OPEX S.A.

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 64 ocen.

OPEX S.A.
3 64 6 1

Opinie o OPEX S.A.

Pixelddd

Witam Serdecznie Państwa. Chciałbym powiedzieć pare słów , rozmowa była z panią z biura ,ze na samym początku jeśli pojade do Niemiec będe miał stawke 7 euro neto na godzine a tu się okazało ,że stawka godzinowa wyszła mi 7 euro bruto to jest jakaś kpina , Warunki mieszkaniowe tez nie wydawały mi się doskonałe , jedna łazienka na 14 osób .Praca jest wykonywana 11 godzin codzienie to jest jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne pieniądze , Nie polecam

Dmowski
@Pixelddd 06.04.2017 07:49

Racja Popieram Pixelddd...

Tata muminka
@Pixelddd 06.04.2017 07:49

Ja poszredłem do kierownika poprosiłem o podwyzkę i ją dostałem za 2 miesiące podniusł mi sam stawkę takze mia co nazekać. Pracownicy niektuzy psują atwosmere i oczerniają majstrów

Sebix
@Tata muminka 11.03.2018 16:49

Chyba wlazłeś mu pod biurko, analfabeto (usunięte przez administratora)

Wołodia
@Sebix 03.08.2018 21:32

Sebix , niedaj boze zebym cię na robocie spodkał

Sebix
@Wołodia 26.08.2018 13:29

Możesz mi skoczyć, ale dopiero jak mnie "spodkasz" analfabeto.

Sebix

Nie hejter bo znam OPEX od podszewki. Biorąc pod uwagę 9 euro netto na godzinę, plus nocleg i dojazdy na budowę, plus ZUS opłacony od średniej krajowej brutto, plus zwrot podatku i ULAK plus jak ktoś ma dzieci " kindergeld" to wychodzi super. Ale na minus są urlopy bezpłatne (przerwy w okresach składkowych), a powinny być normalnie płacone wypoczynkowe plus drugie tyle co ULAK dopłaca, czyli o jakieś 2400 euro netto na rok OPEX was kantuje. Tydzień pracy to średnio 40 godzin. Wszystko co ponad to powinno być zwracane właśnie podczas wyjazdów do domu zamiast urlopów bezpłatnych. I tak od zawsze swój swego będzie za granicą czy to w Polsce okradał. Dochodzi do tego niekompetencja niektórych "Majstrów" i pracowników. Więc jaka praca taka płaca lub na odwrót.

Sebix
@Wołodia 26.08.2018 13:29

Ty Wołodia to pewnie jesteś jednym z tych "majstrów poganiaczy" co to za kołnierz nie wylewają.

Sebix
@Pixelddd 06.04.2017 07:49

Oczywiście w Opolu, szybko szybko stos papierów do podpisania bo wyjazd bo praca czeka. A po miesiącu chłodny prysznic bo "majster" kutos wszystkich godzin nie zapisał bo mu budowa nie wyjdzie i premii nie dostanie, bo warunki mieszkaniowe (usunięte przez administratora) -kto był to wie.

Jesika
@Sebix 20.09.2018 19:47

Widać, że masz informacje, ale nieaktualne. Ostatnio się dużo pozmieniało i ten temat również został ogarnięty.

Hugo
@Sebix 20.09.2018 19:47

Przeciez nikt nie kazuję Ci pracować w tej firmie

Hugo
@Sebix 20.09.2018 21:54

Mozesz iść do nowo otwartej na począdku tego roku "firmy siostry" moze tam spełnią twoje oczekiwania

Sebix
@Jesika 21.09.2018 11:49

Widać że ostatnio nic konkretnego. Zero, żadnych konkretów z twojej strony w sprawie ogarniętego tematu. Tylko puste słowa, z których nie wynika nic. Mógłbyś się choć trochę postarać dla FIRMY. Chyba że jesteś równie beznadziejny(a) Jesika.

Sebix
@Hugo 29.09.2018 20:53

Siostra taka sama oszustka co i brat. Ale co w rodzinie to nie zginie. Ty Hugo chyba blisko "koryta" siedzisz skoro tak bronisz FIRMY, a co z resztą pracowników? Dlaczego nie chcesz powiedzieć wprost co czeka nowo przybyłych pracowników, na jakie "pomyje" mogą liczyć. Przecież to forum jest dla ich wiedzy i obiektywnego wyboru. Czym konkretnym mógłbyś zachęcić potencjalnych pracowników bo wydaje mi się że wypłata na czas i zaliczka wcześnie to dziś trochę mało. A to że w zimie zimno a w lecie ciepło to i dziecko wie.

