Ryłko

Poznań - Ryłko
Radom - Ryłko
Siemianowice Śląskie - Ryłko

3. Opinie o pracodawcach Kalwaria Zebrzydowska
  5. Opinie o Ryłko Sp. z o.o.

Opinie o Ryłko Kalwaria Zebrzydowska

Nie przegap nowości o Ryłko Sp. z o.o.!

pytanie?

12.08.2014 22:07

czy we wszystkich salonach ekipy się pozmieniały, bo gdzie wchodzę to nie ma już moich ulubionych pań????
WhoCares

23.01.2015 10:51

Pracowałam w Ryłko dłuższy czas i cieszę się, że to koniec mojej współpracy z tą firmą. Jest OGROMNA rywalizacja jeśli chodzi o wyrobienie planu, co przekłada się na atmosferę w pracy. Wiem co napiszecie: "To kapitalizm, wszędzie tak jest." Ja rozumiem, ale nie da się dłużej pracować w firmie jeśli jest taka atmosfera. Po drugie: Faworyzowanie sprzedawców. Jeśli kierowniczka chce aby dane osoby zrealizowały plan, ustawia ich zawsze na popołudniowe zmiany-wiadomo większy przepływ klientów. Po trzecie: wymagana dyspozycyjność również poza grafikiem. Nikogo nie obchodzi że masz dzień wolny-masz przyjechać nawet na te 3 h o 20:00! Kolejne umowa zlecenie. Wymagania takie jakbyś pracował w najlepszej korporacji, a nie masz poczucia jakiejkolwiek stabilizacji. W styczniu każdy pracodawca podnosi stawke na 1400 kierowniczka mówi że "firma się szarpnęła i każdy chciałby pracować za takie pieniądze". Podnoszony próg premii za acc z miesiąca na miesiąc. Nie mówię, bo naprawdę spokojnie można było wyrobić próg, ale z miesiąca na miesiąc jest on podwyższany celowo-aby każdy sie starał, a na koniec dostał fige z makiem.Jeśli chodzi o kieerownika regionalnego nie mam mu nic do zarzucenia. Uważam że jest to osoba na dobrym miejscu i darzę go sympatią, bo jest taką osobą z którą chce sie pracować. Jeśli krytyka to tylko konstruktywna z jego ust. Co do kierowniczki przez bardzo długi czas miałam o niej dobre zdanie,ale od pewnego czasu faworyzowała konkretne osoby i nie była obiektywna. NIe załuję współpracy z tą firmą, ale "jeśli nie masz co zrobić ze swoim życiem, idż do Ryłko".
Zenua

04.08.2014 10:02

Jesli dostawalas 1240zl to bylas bardzo slabym sprzedawca.ja pracujac na uz na caly etat miesiac w miesiac realizujac swoje plany z nadwyzka potrafilam wyciagnac ponad 2000 z premia za acc...przestancie narzekac ze firma wymaga wszedzie trzeba sie przykladac.z tego co czytam chcelibyscie dostawac kupe kasy za nic.nie wiem gdzie tak mozna zarobic . Niektore posty sa zenujace. Wam sie wydaje ze firma to wolontariat ktory bedzie was obsypywal pieniedzmi a wy w zamian bedziecie obnizac sprzedaz. Jesli sklepy nie sprzadadza nie bedzie kasy na wyplaty takie sa fakty.nie ma w zyciu nic za darmo.obudzcie sie.alebo chcecie zarabiac i bierzecie sie do roboty albo klepcie biede.pozdrawiam
diki

23.07.2014 22:53

Moze To nie opinia,ale zapytanie do pracownikow z innych salonow. Pracuje w rylko na umowe zlecenie jestem sprzedawca. Nasza kierowniczka wymyslila sobie ze mamy miec granatowe spodnie bo taki wymog firmy.do tej pory nosilam spodniczke i wszystko bylo ok. Moje pytanie brzmi czy u was w salonie tez musicie nosic spodnie i jezeli tak to sa one zapewniane przez kierownika salonu w ktorym pracujecie czy kupujecie na wlasny koszt?
diki

24.07.2014 12:34

Widzialam ta instrukcje, ale na poczatku kiedy zmienili nam koszule. Kierownik sklepu uwaza ze spodnie to wymog firmy. Wydaje mi sie jednak ze to po prostu wymysl jakis. Twierdzi, ze beda zabierac jej z premii jak nie bede miala spodni. Ta instrukcje moge znalesc na wiedzowcu czy gdzie dokladnie?

