CLAR SYSTEM

• Czapury
  • Kicin
Bydgoszcz - CLAR SYSTEM
Kalisz - Clar system
Katowice - Clar System S.A.
Kraków - Clar System
Łódź - CLAR SYSTEM S.A ZPCH
Warszawa - Clar system
Wrocław - Clar System

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o CLAR SYSTEM

Opinie o CLAR SYSTEM Poznań

Nie przegap nowości o CLAR SYSTEM!

Robert

05.01.2016 23:25

Firma godna pożałowania, oszukują na umowach nie płacą za nadgodziny i nie odprowadzają pełnych składek ZUS, potem nie można się zarejestrować w urzędzie pracy po pięciu latach clar na umowę o pracę! Kłamcy, mobbing-owcy nie szanujących ludzi, terror w tej firmie jest na porządku dziennym. A przełożeni nie mają pojęcia w ogóle o zarządzaniu ludźmi. A kierownictwo nie widzi dalej niż czubka własnego nosa.
    Opbewk

05.01.2016 07:54

Witam,interesuje mnie dlaczego brygadzistki w czasie urlopu przychodą do pracy? Podrywać cudzych mężòw?
    tomek

04.01.2016 14:12

witam pracowałem w tej firmie 13 miesiecy jak skonczyla mi sie umowa 31 grudnia 2012 roku to mi podziekowali chocprace swoja wykonywalem sumiennie i starannie na stanowisku ochrona mienia a zostawili czlowieka ktory pije na sluzbie a nazywa sie roman wasela i to jest sprawiedliwe?!
    kotek

03.01.2016 14:08

nie polecam tej firmy jest to jedne kolesiostwo przynajmniej w lublinie,nagminnie osoby zaufane pracuja w tym samym czasie na umowę o pracę i umowe zlecenie więc pobierają wynagrodzenie podwójnie nikt nic głosno nie powie w trosce o prace.

02.01.2016 00:09

ala

12.01.2016 08:27

Ja pracuję W Clar jako sprzątaczka. Pisz Pani że sprzątaczki wykonywały źle pracę.Może ma Pani Rację. Chodzi mi o to że winę za to ponoszą nie sprzączki ale koordynatorzy. Ja pracuje na obiekcie gdzie na jednej zmianie powinno być 4 osoby ,a zazwyczaj są 2 . Z góry mamy powiedziane że gdyby się ktoś pytał to mamy mówić że jest pełna obsada.kobiety boja się o pracę to nic nie mówią,nie mówią że środki są fatalne, że nie mają czym pracować, że nie maja siły . Dodam jeszcze że zatrudniają osoby z grupami czyli niepełnosprawne , a maja zapieprzać jak zdrowe. Więc jeśli będzie pani zatrudniała sprzątaczki to niech się pani zainteresuje czy maja czym pracować, ile ich jest i za jaka kwotę pracują.
    zuza

07.04.2016 08:55

ma pani zupelna racje ja odmowilam mycia okien bo stan zdrowia mi nie pozwala wchodzic na wysokosci i ponioslam konsekwencje zostalam zwolniona to jest wyzyskiwanie czlowieka przez czlowieka
    Kajka

01.01.2016 17:13

Muszę przyznać rację. Miałam nieszczęście zatrudnić te firmę do sprzątania mojej. Usługa wykonywana na poziomie żenującym, pracownicy wymykają się do domu w połowie czasu pracy na co mamy dowody. Kłamstwa i kretactwo że strony wymienionych ponizej Pan. Niestety panie koordynatorki popadły w samozachwyt i nie przyjmowaly żadnych skarg i uwag. Ręka rękę u nich myla. A brak zadowolenia klientów mają w nosie Szkoda że nikt z tzw. góry tam nie interesuje się co naprawdę się dzieje

04.12.2015 15:35

Kierownik rejonu.

21.12.2015 14:44

Premię i paczki otrzymali wybrani pracownicy firmy.
    NATALIA

28.11.2015 21:34

Prace w serwisie sprzątającym Clar system polecam wszystkim. Miłe kierownictwo pani Małgosia i pani Alicja. Również bardzo sympatyczna jest brygadzistka w Środzie Wlkp Na ul.Kórnickiej.
    Dagmara

22.11.2015 07:34

Czy Clar serwis daje paczki dla dzieci na swieta lub cos dla pracowników

04.12.2015 02:37

Prędzej dadzą wypowiedzenie, niż jakieś premie, czy paczki...

