Eko-Okna

• Tłustomosty
  • Gródczanki
Katowice - Eko Okna S.A.
Kornice - Eko Okna
Racibórz - EKO-OKNA SP. Z.O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kornice
  5. Opinie o Eko-Okna S.A.

Opinie o Eko-Okna Kornice

Nie przegap nowości o Eko-Okna S.A.!

LoLo

26.04.2026 17:18

Witam , jak tam sytuacja z przyjęciami na produkcję? Czy jak chce wróci były pracownik to czy o jego przyjęciu decyduje podpis dyrektorki od spraw zatrudnienia ? Czy jak to wygląda ? Z góry dziękuję

22.04.2026 06:35

Wiadomo coś na temat premi? Czy w maju będzie już normalnie 100% na wypłacie czy dalej 50%?
    #PracownikProdukcji
    Felietonista

24.04.2026 04:36

Więc słuchamy oświeconego, no mów jak Ty to widzisz ?
    premia

26.04.2026 09:03

Może byc i tak że premii w ogóle nie bedzie. Może. Tylko postawmy sobie sprawy jasno; wiekszość ludzi pracuje tutaj ze względu na wysoką premię. Nie ma premii, nie ma ludzi do pracy. Pracodawca bardzo dobrze o tym wie bo sam na to sobie zapracował. Kolejna sprawa, na następnej wypłacie nie zobaczymy nawet 50% premii mimo że pracodawca sam postawił taki warunek. Dlaczego nie zobaczymy? tego sie nie dowiemy, muszą jednym wziąć żeby drugim dać. Na obecnej sytuacji najbardziej tracą ludzie pracowici. Nieroby nic nie tracą bo nie można im nic wziąć.
    pr

23.04.2026 16:37

Jak jest u was koledzy i koleżanki z przedłużeniami umów? Na moim dziale rozpadła się cała zmiana i dalej nie przedłużają. Musieli odejść naprawdę ogarnięci ludzie, odechciewa się pracy w takim środowisku.
    Woman

24.04.2026 09:26

Zatrudniają tylko na 3 miesiące i nara. Nie przedłużają. Pracownicy nowo przyjęci to fikcja. Naprawdę ogarnięci ludzie i dobrzy pracownicy odchodzą.
    Robochop

25.04.2026 14:56

To zależy jaki dział bo są przyjęcia u nas na dziale normalnie przedłużają umowy
    Szczery do bólu

24.04.2026 17:40

Próbuje to tak rozgryźć od dłuższego czasu gdzie tu jest błąd , że to wszystko nie idzie czy dlaczego zeszły rok był tak beznadziejny jeśli chodzi o skalę błędów popełnianych na tym zakładzie i dlaczego ludzie nie wyciągają z tego wniosków i tu pytanie do osób , którzy spośród tych najsłabszych gdzieś tam się wybili bo prawdziwa zagadka czym te osoby musiały się wykazać jeśli oni nadal pracują ,ale puenta poniżej . Jest taki czas na każdym zakładzie , że ludzie mają okres próbny , uczą się i tendencja powinna być wzrostowa , a co robić czy przepraszam co zrobić ,żeby ludzie wykazywali jakąś inicjatywę mimo braku premii gdzie pieniądze w stosunku do innych branż są wysokie ,a mianowcie przychodzi taki dzień , że okres szkolenia czy szkoła i parasol ochronny się skończył ( WSZYSTKIM ) i pytanie czy idzie z perspektywy czasu pracować w miejscu gdzie pojedyncze osoby budują kwas ,potrafią budować zamknięte grupy , które obrabiają innym (usunięte przez administratora) ,a ostatnią rzeczą jest skupianie się w danym momencie na pracy bo wiedzą , że są nietykalne .Z innej beczki pytanie to nie wiem czy ktoś organizując pracę , budując zakład zdaje sobie sprawę , że tworząc miejsce ,w którym rekrutuje się osoby w myśl idei "byle była sztuka " dodatkowo zachęca się niezdecydowanych takimi bonusami za frekwencję ,a nie za umiejętności odstrasza się osoby , których nie idzie na tym zakładzie wyszkolić bo te dodatki już znikły , ale ludzie zostali i co dalej ? . Jest taka złota zasada w sporcie , że jak jest słaby trener to nie idzie całej drużynie ,a jak ma się słabych zawodników to nie ma wyników mimo , że trener się dwoi i troi i to są Eko -Okna ( niebiescy zawodnicy , pomarańczowi trenerzy ,a czerwoni to taka funkcja bez funkcji ,ani od rysowania linii ,ani od podawania ręczników ). Próbuje to jakoś przetrwać bo od dłuższego czasu męczy mnie ta praca mając doświadczenie z pracą z ludźmi i w zarządzaniu gdzie mam sporo umiejętności i muszę powiedzieć , że szaleniec buduje zakład ,w którym handlowcy muszą zbudować bazę od zera klientów na niedoświadczonej załodze ,a ci " fachowcy" po studiach (drugi rok z rzędu) zastanawiają się jakich wkrętów używać na urządzeniach , których producent powinien zarekomendować i ta spirala tych fachowych decyzji się dopina ,a są tablice , normatywy , podstawa obróbki skrawania , która tłumaczy zależności kątów ostrzy względem obrotów gdzie w już starożytnym Egipcie tego używali według najnowszych odkryć bo 21 w. to nie Eko . Kolejny temat to czy zdajecie sobie sprawę , że na liniach są osoby , które ciągną w dół wyniki ,a osoby z umiejętnościami nie rekompensują braków ,a można 🤫🤫 bo macie aplikację stworzyć platformę szkoleniową on -line , którą obowiązkowo musieliby przejść wszyscy , która byłaby wyznacznikiem , podstawą do rozwiązywania umów z kandydatami ,którzy żadnego wkładu nie wnoszą w firmę i jest to jak najbardziej zgodne z literaturą prawa ,a powiałoby świeżością na zakładzie dając jasny sygnał osobą z przypadku jeśli boicie sobie pobrudzić ręce - co wy na to ? . Na koniec napomnę o tym iż dużo osób widzi i coraz głośniej krytykuje to , że najgorszym minusem tej firmy to fakt , że nie słuchacie ludzi ,a to ludzie tworzą to miejsce i niejedno miejsce pracujący pomysłami usprawnili ,ale na SWD pracują ingoranci lub osoby , które się nie wychylają bo im obecny stan i funkcja pasuje ,a to nie są osoby , które mają jakikolwiek koncept w celu poprawy czy naprawy sytuacji .
    Ila