25.07.2014 08:47

tak dokładnie na wiedzowcu :) zawsze jeszcze możesz zapytać kierownika regionalnego czy faktycznie jest wymóg tylko i wyłącznie spodni :) za miesiąc i tak wejdą nowe koszule i coś znowu się zmieni znając zycie.

17.07.2014 10:17

jeśli chcesz się użerać to tak, ale nie licz sie z tym ze ktoś doceni ciebie i twoja prace :)

24.07.2014 07:15

parcie na wynik jest ogromne w całej sieci, niezależnie od regionu
soki

16.07.2014 10:34

w którym salonie ? :)
zwolniona

21.04.2014 04:48

zapomnialam dodac byl stres, normy, tysiace nadgodzin, obolale stopy od malo wygodnych butow, ale usmiech klienat za dobre doradzene, wrecz ta zabawa ze sprzedaza cos fajnego! tak, tak byli tez klieni po ktorych musialam pic melise na magazynie, ale i tak warto bylo pracowac dla tej firmy. jakbym miala mozliwsoc powrotu zrobilambym to bez zastanowienia, bo nie jest tak zle jak w innych firmach. ps 100 % mozna spokojnie wyrobic z dobrze zgranym personelem i sztabem ludzi z kalwarii, ktora zawsze pomoże, tylko też tzeba byc wyrozumialm, wszystko mozna zalatwic. kwestia podejscia i nastawienia
zwolniona

21.04.2014 04:44

wiec tak. pracowalam w rylko kilka lat, poznalam super ludzi do dzis sie przyjaznimi, dostalam awans, niestty zostalam zwolniona, nie wyrabialam wynkow i nie sprawdzilam sie jako kierownik. i tak bylo super. wszystko moglam zalatwic z ksiegowa(usunięte przez administratora)- czlowiek idelany na wlasciwym miescu , ksiegowosc. tesknie za ta firmoa, bo czulam sie spelniona. szkoda, ze tsk wyszlo, bylo to szmat czasu temu, a i tak jak mysle o Rylko to sam usmiech mi sie cisnie na usta.
omg

02.04.2014 17:31

Nigdy więcej pracy w Ryłko.Stanowczo odradzam.
aaa

20.03.2014 20:12

Nie moge sie z tym do konca zgodzic mam umowe o prace i platny urlop.A dlaczego studenci?Bo nie trzeba im zusu i ubezpieczenia oplacac a moga sobie niezle dorobic.Moze Cie kierownik w ... robi.
Mała

14.03.2014 20:01

Jest to praca jak kazda inna,Faktem jest ze to praca pod presja wynikow ale wszystko zalezy od kierownika.A co do regionalnych to pewnie zelezy jak kto trafil.Kiedy ja pracowalam regionalna poprostu wykonywala swoje obowiazki jakie zlecala jej firma.Miala swoje zasady ale to normalny czlowiek nie jakas wiedzma:)Trzeba byc silnym psychicznie i robic swoje.A co do zarobkow nie jest zle.Sa miesiace kiedy naprawde mozna zarobic.Osobiscie uwazam ze trzeba trafic na dobrego pozytywie nastawionego kierownika co jest cudem gdyz sa to ludzie zmeczeni fizycznie i psychicznie-niestety...
M

26.02.2014 08:41

no wreszcie NOWA KOLEKCJA JEST SUPER!!!!

18.02.2014 16:45

love kranik :)
abc

05.02.2014 20:19

Zanim dojdzie do sprawy w sądzie to w pierwszej kolejności odbywają się mediacje, na których firmy idą takiemu klientowi na ręke. W ten sosób wilk syty i owca cała. Nie ma to natomiast nic wspólnego z prawem. To od firmy zależy czy zgodzi się przyjąć zwrot i żaden sąd nie jest w stanie tego na niej wymóc.

