Opinie o Adamietz Sp. z o.o.
To opowieść o tym, jak rodzinna firma z sukcesem radzi sobie na wymagającym rynku budowlanym, nieustannie się rozwijając. Zachęcamy do lektury!
Od początku września mogą cieszyć się nowoczesną halą sportową, którą zrealizował Adamietz Leszno.
Obiekt przy ulicy Szkolnej 28a w Wilkowicach, ukończony w czerwcu, ma powierzchnię 2500 m², w tym boisko o wymiarach 40 x 20 m. Hala jest wyposażona w trybuny na 300 miejsc siedzących i 100 miejsc stojących, co zapewnia komfort podczas wydarzeń sportowych. Kompleks obejmuje także zaplecze szatniowo-sanitarne, pomieszczenia biurowe, salę konferencyjną oraz siłownię i salę fitnes, co czyni go nie tylko funkcjonalnym, ale również wszechstronnym. Obiekt jest w pełni przystosowany do potrzeb osób z niepełnosprawnością, dzięki zainstalowanemu podnośnikowi do wózków inwalidzkich. W nowym roku szkolnym uczniowie mogą w pełni korzystać z tego nowoczesnego obiektu, a lokalne kluby sportowe mają możliwość wynajmu hali na zasadach komercyjnych. Cieszymy się, że mogliśmy wzbogacić lokalną infrastrukturę sportową!
To już kolejna inwestycja dedykowana szkolnictwu zrealizowana przez Adamietz Leszno, co potwierdza nasze zaangażowanie w rozwój edukacyjnej infrastruktury.
Ta inwestycja, zlecona przez Gminę Miasto Szczecin, obejmowała szeroki zakres prac budowlanych, w tym dokończenie robót konstrukcyjnych, zadaszenie hali sportowej i auli, kompleksowe instalacje sanitarne i elektryczne oraz zagospodarowanie terenu zewnętrznego. Na zewnątrz powstały nowe boiska sportowe, bieżnia, place zabaw, a także drogi, chodniki i parkingi.
Łączna powierzchnia zabudowy wynosi 5762 m², a powierzchnia użytkowa budynku to 12 017,66 m². Tereny zewnętrzne zajmują imponującą przestrzeń 34 872,03 m², z czego boiska sportowe i bieżnia to 3013,78 m², a place zabaw i siłownia na świeżym powietrzu – 792,92 m².
Inwestycję zrealizował Oddział Leszno.
Dzieci już uczą się w nowym budynku, życzymy roku szkolnego pełnego osiągnięć!
Zdjęcia: Michał Sadecki
Pracuje pare lat z moich doświadczeń wiadomo, że raz jest lepiej raz gorzej ale najwazniejsze że co na umowie to na koncie i że jak Ci coś trzeba to firma pójdzie Ci na ręke
Jak w praktyce wygląda praca kierownika robot w branży budowlanej? Czy zajmuje sie konkretną branża np konstrukcja od A-Z i jak skonczy na jednym projekcie to przechodzi na kolejny czy siedzi od początku do końca na jednym projekcie i zajmuje się zarówno pracami ziemnymi, konstrukcja i wykończeniówka? Jak wyglądają zarobki dla kogos z uprawnieniami i kilkuletnim doświadczeniem?
Zakres zadań kadry kierowniczej posiadającej uprawnienia w specjalności k-b, wynika bezpośrednio z zakontraktowanych robót na konkretnej inwestycji, więc może dotyczyć prac od robót ziemnych po wykończeniowe. Poziom wynagrodzenia określany jest podczas rozmów indywidualnych.
Chciałam zostawić swoje cv w Państwa oddziale we Wrocławiu w Wieży Ciśnień. Nikogo nie zastałam.
Zapraszamy do naszej drugiej wrocławskiej lokalizacji przy ul. Strzegomskiej 52a, bądź aplikację bezpośrednio przez https://adamietz.pl/kariera-adamietz/
Dzień dobry. czy jest tu może ktoś kto był finalnie na rozmowie dla młodszego księgowego i by ja ocenił? zastanawia mnie to, że ogłoszenie jest dostępne od końcówki marca. trudno jest się dostać? jakich pytań można się spodziewać na rozmowie?
