Na zawodach mieliśmy okazję pokazać swoje zaangażowanie, umiejętności i doświadczenie, co zaowocowało wyjściem z grupy! Ostatecznie w fazie 1/16 zwyciężyła z nami drużyna Rhenus, która okazała się mistrzem zawodów.
Łącznie w turnieju wzięło udział 36 drużyn z całej Polski, które prezentowały bardzo wysoki poziom w rozgrywkach. Gratulujemy wszystkim uczestnikom, a organizatorom dziękujemy za zaproszenie i fantastycznie przygotowaną imprezę.
Za nami też kolejna rywalizacja, tym razem w biegu zorganizowanym przez Fundację Poland Business Run! Nasza 15-osobowa drużyna ADAMIETZ RUNNERS pokonała 4-kilometrową trasę, aby wesprzeć inicjatywę Fundacji. Cel: pomoc osobom z niepełnosprawnościami ruchowymi.
Udział w biegu wzięli zarówno profesjonalni maratończycy, jak i początkujący biegacze. Wszystkim poszło znakomicie, a w szczególności naszym zawodnikom z Adamietz, Profilar i Arpanel. Dziękujemy Wam za wsparcie inicjatywy: biegamy - pomagamy!
Jesteśmy dumni, że mogliśmy zdobyć kolejne wspólne doświadczenia, reprezentując naszą firmę!
Rozpoczęły się już prace przy budynku sceny — m.in. wylano płytę fundamentową i wykonano zbrojenia pod ściany nośne. Równolegle kontynuowane są prace budowlane na widowni obiektu — na zdjęciach można już dostrzec trybuny!
Wyremontowany obiekt pomieści prawie 4 000 osób, a sześciokątna, zadaszona scena będzie miała powierzchnię ok. 540 m2. To tutaj tworzy się miejsce na kulturę!
Decyzją Rady Kongresu została nam przyznana nagroda Made in Poland 2023, jako wyraz uznania dla dokonań firmy, w szczególności w działaniach transgranicznych, w promocji polskich wyrobów i usług poza granicami kraju.
W ramach trwającego Kongresu odbyło się uroczyste wręczenie nagród. W imieniu Właścicieli, Zarządu i całej społeczności Adamietz, nagrodę z rąk Ambasadora Nadzwyczajnego i Pełnomocnego Rzeczypospolitej Polskiej w Republice Federalnej Niemiec, Pana Dariusza Pawłosia, odebrał Wiceprezes Zarządu Pan Szczepan Kusibab. W ramach Kongresu była możliwość uczestniczenia w wielu świetnych panelach dyskusyjnych, poświęconych aktualnym zagadnieniom biznesowym, m.in. polskim innowacjom, transformacji energetycznej czy rozwojowi osobistemu.
To dynamiczne, wyjątkowe wydarzenie, jak zauważył Pan Ambasador, wymownie zlokalizowane w Centrum Kosmos przy Alei Karola Marksa w Berlinie, autora Kapitału i Manifestu Komunistycznego, gdzie spotkał się symbolicznie polski, innowacyjny kapitał, zwieńczył uroczysty bankiet, w trakcie którego przedstawiono raz jeszcze wszystkich laureatów tegorocznej nagrody Made in Poland 2023. Przy dobrej muzyce i poczęstunku, była okazja do dalszej wymiany kontaktów i budowania relacji.
Jesteśmy dumni, że mogliśmy zaprezentować swój wkład w gospodarkę naszego kraju, że te działania zostały zauważone i nagrodzone.
Jak z wypłacalnością firmy. Nie wiem czy podjąć współpracę z firmą?
Firma porażka. (usunięte przez administratora)brutto +premia .Jak nie robisz wszystkich sobót to nie zarobisz nawet na waciki. Konfidenci z (usunięte przez administratora) to norma w tej firmie. Unikać jak ognia.
Ale ta premia to jest dodatek, czy premia to właśnie kasa za soboty?? Ile w sumie za same soboty można zarobić miesięcznie? I jaka jest kasa jak nie robi się tych sobót??
Jaka atmosfera panuje w firmie Adamietz Sp. z o.o.? Są ogłoszenia na GoWork.pl z 14 lipca. Czy jest rotacja?
Nie polecam, słabe warunki zatrudnienia, dyrektor "pewnego" oddziału nie powinien pracować na tym stanowisku a nawet nie powinien pracować z ludźmi.
Dziękujemy za Twoją opinię. Staramy się aby współpraca była satysfakcjonująca dla obu stron, dlatego warunki zatrudnienia ustalane są indywidualnie z każdym kandydatem. Właściciele dbają o przyjazną atmosferę pracy, więc liczymy, że nie postrzegasz całej firmy przez pryzmat jednej osoby. Pozdrawiamy
W Adamietz Sp. z o.o. trwa rekrutacja na stanowisko Koordynator Zespołu. Brałeś w niej udział? Napisz, jak według Ciebie wyglądała rozmowa kwalifikacyjna. Twoja opinia może ułatwić innym podjęcie decyzji związanej z zatrudnieniem w firmie.
