car Wypożyczalnia Samochodów

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Global Rent a Car Wypożyczalnia Samochodów

anonymous

WIELKA BANDA OSZUSTOW. ZWROT AUTA BEZ PRACOWNIKA WYPOZYCZALNI POZNIEJ PROTOKOL ZDANIA WYSLANY E- MAIL, PIERWSZE ZDJECIE AUTA Z TABLICA REJESTRACYJNA A INNÉ ZDJECIE WYKONANE NA INNYM AUCIE NA INNYM LOTNISKU - W MOIM PRZYPADKU . I KASOWANIE Z KARTY KREDYTOWEJ. POWIADOMILAM POLICJE , RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA I NIE DAM IM ZA WYGRANA.

Marek
@Daniel 16.07.2018 19:23

Człowieku przy jakim pracowniku? Nawet jak są to zamykają biuro spieprzając gdzies. Zostawiają kartkę ze zaraz wracam klucze proszę wrzucić do skrzynki. Pewnie jesteś jednym z tych oszustów i tak ładnie o nich piszesz.

Zainteresowany

Mam pytanie do osób " poszkodowanych" przez Global.... czy dobieraliscie dodatkowe ubezpieczenie czy rezerwacji? Przez wyszukiwarkę firma Global wychodzi nie najgorzej z tego co czytam to warto dołożyć do ubezpieczenia- tylko czy to coś da? Proszę podpowiedzieć

anonymous
@Zainteresowany 15.07.2018 02:27

nic nie da jezeli dasz im do reki karte kredytowa i tak cie naciagna, oszusci!!!!!!!!!!!!!!!!

Focus

Witam, czy ktos z Panstwa wypozyczal na Modlinie w ostatnim czasie niebieski Ford Fokus (mam nr rej.) Po 3 dniach od zwrocenia otrzymuje zdjecia wykonane w innym miejscu i fakture za uszkodzony kolpak na ponad 600zl. Mam zdjecia pojazdu i uszkodzenia byly przed wypozyczeniem, ale pewnie inni klienci tez zostana na nie naciagnieci. Ostrzegam i nie polecam korzystac z uslug OSZUSTOW!!!

rafal
@Kasia M 19.07.2018 22:40

mój email to rafalblok(małpa) wp.pl ja mam problem z tym zę sciągneli ze mnie 1200 z ł za to że niemiałem karty kredytowej ale nic o tym nie wiedziałem do mometu wejsciua do auta. także piszę się na pozew zbiorowy. Pozdrawiam

Amanda

Jak anulować wypożyczenie samochodu ktoś wie? Z góry dziękuję za pomoc

Uratowany dzieki opinią

Właśnie anulowałem rezerwacje, dzięki waszym opinią. Dzwoniłem do Global dowiedziałem się że jeżeli się mój lot opóźni i odbiorę auto później niż zaplanowana rezerwacja, mimo że będzie to w godzinach pracy biura zostanę obciążony kwotą 107 za każdą godzinę opóźnienia , firma nie honoruje żadnego ubezpieczenia od brokera, auto wypożyczone przez pośrednika jest dla nich bez ubezpieczenia , honorują tylko ich własne ubezpieczenia, ja wynajmowałem przez stronę RYANAIR -a więc anulowanie było proste. Oni są niebezpieczni !!!!!!!!!!! Coś ala ludzie odurzający swoich klientów w klubie nocnym a potem czyszczący ich karty...

Laura

Widze ze panowie z warszawa-modlin maja stala metode wyludzania pieniedzy za szkode. Ten sam schemat; zarysowana felga i 754 zl do zaplaty ???? . Nie mieszkam w polsce a po zgloszeniu sprawy do banku odrazu poinformowano mnie ze transakcja bedzie blokowana z mojej karty ( na cale szczescie) . Fakt , faktem STRASZNI OSZUSCI.