19.04.2026 22:46

Czy ktoś moze napisać czy za siłe wyższą 2 dni oraz urlop opiekuńczy 5 dni jest zabierana cała premia?

20.04.2026 15:05

Wszystko zależy od kierownika ! Jesli Ci powie ze to tak działa z automatu to po prostu kłamie 🤷🏻‍♂️

24.04.2026 11:41

Ale tak to dziala slunski jelopie xD
    Drew

13.04.2026 17:17

Jaka atmosfera panuje na drewnie? Dostałam ofertę pracy, jako kontroler jakości i się zastanawiam nad tym.
    #PracownikProdukcji

16.04.2026 18:08

To fakt te dwie D i K to dramat. Bezczelnie donoszą i plotkują. Dziwie się że jeszcze tam są ...

24.04.2026 11:40

Na wlasna szmate matke donosisz xD

24.04.2026 09:51

Będę pisać rzeczowo i odnosząc się do moich własnych doświadczeń z pracy w firmie. Bez zbędnego patosu, firma jest naprawdę mocna, skala i możliwości są naprawdę imponujące. Jest wiele niedociągnięć i nieporozumień, ale proszę pamiętać, że wszystkie one dotyczą porządku wewnętrznego, zarządzania i pracowników na poszczególnych stanowiskach. Dlatego firma zdecydowanie zasługuje na ocenę 5. Jeśli chodzi o atmosferę, kompetencje itp., proszę również zwrócić uwagę, że przede wszystkim każdy musi pracować nad sobą.
    Hmm

21.04.2026 01:34

To kiedy czas się pakować?

21.04.2026 15:15

Jak dadzą na Boże Narodzenie trzeci plecak podrząd 🤣
    Woda

04.04.2026 00:18

Poraz kolejny został usunięty komentarz dotyczcy kupna zwykłej butelkowej wody. Na stołówkę nie wolno, tylko podczas przerwy. A i tak strach patrząc na pracujące panie tam. ( hala 6) grozenie upomnieniami i takie tam. Automatów z wodą brak. Jeśli skończy ci sie własna woda, a nie mach ochoty ryzykować i zatruwać sie woda z dystrybutora ,to męczy cie pragnienie przez resztę dnia. Woda. Podstawa do życia. Dlaczego nie mozna nigdzie kupić butelkowej wody jeśli jest taka potrzeba ? A zbliża sie lato
    bazowany

17.04.2026 23:44

grubo tam macie, dawno nie wchodziłem poczytać te rzygi co tu są wypisywane ale ze wam wode zabronia pic to sie tego nie spodziewalem, ale trzymajcie sie kto nie wytrzymie jak wy, nie musicie miec godnych warunkow ani szacunku juz to wiele razy pokazaliscie ament
    PiPi

20.04.2026 23:26

Pracuję tam 3 lata wodę z dystrybutora piję codziennie jak moje sie kończy i żyje. Nigdy sie nikt u nas nie zatruł. Jest Pan który regularnie chodzi i dba o stan tych dystrybutorów.

19.04.2026 12:31

19.04.2026 19:59

oni tam beda tyrac nawet za minimalna krajowa, ludzie bez perspektyw, jak ci z kietrza xD
    Ila

19.04.2026 20:47

Widać coś cię ta firma interesuje skoro wchodzisz na jej forum i opinie ,pewnie jesteś jednym z wielu ktorych nie zatrudnili😅 Widzisz większosć osob lubi swoją prace w eko oczywiscie są rakie wypierdki jak ty!pewnie zarabiasz najniższą krajową i żal (usunięte przez administratora) ściska

16.04.2026 16:42

Wybory

17.04.2026 06:05

Żeby nie rozróżniać przychodu od dochodu jako dorosły "myślący" człowiek, wam to współczuć tylko zostało

19.04.2026 20:36

Jak tak się patrzę na te zdjęcia to Tomuś-prezes nie zbyt się cieszy z odebrania tych nagród. Powinien zedrzeć z siebie garnitur, wylać szampana na klatę, obiec całą halę w geście zwycięstwa i wykonać podwójne salto. A stoi tam jak słup, zupełnie jak siedzi na swoim stanowisku prezesa 🤭