17.11.2015 11:04

ASIA

17.11.2015 11:55

Ale bzdety totalne kłamstwo!
    maciek23

15.11.2015 13:33

firma clar to oszuści,uważajcie na nich,umowy o pracę po kilkunastu dniach pracy,obiecują umowy za najniższą czyli za 1750 a nagle dostajesz pracę przez agencję pracy tymczasowej na umowę za 1440 brutto czli 1050 na rękę omijajcie tą firmę z daleka
    Nieznany

13.11.2015 18:36

Witam , chciałabym wyrazić opinie na temat firmy "Clar System" .. Jest to jeden wielki (usunięte przez administratora) a w szczególności jeśli chodzi o kierowników którzy mają do sprzątania obiekt Galerii "City Center" w Poznaniu .. Jest tam jeden wielki wyzysk , kłamstwo , kłamstwem pogania .. Pracownicy piją w szatniach alkohol , kierownicy wykorzystują pracowników w taki sposób ,że każą nam pracować po 16 godzin i oznajmiają to pół godziny przed zakończeniem obecnej zmiany ,że muszę zostać od godz 6 do 22 i ich to nie interesuję ,że pracownik nie ma śniadania .. Kierownictwo chodzi po galerii i co chwilę krytykuję wykonywaną pracę ,że wiecznie coś jest źle .. Poza tym , kierownik którego się tyczy ten wpis ma 26 lat z tego co mi wiadomo i nie ma pojęcia o tym jak się wykonuję swoją prace , chodzi, rządzi ludzmi , krytykuje , a grafiki układa w taki sposób ,że pracownik pracuje 11 dni w tygodniu pod rząd bez dnia wolnego , w tym po 16 godzin , nie interesuje go życie prywatne pracownika .. A jeszcze na koniec da wypowiedzenie bo stwierdzi ,że pracownik ma "nie wyparzoną twarz" , bo najlepiej by dla nich było aby pracownik wykonywał sowją pracę i nic się nie odzywał ... w dodatku zostałam oszukana na wypłacie kilkakrotnie i to nie na małych kwotach , ponieważ wynosiły one nawet po 300zł .. Jedno wielkie chamstwo ! Ten kierownik który tam wykonuje swoją prace , nie powinien tego robić , nie ma pojęcia jak to się powinno robić , nie dorósł , do takiego stanowiska .. Bardzo źle są ludzie traktowani ,a jak się postraszy inspekcją pracy , ponieważ bardzo źle traktują ludzi to przenoszą pracownika na inny obiekt aby się pozbyć problemu .. ! Jeden wielki (usunięte przez administratora) Nie polecam tej firmy , a to jak oni traktują ludzi i tak dowie się o tym kierownictwo wyrzej i zostanie zgłoszone do inspekcji pracy !! Chamstwo ! Firma zeszła na dno .. !

10.11.2015 17:21

14.11.2015 14:45

podstawa + premia ... wolne żarty , pracuję w tej firmie dwa lara , i nigdy nie było premii
    obserwator

21.10.2015 11:22

Ja pracowałam w kilku firmach sprzątających. I mogę powiedzieć że wszystkie działają tak samo. Znaczy to minimum środków , ludzi( najlepiej z II grupą bo dostają większe ulgi i dotacje), a dużo roboty. Praca ponad siły schorowanych ludzi,bo pracodawcy chyba myślą że wszyscy to maja orzeczenia na "piękne oczy". Brygadziści , koordynatorzy to ludzie niekompetentni.Umieją tylko drzeć pysk i straszyć ludzi ,sami nic nie robiąc tak jak to robią najczęściej brygadziści. Uważają oni z są tylko do nadzorowania i poganiani innymi , sami noc nie robią ,siedzą tyko i kawę piją . Jak ktoś się odezwie, o ma inne zdanie niż "kierownictwo" długo nie popracuje. Zapieprzaj i się nie odzywaj.
    sprzątaczka

02.11.2015 07:33

Piszesz ,że praca prosta. Może i prosta,ale ciężka. Dam przykład . Ja pracuje na zakładzie produkcyjnym, sprzątamy we dwie hale, tj: kible, łaźnie , szatnie:damskie, męskie , przylegające do hali biura, jest ich 10, korytarze,schody. RAZ na m-c myjemy wszystkie przeszklenia .Dodam ,że hala jest bardzo duża,jesteśmy osobami niepełnosprawnymi.Ja też mogę napisać ,że przykręcanie śrubek to prosta robota. Takie osoby co przyszły i też myślały że to lekka praca , to rzucały robotę nawet w pierwszym dniu.
    obuzony

31.01.2016 18:11

sam jesteś cep
    kiler

15.10.2015 19:08

Prośbą kto ma szanse niech spiepsza do innej roboty nieda się pracować z Myszkowskim to furiat
    nowicjusz