JANEK
@Laura 08.07.2018 17:41

Wypozyczylem auto w modlinie wszystko bylo ok porobilem zdjecia auta na protokole byly dwa male uszkodzenia wszystko bylo ok do czasu oddania auta pan wziol kluczyki ok,po paru dniach dostaje email iz znalezli uszkodzona felge ??? wiec przegladam fotki zrobione patrze felga byla juz uszkodzona w dniu odbioru auta brak informacji na protokole odbioru,ukradli z mojego konta 740zl probujac sie kontaktowac z nimi,nikt nie odbiera tel,nie wyrazilem zgody na pobranie pieniedzy,oczywiscie napisalem skarge do nich ale kasa z konta znikla oni maja czas na odpowiedz 30dni ale kase kradna przed rozpatrzeniem skargi gdzie mam twarde dowody iz auto dostalem uszkodzone !!!niestety zauwazylem to po fakcie, wynajmowalem auta w wielu krajach na swiecie ale tylko w polsce zostyalem oszukany. JESLI KTOS Z TEJ FIRMY TO CZYTA TO WIEDZCIE O TYM PANIE PANOWIE ZE KARMA WRACA I DOSTANIECIE WY RACHUNEK ZA SWOJE POCZYNANIA, JAK WAM NIE WSTYD ??? Z CHECIA SPOTKAL BYM SIE Z PRACOWNIKAMI TEJ FIRMY OCZEKUJAC ODPOWIEDZI

Pio

To że to grupa ,która zarabia na "pseudo" szkodach , którymi jak mniemam w moim przypadku są sami sprawcami to już wiem.Podobnie , zwrócone auto bez usterek - sprawdzałem specjalnie zgododnie z protokołem .Po tygodniu info ,faktura i 165 Euro znikneło. Zdjęcia zrobione w zupełnie innym miescu niż zwrot.Brak informacji o uszkodzeniu w dniu zwrotu ( uszkodzenia nie było ).Brak nazwiska osoby wystawiającej protokół .. .Protokół odbioru pokazuje 20 ! uszkodzeń - i żadna nie naprawiona ale kasa zapewne pobrana jak w moim przypadku. Średnio - 800 zł przy każdym wynajmującym .W miesiącu 10 klientó w czyli ok 8 tys na ręke. Auto się zwraca w całości po 4 miesiącach ...Jest to nic innego jak proceder wyłudzania ubezpieczeń komunikacyjnych na dużą skale. Zgłosiłem do Prokuratury , Uwaga ,Interwencja i UOKIK. Zamierzam założyć stronę na FB i "popularyzować" ich usługi . Piszcie o tym przekręcie na FB i Twitterze dodając link tej strony. Trzeba to skończyć!

Pio
@anonymous 11.07.2018 23:43

zapraszam do strony FB GlobalRentaCarOpinie może powinniśmy pomysleć o pozwie zbiorowym ...

Pio

Szanowni Państwo .Powstała na Facebook grupa https://www.facebook.com/groups/643360802689157/ lub GlobalRentaCarOpinie Grupa umożliwiająca zamieszczenia opinii o usługach firmy Global Renta Car jak i pozwalająca podzielić się swoim doświadczeniem związanym z korzystaniem z ich usług. Napisz ,oceń podziel się z innymi ... A group that allows you to place an opinion on the services of Global Rent A Car and allows you to share your experience related to the use of their services. Write, rate, share with others ...

Podrozniczka

My zostalismy rowniez oszukani przez Global rent a Car.Dzis zabrali nam z kąta ponad 800 zl za jakas minimalna ryse ktorej tam zreszta nie bylo przy zdawaniu.Co za bezkarnie dzialajaca firma.Nie rozumiem dlaczego nikt nie probuje ich zaskarzyc a policja nic z tym nie robi.Ja bede zglaszac jutro, zobacze co mi powiedza.Naprawde nie polecam firmy.Kusi tanimi samochodami a zarabia na pseudo rysach!!!!Nigdzie na swiecie nie spotkalam sie z takim bezczelnym oszustwem!!Unikajcie jak ognia!