16.04.2026 21:21

Dobrze, gdzie jesteśmy. Każdy człowiek jest perłą osobowości, zawsze zaczynaj od siebie, a na pewno zrozumiesz jak działać i współdziałać w dużej firmie, dzięki czemu Twoje domy wypełnią się ciepłem i zrozumieniem.
    Pfff

18.04.2026 12:11

O jak ja tego głupiego (usunięte przez administratora)gadania dawno nie czytałem.... widzę przepustkę kolega z Tworek dostał lub na gigancie z oddziału kolega jest i brak tabletek zaczął doskwierać

19.04.2026 19:05

Nie wiem kim jesteś, ale sądząc po tym co piszesz, ja nawet nie mam takich przyjaciół.
    Z8 L11Autobus

18.04.2026 15:51

Czy ktoś z transportu może interweniować i porozmawiać z kierowcą który notorycznie jeździ do pracy przez tlustomosty. Droga tragiczna dziura na dziurze,brak pobocza. Jedzie powoli bo szybciej to już by zniszczył ten autobus . I w związku z tym jesteśmy na carongtinie 13:45 i trzeba biec na z8 . Ci co wysiadają na z2 to mają jeszcze lepiej. Kierowca poza tym nie trzyma się grafiku w Kietrzu ma być 13:16 a jest 13:21 . Oczywiście jest fajna nowa droga na Pietrowice no ale cóż 1 miras uparty. Pozostałe kosmetyki nie Branice/Głubczyce jadą na Pietrowice/Pawłów. Szkoda mienia firmowego bo ten autobus długo nie pojeździ..
    Piotrek

16.04.2026 08:06

kornice. 2 dni przed sobotą A wy nam teraz mówicie o sobocie następne pytanie sobota jest obowiązkowa bo na grafiku ją nie ma
    Pryncy pał

07.04.2026 15:46

Czy ktoś zajmnie się wkoncu brygadzistą z lini 8 zm C Wodzisław... Mianowicie gość ma nie równe delikatnie parcie na wynik.. nie dość że ma same plany 4 koła białe same jedyneczki do tego obstawiony jest na 2 zgrzewarki nawet i na 3, a do tego dochodzą transporty i to nie małe ilości. Inne plany typu gelan jest odkładany na bok do następnym zmiany.Dziennie wynik 150-180 oken ... Kierownik zmiany, kierownik produkcji nic z tym nie robią... Chyba czas z tym zrobić porządek
    Rudy

11.04.2026 06:46

Drogi Pryncy Pale Błysnąłeś jak chrząstka w salcesonie. Weź się chłopie do roboty nie będziesz miał czasu na zajmowanie się czymś co Cię nie dotyczy(były pracowniku 😅)
    Robol

15.04.2026 22:41

Się roboty chwyć. Dobry brygadzista, zgrana ekipa to i robi duże wyniki, tylko pozazdrościć. A co mają z nim robić skoro kręci najlepsze wyniki na hali z wszystkich 3 zmian. Lepiej płakać na goworku na inne zmiany. Popatrz na siebie a potem sie wypowiadaj :)
    Kierowca

10.04.2026 14:38

Dzięki za wszystko. W europie brakuje 100 tys kierowców zawodowych. Nie które firmy płacą już złotem. Od 4 miesięcy bez połowy premii w Eko. Nie da się już pracować za taką kasę będąc wózkowym ,magazynierem , księgowym , fotografem , kierowcą jeżdżącym tirem po dziuplach i piwnicach budowach. Jak ktoś by chciał polecam pracę w Czechach. Firmy z Ostrawy i Opavy. Od poniedziałku do czwartku/ piątku dwa razy drzwi w tygodniu otworzyć w naczepie i cofnąć pod rampę. Moja druga wypłata 13,800 Pozdrawia były Eko.
    #KierowcaMiedzynarodowy
    Kierowca

13.04.2026 17:41

Jeśli masz problem znaleść w Internecie ofertę pracy do Czech czy Austrii to lepiej zostań w Eko

03.04.2026 10:08

Pani pracująca na kuchni (w okularach i czerwonych włosach) z hali nr 5 nie nadaje się do pracy z ludźmi ,nie dając czasu do namysłu pyta się chamsko cytuje "co chcesz" odpowiadając ,że jeszcze się nie wie dodaje "to nie jedz"... chamuwa totalna już nie pierwszy raz taka sytuacja z nią w roli głównej miała tam miejsce wobec innych pracowników także
    Bum bum

12.04.2026 15:29

Człowieku pukni się w czolo🙂. Zastanawiam się nad tym 🤔 jesli jesteś tak dobry w obliczaniu zysków to dlaczego nie zostales prezesem🤔 ty pracujesz na ich wypłaty proszę cię nie bądź śmieszny. Słyszałem że masz dwie lewe ręce do pracy. Nie chcesz to nie jem a za oszczędzone pieniądze idź do baru mlecznego jak pisałeś tam masz lepsze. Biedna ta twoja żona (jeśli ją masz) a obstawiam że nie🤔 Przez takich matołów jak ty to firma schodzi na (usunięte przez administratora) I proszę nie obrażaj kobiet na stołówce bo może jest odwrotnie ciebie nikt nigdzie nie chciał i jedną deską ratunku było Eko.

