Mars Polska

Kożuszki-Parcel

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 632 ocen.

Opinie o Mars Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mars Polska

Iwona

Dziwią mnie Wasze komentarze, bo przecież w wakacje firma MARS INCORPORATED ZOSTAŁA UHONOROWANA TYTUŁEM NAJLEPSZEGO MIĘDZYNARODOWEGO MIEJSCA PRACY W EUROPIE http://www.mars.com/poland/pl/press-center/press-list/news-releases.aspx?SiteId=81&Id=7622 Można się z tego dowiedzieć, że firma wspiera różnego rodzaju akcje charytatywne jak wolontariat w schroniskach czy szlachetna paczka. Też firma umożliwia swoim pracownikom przyprowadzanie zwierząt do biura. Czy nie uważacie, że to miło ze strony pracodawcy, że pozwala swoim pracownikom brać swoich przyjaciół do firmy? Np. często ludzie nie chcą adoptować zwierzaka ze względu, że często go nie ma w domu, a jak się pracuje w takiej firmie to nie ma się takich problemów.

Ola

Hej, jakie zarobki jako PH w dziale karm dla zwierza?? z góry dziękuję ;)

Gość

Dajcie spokój, żart. Nic rozwojowego, wykonywanie rutynowej pracy. Co do produktów, no dobre ale czy to pierwsza rzecz na ziemi, o której myślicie, kiedy wstajecie rano, żeby wziąć do waszych ust czy chleb? Sami pracownicy Mars ich nie jedzą, bo uważają, że są niezdrowe i na rynku istnieje lepsza alternatywa. Wielu pracowników to zakompleksieni, pogubieni w życiu ludzi, którym się wmawia, że są częścią wielkiej rodziny. Wielu jest niepewnych, niedowartościowanych ludzi, którzy mają swój zamknięty świat za komputerem. Mam wrażenie, że firma zatrudnia ludzi lub wmawia im taki system wartości, żeby nie myśleli. Masa błędów zarówno w biurze jak i na produkcji. Fake smile po amerykańsku. Pracownikom niewiele a sobie do kieszeni masa. Informacji o członkach rodziny Mars nie znajdziecie nigdzie w internecie, bo wielu z nich jest brzydkich, kłamliwych i zakompleksionych. Jeśli ktoś zna swoją wartość pójdzie pracować gdzie indziej.

Romb

Jedno wielkie corpo kłamstwo i młyn. Nie inwestujcie ani w prace ani w produkty Mars. W obu przypadkach po prostu szkoda waszego zdrowia.

Milkyway

Hi there, I want to add opinion about work in Poznan Financial Center. Work at some departments is pretty organised and there is quite good atmosphere. There are experienced people as well as those who rotate on a regular basis, leave company quite often and quickly. There are people ( managers ) who hold connections between each other, ignore others opinions, give indirect, missing information, and keep fake smiling. They keep saying that each is equal but it's not true - big difference between contractors and Mars employees. Because of quite high fluctuation one they tell you this is your duty other day they give you workload that you cannot hold. They assign you to different projects to make you feel important and give you a chance of promotion but at the final result you get back to the same position. It's corpo so you are treated as element of big machine. Apart from that sell of Mars products dropped in recent years, so the budget is tight and there is no chance for salary rise or promotions. If you want to get some experience straight after your studies that can be good for you, not for long. If you are experienced person respect yourself more and go to a different company or just go abroad.

Iwona

@WiadomoKto masz racje, bo każdy ma inne potrzeby i oczekiwania względem pracodawcy. Czy jak się zmienia stanowisko pracy to pracownik przechodzi jakieś szkolenie? Rozumiem, że ta forma oceny nie jest najlepszym sposobem. Może zaproponuj zmiany? Jest szansa, że firma Mars Polska zajrzy tutaj i weźmie je do siebie.

