Orsay/Ordipol

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 137 ocen.

Opinie o Orsay/Ordipol

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orsay/Ordipol

Magazynier:)

Praca super, atmosfera dość spoko jak na rozmiary firmy, nie ma super dużego "ciśnienia" natomiast z mojej strony ogromny minus dotyczący nadgodzin... sam poszedłem do jednego z liderów zapytać czy mogę przyjść na nadgodziny żeby troszeczkę dorobić... dostałem informację że mogę, natomiast godziny nie będą wypłacane a jedynie oddawane w postaci dni wolnych.

Julita

@Orsay123 widzę, że większość Twoich uwag na temat pracy w Orsay, to tak naprawdę uwagi odnośnie bezpośrednich przełożonych. Bardzo możliwe, że osoba pracująca w innym sklepie opisywanych przez Ciebie sytuacji nie doświadczy. Czy w przypadkach, gdy w jako pracownicy macie zastrzeżenia co do pracy swoich przełożonych, to macie jakąś opcję zgłaszania ich do firmy? Jeśli tak, to czy próbowałaś to robić? Wspominasz też o dobrych stronach tej pracy. Czy często organizowane są konkursy, o których wspominasz? Rozumiem, że bardzo dobrze wpływały na Twoją pracę. Czy inni z Was również dobrze oceniają ten sposób motywowania?

Orsay123

Pracowałam tam przez 3 miesiące- tyle dałam rade pracować. Pracowałam już wcześniej w dużo większym sklepie z odzieżą niż Orsay i szczerze mówiąc nie było tam takiego "ciśnienia" jakie wywierała na nas kierowniczka. Polityka firmy wymaga wiecznego wciskania czegoś Panią kupującym w sklepie (zaproponuj na sklepie, zaproponuj przy przymierzalni i jeszcze trzeba wcisnąć "dodatkowy produkt" przy kasie)- co z tego, że jutro ta Pani której nawciskałaś sto rzeczy przyjdzie i odda większość, przecież pracownice Orsay'a znają lepiej potrzeby danej Pani niż ona sama... Pomimo tego, prace często wynagradzały sympatyczne klientki które przychodziły czasem po prostu porozmawiać pod pretekstem zakupienia czegoś. Kierowniczka zawsze o coś miała pretensje "źle rozmawiam z klientami" czy "mam zły ton podczas rozmowy". Dziewczyny na sklepie rozliczane co do minuty z przerwy, kierownictwo często w CZASIE PRACY w rzeczywistości przebywało poza sklepem ewentualnie siedząc na zapleczu pod pretekstem "wykonywania nawału obowiązków"- co z rzeczywistością miało się nijak, ponieważ kierowniczka w "nawale obowiązków" np. przeglądała gazetki promocyjne innych sklepów. Regionalna nie była zbyt sympatyczna, ciągle komentowała dziewczyny przebywające na sklepie w taki sposób, że każda świetnie zdawała sobie sprawę, że jest "obgadywana". Klimatyzacja w sklepie nie działała, przy np. 30 klientach na sali sprzedaży nie dało się wytrzymać, klientki bardzo narzekały. Na początku opisałam negatywne strony pracy lecz pozytywy też były, wspaniała zastępca kierowniczki- pracowała czasami nie tylko za siebie ale także i za moją leniwą kierowniczkę. Umowa o prace- stawka była jaka była ale to zawsze umowa o pracę. Wszelakie bony dawane przez firmę, proponowane zniżki na ubrania są świetną opcją czy nawet organizacja jakichkolwiek konkursów co dawało świetną motywacje do pracy.

Julita

@belisamożesz powiedzieć coś więcej o tym, jak wygląda praca na magazynie? Piszesz, że jest to raczej praca tymczasowa. A czy nie ma tam stałego zespołu pracowników? Rozumiem, że Tobie nie przedłużono umowy. Czy kogoś jeszcze spotkała taka sytuacja?

julita

Dziewczyny idealnie nadają się do rozładunku?!

belisa

Witam, powiem tak nawet jeżeli zatrudnia Was na magazyn bezpośrednio Orsay...to umowe o prace masz na 3 mieś.Po tych 3 mieś nie przedłużają umowy.Liczcie się z tym że to praca bardziej sezonowa.

Przyszły pracownik

Witam. Czy ktoś pracował w kadrach i płacach? Jestem ciekawa jakie są warunki pracy, kultura firmy.

Julita

@Agnieszkarzeczywiście, godziny pracy i możliwość ich dopasowania do godzin spędzanych na uczelni sprawia, że może to być dobre rozwiązanie dla osób, które studiują, ale chcą również rozpocząć pracę. A jak oceniasz sam poziom trudności rozmowy kwalifikacyjnej? Czy coś Cię podczas niej zaskoczyło?