13.04.2026 11:58

Masz w 100% rację ! PRL owskie nastawienie do klienta!Żadnej kultury nie mają te panie (usunięte przez administratora) !Czlowiek ma wrażenie że pracują tam za karę 🤷🏻‍♂️
    Piotrek

13.04.2026 09:13

Kornice zmiana B jak się wam pracuje teraz 2 tygodnie pod rząd
    Soczysta prawda

10.04.2026 18:36

Ogólnie rzecz biorąc opinie o tej Firmie nie biorą się z nieba. 1. Kolesiostwo (bo ktoś lepszy mi zagrozi) 2. Staż (im dłuższy tym lepiej) 3. Nielogiczne decyzje (codzienność) 4. Strategiczne myślenie - tutaj nie jest mile widziane. Eko Okna mają potencjał, ale zarządzane są ludzmi ze wsi... ludźmi, którzy prócz okolicznych pól i drzew niewiele mieli wspólnego z czymś co można nazwać "Firmą". Eko Okna to czysty przypadek sukcesu, nikt nie analizował strat/zysków bo do momentu aż kasa się zgadzała było na wszystko i zero zmartwień. Dopiero jak firma zalicza przewrotkę i generuje stratę ludzie zaczynają się bać o przyszłość, kredyty, rodziny... To są efekty pobłażania sobie i braku analitycznych posunieć, znajomości określenia "koniunktura" oraz prostych podstaw przedsiębiorczości, których uczono w szkole podstawowej. Inwestycje, które są przepompowane i podsumowane słowami "Ja jestem prezesem od września" które pewnie wielu z Was słyszało na spotkaniach a, które mówił sam właściciel. Nie oszukujmy się nie sztuką jest porzucić kurę która znosi złote jaja i liczyć, że samo się będzie kręcić... Firma pozwala dobrze zarobić w zależności od rodzaju stanowiska, ale nie robi w tym samym momencie nic, aby ten system wewnątrz był szczelny. Każda plotka wychodzi zaraz na światło dzienne, ludzie niższego szczebla więdzą więcej niz Dyrektorzy/Kierownicy... Nikt nie skupia się na optymalizacji, bo każdy chce zachować jak najwyższe stanowisko. Jeśli się w tej firmie nie znajdzie odpowiednia kadra zarządzająca to ta sinusoida, którą pracownicy znają przez lata pracy w firmie, nigdy się nie zmieni. Postawić kolosa bez fundamentu to nie sztuka, żeby potem się ratować kredytami czy leasingami.... Zbudować to jedno, utrzymać to drugie i taka jest szczera prawda o tej firmie.

12.04.2026 18:54

no i pan Mateusz mial racje ze sam nieogarnie, niestety z banda pseudo brygadzistow/kierownikow i dyrektorow tez nie, do tego dochodza ich kolesie znajomi ktorzy spowalniaja prace innych poprzez np. wieeeeloooomiiiinuuuutoooooweee rozladunki profili a pozniej czerwona szmata goni ludzi ze robia wolno a wozkowy po Ohp pije z nim kawje lol
    Alojzy

08.04.2026 16:54

Proszę o interwencję związki zawodowe w sprawie sobót na Z1 dział hst. Przełożeni wywieszają grafik w którym zaplanowany jest każdy weekend pracujący a w rzeczywistości informują nas kilka dni wcześniej zazwyczaj w środę czy de facto idziemy w sobotę .. jest to niezgodne z kodeksem pracy.Planowanie "na wszelki wypadek" każdej soboty jako pracującej, a potem odwoływanie jej w środę, to obejście przepisów. Grafik powinien odzwierciedlać realny czas pracy, a nie być jedynie "rezerwacją" Twojego czasu wolnego.Regularne informowanie o pracy w sobotę dopiero w środę sugeruje, że nie są to sytuacje nagłe, lecz stały, błędny sposób organizacji pracy. Notorycznie brygadziści straszą pracowników że jeśli nie będą w sobotę to będą pozbawieni premii lub innymi konsekwencjami. Prosimy o pilną interwencję w tej sprawie.
    ...

11.04.2026 09:15

Zgadza się, mamy na MWG od kilku miesięcy wywieszone na drzwiach z biura. Każdą sobota pracująca.

12.04.2026 18:51

osz ty nierobie slunski, firma ma caly miesiac problemy i potrzebuje ludzi a ty placzesz tu, juz fo roboty masz byc gotowy 24/7/31

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eko-Okna?

Kontakt - Eko-Okna S.A.

Spacerowa 4 47-480 Kornice

Branże: Poligrafia i druk

Menel

01.04.2026 19:28

Niech Pan Bóg będzie z wami a szczególnie z tymi co dumnie reprezentują czerwone koszulki. Pozdrawiam osoby co wiedzą jak kierownictwo kopie sobie dołki. W najbliższym czasie o wszystkim się dowiemy. Hala 5 dział rolet i żaluzji i magazyn
    Moja opinia

11.04.2026 20:28

Jeżeli pracuje się tak źle to dlaczego się nie zwolnisz? Rynek pracy stoi otworem. Wydaje mi się że szczęśliwszy będziesz odchodząc z miejsca które jak mówisz Ci nie służy, aniżeli wbijać ludziom szpile anonimowo na go worku. Poprawka. Nie anonimowo , bo w internecie nic nie jest anonimowe i bez konsekwencji. Warto mieć to na uwadze szerząc obraźliwe treści.
    Kwiat lotosu