Sebix
@Hugo 21.09.2018 22:11

Świetna anty-reklama. Firma nie ma czym zachęcić do współpracy, jest w zamian za to "jak się nie podoba to spadaj".

Hugo
@Sebix 29.09.2018 22:40

Musisz być strasznie odporny na wiedze dlatego nazekaz

Sebix
@Hugo 30.09.2018 01:37

Pisze się narzekasz, widać kto tu jest strasznie odporny na wiedzę. Poza tym w dalszym ciągu nie potrafisz przedstawić argumentów przemawiających za praca w firmie OPEX. Chyba że ich nie ma i poza tym "w lecie ciepło w zimie zimno jak to na budowie".

Sebix

@Marylu oraz @Jesika to są dopiero TROLLE. Który z pracowników zatrudnionych na budowie ma czas pisać komentarze w czasie pracy na budowie, czyli od 7 do 18?

Sebix
@Hugo 21.09.2018 22:11

Nikt z konkretnymi umiejętnościami budowlanymi nie przyjdzie do Was pracować. Pozostaną wam cukiernicy, pielęgniarze, fryzjerzy i będą wam lepić babki z piasku, reanimować upojonych alkoholem, i golić budowy z czego się da.

Hugo
@Sebix 30.09.2018 18:09

Poliglota się znalazł ,nauczasz tutaj wszystkich chyba nie jesteś budowlańcem tylko jakimś nauczycielem a widzisz opex cię przyją .a co do argumętów to choćbym napisał dobrze to i tak skrytykujesz mnie jak kazdego tutaj na forum .

Sebix
@Hugo 30.09.2018 22:07

Hugo przepraszam że się czepiam szczegółów, ponieważ nie tego to forum dotyczy. Tak zgadza się opex to taka dobra "ciocia" co to nawet biednego polskiego nauczyciela na głodowej stawce przygarnie i da mu te 7euro. Tylko czy nie lepiej zapłacić więcej i mieć fachową załogę zamiast zbieraniny dyletantów co nawet nie wiedzą jak młotek trzymać?

Hugo
@Sebix 01.10.2018 20:58

Ani Ja ani Ty niczego nie zmienimy czy się zatrudnisz tam czy tutaj wszędzie tacy ludzie będą

Jesika
@Sebix 30.09.2018 18:28

Kto powiedział, że pracuje w firmie. Tyle wiem, że firma nie ma żadnej siostrzanej odnogi. Wiem jedno... jeżeli pracujesz rzetelnie w tej czy innej firmie to powinieneś otrzymać za to zapłatę. W tej zawsze tak było i nadal tak jest i pewnie tak zostanie. Stawka to rzecz indywidulna i kwestia ustaleń z kierownikiem. Jeżeli ktoś jest dobry to i stawkę można negocjować.

Jesika
@Sebix 29.09.2018 22:03

@Sebix... Widzę, że oceniasz wszystkich przez pryzmat swoich małomiasteczkowych przekonań i przykrych doświadczeń, prawdopodobnie z dzieciństwa. Sam rzucasz ogólniki i jakieś informacje wyssane z palca, a żądasz konkretów. Ja stwierdzam, że na tle innych podobnych firm działających w tej branży OPEX wypada całkiem dobrze. W fimowych hotelach nikt nie każe mieszkać, można sobie samemu znaleźć lokum i wtedy narzekać, można też samemu dojerzdżać do pracy, chodzić do lekarza, itp... kto komu zabrania! Żyjemy w wolnym kraju! Jedyne czego należy się domagać to płacy za wykonaną pracę. A jak wiadomo ludzie są rózni to płace się różnią.

Sebix
@Jesika 05.10.2018 12:02

Panie psychologu z wielkiego miasta nie czytasz z uwagą, podałem konkretny przykład że OPEX rąbie rodaków na kasę jeżeli chodzi o urlopy. Ponadto uważam że skoro firma już tyle lat działa na rynku niemieckim to sprawy bytowe powinny być lepiej ogarnięte. I nie mów ludziom że mają sobie sami znaleźć lokum itp. bo OPEX deleguje tych ludzi i za to wszystko odpowiada. W końcu kasę za to bierze. Bez tych ludzi OPEX nie istnieje, więc powinien szanować bo "jak dbasz tak masz" i jak nie będzie ku lepszemu to i "terminowa wypłata" nie wystarczy.