Agnieszka

Miałam okazję być na rozmowie w sprawie pracy do tego sklepu. Zaproponowano mi 3/4 etatu ( 30 godzin tygodniowo ) wynagrodzenie nie jest za wysokie 1100 zł z kawałkiem, trzeba być dyspozycyjnym w każdym dniu, nawet w święta, weekendy itp. Praca w godzinach popołudniowych 13-20 z możliwością dostosowania się do studentów. Praca polega na podchodzeniu do każdego klienta i zachecaniu na zakupu jak największej ilosci rzeczy tj. Ktoś szuka spodniczki więc może dobierzemy jeszcze np. Bluzkę do kompletu - tak aby jak najwięcej sprzedać. Myślę ze dla studentów praca super, ale dla kogoś normalnie nie polecam. Uważam że za taką dyspozycyjność ( zwłaszcza w święta itp.) Stawka powinna być większa ;).

Julita

@Zadowolona :) rzeczywiście, atmosfera pracy jest bardzo ważnym elementem, który wpływa na to, czy pracownik dobrze czuje firmie. Fajnie, że piszesz zarówno o plusach jak i minusach pracy. To na pewno pozwoli osobom, które myślą o złożeniu aplikacji do Orsay/Ordipol, na podjęcie przemyślanej decyzji. Rozumiem, że Ty pracujesz jako sprzedawca. Widzę, że obecnie również poszukiwani są kandydaci na to stanowisko. W ofercie pracy jest informacja o elastycznym czasie pracy. Jak duży ma się wpływ na grafik? Czy tę pracę da się połączyć ze studiami?

Zadowolona :)

Hej! Od ośmiu miesięcy pracuję w Orsay w Legnicy i jestem bardzo zadowolona. Od razu dostałam umowę o pracę, najpierw na okres próbny, a potem na dłużej. Stała premia minimalnie przewyższa najniższą krajową, ale są różne premie dla całego zespołu za dobry obrót, średnią wartość na paragon itd. Super jest to, że bardzo często są tam organizowane konkursy dla sklepów. Np za założenie największej ilości kart klubowych można wygrać zestaw kosmetyków, karty podarunkowe czy kolację dla całego zespołu. Atmosfera u nas jest świetna :-) . Wszyscy współpracujemy, dzielimy się obowiązkami, pomagamy sobie w trudniejszych czynnościach. Ciągle jest wesoło! Kolejną zaletą jest rabat pracowniczy, który wynosi 30% na wszystko (z wyjątkiem rzeczy przecenionych), a w dodatku 50% na nową kolekcję, 50% na całą kolekcję biznesową i 50% na jedną rzecz miesięcznie z kolekcji Jeans Corner. Kolejnym atutem są szkolenia z przeróżnych dziedzin: sprzedaż, visual, podejście do klienta etc. Jeżeli chodzi o wady to to, że w sklepie praktycznie ciągle jest ruch i ciągle jest 1000 rzeczy do zrobienia. Jeżeli ktoś nie lubi kontaktu z ludźmi to nie polecam, bo trzeba być odpornym na różne humorki klientek. Wadą jest też to, że trudno tu o więcej niż pół etatu (Mi 1/2 etatu bardzo odpowiada, bo mogę to łączyć ze szkołą). Kolejny minus jest taki, że płacone mamy do 21.00, a często zostaje się sporo po czasie żeby sprzątać, rozliczyć kasę, ułożyć ubrania etc. Niestety jest też sporo dźwigania, więc praca zła dla osób z problemami zdrowotnymi. Podsumowując: czy polecam? Tak, jak najbardziej! :)

Klientka sklepu

Wzorcownia Włocławek. Pani nie za wysoka w okularach strasznie nie miła ordynarna i chamska jestem, a w zasadzie byłam stała klientką i już więcej zakupów nie zrobię w tym sklepie.

PaKlientko
@Klientka sklepu 06.05.2017 10:47
Wzorcownia Włocławek. Pani nie za wysoka w okularach strasznie nie miła ordynarna i chamska jestem, a w zasadzie byłam stała...

Opinia Klientek nas nie interesuje, to forum dla pracowników.

Klientka

Silesia Katowice Pani wysoka, krótkie włosy bardzo niemiła, niesympatyczna. Powinni przyjrzec się bardziej pracownikom . Osobiście już zakupów w tym sklepie nie zrobię.

PaKlientko
@Klientka 01.05.2017 03:17
Silesia Katowice Pani wysoka, krótkie włosy bardzo niemiła, niesympatyczna. Powinni przyjrzec się bardziej pracownikom . Osobi...