Adam

(usunięte przez administratora) Uwaga znajda rysę na feldze lub zderzaku której nawet na zdjęciu nie widać!!! ja oddałem auto wieczorem jakimś cudem zdjęcia zrobiono w dzień omijajcie...... Szkoda zdrowia dla pajaców......

Marek

Uwaga!!!!!!!!!!!!!!Nie dajcie się zwabić niską ceną przy zdaniu auta bez waszej obecności skasują was dwa razy tyle za jakaś rysę na feldze!Mnie oszukali na ponad 1000 złotych!!!!!!!!!!! (Warszawa Modlin)

monika

Ta sama sytuacja u mnie be ble ble zdane auto bez pracownika, pozniej po 10 dniach email z kona znika 600zl za nic (niby ryska na klamce)....jest nas wielu czy ktos wie czy mozna stworzyc pozew zbiorowy (kazdy z nas ma emaile i zdjecia) kazdyz nas oszukany na setki zlotych....

Zbulwerowana
@Margot 22.06.2018 21:01

Widzę że każdy kto bierze od nich auto jest oszukany. W moim przypadku też tak było. Protokół że szkodami dostałam A jak zwróciłam auto to niby 2 rysy na drzwiach zrobiłam. Paranoja!!! Extra auto obejrzałam i nic dodatkowego nie było. To jest czyste wyłudzanie pieniędzy. Nigdy więcej styczności z tą firmą!!! Każdemu ją odradzę

Tede 15.02.2018

Witam Wszystkich. Podobna sytuacja jak w wiekszosci. Po 2 tygodniach pobrana suma z karty £190. Lotnisko Rzeszow , wkrotce zorientowalem sie ze wszystkie maile od firmy laduja w spamie. Jezeli ktos placil karta kredytowa nalezy zglosic to w banku z dzialem oszustw. Ja zglosilem wyslalem im zdjecia otrzymane od firmy global i w niecaly tydzien pieniadze pojawily sie z powrotem na koncie. Nie wiem jak wyglada sytuacja w przypadku zaplaty karta debetowa ale warto sprobowac. Zycze wszystkim powodzenia w walce z ta chamska firma.

Jolanta PP
@Tede 15.02.2018 23.04.2018 19:10

To cwaniaki od kwietnia nie biora kart debetowych i to mnie uratowało od takich niespodzianek. Stracilam tylko niecale 300zł za rezerwacje

Jolanta PP

Global Rent a Car Wypożyczalnia Samochodów Katowice - Miałam zarezerwowane auto przez strone Rentalcars okazalo sie,ze jest to firma Global Rent A Car. 27.0.2018 godz. 20,15 zglaszam sie a facet z tej firmy mówi mi,że nie obsługuja kart debetowych i gotówki. Gotówki to jeszcze rozumiem ale kart debetowych. Kilka razy do roku wypozyczam na lotniskach auta i nawet nie przyszlo by mi do glowy ,ze nie biora kart debetowych. No i karta musi być na wypozyczajacego auto skoro jestem z mezem na niego jest rezerwacja i ja chce zaplacic to jaki problem? Mowie osłowi,ze pieniadze mam na polskiej i norweskiej karcie no ale to nie takie bo od kwietnia tego roku nie obsługuja kart debetowych. Ale czytajac teraz opinie to juz sie domyslam dlaczego bo na karcie moze nie byc kasy to pobrania za rzekome uszkodzenia. To jest ich sposob na oskubanie klienta. Facet mowi,ze jak zapłace ubezpieczenie juz ze znizka 50% 264zl nazwal to calkowitym zniesieniem udziału wlasnego plus 285zl przedplata paliwowa to dostane auto czyli można karta debetowa placić . Wspomne ,ze za rezerwacje na 4 dni zapłaciłam okolo 260zł a on mi spiewa jeszcze o kwocie 549zl. Juz zweszylam jakis przekret i tak sie "wkurwilismy" dosłownie z męzemz,ze mimo oplaty za rezerwacje poszlam do pierwszej innej firmy ktora miala jeszcze auta do wynajecia (JolCar Katowice) moge ich polecic . Zapłacilam za wynajecie 400zł plus depozyt bez problemów z karta. Czytajac te komentaze ciesze sie,ze zrezygnowalam z ich usług i stracilam tylko 300zl bo potem mogliby mi doliczyc wyimaginowane uszkodzenia. No i jeszcze odstraszyłam potencjalnego klienta z pod ich okienka nawet pewnie nie wie ile mi zawdziecza hahaha. Omijac wielkim łukiem Global Rent a Car Wypożyczalnia Samochodów.