WiadomoKto

W takim razie nie ma problemu. Rotacja dotyczy stanowisk, nie zwolnien z pracy , poniewaz firma raczej nie moze sobie pozwolic na zwolnienia ze wzgledu na i tak juz calkiem sporą ilosc osob ktore same sie zwalniają. Przez to kierownicy muszą rotowac i zmieniac ludziom ich poczatkowe stanowiska na inne, przykladowo ktos robi dzisiaj to, jutro moze robic cos innego, potem znowu wraca do stanu poczatkowego. Brak stabilizacji, no i przede wszystkim jest to dosyc męczące psychicznie. Nie kazdy w takim trybie nauczy sie obslugiwac i pracowac w tym drugim miejscu na tyle kompetentnie aby byc nie tylko zadowolonym ze swojej pracy co byc przekonanym ze wszystko sie dobrze zrobilo, natomiast podpis wykonania trzeba dac zawsze. Korpobzdury? No cóż, mysle jak w kazdej wiekszej korporacji, ,,gadanie" że to pracownicy są najwazniejsi, po czym przykladowo zostaje wprowadzony system plac niezrozumialy nawet dla sporej ilosci osób w biurze, albo po niskiej ocenie dla kierownictwa przez pracownikow, to pracownicy są oceniani przez to wyzsze szefostwo jako mało zaangażowani. A czy zaangazowania nie ocenia sie czasem po wynikach produkcyjnych ? Streszczajac, nie wszystko jest źle, jest to stabilne zatrudnienie, ale czy to jest najwazniejsze? Zalezy od kazdego indywidualnie.

Iwona

@WiadomoKto niestety źle się domyślasz, bo w żaden sposób nie jestem związana z firmą Mars Polska. Jestem moderatorem forum i jestem tutaj by pomóc prowadzić dyskusję w takim torze, by pomogła osobom zainteresowanym pracą. Zatem odpowiesz mi teraz skoro wiesz kim jestem?

Iwona

@WiadomoKto piszesz o dużej rotacji. Rozumiem, że dotyczy ona szczególnie stanowisk fabrycznych. Czy są to zwolnienia, czy też osoby te same rezygnują z pracy? Wspominasz również, że obecnie łatwo się do firmy dostać. To dobra informacja dla osób, które chcą pracować właśnie w Mars Polska. Mógłbyś powiedzieć coś jeszcze o tym co określasz jako "korpobzdury"?

WiadomoKto
@Iwona 11.07.2017 11:53
@WiadomoKto piszesz o dużej rotacji. Rozumiem, że dotyczy ona szczególnie stanowisk fabrycznych. Czy są to zwolnienia, czy też...

Domyslam sie, ze jestes kims z firmy, dlatego nie odpowiem na Twoje pytania ;)

WiadomoKto

Pracowalem w firmie dluzszy czas, nie polecam ze wzgledu na niską płace wzgledem duzej odpowiedzialnosci za wykonywaną pracę oraz ciągłe zastraszanie szefem terrorysta w niektorych dzialach, fabrykach - "if you know what i mean". Na stanowiskach biurowych popelniane błędy za bledem bez ponoszenia wiekszej odpowiedzialnosci - czasami niekompetencja jest wrecz zastraszająca. Na stanowiskach fabrycznych ciągła rotacja pracownikow na stanowiskach tlumaczona potrzebą bycia ,,elastycznym". Ok, ale nie 6 stanowisk w 5 dni. Duzo ludzi odchodzi, bo nie kazdy lubi byc traktowany jak guma w majtkach. Coraz wiecej redukcji etatow, ale to zalezy od ambicji przelozonych wzgledem swoich szefów. Masa korpobzdur do ktorych trzeba przywyknąć, polecam raczej jako ostatnią deske ratunku, teraz przyjmuja kazdego, bez wychylania sie mozna wegetowac bo kazdy ambitniejszy albo w mlodszym wieku bez pleców woli szukać czegoś mniej smiesznego. Na plus - pensja na czas, na minus - nie zawsze tyle ile trzeba, dlatego pilnujcie tego. Ludzie jak wszędzie, znalezc tylko ciekawe osoby i z nimi sie trzymac, inaczej czasami ciezko wytrzymac w niektorych oparach absurdu, zarowno na fabryce jak i w biurze.