11.04.2026 22:25

Proszę się zająć tym bałaganem pod biurem od pana brygadzisty nie wiadomo czego. Wstyd aż jak się spojrzy na to jak to wygląda !!!!! Wiecznie im coś nie pasuje jeśli chodzi o produkcję, magazyn jak i przygotówke. Zapraszam na produkcję i zobaczymy jak to się potoczy. Wiecznie mają problem. Czekam tylko aż kierownictwo sie zmieni to wtedy produkcja cała pójdzie do góry!
    Mikron

09.04.2026 19:02

Czy ktoś tutaj z odwiedzających ma informację jak wypisać się ze związków zawodowych solidarność nigdzie nie mogę znaleźć ani żadnych dokumentów ani maila :)
    Jeac zwiazki

11.04.2026 18:03

Nie płać składki, a jesli odciagaja z wyplaty, to idz do kadr ze maja przestac :)
    Felietonista

10.04.2026 20:53

Myślę,że w dobie obecnych zmian trzeba kilka kwestii poruszyć,omówić. Zacznę od tego nad czym większość, a przynajmniej ludzie z głową na karku zapewne już nie raz myśleli. Odnośnie premii której jest 50% "od grudnia do kwietnia" ze względu na sezonowość. Spoko, dobry ruch, firma w końcu w dużym wyprzedzeniem mówi jak będzie wyglądać sytuacja. I teraz część pewnie myślała,że wleci z kwietniową pensją już 100%. Jak to mówi Pan Sznuk "otóż nie". Ci,którzy wiedzą jakie fikołki potrafi robić firma, lub pracują tu już dostatecznie długo wiedzą, że zostanie tu zastosowana zasada "premia 2 msc do tyłu" czyli premia 100% ale premię kwietniową (zobaczymy czy zgodnie z "rozporządzeniem" będzie już 100%)dostaje Pan w czerwcu Panie Areczku. To było do przewidzenia,jednakże jeżeli firma stosuje taki myk aby opóźnić wypłatę całej premii o 2 msc to zgodnie z zasadą tych 2 msc będzie musiała wypłacić 100% premii w grudniu(za październik) i w styczniu (za listopad). No chyba,że będzie kolejny fikołek że płacimy od czerwca bo to kwietniowa premia ale nie płacimy już w grudniu bo napisaliśmy,że do grudnia. No niestety ale ludzie potrafią liczyć do 2. Następna sprawa. Premie 50% ale już jest masa zamówień, trzeba robić w soboty. I tutaj większość ludzi się zbuntuje "jak to tyle zamówień czyli firma zarabia,premi dalej połowa,a każecie chodzić w soboty". No tutaj trzeba stanąć po stronie firmy,za tak dużą ilość zamówień i wyprodukowanych produktów firma dostanie pieniądze dopiero za 1-2 miesiące więc pracujmy,a owoce pracy w postaci więcej € dostaniemy wkrótce. Ciekawi mnie tylko jeszcze powód podwyższenia cen biletów. Najpierw obniżka, teraz znow podwyżka, zwłaszcza kiedy firma ma zamówienia i wchodzi w decydujący o jej rentowności sezon. Część ludzi,którym paliwo wyjdzie w podobnej cenie jak autobus, zrezygnuje z niego.Efekt ? Mniej ludzi w busie, mniej kupionych biletów, mniej pieniądza, i cyk znowu podwyżka.

11.04.2026 14:16

W skali rok do roku, była mniejsza wypłata. W tamtym roku (nawet latach) w tym okresie nieoficjalnie ucinali premie o 50%. Teraz wychodzi na to, że wypłata w tamtym roku z uciętą premią o 50%, byłaby w okolicach obecnej, gdyby premia byłaby 100%. Nie wesoło 🙃 Bieda w Eko...

12.03.2026 02:50

Ktoś

10.04.2026 10:53

Naprawdę czytam to i nie dowierzam w głupotę ludzi Co kogo interesuje co ktoś robi po pracy i z kim? Może warto pośmiać i pokomentować to twarzą w twarz z tymi osobami? Macie tak nudne życie że aż tak głęboko wchodzicie z butami tam gdzie nie powinniście? Z anonima każdy mądry każdy ma dużo do powiedzenia Zastanowiliście się jak się mogą czuć inni w tej sytuacji? Zresztą każdy z nich jak się może czuć Stało się mleko się wylało i co z tego Zajmijcie się swoim życiem swoimi problemami bo nie wiecie czy was podobna sytuacja kiedyś nie spotka wtedy też fajnie by było smarować po tych co tak dużo tu szczekają Zamiast pisać o konkretnych rzeczach robicie tutaj jedną wielką dziecinadę A robią ja przypominam DOROŚLI ludzie

10.04.2026 17:54

Powiem Ci tak … jakby kierownik i brygadzista tłumili takie głupie plotki to tego by nie było !! Ale oni tym żyją ! 🤷🏻‍♂️
    Szczery do bólu