Piotr

Oszuści!!!!!!!!Dostając samochód dostajecie w protokole ponad 20 małych rys do sprawdzenia(kto ma na to czas?)ja znalazłem jedna poinformowałem pracownika on powiedział żeby zrobić zdjęcie przy zdaniu auta na nic się to zdało bo znaleźli jakaś inna szkodę której na pewno nie było i obciążyli moją kartę na ponad 1000 złotych mam nadzieje ze jakiś prawnik zajmie się tą firma alba jakiś program typu Sprawa Dla Reportera

Greg

(usunięte przez administratora) sprawdzają samochód bez waszej obecności znajdują jakaś rysę moim zdaniem sami ją robią tylko po to by was za nią obciążyć !!!!!!!

PL

(usunięte przez administratora) i ignoranci obciążą was za jakaś rysę ok 1000PLN !!!!!!!!!!

PL

Uwaga oszukuja po oddaniu samochodu bez twojej obecności twierdzą ze jest nowa rysa i potrącają ponad 1000 PL Odradzam!!!!!!!

Wioleta

THE WORST RENTAL CAR COMPANY EVER!!!!! We have rented a car for 11 days, straight away they said we cannot pay by our debit card, therefore in order to have the car rented (it was Saturday afternoon, we could not manage to rent a car somewhere else), we paid above £200 to have the full insurance. The guy assured us that even if we have an accident on every single corner, everything will be covered. During our trip, the registration number got lost (it was not placed correctly in the first place, as we returned the car without even one scratch!) and they charged us another £54 (they called it 'penalty'). I am in the middle of a discussion with them to get my money back, but I already know I will not get a single penny!!! NEVER RENT THE CAR FROM THEM, THEY ARE CHEATERS!!! TOTALLY SCAM COMPANY!!!! AND GOOD LUCK IF YOU WANT TO SPEAK WITH THEM OVER THE PHONE, THEY NEVER PICK UP (SPECIALLY THE POLISH OFFICES) CHEATERS, CHEATERS, CHEATERS!!!!!!!!!!

Pablo

Co prawda Warszawa Modlin ale jak najgorsze zdanie. Wyslali mi zdjecia brudnego auta z dopiskiem ze w wyniku uszkodzeń pobierają 524 pln zapłaty za naprawy. Auto nie mialo zadnych uszkodzeń co najwyzej 1 cm odprysk lakieru na zderzaku od uderzenia kamyczka. ZlodZieje to malo powiedziane. Sprawe przekazałem dalej m.in do Mastercard ktora moze wycofać im rekomendacje.

Kasia

ZLODZIEJE to najlepiej do nich pasuje. Na tej stronie nie ma żadnych pozytywnych opinii.Oby nie mieli klijentow,tego im zycze.