Młodszy specjalista ds. kadr i płac ma wpisane w preferowanych 2 lata doświadczenia na podobnym stanowisku. jeśli nie jest to wymóg i przyjdzie osoba o mniejszym stażu to w jaki sposób zostanie zweryfikowana jako kandydat? jakie pytania mogą się pojawić?
Pytania na rozmowie są adekwatne do przedstawionego doświadczenia, zatem jeśli kandydat deklaruje tylko znajomość obsługi kadrowej, wówczas poruszamy się jedynie w tym obszarze, zakładając że część płacowa jest mu obca. Rozmowy rekrutacyjne służą przede wszystkim wzajemnemu poznaniu się, a przy okazji kandydat dowiaduje się jak budujemy nasze zespoły.
Na jakie stanowisko można aplikować mając wykształcenie średnie kierunkowe( technik budownictwa) oraz rozpoczęte studia kierunkowe budowlane, a także ponad 13 letnie doświadczenie w pracach typowo budowlanych oraz w montażach przemysłowych? Oprócz kompetencji zawodowych posiadam dobrą znajomość j. Niemieckiego, angielskiego oraz pakietu MS Office oraz podstawową środowiska CAD
Śmiało możesz aplikować na stanowisko Specjalisty ds. kosztorysowania / Kosztorysanta budowlanego, gdy preferujesz pracę stacjonarną z dokumentacją projektową. Jeśli jednak lepiej odnajdujesz się w wirze zadań na budowie, wówczas możemy rozważyć zadania Asystenta Inżyniera budowy z racji realizowanych studiów na kierunku budownictwo. Bieżące procesy rekrutacyjne są publikowane na www.adamietz.pl/kariera, więc sprawdź kogo szukamy do naszych oddziałów w pobliżu twojej lokalizacji.
Interesuje mnie współpraca w zakresie instalacji elektrycznych, mam małą firmę, 9 osób, w Warszawie i okolicach. Czy jest możliwość nawiązania współpracy?
proszę skieruj ofertę bezpośrednio do naszej spółki Adamietz Warszawa -> biuro@adamietz.waw.pl
Na stronie mają tylko opis obowiązków i wymagania, a brakuje sekcji oferujemy. Liczę, że ktoś pomoże uzupełnić mi te luki, bo chciałbym się zgłosić na operatora koparki. Wymagane jest doświadczenie zawodowe, a czy firma wspiera późniejszy rozwój? Chodzi mi przede wszystkim o możliwość zdobywania dodatkowych uprawnień.
Moduł oferujemy jest tuż pod ofertami pracy na naszej stronie kariery, również tutaj na gw jest opisana nasza oferta. Zapraszamy :)
Jak trafisz na brygadzistę/kierownika o imieniu Krzysztof to bądź pewny, że zalezie Ci za skórę, i wyciśnie jak cytrynę. W firmie panuje haos i liczy się tylko pieniądz, oczywiście nie dla operatora, tylko dla firmy za wykonaną pracę przez operatora. Po paru miesiącach "gonienia" dojdziesz do wniosku, że są lepsze firmy w których pracownik z doświadczeniem jest lepiej doceniany pod względem finansowym i to bez debilnych "nadgodzin" za które dostajesz normalną stawke, aha, najniższa krajowa na konto reszta koperta
@Adamietz Czy to prawda, że praktyki pt. das kopertówen sa u was stosowane? Jeżeli tak to powinien ktos to zgłosic do PiP i prokuratury.
Praktyki zawsze realizowane są na mocy stosownych umów z uczelnią wyższą lub szkołą średnią. Wiemy, że zdobywanie doświadczenia zawodowego jest niezmiernie istotne, dlatego chętnie wspieramy studentów i uczniów szukających miejsca, w którym mogą uzyskać praktyczną wiedzę od specjalistów z branży budowlanej. Zbliżają się wakacje, więc studenci - śmiało zgłaszajcie się do naszych oddziałów wykonawczych.