10.04.2026 17:38

Czołem załoga ,to tak na początek . Mam takie pytanie do wszystkich powiedzcie mi ile znacie firm gdzie zarząd , właściciel podlegli im kierownicy doprowadzają zarządzaniem na skraj utraty płynności finansowej zakład i nadal pracują ,a jedyne wnioski z ich błędnych inwestycji przerzuca się na zarobki jako rozwiązanie problemów ? . Długo obserwowałem Kronice i Wodzisław i tak zastanawiam się jak można wdrażać system zarządzania produkcją z jednego miejsca , które nie sprawdza się już po paru miesiącach w drugim wiedząc to już po zeszłym roku . Planowanie produkcji czyli załoga , która nie przechodzi żadnych , szkoleń i kontrol , która nie potrafi przejść wewnętrznej weryfikacji wiedzy technicznej ma odbierać produkty spełniający jakieś tam wytyczne ,ale według własnych widzimisi bo na jednych liniach stosują silikon ,a nawet go mieszają w kolorach i jedzie ,a na drugich jest problem bo nie ma spójności w ocenie kryteriów - panie główny kierowniku kontroli słabiutko to wygląda . Takie proste obrazowanie z czym trzeba się zderzać to na Kornicach nikt nie lał wody ,aby sprawdzać drożność ram ,a na Wodzisławiu już to robione i pytanie dla spostrzegawczych kto zrobi więcej okien . Patrząc jak wychodzą skrzydła ,ramy ze zgrzewarek to wrzucanie na maszyny kolorów i białych powoduje , że biały pył zostaje i trzeba wszystko malować ,a mechanikom współczuje latania i ciągłego ustawienia parametrów maszyn bo zleceń nikt nie ustawia pod kątem ujednolicenia typów porfila . Kolejna ciekawostka i zagadka jak to jest możliwie , że słupki na Kornicach są skręcane ,a Wodzisławiu już nie ,ale z takimi pomysłami można zostać kierownikiem hali . Z tymi "fachowcami" na dzień dobry bo oszczędziłem "przygotówki" , które na wszystko mają wymówki , "że to już było" , "że to wina maszyny", rysy i strzepiące się uszczelki to jest standard ,ale zapraszam na audyt jakąś zew. firmę , która wam zorganizuje pracę z prawdziwego zdarzenia wypunktując bardziej szczegółowo niekompetencję najwyżej opłacanych etatów ,a pracodawcy proponuję zastanowić się jaką jakość prezentują pracownicy werbowani na zasadach " wszystkiego cię nauczymy " bo w przypadku braku sprawdzania umiejętności i wiedzy idiotów pchacie na głęboką wodę i stanowiska .

10.04.2026 08:01

Gosc

10.04.2026 17:30

Nigdy nie było premii wielkanocnych to i teraz nie będzie
    grucha

10.04.2026 17:30

Tak będzie, uścisk dłoni kierownika hali i przyklaskującym w tle brygadzistą.
    Kamil

10.04.2026 16:06

Pracowałem w oddziale Wrocław 1,5 roku na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży (eksport). Niestety muszę szczerze ostrzec. To miejsce, w którym kultura organizacyjna stoi na bardzo niskim poziomie. Dominuje zawiść, podgryzanie się, podbieranie klientów i brak jakiejkolwiek komunikacji w zespole. Przełożeni nie reagują na konflikty, a firma zamiast wspierać handlowców, zostawia ich samym sobie – „jesteś sam przeciwko wszystkiemu”. Jeśli nie jesteś typem „cwaniaczka z ulicy”, który kombinuje i walczy o swoje, to nie ma tu normalnych warunków do pracy. Brak szacunku do drugiego człowieka, dyskryminacja ze względu na poglądy, niespełnione obietnice benefitów i premii. Firma nie szanuje dobrych pracowników – wielu wartościowych ludzi odeszło, a zostali ci, którzy najgłośniej kombinują. Dla osób szukających stabilnej, profesjonalnej pracy w handlu – zdecydowanie odradzam ten oddział.
    #Referent
    Xxx

10.04.2026 13:43

A może tak zainteresować się grupa interwencyjna? Stoją na środku, przy schodach Z1 za portiernia, w trójkę jak jacyś ochroniarze i każą dmuchać na oczach wszystkich. Trochę niestosowne miejsce...
    Pracuś

09.04.2026 16:23

Jak to jest że rok temu w pierwszych miesiącach roku nie było pracy a premie były normalne, a teraz roboty mnóstwo od samego 7 stycznia, premie uwalone i jeszcze sobie życzą żeby przyjść w sobotę? Cos tu się matematyka nie zgadza.
    grucha

09.04.2026 22:19

bo niebieski ma (usunięte przez administratora) najlepiej za 3800 i jeszcze się cieszyć że łaskawy pan da 200zł za sobotę
    Rafcio

08.04.2026 17:15

Najlepiej byc brygadzista na magazynie rolet Szukasz go na nockach a on siedzi w biurze swiatło zgaszone i gra sobie zupka zalana kawa zalana i nie ma chłopa Dopiero jak się cos stanie nagle wychodzi i udaje aktywnego Na pierwszej zmianie to lata że niby pracuje a na nockach 3/4 nocy nie wyjdzie w biura
    Gwintowana

09.04.2026 15:16

O który magazyn chodzi ? Dłużyca czy drobnica ? No i o która zmianę ? Przecież to bardzo istotna informacja, jak już się napisało A to trzeba napisać B.
    Bum bum

09.04.2026 11:11

Jeśli wymagasz kultury to nie mów jagbys miał zaciśnięte usta 🙂 a to że pyta dwa razy albo i trzy to znaczy że cie nie słyszy. W czym problem bo nie rozumiem ? Naucz sie głośniej mówić i po problemie 🤔
    Hehe

