Ryłko

Poznań - Ryłko
Radom - Ryłko
Siemianowice Śląskie - Ryłko

3. Opinie o pracodawcach Kalwaria Zebrzydowska
  5. Opinie o Ryłko Sp. z o.o.

Opinie o Ryłko Kalwaria Zebrzydowska

Nie przegap nowości o Ryłko Sp. z o.o.!

nick

06.08.2017 23:02

nie polecam tez pracy w Ryłko w Starym Browarze
    Klara

18.06.2017 08:54

Wszędzie pracują tylko ludzie, każdy może się pomylić, nie oceniajmy firmy za szybko.
    AR

11.06.2017 23:06

Widzę że nic się nie zmieniło w tej firmie choć od mojej przygody z Ryłko minęło już ponad 3 lata to do dziś czuję wstręt do pracy w handlu. Byłam Agentem zarobki miałam super, ale poza tym zero życia prywatnego non stop praca nacisk na plany, telefony od regionalnej w wolne dni o 8 rano, ciągłe kontrolę ogólnie żadne pieniądze nie są warte by tam pracować bo i tak nikt nie doceni Twojego wysiłku.
    Klapstra

24.05.2017 22:41

Witam, mam pytanie czy ktoś słyszał coś na temat współpracy firmy z kontrahentami z Indii. Taką informację słyszałam i myślę, że tu na forum dowiem się coś więcej. Generalnie to każdy rynek zbytu zapewnia rozwój firmy.
    Kaśka

11.05.2017 11:11

Bardzo zainteresowała mnie oferta pracy dla tłumacza języka indyjskiego-bengalskigo. Czyżby firma miała w planach podbój rynku indyjskiego lub współpracy z hindusami? Ciekawy kierunek rozwoju? Ogólnie lubię firmę.
    K.

09.05.2017 20:47

Praca w Ryłko to jeden wielki żart. Wytrzymałam tam 5 miesięcy, co i tak uważam za dużo. Naskakiwanie na klientów, wredne kierowniczki i ten codzienny plan sprzedaży. Porażka. Umowę dostałam po UWAGA miesiącu. Codzienne zbywanie co do podpisania-dopiero, gdy powiedziałam, że odejdę, gdy jej nie dostanę- dostałam. Stawka teraz dobra, bo ustawowa. Praca łatwa, bo w moim mieście nikt tam nie przychodzi. Jednak kierowniczka była najgorsza. Stara wredna małpa. Nie polecam. NIE MIALAM ZADNYCH PRZERW! Najpierw super super, mamy przerwy na luźno, jak nie ma ludzi-idziesz i jesz. Ludzie byli. Zawsze. Nie miałam chwili dla siebie, na jedzienie. W dniu kiedy złe się sprzedawało, kierowniczka kazała zamawiać nam buty do domu!!! Totalna porażka, nigdy tam nie wrócę.
    B

07.05.2017 15:52

Aż sie nie chce tego czytać, puknijcie sie w glowe! pracuje jako agent, świetna firma, nigdzie tyle nie zarobicie, jak robicie plany i spełniacie normay wypłata jest wysoka. Daja dużo wiec wymagają to logiczne...
    Iza

26.03.2017 18:39

Ryłko dla mnie to świetne miejsce do pracy, gdyż to lubię

22.03.2017 11:33

Praca jak praca. Wszędzie są plusy i minusy ale co jak co można zarobić w tej pracy jako sprzedawca godne pieniądze w małym salonie nawet. Umowa o pracę to kwestia dogadania .