Opinia Klientek nas nie interesuje, to forum dla pracowników.

wawa

Czesc pracuje tam i generalnie jest spoko tylko atmosfera ja sie nie wkupisz w łaski lasek to cie beda wykorzystywaly jak cholera... socjal to tam jest żaden, zgadzam sie z tym ze do tej pory nadgodziny byly wyplacane co 4 miesiace ale od listopada mają byc co miesiac tak wiec tutaj luz... codziennie są budzety do wyrobienia al to ja w kazdej sieciowce czasem jak slabszy dzien to jest straszny nacisk ale no coz... ale powiem wam jedno pracowalam w nie jednej sieciowce ale tutaj co do kierownika salonu i regionalnej nie można mieć żadnych zastrzeżeń są tak spoko Kobiety niż zwyle pracownice taka jest prawda nie bede tego ukrywala... są częste konkursy gdzie mozna wygrac jakies bony zaupowe i warto sie wtedy postarac:) Pozdrawiam Monike Regionalną z Gdańska .

sz

a ktoś wie czy w EŁku jeszcze szukają sprzedawców?

Sylwia Nowa Pracownica

Witam Chcialam dodat swoj komentaz. Otorz to co Wy Studentki piszecie na temat atmosfery w pracy Orsey To totalne KLAMSTWA i BZDURY!!!!!. Za cos takiego moim zdaniem ten kto pisze anonimowo takie anonse w kierunku Pracodawcy,Brygadzisty czy Podwladnego swojego Kierownika lub Lidera to dlamnie osoba nienadajoca ,sie wogole do takiej pracy fizycznej lub jako sprzedawca czy na magazyn. Za duzo wymagacie moim zdaniem od Pracodawcy a same malo oferujecie od siebie zebynpozostac w tej firmie trzeba miec mocna psychike oraz checi do fizycznej pracy.Owszem nie jest to latwa praca bo tzeba rozpakowac czasami pudla i skanowac czytnikiem oraz ukladac na wozki ale jak to mowia len bendzie LENIEM a Pracownik ktoremu zalezy na tej pracy ZOstanie Docenionym.Ja zostalam brdzo cieplo przyjeta jest super atmosfera zostalam celujaco przeszkolona szybko i sprawnie opanowalam czytnik co nie jest to latwe,gdy ktos jest w tym zielony ake kto chce ten Osiagnie swoj CEL. Takze drogie panie prosze nie pisac bzdur i nie straszyc Pania G. Bo to BZDURY. I KLAMSTWA mam 27lat i nawt nie spodziewalam sie,ze dostanentak fachowom popieke medyczna. A zqpierdol jest w kazdym zakladzie i kazdej pracy. Nauczy szanowac sie Swojego Pracodawce i Swoje Pieniadze Za prace potem nazekajmy!!! Pozdrawiam swoja pania ktora mnie dzisiaj Szkolila:-* :-* :-* :-* :-* :-*

awawawaw
@Sylwia Nowa Pracownica 29.08.2016 16:45
Witam Chcialam dodat swoj komentaz. Otorz to co Wy Studentki piszecie na temat atmosfery w pracy Orsey To totalne KLAMSTWA i BZ...

Widać, że ty akurat tylko do takiej pracy się nadajesz, swoim postem opisałaś baaardzo dokładnie swoją osobę. Udawaj zatem dalej murzyna rób za tą śmieszną stawkę. W sumie niewiem czy gdzie indziej by cię przyjeli

Iza
@Sylwia Nowa Pracownica 29.08.2016 16:45
Witam Chcialam dodat swoj komentaz. Otorz to co Wy Studentki piszecie na temat atmosfery w pracy Orsey To totalne KLAMSTWA i BZ...

Dziewczyno naucz się gramatycznie i składnie wypowiadać to potrafią dzieci w szkole podstawowej. Jeśli w tym sklepie pracują ludzie na Twoim poziomie to naprawdę lepiej Orsay zacząć omijać z daleka. Nie potrafisz poprawnie pisać więc jak można Cie zatrudnić do obsługi klienta i obsługi kasy fiskalnej. Faktycznie żenada z punktu widzenia tylko i wyłącznie klientki.

sylwia NowaPracownicaMagazynier

Mam pytanie zaczynam tam prace od poniedzialku na magazynie skanowanie ciuchow jaka jest tam atmosfera i wsrunki prscy bo tak czytam opinie i sam strach tam pracowac. Sylwia Pozdrawiam

Nick
@sylwia NowaPracownicaMagazynier 27.08.2016 21:54
Mam pytanie zaczynam tam prace od poniedzialku na magazynie skanowanie ciuchow jaka jest tam atmosfera i wsrunki prscy bo tak c...