Jesika
@Sebix 07.10.2018 11:11

Apropos...psychologu... kolejne seksistowskie założenie ze jestem mężczyzna... Ja tylko twierdzę, że nikt nikogo do niczego nie zmusza i można sobie samemu wynająć mieszkanie i samemu dojeżdżać do pracy... na tym polega wolność. A co do Twoich informacji to je jak najbardziej podważam bo nie są aktualne. Pozdrawiam

Administrator

Posiadasz aktualne informacje na wynagrodzenia w OPEX S.A.? Twoja opinia może okazać się pomocna.

Xxx 4
@Administrator 09.03.2018 08:35

Stawki nie są obiecujące na początek 7euro. Po czasie dźwignią na 7.5. Jak sam się opomnisz. No chyba że umiesz robić i chcesz pracować to dojdziesz po roku do 8.5 ale to wszystko więcej nie dadzą chyba ze 2 kontrakt to może wtedy.

bubu
@Administrator 09.03.2018 08:35

wynagrodzenie jest adekwatne do doświadczenia zawodowego z tego co wiem

Sebix
@bubu 11.07.2018 10:53

Adekwatne do możliwości lizusostwa zapewne z tego co wiem.

Jesica
@Sebix 03.08.2018 21:48

czyli zapewne pracujesz/pracowałeś w księgowości skoro taki jesteś poinformowany.

Sebix
@Jesica 06.08.2018 11:56

Może skłamałem?

Marylu
@Sebix 29.08.2018 18:39

Sebix, pracowałes w tej firmie? mozesz cos wiecej napisać? jesli nie to nie wypowiadaj się.

Sebix
@Jesica 06.08.2018 11:56

Nie hejter bo znam OPEX od podszewki. Biorąc pod uwagę 9 euro netto na godzinę, plus nocleg i dojazdy na budowę, plus ZUS opłacony od średniej krajowej brutto, plus zwrot podatku i ULAK plus jak ktoś ma dzieci " kindergeld" to wychodzi super. Ale na minus są urlopy bezpłatne (przerwy w okresach składkowych), a powinny być normalnie płacone wypoczynkowe plus drugie tyle co ULAK dopłaca, czyli o jakieś 2400 euro netto na rok OPEX was kantuje. Tydzień pracy to średnio 40 godzin. Wszystko co ponad to powinno być zwracane właśnie podczas wyjazdów do domu zamiast urlopów bezpłatnych. I tak od zawsze swój swego będzie za granicą czy to w Polsce okradał. Dochodzi do tego niekompetencja niektórych "Majstrów" i pracowników. Więc jaka praca taka płaca lub na odwrót. No chyba że się coś pozmieniało bo jakoś ciężko mi to zauważyć. Może podpowiesz co jest na plus a co na minus bądź obiektywny nikt ci głowy nie urwie za odrobinę szczerości. Nie oszukuj sam siebie.

Zuzanna

@Marylu, dziękuję za Twoją odpowiedź. Nie szukam pracy, jestem moderatorem tego forum i dbam o aktywność na wątku oraz zachęcam pracowników do wypowiedzi, żeby osoby które są zainteresowane podjęcie pracy miały możliwość poznać konkretne, merytoryczne opinie. Zapewne masz rację, że rozmowa kwalifikacyjna daje możliwość sprawdzenia swoich oczekiwania względem firmy, ale czy widzisz coś w tym złego, żeby podzielić się również swoim doświadczeniem na forum do tego przeznaczonym? @Hugo, @Jesika, widzę, że macie inną opinię na temat tej firmy niż @Sebix. Czy możecie powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy i umowy u tego pracodawcy?

Hugo
@Zuzanna 27.09.2018 18:38

Co tutaj opowiadać jest jak jest , wypłata na czas, zaliczka wcześniej niz w ostatnich latach w lecie ciepło w zimie zimno jak to na budowie

Sebix
@Hugo 29.09.2018 20:56

"Co tutaj opowiadać jest jak jest"- czyli najważniejsze że w ogóle jest jakaś wypłata, i zaliczka wcześnie. Poza tym (usunięte przez administratora) kiła i mogiła. Nic tylko kupić flaszkę i się upić bo Polak Polaka kroi na eksporcie.

