OPEX S.A.

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 63 ocen.

Opinie o OPEX S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPEX S.A.

lucyfer

Pracują prawie sami alkoholicy okradają innych kierownictwo nic sobie z tego nie robi tak samo jak i w biurze nie wyciągają żadnych konsekwencji

ChciećToMóc

Jak na początek pracy poza granicami kraju może być. W dalszej perspektywie dobrze jest poduczyć się języka i fachu odłożyć trochę grosza i spróbować bezpośrednio u niemieckiego pracodawcy. Roboty i ogłoszeń jest masa, więc trzeba próbować. W razie niepowodzenia OPEX chętnie przygarnie, więc nie ma nic do stracenia. Znam ludzi którzy po OPEX-ie poszli z postępem do innego pracodawcy i ani widzi im się wracać. Ja też znalazłem lepiej pod każdym względem, ale to dla ambitniejszych.

Zuzanna

@OPEX SA nie do końca chce mi się wierzyć, że firma na forum przybrała by właśnie taką retorykę wobec osób, które w jakimś sensie są nią zainteresowane. Nie mniej jednak - uściślając - nie pytam o z myślą o kimkolwiek mi bliskim. Pytam, bo takie informacje zwyczajnie na tym forum są potrzebne. To one odpowiadają na wiele pytań, jakie stawiają sobie osoby zainteresowane pracą w OPEX S.A.

Zuzanna

@prawdziwy pracownik a Ty na jakim stanowisku w OPEXie pracujesz? Możesz opowiedzieć coś więcej o swoim doświadczeniu zawodowym w tej firmie? Czy oprócz regularnych wypłat (które są niewątpliwie ważne) korzystasz dodatkowo z innych pakietów - np. socjalnego?

OPEX.SA
@Zuzanna 13.09.2017 17:48
@prawdziwy pracownik a Ty na jakim stanowisku w OPEXie pracujesz? Możesz opowiedzieć coś więcej o swoim doświadczeniu zawodowym...

"Zuzanna" jeśli Ty dopytujesz o szczegóły warunków pracy w Opex zamiast np. Twój mąż , lub brat pytać u źródła , to lepiej zajmijcie się uprawą jedwabników , lub hodowlą koni arabskich , bo robota na budowie , a tym bardziej na exporcie to robota dla ludzi a charakterem. Zarabia się znacznie więcej niż na "polskich budowach" , ale i wysiłek musi być większy. Stawki "godzinowe" oczywiście ,że są mocno zróżnicowane , bo umiejętności i doświadczenie zatrudnionych jest różne. To truizmy , dlatego tylko do Ciebie kieruję te fakty. pozdro OPEX.SA

Jacek

Nie polecam! Wręcz odradzam rękami i nogami . Firma ostatnio rozpoczęła działania na rynku angielskim. Wedle firmy był to odział z Niemiec więc oni umwyali ręce za to co tam się działo. Ekipa alkocholikòw i nie kompetentnych majstròw. Do wspòpracy nawet nie doszło, ale to zapewne i lepiej. Wiele pustych obietnic i zapewnień. I radzę uważać na Pana Krupińskiego nadzwyczaj nie poważny człowiek.

PYTEK
@Jacek 07.09.2017 18:02
Nie polecam! Wręcz odradzam rękami i nogami . Firma ostatnio rozpoczęła działania na rynku angielskim. Wedle firmy był to odzia...

Polecam odpowiedź "krewnego". Skoro do współpracy nie doszło , to dlaczego oceniasz ??

Pracownik

Pracowałem nie długo w Opexsie. Na basenach , ponoć największa budowa. Kasa na jaką się zgodziłem wstępnie była i nawet w terminie . Robota by była tylko z podwyżkami słabo. Za to majstry to porażka . Język niemieckiego nie umieją bo chyba nie muszą -oprucz Jacha. Dzwigowy umie lepiej-pewnie musi. Gemza -śmierdzi piwem i papierochami, a Gładki w jednej koszulce chodzi cały tydzień w LIPCU . Kto ich mianował. Ludzie kasa ważna ,ale i atmosera. Teraz w Polbale mam porównanie -CIEŻKO rozróżnić majstra od kierownika.