Widziałam kilka ofert pracy, ale nigdzie ani słowa o jakichś modnych ostatnio benefit ach typu Multisport, Luxmed, grusza, czy PPK... Or die tuje się ktoś na co można liczyć poza pensją podstawową???
Oferujemy wiele dodatków pozapłacowych, informacje umieszczamy w treści ogłoszeń, można też zajrzeć na www.adamietz.pl/kariera :)
Czy jest tam jakaś praca dla kobiet? Szukam jakiejś pracy na produkcji, bo to moje jedyne doświadczenie. Znalazłam ofertę tutaj, ale widzę, że to przy betonie. Co dokładnie się robi?
profil produkcyjny firmy jest również powiązany z sektorem budowlanym, bowiem wytwarzamy profile zimnogięte, płyty warstwowe oraz prefabrykaty z betonu, więc tężyzna fizyczna bywa przydatna :)
Ale jeśli przejdę rekrutacje i okaże się że moja tężyzna jest wystarczająco duża to nie będzie problemem że jestem kobietą? Pracuje tu jakaś?
Istotne są kwalifikacje, więc dopiero po otrzymaniu CV możemy przeanalizować kandydaturę pod względem wykształcenia i doświadczenia zawodowego odpowiadającego wymaganiom na danym stanowisku pracy. Zapraszamy do aplikacji.
Przyjrzałem się bliżej wymaganiom, jakie Państwo zakreśliliście w ogłoszeniu dla pomocnika kontrolera jakości. Są tam takie, jak doświadczenie na podobnym stanowisku, umiejętność obsługi widlaka czy umiejętności techniczne. Czy trzeba je wszystkie spełniać, by zostać zatrudnionym i czy wystarczy jedno spotkanie, by powzięli Państwo decyzję?
dziękujemy za pytanie. Zakres obowiązków na wspomnianym stanowisku obejmuje obsługę piły i urządzeń szlifierskich, więc umiejętności techniczne są pożądane, zaś zbliżone doświadczenie zawodowe będzie atutem. Zapraszamy do udziału w rekrutacji, zazwyczaj jedno spotkanie wystarczy, by ocenić kandydata.
Witam ta Firma to jest jakaś PORAŻKA !! Podczas budowy budynków magazynowych koło Łasku , zrobiła z drogi Wojewódzkiej POLE I CHLEW !!! , Na drodze utwardzonej ,asfaltowej jest kilka ton błota i gliny. A czyści tą drogę od miesiąca jeden stary ciągnik z wytartą szczotką myślę że to świadczy o Firmie !! , na co dzień mam 200kg gliny pod autem i na felgach Po wielu zgłoszeniach ludzi i tak jest totalna Olewka !! od strony Firmy nic z tym nie robią Nie POLECAM !!!
W jaki sposób można poszerzać w tej firmie kompetencje i ile oferują na stanowisku kierownika projektu? Jaka jest kultura organizacyjna firmy i jak układa się współpraca pomiędzy zatrudnionymi osobami? To dla mnie bardzo ważne, aby osoby, których pracą mam kierować dobrze czuły się w firmie i lubiły swoją pracę.
dla naszej firmy dobra atmosfera i poprawne relacje są niezmiernie cenne. Właściciele pielęgnują rodzinny charakter organizacji i wspierają rozwój pracowników. Warunki zatrudnienia ustalane są indywidualnie z każdym kandydatem, zatem zachęcamy do obserwacji ofert pracy www.adamietz.pl/kariera
Jak obecnie wygląda sytuacja z wypłacalnością dla podwykonawców? Słyszałem dużo dobrego o tej firmie, nagle odczytuje tu negatywne komentarze. Czy ktoś współpracujący obecnie z Adamietz podzieli się opinią ?
zapraszamy do współpracy :) Nasza ponad dwudziestoletnia działalność pokazuje, że bardzo cenimy lokalne firmy. Cieszą nas dobre opinie w branży i liczymy, że poziom satysfakcji z kooperacji będzie nieustannie wzrastał.
Tragicznie się nam z nimi współpracowało. Spotkaliśmy się z permanentnym wysokim poziomem braku profesjonalizmu między innymi u koordynatorki (pani K.), która zupełnie nie ogarnia zakresu swoich obowiązków, stale się spóźnia, popełnia błędy i próbuje zrzucić winę na innych oraz ma niewyparzoną gębę. Jeśli czyta to jakiś logicznie wiążący fakty pracownik tej firmy, być może właściciel, to proponuję zainteresować się sposobem jej działania, bo bałagan=straty i opóźnienia, a taki obraz waszej firmy rysuje się w oczach pracowników naszej firmy i firm współpracujących z tytułu braku profesjonalizmu u tej pani, która naszym zdaniem NIE nadaje się na tego typu stanowiska. Naprawdę jest na rynku wielu ludzi myślących, którzy biorą odpowiedzialność za swoje działania, są kulturalni, mają sporą wiedzę i warto ich zatrudnić na to stanowisko, a osób bezwartościowych radzimy się jak najszybciej pozbyć, bo jedyne co generują, to straty finansowe, chaos i opóźnienia.
