OPEX S.A.

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 64 ocen.

OPEX S.A.
3 64

Opinie o OPEX S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPEX S.A.

Zuzanna

@bubu, dziękuję bardzo za Twoją odpowiedź. Możesz nam jeszcze powiedzieć jak długo pracujesz w firmie OPEX, czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kwalifikacje, jest możliwość rozwoju zawodowego. Jaka jest według Ciebie atmosfera w firmie i relacje z przełożonymi? Jakie jeszcze zalety tego pracodawcy możesz wymienić?

Zuzanna

@Tata muminka, dziękuję za Twoją odpowiedź. Życzę powodzenia i wszystkiego dobrego! @bubu, możesz jeszcze napisać czy pracodawca oferuje stabilne zatrudnienie na umowę o pracę, jak wygląda okres próbny? Jaka jest atmosfera i relacje z przełożonymi? @KATE, Twój komentarz jest pozytywny ale bardzo ogólny i krótki, czy możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy w tej firmie? Napisałeś, że warto składać CV, jakie zalety wymieniłbyś pracodawcy?

bubu
@Zuzanna 11.07.2018 13:47

Zuzanna umowa o pracę zawsze, ja nie miałem okresu próbnego, od razu jest na rok czy dwa, już nie pamiętam.

Administrator

Posiadasz aktualne informacje na wynagrodzenia w OPEX S.A.? Twoja opinia może okazać się pomocna.

bubu
@Administrator 09.03.2018 08:35

wynagrodzenie jest adekwatne do doświadczenia zawodowego z tego co wiem

Lolek

Podpowiedzcie czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

KATE
@Lolek 03.07.2018 11:11

cały czas trwa nabór do pracy w Niemczech, jeśli chodzi o prace w Polsce, warto składać CV.

Zuzanna

@Tata muminka na jakim stanowisku pracujesz? Polecasz pracę w OPEX S.A. dla osób z doświadczeniem czy znajdzie się też tu miejsce dla tych, co chcą się nauczyć, ale staż pracy mają dopiero przed sobą? Czy pracodawca spełnia wszelkie zasady BHP oraz zapewnia zatrudnienie na podstawie umowy o pracę?

Tata muminka
@Zuzanna 13.06.2018 14:01

Pracuję na stanowisku murarz. Firmę opex polecam poniewaz nie jest tak zle. Jezeli chodzi o miejsce dla osób nowych to zalezy tylko od nich czy będą chcieli pracować,jezeli majstrowie zobaczą jego chęci to jest tak jak zemną sami pujdą do kierownika i powiedzą ze temu gościowi trzeba podnieść stawkę .Co do dalszych pytań niechcę się udzielać bo kazdy ma inne zdanie ale moim zdaniem nie jest źle.

Zuzanna

@Iga co sprawiło, że masz właśnie taką opinię o OPEX S.A. a nie inną? Jesteś lub byłaś pracownikiem tej firmy i możesz określić jak wyglądają przyjęcia do pracy? Czy najlepiej kontaktować się w tej sprawie poprzez formularz na stronie:http://opex.com.pl/praca/ czy może składać aplikacje bezpośrednio? Jak atmosfera w miejscu pracy? Komu poleciłabyś pracę w OPEX S.A.?

Tata muminka
@Zuzanna 01.06.2018 08:33

Aktualnie pracuję w opex i powiem tak ze da się zyć i pracować , a jak komuś mało i mało to niech szuka gdzieś indziej pracy

Iga

OPEX ma opinię dobrego pracodawcy, chociaż nie jest firmą idealną!!

Grol
@Mały 15.05.2018 10:32

Nie zaczyna się od 8 euro bo jak ktoś jest pierwszy raz to jest 7 i mniej

Zuzanna

A jak poza stawkami wygląda praca w OPEX? Piszecie dużo o tym ile się zarabia, a jak wygląda kwestia kwater, zjazdów do Polski albo atmosfery w pracy? Czasem warto wybrać się do pracy gdzie zarabia się nieco mniej, ale pracuje się przyjemniej. Co sądzicie?

