Royal Canin Sp. z.o.o

Adres: Grabska 10, 32-005 Niepołomice

NIP: 6751256430 KRS: 0000008815

Royal Canin Sp. z.o.o
3 146 6 1

Opinie o Royal Canin Sp. z.o.o

Adecco

Ludzie nie narzekajcie. Od czerwca Adecco podnosi stawki na 3900 brutto, więc z dodatkiem nocnym wypłata zakręci się koło 3000 na rękę. Kto tyle płaci na strefie (oprócz Mana) ?

anonymous
@Adecco 26.05.2018 01:30

Ile w Royalu na produkcji?

Hej
@anonymous 28.05.2018 15:36

Masz napisane przecież. Wcześniej stawki były koło 2500 na rękę, po podwyżce dostaniesz około 3000 na rękę i te 3000 już całkiem nieźle wygląda jak na zarobki na strefie :)

Zibii
@Adecco 26.05.2018 01:30

Lepiej niż osoby na kontraktach rc

Skorpion
@Adecco 26.05.2018 01:30

Ogólnie teraz praktycznie wszyscy ???????????????? z reguły na 1 lub 2 zmiany ocknijcie się!!

Cobra
@Skorpion 25.09.2018 22:14

Niby które firmy tyle płacą?? z chęcią się przejdę z CV, bo co ostatnio chodzę na rozmowy to wszystko kręci się wokół 2100-2300 na rękę żenada!

Taki tam
@Cobra 03.01.2019 15:59

Jaki pracownik taka płaca

zza pleców
@Taki tam 09.01.2019 01:20

Taki tam - nie sądzę, że kiedy zaczynałeś przygodę z pierwszą pracą - od razu dostałeś 5k do łapy. Komentarz w Twoim ascetycznym stylu jest co najmniej nie na miejscu... Pomijając kwestię, że prawdopodobnie za kilka stówek więcej tańczyłeś (czyt. "Lizałeś buty." ) swoich przełożonych i pewnie robisz to nadal. Takie historie jak Twoja są smutne, choć powszechne...

Elzbieta
@Cobra 03.01.2019 15:59

Przyjedz do Gliwice, w ceramiksie 3200 na wstępie, a potem duuużo więcej, albo inne firmy na strefie, teraz jest rynek pracownika i można wybierać.

Dżery

50 zł na mikołaja :d Dla potulnych baranków. Praca w tej firmie co czyste korzyści.

Jc
@Dżery 10.12.2018 17:10

Dobrym przykładem jest avp i różnica między produkcja a biurami. Co, ze ci co tyrają na 4brygady są gorsi od biur w każdym już aspekcie? Ale cóż, wszyscy na produkcji sapią, ze to avp to śmieszna jalomuzna dla nich a nikt nic nie robi by się chociaż dowiedzieć skad wynika ta różnica.

zza pleców
@Jc 18.12.2018 12:37

Ci w biurach myślą, że złapali USA z Marsem za nogi.( patrząc na to z boku aż ręce opadają ) Nie dziwne, że produkcje traktują jak jaskiniowców. Jedna z dewiz Royala jest WZAJEMNOŚĆ. Wszystko jednak wygląda ładnie tylko na obrazkach. Żal mi nowych pracowników za to jak są traktowani. A jeszcze bardziej tych pracujących już kilka lat - są już tak zaprogramowani, ze nie widzą innych perspektyw, bo Royal jest przecież premium. A chłopaki, którzy przyszli w wieku około 20-23 lat pracują na 4 brygady i 90 % z nich nie może sobie znaleźć kobiety - zwyczajnie nie mają czasu i siły, zresztą - która będzie czekać na co drugi weekend ... iii urlop na żądanie kończy się poważną rozmową z kierownikiem. Natomiast planowany dostaniesz albo nie. Bo nie ma ludzi , bo nie ma tego, tamtego. Bo nie ma normy etc. Pytanie dlaczego...