Witam, pokazała mi się niedawna oferta dla inżyniera robot sanitarnych. Na pierwszy rzut oka w sekcji z oferowanymi uwagę zwraca stwierdzenie o zróżnicowanych możliwościach rozwoju zawodowego. Jak mogę to rozumieć? Po jakim czasie zazwyczaj zdarza się awans?
Awans jest możliwy po uzyskaniu uprawnień budowlanych, wówczas Inżynier może objąć stanowisko Kierownika robót, zaś w branży konstrukcyjno-budowlanej docelowo Kierownika budowy.
Witam, niektórzy pisali tutaj o tym, że wynagrodzenie może być kaprysem samych przełożonych. Nie mam pojęcia na ile to prawda ale jak się ma do tego praca młodszego księgowego i jego zarobki? nie są podane wprost, zastanawiam się czy nie zaczyna się od minimalnej i czy stawka nie wzrasta ze stażem pracy?
Wysokość wynagrodzenia jest zawsze porozumieniem obu stron, to Państwa indywidualne oczekiwania vs nasze możliwości płacowe wg. poziomu stanowisk, a podwyżki płac są pochodną rozwoju kompetencji. Zapraszamy do aplikacji.
cze, już widziałem te odpowiedź, że w przypadku zbrojarza liczy się głównie doświadczenie branżowe by moc ustalić indywidualnie stawkę. Jakie macie doświadczenia z pracy? mam za sobą już 3 lata i zastanawiam się ile na oko mogą mi zaproponować, czy ktoś wie?
Zbrojarz z około 10 letnim doświadczeniem w firmie ma około 23-24 na rękę. Do tego +ubranie robocze, inne drobiazgi
Zastanawiam się, po co asystentce dyrekcji prawo jazdy. Taki wymóg jest w ogłoszeniu, a nie ma mowy żeby był jakiś delegacje czy coś w tym stylu. Ktoś wie i powie? Chyba że to tylko tak dla zasady... Chociaż ciekawe czy na rekrutacji pytają o swoje auto? I kto za paliwo płaci jak coś.
Prosimy o zachowanie kultury wypowiedzi i pozostawianie merytorycznych komentarzy dot. stricte pracy w naszej firmie, bo tylko do takich opinii możemy się odnieść.
Dzień dobry, jaka jest stawka w firmę na stanowisku inżyniera robót elektrycznych? Widziałem ogłoszenie na stronie, ale nie ma podanych nawet żadnych widełek niestety
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi ofertami pracy. Proces rekrutacyjny na stanowiska inżynierskie branży elektrycznej jest prowadzony w kilku naszych oddziałach w Polsce. Analizujemy przede wszystkim doświadczenie i uprawnienia branżowe oraz rozważamy oczekiwania finansowe wskazane przez każdego kandydata.
Nie prawda, wynagrodzenie to widzimisię dyrektorów oddziału nie mające nic wspólnego z doświadczeniem i umiejętnościami kandydata.
Ciekawi mnie na podstawie czego powstał taki wniosek i czy zostało to jakkolwiek dalej pociągnięte. Jaka kwota może przypadać osobie o 4-letnim doświadczeniu? są jakieś średnie?
Patrzę ale za nic nie widzę widełek w tym ogłoszeniu. Inżynier ds. obsługi gwarancyjnej jakie ma obecnie wynagrodzenie? Będę wdzięczna za informację, ile pracodawca jest w stanie zaproponować od was, skoro nie pisze w ofercie pracy sam z siebie.
Jak wygląda sprawa grafiku w Adamietz Sp. z o.o.. Czy pracodawca idzie na rękę?
Jeśli tylko harmonogram pracy dopuszcza pewną elastyczność to zawsze rozmawiamy / rozważamy.
Przykro nam, że ma Pan złe doświadczenia z podwykonawcą. Niestety nie mamy wpływu na politykę personalną prowadzoną w odrębnych podmiotach gospodarczych, aczkolwiek dziękujemy za zasygnalizowanie problemu.
Jak się pracuje w Adamietz Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Adamietz Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 16.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Adamietz Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 0 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!