13.10.2015 12:13

A jak pracuje się w biurze?Atmosfera ? Z góry dziękuję za info.
    kicia

01.10.2015 11:06

zgadzam się z ostatnim wpisem to samo dzieje się w powiatowym mieście w Środzie wlkp.Nic dodać nic ująć.
    zkka

01.10.2015 10:59

to jest prawda że brygadzistki i koordynatorki robią co chcą ta k jest w Poznaniu a o chorobowym to już lepiej nie pisać jak się ma umowę na zlecenie to pochorobowym przenoszą cię na inny oddział bo w tym starym oddziale doczyściłaś brudy i nie masz nic do gadania tak postąpiła koordynatorka pani A.ja się dziwie czy w tym zakładzie niema kierowników i dyrektorów.

28.09.2015 23:44

dzidek431

23.11.2015 18:12

jak oszukać w clar ? to bardzo proste. Miałem stawkę najniższą krajową +200zł premii a kiedy najniższa krajowa wzrosła o 100 zł to podniesiono mi stawkę o te 100,ale obcięto premię o tyle samo I powiesz że to nie kant?

26.09.2015 01:38

Jak mogą oszukać na stawkach? Przecież wiesz co ustalałeś i co masz na umowie. Sprzątam co prawda w innym rejonie polski ale szczerze wątpię żeby były jakieś różnice w umowach. Jak coś jest nie tak z kierownictwem to idź do biura lub zadzwoń bo jak nie będą wiedzieli to nic z tym nie zrobią.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CLAR SYSTEM?

Kontakt - CLAR SYSTEM

Janickiego 20 B 60-542 Poznań

04.09.2015 07:42

Poczytajcie też opinię na temat np Salcom Bayer czy Lanua Investments to wszystko to ta sama firma tylko by oszukac US ZUS czy pracownika natworzyło się chyba 6 firm pod tym samym adresem i pod tym samym kierownictwem

02.09.2015 13:08

Taka jest prawda jak pisze łukasz,nie tylko kanty,nasmiewania ale i potrafią koordynatorki z pogarda się odnosic
    lukasz

01.09.2015 22:33

Uwaga robią w balona z godzinami. Pierwszy dzień w pracy robicie za darmochę potem stawka śmiechu warta a praca ciężka. Pracują tam jedynie ludzie zdesperowani i tylko na chwilę a brygadzistki śmieją się, że wyrabiają normy na oszustwach. Szukajcie uczciwej pracy ale nie tu!!!

30.08.2015 21:29

Faktycznie poszukują pracownikow na terenie całej Polski,za najniższą krajową z 1000 a nawet czasami 1200m do posprzątania i bezwzględnego podporządkowania oczekuja.Ja w tej firmie pracowałam i najlepiej by po skończonej pracy umyła nogi koordynatorce i wypiła tą wode.Niestety nie miłe mi to było i oświadczono mi ,że nie chcą ze mną dłużej współpracować.I chwała im za to bo dzisiaj mam inna prace szefów "normalnych",ktorzy doceniają mój umiarkowany stopień niepełnosprawności,
    opbewk

26.08.2015 23:41

Zgadzam się z przedmówcą!!!Koordynatorzy i brygadzistka(niby nie pracuje, a jednak pracuje!), to POMYŁKA. I to od samego początku.Nigdy nie dbali o ekipę, mieli w d.... rodziny pracowników, ale wymagania jakby w firmie zarabiało się po 5000 PLN.

25.08.2015 12:05

ta firma CLARSYSTEM to porazka,ludzie na stanowisku brygadzistka czy koordynatorka to POMYLKA...nie potrafia ludzi docenic chcacych pracowac CIEZKO PRACOWAC natomiast potrafia w perfekcyjny sposob pozbyc sie ich i to jest zalosne. Malo tego ,ludzie na umowie o prace maja do zrobienia DUZO NIE DUZO,natomiast ludzie na umowach zlecenie to maja zaiwaniac swoje i jeszcze najlepiej byloby gdyby ogarneli pozostale rejony w zamian za NIE DOKLADNIE ZROBIONE LUB ZLE... czy w ogole tam w tej firmie ktos nad brygadzistami i koordynatorami ma jakis wglad? czy kazdy sam sobie rzadzi sie swoimi prawami? niech ktos z CLARSYSTEM zwroci na to uwage. Rejony sa nie do ogarniecia,dla jednej osoby. Ludzie robia jak moga a i tak zle ciagle i temu nikt tam nie chce isc plus dochodza marne pieniadze.