20.03.2017 09:15

@sanguine rozumiem, że Tobie odpowiada praca w firmie. A możesz powiedzieć coś o możliwości rozwoju oferowanych pracownikom?
    sanguine

20.03.2017 18:32

po zmianie salonu nawet bardziej niż poprzednio :D moja znajoma po kilku miesiącach pracy jako sprzedawca została zastępcą, ja również teraz dostałam taką propozycję ponieważ kolejny miesiąc realizację planową mam nie tylko powyżej salonu ale też jedną z najlepszych w regionie ;) co raz więcej otwiera się też salonów Ryłko i to nie tylko w Polsce. A to świetna okazja by zostać kierownikiem a nawet regionalnym i nie tylko w kraju. Więc uważam, że chcieć to móc. I choć po części zgadzam się z powyższymi opiniami, że pracy dużo myślę, że wsytarczą chęci i dobra organizacja aby obowiązki stały się przyjemnościami :D Bo oprócz podstawy jest też wiele konkursów, tych na realizację planu, sprzedaż torebek a w tym miesiącu w naszym regionie też za sprzedaż prawideł. Jeżeli się rzetelnie pracuje to można pgodzić sprzątanie, pakowanie zamówień www[za które i tak jest płacone] ze sprzedażą ;)
    sanguine

19.03.2017 21:16

przez rok pracowałam w jednym z salonów Ryłko, fakt była podstawa+ premie za wyrobiony plan i sprzedaż dodatkową. Nie było tragicznie lecz zdarzały się sytuacji kiedy kierownik źle policzył i dostawało się mniej pieniędzy niz powinno ale kiedy samemu się dopilnowało nawet z poprzedniego miesiąca zaległe były oddawane, więc mały problem. To tylko wynikało z niekompetencji kierownika. Od pewnego czsu pracuję w innym salonie w tym samym mieście, zmieniła się polityka i to bardzo, podnieśli stawki a plan jest odpowiedni do trafficu. Kierownik brdzo rzetelny i wszystko jest klarowne. Co do porządku na salonie, nie rozumiem co może przeszkadzać w poprawieniu ustawienia butów jeżei w danej chwili nie ma żadnego klienta. Jak jest porządek o wiele przyjemniej się pracuje i ja jako klient też doceniam jeśli w sklepie, w którym mam zmaiar coś kupić panuje porządek. Co do obsługi to wielu klientów z zainteresowaniem słucha bo nie wie tego co wiemy my-sprzedawcy, niektórzy niekoniecznie chcą słuchać a wtedy daje się im wolną rękę, niech przejrzą, oglądają a nóż sami z ciekawości zapytają. Wszędzie zdarzają się niemili klienci więc to nic dziwnego w handlu. Myślę, że najbardziej narzekają Ci, którzy nie przykłądają się do swojej pracy, nikt nie będzie płacił za bezczynność a jak jest zajęcie to i czas syzbciej w pracy leci. Jeśli chodzi o regionalną to jest bardzo wyrozumiała, czasami zdarzają się gorsze dni wtedy zawsze motywuje. Sprawa jest prosta, im więcej sprzedasz- tym więcej siana masz w kieszeni.

13.03.2017 09:57

A co możecie powiedzieć więcej o plusach pracy w Ryłko? Co lubicie w swojej pracy?
    Marta

15.03.2017 08:44

A są jakiekolwiek plusy? W swojej pracy lubiłam tylko dni wolne, choć do końca wolne nie były. Bałam się odebrać telefon bo nie wiedziałam, czy dostanę burę, czy ktoś powie, że mam przyjechać do pracy na zastępstwo. Najlepszym momentem był dla mnie ten, w którym "rzuciłam" wypowiedzenie. Zadzwoniłam i poinformowałam, że nie przyjdę - oni mogą zrobić dokładnie tak samo. Robią z dziewczynami, które po prostu się nie podobają. Przez ciągłe stanie i chodzenie po sklepie przez 12 godzin nabawiłam się rwy kulszowej, a przez kierownictwo zszarganych nerwów. Żałuję, że dałam się namówić koleżance na pracę w tej firmie, która obiecała mi kokosy. Zdecydowanie ODRADZAM

10.03.2017 11:36

@Kaska rozumiem, że warunki zatrudnienia różnią się w zależności od salonu w którym się pracuje?
    Kaska