Krewny
@Pracownik 05.09.2017 21:50
Pracowałem nie długo w Opexsie. Na basenach , ponoć największa budowa. Kasa na jaką się zgodziłem wstępnie była i nawet w ter...

"Zgodnie z definicją art. 212 § 1 Kodeksu karnego zniesławienie polega na pomawianiu o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności. Zniesławić można nie tylko pojedynczą osobę fizyczną, ale także grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej........" Z twojego opisu wynika , że byłeś w OPEX-sie zatrudniony (krótko) na etacie "higienisty" , lub "tłumacza j.niemieckiego"...? Używasz nazwisk sam będąc (jeszcze) anonimowy - to zwykłe chamstwo. Znam tych szkalowanych ludzi , bo jeden z nich jest moim krewnym i podpowiem mu , by wystąpił na drogę prawną i udupił takiego "kogoś" , jak ty chyba , że na tym forum odszczekasz te słowa podając swoje nazwisko i imię. Zaproponuję ci 1 miesiąc czasu..... PS. Policja i prokuratura dojdzie po numerze IP komputera , kim jesteś.......ale pewnie wiesz o tym i jeszcze jedno - po błędach w twoim wpisie widać , że do szkoły miałeś "pod górkę".

Prawdziwy pracownik
@Pracownik 05.09.2017 21:50
Pracowałem nie długo w Opexsie. Na basenach , ponoć największa budowa. Kasa na jaką się zgodziłem wstępnie była i nawet w ter...

Czlowiek ktory pracuje na budowie moze smierdziec potem i papierosami czy piwem po pracy. Robota jest ciezka ,wymaga duzo wysilku i ludzie op Liceum Informatycznym lub Logistycznym nawet nie powinni na budowe wchodzic przez pomylke.Jest to praca dla ludzi twardychnie nie jakiejs p-zdy w rurkach ze smartwonem w reku zamiast mlotka cz kielni.Co do jezyka niemieckiego-Niemiecka gwara budowlana tzw. ,,BAUSPRECHE,, jest inna niz szkolna gramatyka niemiecka. Tu sie zapipsza a nie wymadrza. Zmien podejscie do roboty bo bedziesz szukal zaraz kolejnej. FA: Opex jest normalna Firma ktora pozwala ludziom normalnie pracowac i zyc. Starzy pracownicy przyjezdzaja po tzw. ,, karencjach ,, trzeci czy piaty raz. Bespieczenstwo finansowe (regularne wyplaty) rodziny jest tak wazne jak zdrowie......

Zuzanna

@MIKI dobrze rozumiem, że niektóre godziny są wpisywane nawet gdy fizycznie pracownika nie ma w pracy? Twoja wypowiedź na temat pracy w OPEXIE, nie jest do końca przejrzysta. Czy możesz się do tego jeszcze raz odnieść?

MIKI

Panowie każdy ma tyle urlopu płatnego i lat pracy . Ludzie chcieliby pieniądze z Sokabau i wszystkie dni "pokryte" . Wyjazdy co miesiąc na 5 dni . Nie biorąc nic z Sokabau plus święta to i tak braknie. A i jeszcze jedno : rozpisz nap. 180 godz . na cały miesiąc -jest ok. A jak będą niby w pracy nawywija coś gdzieś indziej. POZDRO...

Zuzanna

@dvd+r w jakim sensie - urlop bezpłatny? Po Przepracowanym miesiącu (przy umówie o prace) w zależności od stażu pracy, należy się jeden dzien urlopu z kawałkiem. Jest to gwarantowane prawem pracy.

Zuzanna

@dvd+r firma oferuje podstawę, a do niej dodatkowo wypłatę za wyjazd? Czy porównujesz stawki krajowe do stawek, jakie firma oferuje w delegacji? Możesz napisać, czy Ty rownież brałeś udział w wyjazdach z ramienia OPEX?

dvd+r
@Zuzanna 16.08.2017 18:32
@dvd+r firma oferuje podstawę, a do niej dodatkowo wypłatę za wyjazd? Czy porównujesz stawki krajowe do stawek, jakie firma ofe...

