OPEX S.A.

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 64 ocen.

Opinie o OPEX S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPEX S.A.

Iga

OPEX ma opinię dobrego pracodawcy, chociaż nie jest firmą idealną!!

Administrator

Posiadasz aktualne informacje na wynagrodzenia w OPEX S.A.? Twoja opinia może okazać się pomocna.

Xxx 4
@Administrator 09.03.2018 08:35

Stawki nie są obiecujące na początek 7euro. Po czasie dźwignią na 7.5. Jak sam się opomnisz. No chyba że umiesz robić i chcesz pracować to dojdziesz po roku do 8.5 ale to wszystko więcej nie dadzą chyba ze 2 kontrakt to może wtedy.

Pixelddd

Witam Serdecznie Państwa. Chciałbym powiedzieć pare słów , rozmowa była z panią z biura ,ze na samym początku jeśli pojade do Niemiec będe miał stawke 7 euro neto na godzine a tu się okazało ,że stawka godzinowa wyszła mi 7 euro bruto to jest jakaś kpina , Warunki mieszkaniowe tez nie wydawały mi się doskonałe , jedna łazienka na 14 osób .Praca jest wykonywana 11 godzin codzienie to jest jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne pieniądze , Nie polecam

Tata muminka
@Pixelddd 06.04.2017 07:49

Ja poszredłem do kierownika poprosiłem o podwyzkę i ją dostałem za 2 miesiące podniusł mi sam stawkę takze mia co nazekać. Pracownicy niektuzy psują atwosmere i oczerniają majstrów

Pedro

Szkoda, że osoby które miały w firmie problemy chcą w odwecie oszkalować firmę!!!!

Tata Muminka
@Pedro 14.01.2018 13:47

To znaczy?

Zuzanna

@dvd+r firma oferuje podstawę, a do niej dodatkowo wypłatę za wyjazd? Czy porównujesz stawki krajowe do stawek, jakie firma oferuje w delegacji? Możesz napisać, czy Ty rownież brałeś udział w wyjazdach z ramienia OPEX?

cośminiegra
@dvd+r 17.08.2017 20:49

No i muszę się nie zgodzić, urlop jest bezpłatny fakt, ale tylko dlatego że urlop możesz odebrać z sokabau na koniec roku kalendarzowego. W firmie nie ma kokosów, ale na początek jest dobrze. To co piszesz to takie bzdury jakich mało. To co na umowie to na umowie a każda godzina jest rozliczana nawet soboty, więc ktoś tu chyba wyleciał za picie.

Pracownik

Pracowałem nie długo w Opexsie. Na basenach , ponoć największa budowa. Kasa na jaką się zgodziłem wstępnie była i nawet w terminie . Robota by była tylko z podwyżkami słabo. Za to majstry to porażka . Język niemieckiego nie umieją bo chyba nie muszą -oprucz Jacha. Dzwigowy umie lepiej-pewnie musi. Gemza -śmierdzi piwem i papierochami, a Gładki w jednej koszulce chodzi cały tydzień w LIPCU . Kto ich mianował. Ludzie kasa ważna ,ale i atmosera. Teraz w Polbale mam porównanie -CIEŻKO rozróżnić majstra od kierownika.

Niewaznekto
@Pracownik 05.09.2017 21:50

Jak byś chciał to byś pracował (zawsze w (usunięte przez administratora) mało)

lucyfer

Pracują prawie sami alkoholicy okradają innych kierownictwo nic sobie z tego nie robi tak samo jak i w biurze nie wyciągają żadnych konsekwencji

ChciećToMóc

Jak na początek pracy poza granicami kraju może być. W dalszej perspektywie dobrze jest poduczyć się języka i fachu odłożyć trochę grosza i spróbować bezpośrednio u niemieckiego pracodawcy. Roboty i ogłoszeń jest masa, więc trzeba próbować. W razie niepowodzenia OPEX chętnie przygarnie, więc nie ma nic do stracenia. Znam ludzi którzy po OPEX-ie poszli z postępem do innego pracodawcy i ani widzi im się wracać. Ja też znalazłem lepiej pod każdym względem, ale to dla ambitniejszych.