Mąkawskorupce

Nieprzerywalna produkcja - słowa jakby od ówczesnych dowódców za Odry. O.K teraz liczy się klient. Lecz kosztem taniej siły roboczej... A wypadek w pracy, błąd, stworzenie zagrożenia = zwolnienie. Która firma zatrudniająca tak wielu pracowników tak postępuje? W której firmie nie było wypadków? Jeszcze jedno - karę pieniężną można dostać za złe zachowanie na parkingu. Także swoiste zasady obowiązują zaraz po przekroczeniu szlabanu. A Polaczki i tak to akceptują i wszystko podpisują. Żal... Ocknijcie się . Swoją drogą współczuję wszystkim specjalistą do tego srego tamtego i lalkowatym CO. Bo opinie mają gorsze niż najupierdliwszy Policjant służbista na rejonie.

Chętny

Jak wygląda praca przedstawiciela ds. Sprzedaży? Jest wsparcie w realizacji zadań? Plany ilościowe do zrealizowania? Sklepy w obsłudze to tylko zoologiczne czy także spożywczo-przemysłowe? Towar dla klienta jedzie przez dystrybutora czy bezpośrednio z firmy? Jeszcze pytanie odnośnie technicznych rzeczy, jakie auto oferuje firma i czy można użytkować je prywatnie?

ano
@Chętny 23.10.2018 19:00

Xxx 22.09.2018 09:35 @Puma 18.09.2018 20:53 wynagrodzenie bardzo przyzwoite, tak samo social i wszelkiego rodzaju dodatki. Atmosfera zależy od zespołu. Vet czy Zoologia? Jaki rejon ? Targety ciężko osiągalne, zmienił się trend na rynku i konsumenci chcą karm wysoko mięsnych, jest nagonka na zboża a do tego RC nie podaje dokładnych składów co konsumentom się nie podoba. Do tego rozjechana polityka cenowa. Co do samochodu to Golfy, można użytkować prywatnie Co do sklepów to tylko zoologiczne albo weterynarze (o ile dział Vet)

Chętny
@ano 23.10.2018 22:41

Dzięki za info. Teren pracy to wschodnia część mazowieckiego oraz lubelskie. Odnośnie działu nie jest napisane czy vet zoologia. Właśnie zaaplikowałem więc czekam na informacje.

Agnieszka

@Grażyna, niestety nie udało mi się znaleźć w sieci żadnych informacji na ten temat. Może warto po prostu wysłać swoje CV lub zapytać bezpośrednio w firmie Royal Canin? Jeżeli posiadasz pożądane doświadczenie i umiejętności być może będziesz miała możliwość negocjacji wynagrodzenia? Czy planujesz wysłać swoją aplikację?

Grażyna

Ktoś wie ile można zarobić w biurze obsługi klienta?

Agnieszka

@PoprostuJa, dlaczego według Ciebie pracownicy odchodzą po okresie próbnym? Czy wiesz jaka jest tego główna przyczyna? Obecnie pracownicy z doświadczeniem zyskują coraz bardziej na wartości. Niektórzy z nich czują zmianę i próbują w innych firmach. Podobnie jak pracownicy z mniejszym doświadczeniem. Przyczyną tego są braki wykwalifikowanych pracowników na rynku pracy.

Izydora
@Agnieszka 11.09.2018 11:02

Ty umiesz czytać? Przecież napisał czemu odchodza

Zbigniew

Niestety dobre czasy Royala odeszły już w zapomnienie. Piszę te słowa, jako ich były pracownik z 6-letnim stażem pracy w RC. Po przejęciu RC przez korpo Mars wszystko powoli zaczęło sie pogarszać i tak trwa to do dziś. Ktoś pisał tu o legendarnych premiach. Tak to prawda, jeszcze parę lat temu premie wynosiły ok 14 tyś zł ( na rękę !). W tym roku wyniesie 2.5-3 tyś. Kiedyś każdy dostał taką samą premie nie ważne czy pracował na wózku, produkcji, w biurze, czy był managerem. Teraz korpo wprowadziło % od stanowisk jakie się zajmuje i tak Ci z produkcji stracili na tym grubo, a Ci na wyższych stołkach na tym zyskali. Druga sprawa podwyżki - kiedyś mogłeś spokojnie liczyć na przynajmniej podwyżkę inflacyjną( czyli ok 3-4%), teraz po wprowadzeniu widełek MARSowskich ludzie dostają uwaga - np 54 zł BRUTTO podwyżki, podwyżka rzędu 150 zł BRUTTO to prawdziwa rzadkość. Kiedyś Royal zajmował 3 miejsce w ankiecie Great Place to Work, a które zajmuje teraz ? bardzo odległe i samo to powinno już dać do myślenia. Kiedyś na strefie dobrze płacił MAN i Royal. Jeżeli ludzie w Royalu się w końcu nie obudzą to będą mieli problem, bo wydajność z roku na rok idzie w górę, a zadowolenie pracowników odwrotnie. Tyle z mojej strony.