11.03.2017 10:08

Tak zależy od grup zatowarowania
    Kasia

09.03.2017 12:44

Na pełen etat teraz zarabiamy 1800 zł plus premię - od nowego roku podnieśli stawki wynagrodzeń;-). Premie masz od sprzedaży wszystkiego co jest w sklepie- dla mnie super. Benefity- karta multisport po okresie próbnym, dzień wolny na urodziny i bilety do kina, plus buty z dużą zniżką możesz kupić. Jak na pracę w sklepie to dla mnie ok - a jak chcesz ponarzekać - hmm zawsze można i wszędzie
    Kaska

09.03.2017 21:28

To gratulacje,plany może wyrabiasz bo pracujesz w salonie który ma zatowarowanie, zobaczymy jak będzie ta Twoja premia wyglądać jak wszystko zabiorą a za pastę będzie 0.50gr a było 2zl w dawnych czasach

07.03.2017 15:12

@jaiJa dziękujemy za Twoją opinię. Czy jako były agent sklepu mogłabyś również powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda praca dla pracownika sklepu?
    Jola

08.03.2017 19:03

Praca dla pracownika sklepu , jak wygląda? Dostajesz umowę zlecenie, oczywiście 9.48 tak jak wprowadziło to nasze Państwo jesteś sprzątaczka dekoratorka,elektrykiem i mechanikiem. Oczywiście jak się coś zepsuje robi to agent lub sprzedawca bo firmy nie stać na to żeby przyszła złota rączka. Plany są ogromne mimo tak jak koleżanka wyżej wspomniała przepływu klienta porównując rok do roku, jak ktoś jest chory przychodzisz do pracy bo trzeba nie być człowiekiem żeby koleżance odmówić jak ma gorączkę. Wszystko robisz sama wydzwanjaja co chwilę głupie maile ze sprzedaż nie taka ze conv nie taka (ilość wejść klientów na sprzedaż butów torebek) nie rozumieją ze nawet dzieci nabijaja licznik wchodząc i wychodząc. Źle spakowane buty odliczaja Ci pieniądze od wypłaty, ta firma to nieporozumienie i dokładnie jak pracowalas w Ryłko umiesz zrobić wszystko i wszystko zniesiesz. Prawda jest taka że nawet przerw nie ma.. jak zjesz bułkę w 5 minut to szacun nawet nie ma pomieszczenia socjalnego tylko jesz między kartonami dostawa i słuchasz czy ktoś nie wchodzi... Bo jak więcej osób koleżanka sama na sali sprzedaży to tak być nie może bo zaraz wysla Ci zdjęcie z kamer... Pod tytułem co to ma znaczyć? . Jeszcze kwestia rabatów jak mamy mieć dobrą sprzedaż jak np konkurencja daje klienta -20% a my nie mamy nic do zaoferowania to co masz tym klienta tłumaczyć ze mamy najlepsze buty ?? Klienta interesuje rabat a nie ze bedzie miał fajne buty!

02.03.2017 08:49

@Ola pracujesz w firmie Ryłko Sp. z o.o? Chętnie usłyszymy o Twoich wrażeniach z pracy. Jak wyglądała Twoja rozmowa kwalifikacyjna? Jakieś pytania Cię zaskoczyły?

03.03.2017 00:19

Trwała 10minut i żadne pytania mnie nie zaskoczyły

03.03.2017 00:25

Najlepszym zaskoczeniem jest to że pracujesz po 12h i nawet nie masz czasu zjeść bo ciągle słychać licznik na salonie, a najlepszym wrażeniem jest to że ukladasz buty od linijki żeby góra była zadowolona,aaa zapomnialabym jeszcze whatsapp i wysyłanie zdjęć z kamer ze ktoś się oparł na chwilę o lade, mimo że zamawiasz buty klience do domu koleżanka jest w trakcie posiłku ludzi na salonie trochę przychodzi zdjecie co ona teraz robi? ... Puknijcie się wszyscy w głowę bo ludzie to nie są po to żeby ich wykorzystywac

01.03.2017 09:49

Pracujesz w firmie Ryłko Sp. z o.o.? Opowiedz jak wygląda proces rekrutacji w firmie! Jakiej rady możesz udzielić osobom, które właśnie przygotowują się do rozmowy kwalifikacyjnej?