Zuzanna

@OPEX SA nie do końca chce mi się wierzyć, że firma na forum przybrała by właśnie taką retorykę wobec osób, które w jakimś sensie są nią zainteresowane. Nie mniej jednak - uściślając - nie pytam o z myślą o kimkolwiek mi bliskim. Pytam, bo takie informacje zwyczajnie na tym forum są potrzebne. To one odpowiadają na wiele pytań, jakie stawiają sobie osoby zainteresowane pracą w OPEX S.A.

Zuzanna

@prawdziwy pracownik a Ty na jakim stanowisku w OPEXie pracujesz? Możesz opowiedzieć coś więcej o swoim doświadczeniu zawodowym w tej firmie? Czy oprócz regularnych wypłat (które są niewątpliwie ważne) korzystasz dodatkowo z innych pakietów - np. socjalnego?

OPEX.SA
@Zuzanna 13.09.2017 17:48

"Zuzanna" jeśli Ty dopytujesz o szczegóły warunków pracy w Opex zamiast np. Twój mąż , lub brat pytać u źródła , to lepiej zajmijcie się uprawą jedwabników , lub hodowlą koni arabskich , bo robota na budowie , a tym bardziej na exporcie to robota dla ludzi a charakterem. Zarabia się znacznie więcej niż na "polskich budowach" , ale i wysiłek musi być większy. Stawki "godzinowe" oczywiście ,że są mocno zróżnicowane , bo umiejętności i doświadczenie zatrudnionych jest różne. To truizmy , dlatego tylko do Ciebie kieruję te fakty. pozdro OPEX.SA

Jacek

Nie polecam! Wręcz odradzam rękami i nogami . Firma ostatnio rozpoczęła działania na rynku angielskim. Wedle firmy był to odział z Niemiec więc oni umwyali ręce za to co tam się działo. Ekipa alkocholikòw i nie kompetentnych majstròw. Do wspòpracy nawet nie doszło, ale to zapewne i lepiej. Wiele pustych obietnic i zapewnień. I radzę uważać na Pana Krupińskiego nadzwyczaj nie poważny człowiek.

PYTEK
@Jacek 07.09.2017 18:02

Polecam odpowiedź "krewnego". Skoro do współpracy nie doszło , to dlaczego oceniasz ??

Zuzanna

@MIKI dobrze rozumiem, że niektóre godziny są wpisywane nawet gdy fizycznie pracownika nie ma w pracy? Twoja wypowiedź na temat pracy w OPEXIE, nie jest do końca przejrzysta. Czy możesz się do tego jeszcze raz odnieść?

MIKI

Panowie każdy ma tyle urlopu płatnego i lat pracy . Ludzie chcieliby pieniądze z Sokabau i wszystkie dni "pokryte" . Wyjazdy co miesiąc na 5 dni . Nie biorąc nic z Sokabau plus święta to i tak braknie. A i jeszcze jedno : rozpisz nap. 180 godz . na cały miesiąc -jest ok. A jak będą niby w pracy nawywija coś gdzieś indziej. POZDRO...

Zuzanna

@dvd+r w jakim sensie - urlop bezpłatny? Po Przepracowanym miesiącu (przy umówie o prace) w zależności od stażu pracy, należy się jeden dzien urlopu z kawałkiem. Jest to gwarantowane prawem pracy.

Zuzanna

@Pixelddd rozumiem, że po wyjechaniu do pracy, zastane warunki zatrudnienia okazały się inne od przedstawionych podczas rekrutacji. Mógłbyś powiedzieć, co jeszcze Cię zaskoczyło? Coś jeszcze się nie zgadzało?

dmot

jak tam praca ktos pracował lub pracuje w okolicach Lipska?

Zuzanna

Osoby zainteresowane pracą w firmie zachęcam do zapoznania się z treścią wywiadu, którego udzielił dla naszego portalu Prezes Zarządu OPEX S.A. Znajdziecie go klikając w link: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,181854,wywiad-tadeusz-kusnierz

holik

a jakie zarobki od jakiej stawki sie zaczynają?