Dziewczyno lepiej sie tam nie pchaj, szkoda Twojego zdrowia i czasu. Pracowałam tam cztery lata i wiem co mowie... Nikomu nie polecam tej pracy! Wykorzystują ludzi za marne pieniadze. Narobisz sie jak głupia a oni i tak stwierdza, że za malo. Po pracy na magazynie w BW mam zniszczony kregoslup, przepukline i zylaki na nogach. Zdrowie ma sie jedno, nie warto sie poswiecac!

dedwedxce

Zależy czy chodzi o sklep Orsay, magazyn na Bielanach czy tez biuro Orsay. Ja osobiście jestem pracownikiem w biurze i mi bardzo odpowiada :) Dobrze płacą i nie ma problemu z urlopem etc. Atmosfera super.

kari

1200 na ręke za 3/4 etatu

Paula

Nikomu nie polecam pracy w Orsay :) W szczególności w CH Arkadia, kierowniczka ma definitywnie coś z deklem, dziewczyny nie wytrzymują dłużej niż okres próbny. Zmiany po 9/10h, atmosfera niezachęcająca, dodatkowo zamykasz za darmo, czasami jest to nawet godzina. Przy stawce 10zł/h nasłuchasz się jaką to dobrze płacącą sieciówką jest Orsay i dlaczego tyle wymagają(a wymagają kpiąco dużo). Kierownik regionalny... pozostawię bez komentarza. Współczuję każdemu kto pracuje w Orsay i odradzam KAŻDEMU pracy w tym wspaniałym domu mody.

kura

Praca na magazynie w Bielanach: - ludzie zawsze pomogą, jeśli czegoś nie wiesz - sklep firmowy, w którym obkupisz się za niewielkie pieniądze (dla pań oczywiście!) - kierownictwo okropne - nadgodziny JUŻ płatne - pracujesz 10h, jeden dzień w tygodniu + weekendy wolne (system dla większości działów) - czasami soboty pracujące - w tym momencie masowe zwolnienia ludzi, którzy pracują tam już nawet 10 lat - latem mega gorąco, wiatraki nic nie dają - dźwiganie ciężkich kartonów - pieniądze w miarę, ale według mnie nie jest to stawka godna takiej pracy, gdzie wysiada kręgosłup i nogi - przerwa tylko jedna (pół godziny na 10h pracy) ogólnie nie polecam

Karo

A ja z kolei chciałabym powiedzieć o świetnych warunkach dla stażystów w biurze, którzy nie są traktowani jak niewolnicy. Zarobki to 1600 brutto (więcej niż w niejednym banku za staż), w każdym miesiącu przysługują 2 dni wolnego, a do tego obowiązują wszystkie zniżki pracownicze i darmowy dojazd autobusem. Mało które korpo może to zaoferować studentom bez doświadczenia.

KaroCa
@Karo 16.06.2016 19:47
A ja z kolei chciałabym powiedzieć o świetnych warunkach dla stażystów w biurze, którzy nie są traktowani jak niewolnicy. Zarob...

Wszystko super, a kogo trzeba znać żeby dostać pracę w biurze? Raczej bez znajomości nie przyjmują więc nijak się to ma do warunków pracy.

vera

Hej wiem ze tam przyjmują przez firme, jest az tak zle?

Aga

Tragedia. Pracowałam we wielu sklepach, ale nigdy nie zajmowałam się tyloma niepotrzebnymi pierdolami co tutaj. Milion tabelek, karteczek, wydruków. Wszystko się myli, stres i obrażanie.

orsay

Moja opinia dotyczy pracy na magazynie na Bielanach na dziale reassort Plusy: - darmowy autobus pracowniczy - praca na jedną zmianę - sympatyczne dziewczyny - nie ma ciśnienia na wyrabianie norm - sklep pracowniczy Minusy - trzeba się nastawić na dźwiganie ciężkich kartonów - latem na hali jest gorąco i często zdarzają się omdlenia - prawie cały czas nadgodziny (obowiązkowe), wyjątkowo może się zdarzyć 11 godzin albo pracująca sobota - grafik jest ruchomy, nie ma 100% pewności, o której skończy się pracę, bo w ciągu dnia mogą spłynąć nowe zamówienia i trzeba zostać dłużej - na umowie o pracę nadgodziny są bezpłatne - oddają w dniach wolnych - autobus do Wrocławia jeździ o 14 i 16, więc jeśli praca jest np. do 15, trzeba sobie samemu zorganizować powrót do domu - praca kiepsko płatna

osoba

Kupię kartę podarunkową do sklepu firmowego...kontakt magart_decor@vp.pl proszę o kontakt tylko poważne propozycje.

Podpucha
@osoba 14.04.2016 13:13
Kupię kartę podarunkową do sklepu firmowego...kontakt magart_decor@vp.pl proszę o kontakt tylko poważne propozycje....

Uwaga HR sprawdza !