Pixelddd

Witam Serdecznie Państwa. Chciałbym powiedzieć pare słów , rozmowa była z panią z biura ,ze na samym początku jeśli pojade do Niemiec będe miał stawke 7 euro neto na godzine a tu się okazało ,że stawka godzinowa wyszła mi 7 euro bruto to jest jakaś kpina , Warunki mieszkaniowe tez nie wydawały mi się doskonałe , jedna łazienka na 14 osób .Praca jest wykonywana 11 godzin codzienie to jest jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne pieniądze , Nie polecam

Tata muminka
@Pixelddd 06.04.2017 07:49

Ja poszredłem do kierownika poprosiłem o podwyzkę i ją dostałem za 2 miesiące podniusł mi sam stawkę takze mia co nazekać. Pracownicy niektuzy psują atwosmere i oczerniają majstrów

Pedro

Szkoda, że osoby które miały w firmie problemy chcą w odwecie oszkalować firmę!!!!

Tata Muminka
@Pedro 14.01.2018 13:47

To znaczy?

Zuzanna

@dvd+r firma oferuje podstawę, a do niej dodatkowo wypłatę za wyjazd? Czy porównujesz stawki krajowe do stawek, jakie firma oferuje w delegacji? Możesz napisać, czy Ty rownież brałeś udział w wyjazdach z ramienia OPEX?

cośminiegra
@dvd+r 17.08.2017 20:49

No i muszę się nie zgodzić, urlop jest bezpłatny fakt, ale tylko dlatego że urlop możesz odebrać z sokabau na koniec roku kalendarzowego. W firmie nie ma kokosów, ale na początek jest dobrze. To co piszesz to takie bzdury jakich mało. To co na umowie to na umowie a każda godzina jest rozliczana nawet soboty, więc ktoś tu chyba wyleciał za picie.

Pracownik

Pracowałem nie długo w Opexsie. Na basenach , ponoć największa budowa. Kasa na jaką się zgodziłem wstępnie była i nawet w terminie . Robota by była tylko z podwyżkami słabo. Za to majstry to porażka . Język niemieckiego nie umieją bo chyba nie muszą -oprucz Jacha. Dzwigowy umie lepiej-pewnie musi. Gemza -śmierdzi piwem i papierochami, a Gładki w jednej koszulce chodzi cały tydzień w LIPCU . Kto ich mianował. Ludzie kasa ważna ,ale i atmosera. Teraz w Polbale mam porównanie -CIEŻKO rozróżnić majstra od kierownika.

Niewaznekto
@Pracownik 05.09.2017 21:50

Jak byś chciał to byś pracował (zawsze w (usunięte przez administratora) mało)

lucyfer

Pracują prawie sami alkoholicy okradają innych kierownictwo nic sobie z tego nie robi tak samo jak i w biurze nie wyciągają żadnych konsekwencji

ChciećToMóc

Jak na początek pracy poza granicami kraju może być. W dalszej perspektywie dobrze jest poduczyć się języka i fachu odłożyć trochę grosza i spróbować bezpośrednio u niemieckiego pracodawcy. Roboty i ogłoszeń jest masa, więc trzeba próbować. W razie niepowodzenia OPEX chętnie przygarnie, więc nie ma nic do stracenia. Znam ludzi którzy po OPEX-ie poszli z postępem do innego pracodawcy i ani widzi im się wracać. Ja też znalazłem lepiej pod każdym względem, ale to dla ambitniejszych.

Zuzanna

@OPEX SA nie do końca chce mi się wierzyć, że firma na forum przybrała by właśnie taką retorykę wobec osób, które w jakimś sensie są nią zainteresowane. Nie mniej jednak - uściślając - nie pytam o z myślą o kimkolwiek mi bliskim. Pytam, bo takie informacje zwyczajnie na tym forum są potrzebne. To one odpowiadają na wiele pytań, jakie stawiają sobie osoby zainteresowane pracą w OPEX S.A.

Zuzanna

@prawdziwy pracownik a Ty na jakim stanowisku w OPEXie pracujesz? Możesz opowiedzieć coś więcej o swoim doświadczeniu zawodowym w tej firmie? Czy oprócz regularnych wypłat (które są niewątpliwie ważne) korzystasz dodatkowo z innych pakietów - np. socjalnego?