Witam firma za pracę w Niemczech oferuje 1500 eu brutto z tego podatki w Niemczech i podstawa w Polsce to ile wam zostanie na rękę ? obiecują 7 eu netto za godz i premię a dostajesz to co jest na umowie 1500eu brutto.to jest szwindel wpisany urlop bezpłatny pomimo tego że pracujesz cały miesiąc.

Zuzanna

@Pixelddd rozumiem, że po wyjechaniu do pracy, zastane warunki zatrudnienia okazały się inne od przedstawionych podczas rekrutacji. Mógłbyś powiedzieć, co jeszcze Cię zaskoczyło? Coś jeszcze się nie zgadzało?

dmot

jak tam praca ktos pracował lub pracuje w okolicach Lipska?

Pixelddd

Witam Serdecznie Państwa. Chciałbym powiedzieć pare słów , rozmowa była z panią z biura ,ze na samym początku jeśli pojade do Niemiec będe miał stawke 7 euro neto na godzine a tu się okazało ,że stawka godzinowa wyszła mi 7 euro bruto to jest jakaś kpina , Warunki mieszkaniowe tez nie wydawały mi się doskonałe , jedna łazienka na 14 osób .Praca jest wykonywana 11 godzin codzienie to jest jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne pieniądze , Nie polecam

Dmowski
@Pixelddd 06.04.2017 07:49
Witam Serdecznie Państwa. Chciałbym powiedzieć pare słów , rozmowa była z panią z biura ,ze na samym początku jeśli pojade do...

Racja Popieram Pixelddd...

Zuzanna

Osoby zainteresowane pracą w firmie zachęcam do zapoznania się z treścią wywiadu, którego udzielił dla naszego portalu Prezes Zarządu OPEX S.A. Znajdziecie go klikając w link: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,181854,wywiad-tadeusz-kusnierz

holik

a jakie zarobki od jakiej stawki sie zaczynają?

Hudy

Ale kturysik powiedzioł profde o bącku mioł jaja . A jak tam gumowe ucho kierownika puł majster Gładki zrobili go nieroba jus majstrem cy dali sciemnio za scianom z telefonem .nie dawac sie chopy

Alojz

Panie Prezesie ile czasu będzie pan tolerował tego szkodnika majstra Gemze (bączka) każdą budowe potrafi spiepszyć bo zamiast interesować się budową to gra w karty na komputerze albo chodzi do sklepu po piwo ale kierownik go chroni bo ma wobec niego dług wdzięczności najwyższa pora przejrzeć na oczy

negar

Nie polecam urlop bezpłatny wpisują kiedy chcą nawet jak jesteś w pracy po zakończeniu pracy dostajesz świadectwo pracy i dopiero wtedy widzisz że byłeś kilka miesięcy na bezpłatnym

dvd+r
@negar 24.01.2017 21:30
Nie polecam urlop bezpłatny wpisują kiedy chcą nawet jak jesteś w pracy po zakończeniu pracy dostajesz świadectwo pracy i dop...

Dobrze pisze piksel firma lipa 1000zł brutto i delegacja do niemiec za 1500eu brutto?

Bolo

Kicha

maik

No dobrze, ale czy wypłata jest u nich terminowa? Dzięki

Ll

No właśnie, skoro i tak się zwalniasz to podaj swoje nazwisko... przynajmniej będzie sprawiedliwie.

Pracownik

Ta firma jest może i w porządku ,ale Wodzowie na stołkach chyba mało wiedzą co dzieje się w rzeczywistości..Nie polecam.Jeżeli ktoś się tam wybiera to przestrzegam.Kierownik I.Śliczny(w przenośni raczej) jest lepszy od H.Ch.Andersena.Bajki opowiada jakie tylko chcecie usłyszeć.Jego waflem jest niejaki T.Czyżycki(Tomuś czereśniak),zresztą wypromowany przez Pana Ś.Pan T.niestety nie ma nic wspólnego z budownictwem.Dokumentację budowlaną jednak trzeba umieć czytać!Panie T. 12 klas podstawówki to za mało!Mało tego obstawiony swoimi pociotkami,którzy są tylko statystami.Prezesie!Za co ten Gamoń bierze pieniądze i jakie spełnia kryteria,żeby być majstrem?Bo jak ch.. stoi to robotę robi,a on nic!Jak tak dalej będzie to Wam wszyscy ludzie odejdą i zostaniecie z ręką w nocniku.Ja się zwalniam.