PureTruth

Osobiście widziałam jak traktowani są pracownice ORSAY w Auchan (krasne - rzeszów) Ta kierowniczka to jakaś pomyłka ... Wstyd dla tej firmy , jak tam pracują tacy ludzie jak ona

zastępca kierownika

Dobrze, że tej pracy nie dostałam, bo bym tylko sfrustrowana była tak słabymi zarobkami :) dzięki za info i współczuję, że za taką marną kasę musicie znosić tą regionalną - nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia. Nie wiem skąd u osób na takich stanowiskach bierze się taki brak szacunku do ludzi, którzy są "pod nimi", może nieumiejętność radzenia sobie ze stresem oraz chęć utrzymania stanowiska za wszelką cenę.

rekrutacja-zastępca kierownika sklepu-Wrocław 2015

Przebieg rekrutacji: I etap to spotkanie kandydatów (jakby assessment) w siedzibie firmy na Bielanach z kierowniczką regionalną i HR-ką. Najpierw krótkie przedstawienie firmy a następnie zadania do zrobienia: 1. uporządkuj w kolejności ważność czynników z punktu widzenia klienta (np. wygląd witryny, czystość w sklepie, obsługa klienta, itp.), najpierw zadanie robione jest samodzielnie a następnie wspólne przedyskutowanie zadania przez kandydatów i ustalenie właściwej kolejności) 2. ustal kolejność czynności w sklepie (np. dostawa nowego towaru, przygotowanie promocji, porządek na sklepie, itp.) 3. ustal, ile czasu potrzebujesz na np. metkowanie, posprzątanie magazynu - tutaj zabrakło konkretnych danych liczbowych potrzebnych do właściwego zrobienia tego zadania. 4. test do wypełnienia-praca ze wskaźnikami (np. inwentaryzacja (straty), sztuki i kwoty na paragon, plany sprzedażowe-nad którymi z czynników chciałbyś popracować i dlaczego ?) Po części zadaniowej były indywidualne rozmowy z kandydatami - pytania typu: jak widzisz pracę kierownika, obsługę klienta, dociekania nt. współpracy bądź jej zakończenia z ostatnim pracodawcą. II etap: to bezpłatna godzina w jednym ze sklepów - podpisujesz stosowny dokument, że nie będziesz się domagać zapłaty za ten czas. Biorąc pod uwagę, że kandydatów nie było "kilku"-sklepy zyskały dodatkowych pracowników za free. Przede mną wychodziła dziewczyna, gdy ja kończyłam-kolejna już czekała. Czepiając się, prawo pracy mówi, że na przyjrzenie się pracownikowi jest okres próbny a nie bezpłatne godziny na sklepie. Tutaj do wybrania jest kilka outfitów na różne okazje-podczas tej czynności należy obsługiwać klientów. Celem tej części jest zaprezentowanie kontaktu z klientem, dobrej obsługi klienta. Obowiązkowe jest przywitanie każdego klienta "dzień dobry", po jakimś czasie czułam się jak papuga. Ogólnie I etap wspominam miło. II etap już mniej-wchodzisz do sklepu, którego nie znasz, masz pomagać klientom, którzy najczęściej tej pomocy nie chcą. Nie wiesz, w ilu miejscach wisi dany towar, wielu rozmiarów brakuje. Część kolorystyki była kiepska, klientka szukająca zwykłej eleganckiej bluzki nie mogła nic znaleźć i szczerze nie było tam nic konkretnego, co mogłabym jej zaproponować :/ Gdzieś w trakcie pojawiła się kierowniczka regionalna, wyszła z przymierzalni i rzuciła swetry, które mierzyła. Jej brak kultury zrobił na mnie niekorzystne wrażenie. Zastępczyni kierownika sklepu szeroko się uśmiechnęła do regionalnej-zapewne był to nie pierwszy raz z rzucaniem towaru, widocznie była w stanie "wrzucić to w koszty pracy" :P Moje odczucia odnośnie rekrutacji: na rekrutacji firma sprawdza umiejętności zarządzania ludźmi, ustalania priorytetowości zadań, zdolności VM. Na podstawie informacji, które uzyskałam, uważam, że niestety rekrutacja nie jest dostosowana do potrzeb firmy. W Orsay-u kierownik i jego zastępca powinni pracować większość czasu na sali sprzedaży-są sprzedawcami, asystentami w przymierzalni, kasjerami. Na sklepie jest 1 lub 2 pracowników, więc tak naprawdę nie ma kim zarządzać, chyba że samym sobą :P nie jest więc tu potrzebny typowy kierownik do zarządzania, ale taki, który pełni rolę sprzedawcy. Sklepy Orsay nie mają Vm-ów, więc sprzedawca i kierownicy sami układają towar, zmieniają witryny, itp. W mojej ocenie ta firma powinna rekrutować byłych lub obecnych VM-ów lub ludzi ze zdolnościami dekoratorskimi, posiadających ewentualnie zacięcie do zarządzania, bycia kierownikiem. Nie po to składam aplikację na kierownika lub zastępcę, żeby być sprzedawcą. Ważne są dla mnie też warunki pracy i rzucanie towarem przez regionalną odbieram jako brak szacunku do mojej osoby i pracy, takie zachowania są nie do zaakceptowania. Dla szukających pracy w Orsay-u: znowu widzę ogłoszenie na zastępcę kierownika sklepu-Wrocław, a niedawno skończyła się rekrutacja na to stanowisko ... ? Wg raportu pracuj.pl płaca na tym stanowisku to 4,500 netto ... ? Napisałam to, co pamiętałam-mam nadzieję, że komuś pomogę :) Ogólnie testy na rekrutacji są łatwe, a kandydaci bardzo zróżnicowani, z dość różnorodnym doświadczeniem.