Mirek

W dniu 29.05.2018 zwrocilem wam samochod toyote SK282LR w wyznaczonym czasie tj. o16:50 bez zadnych uszkodzen.Samochod odbieral wasz pracownik ktory takze potwierdzil ze samochod nie posiada zadnych uszkodzen,ze oddaje samochod w takim stanie jakim otrzymalem,co potwierdzilem wlasnym podpisem.Jestem zbulwersowany ze dnia 30.05.2018 przychodzi do mie email o obciazeniu mnie kwota 732.03 zl za domniemane uszkodzenie przedniej felgi co jest oburzajace jak wasza firma oszukuje swoich klijentow i szuka tzw."dzikow" Stanowczo stwierdzam ze nie uszkodzilem powyzszej felgi i prosze o sprostowanie tej sytuacji.Jezeli nie ustosunkujecie sie pozytywnie do mojej skargi,zazalenia to tego tak nie zostawie i sprawe skieruje do sadu,badz innych instytucjii,nadrzednych wam. Poza tym wykupilem pelne ubezpieczenie nr polisy: RFI/346963336/1 ,na moje imie i nazwisko i pobieranie opłaty z kaucji jest nie zgodne z prawem,poza tym ta sytauacja nie miała miejsca ,gdyż pracownik sprawdził i słownie poinformował,że wszystko jest dobrze,dał mi do podpisania to oczym mi powiedział,ze żadnych uszkodzen nie ma. także nie oszukujcie ludzi,gdyż sprawą szybko mogą się zainteresowac media za nie kompentencje pracowników . Z powazaniem Miroslaw

Ewelina
@Mirek 30.05.2018 20:17

Nam przysłali ptaka gówno,ze to rysa ????szczyt chamstwa !!! Kłamią na kroku dobrze,ze mamy wideo ja tego tak nie zoatawie bo naciagaja ludzi tu 500 tam 500 i kasa rośnie cwaniaki jedne .Miejsce w Pyrzowicach tak samo cwaniaczka jedna myśli,ze jej ukdzie na sucho!

Gregor

Witam widze że nie tylko ja mam taki problem z tą wypożyczalnia. 15 stycznia odebrałem auto na lotnisku we wrocławiu na letnich oponach...odrazu zwróciłem na to uwage i zgłosiłem do Panow którzy to auto wydali. Niestety stwierdzili ze nie ma w Polsce obowiazku montowania opon zimowych( dodam tylko ze na stronie Ryan Air było jasno napisane ze zimówki są wliczone w koszt wynajmu). 22 stycznia oddalem auto a własciwie wrzuciłem kluczuki do skrzynki ( nikogo w biurze nie było i nikt nie odbierał telefonu!).Dzisiaj 30 Stycznia dostaje email ze zostanie mi pobrana kwota blisko 1500 zł za odprysk na przedniej szybie...To jest jakaś paranoja.Wynajmowałem auto nie raz i to nie tylko w Polsce bez zadnych problemów...Teraz juz wiem dlaczego w momencie oddania auta w biurze na lotnisku nikogo nie było i nikt nie odbierał telefonu...To jawne oszustwo.Na koniec dodam tylko ze zdjecia szkody zostaly robione w ciemnosci bez daty i godziny. Staram sie skontaktowac z siedziba GLOBAL RENT A CAR jak narazie bez skutecznie

Ewelina
@Gregor 30.01.2018 19:25

Dokładnie sytuacja taka sama jak u nas ! Tylko,ze zrobili ptaka (usunięte przez administratora) i napisali,ze to rysa ,śmiech ma sali ! Wszystkie kontrolne światła były zaswiecone z awaria a niby nowe auto! Dobrze,ze mamy wideo będziemy walczyć o swoje !

zniezadowolony klient

Flex Rent Sp. z o.o. Lotnisko Gdansk - banda oszustow. Przy rezerwacjo auta przez wizzair website dokonalem doplaty za dodatkowe ubezpieczenie. Na miejscu zostalem zmuszony do uiszczenia ponownej oplaty ubezpieczeniowej, bo jak sie okazalo polisa wykupiona przez wizzair website nie byla uwzgledniana przez flex rent. zmuszono mnie do dokonania ponownej oplaty za ubezpieczenie plus ekstra oplata za paliwo, tore chyba bylo liczone podwojnie lub tez potrojnie. Ludzie trzymajcie sie od nich z daleka!!! to banda oszustow