Iwona

Jaki jest najdłuższy staż pracy w Marsie? Jak wyglądają Państwa działania w zakresie employer brandingu? Co stanowi klucz do sukcesu? Ile z osób przyjętych na program stażowy dostaje następnie ofertę pracy? Odpowiedź na te oraz więcej pytań znajdziecie w wywiadzie, którego udzieliły dla nas reprezentantki firmy Mars Polska http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1922,wywiad-katarzyna-przadka-joanna-turek

jonk

1800 zł hhahahahahaaahhhahahhahahaha... Rozumiem, że jest to pensja od pełnej składki, ale bez jaj, to już nie te czasy, żeby ktoś za te pieniądze się starał i angażował. Wiele innych firm z okolic Sochaczewa daje więcej ( za mniej obowiązków) np. 2000-2400 zl ale przy gorszych wynagrodzeniach na umowie. Moze czas w koncu cos zmienic?

kamil
@jonk 06.02.2017 00:38
1800 zł hhahahahahaaahhhahahhahahaha... Rozumiem, że jest to pensja od pełnej składki, ale bez jaj, to już nie te czasy, żeby...

Za takie pieniądze nie chciałbym nawet tam leżeć. Szkoda czasu ,bo inne firmy dają dużo więcej np tesco w teresinie 2500 netto.

Antymarrs

1700 zl i cztero brygadówka śmiech na sali

kaczor
@Antymarrs 04.01.2017 13:49
1700 zl i cztero brygadówka śmiech na sali

Czterobrygadowka to fajnie, ale 1700 zł to porażka. Za takie pieniądze to sprzątaczka juz kręci nosem. 2400 zł netto w takiej firmie to minimum.

miś
@kaczor 14.01.2017 15:41
Czterobrygadowka to fajnie, ale 1700 zł to porażka. Za takie pieniądze to sprzątaczka juz kręci nosem. 2400 zł netto w takiej...

jaka firma takie zarobki

minka

No i Mirek z wetu znów się popisał, kto wgl tego człowieka przyjął na tak odpowiedzialne stanowisko!!

Ciekawy
@minka 30.12.2016 21:26
No i Mirek z wetu znów się popisał, kto wgl tego człowieka przyjął na tak odpowiedzialne stanowisko!!

A czym ?

Pawel

Współpracownik działu produkcji 1800 zł na rękę, praca czterobrygadowa, weekendy pracujące brak realnego awansu, operator zaledwie 2400-2500 także słabe zarobki nie polecam

krzysiek
@Pawel 28.11.2016 15:58
Współpracownik działu produkcji 1800 zł na rękę, praca czterobrygadowa, weekendy pracujące brak realnego awansu, operator zale...

Co ty powiesz? Na prawdę takie grosze oferują? Porażka! Nie złoże nawet tam swoich papierów. 3000 zł to podstawa na moje potrzeby.

Onlyhim

Witam ! Mam pytanie odnosnie tego pgoramu Mars Business Experiance. Czy warto sie w to bawic czy nie bardzo? Z tego co czytalem stawka brutto to prawie 5000. Mialem kiedys z nimi rozmowe rekrutacyjna przez Skypa ale jednak inny staz troche mi sie przeciagnal i nie moglem wrocic do PL. Czy po stazu jest szansa na jakies powazne zarobki czy stawka bedzie taka jak na stazu?

solanka

jak ktoś z was jednak ma większe kwalifikacje i ambicje, po komentarz mniemam że jest was sporo, to firma obecnie poszuje regionalnego kierownika sprzedaży w Warszawie, oczywiście wysokie wynagrodzenie mam nadzieję że jest

luk
@solanka 30.09.2016 12:21
jak ktoś z was jednak ma większe kwalifikacje i ambicje, po komentarz mniemam że jest was sporo, to firma obecnie poszuje regi...

Ja mam tylko 8 klas podstawówki i nie bardzo umiem czytać, bo strasznie dukana , ale kasie chce zarabiać. Nie będę pracował za 7 złotych na godzinę, chce na rękę 15.

Bill

Kanał nowoczesny Trójmiasto

Bill

Czy może ktoś coś napisać skąd tak duża ilość ogłoszeń na kanale slodyczy w Polsce czy ogłoszenia są realne czy to fikcja????

anonim

(usunięte przez administratora)

Patryk

Najpierw b kup sobie słownik . Jeśli nie wiesz o co chodzi to sie nie wypowiadaj bo z takimi kulfonami na pewno nie masz czego w Marsie szukać ...