Hudy

Ale kturysik powiedzioł profde o bącku mioł jaja . A jak tam gumowe ucho kierownika puł majster Gładki zrobili go nieroba jus majstrem cy dali sciemnio za scianom z telefonem .nie dawac sie chopy

Alojz

Panie Prezesie ile czasu będzie pan tolerował tego szkodnika majstra Gemze (bączka) każdą budowe potrafi spiepszyć bo zamiast interesować się budową to gra w karty na komputerze albo chodzi do sklepu po piwo ale kierownik go chroni bo ma wobec niego dług wdzięczności najwyższa pora przejrzeć na oczy

negar

Nie polecam urlop bezpłatny wpisują kiedy chcą nawet jak jesteś w pracy po zakończeniu pracy dostajesz świadectwo pracy i dopiero wtedy widzisz że byłeś kilka miesięcy na bezpłatnym

dvd+r
@negar 24.01.2017 21:30

Dobrze pisze piksel firma lipa 1000zł brutto i delegacja do niemiec za 1500eu brutto?

Bolo

Kicha

maik

No dobrze, ale czy wypłata jest u nich terminowa? Dzięki

Ll

No właśnie, skoro i tak się zwalniasz to podaj swoje nazwisko... przynajmniej będzie sprawiedliwie.

Pracownik

Ta firma jest może i w porządku ,ale Wodzowie na stołkach chyba mało wiedzą co dzieje się w rzeczywistości..Nie polecam.Jeżeli ktoś się tam wybiera to przestrzegam.Kierownik I.Śliczny(w przenośni raczej) jest lepszy od H.Ch.Andersena.Bajki opowiada jakie tylko chcecie usłyszeć.Jego waflem jest niejaki T.Czyżycki(Tomuś czereśniak),zresztą wypromowany przez Pana Ś.Pan T.niestety nie ma nic wspólnego z budownictwem.Dokumentację budowlaną jednak trzeba umieć czytać!Panie T. 12 klas podstawówki to za mało!Mało tego obstawiony swoimi pociotkami,którzy są tylko statystami.Prezesie!Za co ten Gamoń bierze pieniądze i jakie spełnia kryteria,żeby być majstrem?Bo jak ch.. stoi to robotę robi,a on nic!Jak tak dalej będzie to Wam wszyscy ludzie odejdą i zostaniecie z ręką w nocniku.Ja się zwalniam.

BUDOWLANIEC

Pracowałem w Opex na tak zw. odcinku Monachium . Teraz jestem na Skandynawi. Wypłaty zawsze były na czas; ale w tym samym m-cu. Kierownik jest OK nie czepia się (bo nie chodzi po budowie)od tego są majstry. Ich też przeszedłem kilku. K....... i J....... ciągną robotę i oni mają największe budowy. R..... pilnuje tylko swych interesów a bud.??? M..... i M.....n ie wylewają za kołnierz. Obydwaj nie mają prawka. Ale generalnie na dużej bud. to można za m-c pod 2-jkę mieć.(dobry fachowiec); Dobrych fachowców to wszyscy potrzebują.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lulek

Bądź proszę pisać na maila infopraca@vodafone.de

anonim

(usunięte przez administratora)

Lulek

Wydaje mi sie ze maja ssanie jezeli ktos ma pojecie o budowlance, mysle ze moge pomoc w dostaniu sie do firmy OPEX.

Budowlańcy

Mamy brygadę cieśli.Chcemy się przyjąć do Opex. Pytanie-do którego majstra i kierownika lepiej nie trafić.Zależy nam na prawdziwych wypowiedziach.

87

ogłaszaja nabór żeby robote podgonic przed zimą a reszte do domu na przetrzymanie i na wiosne sie odezwiemy:) i w firmie nie wolno sie upominac o kase bo nie ma później powrotu do pracy po przetrzymaniu czy kadencji, trzba robic i cieszyc sie z tego co wpływa na konto i nieważne czy sie kasa zgadzaczy nie!!! paranoja!!!

Zostaw opinię o OPEX S.A. - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPEX S.A.