24.08.2015 09:58

ojej chyba ciężko pracuje się z koordynatorka której podlega ZUS Grudziądz

23.08.2015 22:17

A kto potrafi powiedzieć jak pracuje się z koordynatorką (usunięte przez administratora)
    12wert

14.08.2015 19:17

Nie polecam pracy przez clar system w krakowie , obiecuja etat zwłaszcza do Pana Hojana a potem sie okazuję ze pracy nie ma . W insytucie raz zapewniali ze praca za 1750 zł na ręke za miesiiac się okazało ze praca w tym samym miejscu za 800 zł
    Wiking

30.06.2015 18:50

Zgadza sie premia jest tylko na papierku szukajom gupich a silnych
    Dżołana

09.08.2015 11:40

W Starachowicach jest podobnie.Koordynatorami są nieodpowiedni ludzie.I to od nich trzeba by zacząć. Ale nikogo nie interesują zwykli pracownicy.Są nikim i niczym.Są NIEPEŁNOSPRAWNYMI ROBOTAMI.Pracujemy ponad siły,praca jest awykonalna dla jednej osoby.

30.06.2015 14:30

A do tego pogróżki ,ja Was w każdej chwili mogę zwolnić,nie przyzwyczajajcie się za bardzo.To słowa koordynatorki z rejonu Bydgoszczy.Jakośc pracy nie istotna,wiem sama po sobie.A broń Boże być inteligentnym trzeba mieć 02-P i to do potęgi.

30.06.2015 00:37

ANONOM

30.06.2015 12:46

Od tego Ci podatek zabiorą i inne składki to dostaniesz około 800zł...
    wkurzona

26.06.2015 21:49

Podajcie namiary na związki zawodowe,idę z firmą do Sądu i chce ich powołać by przedstawili swoją wersję prawidłowego traktowania pracownikow w tej tak wysoko cenionej firmie,Na marginesie to i firma i związki istnieją tylko dzieki tym ludziom na dole
    m.k

22.06.2015 11:24

Czy ktoś może coś napisać o Jacku J...koordynator i Marku Trę. ..... technolog jakimi są pracodawcami ....
    wkurzona

18.06.2015 21:04

Bez grupy zadnych ,najlepiej stopien umiarkowany i jeszcze literka P lub O ,umowy beznadziejne poczytaj wpisy powyzej to wszystko jest zgodne z prawda
    k.m

18.06.2015 16:29

U nas wchodzi ta firma od lipca jakie są umowy i czy ludzie bez grup mają szansę...

13.06.2015 22:30

a na jaki okres daja umowy bo wyzej sa wpisy ze krotkie ,a przeciez ktoras z kolei jest juz stala

10.06.2015 22:01

o co tutaj chodzi z tymi roznymi firmami nas na obiekcie jest 4 a pracujemy w dwoch roznych firmach a zadna nie nazywa sie clar system
    EWA

13.06.2015 12:51

Tradycyjnie aby ominąć podatek i jak najmniejsze składki opłacać jest w jednej firmie wiele innych firm. Pracowałem na obiekcie gdzie było nas 15 osób i każdy w innej firmie pracował ale podlegaliśmy jednemu płatnikowi. Dobre co, takie krętacze jak clar system to daleko szukać.
    ja

09.06.2015 19:04

czy ktoś dostał już wypłatę bo dziś już 9 ty a ja nadal nie mam

28.05.2015 23:21

Mnie zaś interesuje koordynator Pan Jakub Kanarkowski,jakie macie zdanie na jego temat
    jacek Kolczyński

10.06.2015 03:29

Pan Jakub to człowiek, który personalnie nie istnieje już w Clar System. Miewał swoiste podejście do pracownika czyli bardzo bezpośrednie zapominając, że nie do każdego człowieka można podchodzić z wulgaryzmami na ustach. Jako koordynator sprawował się doskonale znał się na rodzajach chemii potrzebnej do eykonywania danej usługi, można było liczyć na jego pomoc w dziedzinie technicznej wykonwnia danej roboty. Tak jak wspomniałem problemem był stosunek do ludzi w tym tak newralgicznej grupy jakimi są niepełnosprawni. Zbyt wiel wymagał Pan od ludzi Panie Jakubie a zbyt mało od siebie, na przyszłość proszę pamiętać, że ludzie to nie roboty, nie maszyny, lecz myslące i czujące istory. Osobiście życzę dużo powodzenia w następnej firmie i lekkiej zmiany w podejściu do ludzi.

Zostaw merytoryczną opinię o CLAR SYSTEM