OPEX.SA
@Zuzanna 13.09.2017 17:48

"Zuzanna" jeśli Ty dopytujesz o szczegóły warunków pracy w Opex zamiast np. Twój mąż , lub brat pytać u źródła , to lepiej zajmijcie się uprawą jedwabników , lub hodowlą koni arabskich , bo robota na budowie , a tym bardziej na exporcie to robota dla ludzi a charakterem. Zarabia się znacznie więcej niż na "polskich budowach" , ale i wysiłek musi być większy. Stawki "godzinowe" oczywiście ,że są mocno zróżnicowane , bo umiejętności i doświadczenie zatrudnionych jest różne. To truizmy , dlatego tylko do Ciebie kieruję te fakty. pozdro OPEX.SA

Jacek

Nie polecam! Wręcz odradzam rękami i nogami . Firma ostatnio rozpoczęła działania na rynku angielskim. Wedle firmy był to odział z Niemiec więc oni umwyali ręce za to co tam się działo. Ekipa alkocholikòw i nie kompetentnych majstròw. Do wspòpracy nawet nie doszło, ale to zapewne i lepiej. Wiele pustych obietnic i zapewnień. I radzę uważać na Pana Krupińskiego nadzwyczaj nie poważny człowiek.

PYTEK
@Jacek 07.09.2017 18:02

Polecam odpowiedź "krewnego". Skoro do współpracy nie doszło , to dlaczego oceniasz ??

Zuzanna

@MIKI dobrze rozumiem, że niektóre godziny są wpisywane nawet gdy fizycznie pracownika nie ma w pracy? Twoja wypowiedź na temat pracy w OPEXIE, nie jest do końca przejrzysta. Czy możesz się do tego jeszcze raz odnieść?

MIKI

Panowie każdy ma tyle urlopu płatnego i lat pracy . Ludzie chcieliby pieniądze z Sokabau i wszystkie dni "pokryte" . Wyjazdy co miesiąc na 5 dni . Nie biorąc nic z Sokabau plus święta to i tak braknie. A i jeszcze jedno : rozpisz nap. 180 godz . na cały miesiąc -jest ok. A jak będą niby w pracy nawywija coś gdzieś indziej. POZDRO...

Zuzanna

@dvd+r w jakim sensie - urlop bezpłatny? Po Przepracowanym miesiącu (przy umówie o prace) w zależności od stażu pracy, należy się jeden dzien urlopu z kawałkiem. Jest to gwarantowane prawem pracy.

Zuzanna

@Pixelddd rozumiem, że po wyjechaniu do pracy, zastane warunki zatrudnienia okazały się inne od przedstawionych podczas rekrutacji. Mógłbyś powiedzieć, co jeszcze Cię zaskoczyło? Coś jeszcze się nie zgadzało?

dmot

jak tam praca ktos pracował lub pracuje w okolicach Lipska?

Zuzanna

Osoby zainteresowane pracą w firmie zachęcam do zapoznania się z treścią wywiadu, którego udzielił dla naszego portalu Prezes Zarządu OPEX S.A. Znajdziecie go klikając w link: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,181854,wywiad-tadeusz-kusnierz

holik

a jakie zarobki od jakiej stawki sie zaczynają?

Hudy

Ale kturysik powiedzioł profde o bącku mioł jaja . A jak tam gumowe ucho kierownika puł majster Gładki zrobili go nieroba jus majstrem cy dali sciemnio za scianom z telefonem .nie dawac sie chopy

Alojz

Panie Prezesie ile czasu będzie pan tolerował tego szkodnika majstra Gemze (bączka) każdą budowe potrafi spiepszyć bo zamiast interesować się budową to gra w karty na komputerze albo chodzi do sklepu po piwo ale kierownik go chroni bo ma wobec niego dług wdzięczności najwyższa pora przejrzeć na oczy

negar

Nie polecam urlop bezpłatny wpisują kiedy chcą nawet jak jesteś w pracy po zakończeniu pracy dostajesz świadectwo pracy i dopiero wtedy widzisz że byłeś kilka miesięcy na bezpłatnym

dvd+r
@negar 24.01.2017 21:30

Dobrze pisze piksel firma lipa 1000zł brutto i delegacja do niemiec za 1500eu brutto?

Bolo

Kicha

maik

No dobrze, ale czy wypłata jest u nich terminowa? Dzięki

Ll

No właśnie, skoro i tak się zwalniasz to podaj swoje nazwisko... przynajmniej będzie sprawiedliwie.

Zostaw opinię o OPEX S.A. - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPEX S.A.