Stan

Kołchoz się zrobił jakich mało. Poniewieranie ludzi, polowanie na czarownice i mobbing.

edziu

Witam, Na sieci ds. czekolady na handlowca, jakie zarobki, auto, podstawa wizyty, teren. proszę o wszelkie opinie. Dziękuje, pozdrawiam.

Bóczer
@edziu 20.09.2016 18:50
Witam, Na sieci ds. czekolady na handlowca, jakie zarobki, auto, podstawa wizyty, teren. proszę o wszelkie opinie. Dziękuje,...

ponoć mars zatrudnia teraz tylko przez agencję prawda to?

no

Nareszcie się ochladza. Może wreszcie zacznie padać. Tęsknię za deszczem i za zimą, nie nawidzę lata

Oss

Czy może ktoś Mi wyjaśnić z jakiego powodu tak duża ilośc ogłoszeń na kanał slodyczowy w marsie praktycznie na każdy teren wraz z kierownictwem od dłuższego czasu na pracuj sie pojawia? Jakieś czystki ???

Oss

Czy może ktoś Mi wyjaśnić z jakiego powodu tak duża ilośc ogłoszeń na kanał slodyczowy w marsie praktycznie na każdy teren wraz z kierownictwem od dłuższego czasu na pracuj sie pojawia? Jakieś czystki ???

Loloz

Czy znacie wynagrodzenie kierownika do sieci lokalnych w segmencie czekolady ? Czy był już ktoś z was na rozmowie?

Loloz

Czy znacie wynagrodzenie kierownika do sieci lokalnych w segmencie czekolady ? Czy był już ktoś z was na rozmowie?

Anton

Witam, Czy mógłbym prosić o informację odnośnie stanowiska PH ds sieci w MT w Warszawie ? Rekrutacja? Zarobki? Auto? Z góry dziękuję za odpowiedź

anonim

(usunięte przez administratora)

gomez

1650 zł brutto. Po roku 1900 zł brutto.

myrainbow

@rerere23e4 zgadzam się z Tobą ale sądzę też, że większość programów menedżerskich jest podobna więc chcę wybrać jak najkorzystniej. Znasz może konkretne stawki?

myrainbow

@rerere23e4 zgadzam się z Tobą ale sądzę też, że większość programów menedżerskich jest podobna więc chcę wybrać jak najkorzystniej. Znasz może konkretne stawki?

OlekBB

Ostatnimi czasami bardzo często mogę podziwiać w Bielsku - Białej prace PH firmy Mars w kanale nowoczesnym... Wizyta trwa około 30 min postoju pod klientem :) Nawet nie wychodzą z auta. Robiłem ostatnio zakupy w Intermarche zaraz obok mnie podjechala PH pięknym Fordem ... moje zakupy trwały około 25 min a Pani nawet nie raczyła odpiac pasów :) Ale jaka płacą taka praca widocznie mało płacą aby wychylac nos poza auto :)

myrainbow

Na stronie www jest zakładka studenci i absolwenci i tam jest MARS Leadership Program. Większoś firm oferuje takie programy menedżerskie. Niedługo rekrutacje a ja zastanawiam się gdzie warto aplikować. @majka wiesz coś więcej?

myrainbow

A czy kojarzycie ile można zarobić na praktykach letnich albo na programie menadżerskim? Zastanawiam się właśnie czy warto aplikować... ;)

Ja

Zakład ma za nic ludzi pracujących w rejonie produkcji. Smieszne pieniadze i brak organizacji pracy. Nie polecam

Nill

Cześć Pytanie do ludzi pracujących w Marsie na stanowisku PH sieci do spraw czekolady. Jaka jest mniejwiecej podstawa oraz realna możliwość zdobycia premii a także jakimi w tej chwili autami pH jeżdżą i czy auto sluzbowe jest do użytku prywatnego. Zostałem zaproszony na rozmowę na to stanowisko i zastanawiam sie czy podjąć to ryzyko i nie spróbować . W chwili obecnej pracuje w dużej zagranicznej firmie porównywalnej wielkościowo do Mars z tym ze na tradycyjnym detalu który jak wszyscy wiemy kończy sie . Normalne jest ze nikt nie chce sobie pogorszyć a polepszyć warunow wiec będę wdzięczny za odpowiedz .Dzieki

Kandydat

Viki, byłam. O co konkretnie pytasz?