mariabigos
@rekrutacja-zastępca kierownika sklepu-Wrocław 2015 09.02.2016 22:13
Przebieg rekrutacji: I etap to spotkanie kandydatów (jakby assessment) w siedzibie firmy na Bielanach z kierowniczką regionaln...

gdzie zastępca zarabia 4,5 tys? chyba żart. Ja mam w tej firmie 2300

falor

2000? Chyba brutto ?

obóz pracy

Pracowałam tam tydzień, byłam zatrudniona przez agencję. Na miejscu przydzielono mnie do innej pracy niż miałam wykonywać. Praca po 10 godzin dziennie i prośba o przyjście w sobotę, oczywiście umowa zlecenie, więc za przyjście dodatkowo nie ma żadnych pieniędzy. Jest tylko jedna stawka. Pracowałyśmy przy rozładunkach i załadunkach towaru, nosiłyśmy ciężkie kartony i to wszystko robiłyśmy my, kobiety. Jeśli do pracy było na 6tą,a cały czas tak było, to przerwa należała się o 11, albo o 11 jeśli był akurat rozładunek to przerwa o 12tej. Nigdy nie wiadomo do której się jest w pracy, bo grafik jest ruchomy. W dodatku obiady dla osób z umową o pracę są o połowe tańsze, a zlecenie płaci całość. Nie polecam. Praca dla osób, które dają sobą pomiatać, dosłownie.

Ona

Pracowałam w Orsayu dawno temu(prawie 4 lata temu),miałam stawkę 10 zł brutto/ h na umowę zlecenie przez APT Sanpro Job Service,teraz oferują już 12 brutto/godz.Firma jest niepoważna,przyjechaliśmy normalnie do pracy,po czym zapytano nas:Agencyjni,co Wy tutaj robicie?Od teraz nie ma już dla Was pracy!I trzeba było wracać do domu z Bielan na własną rękę,dojeżdżałyśmy autobusem pracowniczym z Hallera.Kartony z ciuchami do metkowania bardzo,bardzo ciężkie.Ogólnie to nie było tak tragicznie,poza tym,że czasem pracowało się 10 godz bez żadnych dodatków za nadgodziny,na śmieciówkach nie przysługują.Praca dobra dla studentek lub na wakacje.

pracownica123

fakt, nadgodziny wyplacanae sa co 4miesiace, ale jak ktos robio tydzien w trydrzien 30h zamiast 20 np to chce miec wyplacone te nadgodziny, a nie robic za darmo pol miesiaca

Jahsgakc
@pracownica123 19.05.2015 09:19
fakt, nadgodziny wyplacanae sa co 4miesiace, ale jak ktos robio tydzien w trydrzien 30h zamiast 20 np to chce miec wyplacone t...

Praca tam to jakaś pomyłka, umowa smieciowa, zarobki też smieciowe a wykonujesz pracę jak za 1,5 etatu w dodatku wyzysk i wykorzystywanie, praca dobra dla studentek zaocznych,ale na pewno nie na stałe i nie dla osób posiadających dzieci, bo jest któraś ma dziecko i się tam zatrudnia, to lepiej żeby nosiła zdjęcie dziecka że sobą bo może zapomnieć jak wygląda w tym trybie pracy

zibi

praca jak kazda ,trzeba się nacharować,wszędzie ludzi mają w du.....ie,byle by tylko robota była wykonana ,jak chcecie się szybko rozwieść,pozbyć męża czy żony ,to wysyłajcie właśnie tam...a wasze problemy się rozwiążą naturą.Młode damy atakują w przerwach na fajkę....

niesia

Gdzie 12, to 12. Zalezy jaki prog, w pewnym miescie wychodzi niecale 8 zl. Dodatkowo tna godziny jak moga.

Haha

A co Ty myslalas ze sa tam rowniez pracownicy od pchania kartonow? To chyba jasne ze robot nie bedzie tego za nas robil, ludzie chyba kazdy wie jak wyglada praca w sklepie odziezowym, litosci :D zapieprza sie to prawda ale mysle ze stawka jest przyzwoita w stosunku do innych sieciowek np orsay ~12 zl po okresie probnym, lpp(mohito, reserved itp)~ 8,2 zl . Ja pracowalam w mohito i przeszlam do orsay to z czystym sumieniem moge powiedziec ze to niebo a ziemia, traktowanie pracownika, system socjalny , umowa o prace a nie jak w lpp smieciowa.. I wiele wiele wiele wiecej roznic na plus dla orsay. Dla wyjasnienia bo piszecie glupoty, nadgodziny sa wyplacane po 4 miesiacach ale kierownik stara tak sie je zbic do minimum lub zera zeby nie bylo trzeba wyplacac a pracownik zyskuje wiecej wolnego, chyba przyjemny uklad? Wiadomo ze sa tygodnie kiedy trzeba wiecej pracowac i powstaja nadgodziny. Mysle ze placa i warunki orsay jak na terazniejsze realnia sa naprawde dobre, chcialybyscie byc w robocie noszone pewnie na rekach za 50 zl/h