02.03.2017 00:06

Co chcesz wiedzieć?
    Koleś

25.02.2017 18:05

Ludzie często piszą bzdury bo im się nudzi!!. Nie utrzymali pracy i są źli, muszą się wyładować i stąd ten hejt??
    Kola

22.02.2017 11:32

Nie rozumiem dlaczego ludzie , którym nie podoba sie praca w konkretnej firmie nie zwolnią się? Jest tyle ofert pracy na rynku , po co to oskarżanie?
    Xyz

22.02.2017 13:36

Jakbyś czytał ze zrozumieniem piszą to ludzie którzy już tam nie pracują
    Nina

20.02.2017 01:12

Wszyscy dobrzy pracownicy już niestety odchodzą, a jak innym tam dobrze to pracujcie, ten wątek jest stworzony po to aby każdy dodał swoją opinię a ze jest ich więcej negatywnych niż pozytywnych tak czasami bywa i trzeba się z tym niestety pogodzić. Praca dla osób nie mających swojego życia osobistego jak najbardziej możecie aplikować na stanowisko kierownika,zastępcy czy sprzedawcy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ryłko?

Kontakt - Ryłko Sp. z o.o.

Dworcowa 19 34-130 Kalwaria Zebrzydowska

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

Klaudia

18.02.2017 09:31

Jestem pracownikiem w Ryłko od lat i jest mi tu dobrze. Mam dobre zarobki, fajnych ludzi w pracy. Ale musimy się starać żeby sprzedaż była odpowiednia. Jeśli ktoś myśli, że wystarczy być w pracy i za to dostawać pensje to się myli..
    No

13.02.2017 22:32

Dno!!! Pani J-wska od zmiany instrukcji vm wymyśla i czepia się jakby miała kija w tyłku. Ciągle te same sklepy są chwalone a jak się uwezmie to potrafi zauważyć "blad" dopiero przy 3 zmianie chociaż wcześniej było tak samo i było dobrze. Ciągła rywalizacja, po tygodniu pani kierownik mówi radz sobie sama bo ja to po tyg umialam a jak zrobisz błąd to głowa puchnie od zjebki
    Beata 43

07.02.2017 20:45

Chcialabym sie podzielic z wami, we jaki sposob traktuja klienta with Rylko. Kupilam torebke ze sKory za 500 zl, ktora w/g mnie powInna sluzyc kilka lat. Otoz po 2 tygodniach uzytkowania I szanowania ( a dokladnie 10 dnI) sKora na rogach pod torebka, przetarla sie I zluszczyla. Zanioslam ja do sklepu I zlozylam reklamacje. Pani ktora sprzedala mi torebke przyznala mi racje. Po kilku dniach otrzymalam informacje o niewlawsciwym uzytkowaniu torebki. Nie wiem, chyba powinnam w zebach ja trzymac 24h na dobe. Postanowilam walczyc z nimi. Nie wiem czy mi sie uda,ale nie popuszcze. To jak ta torebka bedzie wygladac po Roku uzytkowania? Chyba strzepy z niej zostana. Najlepiej napisac biednemu klientowi " zle, uzytkowales" , " twoja wina ". Tylko w Polsce moze nas cos takiego spotkac. Najgorsze jest to, ze my zwykli, uczciwi klienci jestesmy przez nich traktowani jak intruzi, ktorzy chca ich oszukac, nabrac na cos czego nie bylo. Firma Rylko sprzedaje swoje produkty za wysokie ceny, ktore nie odzwierciedlaja jakosci gwarantowanej w reklamach. Firma nie czuje sie odpowiedzialna za wypuszczone towary na rynek. Dla nich tylko sie liczy sprzedanie towaru a nie satysfakcja I zadowolenie klienta...cdn.
    Xo