04.02.2014 11:18

ja Cię nie muszę rozbawiać, ale znajdź choć jedną sprawę w tym temacie, którą przegrał konsument to może i ja się posmieję
abc

03.02.2014 23:10

No to teraz mnie człowieku rozbawiłeś :) Z Twoich wywodów wynika, że każdy przepis, ustawa itp może być dowolnie interpretowny w zależności od punktu widzenia i siedzenia prawnika :) hmmm zastanawiające podejście :) Dla świętego spokoju przyznam Tobie rację, siedź i interpretuj dowoli :)

03.02.2014 11:52

a to co napisałaś to spiewka sprzedawców, wszystkich, jak jeden mąż klepiecie te kilak paragrafów bezmyślnie, które działają na większość prostych ludzi, a zapewne otrzymałęś/aś je na jakimś szkoleniu od boga bogów - czyli regionalnego. proszę Cię...

03.02.2014 11:50

traktujesz ustawę wybiórczo, a to co dajesz to jedynie zapisy suche, jest jeszcze rozporządzenie - czyli interpretacja, a więc nie do Ciebie ona nalezy, a do prawników. więc, uwierz mi "abc", nie masz za grosz racji. pozdrawiam
xxx

10.12.2013 10:10

Mega(usunięte przez administratora) trzeba być aby taki awans przyjąć. Jeśli idziesz na nowo otwierany sklep to może masz szanse przez pierwszy rok zarobić fajne pieniądze. Niestety nawet to nie jest do końca pewne, bo nie wiem czym Firma kieruje się wybierając lokalizację nowo otwartych salonów. (usunięte przez administratora)
Awans

09.12.2013 22:07

Trzeba być mega durnieeemmmm żeby odmówić awansu. Dostajecie 3 miesiące trargety do zrobienia (usunięte przez administratora)
dodam tylko

08.12.2013 19:47

Ja też zrezygnowałam z pracy w tej firmie. Szkoda tylko , że tyle czasu zwlekałam. Kiedyś dumnie mówiłam kierownik sklepu teraz to zwykły przydomek. " Kierownikiem" zostajesz w tej firmie a tak naprawdę magazynier z ciebie jest. Doszły mnie słuchy , że Regionalna prosiła aż 3-4 z-ców na Kierownika i najciekawsze jest to , że nikt nie chciał.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ryłko?

Kontakt - Ryłko Sp. z o.o.

Dworcowa 19 34-130 Kalwaria Zebrzydowska

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

wa-wa

08.12.2013 14:20

Słyszałam , że grafiki już Wam sami układają. hahahah. śmieszne. W każdy weekend musicie pracować. Przejrzyjcie na oczy!!
aj

23.11.2013 00:46

ciekawe ?
szczęśliwa

13.10.2013 13:04

ja się tam nie znam na zarządzaniu i w sumie pracując tam miałam totalnie w nosie czy góra się burzy, czy ktoś ma o coś pretensje, czy ryłko wyrabia. mnie interesowała tylko moja praca, moje ambicje, moja wypłata no i realizacja salonu oraz zadowolenie i wyniki koleżanek (przynajmniej tych, którym zależało), zależało mi też na atmosferze w pracy. (usunięte przez administratora)
oby tak dalej

10.10.2013 23:09

Czyżby kryzys w wynikach?
perłka

13.06.2013 22:14

nie krępuj się możesz pisać, chętnie poczytamy :)
Michał

28.03.2013 14:57

Zarobki ok, system motywacji ok, duże możliwości rozwoju i awansu, z których sam skorzystałem
obserwator

20.02.2013 17:59

nie polecem tej firmy
...

22.01.2013 16:40

to chyba najbardziej strzeżony wątek...