Sobótczanka12345
@Haha 30.04.2015 00:03
A co Ty myslalas ze sa tam rowniez pracownicy od pchania kartonow? To chyba jasne ze robot nie bedzie tego za nas robil, ludzie...

płaca juz 13zł....i nie ma co narzekac bo to jedyny zakład który nie oszukuje

Zeta

Co mogę powiedzieć zwolniono mnie z pracy(zlecenie)po 5 dniach niewiele zrozumiałam z tego co do mnie powiedziano jak się spytałam dla czego to że "jestem nowa i nie wdrążyłam się w system" nie zostało mi nawet 5 minut poświęcone aby wytłumaczyć co mam robić, musiałam się dopytywałam się dziewczyn, przez od 8 do 10 godzin wklepywania w PC faktur na stojąco, mało tego kazano nam rozładowywać ciężarówkę w 2 osoby, kartony różnych wielkości poukładać na 8 lub więcej paletach zawsze o 11 gdzie się zaczyna półgodzinna przerwa, podczas gdy inne dziewczyny-koleżanki liderki normalnie szły na przerwę my musiałyśmy zapychać, autobus darmowy tam(5:30) i zpowrotem(14:30) co z tego że darmowy skoro kończyło się różnie nawet o 12. Byłam na dziale sklep internetowy-zwroty, jedyne dobre to że 12zł/h brutto przez pośrednictwo ale i tak niepolecam

takaPrawda

Co tu duzo mowic..gdy zaszlam w ciaze wieelka afera..jak ja moglam...gdy poszlam na l4 bo MUSIALAM (ciaza zagrozona)nie uslyszalam zadnego dobrego slowa !!!pracowalam na dwa sklepy za 1300pln ... Praca na telefon grafik na tydzien ktory i tak sie zmienial ..jednak w sklepie super dziweczyny i to dalo sie zniesc !)atmosfera..no dobra;)same popoludniowki (ranki brala tylko kierowniczka- bo tak)no chyba ze miala wolne ale i Ona tez byla ok...ale jo wlasnie...ale..gdy zaczynalam na 12 etatu pracowalam po nawet 150h miesiecznie...w ostatnim miesiacu duzo wolnego by wyplacic jak najmniej.. Ale to nic ..nadgodzina placona mniej niz standardowa godzina pracy(nadgodziny zbiera sie 4miesiace ...wyplaca na 5miesiac ) !!!!czeste telefony ....przyjdz do pracy...teraz zaraz. Ogolnie gdyby nie to ze musialam pracowac...i gdyby nie dziewczyny...to bym odeszla.... Oczywiscie juz teraz wiem ze po ciazy moja noga tam nie stanie

pracownik

Duzo osob pisze bzdury...!!! Pracuje sie tyle ile jest na umowie, wiadomo raz sie ma np w tyg 25h, a w nastepnym 15 (przy umowie 20h tygodniowo). Nie kazdy ma 20h na umowie (wszystko zalezy od zaangazowania). Jesli jakies nadgodziny powstana to sa wyplacane! Rabaty personalne sa i to bardzo ciekawe. Na eventy juz nie trzeba chodzic ubranym w jednym kolorze! Jedynie apaszka ma byc taka sama u kazdej dziewczyny ( oczywiscie apaszke dostajemy gratis). Fundusz socjalny oczywiscie ze jest! Atmosfera w pracy zalezy od kierownika sklepu i regionalnego - my nie mozemy narzekac. Sa nastawieni na wyniki ale tak jest w kazdej sieciowce... Orsay i tak wypada super na tle innych.

pracownica123

Witam, praca w orsay'u jest dla ludzi którzy lubią być wykorzystywani. Można zapomnieć o wypłacanych nadgodzinach za zostawanie po pracy lub przed praca, grafik nigdy nie jest ustalony na tyle ile godzin ma się na umowie tylko więcej za które znowu nie płacą, niewyobrażalne wymogi co do pracowników za które i tak nie jest się wynagradzanym w żaden sposób, rabaty pracownicze są o ile są jakieś eventy w firmie narzucają czasem kolor w których trzeba chodzić przez miesiąc i musisz je kupić sobie sama oczywiście, więc nie ma co mówić o socjalu. Wszyscy kierownicy się trzęsą,wypłata dla kogoś kto chce sobie trochę dorobić, w ogóle nie adekwatna do zadań jakie dostaje pracownik, zazwyczaj praca na 20h na umowie, straszne wykorzystywanie człowieka musi być dostępny 24 na dobe

madzialena

Chyba praca w Orsay jest dobra głównie dla takich studentek zaocznych, co to sobie moga zarobic na opłacenie tych studiów, co nie? Możecie napisac ile płaca takim studentciakom, bo ja własnie jestem w takiej sytuacji i szukam pracy, gdzie mnie przyjmą bez specjalnego wykształcenia. Pozdrawiam serdecznie!