Pracownik

Ta firma jest może i w porządku ,ale Wodzowie na stołkach chyba mało wiedzą co dzieje się w rzeczywistości..Nie polecam.Jeżeli ktoś się tam wybiera to przestrzegam.Kierownik I.Śliczny(w przenośni raczej) jest lepszy od H.Ch.Andersena.Bajki opowiada jakie tylko chcecie usłyszeć.Jego waflem jest niejaki T.Czyżycki(Tomuś czereśniak),zresztą wypromowany przez Pana Ś.Pan T.niestety nie ma nic wspólnego z budownictwem.Dokumentację budowlaną jednak trzeba umieć czytać!Panie T. 12 klas podstawówki to za mało!Mało tego obstawiony swoimi pociotkami,którzy są tylko statystami.Prezesie!Za co ten Gamoń bierze pieniądze i jakie spełnia kryteria,żeby być majstrem?Bo jak ch.. stoi to robotę robi,a on nic!Jak tak dalej będzie to Wam wszyscy ludzie odejdą i zostaniecie z ręką w nocniku.Ja się zwalniam.

Sebix
@Pracownik 13.09.2016 22:29

Popieram, pozwalniajcie się zostaną tylko pociotki. Pociotkami roboty nie pchniesz firma padnie a wy wtedy gdzie pójdziecie?

Zuzanna

Drodzy użytkownicy forum, piszecie bardzo ogólnie i takie komentarze nie mówią zbyt wiele osobom szukającym tutaj opinii o pracodawcy. Możecie powiedzieć jak obecnie wyglądają warunki pracy, czy firma oferuje stabilne zatrudnienie na umowę o pracę. Jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz wynagrodzeń? To informacje które pewnie ciekawią użytkowników, którzy wchodzą na wątek firmy OPEX i myślą o zaaplikowaniu do niej.

Marylu
@Zuzanna 06.09.2018 11:55

warto zadzwonić do Firmy i po prostu się dowiedzieć. bądź też złożyć CV, i czekać na odpowiedź.

Iga

OPEX ma opinię dobrego pracodawcy, chociaż nie jest firmą idealną!!

Mały
@Iga 15.04.2018 21:57

Ostatnio podnieśli stawki, zaczynasz od 8euro netto a po roku możesz mieć 9euro. Za mieszkania nie płacisz. Nie ma kolorowo ale da się żyć.

Grol
@Mały 15.05.2018 10:32

Nie zaczyna się od 8 euro bo jak ktoś jest pierwszy raz to jest 7 i mniej

Marylu
@Grol 31.05.2018 13:14

jesli ktos był do tej pory kucharzem, a chce byc pracownikiem budowlanym to raczej normalne.

lucyfer

Pracują prawie sami alkoholicy okradają innych kierownictwo nic sobie z tego nie robi tak samo jak i w biurze nie wyciągają żadnych konsekwencji

Sebix
@lucyfer 14.11.2017 19:19

Aby do przodu.

Lolek

Podpowiedzcie czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

KATE
@Lolek 03.07.2018 11:11

cały czas trwa nabór do pracy w Niemczech, jeśli chodzi o prace w Polsce, warto składać CV.

Sebix
@KATE 11.07.2018 10:50

Oczywiście nabór trwa do "tonącego okrętu" z którego sam Pan Prezes się ewakuował.

Jesica
@Sebix 03.08.2018 21:51

Z tego co wiem to kapitan schodzi zawsze ostatni ze statku. Wedle informacji to okręt płynie dalej.

Sebix
@Jesica 06.08.2018 11:51

Taa, do trójkąta bermudzkiego.

Zuzanna

@Tata muminka na jakim stanowisku pracujesz? Polecasz pracę w OPEX S.A. dla osób z doświadczeniem czy znajdzie się też tu miejsce dla tych, co chcą się nauczyć, ale staż pracy mają dopiero przed sobą? Czy pracodawca spełnia wszelkie zasady BHP oraz zapewnia zatrudnienie na podstawie umowy o pracę?