16.03.2017 16:29

A czego dotyczy reklamacja ?
    Marta

17.03.2017 08:08

Generalnie Ryłko uwzględnia większość reklamacji i naprawia obuwie. Jeśli butów nie da się naprawić zwracają gotówkę. Subiektywna niewygoda obuwia nie kwalifikuje się na wymianę, ponieważ klient przed zakupem przymierza buty i decyduje. Niestety reklamacje są czasochłonne, czeka się na nie ok miesiąca - firma przyznała sobie prawo do 2 tyg czasu na decyzję i 2 tyg na ewentualną naprawę. Jeśli chodzi o buty - damskie są super jakościowo, gorzej z męskimi (na nie bardzo często zdarzały się reklamacje). Niestety pracownicy nie mają wpływu na decyzje działu reklamacji, a często dostają burę od klientów.
    Klara

06.02.2017 08:33

To jest firma z wypracowana marką, trzymająca pewne standardy. Tu mogą pracować ludzie , którzy mają smykałkę handlowca.
    Lider

04.02.2017 18:30

a ja powiem Wam tak moi mili:) Praca w Ryłko byla dla mie dobrą szkolą. Zawsze się śmiałam że jak ktoś w Ryłko daje sobie rade to sobie wszedzie poradzi:) Było mi bardzo ciężko, ale robiłam wyniki(tak ta z tych ambitnych:) Bo większość populacji myśli że do sprzedawaina to się każdy głupi z ulicy nada. No to otóż nie moi mili! do tego też trzeba mieć jakies umiejętności. Najprościej jest się żalić i ok też chodzilam niezadowolona i marudziłam(już tu też kiedyś się wypowiadałam nawet) w Ryłko ile to roboty(choć dawała mi ta praca satysfakcje). Po dłuższym czasie też się zwolniłam, zmieniłam pracę, okazała się że mi się nie spodobała i wróciłam do handlu- co prawda nie buty a inny asortyment . Wszedzie standardy są podobne i praca też i wiecie co?tak myślę że z perspektywy czasu doceniam moja tamta charówkę i dużo mi dała nauki. Już samo sprzedanie się na jakiejkolwiek rozmowie rekrutacyjnej. Jak masz dobrą bajerę nt butów a w Ryłko musisz mieć to potem możesz wszystko wszystkim sprzedać, nawet siebie na rekrutacji ( no o ile jesteś dobrym sprzedawcą:)). No i regionali. Na mojego regionalnego dużo słyszałam psioczenia, ale wierzcie mi bardzo miło wspominam. Dużo sie od niego nauczyłam i jestem bardzo wdzięczna za wszystko:) a i jeszcze to jak studenci są biedni wykorzystywani- tak już tam oni swoje za uszami też mają ze zajęcia że to ze tamto, ze prosi o wolne bo to bo tamto że ważne a tu widzisz po pracy takiego zimrezowanego-jak do pracy przychodzili skacowani ale o tym nikt głośno nie mówił i nie komentował, jak płakali że sesja że ważne egzaminy a się okazuje że osoba już nie studiuje. Czemu Was krytykuję? bo niejednokrotie musiałam przyjśc do pracy za taką jedną z drugą- a też studiowałam i wiem że jak sie chce pogodzić to i z kierowikiem i z wykładowcami da się dogadać. Podsumowując ludzie nie bójcie się tej pracy ale wiedzcie że łatwo nie ma:) no za siedzeine się nie płaci:) a jak Wam źle to się nie żalcie tylko zmieńcie prace i tyle w temacie:)
    praca

03.02.2017 19:40

Który warszawski sklep ryłko polecacie? Gdzie jest najlepszy kieownik?
    Ochotnik

20.01.2017 15:07

Są tak podzielone opinie, że nie wiem kogo słuchać. Chciałabym tam pracować, maja fajne stoiska, miło sprzedaje się dobry towar. Firma z pozycją na rynku ma wysokie standardy i jeśli ktoś ich nie dotrzymuje to musi odejść. Pewien poziom musi być zachowany!!!
    Ula

27.01.2017 01:46

Za te pieniądze i to co trzeba robić rozmawiałabym cały czas przez telefon
    Studentka