Ewelina
@zniezadowolony klient 20.06.2018 17:28

Dokładnie mieliśmy to samo ,ubezpieczenie musieliśmy mieć ich bo te ze strony nie podlegało do nich

Ewelina

Nigdy nawet wrogowi nie polecam tej firmy! Kłamcy i perfidne osoby!przyslali zdjęcie kupy ptaka (doslownie)!napisali,ze te otwarcie będzie kosztowało 500zł z groszami śmiech na sali ! Zatankowane auto kolo lotniska do pełna!!! Napisali,ze bak był napełniony 90% a ujechalismy 100 m na parking normalnie kłamcy i tyle .pamiętajcie robcie fotki i wideo zanim zabierzecie auto bo kłamią jak szefc ! Inne otarcia spowodowane będziesz płacił ty .Nie polecam !

JZ

(usunięte przez administratora) ! tylko tyle można na temat tej firmy powiedzieć.

Emilia

I hope it is enough space here to write all. Booked through ryanair but no information that it is the worst company on the market with high risk of loosing money. Gdansk branch management very poor customer service. They do not respond to emails text phonecalls. I ve changed pick up time and they said no one gets them except manager and noone is responsible to pass messages to the right person. Ive send 6 text few emails and made a phone call to confirm. I dont care that they dont know what they dooing and whose got which responsibility I want them only to keep the agreement....to come on time..to send me a copy of car scratches before renting and after I bring the car back. I never got anything. Even more...we found on the car before renting 30 or more paint chips rust and scratches on lamps alloywheels and even the agent did mark them in the system he refused to mark more because it was too late at night and he was tired. When we came back to give a car back the other agent showed us only 3 marks on the car in the system not the 30 that he was putting a week before. So i expext the company now after investigation will try to charge me for all those marks and chips as they got different information in the system to what we have signed. Well we even dont know what we have sighned as he didnt show us any document only asked to sign a signature on mobile phone. I expect they will try to charge me for all of it for what was there from those 1000Pounds blocked on my credit card. Cheeky company. Do not recomend. Avoid the troubles.

Manius

Na szczęście dzięki waszym opiniom zrezygnowałem z usług wypożyczalni Global. Mailem już wszystko opłacone natomiast coś mnie ruszyło by sprawdzić opinie bo mega podejrzane ceny w porównaniu do innych wypożyczalni. Szukam czegoś innego, lepiej dopłacić niż się potem wku** bo pieniądze giną nie wiadomo za co..

anonymous

Witam, zostalam rowniez oszukana wpodobny sposob i zglosilam caly ten proceder do uokik oraz do inspekcji handlowej z opisem calej sprawy i na tym nie poprzestane . To sie musi skonczyc tj. oszukiwanie i wyludzanie pieniedzy od klientow . Jutro zamierzam jeszcze zadzwonic do rzecznika praw konsumenta z ta sprawa.

Masura

Widze, ze to co ta firma robi z klientami nie dotknelo tylko mnie. Oddalam pelny bak paliwa, ale za brak okazania paragonu za ostatnie tankowanie obciazyli mi karte!! W glowie sie nie miesci jak bezczelnie mozna postepowac z ludzmi. Paragon zostawilam w aucie, ale nie zrobilam zdjecia, wiec nie moge udowodnic, mimo ze bak byl pelny!! Na pewno juz nigdy nie skorzystam z 'uslug' tej firmy. Karma wroci.

anonymous
@Masura 18.06.2018 12:47

ja zostalam potraktowana w podobny sposob i zglosilam ten proceder do uokik oraz do inspekcji handlowej a takze napislalam pismo do biura Wizz air aby poinformowac ich jakie firmy wynajmujace samochody oferuja na swoich stroach internetowych. poza tym jezeli tego nie zalatwie to zamierzam isc dalej i informowac nastepne organizacje na temat ich sposobu dzialania

Zostaw opinię o Global Rent a Car Wypożyczalnia Samochodów - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Global Rent a Car Wypożyczalnia Samochodów