BUDOWLANIEC

Pracowałem w Opex na tak zw. odcinku Monachium . Teraz jestem na Skandynawi. Wypłaty zawsze były na czas; ale w tym samym m-cu. Kierownik jest OK nie czepia się (bo nie chodzi po budowie)od tego są majstry. Ich też przeszedłem kilku. K....... i J....... ciągną robotę i oni mają największe budowy. R..... pilnuje tylko swych interesów a bud.??? M..... i M.....n ie wylewają za kołnierz. Obydwaj nie mają prawka. Ale generalnie na dużej bud. to można za m-c pod 2-jkę mieć.(dobry fachowiec); Dobrych fachowców to wszyscy potrzebują.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lulek

Co do szczegółów to zapraszam na GG 50045778.

Lulek

Bądź proszę pisać na maila infopraca@vodafone.de

anonim

(usunięte przez administratora)

Lulek

Wydaje mi sie ze maja ssanie jezeli ktos ma pojecie o budowlance, mysle ze moge pomoc w dostaniu sie do firmy OPEX.

Budowlańcy

Mamy brygadę cieśli.Chcemy się przyjąć do Opex. Pytanie-do którego majstra i kierownika lepiej nie trafić.Zależy nam na prawdziwych wypowiedziach.

87

ogłaszaja nabór żeby robote podgonic przed zimą a reszte do domu na przetrzymanie i na wiosne sie odezwiemy:) i w firmie nie wolno sie upominac o kase bo nie ma później powrotu do pracy po przetrzymaniu czy kadencji, trzba robic i cieszyc sie z tego co wpływa na konto i nieważne czy sie kasa zgadzaczy nie!!! paranoja!!!

op

witam w pierwszym roku działalności to było okej ale teraz tragedia obcinanie stawek obcinanie godzin nawet kilkadziesiąt miesięcznie jak nie masz poparcia liczy się tylko rodzinka ci mają nawet jak nic nie robią zwalnia się starych fachowców a przyjmuje młodych za 6-ść euro za godzinę no chyba że z klucza rodzinnego oni mają więcej i to cholerne kumoterstwo na zimę nie zwalniają tylko idziesz na przetrzymanie nie masz kasy ani ubezpieczenia na zasiłek też nie pójdziesz więc nie masz nic nie powiedzą ci zwalniamy cię bo anóż będą potrzebować ta firma jest dla głupich niewolników NIE!!! POLECAM

Budowlaniec

W Niemczech też nie wesoło. Narobili kierownikow a roboty nima. Słszolem że ten ostatni mo chłopaka do pisania po niemiecku.A na kasę trzeba czekac do końca miesiąca.Kiedyś było dużo roboty i 2 kierowników.

Budowlaniec

W Niemczech też nie wesoło. Narobili kierownikow a roboty nima. Słszolem że ten ostatni mo chłopaka do pisania po niemiecku.A na kasę trzeba czekac do końca miesiąca.Kiedyś było dużo roboty i 2 kierowników.

753

JAKO WSPÓŁPRACUJĄCY WYKONAWCA W KRAJ NIE MOGĘ POTWIERDZIĆ DOBRYCH INFORMACJI CO DO TEJ FIRMY MOŻE KIEDYŚ BYŁO OK LECZ DZISIAJ TO DZIADOSTWO KIEROWNIK BARDZIEJ PAPIESKI NIŻ PAPIEŻ DYREKTOR JESZCZE WIĘKSZY BURAK A PREZES KŁAMIE JAK Z NUT SKŁADAJĄC OBIETNICE BEZ POKRYCIA (RYBA GNIJE OD GŁOWY) I W D...IE MAJĄ ŻE WISZĄ KOMUŚ KASĘ .MI WISZĄ PARĘ TYŚ. ZŁ I MAJĄ PROBLEM Z WYPŁATĄ IN SIĘ POJ...ŁO W GŁOWACH CHCIELI BY ŻEBY SIĘ ICH PROSIĆ ALE NIEDOCZEKANIE KASĘ ODDADZĄ W ZĘBACH.ZWYCZAJNE CHAMY OTO JEST CAŁA PRAWDA O OPOLSKIM OPEXE PS. JAK TAKA PORZĄDNA FIRMA JAK "ADAMIEC" MOŻE TOLEROWAĆ TAKIE ZACHOWANIE