27.01.2017 11:27

Młode osoby przykładają się ponieważ na początku obiecywane są im gruszki na wierzbie. Trzeba przyswoić bardzo dużo teorii. Agent - kierownik podpisuje umowę o pracę z zastępcą kierownika a resztę osób na umowy śmieciowe, czyli umowę zlecenie. Szukają głupich studentek, najlepiej zaocznych, obiecują każdy weekend wolny, żadnego problemu ze studiowaniem itd. Później zaczynają się schody, bo kierownik "nie wyraził zgody" na jeden, drugi zjazd. A kumata dziewczyna, której zależy na studiach szybko zrozumie o co chodzi i ucieknie czym prędzej z Ryłko. Dlaczego w końcu tego nie pojmiecie, że to praca dla osób które nie mają życia osobistego i tylko zależy im na kasie? Trzeba mieć żyłkę handlowca, ale z czasem nawet najlepszemu sprzedawcy po prostu wysiądzie zdrowie, nie mówię tu o bólach nóg, ale o zdrowiu psychicznym. Każdy chyba chce na dniu wolnym odpocząć od tych wszystkich klientów, szumu w galeriach, sztucznego światła, ale nieeeee.... bo zaraz o godzinie 10 jest pierwszy telefon i tak do samego końca dnia wolnego. Tam nie da się pracować dla przyjemności, bo tylko jest mowa o kasie. Tylko pieniądze, sprzedaż tabelki, wyniki, normy. Postaw cały świat na głowie a para butów na być sprzedana! Ale niech tylko raz powinie ci się noga, to wtedy kierownik zmiesza cię z błotem, bo i tak do niczego się nie nadajesz i będzie straszył zwolnieniem, albo karami pieniężnymi. Pracowałam tam chwilę i teraz gdy zmieniłam pracę wiem, że żyję. Praca od - do. Nie mam telefonów po pracy czy na dniu wolnym. Nie zostaje po godzinach, nie przychodzę szybciej- za darmo! Po prostu. jestem doceniana.
    Misiaczek

16.01.2017 13:25

Super firma a na początku wszędzie dają małe pensje!
    xxxx

06.01.2017 17:54

Jeżeli chcesz być wykorzystywany pod każdym względem to praca dla CIEBIE, umowa zlecenie i regionalni myślą że te ich 1500zł to mega kasa, tragedia z tym ryłko
    Ania

09.01.2017 23:33

od 1 stycznia pensja minimalna wynosi 13 zł/h czyli jak jesteś zatrudniona na umowie studenckiej czyli nie płaca za ciebie zusu na rekę dostaniesz 11zł. Pracując 168 godzin (etat) minimalna wypłata wyniesie 1848 + premia od obrotu i sprzedaży idywidualnej. Jeżeli wyrobisz więcej godzin to proporcjonalnie więcej.
    Klapstra

10.01.2017 10:30

Uważam, że całkiem dobre warunki dla sprzedawcy. Praca dla znanej marki też jest fajna.
    Ania

08.01.2017 01:00

Od stycznia weszła ustawa wprowadzające wynagrodzenie minimalne do 2000 brutto na umowę o pracę. Na umowę o dzieło 13zł/godzinę czyli jak jesteś na umowie zleceniu studenckiej i nie płacą za ciebie ZUSu to dostaniesz 11zł/godzinę na rękę. Czyli pracując ilość godzin odpowiadających etatowi tj. 168 wyjdzie podstawy netto (na rękę) 1848 zł + premia jeżeli pracujesz więcej godzin pensja proporcjonalnie rośnie. W przypadku gdybyś, komuś ktoś wyliczył mniej to zgłosić do pipu. Jedne telefon i macie nadpłacone. Na etacie jest podobnie. Ile u was na sklepie ma umowę o pracę?
    Janka

13.01.2017 00:15

Jakie 11zl nettona rękę na umowę zlecenie wychodzi 9.49 plus minus oczywiście...to niezależnie od tego czy jesteś student czy też nie.
    iiop

19.12.2016 13:11

firma klamie juz w samym ogloszeniu o prace gwarantowana premia....... smiech na sali. Gwarantowana POD WARUNKIEM ze slklep A NIE TY osiagniesz progi wystarczy, ze jedna czy dwie osoby nie zrobia progow, to juz pozegnaj sie kasa
    iko