Były pracownik
@Zbigniew 16.03.2018 23:48

Piszesz o pracownikach Royala, a co dopiero mają powiedzieć pracownicy Randstadu i Adecco? Zarobki 2400-2500 zł na rękę- niby więcej niż w innych firmach strefy tyle że w innych firmach podstawę masz za pracę od poniedziałku do piątku a tutaj masz wolne np we wtorek a pracujesz co drugi cały weekend: sobotę i niedzielę po 12 godzin i nie masz za to extra płatne tylko masz to w tej stawce. Brak premii, brak dodatków świątecznych, brak karty Multisport, zarobki niższe niż pracownicy Royala na równorzędnych stanowiskach, przejście na umowę Royala tylko jak zwolni się miejsce, czasami dopiero po dwóch latach...

anonymous
@Zbigniew 16.03.2018 23:48

Sprostowanie MAN nigdy nie płacił dobrze a za to wymagał dużo no cóż niemiecka firma ????

Agnieszka

@Hannibal Smith, Może warto po prostu zadzwonić i zapytać jakie warunki proponuje firma Royal Canin na stanowisku Przedstawiciela Handlowego? Obecnie rynek pracy jest bardzo aktywny, a firmy potrzebują pracowników. Może warto wykorzystać tę okazję i spróbować swoich sił właśnie w tej firmie?

Hannibal Smith

Trwa rekrutacja na PH. Czy ktoś wie jaką podstawę dostaje PH na starcie? Jakie auto służbowe i czy do użytku prywatnego?

Puma

Ktoś w temacie ,jakie warunki panują w Royal Canin jako przedstawiciel handlowy ?wynarodzenie,atmosfera ,targety do osiągnięcia ?

Xxx
@Puma 18.09.2018 20:53

wynagrodzenie bardzo przyzwoite, tak samo social i wszelkiego rodzaju dodatki. Atmosfera zależy od zespołu. Vet czy Zoologia? Jaki rejon ? Targety ciężko osiągalne, zmienił się trend na rynku i konsumenci chcą karm wysoko mięsnych, jest nagonka na zboża a do tego RC nie podaje dokładnych składów co konsumentom się nie podoba. Do tego rozjechana polityka cenowa.

Agnieszka

@Puma, Czy zapoznałaś się z komentarzami na forum? Niektóre zawierają cenne informacje na temat firmy Royal Canin. To bardzo aktywny wątek. Dobrym pomysłem może też być zapytanie bezpośrednio firmy. Obecnie działy rekrutacji wspierają potencjalnych kandydatów na przykład odpowiadając na pytania jeszcze przed procesem rekrutacji. Czy wcześniej pracowałeś jako Przedstawiciel Handlowy?

Jacek S

czy Royal Canin dobrze płaci? ile operator - ale nie przez Adecco zarobi? bo jak czytam to jest dość duża rozbieżność. dzięki

PoprostuJa
@Jacek S 30.08.2018 11:47

Rzadko kiedy Royal oferuje stanowisko na umowie o pracę bezpośrednio u nich. W większości jest to praca przez agencję. I zdecydowana większość po okresie na jaki może być umowa z posrednikiem, po prostu żegna się z firmą.

Agnieszka

@Jacek S, obecnie na rynku pracy jest bardzo duże zapotrzebowanie. Doceniani są szczególnie pracownicy z doświadczeniem i posiadający konkretne umiejętności. Coraz więcej firm zaczyna ujawniać zarobki jeszcze przed właściwym etapem rekrutacji. Może warto mieć to na uwadze i po prostu zadzwonić do firmy Royal Canin i zapytać o stawki?