Viki

Czy był ktoś, na rekrutacji do sieci Bydgoszcz - Toruń?

niki

jest ktoś z rekrutacji na lublinie na ph do sieci?

Gosia

Hej, czy jest ktoś kto jedzie w poniedziałek na drugi etap rekrutacji w Wawie? Czego mogę się spodziewać?

darek
@Gosia 20.05.2016 16:28
Hej, czy jest ktoś kto jedzie w poniedziałek na drugi etap rekrutacji w Wawie? Czego mogę się spodziewać?...

Pracuje w marsie w anglii jako proces operator.....zarobki 550 £ tygodniowo za 37 godzin.......jeszcze dlugo minie zanim polska dogoni reszte europy.....

norbert
@Gosia 20.05.2016 16:28
Hej, czy jest ktoś kto jedzie w poniedziałek na drugi etap rekrutacji w Wawie? Czego mogę się spodziewać?...

Możesz spodziewać się sprawdzenia wilgotności między nogami

gosciu

dejta spokoj na fabryce zarobki 1600 zł idz w pan w h*j

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

Duża rekrutacja, bo ludzie masowo odchodzą.

Gosia

Czy jest ktoś kto może udzielić mi info na temat przedstawiciela od sieci? Zostałam zaproszona na drugi etap. Czego mogę się spodziewać?jakie zarobki, samochód?

Kuuki
@Gosia 04.05.2016 22:02
Czy jest ktoś kto może udzielić mi info na temat przedstawiciela od sieci? Zostałam zaproszona na drugi etap. Czego mogę się sp...

Widzisz, wykształcenie nie zawsze idzie w parze z doświadczeniem, oraz inteligencją i kreatywnością. Sam byłeś naocznym świadkiem. Wartość człowieka mierzy się innymi kryteriami, natomiast z wykształceniem jest jak z kobietą zawsze lepiej mieć niż nie mieć.

Kuuki
@Kuuki 08.05.2016 20:27
Widzisz, wykształcenie nie zawsze idzie w parze z doświadczeniem, oraz inteligencją i kreatywnością. Sam byłeś naocznym świadki...

Oczywiście to była odpowiedź do"beheheheh "

beheheheh

To jakaś masakra piszą że wymagają wykształcenia wyższego ?? Nie tak dawno przysłuchiwałem się rozmowie -Jakiś menago MARS i facio z wykształceniem średnim ale bez matury hehehe masakra to mało powiedziane jak koleś tego z marsa rozkładał na zadawane pytania ten z marsa to mógł się wiele od niego nauczyć.

xxx

o co chodzi z tymi testami rekrutacyjnymi?na czym one polegają?

mmm
@xxx 03.04.2016 16:42
o co chodzi z tymi testami rekrutacyjnymi?na czym one polegają?

Najpierw cie testują pod stolikiem a potem na nim.

walasik

Teraz to w Marsie głowy leca i to te z samej góry. Za zarząd się wzieli i koszą, koszą i końca nie widać. Wyrzucają pracowników którzy pracowali od samego poczatku w Marsie. Przykro patrzeć.

woseba

Nie wiadomo kiedy będzie nabór pracowników do produkcji? Cholernie długo szukam jakiejkolwiek pracy a zależy mi i to bardzo.

Grzesiek

Witam, mam pytanie dotyczące aktualnej rekrutacji przez Manpower w Błoniu na współpracownika działu produkcji. Czy wie Ktoś może kiedy będzie drugi etap rozmów kwalifikacyjnych w Marsie i ewentualnie na jaką linię szukają obecnie pracowników???

janusz wrubel

Ugryzłem Marsa i złamałem se zęba...

czarna

z tego co wiem to dziewczyna zajmująca to stanowisko jest w ciąży...

Zostaw opinię o Mars Polska - Kożuszki-Parcel

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mars Polska