Tata muminka
@Zuzanna 13.06.2018 14:01

Pracuję na stanowisku murarz. Firmę opex polecam poniewaz nie jest tak zle. Jezeli chodzi o miejsce dla osób nowych to zalezy tylko od nich czy będą chcieli pracować,jezeli majstrowie zobaczą jego chęci to jest tak jak zemną sami pujdą do kierownika i powiedzą ze temu gościowi trzeba podnieść stawkę .Co do dalszych pytań niechcę się udzielać bo kazdy ma inne zdanie ale moim zdaniem nie jest źle.

Sebix
@Tata muminka 02.07.2018 22:00

Pewno. Nie jest tak źle. Jest bardzo źle. Jak tak układasz zdania, pewnie i murujesz podobnie i firmę na straty narażasz patałachu.

Aasss
@Sebix 03.08.2018 21:42

Wez się czep swojej baby dupowłazie

Sebix
@Aasss 26.08.2018 13:26

Każdy mierzy swoją miarą. Większego rozmiaru pantofla jak Ty, to chyba w OPEX nie ma

Filip

W dobrej firmie nie każdy daje radę a inni wykorzystują swoje umiejętności i są doceniani!

Zuzanna

@Tata muminka, dziękuję za Twoją odpowiedź. Życzę powodzenia i wszystkiego dobrego! @bubu, możesz jeszcze napisać czy pracodawca oferuje stabilne zatrudnienie na umowę o pracę, jak wygląda okres próbny? Jaka jest atmosfera i relacje z przełożonymi? @KATE, Twój komentarz jest pozytywny ale bardzo ogólny i krótki, czy możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy w tej firmie? Napisałeś, że warto składać CV, jakie zalety wymieniłbyś pracodawcy?

bubu
@Zuzanna 11.07.2018 13:47

Zuzanna umowa o pracę zawsze, ja nie miałem okresu próbnego, od razu jest na rok czy dwa, już nie pamiętam.

Sebix
@bubu 11.07.2018 15:50

Nie pamiętasz bo pewnie alkoholem zamroczony byłeś.

Zuzanna

@bubu, dziękuję bardzo za Twoją odpowiedź. Możesz nam jeszcze powiedzieć jak długo pracujesz w firmie OPEX, czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kwalifikacje, jest możliwość rozwoju zawodowego? Jaka jest według Ciebie atmosfera w firmie i relacje z przełożonymi? Jakie jeszcze zalety tego pracodawcy możesz wymienić?

Zuzanna

@Iga co sprawiło, że masz właśnie taką opinię o OPEX S.A. a nie inną? Jesteś lub byłaś pracownikiem tej firmy i możesz określić jak wyglądają przyjęcia do pracy? Czy najlepiej kontaktować się w tej sprawie poprzez formularz na stronie:http://opex.com.pl/praca/ czy może składać aplikacje bezpośrednio? Jak atmosfera w miejscu pracy? Komu poleciłabyś pracę w OPEX S.A.?

Tata muminka
@Zuzanna 01.06.2018 08:33

Aktualnie pracuję w opex i powiem tak ze da się zyć i pracować , a jak komuś mało i mało to niech szuka gdzieś indziej pracy

Zuzanna

A jak poza stawkami wygląda praca w OPEX? Piszecie dużo o tym ile się zarabia, a jak wygląda kwestia kwater, zjazdów do Polski albo atmosfery w pracy? Czasem warto wybrać się do pracy gdzie zarabia się nieco mniej, ale pracuje się przyjemniej. Co sądzicie?

Pedro

Szkoda, że osoby które miały w firmie problemy chcą w odwecie oszkalować firmę!!!!

Tata Muminka
@Pedro 14.01.2018 13:47

To znaczy?

Zuzanna

@dvd+r firma oferuje podstawę, a do niej dodatkowo wypłatę za wyjazd? Czy porównujesz stawki krajowe do stawek, jakie firma oferuje w delegacji? Możesz napisać, czy Ty rownież brałeś udział w wyjazdach z ramienia OPEX?

dvd+r
@Zuzanna 16.08.2017 18:32

Witam firma za pracę w Niemczech oferuje 1500 eu brutto z tego podatki w Niemczech i podstawa w Polsce to ile wam zostanie na rękę ? obiecują 7 eu netto za godz i premię a dostajesz to co jest na umowie 1500eu brutto.to jest szwindel wpisany urlop bezpłatny pomimo tego że pracujesz cały miesiąc.

cośminiegra
@dvd+r 17.08.2017 20:49

No i muszę się nie zgodzić, urlop jest bezpłatny fakt, ale tylko dlatego że urlop możesz odebrać z sokabau na koniec roku kalendarzowego. W firmie nie ma kokosów, ale na początek jest dobrze. To co piszesz to takie bzdury jakich mało. To co na umowie to na umowie a każda godzina jest rozliczana nawet soboty, więc ktoś tu chyba wyleciał za picie.