Agnieszka

@Johny, rozumiem, że jesteś zadowolony z pracy dla firmy Royal Canin. Czy możesz napisać skąd według Ciebie biorą się niektóre negatywne opinie na forum? Czy pracownik ma wpływ na kształt ustalanego grafiku? Takie informacje są zawsze poszukiwane przez potencjalnych pracowników.

nick

Bardzo proszę o odpowiedz na temat systemu pracy i godzin na produkcji w firmie Royal Canin. Przeczytałem tutaj na forum, że pracuje się po 12 godzin. Może ktoś dokładnie napisać ile dni pod rząd?

dog
@nick 20.08.2018 19:28

Jeśli polskie prawo by na to pozwalało pracowalibyśmy w tej psiarni 365 dni po 12 godz.

dog
@nick 20.08.2018 19:28

A ogólnie to od 18:00-6:00 sob. 12h i nd 12- następnie od 22-6:00 pon. 8 i wt 8. potem czwartek juz na 14 i pt tak samo . 2 takie weekendy w robocie z tym że jeden na dniówki. O jakimkolwiek życiu rodzinnym zapomnij. Także w jednym tyg. stajesz się zombiakiem - modlisz się po tym żeby w całości wrócić do domu i Cieszysz się z premii którą dostaną lalusie z biura ( Twoim kosztem ) Ty o jakimkolwiek dodatku zapomnij. a i masz bicz za sobą ..

Johny
@dog 21.08.2018 14:54

Byczku nie narzekaj przynajmniej masz co drugi weekend wolny jeden po popołudniowej zmianie a drugi po nocnej z tym że ten po nocnej kończysz we wtorek czyli sobota niedziela i poniedziałek masz wolny. Ludzie znowu tak nie dramatyzujcie że jest tak strasznie i źle, jakby nie patrzeć w niepołomickiej strefie przemysłowej masz w czym przebiebierac więc po co się męczyć...

Johny
@dog 21.08.2018 14:45

Nie ogarniam twojego rozumowania przecież nikt cię do tej pracy nie zmusza zastanów się

Agnieszka

@Pawełek, Twoja opinia byłaby bardziej wiarygodna, gdyby posiadała uzasadnienie. Rozwiń proszę swoją wypowiedź i napisz dlaczego tak uważasz. Posługiwanie się hasłami nie podnosi wiarygodności wypowiedzi. Może jednak udało Ci się dostrzec w firmie Royal Canin jakieś plusy?

Pawełek

Niestety RC to jedna wielka pomyłka. Awans można dostać tylko służąc d. Managerowie to pomyłka. Zdecydowana większość nie nadaje się na to stanowisko, nie traktują ludzi sprawiedliwie. Nie potrafią rzetelnie oceniać. A już w Modlniczce jest z tym najgorzej. Jeśli nie jesteś ulubieńcem to nic nie ugrasz.

Jan

Nie pier... cie ze jest źle... praca ok owoce kawa za darmo 3 tys na reke na dzien dobry i szanuja pracownika daja mozliwosc rozwoju i zarabiania 2x tyle jak ktos ma ambicje wszystkie komentaza chyba tych ktorzy zyja z 500 plus i sie pracowac nie chce patologii

serek
@Jan 02.08.2018 17:28

I patologia łapie te średniej klasy owoce i kawę jak małpy - bo przecieeee darmoooo. Czym się tutaj chwalić ? To tak jakby chwalić, że w kranie jest woda. Powiedz Jan jak z temperaturą ? Max 26 stopni ? Takie rarytasy.

Johny
@serek 03.08.2018 21:16

Łapią owoce i do domu bo takich rarytasów nie ma

Uerowiec

Dzień dobry, chciałem zapytać jak wygląda praca w Utrzymaniu Ruchu, czy warto aplikować do tego działu?

papierolog

Od roboty jest maszyna :] już niedługo era wszczepiania chipów i obowiązku noszenia masek... Pranie mózgów trwa - Dramat, a to tylko psie żarcie.

Jaskiniowiec
@papierolog 01.08.2018 12:16

Tony, tony, tony

UR
@Jaskiniowiec 01.08.2018 20:48

Technologicznie to przestarzała fabryka.

Agnieszka

@Rwn, Jestem Moderatorem forum GoWork.pl Z tym pytaniem powinieneś zwrócić się do firmy Royal Canin. Proszę Cię o stonowanie negatywnych emocji i nie prowokowanie innych użytkowników forum. Na forum każdy ma prawo do swobodnego wyrażenia własnej opinii, niezależnie czy jest to opinia negatywna czy pozytywna. Ważne żeby stosować się do regulaminu i swoje opinie uzasadniać.