08.04.2026 18:18

Najpierw zabierają premie twierdząc ze brak sezonu 😅😅 a teraz zmuszają ludzi do pracy w soboty . Na 3 dni przed sobota zmienimy im grafik na pracująca bo brak ludzi chetnych na zapisy
    Rzetelny v2

26.03.2026 01:56

Dzień dobry szanownemu Państwu. Sprawa dotyczy Zakładu Szyb Zespolonych na hali Z3 oraz Z7. Sprawa jest pilnie niepokojąca. Bardzo niepokojące są doniesienia o mobbingu względem podwładnym, bezprawnych działaniach szanownych Panów: Stanisław G., Szymon O., Mateusz C., Szymon Ko., Adrian C., Kamil L., Marcin C., Sebastian D., Kamil K., Eryk Sz., i inni z tzw. układu trzymającego władzę. Panowie sieją terror na wydziale szyb zespolonych, w szczególności Pan Kamil L., Eryk Sz., Szymon O., Sebastian D. Są to osoby które nie mają kompletnie żadnych kompetencji aby zarządzać zasobami ludzkimi, praktycznie każdy z nich nie ma wykształcenia odpowiedniego do sprawowania funkcji kierowniczych. Każdy z wymienionych wyżej to kolega kolegi od napojów wysokoprocentowych. U Panów Kamil L., i Sebastian D., aby być dobrze traktowanym należy zakupić wcześniej wędki. Jeśli chodzi o Panów Mateusza C., i Kamila K., należy zostać członkiem fanklubu Górnika. Pan Szymon Ko., poprzednie stanowisko brygadzista na jednych z linii na Z3 swego czasu zdegradowany za chamstwo w stosunku do podwładnych na prowadzonej linii nagle zostaje kierownikiem na Z3, kierownikiem który nie ma żadnych ludzi pod sobą, kierownikiem tak naprawdę od niczego... totalne marnowanie pieniędzy firmy, decyzja przypieczętowana oczywiście przez Pana Szymona O. Wcześniej wszyscy razem klika lat temu razem z min. Panami Mateusz C., Kamil K., Szymon Ko., bawili się na wieczorze kawalerskim we Wrocławiu. Dziwne że cały skład imprezy zajmuje stanowiska kierownicze. Zbieg okoliczności ? Nie sądzę. Szanowni Państwo, sytuacja jest naprawdę ciężka i potrzebuje natychmiastowej reakcji zarządu firmy. Pracownicy przychodzący codziennie do pracy wykonując rzetelnie swoje obowiązki, są obserwowani przez monitoring zainstalowany na terenie hali. Co według przepisów jest niedozwolone. Takie przepisy łamią Panowie: Szymon O., Sebastian D., Eryk Sz., Kamil Le., a wiemy to z tego, e nas o tym oficjalnie informują. To niedopuszczalne!!! Przypomnę, że monitoring jest stworzony po to aby była możliwość wyjaśnienia zdarzeń osób uczestniczących w wypadkach i innych incydentach a nie do inwigilacji pracowników na co dzień. To działanie ma charakter łamiący wszelkie przepisy. Więc w tym miejscu prośba do ZARZĄDU FIRMY o zablokowanie możliwości śledzenia pracy zatrudnionych przez tzw KIEROWNICTWO. Co wynika z przepisów Kodeksu Pracy. Proszę wszystkich pracowników działu Szyb Zespolonych o rozpowszechnienie powyższej informacji. Nie dajmy się na co dzień zastraszać przez te osoby. Ile razy słyszeliście że zostanie Wam zabrana premia bez podstaw??? Myślę że wielokrotnie. My, czyli zwykli pracownicy produkcji pracujemy na utrzymanie tych osób, które są całkowicie pozbawione kompetencji do zarządzanie tym działem. Nie chcę tutaj na tym portalu pisać większych oskarżeń co do osób wymienionych wyżej. Posiadam na te osoby bardziej mocniejsze oskarżenia nadające się na doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Najwięcej zarzutów jest co do osoby Pana Kamila Le., Daje szansę i czas na działanie zarządu spółki. Jeśli nie zostanie przeprowadzony audyt i rozmowa z pracownikami na tym dziale przez Zarząd Spółki, zostanie sporządzone zawiadomienie do prokuratury. Dziękuję za uwagę. Treść została napisana dla dobra dalszego funkcjonowania Działu Szyb Zespolonych.
    B.C

02.04.2026 15:49

@Bambo Nie jest prawdą, że na tym stanowisku pracują wyłącznie żony kierowników.Pozdrawiam:)
    Nowy ja

07.04.2026 21:03

Bo może nie ma innej pracy? Bo musi? Ma kredyt na karku ? Ma małe dzieci Bo chłop odszedł albo kobieta i jest sam/sama? Do pracy masz jechać bez stresu a nie z stresem co komu (usunięte przez administratora)i czego sie(usunięte przez administratora)komentarz typu mi nie zależy Bo jak mnie zwolnią to mama utrzyma
    Ręka Boga