Natalia A.

Witam wszystkich, jestem studentką drugiego roku studiów magisterskich na Uniwersytecie Ekonomicznym. Piszę pracę na temat: "Atrakcyjność niemieckiego pracodawcy na polskim rynku pracy". Chciałabym poprosić, jeśli ktoś miałby czas i ochotę wypełnić ankiete na temat konfrontacji Państwa oczekiwań wobec pracy w firmie z niemieckim kapitałem z rzeczywistością. Z góry bardzo dziękuję! http://www.ebadania.pl/41489d7b95a63fc5

HR

Uwaga! To podpucha,

karola

Hej, byłabym zainteresowana wejściówką do Orsaya za jakąś opłatą? Proszę o kontakt z ofertą. karolina_kd@o2.pl

zniesmaczona

Chamstwo chamstwo i jeszcze raz chamstwo. Znieczulica na pracownika. Regionalna ma gdzies pracownika najwazniejsze zeby tylko ktos byl w pracy. Po 20miesiaca potraktowano mnie jakbym tam pracowala miesiac...nie mozna z zadnych dodatkow skorzystac bo niepracujesz np. Ponad 4h przy kompie albo poprostu za duzo zarabiasz....zenada...ba dzo zenujace wynagrodzenie dobwymagan...szczegolnie regionalnej ktow wiecznie jest na l4

masakra

Placa niska bez placonych wypracowanych nadgodzin. Tak jak napisal ktos wczesniej 15 minut przed i po pracy za darmo sie pracuje. Wymagania bardzo duze. Koszmar.

Zmęczona

Praca w Ordipol bardzo bardzo ciężka, jestem zatrudniona przez pośrednika niby 10 zl na godzinę. Jednego dnia pracujesz 6 godzin drugiego 10 jakaś masakra. Kartony z ciuchami do metkowania ważą chyba po 30kg jest w jednym kartonie np. 120 bluzek albo z 40 par skórzanych spodni i weź to kobieto podnieś. Jak jednego dni przyszłam do pracy na 6 przerwę miałam dopiero 11. Nie można do nikogo się odezwać, wyjąć telefonu żeby chociaż zobaczyć godzine i wogóle masakra. Strzy pracownicy chodzą piją kawusię wode co pół godziny a ludzie z "agencji" jak to nazywają muszą za.... .Złożyłam już wypowiedzenie bo nie dam rady plecy wysiadą mi niedługo całkowicie i rece też a stara jeszcze nie jestem. Więc jeżeli ktoś lubi stać w miejscu i dźwigać duze cieżary to polecam w innym wypadku nie.

marimar

Firma oferuje pół etatu i nieadekwatnie niskie zarobki do stawianych wymogów. Ale praca jak praca na pewno są lepsze i gorsze ważne żeby do pracy chodzić z przyjemnością i tu zaczynają się schody. Atmosfera w pracy zależy tu w dużej mierze od kierownika i regionalnego. Ja szczęścia nie miałam. Kierowniczka trzęsła gaciami na widok regionalnej Iwet Ch. a po jej wyjściu ze sklepu wyżywała się na całym personelu. Jeszcze lepiej było gdy na zapleczu przez telefon pokłóciła się z mężem. Wylatywałą z zaplecza, para szłą z uszu a pracownicy latali po sklepie. Pełen profesjonalizm. Dodatkowo logowanie się przez kierowniczkę jako obecną w pracy i wychodzenie na zaplecze lub galerię na długie godziny. Dużo by jeszcze pisać na szczęscie się stamtąd zwolniłam i teraz mam święty spokój.

ktosiek

ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] praca na eshopie to jedna pomyłka :) ostrzegam iść tam po pierwsze: kapuś wszystko doniesie,dopowie do tego :) liderka: haha brak słów, i kierowniczka tez wiele do zyczenia daje :) nie polecam, totalnie! praca dla robota i osob bez ambicji :)

zniesmaczona

Trzeba jeszcze dodać, bo tego nikt nie poruszył, że czasem sklep funkcjonuje bez kierownika. Za sklep odpowiada osoba, która ma się starać, wykazać a dopiero po jakimś czasie dostaje umowe na zastępce kierownika.... i dopiero po jeszcze dłuższym czasie na kierownika. Czasem czeka się ze dwa lata na taką umowę... A sklepem kieruje zwykły sprzedawca SA, który odpowiedzialny jest za wszystko....

Zostaw opinię o Orsay/Ordipol - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orsay/Ordipol