Dziękujemy za przekazane uwagi, pomimo naszych starań zachowania wysokich standardów współpracy z podwykonawcami. Mamy nadzieję, że jest to wyłącznie opinia dotycząca wybranego pracownika, nierzutująca na postrzeganie całej Spółki i szerokiego grona Naszych specjalistów. Nieustannie podnosimy nasze kompetencje w kooperacji i obsłudze inwestycji.
mozna wiedziec dokladnie o ktora pania chodzi? Chyba rowniez mielismy z nia do czynienia
Czy w Adamietz Sp. z o.o. zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?
Tworzymy stabilne zespoły pracowników oparte na długofalowej relacji, więc preferujemy umowę o pracę. Inne formy współpracy również bierzemy pod rozwagę, zgodnie z sugestią kandydata.
Czy w firmie jest określona ścieżka kariery? Czy jest możliwość awansu i do którego miejsca? Jak duża jest rotacja w firmie? Czy firma wspiera w rozwijaniu się? Jest możliwość dofinansowania albo zapłaty za kursy studia itd?
Zachęcamy do wzięcia udziału w naszych procesach rekrutacyjnych www.adamietz.pl/kariera W przypadku obszaru wykonawczego/projektowego branży budowlanej, ścieżka rozwoju zawodowego uzależniona jest zawsze od umiejętności i chęci podnoszenia kwalifikacji ze strony pracownika. Wraz ze zdobytymi uprawnieniami budowlanymi i doświadczeniem, pojawia się możliwość awansu i zwiększenia odpowiedzialności. Firma wspiera rozwój pracowników, co pokazują wysokie oceny w rankingach branżowych, za co bardzo dziękujemy!
A te zdobyte uprawnienia to można za pośrednictwem firmy? Czy to trzeba przyjść z tym? Czy aby ten awans o którym mowa dostać to zdobycie uprawnień do budowlanki firma jakoś wspomaga?
Ewentualny awans zawodowy podyktowany jest doświadczeniem oraz kwalifikacjami danego pracownika. Uprawnienia budowlane zaś zdobywa się w drodze egzaminu przed OIIB, do którego można przystąpić mając odpowiednie wykształcenie kierunkowe oraz udokumentowane doświadczenie branżowe. Zatem w zależności od przebiegu dotychczasowej kariery zawodowej, Firma wspiera rozwój kompetencji.
Warto wchodzić w spolprace z tą firmą jako podwykonawca
są problemy krótko mówiąc, podjedź na jakąś budowę i pogadaj tam z ludźmi i ich przełożonymi, wiedzą jak wygląda współpraca jako podwykonawca
Dziękujemy za wyrażenie zdania, każdy wpis jest mile widziany. Budowy i zespoły wykonawcze są różne z uwagi na samego inwestora. Cenimy długofalową współpracę z podwykonawcami, dążymy zawsze do poprawnych relacji, satysfakcjonujących obie strony.
W firmie dużo zależy pod jakiego kierownika się trafi na budowie. Przykładowo duża realizacja w(usunięte przez administratora). Kilka razy zmieniał się kierownik. Wcześniej było Ok, Od kiedy jest kierownik (usunięte przez administratora) to jest tragedia i dno. Adamietz, czy naprawdę musicie trzymać tak niekompetentych ludzi? Dla których zwykła rozmowa to musi być kłótnia?
Dziękujemy bardzo za podzielenie się opinią. Zadania kierownika budowy to między innymi nadzór i rozliczanie robót, zatem jest to stanowisko wymagające asertywności. Dążymy do prowadzenia wszelkich rozmów profesjonalnie, jednocześnie stale staramy się udoskonalać ten obszar.
Na jakim poziomie trzeba znać j. niemiecki by podjąć pracę na stanowisku pracownik biurowy w Augsburg? Pracują tam jedynie osoby niemieckojęzyczne? Byłabym wdzięczna za odp. od Adamietz lub osoby tam pracującej.
Witamy, dziękujemy za zainteresowanie przedstawioną ofertą pracy. W przypadku wspomnianego stanowiska administracyjnego wymagana jest znajomość języka niemieckiego umożliwiająca komunikację z kontrahentami niemieckojęzycznymi bądź urzędami. Zapraszamy do aplikacji.
Czy w Adamietz Sp. z o.o. możliwa jest od razu umowa o pracę na czas nieokreślony na stanowisku Inżynier Budowy?
Warunki zatrudnienia są ustalane zawsze indywidualnie z kandydatem. Zapraszamy do aplikacji, nadal rozbudowujemy Nasze zespoły specjalistów w związku z nowymi projektami.
Jak się pracuje w Adamietz Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Adamietz Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Adamietz Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 4, z czego 0 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!