21.11.2016 10:50

Nie polecam pracy w firmie Ryłko wyzysk i tyle mydlenie oczu o nie wiadomo jakiej stawce. Szkoda waszego czasu nawet tej śmieciowej umowy z wami nie podpiszą na którą rzekomo trzeba było czekać miesiąc .
    Bucik

13.11.2016 23:37

W Ryłko pracuje juz dwa lata i jeśli mam być szczera to... uczucia mam mieszane. Firme poznałam bardzo dobrze, po kilku miesiacach awansowałam na z-cę kierownika. Jestem uznawana za sprzedawcę bardzo mocnego, mam tą popularną żyłke do handlu :) co mi się w Ryłku nie podoba to przede wszystkim targety. Z miesiaca na misiac targety na salon rosną a tym samym zwiększa sie Twój plan indywidualny . Osiągnięcie progów zapewniających godną wypłate jest w tym momencie prawie niemozliwe... system motywacyjny leży. Chamstwem jest organizowanie konkursów na najlepszego sprzedawce a pózniej kazać mu doplacać do wygranej (przyznany limit to... 300 zł brutto podczas gdy większość asortymentu kosztuje grubo powyżej tej kwoty). Dali niby karty multisport ale problem polega na tym, że... nie masz czasu z niego korzystać bo pracujesz niekiedy 3 lub 4 dni po ok. 12 h dziennie po których marzysz tylko o łóżku i maści na obolałe nogi. Przerw praktycznie nie ma. Dają Ci koszule ale juz spodnie do pracy kup sobie sama. Kierownik może kazać Ci je zmienić jeśli uzna, że są zużyte lub nieodpowiednie. Ciągłe ciśnienie na sprzedaż co sie przekłada na niefajną atmosfere w pracy i rywalizacje. Premie za acc i torebki obcieli a progi podnieśli. Plus konieczność użerania sie z niemiłymi w większosci klientami którzy traktują Cie jak robaka ktorego można zgnieść. Długi weekend wolny? Zapomnij bo ktoś musi przyjść do pracy a awantur między zespołem przy tym co nie miara. Powiedz mamie ze nie przygotujesz z nią wigilii i nie przyjedziesz w wielką sobote rano do domu bo to Ty musisz isc do pracy a galeria otwarta do 16... plus ciągłe wymagania i pytania dlaczego sprzedarz dzis marna. Tak więc chyba prace w tej sieci odradzam. Ja już szukam nowej pracy.
    ooo

06.11.2016 22:38

Zgadzam sie z Mxp. Ja mam dluższy status pracy i tez uwazam ze plany nie sa duze. Firma tez musi zarabiac. Fakt, ze acc zmniejszyli i przez to mniej zarabiamy, ale wystarczy skupic sie na na pakietach i tym nadrobic. Plany sa realne w realizacji. Trzeba poprostu chciec. Co do regionalnych. Bylo duzo negatywow o krs K. A uwazam ze byla jedna z lepszych. Pozniej zostala zmieniona i tez tylko narzekania. One tak jak kazdy wykonuje swoje obowiazki a nie tylko ma chwalic. Czasem musi zmotywowac. Podsumowujac plany sa realne, godziny pracy jest tyle ile w miesiacu wypada (bynajmniej u nas). Z czystym sumieniem polecam prace w Rylko.
    Mxp