87

roboty nie ma (miało być)

87

wszystko byłoby ok gdyby nie to że firma w tym roku roboty i zwalnia ludzi. a porażką firmy jest to że w zimie trzeba w domu siedzieć bo przestuj,i się siedzi 3 czy 4 miesiące i czeka na wiosne co robotę jaką złapią. a wypłaty też opłakane ale zawsze na czas!

eizen;)

Ludzie!Czy wy naprawdę boicie sie,ze was zwolnią i wyślą sindbadem do kraju za napisanie szczerego postu na forum,jeśli ktoś pyta o warunki u was panujące.Jestem zbrojarzem i prosilbym o jakieś konkrety .Kto robi na exporcie to wie co mam na myśli.Warto tracic czas na pisanie do nich cv?Aha i nie bujcie sie używać neta do wymiany opinii.Pozdro

mały

witam zainteresowanych pracuje od niedawna , ale marnie płacą, mało godzin , ludzie ok ,i nie mają za dużo roboty w DDR.

ja

powiem strzeże praca spoko tylko mało płacą jak za taką prace na wygnaniu ja tu pracuję jeszcze do tej pory ale już niedługo i ze zjazdami też to różnie bywa

pejko

jestem studentem budownictwa tuż o inżynierze, czy takie osoby jak ja także mają szanse załapać się do OPEXA?

bogdan

polecam

XXX

Witam. Chciałem się dowiedzieć jak z płatnościami w Opexie, co ile są zjazdy do Polski i czy kierownicy są na poziomie, czy tacy jak w Polbale?

Jacek

niezla firma.Placa na czas za kazda godzine.Kadra kierownicza ok. Byl taki [usunięte przez moderatora] kierownik ale chyba juz nie pracuje -byl naprawde ok. szkoda ze juz nie robi...maja problemy ze zleceniami.Tak wiec mysle ze dlatego odszedl tak jak wielu innych.Nikt nie pociagnie 2,5 miesiaca bez pracy.Szkoda bo straca wielu dobrych ludzi.

wojtek

Firma niezla, ale nie maja roboty. duzo bezplatnego

Jaśu

Mam pytanie czy są przyjęcia do pracy ??? i czy to jest dobra firma ,może mi ktoś polecić .????? ,Co mam zrobić jakie papiery wysłać ..Dzięki za podpowiedz .

Peter
@Jaśu 10.02.2013 22:12
Mam pytanie czy są przyjęcia do pracy ??? i czy to jest dobra firma ,może mi ktoś polecić .????? ,Co mam zrobić jakie papiery...

na ich stronie masz taki kwestionariusz do wypełnienia. Z tego co widze to biorą wszystkich cobyli kiedykolwiek w Niemczech a i takich bez doświadczenia też biorą www.opex.com.pl

belkla458

Pracowalem na kontrakcie w Niemcach. Polecam, to co obiecuja sie sprawdza nie tak jak w Polbale. Kierownicy normalni, trzeba byc dobrym, ale dobrze placa i w terminie. Za miesiac znow jade.

fred

można wiedzieć czy są przyjęcia do firmy OPEX

John
@fred 24.04.2010 13:30
można wiedzieć czy są przyjęcia do firmy OPEX

są biorą wszystkich którzy potrafią cieślować i murować Nawet pomocników biorą. Ostatni nawet jakąś robotę w Anglii podłapali

Nick

co myślicie o tej firmie????

Zostaw opinię o OPEX S.A. - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPEX S.A.