Rwn
@Agnieszka 23.07.2018 11:40

Mówisz o mnie? Gdzie niby przedstawiam negatywne emocje? Jedno pomyłkowe proste pytanie i jedna opinia na kogos kto mówi zle o pracy w rc

Rwn
@Agnieszka 23.07.2018 11:40

Teraz wyrażę swoje negatywne emocje o moderatorze tego tematu, gdyż jest głupia p... nie potrafiąca rozróżnić kto sieje ferment a kto chwali i do tego nie potrafi przeprosić !

Ernest

Great Place To Work zakłamane i sfałszowane. Pracownicy biura otrzymują całą paletę "darów" od Marsa. Natomiast pracownicy produkcji ( nazywani przez wyżej postawionych "jaskiniowcami" mają rzucone na stołówce kilka pojedynczych sztuk. ) Liczą się tylko słupki ponad normę . Po trupach do celu. Nie warto.

Kuba

Słyszałem, że firma ma dobrą opinię jako pracodawca!!

Oyal123
@Kuba 17.07.2018 21:55

Źlee słyszałeś.

Agnieszka

@Feliks jesteś zainteresowany pracą w Royal Canin czy może jesteś ich pracownikiem? Jeśli posiadasz wiedzę na temat przebiegu procesu rekrutacyjnego i dodatków pracowniczych, koniecznie daj znać innym użytkownikom na forum. @Adecco na jakiej podstawie współpracujesz z tą agencją? Jesteś zatrudniony bezpośrednio przez nich - z możliwością przejścia na etat u Royal Canin?

Rwn
@Agnieszka 29.06.2018 09:10

Może odpowiesz Agnieszka dlaczego macie wyższe premie od tych co tyrają w dzien i noc?

Feliks

Czy jest jakiś powód tej ciszy?

Obiwan113
@Feliks 18.06.2018 13:27

Nie polecam tam pracować.Żałosne stawki, zmuszenie do nadgodziny,stawianie jednych wyżej drugich niżej, wyzysk,kłamstwa i manipulacje to codzienność w tej firmie.Kadra zmienia się co tydzień bo zwalniają ludzi bez podania przyczyn albo po prostu miałeś własne zdanie.Jeśli masz szacunek do siebie to omijaj tą firmę szerokim łukiem.Jeśli zaś lubisz robić dobrą minę do złej gry i udawać że wszystko jest w porządku to to jest miejsce dla ciebie.

Eryk

Jaka macie atmosferę w pracy? Warto aplikować?

Wiktor

Może nie każdy powinien tu pracować?

koala

ile można zarobić na stażu? Ktoś może coś więcej powiedzieć o stażach w tej firmie? Jak ciężko się dostać, jakie zarobki, czy jest możliwość późniejszego zatrudnienia, czy obowiązki na stażu są ciekawe i rozwojowe?

Szukajacy

Skoro firma jest dobrym pracodawcą to normalne , że z takimi chcą inni pracować!

idzie_nowe
@Szukajacy 22.04.2018 15:09

że Royal dobrym pracodawcą jest ?? :D :D Nie za czasów obecnego H.... teraz to Royal stacza się po równi pochyłej

Damian

Jak to jest naprawdę bo zapewniają że między ludźmi na produkcji jest ok?? Ale 2200netto za taką pracę 4 brygady i weekendy po 12 to jest dziwne

Ktoś1234
@Damian 17.04.2018 18:08

Atmosfera zależy od osób z którymi będziesz na dziale- tak więc trudno odpowiedzieć na to pytanie. Co do wynagrodzenia to dostaniesz może z 200 zł więcej niż napisałeś, może nawet uda Ci się zarobić 2500 netto jak będzie dobry miesiąc. Pamiętaj tylko o tym że w zamian za te 2500 zł przychodzisz nie tylko w weekendy po 12 godzin ale także w święta (jeśli wypada Ci akurat zmiana): np 6 stycznia, 1 listopada, 3 maja itd.... Co gorsza- agencje które rekrutują do Royala nadal uważają że jest to jakaś atrakcyjna stawka i tak zachęcają ludzi do przychodzenia tutaj. Jak myślisz: jakby było tak super to czemu co chwilę ogłaszają nowe rekrutacje do Royal Canin?

Zostaw opinię o Royal Canin Sp. z.o.o - Niepołomice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Royal Canin Sp. z.o.o