06.04.2026 22:33

Nim dosięgnie tego zakładu sprawiedliwość boża ,pilnujcie swoich dokumentów,kluczy z domu,kluczy z auta nie zostawiajcie tych rzeczy w szatni pilnujcie tego jak oka w głowie,pod żadnym pozorem nie zostawiajcie nigdzie ale to nigdzie telefonów,nie pokazujcie nikomu ani na sekundę.Dzieci szatana czekają i czaja się wszędzie chwila nieuwagi i ogarnie was mrok.
    Ppppp

03.04.2026 07:48

Myślałam, że te złe opinie o atmosferze w eko oknach są przesadzone ale niestety przekonałam się na własnej skórze, że lepiej tą firmę omijać szerokim łukiem. W biurze złośliwe zołzy od samego początku co kto wyjdzie to go zaraz obgadują, na hali produkcyjnej chyba nie lepiej, widziałam że jak inni pracują to niektórzy brygadziści i kierownicy gadają godzinami i grają na telefonie. Jak nie jesteś wrednym cfaniakiem to nie ma tam czego szukać bo cię wykończą psychicznie, a kasa też nic szczególnego. A mobbingu nawet nie ma co zgłaszać bo jeszcze na ciebie doniosą przełożonemu. Kłosek niby taki świętoszek, a prawa pracownika nie są przestrzegane w jego firmie, nawet się przenieść na inny dział nie można.
    Damian

05.04.2026 20:02

Ngk gliwice operator ma 8. W kazdym miescie znajdziesz conanmniej jedna firme co placi robolom tyle samo albo i wiecej bo o pracy z jakims skillem juz nie wspominam

06.04.2026 20:49

A co robisz w Eko, że takiego nie zauważasz? Masz seledynową koszulkę, podstawę 3500 netto i zbierasz papierki pod bramami 😆
    Co tu się dzieje

31.03.2026 17:57

Drodzy kandydaci do pracy w eko żebyście mieli świadomość to taka firma gdzie nie będziecie mogli nawet pójść wody sobie kupić w czasie pracy.
    Monika

06.04.2026 04:07

Zasłaniają się tym, że na hali są dystrybutory. Ale biorąc pod uwagę kurz, brud i syf na hali ludzie boją się z tego pić. Były już przypadki zatrucia. Legenda głosi, że ktoś widział serwisanta wymieniającego filtry.
    Burak

06.04.2026 17:20

No ba widziałem serwis . Typek wzioł ten automat sprawdził szczelność a że nie działa gorąca woda to już nie problem 😊 Filtry ? Panie jakie filtry one są tam od nowości i mają przejechać 300000 km 😊 Bez przegotowania naprawdę nie polecam .Chyba że ktoś ma pancerny żołądek...Woda jest bardzo mocno zakamieniona
    Wiur

09.03.2026 20:32

Cześć mam takie pytanie co trzeba zrobić aby usunąć brygadzistę i zastąpić go kimś kompetentnym ? Czy w ogóle jest taka możliwość
    PolkoPl

16.03.2026 09:03

Tak. Grupa pisze petycję do dyrektora o zmianę brygadzisty z powiadomieniem jednoczesnym kierownika. 2egz. Jeden dla grupy.
    Monika

06.04.2026 04:32

Prawda jest taka, że nie każdy nadaje się na takie stanowisko. Ale co się dziwić, jak niektórzy znaleźli pomarańczową koszulkę "pod biurkiem".
    Woda

04.04.2026 00:10

Bardzo nurtuje mnie jedna kwestia. Zbliża sie lato. Nie ma automatów z napojami, na stołówkę nie wolno bo od razu upomnienie. Poza tym panie tam pracujące sa tak nie sympatyczne, ze az strach podejść nawet na przerwie. ( mowie o hali 6, nie wiem jak jest na innych halach ) Masz tylko swoją wodę, a jeśli sie skończy, to woda z dystrybutora ,ktory straszy zatruciem i pochorowaniem sie. Mamy padać jak muchy z braku napoju ? Całe zgrzewki wody brać do pracy ,bo nie wiadomo ile bedzie potrzeba zeby ugasić pragnienie ? Dlaczego ktoś na to pozwala i nikt z tym nic nie robi ? Chodzi o wodę. Podstawę. Dlaczego nie ma możliwości kupna zwykłej, butelkowanej wody kiedy jest taka potrzeba?

05.04.2026 16:04

To jedna z domu i ma do przerwy a druga kupi siebie na stołówce podczas przerwy

05.04.2026 20:27

W jednym z dystrybutorów widziałem zamoczone, przemoknięte zatyczki do uszów. A to był mój ulubiony dystrybutor. Więc teraz nie krytuj, jak nie widziałeś tego syfu co ja 🫡

04.04.2026 18:35

Gwty

05.04.2026 13:08

Na z 5 wszystko teraz będzie możliwe.. bo krzypaflak wrócił
    Szczerość to podstawa

26.03.2026 14:40

Polowe kierownictwa powinni wypieprzyć z eko, bo to same kolesiostwo i (usunięte przez administratora) wysługujący się pracownikami dla swoich korzyści. Między innymi pan Sebastian D. i stojący na czele wszechświata eko Kamil Le. Jeden po podstawówce a drugi pewnie po gimnazjum i takie ich wykształcenia co widać w rzeczywistości funkcjonowania.
    lol

05.04.2026 09:54

najlepszy jest koles zdziwiony ze szef firmy nie sprzedał a on by sprzedal 😂 i jeszcze tu pracuje lol

Zostaw merytoryczną opinię o Eko-Okna S.A.