Pracownik

Pracowałem nie długo w Opexsie. Na basenach , ponoć największa budowa. Kasa na jaką się zgodziłem wstępnie była i nawet w terminie . Robota by była tylko z podwyżkami słabo. Za to majstry to porażka . Język niemieckiego nie umieją bo chyba nie muszą -oprucz Jacha. Dzwigowy umie lepiej-pewnie musi. Gemza -śmierdzi piwem i papierochami, a Gładki w jednej koszulce chodzi cały tydzień w LIPCU . Kto ich mianował. Ludzie kasa ważna ,ale i atmosera. Teraz w Polbale mam porównanie -CIEŻKO rozróżnić majstra od kierownika.

Krewny
@Pracownik 05.09.2017 21:50

"Zgodnie z definicją art. 212 § 1 Kodeksu karnego zniesławienie polega na pomawianiu o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności. Zniesławić można nie tylko pojedynczą osobę fizyczną, ale także grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej........" Z twojego opisu wynika , że byłeś w OPEX-sie zatrudniony (krótko) na etacie "higienisty" , lub "tłumacza j.niemieckiego"...? Używasz nazwisk sam będąc (jeszcze) anonimowy - to zwykłe chamstwo. Znam tych szkalowanych ludzi , bo jeden z nich jest moim krewnym i podpowiem mu , by wystąpił na drogę prawną i udupił takiego "kogoś" , jak ty chyba , że na tym forum odszczekasz te słowa podając swoje nazwisko i imię. Zaproponuję ci 1 miesiąc czasu..... PS. Policja i prokuratura dojdzie po numerze IP komputera , kim jesteś.......ale pewnie wiesz o tym i jeszcze jedno - po błędach w twoim wpisie widać , że do szkoły miałeś "pod górkę".

Prawdziwy pracownik
@Pracownik 05.09.2017 21:50

Czlowiek ktory pracuje na budowie moze smierdziec potem i papierosami czy piwem po pracy. Robota jest ciezka ,wymaga duzo wysilku i ludzie op Liceum Informatycznym lub Logistycznym nawet nie powinni na budowe wchodzic przez pomylke.Jest to praca dla ludzi twardychnie nie jakiejs p-zdy w rurkach ze smartwonem w reku zamiast mlotka cz kielni.Co do jezyka niemieckiego-Niemiecka gwara budowlana tzw. ,,BAUSPRECHE,, jest inna niz szkolna gramatyka niemiecka. Tu sie zapipsza a nie wymadrza. Zmien podejscie do roboty bo bedziesz szukal zaraz kolejnej. FA: Opex jest normalna Firma ktora pozwala ludziom normalnie pracowac i zyc. Starzy pracownicy przyjezdzaja po tzw. ,, karencjach ,, trzeci czy piaty raz. Bespieczenstwo finansowe (regularne wyplaty) rodziny jest tak wazne jak zdrowie......

Niewaznekto
@Pracownik 05.09.2017 21:50

Jak byś chciał to byś pracował (zawsze w (usunięte przez administratora) mało)

ChciećToMóc

Jak na początek pracy poza granicami kraju może być. W dalszej perspektywie dobrze jest poduczyć się języka i fachu odłożyć trochę grosza i spróbować bezpośrednio u niemieckiego pracodawcy. Roboty i ogłoszeń jest masa, więc trzeba próbować. W razie niepowodzenia OPEX chętnie przygarnie, więc nie ma nic do stracenia. Znam ludzi którzy po OPEX-ie poszli z postępem do innego pracodawcy i ani widzi im się wracać. Ja też znalazłem lepiej pod każdym względem, ale to dla ambitniejszych.

Zuzanna

@OPEX SA nie do końca chce mi się wierzyć, że firma na forum przybrała by właśnie taką retorykę wobec osób, które w jakimś sensie są nią zainteresowane. Nie mniej jednak - uściślając - nie pytam o z myślą o kimkolwiek mi bliskim. Pytam, bo takie informacje zwyczajnie na tym forum są potrzebne. To one odpowiadają na wiele pytań, jakie stawiają sobie osoby zainteresowane pracą w OPEX S.A.