05.11.2016 16:16

Ja pracuję już od ponad dwóch lat. Nie uważam żeby to była zła praca. Wszystko zależy od zespołu i kierownika. Kłamstwem jest że zasuwamy w kółko po 12 h. Są dni wolne i są zmiany gdzie możesz pracować po mniej godzin. Kochane księżniczki to jest handel tu trzeba zasuwac i czuć się w tym i nikt was nie będzie całował po rękach bo zgodziłyscie się łaskawie podjąć pracy:) po pierwsze trzeba się w tym czuć :) nawet po obcięciu premii która tak przeżywacie idzie fajnie zarobic i nie jest to najniższa krajowa. Kłamstwem też jest że plany są wygórowane, sa dla kogoś kto nie umie sprzedawać i chciałby wszystko dostać na tacy. Poznalam już paru rks i uważam że każdy jest specyficzny ale nie jest jakimś Hitlerem sprzedaży a trudno żeby im nie zależało przecież to jest siano za coś też muszą żyć tak samo jak my:P musi być parcie na sprzedaż bo jakby nie było to byśmy wszyscy robili na co my ochote. Nie wiem czemu tak przesadzanie. Praca nie jest łatwa ale nie wymaga od was nie wiadomo czego. Większość tych komentarzy brzmi tak jakbyscie narzekali bo po prostu macie niska samoocenę i za mało oczekujecie od siebie. Bez przesady ;)
    rylko

24.10.2016 21:17

Pracowałam tam ponad dwa lata. Jeżeli chodzi o zarobki bylo calkiem niezle dopoki nie zmniejszyli premii i dali plany sprzedazowe z kosmosu. Kierowniczki jedna lepsza od drugiej, kazda przycinala swoich pracownikow i to nie o male pieniadze, nie wypacajac za zamowienia, torebki czy zabierajac nam kase za kradzieze. Strach sie cokolwiek odezwać bo to nie jest taki sam czlowiek jak ty, one mają sie za Bogów. Regionalna koszmar, mobbing straszny. Co chwile telefony i tlumaczenie dlaczego jest taki wynik a nie inny oraz zdjęcia z kamery a bo za blisko siebie stoimy, oparl sie ktos o boks kasowy, pierdoly. Przyjezdza na wizyty wydziera sie jak na smieci i jedzie. Nie wspomnę o stresie zwiazanym z wyrabianiem planu i atmosfera miedzy pracownikami. Przerw nie ma bo przecież nie musisz jesc najważniejszy jest klient. Szczerze nie polecam
    Sprzedawca

23.09.2016 11:00

Ja pracowałam w Ryłko i osobiście nie polecam tej pracy. Ludzie tam nie szanują drugiego człowieka i mają go za nic! Kierowniczka uważa się za osobę lepszą od innych i w momencie wystąpienia problemów umywa ręce i idzie na urlop. Jeżeli chodzi o zarobki to nie jest tak pięknie i kolorowo, poniewaz pensja zależy od tego ilu ludziom wcisniesz na siłę buty. Przy pełnym etacie nie mozliwe jest zarobienie więcej niz 2000 zł w przeciętnym salonie. Dodatkowo rozliczają Cię wszystkiego co mozliwe i niestety mają swoje nie udokumentowane zasady np. Płacisz za buty które dostałas na pracownicze jezeli odchodzisz z pracy ;).

02.08.2016 22:51

mery

03.08.2016 09:41

Praca jak praca- w każdym firmie wygląda podobnie. Ja osobiście jestem zadowolona. Zarobki realnie dla sprzedawców 1500 - 2000 zł / miesiąc. Jak chcesz zarabiać więcej to możesz starać się o wyższe stanowisko.
    Gosc

21.09.2016 14:16

Hej, A jakies rabaty pracownicze sie naleza czy trzeba kupowac za 100% ceny?
    angela

02.08.2016 19:14

ok, a więc na cały etat dostaje 1300zł? i do tego pracuje 5 dni w tygodniu po 12h? prosze dajcie znać, bo zastanwiam się nad pracą w tej firmie i pojutrze mam rozmowę
    kaya

02.08.2016 18:54

to prawda, że do tej pracy trzeba kupić sobie specjalnie buty ryłko?
    XYX

09.10.2016 07:42

Nie, dwa razy do roku pracownik dostaje buty firmowe. Wybierane są z listy która dostają wszystkie salony. Jeżeli dochodzisz sama oddajesz wtedy procent jakiś za buty. Zależy w jakim czasie od ich otrzymania dochodzisz.

Zostaw merytoryczną opinię o Ryłko Sp. z o.o.