11.09.2012 10:35

bedzie lepiej :)))
rezot

26.05.2012 00:14

w krakowie
Łódź

25.05.2012 12:05

W którym mieście tak Cie potraktowali??
kaśka

25.04.2012 11:15

a ja mam pytanie ile w Ryłko zarabia osoba na stanowisku kierowniczym? Bo sprzedawcy to z tego co czytam to zarabiają grosze . Jeśli ktoś może mi odpowiedzieć na to pytanie to z góry dziękuje
rada

18.10.2011 13:00

Najlepiej wdrożyć profesjonalne metody zarządzania zatrudnić specjalistów, a nie masażystów , pora na nową twarz w przenośni i dosłownie…
sprzedaż

22.09.2011 17:01

Przez takich jak my firma stoi jak stoi? Firma sama nas awansuje, widziały gały co brały...
K

21.09.2011 14:54

I do całej reszty, przeczytajcie ze zrozumieniem co pisze anonim!!!!! W końcu pierwsza rzeczowa osoba...
K

21.09.2011 14:45

A co do błędów zarządzających....myslę że regionalny bardzo dobrze poinformował o prowizji od regularnej i połowie od przecenionej ale oczywiście Pani miała wybiórczą uwagę...
mycha

24.07.2011 09:17

Widzę że źle trafiłaś ja nie piszę bzdur jestem osobą odpowiedzialną i konsekwentną. Jak bym tak na wszystko narzekała to bym chyba nigdzie nie pracowała bo za darmo nigdzie nie płacą fajnie że tak Ci się udało otrzymując takie wynagrodzenie ale to zależy też od regionu w jakim mieszkasz. U mnie na salonie wszyscy mają umowy o pracę i firma nie narzuca w jakiej formie agent zatrudnia. Jestem agentem i nie narzekam i nie miauczę mimo że ciągle mamy tylko równe 80% lub mniej. Jak się ciągle narzeka to najmniejsza pierdoła jest tragedią my nie narzekamy tylko pracujemy i robimy co do nas należy i co najważniejsze pozytywne nastawienie.Jeśli przyjdzie mi się kiedyś pożegnać się firmą to ja nie mam sobie nic do zarzucenia a jak na razie chcę jak najwięcej sprzedać bo szykuję mi się super wypłata można rzec podwójna.Wiem że jest ciężko ale nikt nie mówił że za stanie płacą a co do niewyszkolonej brygady to przesadziłaś niewyszkolony ten co nie czyta i nie chce się wyszkolić i nie obrażaj innych bo ja lubię zdobywać doświadczenie i jestem z tego zadowolona bo nasi klienci widzą nasz profesjonalizm więc uważam że na zły salon trafiłaś gdzie zero współpracy i komunikacji w zespole i co ważne z agentem albo z tobą coś nie tak - mało pracować dużo kasy mieć. Ale mam nadzieję że to pierwsze życzę Ci powodzenia i zmień nastawienie do życia przed nami jeszcze wiele lat pracy.
kujon

01.07.2011 20:51

czyżby Poznań?
sprzedawva

23.06.2011 11:55

podchodzenie do każdego klinta ,i zadawanie pytania otwartego ,to już norma w każdym sieciowym sklepie ,mozna nawet powiedziec narzucanie się ,ale to jest podstawowy obowiązek sprzedawcy ,uwierz mi ,więc nie ma na co się użalac ,to jest taka kolej rzeczy ,pare lat temu sprzedaz wyglądała inaczej ,teraz niestety trzeba wychwytywa klientów bo inaczej na koniec dnia będzie nieciekawie ,w dzisiejszych czasach nic samo się nie sprzedaje ,TRZEBA SIĘ ZASTANOWIC NAD SWOJA PRACĄ,w każdej firmie czegos wymagają ,albo spełniasz te warunki albo mówią Tobie dowidzenia , jak nie sprzedawca to może nad innym zawodem trzeba pomyslec . W dzisiejszych czasach nic nie ma za darmo życzę powodzenia

26.05.2011 01:47

\"nie macie odwagi się podpisać\" podobnie jak pracownik centrali, krytykuje i robi to samo

Zostaw merytoryczną opinię o Ryłko Sp. z o.o.