Zuzanna

@prawdziwy pracownik a Ty na jakim stanowisku w OPEXie pracujesz? Możesz opowiedzieć coś więcej o swoim doświadczeniu zawodowym w tej firmie? Czy oprócz regularnych wypłat (które są niewątpliwie ważne) korzystasz dodatkowo z innych pakietów - np. socjalnego?

OPEX.SA
@Zuzanna 13.09.2017 17:48

"Zuzanna" jeśli Ty dopytujesz o szczegóły warunków pracy w Opex zamiast np. Twój mąż , lub brat pytać u źródła , to lepiej zajmijcie się uprawą jedwabników , lub hodowlą koni arabskich , bo robota na budowie , a tym bardziej na exporcie to robota dla ludzi a charakterem. Zarabia się znacznie więcej niż na "polskich budowach" , ale i wysiłek musi być większy. Stawki "godzinowe" oczywiście ,że są mocno zróżnicowane , bo umiejętności i doświadczenie zatrudnionych jest różne. To truizmy , dlatego tylko do Ciebie kieruję te fakty. pozdro OPEX.SA

Jacek

Nie polecam! Wręcz odradzam rękami i nogami . Firma ostatnio rozpoczęła działania na rynku angielskim. Wedle firmy był to odział z Niemiec więc oni umwyali ręce za to co tam się działo. Ekipa alkocholikòw i nie kompetentnych majstròw. Do wspòpracy nawet nie doszło, ale to zapewne i lepiej. Wiele pustych obietnic i zapewnień. I radzę uważać na Pana Krupińskiego nadzwyczaj nie poważny człowiek.

PYTEK
@Jacek 07.09.2017 18:02

Polecam odpowiedź "krewnego". Skoro do współpracy nie doszło , to dlaczego oceniasz ??

Zuzanna

@MIKI dobrze rozumiem, że niektóre godziny są wpisywane nawet gdy fizycznie pracownika nie ma w pracy? Twoja wypowiedź na temat pracy w OPEXIE, nie jest do końca przejrzysta. Czy możesz się do tego jeszcze raz odnieść?

MIKI

Panowie każdy ma tyle urlopu płatnego i lat pracy . Ludzie chcieliby pieniądze z Sokabau i wszystkie dni "pokryte" . Wyjazdy co miesiąc na 5 dni . Nie biorąc nic z Sokabau plus święta to i tak braknie. A i jeszcze jedno : rozpisz nap. 180 godz . na cały miesiąc -jest ok. A jak będą niby w pracy nawywija coś gdzieś indziej. POZDRO...

Zuzanna

@dvd+r w jakim sensie - urlop bezpłatny? Po Przepracowanym miesiącu (przy umówie o prace) w zależności od stażu pracy, należy się jeden dzien urlopu z kawałkiem. Jest to gwarantowane prawem pracy.

Zuzanna

@Pixelddd rozumiem, że po wyjechaniu do pracy, zastane warunki zatrudnienia okazały się inne od przedstawionych podczas rekrutacji. Mógłbyś powiedzieć, co jeszcze Cię zaskoczyło? Coś jeszcze się nie zgadzało?

dmot

jak tam praca ktos pracował lub pracuje w okolicach Lipska?

Zuzanna

Osoby zainteresowane pracą w firmie zachęcam do zapoznania się z treścią wywiadu, którego udzielił dla naszego portalu Prezes Zarządu OPEX S.A. Znajdziecie go klikając w link: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,181854,wywiad-tadeusz-kusnierz

holik

a jakie zarobki od jakiej stawki sie zaczynają?

Hudy

Ale kturysik powiedzioł profde o bącku mioł jaja . A jak tam gumowe ucho kierownika puł majster Gładki zrobili go nieroba jus majstrem cy dali sciemnio za scianom z telefonem .nie dawac sie chopy

Alojz

Panie Prezesie ile czasu będzie pan tolerował tego szkodnika majstra Gemze (bączka) każdą budowe potrafi spiepszyć bo zamiast interesować się budową to gra w karty na komputerze albo chodzi do sklepu po piwo ale kierownik go chroni bo ma wobec niego dług wdzięczności najwyższa pora przejrzeć na oczy

Zostaw opinię o OPEX S.A. - Opole

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPEX S.A.